A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Exi: na ezt akartam írni amit BeaKép El tudlak majd képzelni ahogy ülsz a gyereked mellett és szájbarágósan tanítod számolniKép!! Figy szted beszélni hogy tanul meg? Ülsz mellette és diktálsz vagy mi??? Magától!!!! Ráragad a gyerekre szép magyar nyelvünk, és mivel gyakorolja, ezért tudja mi mit jelent, vagy ha nem akkor, kijavítod, de mivel nem vagy bunkó ezért kijavítod, ehhez nem kell könyv, és diploma se.... Ha valamit rosszul mond, pl rosszul ragoz, akkor kijavítod és kész! És megjegyzi, ha meg nem, akkor sajna gyógyped. esetKép!
Bogi 3 éves és tud számolni (tudatosan) kb 10ig, de sztem tovább is, csak nem erőltetem, most másra gyúrunkKép! Sőt ha 10 kockából elveszünk 5 kockát akkor mennyi marad? Elveszi és megszámolja, hogy 5 marad.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Exdeus,
Én közvetlenül érintett vagyok oviilag (mármint szülőként) és bizton mondhatom, vannak foglalkozások, amik nagycsopiban kötelezőek, középsősök meg kicsik ha akarnak, részt vesznek rajtuk (ja, mi, mármint Pumpi vegyes csop.ba jár, 4. éve, de ez mit sem változott). Van matekos, anyanyelvi és művészeti jellegű foglalkozás, meg külön tornaóra is (az heti 2x), persze mind mind játékosan Kép És nálunk nagyon profin úgy oldják meg az óvónénik, hogy pl. a sógyurma figurákat, amivel a nagyok mondjuk matekoznak, azokat közben a kisebbek készítik, vagy játszanak velük egy másik asztalnál. Mindenki a korának megfelelően ugyanazzal foglalkozhat.
Nem gondolom, hogy ami ovink különleges...Kép

Zozónak gratulálok Kép

Enikő,
Én is kiváncsi lennék Viola "paramétereire"KépKépKép

Rika,
sztem a 4 pecsétesre gondolsz, amit a MÁK-nál intézhetsz, csak kell hozzá a Babóca anyakönyvije, ja meg mondta férjem (ő intézte), hogy a kórházi zárójelentést is elkérték (hogy minek????)Miért ne kapnád meg? Az alanyi alapon megy, úgy tudom Kép

Szilde,
le a kalappal előtted, amit írtál és nekem azért is, ahogy írtad Kép
A könyvekből nekem sem elég soha, főleg a gyerekesekből, annyi jó gondolat van bennük, amiből aztán tett lehet!

Zita,
Egy hónap alatt hízott 450-et? mennyi idős a Márk?

Pusz:
Kata
pankata

Enikő!
Sztem is!Sok jó tanácsot lehet olvasni,amit érdemes megfogadni.A puding próbája úgyis az evés.:o

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Bizony-bizony!
Vannak kötetlen,közvetve kötelező és kötelező foglalkozások.
Bár a foglalkozás szót már nem szeretjük használni.Pont azért mert játékba bútatva csinálunk mindent.A gyerkőc azt hiszi játszik,közben mi meg orvul tanítjuk..Kép

Kiscsopiban nem ráncigáljuk oda a gyerekeket,ha vmi nem érdekli annyira őket,de próbálunk nagyon érdekesek lenni,hogy végülis mégis odajöjjenek.
Aztán fokozatosan a kötetlenség mindig kicsit kevesebb lesz.
Edit

szilde
Szeged

Hajni!
Megértelek!Mi is de sokszor voltunk így!Detto.Kép

A dokinénivel is meg a gyereksírással is.
Remélem megnyugszik babócádnak kicsi lelke minél előbb.KépKépKép

Meg a tied is!Kép
Diploma nagy kincs mindenféleképp..Kép
Edit

szilde
Szeged

Hajni: Ki a dokitok? Jöhet priviben is! Nagyon kitartás mindenhez!!!++++++++++++++++++++++

Szilde: Így van!! Kép Elküldenéd nekem az emilcímed kérlek?!!
enikő

ceniko
Szeged

Enikő,
Zozoról csak ennyi az infóm sajna, de majd biztos jelentkezik.
Vendég

Lányok, asszem eléggé félremagyaráztam valamit! Én NEM akarom tudatosan számolni, olvasni, írni tanítani a gyerekem, ha eljön az ideje. Én sem akarom azt, hogy ha majd tud tízig számolni, akkor a tizenegyre is jusson el. Majd szépen magától.
"Ülsz mellette és diktálsz vagy mi???"-->ez nagyon tetszik, de ettől max. írni tanulhatna. Kép
És pontosan arról beszéltem, hogy ma már csak a nagycsoportban kötelező minden. Előtte egyszerűen nem kell rávenni a gyereket, az persze jó (sőt nagyon jó), hogyha mégis odamegy, de mivel nem érzi magát kötve, az sem baj, ha nem. És egy év alatt nem lehet annyi mindent egy "csekély értelmű medvebocsba" belegyömöszölni, mint 3 év alatt. Kép
De nálunk ez még elég messze van....
Enikő, köszi, hogy bízol abban, hogy egyre hülyülök. Habár a dokinéni ma megkérdezte, hogy mi a rákot csináltam, hogy nem hányok, és mégis leadtam négy hét alatt 6,5 kilót. Lehet, hogy tényleg butulok????

Ági és
KépKép
exdeus

Hajni!
Én hidd el átérzem a helyzetedet, minden téren. Márk is éjszaka kb. 3 órát alszik egyfolytában, aztán fél óráig mocorog, kuszik, forog, sirdogál, kiköpködi a cumit, aztán sír amiért nincs a szájába. Ilyenkor a tápszert nem hajlandó meginni, csak a viztet. Nem tudom ilyenkor mi a baja, ráadásul ilyenkor tépi a fülét, meg a tarkoját marja. De olyan erővel, hogy alig birom elvenni a kezét. És mindez csukott szemmel, félálomban.A dokit mikor megkérdeztem miért csinálja ezt, azt mondta felfedezi magát. Persze! Éjszaka! Jó esetben visszaalszik, 2-3 órát még, aztán megissza a tápszert, és reggel 6-kor kel fel. Szóval minimum 3-4 szer fel kell kelni hozzá, de volt olyan, hogy fél óránként kellett visszadugni a cumit. Én nem tudom, hogy kiprobálom e az "aludj jól" módszert, mert Márk annyira belelovalja magát a sirásba, hogy nem vesz levegőt.Párszor már ránk hozta a szivbajt. Szóval én is várok a csodára.Egyébként ha nem titok, most pontosan hány kiló a Dorka?

A diploma kérdésben Katának nagyon igaza van.Mindenkiét értékelni kell.

Kata!
A Márk 31-én volt 7 hónapos.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Zozonak gratulálok a babához!Kép

Ebbe a tud e számolni, vagy nem "vitába" tanító néniként nem szállnék be, ill. abba, hogy a szülők foglalkoznak e a gyerekükkel vagy sem!
Tudnék mesélni...

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Bocsi Exdeus de vitatkoznék veled.Kép

Itt nem is igazán arról van szó,hogy 1 év vagy 3 év.
Pont arról van szó,hogy nem idővel egyenesen arányosan fejlődnek a gyerekek.Vannak kiugrások,stagnálások,néha visszacsúszás is.Ahogy a babák gyarapodásában is van ilyen.Kép

A gyerekek attól fejlődnek ha megfelelő környezetben
megfelelő mennyiségű,és minőségű inger éri.Ezt kell nekik biztosítani.

Amúgy az értelmi fejlődésre nagy hatással vannak a pozitív Érzelmek,élmények,na és a Mozgás.Ezenkívül
a jó kapcsolatok :gyerekekkel felnőttekkel.Hála Istennek nem csak az óvónéni személyéhez kötődik minden ami hat a gyerekekre.

Nem a direkt tanítással kell őket stresszelni-amúgy poroszosan-,hanem felkelteni az érdeklődésüket és azt kielégíteni.

Gondolj bele,te is könnyebben megtanulsz vmit ami érdekel téged,mint ami abszolút nem.

És ha mondjuk a gyerkőcöt nem köti le egy vers,lekötheti egy másik, ami jobban tetszik neki.
Ha nincs kedve rajzolni,lehet,hogy a festés,vagy a gyurma jobban bejön neki.Vagy kedvet kap a többiektől.(A közösség is motivál.)
Olyan azért elég ritkán van,hogy egy tevékenységi kört alapból és véglegesen elutasítson egy gyerek.Kép

Összességében az amit így szednek magukra a gyerekek maradandóbb!!,mint a súlykolás,(sztem Enikő a diktálást inkább irányításként érthette...szvsz.)
Vannak gyerekek akik azért utáltak oviba járni,és később azért kaptak iskolafóbiát,mert annyira erőltették a tanulást.(verskántálás brrrr.Kép)

Edit

szilde
Szeged

Edit, az biztos, hogy különbözőek vagyunk. DE indulj ki magadból vagy a korosztályból. Azért akkor kevesebb "kilengés" volt. A poroszosság igenis bejön, gondolj bele, szabadabb országokban rólunk nem is tudnak (vagy el vannak maradva), nekünk viszont tudni kell mindenről és mindenkiről. Aztán persze sok info elsorvad. És ahhoz, hogy tanulj, kell némi megkötés (vagy szülői vagy saját).

Ági és
KépKép
exdeus

Igen,igazad van ebben.De csak részben.

Kellenek az ésszerű korlátok,meg a szabadság is.Meg kell találni az arany középutat.KépKépKép

(Viszont a magyar oktatás nem gyakorlatias.A tudást alkalmazni is tudni kell.Képpl.:nyelvtanudásban hátul kullogunk.Kép)
E.

szilde
Szeged

Hát igen, a nyelvtudásunk szintje igencsak a 0-hoz közelít, tisztelet a kivételnek.
Az előbbi hozzászólásommal egyébként nem arra céloztam, hogy a gyereket be kell zárni (ahogy sajnos ma sokan csinálják), hogy tanuljon, de kell egy kicsi noszogatás.
Spec. nálam ez általános iskola 2-3. osztályáig tartott, utána anyu felvilágosított, hogy nem neki tanulok (értsd a dícséretekért), és onnantól kezdve megcsináltam én a dolgomat, de kicsit lazábban. Ennek ellenére jó eredményeim voltak (vannak-még a noname fősulin is).

MÁS: akinek lánya van. Most hallottam egy házban lakótól, hogy a kislányok nyolc-tízhetesen kiflialakot vesznek fel, ha így fekszik a baba, akkor biztosan lány, vagy ez is olyan mint a hegyes has-lapos has esete?
És még valami: bolygókerekes vagy fixkerekes babakocsi? Most erről cserélek egy lánnyal eszmét, ő előbbire esküszik, de nekem van némi fenntartásom, annak ellenére, hogy legutóbb ilyet néztünk-de csak azért, mert elég kicsi ahhoz, hogy beférjen a kicsi kocsi még kisebb csomagtartójába. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Nekem hasforma tekintetében mondtak példát meg ellenpéldát isKépSztem nem mérvadó.

Nekünk olyan kocsink volt,amit ha akartunk lehetett fixálni(pl. lejtőn le-fel),egyébként meg bolygottKép
Emeletes házaknál,töltéseknél,egyéb lépcsőknél ahol a bkocsi kerekének van kiképzés,ott nagyon hasznos.Kép
E.

szilde
Szeged

Zozonak sok boldogságot kívánunk Vivienhez! Szép nagy babóka!Kép

Exdeus! A hegyes vagy lapos hasnak semmi köze a baba neméhez, kizárólag az anyuka alkatától függ.
Babakocsi: fixkerekes, de legalább olyan (bolygó) kerekei legyenek, amiket le lehet fixálni.

Holnap reggel megyek uh-ra, nagyon várom.Kép

Melinda
28+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozoéknak nagy gratula!!

Erika! mikor kezdtek épitkezni?

Ildi! jövö héten kezdik, remélem most már tényleg

Bea! az uszás is Pesten volt? nagyon klassz képek, irtó szép a csajszi!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő mél ment.Kép

szilde
Szeged

Én a bolygókerekesre esköszöm, de jó nagy kerékkel, ami fixálható. SZvsz mindenkinek más jön be, ez sokban múlik, hogy ki merre lakik, milyenek a járdák.
Vendég

"A diploma kérdésben Katának nagyon igaza van.Mindenkiét értékelni kell. "

Már akinek van, ugye ....
bebefon

Mindenkit értékelni kell!Értékelünk.KépKépKép
Ugye lányok?

szilde
Szeged

Babakocsiinfót köszi. Mi tízesben lakunk, ott van lift, tehát sok helyen nem kell majd akrobatizálni. Eredetileg fixkerekeset néztünk, most bolygósnál tartunk. Majd még megálmodjuk. Kép
Na megyek, nézzük a NY-i helyszínelőket.

Ági és
KépKép
exdeus

"Mindenkit értékelni kell!Értékelünk.
Ugye lányok?"

És Mindenki értékel mindenkit?
bebefon

Sziasztok!

Azért ez érdekes, hogy vannak emberek akik abból itélnek meg egy másikat, hogy milyen végzettsége van! Elég szomorú!

Én Exi sulis hozzászólásain azért akadtam ki (mind laikus),mert úgy jött le a soraiból, hogy azt hiszi mindenhol úgy van, mint Csabán.

Szilde: Mindenkit! Bizony!Kép
Amúgy nagyon szépen megfogalmaztad a fentiket!KépÉs nagyon egyetértek!

Exi: "Ülsz mellette és diktálsz vagy mi???" -- Ezt Szilde értelmezte jól!

Bebefon: "És Mindenki értékel mindenkit?"

"Már akinek van, ugye ....".

Na ebből úgy tünik, Te nem!Kép

Dancsi: Várjuk a híreket Zozoékról!!! El vagyok ájulva a baba méreteitől, nem lehetett egyszerű, ha simán szülte! Bár vannak szerencsés testalkatok!

TFIldi: Nem sikerült eljutnunk méricskézni sajna! Na remélem holnap össze tudjuk hozni!

Drukkoljatok, holnap megyünk a szemklinikára....Kép
E

ceniko
Szeged

Bocs Bebefon,de amíg te nem jöttél,addig senki sem vonta kétségbe,hogy értékel-e mindenki mindenkit.Kép

szilde
Szeged

Drukk holnapra Enikő!Sok sikert!
Majd mesélj.Kép

Minden szörnyűbbnek tűnik,mint amilyen.
Emlékszem mikor Hannácskám köldökét kaparták ki,hogy izgultam előtte.Pedig visszanézve nem nagy ügy.

Remélem minden OK lesz.KépKépKép
E.

szilde
Szeged

Zozonak én is gratulálok!!
Jó neki hogy túlvan rajta!!!!
Valaki majd megadja a telcsi számát,hogyha mi szülünk tudjak benneteket értesíteni????!!
Jöhet priviben is!bibi26@freemail.hu

Tegnap voltunk az orvosnál,a méhnyak kezd eltűnni de a méhszáj be van csukva!
Szerinte 1 1/2-2 hét múlva meglesz a törpe!
Elkezdtem inni mostmár a málnalevél teát!

Rendi volt az orvos,mondta hogy ma éjszakás,ha szeretnénk látni a picit menjünk be este 7-re és megnézzük Uh!

Mondta hogy szépen be van fordulva a helyére,és kuszik egyre lejebb...............

Melinda,mostmár ti is mindjárt 30 hetesek vagytok!Ez nem semmi!!

Rika,tényleg miért voltál a klinikán?????
Én már beszereztem az összes papírt ami kell(anyasági támogatás,családi pótlék,terhességi gyermekágyi segély)amiket tudtam kitöltöttem,így apának legalább nem kell annyit szaladgálni!
Inkább hozzánk jöjjön a klinikára!!!!

Mostmár megvan minden a picinek,ami kell (egyedül cumit nem vettünk) úgyhogy meg vagyok nyugodva!!!

Enikő,remélem minden OK lesz veletek!!!!
Bibi37+5

Kép
bibi226

Sziasztok!

Bibi: Nagyon szépen haladtok a baba kijövetele felé, ne izgulj!!!!!!! hidd el, minden rendben lesz! Nekem a málnalevél tea nem segített, de ugye Grétinek esze ágában se volt befordulni a helyére meg kúszni se lefelé Kép
Cumit szerintem ne is vegyél! Ha veszel, nagy lesz a kísértés hogy néha bedugd a szájába! Én nagyon cumiellenes vagyok, de ha vettünk volna (vagy kaptunk volna a kórházban) akkor néha betömtem volna a száját Kép És nagy volt a kísértés hogy "majd holnap" vegyek Kép Utólag belegondolva is azt mondom, jól tettem, hogy nem vettünk!
Gréti nem is szopja az ujját sem (remélem nem is fog már rászokni), bár volt pár nap amikor rácuppant, de elmúlt. pedig soha nem is vettem ki a kezét a szájából, meg semmi "nevelés" nem volt ezügyben.
Bár ti fogtok kapni cumit a klinikán Kép Szerintem még ott ajándékozd oda valakinek Kép

Karmen: Igen, Pesten "úsztunk" Kép Köszi a dícséretet Kép

Exi: A mi babakocsink első (vagy hátsó, attól függ merről toljuk) 2 kereke bolygósítható. A másik kettő fix. Soha nem fixáljuk le a bolygósat, nekem így nagyon jó vele közlekedni.
Amúgy bocsi hogy kötözködök, de nem is a lift miatt kell akrobatizálni, a szegedi utak nem épp bababarátok Kép A környékünk útjai is rémesek. De majd rájössz Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
a fixálhatóság azért fontos, mert ha nem aszfaltúton tolod, a bolygósat képtelenség végigtolni. Mondjuk én rohadt rirkán fixálom le, de pl. nyáron a strandon a Balcsin a füvön nagy hasznát vettem a fixálhatóságnak.
Vendég

Voltam uh-n, meg dokinál. Minden okés a kiscsajjal!Kép Már fejvégű (bár most néztem meg, Lotti is az volt már ilyenkor), és a súlyát 1250 gr-ra saccolta a gép. Méhszájam 3000.

Ma szabin vagyok, úgyhogy megyek is, egy kicsit rendbeteszem a lakást. Holnap reggel meg megyünk a
szabadkai piacra.Kép

Melinda
28+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Holnap délelőtt én is megyek haza a Grétivel Szabadkára Kép De piacra nem megyünk Kép
Örülök, hogy minden rendben a kiscsajjal!

Répatortát sütök, úgy izgulok Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Lányok ma megjött!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!
Sajnálom!
Ne add fel!Hátha legközelebb összejön!!!
E.

szilde
Szeged

Csibe,
Sajnálom, lehet, hogy akkor jön össze, amikor a legkevésbé számítasz rá, fel a fejjel! Kép

Karmen,
Megkérdeztem, 20 lapos a könyv és "rendes", nem leporellós. Mondjuk én megcsináltatom Mininek is, mert "enni nem kér", a polcon elfér és nehogy megszünjön a cég stb. (jó, hogy ilyen optimista vagyok, nem? Kép)

Enikő,
remélem, minden rendben volt, gondoltam Rátok dél körül!

Bea,
A cumival és is pont így voltam Pumpi kapcsán (a nagyobbikkal), de Mininél két hónapot bírtam a babakocsizást "hangompító" nélkül. Egyszerűen nem tudtam vele kimozdulni, a babakocsit és a hordozót nem viselte el, de még a kengurut sem (hasonalvó a Lelkem), egy jóízűt nem tudtunk játszóterezni a Nagyobbikkal a kicsi sírása miatt. Így kompromisszumot kötöttem, sétához van cumi, odafent alváshoz nincs és nem is igényli. Mi most így jártunk(én is nagyon cumiellenes voltam), de nem bánom, mert sokkal nyugisabbak a kintléteink és tudok Pumpira is koncentrálni.
Majd jövőre, vagy utána "elviszi a Télapó ajándékba olyanoknak, akiknek nagyobb szükségük van rá" Kép

ja, és nagyon jól hangzik az a répatorta, a család szereti? Nálunk csak én vagyok oda érte, így elég ritkán veszem rá magam, hogy csináljak. A muffin viszont mindig bejön (egyből 3 adagot kell készítenem...Kép)

Exdeus,
Nekünk van ilyen is, olyan is. A bolygósítható hasznos a bevásárlásoknál (jól lehet vel "crossozni"), de egyet értek Beával, amikor sétálunk a betonon, áldom azt, aki kitalálta a nagy felfújható kerekeket (ami persze fix). Sztem az is fontos, hogy mi fér be az autóba, már ha Ti is olyan jövős-menős típusok vagytok.

Üdv:
Kata
pankata

Csibe!

Sajnálom...Legközelebb sikerülni fog.

Enikő!

Mi volt?

Ildi
tfildiko

Csibe! Sajnálom. De fel a fejjel, új hónap, új esélyek!Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilde: nem én bizonygatom, hogy mindenki értékel mindenkit, hanem te. Miért kell ezt bizonygatni, ha annyira nyilvánvaló?

Ceniko: nem jó sorrendben idéztél és nem jól. Így tényleg az jön ki, hogy én nem értékelem azt, akinek nincs diplomája. Pedig azt nem értékelem, ha valaki diploma nélkül osztja ki azt, akinek esetleg van, vagy a közeljövőben lesz, ráadásul úgy, hogy majdnem mindenki innen a topikból noname békéscsabai iskolába járt. Gratulálok. Te Szegedre jártál? Az jobb?
bebefon

Csibe: Majd legközelebb! Nagyon szorítunk!!! A legjobbkor fog jönni, hidd el! Kép

Kata: Répatorta: mi kb. 2 hete ettünk először, nagyon ízlett nekem is meg a páromnak is. És nagyon finom lett amit sütöttem Kép
Muffint se csináltam még, de az Ikeában vettünk muffin sütőt, úgyhogy ki fogom próbálni. Még csak muffin papír kéne bele.

Enikő: Mi újság? Viola?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Enikő, asszem ezt is sikerült félreértelmezni. Én annyit írtam, hogy érdemes utánanézni, mivel ez általában nem így van, és ahogy Bea leírta, náluk is lehet javítani, csak a tanár valahogy másképp értelmezi a dolgokat. Kép
Kata, hát kifejezetten nem vagyunk jövők-menők, de pont a nyári-őszi időszakban biztosan lesznek olyan programjaink (hogy csak pl. a Skoda talikat említsem), ahol muszáj a babakocsit is bepréselni, mert abban lehet "ringatni".
Cumi: gyerekfüggő. Öcsém nagyon nehezen szokott le róla, sokáig kereste. Nálunk-apa meséje szerint-kiálltunk az erkélyre, ő eldobta-illetve a kezében maradt, de én nem láttam, és ennyi. Nekem nincs bajom vele, persze csak azért, hogy legyen, nem érdemes venni, meg hogy lefoglald, de ahogy Kata írta, néha kell.
Még egyszer köszi az infókat, majd még nézelődök. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

SziasztokKép

Köszi mindenkinek a drukkokat! Tényleg szarabbul hanzik, mint amilyen valójában volt!Bár erről Violát kellene megkérdezni inkább!!!
Szóval túl vagyunk rajta! OrdítottKép 3 doki alig bírta lefogniKépKép Én nem bírtam hallgatni, arrébb mentem, a párom várta meg az ajtó előtt! 2 helyen volt eldugulva, egyik helyen jobban másik helyen kevésbé. A doki reméli, hogy elég volt ez az egy beavatkazás, és nem lesz szükség másikra! Mutatta, hogyan kell masszírozni a szemzugot, és mondta, hogy ezt a háziorvosunknak kellett volna megmutatni, főleg ha szemcseppeket írt fel! Nekem soha nem mutatta meg de még csak nem is mondta!
Ma voltam bent a Miniklinikbe, hogy átkérjem magam a másik dokihoz, de továbbképzésen vannak....

Csibe: Nagyon nagyon nagyon sajnálomKépKép Sok sok erőt kívánok a következő hónaphoz!! Újult erővel vágjatok bele. Nagyon drukkolok!!!!

Melinda: Örülök, hogy okés a pocakKép

Szilde: Köszi a linket meg fogom nézni!!

Bea: Hogy készül a répatorta!? Fincsi lehet, bár a párom sztem a fejemreborítaná, ha ilyet sütnék nekiKépKépKép

Szép napot!Kép
E

ceniko
Szeged

Egyébként Jud sajna, hogy nem jött össze a bébi, de jönni fog a kis trónörökös, az biztos!!! Majd mikor nem számítasz rá, lesz két szép csíkod... Kép
Enikő, remélem, Violánál jól sikerült a beavatkozás, nem is lesz több gond. Dokiváltással hogy álltok?

Ági és
KépKép
exdeus

Bebefon!
Lehet,hogy amúgy nem mindenki értékel mindenkit,de én úgy emlékszem,hogy az értékelés az iskolai oktatás színvonalának szólt,és nem az emberkéknek.A szövegből ez derül ki sztem.

A kérdésem költői volt.A válasz egyértelmű számomra.

Azért írtam,hogy a sulis beszélgetésekhez hozzá nem szólók se érezzék magukat kényelmetlenül.
Létezik olyan,hogy empátia!

Amúgy mindenki saját maga vizsgálja meg az érzéseit,gondolatait.Ha vki fenn hordja az orrát az az ő baja.
Szeretném ha a viták,véleménycserék ellenére jó maradna a hangulat.

Nem a diploma teszi az embert.

Egyébként ami összehozott bennünket az az anyaság,gyereknevelés,és hogy az ember meg tudja beszélni hasonszőrűekkel az ügyes-bajos dolgait.Kit ez érint v. érdekel kit az,de mindenki egyenlő,még ha különbözőek vagyunk is.

De mondd csak,neked mi közöd az egészhez?Beszéljék meg egymással az ügyeiket akiket érint.
Részemről téma lezárva.
E.

szilde
Szeged

Exi: Nálunk akkor lehet javítani, ha a tanár elég jószívű hozzá vagy ha az előadó úgy szabja meg a feltételeket. Ebből nem lehet javítani.
Szal ez nincs írásba foglalva, hogy javítani KELL vagy lehetőséget kell rá megadni, hisz "csak" aláírást kapunk gyakorlatból és nem jegyet, viszont az aláírás feltétele, 2 sikeres zh megírása.
Na nem magyarázom tovább, már így is többet foglalkoztunk vele mint amennyit ér ez az egész.

Csak a tanár védelmében írtam most, hogy nem ő értelmezte a dolgokat másképp....

Enikő: Nem is érezni benne a répát Kép Amikor mi ettük először csak akkor tudtuk meg hogy az répatorta amikor már nem is volt belőle Kép Nem kell Daninak elárulni miből van, csak miután megette. Esetleg Kép

A recept (az a csaj írta aki tortáját ettük először):
"2 egész tojás
fél bögre cukor
fél bögre olaj
2 teáskanál fahéj
egy egész bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2-3 szál reszelt répa nyersen

ezeket ebben a sorrendben keverem össze, aztán sütés, egy bögrének én 3 dl-t szoktam venni

én így csinálom, de az eredeti recept szerint egy marék mazsola és egy marék durvára tört dió is szerepel én ezeket kihagyom, mert a férjem nem szereti a diót, mazsolát meg pláne nem.

Ez a mennyiség egy kis tepsihez elég, a kerek csatos tortaformához dupla mennyiség kell mindenből.

Kb. 180 fokos sütőben sütöm, kb. fél óra alatt megsül, de nem tudom biztosan, hogy mennyi idő én tűpróbával szoktam megállapítani

ja és én mindig úgy sütöm a sütiket, hogy a tepsit kibélelem alufóliával, amit a végén könnyen le lehet húzni a sütiről, sztem jobb, mint a sütőpapír.

És már csináltam ezt a sütit sütőtökkel és almával is, úgy is finom és sztem muffin-nak is jó, úgy még nem próbáltam, mert nincs muffin sütő tepsim."

Kép

enyém így nézett ki amikor kivettem a sütőből

bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Hmmm állatjól hangzik!És nagyon gusztaKép

Szilde: Úgy látszik itt csak Te tudsz normálisan értelmezni mondatokat.....!

Exi: Hol fogsz babarucikat meg kismamarucikat venni magadnak??? Mi kell még a babádnak babakocsin kívül? (egyébként én is fixálható-bolygósra voksolok, olyanra amihez alapból hordozó is van!) Nekünk tecsó gazdaságos kiságyunk van, ebbe a pici lakásba a célnak tökéletesen megfelel, és nem volt drága. Ha kinőjjük, könnyen szétszerelem. Bogi 1 évesen már nagyágyon aludt! Viola is úgy fog! Már agyalunk az ágymegoldáson! Csak a megvalósításhoz egy asztalosra lesz szükségünk, majd beszélek Virág férjével. Õ csinálja a polcunkat is!

E

ceniko
Szeged

Szilde.

Eszem ágában sincs vitatkozni senkivel, csak azt nem értem, hogy értelmes anyukák ennyire vakon hisznek a csordaszellemben, mindegy milyen butaság kerül terítékre, becsukjuk a szemünket, és a fülünket.

"De mondd csak,neked mi közöd az egészhez?Beszéljék meg egymással az ügyeiket akiket érint.
Részemről téma lezárva. "

És neked? Az érintettek megbeszélik akkor valószínűleg a te közbenjárásod nélkül is, nem?
Részemről is.
bebefon

Bea,
ez nagyon guszti, hasonló volt az enyém is, kár hogy csak én ettem Kép
A muffinhoz nem kell feltétlen papír, kivajazva, kilisztezve is tökéletes. Van egy szupi receptem earl grey-es (teás) muffin, ha érdekel, isteni, mandarinnal, meg kókuszhabszerűséggel, mhhh.

Üdv:
Kata
pankata

Kata: Érdekel Kép Férjem imádja az earl grey teát Kép (én nem) és nemsokára házassági évfordulónk lesz, majd jól meglepem Kép
papír nekem mégiscsak kéne, képes vagyok a levest is leégetni Kép Kép Kép
Nem vagyok egy kifejezett konyhatündér, de igyekszem Kép Mire nagymama leszek addigra csak belejövök a dolgokba Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bebefon!
Pontosan.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Szilde, Enikő köszönöm a biztatást! Rám fért!

Enikő elküldöm a nevét. Örülök, hogy túl vagytok rajta, ügyesek vagytok! Viola már odaadja a tárgyakat? Nem tudom gyilkolhatom-e az agyát ilyenekkel. Kép

Zozonak én még nem is gratuláltam a hatalmas csöppséghez! Szép életet a picinek!

Pankata a recept engem is érdekelne! Bár sütőm nekem sincs még, de remélem lesz vmikor. Én is szoktam sütni, most hétvégén is készülök, jönnek anyukámék.

Bea jól néz ki a torta, de a férjem azt mondta ezt inkább ne próbáljam ki, mert az nem lehet, hogy nem répa ízű. Kép

Zita teljesen megértelek! Mivel hasonló a probléma nem akarok okoskodni, hisz nálunk sem tudom megoldani. Olyan ügyesek vagytok mozgás ügyileg! Ahogy mondani szokták: az isten egyik helyen ad, a másik helyről elvesz. Nem lehet minden "tökéletes". A sírás teljesen érthető, én sem bírtam sokáig. Ha elküldöd az email címed megpróbálok átküldeni egy cikket az éjszakai ébredésekről, az álmatlan éjszakák után ez tartja bennem a lelket. Ha nálunk kitalálok vmi okosat írok Kép. Különben 70 cm-esek, és 7340 g-osak vagyunk.

Exdeus kicsit ne vásárolj még, majd 20 hetesen! Persze én eléggé babonás vagyok. Kép

Sziasztok: Hajni (egy csordatag Kép)
hajni_

Sziasztok!

Csibe, nagyon sajnálom! KépKép De te írtad múltkor, új hónap, új remények! Kép Szóval hajrá! KépKép

Melinda: Gratulálok, a kislány szépen fejlődik! Jó nektek, hogy koponyatartásban fekszik, Déneske még mindig fordítva helyezkedik el (ma töltöttük be a 29. hetet), kicsit aggódok, hogy így akar maradni...

Bebefon: Ez eddig egy elég nyugis topik volt, volt néhány kisebb vita egyetemekről és gyermeknevelésről Kép, de ha régóta olvasnád a hozzászólásokat, látnád, hogy nem ez a jellemző. Te vagy az első, aki kifejezetten kötözködőnek látszik a kezdeti irományai alapján, a hangvétel nem volt éppen barátkozós és kedves... Ha csak felhúztad magad valamin akkor bocs, de talán a beszólások helyett írhatnál magadról valamit kezdetnek, mások is így szokták. Aztán lehet aktívan beleszólni bármibe, nem csak szurkálódni.

Rika, hogy vagy? Mi volt a klinikán pontosan?
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: