A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Anina!

Szerintem add be neki, én is tápoztam/fogok tápozni/tápozok!
És nekem is azt mondták hogy fele-fele amikor már nem kell adni...

Zsófy!

Köszi az együttérzést, mára elhatároztam és a férjemnek is megmondtam, hogy a következő alkalommal anyósanak is el fogom mondani, hogy a hétvége eseményeiből kiindulva most már szeretném ha végre rám is tekintettel lenne valaki, tűrtem eleget mindenféle jöttment kioktatását, most már ELÉG VOLT!
Azt akarom, hogy:
1.Nem osztogassa senki nekem a kéretlen tanácsait!
2.Nem akarná senki elhitetni velem, hogy ezt vagy azt rosszul csinálok!
3.Rámbízná mindenki, hogy kitől kérek tanácsot és kitől nem..
4.Nem erőszakolná rám senki a "segítségét"

És már tényleg nagyon elszántam magam és nem érdekel ha sértődés lesz belőle...

Csillám, Zsófy!

Hát csak kiderült hogy nem én vagyok paranoiásKépKép
Tegnap párom beszélt az apjával, és az első mondat az volt, hogy az a bizonyos apuka, hogy lehetett ekkora modortalan tirpák a vendégségbe.....
Na mondtam is a férjemnek, hogy mostmár akkor nem mondhatja, hogy én reagálok túl mindent stb...mert lám...apósnak is ugyanez a véleménye....

Na majd ezt is elmondom anyósnak..szó szerint hogy egy tirpák,tudatlan,tapintatlan,modortalan tuskó engem ne oktasson ki, mert ha nem lettünk volna ennyien, olyat mondtam volna, hogy többet nem jött volna...de lehet hogy jobb is lett volna, sőt tuti...

Na megyek, mert sírdogál a babó

Megann

Kép

Kép
megann

a mosógép mellett is elalszikKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Tegnap írtam egy rövid hozzászólást és nem találom.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.

Angelani
írtam Neked tegnap e-mailt.

Megann és a többiek akik kapják a jótanácsokat.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen hülyeségeket kell hallgatnotok.(Nálunk is van, de már nem érdekelKép)Nagyn jó anyukák vagytok, és a picik ezt tudják, nekik nem kell más!!!KépRemélem minél előbb elfejtitek és nem foglalkoztok többet a tökfejekkelKép.

Hari
én írtam nem rég a masszázst.De ez nem mérvadó, mert én Veszprémben vagyok.Nálunk az egyik védő néni szervezi.
Kérdezz rá Te is a védő nénidtől.Most pénteken egyébként a has masszázsával fogunk foglalkozni, ami ugye jó a hasfájásra isKép.Örülök, hogy már jobban vagy.Remélem az tegnapi negatív írásod csak átmenti.Kép

Tegnap csak este tudtam géphez ülni, mer Márkbaba sajnos frontérzkeny, és hidegfront volt.KépMÉg jó, hogy az estébe nem zavart be.Úgy elfáradt az egésznapos sírásba, hogy csak hajnali 1/4 3-kor kelt fel szopizni.Minden rosszban van valami jóKép.
Most megyek, folytatom a visszaolvasást.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!!!!Kép

Anina!Kép
Add be neki mert több az anyatejcsiKép

Hari!Kép
Sima vízet forralok fel kb. 5 percig forrni hagyom utána lehűlni hagyom kb.40 fokra.
Egyébként nekem is zavaros a teteje de nem gond szerintem.
Eleinte Humana bébivízből csináltam és azt nem kell forralni de már sima vízet használokKép

Ha valaki netán eljutna moziba akkor a Zorrot ajánlom, nagyon jó kis kalandfilm volt.Kép

Benianyu!
Ti mit néztetek?
Ugye milyen jó kikapcsolni ott?
mi is imádjuk a mozit párommal, és erről nem si mondunk le.
Meg anyósom is örül mert ilyenkor egy héten egyszer Lívivel lehet és ő is fürdeti.
És nem zavar engemKép
Viszont nagyon hiányzott 1 óra után LívikeKépKépKép

Ja és ma jó kedvem van márKépKépKép
Hála Nektek meg páromnakKépKépKép

Pedig tegnap még a fűtés is elromlott,mármint a cirkó de szerencsére apum megoldotta pedig köze nincs a fűtésszereléshezKép
Úgy hogy szerencsére megoldodott ez a gond isKépKépKép

És most alszik kicsim a babkocsijában.

Viszont tegnap hasa fájt megint és megint ettem előző napon este a moziban popcornt úgy hogy szerintem azt nem bírja mivel én sem, mert utána fáj a pocim mindigKép
SOHA TÖBBET NEM ESZEK POPIT,PEDIG IMÁDOMKépKépKép

Mea
mea

Anina!Kép
Fent van bébid is az albumba már, remélem nem baj?!?Kép

Mea
mea

And,
ha kellenek a tapaszok, akkor várom az sms-t vagy mailt a címeddel!
Kóbor
kóbor

Köszi a válaszokat! Kép

Megann!
Te akkor ezek szerint szintén adod a Konakiont?
anina

Azon gondolkoztam, hogy jó lenne olyan album inkább vagy emellett amin mi is láthatóak vagyunk.
Vagy ezt nagyon nem szeretnétek?????Kép
Olyan igazi anyuci-baba képeketKép
Ha szerintetek ok, akkor csináltassatok magatokról babával és én felteszem új albumbaKép

Mea
mea

Anina!Kép

Csak akkor kell adni Konakiont ha töb az anyatejcsi!!!!Kép

A Vigantolt naponta 1 cseppet adomKép

Mea
mea

Lányok!

1.Ti honnan a fenéből tudjátok ilyen tutira hogy a hasa fája a babának????

2.Volt már olyan hasfájós baba, akinek a Mecsek tea segített....???? Mert nekem nagyon olyan érzések van, hogy szart se érhet, ha még az Infacol se segít a babákon, akkor hogy segítene egy kis tea???(ráadásul valóban kevés 20-40 milli, ha csak nem akarja valaki teával telenyomni a gyerekét anyatej helyett)
(mellesleg, nekem a gyógyteák se használnak sose, semmiben...)

Megann

Kép

Kép
megann

Mea! Kép

Drága vagy, köszi szépen! Kép Tudom, nem jövök gyakran, mert egyedül vagyok a babával és nincs nagyon időm, de azért ha tudok, olvasgatlak benneteket és meg kell állapítanom, hogy nagyon kedves társaság gyűlt itt össze!

Puszi!

Anina
anina

Anina!

Igen én adom...bár most az utóbbi 3-4 hétben szinte csak anyatej volt, de amikor több pótlás volt tápiból az elején én akkor is adtam, mert mindig több volt az anyatej mint a tápszer...

Sajnos hamarosan ismét jön a tápszeres pótlás...Kép, mert fogytán a tejcsi, és Lénácska szerencsére már jókat eszik 100-120 grammokat általában...

Kép

Kép
megann

Kuha!Kép

Nálunk hasonló a helyzetKép
Éjjel alszik egész jól 6 órát is de napközben nagyon nehezen alszik el.
Viszont Lívi kb. 1 vagy 1 1/2 óráig jól elvan evés után de utána jön anyüszi és akkor már tudom hogy fáradt.
Na akkor jön az altatás vagy babakocsiban vagy ágyikóban és sokszor nagy sírás előzi meg de nagyon nagy és régen azt hittük ilyenkor baja van de nem csak álmos és azért sír...
Ilyenkor cumi simi stb éneklés és elalszikKép
most is zenét hallgattam énekeltem és elaludtKép

Próbáld ki.
A 2 óra fentlét szerintem már sok és lehet azért sír mert már túlpörgette magát.Nem?

Mea
mea

Kuha!Kép

El kéne jutnom valamikor hozzátokKép
Annyira hasonló bajaink vannak meg mindkét baba tápis is, lenne miket megbeszélnünkKépKépKép
Majd írok mailt előtteKép

Mea
mea

Megann, eddig nekem is az az érzésem, hogy a mecsek tea nem jó semmire. Ma elküldöm a páromat gripewater-ért, hátha az csodát tesz.

Éjszaka most egész jól aludt, fél 8-tól reggel 5-ig csak 3x kellett felkelnem hozzá, de utána aránylag könnyen alaludt. Viszont utána nem akart már. Úgyhogy 7-kor adtam neki tápot, hogy majd attól beájul. De persze nem. Most 10-kor már teljesen kész voltam, gondoltam megint megpróbálom bebugyolálni takaróba, hogy legalább ne ugráljon a hordozóba, mert már féltem, hogy kiesik. Erre elaludtKép Tud meglepetéseket okozni. Csak ez egy elég meleg takaró, félek, hogy teljesen beleizzad, de nem merem átcserélni, mert lehet hogy nem jönne be még egyszer ez a csel.
Ez a babakezelés egy külön tudomány. Irigylem akinek olyan jól megy. Néha úgy érzem, hogy egyáltalán nem megy nekem, aztán egyszer csak úgy látom, hogy na ez az, most ráéreztünk, de persze aztán megint jön valami. A legrosszabb, hogy ami egyik nap beválik, az másnap nem. Pedig úgy könnyebb lenne, hogy ha már egy valamire rájövök, akkor az "le lenne tudva". De akkor biztos unalmas lenne az élet.

Benianyu, én is csodállak. Komolyan nem értem, hogy itt hogy van ideje mindenkinek ennyi mindenre. Én még a vasalásig sem jutottam el. Még van olyan pelus, amit terhesség alatt kivasaltam, de már csak egy-két darab. Ami azóta lett kimosva, az nem lett kivasalva, nincs rá időm egyszerűen. Na nem ez az egyetlen dolog amire nincs időmKép

Kép
Kép
hari

Ja és mégegy...ki is panaszkodott....

Hogy nem szivja ki a cicit a baba...

Nálunk dettó, méghozzá kezdettől fogva....Kép, úgyhogy most ha már van is egy ciciben 100 gramm(10 óra után), akkor is csak 60-80 at szív ki...
Van hogy beéri ennyivel, mert már utána nem kell a cumisüveg..de akkor 2 óra múlva már újra éhes(pl ma reggel),
Csak akkor eszik meg egy egész adagot, ha cumisüvegből kapja..KépKép
Sajnos egyre inkább ez a tendencia, innen meg egyenes az út, hogy fogyjon az anyatejcsi...bár én fejéssel megpróbálom szinten tartani a termelést, de azrét szép lassan fogyogat...

Tegnap este lefejtem kaja után fél 9 kor, aztán reggel adtam neki ciciből, nem tudom mennyit evett, gondolom nem túl sokat, és utána még fejtem egy 160-170 millitKép fél 8 körül
Ez viszont még olyan mennyiség amiért érdemes küzdeniKépKépKép(mégha 10-11 órát is kell várnom rá) jó lenne ha mással nem hát fejéssel fenntartani ezt az állapotot!

Szerintetek sikerülhet???

(Próbáltam a gyakrabbi fejést is, de több tejcsim nem lett tőle egy cseppel semKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Mea, köszi a válaszokat. Engem úgy zavart eddig hogy zavaros a víz teteje, azt hittem valamit rosszul csinálokKép

Zsófy, én is beszélgetnék már veled, de valahogy nem egyszerre jövünk soseKép Tök jó az ufójárművetek! Gondolom könnyű vele közlekedni is. Én szeretem a mi kocsinkat, jól lehet vele menni, de emelni nem lehet, mert iszonyú nehéz. Tavasszal lecserélem egy könnyűre szerintem. Akkor már nem kell majd bebugyolálni sem szegény gyerkőcöket.

Na, kicsit kilazította magát a "zubbonyból" a kislányom, így talán nem fog belesülni. Remélem felébredni sem azért.

Kép
Kép
hari

Megann, amíg valamennyit is le tudsz fejni, addig biztos hogy érdemes.

Kép
Kép
hari

Hari!

Hát rátapintottál a lényegre..
Minden nap máshogy telik, mindig más jön be stb..
Én is betettem a hordozóba reggel Lénát, jól elvolt aztán megunta, na gondoltam, most jöhet a járkálás stb...
Aztán 5 perc múlva valamiért betettem a kiságyába HASON(amit utál)és szépen csöndben majdnem elaludt..Aztán gyorsan kikaptam, felöltöztettem és kitettem a teraszra..KépAludni ott is lehetKépKépKép
Szóval tényleg nem lehet tudni mi van...

Ezért vagyok kiakadva, hogy a legegyszerűbb rámondani a síró babára hogy fáj a hasa...és kész.....megvan az indok és akkor már nem kell tovább ezzel foglalkozni...

De hát honnan tudjuk tutira hogy fáj a hasa???

És létezik olyan hogy az első 6 hétben nem fáj a gyerek hasa sose, aztán meg a 6. héttől fáj, amikor mindent ugyanúgy eszünk és csinálunk mint eddig???
Mert szerintem ilyen nincs...

Szerintetek???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Mindenféleképpen fejjél ha ilyen szép mennyiség jönKép
Nekem mondom 50 ml-k vannak ciciben és már fejni nem szoktam közte mert csak 30-ak jönnek márKépKép
Nekem valóban kevesebb lett már...
És már nem szopizik elég erősen sem, csak játszadozikKép

Mea
mea

És van mégegy kérdésem....

Rókica, talán te vagy penge ezekben a dolgokban....

Amikor már van tápi, akkor sem kell pótolni teával vízzel???Vagy akkor már kell adni????

Mert az én logikám azt diktálná, hogy majd csak a hozzátáplálásnál(főzelékek) szükséges vízpótlás..

De kérlek titeket, hogy válaszoljatok erre ha tudtok...

M.

Kép

Kép
megann

Mea!

Ne kenődj el!!
Látod, ehhez nekem is kell 10-12 óra...ha közte nem cumisüveget kapna...akkor nekem se lenne még egy csepp se...
Nagyjából egálban vagyunk...bár egy adagot egy nap már pótolni kell fagyitejből vagy tápiból...

Egyébként most 1 nap 3Xfejek, reggel-délután-vacsira...de sajnos tényleg úgy látom hogy akkor lakik jól, ha csak cumisüveget kap, mert a cicin nekem is szív ameddig "jól" jön, aztán bealszik, elengedi, nyalogatja...és utána a cumisüveg sem kell, hiába anyatej van benneKép
Nehéz dió ez nagyon...
Nem tudom meddig lesz türelmem, idegem fejegetni...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Nem kenődtem elKép
Szerintem nem kell teáztatni, én legalábbis nem szoktam....remélem nem gond.
eddig legalábbis nem volt ebből baj.
De majd megkérdezema dokimat a 3 hós oltásnál, akkor jön legközelebb.
Viszont le kéne mérnem ma Lívit, mert múltkor már 6 kg felett voltKép
Kiváncsi vagyok mennyi.

Mea
mea

Megann!Kép
Nekes is jobb már akedved ugye?Kép
Remélem is!!!Kép

Mea
mea

Megann szerintem amikor a kis kezét ökölbe szorítja, a lábait felhúzza és eltorzul a kis arca, akkor tuti hogy a pocija fáj Lilinek. Ráadásul látszik is, hogy olyan kis fefúvódott a pocakja. De persze van, hogy sír és nem azért mert a hasa fáj.

Viszont az tuti, hogy ha csak az első felét szívja ki a tejnek a ciciből, akkor attól lehet hogy fáj a hasa. Én ezért aggódok csak amikor nem akar rendesen szopizni.

Mea, még egy kérdés. Miért nem használod már azt a gyerekvizet, amit nem kellett forralni?

Kép
Kép
hari

Megann!

Hasfájásról: egy biztos, hogy MÁSKÉNT sír a babám, és Gergő is másként sírt, mikor (úgy gndoltuk) fáj a hasa. kétségbeesett, szemmel láthatóan fájadlma van, összehúzza magát magzati pózba, és ilyenkor legtöbbször hason elalszik nagy kínlódva. Pl. most ez van nálunk, most nyugodott el és alszik 1 órája, előtta nagyon szenvedett.

Én is figyelgetem mit eszek és nem tudok párhuzamot vonni a "hasfájás" és e között. Tegnap sok gyümiteát ittam, ezért lenne???
Puffasztó ételre is azt hallottam nem árt a babának, ami ugye régen tabu volt egy szoptatós mamának (bab, ilyesmi). Rádióban hallottam, hogy ez tévhit. Fene tudja, azért én nem eszem ilyeneket. De az fura, hogy 6 hét után van a hasfájás.. Kép Állítólag el kell érni először ezt a bűvös 6 hetes kort aztán a 3 hónapos kort és zsupsz elszállnka a bajok. Aztán jön a fogzás! Kép Szóval mindig van valami.. Kép Kép

Na, éled a lányom!

Dóri
Vendég

Hari!Kép
Csak úgy, mert minek jó a sima víz.
Régen sem használtak babavizet.
Csak eleinte azzal adtam kb.4 hétig.

Dóri!Kép
képzeld az én dokim azt mondta babot ehetek nyugodtanKép
Jó mi???

De az tuti hogy én popcornt nem ehetek!!!Kép

Mea
mea

Andi!

Mi szerintem a(mármint a Kicsi) táblázat szerint kapjuk az oltásokat. Elöször agyalt a drnéni hogy hogy spóroljon nekünk, de mondtam hogy inkább kifizetem.

Titi
titii

Dori!

Szerintem nem fája a hasa csak be akarják magyarázni nekem!
Szerintem sincs olyan hogy 6 hétig nem fáj aztán egyszercsak fáj, aztán 3 napig a fájás helyett alszunk, aztán megint fáj...
Egész egyszerűen nyűgös és fáradt...szerintemKépKépKép

Másrészt az én manóm keze általában ökölben van, ha pl éhes és azért sír, akkor is, vagy csak úgy általában...
És pl lábfelhúzás nekünk nem túl gyakori, viszont az izgés-mozgás még kézben is "ugrálás" (lábbal kifeszíti magát a hasamon mintha tényleg ki akarna ugrani a kezembőlKépKép) az igen, és ha mindezt elképzeli az ember fekvő pozícióban, máris rá lehet fogni hogy hogy "feszíti magát mert fáj a hasa"
Szóval tényleg nehéz megállapítani szerintem...

Megann

Kép

Kép
megann

Háát igen, bennem is gyanut ébresztett már ez a hasfájás téma. Az az igazság, hogy fogalmunk sincs mi van, csak teóriákat gyártunk. Beleértve a nagyokosokat is! Kép Ez is rejtély, 8-kor evett a drága és azóta nem jelentkezett, hogy éhes lenne. pedig én igen, már mennék anyuékhoz ebédre ill. a ciciim nagyon fájnak! Kép Az egyikből semmit nem is evett ráadásul az előző etetésnél (8-kor). Az előbb azt hittem fel fog ébredni, de sehol semmi. Kép

Dóri
Vendég

Dori!

Na tessék.....akkor most a nagyokosok biztosan mondanák, hogy húúúúúú milyen étvágytalan a gyerek....biztos beteg....

Na ennyit a nagyokosokról...
Szerintem nincs fél órád és visítani fog a babód, és követelni a reggeli maradékot isKépKépKép
Biztos álmos volt, vagy azt álmodta, hogy egy nagy habos anyatejcsuprot ivott kiKépKép ezért nem kellett az egész reggeliKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Lányok!

A 2 hós oltásért is fizetni kell???
Mert nekem csak azt mondta a dokinéni hogy menjek oltásra, se receptet nem adott se semmi...

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hú de jó sokat irtatok!!!

Vrucsincá!

Látom az angolforditás megoldódott mire én ide jutottam. Kép

Oltás:

Mi most kaptuk a régi rend szerinti 2 hósat. Megkérdeztem a doki néninket, mi a helyzet, és azt mondta, a gyerekorvosok sincsenek tisztában azzal, hogy aki pont a kettő közé esik (mint pl a mi gyerekeink) hogyan kapják az oltásokat. Az tiszta dolog, hogy aki már az újjal kezdi, azzal mi van, de hogy aki a régivel kezdi, hogy áll át az új rendszerre anélkül hogy bármi kimaradna vagy bármi ismétlődne, ez nincs letisztázva, nincs előirás. Valószinűleg ezért mond mindenki orvosa mást. Állitólag most lesz hétvégén valami nagy gyerekorvos konferencia, ahol felvilágositják őket is.

Ez lehet most nem nyugtat meg titeket. De én minden második héten a pszichoterápia tanfolyamomon orvosokkal tanfolyulok (rajtam kivül mindenki orvos) és az önismereti csoportomban, ahol ugyebár a saját lelki problémáinkat kéne kitárgyalni már második alkalommal 3 órán keresztül arról volt csak szó, hogy milyen összevisszaság van az egészségügyben, senki nem tud semmit, őket sem tájékoztatják, valami új rendelet bejön, rajtuk kérik számon a betegek is meg a hatóságok is, de nekik sincs jobb felvilágositás mint másnak, legrosszabb esetben ők is csak a médiából értesülnek utólag. Lásd pl ezt az új rendeletet, hogy szakorvos SEM irhat fel gyógyszert magánrendelésen, csak ha kórházban rendel. Tehát ugyanaz az orvos ugyanannak a betegnek ugyanazt a gyógyszert csak akkor irhatja fel, ha éppen a klinikán ülnek, ha magánrendelésen, akkor nem. Magyarul helyhez kötött az orvos szaktudása. :P

Sőt, jobbat mondok. Állitólag november 7.-i keltezéssel kiküldött az OEP minden egyes orvosnak (30 000-en vannak) egy levelet, hogy visszamenőleg október 31-el felbontják velük a szerződésüket. Innentől kezdve januárig SENKINEK nincs joga állami támogatott gyógyszert felirni. Mikor kérdezték az OEPnél, hogy mégis ezt hogy gondolták, akkor azt bökték ki, hogy majd januárban újrakötik a szerződéseket, és azok majd visszamenőleg érvényesek lesznek. Igen ám, de ha valakivel nem ugyanazokkal a feltételekkel kötik meg, akkor az az orvos felelős lesz megtériteni a különbséget az állami támogatott ár és a teljes ár között, minden gyógyszerre amit abban a két hónapban felirt. Szóval röhej az egész. Totál káosz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Már túl is vagyunk az ebéden. Kép Félkezes vagyok, úgy írok.

Mehetek én is végre ebédelni, ,ert a baba belakott. Kép

Du jövök!

Dóri
Vendég

Megann:

Kötelező oltásért nem kell fizetni. Akkor kell fizetni, ha te előre át akarsz állni az új rendre, mert azt még nem vezették be hivatalosan, de meg lehet kapni pénzért.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Kissé össze vagyok keveredve, most volt itt a doki, közölte h naponta 500-nál ne adjak neki többet, majd megnyugszik ha sir, mert éhes....(hát nemtudom...), meg miota hazajöttünk 2640-el, hizott 1/2 kg körül, most 3,1 a tiszta sulya, azt is soknak tartja....közben a védőnő aztmondta h a kissulyu babák igyekeznek behozni a lemaradást, ezért többet esznek és gyorsabban hiznak.....
Most akkor mi van???
A szemét még mindig kell mosogatni meg csöpögtetni, de sztem már nincs semmi..., na mind1.....

Kép
hencsi

Mi most eszünk. Mármint a Lili. Émn nem értem hogy ha szopás közben termelődik a tej, akkor hogy tudja kiüríteni a cicit a baba? Ti honnan tudjátok hogy elég volt neki? Mert az enyém sokszor bealszik, de lehet hogy 10 perc múlva megint rákezd.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Mea, Megann, én is fejek, de nekem 2 mellből jön össze kb. 50 ml...Ezt 1 óra alatt sikerül kinyerni.
De tegnap még csak 30 sikerült. Ez már javulásKép.
Vagy inkábbKép
Két fejésből összejön egy adag étel.

A mellgyulladás miatt is muszáj fejni, bár már elmúlt, de félek, hogy visszajön.
Úgy sajnálom, Emi még csak 2,5 hetes.
Jó lett volna legalább 3 hónapig csak szoptatni.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Hencsi, én nem értek hozzá, de szerintem ez hülyeség. Szegény gyereknek miért kéne éhezni? Õ tudja mennyire van szüksége. Amíg nem látod őt "daginak" addig én annyit adnék neki, amennyit igényel. Nem hinném hogy elhízna tőleKép

Mi most 15 percet szopiztunk és már megint bealudt. De szerintem megint nem szívta ki a hátsó tejet. Ilyenkor a köv. etetésnél melyik mellel kéne kezdenem? Teljesen belezavarodok márKép De legalább alszik. Most (ma) úgy döntöttem nem mérem, hogy mennyit eszik, ha éhes adok neki cicit, és ha már nincs tej a ciciben és mégis éhes, akkor adok neki tápot. Aztán minden este megmérem majdfürdés előtt meztelenül és azt hasonlítom össze. Bár nem tudom mennyit kéne neki híznia. 1 hónaposan mennyit kell hízni egy babának hetente? Vagy ez a súlytól függ?

Különben is ez a mérleg olyan szar. Ahogy mozog rajta a baba össze vissza ugrál. Nem igazán lehet vele pontosan mérni. A dokinál olyan van, ami kiszámolja az átlagot és villog ha már lemérte. Ez csak akkor jó, ha a gyerek mozdulatlanul fekszik rajta. De olyat ritkán csinálKép

Kép
Kép
hari

Uxi, úgy sajnálom, hogy el vagy keseredve. Tudom könnyen beszélek most már, de ne add fel. Amíg tudsz ciciztess, és fejjél, bár én most egyáltalán nem fejek, inkább minél gyakrabban cicire teszem, de nekem már nem fáj a cicim. Emellett tápozd ha kell, és ha ebbe belenyugszol, lehet hogy még a tejed is el kezd szaporodni. Tényleg, fáj még nagyon a cicid? Nekem a kórházban javasolták, hogy néha kenjem be a cicit,(egészet) körömvirág krémmel, tegyek rá papírtörlőt, meg egy pelenkát és így pihenjek egy kicsit. Nem tudom segít-e, de nagyon jó érzés, az biztos. Csak aztán le kell mosni ugye mielőtt a babát cicire tennéd.

Kép
Kép
hari

Ja és a mellgyulladás elkerülése érdekében ha amúgy gyakran szoptatsz, akkor igazából nekem elég, ha naponta többször átmasszírozom a cicit, azért nem fejek már. Főleg hogy nekem a mellszívó is csak szétszedte a mellemet, de ezt már beszéltük.

Kép
Kép
hari

Megann!

ÉN is kezdetben Mecsek teát adtam Gergőnek, mondván, hogy az talán segít. Nem segített, de én maradtam annál, azt adok neki, ha nagyritkán megkínálom egy-egy nap.

Mea!

Szerintem is tényleg nagyon hasonlóak a problémáink, jót tudnánk dumcsizni. Amikor csak gondolod, jelentkezz előtte, és gyertek!

kuha

Kép
kuha

én asszem már idegbeteg lennék, ha nem olvasnálak benneteket. úgy érzem Eszti mindent fordítva csinál.
tegnap egész nap aludt, de tényleg alig bírtam ébren tartani valamennyit, abból a fele sírás (azt nem számítva, amikor cici van a szájábanKép) ás gyereke meg egész nap fennt volt...
azt hittem egész éjjel fennt leszünk. erre este 11-fél2-ig volt fennt, utána aludt majdnem 5-ig. 7-ig játszottunk, énekeltünk, majd aludt 11-ig.
most volt eddig először, hogy hajnali 3-kor nem a fenekét riszáltam, ő meg nem ordított.
holnap leszünk 6 hetesek, akkor ez hátha így fog változniKép

Hari: nekünk a gripewater jó. bár tegnap este már a kikevert gyógyszeréből is kapott.
és Eszti sem mindig húzogatja a lábikóit, sokszor nagyon feszít, szétrúgja a hasamat, ahogy a Megann írta.
de tuti, hogy fáj a hasa, mert nagyon szenved ilyenkor, látszik az arcán, meg ilyenkor olyan élesen sír fel, van, hogy hirtelen minden előzmény nélkül. gyakran nem büfiztetem kellő ideig és marad benne levegő, és ilyenkor nagyot büffent a nyakambaKép

Megann, én nem értem, hogy miért gyűjtöd 10-12 órán át a tejedet? miért nem szoptatod gyakrabban Lénát? lemaradtam vmiről? nekem Eszti sosem szívja ki az utolsó csöppig a cicitKép nem is tudom, hogy lehet-e

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Az előbb, már írtam egy regényt, de addig kattintgattam az ablakok között, hogy véletlen bezártam a Babanetet, és oda lett, amit írtam.

Benianyu! Köszi a drukkot Kép
Képzeljétek Olikám végig aludta az éjszakát a kiságyban. Egy órával kelt fel hamarabb, mint szokott, de lehet, hogy azért, mert kakis volt. Azt nagyon útálja, ha kakis a pelusa.
Éjjel egyet köhögött, a másodperc törtrésze alatt ott voltunk mindketten -a párom és én is- kiságynál, a gyerek meg aludt szépen... Kép
Ja és hogy én mennyire hülye vagyok... Tegnap nemhogy örültem volna, hogy olyan szépen elaludt az ágyikójában, hanem majdnem sírtam, mert úgy hiányzott mellőlünk Kép Megszoktam már, hogy hozzábújok, simizem, puszilgatom stb.

Zsófy! Ha megyünk sétálni, majd csinálok képet a mi járgányunkról és este felteszem.

And! A 6 hetes kor nagy változásokat jelentett Olinál és szerintem minden kisbabánál, ugyanúgy, mint a 3 hónapos kor. Ahogy növekednek a kismanók, úgy lesz egyre könnyebb. (...vagy nem Kép Kép

A kép címe: Húúú de álmos vagyok Kép
Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok már megint....KépKép
Én nem tudom, tegnap mi volt, de Leon olyan nyűgös volt egész nap, hogy csak na!!
Alig akart cicizni, 5 perc után elkezdett visítani, úgy, hogy a szájában volt a cici. Na ezek után már nem kellett a cici, de az üvöltést se akarta abbahagyni. Aludni is alig aludt.Kép
Nagyon megijedtem, mert még soha nem csinált ilyet Kép
De talán mára jobb a helyzet Kép
Ma Noel nagyon nyűgös, csak 3/4 órát aludt és semmi se jó neki.Kép

Zsofy, Megann!
Rokonok miatt nem irigykedem, nem lehet könnyű nektek Kép
De a száp kislányaitok miatt igen! Kép
Én is elfogadnék egy szép leányzót!

Dóri!

Te gyerkőcöd is jó alvó! Kép

Hari!
Remélem a mai napotok nagyon jó lesz és szép éjszakát is kívánok!(ha addig nem jönnék)

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Anina,
Ádám nagyon szép kisfiú! Kép

Nyúlné,
Kisnyúl szenzációs, hogy így lógva is alszik. Kép Ami a járókában van - sárga játék babatornáztató -vagy mi a neve, hol vettétek? Már játszogat vele?

Ma itt volt a barátnőm, egész délelőtt dumáltunk, Dani jó fiú volt aludt. Most kicsit balhézik, mennem kell. Aztán lassan indulunk az oviba is Beniért, nehogy lekésük a következő cicicsatlakozást, mert akkor lesz nagy kiabálás. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Lányok!

Kérhetek egy nagy nagy szívességet???? Szavazzon már mindenki a fiamra plíííízKép

Itt van a képe:
Mind a két képre lehet egyszer-egyszer szavazni

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0&pg=4

De azért felteszem a képeket, hgoy megismerjétek:

Kép

Kép

Zsu
23+0Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Kriszta!

talizás szempontjából nekünk jó lenne a jövő hét, amit írtál. Kép
Mindegy, hogy de., vagy du., csak a napot egyeztessük előre.

Többiek?
Mert nem láttam, hogy valaki írt volna időpontot, vagy csak én siklottam el felette?

Nyúlné!

Kisnyúl mindig ilyen jó alvó?

Most én is egykezes vagyok, Noel itt ül az ölemben és eszünk...

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsuzsofi!

Szavaztam, de a sörivós képig nem jutottak el 4-en, arra annyival kevesebb szavazat van/volt...Kép

Kép
hencsi

Mi is eszünk már megintKép Lesz itt tejcsi előbb utóbb. Páromat most küldtem el sörért.
Csajok így sokkal jobb etetni, hogy nem mérem. Lehet hogy neki nem olyan jó, mert keveset kap, de mindig elalszik utána, úgyhogy nagyon nem lehet éhes nem?

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: