A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

MarcsiKép
Köszi a Mikulásos szervezkedést meg meghivást de nekünk úgy néz ki az a hétvége nem lesz jó...Kép Talán majd legközelebb bár ahogy a gyermekeimet ismerem garantáltan le is betegednének a szervezett programra... Nagyon várom majd a beszámolókatKép
Milyen jó érzés lehet a pici mozgolódása a pocakodban...Kép
MimózaKép
Mi újság a fogaddal?
ÉvaKép
Gratulálok a fotópályázati nyereményetekhezKép
YabuKép
Milyen nagyok már a gyerkőcök és olyan jó volt olvasni, hogy már ennyire ügyesek, önállóakKép

Szerdán voltunk fül-orr-gégésznél, Gerinek sajna arcüreggyulladása van Lilcsinek még nincs... Jó lenne már kilábalni a nyavajákból. Kaptunk antibiotikumos orrcseppet és mára alig tudom szivni Gergő orrát ill.nehezebben szakad fel. Remélem ez "normális".
Egyébként kis tündérek, hihetetlenül szépen ismételgetik a szavakat ill.kétszavas mondatokat alkotnak és tüneményesekKép Mindent megértenek és szivesen teljesitik néhány kérésemet.

Puszi és gyógyulást jobbulást Mindenkinek akinek szüksége van ráKép

Doris
doris

Doris,
Sajog és szájzáram van, már ezt is tudom. Állítólag egy hétig is eltarthat, mire normálisan ki tudom nyitni, beszélhetek és mokkás kanálnál nagyobb is belefér a számba...
Nektek is jobbulást!

Marcsi!
Köszi, ez bíztató.
M.
mimóza

Doris,

Vigyázzatok nagyon az arcüreggyulladással, arra nem elég csak antibiotikumos orrcsepp... 5 napig voltam Sárival kórházban a múlt héten súlyos arcüreggyulladással, alig látott ki a bal szemén, annyira bedagadt, vénásan kapta az antibiotikumot és kétszer öblitették az arcüregét.KépKép Az egyik gégész azt mondta, hogy nem is szabad szivni az orrát, mert nagyon sérti a nyálkahártyát.
De szerencsére ezt nem olyan könnyű elkapni, Vikinek legalábbis nem sikerült.Kép
Jobbulást nektek!

Neked is Mimóza!

Szilvi
manoca

Mimóza!
Remélem már jobban vagytok!
Jaj Szilvi!
DE megijedtem most olvasva a soraidat... Szerdán voltam velük fül-orr-gégésznél és azt mondta, szivjam gyakran az orrukat, annyiszor ahányszor mi is fújnánk ha tele lenne.... Remélem nem ártottam ezzel. Volt valami tünetetek? Mire ügyeljek? Hogy kezdődött ez nálatok?
Remélem már teljesen jól vagytokKép

Puszi:Doris
doris

Doris,

Nem akartalak nagyon megijeszteni...
Először csak hőemelkedése volt és piros volt a torka. Akkor épp meg tudtam mutatni a dokinőnek. Csak Nurofent mondott. Aztán általában nappal láztalan volt és bár bágyadt volt a szeme, de jókedvű, igy csak a fáradtságnak tudtam be. Viszont éjjel mindig belázasodott. Szivtam az orrát, jött is belőle, de szegénykém nagyon orditott, sokkal jobban mint szokott. Igy utólag tudom, hogy nagyon fájhatott neki, de én ugye azt hittem, hogy csak hiszti. Mindez a négy napos ünnep alatt történt és a dokinőnk pont elutazott. Kedd este kezdett rosszabbul lenni és dagadni a szeme, reggelre már nagyon rossz állapotban volt. A gyerekorvos azonnal a gégészetre küldte, volt röntgen, vérvétel, és rögtön Augmentint kapott. Nem lett sokkal jobb, és estére kiderült, hogy a CRPje (ez a gyulladást jelzi) 360 volt, ami 9,5-ig(!!!) normális. Igy a dokinő azt mondta, hogy nincs mese, be kell menni a kórházba. Hát nem volt egyszerű, de túléltük.KépKép
Olyan tanácsokat kaptunk, hogy nagyon sok folyadék kell, langyosan. Nem tudom egy év mennyit számit(Geri ugye 2 éves, Sári meg 3), de nekünk napi másfél liter folyadékot mondtak. Sok nyers zöldség, gyümölcs. Inkább igy kapjon C vitamint, mint tablettában. Ha nem lázas, lehet infrázni akár 15 percet. Kell vmilyen köptető (Mucopront, Fluimucil pl.), hogy oldja a nyákot az orrában. És persze Fenistil csepp, szintén a nyálkahártyára. A kórházban 3szor kapott 15 cseppet, mert annyi kiló.
Most már egészen jól van, hétfőn jöttünk haza, a szeme körül piros még egy kicsit.

Remélem tudtam vmit segiteni. Nem tudom milyen az orvosotok, de mi a Bethesdában voltunk, és nagyon jók a gégészek ott. Meg az egész kórház nagyon gyerekbarát. Esetleg egy vizsgálatot megér.
Jobbulást!!

Szilvi
manoca

Lefényképeztem a Fisher-Price ajándékokat. Jó volt a program is a Sugárban. A fiúk élvezték a játszóházat és a Bóbita koncertet, ami alatt egy kivetítőn folyamatosan mentek a nyertes képek, úgyhogy muszáj volt még ott is lefényképeznem őket.KépKép
Éva70

Bocs, hogy ilyen bénán sikerült felraknom!

Szilvi, Doris!
Ezekről a betegségekről még olvasni is rossz!
Nálunk Andris köhög már két hete, pár napja többet, mint korábban. Olyan, mintha sose lenne vége! Hónapok óta pengeélen táncol nálunk az egészség.
Éva
Éva70

<!--attachment: 2006_allo-293663.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*163.3**2006_allo%2eppt --><center><pre>
Kép
2006_allo.ppt (163.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

KépKép
2in1

<!--attachment: 2006_fekvo-293666.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*162.8**2006_fekvo%2eppt --><center><pre>
Kép
2006_fekvo.ppt (162.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!
lementettem a microsoft oldaláról a 2006-os naptárat. idén nem lesz energiám sajátot kreaálni. szerintem ez is megteszi... annyi, hogy nincsenek benne a névnapok. de kiegészíthetitek a család saját ünnepeivel, szülinapokkal Kép meghát, ha valakinek sok energiája van, akkor a névnapokkal is Kép
amikor rákattintotok a mentés máskéntet válasszátok ki. mentsétek el a saját gépetekre. ott aztán fel lehet tölteni képekkel (beszúrás, képet, fájlból) és az előre lekicsinyített sztárfotókkal csinosítsátok ki Kép
jó készülődést Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Mi is újra megbetegedtünk, pedig kb. két hete gyógyultak meg a lázas-köhögös betegségből, erre Zolika éjszaka belázasodott és nagyon taknyos is. Ádám és Lora nem lettek még betegek, így őket reggel elvittem oviba.
MÉg sosem mentek el a fiúk egymás nélkül az oviba és Ádámot sikerült rávennem , hogy menjen el a Zolika nélkül. Annyira édes volt!!! ÉS a Zolika is olyan jó gyerek itthon egyedül. Nem árt nekik egy kis különlét, biztosan nagyon fognak örülni egymásnak.
Nemsokára elviszem az orvoshoz, remélem hamar meggyógyul és a többiek nem kapják el tőle.

Doris
Jobbulást kívánok nektek ismét!!!

Marcsi
Köszi a naptárt!!

Szilvi!
Sajnálom, hogy kórházba kellett mennetek, de a lényeg, hogy már jobban vagytok!!! MI is a Bethesdába járunk és én is max. meg vagyok velük elégedve.

Mimóza!
Nem semmi lehet a szájzárad!!! Nagyon sajnállak és jobbulást kívánok neked!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

MarcsiKép
Köszi, hogy ennyit dolgozol ezzel a talival, a gyerkőcök mellett. Mi ott leszünk dec 17-én!KépKép Szerintem már télapó akkor nem kell, legyen egy össznépi ikres buli, picikkel és nagyokkal!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Sajnos Zolikának tegnap egésznap nem tudtuk levinni a lázát, pedig mindent kipróbáltunk, délután elvittem az orvoshoz és kapott egy szurit, attól estére lement a láza és egész éjjel láztalan volt, de reggelre megint belázasodott, most kicsit alacsonyabb a láza, kapott antibiotikumot ,talán ez majd segít. A többiek hősiesen járnak oviba, semmi baj nem volt Ádival a Zolika nélkül. És mikor hazajött azt hittem majd örülni fognak egymásnak, de nem így volt, Ádám be sem akart jönni az udvarról, inkább motorozott kint egy kicsit és ügyet sem vetettek egymásra. Furcsa, nem erre számítottam.

Marcsi
Mi is ott leszünk a bulin, ha éppen akkor nem lesz beteg valaki, szerintem sem fontos már a Mikulás, nekünk úgyis jön az oviban is meg itthon is.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,
Pont tegnap akartam írni, hogy milyen szerencse hogy nálunk a taknyosságon kívül nincs baja a gyerekeknek, erre hívtak az oviból hogy a Laurának fáj a füle. Most jöttünk a dokitól középfül gyulladása vanKép.
Úgyhogy most nálunk is az a helyzet hogy a Noémi egyedül fog járni oviba, kíváncsi vagyok hogy mi lesz. Még nálunk se volt ilyen.
Marcsi!
A talira mi is mennénk(remélem nem lesz senki beteg) mivel úgy olvastam hogy nem lesz kaja én szívesen beszálok egy sütivelKép
Yabu
yabu

Yabu

Jobbulást kívánunk Laurának!!! Szegényt nagyon sajnálom, mert tudom mennyire tud fájni a fül, nekünk is sokszor volt füldgyulladásunk, de mióta Lorának kivették az orrmanduláját ez megszünt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Petinek is középfülgyulladása lett. Minden előzmény nélkül tegnap este fájlalta a fülét, ma reggelre meg már ki is fakadt neki, szerintem a Bethesdában történt, amikor vártunk a dokira, akkor mondta, hogy "valami van a fülemben", és a vizsgálóasztalon ki is derült... Egy hónapja küzdöttünk először a középfülgyulladással, erre rögtön itt a következő. Ráadásul ilyen "kifakadósan".Elég aggasztó!

Éva75!
Lorának kb. hány fülgyulladás után vették ki az orrmanduláját?
Jobbulást Zolikának!

Yabu!
Kis sorstársunknak,Laurának is gyors gyógyulást!
Hogy sikerült a külön ovizás?
Éva
Éva70

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat a fogamhoz. Lassan gyógyul, de ez nem számít, csak a gyerekek jól legyenek. Nagyon sajnálom, hogy most mindenhol betegek! Manóca, Doris, Évák, Yabu mielőbbi gyógyulást!!! Nálunk is visszaesett Marci, most a fülfájás után mandulagyulladása van, lehet, hogy majd neki is ki kell venni??? Amúgy jól van, a gyógyszer gyorsan hatott.

Éva70!
Hogy tetszenek a játékok a fiúknak?

Marcsi!
Én is szívesen sütök sütit. A mikuláshoz sem ragaszkodom, amúgy sem szeretem.

Éva!
Lehet, hogy még nem volt nekik túl hosszú ez a különtöltött idő, pár külön napot biztos jobban észrevennének.

M.
mimóza

Mimóza!
A kockákat elspájzoltuk a nemsokára születendő unokatesónak, a "little people" szimpatikus nekik. Az nekem is nagyon tetszik, irtóra bírom, ahogy forog a maci, meg a kutya, miközben toljuk a "vonatot". /Lám, mik okoznak örömet így 35 évesen.../

Na, Marci se vesztegeti az idejét! Fülfájás után rögtön egy mandulagyulladás. Jobbulást neki is! Egyébként a mi doktor nénink szerint nem jó dolog kikapkodni a mandulákat. Mondjuk az sem jó, ha sokszor baj van velük...
Éva
Éva70

Éva70!
Már nem emlékszem hányszor volt fülgyulladása, de azt tudom, amint náthás lett egyből a fülére húzódott, többször fel is szúrták neki. Én is féltem a műtéttől és nem voltam benne biztos, hogy jót tesznek vele, mert ugye az elvileg azért van, hogy megszűrje a bacikat, de mégis jót tett, már több, mint két éve kivették az orrmanduláját és azóta egyszer sem volt fülgyulladása.

Mimóza
Ma sem örültek egymásnak a fiúk, pedig ma már történt egy kis baleset az oviban. Ádámkám alvás közben bepisilt (pedig már nem szokott előfordulni) és mikor felkelt elkezedett sírni,de annyira, hogy nem tudták megvígasztalni, áthívták Lorát a nagycsoportból és csak ő tudta megvígasztalni, felöltöztetni, még uzsonnára is ott kellett vele maradni a kiscsoportba, lehet, hogy ez már Zolika hiányának a jele?!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
De drága ez a Lora!!! Mindig is úgy anyáskodott a fiúkkal, emlékszem állandóan cipelte őket.Kép
Zolika hogy van, mikor mehet oviba? Remélem a különlét miatt azért nem esik vissza Ádám a szobatisztaságban!

Másik Éva! Kép
Még nem kérdeztem az orvost a mandula kivételéről, de nálunk most fájt még csak először a füle és az sem volt olyan vészes.
Amúgy jó vonattologatást! Kép

M.
mimóza

Claire!
Én is 1.5 évessen kaptam szemüveget,hetessel kezdtünk és 14-15 éves koromra kinöttem.
A jogsihoz észre se vették hogy kéne szemüveg!
Igaz oda-vissza tudom mostanra a létező összes táblát.Ja volt 13 évessen egy kancsalsági korrekcios mütétem,ez javitott a dioptria számon is.
Az én idömben volt s.kék vagy barna gyerek szemüveg és kész.Most már olyan szépek vannak hogy öröm szemüvegesnek lenni!
Egyébként a nem szemüveges testvér ezt úgy éli meg,hogy a másik kap v.mi pluszt,még irigy is lehet!
törpefenyö

<!--attachment: Fw__szem_veges_k_p-295212.unk*attachment_icon.gif*message/rfc822*80.6**Fw_+szem%26uuml%3bveges+k%e9p%2eeml --><center><pre>
Kép
Fw_ szemüveges kép.eml (80.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
törpefenyö

Akartam egy korabeli szemüveges képet felrakni,a barna keretes változatból dehát nem megy ez még nekem!
Jó éjszakát!
törpefenyö

SziasztokKép
Bocsi, hogy ritkán jövök csak időnként csapkodnak a hullámok a fejem felett...
Sajnálom a sok kis beteget, jobbulást, gyógyulást kivánok Mindenkinek!!!Kép
ClaireKép
Ne haragudj, hogy csak most reagálok a szemüveges kérdésedre...pedig nekem bőven van tapasztalatom a témábanKép Bocsi, valahogy átsiklottam a kérdés felett, valószinüleg az útóbbi időben rám jellemző szétszórságomnak köszönhető ez...
Szóval Nálunk Geri 13 hónapos volt, mikor megkaptuk a szemüveget. (nem tudom mennyire emlékszel, teljesen véletlenül derült ki, hogy rossz a bal szeme) Neki -7D-s a bal szeme vagyis erősen rövidlátó, de akkor azt mondták összesen 10 cm-ert lát a bal szemecskéjével és ha nem kezdjük el azonnal a korrigálást (szemüveggel és a jó szem ragasztásával)akkor elvesziti a látását erre a szemére. Nos ettől nagyon megijedtem, igy tényleg teljes erőmmel a szemüveg megszokására összpontositottamKép Nálunk hihetetlenül jól ment minden pedig Geri igazán akaratos, öntörvényű gyerkőc. Ha gondolod esetleg nézd vissza az archivot ez év januárjától irogattam a "sikereinkről"Kép Ami a lényeg, hogy feltétlenül fontos lenne megszoknotok, megszeretnetek a szemcsit, mert sajnos az agy egy idő után már csak a jó szemet használja és a rosszat kikapcsolja. Mivel a gyerkőcök agya remekül tud alkalmazkodnia kialakult "hibákhoz" észre sem lehet venni, hogy valami gond van a látásával. Ne ijedjetek meg, menni fog, nekünk is sikerültKépKép
Még mindig nem jöttem rá miként kell kicsinyiteni a képeket ezért ide nem tudok feltenni egyet sem, de magánban küldök néhányatKép
Jól olvastam, +5-ös szemcsire van szükségetek? Távollátó a gyerkőc? Ez jó hir, mert ez még javulhat mig a --os szem sajnos nem. A - os Dioptriát felnött korrban lehet korrigálni. Szemüveg terén érdemes körbejárni a témát. Nekünk nagyon drága de kitünő minőségű szemüvegünk van. A lehetőségekhez képest a legkönnyebb keretet és legkönnyebb lencsét igyekeztünk kiválasztani GergőnekKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a jókívánsgot, Laurának a fülészeten kiporszívózták a fülét és azóta szerecsére nem fáj neki, jól van. A különlétet viszont elég nehezen viseli mind a kettő. Az ovónéni azt mondta hogy a Noémi az oviban rosszkedvű volt és mogorva, a Laura meg itthon folyton a Noémit kereste. De nem baj szerintem nem árt nekik egy kis különlét, mert nagyon össze vannak nőve.
Nekem 12 évesen lett előszőr szemüvegem akkor -3-as, és utána minden évben romlott egy dioptriát, aztán 6,5-nél megállt úgy 18 évesen.Azt mondta a doki nekem hogy negyven évesen kezd majd el javulni! Végül is nem lesz olyan sokáKép 10 év és cserélhetem le a szemüvegemet!Kép
Mimóza!
Részvét a fogad miatt, nekem még szerencsére nem nőtt ki, de a férjemnek tavaly kellett kiműteni és nagyon durván fájt nekiKép.
Milyen sütit sütsz?Kép Csak hogy ne vigyünk egyformátKép
ÉvákKépKép!
Nekünk ez volt az első eset és minden előzmény nélkül kezdett el neki fájni. Nem taknyos és nem köhög. Viszont elötte való este mostam meg a hajukat és lehet hogy a víz bennragadt a fülébe.

Yabu
yabu

SziasztokKép
CSak azért jöttem hogy hallottatok e a törvényről? Lehet 8 órában dolizni a gyes melett és az ikreknek 6 éves korukig járKép
puszi CSilla
Ja ma vagyunk 4 évesek, a torta kész és lesz tüzijáték isKép
remélem nem gyújtok fel semmitKép))))))))))))))
bim_bam

Szia Csilla!
Igen nagyon jó a törvény, mostmár csak egy olyan törvényt kéne hozni, amiben a munkaadókat ösztönzik, hogy a több gyerekes anyukák minél több munkalehetőséghez jussanakKép!
Boldog szülinapot a gyerkőcőknekKépKépKép!

http://www.icq.com/friendship/pages/browse_page_16965.php

Yabu
yabu

Csilla!
Isten éltesse Ricsit és Barbit, vidám ünneplést!!! Rakjál még fel róluk olyan helyes képet, mint a profilodban levő! Mit kapnak ajándékba?

Yabu!
Annyira helyes volt ez a lap! KépFülporszívózás??? Ilyenről még nem hallottam.

Azt hiszem itt az ideje, hogy a családban mindannyian elmenjünk szemészhez, hátha nálunk is lappang valami. Pl. anyósomnak zöldhályogja van, ami sajnos elég durva betegség, öröklődő, így a férjemnek is van rá esélye...Kép A fiúk is másfél éve voltak utoljára kontrollon... (Jó kis lelkiismeretfurdalásom van, de úgy megnyugodtam akkor, hogy minden rendben, hogy nem is tudom elképzelni az ellenkezőjét, bár ismerem Dorisék hogy jártak...) Panka pedig még soha nem volt szemésznél, pedig már 6 éves múlt.

Nekem holnap szedik ki a varratokat.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Csilla!
Yabu üdvözlete felülmúlhatatlan, de én is kívánok boldog szülinapot a gyerekeknek és vidám ünneplést a családnak!

Én egyébként ezt a 8 órában dolgozást gyes mellett nem értem. Ha visszamegyek a munkahelyemre onnan csak fizetést kaphatok, gyest már nem, vagy nem így van? Ha viszont másik munkát keresnék, a gyes járna továbbra is a régi munkahelyemtől?
Éva
Éva70

Éva!
a gyes alanyi jogon jár. ha van munkahelyed, ha nem, szerintem.
a sütik jó ötletek. valaki gyümölcsöt, vagy innivalót hoz?
vacilálok, hogy menjek-e börzére 1-es babakocsit nézni Kép ti mentek?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Éva!

A gyest nem a régi munkahelyedtől kapod, hanem alanyi jogon jár mindenkinek. Annak is, akinek nincs vagy nem is volt munkahelye. Ennek összege ikreknél a minimálnyugdíj kétszerese. Emellett lehet dolgozni. Amiről te beszélsz, az a gyed.
Bocs, hogy beleszóltam.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bocs az értetlenkedésemért, de nekem még mindig nem világos, hogy ha visszamegyek dolgozni, a gyes akkor is jár 6 éves korukig?

Marcsi!
Én például vihetek innivalót, gyümit, vagy valami bolti nasit, sütire nem vállalkoznék...
Egyeztessünk, ki mit hoz, vagy mindenki hoz olyat, amit saját csemetéi szívesen fogyasztanak és abból úgyis jut másnak is?
Éva
Éva70

Csilla!

Szívből gratulálok a kicsik születésnapjához!!! Hogy sikerült a buli?

Mimóza!
Szorítok a varratszedés miatt! ÉS jobban vagy már?

Zolikához ma reggel kihívtam az orvost, mert este is és reggel is nagyon magas láza volt és nagyon bágyadtan feküdt, fájlalta mindenét, még a kis kukiját is. Aztán csinált egy vizeletvizsgálatot a dr.néni, ami negatív lett szerencsére, és kiderült , hogy a mandulái iszonyatosan be vannak dagadva és az okozza a magas lázát, szedjük a gyógyszereket és remélem már csak egyre jobban lesz.
Ma vizsgáztam jogból, hát nem biztos, hogy sikerült, csak reménykedni tudok.
Most elmegyek aludni, mert hosszú volt a mai nap.
Jó éjt mindenkinek!!!

Puszi
Éva

Kép

Kép
éva75

ÉVA!
Igen törvénybe foglaltásk hogy az ikreknél 6 éves korukig jár a gyes ill. annak az évnek a végéig amikor iskolába mennek.Azt is ,megszavazták hogy gyes melett lehet 8 órában dolgozni. Ez az ikreseknéál ott üti egymást hogy gyes melett hivatalosan nem mehet a gyerkőc teljes napos oviba.Ha van valaki aki le tudja őket hozni előbb akkor minden okéKép
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A GRATULÁKAT ÁTADOMKép
A buli szombaton lesz tegnap csak négyen ünnepeltünk. De az ovian is köszöntötték őket,Ricsi egy nagy távirányítós autót kapott BArbus meg egy sminkkészletet amihez világítós tükör is van volt torta meg tüzijáték meg zene ja meg két dvdt is kaptak a vukkot meg a hamupipőkét, meg is néztük mindakettőt kétszerKép)
Ja és mivel kívételesen coca cola is volt a buli a gyerekszobában 11-ig tartott ( azt már csak kettesben).
bim_bam

Csilla! Kép
Mi is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk!!! KépKép

Vadvirág
Vendég

VAdvirág köszönöm nektek isKép
bim_bam

kisfiú Kép Kép Kép
egy boszorka van 3 fia van... Kép Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

ja, és 46 egészséges kromoszómája van. az eredmény olvasásakor nem bőgtem el magamat. ez már jót jelent Kép múlt héten sajna eléggé ráhangolódtam egy puncisra
de fickókban otthon vagyok Kép
csak azzal ne vigasztaljatok, hogy a 4. lány lesz!!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

CsillaKép
Megkésve bár de....Kép Én is Boldog szülinapot kivánok NektekKép A bulis képeket várjuk nagyonKép
MarcsiKép
Nagy-nagy-nagy gratula a kis kukishozKépKép Egészséges, ez a lényegKépKép
YabuKép
Fülporszivózásról még én sem hallottam de remélem mrá jól vagytokKép
Éva és minden kis Betegeskedő! Sajnálom...Kép Mi is újra csatlakozunk a betegek táboráhozKép Összesen 3 napig voltak jól a gyerekek de éjfélre Gergő nagyon belázasodott és mostanáig sem tudtam levinni a lázát csak kicsit csökkenteni. Itt volt a gyerekorvos, kicsit piros a torka. Holnap kell újra vinni a fül-orr-gégészhezKép

Puszi és jobbulást, gyógyulást mindenkinekKép

Doris
doris

Doris

Sajnálom, hogy ti is ismét betegek vagytok! További jobbulást kívánok nektek.
Ti ma tartjátok Gergő névanapját? Mert , ha igen, akkor nagyon sok boldogságot kívánok névnapja alkalmából.
Sajnos nálunk sem nagyon javul Zolika, ma már ez a 4. nap, hogy magas láza van, és nagyon nehezen megy le, holnap kell visszavinnem az orvoshoz, a mandulái óriásiak, legalább tudjuk mitől magas a láza.

És minden Gergőnek boldog névnapot kívánok, nehogy kimaradjon valaki!!!

Marcsi
Gratulálok!!!! Elhiszem, hogy egy kicsit csalódott vagy, de a lényeg, hogy egészséges!!!! Mi elsőre nagyon kislányt szerettünk volna, az egész család kislányt várt, anyósomék, férjem, anyuék és persze én is, de aztán belegondoltam, hogy mi lesz, ha fiú lesz, akkor senki sem fog neki örülni? és akkor onnantól már nem is ragaszkodtam annyira a kislányhoz, csak az volt fontos, hogy egészséges legyen. De azért amikor kiderült, hogy kislány lesz örömömben elsírtam magam.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok.Boldog születésnapot kivánok minden picurnak.Kicsi régen irtam inkább passziv olvasgató voltam .Látom szinte mindenki beteg persze mi is.Szabika 2 nappal ezelőtt nagyon belázasodott,hányt reggel mentünk az orvoshoz és persze neki is mandula gyulladása van.Ahogy bevette az első adag antibiotikumot(klacid)a lázat mintha ketté vágták volna.Csak az a baj hogy mint mindig fáj a pocakja a gyógyszertől.Persze mér is ne csak éjszakára okoz ez gondot.Balázs jelenleg teljesen jól van jár bölcsibe.Ezt az uj törvényt mikor hozták be? Azért kérdezem mert az enyémek 3 évesek multak és én ahogyan lejárt a gyed én visszamentem dolgozni a dupla gyes megtartása mellett 4 órába.Igy nekem jár a dupla gyes meg fél fizetés.A fiuk meg 4 azaz 6 óra hosszáig vannak a bölcsibe szintén.Az idejük ugy járna le hogy 13,15 h-kor kéne mennem értük de persze alszanak 14h-ig is.Rugalmasak nagyon a bölcsibe.Igy végül már uzsira otthon vagyunk .És ezt addig igy folytathatom amig iskolába nem mennek,pontosabban az év végéig.Na most ha jól értelmezlek benneteket akkor mostmár ugyan igy dolgozhatnék csak 8 órába?Mivel mi októberiek vagyunk(és szalasztani fogunk) akkor nekünk a következő év végéig jár a gyes.Jobbulást kivánok minden picurnak.Ezer puszi minden anyucinak.
masabasz

Mindenkinek jobbulást, aki beteg!
Köszi a szemüveges infókat! Tényleg helyes keretek vannak, Ádámnak kis tudós feje van vele, illetve lesz, mert még nincs kész! Amúgy 1 évesen azt mondtál, nagy a különbség, de akkor nem méricskélte. Ezért tartottam fontosnak visszavinni a kért időpontra, azaz most,mert a nagy különbség azzal fenyeget, hogy az agy kikapcsolja a rossz szemet, ahogy Doris írta. Így, hogy 5, 6, így ez nem gond! Nem is kancsal! Állati jó hír, hogy 7est is ki lehet nőni, mert nekem azt mondta a dokinéni, hogy 2-3ast még igen, de ilyet már nem. Jó hallani, hogy jogos, hogy ezt fenntartással kezelem! köszi, jó éjt mindenkinek: Claire
claire

Masabasz

Először is jobbulást kívánok nektek! Ügyik vagytok, hogy ilyen gyorsan lement a lázatok! Mi is Klacidot szedünk, de nekünk csak a negyedik nap után múlt el a lázunk.
A munkával kapcsolatban én úgy tudom, hogy januártól lép hatályba a törvény, már én is várom, mert nekem sem ártana már valami munka a gyes mellett.

Éva

Kép

Kép
éva75

Én munka nélkül megvagyok, elég lenne, ha a fizetést küldenék Kép Kép! Claire
claire

Sziasztok!

Tegnap elromlott a cirkónk (még nincs egy éves!) és csak hétfőre lesz kész, addig itthon fagyoskodunk a férjemmel. A gyerekeket elvittük a mamákhoz mi meg itthon melegszünk a kutyákkal.

A másik rossz hír, hogy mégsem tudunk elmenni a 17én a találkozóra, mert Lorenának pont aznap lesz a táncos fellépése a Ferencvárosi müvházban, pedig úgy volt, hogy 18án lesz, de előrébb hozták egy nappal, sajnálom!! Azért nektek jó szórakozást kívánok!

Éva

Kép

Kép
éva75

Ja, még ezt elfelejtettem, nézzétek meg ezt az oldalt, nagyon jó pedálos autókat árulnak!

http://www.confidenza.hu/pedalosauto2.htm

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Az első és az utolsó van a bölcsiben. Nagy harc megy, ki menjen vele. Kép

Eri
simones

éva! sajnálom, hogy nem tudtok jönni! a táncbemutató biztosan nagyon nagy élmény lesz mindenkinek! majd fényképezünk, de ti is!! Kép
végül nem mentem börzére. inkább a neten ízlelgettem a babakocsikat. beleszerettem egybe, még érdeklődök a részletekről, de nagyon szeretném azt. kicsit drága, de mózeskosaras és sportkocsis is, szóval kihúznánk ezzel az eggyel az egész babakocsis időszakot.
kicsit depressziós vagyok mostanában. azon gondolkozok, hogy átmegyek 4 órás "műszakba". még nagyon kell a pénz is, meg bírom is a munkát, de semmire nincs időm és a srácokat mindenhova magammal kell vinni. ergo könnyen kiborulok.
asszem a főnököm ebben is partner. az utódom januártól kezd.
kisfiúk édesek egyébként. péter most van az "anya, te leszel a feleségem" időszakban. ádám pedig határozottan lányosan bájos. ezt nem tudom, hogy kinövi-e, de kiránylány akar lenni állandóan, egy lila póni a kedvenc játéka és a rózsaszín az imádott színe.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

egyre több a közös játék. a képen pl. az éjjeliszekrényemen ücsörögnek Kép Kép
a durvulás megy, de kibírható adagban.
szoigorúbb vagyok mostanában. nincs is nagyon fejetlenség.
marcsi
Kép

KépKép

KépKép
2in1

narancsban ádám, zöldben péter
ja, és azt mondják, hogy kakiii. Kép Kép

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: