A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Lella!

Küldeném de nem elérhetõ az email címed.

Bubu
bubu

Beszti!

De jó, én is a füvesítés közepén járok és éppen ma fogjuk újra indítani a kinti kutat Kép. Mekkora a kertetek? Szóval neked is jó a mûszaki érzéked! Végre egy sorstárs! Kép.

Bubu
bubu

Minden kismamához, akinek van hasa!

Analógiaként a pocak témára Gombóc Artúrt idézném: Szeretem az tejcsokoládét, az étcsokoládét, az édes csokoládét, a tejcsokoládét, a mogyorós csokoládét, a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a lyukas csokoládét, a töltött csokoládét, a töltetlen csokoládét ...

Bubu
bubu

Pocakhordók!

Nekem meg folyton azt mondják, hogy milyen nagy (mivelhogy tényleg az Kép) és milyen fent van (naná, mert a gyomromat rugdalja a kicsi Kép).
Bori
Bori

Shelia!

Hol vagy? Eddíg olyan jó szószátyár voltál, jó volt hallgatni, most meg semmi.

Bori
Bori

Bori!

Sheila most dobott sms-t, este lesz!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,milyen vizsgálatok várnak még rám.
Most leszek 21 hetes.

Illetve a 3D uh-ra mikor érdemes elmenni,úgy,hogy a bébi teljes valóságában és egyben látszódjon.
Köszönöm Anda

Bocs, hogy megint névtelen,de másképp nem fogadja el a gép.

Tudom,hogy én csinálom rosszul,csak még nem jöttem rá,hol lehet a hiba.
Névtelen

Sziasztok!

Jézusom! Elmegyek pár órára és alig gyözöm keresni hogy akkor kiét nem olvastam délelött óta és tessék, micsoda forgalomKépKépKép de nem baj

Kata!

A kendõ (állítolag) sokkal kényelmesebb mint a kenguru, és többféleképpen hordható, pl, háton, oldalt, ami által sokkal nagyobb súlyu babát is kényelmesebben lehet cipelni, igy a közlekedés a jármüveken egyszerübb. Egyébként miért ne moshatnál, vasalhatnál a Dórival a hátadonKép nézz meg egy afrikai nõt...Kép (vicc volt)

Krisztinka!

Igen emlékszem, Any irta. De igy legalább már értem a dolgotKép és dehogy haragszomKép

Byk!

Örülök hogy végre kipihenhetitek a fárasztó kórházi napokatKép és hogy hazajöhetnek DojikáékKép Jó hogy már elmult a "veszély"

Bori!

Tudom hogy nem azt mondtad, hogy mindenki tudja... Azt szerettem volna irni erre hogy: Nem azok közé tartozom akik tudják... Ha nem igy lenne akkor bocsánat a zavarodásértKép
Ahha babahordozókendõ dolog, bocsi de azt hiszem én is itt láttamKép Nem akarok még meghülyülni!!!!!!KépKépKép Látom a többiek is leirták ugyaneztKép

Dec8!

Oké beirtalak a táblázatba, de nem irtad a várost, én Budapestet irtam, de ha mégsem (bármi lehet alapon) szólj!

Beszti!

Köszi a választKép
A kiirás maradt okt. 4. de a baba kora 17 lett. Ám legyenKép Ha megérzésem nem csal ez ugyis változni fog, úgy ahogy a baba fejlõdik, nagyon nem aggódom mert olyan nagy baj nem lehet, ha jönni akar majd úgy is jön és a végefelé meg úgyis sürün ellenõrzik a kismamikat...Kép

Kato, Kata!
KépKépKépKépKépKépKép

Bubu!

A tajcsokit nagyon szeretheti gombóc artur mert 2x is emlitetteKép

Jaaj én is szeretnék sok-sok képet csrébe én is küldenék ám!Kép Meg Gittának is küldök, hogy rakja fel a netre, nem vagyok szégyenlõs mert akkora a világháló hogy nem mindenki talál rá úgysem csak az aki direkt keresi vagy megadják a cimet neki!!

cuppi
sasha
17+1

MJ móni!
akkor várom az adatokat a táblázathoz ha úgy gondolod!
sasha

[url=http://www.babastart.hu/" TARGET="_top]http://www.babastart.hu/[/url]

[url=https://www.babanet.hu/termek/kanga/index.html" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/termek/kanga/index.html[/url]

sasha
sasha

Na és itt van a rajzos babakendõ megkötésének fortélyai![url=http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm[/url]

sasha
sasha

Kata
Csak nem most este fog kibujni Sheila kisbabája?
Vagy csak én értettem rosszul?
Ha igen irj ahogy tudsz valamit.
Kato
katalinka

Sziasztok!

Bori!
Köszi! A több babára jutó kedvezményt nem tudom, de majd a sokadiknál biztosan jól fog jönni J !

Halacska, Krisztinka, Beszti, Dió, Szilcsike, Nyuszi, Kató és akit esetleg még kifelejtettem J!
Köszönöm a jókívánságokat, most már sokkal jobban vagyok! Nagyon jól esett az aggódásotok!

Bubu!
Milyen az a kendõ? Engem is érdekelne, hogy kell használni?

Bori!
Én is kaptam menetrendet, hogy mikor mi fog történni! Le is írom a többiek kedvéért, akik nem kaptak:

Terhességi eseménynaptár:

I. Ultrahang (rákszûrés) I. vérvétel: 6-12. terhességi hét
II. Laborvizsgálat (vérkép, vércukor, vércsoport, AFP éhgyomorra) 16. terhességi hét
Egyéb vizsgálatok (belgyógyászat, fogászat): 20. terhességi hétig!
II. Ultrahang 18-20. terhességi hét
III. Laborvizsgálat (vérkép, Anti D, vércukor éhgyomorra) 28. terhességi hét
IV. Laborvizsgálat (vérkép, Anti D) 34. terhességi hét
Egyéb vizsgálatok (rákszûrés) 32. terhességi hét
(széklettartály) 36. terhességi hét
Szülés elötti vizsgálatok a 37. terhességi héttõl
NST, Flowmetria, Amnioscopia

Az utolsó hármat ne kérdezzétek, nem tudom mik azok, de ha valaki tudja leírhatná nekem! Köszi!

Kata!
Ok! Majd megkérdezem a haveromtól, hogy lehet jelszót adni az oldal megnézéséhez, és akkor csak mi láthatnánk!!! Õ szakember a témában!
Remélem még húzzátok egy darabig egyben! Vigyázz magatokra! Örülök, hogy azért viszonylag jól érzed magad! Kevés fájást kívánok!

Móni!
Szia! Üdv a körünkben!

Pucúr!
Köszi, igazad van, szerintem is már az elsõ alkalommal nem kellett volna a dokinak tétlenül néznie! De most már biztos minden rendben lesz remélem.

Sasha!
Oké, csinálok valamit a honlappal. Nem ígérem, hogy rögtön kész lesz, de igyekezni fogok!
Engem érdekel a kendõ használati utasítása, ha megírnád megköszönném! J

Byk!
Nagyszerû! Már nagyon várjuk Dojikát!

Pocaktéma!
Úgy irigyellek benneteket! Én elég jelentõs többlettel indulok, fogalmam sincs róla, mikor fog egyáltalán látszani a pocim, és nem csak az hogy kövér vagyok (sajnos)! L Na mindegy, ezen úgy sem lehet változtatni! Azzal riogatnak az ismerõseim, hogy a 6. hónapig biztosan meg sem fog látszani. Szerintetek lehet ilyen? Azért nem vagyok valami bálna méret, idõnként még karcsúnak is érzem magam egyesekhez viszonyítva J

Na, ez megint jó hosszú lett.

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok
Ujra itt iszonyu fejfájássalKép Nem értem, 1 órája még semmi bajom nem volt és gyorsan leguritottam 1 l vizet hátha segit de semmi. Most megyek aludni, de elötte:

Gitta a kendõ kötése a legalso cimen található! a képet majd késöbb küldöm mert átválogatnám elötte mert több száz képet csak nem küldökKép

sasha
sasha

meg a hideg is rázKép
sasha

Na még nem mentem aludni mert most valahogy jó, már nem fáj annyira. Ki a fene érti ezt???Kép

Gitta küldtem nekem mailt, és ne aggódj nem csak te inditottál tulsullyal, rajtam is volna mit lefaragniKép

sasha
17+2
sasha

Sziasztok!
Huha, milyen porgos lett ez a topik Kép Igy en sem hagyhatom ki, hogy ne szoljak hozza.

Gitta!
en is epp javasolni akartam, hogy az oldalhoz valo hozzaferest le lehet szukiteni jelszoval es azonositoval. A megint megjott-os csajoknak van egy ilyen oldaluk. Igy csak az fer hozza, akinek van engedelye. Igy en is szivesen kuldenek kepet.

Hasmeret: Ezen teljesen feles aggodni. Ez is testalkat kerdese. Az elso lanyomnal alig volt hasam. O 3150 grammal szuletett, a masodiknal volt eleg nagy, o 3393 grammal szuletett. A baratnomnek mind a ket terhessegnel alig volt hasa, mikor szulni ment megkerdeztek, hogy hol tartja a gyereket, az elso fia 4500 grammal, a masodik 4950 grammal szuletett. Tehat nem ettol fugg a baba merete. Unokatesomnak oriasi hasa volt es a baba a merethez kepest csak 2900 grammos lett.

Gitta!
Orulok, hogy minden rendben veletek! Igy utolag is. Irni nem surun tudok. Tudod hatfajos a Madison. Kép Imad kezben lenni. Es en meg imadom kenyeztetni. Ki akarom elvezni minden kettesben toltott idot. Mivel ha a teso hazajon, o dajkalja, nyuzza, majd jon a ferjem, es akkor az este az ove.

Dojika!
Orulok neked is, hogy jol vagytok.

Ami a szules utani sexet illeti, erdekes lehet az illeto aki azt mondta. Vagy olyan mondta, aki egyedul vallalkozott gyerkocre. Egyetertek a tobbiekkel.

Beszti!
Bocs, jot mosolyogtam amit a cicarol irtal!Kép

Lassan mennem kell. Madison baba ebredezik, es ha nem kap rogton enni, amikor o ugy gondolja, akkor az utca tul oldalan is halljak, hogy ehes. Kép Igy mar belejottem a felig ebren alvasba, amint nyoszorog, mar veszem a karjaimba. Tehat egy javaslat, aludjatok amig lehet.

Andi + Madison (26 napos)
andysj

Sziasztok!

Rengeteget irtatok, ami nagyon jo! De most latom, hogy meg kell nyitnom a delelotti felet is a napnak Kép

Lella!
Orulok, hogy mindent rendben talaltak. Akkor most mar megnyugodtal ugye?

Bubu!
Nem tudod mit nem adnek, egy sportszeletert! Most, hogy igy emlegetted gomboc Arturt megjobban faj ra a fogam! Kép

Sasha!
Ma en is rettenetes fejfajos vagyok tamasztgatom itt magam, mar aludni is probaltam, de nem sikerult. Azt hiszem nekem muszaj lesz bevennem egy gyogyibogyot. Kép

Gitta!
Latom itt vagy es jo a kedved! Ezek szerint minden rendben, sajnos a bejelentkezesed amiben leirod mi is van meg nem talaltam meg, de ami kesik az nem mulik Kép Orulok, hogy akkor minden jol vegzodott.

Mi ma voltunk orvosnal, hat tul jo hireim nincsenek, meg nem tudom pontosan mit jelent igazan de mindjart utananezek, vagy ha veletek volt ilyen akkor irjatok le nekem legyszives. Szoval a noverkenel kezdtunk a szokasos vizelet vizsgalattal mire ugyan egy szot se szol beirja, hogy proteint vagyis feherje van benne es 8-as ph erteku, merekezes 3 kilot hiztam az utobbi 4 hetben kerdezi, hogy erzem magam, mondtam a gyomoregest, hanyingert hanyast, de semmi valasz mondta majd megbeszeljuk az orvossal. Varakoztunk vagy 2 orat mire a doki megjott, latta hogy nincs valami rendben mert baromira lesapadtam es szohoz nem jutottam, parom beszelt vegig. Aztan, hogy megnyugtasson, hogy a baba jol van meghallgattuk a szivet, de csak ennyi, uh nem volt. Az eredmenyekre meg azt mondta, hogy valosiznuleg vmi kis fertozes csinalunk holnap egy analizist es akkor kiderul de ne izguljak, a hanyasomra, hasmenesre csak annyit mondott ne izguljak ezt ki kell birni normalis akkor lenne baj, ha fogynek en viszont hizok nem is keveset. Na most akkor kerdezem en, ha a kaja fele visszajon es en tenyleg keveset eszem igy hizok 3 kilot 4 het alatt akkor mi lesz kesobb, valami nincs rendben. De meg ez lenne a legkevesebb a feherje jobban idegesit. Nem tudtok valamit errol?

Edina 16+3
edina

Sziasztok!!!

Kata, Bori, Kato,

kimondhatatlanul jólesik, hogy hiányoltatok, elárulom Nektek, / amit Kata már tud /csak azért nem írtam eddig,
mert ma megjött a telcsiszámla és...kis híján hanyattvágtam magam.Horror összeg van rajta, pedig a hálózati vonalról
nem is beszélünk, kizárólag az Internet miatt kötettük be.
Szörnyû lelkiismeretfurdalásom volt,bár a férjem nagyon kedvesen azt mondta: " neked is kell egy kis szórakozás"
Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy inkább igyekszem a csúcsidõn kívül netezni, de persze azért fellógtam elolvasni
a maileket és a Ti hozzászólásaitokat.
Így tudtam meg, hogy Kata keresett...

Gitta!

Hatalmas kõ esett le a szívemrõl, mikor megláttam a neved,
ennyi viszontagság után már nem lehet SEMMI baj, látod,
a Picurkád erõs, és élni akar!!!
vigyázz Magatokra, beszélgess Vele sokat!

Bubu!

Nem lep meg amit a cicrõl írtál, a mi cicánk is miután kivették a vasat lábából, aznap nagyon rosszul volt, kóválygott mint a részeg és hányt, másnap azonban egy jólirányzott ugrással az 1,70m magas hûtõszekrényen landolt
és ott aludt egész nap...!!
ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem!!a frissenmûtött lábával!
még videokamerával is felvettem a jelenetet...
szóval eszméletlen alakításra képesek!!
édes lehet a Ti cicátok is, ahogy a lugason sétálva lesi,
mikor számíthat a reggelire!!!

Gumicukor!!

ne aggódj az éjszakai mensiszerû görcsök miatt, nekem is számtalanszor volt ilyen, nálam általában akkor, mikor a kismamáknál köztudott szorulás miatt 1-2 napja nem tudtam "produkálni". Nem lehet, hogy Nálad is errõl van szó?
az okozhat alhasi fájdalmakat...
én a mai napig legjobb esetben is csak kétnaponta tudok,
úgyhogy a szülésnél mindenképp kérni fogok beöntést, akármilyen sz.. is lesz...

bocs, az off témáért...

Üdvözlöm az új Pocakosokat és üzenem, ne aggódjatok bízzatok abban, hogy minden rendben lesz, a Baba a pocitokban biztonságban a legjobb helyen van.

Kata és Mindenki aki a babakendõröl "értekezett":

én nem olyat vettem, hanem az ún. babazsákot, itt a neten
a Nandutól rendeltem meg.

2 nap múlva megérkezett!!

nagyon praktikusnak látszik, újszülöttkortól lehet használni
elég sokáig...
én abban szeretném hordozni Melissát a nyûgös napokon a lakásban , illetve kint is, ha nem megyünk messzire.
Reményeim szerint így a házimunka egy részét is el tudom majd látni, mert a kezeim szabadon maradnak...
egyébként kengurunk is van, de szerintem azt egészen pici babánál még nem lehet használni.

ha érdekelnek Benneteket ezek a dolgok, a Babanetes fõoldal
alján megtalálható a leírásuk.

Képzeljétek, nekünk ma volt az elsõ NST.
Amikor rámkapcsolták a gépet, Melissa meg sem mozdult, nagyon meglepõdött...eltelt egy-két perc és elkezdtem
"belsõ hangon" beszélni Hozzá, hogy jó lenne, ha kicsit produkálná magát...
ekkor beindult és végighancúrozta a félórás vizsgálatot!!
alig gyõztem nyomkodni a gombot!!

Az Nst eredménye a doki szerint szuper lett, és újra beírt a jövõ szerdára...de én remélem, hogy arra már nem kerül sor...
említettem a dokimnak, hogy vasárnap szeretnék szülni,
õ azt mondta, hogy az jó is lenne, mert egész vasárnap bent lesz a kórházban...

szurkoljatok, hogy sikerüljön!!!

megkértem a kislányomat, hogy szombat éjfélig maradjon bent,
hogy Õ is bika legyen, viszont utána jó lenne, ha minél elõbb jönne, mert 26-án, a szülinapomon már itthon szeretnék babázni!!!

úgy egyeztünk meg Melissával, ha vasárnapig marad, utána akkor jön amikor Õ akar...háát...bízom benne, hogy már elég kíváncsi ránk és elege van már abból a szûk "ketrecbõl" odabent...
most is tombol, azt hiszem nem szereti a klaviatúra kopogását!!

Bubu!!

veled mi van szülésileg??
nem érzel még semmit??

Sok puszit küldünk Mindenkinek!!

Kata! Mail megy!

Sheila és Melissa

37+2,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Dojika!!!

Olyan jó, hogy holnap újra itt, nagyon várom!!!!
Írj sokat Magatokról!!

Puszi,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Gitta!

Örülök, hogy már teljesen jól vagytok! Képet én is nagyon szívesen küldök neked, ez a jelszó dolog elég megnyugtatóan hangzik.
NST=CTG, tehát a baba szívhangját hallgatják meg egy kb. 20 perces vizsgálattal
Flowmetria= áramlásmérés, sajnos már ezt is tudom, mert kicsi fiam mindig akkor lustálkodik, amikor CTG-n vagyunk, és mindig idegesít a szülésznõ, hogy miért ilyen „rossz” a CTG eredmény és elküld UH-ra, ott csinálják az áramlásmérést, ami a baba köldökzsinórjának az áramlását méri.
Amnioscopia= ebben nem vagyok 100 %-osan biztos, de ha jól emlékszem Zkatinak csináltak ilyet és a magzatvíz vizsgálatáról szól

Lányok!
Ha valamit nem pontosan írtam, kérlek, javítsatok ki!

Dojika!

De jó, hogy újra köztünk lehetsz, nagyon vártunk vissza(szerintem ezt mindenki nevében írhatom)!

A hasméretrõl annyit, hogy nálam is mindenki meglepõdik, amikor közlöm, hogy két és fél hét múlva várható a baba. Engem nem izgat és igaza van annak(sajnos elfelejtettem, hogy kiírta), hogy nekünk könnyebb, késõbb és kevésbé fáj az ember háta és dereka. Max. a babocát sajnálom, mert neki kisebb a helye, bár gondolom õ azért kialakítja magának, hogy jó legyen.

Természetesen, ha valaki csak magánba szeretné elküldeni a fényképét én is sok szeretettel várom mindenkiét. Címem: szj13@freemail.hu

Pucúr!

Ha jól emlékszem te írtad, hogy készen vannak a II. sz. Nõi Klinikán az új szülõszobák, elárulnád, hogy kitõl származik az információ, mert engem nem bíztatnak ilyesmivel.(Sajnos!)

Anda!

Mi 19 hét 5 naposan voltunk 3D-s UH-on, akkor még teljesen látszott baboca és már mindene látható volt, szerintem szuper jó! Ha késõbb mész, már nem biztos, hogy egészben rá fog férni a baba.

Sheila!

Már elég este van, hol vagy már? Nem azt írtad, hogy naponta kétszer fogsz jelentkezni?Ok, közben olvastam,hogy miért nem jelentkeztél napközben.

Hú, most én is elég hosszúra sikeredtem, de olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk és ilyen sok témára lehet reagálni.

Sziasztok

Szilvi és Petike
37+4
bszilvi

Bocsi, de ezidáig a férjem foglalta el a trónt a gép elõtt! Kép

Sasha!

Az ok, hogy megnézek egy afrikai nõt, de képzeld el engem, hogy megnéznének itt Miskolcon egy ilyen kendõvel. Kép Itt még nem láttam ilyet az utcán, vagy buszon. Azt hinnék, hogy nézd már ennek nincs pénze egy kengurura, hanem magára kötött valami rongyot. Kép

Ja tetszett a párbeszédünk Kato-val? Pedig félve küldtem, hogy hátha nem érti a viccet. Mosolysmile-t meg nem akartam tenni, mert akkor rögtön rájön, hogy miért írtam. A lényeg, hogy anélkül is vette a lapot! Kép

Pucúr!

A férjemnek felovastam a cikket. Válasz: "BAROMSÁG! Ugye Te nem hiszed el!" Kép Eztán elmondtam neki, amit ide is leírtam ezzel kapcsolatban. Szóval megnyugtattam, hogy még mindig azon a véleményen vagyok, hogy <U>Mindegy hol éhezik meg a férfi, csak otthon lakjon jól. Fõleg ha a feleség a nap bármely szakában terített asztallal várja</U> Kép Remélem értitek a jelentését.

Sheila!

Mail megjött, de ma már nem válaszolok ha nem haragszol. Úgy érzem borzalmasan meg leszek fázva. Nagyon fáj a torkom, és 10 percenként hapcizok. Már annyi mézes teát ittam, hogy inkább kifelé jön. Szóval én is fekszem le nemsokára. Nyugodt éjszakát és pusssz nektek! Kép

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Edina!

Mail megjött. Bocsi a buta kérdésért, nem vagyok szenilis, de én már nem tudom kinek küldtem képet és kinek nem. A lisztes kép annyira bekavart, hogy összefolynak az email címek. Szólj légyszi ha neked még nem küldtem!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Dojika,
de jó hogy hazamehetsz! Biztosan nagyon jó lesz nektek! Újra együtt a kiscsalád.

Sheila!

Semmi azonnali szülésre utaló jelem nincsen. Lassan csúszik lefelé a baba és talán tágulok is. De remélem a hétvégéig nem is lesz még semmi. Akkor jár le a kialkudott id&#337;m - utána jöhet bármi.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Felébredtem, és most már tényleg jól vagyokKép

Andrea!

Olyan jó hogy a "frissen" szültek is látogatják még a topikot, nem tudom valahogy megnyugtató...

Edina!

Azt hiszem én rájöttem a fejfáfásom titkaira, mégis olyan lökött vagyok. Visszagondoltam a tegnapi napomra és rájöttem hogy alig ittam, mert mindig csak akartam, de valahogy elmaradt, és ma amikor kezdett fájni, mint emlitettem gyorsan megittam annyi vizet amennyit birtam, ez 1 liter volt (és nagyon jól is esett) és kezdett múlni és aludni is sikerült 2 órát. Anyós szerint ez a kezdõdõ kiszáradás tüneteKép Na jó de ehhez hozzátenném hogy tegnap és ma délelött összesen kb 4 dl vizet ittam csak... szóval az én hibám, mert kivántam én a vizet csak....
Fehérje témához kuka vagyok...

Sheila!

A telefon nagyon durva ha a netrõl van szó, mi is ezért köttetük be kábelen, mert igy 24 órában fix összegért netezhetünk, jó az sem olyan olcsó, de még mindig sokkal jobb.

Bszilvi!

Képeket küldökKép

Sajna lányok többire nem tudok vlaszolni mert itt a párom és követeli a gépet, mert dolgoznaKép

sasha
17+2
sasha

Sheila!

Csatlakozom Sashához - nálunk ADSL van és még így is olcsóbb mint telefonvonalon keresztül netezni.

Ja új tünet ami eddig nem volt, ha lehajolok, akkor a gyomorsav feljön a nyelõcsõbe. Brrr!

Bubu
bubu

Én is még mindig itt. Kép
Megfürödtem, és kiment az álom a szemembõl. Meg fáj a torkom, folyik az orrom és egyfolytában hapcizok. Dórinak ez nagyon nem tetszik. Pedig ha érzem elõre a hapcit elkezdem simizni a hasam, és jól megölelem, hogy ne rázkódjon akkorát, de így sem tetszik neki. Annyira sajnálom. Kép

Nálunk Chello van. Ez is fix összeg, és napi 24 óra Kép Ez sem olcsó (havi 10.900,-), de sokkal jobb. Na meg nálunk csak akkor nem megy a gép, ha nem vagyunk itthon. Kép

Sheila!
Azért kíváncsi lennék mekkora volt az az ominózus telefonszámla. Talán attól még a kábeles net is olcsóbb lenne? Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Bubu!

Mindenfélét csinálni kicsi a kertünk, öntözni meg füvetnyirni nagy!KépKép
Na, komolyan: a szomszéddal közös, egyenként kb. 180-200 m2, tehát együtt kb. 360-400 m2. Most éppen a két ház közötti rész füvesitettük, meg az elökertet. Kb. az egész terület felét.
Ekkora terültre (föleg mivel a füvet alaposan be kell locsolni) azért elég nagy lenne a vizszámla, a gatyánk is rámenne (még szerencse, hogy gondolva a jövöre, tavaly furattunk egy kutat (csak egy csö igazándiból)).
Müszaki érzék? Ja az van!KépKép Igaz, hogy van két erös férfi a közelben (a férjem és a kedves szomszéd), de hát néha ezek rámmaradnak!Kép (A locsolással együtt...KépKép) Hozzá kell tennem, hogy a kedves szomszéd vizvezetékszerelö! Kép

Gitta!

Kösz a leirást. Ettöl a menetrendtöl nem is tért el nagyon a doki, csak a III. laborvizsgálat a 28. hétröl a 29.-re csúszott.
Az NST: magzati szivhang (frekvencia?) és a méhösszehúzódások együttes vizsgálata és egy grafikonon való feljegyzése (gép), nagyon hasonló a CTG, csak ott méhösszehúzódásokat nem nézik. Fontos, hogy a baba szivhangja bizonyos meghatározott határok között mozogjon (igy pl. az ált. nem jó ha éppen alszik a vizsgálatkor), illetve, hogy a méhösszehúzódások hatására ne lassuljon. Ált. a 36. héttöl kell hetente menni, ill. a túlhordáskor (vagy ha indokolt), akkor még gyakrabban.
Ja, a súlytöbblet. Nekem is van. A pocimon is... De ennek ellenére látszott már korábban is a pocim, nem csak a 6. hónaptól. Igazándiból ez csak azzal mérhetö, hogy azok, akikkel találkozol gyakrabban, de esetleg nem tudják azt, hogy babás vagy, mikor kérdeznek rá.

Edina!

A hirtelen súlynövekedés, a fehérje a vizeletben terhességi toxémiára utalhat. Igaz, még két tünet általában kell hozzá: magas vérnyomás ill. ödémásodás. Nekem a fiamnál "csak" magas vérnyomásom volt (ráadásul csak egyszer, de akkor a határon 140/90-en felüli), erre a doki vérvételre küldött. Szerencsére nem volt semmi. Ez az állapot veszélyes lehet a magzatra, súlyos esetben akár méhen belüli elhalást, vagy a szülés (kényszerüségböl történö) korábbi meginditását eredményezheti.
Nem ijesztegetni akarlak!KépKép Föleg, ha nincs magas vérnyomásod!KépKép
Akkor egyszerüen pl. egy húgyuti és/vagy hüvelyi fertözést kaphattál, ami szintén nem jó, de jóval veszélytelenebb (és könnyeben kezelhetö).

Sheila!

OFF:
Keressetek egy olyan netcsomagot, ahol az alapdijban van már bizonyos órányi netezés és nincs mellé telefondij, hátha ugy kevesebb összeget kaptok. (Nem tudom, nektek mi a horribilis összeg...) Nekünk pl. 15 óra netezés plusz telefondij nélkül 5000 Ft+áfa. Bármikor, tehát csúcsidöben és azon kivül is lehet használni. Ha esetleg túllépjük a 15 órát (nem szoktuk), akkor pluszpercenként fölszámolnak valamennyit (talán 4,30 Ft).
Nekünk ez bevállt, mert a kettönk netezése sokkal több volt rendes telefondijas csomagokkal, mint 6250 Ft (én itthon lévöként ált. napközben netezek, a férjem meg informatikus, ugyhogy ö szeret nagyobb fájlokat küldözgetni...). (Ja, van olcsóbb csomag is, kevesebb órás internetezéssel, mi is a legkisebbel keztük, aztán kiderült, hogy melyik lesz "jó méretü" és már november óta ez van.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Koszi a valaszt! Kozben en is utanaolvatsam es tenyleg ez a ket lehetoseg all fenn. Mivel szerencsere a vernyomasom nem magas inkabb alacsony valosiznuleg a fertozes lesz. Bar meg egy enyhe remenykent ott el, hogy ha esetleg valadek keveredett a mintaba azt mertek e bele.
Holnapra remelem minden kiderul es nem stresszelek majd ennyit ezen mint most.
A fertozes viszont magas lazzal jar nem?

Edina
edina

Kata!

Liszteset mar kaptam, de lisztmenteset meg nem Kép

Edina
edina

Sziasztok!

Sasha!
A leveled nem jött meg! Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én nem vagyok deszkavékonyságú! Mondjuk a védõnõm éppen kedden nyugtatott meg, hogy volt neki már 130 kg-os kismamája is mostanában, és semmi problémája nem volt! Kép Na de azért én még messze vagyok tõle! Kép

Andi!
Köszi! Örülök, hogy jól vagytok a babócával! Nem kényezteted el túl nagyon? Kép A helyében én is biztosan imádnék kézben lenni! Kép

Sheila!
Köszönöm! Remélem igazad lesz, és tényleg nyugis lesz már a hátralévõ idõ! Jó lenne, ha már csak azon kellene izgulnom, hogy az utolsó vagy utolsó elött héten szülök! Kép
Remélem a babóca akkor jön, amikor szeretnéd! Jó lenne már gratulálni hozzá! Kép

Szilvi!
Köszönöm, hogy leírtad a vizsgálatok magyarázatát!

Beszti!
Nemtudom ki hogy van vele, de én tényleg várom mikor fog igazán látszani már a pocimon a baba! Kép Én annyira boldog vagyok a baba végett! Kép

Edina!
Nem jár mindig magas lázzal a fertõzés! Van, hogy lázas sem leszel! Szerintem.

Na, megyek vissza aludni, a párom sikeresen kikergette hajnalban a szemembõl az álmot, mikor elment dolgozni. Kép
Remélem még egy kis ideig sikerül aludnom, mivel ma be kell mennem dolgozni 3-4 órát. Sajna korházba került az egyik kollégám, és nem bírják 3-an megcsinálni a két újságot. Kép
Azért nem fogom túlzásba vinni a dolgot! Kép

Jóreggelt mindenkinek!
Üdv:
Gitta
gitta

Edina szerintem fertözésed van azal tényleg nem lehet viccelni ha a dokid nem küld el Urulogushoz akkor menj el te magadtol ne kockáztasd a baba és a te egészségedet! nekemm már volt ilyen fertözésem 8ph és és baci hegyekel de dokinöm nem mondott semmit soha a legutolso labor leletemen is csak aláhozta a nem megfelelö adatokat és nem szolt semmit .rápárnapra nagyon roszul lettem fájt a hátam és a veséim is a párom javasolta hogy menyek el az urulogiára én el is mentem és ott miután megálapitoták mia baj kaptam egy kimondotan kismamáknak gyártot tabletát 5 napalat kigyogyitotak belöle bár ere az idore fel kelet néhany dolgot fügeszteni de megérte meggyogyultam .üdv csics ui:ird meg milett az eredmény és mit mondot az orvosadig is jbulást
csics

sziasztok csajok tegnap délután megnéztem egy baba boltot nagyon szép bébi ágyakat látam olyanokat amiket sokáig lehet használni mert variálhatok PL:gyerekágyá ,iroasztalá szerintem nagyon hasznos az ilyen bébiágy amit sokáig lehet hasznáni és sokfélére.A kispapákat viszont nemérdemes szerintem éheztetni mert még nyügösek lesznek már ha értitek.A táblázathoz még anyit hogy Budapesti vagyok és 26 éves és elsö baba.Kérdés hogy kel olyan szomoru vagy vidám smailt csinálni? mert én nem tudok.na megyek mert elkel menem kicseréltetni az irataimat és még felkel valamibeöltöznöm Üdv mindenkinek és szépnapot csics UI: ugylátszik ma reggel nekem volt szájmenésem
csics

Mindannyiotoknakszépjóreggelt!!!

Bö a termés, föleg így, hogy mostanában csak ritkán (napi, 2 napi 1x) tudok olvasgatni, így meg sem próbálok most mindenre válaszolni.

Sheila,
Te írtad azt az ominózus telcsiszámlát? Amíg Nektek sincs ilyen szuper csomagotok, mint a lányoknak, csináld úgy mint én (modemes vagyok)! Szóval: mindig lementem az oldalt a "Kedvencek" (Favoriten) közé úgy, hogy kipipálom az "Offline" ablakot (nem tudom, hogy van magyarul, valami olyat jelent, hogy "offline is elérhetövé tenni"). Ez megvan 2 perc alatt és az olvasáshoz elég. Offline megírom olvasás közben a választ Editorban, aztán újra felmegyek 2 percre, hogy elküldjem és letöltsem a változásokat.

KÉP
Nagyon szívesen küldök mindenkinek (mármint ha lesz elöhívva), a netre pedig szívesen felrakom, ha jelszóval le lesz védve az oldal.

Kata,
küldj légyszi a másik képböl is, szeretnélek "normál körülmények között" is látni, föleg, hogy írtad, hogy teljesen megváltoztál... Kép A cím mégegyszer: csipkebogyo@index.hu

Szilcsike,
még mindig nem írtam, talán a hétvégén sikerül összehoznom, de most jó sok barátomnak is tartozom levelekkel.

Gitta,
én is a "nem-homorú-hasúak" közé tartozom alapban, azért engem is megnyugtat, ha nem vagyok egyedül. A hatodik hó elején leszek amikor megyek haza, addig nem árulom el otthon senkinek a babát - szerintem ezt telefonon nem lehet - úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy észreveszik-e, vagy azt hiszik, hogy egyszerüen híztam! KépKép

Csipkebogyó
12+0
csipkebogyó

Sziasztok,
a szülés utáni szexrõl: a 6. héttõl javasolt orvosilag, a 6 hónap tévedés lehet. (Bár mi max. 3 hetet vártunk mindegyikkel...)Kép

Szilvi,
nekünk, ha a babóca aludt a pocakban CTG alatt, a dokibácsi egyszerûen felébresztette. Meglökdöste finoman a popsiját (ezt naggggyon utálják KépKépKép !!!!), és már ébren is volt!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Jó kis termést hoztatok össze, alig gyõztem végigolvasni. Persze ennek csak örülök.

Gitta, örülök hogy végre jobban vagy. Remélem, már nem lesz semmi komplikáció.

Moni, jó hogy végre "átjöttél" :-) Már hiányoltalak benneteket. Alig várom, hogy itt legyenek a többiek is!

Kata, mi lenne ha csinálnánk egy mailcimet, aminek mindenki tudja a jelszavát. Oda elküldhetjük a képeket, és mindenki megnézheti. Nem kell weblapot programozni, hanem csak a címet és a jelszavát elküldeni mélben.

Képzeljétek, szombaton megyek babaúszást nézni! Az unokanõvérem kislánya 6 hónapos, és velük megyek. Úgy izgulok :-)

Annyira álmos vagyok, ki tudnám aludni a szememet!

Pusz, Lora
Lora

Igen, notesz.

Sheila, engem szeptemberben mûtöttek nõgyogyilag, és akkor kaptam beöntést. Egyáltalán nem veszélyes. Csak a ricinusolaj "nem fincsi". A borotválás nekem rosszabb volt.
Lora

CTG!

Na az én gyerekem már többször próbálták ébresztgetni, de minek, ha ébren van csak nem magas a pulzusa. Egyszerûen ilyen, ha én megmozdulok mindjárt megugrik a pulzusa, de nem is csoda megszokta az örökmozgó anyját. Õ inkább akkor mocorog, amikor én nem szoktam. De a kialakult idõpontokat betartja!

Lányok ma éjszaka arra ébredtem, hogy olyan a pocakom mint egy kõ és volt egy-két erõsebb fájásom is, de mivel elaludtam nem tudtam számolni az idõt. Egyre többet keményedik - már biztosan nem lehet sok hátra nekem, de jó lenne még a hétvége végéig kibírni, aztán már lehet bármi!

Azért egyre jobban fúrja az oldalam a kíváncsiság Kép.

Bubu
bubu

Bocsánat és sok 100milliós off az ide nem illõ témáért!

Szóval a vasárnapi szavazásra ne tegyétek fel a kokárdát, nmehogy emiatt kapjatok lepecsételetlen szavazólapot és így érvénytelen lenne a szavazatotok!

Köszönöm a türelmet! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Elõször is S.O.S! Borzalmasan fáj a torkom. Van valakinek bevált, orvosságmentes receptje?
Tudom ezerszer téma volt már ez itt, de ugye ha valakit valami nem érint, akkor csak átfutja, meg sem jegyzi. Utána keresnék, de hátha hamarabb válaszol valaki, na meg nehéz úgy, hogy az egyik kezemmel zsepit tartok az orrom alá. Kép

Edina!
Mail megy!

Csics!
Tedd rá az egeret arra a mosolygó fejre, és meglátod mit kell beírni, hogy ilyet kapj! Kép

Csipkebogyó!
Mail megy, és én is kérek majd!

Lora és MINDENKI!
A közös mail cím nem jó, mert elég korlátozottak az ilyen eldobható postafiókok. Viszont regisztrálok a tar.hu-n, oda bárki feltöltheti a képeit. Aki nem tudja, küldje el nekem, majd én felrakom. Ha kész, szólok!

Kata és Dóri (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Bori, aranyos vagyKépKépKép

Kata - parom, aki az elso idotol azt mondta, fiu lesz tutira, fulig ero szajjal mosolygott a lehetoseget hallvaKépKép Olyan jo voltKépKép

Tudjatok, olyan erdekes, a lanykamat anno 16 hetesen mondtak 60%-ban lanynak, s ez meg Magyarorszagon volt, s most, mintha megismetlodott volna, de egy libiai doki szajabol....KépKép

Edina, otletem nincs, de az urologus szerintem is jo javaslat! Nem lesz semmi baj!!KépKép

Dojika, de jo, hogy hazamehettek, annyira varom, hogy ha egy kicsit tudsz, felgyere hozzank a netre!!! KépKép

Hmm...afrikai nok - hat en neha latom, ahogy log a baba a hatukon, s hihetetlen, hogy utana semmi baja a gerincenek, sot..... nagyon szep lesz felnove a tartasuk az anyujuk hatara felbatyuzott babaknak...hmmm....KépKép

Bubu, en mennyire imadom a csokikat....ezt most igyekszem teljesen elkerulni, reggelente egy nagyon fincsi kakaot iszok a kiflim melle, mondvan, hogy ezzel kielegitem a -kakaos dolgok- iranti vagyamat.

Azt hiszem, a profilomban mar latszik a mailem is. de azert ide leirom a biztonsag kedveert: noralib2000@yahoo.com koszonom! Kép

Lella 17+4
lella

Bori, aranyos vagyKépKépKép

Kata - parom, aki az elso idotol azt mondta, fiu lesz tutira, fulig ero szajjal mosolygott a lehetoseget hallvaKépKép Olyan jo voltKépKép

Tudjatok, olyan erdekes, a lanykamat anno 16 hetesen mondtak 60%-ban lanynak, s ez meg Magyarorszagon volt, s most, mintha megismetlodott volna, de egy libiai doki szajabol....KépKép

Edina, otletem nincs, de az urologus szerintem is jo javaslat! Nem lesz semmi baj!!KépKép

Dojika, de jo, hogy hazamehettek, annyira varom, hogy ha egy kicsit tudsz, felgyere hozzank a netre!!! KépKép

Hmm...afrikai nok - hat en neha latom, ahogy log a baba a hatukon, s hihetetlen, hogy utana semmi baja a gerincenek, sot..... nagyon szep lesz felnove a tartasuk az anyujuk hatara felbatyuzott babaknak...hmmm....KépKép

Sasha, koszonom a cimeket, mar nezem is! KépKép

Bubu, en mennyire imadom a csokikat....ezt most igyekszem teljesen elkerulni, reggelente egy nagyon fincsi kakaot iszok a kiflim melle, mondvan, hogy ezzel kielegitem a -kakaos dolgok- iranti vagyamat.

Azt hiszem, a profilomban mar latszik a mailem is. de azert ide leirom a biztonsag kedveert: noralib2000@yahoo.com koszonom! Kép

Lella 17+4
lella

hat nem megy, az elobb beirtam a profilom, megvan a babanet altal lekuldott jelszo is, mar meg is valtoztattam valami konnyure, erre meg mindig -nem elerheto info- ha a nevemre katintokKép

arrol nem is beszelve, hogy meg mindig kettozokKép

Anda, az uzid megirasa utan az azonositoban ird be a neved, majd egybol kattints az -uzenetkuldese- mezore, s igy sikerulni fog!KépKép /ne irj be sem jelszot, se semmi mast!/
lella

Kata!

Sok pihenés, sok folyadák. C vitamin (Erazmusz 2-3000mg-ot is javasol ilyenkor), Bronchicum (én csak ezt találtam, amit kifejezetten kismamáknak is lehet köhögésre).
Mielõbbi javulást!

üdv

any
any

Ja! És torokfájásra nekem azt mondta a doki, nyugodtan lehet Strepsils-t szopogatni, de még biztoonságosabbak a toroköblögetõk. Bár Dóri már olyan nagy, hogy nem kell annyira félni az ilyen "humánusabb" szerektõl.

any (32.)
any

Szép jó reggeltKép
Ma végre elmondtam a fõnökömnek a Babócát. Meglepõen jól reagált az elsõ meglepõdés után...... Gratulált, és annyit mondott, hogy mindenképpen visszavár, mindegy, hogy 3 év múlva akarok jönni, vagy 10 év múlva. Ez azért jól esett nagyon. A helyemre csak határozott idõre vesznek fel embert, és ha közben pénzszûkében vagyok, csak szóljak, ad nekem munkát jó pénzé.....
Végre túl vagyok ezen is...Kép

Pocakméret: én 0 kg súlytöbblettel indultam, most +4 kg-nál járok, ami meglehetõsen sok, és a pocakom már nagyon látszik. Lehet, hogy ez sem normális??? Én aggódom a súlygyarapodás miatt, elvégre 12 hét alatt 4 kg....................... Tegnap megmértem a hasamat, és a derekamnál 87 cm volt. A védõnõ hétfõn 81-et mért. Nõhetett ennyit???? Vagy ne aggódjak ennyit????? Lehet hogy kezdek hülyülni....
A tegnapi fejfájásom azóta is tart. Pedig én ittam rendesen....
Csipkebogyó: várom a leveled......

Na sziasztok.......
idejött a fõnököm...
szilcsike

sziasztok,

újra itthon - és újra munkában. tegnap du. 2-kor érkeztünk, a 18 óra utazás kissé kikészitett - majdnem okádtam a végén a repül&#337;n, pedig sose szoktam, és a gyomrom még most se az igazi. biztosan a fáradtság teszi. de összességében nagyon klassz volt minden amerikában. prima kismamaruhákat (kosztüm, nadrág, blúz) sikerült vennem kint, és ráadásul nagyon jó áron - az egész került kb. 20.000 ft-ba. persze majdnem az egész boltot felvásárolhattam volna, mert nagyon klasssz dolgok voltak, de ennyi a kölcsönruhákkal együtt b&#337;ven elég lesz.
a gipszet a karomról 3 hét után le lehet venni, tehát az esküv&#337;re pont O.K leszek... Kép
minden új babának és mamának gratulálok!

torokfájásra sós vizes öblögetés és nyers fokhagyma nagyon kevés kenyérrel. kegyetlen, de használ... elötte egyél, mert kimarja a gyomrodat!

üdv:
Zita

ps: a nagybetüket azért mellözöm, mert félkézzel macerás a shiftet is nyomogatni...

üdv:
zita
ParaZita

Lányok!

Kész az oldal! Kép
Ide azért mégsem írom le a felhasználó nevet és jelszót, de mivel én csináltam, vállalnom kell, hogy mindenkinek küldöm magánban aki kéri. Én már fel is raktam 3 képet.
Tehát ma nem fogok unatkozni, jöhetnek a címek! Kép
Ja és csinálok egyúttal akkor egy címlistát is. Ezért arra kérlek benneteket, hogy ha írtok, a nicknevetek mindenképp legyen benne a levélben, mert ugye nem mindenkit ismerünk az igazi keresztnevén.

Lella!

A profilban csak akkor látszik a címed, ha jelszóval lépsz be!
Képzeld az én férjem annyira kisfiút szeretett volna, és kicsit csalódott is volt amikor elõször kislányt mondtak. Azóta már rendesen szerelmes a lányába, sõt most már az lenne neki csalódás ha mégis Balázs lenne!

Any!
Folyadék van, már kifelé jön. Kép C vitamin szintén.
Viszont most megyek öblögetni!

Dojika!

Otthon vagy már???? Jelenkezz egy mondat erejéig!!!!!

Kata (34.)

KépKép

KépKép
kata007

Kata KépKép! Az any altal javasolt c-vitamin mennyiseg tenyleg hasznos lenne bevenned, nehogy kohogosen menj szulni, mert nem kivanom senki friss varratosnak a kohigcselest, meg a tusszentest sem!!!!Kép!!!!! De ezt te mar ugyis tudod, ugye Kata? Kép
lella

Lella!

Köszi! Arra én is figyelek, hogy ha lehet ne kezdjek el köhögni. Már szerencsére nem hapcizok, de az orrom folyik és fáj a torkom. Viszont most öblögettem és valamivel jobb.
Hát, én sem kívánom a köhögést senkinek akiben varrat van. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

A szokásosak mellett a következõ segíthet: neem vicc! forralt ösr - de én még nem próbáltam, van aki esküszik rá. A másik kakukkfûillóolajból pár csepp zsepire. aztán ezt beleteszed a kendõbe, amit a torkodra kötsz. De nagyon büdös az illóolaj, kb. mint a kátrány. Ennél egyszerûbb: kakukkfû vagy hársfatea.

Hát csak ennyi.... Jobbulást!
Bubu
bubu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: