A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

And! Köszi szépen! Igen, készülök pénteken én is Krisztáékhoz. Dórival megyünk ki. Ha tudsz nélkülözni néhány darabot a tapaszokból, megköszönném.

Róki, Dudukly! Szenzációsak ezek az ejtőernyős képek!

Nemesek! A decemberi Kismamát kérd az újságárusoknál, és ha kinyitod, Jucc van az első oldalon, mint "decemberi babavárónk".

Köszönjük a dicséretet Saci nevében is. Kép

Bodza és Saci 10+1

Kép

Kép

Kép
bodza

KuhaKép,
nagyon szépek vagytok!
Nekünk még nincs is ilyen képünk, amin valamennyien rajta vagyunk! Tök jó!!!
Vendég

BkrisztaKép,
milyen idő van nálatok? Csak mert nehogy túl melegen öltöztessem, vagy esetleg fázzon... (elég meleghez szokott Kornél, mivel nálunk 24-25 fok van!)
Vendég

Kuha!Kép

Nagyon jó a kép rólatokKépKépKép
Én is szeretnék ilyen családi fotót végre!!!!Kép
Majd írok mailt mégKép

Mea
mea

A Ti babáitok is szeretnek ácsorogni?
Kornél, ha függőlegesen van folyton keresi a lábával a szilárd talajt, hogy fel tudja nyomni magát!!! Hát, felnőttKép...
Vendég

Kuha!Kép

Látom Ti is olyan cumisüveget használtok mint miKép
Te hogy állsz tejcsivel?
Mert nálunk már szinte semmiKép
Ráadásul már anyatejet sem kapunk hamarosan többetKép
Mert már a lánynak sincs.
Meg hát ugye éjjel van hogy 9 óra kimarad mivel alszik Lívi így már nem is lehet tejcsi igazán....
Meg napközben is 4-5 órákat kibír hami nékül, mert alszikKép
Nálatok hogy alakulnak a napok?
Mennyit bír ki Gergő hamik között?
Te még cicizteted mindig?
És mennyiket eszik?
Lívi 170ml-ket és 2 napja csak 4x egy nap, nemt udom miért és jó kedvű meg mindenKép

Mea
mea

Irtam egy csomót és úgy akarta elmenteni, hogy nem is voltam a Neten. Persze nem sikerült.
Pálma, Saci és Gergő is csodaszépek. Az ejtőernyős póz nagyon jóKép
Nemesek, nem akartam fájdalmat okozni a szteroidos elmélkedésemmel. Már terhesen nekem is kellett használni szteroidos kenőcsöt, előtte ezer helyen kértem tanácsot, haboztam, aztán hallottam, hogy van olyan újszülött, aki jó nagy dózist kap belőle. Úgyhogy olyan nagyon szörnyű nem lehet.
Csikken, én azt hallottam, 1 éves koráig is leszállhat még a here. Illetve olvastam valahol, de már nem emlékszem, hol.
Róki, én már tervezem a testvérkét, sőt, Julcsinak és beszélek róla, hogy lesz majd játszótársa. Én egyke voltam és úgy szerettem volna testvért. Most is olyan jó lenne, ha lenne. De végülis az unokatestvéreim olyanok, mintha a testvéreim lennének.
Zsofy, remélem beválik, amit mondasz és a kendőben nyugi lesz a hangversenyen. Eddig bevált. Meg egyébként is, fél nyolckor már aludni szokott. Zongorahangversenyre megyünk. Az előadó biztos nem fog haragudni, ha mégis megnyikkan – ő ugyanis az apukájaJ. Csak a virusoktól félek, ezért lehet, hogy mégsem megyünk. Vagy a kendő alá még a legtalálékonyabb virusok sem jutnak be?
And, Eszti még kicsi, fog majd eleget mosolyogni. Julcsika két és fél hónaposan már egyfolytában ezt teszi, emlékszem, hathetes korában lestem minden pillanatban, hátha. Most már mindenkit elbűvöl, főleg persze engem. Ma el kellett takarnom előle a szobát szopi közben, mert egyfolytában nézelődött, tekergett és tejergette a cicimet is, a kis kiváncsi.
Megann, a tésztaevő olaszok csinálnak olyat, hogy fokhagymát piritanak olivaolajon, ez a szósz, és erre reszelnek sajtot. És náluk még ez is finom.
Zsuzsa
tzsuzsa

Mea!

Nálam még van tejcsi, de hogy mennyi, azt nem tudom pontosan.
Még mindig cicit kap először Gergő (mindkettőt), majd utána jöhet a tápszer.
Tápszerből 130 - 140 ml-t csinálok mindig. Van, amikor benyomja, de általában csak a fele kell neki. De ma délután semennyi nem kellett neki.
ÉN ugye az esti kajcsi után csak hajnalban adok neki először enni, amikor felkel, olyan 5-6 óra felé. Akkor van bőven tejem, nem is csinálok tápszert neki, mert bőven elég neki a tej.
Estétől hajnalig nagyon szépen kibírja, utána viszont követeli rendesen, szinte percre pontosan 3 óránként. Legalábbis délelőtt.
Délután viszont van, hogy átalszik egy hamit. Ilyenkor akkor adok neki, amikor felébred.

Szerintem nem gond, hogy csak 4X eszik Lívike, pláne, ha teljesen jó kedve van.

Igen, mi is az Avent-es üveget használjuk, nekem nagyon bejött. Gondolom, ezzel Ti is így vagytok.
Viszont néha olyan érzésem van, hogy kevés, ill. kicsi a lyuk GErgőnek, mert nagyon dühöng, mikor az üvegből iszik.
Lehet, hogy azt szeretné, ha nagyobb "slung-gal" jönne?
Nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy lehet - e egyáltalán az Avent-es üveghez nagyobb lyukú cumit kapni?

Kép
kuha

Sziasztok, itt vagyok csak ma babakocsival túráztunk a Krisztina krt-ra BKV-val. Egy járműnél volt csak, hogy nem segítettek. Kincső jól bírta.

Kati, cca. 22 fok van most, mióta saját hőközpontunk van.Előtte vagy 2 fokkal több volt.
Örülök, hogy Trisztán hazajöhet.

Nyúlné küldtem e-mailt.

Ha kérdés van keressetek ott a tel. számom is. Holnap nem tom mikor ülök gép elé, mert reggel elindulok néhány helyre ügyintézni.

Megann sajnálom, hogy nem olyan, mint amire gondoltál.Én megpróbáltam mindent.Kép

Édesek a kispockok egytől egyik.
Falina, Jázmint megzabálomKép

Már előbányásztam 2 camping széket is.
Ha jól számolok 15-en vagyunk.KépKép

Bocs, hogy csak végigrohanom az írásokat és nem szólok hozzá, de még egy halom dolgot meg kell csinálni.

Kint nagyon hideg van, most voltam lent az autónál onnan tudom.

Kriszta

Kincső 10+2

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kuha!
A DM-ben mintha láttam volna több féle etetőcumit. Nekünk MAM van ahhoz tudom ,hogy 3 féle van.
malvinka

Kuha!Kép

Van 2-es méretű is, olyannal adod neki???
Nekem még az 1-es is túlságosan nagy Lívihez.
Mi chiccot hazsnálunk és az is jó az aventes üvegbeKép))
És nekünk az nagyon beváltKép
De jó akkor neked egész jól van még tejcsidKép
Kár, hogy nekem már nincsenKép

Mea
mea

Kuha! Ügyes vagyKép. Jó hogy feltetted a képeket, szépek vagytok. A bölcsőhalál miatt ne aggódj, a fókuszban se mondtak mást, mint amit idáig mindenhol hallottam/olvastam. Annak az esélye nagyobb, hogyha kimentek sétálni, a zebrán átkelve elüt egy autó (már bocsi). A cumiból lehet kapni többfélét is: http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/etetocumik.htm

Kati! Pálma is szeret "ácsorogni", főleg, ha elterülök a fotelban és a gyomromba támaszthatja a tappancsait (tiszta dezsavűKép). Ezt a lábfelemelést dunsztom sincsen hogyan csinálja, kis guminő, fel tudja egyszerre emelni a fejét és a lábát is, hátizomból, nem hintázik a pocakjánKép. Múlt szombaton láttam először, úgyhogy azért időben erősen kullog Kisnyúl mögött, aki hamarabb kitalálta ezt a mókát.

Dudukly + Pálma (9-1, de éjfél után 20 perccel már ez is lekerülhetKép)
dudukly
Isaszeg

Dudukly,
Dani éjfél után 25 perccel született! Kép
Pálma is nagyon ügyes ám! Hason altatjátok?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Akiknek már elmúlt a hasfájásuk: mikorra várható, 3 hónap, vagy 12 hét? Ez annyira szörnyű. Szegény Lili igazából még csak most aludt el. Beadtam neki megint egy kanál gripewatert, meg most bevettem egy fájdalomcsillapítót, remélem a következő szopiban már benne lesz. Igazából én rontottam el, mert most pár napig 2 kanál gripw.-t adtam neki, és egész jól megvoltunk a hasfájással, erre mondta a párom, hogy ne adjuk neki, mert túl sokat kakil tőle (fosik, már bocsánat). Úgyhogy ma egész délutánig nem kapott, de akkor jöttek a kis görcsei, úgyhogy adtam neki. Ment is a gatyóba, de úgy látszik nem elég. Most a második kanál után úgy néz ki javult a helyzet.
De annyira sajnálom szegényt. Csak kézben marad meg ilyenkor és már mikor majdnem elaludna, akkor jön egy szenya görcs és már sír is. Olyan jó lenne már túl lenni rajta. Bár tudom, utána meg lassan jön a foga majd. Én kis naív azt gondoltam, hogy ezek előfordulnak a babáknál, de majd a miénk megússza. Hát tévedtemKép

Remélem most kicsit hosszabb időre aludt el, mert most tejem sincs és ha felébred csak az nyugtatja meg, bár ma cicin is csak karatézott, meg tépte keményen.

És az arcát is markolássza ilyenkor. Valamelyik reggel úgy össze volt karmolva megint a kis pofija. Nem is értem miért csinálja ezt. Másnak is markolássza a babája az arcát még? Azt hittem csak az elején csinálja. De már majdnem 6 hetes és még midig. Ez normális? Néha attól félek, hogy valami idegrendszeri rendellenesség, mert annyit idegeskedtem a terhesség alatt. Ugye nem?

Hari, Lili 5+5

Kép
Kép
hari

DuduklyKép
Lilla is tud Így fókázni, de hamar megelégeli és reklamál...biztos lustiKép

Angelani,
nekem is Lilla ezt csinálta amikor nőtt és csinált magának tejet.hátha Erhard is fog csinálni, sőt, biztos!ne aggódj, nyugodj meg!Remélem jöttök a talira!én sem tudok szinte semmit fejni szopi utánKép
most esti szopi után is kb.20mili jött 2 ciciből...na mindegy.Lilla jóllakott,ez a lényeg.

LÁNYOK!!!HELP:
ugye én egész nap alatt tudok max 60milit fejni. ezt külön-külön elég cink lenne lefagyasztgatni, hát rátöltöttem az alőző napi fagyasztott fejésre.EZ GÁZ?

NyúlnéKépKépKépKépKépKépKép

Hari,
majd ordÍtanak a csajok versenytKép-remélem persze, hogy nemKép
Lillának órára pontosan nincs, de napszakra igen, a délelőtti sÍrás-rÍvást átsétáljuk vagy átkendőzzük, de este már nem lehet vele bÍrniKép 10ember se lenne elég neki...esténként minden pillanatban mást akar. 5percig lámpát néz, aztán egy kis nat.geo.-t,aztán a másik szoba csillárját, aztán kendőzni akar, aztán a hordozós babakocsiban akar lenni, aztán cipelteti magát, aztán repülőzni akar,aztán már minden próbálkozás és trükk ellenére ordÍt...

Kuha,
Grergő nagyon ügyesKép!a családi fotó pedig nagyon jól sikerültKép

Nemesek,Kati,
Lillát is sokszor alig tudom beültetni a hordozóba, mert állni akar. simán megtartja magát, de nem szórakozok vele, mert állÍtólag nem szabad neki hagyni. mindenesetre ő is nagyon rákattant erre a lábedzésreKép

Holnapután taliKép!!!
tökjó!!!

Jó éjt!Bár biztos megint az lesz, hogy kikapcsolom a gépet, lefekszem és Lilla felébred...

Zsó és 15hetes Lilla
zsofy

Hari, Julcsi is markolássza lelkesen az arcát, még most is. Eleinte én is megijedtem, most már csak nevetek rajta, olyan vicces, közben muris pofákat is vág. Néha becsúszik egy-egy karmolás, de hamar elmúlik.
A hasfájás pedig már csak alig-alig jön elő, pedig még csak két és fél hónapos, és az elején rettenetes volt, én sirtam, apja meg a doktornénivel pörölt, hogy miért nem talál ki valamit az orvostudomány. Lehet, hogy csak háromhónaposan, de addigra biztos elmúlik, megedződnek a lánykáink.
Zsuzsa
tzsuzsa

Malvinka,

a te babusod mindkét ciciből szopizik? Ráalszik a cicire, vagy hogy érted , hogy lusti? A doki mit javasolt?

Falina,

nekem azt mondta a dokim 4 nap nagyon erős vérzés után,hogy várjak 2-3 napot és akkor ad méhösszehúzó cseppeket.szerencsére kezd múlni. Ha neked 7-8 nap után is erősen vérzik, szerintem simán kérjél ilyet!

Zsofy,

te aztán nem vagy semmi! Ennyi mindenkinek válaszolni egyszerre!! Én itt azt sem tudom követni, hogy 1-1 nap mik a témák, olyan pörgés van. Boti meg most pár napig (ma is még ) csak a jobb ciciből szopizott, de a védőnőm tanácsára gyötörtem a balt is. Fejtem, meg hagytam rajta Botit is kínlódni és lássanak csodát, képzeld az esti 9 órai szopinál csak úgy dőlt belőle a tej (lassan 1 hét kínlódás és menszesz után). Hát azt hiszem megérte..lehet, hogy a tápszer indította be??? délután megharagudtam rá és megittam Boti helyett Kép Kép még finom is volt Kép

Megann,

nekem is 230-250 gr volt eddig egy ciciben, de most 30-40 gr van!! Én ezt nevezem apadásnak. A 200 még mindig maka a tökély!!! Nagyon sokan cserélnénk veled!
helga22

Zsofy, én is ezt tettem az elején (már nem fejek), még a kórházban mondták, hogy hűtőben 3 napig lehet tárolni az anyatejet, ebből aztán én úgy gondoltam, úgy is jó, ha másnap fagyasztom le egyben(titokban megjegyzem, volt amit csak harmadnap).
Zsuzsa (2+2)
tzsuzsa

Harim,
12hét!Remélhetőleg nálatok is Így lesz!
Milyen a kakija? Mert azt hiszem csak a büdi zöld habos kaki számÍt hasmenésnek. ha normális a kakija csak kicsit hígabb, akkor az szerintem rendben van. Lilla újabban reggel annyit kakil, ma is reggel vártam mit alkot, erre a macskásforgóbámulás-karatézás közben úúúúúgy betojt, hogy ruhát kellett váltaniaKép
Add neki szerintem nyugodtan, inkább kakiljon,mint,hogy ne.jó éjt!Tudom, nagyon szörnyű volt nekünk is a hasfájásos időszakKép Lehet, hogy a klion kúp segÍtett, de végülis 12hetes kora körül elmúlt neki.Lillának.addig iszonyú voltKép most a frontoktól ordít...meg a fogától...de már nem annyit szerencsére Kép
biztosan nemsokára jobb lesz!kitartás,majd valamit pénteken kikísérletezünk hasfájás ellen, hátha én a tapasztalt hasfájáselhárÍtóKépKép tudok segÍteni!jó éjt, remélem jó éjszakátok lesz!küldök telepatikusan altatót LilinekKép
+Kép+Kép+Kép
zsofy

HelgaKép
én csak olyankor tudok Így Írni, ha kis cetlire Írok visszaolvasás alatt emlékeztetőket, hogy kinek mit kell ÍrnomKépKép amúgy nagyon rossz a névmemóriám...az arcokat megjegyzem egy életre de a neveket...

most már tényleg tűnök!!!
zsofy

Sziasztok!

Bodza Kép Köszi a reklámot, nagyon aranyos vagy! Nehogy ám csak miattam megvegyétek a Kismamát, szerintem a legrosszabb képek kerültek bele, de sebaj, a cikkek jók lettek. Persze a képek csak rólam rosszak, a gyerekeim szerintem is szépek Kép Kép Kép És láttátok, a Babanetet is beleírták Kép Kép Kép

Annyira jók a képek, nagyon klassz, hogy ennyit feltettetek!

Ma végre eljutottam a dokimhoz hathetes kontrollra,minden rendben, végre én is fürödhetek, stb. Kaptam fogamzásgátló-receptet is, sőt: valaki bevitt neki két dobozzal, hogy mégsem szedi, azt megkaptam ingyen! Tök ari volt Kép Valaki szed tablettát közületek? Tudom, hogy volt téma, csak arra nem emlékszem, hogy elkezdtétek-e.

Hari Kép Gergő is nyűgös minden nap késő délután, egészen a fürdésig. Ez hol enyhébb nyügi, hol ordítás. De most már napok óta szinte alig alszik nappal, extra sokat nyávog, remélem, csak a front. Néha kezdek kimerülni, és azon töröm a fejem, hol rontottam el már megint? Annyira jó baba volt az elején, el sem mertem hinni, hát nem alaptalanul. Remélem, ez az átmenet, és nem az volt. Eddig el tudott aludni egyedül, most szinte soha. És olyan sosincs, hogy 4-5 órát egyhuzamban aludjon, pedig éjszakánként szokott. Mindegy, valamikor csak jobb lesz!

Megyek, párom már morog, hogy inkább Veletek vagyok, mint vele...

Jó éjt!
Judit és Gergő / 7+6/ és Balázs / 3év 4 hónap/ Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit,
olvastalak a Kismamaban! Meg a Babanetes forumot sem hagytad ki!
Mar akarom irni egy ideje, csak ugye ferj bitorolta a gep.
falina

Bkriszti,
igaz milyen atszellemult arcot vett fel?! Kép
Metol meddig tart a buli, nekunk delben le kell lepnunk. Kép
falina

Jucc73,

én is kaptam tabit, de még nem kezdtem el szedni. Félek, hogy a tej-állomány kárára megy.Ti mit gondoltok erről?

Mindenkinek nagyon szép a babája! És irigyellek benneteket, hogy taliztok pénteken. Én is kiváncsi lennék mindenkire, hiszen az ember olvasás közben azért megismeri a másikat, és jó lenne a személyes tali is.

Kérdés:
Volt már nektek olyan, hogy a babátok visitva sir?
szerintetek mitől lehet? amúgy nem hasfájós.szerintem.

hogy birtok ennyit netezni? ez jóindulatú kérdés, hiszen irigyellek titeket emiatt is. nekem sajnos a napi teendők mellett kevés időm jut erre, de csak titeket olvaslak.
spanci

Kuha,
3-as, sot 4-es cumija is van az Aventnek!

Mea,
en is Chiccosat teszem ra az Aventesre, mert kisasszony lecserelte az Aventeseket az 1 db Chiccosra. Kép Eleinte csak A.-ek voltak, majd vettem fiziologias Ch.-t (lanyomnak nem szabad buknia). Joideig ment mindkettobol siman az etetes, majd egyszer csak azon vettem eszre magam, hogy utobbival hajlando csak megenni a kajcit. Kép A kis hamis. Mondjuk tudtam, hogy nem szabad egyszerre hasznalni latex es szilikon cumikat, de mit csinalhattam volna, ha Ch.-nak csak latexei vannak...
Azota van, hogy megis elfogadja a szilikonosakat. ;)
Mimimnek is volt egy idoszaka meg az elejen, hogy mikor apa este hazajott, elalvasig ment a bombi. Hamar elmult, konyv szerint ez termeszetes, van ra "szakszo" is.

And,
koszi neked is a dicskot, ha lesz vmi foto palyazat, ezzel tutira nevezni fogok. ;)
falina

Mea!

Cumiból még én is az 1-est használom.
Lehet, hogy tényleg maradnom kének ennél, hátha igaza van Davaillának, és emiatt leszokik a ciciről.

Hari!

Ha valakinek, akkor nekem Gergő aztán tényleg hasfájós volt. Mégcsak szombaton lesz 12 hetes, de néhány hete egyszer csak azon kaptam magam, hogy jééééééé, már nem fáj Gergő hasa. Azt nem tudnám Neked pontosan megmondani, hogy mikor, de pár hete már biztos.
Én is teljesen odavoltam, és mindenki mondta nekem, hogy figyeljem csak meg, ahogy betölti a 3 hót, nem fog fájni a hasa. Imádkoztam, hogy bárcsak így lenne, és alig vártam, hogy 3 hónaposak legyünk.
És látod, még el sem értük, és már nyoma sincs a hasfájásnak Kép Kép Kép
Úgyhogy kitartás, szerintem hamarosan Ti is túl lesztek rajta!!!

Lányok !
Ti nem érzitek azt, hogy ahogy telik az idő, egyre könnyebb a bébivel?
Nekem valahogy úgy tűnik. Nem sír Gergő, csak ha éhes, vagy akkor nyűgös csak, ha fáradt.
Jobban elvan magában is.
Valahogy mostmár sokkal jobb, mint az elején.
Ti hogy vagytok vele?

kuha és Gergő (11+5)

Kép
kuha

Falina!Kép

Mi isazt a chicco etetőcumit haszáljuk, imádja úgy hogy én lecseréltem már az elején az Avent cumikat erre.

HariKép
Nálunkkb. 1 hete javult meg Lívi, remélem nem is lesz több pocifájás.
Tehát 10 hetesen szűnt megKép

Kuha!Kép
De én is úgy érzem most már sokkal könnyebb

A lefegyasztott tejre én úgy tudom nem jó ráönteni és újra fagyasztani de lehet hogy az sem baj ha így csinálja valaki.
Mert azt tudom hogy a sima hütőben tároltra lehet ráfejni.

Mea
mea

Harikám!

Mintha 1 hónappal elzelőtti önmagamat hallanám!
Nálunk ugyanez volt!Rendszeresen 4-7 igKép
Vígasztaljon, hogy nálunk már nincs ilyen rendszerességgel..
Néha van nyügi, de legalább meg lehet nyugtatni ha pl kézben vanKépKépKép (jól el van kapatva a kis ficsúr)
Szóval kitartás...

Ettől függetlenül tegnap nálunk is rájött az ordíthatnékKép, gyorsan rádobtam cicireKépKép és szépen elhallgatott inkább cumizgatottKépKépKép

HELP!
Gripe Water...bárcsak bejönne nekünk is...mármint hogy hasmenést csinál...tegnap vettem egy üveggel, tegnap kapott 2 kiskanállal, ma reggel 1-vel, jó lenne ha jönne már a kaki, mert marha rossz lehet nekik....ez a 3. nap megintKép...de mostmár nagyon nem tetszik a
dolog, hiszen már nem csak anyatejen él, tegnap is kapott 2 adag tápit(igaz tegnap csak 80-akat evett..), de már akkor se mondható rá, hogy csak anyatejes baba és ráér kakilni...Kép

Lányok, mi a fenét csináljak???
Legyen megint glicerines kúp???Nem lehet ahhoz hosszászokni???
(lázmérő, rostos üdcsi nem jött beKép)

Kuha!
Nagyon szépek vagytokKép
Édi ahogy markolássza Gergő a cumisüvegetKépKépÚgy birom, olyan kis édesek, ahogy próbálkoznak megtarani az üvegetKép

Helga22!

Látom Te kimaradtál a tipródásombólKépKépKép
A 200 ml-fejéséhez kell egy egész éjszaka, azaz 11-12 óra alatt gyűlik össze ennyi...Kép
De igazad van, nem elégedetlenkedekKép...biztos örülnének mások az én helyemben...csakhát tudod, jó lett volna, csak szoptatni(nem fejni) és legalább 5-6 hónapig csak anyatejcsit adni...Kép

Mea!

Ne aggódj ha Livi nem eszik 6-7 szer...
Áttanulmányoztad már a tápis dobozokat??
Azon is meglepő módon azt találod, hogy az étkezések száma csökken, az adagok nőnek, tehát pont úgy ahogy azt Livi csináljaKép
Örülj neki hogy átalussza az éjszakátKép
Lánykám ma 3 kor és fél7 kor evettKép
De a 3 órás felkelés ma nagyon rosszul esettKépKépKépKép

Nálunk esik a hó...Kép
Fasza, még mindig nincs téligumim, talán ma intézi nekem férjem haverjaKépKépKép

Megann 10+1

Kép

Kép
megann

Bkriszta!

Te megtettél mindent, nem rajtad múltKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Heim Pálban, de tiszta nyomi volt az egész...lenn a jelentkezéskor kérdezték h kihez, mndtam, mondták h a 158-as ajto...(közben a doki a telefonban 155-öt mondott), felmentünk, leültünk a 155 elé, (egymás mellett vannak egyébként)várakozott 1 kikent-fent anyukával 1 enyhén értelmi sérült(szerintem) 12-13 éves lány, egyből rohant oda, h milyen aranyos kisbaba mennyi idős, mi baja van, műteni fogják...stb stb (és ezt mint később láttam mindenkivel eljátszotta, anyu meg csevegett mintha a gyerek ott se lenne a bnőjével...)szóval kinn is elég szarul éreztem magam...közben a férjem erőlködött, hogy rossz helyen vagyunk, mert a 158-at mondták lenn, mondtam tök mind1, mert bmelyikhez szolitanak halljuk....
Hát lássatok csodát, nem a 155-be hivtak, de akkor még nem tudtam h rossz helyre megyünk, csak mikor kijöttünk és a leleten megnéztük a pecséten a doki nevét....benn is elég fura helyzet volt, mert nem igazán volt képben a doki h mit is akarunk, meg h kedden telefonon beszélt velem, de én hülye meg nem kérdeztem rá, hogy most akkor Õt hogy is hivják...gondoltam ha lenn szóltam h kit keresünk nyilván hozzá irányitanak...
Na mind1, megnézte a lábát a gyerkőcnek 2 pillantással és mondta h semmit nem kell vele csinálni, a csipőjére meg adott jan 22-i időpontot, mondtam h már dec 14-re van, aszonta akkor nem kell jönni...

Igy utólag aztmondom h igenis megyünk dec 14-én és felhivom a betegfelvételnél a csaj figyelmét h nem x.y-hoz menék hanem z-hez, legyen szives figyelembe venni....vagy nemtom mi alapján szortirozzák a betegeket a 2 ajtó közt....
Hát ennyi, viszont a jo hir, hogy a popjárol a piros folt csaknem 100%-ig eltünt, ma jön a dokinő, megmutatom azért, de ezek szerint ez a sudocrem csodákra képesKép

Kép
hencsi

Tejfagyasztás:

Bocsi, nem tudom már ki kérdezte...
Ja Zsófy, te voltál ugye???

Ne hülyéskedj, az hogy 60-at tudsz fejni, az azt jelenti hogy annyi a többlettermelésKép
Ez nagyon jóKép

Én csináltam azt hogy a fagyasztott tejre ráöntöttem a frisset....
De úgy hogy a friss mennyisége ne legyen több a fagyasztotténál, és előtte a frisset is lehűtöttemKép
Nem volt belőle bajKép Lánykám szívesen megittaKép

Megann

Kép

Kép
megann

Falina!

Ti hogy álltok tejcsivel??
Milyen tápit adsz babónak??
Nincs székrekedése tőle???

M.

Kép

Kép
megann

Lányok!
Megint 1 kis továbbképzés kéne!Kép

Lényeg h kakilni leginkább ugy kakilunk ha anya bedugja a lázmérőt, ellenkező esetben hihetetlen erőlködés, sírás és egyebek, mire kijön....büfizni nem sikerül mindig, nemtom mi befolyásolja.....de talán az annyira nem gáz, viszont ezek a qrva szelek...van h olyanokat pukkant, hogy Fekete LÁszlo is megirigyli, viszont van h kéne neki, de nem jön ki...csak tejet kap semmi egyebet, mitől lehet ez a szorulás féle, illetve a szeleket hogyan lehetne kicsalogatni???
Espumisant szoktam adni, de nem hat tul sokat....

Köszi előre is!
Heni és Ajsa aki 3+4

Kép
hencsi

Hencsi, akkor én is kipróbálom a Sudocrem-et! De jó lenne, ha hatna.
Jaj, Zsofy, nem jól értettelek, én nem fagyasztottra öntöttem rá, hanem az előző napira a hűtőben. Elég figyelmetlenül olvasok.
Zsuzsa
tzsuzsa

Helga!
Nem egy ciciből eszik egyszerre csak most próbálom a másikra is rátenni háhta nem elég (pedig fejek utána min 40-et) de nem kell neki (büfi után sem) öklendezik (én is elyen voltam vagyok) nem lehet megtömni de nem is akarom.
Tehát ha nem "ömlik" a szájába akkor hamar feladja. Cumiból 120-180-at is megeszik.
Most mérem mennyit eszik 24h alatt tegnap 700-at de este 11-kor felkeltettem úgy.
Általában este 8-tól reggel 5,15-ig alszik de azt mondta a védőnő 11-kor keltsem fel szopiztatni. Ez kész pokol mert hiába csipkedem az arcát paskolom a popóját beájul (ugyan olyan nehéz felkelteni mint apáját). Nagy nehezen evett 80-at ekkor.
Most pár napig mérem, ha nem eszik 600-at akkor kell dokihoz visszamennem amúgy 2 hét múlva.

Amúgy a védőnő szerint nagyon megnyúlt, lehet arra ment most rá nem a hízásra, de combosodott is úgyhogy azért nagyon nem aggódom ő ilyen nyúlánk tipus (én is ilyen voltam anno sajna most már nem -ezt remélem már nem örökölte-Kép

Na megyek mert éhes panaszkodik.

3 hósok!
Nektek még nem fehér az alsó íny, mert nálunk már igen .
malvinka

HEncsi!

Nálunk ugyanez volt a helyzet kaki ügyben. Kórházban is voltunk vele.
Nekünk az Espumisan-t adták ott, plusz kaptunk még valami vitaminféle cseppet, ami higítja a székletet. Nekünk bevált. Igaz, hogy egy kicsit erőlködve, de legalább már magától kakil Gergő.

A csepp neve: Vitacolan
Napi 1 kiskanállal kell adni neki. Recept nélkül kapható. Próbáljátok ki, hátha nektek is bejön.

kuha és Gergő (11+5)

Kép
kuha

Malvinka!

Gergőnek is fehér az alsó ínye. Ez jelent valamit? Mert egyfolytában nyomja a szájába az ökleit. Ugye nem?

kuha

Kép
kuha

Nekem is nyomja kajcsi után is tehát nem éhségből. De sajna lehet hogy fogzás már most? Ezt majd megkérdezem a dokitól ha beszélek vele a védőnő azt mondta erre nincs "szabály" előfordulhat.
malvinka

Kuha

köszi, ezt a cseppet akkor is adjam, ha nem keméy a széklete a gyermeknek, mert nálunk jo hig, csak valamiért nem jön ki....

Kép
hencsi

Megann,

Nem akarlak elkeseriteni, de a tápszeres babák állitólag gyakrabban szorulásosak mint az anyatejesek. Kép

Próbáltad az "I love you" masszázst? Igy néz ki:

Kép

http://www.babycentre.co.uk/general/3835.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki,
lanyom a kivetel.
falina

Hencsi!

Hát, látod erre sajnos nem tudok válaszolni. Nekünk ugyanis kemény volt nagyon!
Azt tudom csak , hogy ez a csepp nem kimondottan arra van, ha nem tud a baba kakilni, hanem ez egy vitaminkészítmény.
Először nem is értettem, a kórházban miért írták fel, aztán olvastam a dobozon, hogy higítja a székletet. Nekünk mondjuk kimondottan ez kellett.
Viszont ha már vitamin, szerintem ártani nem árt.
De bevallom, mostanában már nem adom neki, és jön is a kaki magától.

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Jucc! Olyan izgatott vagyok, mindjárt megyek anyuhoz, remélem nekünk is megjött a kismamam. Dedikálást mikor lehet kérni? Én szedem a gyogyót. Jól jártál, hogy kaptál, a 3 levél több mint 5 eFt... Én ugye sose fejtem, de a kiscsaj láthatólag jóllakik (nem gyarapszik rohamléptekben, de ez a doki szerint nem gáz), tehát nekem nem hatott negatívan.

Spanci! Olvasd el a Juccnak írtakatKép.

Benianyu! Nem altatom hason (mint ahogy nem alszik a nagyágyban semKép), csak az egész napos cipeléstől leszakadt a hátam, Pálma meg aludt, a teknősfelszerelésben meg nem tudom oldalra rakni. Úgyhogy egy kicsit "hasalt". Egyébként csak a tornázáshoz teszem hasraKép.

Heni! Sajnálom, nekünk a felvételen a csaj megnézte egy lapon, hogy kihez vagyunk beírva, és hozzá is hívtak be (szobaszámot ne kérdezz). Sajna a kh ilyen, sőt a kisebbség néha elfoglalja az egész folyósot, amikor mi voltunk, egy begipszelt lábú csajt 15-en akartak bekísérni. De az jó, hogy nincs gáz. két hét mulva meg mutasd meg a mi dokibácsinknak. Magas, helyes, mélyhangú (én bukok a búgó hangraKép).

Róki! Jó ez a masszázs, bár az "óramutató járásának megfelelő körkörös simogatás" szoffisztikáltabb változatának tűnikKép. Én ez szoktam, Pálma szereti, sőt, ha megcsípkedem a pocakját, most már behúzza. Olyan cukiKép.

Legyen szép napotok!

D
dudukly
Isaszeg

Hencsi!
Örülök, hogy hatott a sudocrem, nálunk is ha van valami pirosság, attól 1-2 nap alatt elmúlik! Kép

Zsofy!

Én meg nem fejek semmit se, sőt az esti evés után 0 ml van a cicikben, mert Leon mindent megeszik! Szóval ha Te tudsz valamennyit is fejni, az szerintem tök jó ! Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann!

"Ti hogy álltok tejcsivel??"
Sehogy, par csepp/nap. bruhuhu

"Milyen tápit adsz babónak?? "
Beba HA

"Nincs székrekedése tőle???"
Eddig meg nem volt, sot nagyon sokaig anyatejes szinu, azaz sarga volt. Aztan varialgattam (utolag sajnalom) a kezdo Beba 3 tipusa kozott, ennek azota is zold kaki lett az eredmenye. Kép Viszont minden nap de. magatol van kaksi.
falina

Sziasztok!
Régen írtam, de azért olvasgatok..
Megann!
Nálunk is hasonló volt a helyzet kaki ügyben. Volt, hogy 4-5-6 napig sem volt, és rettenetesen erőlködött a pici, nagyon rossz volt nézni a szenvedését. Kipróbáltunk mindent, lázmérő, kúp, masszázs, rostos ücsi, sütőtök..ami végül is segített: Laveolac szirup. Recept nélkül kapható, egy teáskanállal kell adni naponta. Azóta mintha kicseréltél volna az én kis drágaságomat. Semmi erőlködés, görcs, semmi hasfájás, csak hatalmas mosolyok kíséretében jó nagy rotyik.
dunyi77

Falina,

Nem tudom, mert nem irtak meg pontosan melyik termekben volt pontosan. Mihelyst uj info lesz, ertesitelek. Tudod, az ilyen dolgokat imadjak eltusolni. DE! Magyarorszagrol ne volt szo!!!!
Leirtam az orszagokat, amelyek erintve voltak.
Egyebkent ra van irva, hogy Spanyolban gyartott, 2006 szeptembereig jo termekenel.

Megann,
probalhatod
allumina 5 CH 3x3

Benianyu,
Valoban nagy baba. Hat honapos tipegokbol mar kezd kilogni a laba. A hat honapos nadragok meg kicsik ra. Tegnap egy 1 eves nadrag volt rajtaKép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Benianyu,

Azert kezdtem el hamarabb a hozzaetetest, mert tapszert is kap es vannak bukik. Igy jot tesz egy kis szilard a gyomranak.
IMADTA!!!!!!!!!

Gyonyoruek a tiedid is!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko,
minap volt a tvben es Mo.-n tenyleg nincs forgalomban ez a termek. Nalunk nem tapszerkent adtak elo a storyt a tvben, hanem baba tejnek neveztek es ilyen kicsi tetrapack csomiban voltak.
falina

ma rendelek férjtől egy decemberi kismamátKép

Bodza! sajnos még miondig nem tudom, hogy holnap hogyan tudok menni, de a ragacsokat valahogyan mindenképp megoldjuk! sztem tényleg tök jók! fránya havazás most nem hiányzottKép

Hari! mi pont így vagyunk Esztivel, mint Ti a Lilivel! detto uez vanKép már nem írom, mert biztos unalmas, de pl a tegnapelőtti fantasztikus nap után (tényleg magához képest kis tündérke volt) tegnap egész nap nézelődött, kézben kellett, hogy legyen - nagyon aranyos volt - azt gondoltam este alvás lesz, no nem. hajnali 3-ig ordított, fáj t a pocijaKép tehát kázben sem volt megnyugtathatóKépKép feszít embertelenül és ahogy a torkán kifér. megmondom őszintén, tegnap nem bírtam ezt, már nekem is sírnom kellett, úgyhogy apa foglalkozott vele fél1-től. most meg hagyom szegénykémet aludni, ő is hulla fáradt lehet (mármint Eszti)

Tzsuzsa! nagyon megnyugtató, amit írtál Julcsival kapcsolatban, már alig várom, hogy Eszti is ennyit mosolyogjonKép és ez a hasfájás is elmúljon..
1-2 napja olyan levest ettem, amiben borsó is voltKép lehet, hogy az hatott a fene egye megKép jobban oda fogok figyelni, pedig így is..na mindegy most már.

Spanci: Eszti sokszor hirtelen visítva sír: vagy jött egy csúnya hasgörcs, vagy benne maradt egy büfi.tablettától én is tartok a tejcsi miatt, én még várok vele.

Kuha, Mea: jó hallani, hogy egyszer lesz a babánk 3 hónapos és hirtelen elmúlik ez a szörnyűség. bár én ma már arra gondoltam, hogy nekünk nem sima hasfájás van, hanem valami komolyabb betegség, ami szintén hasfájást csinál, mert az nem létezik, hogy ennyi ideig és így fájjon egy bébi hasaKép

Kuha: annyira jó a családi fotó!! irígy vagyok, még nálunk sincs ilyen..
Kuha, Malvinka: ne csináljátok már, Eszti is nyomja az egész öklét a szájéába és kezd folyni a nyála és most, hogy írjátok néztem, hogy mintha fehérebb lenne az ínye: JÖNNE A FOGA?? ne már, 7 hetesek vagyunk!

and és 7 hét+2 napos Eszti

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: