A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Uxi, annyit gondolok rád, hogy vannak a cickóid? Javult valamit a helyzet? Lehet hogy írtad, de nem mindig tudok visszaolvasni, bár próbálom követni az eseményeket. Remélem kicsit jobb már.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nagyon jók lettek a képek, látszik, hogyszuper volt a tali. Kép Nálunk meg állta a bál, nem is untatlan benneteket. Kép Kép Mindenki ki lett osztva, és elegem van a sok seggfejből itt! Lakunk itt mindössze 12-en, de mégis annyi hüye van. Kép na mind1.

Ayse,

nem semmi lehetett a gyerkekkórházban! A ventillátor a legdurvább..

kérdés:

Ti hogyan etettek, 3 óránként (persze nem a nagyobb babák mamáját kérdezem Kép) vagy már inkább 4 ? Én olyan lökött vagyok, hiszen a fiammal már végigcsináltam mindent. Viki tegnap volt 6 hetes, jelenleg 5100 g és kizárólag szopizik.

Ha nem alszik nappal, akkor 3 óránként eszik, ha bealszik fel nem keltem természetesen, de az esetek 80 %-ban áll a 3 óra. Az este úgy alakul általában, hogy 6-f7, 9, éjfél. Aztán szunya megállás nélkül reggel 6-7-ig. Viszont a 6 órás etetéstől kezdődően (közte ugye egy fürdés kb. 9 körül) nyügi & bömbi éjfélig.
Próbáltam már, hogy előrébb hozom, hogy 10-11 körül letehessem aludni, de bömbi. Ragaszkodik az éjféli szopihoz, és NEM ALSZIK EL ADDIG EGY HUNYÁSNYIT SEM! Kép Kép

Át kellene állni a 4 órás etetésre??

A Spock könyv (nálunk biblia volt az elsőnél) azt írja, hogy ha a baba már 4-4.5 kg akkor 1. nem kell éjjel szopiznia, ill. elegendő a 4 órás ciklus.

Más baba bealszik a fürcsi után, de Viki egy éjjeli bagoly. Van valakinek vmi jó javaslata? Kép
Azért nem találok erre az éjfélig tartó bömbire, evésre sehol infót, mert más baba bealszik, és 2-3 körül ébred, de az én lányom nem hajlandó elaludni, csak éjfél után. Kép

Fiam is elaludt és a hajnali 2 órás szopiról szépen 2-3 nap alatt leszokott, mert akkor a teás cumisüveget dugtam a szájába, és rájött, hogy azért bizony nem érdemes felébredni az éccaka közepén. Kép Tejcsit meg nem kapott. És aztán szépen végigaludt az egész éjszakát.

De ezzel a Viki lánnyal nem tudom hogyan fogunk majd átállni az éjszakázásról.. mert bevallom sokszor nem bírom az éjszakázást. Kép Pedig utána angyalka! Kép

Ötlet, javaslat? Kép

Dóri
Vendég

Dóri, csak egy javaslatom van: cseréljünk. Neked így is rossz, nekem viszon úgy nagyon jó lenne. Én ugyanis éjfélig nem fekszem le, tehát bevállalnám, hogy éjféltől alszik. Az enyém 8-tól alszik 1-2-ig, és utána nem akar nagyon.

Na, most úgy hallom felébredtKép Nem hiszem el, alig aludt valamit.

Kép
Kép
hari

Nyulné,

igen, megvan, jo moka, csak a lányom még nem tartja a fejét, addig nem tudom kiprobálni...hi-hi

Kép
hencsi

Harim,
ha megint lesz tali megint talizunk 4esben is?Kép
Kaki téma: azért kérdeztem, mert mikor kijött anno Lillából a kaki
-bocs többiek-
akkor neki is habos volt, de mondták, hogy amÍg normális szÍnű/szagú, addig nincs semmi baj.
Lilla is volt gyakran 37,x fokos, és én meg szegény anyukámat hÍtam akkor pedig este 11 is elmúlt...ő is azt montda, hogy ne féljek amÍg 38 alatt van.
Lilla ma angyal!
el se hiszem!koppkoppkopp!!!
reggel szomorkodva kelt, mert hiányzott neki Lili, látszott a fejénKép
aztán eldumcsizott, aztán 9körül nyűgösködni kezdett, elkezdtem öltöztetni és már mikor az overálnál tartottam elaludtKép
betettem a babakocsiba, sétáltunk, ébren volt a boltban is de nem ordÍtott, nézelődött, itthon ki akartam venni de visszaaludt vetkőztetés közben, Így aludt 3-ig, aztán azóta ébren van,2szer rotyizott,a "bevásárlókosárban" játszik, kicsit aludt az ágyban egyik szopi után, most megint a bevásárlókocsiban dumálKép
kÍváncsi leszek az estére!
apa Nyíregyházán van...este 11 előtt nem is jön...én meg megint kettesben a kis makivalKép
/Kép
remélem Lilla is alszik majd és Lili is!!!

Davallia
köszi!

Hát igen, senki nem kezdte meg tortát, Így végül egészben maradtKép
legközelebb ne Így legyen!!!mert megharagszom!Kép

NyúlnéKép
zsofy

Sziasztok!

Végig tudtam nézni a képeket!
Annyira irííígy vagyokKép
Sajnálom, hogy kihagtunk egy ilyen bulit.
Ennyi GYönyörű babátKép

Malvinka!
Örülök, hogy rendeződtek a dolgokKép

Annamami!
Már hiányoztálKép

Tudom, alig jövökKép
Néha már úgy érzem, hogy haragszotok rám.
Vagy nem is reagáltok a képekre, hozzászólásokra, pedig higyjétek el, hogy próbálok jönni, de nem könnyű.
Tudom, mindenkinek ugyanennyi "munkája" van, csak ti jobban tudjátok beosztani az időt.
Ma már kitakarítottam, kimostam, vasaltam és főztem is.
Holnap nem lesz melóm csak pihenekKép
Tejet visszatornáztamKép
De azért felteszek egy képet, ahogy Erhard "csajozott"Kép
Holnap végre vissza tudok olvasni, hogy kivel mi van.
Azért a Babás képeket mindig megnézem és gyönyörködöm bennük.
Mindegyik Babának megvan a maga szexepiljeKép

Na megyek tusolok, míg alszik ErhardKép
Puszi!
Angelani&Erhard
11+4

Kép
angelani

Erhard csajozás közbenKép
Kép

Ééés így mosolyog rámKép
Kép

Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Köszi a Kismamás hozzászólásokat, nagyon arik vagytok! Kép

Mindjárt teszek fel képeket Gergőről, az előbb csináltam őket, hátha hozzá is kedvet kapnak a csajok Kép Balázs is szabad még, bár vannak /!/ barátnőiKép , de elsősorban Gergő miatt sértődtem meg Kép
Kéremszépen, haladjunk csak a korral, nyugodtan udvarolhatnak a lányok is a fiúknak!!!

Naszóval, Gergő így imádja a forgós macikat / nekünk az állvány tört el, így most fel van lógatva/:
Kép
Kép
Kép

Judit és 8 hetes Gergője

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Dori!

Részvétem, mi is 12 lakásosból költöztünk családi házba de ott nem volt szerencsére ilyen attrocitás...
Sajnos mindenhol vannak bunkók..

Spock könyv...hát érdekesKép, és az a baba amelyik mondjuk kapásból majdnem 4 kilóval születik??? és pl 2-3 hetes korára már majdnem 4,5-5 kiló, azzal mi van??Ne egyen???
Elég szadista...de hát ha valakinek bejönKépKépKép

Hari!
Látom kakaitéma megoldódott, akkor már nem is írok semmitKép

And!
HURRÁ!!!!!!!!!!!Végre valami jóhír az alvásról...
Már nagyon szurkoltam neked, nem is tudom hogy lehet ezeket az éjszakákat bírni...
Én akkora mázlista vagyokKépKépKép
Nálunk kezdettől fogva csak kajálni kelt föl a kisasszony 3 óránként, most meg 9től 3 ig alvás vanKép, aztán kajcsi és megint alvás, aztán megint kajcsi és megint alvás, 8-9igKépKép
További sikereket.):Kép

Nemesek!

Hi-hi, most értem haza a bevásárlókörútról, persze most jött a babakocsi isKép
Nagyon nem volt kedvem elindulni meg összerakni a menetfelszerelést, de aztán erőt vettem magamon...
Mostmár tuti lecserélem bolygókerékreKépKép

A kocsink között csak az a külömbség, hogy neked kisfiú vackolt bele, nekem meg kislányKépKépKépKép

Nálunk ma egész nap alvás van, még kaja is csak 4 óránként kb 100 grammok 10 hetesen....
Hogy mi van már megint????

Megann

Kép

Kép
megann

Angelani, Erhard nagyon jófej! Ahogy mosolyog, az nagyon édes!!

És tudod hogy én hogy osztom be az időmet? Íme a titok: sehogy. Nem nagyon csinálok semmit, pedig tervezni tervezem mindig hogy mit kéne, de aztán persze csak a nagy semmit csinálom. Vasalni??? Főzni??? A mosás az ok, bár azt is főleg a párom csinálja. Porszívózni is csak azért szoktam, mert arra legtöbbször megnyugszik Lili.

Kép
Kép
hari

Lilla pinkgombócKépKépKép
ééés...rákezdett az esti nyávogásra...
fürdetek...
zsofy

Megann!

Természetesen nem újszülött pici babáról van szó, hanem nyilván ez korfüggő is!

Gergő is 4250 grammal született mégis igény szerint szopott, azaz kb. 3 óránként, de 2-3 hónaposan némi "rávezetéssel", ami természetesen nem egyenlő a szadizmussal vagy éheztetéssel 4 óránként kezdett el enni. De minden baba más természetesen. Ja, most 7 évesen a legnagyobb az osztályban, 31 kg és nagyon magas, mondjuk rendszeresen edz. Szóval mindig szépen fejlődött. Kép Kép Kép

Szóval most nem tudom hogyan legyen, egyenlőre mindenki alkalmazkodik a babához, de próbálom terelgetni. Kép Egy idő után majd átáll a normál esti kerékvágásba. Szerencsére tesót egyenlőre nem zavarja az esti bömbi.. De tudod suli időben neki sem mindegy, hogy másnap mennyire kipihenten megy!

Dóri
Vendég

Angelani!

Erhard hogy mosolyog!! Kép Nagyon éédes! Kép
Vendég

Teszek fel egy képet Vikiről, ha már nem tudtunk elmenni a talira.. Kép

Nemsoká fürcsitime. KépKép
Vendég

KépKép
Vendég

Itt a tesó nagyágyában! Kép Kép Kép

Szóljatok rám, ha sok képet tettem fel! Kép

Dóri
Vendég

Malvinka,

nekem is sztájkolt Boti a cicivel, nagyon sírt szopi közben Kép illetve még most is ez a helyzet, épp most felyeztük be a szopit, ami 40 percig tartott...képzelheted..felváltva adtam neki, hol a bal, hol a jobb cicit, így végül összejött 190 ml.Érdekes, mert ahogy abbahagyta a szopit, eltelt negyed óra és végre megnyugodott. Szerintem nagyon rég nem evett ennyit egyszerre és lehet, hogy mindig éhes maradt.MIndenesetre most már mosolyogva alszik! Én továbbra is azt tanácsolom nektek is , hogy ne add fel a cicit, tedd rá minden hami elején, meglátod a menszi után vissza fog rá szokni!

Lányok,

minden talis kép tündéri, tényeg olyan jó nézegetni a sok kis manócskát! Mi végül nem tudtuk meg a címet, meg hogy hogyan kell BKV-val odamenni, bár kérdeztem..de biztos elkerültük egymást itt,én sem tudok minden nap jönni és írni.Na mindegy,majd a legközelebbin mi is boldogítjuk a csapatot Kép
helga22

Angelani, Dóri, Jucc!

Babák nagyon édesek!

Hát én már nem is szólok, pedig nekem két fiam is van, de jelentkező egy se........
Hááát, mit mondjak szomorú vagyok, pedig mind a kettő jólnevelt, jóképű és rendes fiú. Sőt, éjszaka is alszanak, nincs bömbi este se.

Nálunk már hál istennek csönd van, megyek fürödni, aztán DVD-zünk apával....

Jó éjt mindenkinek!

Barbi, Leon, Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annamami,

hát most,hogy így írod, eszembe jutott az első 6 hét, hát tényleg rémálom volt. Boti reggeltől-estig üvöltött, nagyon pocifájós volt. Rengeteget evett és sokszor túlzabizta magát. Általában ez meg sem kottyan a babáknak, mert visszabukják a felesleget és meg van oldva a dolog, de Boti nem bukta vissza sosem, csak falt iszonyú tempóban..mindenki lemohózta, aztán kiderült a szoptatási tanácsadóban, hogy egy baba nem is tud mohó lenni.Ezt mondták: a" mohóságot" nem a baba csinálja, az az ön tejleadó reflexének függvénye, szegény baba olyankor csak próbál megbirkózni a helyzettel.
Az esti pocifájásról meg ezt mondták, szerintem van benne valami: "az esti hasfájósság valójában stresszreakció. Ilyenkor dolgozzák fel az őket érő napi ingereket. (hangok, fények, stb.) Ezért nem segítenek rajta a teák, cseppek. . . Ami jó rá az a sok-sok-sok szopi, a ringatás, hordozás és a közvetlen testkontaktus, akár együttfürdés is. "

- autósülésbe mi 1 hetesen beleraktuk- védőnőnk szerint nyugodtan, mert stabilan tartja. Azóta is szereti. Kenguru csak 4 hónapos kórtól,addig csak ritkán és rövid távra , pl. boltba menni.
- hasfájás elleni trükkök...nekem a pelenkázón nyugodott meg kicsit, illetve, mikor fel-alá járkáltam vele a karomban és közben cumit tömködtem a szájába. Így aludt nagy nehezen mindig el. Amúgy semmilyen csepp, szirup, gyógytea, stb. semmi nem használt..mindent kipróbáltunk.
- levegőztetés: dokink tanácsa: mindig 1 réteggel többet, mint ami rajtad van és nyugodtan kiviheted 1-1,5 órára 0 fokig jól bebugyolálva.
helga22

Helga!

Nem adom(tam) fel amíg csak bírom anyatejet kap.
A cumisüveget én nem erőltetem csak rákényszerülünk(nek)ha suliba megyek.
Különben csak cicit kap (ha nem elég a tejem akkor pótolunk bár erre még csak 1x került sor szerencsére).
Megint ugyan sírás árán de sikerült fürdés után 50-et megetetni vele. Felkelteni felesleges éjjel (hacsak nem kel magától) mert úgysem eszik.
Ma összesen 620 azért lecsúszott már ennek is örülök (tej pedig lett volna még).

ÉDIK A BABÁK!!!

Viki
malvinka

Megann, mi is három nyuszi társaságában alszunk,
Kép
mi igy megyünk sétálni, alatta overál.
Jucc, mi a Gergőkre bukunkKép
Viki szép kislány, még a sirós képen is!
Zsuzsa
tzsuzsa

Zsofy!

Dehogy baj a fotó, sőt köszi szépen, tényleg aranyos (mármint Leon) Kép

Jucc!

A süti tényleg tök fincsi volt, Noelnek meg nekem is nagyon ízlett, úgyhogy meg is fogom csinálni! Kép

Nem írtatok semmit arra, hogy januárban, ünnepek után van-e kedvetek nálunk talizni?!

And!

Éjszakai javulásnak nagyon örülök, nem is értem eddig hogy bírtad! Remélem, hogy a javulás tartós lesz (gondolom Te is Kép).
Eszti is nagyon helyes volt, Leonnak biztos tetszene, nézd meg Leonnak milyen magas a homloka....KépKép

Barbi

na tényleg megyek fürdeni, mert nem lesz ebből a dvd-zésből semmi....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hello!
Most jutottam ide, ma egész nap az Anyuéknál voltunk, mert a férjem dolgozott.
Nagyon jók a képek, én még nem töltöttem le, de kb. ugyanezek lesznek nekem is.

Nyúlné,
Köszi az albumot. Kép Külön köszi, hogy csináltál egy olyan szép képet rólunk, az Anyukám nagyon fog örülni, ha megkapja majd előhívva. Kép
Kisnyúl tényleg nagyon jóképű kissrác, nem véletlen, hogy mindenki az ő kegyeit keresi.

Megann,
Léna nagyon szép a csábítós képen. Kép
Nekem van egy babás barátnőm, aki 10! hónapig fejte a tejet a babájának, mert úgy volt a baba is, mint Léna, hogy nem szívta ki a cicit rendesen.
Rajtam ugyan a szülésből nem maradt semmi, de eredendően azért van szépen. Ezért is jó az ananász, mert előtte egy jót lehet zabálni, lelkiismeret furdalás nélkül.

Juci,
Valószínű minket láttál, az Anyukámmal voltunk, biztos az oviból sétáltunk haza. 4 körül lehetett? Te Káp melyik részén laksz?

Bodza,
Kár, hogy Dani átaludta a bulit, biztos neki is tetszett volna Saci. Örülök, hogy Daninak is lenne partner, elvégre igazán jóképű. Kép

Annamami.
Üdv újra itt! Kép Remélem Marci hamar jobban lesz és nem fogtok a hasfájástól szenvedni!

Ayse,
Én is így szoptattam a múltkor a rendelőben, mert már nem értünk volna haza csak nagyon sírva.
Nem tudok a New Orleans-i lányról. Kép

Folyt. Köv....
Apa hazaért és nem tetszik neki, hogy a neten lógok állandóan. Pedig csak most jöttem. Kép

Benianyu és Dani (ma 6 hetes)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

már nem emlékszem ki kérdezte a nyirokcsomókat: Eszti buksiján is van, már hetek óta, a füle mögött, max 3 mm átmérőjű, mobilis, nem fájdalmas, nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy ez normális.

Megann, Barbapapa! Köszi!! nagyon aranyosak vagytok, hogy így örültök velemKép szerintem ez nem lesz tartós, de én már egy éjszakának is örülök, mert van javulásKép
igazából ennek kapcsán elgondolkodtam ma, hogy a gyereknevelést, csecsemőgondozást nem tanítják nekünk, pedig lehet, h megspórolnék Esztinek egy pár rossz éjszakát (és magunknak is). lehet, hogy én rontok el valamit mindigKép de fejlődünk szépen, ma méreckedtünk 3,99, holnap már 4 kilósak leszünk, tutiraKépKépKép és ügyesedünk is. a mosolygás nagy napja még nem jött el, de ma már egy félmosolyt megeresztettKép
most egyébként még nem alszik, de nem is üvölt szerencsére, apa átvette tőlem és éneklik a dés1 cd-tKép, azt szereti Eszti, a halász jutka nénit már unjaKép

Barbi: Eszti már Leonban utazikKép (Seat LeonbanKép)
Januári tali nekünk elvileg okés. a síelésről lebeszéltem apát, ill. mondtam, h én nem akarok menni Esztivel, ő mehet, de így inkább ő sem. ezeket az esti cirkuszokat idegen helyen képtelen lennék tolerálniKép és gondolom idegen helyen biztos lenne, és egyébként sem tudnék normálisan síelni szopi mellett, és együtt sem tudnánk apával síelni, úgyhogy vállaltam a felelősséget és majd megyünk jövőre.

Annamami, pocakfájás:
mi is a gripe watert adjuk, naponta többször is, valamennyit használ (amikor nem adtuk rosszabb volt), de nem múlt el teljesen. asszem annak van igaza aki azt mondja, hogy csak annyit lehet igazán tenni, hogy együttérzel vele, sétálsz, énekelsz, stb. és várod a három hónapos kort... mi már nagyon várjukKép ja, még egy: ne adj neki enni max 2,5 óránként, ez még fontos szerintem, ezt én volt, amikor elrontottam, mert azt hittem éhes. van még a mecsek tea, de az tényleg semmit nem ér, azt csak akkor adtam, amikor nagyon sírt és szopi nem jött szóba az előbbi miatt.
és elfelejettem, de talán Csillám javasolta a hasmasszírozást úgy, h mindkét lábát emelgeted és közben a pociját óramutató járásával megegyező irányban masszírozod, tegnap egy csomót durrogott nekem így EsztiKép

Angelani: Erhard nagyon aranyosan mosolyog!! komolyan!Kép és én sem bírom beosztani az időmetKép

Dori: na én sajnos nem tudok tanácsot adni az éjjeli alvás ügyébenKép de nagyon kíváncsi vagyok milyen tanácsokat kapsz!KépKép

and+Eszti (7 hét+5 nap)

KépKép
KépKép
and

Itt van Kincső frissen, illatosan, no fiúk mit szóltok göndörkéhez?
KépKép

Dóri, Viki helyes pici lány.

Erhard mosolya fantasztikus. Azt hiszem ez az egyik legnagyobb öröm, mikor elkezd mosolyogni.
Visszahozhatatlan percek.

Tzsuzsa cuki a nyuszkós takarótok.

No lassan beájulok, mert most lettem kész az erkély rendbe rakásával. Baromi jól néz ki, ahogy megcsinálta a férjem.

Barbi én nem vagyok semmi jónak az elrontója.

Jó éjszakát!
Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Barbi,
ne butáskodj, mindketten gyönyörűek vagytok!!!
Nagyon jó szerintem a kép!

Barbapapa picuri Noelje olyan jólnevelt,tündér,aranyos!!!pelenkáztam Lillát, leesett a popsikenőcs és Noel egyből felvette!
el voltam ájulvaKépKépKépKépKép
Barbi, nagyon édesek a srácok és csak lestem, hogy milyen drága ez a kissrácKép

Jucc,
Olvastalk a Kismamában,Képtökjó,hogy benne vagytokKép a képek is jók lettek ám,
képzeld enyém pár is nekiállt borotválkozni én meg 3perces fájásokkal támaszkodtam a fürdőajtóban...

azt képzeljétek el, hogy a lányom elalszik helyeken magától újabban!!!el vagyok ájulvaKép
királyKép

Bkriszta,
az e-mailed miatt, illetve attól, amit Írtál egész nap olyan jó kedvem voltKép kösziKép még egyszerKép
azt is akartam még mondani, hogy nagyon klasszra csináltátok a lakást is, olyan hangulatos, ízléses, nekem nagyon tetszett!Ti/Te festetted?és Ivett is nagyon ügyes, tökjó az a koszorú amit készÍtett!tökjó,hogy így figyel a hugicájára és tud segÍteni!

Annammi, gondolok rátok,remélem nem tart sokáig Marci szenvedése!!!

Jó éjt csajokKép
csatlakozom az én kis pinkladymhez (hehe-pinkmakimhoz)
Lili is pinklady lettKép

Zsófi és Lilla,aki pár óra múlva 15 hetes és 4napos lesz!
zsofy

ps: minden baba nagyon nagyon tetszik, gyönyörűek!!!Kép
Erhard és Kincső édesen mosolyog!!!
zsofy

Zsófy, majd írok, de most már leesek a székről.
El akarok menni zuhizni, de azért egy frissítést mindig nyomok és maradok.
Apa elment 1/210-kor MEX búcsúkoncertre, már jó rég megbeszéltük, de most valahogy nem hiányzott, hogy elmenjen. Alig van itthon, mert sokat dolgozik.
Ivi sincs itthon reggel apja elvitte, csak anyukám van itt, de már ő is alszik.

Barbi nagyfiad nagyon édes volt, valóban látszik, hogy nagyon sok törődést, odafigyelést kap. Büszke lehetsz rá!

And remélem, hogy Eszti lassan beleszokik a normál menetbe és át fogja aludni az éjszakákat.
Tudom, hogy milyen isteni érzés amikor mind többet és többet alszik a gyerkőc és lehet rendesen aludni.

KRISZTA

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta,
tunderi mosoly Kincsotol! Kép Apucit (is) bizta leveszi a labarol mindahanyszor.

Enyem par olyan aranyos, csak kapkodom a fejem, micsoda valtozason megy keresztul. Fokozatosan kezd szereto, gondoskodo apava valni. Ez annyira jo erzes! Kép (O meglehetosen visszafogott ember alapban.)

Jucc,
jelentem, nem birtam magammal es ejfelre vegeztem a kekszes nyalanksaggal! Holnap tesztelunk. Kép Csak hogy erezd mennyire ra voltam kattanva a temara, 8 ev alatt ez a masodik "sutim". Kép (Falina nem egy konyhatunder sajna.)

Barbi,
minel elobb ujra talit, minel elobb!!! Meg mindig kivagyok, hogy csak jottunk es mentunk.

Bodza,
tasenka meg mindig nincs a birtokomban. Kép Penteken tul keson ertunk haza a vendegsegbol, ma mas babaruhaborzen es coraban utottem el a napot. Talan holnap mar az enyemnek tudhatom vegre!

F.
falina

Sziasztok!

Tegnap megint "dolgos" napunk volt, reggel elmentünk az újpesti babaruhabörzére. Tök jó hogy itt van a szomszédban. Kép Még igy is a bőség zavarába estem, szerintem én a BNV-ssel nem tudnék mit kezdeni. Zsuzsának vettem két szép kis téli szoknyát, egy hófehéret meg egy bordót. Olyan siker volt az a kék szoknyája, hogy elhatároztam hogy többet is veszek. Szóval ennyi volt a zsákmány. Családi programnak indult, de Zsuzsa nyűgizett a kengurujában úgyhogy David hazament vele (az a kemény fél utcasarok), de utána már én se mertem sokáig maradni. Sajnos ez alkalommal nem jelent meg a pelenkás ember, pedig szivesen megnéztem volna, milyen áron adja a pelenkáit, most már tapasztalt anyuka lévén, a pelenka darabárak ismeretében. Kép

Utána meg elmentünk megint a világ másik felére, a XXII. kerületbe látogatóba, és onnan már csak fürdetésre jöttünk haza. Zsuzsának természetesen nagy sikere volt, és a kis tündérbaba még ebédelni is hagyott, ő közben eljátszadozott a csörgőivel.

Juci:

Email cimem rokica kukac yahoo pont com, benne van a profilomban is, ha minden igaz.

Bkriszta:

Köszi a receptet, elraktároztam, hát... lehet ez nem nekem való kezdő recept. Nem is értem, hogy van a baba mellett ilyesmire időd??? Én egy egyszerű főzésnek se nagyon tudok nekiállni mellette, max több menetben, mint anno Megann a tarhonyával. Kép Este meg mikor már lefekszik akkor nincs igazán kedvem nekiállni. Szóval le a kalappal előtted, és hát a tekercs továbbra is isteni, de lehet inkább tartok egy talit én is és reménykedem hogy hozol. Kép Az kevesebb munkának tűnik mint a sütik elkészitése.

Tápszer:

Megann, én lemaradtam az első megjegyzésről tápszerügyben... én úgy tudom, tápszer tehéntejből vagy szójából készül, de a szójáról nagyon sok rosszat hallottam. Mondjuk a tehéntejről is, igy legyen az ember okos. A lényeg hogy a szója (mint növény) tele van emberi hormonhoz hasonló anyagokkal (a növény természetes sajátossága), ezért szójatápszert adni a babának olyan mintha napi több fogamzásgátló tablettát nyomnál bele. Ezért szójatápszert csak olyan esetben adnak, ha jól tudom, mikor a baba minden másra érzékeny.

Persze Amerikában olvastam hogy van aki "divatból" adja, vagy mert nem tudja/érdekli hogy a szójának milyen hatása lehet, vagy eltévelyedett meggyőződésből, hogy ő maga is vegetáriánus, akkor a baba se kapjon állati terméket.

Zsuzsa baba haja:

Köszönjük mindenkinek a dicséretet Kép

Szerintem neki nincs több haja mint itt a többi hajasbabának, csak annyi a forgó a fején, hogy a legjobb szándékom ellenére állandóan szerteszét meredezik. Kép Irtó édes, David azt mondja, neki a kedvence a haja (én a lábáért élek-halok) és hogy ne is fésüljem, mert minek, de azért én minden fürdetés után lelkiismeretesen letapasztom a fejére, aztán reggelre megint ugyanolyan lesz, mint amit ti is láttatok. Szegény, felnőttkorában biztos utálni fogja, de most bájos.

TOJÁSSALÁTA ALKOTÓJA!

A receptért esedezem. Hátha azt könnyebb elkésziteni mint a tekercset, valami háziasszonyi sikerélményem hadd legyen. Kép

Képek:

Mindenkinek köszönöm a fotókat. Nagyon édesek a babák, ami viszont igy utólag visszagondolva szinte megdöbbentő, hogy Hari Lilije mekkora!!! Ott akkor nem is tűnt fel, hogy ő ugye sokkal fiatalabb mint akár Lilla akár Zsuzsa és mégis felveszi velünk a versenyt méretben, pedig Zsuzsa sem kicsi!

Szopi:

Dóri, tudom nem engem kérdeztél, mint nagyobb baba anyukáját, de azt kell hogy mondjam, hogy semmi rendszert nem véltem eddig felfedezni a szopiban. Van hogy félóránként eszik ("nassol") és van hogy 4-5 órát is kibir. No meg este 10-et is. Lehet hogy mert végigalussza az éjszakát, ezt a "lemaradást" nappal pótolja be. Meg nálunk ESZMÉLETLEN száraz a levegő a lakásban, most merült fel bennem, talán mikor félóránként kér szopizni, akkor szomjas. Én is vedelem a vizet.

Ez tényleg a gázfűtés velejárója, hogy ilyen száraz nálunk a levegő?

Annamami!

Örülök hogy benéztél! Hogy vagytok?

Jucc:

Ma kirohanok megvenni a Kismamát, már kiváncsi vagyok nagyon. Kép

Vissza szopira:

Igen, idősebb rokonok akiknél szintén bevált Spock mondták nekem az elején hogy hát Zsuzsa nagy baba, neki elég lenne már a 4 óránkénti szopi, hát a nagy dulit... mondjuk én ilyen szempontból vajszivű vagyok, én is utálok várni a kajára ha megéheztem, nem csodálom ha ő is. És attól, hogy nagy baba, attól még ugyanolyan fiatal, és ugyanolyan fejletlen a szervezete mint a 2,5 kilósnak. Tehát azért elvárni tőle, mert nagy baba, hogy hónapokkal idősebben is viselkedjen, ez szerintem nem logikus. Nem a súlytól függ, szerintem inkább kortól.

Az is igaz, hogy Zsuzsa az első két hétben 400 (!!!) grammot hizott hetente. A következőn 300-at, utána 200-at... és most már egy ideje elég lassan gyarapszik, még mindig nem érte el a 6,5 kilót, szerintem most leállt. Nem is csoda, egy ilyen maratoni rohamos növekedés után.

De mondom, ő még mindig "rendszertelenül" eszik. Nem baj, én is. Kép

Ha addigra sem áll be mire elkezdünk hozzátáplálni, meg velünk együtt tud majd enni, akkor úgyis rá kell állni a mi időbeosztásunkra, bár azt kell hogy mondjam, hogy nálunk is a vacsora akkor van mikor eszünkbe jut, nem pontban mindig ugyanakkor.

Dóri:

Én is azon filózom sokat, hogy ha majd lesz második baba, tuti hogy nem fogok tudni úgy ugrani mint most Zsuzsával... hát itt kezdődnek a testvéreknél a különbségek.

Apropó testvér...

Azt álmodtam, hogy újra terhes vagyok, és mentem a dokim rendelőjébe terhességi vizsgálatra. Kép

Bkrisztina!

A mosolygós kép tüneményes! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én is teszek fel képet. Kép

David nagy sportrajongó! A szoknyát egy haverjától kapta, ahol szintén van 2 kislány, és képzeljétek, 6-12 hósnak való!!

Kép

És még egy:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt! Kép Kép

Jucc, nagyon jó a kép, ahogy Gergő figyeli a forgót! Itt Gergő nagyon hasonlít rád. Kép

Tegnap szereztem forgatót, este beüzemeltem. Dani is tátott szájjal nézte. Kép

Angelani,
Erhard nagyon helyesen vigyorog.Kép

Barbi,
Én nagyon örülnék, ha lenne januárban is tali, sőt ha nálatok lenne az kicsit önző okból még jobb lenne nekünk. Főleg mert Anyuék gyalog másfél percnyire laknak tőletek és akkor úgy intézném, hogy onnan jövünk és nem kéne rohanni.
De bárhova szívesen elmegyünk. Kép A mi lakásunk is kb. akkora mint a Krisztáéké, de őszintén, én annyira nem vagyok vagány, hogy egy ilyet bevállaljak. Ha lenne kertünk, vagy nagyobb lakásunk, akkor talán. Remélem, nem haragszotok ezért.

Dóri,
Én is ezen agyaltam, hogy mikor fog Dani hosszabban aludni éjjel. Ugye egyidősek Vikivel Kép. Ma több, mint 5 órát aludt egyhuzamban, a melleim úgy bedurrantak, mint anno a kórházban, épp most fejem azt, amiből már kétszer szoptattam, 2-kor és 5-kor és már 120 ml-nél tartok.
Szóval, szerintem át fognak lassan állni a babák is a hosszabb alvásra.
Viki nagyon szép baba! Kép

Kriszta,
Te nem semmi pörgős csaj vagy!!! Bár, ha nem pörögnél, biztos halálra unnád magad. Kép Kincső is nagyon helyes a képeken. Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu, Barbi, ti merre laktok?

Mi is szivesen megyünk talira, de váltogatni hogy hol van már csak azért is jó, hogy ne kelljen minden alkalommal ugyanolyan messzire menni. Néha messzebb, néha közelebb az úgy tök jó. Én is szivesen vállalok talirendezést, mert itt jó a tömegközlekedés és nagy a lakás. És legalább nem kell messzire menni, és az összes finomság házhoz jön. ;)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

Mi Káposztásmegyeren lakunk, de a szüleim a Feneketlen tónál, ahol Barbiék is. Ti Újpesten, igaz?

Zsuzsa nagyon édes, ahogy az etetőszékben játszik a forgókkal. A haja meg tényleg csúcs! Kép

Benianyu és Dani 6+1

benianyu

Lányok!Kép

Nagyon jól sikerült a tegnapi napunk apával.)
Megünnepeltük a szülcsinapomat isKép
Jól esett kimozdulni megint.
Mire hazaértünk Lívi már durmolt a kiságyábanKép
Úgy hiányzott ám!!!Kép

Képek mind nagyon jókKép
Édesek a bébikKép

AngelaniKép
Erhard cuki, de én írtam már ezt neked a múltkorKép
Fel is tettem a képét az albumunkba.

JuccKép
Jó votl a cikk a Kismamában, tetszettKép
És ti is nagyon arik vagytok benneKép

Mindenkinek nagyon szép vasárnapotKép

Mea
mea

Dori bp!

Gratula Vikihez, nagyon cukiKépKépKép
Remélem nem értettél félre a Spock teóráiával kapcsolatban, nyilván el kellene olvasnom az egész könyvet, hogy világosan lássam, miről is van szóKépKépKép
A terelgetéssel meg egyetértekKépKép
Én akkor gondoltam teára éjszaka, amikor Léna felkelt éjjel és alig szopott valamennyitKép, mert bealudt felébreszthetetlenül...
Csak mivel nappal is ezt játszotta, csak bealvás nélkül, rájöttem hogy szimpla "lustaságról" van szó, vagy a tejcsim van jó mélyen és valamiért nem tudja kiszívni, pedig a technikája szerintem jóKép
Hát ezért lett cumisüveg először éjszakára, aztán nappalra isKép

Na majd jövök...

M

Kép

Kép
megann

Mea!
BOLDOG SZÜLINAPOT! Kép Kép

benianyu

Tzsusza!

Nyuszis zsákKép
Én tegnap felkerekedtem és elmentem az Árutörőbe aztán a PólusbaKép(mázlim volt, Lénának alvós napja volt tegnapKép), és vettem még egy zsákot egy bundásat....Kép
Ez volt az utolsó darab, mályvaszínű és fenyőfa van az elejénKép
Jó vastag bundás...lehet hogy nem is lesz szükség gyapjúzsákra, majd kipróbáljukKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Köszi a dicsérő szavakat, de nem azért írtamKép
Csak azt hittem, valami gond van Kép
Természetesen ha nem haragszotok rám, akkor nem zavar, hogy nem reagáltok.
Mert mindenki minden üzijére nem lehet reagálni.

Mea!
Isten ÉltessenKép

Megyek szopi van, de ma ráérekKép Kép Kép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lányok,

de jó, hogy nem tudtunk elmenni a talira!
Elkapott egy vírus és tegnap estére belázasodtam. Már péntek de. is gyanús voltam magamnak, de akkor még azt hittem, hogy azért fáj annyira a hátam, mert Andris napok óta a vállamon cipelteti magát. De tegnapra már az összes izületem fájt. Andrisnak "csak" hőemelkedése van és nem akarta elfogadni a cicit tegnap este, visítva sírt. Felhívtam a doktornénit és azt mondta, hogy túl meleg neki a tej, fejjem le és úgy adjam. Mire kifőztem a Medelát, addigra lement a lázam és hajlandó volt ciciből is elfogadni.
Annyira aggódom, hogy nehogy valami súlyosabb baja legyen ettől Andrisnak!
Mostmár szeretném ha vége lenne a bajoknak.

Ayse

ayse

Angelani!

Szerintem Te szuperül osztod be az időt!
Én nem tudok ennyi mindent megcsinálni!!!

Ayse

ayse

És Erhard egy TÜNDÉR!

ayse

Az összes baba nagyon aranyos!

Jucc! Gergő nagyon hasonlít Rád!

Boldog születésnapot Meának!

ayse

Roki,
a tojassali meg nekem is menne valszeg, a csiga viszont nagy falatnak tunik. Kép Kép
falina

Rokica!

Gergő még ma is állandóan Zsuzsát emlegeti. Megkérdeztem tőle, hogy szerelmes vagy Zsuzsába? Azt mondta lelkesen, hogy há, ami nála igent jelent.

Zsóf, Bubus, Gergő

Kép
Kép
göndörzsóf

MeaKép,
Boldog Szülinapot!!!

AyseKép,
remélem már jobban vagy!!! Mielőbbi gyógyulást!!!

AngelaniKép,
Erhard nagyon cuki. Kis vigyori, egyem a húsát!!!

Persze a többi baba is nagyon édiKép...
Vendég

BarbiKép,
nekünk is nagyon jó lenne, ha a következő talit be tudnád vállalni, lévén Budaörsről jóval közelebb van...
Persze, ha Krisztáéknál lesz, akkor is megyünkKépKépKép!!! Minden nagyon szupi volt ott is, csak hát korán el kellett indulnunk, hogy időben hazaérhessünk....

Én is rendeznék talit nálunk, csak hát lehet nem szivesen jönnétek fel a negyedikre gyalog...
Időnként már én is tök kivagyok a 7 kg-os valagától.Alig kapok levegőt mire felérünk, ő meg csak vigyorog...KépKépKép
Kati
Vendég

NyúlnéKép,
Nem lett valami jó ez a kép, mert vaku nélkül csináltam és hát mindkét gyerek mozgolódott is, de azért a lényeg, hogy összehaverkodtak:

Kép
Kisnyúl és Kornél
Vendég

Sziasztok!
Megann!
17napos a lánykám, szopik max.20g-ot utána kapja üvegből a többit. fejek, de nem sok van, van pár zacsival a fagyasztóban már kezdem előszedegetni.
egyszerűen nem szopizik, képes 2órát szopizni a nagy semmit, volt h. hajnalban, éjszaka 6órán keresztül szopizott és sírt, azt hittem akkor h.a hasa fáj, de éhes volt.
mi Milumil Ha tápszert kaptunk ill. ha minden igaz anyatej is lesz valamennyi, amíg nem muszáj nem akarok neki tápszert adni.
de mostanában nagyon megugrott az étvágya.
volt itt a gy.doki csüt.ön akkor volt 2hetes és nem hízott egy grammot se mióta hazajöttünk, amit nem csodálok, volt h. egész nap 170-et evett.
annyi jó tanácsot kaptam, ami a "legjobb" nem baj ha 10-et szopik, akkor se adjak neki csak 2-3 óra múlva és itassam pohárból, ami jó, csak ha nagyon éhes nem megy és ha alszik akkor seKép maradt az üveg.

képzeld, levetettük a köldökvért, csüt.ön szültem, Vivi inkubátorba kerül, 3óránként mehettem le hozzá. telefonáltam a megadott számra h. ez van, nem bizti h.a szobában leszek, hát tuti akkor jöttek érte, én lent a szülőszobánál, utána kergettem a gy.orvost a gyerekágyon, ott szól a nővér h. keres valami felháborodott hozzátartozóm és ki van akadva h. nem vagyok a szobában. ????? én fel a nő osztályra, mert ott voltam 1napig, nincs senki, várok jön a nővér, telefon a szülőszobáról a szülésznő totál kiakadva h. valami ipse keres meg vigyem a vért, de már őrjöng meg minősíthetetlen hangnemben adja elő a dolgokat, én elkezdetem bocsánatot kérni, amúgy is jó idegállapotban voltam, lerobogtam a csomaggal, nagy nehezen megtaláltam, kivolt akadva ezerrel h. már fél órája vár, én meg mondtam h. bocs nekem csak most szóltak. ku....jó volt.

adtatok cumit a babáknak? nem tudom h. adjak-e neki, tegnap kipróbáltam mikor rájött h. nem jön belőle semmi kaja, nagy ívben kiköpteKép

pont most akartam kérdeztni h. tényleg várni kell-e etetés közben 3-4 órát, nekem olyan néha h. állandóan falna, de láttam h. pont most volt erről szó.

Zozo
Vendég

Zozo!

SzegénykémKépKépKép
Hát ez a köldökvéres sztori nem semmiKépKép
Mégis melyik kórházban voltál, ha nem vagyok indiszkrét???
Én az Istvánban szültem, szülés után a szülésznő telefonált a köldökvérgyűjtőnek...és én onnan már nem is tudtam a dologról, hogy ki jött érte, hogy mikor hogy egyáltalán mi lett....
Amikor hazajöttünk ra 1-2 hétre érdeklődtem telefonon hogy beérkezett-e a vér, minden rendben van e?
És akkor már eredmény is volt, elegendő mennyiségű volt a vér és a vérvizsgálatok eredménye negatív lett, tehát minden okKépKépKép
Most van postán a bizonyítvány róla...
Állítolag anyukám(mert az ő címére kértük), nem vette át....
Szerintem meg kilopták a postaládából a postai értesítőt...
Na mindegy, most jön ide hozzánk postán...
Szörnyű amit írsz, fogadott szülésznőd volt???
Mert ha igen akkor szégyelje magát....
Ez az ő dolga lett volna, nem neked kellett volna szülés után pár órával ezért rohangálniKépKépKép
Melyik köldökvéres választottátok???
Mi a Zuglóit...

Tejcsiügy....
Zozokám, hát ha akarod, ezt most ne olvasd el.....
Nálunk azér több tejcsi volt mint nálad, kb 50 grammal indultunk ami 1 hétig elég is volt, aztán jött az éhség nálunk isKép
1 napig bírtam az éhes sírást, bőgve vágtattam le a dokinénihez receptért, vettem tápszert és adtam neki, és jó volt az elégedett szuszogást hallgatni...KépKépKépKép
Én is próbáltam kanállal, pohárral, mindenhogy, de mindig kiömlött, mellément stb...megelégeltem, jött a cumisüveg...és a mindenféle kísérlet, hogy hogy szaporítsam a tejem..
Zabáltam, fejtem, homeobogyóztam, söröztem...mindent csináltam, valamitől (szerintem magától) aztán lett 60-70-80-90 grammm.
Végül 3 hétig csak ciciből evett, de aztán megint kevés lett a tej, és etethettem másfél óránként stb..
A vége az lett hogy mostmár csak fejek napi 500ml..és ő meg kapja cumisüvegből..
Előnye:
1.Igy legalább tudom mennyit eszik.
2.Nem alszik be 20gramm szopi után...hogy aztán egy óra múlva megint éhesen vinnyogjon:
Hátrány:
1.Sok meló a fejőgéppel,
2.A bensőséges szopi,cicibőletetés elvesztéseKépKépKépKép
3.Ha egyszer elkezdet a cumisüveget, valóban nehéz visszaszokni.
A 2. pont fáj nekem sokszor,(az elsőt meg lehet szokni...most napi 3Xfejek), ezt meg úgy küszöbölöm ki, hogy néha ráteszem cicire is, és szoptatok onnan is, főleg amikor nagyon nyügi, általában ez olyan este 5-6 óra között szokott lenni..., nem mennyiség amit szopik ilyenkor, hiszen 3-4 óra között szoktam fejni, de neki is jó, nekem is jó lelkileg, és ő is megnyugszik...
Én tanácsolni nem tanácsolok semmit, csak annyit mondok, hogy ne add fel, és ha máshogy nem megy akkor csináld úgy ahogy én....fejjél-fejjél-fejjél...

És azt se tanácsolom hogy ne adj tápszert, mert én NEM TUDTAM MEGCSINÁLNI, ÉN IS SÍRTAM, MERT TUDTAM HOGY ÉHES A GYEREKEM....(és szerintem 2 óra kitartó szopi után megérdemli hogy kapjon egy kis pótlást(de ez csak magánvélemény)...ez a 2 óra rekordidő, nagyon kitartó, erős kislányod vanKépKép, és valóban azért ha nem is brutál 40 dekákat, de azért hízogatni kellene őkegyelmének....KépKépKép

Remélem nem vetted ezeket okoskodásnak..

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: