A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Csak gyorsan...amennyire sikerült visszaolvasnomm

Mea!
Ne csináld ezt, te vagy a példaképem szopit ügyben, hogy milyen derekasan helytállsz és hogy milyen önbizalmad van....
Semmi okod elcsüggedni....

Bundizsákot látom föltetted, ari vagy hogy gondolsz rámKép
Meg is nézem....

Azt hiszem ha a fentieket elolvasod, akkor karöltve mehetünk Rókicához egy kúrára..
Komolyan én is félek hogy bele fogok dilizni az idegesekedésbe...teganap óta úgy szidom férjem családját ahogy csak a csövön kifér(alpári, közönséges stílusbanKépKépKép).
Férjem meg tűri, mert ismét igazam van és ezt ő is belátta ismétKépKép
Viszont azt is mondja hogy Take it easy!!! ne üljek fel semminek, röhögjek egyet a megjegyzéseken és ne idegesitsem magam, mert bele fogok dilizni....

Harikám!
Nem tudtalak még végigolvasni, de annyit kihámoztam hogy javul a helyzet a kiscsajjal, csak igy tovább!!!!!!
Minden rendben lesz, és minden csak egyre jobb és egyszerűbb leszKépKépKép

Csillám!
Maximálisan egyetértek veled szopi+tápi ügyben....
Mi még kb 1 hétig húzzuk ki a lefejt lefagyasztott anyatejpótlással, aztán sajnos jön a tápi...de már nem fáj annyira...
És addig amig 400-500-600 gramm tejcsi termelődikg 24 óra alatt addig küzdök, mert kár veszni hagyni ennyi mennyiséget....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann! Visszakapod, azt, amit tegnap írtál: ENGEDD EL A FÜLED MELLETT! Asszem rátapintottál a lényegre. A saját rokonaim "hülyeségeit" már születésem óta szokom, tehát tudom kezelni, leszerelni. (Ezért érzem, hogy a mamám megért, vagy legalább egyesságre tudok vele jutni.) DE! Az anyós és egyéb rokonságból néhányan úgy gondolták, hogy elkezdhetnek huszonéves korban átnevelni. Az én átlagos átnevelésemről kb. 5 év alatt tudtam leszoktatni (lassan 13 éve élek a párommal), de mivel most szerinte új helyzet van, úgy gondolja, megint ő az okosabb. Hasonlóan ahhoz, amit átéltél. Biztos Rókinak is igaza van, hogy másként kellene fogadni az okoskodásokat, de néha ez olyan nehéz... Én csak azzal nyugtatom magam, hogyha idegeskedek a saját lánykámmal bszok ki, amit igazán nem akarok. (Már a várandósságom alatt is ezt csináltam. A babáért mindent! - felkiáltással vettem nagy levegőt és szrtam a világra. Mást nem tudok tanácsolni.)

Zsófy! Sajna én is látom, hogy nem lehet "gyereket nevelni" a gyerek tanul a példából, amit a szüleitől lát. Ha azt látja, hogy a mamija összebújuk vele, mesét olvasnak, békésen játszanak, akkor ez lesz a mértékadó. Ha a pénz körül forog minden, akkor az. A párom keresztlánya (az anyja után szabadon) csak az öltözködéssel és a cicomával van elfoglalva, nem érdekli a tanulás, se az olvasás, se a divaton/sminken kívüli más téma (14 éves). A kis rózsaszín gombóckád mindent szeret, amit csinálsz, hidd el. És fontos, hogy ha Te szeretettel olvasol Neki mesét, szeretni fogja az összebújásokat és a mesét. Ha időröl-időre megnéztek egy mesefilmet a tv-n, akkor az lesz a természetes, hogy funkcionálisan használjátok a tv-t. Ha egész nap megy és az a gyerekpásztor, akkor az, hogy válogatás nélkül nézhet mindent...

Szilvik! Boldog névnapotKép!

Roki! Tegnap a tesómnak mutogattam a képeiteket. Teljesen odavolt ZsuzsiértKép. Miért nem lehet lapozni a képeitek között? Nagy nehezen a bababnetes linkeket kerestem elő...

Megyek "letisztázom" a gyereket, aztán főzök rakottkrumplitKép.

D
dudukly
Isaszeg

Róki!

Látom ezek szerint David hazaért...
Érdeklődtam tőled, hogy mikor érkezik és hogy bírja nélkületek, de biztos átsiklottál felette.....
De akkor ezek szerint már itthon van, és "nem zuhant le a gép"KépKép ez most morbid, de irtad, hogy ezen parázott...

Nekem is kell mennem majd a férjemmel karácsonyi protokollvacsorákra...KépKép semmi kedvem hozzáKépKépKépSe ruhámKépKép ráadásul milyen kisestélyi az, ami jól állhat rajtam +10 kg-val..
ÉS AMI A LEGFÕBB.....NEM AKAROM ANYÓSRA BIZNI A GYEREKET...félek hogy telenyomná vízzel, meg teával...(anyumra igenKépKép)...

(Ebbe is bele fogok dilizni)

Megann

Kép

Kép
megann

Dudukly!

Megkövetem saját magam, a "jótanácsom" sajnos olyan keveset segit amikor tajtékzom a dühtől...Kép
De olyan jó hogy sokan vagyunk, és ha mindkitől kapok egy kis kedves megnyugtatást, egyből jobb a kedvem....

Megann

Kép

Kép
megann

SZia Megann,

Nagyon sajnálom ami történt! Kép
Egyébként, bárhova is mentek babával, ne szégyelld szoptatni! Ha kell az étteremben egy sarokban, vagy kimész a kocsiba és ott, hidd el sokkal jobb mint hogy még egy ilyet átélj!

Mi a múltkor pont a corában voltunk és a vásárlás közepén kezdett sírni a kajáért...elmentem a babarészlegre és ott volt egy kis ülőke, és ott megszoptattam, csak az látott aki bejött a ruhák közé. Legközelebb már eszembe jutott, hogy van próbafülke is, úgyhogy következőre ott volt a kajci.

Nem ér sem az anyós sem egyik barát sem annyit, hogy stresszeld magad! Engedd el a füled mellett! Tudom nem könnyű, és jól tetted, hogy rájuk szóltál! Én ilyen beszólásra juszt-sem adtam volna oda a gyereket...remélem te sem tetted! Kép Nyugodj meg és próbáld kipihenni a tegnapit! Játszatok Lénával egy nagyot majd aludd ki a bánatod! Kép

Férjedtől ne várj bíztatást, hisz neki éppannyira nics fogalma a dolgokról, mint más kezdő apukának,és ilyenkor ajlamosabbak az anyukra hallgatni, hisz ők is felnőttek, úgy ahogy anyjuk csinálta, és akkor biztos az a jó!

Ne hagyd, hogy elnyomják az anyai megérzéseidet! Úgy csináld ahogy te gondolod, hogy jó a babádnak!

Megerősítést meg kapsz innen jó sokat!!!

Jól csinálod amit csinálsz! Fel a fejjel!

Puszi,
Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Megann!

Ez döbbenetes és lesúlytó! Kép Kép MInek kell vonszolni egy pár hónapost egy átterembe?! Hogy juthat ilyesmi eszébe egy felnőtt embernek.. Jól felhíztam magam a sztorin én is, mert nekem is érzékeny pontom az anyós. Remélem a férjem nem áll elő azzal, hogy ma átruccannak anyósék, mert pénteken tett volna rá megjegyzést, hogy szeretné látni a szüleit. Kép Inkább menjünk ki sétálni egy jó nagyot megint valahova, majd ajánlom neki. Kép

Viki baba tegnap bealudt fél 7-i etetés után és 3-kor ébredt fel újra. és most idővan már! Jövök később!

Dóri
Vendég

Benianyu, Angelani: köszi!! tegnap óta folyamatosan ezeket a képeket bámulomKép imádomKép

Mea! én ugyan raktam fel korábban képet, hogy légyszi rakd be az albumba, de vagyunk benne, légyszi tedd be a sztárfotónkat, kösziKép

Megann!!!
ez valami borzalom! én mostantól nem panaszkodok anyósékra. én igazából a párodra vagyok tök mérges! nem igaz, hogy nem tud kiállni melletted!! miért kellene azt elviselni, hogy egy csomóan, akiknek egyáltalán nem kellene beleszólniuk az életetekbe porig aláznak Téged?? én nem engedném, hogy férjjel ilyet műveljenek, és ő is megvéd engem, tudom. sajnos volt már mindkettőre példa. akárhányszor eszedbe jut írd ki ide magadból, mert ez tényleg elviselhetetlen. amit Dudukly ír, sajnos én is csak azt tudom mondani, ha nagyon ideges vagyok is, próbálok koncentrálni éls nyelni egyet, vagy sírok egy nagyot és erővel lenyugtatom magam, vagy szólok apának, hogy most azonnal vígasztaljon meg, mert a babának az a legrosszabb, ha én idegs vagyok.
egyébként meg nőjön be mindegyiküknek az orra luka, aki bántott Téged tegnapKép (szénégetők szidalma a Süsüben, imádomKép)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Bár tudom, hogy az én "bajaim" eltörpülnek mások komoly problémáival szemben, de valaki válaszoljon a kérdéseimre!
Please!

Igaz, nekem nincs olyan problémám, mint Megann-nak, de az én 2 tagú családom (anyám, bátyám), elég kiborító.
Minden nap idegeskedek és legszívesebben most is ordítanékKép
A férjemet szándékosan hagytam, ki, mert Õ legalább segít.
Elárulom, hogy szó szerint rettegésben élekKép
Nem merek kimenni WC-re, enni, fürödni (csak éjjel, vagy ha a párom itthon van), mert attól félek, hogy közben bejön anyám a szobába a gyereket fogdosni, összenyálazniKép
Most elszaladtak a bátyámmal fél órára és gyorsan hajat mostam és kiteregettem.
Persze Erhard itt bömbölt, mert éhes (etetési idő is volt), de csak így tudtam megcsinálni a szobán kívüli teendőket.
Viszont szegény most bealudt a fáradtságtól.
Álomba sírta magát, mire kész lettem.
Megeszem egy üres kiflit addig míg itt írok.
Nem tudom, hogy lesz a főzés, de már félek.
Ha a szobában vagyok, akkor bezárkózom.
Bármikor nyitva marad az ajtó, akkor bejön.
A múltkor a párom és Erhard aludt én melletük feküdtem. Hallottam, hogy halkan kopog anyám és én szándékosan nem szóltam ki. Persze benyitott én, meg úgy csináltam, minhta aludnék. Vagy 2 percig bámult minket.
Ez UNDORÍTÓ!
Mi van ha éppen "mást csinálunk"?
Miért kell kulcsra zárni az ajtót?
NINCS MAGÁNÉLETÜNKKép
Ha a férjem hazajön a melóból, akkor levetkőzik.
Tegnap is anyám már jött volna be. Én szóltam neki.
A másik, hogy szeret a férjem meztelenkedni, de így nem lehet. Ha meg szeretnénk egy kis légmozgást (nem huzatot) csinálni, hogy nyitva hagynánk az ajtót, akkor egész nap itt lebzselneKép
NEM BÍROM TOVÁBB!!!
A tejem is kezd elapadni a sok idegeskedéstől.
Folyton bőgök, mikor nem lát senki.
Egész eddigi életem alatt nem bőgtem ennyit.
Én sosem sírtam semmiért. Mindig kemény voltam és csodálkoztak rajtam mások is.
Rá fog menni a házasságunk a családomra.

ÁÁ, nem is írom tovább, mert mindenki elcsodálkozna.
De beszélni nem lehet vele, mert megsértődik (anyámmal).
Vannak még olyan súlyos problémák, amiket nem akarok itt leírni, de mindenki egyből megértene.

Bocsi, hogy kikeltem magamból.
De ezt csak veletek tudom megbeszélni.
Nincs más, akinek elmondhatnámKép
Köszönöm mindenkinek, hogy itt vagytok!

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Megann,

Te elég karakán nő vagy, miért nem mondod le ezeket a családi megmozdulásokat? Ha azt megértik (vagy legalábbis kénytelenek elfogadni), hogy 6 hetes koráig más ne nyúljon hozzá, akkor azt is megértik (vagy legalábbis kénytelenek elfogadni), hogy X idős koráig nem viszed családi hepajba. Nem?

Sztem Davides kérdésedre válaszoltam. Kép Vagy nem? Én úgy emlékszem hogy igen, de persze az agyam mostanában szita.

Dudukly:

Biztos meg lehet valahogy oldani, hogy lapozgatni lehessen, utánanézek...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani!
lehet, hogy már írtad, és nem emlékszem rá,akkor bocs. ha ezeket ilyen határozottan elmondod nekik és minden egyes alkalommal rájuk szólsz mi lesz? megsértődnek? annál lehet rosszabb? ha ennyire ki vagy, ami totál érthető, nem a kevésbé rossz, ha ők sértődnek meg, akár nagyon, rád? vagy rátok. sokkal boldogabb lehetnél. a családját nem választja az ember. persze szereti őket, úgy ahogy vannak, de ez így elviselhetetlen. felnőtt emberek vagytok, meg kell, hogy értsék, kerek perec el kell nekik mondani, hogy most már másképp kell, hogy éljetek. nincs más választásod szerintem, különben gondolj bele, mi fog változni? egész eletedben így akarsz élni? hogy lesed, mikor nyílik az ajtó? max annyi fog változni,hogy te beleőrülszKép ezt nem csak te nem bírnád ki! én sem, senki sem!!!
ne haragudj, ha túl kemény voltam, meg persze így látatlanba nagy a szám, de azért megértelek, és itt vagyunk veledKépha ez bármit is jelent ilyen helyzetben

KépKép
KépKép
and

MegannKép

Szegénykém, de szörnyű napod volt tegnapKépKépKép
Teljesen bele tudom érezni magam a helyzetedbe, akkor mehetünk rokihoz ugye???Kép

Na jó viccet félretéve, fel a fejjel és legközelebb ne menj el ilyen ünnepségre és mond meg párodnak miért nem!

Pont kérdeztem tegnap tőleg, hogy elmertek menni babócal étterembe stb.
Mert mi nem merünk, főleg hogy olyan kiszámíthatatlan a gyermekünk mégKép
Most is itthon punyadunk és hozatunk kaját .Kép

Nekem párom nagyon sokat segít és lelkiekben is támogat ha totálisan kiborulok.
Meg Ti is baromi sokat segítetek ebben nekem KépKépKép

Szóval én már jobban vagyok megint, bár a hangulatom elég változó szülés ótaKép
Én amúgy is hangulatember vagyok sajnos, tudom nem túl jóKép

Szóval Megann fel a fejjel felejtsd el a sok okoskodó hülyét és TE IGENIS JÓ ANYA VAGY!!!!!!!!KépKépKép
Szard le őket(már bocsánat a kifejezésért) és csak magatokkal foglalkozz.
Én is ezt teszem bár engem még így nem mert senki sem kioktatni, bár én nem is hagynám magam jól beolvasnék az illetőnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Nyugi és remélem ma már jobb a kedvedKépKépKép

Mea
mea

Angelani!
Kép
Akkor én befoghatomKép
Ez szörnyű, nem tudok okosat mondani...nem ismerem a körülményeket, nyilván nem jókedvedből vagy közös háztatrásban a családoddal...semmilyen módon nem lehet folszámolni ezt a közös életközösséget ugye??
Mert már régen megtetted volna.....
Jaj de szörnyű....KépKép

Rókica!
Hát ez az, ettől is ideges vagyok, hogy én valóban olyan karakán vagyok, csak férjem családját "kell" kímélnem....nem is tudom miért, nem függünk tőlük egyáltalán semmiben, csak anyám mindig azt sulykola még gyerekkoromban, hogy akár a házasságunkat is tönkreteheti anyós ha nem jövünk ki jól......és valljuk be, ennek "általában" van némi valóságalapja ugye, amikor anyuci pici fiát a meny ellen hangolja..KépKép
Mondjuk szerencsére én ennek semmi esélyét nem látom nálunk mert a férjem 17-18 éves kora óta a saját életét éli (különköltözött felépítette a karrierjét, túlnőtt a szülein, és elég határozott)....de hát csak nem akarna az ember haragot...

De attól is félek hogy elkerülhetetlen lesz...eddgi még csak csak benyeltem dolgokat, de félek, hogy a gyerek kapcsán már nem fogok...

Megann

Kép

Kép
megann

EGYÉBKÉNT ÉN IS HÁLÁS VAGYOK MINDEN LELKI TÁMOGATÁSÉRT, EGYÜTTÉRZÉSÉRT(AND, MEA, BENIANYU, RÓKICA...TÖBBIEK, MINDENKI)KépKép

Kép

Kép
megann

Angelani!

Ivás:
Én olyan mixeket csinálok, hogy 2-3 deci őszilé, körtelé, meggylé(mikor melyik van itthon), egy bögre laktorher-fitolac mix tea (fél liter), és mentes ásványvízzel felöntve..Ezt mind bele egy másfél literes ásványvizes butykosba....
Igy ize is van, mégse viz, de mégse rossza babbának, viszont a rostos jó, ha pl nehezen kakil a baba...

Meg iszom még kakaót, tejet, joghurtitalt, alkoholmentes sört sprite-val...

Nekem ez elég jó....

Kenguru.
Mi jövő héten leszünk 9 hetesek, és én is most szereztem egy kengurut, szeritnem minten további nékül beletehetd ErhardotKépKép igy legalább könnyebben tudsz mozogni(még lakáson belül isKép)

Kép

Kép
megann

Mea!

Én tudod mit irigylek tőled azóta is??

Azt a fenyő fésülködőasztaltKépKépKépKép

Pont ilyen kell nekem is, mert mégse cseréljük ki a hálószobabútorunkat(fenyő), úgyhogy pont ilyenre vadászok most, de még sehol se láttamKépKépKép pedig már a helye is megvanKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

No pénteken meg volt a Mártonnap. Kissrác örült a pacinak egész este azt nyúzta.
Kincső 1/4 9-től 5-ig aludt. Szuper volt.
Reggel már az volt a bajom, hogy túlaludtam magam.
Tegnap Ivi 9-12-ig táncolt, addig mi főztünk férjjel. Utána elmentünk Vácrátótra apa egyik ismerőséhez manó jót aludt a levegőn, mig apa íjjászkodott a nővérke meg lovagolt.
Utána a kersztfiamékhoz mentünk, így kicsit későn értünk haza. Este 3/4 11-1/2 6-ig aludt Kincső. Remélem felveszi ezt a jó szokást.
Most megint egyedül vagyunk, mert apa elvitte Ivit Pestimrére táncolni 1-3-ig. Jövőhéten verseny van Orosházán, vasárnap hajnali 1/2 5-kor indulnak.
Ennyit rólunk.
A képek nagyon szépek szokás szerint.
Kamilla, azért is nem javasolják, mert egyre gyakrabban származik fertőzött területről és így allergiás reakciókat válthat ki.

Megann, ne idegesítsd magad, egyik füleden be, másikon ki. Vagy mosolyogj jót az egészen, ezzel lehet leginkább az örületbe kergetni a bosszantókat, kritizálókat.

Róki, jót mosolyogtam nagymamád macskaetetésén.

Nemesek, gyógyszertárban vagy gyógynövényboltban lehet svédcseppet kapni 24v. 32 fűves. Vattára kell önteni és a fájó végbélnyiláshoz tenni. Lehet, hogy kicsit közönséges, de így műxik.
Maria Treben Egészség Isten Patikájából című könyvben található a jótékony hatás.
Nekm 1. szülés után lett, majd 3-4 éve annyira borzalmas volt, hogy vérzett, nem bírtam ülni, szóval szörnyű volt és ez hozott rendbe. Annó nőgyógyásszal is kiveséztük és ő is ajánlotta.

Tali, ha jól emlékszem Jucc, Nemesek, Dóri, Barbi, Ayse, And, Göndörzsófi reagáltak, hogy benne lennének.
Mit szólnátok a 21-vel kezdődő héthez?
Délelőtt vagy délután? Javaslatok.
Mi Csepelen lakunk, de könnyű a megközelíthetőség.

Marciknak utólag boldog névnapo!
Szilvi Téged is Isten éltessen!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Nagyon Köszönöm az együttérzéseket, de tényleg NEM sajnáltatni akarom magamat.
Erhard kajált és most szunyálKép

And, Megann!
Sajnos még kilátás sincs a "külön útra"Kép
Még így is nehezen tudjuk a rezsit fizetni.
Most elárulom, hogy hó végén már pelenkára sem volt pénzünk. Gondoltam, hogy szemeteszsákot kötök a Erhard fenekéreKép
Aztán vettünk Helen Harper pelust 4-9kg-ig (midi). 28Ft-ra jön ki darabja, de tiszta nylon.
komolyan, olyan mint a szemeteszsákKép
Attól lett még pluszba kiütéses a popsija.
De fizetéskor vettünk BabyLove pelust. Az nagyon bevált.
Anyukának elmondtam, hogy nem nyúlhat a gyerekhez. Csak akkor, ha én is ott vagyok.
Nem is nagyon mer hozzányúlni, mert olyan vagyok, mint egy anyatigrisKép
Még a páromra is rászólok ha nem tetszik amit csinál.

Megann!
Mázlid van!
A körte általában felfújja a Babákat.
De örülhetsz neki, hogy nem fáj tőle a hasa.
Erhard nem tudom, hogy bírja-e, mert a kórházban fájt neki tőle a hasa, most meg nincs szívem kipróbálni. Nem akarom, hogy szenvedjen.
De ez a mix jó ötletKép
Néha tettem a teába 1-2 csepp szörpöt, de féltem, hogy ez elveszi a hatását.
Akkor tehetek bele bármit?
Én mindig ízesítés nélkül vedelem be.
Mert tényleg csak beleborítom a számba (fél litert, amibe 2 filtert áztattam be).

Szerintetek melyik a legjobb tejserkentő?
Én csak ezt a laktoherb teát iszom.
Általában 1 litert naponta. 2Xcsinálok fél litert.
Az 4 filter. Eleinte többet ittam, de már a hasmenés is kerülget tőle.
Az Urtica Urens szedése nagyon bonyolult.
Azt hiszem, hogy Jucc írta egyszer le.
Előtte meg utána nem szabad enni, inni. Mentolos dolgokat kerülni kell.
Na nálam még az evés is kérdéses és ha pont akkor vagyok éhes amikor bevenném és van lehetőségem az evésre, akkor inkább eszem.
Értitek.
A Fitolac meg a hipp dobozos elég drágaKép
De nekem megérné ha használ.
Mára már nincs több teám fél litert ittam. ElfogyottKép
Én marha elfelejtettem venni.

Apropóóó!
Lányok!
A Tescoban van Tescós popsitörlő!
269Ft/csom (72db-os).
Nagyon jóóó! Még az illata is.
Azt is bevásároltunk fizukorKép
Hiába olcsó, nekem szuperKép
Először vettem egy csomaggal próbaként, de másnap usgyi vissza még 10 csomagért!

NA befogom, mert ma szófosásom vanKép
Aztán meg egy hétig nem jövökKép

Megyek, mert nyöszörögKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

AngelaniKép
Én is vettem olyan Tescos törlőpapírt csak még nem mertem hazsnálni mert Lívinek a Niveától is kiütéses lett a nunusa de nagyon!!!
Azóta csak a Pampers Sensitivet használjuk továbbra is, nekünk az bevált csak nem merek azóta újra próbálkozniKép
Amúgy mi hazsnálunk Wc-n is ilyen törlőketKép
Tök jóKép

MegannKép

Tudod hol lehet kapni újonnan ilyesmi fésülködőt fenyőből az RS bútoráruházban a Reitter Ferenc utcában 13 ker.
Az tele van fenyő bútorokkal és én ott akarok veni hozzá kisszéketKép
Én imádom amúgy nagyon és 12000-t megértKép
Azt is babaszobán vettem annóKép

Tényleg írtál annak a csajnak a bundazsák miatt????
Szerintem nagyon megéri!!!!!!
Ha téynelg gyapjú és csak ennyi!!!

Majd még jövök visszaKép

Mea
mea

AngelaniKép

Jaj Te sem vagy szerencsés helyzetbenKépKépKép
Nem is tudom mit tanácsoljak, nagyon nehéz többnek együtt élni, én megbolondulnék.
Le a kalappal előted, hogy így bírod!!!!!

Tényleg olyan jó, hogy mindenki megírhatja a baját ittKép

És így látom, hogy nekem sokkal jobb helyzetem van és hogy nem nekem kellene síránkoznom!!!
elnézést is kérek érte, hisz vannak itt olyanok akiknek sokkal nehezebb a dolguk!!!!!!!!!

Mea
mea

4500Ftért van műszörmés bundazsák a babaszobán a gyerekruháknál!!!KépKép

Mea
mea

Látom egyedül vagyok megyek isKép

Mea
mea

Sziasztok,

Tündike és Apuka alszanak, így most van időm ide jönni, de miért is nem alszom én is...? Jó kérdésKép

Lányok, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mi ez a bundazsák? és mire jó?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Mea!
Erhardnak sem volt jó a NiveaKép
Meg szerintem nem is volt elég nedves.
És mi is használunk nedves törlőkendőt a WC-nKép
Szerintem tök jó.
A Niveát is elhasználtukKép
Főleg aranyereseknek jó (nekem Hála nincs).
A nagydolgoknál nem dörzsöl a kemény papírKép
De mindenkinek meg vannak a saját problémái.
És azok is ugyanolyan nehezek, mint másnak más probléma.
Na ezt jól megmondtam.
De az a jó, hogy itt mindenki megérti a másikat
Érdekes, én sem a saját bajomat látom legnagyobbnak.
Pedig az emberek többsége nem szokta észrevenni mások problémáit. Mindenki a saját dolgával van elfoglalva.
De itt NEM így van.
Itt mindenki figyel a másikra!
Tényleg Hálás vagyok nektek!

Pusszancs!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Prüntyi!Kép
babakocsiba beletenni és abban altatni tolni a babát nagy hidegben!!!!Kép
Szerintem nagyon jó, mert iszonyú melegKép

Mea
mea

Sziasztok, sajna megint nem lesz időm elolvasni, bár már 11.12-nél tartok Kép
Mennem kell megint haza, mert jönnek Roli nézőbe. Aki ma megint elég hisztis. Kép
Azért amit láttam, hogy megszületett Annamami gyerköce. Nekik sok boldogságot.
Rókicának boldog névnapot pár nap késéssel.
Zsófy, te a hordotóban szoktad rakni sétánál Lillát?
Kérlek, akinek meg volt már a 3 hós új oltás az segítsen. Fáj utána a lábocskája a babának? Mert dec6-án kell mennünk oltásra, és 7-én meg csipőszűrésre. Nem lesz ez igy gáz?
Hari, hogy telnek napjaid? Kívánom, hogy egyre jobb legyen és legyen időd magadra is!
Éjjel most kisfiam 10től 5-ig aludt. Olyan büszke vagyok rá, bár tudom, hogy ez csak mára szólt. Volt már hogybeetettett ezzel Kép
Legközelebb kedden leszek. Addig ne irjatok túl sokat, hogy behozhassam Kép
Pusza:Kriszti
Tényleg, lesz valamikor babatali? Lesz mostanában bababörze? MErt akkor ott is összefuthatnánk.

KépKép
Kép
csikken

És a zsákká alakítható kezes lábasok nem jók, + a lábzsák és jó aláöltöztetni? Vegyek én is ilyet?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Angelani! Én mindenféle tejserkentő szert kipróbáltam. Nekem az Urtica Urens vált be. Nem annyira macerás a szedése, mint amilyennek első hallásra tűnik hidd el. Én is össze vissza szoktam kajálni, amikor a gyerek engedi, de azért mindig be tudom iktatni a bogyókat.
Ha van a közeletekben Penny Market ott lehet kapni egy nagyon jó, olcsó pelenkát Baby Time a márkája. Jobb, mint a Helen Harper és olcsó.

Zsófy! Látom Lilla is szereti a hordozót. Én azt szoktam a babakocsivázra rápattintani és úgy sétálunk. Sajna most már jönnek a hidegek, és elő kell vennünk a mózest, pedig sokkal jobban szerettem a hordozóval, mivel az könnyebb, praktikusabb. 4. emeleten lakunk, a mózesben le sem tudom vinni a gyereket, nem tudom, hogy fogunk télen sétálni. Max úgy, hogy a kocsit lent hagyom a garázsban, és kézben viszem odáig Olit.

S.O.S!!! Van valakinek Avent cumisüveg melegítője? Mennyi vizet kell bele tenni?
Nem tudtok véletlenül olyan oldalt a neten, ahol magyar nyelvű leírás volna hozzá? Én nem találtam sajna. A németet nagyjából lefordítottam, csak éppen azt nem értem, hogy mennyi víz kell bele (pont a lényeget)

Én sem itthon sem sétához nem öltöztetem fel annyira Olivért, mint ahogy itt leírtátok. Itthon általában csak egy pamut body és egy harinaci van rajta (23-24 fok van) Sétához pedig ugyanez+ plüss naci, plüss felső+bundazsák és sapi. Semmi takaró, meg ilyesmi. Ha jobban felöltöztetem, akkor a bodykája tiszta nyirkos. Izzadós a szentem.
Amikor olvasom itt, hogy két takaró meg ilyesmi, olyankor mindig gondolkodóba esem, hogy nem kellene-e jobban felöltöztetnem nekem is Olikámat, de rájövök, hogy nem, neki inkább melege szokott lenni, tehát így jó, ahogy öltöztetem.

Tegnap meg ma alvós napja van a kópémnak. Tök jókat alszik két szopi között. Ez nem megszokott dolog, de élvezem Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Rókica, ha erre jársz, lefordítanád ezt a mondatot?
For 125 ml bottles, fill the Warmer with water to just above the level of milk in the bottle.
Köszi

Kép
vrucsincá

Ildi!
125 ml-es üvegnél a melegítőt úgy töltsd meg vízzel, hogy épp az üvegben lévő tej szintje felettig érjen.
nem szabatos, de a lényeg sztem ezKép hátha segítettem

KépKép
KépKép
and

IldiKép

Menynit kell küldenem az Espumisanért???Kép
Amúgy köszi szépen.
Írd meg bbb@vipmail.hu-ra légyszi a címedet + hogy mennyit kell küldenem.
köszi

Prüntyi!Kép
az is elég természetesen, csak a gyapjú jó meleg azért szeretik sokan, abban tuti kint aludthat jó sokat a levegőn hidegben isKép

Mea
mea

Lányok, ha két napig nincs széklet az mennyire normális? általában harmadik napra van neki egy adag.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!Kép
Szerintem az még beleférKép
Ha neki nem okoz gondot, nem sír stb.
Nálunk van hogy 2 napig nincs, de utána akkor jókorát sz..ikKépKépKép

Mea
mea

And!Kép

Feltettem egy képet remélem jótKép

Köszi olyan aranyosakat írtál Te is.
Már sokkal jobban vagyok meg tegnap este anyósom volt Lívivel és mi elmentünk kettesben moziba a Zorrora, nagyon jó voltKép
Igaz film felénél hiába volt jó, már mentem volna haza LívinkhezKépKépKép
Hiányzott nagyon!!!!
Állandóan aggódtam vajjon mi lehet vele.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a biztatásokat!!!!!!!!rámfértKépKépKép

Mea
mea

Szilvik!Kép

Boldog névnapot kívánok én is!!!!KépKépKép

Mea
mea

Sziasztok!

Vrucsincá!

A 125 ml-es palackhoz töltse fel a melegítőt annyi vizzel , hogy az a palackban levő tej szintje fölé érjen éppen hogy.

Mindenki Babája gyönyörű továbbra is.
titii

Csikken!

Az én lánykám csütörtökön kapta meg az új 3hós oltást és semmi baj nem volt utána! Nem is sírt, amikor beadták neki (fenemód büszke voltam!)!
Amikor hazaértünk, beborogattam neki, de szinte nem is látszott az oltás helye. És kapott egy fél lázcsillapító kúpot.
Ne aggódj, szerintem nem zavarja be a csípőszűrést!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Mea,
épphogy elolvastam az üziket, volt nagy Rotyi! De találtam a tejcis liga honlapján erről cikket, mindjártfelteszem, ha valaki szeretné elolvasni.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Duda!

Megkérdezhetem hogy ez az új rend szerinti oltás volt?

Köszi:
Titi
titii

ha nem jön be az oldal akkor itt van amit írnak:

1.6. Napokig nem kakil a kisbaba

Igény szerint szoptatott, kizárólag anyatejjel táplált, jól gyarapodó kisbaba esetében nyugodtan kiindulhatunk abból, hogy annyiszor van széklete, ahányszor erre szüksége van. Az itt következő információk egészséges, jó gyarapodó, kizárólag anyatejjel táplált babákra vonatkoznak.

Az is normális, ha naponta többször, az is, ha csak tíznaponta egyszer. Általában az első öt hétben a napi három-négy kakis pelenka a jellemző, s ez utal arra is, hogy a baba biztosan eleget szopik. Az ötödik hét után ritkulhat a székletürítések száma, ez azonban a fejlődés természetes velejárója, nem kóros. Néha-néha azonban olyan csecsemővel is találkozunk, aki az első öt hét előtt is viszonylag ritkábban kakil. Ha jól gyarapodik, nincs okunk arra, hogy ezt kórosnak tekintsük.

1.6.1. Gyakori hibák

A gyakori székletürítést hasmenésnek tekintik, és ezért reszelt almát, répafőzetet, répalevet adnak a babának, hogy szilárdabbat kakiljon. Ez sem hat hónapos kor előtt, sem azután nem indokolt. Sőt, kifejezetten ostobaság azért adni valamilyen ennivalót, hogy az egészben, emésztetlenül kijöjjön, és ezáltal szilárdabb állagot adjon a folyós anyatejes székletnek. Ha tényleg hasmenése lenne a babának, akkor az anyatejes táplálás a legmegfelelőbb gyógymód.
Normális, ha a csak anyatejet fogyasztó csecsemő napjában többször, robbanásszerűen, nyakig összekakilja magát. Normális, ha a székletében időnként fehér túrószerű csomókat látunk. Átmenetileg előfordulhat, hogy zöldes színűt kakil. Ez sem ok a pánikra, általában arra utal, hogy túl sok első tejet szopott, mely laktózban dúsabb, ezért hashajtó hatású, így hamarabb végighalad a tápcsatornán, ez okozza a zöldes színt. Előfordulhat ez olyan napokon is, amikor nagy a meleg, és a baba gyakran, keveset szopik, mert szomjas. Mivel ez sem nem kóros, sem nem káros, semmi tennivaló nincs.

A ritka székletürítést székrekedésnek tekintik, ezért különféle hashajtó módszereket alkalmaznak. Cukros kamillateát itatnak a babával, lázmérőt dugnak a popsijába, glicerinkúpot dugdosnak bele, mézzel etetik, beöntést adnak neki, és így tovább. Egyik szörnyűbb, mint a másik. Ne folyamodjunk ilyesmihez! A székletürítés természetes folyamat, amelybe nem szabad lépten-nyomon saját elképzeléseink alapján beleavatkozni, mert ezzel helytelen szokásokat alakíthatunk ki. Mindaddig, amíg nem mutatkoznak a babán kóros folyamat tünetei, ne figyeljük állandóan és görcsösen, mikor termeli tele a nadrágját. Csak szoptatott babánál nincs abban semmi rendkívüli, ha csak nyolc-tíz naponta kakil. Az anyatej rendkívül kevés salakanyagot tartalmaz, ezért nem csoda, ha csak ritkán gyűlik össze egy adagra való széklet.
1.6.2. Mikor forduljunk orvoshoz a széklet problémával?

Természetesen előfordulhat, hogy a széklet állaga, szaga, gyakorisága valamilyen betegségre, rendellenességre utal. Ilyenkor forduljunk orvoshoz, hogy tisztázódjanak az okok.

Feltétlenül figyelmet érdemel:

A csecsemő vagy kisgyermek széklete véres, habos, szokatlan szagú. Lehetséges, hogy tehéntejallergia okozza. Ha az anya sok tejet és tejterméket fogyaszt, az anyatejbe is átjuthatnak egyes idegen fehérjék, és panaszokat okozhatnak a babánál. Az is lehetséges, hogy bélfertõzés okozza. Ezt a székletminta tenyésztéses vizsgálatával lehet megállapítani. Utána az orvos dönt a kezelés szükségességérõl, annyi azonban bizonyos, hogy a szoptatást továbbra is folytatni kell, hogy a baba könnyebben meggyógyulhasson és ne száradjon ki.
Ha a csecsemő székletének állaga lényegesen megváltozik a korábbiakhoz képest. Igazi székrekedés például, ha nagy kínnal, kemény bogyókat présel ki magából. Ez rendszerint táplálási hibára utal, például banánfogyasztás vagy tápszer adása után fordulhat elő ilyesmi. Gondoljuk végig, megetethette- e másvalaki az anya tudtán kívül ilyesmivel a babát (sajnos bébiszitter, nagymama elkövet néha ilyen hibákat a rábízott gyereknél, egyes kórházakban is "répáztatják" a csöpp csecsemőket, ezért nyomatékosítsuk, hogy a baba kizárólag anyatejen él). Az anyatejes széklet még akkor sem ilyen, ha tíz nap múlva "születik" meg. Még ilyen nagy szünetek után is kenőcsös állagú, aranysárga, édeskés-savanykás illatú.
Kérjük szakorvos véleményét, ha ismételten azt figyeljük meg, hogy a babának szörnyű fájdalmat és kínlódást okoz a székletürítés, noha állaga megfelelő. Előfordulhat, hogy felszívódási zavar, vagy a bél anatómiai eltérései (elzáródás, túlságosan szűk végbél stb.) okozzák a panaszokat.
Ha a gyarapodás stagnál vagy súlycsökkenést tapasztalunk jó szoptatási gyakorlat mellett is, feltétlenül keresni és tisztázni kell az okokat. Lehetséges, hogy a kelleténél ritkább székelés oka az, hogy kevés a tej.

http://64.233.183.104/search?q=cache:t1f6q1lWY7EJ:www.szoptatasert.hu/belso.php% 3Finf%3Doktato_problema1+%22sz%C3%A9klet%22+baba&hl=hu

Kép

Kép
prüntyi

Mea!
tökéletes, köszi!

KépKép
KépKép
and

Titi!

Infanrix-IPV-HIB volt. A dr. nénink nem tudja biztosra, hogy ez lesz-e jövőre. Állítólag több változat is felmerült már és még nem dölt el, melyik lesz a végleges.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Angelani!

Én pl. mindent eszem és iszom a baba mellett, de nem lett ettől hasfájós. Noel mellett is ittam, ettem, de semmi baja se volt!!!Kép
Kenguruval kapcsolatban nem tudok mit mondani, mi kendőt használunk. Abba én 4 hetesen tettem Leont. De szerintem 10 hetesen már lehet kenguruba is rakni.

Szilvi!

Boldog Névnapot! Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi!

Léna is szokott habosat kakilniKép
Akkor most menjek orvoshoz???
Én nem gondolnám, hogy ez kóros..
Az tény hogy vannak pöttyei is (dokinéni szerint pl mogyorótól, de akár lehet tejtől is), de próbálom mérsékelni a fogyasztást( nehezen megyKép, mert imádom a tejetKép( úgyhogy ennyi, nem hiszem hogy beteg lenne Léna...

Angelani..
Olyan szomorú amit írsz...nagyon sajnálom hogy ilyen nehezen jöttök ki a pénzből...
Sajnos tudom milyen ez...volt így a tesóm is a 2 .házasságában...
Hmmmmmmmmm elgondolkodtató ez a körtelé dolog..
Mert Léna ma is levágta a tegnap du-esti balhét....a végén még kiderül hogy én eszek össze vissza azért ilyen sírós...KépKép
Bár nem hinném, mert most egy fél órája hang nélkül nézelődik a lenti kiságyban...
Akkor csak nem fájhat a hasa....

Mea!
KépKépKépKép
Pont az Rs bútortól van rendelésünk 2 db éjjeliszekrényre ( a régi lakásban nem volt, de most már van hely rá), de ott nem láttam fésülködőasztalt, de majd megyek és jobban kinyitom azt a vaksi szememetKépKépKép
(Hát ez már valami égi jel, még egy helyről is vásárolunkKépKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Mea, pár kérdés:

Tápszerrel kapcsolatban, te hogy forralod hozzá a vizet?
Előre elkészíted és a hűtőbe teszed éjszakára, vagy éjszaka hogy eteted a táppal?
A D és K vitamint adod neki így is, hogy tápszert is kap?

Többiek: ezt a "karatézós" mozgást miért csinálják a babák? Ez is a hasfájáshoz tartozik, vagy ez más? Úgy fejbe vágja magát néha szegény.

Ma amúgy megint nyűgös napja van, nem igazán akar aludni, csak sír, meg nyöszörög. Kézben nem sír, de én nem bírom egész nap cipelni. Mindjárt fürdetés lesz, aztán remélem alszik talán. Bár már nem hiszek benne.

Ráadásul most azt sem tudom hogy működik a pocakja, mellből szopott 60-at, utána adtam neki teát (mecsek) kb. 40-et ivott, és utána még 75 tápszert is benyakalt, mert csak annyi volt az üvegben. Többet már nem mertem neki adni, mert lehet hogy már túlette magát. Bár nem bukott, de hát ennyit nem ehet. Vagy mit tudom én. Most megint el vagyok keseredve.

Mea, válaszolj ahogy tudsz!!!! Olyan körülményes ez a tápozás, lehet hogy én csinálom túl bonyolultan?

Kép
Kép
hari

Vrucsinicá...

Szerintem ne csinálj problémát abból hogy mennyi vizet raksz a melegítőbe...
Nekem is van..és soha eszembe se jutott ezen filózni...ha teli a cumisüveg akkor telirakom, de ha nem teli a cumisüveg akkor se öntöm le a vizet...(tudod, fizika.....a cumisüvg eldől pont addig a mig a cumisüvegben lévő tej és a víz egy szintbe nem állnakKépKépKép).

És kikapom a cumisüveget és összerázom a tejcsit ami benne van, mondjuk percenkéntKépKépKép

DE TUDOD OTT A MIKRÓ, MIÉRT NEM MELEGITED ABBA???
(na jó, ez csak gúny voltKép, tegnap ugyanis kioktattak, hogy ezt kellene tennem és nem 3 percig melegiteni az aventesbeKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Szia Megann,
Nekem is volt bajom a tejjel, mert én is imádom és Tündike nem tudta azt a mennyiségű laktózt feldolgozni, amit én ettem, így bizony iszonyú hasfájásai és haboskás zöldes széklete volt, szóval én most igyekszem minden laktóz mennyiséget csökkenteni...csökkentett laktóztartalmú tejet iszom, laktózmentes tejjel és tejföllel főzök, van laktózmentes joghurt is.
De csomó felvágottban van laktóz és persze a jó öreg kakaóban és csokiban is.

Szóval amennyire tudom csökkentem ezek mennyiségét és nálunk nyugisabbak lettek a napok, inkább a pukik miatt van sírás. Érdemes kipróbálnod kb. 1 hétig, hogy van e változás, vagy ezzel volt e baja. Úgy tudom a kicsiknek még nem termel annyi laktáz enzimet a gyomruk, hogy ilyen nagy mennyiségű laktózzal megbírkózzanak, erre is azt mondják, hogy 3.hóónapos korára beáll.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Hari!

Ugyan Meát kérdezted de én is elmondanám amit tudok, ha nem veszed tolakodásnak..

Ugyan a tápszeres dobozokra rá van írva, hogy mindig frissen készítsd, de én volt hogy készítettem és csak több óra mulva kapta meg, mert épp elaludt útközben...nem mondta hogy fújKépKép, amikor fölébredt...

Azt hiszem Mea elkészíti az éjszakait este, be a hűtőbe és éjjel csak megmelegíti...és lám, Livike sem mondta még soha hogy fújKépKépKép

A konakiont meg orvosa válogatja hogy ajánják e vagy nem...az enyém azt monda, hogy addig adjuk neki, amig az anyatej és a tápi mennyiség ki nem egyenlítik egymást.
Ha közelítünk a fele-feléhez akkor visszatérünk rá és akkor max már nem kell adni neki...
Szerencsére még nem tértünk rá vissza és még legalább egy hónapig nem is szeretnék...bár azt már látom hogy kb még 1 hétig elég az anyatejkészletünk, aztán sajnos már tápszerrel kell pótolnom, hacsak nem nő addig egy harmadik cicimKépKép

"karatézás"
Drága Harikám!
Én úgy érzem hogy ez a karatézás dolog egyáltalán nem kapcsolódik semmihez...
Mivel szegénykéim még szaladni, menni, kúszni mászni nem tudnak, valahogy ki kell élniük a mozgásigényüket....valamiben el kell hogy fáradjanak..nem igaz??
Az én Lénám olyan mozgásigényes, hogy néha szinte "ugrál a kezemben" csak hogy mozogjonKépKép.sőt még imbolyog is és ennek sokszor az a következménye hogy lefejeli apát, aztán meg jön a sírás...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Ki fogom próbálni, bár nem tudom hogy fog menniKépKép

1 órája nézelődik Léna szó nélkülKép és szopizza az ujjátKépKépolyan cukiKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

nekünk egyszer kapta be az ujját, azóta nem, azóta az egész öklét eszi. Kép