A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Edit32!
Druszák a csajaink! Kép

Evés: Kép sajna nem javult a helyzet, nem akar enni (amúgy jó baba) holnap kell vinnem dokibácsihoz meglátjuk mit mond.
malvinka

Annamami,
Jól csinálod!!!!!! Kép Nem lehet elkényeztetni egy 3 hetes babát!!!!! És ha Marci másfél óra múlva újra enni kér, akkor adj neki!!!!!! A rokonok meg ne szóljanak bele!!!!! Főleg anyós ne!!!!
Később be fog állni magától az etetési idő, először 2-2,5 utána 3-3,5 órás etetésre.
Dani most 6 hetes és kezd 3 óránként enni. Néha, késő délután sűrűbben kér és kap is, vagy ha nem otthon van a saját megszokott környezetében, de nappal már van, hogy 3-3,5 óránként eszik csak. Pedig korábban én is adtam neki egy-másfél óra elteltével újra!!!
Kitartás!!! Hamar összeszoktok és nem lesz gond!!!!
Inkább olvass minket, mi majd megnyugtatunk!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Annamami!

Nagyon együtt érzek veled, de ne keseredj el!
Hari a megmondhatója, hogy ő is így jelentkezett be először, hogy kivan és nem megy, de egy pár nap után már ő is rózsásabban látta a helyzetet! Kép
Én is így éreztem Noelnél, csomót sírtam, hogy én nem akarok gyereket. Kb. 3-4 hetes lehetett ő is , amikor előjött. De elmúlt!!
Persze, tudom, hogy most azt érzed, hogy soha nem fog elmúlni, soha nem fogja végigaludni az éjszakát, de ez is el fog jönni, hidd el!
És jó anyuka vagy!! Ez a legfontosabb, mert az emberből azok váltják ki a legnagyobb indulatokat, akiket a legjobban szeretnek! Engem is a két gyerek tud a leghamarabb és a legjobban felidegesíteni Kép
Próbálj meg megnyugodni, ha van segítséged, használd ki maximálisan. Ne törődj a háztartással, arra lesz még időd bőven! De a picinek most van rád a legnagyobb szüksége!
Próbálj elszakadni otthonról, akár csak egy séta erejéig is, babó nélkül.
Mi hétfőn jöttünk haza a kórházból és kedden már lementem sétálni egy fél órát, amíg apa vigyázott a gyerekekre (pedig császárral szültem és akkor még bent voltak a varratok!).
Szerintem ez is tök sokat segített, hogy most, a második gyereknél teljesen elkerült a baby blues.
Szóval kitartást kívánok és próbálj meg minnél többet jönni, mert itt majd látod, hogy másnak milyen gondjai vannak és akkor a Tied már nem is tűnik olyan nagynak! Kép
Legalábbis nálam bevált.
És tényleg ne idegeskedj, mert az valóban nem használ a tejcsi termelésnek! Elapadni azért nem fog, de jobb a nyugalom! KépKép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu KépKépKép

Köszi,annyira drága vagy!!!!Kép
Most elaludt,gyorsan zuhiztam és ettem egy levest.....alszik.
Ilyenkor csak nézem és sírok mert annyira gyönyörű és nem is hiszem el hogy ő az én kisfiam.
Felteszem mégegyszer a kedvenc képemet(ha nem baj).

Marci két hetes:
Kép
annamami

Barbi,
Én nem engedem meg Beninek, hogy rajzfilmcsatornát nézzen, még Minimaxot sem, pedig az kicsit jobb, mint a többi. Ott ki lehet fogni aranyos mesét, de tele van reklámmal, ajánlóval. Néha hosszabb ez a promóciós blokk, mint maga a mese.
Amit lehet, az az Tévémaci. Tegnap pl. Zsebtévé volt, Móka Mikivel. Kép 1/2 8-kor van a Mtv 2-n, az még fürdés előtt vagy után, ahogy kijön, belefér.
Ezen kívül még mehet néha az Animal Planet, de csak, ha valakivel nézi és magyarázza neki, amit lát.
Videón pedig Kisvakond minden mennyiségben, Micimackó, Bambi, Vuk.

benianyu

Annamami drága!!!
Nyugodj meg!!!ok?semmi gáz, ezt sok kispocok csinálja!
ne adj neki mindÍg cicit, mert túleszi magát!tudod Lilla is sokszor akkor is szopott, ha nagyon fájt a hasa, kÍnjában csináltaKép és túlette magát, nem bukta ki a felesleget, és nem tudta megemészteni sem ,Így mégjobban fájt nekiKép
előbb utóbb megismered majd az éhes sÍrást és akkor könnyebb lesz az igény szerinti szopi!
Espumisant tökmindegy mikor adod igaziból a dokinénink szerint. add neki közben!vedd le ciciről, add be neki és etess tovább.hm?
NEM lehet elkényeztetni ilyen kicsi korában és amíg tart a hasfájás, addig sem!!!Vedd csak fel nyugodtan mindÍg, ha sÍr!
Én tudod mit álltam ki hasfájásos időszakunkban...de sosem hagytam sÍrni,volt amikor csak odavettem magamhoz,mikor ordÍtott, hogy tudja, hogy vele vagyok, bár fáradt voltam már cipelgetni meg ilyesmi.Ha mindÍg reagálsz a sÍrására,ajelzéseire, egy idő után már előre megérzed, mit fog csinálni, úgy megismered!és mindÍgmeg fogod tudni nyugtatni is.
nekem az első 3hónap pokolki volt, most meg olyan jól elvagyunk!
eddig üvöltött,ha bementem vele egy üzletbe, ma meg felébredt a centerben,de kitakartam, levetkőztettem, lehajtottam a babakocsi tetejét,hogy lássa a karácsonyi dÍszÍtéseket,amik bejönnek neki, és csak akkor sÍrt mikor visszaöltöztettem.
nemsokára minden jobb lesz!!!kitartás!

húúúúúúKépKépKépKépKépKépKépKép a lányom épp akkkorát sz.rt és olyan hanggalKépKépKépKépKépKép
tisztábteszem,azt jövökKépKépKépKép
zsofy

Annamami! Kép

Nagyon helyes kisfiú! Kép Hidd, el mindent nagyon jól csinálsz, és pár hét alatt rendeződnek a körök.

Szerintem se lehet egy 3 hetes csecsemőt elkényeztetni. Ha sírni hagyod, azt tanulja meg, hogy hiába sír, nem kap segítséget. Én mikor ezt olvastam (pedig nem először, ugye) amikor Zsuzsa 3 hetes volt, mert én is elbizonytalanodtam, hogy most kényeztetem, nem kényeztetem, hát könnybe lábadt a szemem arra a gondolatra, hogy az a szegény magatehetetlen csöppség szól, szól, hogy neki valami baja van, én meg "nevelés" címszó alatt nem reagálok rá. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami,

Marci nagyon édes a képen!!! Kép

Én is azt gondolom, mint Rokica, hogy fel kell venni, ha sír, meg kell nyugtatni. Azt kell megtanulnia, hogy ha baj van, fáj neki valamije, akkor ott vagy neki. Még csak 3 hetes!
És nagyon jó, hogy amikor alszik, akkor kicsit magaddal foglalkozol. Főleg, hogy eszel vagy relaxálsz a zuhany alatt!!! De az is jó, ha netezel velünk, talán megnyugtat, hogy mindenkinek voltak ilyen gondjai és szép lassan túl fogtok ti is jutni a nehezén. És jön a nettó öröm!!!

benianyu

Benianyu!

Noel ugye még kicsi, nem is érdekli még a TV (hál istennek), de az Animal Planet az egyetlen, amit néha szeret nézni.
Hétvégén reggel ébredés után bejön az ágyunkba és kéri, hogy kapcsoljuk be a TV-t! Kép
De neki is magyarázni kell, melyik milyen állat, akkor nagyon érdekli!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

annyira de annyira drágák vagytok...köszönöm mindenkinek!
megint egykezes,mert itt szopizik és fülel,hogy mit kopogok!
most megek a kanapéramert leszakad a kezem meg a hátam.....még jvök,ha tdok!
annamami

Barbi,
Van még egy egész jó, az előbb elfelejtettem. A NatGeo-n minden nap reggel 8-ig montázs megy, kb fél órás, utána újrakezdődik. Szerintem nézhető, főleg mondjuk hétvégén reggel, ha ti még egy kicsit pihennétek és Noel nézné az ágyatokból. (de csekkold le előbb, minden esetre)

Beni most nagyon "állatőrült" lett. Állandóan állatokról kérdez, melyik mit eszik, melyik az erősebb, stb.
Rendeltem neki az oviban egy nagyon jó könyvet, igazából ő nézte ki magának. Lolka és Bolka végigmennek a kontinenseken és megismerik az állatokat. Pénteken jön a Télapó az oviba, azt hiszem, akkor kapja meg.

benianyu

rokica
fejni nem tudok,sajna,pedig két hétig próbáltam avent kézivel és kézzel is de csak pár csepp jön,morzsi mindent kipusztít belőle,ami csak benne van.......de nem is tudnék mikor....próbáltam úgy,hogy marci szopott rajta feküdt a szoppárnán én meg a másik szabad egy kezemmel próbáltam fejni és közben már potyogtak a könyeim mert olyan fáradt voltam és fájt a hátam.....és 10 ml-t tudtam lefejni na akkor uánna azt odaadtam kiskanállal és azt mondtam hogy nem fejek többet!azóta nem is fejtem,amennyi van azt megeszi.

hordozás
hordoznám én,van kendőnk is de abba nem tuom beletenni,mert túl picike és elveszik benne és nem is tudom igazán megkötni.
vettem kengurut is de állítólag az meg csak 4 hós kortól szabad a gerince miatt,kézben meg nem minsdíg bírom,pedig még 4 kg sincs.főleg késő du.és este nehéz.
most pl.hajszál pontosan óránként cicizik.
és most úgyhallom iszonyatosan betrottyolt.....na,mibalra el,még jövünk!
rám fér a hangulatjavítás!
annamami

Nemesek,
Kati,
Rossz Trisztánnak ez az idő?
szegénykémKépez nektek nagyon nehézKép remélem Kornél megússza és neki nem alakul ki semmilyen légzőszervi probléma!(na meg azt is, hogy Lilla, bár nekem nem ilyen súlyos az asthmám.)
Kitartás, ne depizz be!olyan szuperul csinálsz mindent!

Juci,
ha a szemére húzódik azt észreveszed!zöld trutyi jön a könnycsatornáiból! ha esetleg megtörténne:
felforralt,majd lehűtött(azaz steril)vízzel mosd le neki,olyan smink-vattakoronggal pl.,1korongot egyszer használj,aztán dobd ki,vegyél másikat, és aztán neomicin szemcseppel cseppents a szemeibe.NE kamillázd soha a szemét,nem szabad!csak vizet használj!

Tzsuzsa,
hogy ez a Julcsi milyen szép!!!

Lilla nagy nehezen elaludt...megy a kiságybaszoktatás...nappal is.

TV:
én is vadászom a Disney klasszikusokat, meg a békebeli meséketKép még a régi bakelit meselemezeimet is átíratom CD-reKép
zsofy

Annamami,
gyere is!!!alig vártam, hogy visszagyereKép
Marci biztosan csinál magának tejet!ha Lillának több kaja kell mert nő, ő is óránként eszik! éjjel is....
Nagyon ügyes vagy, csak ne aggodalmaskodj!
Nekem is rohadtul féjt eleinte a hátam.4hetes korától tedd nyugodtan a kendőbe!az nem olyan mint a kenguru, megtámasztja őt mindenütt és eloszlatja a terhelést a gerincéről!
Így nem okoz bajt. van olyan kenguru, amit újszülöttkortól hazsnálhatsz!http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=824
zsofy

Benianyu!

Szegény Danika, jobbulást neki!! Ez nagyon rázós, ha nem tudod kivinni, ugyanakkor dolgod lenne Benivel. Nálunk is nagyon sz@ar az ilyen, mert Gergő őrülten igényli a kintlétet, viszont Vikit eleinte nem lehetett kivinni ugyebár. Lekopog kopp kopp kopp most ok, mert senki nem beteg.

Annamami! Kép

Nagyon ügyesek vagytok!! Átérzem a problémádat, én a 2. gyerekkel is "hülyének" érteztem magam sokszor, és a depi is nagyon keményen rajtam volt! Arra próbáld a homeos bogyót, nekem bejött, már 1-2 nap múlva SOKKAL jobb lett: PULSATILLA PRATENSIS C200 naponta 2x5 golyót egyél meg.

kényeztetés: a lányok már nagyon jól megválaszolták, hogy NEM LEHET elkényezteteni egy ilyen pici babát. Majd 3 hós kor után tanácsos óvatosabbnak lenni. Kép

Kendő nekünk sem jött be. Kép

Hasfájás: nekünk a takaróba való bebugyolálás hatásos volt nagyon. Még most is megynugszik tőle. Szinte mindig így aludt el, és ez tényleg elmúlik!!

Sírás bömbi nálunk sokszor az idő miatt, nagyon sok baba utálja a szeles időt, meg a frontokra is érzékeny, olyankor sokkal nyűgösebbek. Tudom, van aki itt ezt másként gondolja, de nálunk mindkét gyereknél megfigyelhető volt, sőt Gergőnél később is (aki most 7 éves) nyűgibb volt a hideg előtt.

Fejés: én Gergővel mindig fejtem (tele is volt a fagyi fullon), Viiivel meg csak a kórházban fejtem, mikor nem tudott eleget enni, azóta beállt a kereslet-kínálat egyensúlya. Kép Ha később majd többet akar szopni, szépen változik. És szerintem ez a legjobb.

Ilyen pici babát tényleg mindig fel kell venni, mert annyira új itt neki minden, és meg kell őt nyugtatni, hiszen csak Terád számíthat! Nem rontod el, nyugi. Kép
Séta: 3 hetesen nyugodtan kiviheted, biztosan ő is jobban alszik a jó levegőn a babakocsiban jól bebugyolálva, mint a szobában. Mi 2 hetes kortól kivittük, szépen fokozatosan.

Kitartás!! Kép

Ajjaj, Viki felébredt, elég nyűgi ma. Kép Kép

Na szaladok, megdajkálom! Kép Kép

Dóri és Viki (6+3)
Vendég

ZsofyKép,
köszönöm szépen, olyan ari vagyKép...
Sajna, ez az idő tényleg eléggé kikészíti. Te megérzed az ilyeneket? Vagy felnőtt korban már valamivel könnyebb? (nyugtass meg légysziKépKépKép)

TV-zés:
Hát lányok, én át kényszerülök értékelni az eddigi elveimet.
Igaz, Trisztán nem jár oviba, így nehéz lekötni. Sajna muszáj a Tv-t is bevetnem, hogy ne unja halálra magát.
Viszont mindig is próbáltam ügyelni arra, hogy semmi erőszakos dolgot ne lásson se tévén keresztül, se máshol...
Soha nem kapott sem fegyvert, sem semmi ilyesmit, és mégis. MEG VAN ÕRÜLVE EZEKÉRT!!!
Teljesen kiakadtam, hogy ez meg hogy lehet, mert nálunk bár nézheti a MiniMaxot, azért én előtte mindig leellenőrzöm, hogy mi is az aktuális rajzfilm. Hát nem a "Miss Spider és a Napsugár rét lakóiKép"-ból veszi ezeket, az tuti. Egyik- másik mese nem is olyan rossz, sőt...
Viszont az egyik idősebb óvonéni ismerősünk mondta, hogy a fejem tetejére állhatok, akkor sem fogom tudni megakadályozni, hogy érdekeljék a kardok, puskák stb. egy idő után. Állítólag a fiúknál genetikailag kódolva vanKép. Na nem tudom, ez mennyire van így, de az tény, hogy fiam Lego-ból olyan szuper összecsukható kardot épít, hogy csak na. Pedig nem látott azelőtt semmi ilyesmit. Akkor miért?
Gyerekkoromban én is imádtam legozni, de soha nem építettem volna tankot, vagy harci helikoptert. Õ meg... Na mindegy!
Az óvonéni azt is mondta, hogy persze nem szabad bátorítani, de a tiltás sem használ. Tíz éves koráig ennek elő kell jönnie. Ha mégsem, akkor előfordulhat, hogy meleg lesz felnőtt korában. Leszögezem, semmi bajom a melegekkel, de nem bánom már annyira, hogy harcol.
Amióta mondjuk hazajött a kórházból, még sokkal rosszabb a helyzet. Eltanult a nagyobb fiúktól olyanokat, hogy égnek áll a hajam:
"Elpusztítom a világegyetemet" - mondja este a sötét szobájában, lefekvés után, magának...
Hát kit nevelek énKépKépKép???
Rokica, Te mint pszichológus, mit szólsz ehhez???
Kati
Vendég

Kati,

sajnos nem vagy ezzel egyedül, nálunk már nincs is tv, csak a magyar 1-en este fél 7-kor az esti mese, meg hétvégén magyar népmesék, vizipók meg ilyen mesék dvd-n. És MÉGIS! Ha nincs pisztolya, akkor a kezéből csinál stukkert Kép és azzal "lődözik".. Eltanulta a nagyobbaktól, nem tudsz ellene semmit tenni, csak, hogy Ti a jóra, szépre nevelitek. Meg kultúrprogramot iktatunk be és értelmes elfoglaltsággal kötjük le (múzeumok, kézműves vásárok, edzés, mesélés, kisbabával törődés, segítés - persze csak ha akar, de szerencsére nagyon szereti és nem is féltékeny! ) Kép.

Nehéz ügy.. főleg, ha a többiektől mindenféle harry pottert, meg számítógépes játékokat hall. Nálunk a gépen csak autóverseny van és az egyszervoltot nagyon szereti. Azt nagyon tudom ajánlani, szerintem aranyos. Ja, és kizárólag hétvégén vagy szünetben, suliidőben nincs.

Meg a suliból jön a sok hülyeség, pl. büféznek az elsősök, meg pénzeznek! Hát ezen kiakadtam, hogy van gyerek, aki 1-2 ezer (!!) forinttal nyomul elsőben! Kép

Nehéz... de meg kell találni az arany középutat, mert mindnetől nem tilthatod. Bízom abban, hogy sikerült olyan alapot adnom a gyerekem nek, és hogy más legyen az értékrendje mint a többi sajnos elég sok hülyegyereknek.

Dóri
Vendég

Kati,
Detto! Kép Nálunk sincs fegyver, én még az ajándék vizipisztolyon is kiakadtam. Beni mégis fegyvert csinál az összeszerelhető focikapu léceiből. Kép
Az oviban Pókembert és Jedilovagot hall, meg "Riszálom úgy is, úgy is!" pedig nem láttuk a filmet. Ráadásul fogalma sincs, hogy mi ez és úgy énekli, hogy "liszálom", mert akitől hallotta, nem ejti szépen az "r" betűt.
Trisztán miért nem jár oviba? Csak most, hogy beteg, azért nem?

benianyu

Dóri,
Na igenKép anyukám tanÍtónő és ő is meséli, hogy a suliban egy-két kisgyerek ötezressel a zsebében rohangál...na meg mobiltelefonnal.az elsős, aki a számokat és a betűket nem ismeri,és sms-t akar Írni...

Kati,
jaj bocs, de röhögtem, hogy a kissrácod elpusztÍtja a világegyetemet este az ágybanKépKép
persze igaziból ez nem vicces sjnos, tudom!
anyukám minket is úgy nevelt, hogy nem lehetett kard, puska, semmi fegyver, de volt váras,harcos-katonás-lovas-kardos legónk, meg kalózosKép és azzal kiéltük magunkat asszemKép
Hát igenKép az olyan gerekektől, akiknek a nevelésére nem fordÍtanak elég figyelmet a szülők, rengeteg gázos dolgot tanulnak el a társaik, amik nem éppen gyerekeknek valók. azt hiszem csak zt lehet ilyenkor tenni, hogy valahogy felmérjük, mégis mit ért a gyerek azon dolgok alatt amiket mond,és elbeszélgetünk vele róluk.
vag nem?

Kati,
nekem már jobb az asthmám, csak a penésztől jön ki.koppkoppkopp
régen meg mindentől jelentkezett.
remélem Trisztánnak is javulni fog!!!
zsofy

Dóri,
Ha ilyen a helyzet elsőben (ezresekkel járkálnak a gyerekek), akkor még az ovi egy "jó hely", jobban felügyelve vannak, elvileg.
Bár pénteken, számomra ismeretlen okból kifolyólag (de kiderítem, csak ma Apa vitte Benit), videóztak Beniék az oviban, amin én nagyon kiakadtam. Szerencsére ez idén még nem fordult elő, tavaly is csak kétszer.
Megkérdezném az óvó nénit, hogy ez hogyan fordulhat elő, de nem nagyon csíp engem és nem akarok Benivel kitolni.

Tényleg az a lényeg, hogy olyan értékekkel kell megismertetni a gyerekeket, hogy az olcsó, értéktelen szórakozás ne keltse fel az érdeklődését, ne vonja el a figyelmét.

Az egyszervolt.hu tényleg jó!!!

benianyu

Benianyu,
én emlékszem, hogy 1-2 osztálytársam később már a suliban olyan filmeket látott meg olyan zenéket hallgatott, hogy nekem gőzöm nem volt róla, mi fán terem...
Nagynéném óvónő(ezt így kell írni?...)és ő is olyanokat mesél, hogy azt sem tudom sírjak vagy röhögjek...
az oviban egy kiscsaj csókolózott egy másik kiscsajjal és valami szappanopera szerplőit játszották el éppen...meg kiscsajok kispasikkal elbújnak az udvaron és "szexelnek" a maguk módján...tapizzák egymást meg ilyenek.
Ez tök durva szerintem, mert gondolom olyan filmben látták,amit eljátszanak, amit nekik még nem kellett volna látniuk!néhány szülő azt hiszi, hogy a gyerek nem tudja mit lát, aztán meg ki van akadva,mikor az óvónő el akar vele beszélgetni...
zsofy

Sziasztok!

Zsofy
Köszi az infót, remélem nem fog a szemére ráhúzódni!!

Benianyu
Remélem Danika is hamarosan meggyógyul. Akkor most Ti sem sétálhattok, ugye?
Marci már jobban van sztem, bár még szörcsög a nózija. De a kedve szerencsére nagyon jó. Már tök huncut ez a gyerek, esküszöm.:-)

Mea
Livike hogy van?

Benianyu
Itt kezdte az ovit Beni, ebben a csoportban? Még jövőre ovis lesz, ugye?
Nem érezteti Benivel, hogy Téged nem szeret?

Juci és Marci 11+3

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

amikor már nem jut eszembe több vers, akkor én is az egyszervolt-ot olvasom meg hallgatom LillávalKép
zsofy

Lányok,
csak az a gáz,hogy eljön az idő amikor a kortársak véleménye kezd a gyereknek fontosabb lenni és ilyenkor igencsak mehet a harc,hogy ne az olcsó IQlight szórakozásért legyen oda.nem?
itt van pl. ez a barbi baba...soha nem tudtam vele mit kezdeni, de aztért könyörögtem érte, mert minden csaj a suliban odavolt érte teljesen. én végül levágtam a haját...aztán olyan csúnya lett, hogy többé elő sem vettem...
zsofy

BenianyuKép,
tudod, mi augusztus végén költöztünk ide, és akkor kerestem neki ovit. Itt, Budaörsön úgy teli vannak az ovik, hogy nem akarták felvenni még fél naposra sem. Erre utánajártam, hogy lehet-e ilyet (persze jogszabály mondja ki, hogy betöltött 5. évnél kötelező lenne felvenniük), de ez úgy van, hogy az önkormányzat jár utána, hogy hol van hely évközben, és oda lehet beadni.
Miután egy olyan messzi ovit javasoltak, hogy Budaörs másik fele, és buszra kéne szállni, ráadásul Trisztán beteg is lett, így nem kezdtük el abban az oviba járatniKép.
Ja, egyébként az ablakunkból csak két ovira van kilátás, plusz még egy van a környéken, ami gyalog 3 perc, csak hogy tartósan beteg így vonakodnak felvenni. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem viszem olyan helyre, ahol pofákat vágnak, mert jobban oda kell rá figyelni! Hogy legyen nyugodt akkor az ember...????
Ha minden igaz, már van helye február- márciustól egy közelebbi oviban, aztán majd meglátjuk, hogy ott milyen lesz. Ha nem válik be, akkor is van még egy éve a sulikezdésig...
Remélem, sikerül azért valahova beadni, bár a beilleszkedéssel nincs semmi gondja (a kórházban is már fél nap után minden gyerek az ágyánál ült), csak fizikailag kellene megerősödnie... Azt meg fogalmam sincs, hogy fog menniKépKépKép!

Kati
Vendég

ZsofyKép,

Reggel rákérdeztem, hogy tudja-e egyáltalán, hogy mit mondott, erre persze megvolt a maga válasza, de azt inkább le sem íromKép!!!
Talán akkor, melegében kellett volna rákérdeznem! Csak akkor kidöltünk a röhögéstől, olyan idétlenül hangzott a szájából ez az elpusztítom-duma!!! Nem tudtam volna komoly lenni, az tutiKép!
A Barbi-babás történetKép, mintha én magam írtam volna. Minden egyes babám tollát megnyírtam (még amit nagyim amcsiból hozott azt is), aztán a szekrény tetejére dobáltam fel, hogy nővérem ne is lássa (persze az ővéi is közte voltak), aztán hónapokig nem is kerültek elő, ebből is látszik, milyen gyakran játszik vele egy gyerek.
Aztán lehet, ma már másképp van...
Kati
Vendég

Hát ez az. Tök igazad van Zsofy. Én úgy gondolom, hogy nem kell pl. annyi rengeteg játék egy gyereknek. Tapasztalat szintén. Kép Gerőnek ott van millió egy játéka, egész csecsemőkorától boldog boldogtalan játékkal halmozta el, és végén már nem érdekli. Komolyan inkább segít nekem a konyhában vagy a babával (vagy annak a játékaival van el a hétéves Kép), vagy keresztrejtvényt fejt velünk, és letojja a sok játékot. El is pakoltuk őket, ill. folyamatosan cserélgettük őket, így mindig volt újdonság, de még így is sok.

El is határoztam, hogy Vikinek lesz 1-1- játéka és slusssssz! Mindnekinek megmondom NE JÁTÉKOT vegyenek neki. Persze így is csomót örököl a bátyótól. Kép Kép

Tanítónéniről, rendes a nőci, 50 körüli elég szigorú, de nagyon kedves a gyerekekkel. Én is ebbe a suliba jártam, ahova ő most, jó kis kertvárosi suli, de komolyan olyan mennyiségű leckékkel jön haza afiam, hogy csak lesek. Fél 3-kor hozzuk el, ott kajál, de a leckeírás itthon van, és úgy viselkedik a tanítónéni, mintha (most volt nyíét óra olvasásból), mintha egy elsősnek, aki fél 3 hónapja jár suliba, már mindent tökéletesen kéne tudnia, és ő csak terelgeti őket. Tiszta hülye! Gergő szerencsére nagyon okos fiú, folyékonyan (nem szótagolva vagy betűzve) olvas kisebb meséket, ill. minden szöveget tulajdonképpen és ír nagyon sok betűt. Fel kell ismerni a nyomtatott kis, nagy ill. írott kis és nagybetűket! MIndet! Szerintem kemény egy gyerektől, aki ovis volt, és 3 hónapja jár még csak suliba!

A másik a metek. Szöveges feladatok frankón. Hát nem semmi.. Kép Mondjuk gergőce tényleg okos, 98 %-os lett a nagy matek felmérője is, a legjobb az osztályban. De akkor is! itthon minden nap 1-1.5 órát kell vele tanulni, aztán edzés. És estére hullafáradt.

Tv-ről még egy mondat részemről, ő pl. imádja a legyen ön is milliomost, azt megengedem nézni neki, bár 8 után van vége. De szereti! Kép És fújja, hogy a haverok az osztályban a barátok köztöt nézik, meg isten tudja milyen filmeket, pl. az osztálytársa a harry pottert tegnap, aminek 11 körül volt vége. Aztán csodálkozik anyuka, hogy a gyereke agresszív a suliban meg nem megy neki az odafigyelés órán.

Szóval, készüljetek fel lányok ilyesmikre is, és örüljünk, hogy a babákkal még nincs ilyen. Kép Tényleg kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Kép Kép

Bocs, a témába nem illőségről, de ez úgy kikivánkozott belőlem. Nehéz néha két gyerekkel! Meg a férjjel. Kép Kép nme viccelek csak, köztünk annyira jó a viszony, és ennek úgy örülök!! Kép Kép KépKépKépKépKépKépKépKép

Dóri
Vendég

BenianyuKép,
az egyszervolt nálunk is régóta favorit, csak figyelni kell, mert már olyan ügyesen használja a gépet...
Még tavasszal arra lettem figyelmes, hogy a Star Wars bemutatója megy valahol (de a Tv nem volt bekapcsolva, csak a gyerek számítógépezett). Hát nem azt nézte, de már vagy 5-ször, mire meghallottam (mosogattam közben).
Aztán mentünk a mamáékhoz és elkezdte mondani anyósomnak:
Véder nagyúr! Igen uram! Kelj fel!
Mi meg néztünk, mint a sült hal, hogy miről beszél!!! RémesKépKépKép!!!
Oda kell figyelni, mert azt hiszi az ember, hogy kifestőzik, aztán közben nézi a mozielőzetestKépKépKép, Texasi láncfűrészes, Alien vs Predator, csupa szellemileg-leépítő (még felnőtteket is)!!!

BenianyuKép,
a tavalyi oviban én sem voltam az óvinéni kedvence, de azt sosem vettem észre, hogy Trisztánnal másképp bántak volna. Sőt, nagyon szerették, mert mindig könnyen ment neki a vers meg ének tanulás.
Nálatok hogy megy ez???
Vendég

Dóri,
nagyon ügyes a srácod!!!

én az ilyen divatjátékoktól kivagyok, mint a Barbi meg a GIJoe(lehet ezt nem Így kell Írni...)
meg amiket reklámoznak, ezek barbi imitációk...kislányoknak olyan baba, ami ki van sminkelve meg körbe van tetoválva a szája...
a Götz babák még tetszenek, Lillával én szeretnék majd babázni,aranyos kiscsecsemőt formázó babával,de nem barbikkal.
a Lego az nagyon király játék, meg a Playmobil meg a Duplo, ilyeneket majd később veszek Lillának, de már ezekből is van idióta űrharcos,meg olyan Lego, mint a barbiház...barbilegófgurákkal.
az állatkertes,a "családos"(amiben anya,apa,nagyi,papi,gyerekek,kutya,cica van házzal)a kalózos-kincses legó/dupló viszont nagyon tetszik, azzal el lehet játszani történeteketKép
meg ezek az akumulátoros járművek sem túl jók szerintem!
Legyen lábbal hajthatós motorkája, kisbicaja,-én mindÍg elképzelek egy aranyos rózsaszín 3kerekűt LillusnakKép-amivel erősíti a lábizmait, ne csak nyomjon egy pedált és úgy hajtsa a tragacsot.

Kati,
na igen. az a baj, hogy nem lehet komoly képet vágni ilyenek hallatán, én is elképzeltem a kissrácot az ágyban ahogy dumál, hogy elpusztÍtom a világotKépKépKép
de ha meghallja, hogy röhögsz,azt hiszi magáról, hogy jópofa.
zsofy

Zsofy,

Ja, Brendonban vásároltunk a múltkor Gergővel, és elkezdte nézegetni a kiállított autókat (pedálos, elektromos), és az eladónő nagy pofával mutogatta neki, meg nekem "odasúgta", hogy köv. hónapban akciós lesz a Peg perego elektromos, ami 160 ezer volt nem akciósan. És milyen jól leárazzák, 20 ezerrel olcsóbbra dec-ben! Kép Na, ez az a termék, amit sosem vennék meg. Mi a haszna, ha elektromos??

Sokkal jobb az a motor, tudjátok az a kék színű csoda, ami egész kicsi mérettől a nagyobbig van, lábbal hajtható műanyag. Azt szerette a legjobban! Micsoda hülyeség ennyi pénzért ráadásul olyan vackot venni!

Playmobil+duplo szuper! Mi is szeretjük. Meg a fa építőkockák.

Remélem, ezzel nem a pénz témát bolygattam fel. KépKépKép
Vendég

Dóri,
após megvette a fiának...(páromnak van egy féltesója apáról, 3éves)
a kisgyerek azzal jár "sétálni"...ül rajta, nyomja a pedált és az anyja mellette sétál és marha büszke,hogy milyen csodás játéka van az ő fiának.szoktam látni amikor én Lillával sétálok.
tényleg! fa épÍtőkocka, nagyon szerettem kiskoromban!az is tökjó!segÍti a térlátás fejlődését!

tök durva,hogy az elektromos tragacs 160ezer...ennyi lóvéból felépÍtek a gyereknek egy legóbirodalmat,amit sosem un meg mert mindÍg új dolgokat lehet épÍteni.
mondja anyukám, hogy a gazdag gyerekeknek a suliban sokszor a legó a kedvenc játékuk, (náluk délután szabadfoglalkozás alatt lehet legózni, ha rossz az idő)mert otthon náluk is van mindenféle szuper bizbasz, amivel 5percig játszik a gyerek, csak a 6.percben nem lát már benne fantáziát, néhány legókockától meg el van ájulva.és órákig játszik vele,meg azt kér karácsonyra.mert 6éves koráig nem találkozott vele.
zsofy

Hát, lányok, jó kis felkészitést hallunk itt az eljövendő évekreKépKép
Benianyu, Dori, Nemesek, csak hogy ti is készüljetek a még távolabbi jövőre, elmondom, hogy én gimnáziumban tanitottam, és ott az egyik lánytól egyszer elloptak 50 000 forintot. Azért volt nála, mert aznap tornafelszerelést akart venni. Ennyi pénzért.

Zsofy Kép, én is verseket mondok Julcsinak, bár elég kevés gyerekverset tudok és elég hülyén nézhet ki, amikor felcsapom a vállamra evés után és elszavalom neki az Ódát, miközben ő nagyokat böffen. Ennél már csak az jobb, amikor Sebőt hallgatunk és énekelünk együtt, jó kis haláltánc versikéket megzenésitve, ilyen szövegekkel: Jujjujuj az ördög vezeti a táncot, arcodra varázsol ráncot nyakadba vasláncotKép
Zsuzsa és Julcsi (2+20)
tzsuzsa

JuciKép

Köszi megvagyunk bár Lívinek a szeme nem jobb, de a dokinéni mondta kamillázzam neki szépen és nem írt még fel szempcseppet, de ha nem javul íratok vele fel.
Kifejezetten kamillázást mondott.
Nem hallottam még olyanról, hogy a kamilla ártana valaminél is, ősrégi módszer jobb bárminél.
De hát van aki jobban tudja még egy dokinál isKépKépKép

Mea
mea

Mea!

Lemaradtam valamiről?
Mi történt Lívike szemével? KépKépKép

Jobbulást kívánunk neki!

kuha és Gergő (12+2)

Kép
kuha

Mea:

Nekem már nem egy szemorvos (!) mondta, hogy a kamillázás nem tesz jót a baba szemének, mert szárít. Az én gyerekorvosom is kamillázást ajánlott (pont azért mert közhiedelem, hogy ez jót tesz), de a szemorvosok visítanak ha meghallják.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Dóri! Ma láttam a brendon akciókat, 40-el árazták le... Így se érdekelKép? Aprókarácsonyi kedvességKép...

Mea! Sajnálom, biztos erre is megsértődsz, de valóban nem ajánlják a szemészek a kamillázást, mégpedig azért, mert allergizálhat. Én már többször leírtam, nem ellened, vagy az orvosod ellen irányul.

Annamami! Kitartás! Igaz nekem csak magunkról kellett gondoskodnom, viszont senki se jött gyerekfelügyelni, egy percre se. A kicsik ilyenek, Pálma is soxor előadta, hogy amint bent állok a zuhi alatt, üvölt, pedig előtte fél perccel édesdeden aludt. Nagyon klassz anyuka vagy. Összeszoktok, rád mosolyog és elolvadsz. Én mondtam Neked régebben, hogy sírni fogsz, akárhányszor ránézel. És elfog az "ez a világ legesleggyönyörűbb gyermeke" (ami igaz isKép) érzés... Szóval ezek a pillanatnyi nehézségek ne törjenek le, pihizzél ahányszor csak tudsz. Később is. Ma reggel a páromnak csináltam reggelit, miután Pálmát megetettem, elment dolgozni, mi meg csajok egymás karjaiban aludtuk 10-ig (még jó hogy felébredtem, menni kellett a védőnőhöz).

Pálma 5,5 kg, erősen visszafogta a hízás témát... Ildi! Olival hogy álltok?

Kati! Ha a mai Trisztán napot ülitek, akkor boldog névnapot.

Legyen szép estétek.

Dudukly+Pálma(2 hó+6nap)
dudukly
Isaszeg

Dudukly! Kép

Örülök hogy jól vagytok!

Zsuzsa is abbahagyta a hizást, megállt valahol 6,2 kg körül. Most majd résen leszek, mert eddig nemigen mértem, mert olyan jól gyarapodott. Most sem aggódom, mert szemmel láthalólag most a kognitív fejlődés van soron (napról napra láthatóan ügyesedik), de azért elkezdem figyelni, mennyit gyarapszik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci6!

Mail mentKép

Lányok!
Na én is befutottam, látom ismét új téma van a porondonKépKépJátékokKép
Ma voltam Auchanban, Corában...hát rémálom, Lénám aludt ezért most egy kicsit szétnéztem...(tesóm 2 gyerekére gondolva)
SZÖRNYÛ!!!!!!!!!!!! mennyi marhaság, hülyeség stb-t lehet kapni...KépKép

Ki is írta, hogy alig volt egy két játéka a gyereknek???
Hát maximálisan egyetértek..nekem is alig volt gyerekkoromban, de ami volt azt meg nagyon becsültem....Kép
Asztalosunk meséli, hogy az 5 éves gyereke ül a Minimax előtt és diktálja a nagynéninek meg az anyukának, hogy mit kér karácsonyra a Jézuskától..KépKép
Hozzáteszem hogy a gyereknek 2!!!!!!!!szobányi játéka vanKépKép

Na hát nem...a férjem is azt mondta, lesz egy egy játéka, a többi árát meg berakja a bankba a gyerek nevéreKépKépKép

Egyébként mi jólvagyunk, a Grip Watert úgy köpködjük, hogy ihaj, kajálni csak módjával eszünk, még mindig csak 100ak fogynak, pedig 11 hetesek leszünkKép
Viszont hízunk az itthoni mérleg szerint is, meg szerdán megyek a dokinénihez egészséges rendire, ott majd jól lemázsáljukKépKépKép

Lányok!
BABAÚSZÁS!!
A dokinéni ajánlotta, mi is akartuk már nagyon régen elterveztük, de most mégis megtántorodtam....
Hogy tudom megóvni a babámat a fertőzésektől...
Vízben a babák ok, no de a szülők....
Jó én nyilván "tisztán és egészségesen" megyek csak bele a vízbe, de vajon más ember is ilyen????
Vagy aki már babaúszásra adja a fejét(meg a gyerekét), akkor abból már kinézheti az ember, hogy pl gombás lábbal nem megy bele a vízbe???

Ti mit csinálnátok?????

Megann

Kép

Kép
megann

Lányok!

Nálunk is a legót szereti Noel (Duplo), ugyan még az építés egyedül nem megy neki. Kép
Meg a fa játékvasutat, azt kap karácsonyra!
Tesco-at vettünk, mert tök olcsó, de minőségben ugyanolyan jó mit a drágák. És van hozzá egy csomó kiegészítő, rengeteg mindent ki lehet rakni.
Meg megtaláltam itthon az anyukám és a mi gyerekkori diafilmeit, ahhoz kap egy diavetítőt.

Nálunk is sok a játék, de mivel van egy csomó rokon, barát, ha mindenki csak 1 dolgot vesz neki, akkor is tele lesz a szoba csak a karácsonyi ajándékokkal. Most itt van már Leon is, én nem is tudom mi lesz, mire suliba mennek......
De most mit vegyenek a gyerekeknek, ha nem játékot? Persze könyvet is kértünk a jézuskától (Babar, Kipp-Kopp, meg olyanok, ami később is jó lesz), de a gyerek a játéknak, könyvnek örül, a ruhának pl. nem.
Akiknek van már nagyobb gyerek, Ti ezt hogy oldjátok meg?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Róki!

Jól vagyunkKép. Remélem egyszer még hozzátok is eljutunk idénKép. Ez a hét (megint) húzós, holnap viszem a kéthós oltásra, szerdán meg a kh-ba vissza, kontroll, uh... Annyi programmal jár a gyerekKép. Mondjuk a védőnéni a leglazább, azt beletesszük a hétfői sétakörbe, gyors méredszkedés és megyünk tovább. Meg persze hagyom, hogy a pocakosok megcsodálják a gyöngyömetKép.

Megann! Én nem viszem tuti babaúszásra, mert a búvárreflexet erősítik benne, ami a rendes úszásnál kinevelhetetlen lesz... Másrészt meg az egyik barinőm mesélte, hogy ahová ők jártak, egy csomóan sajnálták a pénzt a speckó pelusra... A medencében egyébként nem a lábgombától kell félni, hanem pl. a kötőhártya-gyulladástól, ami lehet, néhány felnőttnél "csak szemviszketés" a babákat meg csak nagy nehezen lehet kigyógyítani... (Plusz a nemi betegségek, ami lehet, hogy semmi tünetet nem okoz a felnőtteknél, de ki tudja mit tesz a kisbabával... Én kb. 4 éves koráig azért várok, akkor mehet a bvsc-beKép. Na most legyél okosKép!

D
dudukly
Isaszeg

Rokica!Dudukly!Kép
Nem sértődtem meg, de nem bele cseppentettem csak letörlöm vele, az is szárítja????
Akkor most mit tegyek, nekem a dokinő mondtaKép
Nem is írt fel szemcseppetKép
Szerintetek???

Mea
mea

Megann!

Mi jártunk Noellel babaúszásra, nagyon szerette. Kép
Azért hagytuk csak abba, mert megszűnt az az uszi és ahova költöztek, az meg egy nagyon szar hely.
Soha nem kapott el semmi fertőzést, ebből tényleg nem volt probléma. Kép
És a többi gyereknél se hallottam ilyenről.
Ti hova szeretnétek vinni Lénát?
Mert mi is mennénk újra Noellel, meg Leont is vinném, ő is imádja a vizet. Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kuha!Kép

Egyelőre könnyezik a jobb szemeKép
Még nem zöld váladékos, nem tudom kötőhártya e vagy sem.
a dokinő azt mondta csak, hogy kamillázzam egyelőre ha rosszabb holnapra hívjam megint.
Hát most megvárjuk a holnapot.
Aki használt már milyet használt?(szemcseppet)

Mea
mea

Kuha!Kép

Köszi a jobbulás kívánástKép
Pusziljuk GergőtKép
Ha meggyógyult Lívi megyünk már végreKép
Beszéltél Uraddal???Kép

Mea
mea

Mea Kép

Bocsi,h.beleszólok,de nekem is azt mondta a védőnénink,hogy ha Marcinak bármi lenne a szemével(egyenlőre nincs),akkor csak tiszta forralt és lehűtött vízzel töröljem,minden törléshez másik vattával.Mert a kamilla allergizál és szárít.

Ja! és mivel te csaszis voltál:
te mennyi ideig véreztél?mert nekem ár elég egy kicsike tisztasági betét is.Ez normális?????Itt áll hegyekben az óriás TENA,mert azt hittem ömleni fog a vérem,aztán tessék....
És a házasélet!Kép
mert mi eddig külön aludtunk Apával,mert szegény morzsám ordított és neki ugye reggel kelni kellett,de mostmár nem sír csak cicizik 2-t 3-at éjszaka,aztán szunyál....szóval esetleg próbát tennénk,mostmár nekem is volna kedvem(Apának meg pláneKépKépKép ) csak a dokim nem mondta,mikortól szabad!Kép
Hasam szerencsére nem fáj,csak néha,ha morzsi eltalálja a lábával,miközben egem "dagaszt"kínjában,mikor fáj a hasija...Kép

Szóval Te hogy is csináltad???Kép
annamami

Barbapapa!

Játéktéma:
Furi, de szerintem nagyot változtak a gyerekek...
Én pl múltkor térdzoknit vettem tesóm 6 és 4 éves gyerekeinek(igazából névnapi ajándék helyett) és nagyon örültek neki, mert pingvin meg teknősök voltak rajta és most abban vannak az ovibaKép
De pl a nagyobbik már tavaly is értékelta azt a baseballsapkát amin tűz volt, vagy azt a pulcsit amit tőlem kapott és pókember volt rajta a hálójával együttKépKépKép
Szerintem a mai gyerekeket sokkal hamarabb elkezdi érdekelni az öltözködés, stb...(és ezzel együtt sajnos a "divat" meg a "márkás" cuccok is)

Úszás:
Itt Csömörön van uszodaKépKépKép
És elég híres a babaúszásárólKép
Ismerőseint voltak szombaton és nagyon meg voltak elégedve, és a gyerkőcnek is tetszettKép
Na én még tipródom, majd megkérdem a dokinénit, hogy és mi van ha pl egy kis Canestennel bekenem a babót....(jujjjj ez nagy marhaság???), csak mert az utóbbi időben már én is így mentem közös fürdőhelyekre....

Dudukly!

Ennek a búvárreflexnek utána fogok érdeklődni az usziban...uszisgatya meg azt hiszem hogy kötelező itt nálunk...de lehet venni még babylove márkájút is....
Ezen már nem múlhat..persze vannak "fura" szülők akik a pelenkán akarnak spórolni!!!!!!!?????????KépKépKépKépKép Ez fura, mert maga az úszás is pénz....(nálunk 1500.-), aki már ezt megfizeti, nehogy már a peluson spóroljonKépKép. Ez szomorú...

Megann

Kép

Kép
megann

SZOPTATÓS MAMÁK!!!!!

Ti hogyan csináljátok az éjszakai szopit???
Felkeltek vagy fekve????
annamami

Mea!

Mi ahogy hazajöttünk a kórházból, Gergő szeme két napra rá elkezdett elég csúnyán váladékozni. Nem is volt egy hetes sem... Kép
Persze anyukám, meg én is rögtön rávágtuk, hogy akkor kamillás törölgetés, amíg a doki nem látja.
Másnap vittük adokihoz, aki visított (ahogy Rokica mondaná), mikor meghallotta a kamillát, és szálanként állt égnek a haja! CSAK forralt, hűtött vízzel szabad, és belülről kell kifelé törölni.
Egyébként mi a Neomicin-nevű cseppet kaptuk, én óránként törölgettem, meg csepegtettem neki, 2 nap múlva semmi baja nem lett.
Bocsi, nem akartam én itt Neked "okostojáskodni" ...
Te tudod, mennyire adsz a dokinő szavára, és bízol meg benne. Meg Te ismered őt, nem én.
Csak gondoltam , leírom, mi hogy jártunk, és mit csináltunk.

Talit illetően beszéltem urammal, de még nem tudja pontosan, hogyan alakul a hétvégéje.
Csütörtökre még nem késő, ha válaszolok?
Holnap kb. déltől szerda estig nem leszek internet közelben, megyek anyumékhoz.
Szóval akkor még nem késő?

Kép
kuha

Megann!

Ahová mi jártunk usziba, ott kötelező az uszópelus (tényleg mindenki használta) és az uszógatya. Kép
És 4 alkalom 8e Ft, ha már jársz 3 hónapja, előtte 11e......szerintem baromi drága, de Noel nagyon szerette az úszást. És mást nem is találtunk a környéken.
Azóta se találunk. Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!

Nálunk Gergő is nagyon örül csini térdzokninak vagy ingnek például. Azt el tudom képzelni mondjuk, hogy gyereke válogatja, és van aki csak a játékot értékeli.

Most tudtam meg, hogy a szomszéd lépcsőházban is van egy pici baba, nemrég jöttek haza, asszem 2 hetes a kisfiú. Kép Legalább lesz itt még egy bébi. Kép

Dóri

ps: húúú, de nyűgös a lányom, most Apa ringatja.. Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: