A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsófi,
én úgy tudom nem lehet, sőt nekem most kellene tüdőszűrésre mennem és még arra sem enged a védőnőm! Viszont ügyelj arra, hogy a család többi tagja beoltassa magát, nekem legalábbis ezt javasolták...csakhát páromat mire rászedem egy szurira...Kép

Kép

Kép
prüntyi

And!

Én örülnék a kis stíráknak...látnád az én hasamat!!!KépKép
Már Noel-nál szétszakadt,a 3. hónapban, amikor -2 kilónál jártam....no comment Kép
Most Leon egy kicsit tovább szakította. Bikini bugyiban szép látvány, mit ne mondjak.
De ezen se izgatom magam, elmulasztani ugyse tudom már. Szóval Te se izgasd magad!!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

ROKICA!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!
zsofy

Megann,
remélem így is marad Kép bár úgy tudom minden baba kék szemmel születik és később éri el végleges színét...vagy nem?
Neked az oltás helye milyen? nekünk semmi...lehet hogy még egyszer be kell neki adni Kép

Kép

Kép
prüntyi

Zsofy! És mindenki, akinek anyós gondjai vannak!

Úúúúúgy sajnállak benneteket, baromi szar lehet egy undi, okoskodó anyóssal.Kép

Nekem ebben olyan mázlim van, tök aranyos, itt lakik 5 percre kocsival. Bármikor beadhatom a gyerekeket hozzá, ha ki akarok mozdulni. Nem dolgozik, otthon van a párom testvérével (15 éves, fogyatékos szegény), így tök sokat tud vigyázni. Minden csütörtökön nála van Noel és ráadásul tökjól főz!!
Szóval szerintem nagyon szerencsés vagyok

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbapapa!

Szerencsére horpadásról, törésről szó sincs, "csak" húzás, de az keményenKépKépKép

And!

Nem tudom mi alapján tudnék dönteni kenguru ügyben, gondoltam elmegyek és veszek egyet...de már most gondolkozom, hogy egyáltalán elinduljak-e?
Mert a Pólus felé kellene mennem, és ilyenkor az halál....KépKépKép
Meg lusta is vagyokKépKép
Meg ma felborult a rendünk is, most etettem, és most hogy lesz???
Eddig 8 kor fürödtünk aztán szopi, de szerintem addig nem birja kiKép, ha meg hamarabb adok neki, mondjuk 7 kor, akkor meg hogy teszem le aludni?

Na most ez a dilemma, azért felöltözök, ha még van ruha ami rámjönKép, és megpróbálok elindulni, de lehet hogy visszafordulok a sarkonKépKépKépKép

Körkérdés:

Autósülésbe mibe rakjátok a gyereket???
Merhogy zsákban nem lehet, akkor overálban????
Ez fontos lenne, mert én még se zsákot, se overált nem vettem....

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Biztosan kaptál nagyobb rugit ajándékba...adjál rá két rugit, + meleg takaró(kocsiban leveszed).

én vettem kengurút...jó is csak marhára megfájdul benne a hátam.

Kép

Kép
prüntyi

Barbapapa!

Tényleg az vagy, egy PISZOK NAGY MÁZLISTA!!!
Ugye Zsófy???

Nekem szombaton lesz születésnapi(övé) ebéd a helyi étteremben anyóssal.
Mondjuk ezt a k...va jó progit a férjem és sógor találták ki, hogy idén ünnepeljük meg igy anyós szülinapját.....eddig évek teltek el ugy hogy egy csokor virág volt az ajándék...most hogy nem vagyunk olyan mobilak, a két tökfilkó kitalálta, hogy menjünk étterembe(persze a gyerekkel)...
Na ennnyit a férfiakról...KépKép

Utána meg jönnek párom keresztszülei családostól(kb 8 fő) gyereklátogatóba...(őket csípemKép)

Na legalább letudjuk egyszerre a családosdit..én meg lenyomok már 2 felest még hajnalban...hogy kibírjam...

Zsófy!
RészvétKép Még mindig nem jött?Kép
Párod tudja, hogy ennyire "imádod" az anyját???
Nekem néha olyan rossz érzés, hogy neki mennyire rosszul eshet, és hogy nekem is biztos nagyon rosszul esne, ha anyámat bántaná a párom(bár oka nincs rá semmi)....
Hogy kezeled ezt???

Megann

Kép

Kép
megann

Barbapapa!!

Most nézem, a két kisfiú neve tükörképe egymásnak. Kép Direkt igy választottátok?

Uxi:

A hölgy aki itt volt hordozókendőstül Ságody Nóra. Az elérehetősége: 06-20-915-1595 hordozokendo.sw.hu

De! Szerintem jobban jársz ha mondjuk a minimanóban veszel egy hordozókendőt, mert ez amit Nóra árul lenvászonból van. Vékony ugyan, ami nekem nagyon szimpi volt az augusztusi kánikulában, de egyáltalán nem nyúlékony, és szerintem azok a vastagabb szőtt anyagból való kendők mint amit Zsófy képein látni néha, azok rugalmasabbak. Nekem mondjuk egyáltalán nem vált be a hordozókendő, de megmondom őszintén, nem is nagyon próbálkoztam vele miután kiderült, a kengurut imádja Zsuzsa. Tehát lehet valaki olyannak a véleményét kéne kikérni, aki mindkettőt, de legalább az egyiket, használja... és ez nem én vagyok. Kép

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

most itt dekkol anyós...de kivágom, ha akkor akar bejönni ide lábatlankodni, mikor jön a dokinéniKép...olyan idegesÍtő...szerintem azt hiszi, majd jövő héten is itt lóghat a nyakamon. de be nem engedem, ha pár nincs itt, az tuti.
esküszöm,olyan jó lenne ha tudnám szeretni, de gyűlölöm és ez nekem a legrosszabb, nem is nekiKép
és nem tudom sehogy sem megszeretni.rémes...sÍk ideg vagyok, ha itt van, szinte remegekKép
zsofy

Na de jó, akkor most kenguru vagy kendő??
Bevallom a kendővel nem annyira szimpatizálokKép, olyan bénának tűnik, vagy csak én vagyok béna hozzá???
Na de addig dilemmázok, amig tényleg nem megyek sehova...

Fel is hivom féjet, mikor jön..

Na akkor már tényleg nem megyek csak holnap és együttKép

Egyébként valamit ki kell találnom ellenetekKépKépKép
Egész nap szinte veletek voltam, semmit nem csináltamKép, pedig sajna lenne mitKép, úgyhogy bárhogy fáj a szívem, valahogy le kell magamat szoktatni rólatok egy kicsit(ritkítani), mert igy semmivel nem haladokKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Látom, már megjöttKép
AZ ERÕ LEGYEN VELEDKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Rokica!
Isten Éltessen Névnapod AlkalmábólKép
Kép

Tegnap írtam, hogy még jövök, de sajnos elszállt a hálókártya a párom gépébe és át lett rakva az enyémből.
Szerelgetett és én nem akartam zavarni, hogy netezni akarokKép

Tegnap Erhard megkapta az oltást.
Férfiasan tűrte. Igaz felsírt, de nem sokáig tartott.
Utána nem is fájlaltaKép

Most mennem kell, de bízom benne, hogy ma még visza tudok nézni, mert legalább ezt a napot és a tegnapit vissza akarom olvasni.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Megann!Kép

én is babanet függő lettem és én sem haladokKép
De nem akarok lemaradnis emmirőlKép
Ha meg nem jövök lemaradok és olvashatok jó sokat vissza és arra nem lenne időm egyszerre.
Amúgy Ti így el tudtok manni bébivel?
Én nem mernék étterembe menni mert ha rázendít mint ma akkor végeKépKépKép
Most bealudt hamikázás után egyből.Remélem nem lesz gáz, mert nem büfiztettem ahnem egyből betettem most az ágyba.
Amúgy mindig szoktam de éjjel is párom beteszi egyből ha bealszik és nem szokott gond lenniKép

Zsófy!Kép
Na mi volt az oltással? Hogy bírta?
Nektek is házhoz megy a doki?
Tök jóKép
Meséld el hogyan viselte utána szegény LillácskaKép
Sajnálom őt jaj és majd mi is kapunk még jó párat.....Kép Utálom!!!!

Mea
mea

Az én netem is marha lassúKépKépKép.
Pedig esküszöm, csinálom ezt a hülye esszét, már a fele megvan, csak időnként be-be kukkantok ide isKépKépKép

PrüntyiKép,
édes a kislányod. Szép nagy haja van, és látom husi is, mint az én fiam...
Kati
Vendég

Csináltam egy új albumot az eddigi képekről amiket lementettem a babákról.
Címe:2005.őszi topicos csemetéink

Akinek nincs fent a babája tegyen fel képet és lementem és felteszem.

Még nincs készen majd még a neveket mellékelem minden babához csak fejből nem tudtam az összeset.
De majd kilesem a tábliból.Kép

Nézzétek meg és hogy tetszik e.

Tudom csinált Zsófy egyet de nem tudtam a kódját és így gyorsabban mentKép
Remélem nem baj Zsófy????

Mea
mea

Mea!

Hát ez rémesKépKépKép
Már megint itt vagyok....
Pedig Léna is fent van....persze megint az autósülésben trónolKépKép:, mert amint vizszintesbe próbálom tenni, üvölt...Kép
Én meg itt lógok...de hát most elvan...néha kiabál egyet, de elnézelődik....
Szerintetek pocsék anya vagyok???

Néha olyan rossz érzésem van, amikor ébren van, én akkor is a neten lógok, nemhogy vele lennék.........KépKépKép
Valahogy olyan idétlennek érzem magam, hogy odaülök elé és dumlok hozzá....
Olyan jó lenne ha már legalább értékelné valamelyik játékát, érte nyulna tudatosan vagy valami....akkor talán én is "jobban" tudnék kezdeni vele valamit, mint így...
Olyan fura hogy még nekem, a szülőanyjának is vannak ilyen problámáim, hát még a férfiak...most már nem csodálom, ha nem tudnak mit kezdeni a pici babávalKép, sokszor én sem tudok, ha csak nem kell vigasztalni...
Ti nem vagytok igy ezzel???
Olyan szar érzés....tök rossz anyának érzem magam néha...

Tapasztalt Anyukák, hogy kell ezzel a dologgal zöldágra vergődni??Benianyu, Picur???

A báránybundás lábzsákot szerintetek meddig lehet használni???
Ha jól gondolkodom akkor ebben a szezonban, nem???Mert jövőre már szaladni fog a kislányom...
Akkor meg elég sok érte a 13.000 pénz, nem???
Kellene szerezni használtan, majd utánanézek....

Megann

Kép

Kép
megann

Mea!

Én már meg is néztem...nagyon szupiKépKép
Ügyes vagyKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép
Tegnap írtam h van egy új bundazsákom eladó, 2x kaptunk és egyiket eladnám.
Gyapjú kell ugye???Vagy műszörme???
Odaadnám 10000-ért ha kell.
Vagy tudok neked szerezni műszörmét is olcsóbban.
De gondolom a gyapjú az igazi

Mea
mea

KépKép

HalihÓ!

Ma elmentünk Kincsővel a bőrgyógyászatra, írtak fel neki krémet, most lesz kész pár nap alatt rendbe kell, hogy hozza a pofiját. Jó volt, mert soronkívül behívtak, így nem kellett a sort kivárni, aztán bent annyira tetszett a manócska mindenkinek, hogy elkezdtek babázni ő meg vigyorgott és levett a lábáról mindenkit.
Utána elmentünk zipp-zároshoz, meg vásárolgattunk Kincsővel. Vettem magamnak is egy tök jó terrakotta színű kardigánt ,meg már Karácsonyra néhány dolgot. Nagyon jó idő volt, de du-án már nyavalyás lett, pedig könyvelőhöz akartam menni, helyette lementem a kozmetikushoz,addig Ivi vigyázott Kincsőre.

Csajok, ha benne vagytok itt nálam lehetne egy találkát csinálni. Igaz, hogy 55nm, de azért el lehet férni. Sütnék valami sósat meg édeset, tea meg amit akarunk. Ha tetszik az ötlet, akkor már csak időpontot kell megbeszélni.

Megann sajnálom a csőtörést meg a kocsit.

Tünde baba jó masszív kiscsaj.
Kati a Te fiad meg egy sószsák.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Mea!

Írtam Neked levelet priviben! MEgnéztem én is az albumot, nagyon vagány, ügyi vagy!

Kép
kuha

MegannKép
amúgy én nekem is ilyen hülyeségek járnak néha az eszemben hogy nem vagyok e rossz anya.
De nem vagyunk azok hidd el!!!!!Kép

Mea
mea

Falina, Göndörzsóf, Megann, Prüntyi, And, Barbapapa, Zsófy! Kép Köszi szépen! Kép Ha kihagytam valakit, ezer bocs...

Dudukly ma volt itt nálunk vendégségben, Pálma baba tündéri, olyan pihe-puha a kis buksija, meg is pusziltam. Kép És Zsuzsával ellentétben, aki a legnyűgisebb énjét mutatta be, Pálma baba angyalian jó kislány volt. Mindketten lógtak a kengurujukban, úgy látom, Pálmánál is nyerő lesz. :D

Megann:

Én Amerikából rendeltem egy Snugli márkájút, ez kisértetiesen hasonlit a Baby Bjorn-hoz, amit itt is lehet kapni (Kika pl), csak a Baby Bjorn igen drága. Ha párod amúgy is megy ki, akkor sztem ez a Snugli nagyon jó. Az enyém a legolcsóbb 20 dolláros tipus, Dudukly az egyel feljebb kategóriás 30 dollárosat vette, és az tényleg sokkal stabilabb és kevésbé húzza az ember hátát. Ellenben sokkal több rajta a csat, de nem vészes, mi ketten pár perc alatt kitapasztaltuk. De majd biztos rak fel képeket Kép

Szintén Megann!

Autósülésbe lehet olyan zsákot, aminek luk van a két láb között, hogy be lehessen csatolni.

folyt.köv.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Halihó,

Néha én is azt érzem, hogy nem tudok mit kezdeni vele, olyankor, ha elvan hagyom. Sajnos ez az időszak ilyen, hogy csak gügyögünk neki, meg ismételgetünk minden hülyeséget...mondván úgysem érti...pedig nagyon értik, azt vettem észre, csak még nem tudnak úgy reagálni. De ettől még nem vagyunk rossz anyukák! Kép

Sokszor anyám tud olyanokat mondani...pl. atyala-patyala, meg ilynek...Kép nem győzök rászolni, hogy ne találjon már ki ilyeneket! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Róki nagyon boldog névnapot kívánok!

Ezt kaptam a házassági évfordulónkra.
Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Mea!

Jó az album! Kép Tedd bele Viki babám képét is.
köszi

Róki! Isten éltessen! Kép Kép

DóriKép
Vendég

Rókica!
Noelt anno a párom választotta, mivel a vezetéknév Karácsony és a Noel franciául karácsonyt jelent.....Kép
A másodiknál mondtam, hogy én választok. A Noel mellé valami illő nevet kerestem és megtetszett a Leon. Erre a férjem mondja, hogy ugye észrevettem, hogy az visszafelé a Noel....és tényleg
Szóval nem direkt választottuk így, de ezek után mondtam, hogy akkor már tuti ez a név marad.

Megann!

Anno Noellel én se tudtam mit kezdeni. És ne gondold, hogy rossz anya vagy!!!
Én is csomót lógok a neten, meg pakolok, ellátom a háztartást (van 2 kutyánk, egy cica és egy nagy beszélő papagáj is...). Szóval a gyerek sokat van egyedül, szinte csak a szopik alkalmával van a kezemben, ill. ha már nagyon nyűgi.
Sírni is hagyom elejétől fogva, de ennek az az eredménye, hogy egész jól elvan egyedül is már 40-50 perceket is. Nézelődik, néha elalszik.
Én már Noelt is korán beraktam a járókába és 3-4 hónaposan már 2-3 órákat is eljátszott egyedül.
Szóval szerintem jót is tesz nekik, ha nem mindig velük foglalkozunk.
Pusz: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

RókiKép, köszi, hogy ilyen szépeket írtát rólunk. Holnap teszek fel képeket.

Megann, valóban van olyan zsák, ami lyukas és át jlehet vezetni a biztonsági övet a lába között, a multkor akciós volt a corában, de én megtapiztam, szerintem dögmeleg. Én body-harisnya-rugi-mamusz-pulcsi-kiskabát-sapi rétegeket adok rá (mint egy kinti sétához), és betakarom kispléddel, amit leveszek a kocsiban és kigombolom a kabátot, ha bemelegedett a kocsi (a párom elő szokta kicsit melegíteniKép). Végülis, télen se kabátba ülünk. Nem trabiKép...

Mea, jó az album. De ha kérhetlek... itt a topicban is, a másik albumban és a sajátomban (cím a profilban), van nagyobb képünk (ill. ez is megvan nagyobban). A mienk olyan bélyegnyi, ha ráklikkelek akkor is.

Jucc! Nem egészen gondoltam komolyan, én az első gyerekkel se parázok (annyira), de kettővel már szervezőtudomány és extra adag türelem kell... Szóval megbecsülésem!

Na fürcsitime!

D
dudukly
Isaszeg

SziasztokKép Itt volt ma Jucc, tök sokat javultam tőle, de komolyan. Képzeljétek el, mikor elment, Lili még aludt, csináltam milánóit a páromnak, és utána gondoltam egy nagyot, és csináltam fürdővizet Lilinek, és egyedül megfürdettem. Hozzáteszem, eddig 1x!!!!! fürdettük meg a párommal. Nem mertük. Meg ugye sokat nem voltunk itthon, olyankor mindig a kórházban fürdették, itthon meg csak mosogattam. És úgy élvezte! Még mosolygott is, bár tudom ez még nem igazi mosoly, de nekem tök sok önbizalmat adott. Azt hittem ordítani fog majd. És utána kakilt isKép Mondjuk azt tehette volna előtte is, de a lényeg, hogy volt ma 2 kaki is!! Aztán betápoztam szegényt, mert úgy láttam nincs elég tej egy etetéshez, pedig lett volna, mert aztán elkezdett spriccelni, de most már mindegy, majd a köv. etetésnél azt kapja. És most végre elaludt. Mondjuk az nehezebben ment, sokat kellett ringatnom a hordozóban, de most alszik. Szóval egész ügyik voltunk.
Meg délben voltunk a védőnéninél, és azt mondta szép a szája, úgy néz ki elmúlik a szájpenésze. Azt is leápoltam neki ma ügyesen. Igaz nem kellett dörzsölgetnem, csak ecsetelni, mert nem volt mit dörzsizni szerencsére.
Jucc kisfia nagyon édes, olyan jó volt hogy itt voltak! Ez kell nekem. Bár még nem akarom elkiabálni a dolgokat, most jön az éjszaka. De ilyenkor már tiszta depi szoktam lenni, a félelemtől. Most meg még nem. A hasa mondjuk még fájdogál, de remélem az is javul majd.

Barbi, tök igazad van hogy a mostani pillanatokat kell kiélvezni, ez nem csak a babára vonatkozik, hanem úgy általában, de néha nehéz. Majd azért odafigyelek rá tudatosan, mert valóban nem lesz már soha ilyen kicsi Lili, és soha nem lesz már ilyen mint most.

Olyan jó, hogy vagytok, mióta tudok jönni, sokkal jobban vagyok.
Fú, úgy bedurrant a cicim, hogy megyek fejek belőle egy kicsit, mielőtt felrobbanKép Aztán még próbálok jönni, ha Lili hagy. Elvileg még kb. 2 órát kéne aludnia, de persze erre ugye nincs szabályKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hajrá HariKép jó látni a pozitív energiáidKép

Megann, én is szoktam ezt érezni. amikor már semmi erős sincs még beszélni sem, akkor mindig azt érzem, hogy e miatt nem fog értelmileg fejlődni rendesen, mert én most ellustálkodom... ma reggel is alig bírtam magamhoz térni.
apa este, mikor hazajött, nem mondott semmit, csak hogy ma este ő virraszt, nekem csak szoptatnom kell. állítólag rém sz.rul nézek kiKép
persze, amilyen mázlista Eszti ma tök rendi lesz, pl. most is alszik, pedig ilyenkor nem szokott.

Barbapapa, nem mondok én sem mást, te egy rém mázlista vagyKép

KépKép
KépKép
and

sziasztok!

anyósállat kivárta mÍg jött a doki.csak akkor ment el...annyira tapló, szegény Lilla felébredt, éhes,anyós meg áll és bámulja a sÍró babát. nem küldtem ki, de elfordultam és elkezdtem szoptatni, erre végre leesett neki és kiment...
Lilla nem kapott szurit,
helyette mást kapott szegény a náthánk szövődményeként...
kötőhártyagyulladást...KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
majd jövő héten kap szurit, most meg szemcseppet...amitől ordÍt szegénykeKép
úgy sajnálom őtKép
meg magamat, mert megint készÍthetem jövő hétre is a 3000-ret a dokinéninek.na mindegy. Lilla egészsége minden pénzt megér!

And,
striáim nekem is vannak! jó sok!nem a hasamon, hanem hátul a derekamon...úgy nézek ki, mint tigris..

van valakinek tapasztalata kötőhártyagyulladás terén???

Hari, örülök, hogy jobb a kedved!!!!

fúúú...a lányom most kakilt egy hangosatKép

Dudukly, Róki,
nincsenek a taliról képek?
zsofy

Jaj Zsófy!!!Kép
Jobuást Lillának!!!!!!!!
Szegénykéim....Kép

Dudukly!Kép
Fel tennéd ide újra a képet mert én a másik albumból csak így tudtam lementeni sajnosKép
KösziKép

Mea
mea

Köszi AndKép
El sem hiszem, felvittem a hálószobába, betettem az ágyába, és elmentem lezuhanyoztam, és hajat mostam. Megszárítani nem merem, mert félek felébred a zajra. De lehet hogy jövő héten már azt is meg merem tenniKép Napközben imádja a porszívó hangját, de nem tudom most hogy reagálna a hajszárítóra.
Most komolyan úgy érzem kezdek magamhoz térni. Remélem nem kiabálom el. Bár ha az éjjel nem lenne jó, már akkor is nyertem egy jó napot, és ez is már több, mint amire számítottam.
Szóval most tényleg jókedvem van.

Nem tudom ki kérdezte hogy mit értek azalatt, hogy nem vagyok mobilis, úgy értettem, hogy kocsim nincs, BKV-val meg nem igazán merek elindulni a babakocsival, mert nem tudom fel-letenni. A hordozókendőtől idegenkedem, mint Megann, nem tudom miért, a kengurut meg még nem merem használni, mert még úgy elvész benne Lili.
Meg féltem a kis gerincét, hogy nehogy rosszat tegyek neki a kenguruval, ha túl korán használom. Bár most Rokica azt írta, ő 2 hetesen már használta, úgyhogy lehet, hogy majd kipróbálom. Úgy már fel mernék szállni BKV-ra. Igaz akkor meg attól félnék, nehogy valami influenzás ember megfertőzze. Ti nem féltek ilyentől?

Kép
Kép
hari

Zsófy, tényleg jobbulást Lillának. Szegényke. Nálatok is mindig van valami. Kezdem úgy érezni, ahogy itt olvasgatok, hogy nekem iszonyú szerencsém van a babával, csak én állok/tam rosszul hozzá a dolgokhoz. Itt mindenki ugyan azokkal a problémákkal küzd, vagy még nagyobbakkal, csak nem veszitek olyan tragikusan a dolgokat, mint én. De majd itt erőt gyűjtök és akkor már rendben leszek. Jobbak vagytok, mint bármilyen antidepresszáns bogyóKép

Kép
Kép
hari

Ja, azt nem is írtam nektek, hogy Anyukámék annyira aranyosak voltak, fizették az egész kórházi időszakomat, mert most fizetősben voltam, (nem hiába éreztem magam jól ottKépráadásul mialatt bent voltam elromlott a mosógépünk, és kaptunk tőlük egy újat, ami szárít is. Tényleg megkönnyítik az ilyen szerkentyűk az ember életét. A mosogatógépet is tök sokat használom, és most már a mosás is könnyebb. Szóval tényleg ott segítenek, ahol tudnak. Anyu még azt is mindig felajánlja, hogy elviszi a Lilit egy pár órára sétálni, vagy magukhoz, ha apu nincs otthon. De az nekem egyenlőre olyan fura lenne, hogy nem szeretném. Remélem még egy ideig ilyen jó lesz az idő, mert sétálni viszont szeretek nagyon. Csak hidegben félek, hogy nem jól öltöztetem fel a babót. Nem igazán érzem még, hogy mikor mit kéne ráadni. Meg ha bemegyünk valahova, akkor ugye le kéne venni róla egy-két réteget, és az már olyan komplikáltnak tűnik, de majd ebbe is belejövünk. Azért tavasszal, meg nyáron már kicsit egyszerűbb lesz, de nem sürgetem az időt, mert ugye most ezeket a napokat kell élvezni, abban maradtunkKép

Kép
Kép
hari

Na úgy látom, csak én írogatokKép Mint a régi szép időkben. Holnap jön az a szülésznő ismerősünk, aki bejuttatott a kórházba, mikor lázas voltam. Azt mondta megnézi mi lett a szövettan eredménye, ha már megjött. Kiváncsi vagyok rá. Igazából végül is mindegy, de azért szeretném tudni, hogy valóban egy méhlepénydarab maradt-e bent. A "régi" nőgyogyim asszisztense végül is tök rendes volt velem végig, úgyhogy őt még meg akarom látogatni, adok neki fotót Liliről, mert ígértem neki, és akkor azért elmesélem neki, mi történt velem, de ahhoz jó lenne ugye tudni, mi volt a bennmaradt darabka.

Na lassan befejezem, mert jön az ébredés, és akkor szopizunk. Holnap is igyekszem jönni és írni jó sok hülyeséget.

Uxi, örülök hogy már jobb a helyzet nálatok. Drukkolok nagyon, hogy hamar legyenek neked is ilyen sikeres napjaid, mint amilyen a mai volt nekem!

Kép
Kép
hari

én meg ilyenkor arra gondolok, hogy lehetne súlyosabb beteg is, és még szerencsénk van, hogy "csak" ez a baj. akinek meg semmi baja, annak még nagyobb szerncséje van!

Köszi lányok a jobbulás-kÍvánást!
én igaziból attól félek, hogy majd felkel szopizni és nem tudja kinyitni a csipától a szemét, és megijed és nagyon sÍr majd...

mondok valamit, lehet, hogy ki fogtok akadni, hogy milyen idióta vagyok, de eddig mikor nagyon a türelmem határán jártam mert Lilla egész nap ordÍtott én meg kezdtem kikészülni,és ott akartam hagyni sÍrni, akkor mindÍg az jutott eszembe, hogy nem hagyom ott, mert ha őt éri el a hirtelen csecsemőhalál szindróma, és úgy hal meg, hogy én otthagytam, és nem voltam mellette,hogy segÍtsek, azon soha nem tenném túl magam amÍg élek,és talán az életem sem menne tovább nélküle, Így azóta sem hagytam soha magára 5-10percnél tovább, csak ha nagyon muszály volt. (wc...gátsebezés...tusolás...)

meddig fenyegeti a babákat a SIDS?

Nagyon szeretem a lányomatKép sokkal jobban mint magamatKép

Képzeljétek, a dokinéni azt mondta nem kell többé terpeszpelusKép

Lilla megszerette az egyik kendőjét, szereti gyúrkodniKép
Kép
séta után gombóckodott veleKép
Kép
de ki kellett mosnom és most a megváltozott illata miatt nem szeretiKépKépKép én meg betömtem a cicijeimhez most, hátha olyan szaga lesz mint nekem és akkor szeretni fogja megint.

már végülis ma teljesült egy kÍvánságom, hogy legalább 3 hónapig csak anyatejet ehessen a lányom, most az az új kÍvánságom, hogy még további 3 hónapig ez Így maradjonKép!
Drukkoljatok kérlek!

zsófi
zsofy

Hari!

Szia, itt vagyok ám én is!!!!
Örülök, hogy jobban vagy és a mostani időkre koncentrálsz, nem a jövőt várod.
Azért persze én is várom már a tavaszt, hogy mehessünk a gyerkőcökkel a telekre...úúúúútálom a telet!
Kivéve a karácsonyt, az nagyon jó KépKép
Látod, Lili babával is könnyebb, hogy Te se vagy olyan ideges. Nagyon sokat számít ám! KépKép

Ez MEGANN-nak is szól!

Miért idegenkedsz a kendőtől? Fektetve is lehet rakni bele a babát, de én ülve is raktam bele már 1 hósan. Nagyon szereti, tartja a fejét rendesen és szerintem nagyon könnyű kezelni.
Már írtam, hogy nekem van kengurum is, de az valami borzasztó, legalábbis nekem. Volt gerincsérvem, műtötték is és leszakad benne a hátam.
A kendőben meg 2-3 órát is bírom cipelni a babót!
Igaz, hogy van kocsim, de sokszor inkább BKV-val megyek, ha csak Leonnal megyek, mert könnyebb, mint parkolót keresni.
Szóval gondoljátok meg! Van akinek biztos bejön a kenguru, de nekem inkább a kendő vált be.
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsofy!
Én úgy tudom, hogy 1 éves koráig fordulhat elő csecsemőhalál. Szóval az még messze van.
De ne is gondolj ilyenekre, mert ez nem fordulhat elő. Én ha hagyon Leont sírni és abbahagyja, akkor mindig leellenőrzöm, hogy elaludt-e és lélegzik-e. Persze nem üvölteni szoktam hagyni, hanem csak sirdogálni, nyüszizni.
Sőt, képzeld anyukám a 1,5 éves Noelt is éjszakánként leellenőrzi, hogy lélegzik-e, ha nála alszik..KépKép
Kötőhártya gyulladás nálunk is volt/van, csepegtetem én is.
Sokat mosd a szemét lehűtött forralt vízzel, steril vattával/gézzel. Leont egyátalán nem zavarja, ha be van ragadva a szeme, engem annál inkább..

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Segítsetek!

Hol kell keresni a babás albumot?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsófy,

Ne haragudj, nem akarlak megbántani, meg nem is tudom, mi az a konfliktus ami miatt igy megutáltad az anyósodat, de az irásaid alapján én sajnálom őt. Megy hozzátok látogatóba, kaját is visz, foglalkozna az unokájával, tehát nekem ez úgy jön le, hogy ő borzasztóan igyekszik. Mert azt nem irod, hogy mi zavar benne, csak a tény, hogy egyáltalán ott van és létezik. Biztos érzi ő is, hogy mennyire nem szeretnéd hogy ott legyen, és biztos rosszul esik neki. Gondolod hogy azért megy látogatóba ilyen gyakran, hogy piszkáljon? Nem gúnyosan kérdem, hanem őszintén, mivel ha irtál is az eredeti konfliktusról, én arra nem emlékszem, akkor bocs. De én belegondolom magam abba a helyzetbe, hogy egyszer ha fiam is lesz, kinéz a menyem az unokám mellől... én pedig igyekszem látogatni, kedvére járni ennivalóval, stb, és ez egy olyan szomorú helyzet!!! Gondolom neked se lehet könnyű, biztos van oka annak hogy nem szereted őt, de mindig úgy elszomorodom mikor irod, hogy mennyire zavar hogy megy látogatni.

Még egyszer bocs, ha bántó voltam...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MeaKép,
tényleg jó az album, de mi kimaradtunk.
Remélem, nem azért, mert már kihíztuk ezt a topicotKépKépKép
Tedd fel légyszi valamelyiket ezek közül:
Kép
Kép
Kép
Kép
Bocs, ha sok helyet foglaltamKépKépKép
Kati és Kornél
Vendég

Uxi,
neked akartam gyorsan írni még lefekvés előtt, hogy tudom én, hogy gyakorlatban nehéz a szopi, én is úgy voltam vele a lányom előtt, hogy mindent elolvastam többször is, azt hittem, hogy menni fog, mint a karikacsapás, aztán meg szenvedtünk rendesen. Akkor ugyan nem lett sebes a cicim, ugyanis ő azért jobban szopizott, mint Csabi, de nagyon érzékeny volt, mindig sziszegtem, amikor bekapta, volt, hogy már rákiabáltam (egy két hetes babáraKép), hogy kapja már be jól, aztán meg lelkifurim is volt. Aztán elmúlt az érzékenység, de kb. egy éves korában kiderült, amikor egy szopis tanácsadóval fecserésztünk, hogy valójában rosszul kapja be a cicit (lapos bimbó, nagyon nagy bimbóudvar, soha nem tudtam, mennyit kéne bekapnia belőle), és azért nincsen gond, mert a cicim alkalmazkodott a technikájához. Ezzel a tudással felvértezve indultam a következőnek neki, de Csabival szintén nehézségeim voltak (ugye sebes is lett a cicim), pedig minden csecsemősnővért megkértem, hogy mutassa meg a helyes mellrehelyezést. Az egyik nagyon sokat segített, pedig talán egy percet volt ott.Kép Azóta tudom, hogy hogyan kell jól mellre tenni a babát. Viszont annak ellenére, hogy megmutatta, nekem soha nem sikerült, pláne fekve; aztán itthon, amikor a cicim külső oldala már nagyon feszült, megpróbáltam a hónaljtartást, és ekkor sikerült jól rárakni nekem is, ugyanis így sokkal könnyebben tudtam irányítani, az egyik kezemmel a fejét, a másikkal a cicit. Miután ezt megszokta (éjjel is így szoptattam pár hétig), azóta a többi pózban is jól kapja be általában, néha fekve nem sikerül jól, főleg mostanában, hogy elhagytam az éjjeli fényt, és nem látom, hol tátog.Kép Szóval teljesen tudom én, hogy nem könnyű a dolog. A tanácsadó tényleg drága, én is úgy voltam vele, hogy ha nem ment volna jól a szopi egy idő után sem, akkor is max. kétszer hívtam volna ki... Drukkolok, hogy egyre jobban menjen a dolog!

Judit,
én ugyanúgy vagyok vele, mint te, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne legyen több babám (eredetileg kettőt vagy négyet akartunk, helyzettől függően, és bár a helyzet jobban kedvezne a kettőnek, már négyet szeretnénk mindenképpen)!Kép

Mea,
itt egy kép Csabiról is, már volt fent, de akkor is ez a kedvencem jelenleg (itt is látszik, hogy milyen kis kopasz, pedig már nőtt a haja, most már olyan 3-5 milliméter is lehetKép):

Kép

Kóbor
kóbor

Bkrisztina,
a virag gyonyoru! Boldog hazassagi evfordulot kivanok Nektek!

Mi a neve ennek a novenynek?
falina

Falina!Kép

Én úgy tudom Flamingo.Kép

Zsófy!Kép

Olvastam amit Roki írt, de ne sértődj meg ezen.
Az az igazság, hogy tudod én is nehezen alkalmazkodtam anyósomhoz meg hogy ő is mindig jót akar és ez nekem nem mindig jön be.
Viszont téynelg rá legalább számíthatnál ott messzeKép
Nem kell szeretned meg imádnod esetleg csak fogadd el őt mint gyereked nagymamája.
Néha tutira jól esene ha vigyázna rá egy kicsit vagy valami később ha esetleg Te is pihiznél szeretnél vagy elmenni valahová különben begőzőlsz egyszerKép
Neked is kell a kikapcsolás majdKép
De ezt csak úgy írtam remélem nem haragszol meg rám.....
Csak fogadd el ennyi, mert úgyis fog menni mindig hisz a nagyija.

Mea
mea

Angelani!Dudukly!Kép

légyszi tegyetek fel képet amit szeretnétek albumba mert kicisk amik vannakKép
Bénázom....Kép

Többiek akiknek még nincs fent a babája tegyetek fel képet!Kép
Köszi

Mea
mea

Nemesek!Kép

Jaj nagyon cuki Kornél!!!Kép
Olyan kép mint az első nekünk is van, nagyon édiKépKépKép

Kóbor!Kép

Már fel is dobtam a Ti képeteket is, édes CsabiKép

Mea
mea

Sziasztok!

Falina, köszönöm. Mea jól tudja valóban flamingóvirág vagy anthurium andraeanumKép

Kornél és Csabi tündériek.
No persze a kis Lilla is látom Ti is kedvelitek a rózsaszint.
Régen azt mondtam, hogy nem nagyon fogok rózsaszínt adni a csajszira, de mára nagyon megkedveltem és Kincsőnek is jól áll a sötét hajához.
Úgy örülök, mert kész vagyok a vacsival, vendégek jönnek nálunk tartjuk sógorom és a kissrűc névnapját/Márton/
Fasírtot meg franciasalátát csináltam és lesz töpörtyűs pogi is.
1/2 6 kor felkeltem a páromma, ő elment 6-kor Siófokra, Ivit elindítottam a suliba. Kész a mosás, rendet raktam és most ébredt Kincső.
Rendes kiscsaj volt, hogy hagyott dolgozni.Remélem jó idő lesz és tudunk sétálni.

A tegnap estifelajánlásomra senki nem reagált.

Ha valaki szeret kínai boltban vásárolni, nagyon tudom ajánlani Csepelen a volt centrum áruház helyén lévőt.Ma Kaisers van a földszinten, ez az emeleten van több száz nm-en,kúltúrált, hatalmas választék és az árak sem rosszak.
Hari örülök, hogy már jobb paszban vagyKép
Jucc hétvégén átküldöm az anyagot.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jó reggelt!

Kornél és Csabi is igazán fotogén, helyesek nagyon, látszik rajtuk, hogy FIÚK! Kép Kép Lilla meg igazi kislány. Kép

Kriszta!

De kis pörgős lettél Te is ma reggel! Én is kimostam, kivasaltam, beáztattam, amit kell (tegnap kétszer volt komplett ruhacsere, nem tudom, hogy csak azért-e mert a Babylove pelenkát kipróbáltam,- mert eddig nem volt ilyen gond, hogy kifojna a pisi a Pampersből.)

Csepelen lakik a legjobb barátnőm, az tényleg jó hely, amit mondasz, nem piac jellegű.

Én megyek talira szívesen! Kép

Dóri
Vendég

JóóóóóreggeltKép!

Még dolgoznom is kellett, nem jöhettem korábban. Az az igazság, hogy este elmulattuk az időt. Épp csak fürcsi előtt értünk haza, utána, meg persze kaja után a kicsi nyüszizett én meg betettem a kenguruba és bealudt. Mi meg vidáman dvd-ztünk a 11 órás kajáig (ami így fél 12-kor kezdődött).

Szóval én már májusban "fórumfüggő" lettem. Amikor Róki vajúdott és szrakodott a babanet, Luccal egy rakat emilt váltottunk, hogy mi hír van. Plusz akkor jött először a védőnéni "családlátogatásra", naná, hogy nem nézett hülyének, hogy fél szemem mindig a monitoron voltKép.

Hari! A fürcsi utáni kajánál a tiszta pelust telerottyantása nálunk is nagy "divat", függetlenül attól, hogy aznap hány kakis pelus volt. Olvastam valahol, és kezdek beleszokni, hogy nem kaja előtt teszem tisztába, hanem kicsivel utána. Kajánál soxor rotyogtat, édi, hogy a cicivel a szájában vörösödik és erölködikKép...

Róki! Jó a snugli, főleg, hogy valami álompor is van benne, a tegnap délutánból és estéből ítélveKép. Elfelejtettem, hogy a mi tökünk nem annyira édes, én sütés előtt kicsit meg szoktam szórni cukorral. De legalább teljesen vegyszermentesKép.

Zsófy! A minitaliról nem készültek képek, csak egymást tudtuk volna fotózni, a párom a kocsiban sztrájkoltKép. Meg rövid ideig voltam ott, de most már mobilis vagyok, megyek gyakrabbanKép.
Te meg ne izgulj, még egy év mulva is szoptatni fogod a csajszit. Jól csinálod, klassz anyuka vagy! A csecsemőhalál, én úgy tudom, álmában fordul elő, szóval amig ordít, addig nincs baj. Egyébként később is, akkor "rosszalkodik" a gyerek, ha síri csendben van.

Kuha! Bocs, a tegnap esti rohanásban elfelejtettm válaszolniKép. Gödöllő másik oldalán, Isaszegen vagyok. Ezért fenyegetem Megann-t is, mert itt van a szomszéd falubanKép.

Megann! Remélem a Zöldfába mentek, az egy olyan tuti hely, hogy ismerek olyat, aki Budárol megy ki oda kajálni. A kendő egyébként nekem is idegen, én őszintén mondom, olyen technokrata vagyok, a csomózások távol állnak tőlem, legyen két csatt, ami stabilan tartja a gyereket és kész.

Kati! Nekem az alsó kettő a kedvencem a képek közül. Nagy kópé a fiad!

Kóbor! Megértem, hogy ez a kép a kedvenced...

Mea! Tedd fel ezt kérlek, ez a kedvencem:
Kép

Barbi:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7419

Szmercsa! Mi van veletek? Költöztök? Költöztél? Írjál!

Na viszem a gyereket továbbképzésre az egyetemre...

Szép napot!

D
dudukly
Isaszeg

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: