A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ja, tényleg Ancsa, most jöttem rá, hogy olvastam a sztoridat. és emeltem is kalapom!

amúgy sztem nekem sem kisebb a melóm a fejéssel, mert napjában elejében 8x fejtem, most már csak 5-6szor, minden alkalommal kb. 20-25 percig tart, utána a fosogatás, miegymás. csak most már nem akarok annyiszor fejni, mert félek, hogy bedurrannak a melleim (néha fájnak a "bimbik" [amik nem igen vannak, úgyhogy azért írtam idézőjelbe] és bekenem Bepanthennel).
sajna a mennyiség nincs meg, de úgy vagyok vele, hogy bármennyit tudok neki adni, az mégis anyatej. először arra gyúrtam, hogy legalább 1 hónapig kapjon, aztán hogy háromig, most meg fél éves koráig akarom. akkor (és ha Isten is megsegít) meg majd 1 éves koráig akarom neki fejni ;-)

számítógép buzi módjára mindent írok egy füzetbe, pontosan lejegyzem hány órakor mit és mennyit kapott, majd egy excel táblába beírom. Kép elkapott a gépszíj!

ancsipancsi

Csajok, ma voltam baba-mama tornán a Fehérvári úti művházban. Hát ez nem olyan Ada-féle jó kis izzasztós, inkább gyógytorna jellegű (egy gyógytornász csajszi tartja). Nekem nagyon jól esett, mert jól átmozgatott, csináltunk sok nyújtógyakorlatot meg hátizmot, amit nekem muszáj is a babakocsi cipelése miatt. És egész sok gyakorlatba be voltak vonva a babák. Leginkább egyébként a kismamatornához tudnám hasonlítani, ugyanolyan jellegű volt. Én most csak egy alkalmas jegyet vettem, de fogok venni egy bérletet és heti egyszer járok. Ha érdekel valakit, szóljatok!

Kép
Kép
manoka11

Mi lehet Sisoval? Remélem jól vannak, Máté biztos lefoglalja minden percétKép

Kép
Kép
manoka11

Cookie!
...és én is május 12-én születtem, Kép csak épp 30 évvel előbb, mint a Te Petrád és Manóka Emmája Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

És mi lehet Green-ékkel??? Õ is olyan régen jelentkezett már...

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Votiv!

Mindenesetre köszi az infótKép sajna hogy nektek nem sikerült. Ez így nagyon sz@r mert nem értem miért kell x éves kor után megvonni a támogatást!? A 35 év feletti ember az már nem ember? Vagy miért is?! Vagy nekik nem lehet gyereket szülni? Na inkább hagyjuk mert simán felhúzom magamat!

Jucus!

Mél? Tali vmikor? Ugye nincs baj?

Gigi!

Resszkess ha eljutok hozzád!! Lesz kapsz! Kép Hogy mondhatsz ilyet hogy nem vagy jó anya???!!! Lecsaplak! Kép
eszti25

Ancsi, nemtom milyen allergiak vannak nalunk a csaladban (pedig nekem is van), de szerintem nem tejcukor izemicsoda.

Gigi Kép vedd! Holnap irok melt. Es tenyleg miattam nem irtal olyan sokaig? Huh, ennyire szornyu vagyok? Akkor gyorsan latogass is meg, mert aztan elbujdosom... mar ha tenyleg at mersz jonni Kép

Ma extrataknyos a csajom, attol tartok, szornyu porszivos ejszakank lesz Kép

Ja, igen, es Murr is biztos babazik mar! Senki nem tud semmit rola? Zanza, nem tudod megkerdezni smsben esetleg? Latod, kellett volna szerelned valami adovevonyomkovetowebkameraizet arra a melykocsira Kép
moosejaw

Kisün,
erre nem is tudok mit írni. Lehet, hogy ez segít a legjobban a babának, de az is lehet, hogy eléggé disgusting. Bár miután vér a véremből, hús a húsomból, lehet, hogy fika a fikámból? Kép
Érdekes, amíg CSAK szopizott, semmi ilyesmin nem rökönyödtem meg. Most már néha rökönyödök/m.

Jucus,
hallom, apa bepróbálkozott nálad? Kép Előbb Kisünhöz indult, de kapcsolt, hogy rossz felé megy... Kép Túl sok volt az input, felvázoltam neki a jövőheti beosztást is. Kép Kár volt...
neet
neet

Csajok ez rémes, ne érjetek már rá ennyire, nem tudok visszaolvasni Kép Kép

Orrfújás: Brúnó már belefújja az orrát a zsepibe, ha nagyon taknyos akkor a zsepitől piros lesz az orra, és akkor menekül előle ilyenkor popsitörlő kendőt használunk mert az puha és nedves.
zsebi2004

Neet!

Nyomja kapucsengőt:G.vagyok.
Én meg kérdezem,hogy milyen G?
Kérdezi:Eszter?
Jucus:Nincs itt.
G.:Vazzeg,már ez a második hely ahova jöttem.

Szegény annyira sajnáltam!
Gyerek hazatalált azért vagy szédeleg valahol a városban?

Juc
20170114224602

Manóka!
Tényleg május 12-én született Petra és dejó, hogy a lányod pont egyidős vele. Én spec a Baross utcai nőiben szültem mindhárom gyereket, tehát ez a Petra nem az a Petra Kép

Ancsipancsi!
Nem akartam kicsit sem lebecsmérelni a 3 hónapodat ám!!! Csak azt szándékoztam vázolni, hogy igy is lehet 1 éves korig tejcsit adni a gyereknek és mennyi olyan anya van, aki hagyja a fenébe a szoptatást (!) pár hónaposan, ti meg csak fejtek és fejtek és ez mennyi idő és meló.....
A táblázatbaszerkesztés nem nyomaszt néha????

Bogárka!
MÉg egy hasonlóság Kép
cookie

Apropo NFL: Votiv, egyebkent csak a running back es wide receiver jatekosok tetszenek, vagy az offensive guard, deffensive tackle fazonokat is csipazod? Kép Kép

Gabi, es hol lehet ilyen sapekot kapni a kisgyerkocokre? Mert nekunk is kene venni. Most, hogy megint elkezdodott a szezon, apa minden meccsnel tapad a tevere, meg veszi fel, meg minden.

Zs, neked miert pont a Green Bay a kedvenced? Nekem nincs kedvencem, mindig a legjobbnak szurkolok Kép eddig a New England Patriotsnak, ok nyertek az elozo superballokat, de most az Indianapolis Colts a legpengebb Kép szegeny packers most 8 meccsbol csak egyet nyert...
moosejaw

Bocs Zs, helyesbitek: 9 meccsbol kettot nyertek, ez a legfrissebb info, monday night Kép (szegeny apa epp most akarta megnezni ezt a hetfoi meccset, direkt nem nezett ide, amig nfl.com-on kerestem, en meg jo hangosan felolvastam, hogy 2 win, 7 lost, aaaaah)
moosejaw

Tudom, hogy senki sem szeret, de nem válaszoltatok a 14.32.-kor írt kérdésemreKép
Pedig biztosan lakik valaki panelban

Pussz: Pocak
pocakpacni

ALAPSZABÁLYOK, MELYEKET A FÉRFIAK SZERETNÉNEK, HA MINDEN NÕ TUDNA

Ha kövérnek érzed magad, valószínüleg az is vagy.
Minket ne kérdezz, úgysem válaszolunk és kész.

Tanuld meg használni a vécéülőkét. Nagy lány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le

Ne vágasd le a hajad. Soha. A hosszú haj mindig vonzóbb, mint a rövid haj.

Az egyik legfőbb ok, amiért a férfiak félnek megházasodni, az, hogy a feleségek mindig levágatják a hajukat, ráadásul akkor már nem olyan könnyű megszabadulni tőlük.

A születésnapok, Valentin-napok, évfordulók nem szent küldetések, jobb dolgunk is van, mint hogy már megint a Tökéletes Ajándékot keresgéljük.

Ha olyasmit kérdezel, amire nem vársz választ, számíts rá, hogy olyasmit válaszolunk, amit nem hallasz szívesen.

Néha nem rád gondolunk. Nem halsz bele.

Ne kérdezd meg, mire gondolunk éppen, ha nem akarsz a köldökpiszokról, a csoportszexrol vagy a legújabb tőzsdei árfolyamváltozásokról beszélgetni.

A bevásárlás nem szórakozás. Nem, később sem lesz kedvünk. Soha.

Ha megyünk valahova, abszolút mindegy, mit veszel fel. De tényleg.

A sírás zsarolás.

A volt barátod egy seggfej.

Ha akarsz valamit, mondd meg. A finom célzás nem elég. A kevésbé finom célzás sem elég. A teljesen nyilvánvaló célzás sem elég. Mondd meg, és kész!

Nem emlékszünk a dátumokra, ez van. A születésnapokat és az évfordulókat jól láthatóan jelöld be egy nagy naptáron. És többször figyelmeztess rájuk minket, ha közelednek.

Az "igen" és a "nem" a legtöbb kérdésre tökéletesen kielégítő válasz.

Csak akkor fordulj hozzánk a problémáddal, ha azt szeretnéd, hogy megoldjuk. Ha csak együttérzést vársz, arra ott vannak a barátnőid.

Ha egy fejfájás tizenhét hónapja tart, az már betegség. Menj orvoshoz.

Ne színleld. Még mindig jobban elviseljük, ha nem vagyunk elég jók, mint ha átvágnak minket.

Ha amit mondtunk kétféleképpen is értelmezhető, és az egyik értelmezéstől szomorú, vagy mérges leszel, a másik értelemben értettük.

Hagyjál minket nyugodtan bámulni. Úgy is megnézzük, a génjeinkben van.

Megkérhetsz minket valamire, VAGY megmondhatod, hogy hogyan csináljuk. Mindkettot nem. Ha annyira jól tudod, mit és hogyan kéne tenni, csináld meg magad.

Ha csak lehet, inkább a reklám alatt mondd el, amit akarsz.

A kapcsolatunk soha nem lesz újra olyan, mint az első kéthónapban. Törődj bele. És ne nyafogj folyton a barátnoidnek, mintha bizony az ő kapcsolatuk annyival jobb lenne.

A férfiak tizenhat színben látják a világot, mint a Windows alapbeállítása. A barack például egy gyümölcs, nem szín. Nem, fogalmunk sincs, mi az a bézs.

Ha viszket, meg kell vakarni. Meg is vakarjuk.

Nem vagyunk gondolatolvasók. Nem is leszünk soha. De az, hogy nem látunk a fejedbe, még nem bizonyítja, hogy nem is törődünk veled.

Ha megkérdezzük, hogy mi a baj, és te azt mondod, hogy semmi, akkor úgy fogjuk venni, hogy nincs semmi baj. Tudjuk ugyan, hogy hazudsz, de nem éri meg a fáradságot kiszedni belőled, hogy mi az igazság

pocakpacni

Miért gondoljátok hogy a ffi egy odafigyel miközben egy vagy kettő dologra tud max egyszerre figyelni a következőre. . . . :
-Drágám jövő hét szerdán elmegyek barátnőzni. . . .
pasi morog valamit rá. . .
- persze ok menj csak. . . .
majd elmerül a munkájában (és az egójában)
Jövő hét szerdán amikor az óvónő felhív 1/27-kor hogy itt ül a gyerekkel és te hol vagy ? akkor az agyvized az egekbe megy mert :
- pasi nem fogta amit elsuttogtál . . mondjuk az ebéd és a forma 1 befutó között
- ebből következik (számodra) hogy a gyerekért is el kell menni. . . .
ok okozat . . . . ez egy pasi számára illogikus
hazajössz és mondjuk elfogyott a wc papír mert vásárolni is kellett volna menni de te nem írtad fel (természetes HISZ Õ IS LÁTJA ! )

HÖLGYEIM !
NEM LÁTJA ! nem természetes

HÖLGYEIM !
NEM ÉRTJÜK AZ ÁTTÉTELEKET ! (A TÖBBSZÖRÖSEKET MÉGKEVÉSBÉ)
pl ha te elmész szerdán (ha meg is hallom) akkor miért következik ebből az hogy nekem kell a gyerekért menni vásárolni és vegyek wc papírt is. . . valamint három hete szóltál hogy oltani kell a kutyát. . . hát tudom is én mikor rendel az állatorvos ?

megoldás. . .
Hétfő. . . : Cica tudod hogy szerdán nem leszek
Kedd este 4 szemközt
Drága holnap tudod mondtam már- én ettől menek a falra - szerdán nem vagyok ezért hozd el a gyereket az oviból
vásárolj be és vegyél wc papírt mert fogytán van
szerda : délelőtt telefon. . . Kedves ugye nem felejtetted el hogy ma te mégy a gyerekért mert én későn jövök jah meg a vásárlás is
ekkor tudatosodik a paliban hogy MA ESTE ő megy a gyerekért Kép)))

és kéretik szerda du/este a kétségbeesett telefonokat vigyorral felvenni :
Drágám mit is mondtál mit hozzak ???????

pocakpacni

Jó éjt!´KépKép

pocakpacni

Pocak,
Mi panelben lakunk és én nem csinálok semmit a gyerekkel napközben, engedem motorozni, labdát dobálni, edényeket a szegrényből kirámolni a kőre. A tiltott időszak reggel 8-ig tart addig próbáljuk elterelni a figyelmét ha olyasmit akar csinálni ami hangoskodással jár. Szerintem a délután 6 óra nem extrém idő. De ez szerintem nem is ezen múlik hanem a szomszédokon, sajna sok kellemetlenséget okozhatnak, mi kifogtunk egy kedves hölgyet aki nem szól ha kicsit hangosabb Brúnó.

És amikor sírás van akkor is felmegy hozzátok, hogy csináljatok valamit??? Vagy azt nem hallja???
zsebi2004

Bocsi Pocak, tudtam, hogy valamit elfelejtettem! En is panelban lakok es korabban mindig csak azt mondta az alattunk lako, hogy nem is hallja a gyereket sirni, nem szokott? Legutobb viszont azt mondta, hogy hallja, hogy elindult a gyerkoc, mi meg rogton magyaraztuk, hogy vettunk szonyegeket, de azt mondta, nem azert szolt, nem olyan zavaro, csak gondolta, hogy ez mar a kisholgy lehet Kép engem viszont marhara zavar a folottunk lako ket nagyobb gyerkoc, akik idonkent ugy duborognek, hogy mindenfele hullik a plafonbol (mert mikor tavaly kicsereltettuk az ablakokat, az egyik szobanal maradt egy otcentis sav, amit meg nem inteztunk el, na mindegy, bonyolult elmagyarazni). Csak azert nem mentem fel hozzajuk, mert a mellettunk lako idos holgy mar tobbszor szolt nekik, de altalaban lesz.rj.k, ajtot sem nyitnak leginkabb. Szoval en aggodom, hogy a csajom hangosan duboroghet, ugyhogy igyekszem figyelni ra, mert persze nincs mindenhol szonyeg, meg ledobal dolgokat, nemcsak ugral, szerencsere labdazas meg nem megy. Lehet, hogy csak szerencsenk van, mert az alattunk lako napkozben dolgozik, es este 5-7 kozott meg talan kibirja, vagy akkor mar lehet, hogy nem duborog annyit a holgyem. Kitudja. Mindenesetre ugy tervezem, hogy nem engedek majd labdazast meg szornyu ugralast meg minden, ha nagyobb lesz es ilyesmire akar vetemedni, de persze nemcsak az also lako miatt. Aztan persze szulo tervez, gyerek vegez...
moosejaw

Clau!

Zabálnivaló a kőcötök!Kép

Pocak!

Én gondolkoztam, hogy mit lehetne tenni dömper ügyben, de sajnos nem jutottam döntésre!Kép Azért még töprengek!
Ez a példa tök jó amit írtál! Kép Nálunk pont így működik! Lassan határidőnaplónak érzem magam!Kép

Manóka!

És mennyi idős babók vannak a tornán? Mert az nekünk sem lenne messze! Mondjuk olyan Timi korúak vannak? Mert utána aztán már lehet rohangálni! De akkor hogy tornázok?
ildi76

Jó reggelt!

LH-nak nagyon boldog féléves szülinapot!!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Pocak!
Nálunk a dömperből eddig még nem volt gond, de évekig egy szinte töksüket néni felett laktunk, ebben a lakásban sem vagyunk csendesebbek, de még nem szóltak Kép A dömperrel szerintem annyit tudsz kezdeni, hogy valami atomerős ragasztóval filcet applikálsz a kerekére. Ez nem saját kútfőből van, a párom találta ki a múltkor az ágy kerekére, hogy ne karcolja össze a parkettát minden egyes kihúzáskor.

LH-nak bodogságos félévességet!
cookie

Neet, Jucus,
G. csúcs KépKép szerintem hozzánk visszahúzta a torta emléke Kép

Neet,
persze hogy gusztustalan, ezért mondtam, hogy gyomor kell hozzá Kép viszont ha van (vagy inkább nincs) gyomor, akkor nagyon jó megoldás Kép én egyébként hiper-undorodós vagyok... szóval fika a fikámból KépKép

Pocak,
panelban marha nehéz lehet, nem irigyellek benneteket. Mert nem lehet hangtompítót szerelni a gyerekekre, és hát a gyerek gyerek, kicsit hangos, kicsit szeleburdi, de ettől fantasztikusak Kép Én egy ideig laktam panelban, ott volt egy alsó szomszéd, aki feljött, ha mi napközben kicsit hangosabbak voltunk, mondjuk az már kérdés, hogy ő meg néha éjjel részegen Beethoven 5. szimfóniáját vezényelte teljes hangerőn... de hát az teljesen más Kép

Ada,
LH már fél éves???? Hogy megy az idő!!! Kép

v
kisün

Próbálok betenni egy képet családunk nagyrészéről:
Kép
cookie

Elbénáztam, újrakezdem......
Kép
cookie

Nem megy, mert nekünk csak gigamega képeink vannak Kép
cookie

Pocak,
én azért nem válaszoltam, mert nem panel. De mondjuk régen abban laktunk, és semmi gond nem volt, mert mindenkinek volt néhány gyereke, és mindenki hangoskodott, és senki nem szúrta le a másikat ezért. Csak néha a lakótelepre leüvöltött egy lakó az erkélyéről, hogy ÉJSZAKÁSOK IS VANNAK! És ez szállóige lett, de lábujjhegyen akkor sem lehetett fogózni, hunyózni, stb. Kép

A felvázolt pasi az enyém is lehetett volna, lásd fent. Kép Az irományt még kiegészíteném azzal, hogy lehetőleg CSAK AZNAP szólj neki, ha neked dolgod van, különben összekeveri a napokat. Lásd fent. Kép
neet
neet

Kisün!

Torta,palacsinta...én is ,én is akarok menni!
De hozzánk mi húzta vissza hiszen semmit sem kapott mégKép

ÉS egyszer elmagyarázod nekem ezt a fikázós részt?De komolyan,mert nem igazán értem,hogy azt a pici orrocskát hogyan közelítdmeg szájilag.Kép

Mi nem panel,de a felettünk lakó pici lány amikor elkezdett járni a mellettünk lakó 20 éves tupirböske felment 11-kor délelőtt,hogy ő ezt hallgatja már 2 órája(gyerek sétál,jár a lábával lakásban)és hagyja abba azonnal.Anyukája kérdezte,hogy mégis mit tegyen,kötözze le a ded lábát?
Szóval nem panel hanem szomszédfüggő a dolog sajnos.

Juc
20170114224602

Cookie,
a profilod meglestem, de ez nem megy, próbáld max. 600*400asra kicsiníteni,és úgy feltenni.
neet
neet

Jucus,
lehet, hogy remélte, hogy ha Eszter nincs is ott, kaját azért kap. Kép
neet
neet

Jucus,
megközelítés: ügyesen, orrlyukanként Kép majd egyszer megmutatom Kép
kisün

Neet,
változatosság kedvéért yahoo szaraxik, de képeket megkaptam, csak válasz lassan megy Kép
kisün

<font color="0000ff">Sziasztok!
Elmentem NST-re, meg dokihoz.

Drukkoljatok, hogy mindent rendben találjanak!!

Pussz!

38+3 (UH: 39+4)</font>

KépKépKépKép
proone

Proone,
drukk, de úgyis minden rendben lesz!

Kicsi Sün,
méled várom. Kép
neet
neet

Szerintem nem is igaz, hogy LH mar feleves Kép Meg Emma se lehet annyi. Meg egy csomo nagyonpici baba. Orulet, hogy nonek...

Proone, drukkolunk Kép

Szerencsere csak egyszer kellett ejjel pOrrszippantani, aztan jol aludtunk. Takony tovabbra is omlik a kisholgyembol. Nekem meg a torkom faj (mondjuk ez lehet, hogy a tegnap ebed utani jegkremtol van, bar jut eszembe, hogy a multkor is igy voltunk betegek, hogy o volt a taknyos, en meg a torokfajos, jol beosztjuk). Ja, es eltortem ejjel az orrszippantot, ahogy mostam el es 2 cmrol!! a mosdokagyloba csuszott Kép meg jo, hogy van itthon tartalek, hallod Rylie, rogton kettot-harmat vegyel, en most telefonoztam a hugomnak, hogy hozzon valahonnan egy muanyagot.

Rec, szerintem holnapra meg nem gyogyulunk meg Kép csak jovohetre.

Ja Pocak, szoval szerintem a dompert csereld el vastag gyapjuszonyegre, ez egy jo megoldas. De ha csak egy atlagos muanyagdomperetek van, akkor meg egy csomo penz is kell hozza Kép
moosejaw

Ja, szerintetek ennek a takonykornak semmi koze a harom hettel ezelott kapott MMR oltashoz?
moosejaw

Sziasztok!

Köszi a válaszokatKép

Cookie: a dömper a fiamKépKép
Sajnos néha a sima járása is döngKép Ill. szokott trappolni. Már próbáltunk játszani vele, hogy lábujjhegyen járkáljon, egy darabig élvezte (még a lábának is jó tesz) de mostanában már nem érdekli, ha szólunkKép Labdázni mi sem engedjük, meg dobálni sem és nem csak az alattunk lakó miatt. Csak kicsit rosszulesett a nőtől hogy csináljak vele valamit, mikor neki is volt gyereke, ebben a házban, bár azok lehet, hogy egész nap ültek a popójukonKép A sírást szerintem csak a mellettünk lakó hallja, de neki is van két gyerkőc és ők állítólag sokkal jobban dübörögnek, csak alattuk kínaiak laknak és azok nem tudnak szólniKép

LH-nak Boldog félszülinapot!KépKépKép

Proone: drukkKép

pocakpacni

Juc, Isti cicakakái nem a bogyóktól jönnek ki, hanem a sterimartól Kép eddig 1x volt náthás, de akkor nagyon. és szerencsére elég volt, hogy befújtam a sterimart neki, és minden kifolyt, én meg csak győzzem törölgetni Kép

Claudia, hát tudtam én, hogy Erik vidám kis fickó Kép

votiv 8)
votiv

Ja Pocak, ha Marci a domper... Kép de kitartok a vastag szonyeg mellett, bar az is csak tompitja.
moosejaw

Pocak!
Akkor nem látok megoldást Kép , csak talán a szőnyeg..... De vannak emberek akiknek a síri csönd sem elég Kép Az én fiaim sem piskóták, de még nem volt visszajelzés. Szomszédfüggő ez az egész, szerintem.
cookie

Moose:nem elképzelhetetlen, hogy attól van, bár tényleg 10-14 napot mondanak, de ez csak átlag. Jobbulást Nektek!!!
Ja, két szőnyeg van, egy vastagabb és azon egy vékonyabb padlószőnyeg. Így volt mikor idejöttünk, én nem szeretnék semmire költeni, ha nem muszáj, mert ez csak albérlet! Mondtam is a néninek, hogy el fogunk innen költözni... MajdKép

pocakpacni

Moose, gyógyuljatok meg!

Istiben is bujkál valami, tüsszög és hőemje van Kép most adtam neki egy löket echinaceát, meg teát, és jó melegen felöltöztettem meg betakargattam

nekem az irányító típusú ffiak tetszenek ám Kép de nem bírom ezeket a nyeszlett fehéreket, mint Tom Brady meg Brett Favre Kép
az én kedvencem Don McNabb Kép
ettől függetlenül boldogult lánykoromban 1 évig éltem egy line backerrel Kép
akiből egy térdsérülés miatt mostanra biztosítási ügynök lett, és erősen kopaszodik, te jóóóó ég!
ja és egyszer összejöttem egy safetyvel is, de az nem tartott sokáig, mert kiderült, hogy másnap a barátnőmmel is összejött, csak ő nem tudta, hogy mi barinők vagyunk, úgyhogy ezt bukta Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!

Akkor is szerencsétek van,hogy kifolyós a cucc.Mert a nem kifolyós az csak szíppantással jön ki!Kiívánom,hogy Istinek ne is legyen olyan addig amig meg nem tanul orrotfújniKép
Sterimar egyébként tényleg jó találmány.

Juc
20170114224602

és én mindig a gyengébbik csapatnak szurkolok, bármilyen sportról is van szó Kép

de idén jól megkapom, mert az összes csapat, amelyik tavaly tetszett, most jó nagyokat bénázik, a falcons, az eagles, a jets, mindegyinkél döglődik/sérült a "kjubi", ahogy Faragó mondja

votiv 8)
votiv

Juc, köszi Kép
no és milyen ajándékokat vettetek?

Neet, végülis hol volt Eszti, ha se Kisünnél, se Jucusnál? mert ez nem derült ki Kép
Gáborod jópofa Kép

votiv 8)
votiv

Zsan, költői kérdésnek veszem, hogy mi volt a baj a tuskó gazdagréti patikussal Kép

egyszer fogom magam, és írok az egész trehány, nagyképű, savanyúpofájú, kielégítetlen, szottyadt, befásult, lustadög, rossszidulatú bandáról!

na de most legalább volt némi elégtétel, ugyanis megmozgattam kicsit a lusta banyáját! miután többször is minősíthetetlen hangnemben kioktatott, kértem bengay kenőcsöt, és az jó messze van, és mire odahozta, eszembe jutott, hogy inkább a másik fajtát kérem, a zöldet, és akkor visszament, és mikor visszatámolygott, meggondoltam magam, hogy jaj, nem is, inkább mégis a kéket kérem! eeeelnézést KépKépKép és rohadtul nem volt lelkifurdalásom KépKépKép

votiv 8)
votiv

ezt kuksizzátok:

Új oltási rend január elsejétől

A jövőben 20 helyett csak 11 oltást kapnak a gyerekek 14 éves korig. A szakemberek azt ígérik, az új rendszerben tovább csökkenthetik az oltási szövődmények számát, a szamárköhögés ellen bevezetett új vakcina ugyanis "sejtmentes" lesz, vagyis nem tartalmaz majd legyengített kórokozót.

Bujdosó László országos tiszti főorvos hétfői sajtótákékoztatóján elmondta, az új rendszerben az október 31-e után születetteket oltják be. Ez szakmai szempontból indokolt, azoknak ugyanis, akiknek a régi típusú oltóanyaggal elkezdték már vakcinázását, azzal is fogják befejezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a régi oltóanyagot nem kell kidobni, illetve megsemmisíteni.

A január esejétől esedékes új vakcinákat 5 évre több mint 10 milliárd 465 millió forintért a GlaxoSmithKline (GKS) oltóanyaggyártó cég szállítja. A tenderen sikerült a legkedvezőbb árajánlatot kiválasztani: több európai országban ugyanis egy vakcina ára 20 euró körül mozog, Magyarország azonban egy vakcinát körülbelül 14 euróért vásárol meg. Az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója elmondta, az új oltóanyagok rendkívül biztonságosak, Európában már széles körben használt. Melles Márta hozzátette, Magyarországon gyakorlatilag 99,9 százalékos a lakosság beoltási aránya, az új, kevesebb mellékhatással járó vakcináktól azonban azt várják, hogy azok is feladják ellenállásukat, akik eddig a szövődményekre hivatkozva nem oltatták be gyeremekeiket.

A következő hónapokban egyébként 5 megyében fokozottan ellenőrzik, hogy mindenki megkapta-e a szükséges védőoltást. A tisztiorvosok Nógrád, Borsod, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar, és Szolnok megyében fognak vizsgálódni - itt az országos átlag alatti 97-98 százalékos a beoltottak aránya.

A tisztiorvosi szolgálat a héten tartja egyébként az Országos Oltási Hetet, a háziorvosoknál, rendelőkben hívják fel a figyelmet a védőoltások beadásának fontosságára. A szakemberek a tél közeledtével különösen fontosnak tartják az idősek, és a krónikus betegek beoltását az influenza és a pneumococcus okozta tüdőgyulladás ellen.

votiv 8)
votiv

és itt a lényeg, forró dróton:

Új oltási rendszer

votiv 8)
votiv

sajna a táblázat tök szétcsúszott Kép
de azért remélem érhető!

mi már kimaradunk ebből a "jóból" Kép

votiv 8)
votiv

Katus, a csomócska remélem elmúlt már! ezt max borogatni lehet, vagy Ledum 9C-t lehet rá adni, napi 2-3x5-öt, míg le nem megy. de szerintem magától is lemegy! csak akkor van gáz, ha bevörösödik, gyulladt, v kifakad az oltás helye, de nálatok olyan soha nem is lesz! Kép képet várom!

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: