A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikö! pont ma mentem be a céghez hogy febr. dolgoznék eleinte igaz csak részmunkaidöben. Remélem összejön. De max. fél évet tudnak, igy marad a GYES utána. Vagy kisteso majd.

Bibi! Az a nagy támogatás a lombikra 50% jelent a gyógyszerek árából, amikor egy ampulla már évekkel ezelett is több ezer ft volt. Szerintem nagyon sokan nem tudják vállalni v. nem mind az 5 lehetöséget! Még családi segitséggel sem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Holnap utazom Pestre, csak vasárnap jövök haza.
Bibi, sztem Te addigra megszülsz, úgyhogy már most könnyű szülést kívánok neked! Sztem ne siess majd be a klinikára, ha nem folyik a magzatvíz, otthon sokkal jobb vajúdni! És ha csak lehet sétálgass, amíg csak bírsz! Szorítok!Kép

Exi, szép neveket választottatok! Kép

Zitus, örülök, hogy sikerült szülésznőt találni!Kép

Ildi, jó tanulást! Kép

Kata, mi is voltunk már Mekis szülinapon, de azt hiszem, most ez nem lett volna túl jó. Imádnak számítógépezni a srácok és ezt most se lehetett kihagyni. Kép

Szép napokat!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Exi,
Nagyon szépek a nevek és nem sokára kiderül, melyik is kerül "forgalomba" Kép
A Péter nálam is favorit volt, de Apa megvétózta (pedig én már a Húgomat is Petikének vártam és vérig voltam sértve, hogy nem ezt a nevet kapta Kép)

Erika,
Na az biztos, hogy a számítógépezés nem ér fel semmivel, de a "mi" korunkban még egy Happy Mealre jobban beindulnak Kép Meg most karácsonyra kap egy saját gépet a Nagyfiú, úgyhogy lehet, jövőre már mi sem ússzuk meg az itthoni partit.

Enikő,
A sólámpa bevált? Nem fogy el??? Kép

Kata
pankata

Jó reggelt!

Kata: Nem fogy elKép Legalábbis nem tűnt fel, hogy eddog fogyott volnaKép Õszintén szólva annyi változást vettem eddig észre, hogy nem fáj a szemem a monitortól illetve tévétől. Mintha megnyugtatná a szemem vagy nemtom!Kép Szerintem a köhögés elleni, felső léguti problémákra nagyobb töménységű só kellene, de nem bántam meg, hogy vettem.Kép Nagyon dekoratív, kellemes érzés ha be van kapcsolva, és mondom tökre megnyugtat!Kép
Hát igen, hosszú is és súlyos is a Viola. Én azt gondolom, hogy ha kövér lenne, akkor csak súlyra nőne ilyen nagyon, de hosszra nem. Bezzeg Viola nagyon gyorsan nő hosszra is! Iszonyat nagy. Akkora most, mint Bogi volt 1 éves korába és B hosszabb volt amikor megszületettKép!! Nálatok Ádám mekkora volt 1 évesen?

Karmen: Ha visszamész dolgozni, hova rakod Orsit? Bölcsi? vagy nagyi vigyáz majd rá? Hogy tervezitek?

GErika: Jó utat!

Exi: Nekem is naggggyon tetszenek a választott neveitekKép Jó az izlésetek ami a neveket illetiKép

Melinda: Sztem az összes ovi összes gyereke takonykóros ilyenkor. Ez sajna ilyenKép!

Zituska, Bibi: Helyzet? Kitartás már több van hátra mint előreKép

Szép hóeséses napot kívánok mindenkinekKép!
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!Kép

KataKép
Ez megnyugtató!Kép (csak hallkan jegyzem meg - nehogy elkiabáljam - most éjszaka 11-06-ig aludtam folyamatosan!Kép)

ExiKép
Szép neveket választottatok!Kép

ErikaKép
Jó utat!Kép Mit csinálsz Pesten?

EnikőKép
Viola tényleg szép nagy baba!!Kép
Mi is szeretnénk venni sólámpát!Kép
Ti mekkorát vettetek, milyen színűt hol és mennyiért? (a párom szerint túl sokat szoktam kérdezni egyszerre...szerintem ez nem igazKépKép)

Tegnap este voltam bent a szülésznőnél, kb 1,5-2 órát berszélgettünk!Kép
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nagyon kedves, és segítőkész csajszi!Kép Szóval nyugodt vagyok!Kép
Megmutatott ill. megdumcsiztunk mindent - szülőszobák, fájdalomcsillapítás, egyebek... Megállapította, hogy nagyon klasszul felkészültem!Kép

Ma reggel voltam Incinél az utolsó tanácsadáson! Minden okés, szerinte már lentebb van a pocakom is, szóval mostmár tényleg pihi van!!Kép

Ti mikor ágyaztatok meg a babaágyba?
Én úgy gondolom, hogy mostmár felhúzom az ágyneműt, meg felteszem a fejvédőt is, és letekarom egy takaróval vagy lepedővel, hogy ne porosodjon!Kép

Csaó!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Nagyon jól esik, hogy még mindig van hozzám jó szavatok, hogy így bíztattok engem!Kedvesek vagytok!
Kaptunk időpontot a Kaáliba, jan.24-ére!

Kérdésetekre válaszolva: támogatja a tb, 5 beavatkozást, de a gyógyszereket nem.Azt mondták ma a Kaáliba, hogy egyénfüggő, de egy-egy kezéles gyógyszer árai 40000 és 100000 között mozog!

Karmen: köszönöm leveled, válaszoltam!Kép

Most megyek dolgozni!!!

Puszi:Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő,
Ádikám 1 évesen 13 kg-ot nyomott és 93 cm volt (!!!). most 6 évesen 130 cm és 30 kg, és 33-as lába van. Kérdezték is, hogy eleve a 3. osztályba íratom? Ja és az étteremben mindig adnak neki is étlapot, azzal a felkiáltással, hogy már tud olvasni, erre ő közli, hogy "csak a számokat ismerem, de az is hasznos" Kép

Csibe,
Azért nem semmik az árak, de ha azt nézzük, egy kis trónörökös mindent megér Kép Reméljük, minél hamarabb sikerül Kép

Zitus,
én Ádinál már egy hóval előtte felhúztam, macit bekészítettem stb., pedig tudtam, hogy nem itt szülök, hanem Nyíregyházán és az első 3 hétben Anyuéknál leszünk. De olyan jó volt ránézni, meg megsímogatni az ágyneműt Kép
Mininél viszont Apa nagyon babonás lett (vagy "ellustult" Kép) és csak akkor szerelte össze az ágyat, amikor én bent voltam már a Klinikán.

Na, megyünk a szervízbe, lecseréltetjük a gumikat télire, mert ahogy látom, épp ideje Kép

Kata
pankata

Hát ez hihetetlen,hogy ennyibe kerül a lombikbébi program!!!
Nagyon szomorú hogy fizetjük a TB,és nincs támogatva 100%-an!
Csibe,de tutira összejönn majd,én nagyon szotítok!!

Zitus,örülök hogy szimpi a szülésznő,mert szerintem sem mindegy hogy kinek a kezébe kerülünk ebben a kiszolgáltatott helyzetben!
Katával teljessen egyetértek az ágyneművel kapcsoltban!
Én kb. 2 hete összeraktam a picinek is a pólyáját meg a ruciját amibe hazahozzuk!
Olyan jó ránézni,megsimogatni!

Erika,jó utat !!

Enikő,nagyon enyhe összehúzódásaim vannak,de a
hasam megint lejebbment,és ebből következik hogy 15 percenként járok pisili,már megőrülők tőle!!!!
1 hónap alatt mostmár 4*ment lejebb!
Ti hogy voltatok ezzel?

Meg kevesebbet is mozog!!

Nagyon kiváncsi vagyok,hogy mikor jönn!!!

Anyukám naponta 2* telefonál,a férjem míg dolgozik 4*!

Holnap újra ctg,reggel 9-re megyek!!
Puszancs:Bibi
39+4

Kép
bibi226

Bibi, nekem olyan megérzésem van, hogy holnap szülszKép remélem összejönKép De lehet hogy még éjjel megindul, figyelj odaKép És drukkolok nagyonKép

Ma nálunk a tavasziak topicján meghalt egy kisbabaKép Nagyon rossz kedvem lett tőleKép Meg görcsölök is, úgy ma se leszek fent. Pedig szerttem volna vmi finit főzni.

Enikő megyek holnap mindenképp, (este leszek msn-en ha működik) de valószínű hogy nálatok is feküdni fogok. SajnaKép

Zsu
24+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na várjunk csak, ha nyílik a máhszáj, görcsök vannak, akkor olyan nincs, hogy egyik nap kell csak feküdni, másik nap lehet takarítani, főzni! Ha ilyen problémák vannak, akkor feküdni kell! Végig, fel sem lehet kelni.

Nekem kissé sántít a történet! Kép Mint minden, ami Zsuzsófi körül van. Nem egyenes jellem.
berika_

Sziasztok!
Köszönjük a bókokat névügyben. Az az igazság, hogy mindenféleképp olyat szerettem (szerettünk Kép ) volna, ami becézhető. De épp számoltam, hogyha most vagy később lányunk lesz, akkor a vezetékneve pont ugyanannyi betűből fog állni, mint a két keresztneve együtt... Kép
Tegnap, mikor a dokinál voltam, volt egy nő, aki azt mesélte, hogy szinte el sem folyt a magzatvize, és ment szülni, nem is vajúdott sokat. De jó, hogy erre sincs etalon...
Ma megkaptam a férjemtől a szülinapi-karácsonyi ajándékot: rádiós mp3 lejátszó. Hepi vagyok. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Berika, nekem meg te sántítasz komolyanKép Az egyik pillanatban lusta dög vagyok amiért nem csinálok semmit, ha meg megpróbálok akkor az a baj. Azért nem tudom hogy nézne ki ez a ház ha nem csinálok semmitKép Csak iszonyat óvatos vagyok azt ennyi.

Többet nem tehetek, mert nekem van egy fiam, meg egy férjem akit el kell látnom.

egyébként tényleg arra szakosodtál hogy engem szekálj? Nem fogsz tudni idegesíteni....

Karmen, apa néha itt lakik, néha nem. Múlt héten Bécsben volt, most Földváron van. Ritkán van itt bárki is, de nem is baj, mert így tudunk spórolni a rezsivel, ami amúgy horribilis....minden tesóm Földváron van.

Zsu
24+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zitus, Bibi! Kitartás!!Kép

Enikö! sajna bölcsi marad

Csibe! 50% támogatottak a gyógyszerek, de a petició folyamatban van, lehet januártol változás lesz.

Zsófi! igy értem már.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziaztok!

Kata: Isten éltessen névnapod alkalmábólKép

Karmen: A bölcsi nem börtön,vagy kényszerszálló... Ha vissza kell menni dolgozni vissza kell, valamit valamiért, ennyi! Orsi amúgy is egy társaságot kedvelő kislány, nem hinném, hogy gond lenne. Nyugodt szívvel add csak be!! Én nem itélem el azokat az anyukákat akik, visszamennek dolgozni és bölcsibe adják a gyereküket! (sokan sajna igenKép) Végülis a gyerek/család érdekében teszik mindezt!

Exi: Mi meg tegnap vettünk egy-egy új telcsit (új előfizetéssel) nekünk meg ez a karácsonyi ajándékunkKép Én is boldog vagyokKép Apáról nem is beszélve, álmai netovábbja volt ez a telefonKép

Bibi: Nagyon sokat gondolok Rátok! Telepatikusan küldöm a soksok pozitív energiát ++++++++++++++ Kérlek jelentkezz amint történik valamiKép Drukk hegyek mennek++++++++++

Zituska: www.solampa.hu Innen rendeltük narancssárga és 8500 ft volt! És nem is kérdezel egyszerre sokat!Kép

Csibe: Nektek is mennek a drukkok továbbra is. Mikor vágtok bele? Hogy tervezitek???
A természetgyógyász a jómúltkor mit is mondott Nektek? Milyen "diagnózist " állított fel?? Ugyanazt amit most a klinikán???

Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Erika!
köszi, h. akartál jönni, nem voltam, itt volt, van tesóm ezen a héten. főz kegyetlenül, de annyit h, egy hadseregnek is elég lenne, mi meg alapjáraton is alig eszünk.

nem tudom ti hogyan jöttetek bele a szopiba, de én sehogy.
tegnap itt volt a gyerekdoki (Kármen!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ) Vivi nem hízott, úgyanannyi a súlya mint mikor hazahoztuk, doki szerint nem jó a mérleg???? nem látszik rajta h. éhes lenne, egy -egy szopi alkalmával sokszor 10-et eszik, ha jó napja van max.40-et.
doki mondja adjak tápszert.
két óra múlva csörög a védőnő, tápszert ne (nem is adtam volna van még a hűtőbe tej, meg fejek is valamennyit) hozassunk anyatejet, oké.
este jön tesóm unokatesója (védőnő)( most jutott eszünkbe), szerinte is rossz a mérleg, (este mérleg ellenőrzés volt: jó a mérleg)
kiakadta a tápszer miatt, szopi, utána itatás pohárból, oké, kérdem én: mi van ha keveset eszik pl. 10-et, nem baj, majd eszik, mert ugye ha alszik itatni nem tudom.
az etetések között várjak 2 és fél órát, mert soha nem lesz rendszer, és ha üvölt mert éhes??? nem baj, hagy sírjon.
mi a pi.....t csináljak?????? eszem nincs hozzá, tuti elba....tam már az üveg miatt, tej meg egyre kevesebb, naponta 1szer van üveg, mert ha nem szopik éhes, tegnap 600helyett egész nap megevett 170-et, és erre azt mondják nem baj, ha éhes lesz eszik??? de nem hiszem h. nem éhes.
és ne hagyjam cicin max. fél órát, Vivi szokott 2órát is cicizni, igaz inkább cumizik mint szopizik. ne hagyjam h. egész nap rajtam lógjon, mások se így csinálják, különben hogyan végeznék el a dolgukat? ja és vigyem símán magammal vásárolni, Cora meg hasonlók????? 2hetes ilyen időben egy csomó beteg meg mittudomén milyen ember közé, mertha nyár lenne, oké.

Én csődöt mondtam, még soha nem fogott ki tajtam semmi, de a szopi igen. egyre rosszabb a helyzet.

Zozo
Vendég

Csibe!

Jó sokára kaptál időpontot.Remélem,hogy elsőre sikerülni fog.

Erika!

Jó utat nektek!

Kata!

Boldog névnapot!

Enikő!

Egy héten 2-szer megyek,ez a 40 óra 28000ft.De biztos,hogy kell majd órákat vennem,mert piszok nehéz.Egyébként az OKJ-s tanfolyam 240 óra szokott lenni.Gondolhatod akkor,hogy milyen lesz egyedül megtanulni.KépAz a baj,hogy a Noémitől nem lehet tanulni.Ellök a géptől.

Ildi
tfildiko

Zozo,
tudom ez a legnehezebb, de próbálj kérlek megnyugodni. Velem dettó ez volt. Nem akart belövellni a tej, mindenki csesztetett, mindenki. Hogy ne adjak tápit, stb. Szóval küzdöttem, tanácstalan voltam, végül feladtam, adtam tápit. 1 teljes napig asszem nem is szopott Jozsó és éjjel belövellt a tej. MErt lehiggadtam, hogy ok, tápis babám lesz, ettől nem vagyok gyerekgyilkos. Mert akkor már lelkiismeretfurdalás nélkül adtam a tápit. Akkor volt vagy 2 hetes Jozsó. És utána nem is volt már gond, még a mellgyulák után is, mivel tudtam, hgoy visszaáll a kínálat, végig volt tejem, a teherbeesésig. AMikoris ugye már hormonális okok miatt apadt el.

Jó dolog szoptatni,a legjobb, de a te nyugalmad is fontos. Ha tápszert adsz, nem vagy rossz mami, hidd el. De ha idegeskedsz, nagyon akarod, lehet úgy jársz, mint én.

SZóval: nyugi. Adj tápit, mellette ha elfogadja szoptass és lehet megoldódik minden.

Most lehet rám köveket szórni. Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Kata, boldog névnapot!
Dancsi, én nem szórok rád követ, nem is lenne miért.
Zozo, hasonlókat tudnék javasolni, mint Dancsi, habár tisztában vagyok vele, hogy ilyen-vagy hasonló helyzetekben-a nyugissá válás a legnehezebben kivitelezhető valami. Ha cucli megy, akkor adj neki tápszert, de szerintem emellett néha mellre is teheted. A lényeg, hogy emiatt ne aggódj, Vivinek is jobb lesz!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Tegnap voltunk kontrollon, azt mondták minden oké, jót tett a fekvés, mert nem romlott tovább a méhszájam. Meg azt is mondták, hogy Déneske szép nagy lurkó! Kép

Csibe: Sajnálom, hogy olyan rossz volt a vizsgálat és örülök, hogy kiderült mi a probléma és már kaptatok is időpontot! KépKép Bár engem is érdekelne, átfújásról szó sem volt?

Kata: Boldog névnapot! Kép

Ex: Nekem is bejönnek a nevek!

Bibi: Szorítok, hogy rendben meginduljon kifelé a gyerkőc és ne kelljen befeküdnöd! Bár látom tegnap éjjelre már szülést jósoltak neked Kép, lehet hogy már babázol is! KépKép

Üdv mindenkinek: Zsuzsi 31

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Közérdekű a rádióba mondták be:

A nagycsaládosok egyesülete gyűjtést szervez, ruhák és játékok ügyében, ha van felesleges játékotok, vagy kinőtt, kihízott már nem hordott cuccok, akkor hívjátok a 06-40-366-366 telefonszámot és ingyen házhozjönnek és elviszik! Jobb helyen lesz a nagycsaládosoknál, mint a kuka mellett!!!
A food expressz szervezi a gyűjtést!

E

ceniko
Szeged

Zozo!

Csatlakozok Dancsihoz. Az elején én is lelkibeteg voltam, mert nem evett rendesen. Valami borzadályként töltött el, hogy hozzá kell táplálnom. A nagy álmom a szoptatás volt. Napokat bőgtem. A férjem este vígasztalni járt haza. Végül feladtam. (Mondjuk nekem egy csomó lefagyasztott tejcsim volt) Elkezdtem neki azt adni... pohárból Kép Nem ment. Biztos rosszul csináltam. Fuldokolt tőle, a nagy része a nyakán folyt le. Üvöltött. Jött a cumisüveg. Abból ment. Amint beletörődtem a helyzetbe, hogy cumisüveg, és fejés... megnyugodtam. Ha így, hát így. A barátnőm babája meghalt, örüljek, hogy az enyém ép és egészséges. Na, amint megnyugodtam, gondolom Réka is megnyugodott, és kezdett menni a dolog. 5 hetes korára nem volt semmi gond a szopival Kép Itt a vége fuss el véle Kép Ez mind igaz ;)

Berika!

Szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy neked senki nem osztott lapot. A többiek nevében is megkérnélek, ne írj többet ide. Te egy GONOSZ ember vagy. Kép

Gira
Vendég

KataKép
Boldog névnapot!Kép

EnikőKép
Köszi!Kép Ez a 8500 Ft-os kb. mekkora?
Össze szeretném hasonlítani az árakat, mert a MédiaMarkt-ban is van, de nem tudom, még hogy mekkorák és mennyiért!

ZozoKép
Olyan szívesen segítenék Neked, de sajnos még nekem sincs tapasztalatom...Kép
Nekem szimpatikus, amit Dancsi írt, szerintem próbáld meg!Kép

BibiKép
Óriási drukk Neked!!!KépKép
Annyira kíváncsi vagyok, mi lehet Veletek!Kép

ZsuzsiKép
Klassz, hogy minden rendben!Kép Pihenj cak tovább, hogy Déneske még nagyobbra nőhessen!Kép
Nekünk is azt mondta a doki, hogy Boti nem lesz apró gyerkőc!Kép Majd meglátjuk, ha kibújik, bár mostmár én is többet pihenek, mert a hasam eléggé beállt beton keménységre, de szerencsére nem görcsölök, csak néha van kissebb fájdogálás!

Képzeljétek, ma hívott a Simon Kati... durván egy hónapja erre vártam.Kép
Mondtam neki, hogy miután fogalmam sem volt, hogy mi van vele, nem tudtam elérni, stb..., meg hogy megtudtam, hogy eltört a keze, kerestem mást.
Szerintem nem haragudott meg, kultúráltan megbeszéltük a dolgot!Kép

Csaó!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zituska: A solampa.hu oldalon fent vannak a méretek árak, minden infó, kukk meg, most így nem tudom elmagyarázniKép Egyébként én is szétnéztem, és a Médiás, Obis, Praktikeres drágább mint a netes és ezt házhoz hozzák másnap, és tutira eredetiKépKép! Egyébként szegedi cégKépKépKép

Most beszéltem Bibivel telefonon, még egyben vannak, a dokija kézzel tágította, a külső és középső méhszája elkezdett nyílni, de a belső még tök zárt volt és ezért a dokija 3 nekifutásból rásegített kicsit. Nagyon fájt neki és azóta is fáj a pocakjaKép! Holnap ügyeletes a dokijaKépKép......

Zozo kitartás! +++++++++++++++++++++++

Gira: Ez így van! EgyetértekKépKép!

TFIldi: Uhhh hát ez kemény lesz az örökmozgó gyerkőcöd mellett az tény! Drukkolok nagyon, hogy sikerüljön! Jártok valahova játszóra?

E

ceniko
Szeged

DAncsi!
Mikor beletörődök a tápszer kajálásba, akkor nyugi van, és akkor jön valaki és tényleg úgy áll hozzá mintha gyerekgyilkos lennék ilyenkor kezdődik előröl a para, de már nem érdekel, adtam neki reggel üvegből tejet és alszik mint a bunda.
ha elfogy jön a tápi, csak nem fogom hagyni éhezni.

Gira!
a poharazás még elment, csak egy a baj, ha alszik nem nem tudom itatni, nameg mire benyom belőle 30-at az nagyon hosszú idő.

Zozo
Vendég

Zozo,
Tudom rohadt nehéz, engem a nővérem térített észhez, telefonon keresztül. Én csak bőgtem neki, ő pedig elkezdett _ordítani_ velem, hgoy basszus, adjak tápit, ha nincs tej, hát nincs, ettől NEM VAGY SZAR ANYA.

Neked kell odáig eljutnod, hgoy a saját érzéseidre hallgass, mert mindenki más más dolgot fog a szoptatás terén tanácsolni.

Van AVENT cumásüveged? Ha nincs vegyél. 1-es cumival, de legfeljebb 2-essel. Ha gondolod, 7végén úgyis egyedül leszek, a férjem elutazik, szívesen elmegyek és próbálok segíteni, ha tudok.
Vendég

Szia Zozo!
Az én kislányom csak a 3.héten érte el a születési súlyát.Annyit görcsöltem a szoptatáson.Erőlködtem.Kép
Úgy éreztem,az a minimum,hogy egy anya szoptasson.Kép
Aztán kiváltottuk a receptet,és a kicsi elkezdett hízni.Mindannyian megnyugodtunk.
Engem is inkább a védőnő parázott be,mint az orvos.Bár az orvos is ellátott remek tanácsokkal.
Hülyeség,de úgy éreztem a doki nem akar majd tápszert felírni,nekem meg nem lesz tejem,és akkor mit csinálok?Úgy éreztem sarokba vagyok szorítva.Kudarcot vallottam.
Pedig nem így volt.
Nekem is jöttek a poharazással,de nem ment.Mondtam ,hogy cumiból adom(végülis azt állítják az Avent cumiról,hogy anatómiailag hasonlít az anyamellre.Úgy képezték ki.)Kiakadtak.De mondtam,hogy ha már nagyon éhes a kicsi,akkor üvölt,és nincs türelme kortyolni.
Úgyhogy maradt a cumi és passz.Többet nem is szóltak.Mellette meg szopizott tovább ugyanúgy.Lefejt tejcsit is kapott cumiból.
Nem lett cumizavaros.Kép
Fel a fejjel!Sztem nem lesz gond!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok,
Köszi Mindenkinek, hogy gondoltatok rám Kép

Zozo,
Mindenkivel egyet értek. Az én Nagyfiam tápis baba volt, sajna, nekem nem jött vissza a tejcsi, bármit is csináltam, én nem vagyok egy sikertörténet. De engem is a szüleim "térítettek észhez", hogy adjak tápit neki. Aztán 3 hósan már szójásat kapott, mert laktóz-intoleráns gyanús volt. Nem is ez a lényeg, hanem hogy van egy hatalmas, okos és makk egészséges Mazsolám. És én Minivel már úgy indultam neki, hogy minden bűntudat nélkül adok ha kell pótlás, vagy úgy adom a lefejt tejet, ahogy őneki jó, ezt is tettem és sokkal nyugisabb vagyok. Szépen fejlődik, még tejcsim is van és nagyon nyugis ő is. Mi kell ennél több???
Bármit, amit teszel, minden bűntudat nélkül tedd, mert a Te kislányodat Te ismered a legjobban és senki más. Ha neki jó valami, akkor ne foglalkozz másokkal!
Abban mindenki egyet ért, hogy könyvből nem lehet gyermeket nevelni, csak azt nem tudom, hogy miért gondolja bárki is azt, hogy szoptatni, meg etetni lehet aszerint Kép
Sztem az, hogy másképp csinálod, mint ahogy "le van írva", csak azt jelenti, hogy számodra fontosabbak a Babád igényei, mint a Te nyugalmad affelől, hogy tökéletesen csinálsz mindent. És emiatt válik valaki Igazi Anyává.

Pusszantás Mindenkinek és még egyszer KÖSZIKE!

Kata
pankata

Karmen,
Nagyon egyetértek Enikővel a bölcsivel kapcsolatban, annyival kiegészítve, hogy nekem van személyes tapasztalato is és az naggggyon jó. Egy biztos, olyan bölcsit, illetve inkább olyan gondozónénit kell választani, akiben Te az első pillanattól megbízol, mert ha Te "beszoksz", akkor Orsival sem lesz probléma, ez tuti.

Bibi,
Az éjjel azt álmodtam, hogy bent vagyok a Klinikán, de nem én szültem Kép TE????

Kata
pankata

Kata!
Teljesen egyetértek!Nagyon igaz.
Egyébként meg:Boldog névnapot!Kép
E.

szilde
Szeged

Kata!
Mit tudsz a Szegedi bölcsikről?Melyik a jó?

Csak munkáltatói igazolással mehetünk?Várni kell?

Hány csoport van egyáltalán?
Hogy zajlik egy gondozónéni választás?Végigjártátok a bölcsiket?
Mennyit kell fizetni?Meddig maradhat a
picúr?
Meddig tartanak nyitva?Milyen cuccokat kell bevinni?
Huhh most csak ennyi..Kép
Köszi.E.

szilde
Szeged

Karmen!
Mi is gondolkodunk a bölcsin.Főleg most.Hannával voltunk gyerkőcök közt.Erre másnap hozza a cipőjét a babakocsihoz,mondván:Menjünk babákhoz..
Asszem nem lesz gond..Én is nyugodtabb szívvel vinném most.Szerintem most érett meg rá.
Írjál magatokról.Gondolom Orsika is jól érezte magát a gyerekek között..Biztos nektek is könnyen megy majd a beszokás.
Na persze,sokszor az anyukáknak nehezebb elválni,mint a gyerekeknek.KépKép
Nemtom,hogy viselem majd..
E.

szilde
Szeged

Kata!

Egyetértek.Nekem sem jött vissza a tejem,akármit is csináltam.

Enikő!

Nem járunk most játszóra,csak sétálunk.
Remélem,hogy a jövő héten már sikerül találkoznunk.

Ildi
tfildiko

Enikő!Kép
Köszke!Kép Néztem a sólámpa.hu-t, csak a kilóból nem tudtam következtetni a méretére! De Apának sikerült!Kép
Meg köszi az árakkal kapcsolatos infókat is, akkor nem töltöm feleslegesen az időmet árhasonlítgatással!
Szeretném, ha meglenne a lámpa, mire Manó megszületik, mert azt szeretném használni éjszakai fénynek!Kép

LányokKép Olyan jó olvasni, ahogy lelket öntötök a másikba (most éppen Zozoba), mert könnyen előfordulhat, hogy pár hét múlva én is hasonló cipőben járok majd, és jó látni, hogy ilyen segítőkészek vagytok!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Karmen!
Köszönöm az információkat, megkaptam az emileket!Kép

Enikő!
A term.gyógyász is azt mondta, hogy elzáródást érez, ez tény és való. Na, de azt is mondta, hogy elég volt ez az egy kezelés és minden ok. lesz. Még nem tudom mi legyen, lehet hogy visszamegyek hozzá.Ezen még gondolkodom!

Minden Katának BOLDOG NÉVNAPOT!!!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Enikő! Kösz, hogy nem ítélsz el.Kép Ugyebár Lotti 2 évesen bölcsibe ment, én vissza dolgozni. Muszáj volt, a gyes összege szerintem könyöradomány az államtól.
Soha nem fogom megbánni, hogy bölcsis volt a lányom. Jó helyen volt, kedves gondozónénikkel, Lotti imádta őket (ma is szeretettel beszél róluk), és viszont is így volt.

Szilde! Lotti a Vitéz utcai bölcsibe járt, én csak jót hallottam róla, nem is voltunk másikban, a gondozónénit is ajánlották. Úgy emlékszem 1/2 6-1/2 6ig volt nyitva. Nem tudom pontosan hány csoport volt, Lotti a "legidősebb" csoportba járt, 4-5 gyerek tartozott 2 gondozóra.Tisztálkodószereket kellett bevinni, pelust amíg nem lett szobatiszta, váltóruhát. Kellett munkáltatói igazolás /bár szerintem ez megbeszélés kérdése/. 210,-Ft volt a térítési díj/nap (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna). Most ennyi jutott eszembe.

Zozo! Lotti 5 hetes volt, amikor a dokinéni közölte velem, hogy a lányom éhezik.Kép/520 grammot hízott egy hónap alatt/ 1 hétig pótoltam tápival, utána szereztem anyatejet (bnőmtől), de közben fejtem, gyűjtöttem a saját tejem (ami persze egyáltalán nem volt kevés!!!!!). 3 hónapos kora körül már csak este kapott pótlást, 5 hónapos volt amikor a tejadó bnőm elköltözött Pestre. 10 hónaposan adta fel magától a szopit. Szóval fel a fejjel! A lényeg a higgadtság, nyugi, pihi! Bár tudom, a rengeteg "jó tanács" közt nehéz eligazodni.

Bibi kézzel tágításán kicsit megrökönyödtem. Volt már olyan baba, aki bentmaradt az anyukájában?! Ugye nem! Na mindegy, nem értem.

Berika! Nagyon nagyon sívár, magányos, szomorú, eseménytelen életed lehet Neked hallod. Mit keresel köztünk? Te vagy az akinek a véleménye senkinek nem hiányzik. Vedd észre magad kérlek! Ne szekálj másokat!

Melinda
30+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok, kezdem magam mára egy kicsit rosszul érezni. Lehet, hogy van valami a levegőben, mert sehogy sem jó, a jobb oldalam valamiért nem az igazi. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsófi,
A Pocaklakó kis druszámnak kívánok boldog névnapot (bár nem tudom, a Kata most van-e???)

Ildikó,
Most Mininél szerencsére jobb a helyzet, bár biztos én is nyugisabb vagyok, tudod, a második... Kép

Exi,
Remélem, semmi komoly. Írd meg, mi a szitu!

Szilde,
igen, néhány bölcsibe elmentünk, amikről jókat hallottunk (pl. a Vitéz u-iban is voltunk), de végüla Siha Köziben kötöttünk ki egy tündéri gondozónéninél, Julikánál. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, az Öcsit is "együtt vártuk". Kép Vissza járunk a Bölcsibe, Ádika még nagyon kötődik, szóval biztos nem érezte rosszul magát Kép
Amit tudok, hogy mostanság viszonylag jó előre be kell jelentkezni és "beíratni" a Babót, mert elég kevés a hely (legalábbis ebben a bölcsiben így van). Egyébként úgy tudom, folyamatosan vesznek fel a bölcsik. Nekünk anno elég volt egy pecsétes papír arról, hogy dolgozom. A Siha köziben akkor volt 8 csoport, csoportonként 2 gondozónővel és kb. úgy ahogy Melinda írta. Most kevesebb csopi van (mert ott van a játszóház is), és megpróbálják korosztályonként bontani őket.

A többit majd később, mert a Nagyfiam már nagyon szeretne a gépen játszani Kép

Pusz Mindenkinek
Kata
pankata

Szia Kata!
Szerintem semmi komoly azon felül, hogy leginkább fekve jó. Igaz, hogy most ülök. Kép De kezd normalizálódni a helyzet.
Zsu, egy kicsit OFF: nektek milyen internet hozzáférésetek van?

Ági és
KépKép
exdeus

Jó reggelt!Kép

Itt kukorékolok, ahelyett, hogy aludnék, de megint nagyon hasogat a kezem.Kép

EnikőKép
Megrendeltük a sólámpát!Kép
Végül az 5 kilós természeteset választottuk!Kép
Kiváncsi vagyok mikor hozzák! Miután megrendeltük néztük meg a címet - Feketesas u., mi meg a Gogol u.-ban lakunk, azaz 5 perc gyalog!Kép

Bibivel mi lehet?????

ExiKép
Hogy vagy??

Csaó!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Zita, látom téged a férjemmel össze kéne kötni! Õ is reggeli bagoly! Kép
Kérdésed köszönöm, jobban vagyok. Szerintem csak válogatott a gyerek, mert ha vízszintesen voltam, akkor nem fájt, de ha felálltam, akkor nem volt kellemes. De az alvás jót tett, legalábbis most nem érzek semmi hasonlót...

Ági és
KépKép
exdeus

SziasztokKép

Zituska: Háát nemtom, hozzánk személyesen a főnök hozta ki Kép Vasárnap este rendeltem meg és másnap itt volt az álltalam megadott időben délután! Remélem tetszeni fog. Egyébként bőven elég a fénye, éjjelre, ha meglesz a pici, hogy szopizzatok vagy ilyesmi!

Melinda: Teljesen egyetértek!Kép

Exi: Örülök, hogy jobban vagy! Lehet front volt tegnap, jócskán fúj a szél...a babák nagyon érzékenyek a frontra!

Bibi: Mi van veled, egyben vagytok még??????? nagyon drukk++++++++++++++++++++

Csibe: Én elmennék a természetgyógyászhoz mégegyszer a helyedben. Hinni kell a természet erejében!

TFIldi: Összehozzuk a talit jó? Mi se nagyon járunk játszóra, az utóbbi napokban elég szutyok idő volt. Főleg sétálni szoktunk meg kacsákat etetni a Plázánál. Bogi legkedvesebb elfoglaltsága újabban Kép

Dancsi: Én Aventes cumisüvegből adtam a pótlást Violának és mellette hónapokon keresztül szopott úgyanúgy, szóval nem lett cumizavaros. Én nem vacakoltam kispohárral, próbáltam de több ment mellé mint a gyerekbe! Sztem pótlásra, ha cumisüveg, akkor Avent!

Zozo: Hogy vagytok?

Szép napot!
E

ceniko
Szeged

Zozo! Orsi is másfél-2 orákat szopizott mert bealudt mindig. Ö is alig evett, engem teljesen kikészitettek azzal hogy tömjem, mérjem stb. Egyen többet. De nem akart. Volt hogy nem is engedtem megmérni ha mentünk oltásra. Most meg már nem is megyek, csak Orsi nélkül hogy kell recept és be sem megyek. De én tudtam hogy van böven tejem, nem kell tápszer, lenne mit innia csak neki nem kell a szokásos adag. Ahogy késöbb is mindig joval kevesebbet evett mint kellett volna v. most kellene.
Ha a kevés tej a hibás, potolni kell szerintem is!! De ha tuti elég a tej, akkor meg nem! Én igy gondolom. Melyik orvos ment ki, akit kényszerböl fogadtál v. visszamentél ahhoz akit akartál?

Kata! Boldog névnapot!

Bölcsi. Nem az a kérdés melyik gondozonö, melyik bölcsi felelne meg legjobban Orsinak, ill. igy lenne a logikus, meg a legjobb, de nem igy müködik. Örülök ha végre valahol fogok helyet találni, napok óta sorra járom a bölcsiket, várolista van és sokan vannak elöttünk ha lenne szabad hely akkor sem mi kerülnénk sorra.
Én is azt hittem hogy majd kiválasztom a legjobb helyet neki, de most már kezdem azt hinni csoda ha valahova be tudom iratni és el tudok kezdeni dolgozni. Mert ha nem akkor melo sincs, nem tudom másra bizni.
Vitéz u. azt mondta hogy 99% nem tudják felvenni, ott is voltunk köszi.
Sihaköz a játszocsoport miatt segitökészebb, de ott is várólistán vagyunk

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Helló Dancsi,
jól vagyunk, köszi Kép!
És Ti?
Fotó Jozsóról?

Mindenkinek bocs az offért!

K

Kép

Kép
eszteranyu

Na szép reggelre virradtunk Kép Kicsi lányomnak kibújt az alsó két metszőfoga. VÉGE A NYÛGLÕDÉSNEK Kép
Aztán pedig babaúszáson voltunk... most először. Húúú, nagyon bírta. Nagyokat sikkantott, vigyorgott végig. Kivéve a víz alá bukásnál... ott egy kicsit megszeppent, de aztán folytatódott a hancúr! Nagyon jó volt. Én is felüdültem. Szóval, akinek nagyon aktív a gyereke, annak ajánlom nagyon. Hazaértünk, és a szopiba beleájult (pedig napközben nem nagyon alszik). Azóta is húzza a lőbőrt Kép

Gira
Vendég

Na sziasztok,még egyben vagyunk!

Ma megint tágította kézzel a méhszájat!

Hát azt hittem hogy be.....!
De most sárgás,rózsaszínes folyásom van:és elkezdtem tágulni!

A ctg jó lett,bár 3* kellett ébreszteni a törpit!

Reggel óta fáj a derekam,és kb.8-10perces fájásaim vannak,úgyhogy majd kiderül!!

Ha meglesz a törpe,csörgök Enikő!!!

Megyek próbálok még egy kicsit pihenni!!

PUszancs:Bibi 39+5

Kép
bibi226

Kriszti,
ja mi is, még 8 hetem van hátra (jujjjj) minden okés, az albumban vannak újabb képek, itt:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4830

Enikő,
én is az AVENTet ajánlottam, lehet Viola nem lett cumizavaros, meg Jozsó sem, de szvsz ez nagy mázli volt. Jozsó uncsitesói azok lettek és 3 hósan már nem fogadták el a cicit.
Vendég

Sziasztok!
Mindenek előtt egy keresztkérdés: van itt, aki használ(t) hordozókendőt? Ha igen, írja már meg legyen szíves a véleményét vagy ide vagy az exdeus@freemail.hu címre.
Enikő, hát nem tudom, ez a fájdalom is inkább délután tört rám. Majd később kiderül, hogy miért is rosszalkodott. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szia Exi!

Mi használ(t)unk hordozókendőt. Csak jót tudok róla írni. A te szabadságérzésed netovábbja lehet. Bárhová elmehetsz, bárhova bemehetsz vele. Újszülött kortól használhatod addig, amíg meg nem tanul járni. És számára is biztonságérzetet ad. Réka amikor kendőben hordom, az ég világon semmitől és senkitől nem ijed meg. (nagy zajok, sötétség...stb) Így hidegben még azért is előnyös, mert beleteszem a kendőbe, és ráveszem a kabátot, így még az én kabátom is melegíti (meg a testem melege.) Még sose volt hogy az arcán kívül hideg lett volna bármije. Õ meg mindent lát (míg ugye a babakocsiban, amíg nem tud ülni, elég korlátozott a látótere.
Nagyon jókat szokott benne aludni is. Ja, és a nyilvános helyen való szoptatást is kicsit intimebbé teszi. Kép Mi sokszor szorultunk rá, mert folyton mehetnékem volt. Kép
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de kérdezz nyugodtan.

Gira
Vendég

Köszi Gira, ez eddig nagyon jól hangzik. Tény, hogy eddig rosszat nem hallottam róla, de ettől függetlenül érdekelt volna néhány pozitív vélemény. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Kép
Vivien alvás közben.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: