A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Antimegann!

Gyere vissza!!!! Kép

Legalább őt mindenki utálta és nem a másiknak szólogattunk be. Kép

Mea, Megann!

Nagyon szépek a babák!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Dóri
Vendég

Ok Zsófy így a legjobb, örülök akkor ha tényleg be is tartjuk és ígérem ezentúl nem írok ide semmit sem Rólad viszont Neked személyesen megmondom ha ilyen stílusban viselkedsz majd és nem tartom magamban!!!!!

Mea
mea

Hari!

Lefelejtettem a heteket, de ugyanannyi, mint Lilié. Egy napon szültünk. Kép

Viki: 5+4
Vendég

Mas!

Mint tudjatok tapszert is adok a babanak.Kép
Jezusom, most olvastam az Interneten, hogy a Nestle Nidal tapszerek, negy europai orszagban, (francia, olasz, spanyol, portugal) be lesznek tiltva, mert a csomagolas miatt toxikus anyagok kerultek a tejbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hat ez szerintem kiborito!!!!!!!
Nezve, hogy ezzel a tejjel kezdtem de mivel harom napig hanyt Balazs lealltam vele, holott a gyerekorvosom meg mindig azt hiszi, hogy ezt adom, ki vagyok bukva.
Most mar kb ket honapja kap gyogyszertari tejet, de konyorgom, igaz semmi baja, hogy lehet ezek utan megnyugodni!!!!
Hozza kell tennem, hogy itt Franciaorszagban van vagy 25 fajta tej a nagy bevasarlokozpontokban es kb csak 4 fajta a gyogyszertarban. hal Istennek, hogy megfogadtam, csak gyogyszertari dolgokat adok Balazsnak es minden mast en fogok kesziteni neki.
Tudtatok peldaul, hogy lisztezik a kulonfele gyumolcsoket, amiket boltban veszunk. ra sincs irva. Egy baratnom dolgozik egy ilyen cegnel, azt mondta, hogy eszmeletlen mit csinalnak, csak hogy olcsobban kijojjon a termeles.

Be vagyok kattanva, hozzateszem, hogy a gyerekorvost is levaltom, mert legutoljara annak ellennere, hogy a fiam szekrekedeses volt, nem csinalt semmit. De ez az en ugyem. Meg hogy tegyek lisztet neki a tapszerbe, hogy jobban turjon.
Az elobb irtam, hogy mar csak negyszer ker enni.

Nagyon vigyazzatok ti is!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó! Ez szörnyűKépKépKép
Ki tudja mit adunk a gyerekünknek????KépKépKép

Mea
mea

KÉpzeljétek, hogy jártam!

Gondoltam, meglepem a férjemet, csinálok neki egy kis nasit, mire hazajön. Imádja az édességet, mindegy , hogy mi az, bármi jöhet.
Na, mondom sütök neki kuglófot, jó sok mazsolával, meg a tetejére öntök olvasztott csoki. ...Hogy fog majd neki örülni.
Hát ja...! Gyönyörűen megsült, fasza lett nagyon.
Megvártam, hogy kihűljön, majd amikor fejre állítottam, hogy szedem ki a formából, darabokra hullott az egész kurv@ kuglóf.
Ráadásul jól el is vágtam az ujjam a kib@szott formának a szélével.Kép
Ennyit a meglepiről.Kép
Persze a csoki már fel volt olvasztva.
Szépen ráraktam az egészet egy karácsonyi tálcára, majd nyakonöntöttem az olvasztott csokival. Legfeljebb kikanalazzuk.
Hiába raktam össze valamennyire, mégcsak kuglóf formája sem lett. Kép Kép

Pedig mennyire örült volna neki!
Persze így is fog, csak úgy lett volna tökéletes.

Kép
kuha

Kuha!Kép

De sajnálomKép de hidd el örülni fog így is neki nagyon a férjedKép
Mert a szándék a fontosKépKépKépKép

Ha nem örülne neki küld el nekem kikanalazom én nyami nyamiKép

Mea
mea

Lányok!

A téli topikban garázdálkodok egyébként, csak olvastam, hogy v.ki érdeklődött báránybőr hálózsák után és itt a dunakeszi Auchanban is van ilyen szőrme bolt amit emlegettetek.
Nekem is aktuális a vásárlás, ugyhogy akit érdekel pénteken friss infót tudok adni, hogy kapható-e náluk!

Üdv mindenkinek
Orsi 34hetes

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Alig bírtam belépniKép
Valami gubanc van megint a babanettel.
Tegnap nem is tudtam este még olvasni sem.
ANNYIRA HIÁNYOZTOK!!!

Most viszaolvasok és úgy írok, de csak pár napot tudok visszaolvasni.

Remélem ez az üzi elmegy.
Mikor lesz a tali?
Mehetünk mi is?
Jajj, Erhard ma nagyon nyügi és csak 10 percekre alszik be.
Ezt most elküldöm és ha jól megy minden, akkor kezdem a visszaolvasástKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani!Kép

Jobb ha a mai napot inkább kihagyod:Kép

Mea
mea

Lehet, hogy én vagyok vak, de harmadszor kérdezem, hogy hánykor lesz a tali? Lehet hogy már írtátok, akkor bocsi.
Vagy nem akarjátok, hogy menjek?Kép

Angelani, te is hiányoztál nekünk. Szerintem ti is jöhettek a talira, bár már nem merek ilyet írni, mert látod a többiek nem akarják, hogy én menjekKép De titeket biztos szivesen látnak. Én már szivesen látnálakKép

Kép
Kép
hari

Kuha!Kép

Írtam mailtKép

Mea
mea

Angelani!Kép

Szegény nyűgi ma Erhard?
Nekem meg akkorákat alszik 4 napja Lívi napközben isKép
Nem tudom mi van vele de nagyon tud most alukálniKép

Mea
mea

Hari! Angelani! Bkriszta a fő szervező tali ügyben, dobjatok neki méltKép.

ZsófyKép. Okos vagyKép.

Kuha! Tálald a kuglófot császármorzsaként vagy somlói galuskakéntKép. Egyébként tényleg nagyon király, hogy ilyenre is van időd...

Mea! Ha ez Neked "beszólás", akkor sajnállakKép.

D
dudukly
Isaszeg

Kaptam egy Elidel nevű kenőcsöt ekcémára, aminek a tájékoztatójában az áll, hogy 2 éves kortól használható. Szerintetek mit tegyek? A szteroid sem hiszem, hogy jobb lenne ennél.
Zsuzsa
tzsuzsa

Anikó! Sajna én is hallottam többektől, hogy néha nehéz a megfelelő tápszert megtalálni a babáknak. Mármint azt, amelyik az ő emésztésüknek megfelel. Néhány sztártápszr pl. szóját tartalmaz, amire sok kicsi allergiás. Örülök, hogy Nektek sikerült jót találni. Gyerekorvosban tényleg az a jó, aki nem okos és nem dirigál, hanem segítően együttműködi az anyukával.

Az élelmiszerek tisztaságáról meg regényt lehetne írni. Mo-n is volt olyan bébipapigyár, ahol le kellett cserélni a fél gyártósort, mert az üveg fedőjében valami mérgező anyag volt...

Rókin keresztül Falina nemrég tett fel egy írást arról, hogy mi minden van a tehéntejben, ami átkerül az anyatejbe... Sajna nemcsak ebben, hanem a húsban, zöldségben, gyümölcsben is vegyszermaradványok vannak, sőt a palackos ásványvízben meg bacik...

Mindenki kockázatkedvelő kalandor, aki eszik/iszikKép.

D
dudukly
Isaszeg

Én nem írtam hogy beszólás csak hogy durva ez a "hidegfrontra vagy az emberekre".
Na mindegy hagyjuk mert látom most meg tényleg folytatódik köztünk a vita.
Felejtsük el ok????Kép

Mea
mea

Dudukly, közben megnéztem amit Kriszta küldött és benne van hogy 10-11Kép Ez vagyok énKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Megint csak futólag. Kép Beni két napja nincs oviban, nem jutok a géphez. MOst kirakózik itt mellettem, Dani alszik, van egy pár percem.

Megann,
Léna tényleg nagyon hasolít rád! Aranyos a macival. Kép

Judy,
Helyesek a gyerekeid. Kép

Mea, Megann
Én is kitenném a babámat a terszra, ha lenne lehetőségem. De mi panelben lakunk, a hatodik emeleten. Kép

Na, eddig tudtam visszaolvasni. Kép Talán behozom magam valamikor.

Benianyu és Dani 5+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Aniko,
melyik ez a Nestle Nidal tapi? Ez van Mo.-on? Ugye ez nem a nalunk forgalmazott Nestle Beba?
Mi ezt esszuk es ha ezzel lenne vmi gond, azonnal valtanek!

Mea,
itt most nem arrol volt szo, h. kinek van igaza, hanem arrol, h. ez mar nem eloszor fordul elo veletek itt a forum keretein belul es nagyon nem ideillo a koztetek levo konfliktus! Ezt privatban kell elinteznetek, de kozben latom belattad te is.
Es most nem Zsofit akartam vedeni, ugye tudod!
Elottem is a nyariak rossz peldaja all, nagyon jo csapat volt es mar nem biztos, h. ujra helyreall a vihar elotti allapot.
falina

Hari!

Pénteken lesz a tali, 10-11 között. Kriszta neked nem írt mailt a pontos útvonalról?
És persze, hogy gyere! Kép
Én pl. nagyon kíváncsi vagyok rád és Lilire Kép

Angelani!

Én is hiányoltalak, örülök hogy visszajöttél!
Tali lsd. előző bekezdés! Kép
Kriszta szervezi, tőle kérjél pontos útvonalat!

Barbi 11+5

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Falina!Kép

TudomKép
Ezért rossz ha két ismerős van egy fórumon belül.
De majd nem szólunk egymáshoz, ennyi.Kép

Mea
mea

Dudukly, mi csak gyümileveket szoktunk venni.
Belém ültetted a bogarat és elkezdtem nyomozni.
Meg van a gyapjús száma és van üzletük a Dunakesz Auchanban is.

Megann, ha kéred a telcsiszámot megírom, azt mondta a hölgy , hogy kiadható.ha írsz e-malt, megírom.

Göndörzsófi, Anikó nagyon helyesek a srácok

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Benianyu!Kép

Örülök, hogy Te is így gondolod hogy nyugodt szívvel kivihetjük a babáinkat a teraszraKép

Mea
mea

MegígértemKép. A hófordulós ilyen boldog a repülő bohócoktól.
Kép
D
dudukly
Isaszeg

Harikám, már akartam újra küldeni az e-mailt------KépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Dudukly!Kép

Nagyon édesKép

Mea
mea

Bkrisztina!
eljöhetek én is a talira Lillával, Harival és Lilivel?
Tudnék hozni sütiket és bármit inni is, ami még nincsen.

ez úgy alakult, hogy páromnak 25-én mennie kell Pestre és Hari mondta, hogy aznap van a tali isKép Így el tudnék jönni!
Nagyon kíváncsi lennék mindenki babájára élőben isKép és minden mamára is.
Nem bánnátok ha jönnénk?

Nemesek!
te jönnél Kornéllal? Rá is olyan kíváncsi vagyok!
Trisztán hogy van? neki is intravénásan adnak olyankor valami cuccost mikor fullad? emlékszem, hogy fájtKép
Nagyon sz@r ez a fulladozás. Nagyon rossz,hogy emiatt nem mehetek most tavaszig anyukámékhozKépKépKépde amikor legutóbb hétvégén ott voltunk, alig tudtam Lillát ellátni mert 5másodpercenként tüsszentettem, köhögtem, sípoltam és az orromból "vÍz" folyt egyfolytábanKépKépTrisztánnak is Így jön? nála lehet tudni mi váltja ki?Nekem olyan is volt, hogy érettségi előtt attól jött egy roham, hogy izgultamKép
Nagyon megkeserÍti az ember életétKép gondolom Trisztánnak is éjjel jön inkább.Nagyon félek, hogy Lilla is örökli ezt tőlemKép mikor anyuéknál voltunk, akkor nagyon dörgölte a szemét és gyakran dugult el a nózijaKép
Trisztánnál hogyan kezdődött???Hány hónapos/éves volt?
Zsofy
zsofy

Dudukly!
Nagyon ari a babó! Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsofy!

Én nem beszélek Kriszta nevében, de jó lenne ha jönnétek! Minél többen vagyunk annál jobb, legalább mindenki megismer mindenkit Kép
Én legalábbis senkit se ismerek....

Barbi 11+5

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsófy gyertek, szeretettel várok mindenkitKépKép
Írtam, hogy sok jóember kis helyen is elfér. Így legalább Ti is kizökkentek a megszokott kerékvágásból. Lilla pedig nem fogja örökölni!!!!!!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

A nyariaknal most ajanlotta az egyik kismami a kov. gyumicentrit, tobb funkcios raadasul.
http://www.wsteleshop.hu/index2.php?oldal=termek_leiras&termek_id=18&ful=ismerte to
Nagyon dicseri, azt mondja a babipurek jobban pepesednek ettol, mint a keziturmixatol. Most 1-et fizet 2-t kap raadasul.
Hm, kezdek en is gondolkozni a beruhazason.
falina

Ma voltunk dokinál, Zsani megkapta a 3 hós szurit nagyon büszke voltam rá alig sírt. Csak itthon kezdett el nyügizni, azóta alszik.
Sajnos nem gyarapodott megfelelően a súlya okt 29-én 4930 volt akkor, ma (majd 1 hóval később) 5200-at mértek Kép, amúgy 63 cm hosszú.
Most mérnem kell mennyit eszik 24 óra alatt.
Tejem pedig van.
Bár én is ilyen "jó evő" voltam azért remélem az csak átmeneti dolog.

Viki és Zsani (13+4)
malvinka

Dudukly,
imádom Pálma babádat nézni, annyira édes,látszik rajta, hogy tiszta happyKép
tök aranyos, és olyan puszilgatnivaló az ő arca is mint Lillának!Kép Lilla pofijának m tök tejcsiszaga van és olyan édesKép most hazajött az apukája erre egyből alszikKép amÍg egyedül voltunk, addig nem akartKép
nagy kópé
zsofy

Sziasztok!

Csak a hétvégét olvasom vissza.
Illetve, arra fogok csak reagálniKép

Az első üzi, amit látok FANTASZTIKUS!

Megann!
Gratula a 260ml tejcsihez!
Rengeteg munkád volt vele.
Most én kérhetem a tanácsokatKép
Ha én is mérem Erhard hőmérsékletét, akkor 90%, hogy kakail egyetKép
Én is szeretem a csülkötKép

Viki27!
Bocsi, én már későn olvasomKép
De ugye nem lett semmi "baj" a oltástól?
Nekünk se volt semmi extra.

Bkrisztina!
Én irígylem a pogisütéstKép
Te is tegyél fel minél több képet KincsőrőlKép
Nagyon szép a ForgójaKép

Rokica!
Naggyon édes Zsuzsa BabaKép
Eszméletlen jó frizurája van.
Hol a piros masni?Kép
Szerintem vegyes Babó.
Néha Apja, néha AnyjaKép
Koszmó:
Nekünk is kezdett lenni 1 napig, de én a kádban a puha hajkefével (babakefe) fésülgettem. Tetszett neki és utána már nem is látszottKép

Zsofy!
A bátyámnak van egy baráti barátnője (tehát nem járnak).
Annak nyalja a seggét, meg a gyerekének.
De az unokaöccsénak (Erhard-nak), még egy pelenkát sem vett!
Amikor nem volt pénzünk pelusra, akkor sem érdekelte csak, hogy legyen kaja az asztalonKép
Persze vannak segítőkész emberek (nem a családban), akiktől előbb kapnák egy szelet kenyeret.
Nem akarom reklámozni az illetőketKép

Folyt köv.
Erhard nagyon sííírKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Na megbszéltem párommal a nap írásait és valóban nem kellett volna megírnom a magánéleti dolgokat.
Csak valóban ahogyan írt rólam, meg megjegyzéseket tett Zsófy az felháborító volt szerintem.És ez sajnos ma így jött ki belőlem!!!!
Elnézést kérek még egyszer ezért tőletek!

De Zsófy meg valóban kicsit vissza vehetne ezzel a stílussal ami lehet hogy itt menő viszont a családban nem igen !!!

Legalábbis velem szemben, kösziKép

Mea
mea

Viszont ha naygon kiakasztottalak Titeket szóljatok és nem jövök többetKép
Nem akarom hogy úgy legyek itt hogy mindenki utál márKép
Nyugodtan írjátok meg és eltűnök de komolyan.

Mea
mea

Mea,
ne marhaskodj mar! Kép
falina

Barbi,
kösziKépnagyon feldobott ez most, hogy jöhetek pestre, először annak örültem nagyon, hogy mehetek Hariékhoz, most meg,hogy még titeket is látni foglakKépKépKépKép
Lehet, hogy Lilla ennek örömére aludt elKép

Bkriszta!!!
KösziKép
Nagyon jó lesz, hogy talizhatok Veletek!
Hozom a kendőt is, hogy Lilla ne ordÍtson Kép
remélem jó idő lesz és nem valami front...

úúú, el se hiszemKépKépKép eddig itt vágyakoztam és most kiderült, hogy tudok jönni és én is ott lehetek a "hőn áhÍtott" talinKép
királykirályKép

Jajj, nehogy megharagudjtok, de a legnagyobb örömöm az, hogy Hariékhoz is mehetek LillávalKépKépKépés találkozunkKépKép és nem csak tavasszalKép

Harim, akkor fél 11-re igyekszünk odaérni, és Tomi elvisz minket Krisztáékhoz,aztán ő megy a dolgait intézni.pénteken talizunkKépKéptökjóKép
zsofy

Sziasztok!

Nem tudom mi van ma: Domi alig alszik, nyűgös.
Szinte egész nap a kezemben van, itt alszik kicsit, ha leteszem pár perc és felébred. Már leszakad a hátam, a kezem...

Tegnap voltunk a Lurdyban az Ártörőben. Tök szupi bundazsákot vettünk a babakocsiba 1990-ért (állitólag 6500-ról lett leárazva). A kordos külsejű tetszett, s.kékből és drapposból csak 1-1 db volt, gyorsan lecsaptam a drappra. Volt rózsaszinben is nem kord, de szintén jó anyag, olyan gyönyörű volt!Ha lányom lenne biztos olyat vettem volna.

Édesek a képek !!!

Hari!
Örülök, hogy meggyógyultál (ugye meggyógyultál?-nem tudtam sokat visszaolvasni)

Ki csinálja most a táblát?
Úgy megnézném mi történt mióta nem voltam!!

Szép (havas) estét mindenkinek Kép
judy68

Mea!

Tényleg ne marháskodj már ezzel a "nem jövök többet"-tel!
Ez egy jó kis csapat, amibe Te és Lívike is beletartoztok, úgyhogy maradj csak szépen a fenekeden.

Különben is, Gergő is nagyon hiányolná Lívikét, úgyhogy szerintem a kérdés el van döntve... Kép Kép Kép

Na puszi!

Kép
kuha

Kuha!Kép

Köszi szépenKép
Jólesett hogy marasztalszKép
Pusza és jó éjt nektekKép

Mea
mea

Mea!

Meg ne próbálj szökni! Kép

teszek fel pár képet, ha nem bánjátok és nem uncsi.. Kép

DóriKép
Vendég

Kép

Ott egy kicsit kibukott a reggeliután, de aztán olyan elégedett mosoly ült ki az arcára! Kép Kép

Dóri & Viki (5+4)
Vendég

AngelaniKép
akkor Erhardot és téged is foglak látniKép
ez nagyon gáz,amit bátyád tesz-ill. nem teszKép
veletekKép
az én öcsémmel 3napig egy házban voltunk, de meg se nézte a lányomat...mondjuk nem is hiányzott...
zsofy

Dóri!Kép

Nagyon helyesek a gyerkőcökKép
És neked is kösziKépKépKép

Mea
mea

hello-bello,jól eltüntem,de újra itt vagyok!
mindent nem olvastam végig,de azért látom történtek a dolgokKép,na azokhoz nem is szólok hozzá....de a babák édesebbek mint valahaKép
most már írok én is a főszervezőnek,hogy mennék a pénteki? talira,ha lehet,kinek is írjak?mikor is lesz?és hol?ha mehetek,akkor szivesen felveszek bárkit,aki a útban van,én a 7es út mellett lakom,rögtön az elején.

Barbapapa,majdnem kiment a fejemből,hogy hol is hagytuk abbaKép......természetesen szivesen sétálunk veletekKép,megbeszélhetünk egy randit,ha jössz pénteken,akkor ott úgyis látjuk egymást és megdumáljuk mi legyen,ok?MÁR,HA MEHETEK!

velünk amúgy minden oké,kisnyúl már nagyon elakarja mondani a magáét és nagyon elsétálna már a saját lábán,de még küzdKép
dagadunk is,megjelentek a hurkáinkKép,de így is partiképesek vagyunk ám PINKLADYKép!!!!
én is szerzek addig kendőt!

mennem kell fürdetésre,etetésre,altatásra és alvásraKép
puszi mindenkinek és kérlek írjatok nekem mégegyszer infókat a talival kapcsolatban,köszi!
jó éjt,Nyúlné és kisnyúl,aki egy hét múlva lesz 2hónapos!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Zsófy!

Én vettem a poéntKépKépKép
Anyukám képzeld még tesómat is kitette(januári születésű), még a legnagyobb hidegben isKépKép

Benianyu, Benianyu!

Voltam a MinimanóbanKép
Millió fajta zenélő-forgóka vanKép 2500-7500-ig bezárólag...a legtöbb olyan 4900 ft...
Bevallom én is vettem mégegyet, mert a kislányom legalább ezzel elvan 5 percet és nem akarom le fel szerelgetni napjában az fenti kiságyról a lentire, aztán visszaKépKépKép

Na most megyek fürdetniKépKépKép

(Ja vettem magamnak egy rózsaszín kabit C&A sKépKép
Olyan jól esett venni magamnak valamitKép

Zsófy!

A kabi 42-esKépKép.
Ha jól emlékszem, pont te írtad, hogy télikabi hiányod van, mert kibögyösödtél a régibőlKépKép
Ha gondolod nézz be a C&A-ba, mert legalább még rámvaló is voltKép(170cm/68 kgKépKép hurrá 1 kg-ot fogytamKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Göndörzsóf,
Gergő és Bubus is nagyon aranyosak. Jó a szobájuk, tetszik, hogy fenyő a bútor. Nekünk is az van. Kép

Aniko,
Balázs milyen nagy fiú!!! Ízlett neki az alma? Beni is kb. 4 hónapos volt, mikor először kapott, nagyon ízlett neki. Akkor a doktor néni és a rokonság is nyomott, hogy mikor kap már szilárdat, ezért kezdtük olyan hamar. Az öccse kicsit később fogja megkóstolni.

Dudukly,
Nagyon édes, kis vigyori! Kép

Dóri,
Milyen kedvesen simogatja a nagyfiad a hugiját! Kép

Benianyu
5+3

benianyu

Sziasztok!

Nagyon édik a babák!
Nem tudtam tökéletes visszaolvasni, bocsi érte, de egyszerűen nem megy!

Zsofy!
Igen, Petike, amint kiveszem a kendőből azonnal elhallgat, nem sír tovább, és amikor beleteszem akkor sem sír, csak kb. 2 perc múlva, amikor forgolódni, nézelődni szeretne, és nem mozoghat ugye szabadon! Lehet, hogy vannak olyan babák (pl. az enyém) akik nem viselik, vagy szerintetek valahogy hozzá lehet szoktatni?

Angelani!

Köszi a kérdést, de az oltáson nem volt gond, alig sírt. Amikor hazajöttünk.... majd folytatom, most etetnem kell, bocsi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: