A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zozo, nagy gratula Vivienhez! Álomszülésed volt!Kép
Milyen volt az első otthon töltött éjszaka?

Timi, gratu a kislányhoz! Miért nem tudja elvállalni a szülést a doktornő? De Emőke is nagyon kedves!

Hajni, milyen volt az éjjeletek?

Csibe, remélem nem lesz vészes ez a vizsgálat!

Melinda, na azt a pár hetet már ki lehet bírni valahogyKépKép Lottiszáj nagyon aranyos.

Karmen, nagyon édes Orsika, ahogy számol!
Bencinek meg a Boci-boci tarka a kedvence.

Szép napot mindenkinek!

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Zozo!

De szép szülésed volt!!!Képet tegyél fel a babáról.
Én is kávéspohárban fagyasztottam a tejet.

Titti!

Gratulálok a kislányhoz!

Kármen!

Nagyon ügyes az Orsi.

Melinda!

LottiszájKép

Enikő!

A talit tegyük át a jövő hétre.Még nem vagyok valami jól,a Noéminek is folyik az orra.Ma jön a doki.

Ildi
tfildiko

Zozo,nagyon-nagyon irigyellek!!!
Mégegyszer gratulálok!!!
Elhiszem hogy alig mered fürdetni!!
Apuka vagy a Mama nem tud véletlen segíteni?
Vagy ők sem merik???

Titti,de 5 évig dolgoztam az interfructban,ismerjük egymást?
Gratulálok a kiscsajszihoz!!!!!
Nevetek van már??
VIncze Emőkéről én is csk jót hallottam!!

Enikő,mi a férjemnek az esküvőre öltönyt varrattunk,mert nem volt 1 konfekció méret!
Nadrággal,mellénnyel,öltöny volt a varrás 40000ft volt!
Misi szalonban csináltattuk a retek utcán van!!!
De nálatok ha apa konfekció méret akkor a Severbe nézzétek meg!!
Szerinted én mikor szülök,ha Zozo-ért majdnem bejött amit jósóltál????

Ja ti vettettek a picinek a fürdetéshez a kádba csúszásgátlót?Azt nem csak akkor kell mikor már nagy és egyedül fürdik?

PUszancs:Bibi38+1

Kép
bibi226

Enikő!
Öltönyt nézzétek meg a Mars téren a piacnál lévő butikokba. Én ott mintha láttam volna!
Hajni!
Köszi előre is a telcsi számot. Neked milyen méretű kendőd van?
Zita
zita_29

Sziasztok!

Bea: Egy aggódó kispapa szerintem is nagyon aranyos! Ha egyet nyikkanok már ugrik is, hogy jól vagyunk-e... Kép

Enikő: Köszi a turi címet! Örülök, hogy tetszik neked a Dénes név! Egyébként egész pontosan Dénes Árpád lesz. Kép (Ha kislány lett volna, a Panna Csenge nevet kapja.)

Zozo: Gratulálok a kislányodhoz és a gyors szüléshez! KépKép

Titti: Neked is gratulálok a kislányhoz! Kép Nekem Emőke az orvosom, nagyon aranyos és nagyon megbízható doki!

Melinda: Lottinak hihetetlen mondásai vannak! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Titti2!

Nem tudom, hogy kihez jártál dokihoz. de azt tudom, hogy V. Emőkével csak jó járhatsz Kép) Majd meglátod. Én kb. 2 éve járok hozzá és januárba fogok szülni nála. Mig bent feküdtem a klikinán minden nap bejött megnézni engem (a szobából hozzám jött be a leggyakrabban az orvos).
Bármikor felhivhatod és kérdezhetsz tölle. Õ egy kedves fiatal nagyon lelkiismertetes orvos. Én csak ajánlani tudom. De itt vagyunk egy páran akikik már szültek vagy szülni fognak nála.

Nekem is a 12. heti UH mondták meg, hogy kislány lesz Kép Én elsirtam magam, ugy örültem neki Kép

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Bibi,

A csúszásgátló gumi az tényleg csak akkor kell, amikor egyedül fürdik (mondjuk nálunk sose volt Ádikával, de lehet majd lesz, most ha már ketten fürdenek). Mi kádba való műanyag fektetősszerű betétet vettünk, aminek vannak tappancsai, jól odatapad és a nagyon könnyű benne a picit fürdetni, mert beleteszed és a kezed alapvetően szabad, nagyon jól tartja a babócát. Most már szivacson fürdetjük Minit, nagyon élvezi, csak úgy pancsikol.

Kata
pankata

Sziasztok Lányok!

Néhány infóra lenne szükségünk.

Nekünk ugyan még van időnk a szülésig, de azért, ahogy telik az idő, egyre több kérdés merül föl bennünk. Mikor és hogyan kell megkérni/felkérni a dokinkat (ti hogyan tettétek), hogyha azt szeretnénk, hogy a szülésnél ő legyen velünk? Mennyi pénzt szoktak adni neki és mikor (már a szülés előtt, vagy elég, ha már a baba is világra jött)? A szülésznőt, aki velünk van a vajúdásnál mikor kértétek fel? Neki mennyit „kell” fizetni? Honnan tudjuk azt, hogy kik közül lehet választani? Mi úgy tűnik, hogy a II. kórházban fogunk szülni, mivel Tarnai L. doktorúr ott dolgozik. A kórházban hogy néz ki a szülőszoba, mennyire barátságos? Csak fekvő szülésre van lehetőség vagy a vajúdásnál (ha hosszú ideig tart) esetleg lehet sétálgatni stb., ha az a kényelmesebb a kismamának? Mennyire nyugodt a környezet?

Kicsit más: Honnan lehet infót szerezni a szülésre felkészítő tanfolyamról, terhestornáról? Ezek pénzesek vagy ingyenesek? Mikor célszerű ilyenre elmenni és mennyire hasznosak?

Egyébként most vagyunk 13. hetesek. Ma reggel voltunk doktorbácsinál, a BPD-nk 24 mm, ritmusos szívműködésünk és tiszta szívhangunk van Múlt hét elején voltunk NUCHA-szűrésen: BPD-nk 18 mm, CRL-ünk 52,6 mm, NT-nk 1 mm, mellkasunk pedig 17x16 mm volt, normál kobak és gerincszerkezettel. Azért szépen lassan mi is növekszünk ám…

Ha tudtok infóval szolgálni, előre is köszönjük.

vesm

&#8222: ez az idézőjel szeretett volna lenni
&#61514: ez a Kép
…&#61514: ez meg a ;)

Csak word-ból vágtam át ide

vesm

Sziasztok!
Köszönöm a gratulákat mindenkinek. És most már nyugodt is vagyok mert ha ennyien dicséritek az Emőkét akkor biztos jo lehet. Eddig a Nyirati Ildikóhoz jártam, ő is szuper.Csak sajna zsufolt már a márciusaKép A héten felhivom akkor az Emőkét
.
Rika: Nekem csak most a 22. héten mondták meg, bár eddig nem is kérdeztem. Nem akartam tudni de nem birtam tovább. Igy utólag nagyon örülök hogy megkérdeztem. Ti hány hetesek vagytok?

Bibi: Hát a férjecskémet azt ismered.Tegnap a női klinikán integettél is nekiKép (Attila) Én meg az azota feleséggé előléptetett Timi vagyok. Örülünk hogy nem volt semmi baj. Jo neked. Nemsokára ott lesz a kezedben egy tündéri babó. Nekem még van vagy 18 hétKép Sose telik elKép

Karmen:Én is meghallgattam a picúrtKép Olyan aranyosKép Hány éves?

Titti
titti2

ZozoKép

Gratulálok a kislányotokhoz!!KépKép
Tényleg szép szülésed volt, remélem, hasonló élményekben lesz nekem is részem!Kép

TittiKép

Gratula a kiscsajhoz!Kép
Jó végre kislányról hallani a sok fiú között!Kép
(gondolnom kell a fiam jövőjére!Kép)

Enikő boszorkányKépKép

Jósolhatnál nekem is egy szép álom-szülést lehetőleg dec 17-e után, minnél közelebb a karácsonyhoz!KépKép

VesmKép

Gratula a pocaklakóhoz!Kép
A kórházról sajna nincs infóm, a szülésznőt pedig még én is most hajkurászom!Kép
Viszont szülésre felkészítésre jártam és járok most is! A Vasasban a terhes diagnosztikán tartja csütörtökönként 15 órától Benkovics Inci védőnéni!Kép Õ nagyon kedves, lelkiismeretes nőci, imádom! És érdekes a felkészítő is, nem riogat, és a lelkeddel is foglalkozik!Kép
Ált. a 25. hét után javasolják a szülésre felkészítést, de ha kíváncsi vagy, nyugodtan gyere hamarabb is - Inci minden kismamit szívesen lát!Kép
Kismama tornára én az Újklinikára jártam (sajnos a keményedések miatt már nem járok), nekem nagyon tetszett! Gyógytornász csajszi tartja, és van mindíg gátizom torna és légzőgyakorlatok is! 300 forint egy alkalom, kedden 5-től, csütörtökön 6-tól van!Kép
Remélem kicsit segítettem!Kép

Üdv!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

KármenKép

Orsi nagyon ééédes!!!KépKépKépTényleg matekzseni lesz!Kép

TittiKép

Gyorsabban el fog telni az a 18 hét, mint gondolnád!!Kép (tapasztalatKép)
Én teljesen ledöbbenek, hogy hogy elrepült az idő azóta, hogy végre pozitív lett a tesztem!Kép
Bezzeg előtte csiga lassúsággal teltek a hónapok.Kép
Z.

Kép
Kép
zituska28

Zitus!

Köszi az infókat, tuti hasznosak lesznek;)Még annyi, hogy ezekre be kell előre jelentkezni, vagy csak "odaállítasz" és mehetsz? Egyedül mentél vagy a férjeddel? Mennyire jellemző, hogy "kispapák" is elkísérik a kismamákat?

Köszi:

Vesm

vesm

VesmKép

Nem kell bejelentkezni se a tornára, se a felkészítőre, jössz, és kész!Kép
A felkészítőre szokott jönni néhány apuka, tehát ha a párodnak van kedve - nyugodtan!Kép
Tornázni nem szoktak jönni a papák!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Titti,üdvözlöm Attit is!
Tegnap nagyon kész voltam mikor láttalak benneteket,azért nem mentem oda hozzátok!!!
Amúgy majd meglátod milyen gyorsan eltelik az idő!!
Én el sem hiszem hogy nekünk bő másfél hét van hátra,még csak most csináltam meg a tesztet!!!!
A kedves sógórnőd hogy van????

Vesm,és is csak ajánlani tudom a szülésfelkészitőt,én is jártam rá!!
Bár szerintem még egy kicsit érdemes még várnod!!
Ha mész a Vasasba terhesgondozásra,szerintem ott kérdezd meg a védőnőket hogy hanyadik hét után ajánlják!
Tornára ha mész igazolást kell kérned az terhesgondozást végző orvostól hogy járhatsz!!

A szülésznőt nekem a barátnőm ajánlotta,meg itt az Enikő is, és szülés előtt kb.2-3hónappal beszéltük meg vele hogy elválal-e!?
De szerintem az orvosod is tud ajánlani!!
Az orvosnak mi minden hónapban szoktunk pénzt adni,és én nem kérdeztem meg tőle hogy mennyiért vállalja a szülést!
Akiktől eddig hallottam az én orvosom azt szokta mondani hogy amennyit gondolsz!

A kettes kórházban nem tudok segíteni hogy milyen,mi klinika pártik vagyunk!!!

Kata ,köszi!

Melinda,én már remélhetőleg túl leszek a szülésen,és otthon leszek a Barnival,mire épp végzel az utolsó munkanapoddal............

Puszancs:Bibi38+1

Kép
bibi226

Titti2!

Mi már 30+2hetesek vagyunk Kép Már csak 10 hét a nagy találkozásig.

Csajok!
A Klinikán lehet kérni gázt (szán keresztül).
Az egyik lány a szobából ezzel szült azt mondta szuper volt, mintha belett volna löve Kép Fájások között még röhögött is. Mindenkinek nagyon ajánlja
Én tuti kérni fogom Kép (ugy se löttem még be magam). Állitólag a fájdalmakat nagy mértékben csökkenti és nem lesz olyan szörnyű a szülés.
Van valakinek tapasztalata a gázról?

Vesm!
Eddig kihez jártál dokihoz?
Õt kérdezd meg, hogy elválalna e terhesgondozásodat és a szülést és ezután rögtünk kérdezd meg az anyagi vonzatát is. Lehet, nem mond összegedt akkor annyit kap amennyit te gondolsz. Ez egy kinos beszélgetés, de én is tul estem rajta Kép

KépKép

KépKép
rika07

Bibi,

lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de azok a szülésznők, akikről ti jót mondtatok, gondolom akkor a Klinikán dolgoznak, és valószínűleg a kórházban ők nem lehetnek, ugye?

Bocsi a lüke kérdésért, dehát ez van...

Vesm

vesm

Rika,

a dokim dr. Tarnai László a MÁV rendelőben is rendel, ma voltam nála másodszor. Eddig nagyon szimpi. Előtte mikor bármi miatt kellett, akkor a körzetes dokihoz mentem, de azt már annak idején kilőttem gondolatban, hogy "ő aztán tuti nem".

Húha, én azt hittem, hogy azzal, hogy egy bizonyos dokihoz járok, automatikus, hogy a terhesgondozást is ő végzi...Ezek szerint ez nem így műkszik??!

Bibi,

dokihoz magánrendelőbe jártok vagy körzetesbe (azaz nem magánrendelő)? Pl. szerinted a MÁV rendelőben is oda lehet adni a dokinak a zsozsót? Az az igazság, hogy szerencsére még sose kellett dokinak így pénzelni (egyedül 16 évesen mikor a mandulámat kivették, de akkor még édesanyám intézte és az egy egyszeri alkalom/műtét volt).

Várom a megvilágosodást;).

És köszi a segítségeteket.

Vesm

vesm

Sziasztok!

Karmen: Nagyon édes Orsika Kép

Vesm: Szia! Gratula a pocaklakóhoz! Én is a Tarnainál szültem, maximálisan meg voltam vele elégedve, másodikat is nála fogom szülni, ha eljön az ideje Kép
Én a magánrendelésére jártam hozzá, így triviális volt, hogy nála fogok szülni. A kiskönyvemben is az ő neve szerepelt, a védőnő írta be. Külön nem kell megkérni szerintem, bár egyszer én is rákérdeztem nála, hogy akkor ha szülök akkor ugye ő bejön hozzám?!??! És mondta hogy perszepersze (ha épp nem külfölfön vagy vidéken van). A MÁV rendelőbe én is készülök hozzá már pár hónapja rákszűrésre, sehogyse hogy eljussak már. Kép
Amúgy szerintem egyszer ellejthetnéd előtte, hogy te nála szeretnél szülni és ez hogy működik akkor?!?!?
Én fizettem neki a magánrendelőben, ott fix. tarifa van. És kapott tőlem pénzt szülés után, de erről soha nem beszéltünk, ill. amikor legelőször voltam nála magánrendelésen megkérdeztem mivel tartozok, akkor mondta, és elkezdett mentegetőzni hogy miért annyi az annyi és mondta hogy a kórházban pl. szülésért nyilván nem kell fizetni mer ő azért kap ott fizetést.
És amikor bementem a kórházba hogy elfolyt a magzatvíz kérdezték ki a dokim és értesítették is rögtön.
Szülésznőt én nem fogadtam, de volt szerencsém 2-höz is meg egy tanulóhoz is, mind nagyon aranyosak voltak! Szerintem felesleges a kórházban szülésznőt fogadni. Aranyosak és hozzáértőek mind!
A kórházban barátságos a szülőszoba, mintha nem is kórházban lennél. Semmi műszer nincs bent. Egy ágy, éjjeliasztal, valami festmény, szép csillár, telefon, színes falak. Egész kellemes. Tényleg nincs olyan érzésed, hogy kórházban vagy.
A környezet nyugodt Kép, én állva, sétálgatva vajúdtam. De akár fejre is állhattam volna ha úgy kényelmes. A szülésznő mindig mondta hogy bátran, ahogy nekem jobb.
Amúgy most újítják a kórházat, mire szülni fogsz még szebb lesz minden Kép
Szüléselőkészítőre éán is a Vasasba jártam Incihez, nagyon szerettem! Ingyenes 7 alkalmas és van benne kórházlátogatás is, ahol bemutatnak mindent, hová kell becsöngetned ha esemény van, apák hol öltöznek, hol készítenek elő, bemutatják a szülőszobákat, a csecsemőrészleget, mindent.
Sok hasznos dolgot lehet Incitől tanulni és mellette még jól is érzed magad Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Bea!

Köszönjük a gratulációt és rengeteg hasznos infót. Remélem, hogy minden jól fog menni és sikerülni fog. Szerinted előnyben vannak azok, akik a magánrendelőjébe járnak?

És még egy kíváncsiskodó kérdés: hogyan lett Jégvirág a regisztrációs neved? (tetszik, és nekem is kötődik élményem ehhez a kifejezéshezKép

Vesm

vesm

Sziasztok!

Jó sok minden történt mióta nem voltam!!!!!!!!

Karmen!Orsika hozza a formáját!Nagyon édes!

Bibi!Sokat gondolok ám rád!!!Szorítok nagyon nektek!

Csibe!++++++++++++++++ Jól vagytok egyébként?Nem vagy stresszes nagyon?

Zozo!Gratula!!!

Én még inkább nem írok semmit a szülésről!Elég sokan vagytok még előtte és nem szeretnék senkit sem pánikba ejteni:-))
Nekem ez a szülés nem volt a legjobb sajna:-((
Na de volt előtte 2 jó!
Balázs szépen gyarapodik,olyan mint egy kerek alma:-))Nagyon jó baba,képes 4-5 órát átaludni.A fejét is forgatja már.Csütörtökön lesz 3 hetes!!El sem hiszem,olyan gyorsan tellik az idő!
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1629
Itt van pár kép a gyerekekről,a dátum nem mindig stimmel,mert elfelejtettük beállítani a gépen.

Most mennem kell,sajna nem tudom mikor tudok legköz. jönni,de próbálok képben maradni:-)

Sziasztok:Évi
révi

Révi!
Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem azt írja ki, hogy az album üres.
Zita
zita_29

Sziasztok!
Pankata!
köszi írok majd.

a szülés tényleg jó volt, kívánok mindenkinek ilyet v. jobbat.

az ájszaka jó volt, szerintem a kiscsaj játszott 9-éjfélig szopi, pici alvás, szopi, pici alvás.
rájöttem ezt szereti, az előbb is ez volt fél 3-fél 6ig, most alszik.
Én kicsit szétvagyok csúszva, nem fürödtünk tegnap, majd ma.
sikerült délután 4kor ennem is ma, igaz kaja sincs itthon, látszik h. egyedül volt a férjem pár napig, na nem mintha éhes lennék, ha sose kellene enni akkor is jó lenne.
vagy főznöm kell, v. rendelni, de az annyira nem jó, sose szerettem a "rendelős" kajákat.

kép nem tudom mikor lesz, nincs erőm fényképezni se, meg felrakni se tudom.
megyek ledőlök ma még le se ültem, szopi, fejés, és így tovább nem tudom hogy bírtátok, kicsit kezdek fáradni.

Zozo
Vendég

ha jár erre valaki avassatok be hogyan kell egyedül fürdetni? a férjem csak éjszaka ér haza.

Zozo
Vendég

Sziasztok!!
Zozo: MINDENT készíts oda egy kéznyújtásnyira elérhető közelségbe!!!
Nem tudom, hol hogyan fürdetsz. Én az elején nagyon pici vízben fürösztöttem, kb 5 cm-es volt a víz a kiskádba, és a gyógyszertári fürdetőt használtam (vigyázz ha azzal bekened a babát, nagyon fog csúszni, úgyhogy ha bizonytalan vagy, inkább fürdetőt (Gabi, Johnson..stb) tegyél a vízbe). Ha jobb kezes vagy, bal kézzel a vállánál tartod a babát, úgy hogy a kis buksija a karodon legyen, úgymond "alányúlsz" és a jobb kezeddel fürösztöd!
A fején kezded a fürösztést és úgy haladsz lefele... Nem kell súrolni a baba nem piszkos, csak egy rövid ideig tartson a fürdetés, gyors átmosod a babát és kész! Kb 1-2 perc! Legalábbis én így csináltam! Utána a kád mellé kikészített törölködőbe tettem a babát, megtörölgettem és bepelenkáztam, felöltöztettem, utána kaja...!
Szóval a lényeg, hogy minden elérhető közelségben legyen. Zozo nincs segítséged??? Kérd meg a védőnőt menjen el tanítson meg füröszteni (mellesleg Õt ezért fizetik!!!). Sokan nem is este fürösztik a babákat, hanem napközben. Nekik még tökmindegy, csak később alakul ki a napi rutin amikor már fontos, hogy egy adott időponthoz legyen kötve a fürdetés és minden más!!!

Hol fürdetsz??? Helyileg? Pl fürdőszobában mosógépen vagy van a szobában ilyen spéci babafürdetőkád. Azt lehetőleg a pelenkázó mellé kell helyezni, hogy fürcsi után oda tedd ki a babát megtörölgetni!!

Ez csak az én véleményem volt én így csináltam, lehet más másképp!

Kitartás++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Puszika nektek!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zozo: Küld már el a mélcímed légyszike!!!!Nem találom az outlookombanKép Köszi

ceniko
Szeged

Zozo, tessék sürgősen rendelni kaját, vagy valaki főzzön neked! Ez így nem lesz jó!
Egyedül nehéz lesz fürdetni első alkalommal, nem lehet még reggelig várni? Addig mosdasd meg valahogy. Próbálj pihenni is, mert hamar ki fogsz így merülni.
Az első hetekben kell segítség! Ezt minden kismamának írom!

Révi, szépek a gyerekeid nagyon! Balázs is császáros volt, ugye?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Zozo,
Kitartás, meg kell ám tanulnotok egymást, d napról napra könnyebb és szebb lesz, majd meglátod!
Fürdetés nálunk a következő volt (újbabként):
fürdetés előtt bekentem a hajlatait babolajjal (gyógyszertárival, de a sima étolaj is jó), védi a kiszáradás ellen, vagy miért??? Ha kellék nélkül fürdeted, akkor az a legfontosabb, hogy tartsd a kis buksiját az egyik kezeddel, amásikkal meg mosdatod. A legjobb a gyógyszertári fürdető, azzal bekened és vizzel lemosod (ha van szivacs, akkor könnyebb, nekem legalábbis az volt).Én úgy tartottam a fejét, hogy amikor beletettem a kádba, a karommal tartottam meg, a fejénél alányúlva.
van vmi "szakfogás" is, de azt nem tudom, mégis tiszta a gyerkőc Kép
ja és mi nem kentük be semmivel az elején a fürdés után, azt mondták, nem kell, mert az normális, ha hámlik kb. 1 hétig.
A lényeg, ne aggódj, mindenki így kezdi, belejössz. Ha meg kimarad vmi, az sem nagy gond, egyszer csak rutinosan megy majd!
Na pussz, én is megyek fürdetni, mert majd elalszik Mini!

Kata
pankata

Vesm: Gőzöm nincs miért lettem Jégvirág. A Bea minden formája foglalt volt már....ki kellett találni valami mást. De tényleg lövésem sincs honnan szedtem ezt.
Nem hinném, hogy hátrányban lennél, amiért nem a magánrendelésére jársz. Bár én a helyedben 1-2x mégis magánrendelésére mennék. Kép
Amúgy sokat kell várni nála a MÁV-ban? Sokan járnak hozzá?

Zozo: Enikő kimerítően leírta a fürdetést.
Egyél, mert bajok lesznek ha nem eszel rendesen!
Férjed nem tud otthon maradni veletek pár napig?
Amúgy igen fárasztó egy idő után, hogy minden napja az embernek szinte ugyanolyan. Szopi, peluscsere, főzés, mosogatás, mosás, teregetés, alvás. Ezek variációi egész nap, aztán kezdődik minden előlről. Néha én is besokalok. Kép

Révi: Mi volt a baj a szüléssel? Engem érdekel! Szépek a gyerkőcök!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi lányok!
elméletben tudom hogyan kell, az nem világos h. miután "előkészítettem" a babát hová teszem amíg beviszem a vizet???
mert azt mondták h. azt kell utoljára.
Vendég

a csomókat a mellben hogyan lehet kimaszírozni?
símán csak úgy?
én csinálom, de nem haladok.
Vendég

Zozo! nem lakik arra senki a családból v. barátnö aki tud segiteni fürdetni? Én bizony egy idö után nem vettem steril zacsit, hanem müa. pohárban fagyasztottam. Soha nem lett baja Orsinak, de azoknak sem akiknek adtam belöle (tudtak róla). A fejöt viszont sterilizáltam. Eleinte én is 100ml tettem el, késöbb már 1,5-2dl mert fél évig jo a tej, és akkor már többet eszik de ha mégsem, akkor félig fagyosan kivettem belöle egy adagot, a többit meg késöbb ha felengedett kapta meg, igy elosztottam.
Én a mai napig hozom/hozatom a kaját.
A fejét fürcsi elött bekentem fürdetökrémmel, attól nem hámlott ugy, az jo zsiros.
Csomot nem szabad erösen nyomni! Csak finoman, körkörösen masszirozd! Én mindig forró viz alatt csináltam és hamar elmult.

Dancsi! Számolni én sem tanitottam, valahogy megjegyezte Orsi. Most a hét napjait mondogatja. Az az igazság, hogy imádja a mondókákat, naponta többször is hozza a könyveit hogy olvassam és nyilván igy ragadt rá. Szerintem sem kell hogy 2 évesen (v. korábban) számoljanak, stb.
Van aki még beszélni is alig tud ilyen idösen. Orsi nagyon érdeklödö és sokmindent megjegyez, én meg gátolni nem akarom, ami jolesik neki és kérdezi arra válaszolok v. felolvasom. Amugy persze büszke vagyok rá, hogy ennyi minden érdekli és gyorsan megjegyziKép

Melinda! imádom Lotti beszédét is!

Bibi! Orsi akkor is megcsuszott, amikor fogtam, mi vettünk csuszásgátlót korán bele. Szerintem ha van nem felesleges, késöbb ugyis mindenképpen kelleni fog

Titti! jan. végén lesz Orsi 2 éves.

Vesm! A korházban nagyon szép a szülöszoba, amugy megkérheted a dokidat is hogy meg akarod nézni, nekem az enyém mutatta meg. Én a rendelöben kérdeztem meg a betegeket hogy mennyit adtak/adnak szülésre az orvosomnak. Persze nem egyböl, elöbb elkezdtem mindig beszélgetni. Szülöszobárol nagyon sokat nem tudok irni, én csak feküdtem ott, de nekem császár volt és nem volt vajudás sem. Egyébként szerintem nagyon jo szülésznök vannak itt is! Én többet megfogadtam volna ha kellett volna!

Évi! gyönyörü baba, és milyen sok és sötét haja van! Orsinak most van ennyiKép

Zita! Ugy tudom megnézni a babanetes albumot ha nem mutatja, hogy frissitesz

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo: Én előbb a vizet készítettem ki, utána félperc alatt levetkőztettem a gyereket és bumm be a vízbe. Nekem fordítva nem logikus, addig várjon a gyerek pucéran a pelenkázóasztalon amíg elkészítema vizet???A víz elkészítése, a cuccok odakészítése jóval több idő, mint a baba levetkőztetése. Nekem amúgy jobb volt!

Én körkörös mozdulatokkal lazítottam fel majd fejő mozdulatokkal "masszíroztam ki" a csomót ill a tejet a ciciből!

Ja és egyél!!!!! Főzzek küldjek??? Ez házi koszt lenne Kép
E

ceniko
Szeged

Zozo! én irtam már, hogy Orsit a mosógép tetejére szoktam rakni. Elöször csinálom meg a vizet (régen is) 1 fokkal melegebbre, igy mire bele kell(ett) tenni már jo volt. De ha még meleg volt, akkor otthagytam a mosogépen, amig pici volt nem tudott leesni meg mellettem volt, és engedtem bele hideget

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo,
ha csomók vannak a melledben, szvsz menj be a klinikára, a gyerekágyas nővérek megmutatják, hogy mit kell tenned vele. De ha gondolod, csörögj rám és szívesen segítek én is neked. Itt olyan hosszú lenne leírni, meg nem is igazán lehet írásban.

Hívnálak én is, de nem akarlak zavarni.

Segítséget pedig sürgősen szerezzél magadnak, meg rendes kaját is!

Fürdetésről a lányok asszem mindent leírtak már.
Vendég

Sziasztok!
Jó ez a fürdetés téma. Én kb. fél éve néztem a neten fürdető kádat (vagy valami hasonló volt a neve), de azóta se tudom, hol néztem, pedig még drága sem volt. Félig ülő, félig fekvő helyzetben volt benne a baba, tehát nem kellett tartani.
Szvsz nekem is logikátlan az először legyen pucér a baba, majd hozd a vizet sorrend. Mondjuk, ahol ilyenkor is +25 fok van a lakásban, ott ok, de egyébként....
Mondjuk én is téli vagyok (szóval Zita, dec. 18-án kell magadból kipréselni a gyerkőcöt, és akkor együtt ünnepelünk Kép ), nálam első időkben a nagyszülők fürdettek, és a nagypapám úgy befűtött rám, hogy a mamám, ha tehette volna, egy szál bugyiban rohangált volna a lakásban. Kép (Persze, azóta sem szeretem a meleget...)

Ági és
KépKép
exdeus

Bocsi, hülyeséget írtam, nem fürdető kád volt, hanem fürdető fotel. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zita nem tudom ez volt-e az, apánk nincs, hogy segítsen: 06/20-956-7817. 3.500.- L-es méret. Találtam másik számot is, ahol csak 2.500.- 06/20-915-1595 / nora@prosoft.hu (sms-t is lehet küldeni).

Hajni
hajni_

Szerintem az ülőkád féle amiben a baba félig fekszik csak kis ideig használható, nekem sima nagy kádam van, ezaz XL-es, ebben fürdik a mai napig, és még jóideig elég. Ez kb. 2500 ft. Az a csuzdás meg fél évnél nemigem jó tovább, én nem vennék ujonnan

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, igazából már konkrétan nem emlékszem, hogy milyen volt, de ez volt a neve. Egy netes oldalon találtam, kb. 1500-2000 Ft lehetett. És legközelebb, mikor kerestem volna, már nem volt. Pedig szimpinek tűnt. Ez az én formám. Kép
De annyira nem gáz, mivel ugye anyuéknál vagyunk, tehát állandó segítségem lesz! És a leendő dédnagyszülők is közel vannak, csak egy szavamba kerül, és itt sertepeltének egész nap, főleg a nagymamám!
Tehát nem estem kétségbe, elvégre sok gyereket fürdetnek sima kádban, és ők is boldogak és tiszták. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen,
Mi még addig sem használtuk, max 2 hónapig, de az első hetekben nagyon-nagyon jó volt. Mi nem vettünk babakádat, a nagyobbikból kiindulva, hiába volt nagy a kád, amit beszereztünk neki anno (ő sem volt kicsi baba), 3-4 hónaposan már nem fért bele, nem volt neki kényelmes. Ezért most Mininél az ülőkádba, meg a szivacsba ruháztunk be (a kettő együtt volt annyi, mint egy tisztességes méretű babakádKép)
Egyébként most karácsonyra a Keresztmamától az ülős Flippert kértük (azt hiszem, így hívják), mert abban biztonságosan tud pancsikolni, nem csúszik ki és a Fiúk együtt is fürödhetnek majd.

Exi,
nagyon szerencsés vagy, hogy ennyien lesznek körülötted, sokat jelent majd!Kép

Enikő,
találtatok öltönyt?

Kata
pankata

Sziasztok!

Zituska: Nem gond a sok pasi legalább nagy lesz a választék DorinánakKép

Rika: A 10 hét biztos gyorsan eltelik majd és akkor nekem is már csak 8 hét leszKép
Az a gáz dolog viccesen hangzik de azért jo tudni.

Bibi: A kedves sógornőmKép visszament dolgozni de éppen tegnap mondott fel. De dec. ottmarad még ugyhogy igazábol nemtoomKép
Ati is üdvözletét küldi és szorít hogy minden rendbe legyen.

Titti
titti2

Sziasztok!
Rika: Nekem nem jött be a gázKépKép Annyira nehezen jön ki a maszkból,hogy annyira kellett szívnom, hogy behorpadt a fejemKépKép
Én az epidurálra voksolok, ha már fájdalomcsillapítás....Kép

Kata: Tegnap Szabadkán voltunk, úgyhogy nem volt időm öltönyt nézni. Majd a héten valamelyik nap elugrok a picra, meg a Severbe is! Egy barátomnak van, ő Vásárhelyen vette! Olyan gyönyörű, sztem ebben a legcsinosabbak a pasikKép Főlag ha BocskaiKép De a sima álógalléros is nagyon tetszikKép

Zozo: Hogy boldogultál tegnap???

E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zozo sikerült fürdetni? Nekem se volt segítségem, belejöttem neked is menni fog!!! Most el vagyok havazva, de jövő héten szívesen átugrok vmikor segíteni, 5-1/27-ig ráérek, ha kell az egyik nap. Masszírozás? Melegvízzel öblítsd időnként a melled, nekem mindig Dorka gyógyította meg végül (sűrűbben próbáld mellre rakni, vagy fejj, de ne erőltess túl semmit, az sem jó). Ha végleg gáz a dolog úgy tudom forrázott káposztaleveles pakolás segíthet. Egyél, ha el is felejted igyál legalább!!!!

Zita elérted a csajszit?

Enikő nálatok Viola javult, vagy még mindig felsírós?

Vesm azt hiszem te kérdezted a tornát: a Vasasba hétfőnként volt terhestorna (9 hónapja), ingyenes, és a végén nagyon jók a légzőgyakorlatok (sikerült úgy begyakorolnom, hogy még kitoláskor sem feljtettem el használni...)

Pankata köszi a biztatást, majd írok, hogy mi lesz. Nem semmi milyen mohó kis gyerkőcöd van! Kép

Gerika megvagyunk (csak mind a ketten fáradtan), most már nem cumi, hanem rádió vagyok. Gondolom 1-2 nap és nem "bőgetni", hanem altatni megyek. Kép

Megyek is, hívnak Kép: Hajni
hajni_

Exi! igen én is arra gondoltam, árulják bababoltokban is nem csak neten.

Kata! Orsinak irtam XL-es kádja van, vastag müa. még mindig elfér benne kényelmesen, nekem is jobb hogy nem a nagykádat kell teleengedni. Még a játékoknak is marad hely.

Zozo! sikerült a csomot kimaszirozni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi a nagykádban fürdünk már.De előtte egy egyszerű,nagyobb méretű kádban pancsolt a lány.Én egyedül még nem fürdettem. Az apa fürdeti most is,én csak segédkezem...

Enikő!

Mit vettetek Szabadkán?

Zozo!

Sikerült a fürdetés?Ettél rendesen?

Ildi
tfildiko

Karmen,
nekünk is olyan volt Ádival, de az én fiaim, mint számunkra is kiderült, XXL méretűek Kép (Ádikám 4 hósan 9200 gramm és 71 cm volt...Kép) És mivel a genetika "nagy úr", ezért választottuk ezeket a "segédeszközöket" a pancsihoz. Ebből "tanulva" babakocsiból is vettünk egy extra széleset. Igaz, tömegközlekedni nem lehet vele, de Mini akár meg is fordulhat benne, és még beöltöztetve is kényelmesen elfér.

Hajni,
azért ez nem kis karrier, de komolyan (cumiból rádió) és továbbra is csak biztatlak.

Zozo,
Az első héten én is úgy éreztem, teljesen szétcsúszok és elúszok az idővel, szinte folyamatosan szoptatok és fejek. Akkor elkezdtem beleírni a szopikat abba a táplálási naplóba, amit a Nestlések adtak a csomiban és nekem sokat segített, mert láttam, hogy mikor evett (én nagy lelkesen mértem is, hogy mennyit) és úgy éreztem, hogy 3-4 nap után kezd kiszámíthatóvá válni a "szopirend", ami persze változott később, de jó volt támpontnak a kis füzet.
És ahogy betelt a füzet (pont 2 hónapos korára) kialakult az a napirend, amit a mai napig követ az én kis különbejáratú "svájci órám".

Na, ma kapjuk a 4 hós szurit, hátha nem sírom el magam. Igaz, az új oltásrendben megspórolunk néhány szúrást, de nekem még ez is sok, még csak most volt a három hós anya-szenvedtetés Kép

A Nagyfiam meg iskolalátogatóba megy az ovival, kiváncsi leszek az élményeire. Te jó ég, még most született és már a sulin kell gondolkodni !!!

Kata
pankata

Pankatata!

A mi lányunk még meg sem született (30+3), de mi már azon vitázunk , hogy melyik oviba fog majd járni. (én nem akarom az egyetemi ovit)

Ceniko!
Pedig az az élménybeszámoló amit én hallottam, nagyon felkelltette az érdeklődésemet a gázzal kapcsolatban Kép Ezek szerint nem mindenkinek jön be Kép Ez egy igen csak lesulytó hir.

KépKép

KépKép
rika07

Rika,
Jó is ám előre gondolkozni, bár sztem úgyis a Leányzó fog dönteni. Nálunk legalábbis így működött. Megvoltak a "szülői" kritériumaink az ovival kapcs., elmentünk gyerkőcöstül a kinézett ovikba, aztán itt beleszeretett az óvónénibe az első percben, meg az oviba és nem volt tovább kérdés, hova járunk. (ja és nem az egyetemibe járunk.) Kép

Kata
pankata

Rika: pedig az egyetemi ovi állítólag nagyonjó!!!
Figy mindenkinél más válik be, de Te nem csaszis leszel? Mit mondott Emőke? Megpróbáljátok a hüvelyi szülést is?? Az jóóó!! Kép Egyébként a szülésznő inkább a gázt javasolta, de nekem nem sokat értKép

TFIldi: Semmit nem vásároltunk, hivatalos ügyintéznivalónk volt, én utálom a piacot, nagyon ritkán megyek ki! Jobban vagy már?? Noémi?

Hajni: Már nem ébred éjszaka Viola! Bogi annál többszörKép!! Újabban minden éjjel átjön, egyszerűen megőrülök tőle, mert ha odafekszik mellém/közénk, egyáltalán nem férünk elKép
Ha meg nem jön át, 20 percenként felordít, hogy anyaaaaa (akkor nekem kell átmenni, de akkor legalább a párom tud pihenni, nekem meg minek ugye...). Ez azóta van amióta ovizunkKép

Kata: Te pszihológus vagy, szted miért ébred olyan gykran a Bogi éjszaka??? (nem néz tévét, hogy féljen ott látot csúnyaságoktól)
Jó nagyok a fiaid tényleg! Hát hiába genetika! Ti terveztek még babát? Tudod 3 a magyar igazság ( meg egy a ráadásKépKépKép)

Enikő

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: