A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

MandaKép
Köszi a babatapikat! Hamarosan én is küldöm neked őket!Kép 3 hét hamar elrepül!!!!!

Kép

KépKép
babcsi

MAnda Kép
Kép

elárulod a hadititkokat...
karcsi

Manda, Babcsibe
Köszi a Pirikeűző varázsszavakatKép

Manda
Milyen aranyos a KarcsiKép
gtünde

Na megyek Anyukámmal dumcsizni. Jók legyetek!
Babatapik mennek a rászorulóknak!!
gtünde

TüncsikeKép
PusszancsKép jó dumcsizást!!!Kép

Kép

KépKép
babcsi

Sziazstok, megjöttem a dokitól. Elküldött hormonvizsgálatra. Dec. 4-én kell mennem, az lesz a 21. cn. Apát meg andrológiára. Kedves párom olyat kérdezett erre, hogy azt le se merem írni. Férfimódra, tömören megfogalmazta, hogy mi vár rá. De legalább röhögtem egy jót.

Szilcsi
Március óta próbálkozunk, ez a 9. ciklusom. Nekem rengetegnek tűnik, de tudom sokan sokkal régebb óta vágyakoztok.

A suliban csak 9 németem van hetente. Csak 4. osztállytó van hivatalosan nyelvoktatás.(heti 3 óra). A kicsiknek szakkört tartok.

Tüncsi
Tudom, hol épül az Árkád, de az irodákról én se tudok semmit. Elég messze van tőlünk, a város másik végében.

Én is kíváncsi vagyok, mi az az irányított. Kerestem már a NETen, sikertelenül.
Vendég

Szia GyugyiKép
Akkor ti is megkezditek a vizsgálatokat!!!
Az jó legalább kiderül, ha van valami probléma és tudnak rajta segíteni.
Ugye neked már van két lurkód, ha jól emlékszem?
Le a kalappal, hogy vállalkoztok egy harmadik bébire is ebben a mai világban?!

manda

Lányok!
Háziállatokkal mi a helyzet? Van egy gyönyörű brit 6 éves cicánk. Sokan riogatnak, hogy majd megfertőz.
Nem akarunk megválni tőle. Szó se lehet róla.
(a lányom mindene)
Nyugtassatok meg!
Vendég

Manda
Igen, már van kettő. Én mindig is hármat akartam.Most érzem úgy, hogy itt az ideje. A gyerekek már "nagyok", van időm unatkozni. Szeretném újra átélni, még egyszer, utoljára a csodát.
Huszonévesen valahogy más volt, nem tudom ezt pontosan megfogalmazni. Mintha most intenzivebben, tudatosabban élnék meg mindent.
Egy gondolat, érzés kavarog bennem állandóan: AKAROM
A kolleganőmnek most született babája egy hónapja. Megfoghattam... Hihetetlen érzés egy ilyen csöpp, szuszugó, babaszagú emberi lényt érezni. AKAROM!!!
Vendég

GyugyiKép
Elhiszem, itt mindnyájan nagyon akarjuk azt az áhított bébit!!!Kép
Tesóméknál már van két bébi: 2 éves és 4 hónapos.
Tegnap voltak nálunk köszöntőben (az én férjem a Karcsi, aki szokott még itt irogatni), és foghattam Andráskát (ő a kicsi), olyan jó érzés volt. Annyira édes, mindenkire mosolyog, aki nevet rá. Veronika is édes, de neki már van saját akarata és azt próbálja mindig átvinni.

Cica ügyben nem vagyok kompetens, mert nem tartunk itthon (panelben) állatokat, valahogy az anyukám nem szerette és én sem tudnám elképzelni.
Remélem nem haragszik meg ezért senki.

manda

GyugyiKép
Ezt neked szedtem le a netről amit cicustól lehet szerezni és veszélyes lehet a babára, olvasd el és szerintem megnyugodhatsz:

A Toxoplasma fertőzés olyan betegség, amely állatokról, például macskáról kerülhet az emberre. A Toxoplasma nem vírus, hanem egy úgynevezett protozoon, egy egysejtű élősködő. Nem terheseknél azért nincs különösebb jelentősége, mert egy influenza-szerű betegségként zajlik le, semmi szövődményt nem okoz. Az emberek többsége átesik ezen a fertőzésen, és ekkor a későbbiekre vonatkozóan védettsége alakul ki. A toxoplasma fertőzés elleni védettség elméletileg egy életre szól, de 100 %-ban soha nem lehetünk ebben biztosak, ezért nem árt azoknál is vizsgálni az ellenanyag szinteket, akikről tudjuk, hogy már átestek fertőzésen. Az IgG pozitivitás azt jelenti, hogy korábban átesett már fertőzésen (tehát védett ellene). Az IgM negativitás pedig azt mutatja, hogy nem zajlott le friss fertőzés a közelmúltban. Friss Toxoplasma fertőzést mindig az IgM és az IgA emelkedése jelzi, amennyiben ezek nem változnak, akkor a fertőzés kizárható.
A kismamáknál azért végezzük ezt a szűrővizsgálatot, mert ha a terhesség idején alakul ki friss fertőzés, az a babánál okozhat gondot (leginkább az agykamráknál). Ha valaki fogékony a fertőzésre, akkor a terhesség során többször ellenőrizzük, hogy nem kapta-e el a betegséget. Ha igazoljuk, hogy friss fertőzés áll fenn, akkor egy bizonyos gyógyszert adunk a terhesség végéig, így meg tudjuk akadályozni, hogy a babánál szövődmény alakuljon ki.
A toxoplazma ellen védőoltás nincs.

Kép

KépKép
babcsi

Asszem a Babcsibe ezen az oldalon találta a szöveget, érdemes az egészet elolvasni:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/toxoplazma.htm
gtünde

Nekem anyukám megcsinálta a vizsgálatot a véremből. Kiderült, hogy régen volt már ilyen fertőzésem, tehát elvileg védett vagyok vele szemben. Nekem volt is macskám úgy 19 éve.
Ja, a laborban csak azt tudják kimutatni, hogy seropozitív-e a vér, ha igen, továbbküldik az ÁNTSZ-be, ahol megnézik külön az IgG-t, IgA-t és IgM-et. Ebből derül ki, hogy mikori a fertőzés. Szóval nem kell megijedni, ha a vér pozitív, mert úgyis az Ig-k eredménye a mérvadó.
Remélem, érthető voltamKép
gtünde

GyugyiKép
Ja egyébként ezen kívül tudtommal háziállat nem okozhat semmilyen más gondot. Nekünk is van egy pici kutyusunk.
Jó, hogy a doki már el is küldött vizsgálatra téged és a párodat is, így legalább megtudjátok ha véletlenül van valami. Tudod pl. magas prolaktin, amit már írtamKép
Egyébként 9 hónap az 9 hónap várakozás és itt szerintem mindenki megért!Kép

Kép

KépKép
babcsi

Gyugyi
Na, elővettem egy térképet. Ha jól emlékszem, akkor a Tartsay és Bajcsy kereszteződésénél van vhol az irodájuk, és a Batthyány térnél bérel lakást a párom. Így szerencsére gyalog tud járni dolgozniKép
Ti merre laktok?
gtünde

TüncsikeKép
szerintem teljesen érthető voltál!Kép Na tehát akkor, hogy is van ez?KépKépKép

Kép

KépKép
babcsi

Babcsibe
Tudom, neked nehezek ezek a témákKép, mert te tesztben és hőben vagy nagymenő hihihiKép
gtünde

Köszi lányok, arik vagytok. Meg fogom nézetni a véremet.

Mi is panelban lakunk.Ez egy 100%-os szobacica.
Gyerekkoromban nem volt állatom, apám nem engedte.A gyerekek könyörögték ki, én meg engedtem. Nem bántam meg.

Babcsi
Tudatlan vagyok. Mi az a prolaktin, eszik vagy isszák?
(Nem tudok vigyorgó sárga kis golyóbisokat csinálni!!)
Vendég

Gyugyi
A mosolygós : ) szünet nélkül, a vigyori : O szünet nélkül.
A prolaktint az agyalapi mirigy termeli és ha magas, gátolhatja a peteérést.
gtünde

Mi a prolaktin?

A prolaktin ( prolactin, PRL ) az agyalapi mirigy által termelt egyik hormon. Fő feladata az, hogy biztosítsa a tejelválasztást a szoptatás alatt, azonban egyéb folyamatokban is szerepet játszik ( pl. anyagcsere növekedés, szaporodás ), gyakran a nemi hormonokkal együtt. A terhesség alatt több más hormonnal együtt részt vesz az emlőmirigy kiépülésében, illetve szoptatás során serkenti a tejelválasztást. Az anyatej termelődése 2 hormon hatására jön létre, ezek az prolactin és az oxytocin, ez utobbi nyugtató hatással van az anyára a kisded szoptatása közben. Este a prolaktin szintje nagyobb ezért van, hogy a kismama este jobban tud szoptatni, mint nappal. A szülés után gátolja a női nemi ciklus beindításáért felelős hormonok termelődését, így a tüszőérést. Hat a szervezetben található sárgatestekre.
gtünde

Itt a többi hormonról is olvashatsz:
http://membres.lycos.fr/rgv/hormon.htm
gtünde

GyugyiKép
Igen, éd a tejtermelésben játszik fontos szerepetKép

képzeljétek a dokim mondta amikor a nyh-ról beszélgettünk, hogy volt olyan kuncsaftja aki menzikor bevitte neki a levált nyh-t mert nem tudta, hogy mik azok a nagy darabok! Jó mi? Gondolom örült nekiKép

TüncsikeKép
Ezen a héten folyamatosan járok ki a házhoz. Holnap kezdik belül a burkolás és kívül a ház színezését! Ha minden jól megy jövő héten már kezdik a tereprendezést! Annyira szeretnénk költözni még karácsony előtt!! Már megvartam és ki is vasaltam a plussz függönyöket! Tök csinik lettek!

Kép

KépKép
babcsi

most elszaladok zuhanyozni, mindjárt jövök...

Kép

KépKép
babcsi

Tüncsi
Mi Marcalvárosban lakunk a lakótelepen.(DNY)A párod a Belvárosban lakik. Ritkán járok be, mert nem lehet rendesen parkolni. Utálom a sok autót.Pestiek, hogy bírjátok?
(Én is ott születtem)

Lányok
Ti minden hónapban teszteltek, vagy kibírjátok?
Engem csak az utálatos szimpla vonal látványa tart vissza.

Jaj, megy a NY helyszinelők, utána még bekukk.
Sziasztok
Vendég

Babcsibe
Azért ez durva lehetettKép Szegény doki.
Tök jó, hogy már így alakul a házatok. Szerintem, ha így haladnak, akkor biztos, hogy már ott karácsonyoztok, és lehet, hogy már nemcsak kettesbenKép
gtünde

Gyugyi
Látom a térképen merre van. Én nem teszteltem minden hónapban, mert mindig megjött. Múlt hóban csináltam egyet 22. napon, ami nagyon-nagyon halovány második csíkot adott, de 3 nap múlva negatívat teszteltem. Most kivárokKép
Én is utálom a sok autót. Itt Pécsett is már akkora a forgalom, mint Bp-en. Párom szokott szitkozódni, mikor megyünk be a városba, hogy nem lehet haladni. Azt mondja, Bp-en igaz, hogy nagy a forgalom, de ott legalább mennek.
gtünde

Hát a parkolás nálunk is elég nehéz, mert szinte az egész belváros és környéke fizetős. Egyedül az Árkádban lehet 1 órát ingyen parkolni.
gtünde

Húúú, most nézem, ma aztán rendesen termeltünkKép
gtünde

A dugókról csak annyit, hogy szegény párom a város másik végébe jár dolgozni és napi 40 perc oda 40 perc vissza. Ha kiköltözünk a házba akkor napi 1-1- óra lesz szegénykémnek a bejárás. Õ ismeri a dugókat igazán. Én utálok a belvárosba kocsival bejárni, ha lehet inkább metrózok. Parkolóhelyet max. nyerni lehetKép

TüncsikeKép
Köszi a jókívánságot!!! én is azt kívánom neked, hogy már hármasban karácsonyozzatok egy cuki kis pocaklakóvalKép

GyugyiKép
Hát a tezstekről annyit, hogy ühüm, ühüm, szóval most már én is megpróbálom megállni! mert eddig egy kicsit túlzásba vittemKép én sem láttam + tesztet még,csak egyszer amikor átszívárgottKép

Kép

KépKép
babcsi

Babcsibe
Mi kb. 20 perc alatt beérünk a városba, de busszal a melóhelyemre eljutni 1 óra. A vidékiek hamarabb beérnek vonattal.
Már kezdtelek hiányolni, azt hittem, leengedted magad a lefolyónKép
gtünde

Innen, anyukámtól viszont tök jó bejárni, mert nem kell bérletet sem vennem, és gyalog 20 perc alatt ott vagyok a melóhelyen.
gtünde

Gyugyi
Hol megy a Helyszínelők, az AXN-n??
gtünde

TüncsikeKép
Most megyek kajálni egy kicsit, aztán még jövökKép

Kép

KépKép
babcsi

Babcsibe
Jó étvágyat, habár már kicsit késő van az evéshezKép Én már nem tudok jönni, mert vége a barátokköztnek és anyukám mindjárt ellök a géptőlKép
Úgyhogy jó éjt mindenkinek!!!
gtünde

Szia Gyugyi Kép udv itt. Minden ffi eloszor megijed az anngrologiatol, aztan rajon, hogy mi min megyunk keresztul es jobb esetben befogja .Kép( bocsanat,,nem tudtam szebben mondani) Kép es csinalja a dolgat...
BAr nekunk is csak ennyibol allna..

Lanyok, volt mar vki endrokrinologusnal ? (hormonszinteket nezi) . En csut megyek,,remelem helyrerakjak a prolaktinomat..

Tundi Kép hanyadik napon vagy? miket erzel? lehet, hogy most sikerult?
saci

Babcsi Kép es ha nem tesztelsz , mi lesz helyette a hobbid Kép ? pl babaruha vasarlas? az jo !!! istenem,,imadom azokat a kicsi ruhakat !!

Manda Kép mikor lesz a kov. lombik? decben? vagy tobbet kell varnotok?

Amica , Kandi Kép esti baglyok , hol vagytok?

Wish Kép nem irtal az edzesrol...csinalod meg?

sacko.
saci

Jó éjt csajok!

Gyugyo, nekem is kettő van és olyan jó, hogy ide már gyerekkel is lehet jönni, nem harapnak meg az első babásokKépKép!!!!!!!!!!!!!

Minap épp ez volt a téma az egyik topikban, olyan jó Ötyék és Ifjak, hogy megoszthattam veletek én is a gondjaimat és ittmarasztaltatok! Köszönöm!

Babcsi, Tüncsi, megvettem! Holnap reggel kiderül megcsinálom-e.Kép

Kandika, SAckó jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
amica

TüncsikeKép
Köszi, már meg is ettem. Sajna csak most tudtam vacsizni! Neked is jóéjt!Kép

SaciKép
én nem voltam, nekem csak a dokim szokta ellenőrizni. Fogok tesztelni csak most már visszafogottabbanKép A babarucikat mindig nézegetem, szerintem is olyan édik!!! már alig várom, hogy vásárolhassak is. De azt majd csak ha már kb. 7-8 hónapos terhes leszek! Aztán persze majd kiderülKép Bárcsak már ott tartanékKép

AmicaKép
Micsoda önmegtartóztatás!Kép de szerintem holnap reggel csináld meg, nehogy tovább kínozd magad!Kép

Na én megyek alcsizni mert eléggé fáradt vagyok, mindenkinek jócakát és csíkos álmokat!Kép

Kép

KépKép
babcsi

Tejelválasztás? Nekem nem mindig érzékeny a cicim mensi előtt. Most se éreztem semmit. De volt olyan, hogy nagyon fájt. Lehet összefüggés?

Babcsi
építkeztek? Hol,mióta, milyen lesz? Szoktál nézni lakberendező műsorokat? Én szeretem.

Kép Kép

Sikerült!!
Vendég

Miért nem jelenik meg nekem, amit írtok?
Csak akkor látom, amikor újra írok. Tök béna vagyok.

Amika
Mennyi idősek a gyerekeid? Biztos írtad már, bocsi, nem tudom visszakeresni, olyan sok a archiv.

Tüncsi
a TV2-n ment. Csütörtökön meg a Viasat3 a nyerő.

Én is olvastam a vitát a másik topikban. Nem semmi...

Na, jó éjt, alig látok már. Bebújok apa mellé.Kép
Bár most Győzikével fárasztja magát.
Szép álmokat (is)
Vendég

Miért nem jelenik meg nekem, amit írtok?
Csak akkor látom, amikor újra írok. Tök béna vagyok.

Amika
Mennyi idősek a gyerekeid? Biztos írtad már, bocsi, nem tudom visszakeresni, olyan sok a archiv.

Tüncsi
a TV2-n ment. Csütörtökön meg a Viasat3 a nyerő.

Én is olvastam a vitát a másik topikban. Nem semmi...

Na, jó éjt, alig látok már. Bebújok apa mellé.Kép
Bár most Győzikével fárasztja magát.
Szép álmokat (is)
Vendég

most meg duplán ment el
Szom se érti.
Vendég

SaciKép
Ma vagyok 1cn.-on, úgy, hogy számításaim szerint 3 héten belül meg lesz a következő lombik.
Aztán, ha az sem sikerül kihagyok 2-3 hónapot, zárás miatt.

Jó éjszakát lányok!!!
Kijelenkezem ma estére, találkozunk holnap, még nem dolgozom, majd csak szerdán!!!!

Pusszancs!!!!!!!!!!!!!

Manda

manda

SaciKép
Ma vagyok 1cn.-on, úgy, hogy számításaim szerint 3 héten belül meg lesz a következő lombik.
Aztán, ha az sem sikerül kihagyok 2-3 hónapot, zárás miatt.

Jó éjszakát lányok!!!
Kijelentkezem ma estére, találkozunk holnap, még nem dolgozom, majd csak szerdán!!!!

Pusszancs!!!!!!!!!!!!!

Manda

manda

Manda Kép az jo, hogy nem kell tobbet varnod ! muszaj lesz mar neki sikerulnie KépKép a fenebe is,,..
jo ejt !

Amica Kép a tesztet vetted meg? ugyis megcsinalod holnap ! hihiihhi. nem birod ki Kép

Babcsika Kép fogadok barmibe, hogy nem fogsz te 7 honapig varni a vasarlassal. A pozitov tesztnel mar bebi-furdokaddal a hatadon tersz majd haza KépKép
saci

Sziasztok!
4 oldal! Nem semmi. Kép
Megvan néhány 21. napi hormonom:
fsh 5.5 (norm.1.1-7.7)
lh 3.7 (1.0-11.4)
prolactin 414 (77.0-511.0)
Szóval mind normális. Kép De én a progeszterontól tartok, meg az ösztrogéntől meg a tesztoszterontól. Azok viszont csak 3 hét múlva lesznek meg.
Nekem a hőgörbém normális. A nyák viszont 3-4 nappal a pé előtt nyúlik, a cicim meg a 20-13 napon feszült veszettül. Most meg a 21-től barnázok. Vmi nem kóser. Kép

Na jó éjszakát!
Krisz

Kép
vizkriszisback

Krisz Kép tobb pe is lehet egy honapban. ha szerencsed van,,neked az van...KépKép csak ki kell hasznalni...
meggyogyultal kozben? remelem ....

saci
saci

Sziasztok!

Iszonyatosan nagyon rengeteg sokat írtatok Kép
Mi hazamentünk ma anyuékhoz azért nem voltam.

SaciKép
Csinálom az edzéseket, bár félek most kényszerpihenő jön, mert nagyon fáj a torkom.

BarbiKép
Drukkolok Kép Azért csak van 1.2 érett petsesejt abban a sok tüszőben!

KriszKép
Reméljük hamarosan kiderül miért vannak ezek a "tüneteid" Egyébként a hőm és a nyák (hihi, elöszörre azt írtan, hogy anyák Kép, ezek leszünk miKépKépKép) nekem sem mindig vág egybe.

MandaKép
Ez igen, roham tempóban haladtok. Én azt hiszem, nem fogsz te semmilyen zárást csinálni, otthon fogod nevelgetni a kis gombócpannikat a hasadban Kép

SzilvaKép
Boldog névnapot, remélem jövőre már eggyel többen köszöntenek otthon Kép

wish

Kép
Kép

wish

Megvan a hőmérőm!!!Kép
Hát persze, hogy be volt ágyazva. Kép
Wish
Örülök, hogy látlak! Kép
Jó éjt!

Kép