A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Hajni, ha veszek, akkor csak azért veszek, hogy pl. kétnaponta megmérjem. De minden szopi után biztosan nem fogom "mázsálni". Kép Mondjuk ez még egyáltalán nem biztos-mármint, hogy vegyünk.
Enikő, lekopogjam, nálunk már régen jártak hittérítők. Remélem, nem babóca születése után fognak rászokni...

Ági és
KépKép
exdeus

Szisztok,
Köszike a dicséreteket a Nagyfiam nevében is, piszok büszke volt ám magára, meg én is rá. és az semmi, hogy jól nézett ki, még isteni finom is volt. Egyébként rázott tészta krémtúróval és eperrel, a tetején meg kókuszos tojásöntettel.

Enikő,
A térítőkről jutott eszembe egy kolléganőm aki mindig úgy rázta le őket, hogy amikor "letámadták", ő hirtelen "nagyon megörült" és közölte, hogy mennyire örül, hogy így gondolkoznak, csak így tovább és bár mindenki ilyen lenne. Biztatásképp még meg is veregette a vállukat. Erre általában úgy meglepődtek, hogy gyirs-gyors továbbáltak nagy zavarukban. 1x kellett kipróbálnom, nekem is bevált a módszer Kép
jaj, nagy volt az öröm Nagyikáék miatt, olyannyira, hogy el is ment velük egy kis ovimentes őszölésre. Most indultak, nekem már nagyon hiányzik a csacsogim Kép

Exdeus,
Bérelni is tudsz mérleget, digitálisat is. Mondjuk mi megvettük, ez azért jó, mert nem kell tanácsadásra járnunk, hanem otthon is mérhetjük Minit havonta és beírhatom a kiskönyvébe. A dokinéni meg a védőnéni pedig úgyis megjelenik biz. időközönként, úgyhogy nem veszítek semmit a tanácsadás kihagyásával.

Zozo,
Nagyon egyetértek Hajnival, az idő valóban megszépíti az első időszakot. Ja és mél ment Kép

Szép vasárnapot Mindnyájtóknak!
Kata
pankata

Pankata!
Köszi az infót!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zitus!
próbálok enni, én hogy útálom most a kaját, hihetetlen, pedig amúgy imádom a hasam, látszik is rajtamKép

Kata, HAjni!
nekem most is szép ez az időszak csak kicsit fárasztó, de jó, főleg napi 3-4 óra alvás után már mindent rózsaszínben látokKép
csak az a rossz h. néha annyira fáradt vagyok h. Vivihez beszélni sem tudok, csak nézek ki a fejemből.
a férjemnek meg csak bólogatokKép

éjszaka ment a buli, 22-01ig szunya volt a hálóban.
1kor ébresztő mert Vivi keveset evett, 1-6ig szopi, bealvás, ágyba be, üvöltés.............
fájt a pocak nagyon, na a kajától nem hiszem, viszon t elkezdtem inni a szopis teát azóta fáj a pocak ill. azt hiszem azóta.

amúgy teát lehet inni? vagy pörögni fog tőle, csak vizet igyak?

Zozo
Vendég

Kata!
Hozzátok házhoz megy a dokinéni?Milyen időközönként?
Mi jártunk tanácsadásra,de legközelebb szívesen kihagynám.Kép
E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde,
Nálunk az első hónapban hetente jött, illetve a 3. héten mondtam, hogy igazából nem gond ha nem jön, mert minden tök rendben van, bemondtam Mini súlyát, meg hogy mennyit szopcsizik és így akkor nem jött. Azóta meg havonta 1x jön, most nyilván a szurik miatt is. Meg 1x voltunk nála bent a rendelőben fizikális csipőszűrésen.

Kata
pankata

Enikő!

Kínálatban nincs hiány. Már ki is néztünk egyet, csakhogy ezt a lakást csak áron alul akarták megvenni. Mi meg úgy vagyunk vele, hogy ennyire azért nem sürgős eladni. A pénzünk addig is fiall Kép

Réka nem sok mindennel gyarapodott azóta, mióta utoljára "beszéltünk". Vagy mégis? Mostanába egyre többször átalussza a 11! óra hosszás éjszakát Kép Kép Kép anya legnagyobb örömére (bár ilyenkor mindig úszok a tejcsiben kb hajnali 3-tól Kép ) Aztán elkezdett 'beszélni' ... na persze senki sem érti Kép de olyan komolyan magyaráz. Előtte csak 1-1 féle hangot adott ki egyszerre.
Ülni még nemigen van ingerenciája, inkább hason szeret bíbelődni. Ja, meg négykézlábra áll már, és mint a kapudöngető előre hátra billeg, de még csak hátrafelé közlekedik Kép Meg gurul össze-vissza.Kép
Vendég

Violával mi van? Valahol elkaptam, hogy már egyedül felül Kép Tökre örültem. A mászással mi újság? Bogi még mindig szívesen foglalkozik vele? Egyébként milyen újdonságokat csinál még Viola? Igazából, mint említettem fogalmam sincs, hogy mi után mi következik a fejlődésben, csak figyelem Rékát, hogy húúú már ilyet csinál, aztán kiderül, hogy a legtöbb gyerek már 2 hónappal megelőzte.
2 hete voltunk a dokinéninél általános felmérésen. Addig meg se fordult a fejemben, hogy Rékának már ülnie kellene. Fogta a doki a gyereket a pelenkázón felültette, és elengedte. Hát basszus, még idejében kaptam el szegény lányom, nehogy lezúgjon a padlóra. Mindaddig még csak meg se próbáltam ültetni. Neki is újdonság lehetett, úgyhogy mint a zsák dőlt el. A doki meg hanyagul megállapította, hogy kicsit le van maradva.

Gira
Vendég

Zozo,
Melyik szoptatós teát iszod?
Nálunk a Laktoherbre ugyanígy reagált anno Ádi, és most Minivel a Naturlandosat iszom, az egyébként sokal jobb is szagra-ízre, meg nem veszem észre, hogy Dávidnál bekavarna.

Gira,
nagyon édes a Réka, és nagyon szép szeme van, zöld vagy kék? És milyen szépen látszik a nyaka (bocsi, de az én Minim nyakát 1 hós kora óta nem láttam a tokincájától Kép)

Kata
pankata

Kata!
Laktoherb. pedig vettem pár dobozzal h. elég legyen.
majd megnézem ezt a másikat.
Vendég

Kata!

Köszi! Kék szeme van. Még vadászom, hogy kinek van ilyen kék szeme a családban, mert nekem, és az apjának nem. Tán a postás... Kép

Gira
Vendég

Gira!

Nagyon aranyos a Réka.
11h alvás éjjel?Az nem rossz.Mi most 9 órát alszunk egyhuzamban.Én ennek is örülök.Átlagban most már csak 2-szer kell kelni hozzá.

Kata!

Mi sem járunk tanácsadásra.(Még soha sem voltunk.)Van mérlegem,és beírják a könyvbe a súlyát.1 éves koráig 2-3 hetente jött a doki,most pedig 4 hetente hívom.(2000Ft/alkalom)

Ildi
tfildiko

Zozo.

Pankatának igaza van, a férfiak nem úgy reagálnak a gyermekük születésére, mint a nők, nem mindegyikük válik azonnal csúcszszuper édesapává. Ha majd akklimatizálódik a helyzethez, akkor hidd el, hogy nem fog ilyen butaságokat kérdezni, hanem egyszerűen fogja magát és elmosogat. Nehéz neki esetleg megszokni, hogy ott van egy csomag, akinek szavát se érteni, és Te szinte csak vele törődsz, vége a régi életnek, amikor csak ketten voltatok egymásnak. Aki ezért rossz apának mondja el a férjedet, az nézzen a párjára, és kérdezze meg, hogy ő esetleg tökély-e?

Te viszont a Te internetes barátnőidet kérdezed meg a Vivivel való teendőidről, és Neked ez a mérvadó, mint ahogy a párodnak a "hülye "haverjainak a véleménye a mérvadó. A véleménybeli különbség, a férfiak és a nők közötti felfogásbeli különbségekre is visszavezethetőek.

Van védőnőd? Esetleg nem ártana néhány dologra rákérdezni nála, már ha egyáltalán lelkiismeretes védőnőd van. (Ez mostanában Szegeden nem divat, sajnos.)
Ha nincs, próbálj valakit keresni, aki a közeledben lakik, ráér, VAN GYEREKE!!! és néhány dolgot meg tudna mutatni.

Amúgy meg magasról tegyél arra most egy pár hétig, hogy hogan néz ki a lakásod, ha valakinek nem tetszik, akkor takarítson ki nálad ne mosogass (ha már a férjednek szúrja a szemét, akkor megcsinálja, vagy felvesz egy embert) ha alszik a babád, akkor feküdj le Te is, és egyél, főleg ne idegeskedj.
És ne aggódj azon, hogy nem eszik eleget a babád, a 21. században, a fejlettség eme fokán, a mai Magyarországon szerintem nem tud senki olyat, hogy egy jó családból származó újszülött éhen halt volna. Vagy igen?

És egyébként is ne aggódj mindenen, nyugi, nem lehet elrontani, itt a kezdetén meg főleg nem. Ja! A babát sem, ha felveszed. Nem Poroszországbn vagyunk, ahol "ridegtartás-szerűen" nevelik a gyerekeket. (Legalábbis nevelték.)
bebefon

Enikö! Én ezért tettem félre a kaputelefont, igaz akkor ami oldalunkon senkinek sem szólt olyankor. De nem érdekelt más.

Zozo! Én volt hogy 2x melegitettem, nem lett töle baja,de elvileg nem szabad. A fagyasztott tejet a hütö normál részében is ki lehet engedni ha meg sürgös a mikroban.
Itt van az ebédhordó cég: Inyencmester'97 Kft Tel: 492-194, 70/253-1222 Van email cimük is de nekem pont nem vették át a rendelést amikor ugy adtam fel, állitolag nem volt jo a szg. inyencmester@inyencmester97.hu

Gira! Gyönyörü kislány! És milyen nagy már! Orsinak is kék a szeme, senki másnak a családban. De tudod 6 generációra visszaüthet. Amugy nekem 1 évesen lett a kékböl barna, szoval van valami alapja hogy Orsinak is kék lett.

Kata! Nekem még a nyálam is összefolyt a számban a torta láttán! Milyen ízű volt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Na elolvastalak benneteket.
Kata, tudom, hogy lehet bérelni is! Majd meglátjuk. Nekem elég aranyos a védőnőm, lelkiismeretesnek is tűnik. A gyerekorvossal, akihez majd vinni fogom, nekem semmi bajom nem volt-én is hozzá jártam. Kép
Lenne egy eszeveszett kérdésem, hátha valaki tudja rá a választ. Szóval nálunk az a furi helyzet van, hogy itt vagyunk ugyan, de a férjem nincs ide bejelentve. A gyerkcőcöt majd az itteni címre szeretnénk íratni, ha lehet. Vagy mindenféleképp az apa címén kell bejelenteni? Szerintetek ez hogy van?
(mondjuk jobb híján megoldjuk ideiglenes lakcímmel-jó ideiglenes lesz Kép )

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Sztem az anya lakcímére írják automatice a babát! Nálunk legalábbis úgy volt és volt apasági ami asszem egyenértékű a házasságival ebből a szempontból....

Karmen: Én is ki szoktam kapcsolni a csöngőt (most is kivan tegnap óta), tegnap épp nem voltKép

Gira: Nagyon édes Réka, gyönyörű formás kislány!!!Kép
Viola kb 1 hónapja felül egyedül, és kb 2,5 hete mászik! Mostanában kezdte el, hogy mindenáron fel akar állni négykézlábazásból, először felemeli pucsításba a fenekét, majd próbálja felnyomni magát széttárt karokkal és lábbakal támaszkodva a padlónKép Persze nem megy neki a felállás, mert dagadékKép, de nagyon ügyesen próbálkozik!

Bebefon: Ez igaz amit leírtál, de azért sztem az alap, hogy egy 50-es éveiben járó pasi 2005-ben tudja mivel jár egy picibaba! Az én párom se egy angyal (sztem itt mindegyikünk párjának vannak hiányosságai, lévén tökéletes ember NINCS), ez akkor sem mentség arra, hogy cseszegeti a frissen szült párját, akinek SEMMI segítsége sincs! Sztem! Nem kötöszködni akartam, de nálam ez alap,hogy segít a GYEREKE körül és egyéb teendőkben!!! Amennyit tud! Az én párom is 16 órázik, és állandóan fáradt, de sose baszogat ha nincs éppen makulátlan tisztaság, vagy halomba áll a vasalnivaló... Azért ez így korrekt sztem. Ez a baba közös, nem csak az enyém, hanem az övé is, és nem csak akkor ha mosolyog, hanem akkor is ha beszarik, vagy ordít éppen!!!

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, hát legyen igazad. Majd meglátjuk. Kép
Egyébként írtam neked az nlc-n.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Gondoljatok rám holnap, megyek az átjárhatóságira!Kép
Majd megírom mi volt!

Jó éjt!
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikö! Nekünk sajna nem lehetett kikapcsolni, csak mellétettem a kaputelefont, igy viszont másoknak sem tudtak csengetni.

Zozo! mikor hivtad a rendelöt és a dokit? Tesomék tudod kb. 2 hetente járnak, a héten is voltak, volt rendelés. Azt mondta szerdán du. van, a többi nap csak de. A mobilt meg kb. 16 óráig veszi fel a doktornö. Tesom nagyon nem ajánlja hogy átmenj a körzetishez, de majd meglátod hogyan döntesz

Csibe! nem felejtettem el hogy holnap lesz, drukkolok!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi,
az anya állandó címére írják a babát, ez tuti. Mert nálunk is így van, még mind2-en a szüleinkhez vagyunk bejelentve, mert lusták voltunk elintézni az átírást. Szóval a férjem az ő szüleihez, én az enyémekhez, Jozsó szintén a Nagyiéknál lakik. Kép
Asszem ez már így is marad.

Karmen,
azért én rendesen kiakadnék, ha nem tudnám elérni a gyerekdokit. A mienket bármikor hívhatom, ha külföldön van, smst kell neki küldeni és visszaüzen, hogy mit tegyek. De a váltótársa is mindig elérhető és kijön, ha baj van.
Vendég

Karmen,
Hát az, hogy nagyon finom, nem fedi le teljesen az igazságot, mert isteni íze volt. Elég édes, de az eper meg a kókuszíz együtt kicsit megbolondította és nagyon tuti lett (az eper egyébként Ádi ötlete volt, "hivatalosan" szilvával készül a süti, de nagyon jó döntést hozott Pumpi Kép)
Tényleg 1 évesen barnult be a szemed? Pedig én nagyon szurkolok, mert Mini szeme egyelőre az enyém (zöld) és ez nagy "harc" a genetikával, ugyanis csak Édesapámnak és nekem van ilyen szinű szemünk, mindenkinek (a férjuram családját is beleértve) sötétbarna. És a babavárás alatt is ezen drukkoltam, és valahogy meg is éreztem, hogy a szeme szine zöldes lesz, bár azt a 4D-s UH sem mutatta ki Kép

Kata
pankata

Ildi!

Éppen most olvasom végig Noémi életének történetét(már amit leírtál a babaneten). Kitaláltam, hogy hasznos lehetne vertikálisan is látni egy egy baba fejlődését, így onnantól kezdve, ahonnan írt az anyukája, végigolvasom napjainkig végiglapozva ezzel egy csomó teleírt oldalt Kép Van időm mi? Szóval épp tavaly márciusnál tartok Noéminél Kép És hát tényleg összetehetem a kezem, hogy ennyit alszik Réka.

Karmen,
köszönöm a nevében is Kép

Gira
Vendég

a tavaly március az idén március Kép újévi lázban égek Kép
Vendég

Gira, de jó, hogy visszajöttél! Sokat gondoltam ám rád.KépRéka baba nagyon édes és szerintem sokat nőtt!

Kata! Nagyon ügyes Ádi! Mostanában az én nagyfiaim is próbálnak sütögetni, múltkor saját recept alapján sütöttek, még jó, hogy azért én is rájuk néztem. Kép A végén egész jó lett.
Nekem is zöld szemem van, Dani fiam örökölte csak, a páromnak meg csodaszép kék, ezt bezzeg egyik semKép Petinek meg Bencinek is kékes, de meg sem közelítik az apjukét. Kép )

Enikő, én sem szívlelem az ilyen házhoz megyek térítőket, szvsz felesleges és sokszor bosszantó.

Csibe! Gondolok rád ma! Remélem jó híreket kapsz majd!Kép

Zozo, igyál teát, de jó melegen, vagy majdnem forrón! Tényleg keress segítséget, és egyél!!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Csibe!

Nagyon drukkolok,hogy minden rendben legyen.

Gira!

Jó,hogy van időd.Nekem most nem sok van.A Noémi nem enged ide a géphez,lök le a székről.Amikor nappal alszik,akkor általában tornázom.Meg el kellene kezdenem a számtechet is tanulni.(Elkezdtem egy 40 órás tanfolyamot,de ez csak az alap.Nem tudom,hogy fogok önállóan felkészülni az OKJ-s vizsgára.)

Ildi
tfildiko

Gerika,

Mennyi idősek a Fiúk? Három Fiú, az tuti lehet (elnézést Mindenkitől én bevallottan Fiú-mániás vagyok, talán azért mert a családban eddig szinte csak lányok voltak, unokatestvéri, másodunokatestvéri szintig bezárólag Kép)
Bár amikor első nap bejött a klinikára látogatni Ádi, akkor az első kérdése az volt, hogy "Anyuci, hogy fogsz elbírni 3 fiúval???". Először csodálkoztam (elszámolt vmit), aztán rájöttem, hogy Apát is maguk közé sorolta. Valamit tudhatott Pumpika...Kép

Mit szóltok az első HÓhoz????

Kata
pankata

Kata, 10, 8, 2, . Petike ma 10 évesKépKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Csibe szurkolunk!!!

Kata én örülök a hónak, csak kicsit félek is tőle. Már beüzemeltünk egy téli babakocsit (kicsit béna, de szélvédett...), csak a lányom úgy döntött, hogy alszik egyedül, de kocsizni soha többet az életbe nem fog (valamivel ráijeszthettem, esetleg a múltkori nagy szelek...)

Erika Petikének boldog szülinapot! Kép Akkor 4 év múlva a következő? Kép

Ildikó vannak nagyon jó könyvek, keress vmi jót, és akkor "csak" gyakorlás kérdése szerintem. Aztán kérdezz bátran, hátha tudunk segíteni! Kép

Gira szép a kislányod tényleg! Honnan ismernek a lányok? Nevet váltottál?

Zozo én is úgy szoptattam ahogy te (több órán keresztül), de már tudom, hogy nem így kellett volna. Szerintem (de ez csak vélemény!) egyik mell - másik mell (max. fél-fél óra), majd pótlás. Mi így hamarabb beálltunk volna, sok gonddal kevesebb lett volna, ha nem egész nap folyamatosan, "infúziószerűen" etettem volna Dorkát. De te tudod (én is utólag vagyok okos tudom Kép).

Képzeljétek megvolt az első igazi gyerekbalesetünk. Kép Leesett az ágyról, az orrára. Bőr az nincs most rajta, levitte a szőnyeg. Nem tudtok vmi jó kenőcsöt horzsolásra? (Még jó, hogy nem lett nagyobb baj a fejreesésből Kép!)

Hajni
hajni_

HallllléééééééKép

Hajni: Neogranormon?? Nekem a tetoválásom azzal kellett kenni. Az asszem ilyesmire való, bár lehet, hogy hámosító, nemtom. Gyógyulást!! Első baleset, de sajna nem az utolsó!Kép

Zozo: Hajnival egyetértek a fent neked címzettekben!

GErika: Isten éltesse PetitKép Tényleg terveztek még majd babát??? Nagyon nagy család...Kép?

Csibe: Nagyon szorítunk értetek!!! +++++++++++++++++

Kata: Én is fiú párti voltam, egészen addig amíg meg nem született BogiKép. Azóta el sem tudnám képzelni milyen lenne, ha pöcsöseim lennénekKép Bár ha lesz 3. nam bánnám ha öcsike lenne, de biztos, hogy olyan égedelem rossz büdös kölök lenne mint az apja volt, úgyhogy ezt 5x is meggondolnámKépKép Így is megőrülök néha a kettővelKép hihi, és ez már csak rosszabb lesz, ahogy nyílik pindúr elméje és ahogy rámozdul B játékaira......KépKép

Enikő

ceniko
Szeged

Az ne adjon szoptatási tanácsot, aki nem, vagy csak rövid ideig tudta szoptatni gyermek(e)it, mert ilyen-olyan kifogással élt, hogy miért hagyta abba. Akinek pedig nem inge, ne vegye magára.

Zozo! Ha pótlást adsz, lehet nem fog beállni a kereslet kínálat egyensúlya, könnyebben begyulladhat a melled, és még az is megtörténhet, hogy a picur cumizavaros lesz és és fogja később elfogadni a melledet.
Persze ismerek olyanokat, akiknél az első hetekben kellett a pótlás, és utána minden rendben volt, de szerintem kár kockáztatni.
Több kudarcról hallottam a kezdeti pótlás miatt, mint sikerről.
berika_

Sziasztok Lányok!

Még egy dokis kérdés: Czank Zoltánt ismeri valaki? Mit tudtok róla? A Vasas Szent Péteri SZTK-ban tuti rendel. Kórházban vagy klinikán dolgozik?

Vesm

vesm

Sziasztok!

Gira: Szia megint itt Kép De jó, hogy ismét írsz Kép Réka sokat nőtt és nagyon helyes kiscsaj Kép És nagyon ügyes is!

Hajni: Baleset Kép

Gerika: Nagyfiadat isten éltesse! Lesz valami szülinapi zsúr haverokkal vagy ilyesmi?

Csibe: Drukkolok!

Bebefon: Szerintem senkinek sincs tökély férje. Enyém se az (sajna Kép...no de én választottam, így nem is panaszkodok). Viszont segít amiben csak tud. Mondjuk ő meg nem tudna 2 embert fizetni, hogy segítsen nekem itthon. Így kénytelen ő segíteni Kép
És "cseppet" ki lettem volna rá akadva ha csak néha megsímogatta volna a lányunk fejét.
Erről ennyit.
De most jön Enikő nagy mondás: Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások az igényei. Még férj fronton is.

Mi túl vagyunk (remélem) első lázas betegségünkön. Gréti szombat reggelre belázasodott, és tegnap estig hol fölment a láza, hol sikerült leküzdeni...ezt játszottuk Kép Nagyon rossz játék volt Kép
38,8 volt a csúcshőmérséklet (popsiban, a fél fok levonása után).
De semmi tünet nem volt. Se takony, se köhögés, semmi. Csak láz Kép Megtalálta egy csúnya vírus a pici lánykám Kép

Zita: Ti jól vagytok? Remélem nem volt nálatok szükség a kúpra.

Dancsi: Köszi a segítséget Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vesm: Czank a kórházban dolgozik. Meg a Vasaban a terhestanácsadáson vagy mi az.
Úgyhogy mindenki ismeri Kép És te is meg fogod ismerni Kép

Zozo: Berikával egyet értek amit a pótlásról írt.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gerika,
Boldog szülinapot a Nagyfiúnak Kép !

Hajni,
A "takaró" is megy sétálni? Próba-cseresznye....Kép
Na ennyit a hóról, mire mi Minivel lejutunk (uzsi után) már semmi nem lesz belőle Kép De legalább még lehet közlekedni.

Vesm,
Én a kórházban már láttam, mikor 1x mentem az enyémhez, akkor pont ügyis volt ott. Õ csinálja a tanácsadást a Vasasban, én ott nála csak egyszer voltam.

Enikő,
Ja, annyira be voltam (vagyok) állítva a fiútémára, hogy amikor elvittem a barátnőm kislányát a Nagyfiammal együtt moziba, még jó, hogy előtte bemutatót tartott az anyukája kislány-pisiltetésből KépKépKép

Dokis kérdésről jut eszembe, tudja-e vki dr. Frecska Irén bőrgyógyász elérhetőségét??? Mi már 100 éve voltunk nála Ádival, de ott már nincs, ahol akkor volt és úgy tudom, ő spéci gyerkőcökben.

Kata
pankata

Sziasztok!
Dancsi, köszi, ez megnyugtató, legalább nem lesz gond így a körzeti orvossal. Kép
Vesm, kb. 31-32 éves pasi, fiatal, heves. Röviden ennyi. Azt hallottam róla, hogy nagyon ügyes keze van, de hát ugye a fiatalos hév...-habár szerintem ez nem hátrány. Kép Egyébként nekem szimpi volt, mikor terhestanácsadáson voltam.
Jud, remélem, már túl vagy mindenen, és hogy semmi gáz!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!Kép

Úgy tűnik, hogy egyenlőre nincs sok szerencsém a szülésznőkkel.Kép
Beszéltem a Tóth Zsókával, de nem vállal, mert állítólag csak ismerősöket vállal már.KépKépKép
Nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz leszKép. Most próbálkozom tovább...

Kép
Kép
zituska28

Zozo(direkt címzem Neked!): Mint fentebb olvashatod, én nem adtam Neked tanácsot, csak egyet mertem érteni Hajnival!! A másik,pedig hogy a pótlás tudtommal, nem csak tápszer hanem pl lefejt anyatej is lehet kifele hajló kiscsészéből!!!! Például!!!! Kép És akkor se cumizavar, se kereslet-kínálat problémákKép
A harmadik, pedig, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki másképp van összerakva, mindkinél más válik be! Ki kell tapasztalnod!!

Vesm: A Czank doki télleg jófej, de én fogadott orvosomnak tutira nem Õt választanám. Sajna nem elég hogy jófej legyen, a naprakészség is fontos...Kép ha érdekel részletek privibenKép

Kata: Miért mi volt??? MeséljKép Én a keresztfiam kukijával nem tudtam sokat kezdeniKép hehe, de Bogi állatira örült neki, kianalizálta!!!KépKép

E

ceniko
Szeged

Enikő,

érdekelnek a részletek is, ha tudsz írd meg az m_and_v@citromail.hu e-mail címre. Köszi előre is.

Fogadott orvosnak a Tarnait szeretném, csak amiatt érdekelt, hogy ma reggel voltam a terhesgondozós védőnőknél, s át kellett mennem a Czank-hoz is, így elsőre szimpinek tűnt. Dehát ez alapján tényleg nem dönt az ember, ez csak egy dolog...

Szóval, ha lesz némi időd írd meg priviben.

Köszi:

Vesm

vesm

Bea,
mit mondott a doki a lázra? Végül csináltál neki hűtő fürdőt?
Szegény picike, ilyenkor a szívem szakad meg értük.

Zitus,
Sajnálom, hogy nem találsz szülésznőt, szvsz az a gond, hogy limitálva van, hogy hány szülést vállalhatnak havonta és lehet már betelt. Én még az első harmadban kérdeztem meg a szülésznőmet, hogy vállal-e.

Amúgy olyan fura, mert majdnem 1,5 évvel Jozsó születése után találkoztam vele és egyből tudta, hogy ki vagyok, tök jól esett, pedig tuti rengeteg szülése van. Még a nevemre is emlékezett.

Exi,
Házirovost szabadon választhatsz, szóval ha nem vagy körzetis annál, akit te szeretnél, akkor is mehetsz máshoz. Nekem sem a körzetis van, Jozsónak sem.

Zozo,
Hallgass a megérzésedre a szoptatás terén. De a pótlással légy óvatos, legyen az pohárból, cumiból, anyatej, vagy tápi. Ha cumit használsz mégis, vegyél AVENT 1 lukú cumit, abból rendesen meg kell dolgoznia a babának, hogy kiszívja. Tudom, irtó strapa az első pár hét, de utána hidd el, rendeződni fog minden.

AHogy téged olvasgatlak, tök olyan, mint anno nekem volt, mindenki más más tanácsot adott, kezdtem belehülyülni. Végül a saját fejem után mentem és minden rendbe jött.
Vendég

Kedves Ceniko.

Úgy látom nem érted, hogy mit próbálok Zozónak mesélni. Amúgy meg a Te párod már "készen" kapott egy gyereket, persze, hogy nem volt nehéz neki adoptálni a helyzetet.

Zozo viszont a "napokban" szült, a férje nyilván még nem dolgozta fel azt a tényt, hogy gyereke van. Amúgy sok anyuka van így, hogy nem tudja azonnal "elfogadni" a gyerekét és az evvel járó új szituációt. És ráadásul ez normális, utána lehet nézni szakirodalomban.

Kedves Jégvirág.

Pontosan emlékszem, amikor Te szültél, és ugyanúgy viselkedtél, mint most Zozo. Azt se tudtad, hogy hol áll a fejed (nyugodtan keresd vissza az archívumban) mit csinálj, hogyan csináld. És ha egy pillantást vetettél volna akkor férjuradra, elképzelhetőnek tatom, hogy azt állapítottad volna meg, hogy bizony ő se volt a toppon. Õ is többet kérdezett valószínűleg, mint tett, de ugye az idő megszépít mindent.

Amúgy meg akkor álljon itt a NAGY IDÉZET:
"Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások az igényei. Még férj fronton is."

Amúgy meg ahelyett, hogy itt szidjátok Zozo férjét ismeretlenül, és pakoljátok rá Zozóra a terhet, inkább emelnétek meg magatokat, és mennétek át hozzá pl. fürdetni. A férjét is megismerhetnétek, lehet, hogy egy nagyon normális ember, akinek Zozóhoz hasonlóan segítségre és bíztatásra van szüksége.
bebefon

Sziasztok!
Még egyben vagyunk!!!
Ma voltunk Ctg-n ,megint ébreszteni kellett a picit,úgy sajnálom ilyenkor!!!
Megnézte az orvos a papírt,2 nagy fájásom volt és azt mondta hogy még most haza enged,de szerdán újra ctg,aztán újra meglátjuk!!
Este megyünk vissza 1/2 7-re uh-ra ,és méhszájat is néz!!!!
Néha 1/2óra alatt van 4db 8 perces fájásom,aztán órákig semmi!!!!!
Szeretnék 2 héttel idősebb lenni!!!!!!!!!!!!!!!

Zita,nagyon sajnállak a szülésznővel kapcsolatban,az orovosod nem tud segíteni esetleg???

Vesm,a Czankot én is nagyon csíptem a terhesgondozások alatt,nagyon jó fej volt,de nagyon sokan lebeszéltek róla!
Mondjuk ő a 2 kórházba van,én pedig klinika párti vagyok!!
Úgyhogy eleve ki volt lőve!!

Csibe,nagyon drukkolok!!!!!!

Hajni,remélem jobban van már a lánykád!!!!
A neogranormon ajálom én is mint Enikő a csajszid orrára!!

Holnap jövünk,gondolom én aztán a törpe majd eldönti!!!!
Ha van valami Enikő drágával üzenek!!!!!
Puszancs:Bibi 39!!!

Kép
bibi226

Vesm: megy majd a mél!!!

Bibi: örülök, hogy még egyben, akkor gyúrunk a péntekre jó??? Kép Nagyon drukkolok, tudodKép

Bebefon vagy nevezzelek inkább Swellnek vagy ZsuzsinakKépKépKépKép A párom nem készen kapta a gyerekét, hanem 9 hónapon -vagyis csak 8 mert előbb jött egy hónappal-, együtt vártuk a babát, és ott volt a szülésnél is, és ő fogta először a karjaiban a 2!!!!! kilós kislányát! Ja és egy nagyobb gyerek és egy újszülött között baromi nagy különbség van, úgyhogy ilyet ne mondj,hogy "készen kapta" a gyereket, mert ez nem igaz! Õ elejétől kezdve itt volt a kislányáVAL a kislányáNAK!!!!

Másik, hogy priviben volt levélváltásunk Zozóval, ha akar majd Õ megerősít ebben engem, én többször is felajánlottam neki, hogy elmegyek hozzá segíteni (úgy hogy közben a 2 saját gyerekem itthon hagyom a páromnak, mert Rá szerencsére lehet számítani),sőt, azt is felajánlottam, hogy itthon is bármikot nagyon szivesek vigyázok a kislányára, ha egy-két órára dokihoz, vagy akárhova el kell ugrania!!!! És most is így gondolom, szóval Zozo, számíthatsz rám és szólj ha segítség kell! Csak ezeket itt nem terigettem ki a fórumon....

A másik, hogy az helyett, hogy uszítani és kötözködni jársz ide igazán bemutathatnád a kislányod, tehetnél fel képet Róla, hisz olyan gyönyörű gyerek!!

Pusszantlak

ceniko
Szeged

Dancsi: Vírus Kép Nem volt hűtőfürdő, csak kúp.

Kedves Bebefon: Pontosan emlékszem milyen volt amikor szültem, és azt se tudtam hol a fejem. És a férjem se volt a toppon és pont úgy voltam amit Dancsi is írt, hogy nekem is mindenki jött a jótanácsokkal, aztán én is a saját fejem után mentem és rendeződtek a dolgok.
Amúgy mint már említettem a férjem fürdeti Grétit a mai napig, az első héten mikor itthon volt, csak ő pelenkázta, ápolta a köldökét, bármit megtesz a háztartásban is meg a gyerekkel is. Nem csak nézi.
Amúgy Enikő úgy emlékszem felajánlotta Zozónak, hogy főz nekik.
Többen ajánlották, hogy rendeljen kaját.
Valaki még fürdetni is beajánlotta magát....
Amúgy én ezt írtam Zozonak:
"Azért én átgondolnám azt a kijelentésed, hogy a férjed egy angyal Kép De nem akarom bántani őt sem, meg téged sem Kép"
Nálam az "angyal férj" kifejezés mást jelent úgy látszik.
Mondjuk enyém 90%-os angyal Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hú, megint mi van itt! Kép

A férj szapuláson én is meglepődtem, ismeretlenül, milyen alapon.....? És nem ismerve a hátteret. Hogy miért nem tud segíteni, arra nem gondolt senki, hogy nem minden apu tud otthon maradni az első hetekben? Ugyanúgy elmegy hajnalban és hazaér késő este? Ezért lenne nagy sz@r alak? Nem hinném.

Én emlékszem a szülés utáni első heteimre, totális káosz volt. Terhesség alatt szépen felkészültem a szülésre (amiből persze semmi nem lett, mert ugye császár lett a vége), felkészültem arra, hogy milyen kelengye kell a babának. De hogy hogyan kell szoptatni, fejni, füdetni, sterilizálni, lefejt tejet tárolni, fagyasztani, kiengedni, ésatöbbi, halvány lila gőzöm nem volt róla. Én én is csak kapkodtam, tiszta idegbeteg voltam. Azt éreztem, hogy nem bírom ellátni a saját gyerekemet, még megfogni is alig mertem.

Boldizsárral már tuti könnyebb lesz minden, mert az alap dolgokkal tisztában leszek. Én anno azt sem tudtam, hogy melyik pempő mire jó, mit hová kell kenni.......

De nekem volt 2 nagymama segítségem, a férjem is itthon volt pár napig, másnak még ez sincs, ott áll tökegyedül, ti pedig itt csesztetitek......Még ha jó indulatból, akkor is.

Bocs, senkit nem akartam megbántani, de már én sem bírtam tovább olvasni.

A szoptatással pedig tényleg nem kellene olyan tanácsokat, egyetértéseket adni, ami nem helytálló. De ez szvsz, itt is mindig vannak kivételek.
Vendég

Ceniko:

Ha jólesik bárminek nevezhetsz, ha ragaszkodsz hozzá.??
Én a már meglévő kislányodra gondoltam, akinek a nevelésében esetleg ő is aktívan részt vett. Gondolom.
Természetesen nem tudhatom, hogy ki mit levelezik egymással privátban, de ami itt a színen látszik, abból csak az derül ki, hogy csak osztjátok az észt Zozónak, de valójában senki nem segít neki.
Nem kötözködni járok ide, hanem megírni a véleményemet. Mint mindenki más. Sokan jártak ide régebben is, mondhatni rengetegen, de valahogy elkoptak. Õk is csak a véleményüket írták meg, de aztán csak elegük lett belőle.
Bemutatták/megmutatták magukat, most meg nyilván azt gondolják, hogy de kár volt.
Amúgy meg semmi olyat nem írtam a tegnapi hozzászólásomban, ami bárkire is nézve sértő lehetne. Ehhez képest csak sikerült belekötni. Zozo férjéről alkottatok véleményt, és szerintem ezt úgy tettétek, hogy nem is ismeritek. Vagy ha igen, akor elnézést.

Jégvirág:
Amúgy meg akkor álljon itt a NAGY IDÉZET:
"Nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások az igényei. Még férj fronton is."
bebefon

Sziasztok!

Beugrottam megnézni, hogy valaki tudott-e segíteni nekem (a tanácsokat köszönöm), és nagyon elszomorodtam. Én azt hittem mindenki leírhatja a véleményét, a tapasztalatait! Direkt odaírtam Zozonak, hogy szerintem, és hogy ez csak egy vélemény. Én végigcsináltam, amibe ő belekezdtett. Több hónapig 4-5-6-7! órákon keresztül szoptattam Dorkát. Nálunk ezért nem indult be a tej rendesen. Kereslet-kínálat elve: folyamatosan volt kevés. Mertem véleményt írni, mert a párommal rengeteget olvastunk erről, folyamatosan kapcsolatban voltunk az LL Ligával. Arra nem gondol senki, hogy teljesen ki fog készülni, ha több órán keresztül szoptat? Mikor fog fejni, enni, fürödni? A baba talán azért kel fel olyan korán, mert nem lakott jól, csak elfáradt az órákig tartó szopizásba? (És még sorolhatnám. Hozzáteszem Dorka 8 hónapos múlt, szoptatok, napi egy pótlás van kb. 90 ml. Pótlás azért kellett, mert annyira kikészültem, hogy szinte teljesen elapadt a tejem, büszke voltam magamra, hogy így sikerült visszahozni...)
Sajnálom, hogy nem voltam annyira szimpatikus nektek, hogy nem úgy írtátok le a véleményeteket, hogy ezzel nem értetek egyet, máshogy csinálja, minthogy nem kellene ilyen tanácsot adni. Kép Biztos a fáradtság miatt, de elbőgtem magam ezeken a leveleken. Azért jöttem be ide levelezni, mert sokat segítettetek, ill. jobb kedvet adott, hogy amikor Dorka elaludt végre "beszélgethettem" más anyukákkal is, akiknek hasonló az életvitelük, mint az enyém. Na ez már kezd önsajnálat lenni. Kép

Azért vigyázzatok egymásra! Majd néha beugrok beleolvasni hogy vagytok! (Tehát ne szidjatok a hátam mögöt Kép!)

Hajni
hajni_

Sziasztok!

Látom nélkülem is áll a bál márKép

Mi jól vagyunk, ma töltöttem a 24. hetet, kislányunk lesz, és Katának fogják hívniKép
Pénteken érettségizek, és ráadásul szigorú fekvésre vagyok itélve, így én se csinálok semmit a háztartásban. De a párom szó nélkül takarított és mosott mikor szabadnapos volt. De ez nem ment neki morgás nélkül, nekem is többször rá kellett pirítanom, meg elmagyarázni, hogy pl nem tudom összeszedni a játékokat a földről mert ne mbírok hajolni. De igazából akkor fogta fel hogy segítenie kell, mikor megfenyegett a dokim hogy befektet, ha nem pihenek. Azóta ő szól rám, hogy sipirceljek vissza az ágyba. Ettől függetlenül nem tudom milyen lesz ha Kata megszületik. nagyon kíváncsi leszek rá hogy hogyan fog viselkedniKép

Bár ahogy Bebefon fogalmazott, ő is készen kapott egy gyereket, de nem tudja milyenek az első hónapok. Mert más egy hat hónapost ellátni, meg egész más egy újszülöttet.

Zozó, hidd el ez a nehéz időszak nagyon gyorsan elmúlik, próbáld meg élvezni inkább, mert aztán meg visszasírodKép A párodat meg próbáld meg kézzel-lábbal bevonni a kicsi körüli teendőkbe...

Pusz
Zsu
24+0

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Ez a gyerek-férj, hogyan viselkedjünk téma szerintem olyan, hogy ahány, annyi féle, és ahányan vagyunk, annyiféleképp mondjuk el, hogy tetszik-e, vagy mit csinálnánk, tennénk másképp.
És személy szerint kíváncsi leszek az enyémre, már volt neki egy "kész" gyereke, de ugye két egyforma nincs, ahogy szülés sem. Kép
Dancsi, azt tudtam, hogy felnőtt dokit szabadon lehet választani-én sem a körzetishez járok, hanem máshoz, de gyereknél nem voltam biztos. De ha az én lakcímemre írják, akkor mindegy, mert akkor a körzetishez fogom vinni. Kép
Zsu, örülök, hogy minden rendben! Drukk az érettségire.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Hajni! Anno, nem rég, én is valahogy így távoztam, mint most te, csak én megszüntettem a regisztrációmat, de ugyanezen a néven voltam, és most újra bejelentkeztem. Végül is én itt sok segítséget kaptam, és a veszekedéseken túl azért rájöttem, hogy akik az elején segítséget kaptak itt, azok fognak/tudnak segítséget adni a következő kismamigenerációnak, különben elhal a dolog. Meg hiányoztak is... Kép még a vitáik is Kép

Vesm!
A Czank elsőre szimpatikus, mert egy tipikus "szépfiú", de szakmai tudásában nem nagyon bíznék. A klinikáról is szeleburdisága (orvosi műhiba) miatt rúgták ki. Most már csak ilyen "semmi felelősség" melói vannak. Orvosi körökben semmi elismertsége nincs. Nekem ő mondta a szülésem pillanatáig, hogy fiam lesz Kép

Gira
Vendég

Gira, én is ezért jöttem vissza, pedig engem aztán különösen szerettek itt terrorizálniKép De mazochista vagyok úgy látszikKép

Meg Enikő is mindig könyörög hogy írjak márKép Hát most írtam és írokKép

Exi, Köszi a drukkot, az írásbelim 4-es lett, így a szóbeli 30 pont már nemigen oszt-szoroz, így nem aggódomKép Az ötöshöz meg túl kevés pontom lenne sajnosKép Pedig azt szerettem volna az Ecdl vizsgához. De a fő hogy megvanKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: