[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Dóra!

Szorítok, hogy a hétvégén végre találkozhass Petikével!!!!!! Kép

Én mikor Dodit szültem vasárnap volt.....és érdekesség, hogy a Dominik nevet (az utónévkönyv szerint) régen a vasárnap született gyerekeknek adhatták, mert hogy az az úr neve, vagy valami ilyesmi. Érdekes egybeesés.
Sajnos a Kornél névnél nincs napra vonatkozó kikötés. Kép Kép Kép
Egyébként az apa tegnap megkérdezte, hogy a Kornélt hogy lehet becézni? Hát mondom, azt nem igazán lehet, de miért is kellene, az Anitát se nagyon szokták...legalábbis a családban mindenki így hív, nem becézget. Bár tudom, hogy nem igazán van oda az apa a Kornél névért, de nekem meg annyira tetszik. Anno a Dominiket ő találta ki.

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!

Pont most meg a tv-ben a Hetedik menyország. Most szülte meg a nő az ikreket. Már az izgalmas volt. Aztán a család (a testvérek és az apa) körülvették őket, és elkezdtek énekelni egy üdvözlő dalt. Hát csajok! Úgy elkezdtem bőgni. Mintha én feküdtem volna ott. Hihetetlen ez az egész terhesség és szülés, na meg az anyaság..... elmondhatatlan érzések. Igaz?
Na puszi, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!

Dóra!
Kitartás, már biztos nincs sok hátra. Az egyik ismerősöm járt amnioszkópiára, neki nagyon fájt, de persze nem egyforma a fájdalomküszöbünk, vagy biztos orvostól is függ.

Csilla!
Nekünk bevált a fogamzásgátló krém, legalábbis nem lettem terhes, amít használtuk. S0zeretkezés előtt kell benyomni egy fecskendőszerűséggel a hüvelybe, hát ezért nincs semmi spontán benne, de amúgy jó.
Petra

Kép
ppetra
 
 

 
 

Jó reggelt Lányok!

Nem tudom Nálatok milyen idő ven, itt leesett az első hó. Persze ha felerősödik a napsütés 10-11 óra felé, biztosan elolvad, de gyorsan lefotóztam.
Szép napot!
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Halihó!
Dóra!
Szerintem ne félj ennyire a szüléstől, mert nehezebb lesz akkor! Ha ott vagy az ágyon, akkor csak arra tudsz koncentrálni úgy is, hogy Peti nemsokára a karjaidban lesz...Már említettem, hogy Kristófot egy héttel túlhordtam, úgyhogy az utolsó héten egyik nap magzatvízvizsgálat, másik nap nst... Igaz, hogy nálam már nyitva volt a méhszáj, de annyit éreztem, mint egy normál vizsgálatnál. Mindenesetre az első után megijedtem, mert egy kicsit véreztem, de mint utólag kiderült, ez normális... mindenesetre egy tisztasági betéttel készülj, ha arra kerül a sor.. A lényeg, hogy ne félj, bízz magatokban Kép

Anita!
Meg szabad kérdezni, hogy egy-egy vizsgálatkor mennyi pénzt hagysz ott?
Ha túl indiszkrét itt a kérdés, akkor mélben válaszolj már lécci.. köszi...
(a dvd listát még azért nem sikerült átküldenem, mert van egy katalógus programunk, és abba vannak beírva a címek, és sajnos csak az tudná megnyitni a mélből, akinek van ilyen... de dolgozom az ügyön...)
Jó lenne, ha Kornél újévi baba lenne!! Láthatnánk benneteket az újságok címlapjain Kép

Csilla!
Kitartást és sok türelmet, na meg sok sikert a vizsgáidhoz!!!

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 


Petra!
Még arra lennék kíváncsi, hogy nem e csíp, viszket meg ilyesmi. És hogy a patikákban lehet kapni?
Mit csinál Bence? Elnézelődik vagy már beszélgetned és mutogatni kell neki? (Nálunk ez volt jellemző, nem nagyon aludt.)

Anita2!
Én világ életemben ilyen érzékeny voltam, de a szülés és a bébi még jobban szentimentalistábbá és empatikusabbá tett.
Magzatvízvizsgálat: egy kacsának nevezett csőt helyeznek fel, ami nem túl kellemes, de ha nyitva van a méhszáj, akkor elviselhető. (Nekem nem indult be a szülés, egy cseppet sem voltam nyitva, úgyhogy gondolhatod. És, amit Zsuzsi írt, a vérzés, az is normális.)
Na, ne izgulj, hátha addig nem kell várnod! Végülis 2. baba és azt mondják, hogy az picit mindig hamarabb jön.
Tegnap jártam felétek, reggel átutazóban busszal. Suliba mentem, Egerbe. Tényleg meglepődtem, hogy nálatok leesett a hó, nálunk meg semmi nem volt. Mondjuk én utálom, de Flóra miatt már várom (szánkózás).

Zsuzsi!
Hogy bírod összeegyeztetni a melót és a háztartást + a gyereknevelést? Nem vagy kipurcanva?
Most, hogy már tuti, hogy visszamegyek dolgozni, egyre több aggály merül fel bennem.

Kép
nycsilla
 
 


Sziasztok!

Ismét egy pár órát a nappaliban aludtam. Kép Drága kisfiam valamikor az éjjel átjött hozzánk aludni, és ilyenkor mindig hozzám bújik. De őszintén már elég nehézkes az alvás, meg folyton jár keze lába, szóval mikor visszaaludt, én meg kitelepedtem a nappaliba. Valami 3 óra lehetett. De elég jót szunnyadtam itt is. Tegnap éjszaka is ez volt, bár akkor 5 órakor jöttem ki. Na mindegy. Még biztosan alszanak az apjával, emrt csend van.... Kép

Zsu!
Magánrendelés?! 8000-8500/alkalom. Pl a múltkor vizsgált, UH is volt, receptet is kaptam, meg UH fotót. Akkor 8500ft-ot fizettem. Most csak egy sima UH volt, semmi extrával, most 8000 volt. De persze kint kell fizetni az asszisztensnél, aztán hogy mi alapján dönti el, nem tudom. Valószínű ez az ára annak, hogy a doki Főorvos. Elég borsos az ára, de egyébként meg vagyok vele elégedve. Na nem azért járok oda, mert olyan sok pénzem lenne, csak anno mikor Dodival terhes lettem, nem ismertem egy dokit sem. Néha itt elmentem rákszűrésre, de igazán ez sem volt jellemző (akkor még kicsit hanyagoltam ezt a nőgyogyis témát). Szóval senkit nem ismertem. Informálódni se igazán tudtam kitől, szóval egy barátnőm ajánlotta Fábiánt, így kerültem oda. Akkor még valami 5000 körül volt a tarifa. Azóta eltelt három év. Persze ebben a rendelőben is vannak más orvosok, át lehetne menni, de meg vagyok elégedve a dokival. Szerintem nagyon alapos és figyelmes. Tényleg a legapróbb részletekig megnéz mindent. Bár biztosan mások is. Szóval ez már így maradt, nem hiszem hogy váltok. Utána meg évente egyszer egy rákszűrést kibírok.

pusszantás, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!

Anita2! Engem meg szinte alig hív valaki Anitának, mindenki össze-vissz becézKép Kornél is lehet: Kori, Korika, Kornélka... vagy ahogy nektek tetszik. Persze nem is feltétlenül kell, hogy becézzétekKép

Csilla! Már mégy vissza dolgozni? Flórára vmelyik nagyi fog vigyázni, vagy bölcsibe megy? (Bocsi, lehet már írtad, csak nem emlékszem!) Mennyi van még hátra a suliból?

Zsuzsi! Akkor lassan kistesó-project? Hajrá!!!Kép

Petra! Jól vagytok?

Csajok, Dóra nem jelentkezett péntek reggel óta, lehet van már vmi?
Mi ma piacolni voltunk! Nem voltunk már vagy 3-4 éve! Vettem nagyon édes kis bodykat (100% pamut)650 Ft/darabjáért, rugit 1500 Ft-ért, kis finom plédet... Nagyon jól kifogtuk, és szerintem nagyon jó pofák! (Meg majd a kórházi napokra vettem olcsó, pamut bugyit, amit akár nyugodt szívvel ki is dobhatok, ha elhasználódott)Kép
Szerdán találkoztam a szülésznővel, nagyon szimpatikus voltKép (Nekem is kezdődik a vizsgaidőszak, így szeretném ezeket a dolgokat is jó előre letudni, nehogy a végén kapkodni kelljen!)

További szép hétvégét Mindenkinek!

Anita1

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Tényleg!
Lehet már van valami Dórával! Reméljük már megszületett Petike, annyira várta már!
Na mostmár gyakrabban benézek, hátha hírt kapunk felőle!
Én már előre kigondoltam és a sógornőmet megkértem, hogyha megszülnék, egy pár szót írjon ide a topicba, csak hogy tudjatok róla. Kép
Még 42 nap!

Üdv, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!

Anita2!
Köszi a felvilágosítást tarifa ügybenKép én Kristóffal végig SzTK alapon jártam a dokinőmhöz, egyszer nem célzott rá, hogy magánba kéne mennem, vagy fizetheték már neki valamit... úgyhogy csak a szülés után jattoltunk. De ugye most nőgyógyi keresésbe fogtam és sztem nem minden orvos tűri meg sztk alapon a pácienst...Legalább mostmár tudom, mire számítsak...

Anita1!
Igen, igen, januártól indul a kistesó project..Számolgathatok majd...
Szerintetek el lehet menni előtte egy kivizsgálásra vagy egy vérvételre?? Van értelme??

Csilla!
Amikor már tudtam, hogy dolgozni fogok megint, teljesen idegbajos lette, nem tudtam, hogy fogom összeegyeztetni ezt a sokmindent... Szerencsére Kristóf az első perctől kezdve jól bírja a bölcsit, főzni nem szoktam, mert én kajálok a suliban, a párom meg hoz magának ételesben kaját, úgyhogy "csak" a takarítás, mosás, vasalás maradt a munkán kívül (hozzáteszem, hogy kicsit tisztaságmániás lettem a gyes alatt, de már lejjebb adtam...)Úgyhogy meg lehet csinálni Kép

Dóra????

Jóccakát mindenkinek!!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 


Zsuzsi! Én is úgy gondoltam, hogy a babaproject előtt elmennék egy alapos kivizsgálásra, vérvételre. Akkor még én is Fábiánhoz jártam. A vizgálattal nem is volt gond, még meg is uh-zott. Viszont azt mondta, hogy vérvételre majd ráérek elmenni,ha összejött a baba. Utána pedig, hogy nem kell kapkodni, várjuk ki a 12.hetet???? Én csodálkoztam, hiszen nem tudtam, hogy védve vagyok-e rubeola,toxoplazma (v mi a fene) ellen ...stb. Lehet,hogy orvosa válogatja!

Anita2! Ez jó ötlet, nekem meg majd a férjem üzen, de nekem ugye még van hátra bőven...

Nagyon kíváncsi vagyok Dóráékra!

Szép napot mindenkinek! (Itt még mindig nincs hó!)

Anita1

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Szép napot!
Újabb hó még nálunk sem esett, de a szombat reggeliből még itt-ott foltokban akad. Kicsit téliessé teszi a hangulatot.
Hogy vagytok?

Nálunk megint kis betegség ütötte fel a fejét.
Tegnap délelőtt a férjemnek becsípődött a dereka, és az ügyeleten kötöttünk ki. Aztán gyógyszertár, délután pihi. Persze azért ment ma reggel dolgozni. Le is toltam érte, de vissza nem tarthattam. Pedig 1-2 nap pihenés mindenképpen rá fért volna, fizetés ide vagy oda (azt csak zárójelben súgom meg, ha nem dolgozik, annyival kevesebb fizut kap, szabadságot azt nuku fizetni. Na mindegy. Ez az átka, ha vállakozónál dolgozik az ember.)
Aztán jött az éjszaka, Dodi is megbetegedett. Arra ébredt valamikor fél 11-kor hogy nagyon fáj a torka és köhögött. Adtam neki Panadolt és visszaaludt. De itt maradtunk mindketten a nappaliban, gondoltam jobb ha mellette vagyok. De alig aludtam, mert a kanapén Dodi aludt, én meg a földön. Fú de kemény volt. Csak kínlódtam. Aztán fél 3-kor felébredt Dodi, hogy ő mesét akar nézni, meg hozzak neki banánt stb óhaj-sóhaj. Na akkor ő költözött a földre (persze takaró háromszorosan hajtva alatta, meg három pléddel takarva Kép ). Akkor végre enyém lehetett a kanapé, de azért hosszú távon az se volt leányálom. De így telt az éjszaka.
A gond csak az, hogy holnap akarom vinni a 3 éves oltásra, de lehet ilyen betegen be se adják? Akkor meg lőttek a jövő hét hétfői ovinak és nem tudom hogyan tovább......

Én jól vagyok, már nem is emlékszem mikor volt az utolsó szédüléses rosszullétem, amitől korábban egész nap szenvedtem. Úgy örülök. Csak megéri az a pár ezer forint befektetés gyógyszerekre, mert tényleg jobban vagyok tőlük.

Zsu! Majd várom a listát. Kép Akkor majd küldök esetleg én is újat, mert megint vannak újabb filmek.

Pusszantás csajok
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!
Nincs még semmi! Csak vmi vírus van a gépünkön, és még tudták megcsinálni!Most is csak véletleénül engedett fel az oldalra!
Ma volt a 2. amnioszkópia, és egyáltalán nem fájdalmas:-))
Tegnap nst,+holnap is.De Petike nem akar még kibújni.Pedig a regggeli hóesés láttán nagyon bíztattam, hogy jó lenne ha az idei első havat ő is megláthatná.Én imádom a hóesést! Õt azonban ez sem billentette ki a nyugalmából.Azt hiszem akaratos gyerek lesz, vagy mindenáron a nyilas csillagjegyet akarja!
Na sziasztok, majd jövök vmikor!Ha enged a gép, v. ha megszültem!!

Kép
dora1980
 
 


Ó,de kár Dóra! Pedig már azt hittem...
Na, nem szabad türelmetlenkedni, majdcsak kibújik mostmár PetikeKép Bent biztos nem maradKép (Meddig engedélyezik itt Nyíregyen a túlhordást, vagy nincs ilyen megkötés? VAgy orvosfüggő? Mintha azt hallottam volna, hogy legkésőbb a 40+5/6 napon felveszik a patológiára a mamát, de ne legyen így!!!) HAJRÁ PETIKE!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok Lányok!

Dóra!
már szinte biztosra vettem, hog megszültél. Pláne, hogy megnyitottam az oldalt, és látom hogy Anita írta, hogy HAJRÁ PETIKE!!! Már azt hittem meg is született. Kitartás! Már biztos csak 1-2 nap. És még én vagyok itt türelmetlen az én hátralévő 40 napommal, mikor Te meg már túl is hordtad.
Én erősen gondolkodom, hogy ha mégis túlhordanám Kornélt (bár remélem erre nem kerül sor), akkor lehet befektettetem magamat a patológiára. Mert hogy minden nap bejárni a vizsgálatokra, kicsit macera. Már most sem túlzottan szeretek autózni. Bár ez nagyban függ az útviszonyoktól is. A sima utat ki lehet bírni, csak a gödröset nem.

Na végül nem vittem Dodit az oltásra. Csak beteg még, inkább nem kockáztatom, hogy még betegebb legyen az oltás miatt, vagy hogy valami baj történjen. Igaz, így várnunk kell 13-ig. Sebaj. De nem tudom így az ovival mi lesz. Felveszik-e oltás nélkül és akkor mégiscsak viszem hétfőn, ha meg nem, akkor marad itthon. Valószínű ebben az esetben már nem is viszem az idén. Jól keresztbe lettek húzva a számításaim.
Így jártam. Kép

Puszzantás
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok,


Dóra, én is biztos voltam benne,h. már megszültél. A magzatvízvételtől én is tartottam, pedig már nyitva voltam, de aztán nem lett rá szükség. Barátnőd már otthon babázik?

Anita1, az én ismerettségi körömben nem tudok olyanról, aki megúszta volna a magánrendelőbe jattolást a babavárás alatt, mert azt tapasztalom, h. Nyh-án ez szinte kötelező. Neked hogy sikerült? Az én dokimról is a kórházban azt mondta a szobatársam csak annak vállal szülést, aki végig hozzájár magánba, hajtott már el kismamát emiatt. Debrecenben pl. viszont az a ritka, ha v.ki magánba jár, ott a kismamák szépen járnak a körzeti nődokihoz és a szülés is fele annyi, mint itt, ezt tudom a rokonaimtól ill, interneten is leveleztem kismamákkal és csodálkoztak, h. én ennyit fizetek (7000-9000ft/ 5 perces vizit), de még Bp-en a felkapott orvosok sem kerülnek ennyibe. Nekünk sajnos (dokiknak nem), valahogy itt elég hülye a rendszer, gondolkoztam anno miért van ez itt igy, de talán a sok nem magyar származású kismama miatt kezdtek el itt a nők intenzívebben magánrendelőbe járni? AZért az se semmi, h. itt van A oldal a magyar kismamáknak és B a 'braziloknak'.

Anita2, én a helyedben azért meggondolnám, h. befeküdjek-e a patológiára, szintén a szobatársaimra tudok utalni, állítólag még a WC papir sem volt 'biztonságban', ami mozdítható volt az el is tünt. Nekem ez volt a rémálmom, h. be ne keljen feküdni. Bár megértem a te szempontjaidat, de én ha a doki nem kötelezne a kórházban tartózkodásra, biztos nem feküdnék be és négykézláb is bemennék a vizsgálatokra, csak otthon várhassam ki a szülés kezdetét. Nem akarlak rémisztgetni, de nem fehér embernek való ... ezt szó szerint értsd. Nem semmi amit te is megteszel a kisfiadért ilyen nagy pocakkal. Amikor téged olvaslak az jut eszembe én mennyire önző vagyok, nem szoktam sajnáltatni magam, de a babavárás vége felé már nem aludtam volna a földön senki kedvéért ....., még ha a gyerekemről van is szó, de lehet később máshogy nyilatkozom, csak ugye én még most kezdek belejönni az anyaszerepbe. Néha még nehezen viselem, amikor a gyerekem legyőz. Lásd: amikor úgy dönt nem akar a kiságyában aludni és én inkább nem veszem ki, ott nyugtatgatom, majd két óra múlva mégis az a vége, h. kiveszem és egy perc múlva már alszik is. Ilyenkor azért a férjem megkérdi ez mire volt jó? Én sem tudom, de a Suttogóra hivatkozom, mert állítólag meg kell tanítani a gyerekkel, h. tudja a kiságyban van az alvás helye .... szóval van mire fognom. Én => néha szar anya.

Petra, hogy vagytok? A könyvtár dec. 1-jén nyit, addig ne menjetek ... na meg még pár hétig, mert rengetegen lesznek, amúgy este 7-g lesz nyitva, talán estefelé már nem élesz tömeg. Nekünk ott dolgozóknak nagyon szar lesz addig dolgozni, én meg pláne nem tudom elképzelni mi lesz a kisgyerekemmel, amikor minden 2. héten fél 8-kor fog csak meglátni, emiatt nem mentem külkeresnek, mert normális időben szeretek hazajárni, erre most itt lesz ez. Na mindegy ezen még ráérek rágódni. Tényleg te mit akarsz majd csinálni, amikor már a fiatalúr bölcsis v. ovis lesz. Képzeld, nekem megjött 'piroska', épp amikor 32 éves lettem, a fiam meg 8 hetes. Nagyon korainak tartom, de nincs mit tenni, Falánkazalánka viszont ugyanúgy szopizik, pedig állítólag ilyenkor változik a tej íze. Én továbbra is élvezem, h. annyit sétálhatunk, amennyi csak belénk fér, remélem az idő kegyes lesz még hozzánk. Eddig túl vagyunk egy átaludt éjszakán, de ez 3 napja volt, ugyhogy még korántsem álltunk be, csak véletlen lehetett, viszont Zalán általában a 2-3 órás séták után még itthon ráhúz kaja nélkül újabb 2-3 órát, a hideg friss levegő teljesen fejbe veri, úgyhogy a délutánokat végigalussza, néha még délelőtt is elég sokat alszik, na meg azt is szeretem mint pl. ma, h. csak fél 10-kor keltünk. El is olvadt a hó nagy része mire megmutathattam volna neki.
Na befejezem.
Jó éjt mindenkinek

KépKép
tuzal
 
 


Sziasztok!

Anita1!
Flóra bölcsibe megy, mert én nem szeretném, hogy vmelyik nagyszülővel maradjon itthon. Amúgyis csak anyósom nyugdíjas, ő meg nagyon hamar elfárad a gyerekkel. Anyu meg még aktív, de jobban is bírja Angyalka huncutkodását, akár 1 teljes napot is. Most is ő segít, hogy dogákat írok meg anyagért rohangálok.
Amúgy a suli semmi extra, szimplán egy pedagógus szakvizsga és 1 éves (2 éves lenne, csak a tánc- és dráma folytatásaként lehet 1 éves).
Nem keményedik a hasad ebben a hidegben? (Nekem ez volt jellemző.)

Anita2!
Szerintem jól tetted, hogy nem vitted Dominikot oltásra, mert úgyis hazaküldtek volna. Legalábbis nálunk nem adják be betegnek, olyankor 1 héttel eltolják.
De azt nem értem, hogy akkor miért nem viszed már az idén oviba? Ha megkapja az oltást, akkor simán mehet, sőt lehet, hogy anélkül is!
Én feküdtem a patológián, 1 teljes hetet kezeltek a hányással 10.héten, de borzasztó volt. Mondjuk tőlem nem loptak el semmit és magyarokkal voltam. (Viszont, ami megdöbbentett, ez már más téma,majdnem mind dohányzott!!! Azaz négyen a hatból. Ugye te nem?)

Tündi!
Elképesztő, hogy mennyit alszik Zalán! És fél 10-kor kel? De akkor mikor eszik?
Jó hamar megjött. Nekem 5 és fél hónapos volt Flóra, mikor visszatért, de még azt is korainak tartottam. Reménykedtem benne, hogy amíg szopizik, addig nem jön meg. De sajnos nem jött be.
Ne gondold, hogy rossz anya vagy, mert nekünk így vált be az alvás. Mindig a helyén alszik, csak ott szeret (kivéve, ha fáj vmilye, mert akkor néhány órára átkéri magát hozzánk, de nagyon ritkán). És napközben is. Ha meg sír, akkor bemegyek megnyugtatom, megsimogatom, de nem veszem fel, utána 1 percet nagyon kiabál, hogy hirtelen megint eltűntem, de aztán el is alszik.
Akkor most volt a szülinapod: Isten éltessen!

Csajok!
Az árakra visszatérve: én 4e-rel kezdtem, mire eljött a szülés 6500 lett belőle. De látom azóta is jócskán emelkedtek az árak. Azért durva!
Lehet, én is Debrecenbe fogok járni. Azért nem mindegy, hogy mennyivel ússzuk meg a terhességet.
Másik: Ha majd már ülnek a bébik, akkor gyertek el hozzánk a babaklubba!

Cs.

Kép
nycsilla
 
 


Sziasztok Lányok!

Bár nem tudok németül, de ezt most találtam. Rengeteg sablont lehet letölteni, bármihez használható. Szuper jó!
Én a hóspray-hez fogom használni egyelőre.
Majd még írok.

Üdv, Anita2

http://www.peppitext.de/WiCoWeihnachten/

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Tünde! Nem emlékszem, hogy írtam-e ilyet,hogy megúsztam a magánban a jattolást, mert nem így van! 4 hetente fizetem a 6-7000 Ft-t...!
Az A és B oldal eszerint van osztva??? Nem semmi... (MÉg most tanulgatom ezeket a dolgokat!) Lehet benne vmi,hogy azért alakult így ez a magánrendelésre járás, bár megmondom őszintén,hogy tényleg nem mennék a kórházba vizsgálatra (főleg nem kismamaként),de ettől nem érzem magam sznobnak, v ilyesféle, asszem ma már mindenki igyekszik ezt kikerülni!) És azt tapasztalom,hogy egyre több "brazil" is elmegy a doki magánrendelésére...

Csilla! Én is hasonlókat tapasztaltam a patológián sajnos... Nem egy leányálom, és én nem csak magyarokkal voltam együtt (1-2 brazil mindig akadt köztük)Kép Végül is nem volt semmi gáz, meg a maguk módján még normálisak is voltak,de akkor is lehangoló volt. Állandóan bőgtem,mikor a férjem jött haza, mint vmi pulya...
De igen, többet keményedik a pocim, de igyekszem tartani a 3*2 Magne B6-tKép

Anita2! Én sajnos még nagyon tapasztalatlan vagyok ebben,hogy viheted-e így oviba Dominikot, talán kérdezz utána! Viszont szerintem jól tetted,hogy így betegen nem vitted oltásra!

Szép napot!

Anita1

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!
Még most sem tudok új hírekkel szolgálni, továbbra sem történt semmi az elmúlt 1 napban. Most fogok menni NST-re,de ott sok újat nem mondanak, csak megcsinálják é s kész."Mehet kismama"-hangzik a megszokott mondat!!
Semmi változás nincs, eltekintve a tegnap este óta tartó sz@ar kedvtől.Képes vagyok félóránként bőgni.Ez vajon már előjel?!Fájni semmim nem fáj, az éjszakát képes vagyok végigaludni.És a pocakban a sajtkukac egyfolytában mocorog.
Na megyek készülődni a kórházba!Sziasztok! (most vhogy a netezéshez sincs már türelmem.)

Kép
dora1980
 
 


Sziasztok!

Csilla!
Nem csíp és nem viszket, nekünk teljesen jó volt, és patikákban lehet kapni.
Fél órát elnézelődik Bence, de ez elég ritka, inkább jellemző, hogy szórakoztatni kell. Bence is elég sokat van ébren, de azért 2-3 óra ébrenlét után alszik 2-3 órát. Éjszaka még 3-4 alkalommal felkel, és szerintem azért, mert nagyon könnyen beájul, ha evett egy kicsit, és nem eszik eleget, ezért nagyon hamar újra éhes. Hiába keltegetem, akkor már nem akar többet enni.
Mit csináltok a babaklubban?
Babaúszásról keresgéltem a neten, de nem sok mindent találtam. Bence 4 hónapos korától fogunk járni. Mennyibe kerül egy alkalom?

Dóra!
Ne aggódj, akkor fog megszületni Petike, amikor itt lesz az ideje. Főleg, ha mocorog, akkor minden oké, semmi okod aggódni. Kitartás, és élvezd ki, hogy bármikor kimehetsz wc-re, reggelizni, alhatsz stb.

Tünde!
Hát nem semmi, mennyit alszik Zalán. Ne aggódj, én sem vagyok elég határozott Bencével, sokszor kisírja magát a kiságyból. Azt már elértem, hogy éjszaka újra az ágyában alszik, de nappal (pl. most is) az ölemben vagy az ágyon elalszik és nem lehet betenni az ágyába, mert rögtön felébred. Emiatt nem vagy szar anya. Van egy könyvem a gyerekek alvásáról majd megadom a címét csak most nem tudom hol van, nagyon jó szerintem.
Pont ma vitte el anya a könyveket, mert nov. 22 volt a határidő, annál jobb, az egyiket úgysem tudtam elolvasni. Nem rossz ez az este hétig nyitva tartás, csak nektek lesz rossz. Nem terveztek második gyereket? Mi úgy tervezzük, hogy amikor Bence 2 éves lesz, akkor jöhet a következő baba, így újra mehetek táppénzre. Aztán majd egyszer visszamehetnék a munkahelyemre, de nem szeretnék, meglátjuk.
Jó hamar megjött neked, gondolom, nem hiányzott. Boldog születésnapot!!! Jó kis ajándék.
Bence még egy éjszakát sem aludt át, próbálunk variálni a fürdetés-lefekvés idejével, de mindenképp felkel 2-3-4 alkalommal. Mi is járunk sétálni 3/4-1 órákat, ezt Bence is végigalussza.

Árak: tőlem terhesgondozáson Krisztina 5000-t kért/5 perc, most a 6 hetes kontrollon az új dokim szintén. Örülök, hogy összehozott vele a sors, nagyon megkedveltem, annyira közvetlen és tényleg törődik a betegeivel. Megdicsért, hogy nem is látszik rajtam, hogy 6 hete szültem. Hát persze, mert már ugyan annyi kiló vagyok, mint a terhesség előtt, ettől mondjuk még nem vagyok elájulva, 4-5 kilót még szeretnék leadni. Annyit eszek, mint 2 másik, és mégis mennek le a kilók, szerencsére. Mi lenne, ha nem ennék ennyi édességet?
Petra

Kép
ppetra
 
 


Tettem fel új képet Bencéről, ezen 1 nap híján 6 hetes.
Még azt akartam kérdezni, hogy nektek melyik pelenka vált be? Én már próbáltam sokfélét pelenkadiszkontos, pampers, dm mindből kifolyt a pisi. Most Huggies-t vettem, de ha ez se lesz jó, akkor már csak a liberó marad, ami a legdrágább.
Petra

Kép
ppetra
 
 


Sziasztok Lányok!

Dóra!
Úgy sajnálom, hogy még mindig nem szültél meg. Engem a frász kitörne. Így is már mindig a szülés jár az eszembe, hogy vajon mikor kell mennem, pedig még van 39 napom. Még most vagyok a 34 hétben, szóval tényleg ráérek. Csak olyan kis türelmetlen vagyok. Mit mondanak mekkora Petike? Ne sírj Dóra! Bár biztosan már kicsit elkeserítő, hogy annyira szeretnél találkozni a gyermekeddel és minden egyes nap egy örökkévalóság. Mi?

Hát Lányok amit a patológiáról írtatok, tényleg megfontolandó. Amúgy is a frász kitör a brazil néptől, nem hiányozna, hogy össze is legyek velük zárva. Õszintén, még most gondoltam ara is, hogy szerintem lehet Dodit sem bírnám itthon hagyni napokra. Nagyon remélem, hogy nekem nem sikerül túlhordanom, és akkor nem is lesz ilyen gondom. Bár nagyon nő ez a babóca, szinte úgy érzem napról-napra nő a pocakom. Lehet hamar megnő és esetleg ki is akar bújni hamarabb a kelleténél. És lehet elkerülhetetlen lesz az ünnepi bent tartózkodás. Amit nagyon nem szeretnék, de ugye nem rajtam és a kívánságaimon múlik. : )

Csilla!
Dohányzás? Ki van zárva. Ezt én sem értem, hogy ha már kismama valaki, legalább akkor tudja letenni a bagót. Õszintén elég ronda egy szokásnak tartom a cigizést és nem is szeretek olyan társaságba se járni. Ismeretségi körünkbe is csak egy pár van, aki dohányzik.
Valamikor vagy 2 hónapja beszélgettem ezzel a dohányzós barátnőmmel itt előttünk. Vele volt a kislánya, meg Dodi is kint velem. Na és akkor is dohányzott. Persze figyelve, hogy ne felém jöjjön a füst. Nem is ez a lényeg. Másnap délelőtt, én kint főztem a konyhába, mikor Dodi jön a kezébe egy pálcikával, és elkezdte imitálni a dohányzást és mondja, hogy „füstölök”. Mármint hogy cigizik. Hogy az ilyen hülyeség milyen hamar át tud ragadni a gyerekekre is?! Mondtam neki hogy még csak ne is gondoljon rá. Azóta nem is volt eszébe, mert tényleg senki mást nem lát a körünkbe dohányozni.

Végül nagyon örülök, hogy nem vittem Dodit oltásra, mert mára még be is taknyosodott. Szóval tuti levette volna a lábáról ez az oltás és lehet minimum három éjszakázás lett volna belőle. Ami valljuk be se neki, se nekem nem hiányzik. A sok nyűglődés meg kiszolgálás, ugrálás. Persze zokszó nélkül megcsinálom amit kell, de őszintén van hogy elveszítem a türelmemet.

Hívtam ma az óvodát, de az ovivezető Marika nem volt bent. Kérdeztem az egyik ovónőt, hogy mehet-e a gyerek oltás nélkül, azt mondta szerinte igen. Szóval lehet mégiscsak tudom vinni Dodit hétfőtől oviba, ha meggyógyul. Azért felhívom holnap a Marikát is, remélem rábólint. Mindenképpen szeretném, ha kipróbálná Dodi az ovit karácsonyig, aztán majd meglátjuk hogy tetszik neki. Talán ha készülnek a Mikulásra, jobban lesz kedve menni. Persze majd megszakad a szívem, hogy beadjam, de itthon azért csak unatkozik velem, nem árt egy kis társas élet neki.

Tünde!
Egyáltalán ne gondolj olyanra, hogy rossz anya vagy. Igenis jó anya vagy. Persze, hogy nehéz eldönteni mivel is tesz jót az ember. Dodinál még én is olyan tanácstalan voltam mindenben. Sose alakítottunk ki rendszerességet az életébe, olyan káosz volt az egész. Egész nap a cicin lógott és hasonlók. De így is felnőtt és nincs gond vele. Igazán most sincs rendszer az életünkben. Talán majd most az ovival kicsit megváltoznak a dolgok.

Na megyek, mert Dodit levitte a nagyion, én meg sietek letusolok, meg hajat mosok-szárítok.

Puszi, Anita

ui: Petra. Nekünk anno a Pampers vált be. Én meg a Libero-t nem szerettem az anyaga miatt.

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Hú Petra!
Még most érkeztem megnézni a fotót. Hatalmas ez a Bence baba!!!! Látszik, majd kicsattan az egészségtől. Nagyon jól nézel ki Te is! Szép fitt mama vagy! Kép

Üdv, Anita

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Petra!

Aranyos a kép, de azért olyan fáradtnak tűnsz rajta! Hát, persze, ez hülyeség, mindenki az az első pár hétben.

Babaklub: Kaptunk szponzoroktól szőnyeget, játékokat, lesz egy óvodapedagógus, aki fog a gyerekekkel foglalkozni, most lesz Mikulás- és karácsonyi ünnepség. Benne lesz a tv-ben is, nézzétek majd meg, ha van rá időtök!
Ja, és a kismamáknak van pár alakformáló gép.

Babaúszás: Mi 5 és fél hónaposan kezdtük hordani, de van aki már 3 hónaposan hozza.

Kép
nycsilla
 
 


Sziasztok, Jó reggelt!

Hívtam reggel az óvodavezetőt, és keddtől mehet Dodi az oviba. Kép Kép Örülök is, meg nem is. De ha az ő érdekeit nézem, akkor jobb ha megy. Csak azért keddtől, mert hétfőn valami értekezlet lesz.

Majd még jelentkezem.

Dóra?!?!?!

pusza, Anita

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Megint én!
Remélem nem haragudtok meg, ha bemásolok ide egy nagyon jópofa kis szöveget. Igaz, kicsit hosszú, de én annyit nevettem rajta, Kornél is majd kirúgta az oldalamat. Már biztosan nem bírta hallgatni a röhögésemet. Folyt a könnyem, közben meg majd bepisiltam. Kép De lehet csak jó kedvemben kapott el a szöveg?!?!



Felkészülés a szülői hivatásra


A szülői hivatásra való felkészülés nem kizárólag könyvek olvasásából és a gyerekszoba feldíszítéséből áll. A következő 12 egyszerű teszt segít a majdani szülőknek, hogy kellőképpen felkészülhessenek a szülőségre, hogy pontosan megtapasztalják, milyen dolog anyának vagy apának lenni.
1. (Nők számára) Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10 %-át.
2. (Férfiak számára) Az apaságra való felkészülésként, menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el!
3. Mielőtt vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!
4. Hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel 's alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal 1 óráig! Állítsd be a vekkert 3 órára. 2-ig feküdj ébren, 2-kor kelj fel, és igyál valamit! Feküdj le háromnegyed 3-kor! 3-kor, amikor a vekker megszólal, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig! Állítsd be az órát 5 órára! Kelj fel! Készíts reggelit! Csináld ezt 5 éven át! Közben nézz ki boldognak!
5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba, és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?
6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik! Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: az egész reggel.
7. Végy egy tojástartó dobozt! Egy ollóval és egy doboz festékkel készíts belőle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt! Ragasztószalag és némi celofán segítségével formálj belőle karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az EiCCel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.
8. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba! Felejtsd ott! Végy egy tízforintost! Dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most mar tökéletes!
9. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj ki megint! Menj le az utcára! Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig! Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papír zsebkendőt és döglött bogarat útközben! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön, és rád nem mered! Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!
10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyen megtenni, ne is ábrándozz gyerekekről!
11. Vájd ki egy dinnye belsejét! Fúrj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfőzeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép! Tedd ezt addig, amíg a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven! Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!
12. Tanulj meg minden nevet a Tesz-vesz városból, a Walt Disney rajzfilmekből és a Babarból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


SZiasztok!
Ismét itt vagyok teljes valómban, Petikével együtt! Most jötte haza a 3. amnioszkópiáról, már teljesen hozzászoltam!Megint nincs semmi, a magzatvíz tiszta, a méhszáj szűk 1 ujjnyira nyitva.Most legalább ezt is tudom. Ma nem volt bent a doktornő,így Fügedi doktor csinálta a vizsgálato, ettől kicsit beparáztam(hogy nem a saját dokim, de neki vmi közbejött, amit tegnap még nem tudott). Na ezen is túl vagyok, jöhet egy nap újabb várakozás. Decemberi baba akar lenni ez a Petike?!A szülésindításról csak annyit, h. hallottam már olyat, h. a kiírt nap utáni 6.napon beindítják, de állítólag orvosa válogatja. Az én doktornőm meg a természetesség híve, ha nincs rá indok nem igazán szívleli a mesterséges szülésindítást. Szerintem is jobb ha a maga útján mennek a dolgok, bár néha elbizonytalanodok, h. talán jobb lenne rásegíteni vmivel.Mi az itthoni házi módszereket már kipróbáltuk nem is egyszer :-) de semmi nem segített eddig! Na majd elválik h. mi lesz! remélem ez a hosszas várakozás nem azt jelenti, hogy a szülés folyamán a tágulás is ilyen nehezen fog menni!!Ezek után azt gondolom megérdemelnénk egy viszonylag "könnyű" szülést.Nem!?
szép napot mindenkinek!!

Kép
dora1980
 
 


Teljesen igazad van Dóra! Egy ilyen hosszas várakozás után tényleg dukál Neked egy problémamentes, gyors és könnyű szülés. Ez a minimum. Na így legyen!
Azért decemberig még sok idő van, éppen egy hét. Addig csak nem fogja tán húzni?! Pontosan mikorra is voltál kiírva? Vasárnapra?
Az viszont nagyon szerencsés, hogy a dokid nem szülésmegindítás párti. Ezt én sem szeretném!

Pusza, Anita

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Dóra, szegénykém! Persze, csak azért sajnállak,mert már biztos nagyon várod, hogy a megölelhesd Petikét! Ki is a doktornőd, Péli-Tóth Judit (nem tudom,így írja-e a nevét)? Mindenesetre, tényleg jó, hogy a természetesség híve! Szegény Petike nem akarja otthangyni a jó meleg fészkét, és a hidegbe kibújni! Beszélgesd meg vele,hogy már nagyon várjátok kinn és nagyon jó lesz neki itt is!
Nem lehet egyszerű minden reggel úgy ébredni,hogy még mindig semmi, de ezek után remélhetőleg tényleg gyors,problémamentes szülésetek lesz!!! (Jaj, én sem szeretném majd túlhordani Botikát, de nem én döntöm el...még elvileg 92 hosszú nap van hátra)
Minden jót!

Anita2! Ez tényleg nagyon jó volt:Kép

Pussssz: Anita1

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Anita!

Én meg a figurádon kezdtem el röhögni. Nagyon édi. Honna szedsz ilyeneket?

pusza Mindenkinek
Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Anita! Egy másik fórumról szereztem ezt a linket, rengeteg smiley-t találsz rajta:

http://hok.poliod.hu/wade/smiley/index.php?dir=vegyes8

Jó szórakozást!

Üdv mindenkinek!

Anita1

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Kép
Talán így?!
Köszike

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Anita2,

Most olvastuk el a férjemmel a felkészítő tanfolyamot, ami a köv. 10-15 évünkre vonatkozik .... potyog a könnyünk, annyira röhögünk, rég röhögtünk ennyit:-))))). Tovább fogom küldeni kisgyerekes barátainknak, mert telitalálat. Honnan vetted?
Jó éjt mindenkinek

KépKép
tuzal
 
 


Sziasztok!

Anita2!
Tényleg nagyon jó ez a tanfolyam, bár én már ismertem, most is jót nevettem rajta.
Petra

Kép
ppetra
 
 


Csilla!

Tényleg elég fáradt vagyok a képen, ez nőgyógyász és fürdetés után volt, szóval minden okom megvan rá. Nem tudom, mikor leszek újra kipihent, úgy tíz év múlva? De azért ezt is meg lehet szokni.
Petra

Kép
ppetra
 
 


Igaz milyen jó volt?!

Na megyek csucsulni Kép , mert kidőlök Kép
Holnap újra itt.
Pusza, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!

Anita2!
Tényleg jó a szövege az okításnak. Legalább tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, mindenki hasonló "problémákkal" küzd. Kép

Petra!
Én 2 hónap után kezdtem magam jobban érezni, mikor kicsit már újra a régi lehettem. Nekem ugyan nem időre szopizott, hanem össze-vissza, de mivel volt lefejt a tej, azért néha kimertem mozdulni. Ami a legjobb hatással volt rám, az a mozgás.
Egyébként lehet, hogy igaz az a 10 év, mert mindig van mitől elfáradni. Talán ott kezdődik, hogy felelősség. Ugye?!


Most el vagyok havazva: tanulás ezerrel (még jó, hogy most itthon van anyukám másfél hétig és rengeteget tudok haladni), meg másfél hét alatt 4 fellépés (itt a báli szezon kezdete + Mikulás-ünnepségek) és persze vmikor próbálni is kell. Nehogy az higgyétek, hogy mindezt Flóra rovására teszem, mert ezek már mind akkor kezdődnek, fellépés is és próba is, mikor Angyalkát letettem aludni. Majd rakok fel táncos képet a fellépések után, ha kíváncsiak vagytok.

Tündi!
Gáz a 19-ig való nyitvatartás. Én a 18-sal is teljesen ki voltam békülve. El is megyek az első pár nap vmelyikjén, mert szükségem van zenei és pedagógiai anyagra is. A zenei részen még mindig az a nagyon kedves férfi van? Azt én úgy szerettem, még a föld alól is előteremtette nekem a kívánt zeneszámokat (legutóbb pl. egy reneszánsz pavane zenére volt szükségem és kb. 1 hétig kerestük, míg egyet találtunk).

Dóri!
Én úgy tudom, hogy ha minden rendben van, akkor 14 napig lehet a gyereket túlhordani. Kitartás és ne légy elkeseredve!

Kép
nycsilla
 
 


Szia Csilla!

Azt sejtettem, hogy kell pár hónap, hogy belejöjjek, meg összeszokjunk és persze a felelősség is óriási. Bence sem időre, össze-vissza szopizik, mostmár nekünk is van a fagyasztóban tejcsi, vész esetére. Meddig lehet így tárolni?
Az előbb az órára néztem, és látom, hogy két és fél órája alszik Bence, ebben mondjuk benne van a séta ideje is, de már odamentem hozzá megnézni, nincs-e valami baja. Ez nagyon ritka nála, hogy ennyit aludjon.

Képzeljétek!! Most számoltam ki a jövő évi kötelező biztosításunkat, és meg is kötöttem a MÁV biztosítóval, így 30 ezer helyett 15 ezer lesz jövőre az éves díjunk. Nézzétek meg, akinek van kocsija, érdemes: www.ebizt.hu (Nem reklám, nincs semmilyen érdekeltségem)

Kép
ppetra
 
 


Sziasztok,

Csilla, a zenei részlegen annyi változott, h. ott van a régi kollégám és felvettek még egy pasit, de szintén nagyon kedves, ugyhogy menjél nyugodtan, de én az első napokban nem mennék, mert szerintem ott lesz a fél város. Az ismerettségi körömből is mindenki a nyitásra vár, még az utolsó heti beadandókhoz meg akarják szerezni az anyagot. Te lehet ki voltál békülve a 18 órai zárással, de hidd el sokan még ejfélkor is ott ülnének, ha nyitva lennénk. Tényleg fogalmam sincs mi lesz, ha minden 2. héten 19-ig fogok dolgozni, emiatt meg nem kérem át magam a feldolg. oszt-ra, mert ott 4-ig tart a munkaidő, de én szeretek emberekkel találkozni ill. az a munka nekem változatos. Nyugodtan mondhatom szeretem a munkám, remélem az emberek is ezt látták rajtam az esetek nagy részében. Ez a babaklub nagyon fog érdekelni, majd ha elérkezett az idő megadod az infokat?

Petra, remélem nem lincselsz meg, de én meg rég éreztem magam ennyire kipihenve. Ennek meg is van az eredménye, néha éjfélekig olvasok. Tegnap "már" 11-kor elaludtam, pedig Zalán rég aludt akkor, 9 órát húzott le az éjszaka egyfolytában, kezdek reménykedni, h. egyre jobban átalussza az éjszakát. Ma 10 óta alszik, még ebédelni sem kelt fel, bár reggelre majd szétdurrant mindkét cicim, amit ő meg is evett gondolkodás nélkül (közel 300 ml-re saccolom), szerintem ezért alszik ma egyhuzamban ennyit. Amugy a héten megindultak a látogatók, de Zalán ált-ban részben v. egészben átalussza a látogatásokat. Majd, ha nagyobb lesz láthatják nyitott szemmel is. Azért van ő ébren is, de lehet többet alszik, mint az átlag vele egykorú gyerekek. Imádom, amikor felkel, szopizik és vigyorog, nagyon jókedvű, ha tele a pocak. Egyre többet gagyarászik, ha ráncolom a homlokom ő is, ha vigyorgok tátott szájjal (művigyorral) ő is, próbál utánnozni, imádnivaló. Jövő szerdán megyünk a két hós oltásra, félek nehogy belázasodjon, na meg szerintem lehet nem birom ki sírás nélkül.
Szép napot mindenkinek

KépKép
tuzal
 
 


Petra,
Bingo!!!! A mai nappal mi is alvási rekordot döntünk, talán még az újszülöttkorit is megdöntjük. Még sétálni sem tudunk menni, mert annyira bealudt bambino. Még jó, h. a kiságyában alszik és van légzésfigyelőnk, mert már ott gubbasztanék mellette. Lassan 5 óránál tartunk. Szerintem az időjárás lehet ennek a mértéktelen alvásnak az oka.
Tünde

KépKép
tuzal
 
 


Tettem fel egy héttel ezelőtti fotót. Bébi akkor volt 8 hetes, én meg 32 ... de én nem hetes :-(((.
Tünde

KépKép
tuzal
 
 


Szia Tünde!

Ez szinte hihetetlen, hogy ennyit alszik Zalán! Hogy csinálod? A súlya is gyarapszik rendesen? Mondjuk Bence már a kórházban sem aludt 3 óránál többet egyhuzamban. Irigykedem!!
Petra

Kép
ppetra
 
 


Sziasztok!
Még mindig semmi. ma nst volt, holnap amnioszkópia, de a doktornő nem lesz itthon, így jó lene nem holnap szülni.Nem tudom mi lesz, de ha hétfőig semmi, akkor kitalálunk vmit- mondta a doktornő.Ez gondolom indítást jelent!

Kép
dora1980
 
 


Petra,
Remélem apukájától örökölte az extra alvásigényét. 4 körül felkelt, de újabb két órát aludt, ugyhogy most már én is kiváncsi vagyok az éjszakára. Szüleim szerint az alvás legalább annyira fontos a gyerek fejlődése szempontjából, mint az evés, sőt... mert már én is mondtam, h. ha alszik hogy fejlesszem az értelmét, de a mellékelt ábra azt mutatja, h. az is jól fejlődik.Az első hónapban 1,2 kg-ot hízott, most nem tudom mennyit, mert nincs mérlegünk, de szerdán erre is fény derül, mint írtam is korábban, h. megyünk oltásra.

Dóra,
Nagyon szorítok neked. Nincs neked elszámolva a szülés? Mondjuk én nagyon biztos voltam benne, h. a 14. napon estem teherbe, ezért tudtam, h. mindent ennek megfelelően kell számolni. Szerencséd van, h. a dokid nem nyomott be a patológiára, de nyilván ez azért van, mert minden rendben. Szorítok neked továbbra is, hidd el nagy élmény. Élvezd ki minden percét! A barátnőd babáját láttad már?
Tünde

KépKép
tuzal
 
 


Szia Tünde!
Jól van, értem én, nem akarod elárulni a titkot!! Na jó, csak vicceltem. Pedig én is extra jó alvó vagyok, hát Bence ezek szerint szintén az apukájára ütött ebben. Bár ma nem is panaszkodhatom, most is alszik, szóval csak kialakul lassan.
Zalán is szépen hízik ezek szerint, és tényleg kell az alvás a fejlődéséhez. Nem irigyellek az oltás miatt, de szerintem nem lesz semmi baj, amilyen kis nyugis baba Zalán szerintem észre sem fogja venni. Nagyon szép a fényképen, és te is jól nézel ki és csinos vagy!

Dóra!
Én így jártam a dokiddal, hogy elment szabadságra és én gyorsan megszültem. Hátha te is így jársz, vagy inkább megvárnád, míg visszajön?

Petra

Kép
ppetra
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma még nem is érkeztem írni.
De lehet most is csak rövidre fogom, nem tudom mi lelte Kornél bébit, de majd kirúgja az oldalamat, és kipasszíroz belőlem minden 'végterméket'. Nagyon izeg-mozog. Talán kicsinek találja a hasamat? Pedig elég nagy. Kép

Hú! Valamikor hajnalban mintha arra ébredtem volna, hogy fáj a hasam. Sehogy se volt jó. Aztán mintha egy újabb fájdalom jött volna pont 20 perc múlva. Õszintén megijedtem! Igaz, hogy türelmetlen vagyok vele kapcsolatban, már nagyon várom, de azért jobb volna, ha még picit bent maradna. Minimum a jövő hétvégéig. És akkor még pont 4 egész hetünk marad hátra. Szóval most vasárnaphoz képest van még 5 hetünk. Az már nem is olyan sok.
7-én megyünk majd dokihoz, szerintem megint rengeteget nőtt. Akkora egy hasam van, hogy én megijedek, ha a tükörbe nézek. Bár tudom, a hasméret nem minden, mert lehet a sok víz, vagy a gyenge tartóizmok miatt ekkora. De ereje már van bőven!
Ma napközben elég jól voltam. Pakolászgattam a szobánkba (egyelőre velünk lesz Kornél), raktam ki játékokat a polcra. A jövő héten meg átmosom a baba ruhákat. Igaz, már egyszer kimostam egy adagot (ugye amik Dodiról maradtak meg), de nem kezeltem elő a foltokat és szépen benne is maradt. Úgyhogy moshatom még egyszer. Így jártam! Persze tisztán voltak elrakva, de a régi kis tejcsi vagy büfifoltok besárgultak. Azért csak elfekvőben voltak majd 3 évig.
Vettem Persil Sensitive-et és Silan meg Coccolino Sensitive-et, hogy a gyerekcuccokat ezekkel mossam. Folteltávolítónak a Clorox kímélőt használom. Ez nagyon bevált a színes ruháknál is.
Nektek mik váltak be?

Dóra! Most már tényleg csak napok kérdése. Alig várom már, hogy megszülj! Hát akkor még Te! Mi? Kép

Tünde! Megnéztem a fotót. De jól néztek ki! Irigyellek a vékony alakod miatt. Kép

Na majd holnap lefotóztatom magamat a mostani állapotomban, aztán cserélem a fotót. Kép

Tényleg! Ti milyen szobában voltatok illetve lesztek a szülés után?
Én a baba-mamást választom. Anno Dodival is abban voltam, jó volt. Persze a csecsemős nővérkék le se tojtak bennünket, úgy voltak vele, hogy ott az anya felelőssége minden. De még mindig jobb, hogy velünk van a gyerkőc, mint külön. Főleg a szoptatás miatt elsődleges. Alapítványit csak azért nem választok (bár ahhoz is húz a szívem), mivel hogy nem helybéli vagyok, ritkán jön a család látogatóba, csak egyedül lennék. A 4 ágyasban legalább lesz társaság. Azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy nem lehet ott látogatókat fogadni, hanem ki kell menni a váróba és a gyereket is csak üvegajtón keresztül láthatja még az apja is 5 napon át. Ez még mindig így működik? Már gyűjtögettem egy rakás ötszázast a nővérkéknek. Egy kis babamutogatásra, vagy ha kell tápszerre, vagy ha bajom van. Ennyi most a tarifa?
Hú, emlékszem anno 3 éve, egy kis pénzért olyan nyájasak voltak. Mintha nem az lenne a dolguk, hogy segítsenek. Na mindegy. Biztos itt is nővérke válogatja.
Egy szitu nagyon megmaradt. Pont jöttek látogatni, és megkértem egy csecsemős nővért, hogy hozza már az ajtóhoz a gyereket (az 500-ast dugtam a pólyába). Na és mikor visszamentem a látogatás után a gyerekért, mondta, hogy nagyon sírt a baba, és adott neki egy kis tápszert. Ekkor még nem jött meg a tejem, kicsit örültem, hogy Dodi is nyugodt volt egy darabig.

Na azt mondtam rövidre fogom, mégis mennyit írtam.

Jó éjt Mindenkinek!
Anita2

Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita
 
 


Sziasztok!
Még minden a régi, voltam ma is amnioszkópián, rendben van a magzatvíz, méhszáj kb 2cm.Ez már talán haladás.De a vizsgálat nem volt egy élmény, ui. adokim nem volt, így az épp ügyeletes csinálta, hát az inkább egy hentes mint nőgyógyász.Elég durva volt, főleg egy női doki után!
Na most mennem kell!

Kép
dora1980
 
 


Sziasztok!
Látom van élet a topicban rendesen.
Csak sajnos minket el is felejtettetekKépKép
Átköltöztünk anyáékhoz és a netet csak tegnap rakták át.Ha Balázs elalszik olvasok vissza.Úgyhogy most nem írok senkinek.
Jók ezek a smile-k,de hogy a fenébe lehet letölteni??
Nem akartok naptárat szerkeszteni?Tudok egy oldalt ahol le lehet tölteni egy programot.
Na megyek.
Ági
csagi
 
 


Sziasztok!
Petra!
Nagyon aranyosak vagytok a képen Bencével!!
Az anyatejet 6 hónapig lehet fagyasztva tárolni.Mi úgy csináltuk, hogy ha véletlenül le kellett venni ( nem voltam itthon, vagy a fáradtság miatt estére nem volt elég a tejcsi) akkor megnéztem, hogy melyik a legrégebbi, és azt adtuk a ygerkőcnek. A mirelit jó lesz majd a főzelékezéskor is.

Agi!
Szerintem mindenki hiányolt benneteket!! Kép Csak nem tudtuk miért nem vagy....( igaz nem baj, hogy a többiek nevében is írtam??)
Egyébként sok honlapról le lehet tölteni ilyesmit, a legjobb, ha animált giffek címszó alatt keresed, akkor mozognak is...
Kép

Tünde!
Nagyon édes Zalán, tényleg tök jó, hogy ilyen nyugis baba!!És milyen vékony vagy!!! Szerencsés az alkatod, vagy eleve nem híztál sokat a terhesség alatt?

Dóra!
Mizu veletek??

Képzeljétek, most minden szabadidőmben hímezek, a Tescóban a képkeretező beveszi bizományba a munkáimat, hátha keresek egy kis plussz pénzt karácsonyra...

Zsuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: