A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Rókica
én is hanyagolom már a védőnénit!Neki semmi nem jó amit én csináltam.Tisztára elbizonytalanított.Még jó, hgoy már nem jár házhoz.
Fotóalbum:2005.őszi topicos babák: A mi kis csemetéinkKép

Hencsi
nálunk csak 1x jött ki a legelején a doki néni.Utána már csak védőnő(az is minekKép?).A többiért már fizetni kell.

Mea
mi ez a pánikhangulat??Nem ehhez vagyunk tőled hozzászokva!Olyan ügyi voltál eddig, minden rendben van nálatok.Mi a gond? Te legalább szopiztatsz is!Másnak csak tápszere van.
Próbáld meg tényleg többször rátenni cicire hátha szaporodik tőle a tejci.De éheztetni nem kell.Én önszorgalomból volt, hogy 2 óránként tettem mellre a MÁrkot.Érezhető volt már ekkor is a tej mennyiségének a növekedéseKépEgy próbát megér, Nem??Kép

Uxi
borzasztó lehetett!KépSzoltál végülis az orvosnak?Mit mondott?
Remélem csk téves riasztás volt!!!

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

MegannKép

Van bárányszőrős bundizsák a babaszobán/gyerekruhiknál 5000-ért!!!!!!
Szerintme megérné ha nem akarsz kiadni 13000-t érteKép

Szilvi!Kép
Tudom elég negatív vagyok most....
Lehet azért mert nehezen viseltem ezt a pár napot míg Lívi ennyire nyűgi volt.
Ma (lekopogom) de alszik szépen reggel óta, csak hamizni kelt felKép

RokiKép
Hát már nem hiszem, hogy képes lennék a tejszaporításra, nem bírnám ki hogy sírna az éhségtől.
Meghát nekm már csak 40 ml-jeim vannak és ő bevág 130-atKép
Elég soká tartana így felszaporítaniKép

Majd a második gyerkőcnél jobban sikerül(remélem).

Aranyosak vagytok, hogy így vigasztaltokKép

Nagy puszit küldök érte!!!!!!!!!!Kép

Már jobb is a kedvemKép Amúgy ez az idő is lehúzKép
Nem csoda hogy ki van a bébim isKép

Mea
mea

Ez erül 5000-be, szerintem megérnéKép

Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam.

Hari!
Ez igazán jó híírKép
Végre! "mosolyt látni az arcodon"!
Csak így tovább!
Ha gondolod majd egyszer mi is meglátogatunk ErharddalKép

Anyós témában nem tudok mit hozzászólni, nekem elég a kis családomKép
Sajnos anyósom, apósom nincsKép

Uxi!
A hideg kirázott, amikor olvastam, hogy riasztott a készülékKép
Szólj a dokinak, de lehetett téves riasztás is.
Próbálj megnyugodni.

Egyébként Erhard mostanában nem nagyon alszik jól.
bár ma pont el tudtam altatni, de szokott fájni a hasa, amikor jól túleszi magátKép
Tegnap is görcsölt szegényKép

(magamból indulok ki, mert engem érdekel mindenkki BabájaKép)
Ha valkit érdeklne Erhardról 1-2 kép, akkor a Babaszobán láthatók 2 album is van. De még majd töltök felKép
Itt a link:
http://www.babaszoba.hu/services/albums/admin/list?alid=13881
A másik:
http://www.babaszoba.hu/services/albums/admin/list?alid=13969

Bocsi, ha valakit nem érdekel!

Most megyek, de ezt az üzit is már 1 órája íromKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Zsofy és más tapasztalt anyuka,

hogyan lehet rávenni a gyermeket h kinyissa a szemét mikor cseppentek.....

Kép
hencsi

Mea!

Szerintem is tök jól csinálsz mindent!!!
Ha félsz, hogy nem tudod annyi ideig szoptatni Livikét amíg szeretnéd, nem akarod kipróbálni a szoptanít készüléket?

Uxi!

Nálunk is beriasztott Lilinél is, Andrisnál is a légzésfigyelő és ilyenkor ők is egy nagyot horkantanak. Doki néni szerint a pici babák még nem mindig pont úgy vesznek levegőt, mint mi és valszeg maguktól is vennének levegőt pár másodperc múlva. Persze ettől függetlenül én is parázok, nem véletlenül altattam/om őket a légzésfigyun. Végül is Lili megúszta ezt a dolgot, de 9 hós koráig min. 50x beriasztott. Akkor azért vettük ki alóla, mert már lemászott róla.
Mindenképpen szólj az orvosnak!!! Csak azt akartam írni, hogy nem kell feltétlenül a legrosszabbra számítani.

Ayse

ayse

Hencsi!

Javaslatom: ha csukva is van, cseppents a belső szemzugába és amikor kinyitja belefolyik a csepp. persze ne akkor próbáld, mikor legmélyebb álmában van! Kép

Nekünk bejött.
Most jöttünk haza 2 órás sétából a ligetben, jól elfáradtunk, alszik is a babám, utoljára fél 11-kor evett! Kép

Éjjel meg fél 2-kor is üvöltött, tőle nem szokhatóan valamiért NAGYON NYÜGI VOLT!!! Így hát, mint a mosott sz@r vagyunk..

Dóri
Vendég

sziasztok, egyenlőre csak beköszönök, negogy elfelejtsetek Kép
majdd elolvasom az üziket, de most nem hagy élni kisfiam.
pusza
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Hecsi,
leginkább sehogy. reflexe van rá, hogy becsukja a szemét.nekem Lilla nagyon sÍr, ha mégis kicselezem...de inkább nálunk is szemzugba cseppentés van.

Uxi,
nekem eddig csak téves riasztás vol amikor rossz elektronikája volt a készüléknek, de kicserélték, azóta nem volt baj. én is szoktam figyelni a lányom légzését, mikor rajtam alszik, néha tényleg egész sokáig nem vesz levegőt, aztán horkantgat.van az alvásuknak egy olyan fázisa, amelyikben felületes, fura légzés jellemző. Lilla is olyankor olyan furán lélegzik, bár ő eddig mindÍg "idejében"vett levegőt, nem riasztott komolyan a légzésfigyelő. beszélj azért a dokival, nehogy baj legyen. nekem az egyik parám ez a sids...

beugrott após meg a családja...a nője is...egyből elkezdett áradozni, hogy após ferrari-s ágyat vett palikának-fia- aminek világÍtanak a lámpái stb...a gyerek miatt mondtam, hogy "hűha-deszuper-aztamindenit" amúgy magamban meg lefáradtam, hogy ez a liba csak dicsekedni tud...mondta, hogy most november helyett januárban tartanak palikának szülinapi zsúrt, mert csak akkorra hozzák az ágyát...(hogy a gyerek is dicsekedhessen...)
ez csak szerintem gáz?
nem vagyok irigy, esküszöm!de szerintem cink Így "dicsekedtetni" a gyerekeket...a kiskölyök is nagyon irigy különben szegény, meg annyi mindene van, hogy már semmiért sem tud lelkesedni. azt is tök unottan mondta, hogy milyen ágya lesz...tökre sajnálom őt...Lillának én nem veszek sok játékot és majd mindÍg csak pár játékot hagyok elöl játszani, a többit eldugom és mikor unja a játékait, frissÍte, elteszem az addigiakat és előveszek másik játékokat. na meg játszom vele, sok mesekönyvet olvasok neki meg verset azt most is szoktam, a Bóbita könyvből. megmondjam mit mondott a liba mikor palikának mesekönyvet akartam ajándékozni????
azt, hogy ne adjam neki oda, mert úgyis csak összetépi...
talán megtanÍthatná rá, hogy a könyv érték... csak náluk semmi nem érték...500assal játszott a gyerek az udvaron a homokban...
engem ez csak azért bánt, mert a gyerek aranyos, és úgy sajnálom, hogy ilyen életunt már 3 éves koráraKép
komolyan, nem az iriység beszél belőlem.
zsofy

az a gyanúm, hogy párom elviszi debrecenbe is a gépetKépKépKép
és nem fogok tudni most majd 10 napig netezni...brühühűűűűűűűűűűűűűűűű

Kép
Kép
Kép
Kép

Így játszik Lilla. mióta összenyálazta a kendőt, megint szereti..
zsofy

Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem. Használja valaki ezt a Chicco fertőtlenítő folyadékot? Tényleg elég utána folyó vízzel leöblíteni? És elég meleggel, vagy forróval? Nem marad büdi?

Aki tápot ad a babának: hogy csináljátok a vizet? Nekem olyan bonyolult ez a lábasban 5 percig forralás, aztán hűtés. Azt utána használhatom egész nap ugye? És éjszakára ti előre elkészítitek a tápot, vagy akkor csináljátok meg? Vagy hogy?

Kép
Kép
hari

Hari!
szia! tápzol?
én nemtom hogy kell. Chicco lötyit elvileg nem kell leöblÍteni, én amúgy le szoktam...
zsofy

Nincs olyan víz, amit nem kell forralni? Most vettem babavizet, de azt is forralni kell, az van ráírvaKép

Zsófy, nem lenne jó, ha nem jönnél, inkább beszéld le a párodat arról, hogy elvigye a gépet.

Ma nyüzsis napunk volt, reggel jöttek a barátnőmék, hoztak egy csomó rucit, meg én is adtam nekik, amit már kinőtt Lili. Õ kb. 3 hét múlva szül. Aztán beállított apósom, aztán megjött a sógornőm, és végül a párom, meg az anyósom. Szegény Lilit meg mindegyik próbálta elaltatni, de persze nem nagyon ment, csak a sógornőnek. Neki mindig sikerülKép

Ma azt csináltam eddig, hogy ciciztettem, aztán még adtam neki tápot, mert igényelte. Pedig a ciciben is volt még egy csomó, de egy idő után csak rázza a fejét és nem kéri a cicit, viszont tápot igen. Ez szerintetek miért van???

Kép
Kép
hari

Zsófy, és milyen vízzel öblíted le?

Kép
Kép
hari

Lassan már megint ébredezik, pedig még nagyon nem kéne neki elvileg. Olyan keveseket alszik. Már alig van több órás alvása. Inkább csak fél órákra alszik be. Éjszaka meg 10 percekreKép Tegnap mondjuk 8-tól aludt éjfélig, de utána szenvedtünk reggelig. A végén felvittem a hordozót és abban aludt valamennyit az ágyamban, de csak ha ringattam. Úgyhogy én nem igazán aludtam, mert ugye ahogy elszenderedtem nem ringattam, akkor meg nyöszörgött, tehát felébredtem. Jó lenne már, ha kicsit többet aludna éjszaka. Meg ha csak cicizne, nem kéne tápozni. Ma éjszaka megpróbálom köményes teával helyettesíteni a tápot, de nem sok reményt fűzök hozzá. Igazából már fogalmam sincs mit csináljak. Ráadásul ha cicizik akkor egész jól bealudna éjszaka tőle, de aztán mindig rájön a csuklás, ettől persze felébred és kezdhetem előről az egészet. Már előre rettegek az éjszakáktól.

Kép
Kép
hari

Viszont a fürdetést már várom, azt nagyon szereti, olyankor nem kiabál. Meg már pelenkázáskor sem, meg öltözéskor sem, pedig olyan béna vagyok olyankor. Az ilyen dolgoknak pl. úgy örülök, az elején végig ordította a pelus cserét. Most meg csöndben van általábanKép

Tényleg jó lenne egy tali. Valahogy csak megoldanám, hogy elmehessünk.

Nem tudom már ki írta, hogy megy babamasszázsra, de megírhatná hol van ilyen és milyen. Hátha segítene a pocifájáson is. Milyen idős kortól lehet menni?

Kép
Kép
hari

Hari!

Nem tudom mi volt tegnap éjjel, nálunk is állt a bál.. Kép És csak akkor hallgatott el, ha sétáltunk vele, ha leültünk üvöltött.. Kép

Tápozáshoz nem tudok hozzászólni. De csuklás nálunk is 70%-ban mindig van és erre felébred szegényem, zavarja és elkzed sírni, aztán"elfelejti", hogy a csuklás miatt sírt, és ha abbamarad, ő nem hagyja abba. Kép Kép

Párod tud segíteni valamennyit?
Vendég

Hát valamennyit. De igazából ő etetni nem akarja, az az egy, amitől idegenkedik. Mármint a tápra gondolok, természetesen nem a ciciztetésreKép Ringatni szokta, de legtöbbször ő lent alszik, mi fent a babával és igyekszem úgy intézni, hogy ne sírjon, hamarabb kezdem el ringatni, nehogy a párom felébredjen, mert neki korán kell menni dolgozni és eleve nagyon későn fekszik, ami mondjuk az ő hibája. De engem zavar, ha keveset alszik mert akkor egész nap aggódok, hogy nehogy elaludjon vezetés közben. Úgyhogy az éjszakákat egyedül oldom meg. Este szokott segíteni ringatni. Meg persze pelenkázni, fürdetni stb. mikor itthon van. De sokszor csak későn jön és akkor egyedül csinálom. Nem is baj, igazából csak ez az éjszaka a nehéz.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Zsófy!
Lilla naggyon édiKép
De persze mindegyik BabócaKép
Bocsi, én sem akarok beleszólni!
Én dührohamot kaptam volna, ha bejön "hívás" nélkül bárki is a lakásba.
Engem néha az is kiborít, hogy anyám bejön a szobába.

Hari!
Nem kell lemosni a fertőtlenítőt!
Rajta van a használati utasításon!
Nincs kellemetlen íze, de ez is rá van írva.
Elárulom, hogy én is megnyaltam.
Nem adok semmit sem a Fiúnk szájába, amiről én magam meg nem győződtem, hogy jó-eKép
Persze nem utána adtam odaKép
Csak magamon is letesztelem a dolgokat.
Mert egyszer odaadtam Erhardnak a C-vitamin cseppeket csak simán. Csodálkoztam, hogy összehúzza a száját. Utána megkóstoltam és rögtön rájöttem, hogy szegény Gyereknek töményen adtam oda. Azóta mindig tejben higítva adomKép
De hamár itt tartunk, akkor csak hideg vízzel lehet öblíteni, mert az ivóvíz. A melegben sokkal több a baci.
Én még a Bébé Comfort tabletta után sem öblítek le mindent. Pedig az büdi, de nincs keserű, sőt semilyen mellékíze csak a szaga olyan, mint a hypo. Ezért szeretem jobban a Chicco folyadékot. Annak egész jó az illataKép

Mea!
Fel a fejjel!
Te tényleg mindig olyan pozitív voltálKép
Megann is szenvedett eleget és Õ is kilábalt a Baba kedvéért a depibőlKép
Egyébként én is dobtam volna a dokit.

Kismama!
Te kérdezted egyszer, hogy miért használok hintőport?
Csak kipróbáltam.
De régen ezt használták. Nem is tudom, hogy miért lehet kapni. Még jó, hogy nekünk ajándékba hoztákKép
De a pattanásokat gyönyörűen leszárítjaKép

Megyek, mert még 3db polót ki kell vasalnom.
Felteszek én is képet ha nem bajKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Hari! Már mondtam, hogy Lili nagyjából úgy működik, mint Balázs kiskorában, azzal a különbséggel, hogy nekem nem kellett táppal szórakoznom. Cicifüggő volt. Az éjszakák úgy voltak elviselhetőbbek, hogy vagy én, vagy az apja a mellkasunkra fektettük,így szépen elaludt, és le lehetett tenni mellénk később. Ez néha Gergővel is bejön, de nem mindig. Próbálj meg nem előre rettegni, mert attól lehet rosszabb is a dolog!!!

Uxi, remélem, semmi gond nem lesz, ne izgulj!
És írd meg, van-e fejlemény!

Ayse, Lilinek jobbulást, tényleg horror lehetett! Én mindig tartok ettől, hogy ha közösségbe adom a gyerekemet, akkor nem tudnak eléggé vigyázni rá, és mindenféle baja lehet. Sok gyerekre kevés felnőtt jut, nem is értem, hogy tudnak figyelni rájuk. Persze az ilyen balesetet én sem tudnám itthon kivédeni, van is belőlük jónéhány!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Angelani, az a baj, hogy az én Chicco folyadékomon a használati utasításon az van, hogy fél órát áztassam benne a cuccokat, aztán folyó vízzel öblítsem el. Úgy emlékeztem, hogy régebben ez volt már téma és akkor azt mondtátok, hogy nem kell leöblíteni, ezért bizonytalanodtam el. Amúgy én is mindent megkóstolok, mielőtt odaadnám nekiKép

Jucc, próbáltam a mellkasra fektetést, de nekem ott egyre jobban sírKép Úgy látszik nem jó a mellkasomKép

Kép
Kép
hari

Apa altatja a fotelban, de Õ csak ásítgat és "dumál"Kép
Kép

"Újságolvasás" után
Kép

Kép
angelani

HAri, ez engem is érdekel.

Sajnos úgy néz ki, mi is tápozunk.Kép

Emi nem tud szopni, pedig már mellre tudom tenni, de egyszerűen nem eszik. Nyammog, harap, szopogatja.
Ha szopik, akkor is csak 20-30 megy 2 mellből, fejni szintén.
Szóval a tej sem egy ipari mennyiség.

Sajnos a mellem is begyulladt, mert rendesen nem tudom fejni.

Én úgy csinálom, hogy 2 egyforma edénybe öntöm a forralt vizet, és az egyiknek tudom mérni a hőmérsékletét, a másikban meg ugyanannyi, és az steril marad.
Eddig mindig frissen késíztettem éjjel is, de kíváncsi vagyok, el lehet -e előre készíteni.
Éhesen ébred a baba, mire kész a kaja, szétüvölti magát...
Igaz, előtte szoptatom is, hogy legaláőbb az élmény meglegyen.Vagy inkább a desszertKép.

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

teljesen megértelek, hogy el vagy keseredve, hogy nincs elég tejcsi. De NE legyél!
Cumisüvegből ha eszik, ugyanúgy össze lehet vele bújni, persze biztos nem ugyanaz, de a közelség a lényeg!
Én is császáros voltam, 11:55-kor született Leon és hajnali 2-kor már ki is hozták a babót és ott is ragadt!!!! Itt 24 órás roaming-in van és többet el se vitték a gyereket!
Mivel spinálissal is próbáltak érzésteleníteni (az epidurális után, de ez se volt hatásos, a végén maradt az altatás) és szerintem túl korán keltettek fel, megkaptam az egy hétig tartó fejgörcsöt. Az ágyból alig bírtam kimászni és még így se vitték el a gyereket 1 órára se a csecsemősök! Hát ezt se kívánom senkinek.
Biztos az is marha szar, ha nem látod a babót, de én akkor ott azt kívántam bárcsak 3 óránként hoznák ki etetni...Kép
Szóval ne légy elkeseredve, szerintem nem a szopizás a lényeg! Kép
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Angelani,
Erhard nagyon sármos legénykeKép
én is rohadt mérges voltam, de a páromé a ház...biztos a kulcsa is onnan van...nem mertem semmit mondani...de dühös az voltam, csak nem volt kedvem ugatni vele, mert tök sötét és nem fog fel semmit...komolyan! az a legrosszabb benne, hogy nem lehet vele beszélni...nem ér fel semmit ésszel...

Hari!
Mekkora a súlya Lilinek?
Próbáld meg azt amit én is anno. Csillám mondta!
NEm eszi túl magát Lili??? akkor szoktak ennyire nem aludniKép
Etesd meg. Kakiltasd meg szélcsővel vagy valahogy, hogy minden kijöjjön ami feszÍti a pociját, aztán adj neki egy fél germicid-c kúpot és ne adj neki 6-7 órán át enni.-de csak ha túleszi magát.azalatt megemésztődik benne minden kaja. aztán naponta kakiltasd meg és csak 3óránként etess! valahogy ki kell húznod az időt. én kendővel altattam, egyedül abban tudott hosszabb ideig aludni. sajnálom, hogy idegenkedsz a kendőtől, mert minden baba szereti. segÍthetne rajtad. abban, ha nagyon beöltözteted, simán el is tudnád vinni a talira is könnyedén!
de te tudod...
puszi!
zsofy

Kezdek megbarátkozni a kendő gondolatávalKép Neked milyen van Zsófy? Hol vetted és mennyi volt?

Szerintem túl nem eszi magát, mert még szopi után is éhes. Viszont lehet, hogy csak a "hígabb" tejig jut el, a végét bent hagyja és azért fáj a hasa. Most olvastam a Rendelőben itt a babaneten. Most megpróbálom majd rávenni, hogy mindent szívjon ki egy ciciből.

Uxi, én tök sokáig (napokig) úgy csináltam, hogy elkészítettem 2-3 120 ml-es tápot Aventes pohárba, aztán betettem a hűtőbe és éjjel csak megmelegítettem a mikróban. A kórházban is reggel elkészítik és egész nap azt kapják a babák. De aztán többen mondták, hogy azt frissen kell elkészíteni, azóta "sz@rakodok" vele. Most azt szoktam, hogy a mikró mellé készítem a kimért vizet, és így éjjel csak melegítem a vizet és beleteszem a tápot, de így is várnia kell szegény gyereknek. Lehet kapni olyan tápot is, ami már el van készítve, dobozos. Lehet hogy olyat kéne vennünk? De a legjobb az lenne, ha inkább szoptatni tudnánk. A táp mellett se add fel, szoptass tovább, ha tudsz/bírsz. Hogy van a cicid?

Kép
Kép
hari

Zsofy!

Tündéri a Lilla, úgy imádom ezt a sok rózsaszín cuccát Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tápszer-téma: MEát kérdezzétek, mert ő előre el tudja készÍteni a tápit, úgy emlékszem Így szokta LÍvinek.

Kép
ez az apósajándékunkKép nagyon jó, hogy Mea mondta azt, hogy jó lehet benne mesélni a kicsimanónak, mert most ha ránézek mindÍg álmodozok, hogy ebben ringatom az ölemben a Lillát a mesekönyvvel és mesélünk majd esténkéntKép
ugye minden gyerek szereti a mesélést!??? remélem Lilla fogja,mert sokat álmodozok ilyeneket...aztán a végén még koppanok, mert nem is akar esetleg mesét...

Hari!
a Humana babyvizet csak akkor kell forralni ha már 48 órája nyitva van a doboza. amúgy az steril egyből.
zsofy

Ja nem válaszoltam, nem tudom hány kg Lili, itthon ruhában olyan 5,2 kg szokott lenni, de utálom ezt a mérleget, össze vissza mutat mindent.

Kép
Kép
hari

Megyek, Lili ébred. Kezdem az esti szopizást. Drukkoljatok, hogy ma jobb éjszakánk legyen.
Én minden esetre mindenkinek szép nyugodt éjszakát kívánok, holnap jövök. (ha tudokKép)

Zsófy, remélem leszel, nem viszik el a gépet!!!! De ha igen, akkor majd írok sms-t.

Megann, hiányzol, sose jövünk egyszerre, de majd csak "találkozunk"

Hari

Kép
Kép
hari

BarbiKép
köszi!
tudod én tök fiús voltam kicsinek, mert csak fiú idősebb unokatesóim voltak, nem volt anyuéknak sok pénzük és szinte csak örökölt ruháim voltak, mind fiúcucc...
elhatároztam, ha lányom lesz, neki olyan ruhákat veszek, hogy látsszon,hogy ő kislányKép
azt hiszem szereti a rózsaszÍnt, nekem ez a kedvenc szÍnem, sok rózsaszÍn felsőm van és úgy veszem észre, velem együtt ezt a szÍnt is szeretiKép kis pocok...Kép
zsofy

Hari,
akkor szerintem megvan a súlya, nyugodtan teáztathatod!hátha elfogadja!de ne köményt!!!inkább mecsek vagy babamosoly teát!
azt mondja pár, hogy elvileg mégsem kell neki debrecenben a gépKép remélem itt is marad!
drukkolok az éjszakához!nekem is Lilla tegnap csak éjfél után aludt el nagy nehezen, addig rosszalkodott itt a kendővel.

egyenlőre nem alkalmazkodtatom túl erőszakosan Lillát, mert Így könnyebb lett. este nem altatgatom már kendővel, csak délután, ha nagyon nyűgös...este mostanában ideteszem az ágyba magam mellé, én Írok, ő meg addig nézi, hogy én Írok nektek, meg itt gombóckodik a kendővel vagy a pelussal(textil), nyafogni is szokott, ilyenkor hagyom, mert az az uncsizása...esti...amikor látom hogy már tök álmos, akkor hasra teszem és elalszik. megjegyzem, ha hamarabb teszem hasra, mint hogy ő aludni akarna, akkor éktelen ordÍtásba kezd...szóval még ezzel is szoktunk szerencsétlenkedni...hasra csapom-még nem akarja-üvölt-visszafordÍtom -nyűglődik-megint egy idő után hasra teszem-megint ordÍt-vissza...stb...
ez megy addig, amÍg nem hasra teszem, hálás álmos mosolyt dob és beájulKép és én isKép

tegnap a saját ágyában tettem hasra, ott aludt éjfél utántól 6-igKép
aztán kitúrt engem a nagyágyból...
zsofy

naaaaa! olyan régóta várok itt, hogy valaki jöjjönKép
átmentetek másik topicba előlem?
brühühühűűű
zsofy

Milyen érdekes, hogy mindenki arról ír, hogy mennyit sikerült nappal altatania a babát, én meg úgy örültem, mert tegnap 4 és fél órán át fennt tudtqam tartani délutánKép este 8-éjfélig aludt, utána éjféltől hajnali 3-ig fennt volt (1 óra nézelődés, 2 óra ordítás), de utána 7-ig aludt! ez már tök jóKép

ja tegnap este anyóslátogatás, mikor ha nem a fürdetésre érkeztek, micsoda véletlen... legszívesebben kihagytam volna a fürdét (én gonosz...), de most anyós miatt maradjon Eszti dzsuvás? de legalább előtte megszoptattam, úgyhogy arról lemaradtKép végül is nem maradtak sokáig, én meg nagyon igyekeztem, hogy ne látszódjon rajtam, hogy a hátam közepére kívánom most őket. nem tudom rajtam látszott-e vagy a férjen, de ma nem jöttek már, pedig úgy volt..

Esztiről végre elmúltak a fehér pöttyöcskék, amire azt mondták a hormonjaimtól van (visszakapta azt, amit ő csinált velem a terhesség elején, mert egy nagy pattanás volt a fejem- persze ő még így is gyönyörű voltKép), szóval lett helyette tejkiütésKép legalábbis telefonon keresztül a dokinéni azt mondta, de már a mellkasán is van, az lehet a tejtől?? hétfőn kihívom, remélem addig kibírom.
a tejkiütésre higított hidrokortizonos kencét javasolt (kis szteroid van benne), utálom a szteroidos cuccokat, de emlékszem egy bőrgyógyász ismerősöm azt mondta, a csúnyább dolgokra lehet a babáknak is kenni ilyet.

Ayse!
jobbulást a nagylánynak! én totál bepánikoltam volnaKép jó, hpgy túl vagytok rajta..
paracetamolt biztos be lehet venni, mert a babáknak is adják, csak kisebb dózisban, nekem mondjuk a terhesség alatt volt 1x olyan migrénem, hogy hánytam is, egy fél rubophen tuti nem segített volna. szorult helyzetben mondják, hogy algopyrint is be lehet venni.
2 hetes volt Eszti, amikor 2 egymást követő nap bevettem 2 algopyrint (jó kis nőgyógy. szövődmény miatt), nem lett semmi baj belőle. a tájékoztatón az áll, hogy nem javasolt, de felhívtam a gyerekügyeletet, és azt mondták ok.

Mea!!
Te egy szuper anyuka vagy!! és szerencsés is, mert mindannyian egészséghesek vagytok, a kis Lívikének van egy szuper apukája is, és tudsz szoptatni! már 2 hónapos a pici, és Te még mindig szoptatod, ha keveset is tudod.
megértelek, én is annyira szerettem volna természetesen szülni, évek óta erre vágytam. és nekem már tuti, hogy a kistesó is így fog születni, de neked még lehet akár hagyományos szülésed is! de ettől függetlenül, én azt teszem, hogy bármikor, amikor ez eszembe jut (először kisírom magamKép), odamegyek és felveszem a karomba Esztit, megölelem, amennyire lehet és persze csorognak a könnyeim, de annyira boldog vagyokKép és le van tojva, hogy császár lett...
én a műtét után másfél napig alig láttam EsztitKép de azóta folyamatosan velem vanKépKép tényleg jó lenne egy tali, és akkor hátha ritkábban jutnának ilyenek az eszedbe!
egyébként nemrég tudtam meg, hpogy tápszeres baba voltam. az anyu egyáltalán nem szoptathatott, mert beteg lett szülés után, és olyan gyógyszereket kapott. soha nem éreztem, hogy ez nyomot hagyott volna kettőnkbenKép nagyon szeretem őtKép

Hari!
annyira ügyes vagy! én még most jutottam el oda, ahol Te tartasz pár nap alattKép nekem idáig mindig sírt pelenkázásnál! nem, nem sírt. ordítottKép szóval tök ügyi vagy!! kell a babának tápszer, tuti??
és mi az, hogy ha csak a tej elejét issza meg, attól lesz hasfájós? ezt megpróbálom megkeresni, ez nálunk lehetséges ok, de nem értem miért van ez. mindenesetre mi vedeljük ezt az angol löttyöt, de teljes sikert nem hozott. én is várom a 3 hónapos kort, ha minden jól megy karácsonyra elmúlikKép
Eszti, amikor a mellkasomon sem nyugszik meg (minden hajnalban az ordítások során ez van), akkor sétálok vele, és élneklem a sétálok-sétálok-egykisdombralecsücsülök-öt, és le is csücsülök Kép ez jó a combizmoknak isKép de ez valamennyit szokott segíteni. egyébknt meg egy idő után hozzá szoksz a síráshoz amennyire lehetKép

Tali: én is benne vagyok természetesen! bár még nem vagyunk mobilok, de megoldomKép

Uxi!
Eszti is tök keveseket evett ilyen korában! szerintem 20-30 ml nem kevés. nekem azt mondták, ha 2,5 óánként megeszik 30 ml-t az jó! nézd, hogy gyarapodik-e! tartsál ki a szopi mellett! nem létezik, ha tud enni 30 ml-t fog tudni többet is enni! szopis tanácsadó mit mondott? vagy ki mondta a tápszert?
remélem a riszatás téves volt, majd jelezd, mit mondott a dokinéni!

Angelani!
Erhardt milyen felnőttes: számítógép, újságolvasásKépédesKép

nálunk a sakkozás megy most, mert azt vettem a fejembe, hogy Eszti nem követi a tárgyakat, és ez olyan erős vizuális inger, hogy ezt néziKép, sőt.. majd mutatok egy képet, ahol kiemeli a fejétKép

védőnéni: megbeszéltük, hogy ne jöjjön kiKép ha akar felhívhat. teljesen más gondolatai vannak, mint nekem, nem értünk mindenben egyet. a dokinénit választottam, ő nagyon szimpi, tőle kérdezek mindent.

na keresek képet, mert most töltöttem fel egy csomót. Eszti alszik, apa mellkasánKép abból álompor szivárog szerintemKép

and

KépKép
KépKép
and

Dudukly!

Orvosi zöldjelzés híján a "nyeles kalmopyrin" sajnos elmaradt, de a gyógyszerésznő utánanézett és rubofent lehet szedni. Óvatos duhajként egy felet bevettem, sokkal jobb!!!

Zsófy!

én is imádom a rózsaszínt, Lilinek is egy csomó rózsaszín cucca van. Neki is ez a kedvenc szine (még filctollból is).

Ayse

ayse

a sakkozós kép:
Kép
az első sztárfotóKép
Kép
Zsofy! láttam Lillán is ilyen rénszarvis cucc volt, Esztinek is van, de még nem nőttünk beleKép
Kép

and és Eszti (5 hét+ 5 nap)

KépKép
KépKép
and

Anyuka társaim!Kép

Sikerült 2 adag tejet fejnem, amit hütőbe tettem, az lenne a kérdésem, mikor megmelegitem a hutobol a tejcsit a csukloprobával nézzem h milyen hőfoka legyen???
Lehet ugy melegiteni,hogy a gázra ráteszek 1 lábas vizet és abba az üveget( AVENT)?? Nem olvad szét? Ha nem igy szokták, akkor hogy???

Kép
hencsi

LÁNYOK!!

KIVAN A FA..OM AZ EGÉSZ RETYERUTYÁVAL.....MÉG ARRA SINCS ERÕM HOGY ÍRJAK, DE MAJD HOLNAP...

HOL VAN EGY LAKATLAN SZIGET????????
MEGVESZEMKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Szia Zsófy, (és többiek))

Láttam írtál nekem a tavasziakhozKép Nagyon köszi hogy gondoltál rámKép Azért nem tudok hozzátok írogatni, mert szigorúan feküdnöm kell, és így nemigen merek a gép előtt ülni. Csak a babaképeket nézem meg minidg, nagyon édesek, és hogy hogy nőnek???? Eszméletlen.

Adjatok mindegyiknek egy puszit a nevemben jó?

Jaj és még egy, picillányom hozott be a lemaradásából, az UH-n csak 1 héttel volt már kisebb, így már emiatt nem aggódomKép Köszönöm az akkori nyugtatásokatKép

Zsu
22+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Várom, hogy felébredjen a lányom, én majd összeesek a fáradtságtól.. Kép Fél 7-kor evett utoljára, utána eladludt a mellkasomon, majd leraktam 20 perc után az ágyába hasra. Ezt követően kivasaltam, lehúztam az ágyunkat, új ágyneműt raktam fel (úgy utáááálom csinálni!!), beindítottam egy mosást, gesztenyepürét csináltam, elmosogattam az ebédről maradt cuccokat. És elkezdtem parázni az éjszakától, hogyan fog ez a kicsi lányom aludni, ha most ennyit szunyált???!!! Kép Ajjaj, veszélyben a pihenésünk...

Úgy látszik én vagyok most az ügyeletes éjszakázó! Mindnekinek ilyen jó babája van, hogy alszik? Vagy éppen dajkálja, hogy elaludjon Kép

Dóri
Vendég

apa dajkálja, hogy elaludjonKép
én üzemelem be az új színesnyomtatót, Esztiképekkel lesz tele a lakásKépKépKép

Hencsi: én eddig kevésszer csináltam ezt, de úgy csináltam, ahogy írtad.

Megann, kitartásKép

KépKép
KépKép
and

And!

Nagyon édes Eszti! Kedvencem a sakkozós kép! Nálatok valaki sakkozik? Majdnem egyidősek Andrissal, ő holnap lesz 6 hetes.

Dóri!

Én is utálom az ágyáthúzást! Szülés óta kb 1x vasaltam eddig. Mire odajutnék, elfogy a nap.
Andrissal együtt 9-kor elaludtam az ágyamban. Most fürdőszobáztam és megpróbálom visszacsempészni az ágyába.

Ayse

ayse

And!

tej elejétől azért lehet hasfájós ha csak azt issza és a hátsó tejet nem, mert az tele van cukorral, és attól állítólag fájhat a hasuk.

Ayse

ayse

Ayse: köszi!
apa szeret sakkozni, Esztinek már elmondta többször, hogyan állnak a bábuk a táblánKép

KépKép
KépKép
and

Jó reggelt! Kép Kép

Tegnap csak read-only-ban nyomultam. Kép 4 hét után először aludtam egy igazán jót délután. Nem néztem az órát, de a férjem szerint legalább másfél óra volt. Kép Hú, de rám fért! Kép Az éjszaka is nagyon nyugodt volt, most jól kipihentem magam. Kép Dani alszik 9 óta, kétszer evett 1-kor és 5-kor és rögtön visszaaludt.
Szeretnék mindig ilyen éjszakákat! Kép Bár nem panaszkodhatom, mert eddig (kopp kopp kopp) azért nyugodt éjszakáink voltak, max. kicsit gyakoribb ébredéssel.
Még hajam mosni is volt időm ma reggel. Kép

Kismama/Szilvi és aki még Szilvi, csak a nickjéből nem tudjuk!
BOLDOG NÉVNAPOT! Kép Kép Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann,
www.lakatlansziget.lap.hu - próbáltad? Na, nem bántalak, biztos kibuktál tegnap a nagy családi összeröffenésen. Remélem, az éjszakátok jobb volt!

Uxi,
Beszéltél a végén a gyerekorvossal? Én is nagyon megijedtem volna. Kép Nekünk is volt téves riasztás Beninél. Kép

Hencsi,
Gyógyul Ajsa szeme?

Zsófy,
Én is sajnálnám a kisfiút, hogy 3 éves létére már szinte "kiégett", semmi értéket nem tanítanak neki. A mesekönyvet széttépné? Basszus, meg kellene tanítani, hogy mire való!!!!!! Ez a kisfiú a párod öccse, nem? Bár, fogtam nem igazán családias a kapcsolat. Kép
Lilla nagyon édes!!!!!

And,
Ez a sakkozós kép nagyon jó!!!! Eszti nagyon helyes! Kép

Mennem kell! Cicitime!

Benianyu

benianyu

HellóKép

Azt hiszem szükségem lesz egy hónapra hogy lelkileg felregerálódjak a tegnapi családi banzájból...Kép
Gyakorlatilag egy-két kivétellel szinte mindenkinek volt egy "kedves" szava arról, hogy mit nem csinálok jól..... milyen hülye vagyok hogy strilizálok, kegyetlen hogy nem adok teát, szívtelen, hogy hagyom sírni a gyereket a kisgágyba és szadista, hogy cumisüvegmelegítőben melegitem az anyatejet(3-4 perc) és nem MIKRO-BAN!!!!!)
És egyébként a gyerek "éhes mint az állat" és hasfájós...
Hát röviden ennyi a végkonklúzió...
És a legmegdöbbentőbb, hogy a legtöbb baszogatást, a férjem korabeli sráctól kaptam(2 éves gyereke van) lesajnáló flegma stílusban(épp hogy csak ki nem mondta hogy:SZAR ANYA VAGY! és a legkevesebb okoskodást meg a 2 éves kisgyerek anyukájától kaptam...
Hát így alakult a teganap, és Léna felülmúlta önmagát, végigüvöltötte a banzájt, kb fél 5-től3/4 8-ig...KépKépKép
Én meg küzködtem a könnyeimmel, meg a lelkiismeretemmel, mert tudom hogy mi voltunk hibásak érte, mert a Lénának kimaradt egy evése délelőtt, mert autókáztunk és elaludt, aztán kimaradt a 3 órahosszás levegőzése, mert NEKÜNK MUSZÁJ VOLT ANYÓST ÜNNEPELNI EGY ÉTTEREMBEN, és még ráadásul kapott egy 15 fős retyerutyát a nyakábaKépKépKép

Csoda hogy kiakadt..???
Minden rossz megtörtént, Léna etetés után egy órával olyan éhesen visított, mint akinek soha nem adnak enni(tök ciki volt, gondolom a kimaradt kajálását akarta behozni szegény) az egyik személy kézmosás nélkül rontott a gyerekre és kérés nélkül kapta ki a kiságyból, és még meg is sértődött amikor rászóltam hogy kézmosás és tiszta pelenka az utcai ruhára, a 2 éves gyerek cipőben tapicskolta végig a gyerek játszószőnyegét(szivacs), anyós a maga mosolygós sítlusában közölte, amikor épp a teáztatás volt a téma, hogy igen: "ÉN IS MINDIG ODA-ODASZÚROM A MENYEMNEK A TEÁT..., mintha azt mondta volna ezzel, hogy: NE IS REMÉNYKEDJ, BASZOGATNI FOGLAK VELE AMIG CSAK 1 ÉVES NEM LESZ AZ UNOKÁM!...
Persze erre gyorsan annyit mondtam:Ha másra nem, legalább bosszantásra jó! meg hogy igen, anyukám is próbálkozott de őt röviden tömören elintézem 3 szóban...mire anyós a pofámba vigyorogva : Igen de engem nem tudsz...
Aztán amikor anyós erősködött hogy átveszi a gyerek ringatását, és én mondam hogy én akarom megnyugtatni(lsd följebb lelkiismeretfurdalás), közölték velem hogy:Csak nem irigy vagy???

Na szóval egy rémálom volt.(KépKépKép
Teljesen kiborultam beleKépKépKép
Csoda hogy estére kb nulla tejem lett??KépKépKépKépKépKép

Na szóval kivagyok, nem tudom hogy mit csináljak, hogy kikapcsolódjak és elfelejtsem ezt a szörnyű napot....

És a legszarabb hogy még a férjemtől se kapok soha megerősítést, hogy jól csinálom amit csinálok, és hogy minden ok, hanem hozzátok kell fordulnom bíztatásért...

OFFFFFFFFFFFF: megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

1 kézzel mert mi egyre kevesebbet alszunk...

Benianyu,

Már egész szép a gyermekáldás szeme, váladék nincs, kissé dagadt, de hihetetlen h milyen pikk-pakk elmulik...a cseppentés kritikus, de én vagyok az erősebb....

Kép
hencsi

Sziasztok!
Jobb reggelt!

Minden Kedves Szilviát Isten Éltessen!
Kép

Hencsi!
Tényleg, meggyógyult már a pici jányod?
Egyébként, ha nekünk lányunk lett volna, akkor Aisa lett volna a neveKép

Benianyu!
Benivel mi újság?

Uxi!
Mondj már valamit!
Tök ideg vagyok már.

And!
Eszti nagyon édes!
Gyönyörűen tartsa a kis fejecskéjétKép

Dóri!
Szerintem mi is pont így jártunk, mint te.
Egész nap jól elvolt.

Megann!
Megértelek, de nyugi!
A Babó is megérzi és a tejcsinek sem jó az idegesség!

Hencsi!
Szerintem lassú tűzön (teljesen takarékon) lehet így melegíteni.
Eleve ne jéghideg vizet tegyél bele. Vagy egy kicsit engedd szobahőmérsékleten melegedni és utána tedd lábasba. Nem kell megvárni, hogy felforrjon.
Akkor nem olvad el és a tej szépen lassan a vízzel együtt melegszik és nem is lesz túl forró.

Erhard tegnap olyan jól aludt.
Féltem is az éjszakától. Háát, szerintem fél éjszaka ébren voltunk. Persze a cicin lógott.
Hulla vagyok és vár rám a mosás, vasalás, főzés, takarításKép
Nekem is ágyat kellne húznomKép
Én is utálom.

Lányok!
Nekem is segítsetek!
Mit lehet inni?
Mert a kórházban tiltottak a narancslétől, citromtól...szóval az összes rostostól, hogy attól fájhat a pocija Erhardnak.
Be is jöttKép
De már (Isten Bocsássa meg), úúúgy utálom a vizetKép
A laktoherb teát nem ihatom egész nap. De már attól is hányingerem van.
A szörp is uncsi, de abból sem ihatom mindegyiket.
Ti mit isztok?

A másik:
Félig olvasgattam, hogy valaki talit szervezKép
Jó lenne egy Babás taliKép
Nálunk sajnos kicsi a helyKép
De mi elég sokat megyünk, úgyhogy nekünk nem gond elmenni bárhová.
Csak a BKV-val nehéz a közlekedés, de megoldom.

Jajj!
Még egy kérdés!
Láttam, hogy már többen is meritek kengurúba tenni a Babát.
Szerintetek én is beletehetem már?
Gondoltam, hogy megvárom a 6-8 hetet, de már Erhard 6-án betöltötte a 2 hónapot. Ha a heteket nézzük, akkor holnap után (kedden) 10hetes.
Beletehetem a kengurúba? A csípőjével minden rendben.

Na megyek, mert nem végzem a házimunkávalKép

Mindenkinek szép napotKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szilvi! Boldog névnapot! Kép

Megann:

Részvétem. Kép Nálunk csak 5 családtag jelent meg tegnap, és nem is voltak ott sokáig nálunk, és nem is étteremben voltunk, és nem is maradt ki etetés, Zsuzsa mégis nagyon megijedt. Kép Sok ez még nekik... hálistennek az én családomnak eszébe se jut hogy 2 hónapos gyerekkel étterembe kéne menni. Sőt, ezt Daviddel már jó előre letárgyaltuk, még mielőtt megszületett, hogy kisgyerek felnőtt helyre nem való mig garantáltan viselkedni nem tud, tehát se étterem, se mozi nálunk szóba se jöhet, előbbi talán 2 éves koráig, utóbbi inkább 3-4, legeslegkorábban. Ez persze nem azt jelenti, hogy mi se megyünk, de pont ezért akarjuk bevezetni ezt a heti egyszeri nagymamázást, hogy nekünk azért legyen kimenő. Meg hogy Zsuzsa meg nagyi szokják egymást.

Tegnap a családlátogatás után anyukám vitte magával Zsuzsát aki addigra természetesen újra orditott, pedig az első ijedtsége után sikerült lenyugtatni. Hát majd megszakadt érte a szivem. Kép De aztán anyukám meg a hugom jelentették hogy minden rendben volt, autóban bealudt, otthon pedig hárman szórakoztatták (öcsém, húgom, anyukám) és jelentések szerint menetrendszerűen elaludt 8 óra körül. Ma azért kicsit korábban ébredt a szokásosnál, hajnali 3-kor, ami nem is baj mert már annyira dagadtak a melleim, hogy az egyik szinte fájt, muszáj volt lefejni belőle. Most meg durmolnak az apukájával együtt, aki azóta se kelt fel, mivel próbálja még mindig túltenni magát az időeltolódáson.

Ma megint családi összejövetel lesz, itt anyukámnál (azért is időzitettük igy az ittalvást), remélem Zsuzsa jó hangulatban lesz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: