A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Benianyu,
ahoz még tartozik egy játékos-játszó pléd,csak az ívet betettem a járókába,majd lefotózom az egészet,amúgy igen,már játszik veleKép
Barbapapa,
nagyon jókat tud szundizni,de ugyanennyit van ébren is,csak akkor nem mindig jut eszembe fotózni,vagy nincs szabad kezemKép
mindjárt teszek fel ébrenlévős képeket!olyan cuki ez a gyerek.......mint a többiKép
NyúlnéKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na még három,bocsikaKépKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hencsi,

Már nem emlékszem, te anyatejes vagy vagy tápszeres?

Tápszeres babáknál van előirás ugye, hogy mikor mennyit lehet neki adni... de anyatejeseknél nincs.

Én nem használtam sose tápszert, tehát lehet hogy most hülyeséget beszélek, de ha tápszeres a baba,és éhes marad a napi adagja után, nem lehetne neki nagyobb mennyiségű vizben feloldani a tápszert? Mert ha jól értem, akkor azért nem szabad túladagolni, mert akkor túl sok kalóriát meg más tápanyagot vesz magához. De ha az a baja, hogy üres a pocija, akkor nem lehetne több vizet adni vele? Vagy igy nem lehet őket átverni?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly:

A tök isteni! Dehogy kell ezt cukrozni! Kép

Rólunk:

Tegnapi családlátogatást Zsuzsa úgy ahogy volt átaludta. Kép 12:30-kor kirobogtunk vele sétálni, mert tiszta ideg voltam, hogy jön a család ebédelni és uramisten mi lesz ha nyűgi lesz és akkor mit gondolnak majd rólunk. Kép Nagyanyám befutott pont mikor indultunk ki, ő meg is jegyezte, hogy azért nyűgös a gyerek, mert "elnyűgösitettük." Bennem meg ment fel a pumpa... de lecsitotottam magam meg Zsuzsát is egy jó órás sétával, David is jött velünk és még ő is csititgatott, hogy Zsuzsának mi jelentjük a nyugalmat, nekünk kell nyugodtnak lenni, akkor ő is az lesz. Aztán nagynéném meg is jegyezte kicsit csodálkozva, hogy milyen nyugodt anyuka vagyok. Naná mikor a baba végigaludta az egész látogatást. Kép Ugyanis mikor hazaértünk, Zsuzsa még mindig durmolt, úgyhogy kint hagytuk a kertben és majd 4-ig aludt!!! Kép Oltári édes volt, kapott egy cicafüles sapkát David keresztszüleitől, hát tündéri benne, mondjuk utálja, de minden sapkát utál. No mindegy, kislányom olyan angyali volt hogy csak na. Szép is és csendes is. Kép

Ma is kisangyalt játszik, alszik, szopik, szépen elnézelődik a játszószőnyegén. Ma még nem is volt a kengurujában, annyira szavát nem lehetett hallani (az oltás után azért lehetett). Szóval ilyen se volt még, teljesen el vagyok tőle ájulva.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Kép

Megint jöttem! Ádámka (még) alszik. Ahogy többen is írták, nekünk is ez jött be: hason fektetésben elalszik és 3-6 órát alszik egyszerre. Persze ehhez az is kell, hogy tele legyen a poci, amit úgy érünk el, hogy szopizik valamennyit (két ciciből 50-90 ml-ig valamennyit) és aztán fejt tejből kap Aventes 1-es cumival pótlást, 130-160 (!) ml-ig. Én pedig szigorúan fejek 3 óránként, átlag 90-110 ml-t fél óra alatt Aventes kézi mellszívóval (amit le szeretnék cserélni Medela mini elektric-re, de kivárom, amig akciós lesz a Brendon-ban vagy a Megában), két ciciből. Uxi: nekem is igy indult a dolog és lám, mi lett belőle, már csak egy-kétnaponta kap tápot egyszer naponta (mert sokat eszik a lelkem és elfogy a saját tejcsi). A saját tejcsivel mindig loholok az események után, azaz mire elérném a full anyatej állapotot, többet eszik Kép Uxi, szerintem ha minden evés után fejsz, több lesz a tejcsi. Hidd el, én 7 hete próbálkozom és a nulláról hoztam fel magam szép lassan 500-600 ml-re / nap. Kezdetben próbáltam a Lactoherb-et, Fitolac-ot, egyéb teakeveréket (kecskeruta, csalán, ánizs, édeskömény), majd jött a homeo (urtica urens), de szerintem a rendszeres fejés hozta meg SZÉP LASSAN az eredményt. Nálam úgy van tejcsi, ha üres a mellem. Mindenféléket mértem eddig, pl. 3 óránként 90-110 ml, de pl 6 óra alatt 160 ml. Ebből következtetek arra, hogy az üres mellben több tej termelődik időarányosan, azaz elősegíti a tejtermelődést.

Benianyu!Kép
Köszi a dicséretet, meg kell mondjam, neked is gyönyörű fiaid vannak, büszke lehetsz rájuk (tudom, az is vagy!)
De mindegyik gyermek gyönyörű, mindenki büszke lehet!!! KépKépKép
Majd később szeretnék tőled információkat kérni közösség ügyben (mert te olyan izgő-mozgő vagy és közel laktot hozzánk), szóval mi csak kiköltöztünk pár éve Pestről Dunakeszire, ezért nem ismerek itt semmilyen lehetőséget foglalkozásos közösség ügyben, azaz pl. zeneovi, játszóház, meg ilyesmi, szerintem nincs is itt ilyen, és ezért kérdezném majd tőled, hogy Káposztáson mi van, mert az elég közel van hozzánk, és talán télen veszünk nekem is autót (bár nagyon félek vezetni, ezrét nem is volt eddig autóm, a férjem hordoz mindenhova, de ez az állapot nem tartható hosszú távon). Szóval majd érdeklődöm, számíts rá!

Konakion! Lányok, béna vagyok, hogy kell kinyerni az ampullából a folyadékot? Köszi előre is! KépKép

Sziasztok, puszi mindenkinek!

Anina, a béna
anina

Megann:

Azt hiszem te kérdezted, hogy kell-e itatni a tápszeres babát... hát én az az igazság, nem nagyon tudom, mi a szokás tápszeres babákkal, de sok tápszeres és nem tápszeres anyuka is ad a babájának inni (vizet, teát), tehát ebből kiindulva ártani nem árt. Szerintem kináld fel neki, és ha kéri, akkor megissza. Bocs, okosabbat nem tudok. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
Kép
gyönyörűek a babák, mint mindig Kép

Megann,
képzeld, hogy jártam. Hétfőn voltunk szurin Kép nagyon sajnáltam kismanómat, még sírtam is vele együtt, mikor fájt a kicsi lába Kép a lényeg most nem ez, hanem ,hogy mennyire elrontottam a jól bejáratott kereslet-kínálatot Kép Mivel nagyon sajnáltam, tudtam, hogy a cici megvígasztalja, és ha kérte akár 2 óránként engedtem neki, ami borzasztó nagy hiba volt. Kép azt értem el vele, hogy egyre gyakrabban éhezett meg, mivel a rövidebb idő alatt egyre kevesebb tudott termelődni, míg eljutottam a 3. nap odáig, hogy már éjszaka is 2-3 óránként kelt enni ,ja és nem beszélve a folytonos evés miatti pocakfájásról, ja és a csak a cicin tudunk elaludniról Kép 3 nap kellett míg mindent visszaállítottam. HÁl'isten sikerült. Kép visszatértünk a mai éjszakával a 8,5 órás alváshoz, nagyon remélem, hogy így is marad Kép EZzel csak azt akarom mondani, hogy visszaszívom 1. a mérleg valóban nem hülyeség, az igény szerinti szopi az! (bocsi mindenkitől, aki híve, nekem nem jött be Kép) és az enni kérés nem azt jelenti babáéknál, hogy valóban éhesek, csak vígasztalódnának. Szerintem egyáltlán nem igaz, hogy minél gyakrabban kerül mellre a kicsi annál több tejcsi termelődik, kivéve az első 6 hétben, a ciciknek pihenni kell!!!!! A teljes kiürítés viszont valóban fontos!!!
Tudtad, hogyha 20 ml-t ki tudsz fejni, akkor a ciciben még + 50 van, amit a baba kitudna szívni???
Én a múlt héten nagyon megijedtem, mert összeomlott a rendszerünk, de sikerült visszacsinálni KépKépKép
Ezzel annyit szeretnék csak mondani, hogy fontos a rendszer Kép min. 1 kg / 150ml kell egy babának kajálni! ha ezt napközben eszi meg, akkor az éjszakát átalussza, sztem Kép
mennem kell, folyt. köv.
szmercsa
szmercsa

Anina:

Konakion ampullára oda rakod a hüvelykujjadat ahol a pötty van, és úgy töröd le hátrafelé a tetejét. Akkor nem szilánkosodik.

Ja. Nekünk a doki néni azt is mondta, rakjuk gyakrabban hasra Zsuzsát (nem szeret hason lenni), mert jót tesz a nyak meg hátizmainak. Szóval most be lesz iktatva, mikor éppen jókedvű, a hasonfekvés.

Meg van a feje hátulján a tarkójánál egy ilyen csontos csúcs, ott, ahol a koponya alja van. Újszülött korában nagyon feltűnő volt, mostanra kezd "belenőni" a csontos fejébe, de azt is mondta nekünk a doki néni, legközelebb mikor viszem ortopédiára 4 hónaposan, mutassam meg, mit szólnak hozzá.

Én azért nem lepődtem meg rajta, mert volt egyetemen egy olyan pasim akinek szintén volt egy ilyen kicsúcsosodása a tarkóján, úgyhogy én azt hittem rá, ez is ilyen egyedi dolog, mint hogy van aki tudja összehajtani a nyelvét, meg ilyenek... de aztán a doki néni megtapizta első látogatás alkalmával, és jól meglepődött rajta, hogy ilyennel még nem találkozott. De mivel semmi kóros tünete nincs miatta, ezért csak elkönyveltük, hogy őneki ilyen hátul a koponyája és kész. Kiváncsi vagyok mit mondanak az ortopédián...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa:

Nálunk mióta Zsuzsa átalussza az éjszakát, nappal sokkal gyakrabban szopik. Néha mikor úgy érzem, az történik amit te is irsz, hogy keveset szopik mert csak kicsit éhes, akkor megpróbálom kihúzni az etetéseket...

De én úgy vagyok vele, ha a szopi megnyugtatja (és az nyugtatja meg legjobban), akkor miért ne kaphatna?

Mondjuk ezáltal (ma mértük) 6,2 kg a "kis"asszony. Szép nagy baba, de szerintem nem úgy nagy, hogy kövér, mert arányos. Csak nagy.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Be vagyok havazva, de a visszaolvasással megvagyok! Tegnap Gergő egész nap óránkét evett,de legalább az éjszaka egész jó volt Kép Hathetesen van egy növekedési ugrás, ugye?

Anina, Urtica: CH5, vagy 9, napi 2-3x5 golyó. Bevétel előtt és után fél órán keresztül nem lehet enni-inni, és a kúra alatt kerülni kell a mentolos dolgokat / tehát fogat mosni is mentol mentes fogkrémmel szabad/.
Ádám gyönyörű!!!!

Kriszta Kép Tali nekem kedd délelőtt kivételével általában jó bármikor. Többiek is jelezzetek!

Zsuzsófi Kép Én is szavaztam a képekre! Megkaptad a kuponokat? Vagy nem is mehetsz a börzére?

Benianyu Kép Irigykedem a moziért! Nekem senki sincs, akire mindkét kölköt ráhagyhatnám! Ilyenkor jó lenne anyósom, vagy anyám... Örülök, hogy jó napotok volt Kép

Most ennyire futotta.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok lányok,
akinek szoptatási gondja van, érdemes még elolcvasni a következő oldalakat.De itt vannak különböző más témák, amik érinthetnek titeket.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap2

Leírom az én tapasztalataimat is:

Kép

Kép
prüntyi

sziasztok!

Na, Lillám megkapta a 3.havi szurit. mi 2hósan az ingyenest kaptuk, meg az agyhártyagyulladás elleni fizetőset, most 3.havinak a sima infanrixet és 4hósnak az infanrix+IPV+HIB-et Írta fel a dokinéni.
Lilla alszik szegénykém de nagyon sÍrtKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép annyira sajnáltamKépKépKép
remélem nem fog belázasodni!!!eddig egy kanál Panadolt kapott, estére meg fél germicid-c -t adok majd neki.

Duda,
hát, már én sem tudok mit mondani...rábÍzom a dokinénire...

NyúlnéKépKépKép
nagyon aranyos ez a huncut kisnyúl!!!

Anina, Davallia és mindenki!
szépek a manók!!!

Zsuzsófi,
ok, szavaztam, drukkolok!

Megann,
ha a hasa fáj, akkor Lilla régen sikÍtva vörösödve sÍrtKépKépKép nagyon látszott rajta, hogy görcsölKép már nem fáj neki, most ha sÍr, másként sÍr.azt én sem hiszem, hogy ha 6 hétig nem volt hasfájós, akkor most az a baja, hacsak nem kapott egy kisebb fertőzést, mint ahogy Lilla is, és ennek következtében nincs minden rendben a beleiben.

én nem adok a tejen kÍvül mást Lillának, ha nem muszály.

Hari:
a dokim mondta, meg anyumnál is volt ilyen tanácsadó és ő is, hogy a forralt csapvÍzből nem igazán tűnnek el a szennyeződések, csak a bacik jó része hal meg. én mindÍg csak humana babyvizet merek itatni a babával.
ha hallgatsz rám, nem adsz neki csapról vizet.
zsofy

Szmercsa, engem érdekelne annak a három napnak rövid története!Kép
de remélem Vrucsincának van igaza, és eljött a mi időnk is a magunk 6 hetévelKép ma este kiderülKép
egyébként ma nappal is többet volt eddig fennt Eszti, most édesen alszik. hasonKép

azoktól kérdezném, akik rendszeresen fejnek: hogy csináljátok? mármint az időre vagyok kíváncsi. nálunk kaja után a büfiztetés fél óra, és még utána is van, hogy leteszem és nem sokkal később iszonyat hangosan felsír, és amikor felveszem büffent egy óriásit. de ha nem kell büfögnie, akkor is sírKép mire eljutnék a fejésig, akkor már majdhogynem kezdődik a következő etetés, akkor meg már félek, hogy kifejem a következő adagot. már egyszer csináltam úgy, hogy egyik kezemben Eszti, másikkal fejtem... persze akkor hívott az én édesanyámKép és akkor ugye a fejés is egy csomó idő, és a cicit is szétmarcangolja. szóval hogy csináljátok? komolyan le a kalappal, aki minden kajesz után tud fejni!
elmondanám eddig kb 110 ml tejcsit sikerült összeguberálnom a frigóba, ez össz5 pohárban van...

KépKép
KépKép
and

Leírom az én tapasztalataimat is:
Én szülés óta igény szerint szoptatok, és soha nem fejtem!!! Az első pár napban (a belövellés időszakban) volt olyan, hogy nem akartam felkelteni és a cici elejéből lefejtem egy kicsit, hogy ne durranjon szét(de csak annyit). Megjegyzem nincs nagy mellem!!!
Az elején kicsit fárasztó volt, mert volt, hogy 1-1,5 óránkén szopizott, de olvastam hogy ez beáll az igényeihez később, így folytattam. Majd a gyerekorvosunk is rábeszélt, hogy tartsak 2-3 órás szünetet szopik alatt, de nem jött be mert akkor annyira tele ette magát, hogy a felét kibukta, így folytattam az igény szerintit, és szép lassan beállt a kereslet-kínálat! Soha nem szívta ki teljessen a cicit, de nem is tudná, mert a szopi alatt termelődik a tej!!! (Most már több helyről is ezt hallottam). Most már van hogy 3-4 óra is eltelik két kaja közt, de van hogy csak egy mikor mennyire éhes! De mi sem tudunk, minden étkezésre ugyaannyit enni, nem?

Szóval MEGANN, ha nem túl fárasztó, szerintem is próbáld meg gyakrabban mellre tenni, és olyankor csak a babával foglalkozz!!! Hagyd hogy kiszívjon amennyit tud, és ha kevés ragd át a másik mellre, hogy onnan is kiegye amit tud. És ha ezek után is kevés akkor pótold. Szerintem próbáld ezt meg minden etetésnél, hátha még nem késő!!!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Rókica!Kép

Köszi a segítséget! Gondoltam, hogy valami oka van azoknak a csíkoknak, pöttynek! Kép

Jucc! Kép

Hálás köszönet az infoért! Már csak azt nem tudom, mennyi idő egy kúra? Én három hete szedem kb. az urticát, de persze fogat mostam közben, ezért nem ért semmit? Kép

Más: Lányok, hátha segítek ezzel spórolni valakinek: hogy legyen olcsóbb a pelenkaköltség. Aki egészségpénztári tag, annak bizonyos babacuccokat a jogszabály lehetővé tesz elszámolni és az adókedvezmény miatt így olcsóbb pl. a pelenka, törlőkendő, mellszívó, sterilizáló, cumisüveg, üvegmelegítő, gyógyszertári cuccok (de nem lehet elszámolni pl.babarucit, bababútort, babakocsit, autósülést vagy babaételt). Ez gyakorlatilag úgy néz ki, hogy befizetsz az egészségpénztárba te (vagy a munkáltató) pl. 200 000 Ft-ot és erre 60 000 Ft adójóváírást lehet igénybe venni (a befizetett összeg 30%-át, de max. 100 000 Ft-ig lehet adójóváírást igénybe venni ezen a jogcímen, ami 333 000 Ft befizetésnél éri el a maximumot).Az egészségpénztár a befizetett összegből persze lenyúl egy kis kezelési költséget (nálam 5%-ot),azaz csak az egészségpénztárral máris 30%-5%, azaz 25% költségmegtakarítást értem el, azaz ennyivel olcsóbban veszem a pl a pelust. A dm-nek vannak a legolcsóbb árai (a dm, Cora, Auchan árakat néztem eddig, Tesco-t nem) és ott van ez a kuponakció, hogy 15%-kal olcsóbban vásárolhatsz, ha megvan a 15 pontod. Namármost nekem az is összegyűlt, az egész család segített, és elmentünk bevásárolni egy csomó pelenkát, popsitörlőt, stb. Így sikerült elég jól levinni a pelenkaköltséget, 15% megtakarítás a dm-es akció miatt és további 25% az egészségpénztár miatt! Remélem, adtam ötletet valakinek!!!

Sziasztok! Kép

Anina
anina

Zsuzsófi, én is szavaztam!Kép

Zsofy! lázmentes álmokat Lillának! reméáljük hamar túl lesz ő is ezenKép

Nyúlné!
én már most félteném a lányomat KisnyúltólKép de azért ha majd nagyobbak lesznek elfogadnék egy ilyen édes vőtKép és nem lennék gonosz anyós, megígéremKép nem lehet elég korán kezdeniKép

Rókica!
Eszti fején hátul van egy nagy ugrás - mármint a koponyacsontjainál, ahol illeszkedik egyik a másikhoz. rém idétlen, de az apjának is olyan a feje, úgyhogy ezt is tőle örökölte, no meg a kopaszodást isKép jó magas homloka lesz szegénykémnekKép

KépKép
KépKép
and

And,
nálunk csak a 3.hónap hozott jobbulástKép
de most annál boldogabb vagyok!
ha kezdettől fogva vigyorogna, nem sÍrna és átaludná az éjszakát Lilla, most nem érne ennyi kellemes meglepetésKép

MOst izgulok az este miatt. remélem nem megy fel Lilla láza!
2körül oltotta a dokinéni, utánna kapott 1kanál panadol babyt, aztán kivittem-dokinéni mondta,hogy vigyem- és kinn aludt fél háromtól kb. aztán hazajöttünk és még mindÍg alszik.
úgy tűnik jól van. remélem nem lesz semmi gáz.

tegnap véletlen 2 helyett 3csepp vigantol cseppent a szájába...szerintetek nagyon gáz? asszem ma nem adok neki és holnap kap 2-t.
zsofy

Prüntyi, én detto ugyanígy csinálom, de pont most gondolkoztam el rajta, hogy nálunk tényéleg nincs rendszer. én eddig is tök rendszertelenül éltem, és én is utáltam, de nem tudtam másképp, a babának jobb a rendszeresség, kizámíthatóság. bár, végül kiszámítható, hogy mindig ott vagyok, ha éhesKép csak legyen mindig mit ennie.
szóval nekem is jobb lenne talán ez a három óránkénti dolog, de valahogy ez eddig nem jött össze. biztos a hasfájós dolog is felrúgta.

Davallia: Panda nagyon aranyos!!

KépKép
KépKép
and

Jucc, igen, köszi megkaptam a kuponokat, de sajna nem mehetek PestreKép Így a topicunkban átadtam egy másik lánynak, ne vesszen kárba. Ma küldtem el a postával.

Bocsi hogy nem írtam, hogy megjött, de annyi mindennel el vagyok maradva a fekvés miatt. MOndjuk mostanában már nem fekszem, mert nem érzem szükségét. Semmi bajom nincsen.

A Fiam az első oldalra került, aki még ne mszavazott tegye meg lécci! A sörivós képre kevesebben is szavaztak, arra is lehet ámKép

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0#

Zsu
23+0Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

And,
kösziKép

LÁNYOK!!!
3HÓSOK!
este kap egy germicid -c -t Lilla.
Holnap is kell még kapnia???akkor is még felmehet a láza????
vagy elég, ha ma kap????
zsofy

Zsófy, most hozott a párom Humana babavizet. Te hogy használtad? Mert az van ráírva, hogy 48 órán át jó forralás nélkül. Utána forralni kell. Te kiöntötted ami megmaradt 48 óra után? Vagy akkor forraltad? Mert végül is 2 nap alatt nem fogy el az egész doboz, annyi tápot szerencsére nem kap Lili.

Képzeljétek, most ezt a gripewatert vadásztuk egész délután. 3 patikába is, de nem volt. Most végre az egyikben azt mondták van még 1 azt félreteszik. Nevetséges, hogy vadászni kell ezeket.

Kép
Kép
hari

And!

Fejés!
Én gyakorlatilag szopi után 5 perccel fejek...
1. Nekem a büfire gyakran csak 10 másodpercet kell várni, de max 3-5 percet...
2.Büfi után nem rohanok azonnal tisztába tenni, mert gyakran kakil nekem odaKépKép pelenkázás közben, így miközben fejek addig elintézi a dolgát a pelusban...
3.Ha lehet átpasszolom apának is a tisztábatevést pl reggel...
1 fejés 20-30 perc, és akkor úgy érzem kisajtoltam a maximumot(madela mini elktricem van és meg vagyok elégedve nagyon, nem is tudom hogy boldogulnék ha nem fejnék...

Zsófy!
Szegény babóca, már előre stresszelek, hogy Lána hogy fogja bírni a szuritKépKép
Majd írd meg hogy volt e láz vagy hasonló...
Szorítok hogy ne legyen...

Szmercsa!
Maximálisan egyetértek veled abban hogy az igény szerinti szopi nekem se jön be...
Akkor egész álló nap csak szoptathatnék, még most 2 hónaposan is, mivel Léna továbbra sem hajlandó annyit enni amennyit kellene, csak annyit szív ki magától amennyihez "ERÕFESZÍTÉS NÉLKÜL, KÉNYELMESEN HOZZÁJUTHAT"...
Tehát max 50-60 milli...én meg fejem utána a többitKépKép
Hát nekem se füllik a fogam éjjel 2-2,5 óránként kelni, ezért igyekszem az esti és az éjjeli etetést cumisüveggel intézni...
Ez lehet hogy "lustaság" vagy "kényelmesség", de nekem az nem menne, hogy kétóránként etessek...
BekattannékKépKépKép

UXI!!!!!!!!!!!!
KÉRLEK NE ADD FEL!!!!!!!ÉN IS PONT ÍGY KEZDTEM, A 2 HÉTEN ROHANTAM A DOKINÉNIHEZ TÁPSZERES RECEPTÉRT, FEJTEM MINT AZ ÕRÜLT, ETTEM MINDENT...IGAZÁBÓL NEM TUDOM MITÕL LETT AZTÁN A 30-BÕL 50 MILLI AZTÁN AZ 50-BÕL 70, DE ODÁIG JUTOTTUNK HOGY 3-4 HÉTIG SZINTE CSAK ANYATEJCSI VOLT, ÉS KIJÖTT AZ 500-600 MILLI/nap ÉS ÉJJEL A SZOPI UTÁN 6 ÓRA PIHENÉS UTÁN MÉG FEJTEM 140-150 MILLIKET!
TEHÁT HA MEGNYUGSZOL TÕLE, KÉRJ TÁPSZERT, ÉS NE ADD FEL, BEINDULHAT MÉG BÕVENKépKépKépKépKép

Nekem sajnos most megint fogyogat, de küzdök érte, hogy legalább maradjon ez a mennyiség egy pár hétig, hogy ne kelljen csak tápszerezni...

Nyúlné!
Kisnyúl zabálnivalóKépKép

Na majd még jövök...csak mennem kell vasalni...

Máskülönben ma Léna szinte csak aludt és most meg nézelődik, néha felsírogat, de tuti nem fáj a hasa, mert akkor nem csak 5 percente egyszer sikoltana egyet...
Na ennyit anyós fa..gáról...

Megann

Kép

Kép
megann

And,
rendszeresség kezd kialakulni, nem percre pontossan, de vannak időszakok a rendszerben.
Pl. este 1/8-8 körül fürdünk, kb. este 10- reggel 8 ig van az est alvás (persze közte 3-4 szopi, de már ez is ritkul néha), és a nap folyamán kb 1/2 12 és du 5 között van a nappali alvás időszaka kisebb szakadásokkal. Most már nem minden kaja van 1,5 óránként. Nálam bejött ez a dolog. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Zsuzsófy!

Szavazat mentKép

Kép

Kép
megann

Heni!

Ha csak szopizik, nem tud elhízni, a tápból nem lehet bármennyit adni. Mi 3600 g-mal jöttünk haza a kórházból, és 2 hét múlva 4400 g volt Bubus. A doki erre azt mondta, hogy szépen fejlődik, nem azt, hogy túl sokat hízottt....Kép Szerintem örülj neki, hogy szépen fejlődik.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

képzeljétek most nekem is megszólalt ez a fránya riasztó, mármint a légzésfigyunak!! rohantam be ezerrel, fogalmam sincs, hogy lecsúszott, vagy tényleg nem vett levegőt, mert kicsit elmászott oldalra, viszont amikor megráztam egy picit felhorkantott, de csak picit, és most alig hallhatóan veszi a levegőt, nagyon mélyen alszik, ahogyan szokott ilyenkor...

Zsofy: eddig a 6. hetet vártam, most már a 3. hónapotKép vagy legyen már 18 éves?Kép na jó egyelőre megelégszem annyival, ha rám vigyorogKépKép

KépKép
KépKép
and

And!

Azért nem szoptatom Lénát gyakrabban amit Szmercsának írtam..
1. Több tejem nem lett tőle
2. Mivel Léna lusti, ő sem lakik jól, és nekem is ad munkát.
3. 2 óra mulva kezdhetem előlről az egészet...

Megann

Kép

Kép
megann

Hari

A dm-ben tudsz venni gripewatert, ha van a közeletekbe.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Hari!Kép

Utána már forrald fel, de sokáig nem tartanám meg.
Egyébként jó a sima víz is, pont emiatt mert nem fogy el a Humana.
Sima vízzel is nyugodtan adhatod nekiKép

Mea
mea

Anina, sajnos nem tudom, mennyi egy kúra, ezt sehol nem írják... Nekünk egy-egy betegségnél azt szokta mondani a dokinéni, hogy pár napig adjak egy szert. De pl. az allergiánál végig a parlagfű-szezon alatt szedni kell. Szóval, lehet, hogy ez is ilyen, hogy amíg nem lesz több a tej, addig szedjük. A mentolra azt mondják, módosíthatja a szer hatását. Érdemes enélkül is kipróbálni. DM-ben, gyógyszertárban lehet mentol mentes fogkrémet kapni.

Hari Kép Gripe Watert én DM-ben vettem.

J.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Csilla!

Az én anyósom is meg szokta kérdezni, hogy van-e elég tejem, pedig Gergő 19 hónapos koráig szopizott, 6 hónapig csak anyatejet kapott... Úgy látszik, ez náluk így szokás.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari,
nehogy kiöntsd, főzzél vele teát neki, vagy idd meg te, de szerintem neki is jó forralva!Lilinek!
(én megittamKép)
azért jó ez a vÍz, mert kevesebb ásványi anyag van benne, nincs benne semmi szennyeződés,mint sokszor a csapvÍzben. én magam sem iszom csapvizet, csak ásványvizet, de ásványvizet is csak olyat szabad a babynek forralni, amelyikben csökkentettek bizonyos ásványi anyagokat...vagy hog mondjam...pl. a szentkirályi meg az óbudai gyémánt babyvÍz.de azokat kell forralni, de jók. csak csapvizet ne adj neki! Van apósnak egy csapvÍzszűrője, 900.000-ft-ért vette, ők arról isznak, viszont mi csak ásványvizet veszünk, mert nincs kedvem apósékhoz járni tisztÍtott vÍzért...
zsofy

Roki,

Mi tejesek vagyunk, nem tápszeres és abszolut igény szerint etetem, van h oránként 20-at szopizik, de van h 90-et benyom és utána alszik 3 órát....

Én is azt gondolom h nem fogom éheztetni a gyerkőcöt, lesz ami lesz, legfeljebb dagi lesz, de ez most még nem fenyegeti, 53 cm és 3,1 kg a tiszta suly......

Göndörzsóf, akkor nekünk még van mit behozni...Kép

Lányok van még 2 nyomorom:

Nekem terhesség alatt sem kellett szednem se vasat, se egyéb vérképzőt, mert még a végén sem lettem vashiányos.....elevitet is cs 12 hétig szedtem...
a védőnő már cseszegetett, hogy a gyerek 3 hos koráig magam és a baba miatt is kéne vasat szedni, most a dokinő is megjegyezte uezt, illetve szerinte még d vitamint is kéne nyomatni.....tudtok erről valamit? gondoltam elevitet szedek abban mindenféle megtalálhato....

a másik h a bal mellemben jelentősen kevesebb tej van, mint a jobb oldaliban, selejtes vagy másnál is előfordul lehet ezzel valamit tenni?

Kép
hencsi

Hari,
ezt az árat csak amiatt Írtam, hogy itt csabán pl. olyan vacak a csapvÍz, hogy ilyen drága kütyü kell az ihatóvá tételéhez...amúgy nem nagon ajánlják kismamáknak, kisbabáknak. anyukám Pest megyei, neki is ezt mondták, ők is á.vizet isznak.
Hari, Humana vizet is és Gripe Watert is a DM-ben vettem!
ott általában mindÍg van!
zsofy

mi ez a szavazás?nem találom!Kép
MegannKépAnd-azért egy randit majd összehozhatunk,de szigorúan anyai felügyelettelKép
barinőm már próbálkozik a 6hetes Fannikája uh.os felvételeivel-jó kis hosszúcombu bige lesz!
én a 3óránkénti etetést alkalmazom,ami néha 2ésfél,néha 3ésfél,illetve,ha nagyon bealszik,nem rángatom fel enni.nekem bevált,tejem van rendesen,az elején én is peráztam,hogy biztos nem eszik eleget,de hetente 1szer megmérik a picurt és igazán rendesen gyarapszik!ilyen hízások voltak:350g,260g,200g és most legutóbb megint 260g,egyszóval teljesen rendben van!én nem is idegeskedek!a gyógyteákat én nem iszom,mert kisnyúl azóta nem kiütéses,helyette jó sok Kubut és vizet iszom és Urticát is szedek.vab,hogy észrevehetően kevesebb vagy több a tejem,valszeg a fáratság,jó/rosszkedv,folyadékmennyiség stb,is befolyásolja....de amióta nem pánikolok annyit a tejem miatt,nem idekeskedek jobb a kedvem nekem és a kisnyúlnak is!ja és én most kézzel ürítem a cicit,mert rájöttem,hogy valamiért az Aventes kézi nem szívja le a tejemet rendesen,szerintem pici a cicim hozzá,vagy nemtudom,mindenesetre kézzel 5ször annyit fejek le!eddig rosszalkodtam és nem nagyon tároltam a tejet,de most nekiállok,még jól jöhet.
egy biztos,nálunk mindig katasztrófális helyzet lett abból,ha neki álltunk össze-vissza enni,mi a reendszert szeretjük a kinyúllal,legalábbis ebbenKép!amúgy rendetlenek vagyunkKépKépKép

Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hencsi,
én is elevitet szedek napi 1-et és nekem a jobb mellemben van csak 20-30gramm tejcsi,vagy inkább ennél is kevesebb, a lányomat szinte csak a balból etetem.
zsofy

Hencsi,nálam is így van,de nem SELEJTES!!!!!ez előfordul elég gyakran,nincs ezzel semmi gond ám!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,Davailla,hát neked is köszönjük kisnyúllal a bókokat!Panna is jó bige!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
nagyon gyönyörű kiskölyök a KisnyúlKép már megint megnézegettem a képekenKép
Nem tudom Lilla kezdene-e fiatalabb pasikkal, de a kisnyúl biztosan bejönne neki is, hogy milyen helyes pasiKép
zsofy

nyúlné az én kisfiamra kell szavazniKép

Itt teheted megKép

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0

Az én fiam a VAgesz csávó a Gyulai várfürdőnél, ill a Nyaralunk és vedelünk című képen található. Ha szavazol nagyon megköszönömKép

Lányok szvsz az Óbudai babavíz pont ugyanolyan jó, és ötödannyiba kerül mint a humana. Én az Óbudait se forraltam fel.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

ja és BENIANYU!a játszóplédről még nem tettem fel képet,de a Brendonba vettük 14000-ért,de most a kuponfüzettel(ami a babás újságokban vannak)5000et megspórólhatszKép,erről lekéstünk sajna!és az a jó még az íves részében,hogy tépőzáras akasztói vannak és azt lógatsz rajtuk amit akarsz!egyszóval jópofa dolog és most majdnem feleannyiba kerül!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

SZAVAZTAM!Kép

Zsófy,szerintem kisnyúlnak is bejön a pinkladyKép.pláne,hogy marha vagány a babakocsijával!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hencsi,
Én olyankor azt szoktam,hogy 2-3 szopi alkalmával a kevesebb cicivel kezdek, és a végére adok a másikból, hogyne durranjon szét. Pár szopi alkalmával be szokott nekem állni, és aztán folytatom a váltottcicis szopit.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Még nem olvastam teljesen vissza.
Ciciperverz Kisfiamat most tudtam lecsatlakoztatni a tejcsatornáimrólKép
Úgy néz ki, hogy bealudt, de ki tudja, hogy meddig.

Nagyon köszönöm az együttérzéseketKép

Zsófy!
Jól jönne a nyaralásKép

Kismama!
Válaszoltam az E-mailre.
Nem kaptad meg?

Na addig nézegettem a képeket, hogy felébredt Erhard.
Most TV-t nézKép
Imádja, de nem szeretném, hogy mindig a TV-n lógjonKép

Jelentem, én is szavaztamKép

Ha lehet, akkor én is benne lennék egy taliban.

Tej ügyben:
Ma szopi után kb. 1 órával csak 30-at tudtam fejni a két mellből.
Nem lesz ez így jóKép
Éjjel végre aludt és így tudott több tej termelődni.
Szerintem elfolyt vagy 30ml, mert majd szét durrant a bal cicim és reggel 110ml-t tudtam fejni belőle!
A jobb mellből kajált.
Tehát nálam éjjel is ha eszik, akkor csak 1 mellet kap. Akkor reggelre tudok fejni.
De szopi után szerintem semmit nem tudok kisajtolni a cicibőlKép
Pár napja már tudjuk tartani a 3 órákat napközben.
Így szopi után fejek 1 órával.
Addig termelődik annyi, hogy egyáltalán megérje a fáradozást.
Az igazság az, hogy nem fejek mindig.
1. Nincs is időmKép
2. NEm lenne elég a "maradék"
3. Ha lenne sok tejem, akkor sem tudnám tárolniKép

Na megindult a bömbi-dömpingKép
Ja!
Fürdetés!
Bevettem a bogyókat (Urtica Urens).
Ma más másodszorra.
Még várok a hatásraKép

Lépek, de még megpróbálok jönni!
Puszi!
Angelani

UI: Jön a hideg!!!Kép

Kép
angelani

Nyúlné és ZsófyKép

Nagyon mókás amint összeadjátok a gyermekeketKép
Szerintetek mit szólnak majd ha felnőnek és megmutatjátok nekikKép

Akkor ezek szerint nem a bal mellemben van a hibaKép, kösziKép

Kép
hencsi

Hencsi:

Ha anyatejes a baba, akkor nem tudom miről beszél a doki nénid... anyatejes babát nem lehet túletetni. Nem is igen tudod korlátozni, hogy mennyit eszik... hacsak be nem vezeted, hogy egy bizonyos idő után leveszed a melledről, de ez sem lenne hatékony (arról nem is beszélve, hogy ellenkezik minden modern szoptatási javaslattal), mert mig kicsi, addig több idő kell neki, aztán egyre gyorsabban kiszipkázza ugyanazt a tejmennyiséget. Zsuzsa igen hamar megtanulta hogyan kell 5-10 perc alatt jóllakni. Az egy másik kérdés hogy utána még megy a komfortszopi. :D Meg ha túl korán leveszed, akkor mindig csak a hig előtejet kapja, amitől megfájdulhat a pocija, ha CSAK azt kapja állandóan.

Nekem is most a bal mellemben kevesebb van mint a jobban, ezelőtt forditva volt. A Prüntyi által javasolt rendszerrel szoktam én is kompenzálni, ha úgy érzem, túl nagy az eltérés... azzal kezdek, amelyikben kevesebb van, és csak utána rakom arra, amiben több van. Ha neked mindkettőt laposra szivja, akkor próbáld meg ÚJRA visszarakni az elsőre. A lényeg az, hogy többet és hosszabb ideig szopizzon abból a mellből, amelyikben szaporitani akarod a tejet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Prüntyi köszi, egyenlőre még elég a balban lévő 60 is, annyi hátránya van, h hamarabb ébred olyankor...

Kép
hencsi

én nem hiszem,hogy KISNYÚL nem ért majd velem eggyet,amikor a saját szemével is meglátja a PINKLADYtT,szerintem rögtön rózsaszínbe látja majd a világotKép,persze addig be kell szereznünk egy jobb babakocsit,mert elég cinkes szarabb járgánnyal menni az első randira....bár a huncut szemünk majd feledteti eztKép,addig is gyúrunk tovább
na most rohanok fürcsizni,etetni,altatni....

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Annyira rossz kedvem van...Kép
Léna fél hét óta nem bír magával, nem sír folyamatosan, hanem a hordójában összeszorított ököllel karatézik, izeg mozog, olyan mintha ideges lenne..., tisztára kipirosodott már benne, meg leizzadt és kb 10-20 másodpercenként kiabál egyet, néha elkezd sírni és így tovább....

Nálatok is van ilyen???
Mi baja lehet ilyenkor???

Én ebbe lelkileg készülök ki....órákon keresztül mit kezdjek egy ilyen babával??

Megint rossza anyának érzem magam, mert már szinte menekülök ide a nethez, mert nem bírom nézni ezt a közelharcotKép, mert annyira sajnálom, és azt is hogy nem tudok vele mit kezdeni...úgy általában sem...,mert még olyan kis nyafi, nem igazán érdekli semmi továbbra sem...mosolyt is csak néha kapok, úgy érzem nem egy jókedélyű gyerek...

Nyugtassatok meg, hogy a ti babáitok is nyűgösek, vagy hogy sírnak, vagy hogy nem jókedvűek vagy bármi...mert beledilizekKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép
Dehogy vagy rossz anya te...!!!!Kép
Semi gond nincs szerintem Lénával, Lívi is szokott karatézni, sírni, nyűgizni stb.
Ma mondjuk anygalka volt az eddigi pár naphoz képestKép
Meg minden elalvás előtt sír nekem.Neked nem???

Szóval nyugi!!!Kép

JÓ ANYUKA VAGY!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: