A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

RokicaKép,
csak most látom, hogy írtál...
Még nem tudom, hogy megyümk-e most hétvégén anyósékhoz, de ha jó az idő, akkor tuti sétálunk egyet valamerre (a Kőfejtőben laknak egyébként)
Nálatok hogy szokott lenni?

Ruha:
én is egy csomó hasznavehetetlen ruhát kaptam Frankfurtból. Azt hiszik, még mindig nincs választék a magyar piacon, vagy hogy olyan szegények vagyunk, hogy bármi jöhet a "gazdag" német rokonságtólKépKép, hát egyik másik darabot rá nem adnám soha. Jobbak vannak még a Tescoban isKép!!!
Én összegyűjtöm ami nem kell (általában magunkról is van ilyen), és a Corában lévő nagy konténerbe teszem.
Jó, nem tudom, hogy kihez kerül, de talán bárki is az, jobban tudja használni, mint én (jobb, mint ha a kukába dobnám, vagy törlőrongyként használnámKép)
Vendég

Róki! Tárgyalok a párommal, hogy mikor megy Pestre és ítok mélt. Az én részemről csütörtök vagy péntek du. lesz ebből.

Heni! Bátran kiviheted szerintem. Én a déli órákban szoktam kimenni 11-14 között. A bundazsákba úgy dugom be, hogy van rajta body, harisnyanaci, kötött naci, plussmamusz, kardigán, kiskabát kapucnival és alatta pamut kissapi (ez a kettő lóg ki a tegnapi képről). Kesztyűt nem szereti, mert néha rágicsálja a kezét.

Szilvi! Az én tegnapi veszteségem: a profiban fizetés után a szalagon hagytam az olajbogyóimat, mert a hvcs ott csattogott mögöttem, a gyerek meg nyöszörgött előttem. Azt hiszed valaki utánam szólt??? Kedvesek az emberekKép...

D
dudukly
Isaszeg

Róki! Tárgyalok a párommal, hogy mikor megy Pestre és írok mélt. Az én részemről csütörtök vagy péntek du. lesz ebből.

Heni! Bátran kiviheted szerintem. Én a déli órákban szoktam kimenni 11-14 között. A bundazsákba úgy dugom be, hogy van rajta body, harisnyanaci, kötött naci, plussmamusz, kardigán, kiskabát kapucnival és alatta pamut kissapi (ez a kettő lóg ki a tegnapi képről). Kesztyűt nem szereti, mert néha rágicsálja a kezét.

Szilvi! Az én tegnapi veszteségem: a profiban fizetés után a szalagon hagytam az olajbogyóimat, mert a hvcs ott csattogott mögöttem, a gyerek meg nyöszörgött előttem. Azt hiszed valaki utánam szólt??? Kedvesek az emberekKép...

D
dudukly
Isaszeg

PicurKép,
minden elismerésemKépKépKép!
Tényleg szégyellem magam, hogy jut eszembe két gyerkőccel nyavajogni (bár nem gyakran szoktam, de ez is sokKépKépKép)!!!

MegannKép,
nem tudom, kaptál-e már tanácsot az éjszakai fejéssel kapcsolatban???
Én már jó ideje nem szoptatok éjszaka, ezért reggelre úgy bedurranak a cickóim, mint két szikla (persze, ha etetni nem kelek fel éjjel, fejni biztosan nem fogokKépKépKép). Ezért reggel csak az egyikből kap (azt szívja ki rendesen, a hátsó zsírosabb tejet is), és a másikat lefejem. Egyébként ez az egyetlen alkalom, amikor fejek. Ilyenkor reggel csak a fél cicimből is jön 100-120 ml kb, ezt meg Trrisztán megkapja kakaóval, vagy Cini Minis-szel. A mélyhűtőmben már nincs hely (legalább 2,5 l tejcsi figyel, ha Kornélnak szüksége lenne rá).
Remélem tudtam segíteni, bár tudom, Nálad nem ennyire könnyű ez a dologKép.
Kati
Vendég

Hencsi!

Én is 10 naposan vittem ki elősör Vikit, ilyen szép időben. Rajta volt: hosszú ujjú body, rugi, egy vékonyabb sapi, az egész gyereket beraktam egy zsákba (nagyon jó meleg), a zsák kapucinját a fejére húztam, vékony plédet a lábára tettem és végül a babakocsi (Peg Perego) lebernyegét a helyére tettem. kesztyűt én nem adnék.

Nézd meg a tarkójánál, majd ha kimentek, hogy izzadt-e vagy hűvös neki, a keze ill. lába hőmérséklete állítólag nem mérvadó, azok legtöbbször hűvösebbek, mintahogy a baba érzi magát.

Remélem adtam ötletet. Kép

HAJRÁ ANNAMAMI!!!! Kép

Dóri
Vendég

Kismama4!
A vasalónéni nagy segítség, valóban, de az emberek sokszor olyan rosszindulatúak és megszólnak, hogy bejárónőm van! De jó is lenne! Na mindegy már megszoktam, hogy nem érdekelnek azok akik mondják.
Egyébként ez olyan, mint mikor valakinek magánháznál van úszómedencéje az luxusnak számít (kb.2milla egy jobb darab), de az hogy mindenki mostanában milliós kocsikkal rohangál az utakon az természetes. (egyébként nekünk egyik sincs, sokszor mondom is, hogy mi gyereket gyűjtünk, nem pénzt:-))))
Egyébként van mosogatógépem és szárítógépem, és szerintem ezek is felérnek egy-egy "bejárónővel"!
Dézsa: mivel csak a bal kezemmel fogom, így jobb kézzel símán tudom mosni alul, fölül, lábát, nyakát. Nem gond.

Hencsi!
Szerintem is kiviheted símán. Én úgy tudom, hogy a gyerekre csak egy réteggel kell többet adni mint amit te vennél fel. No jó adjál kettővel többet! Én a body, rugi, kardigán, zsák- kombinációra szavazok, kesztyű nélkül

picur petus
picur4

Nemesek!
Köszi az "elismerést", de hidd el az ember mindig felnő a feladathoz. Nem egyszerre kaptam négyet! Ezért is tisztelem nagyon az ikres anyákat. Nekem volt időm mindig beleszokni eggyel több gyerek nevelésébe. Úgy érzem, hogy most kicsit nagy a teher, de emlékszem ezt éreztem az első után, a második után... stb. Szóval érdekes, de nem vészes tényleg. Az igaz, hogy jobban kellene magamra figyelni, mert arra aztán tényleg nem marad időm...
picur4

Annamami!

Drukkolok nagyon! Irigyellek is kicsit, olyan jó volt, amikor először foghattam a kezembe a kicsikémet.KépKép

Picur!
Petus nagyon édes a levéllel.Kép
Én két gyerek mellet is tartok taki nénit, aki ugyan nem vasal, de minden egyebet megcsinál. 4 gyerkőcnél nem is tudom hogy bírod a többi házimunkát megcsinálni egyedül. Minden elismerésem a tiéd!!! KépKépKép

Heni!
Nyugodtan kiviheted a babót sétálni, elég szép az idő hál istennek.
Én bodyt adok rá + harisnya+bélelt gatyó+hosszú ujjú póló+kardigán+kapucnis kabát+plüss sapi.
Egy vastag takaróval még betakarom.

Dudukly!
Pálma nagyon édes, ahogy nézegeti magát!Kép

Dóri!
Viki is nagyon édes a dézsában! Kép
Gergő mennyi idős?

Pusz mindenkinek: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszi Csajok, nemsoká nekiindulunk, majd beszámolok a fejleményekről...

Kép
hencsi

Szép napot!

Most jöttünk az oltásról, Gergő nagyon jól bírta, egyet visított, mikor belészúrták (mint egy kismalac), majd csendben maradt.
Remélem, nem fog belázasodni.

Kép
kuha

Tanulnom kéne ám, de folyton ide-ide kattintgatokKépKépKép...
Vendég

Sziasztok, olvasni se és írni sincs időm. Nem tudom, ti hogy csináljátok. Az én Lilim nem akar aludni, se nappal, se éjszaka most már.
Egészségileg már jól vagyok, leszámítva a hasmenésemet, de tiszta depi vagyok. Ma megyek a gyógyszertárba, valami antidepresszáns homeo bogyóért, amit a szülésznő ajánlott. Kiváncsi leszek rá. Tejem nem nagyon van, de az sem kell a babának. Egész éjszaka csak vonaglott, szerintem fáj a hasa. Pedig adom neki ezt az infacolt, de semmi. Most teáztatom is, de azt nem nagyon szereti. Kakilni sem nagyon akar mióta tápszeres. Persze azért cicizünk is néha, de egy kínszenvedés. Fejni már nem fejek, nincs mitKép Max. 2x tudom őt ciciből etetni, de az is inkább csak az illúzió miatt. Inkább a tápszer. Viszont rettentő ez, hogy nem alszik. 3 hónap után tényleg könnyebb lesz? Annyira sajnálom őt, látszik, hogy szenved a görcsöktől, de nem jön ki. Pedig én nagyon drukkolok neki. Az éjszakák szörnyűek, rettegek tőlük. Nappal kicsit jobban viselem hogy csak kézben vagy a hordozójában marad meg, de ott is csak főleg ha ringatom. Ma megyünk a dokinénihez remélem mond valami okosat. Szájpenésze is van és nekem nagyon nem megy az ecsetelésKép Úgy érzem igazából semmi nem megy nekem. Iszonyú sokat sírok, gondolom ő is érzi és azért is nyűgös néha. Nem tudom mi lesz, most már tényleg csak ebben a homeos bogyóban bízom, különben néha úgy érzem felkötöm magam. Bocs, hogy ilyen negatív vagyok, de nagyon nem mennek a dolgok, jó lenne veletek sokat beszélni, az tudom, hogy segítene, de egyszerűen nem jutok el idáig sem. Most is írdogál már szegény. SEGÍTSEN valaki! Mondjátok, hogy lesz ez jobb is!

Köszönöm amúgy hogy sokat gondoltatok rám, bár csak a kórházban a telefonomon néztem fel néha, ott meg csak pár üzenet látszott, de nagyon jól esett, hogy nem felejtettetek el. Remélem lesz még olyan, hogy sokat tudok jönni. Most még ha Lili engedi vagyok egy kicsit, bár délre megyünk a dokihoz. Addig is írjatok valami bíztatót nekünk.

Puszilok minden anyukát és babát, remélem nektek jobban telnek a napokKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Jezusom, mennyit irtatok par nap alatt!!!!!!!!!

Annamami
Megy a drukk, meglatod eleted egyik legcsodasabb esemenyet fogod atelni. Jajj, ugy szeretnek a helyedben lenni!!!
Meglatod, minden rendben lesz. Szerintem ne idegeskedj a tejbelovessel, megjon az magatol is, akkor amikor szukseg lesz ra. A picurikadnak eleg lesz az elotej is az elejen es o maga fogja szabalyozni utana.
En csak a tejbeloves utan szednek serkentoket, de persze mindenki maga donti el!
Meg egyszer DRRRRUKKKKKKKKKKK!

Megneztem a kepeket, csodasak a babocok.
Picur4
Eszmeletlen edi fiad Adamkosztumben. remelem elrakod neki, ha nagy lesz biztosan nevetni fog.
4 gyerek, le a kalappal!!!!!!!!!!!
Nekem ketto van, de neha eleg hadilabon allok.
Mint ma is, amikor itt a rengeteg munka es en meg nem aludtam hajnal 2-tol.
Tudnal segiteni, fiam eddig "vegig"aludta az ejszakat. Majd egy teljes hetig aludt este 8-tol reggel 5-6-ig.
Most meg felkel 1-kor, vagy 2-kor. Szerinted adni kell neki enni, vagy csak itassam???
Mindenki mast mond, neked milyen tapasztalatod van ebben. Fiam 3 es fel honapos most!

Elnezest, ha nem irok le mindenkit, de annyi kep van fenn most es MINDEN BABA tunemeny.

Hencsi,
Aranyeret ne hanyagold el, menj el dokihoz kapsz ra kenocsot. vedd komolyan, mert ha elhanyagolod, mint en is az elso terhessegnel, nagyon sokaig el fog huzodni. En javasolnam az orvost. Nogyogyasz vagy altalanos is, kicsit cikis, de hat egy szules utan?

Folyt. kov.

KépKép
KépKép
aniko47

Hari!

Fel a fejjel, hidd el, biztos, hogy javulni fog a dolog. Tudom , nem vígasztal, de Gergő is tápszeres lett a második héttől, és ettől nem tudott kakilni. Sajnos ez eltartott egy darabig, de mára szerintem teljesen elmúlt a hasfájása is, pedig nagyon- nagyon györörte őt hetekig. Próbáld a lábait nagyon sokat tornáztatni, a pociját simogasd körkörösen, az óramutató járásával megegyező irányban! (ez fontos). Mi is szedtük az Infacolt-t azt hittem, hogy segít, de hamar rájöttem, hogy nem. Próbáljátok ki az Espumisan-t , mi is azt szedjük most (persze a cseppeket).
Volt egy háromhetes időszak, amikor Gergő CSAK úgy tudott kakilni, hogy a hőmérőt a fenekébe dugtam. Tudom , nem a legjobb, és én is féltem, hogy hozzá fog szokni, de nem szokott hozzá, és legalább ő is megkönnyebbült.

Kitartás, tudom, hogy könnyen beszélek, mert én már nagyjából túl vagyok ezeken a dolgokon. Én is nagyon sokat sírtam, és biztos, hogy ezt Gergő is érezte, hogy ideges vagyok, mert ő is nyűgíbb volt.
Nagyon-nagyon drukkolok Neked, hogy hamarosan rendbe jöjjenek a dolgaitok, és a szép oldalát is élvezhesd a babázásnak. Ha valaki, akkor Te aztán igazán megérdemled, nem semmi, amin Te (Ti) mostanában keresztül mentetek.

Minden jót, és ha van időd, várjuk a híreket arról, hogy napról napra könnyebben mennek a dolgaitok!

Üdv: kuha és Gergő (aki ma 9 hetes és 3 napos)

Kép
kuha

Szia Hari!

Én az első babánál ugyanezt éreztem, mint Te, pedig nekem a szopival nem volt gondom és az éjszakák is elég jók voltak.
Nappal nem aludt túl sokat és én is néha úgy éreztem, hogy kiugrok a harmadik emeletről. Téptem a hajam a szoba közepén és ugy üvöltöttem, hogy én ezt nem bírom tovább és nem akarok gyereket.
De elmúlt ez is, nem mondom, hogy könnyű volt, de a másodiknál már tök laza vagyok....KépKép
Tudom, hogy könnyű azt mondani, hogy ne izgulj, ne stresszelj, ne foglalkozz vele, ha sír, de én is átmentem ezen és utólag már látom, hogy egy csomó dolgon feleslegesen aggódtam.
Éjszakai nem alvás már 6 hát után is könnyebb lehet már. Barátnőm babája is 1-1,5 óránként kelt éjszaka, nem akart visszaaludni, sírt egy csomót, nappal se aludt, de 6 hét után már nekik is javult. Pedig az ő babájuknál rosszabbat el se tudok képzelni.KépKép
Most 10 hónapos, nem egy nagy alvó de azért éjszaka 10-11 órákat alszik. Szóval kitartás alvás ügyben!!
A szopizás miatt se stresszelj, mert az biztos, hogy megérzi a baba, ha ideges vagy és ő is még jobban fog sírni. Ezt is tapasztalatból mondom. Ha csak tápszeres, az se baj, úgy is egészségesen fel fog nőni és Te se leszel tőle rosszabb anya. Neki az a lényeg, hogy egy kiegyensúlyozott anyukája legyen és ha az úgy van, hogy nem szoptatsz, akkor úgy. Oké?!!Kép
És napról napra könnyebb lesz. Van segítséged? Nagyon sokat számít szerintem, hogy el tudj egy kicsit szabadulni egyedül, akár egy séta vagy vásárlás erejéig is. Nekem nagyon sokat segített ez is, hogy egy kicsit kiléptem a napi "taposómalomból". Most lehet, hogy egy kicsit ez durván hangzik, de ezt csak az érti, aki ezen átment.
Mozdulj ki sokat a babával, csináljatok sok programot, sétáljatok. Akkor gyorsabban eltelik a nap, élmények, benyomások érnek, a kedved is jobb lesz. Én nem bírok a lakásban megmaradni 1 napnál tovább, utána már mehetnékem van. De jobban is érzem magam, ha volt aznap valami program, a gyerekekkel is türelmesebb vagyok.
Ha akarod, nagyon szívesen segítek neked akár priviben is (akár telefonon is), írj a mail címemre, benne van a profilomban.
Pusszantalak és kitartást: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Kép
még nem volt időm visszaolvasni Kép de panaszkodok egy kicsit.
Tegnap voltunk a 3 hós szurin KépKép
jaj-jaj. ott még nem is volt nagy baj, meglepően jól viselte, alig sírt egy kicsit, csak méltatlankodott, hogy miért kell így kezdeni a hetet? Kép kb. 11-kor kapta meg, hazajöttünk, hamizott utána alukált, DE 2 körül kipattant a szeme, és olyan keservesen sírt KépKépKép bedagadt a kicsi lába Kép Úgy potyogtak a könnyei, persze az enyémek is KépKép Beadtam neki egy fél kúpot (egyedül vagyok tudjátok, így egy kicsit nehéz volt Kép) leborogattam kb. 10 perc alatt a lábacskáját, megetettem és elvittem sétálni, éjszakára még egy fél kúp és ma már sztem teljesen jól vagyunk KépKépKép
Javasolnám, hogy készüljetek fel egy kis borogatással és készítsétek maj Ti is elő a kúpot, mert lesz macskajaj!
szmercsa
szmercsa

Köszönöm a bíztatásokat, sokat segítenek. Látjátok ezért mondom, hogy tök jó lenne, ha gyakrabban tudnék jönni, mert engem megnyugtat mikor veletek beszélek. Remélem Lili egyre többet enged majd jönniKép

Kép
Kép
hari

Na, megyünk a dokinénihez, remélem ha hazajövünk még alszik egy kicsit és akkor tudok jönni. Elvonási tüneteim vannakKép

Kép
Kép
hari

Folytatas,Kép

szmercsa,
Koszi szepen amit irtal
igen, a harom honapos szuri is combba megy, nem volt semmi baj, csak nyugos volt, mert fajt a laba. Ez az oltas nem okoz altalaban hoemelkedest.

Megann,
Koszi neked is.
Ne aggodj a kilokkal!
Mindenkinek megvan a sajat keresztje. Vagy nem hizik a baba vagy sokat hizik. Nekem inkabb a masodik. Miota adok neki tapszeres potlast, mint Mea es sokan masok is, nagyon megindult.
Raadasul sok baj van a kakilassal is.
Mondom, addig amig nem fogy, ne aggodj!!!!!!!

Kakilassal kapcsolatban;
Nekem is vannak problemak.
Probaljatok meg ezt, ha gondoljatok.
Megparoltok egy szelet almat 1 db aszaltszilvaval, az egeszet osszeturmisoljatok es felhigitjatok forralt vizzel, udito jellegure. Adjatok a babanak, nekem ugy latszik bejon.

And,
Legyektol es mindenfele rovaroktol a legjobb haloval vedeni. Bar most egyre kevesebb van, a hideg miatt!

Jucc 73,
Koszi a hozzaszolast neked is, gyonyoruek a fiuk neked is.

Nemesek,
Gyonyoru a te fiad fiaid is!
Kis huncut. Ugy latom o is jol tartja magat. Kepzeld az enyem mar uti a 7 kilot. nem is tudom oruljek-e vagy sem.
testvere nalunk is rajong erte. Most mar a kicsi, rogton fulig er a szaja. En nagyon boldog vagyok, bar nehez, fokepp most, hogy megint nem alszik este, de imadom oket es ugy latom, ok is egymast. MOST MEGKép

Kuha, Gergo irto kis edi baba!!!

Zsofy,
Szerintem is jol nezel ki? Meg sem mondanank, hogy most szultelKép
Ne aggodj, nem fogja elkapni a kicsid, ha szoptatsz, sok mindent kiszur a tejed!!!!
Amit ajanlanek mindenkinek, bar eleg furcsa az biztos, de hasznos, SZAJVEDO hasznalata.
Biztos ami biztos, jobb feltenni, mint beteg babot dokihoz vinni.

Doribp
Ne aggodj a szemfolyas miatt. Nekem majd ket honapig tartott. Csopogtess neki 4-5-szor naponta, steril gezzel es forralt vizzel jol torold at neki legalabb 4-5-szor, mindig mielott csopogtetsz. Hosszadalmas, de meghozza a gyumolcset!

Mea,
En is adok tapszeres potlast, de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy rosszabb anya lennek, mint masok!
MIERT???????
Imadom a fiam es o is engem, tudom, erzem, annak ellennere is, ha neha cumisuveget kap!
Ezek olyan hulye rogeszmek. Az biztos, hogy a gyereknek az anyatej a legjobb!!!!!!!
De az anya-baba kapcsolatat ez nem befolyasolja, MAS lesz.
Egyebkent szerintem ha te elfogadod, a babad is ezt fogja tenni.
Jo neked, hogy a ferjed ilyen sokat segit.

Furdodezsa
hat lanyok en rengeteget nevettem rajta, nekem nagyon furcsa ez!

ne haragutjatok, ha valakinek nem valaszoltam vagy nem szoltam hozza valamihez, de nagyon kutyafuttaban neztem at az irasokat

Udv
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Hari!
Először is meg kell nyugodnod!!!! Vedd számba, hogy egészséges a gyereked és már Te is! Gyönyörködj benne! Ha kicsit is megnyugszol javul a helyzet hidd el! A Te hangulatodat mindig tükrözni fogja a gyereked viselkedése. Feladat: próbálj találni most legalább öt dolgot, aminek örülni tudsz!! Muszáj!!! És csak azokra gondolj, akkor azt Lili is megérzi. Lehet, hogy pont az idegességed miatt nem alszik... Csak próbáld ki.
Hidd el nekem is sokszor nehéz a 4gyerek mellett. Ilyenkor kényszerítem magam, hogy csak a szépeket vegyem észre!
Annyian szurkoltunk, szurkolunk Nektek, hogy sikerülnie kell, hogy rendben legyél lelkileg is.

Anikó47!
Mi most még csak 2hósak vagyunk, de a lányokkal azt csináltam anno, hogy megvártam, hogy végig aludják az éjszakát. Aztán ha ezek után felébredtek, akkor mindig az apjuk kelt fel hozzájuk, ebből tudták, hogy nem lesz szopi, de más sem volt, se víz, se tea. Így nem volt miért felkelniük, lassan megértették, hogy mi a helyzet. Nem adtuk fel, ezért pár héten belül visszaállt a rend. De nagy kitartás kellett hozzá.
picur, petus
picur4

Szmercsa latod,

Kép lekestem a tanaccsal a fene egye meg!!!
Uez volt nalunk isKép

Hari,
Fogadd meg Barbi tanacsat, detto uezt irtam volna en is.
Talan ha vigasztal, az en fiam is felcsrelte a nappalt az ejszakaval, nem aludt semmit sem szinte, de ezen azert (nehany estetol eltekintve)
mar tul vagyunk!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Lányok!!!

Most indulok a kórházbaa!
Mindenkinek köszönöm a drukkolást,annyira jólesik!Kép
Holnap Apa hozza a képeket!Kép

Mindenkinek sok puszi:

annamami KépKépKépAKI SZÜLNI MEGY!!!!KépKépKép
annamami

Ime a levegőzésKépKépKép

Kép
hencsi

Hari!!!

Lesz jobb is!!! És nemsokára... ahogy kialakul egy rendszer, de főleg ahogy elkezd kicsit többet aludni, te is rendbe fogsz jönni lelkileg is, hidd el. Mondom, nekem semmi komplikációm nem volt, mégis nagyon magam alatt voltam mikor a baba óránként evett és nem tudtam aludni és már szédelegtem a fáradtságtól. Ilyenkor az ember megkérdőjelezi, hogy anyának való-e, pedig egyszerűen arról van szó, nem tudod kipihenni magad!!! Pedig fontos lenne!

Mivel cumiból is kap enni, nem lehetne valakinek odaadni egy etetés erejéig, hogy te ki tudd aludni magad?

Fel a fejjel!

Altatáshoz próbáld meg pólyába rakni, vagy ha az nincs, akkor egy puha kicsit nyúlékony takaróba jó szorosan betekerni, a pici babák ettől megnyugszanak, meg a meleget is szeretik. Próbáld meg hason altatni, vagy a saját mellkasodra fektetni, hátha igy mindketten tudtok egy picit aludni.

Pocakfájásra meg lehet próbálni a football tartást, az úgy néz ki, hogy hassal fekteted az alkarodra. Ha tényleg úgy tűnik székrekedése van, próbáld meg a szélcsöves/hőmérős trükköt, hátha attól kijön a kaki és jobban érzi magát.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,
Visszaolvastam a szombati? hozzaszolasodat.
Neked kell eldonteni, hogy mit akarsz.
Ebben senki sem tud segiteni.
Talan egy tanacs, okoskodni nem akarok!
Nalunk a kovetkezokeppen alakult, mivel uebben a cipoben jaricskalok.
Reggel szoptatok, akkor a legjobb es a legtobb a tej, persze, ha lurkoc hagy aludni, de ez egy mas tema.
Nezd meg, hogy kb milyen idokozonkent eszik Lena.
Vagy szoptass, vagy tapszert adj neki. Ne csinald a kettot egyszerre.
Lehet, hogy teljesen bekavartad ot is ezzel az oda-vissza rendszerrel.
Valahogy probalj meg rendet teremteni. peldaul reggel szoptass, ez a legjobb tej, a kovetkezo etetes csak tapszer vagy lefejt tej legyen, de csak uvegbol.A kovetkezonel megint csak szoptass es igy tovabb. DE! Minden nap probald meg kovetni ezt a rendet. ha tegnap pl 11-kor cici volt, akkor ma is cici legyen, ha tegnap este cumi volt, akkor cumi legyen. Igy a kislany is tudni fogja, mit varjon.
Talan ha leirnad a tegnapi teljes napot, hogyan es mikor evett Lena, tobbet tudnek segiteni.
A napot 24 oraban kell nezni. Ez ido leforgasa alatt kell nezni, mikor es mennyit evett. Peldaul, ha az esti eves utan hajnal 4-kor eszik eloszor, akkor masnap hajnal 4-ig kell szamolni a mennyiseget es idopontokat.
Fejessel kapcsolatban:
A fejes nem szaporitja ugyanugy a tejet, mint a baba. Maskepp sziv a baba es maskepp fej a gep.
Ha szapoitani akarod a tejed, ne fejj!!!, hanem tedd Lenat tobbszor a cicidre.

Ha a baba sir a cicin is, valszeg a hasa is fajhat.
Irtad, hogy ez mar a harmadik fajta tej, amit adsz neki. Ez is bekavarhat.

Varom valaszod, ha gondolod, lehet, hogy tudok segiteni.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Na először is HARIKÁM!ÉS HASFÁJÓS, KAKIPROBLÉMÁS ANYUKÁK!!!!!!!!!

A babás ismerőseink( 5 héttel idősebb fiuk van), vasárnap mutattak egy jó tornát hasfájás ellen..., nekik bejött, azóta Kaki is rendben...

Következő: felhúzod a lábacskáit a feje felé közelited és megemeled a tarkóját a fejét, közelited a lábaihoz, úgy mintha egy karikát akarnál csinálni a gyerekből.....igy olyan ciciháta lesz, és ezen a cicaháton(domború), kell hintáztatni napjában többször a babát....előre hátra előre hátra....a gyerkőc már az első napon 3 kaki produkált és azóta rendben vannak...
Remélem neked is bejön és nektek is többiek...

Panaszáradat:

Tegnap beszélgettem anyukámmal....és ugy látom kisértetiesen egyformák vagyunk a szoptatás terén...Kép
Azt mondta nála is pont ilyen összevisszaság volt....2 hónap után neki is kevés volt a teje, aztán már csak napjában 2szer szoptatott, de akkor is volt hogy kevés volt a teje...,akkor meg ugye pótolt...tehát egyértelmű...

Sajnos nálam dettó ez a helyzet....
És sajnos Léna sem segit nekem.....
Tegnap is jól átvert.......amikor cumisüvegből adtam neki....80 grammnál szuszogott mint aki fullra ette magát, köpdöste ki a cumit...aztán megbüfiztettem és a végén 120 grammnál fejeztük be....
Na most ha ciciből etettem volna, akkor se lett volna sajnos 120 a cicimben, kettőben sem, mert 2-3 napja jelentősen megfogyatkozott a tejállomány....annak ellenére hogy fejek, de már éjjel is meg reggel is csak 10 milliket....
Éjjel ráadásul 2X keltünk, mert őnagysága szopik 5 percet (max 30--40 gramm gondolom) és úgy bealszik, hogy nem tudom fölkelteni az Istennnek sem...persze aztán hamar ujra éhes aztán kelhetek megint...Kép és indul megint a 45-60 perces program fejéssel mindennel együtt...Kép

Szóval én már kezdem feladni....azt hiszem én is anyukám nyomdokaiba lépek...ha őszinte akarok lenni magamhoz...kb napjában 2-3 szor tudnék szoptatni, úgy hogy tudom hogy elég a tejcsi(bár ebben sem lehetek biztos Lénánál,mert Léna változatlanul nem hajlandó kiszivni ami a cicimben van)..de lehet hogy tévedek....bár nem hinném....
És bevallom nagyon kiboritó lelkileg is, ez a nagy hercehurca az etetések körül...éjjel is felébered sir, én meg csak 5 perc után tudok menni érte,mert megyek tejet melegiteni..., aztán meg fejni....meg morfondirozni magamban, hogy akkor most eleget evett-e, vajon mennyit evett ciciből...Kép

Aztán most ment el a védőnéni is, aki szerint 15-20 dkg- ot kellene hizogatni....én meg már előre rettegek, hogy az elmúlt 2 hét össze-vissza kevés evésének ,holnap szemmel látható bizonyitéka is lesz a doktornéninél a mérlegelésen...

Lehet hogy már tényleg nem bánnám, ha átállnánk tápszerre...(ne vessetek meg érte), de ebbe tényleg bele lehet fáradni.......

Na most ennyit a negativ hangulatról...

Megyek csinálok valami hasznosat is....hogy ne csak szoptassak és fejjek egész álló nap és éjjel....
Mondjuk csinlok egy csokipudingot ráöntöm babapiskótára és mind felfalomKépKépKép..legalább én hizzak rendesen ha már a lányom nemKép

Más!
Végképp elromlott Léna baba.. annyit sir..szinte kézben marad csak el...valamikor ott se...létezik hogy most lett hasfájós???
Vagy csak megszokta a kézbenlevést??

Rókica!
Irtam privit a yahoo-s cimedre...

Megann

Kép

Kép
megann

KismamaKép

Nem lázasodott be bár én adtam nekia doki javaslatára 1 kiskanál baby panadolt.
Én enm kúpot adtam mert elvileg ettől nem is lázasodnak be.
amúgy az én Lívim nagyon sírt miután megkaptaKép
De 5 perc után már nyugi volt a babakocsiban kintKép
Este picit nyűgi volt meg sírt lehet ettől volt de semmi nagy dologKép
Mesélj majd hogy viselte a piciKép

Picur!Kép
Mindjárt megint bőgök!!!!
KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

HariKép
Hát ezen szerintem mindenki átment.
Teljesen együtt tudok érezni veled de hidd el pár hét és imádni fogjátok egymást!!!!
És minden szép lesz!!!!
Kitartás!!!!
És attól mert nincs sok tejcsi Te jó anyuka vagy, ahogy Picur írta nekem az előbb!!!!!
A babának a szereteted a legfontosabb ahogyan adod neki a táplálékot nem az hogy honnan!!!!

De minden evés előtt ciciztess is és akkor megmarad ez a kevés.
Fejni nem sok értelme van már én sem csinálom, mert nem lett attól több.
Teljesen más mintha a baba szívjaKép
Fel a fejjel!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKép

Mea
mea

Aniko!

Nagyon rendi vagy hogy igy probálsz segiteni nekem...

A gond kettős:
1.Attól félek, hogyha átállok arra a rendszerre, hogy akkor adok cicit amikor ugy érzem van elég tejcsi, akkor azzal elapasztom még azt is ami vanKép
2.A fejés nálam tökéletesebb mint a babaKép, ugyanis Léna kezdettől fogva "lusta" kiszivni a tejet....bár lehet hogy nem is tudja olyan erőssen szivni, hiszen a madela elektrik legerősebb fokozatán is van hogy 5 perc kitartó szapulás után jön csak a tejcsi..Kép

Valamit félreérthettél, mert kb 2 hete nem kapott tápszert őkelme....mert olyan keveseket evett, hogy a hűtőbe landolt több mint egy liter anyatejKép( amit ma elkezdek felengedniKép), úgyhogy most tápi gondunk nincs...
Viszont abban igazad van, hogy nem lehet egyszerre adni anyatejet meg tápit is...erre már rájöttünk...
Amikor hétvégén elemgyünk nagykörútra (kb 2 szer volt ilyen az elmúlt 2 hétben), akkor tápit viszünk(ismét kipróbáltam anyatejet vinni, az anyatejben a szir csomosodik össze és odatapad a cumisüveg oldalához, és ottmarad, igy Lána zsirnélküli tejet iszik) és akkor szó nélkül elfogadja....

Szóval én már eléggé kivagyokKép

Megann

Kép

Kép
megann

Annamami,
valszeg lemaradtam rolad, pedig meg szerettem volna koszonni neked a Mammutos tippet taskaugyileg. Mi is megrendeltuk, a tied elvileg e penteken erkezik, de gondolom tudsz rola. Kép Az en megrendelolapomat a tiedrol masoltak at, mivel ua. kertem. Kép
Akkor most m1 a drukk neked mara!

Bocsi a tobbiektol, csak erre volt mar megint csupan idom. Kép
falina

Anikó!Kép

Szerintem nyugodtan lehet minden alkalommal ciciztetni a babát és utána még adni tápszert ha kéri és egyen amennyit akar abból is.
Én mindig így csinálom és így mindig éri inger a cicit is és meghittebb is szerintme ha mindig cicizhet is.
Nekem dokinőm is azt mondta így csináljam.

Megann!Kép
Úgy hogy szoptass és utána adj neki tápszert szerintem amenynit kér még abból.
Nálunk ez bevált tökéletesen és szépen hízik.
Van hogy otthagy 50-at a tápszerből van hogy csak 30-at.
Ennyi.
Mindent megtettél ahogyan én is csak én hamarabb átálltam erre mert láttam hogy nem lett több tejcsi!
Ne légy már emiatt enynire lehangolt lééééééééééggggggggyyyyyssssszzzzziiiiiiii!!!Kép

Ok???

Jókedvűnek akarlak megint látni mint a várandósság alatt!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Nekünk Lívi most már nem szokott nyűgizni csak ritkán, kb. 2 hete már nem olyan nyűgös és most 8 hetes.
Úgy hgy kitartás Megann!!!Kép

Mea
mea

Nem értem miért ne lehetne keverni a kettőt??????
Fáj a pocakja Lénának tőle????
Van hogy én cicimből eszuik utána meg a másik anyatejcsit kapja vagy tápszert és minden ok?!?!
Dehát lehet Lénának fájna ettől a hasija, minden gyerek más.
Szerintem Lívinek is ettől fájhatott 2 hétig aztán megszokta és ráállt erreKép

Mea
mea

Mea!
Nincs mit köszönni! Szépek vagytok, egészségesek! De ha akarod sírjunk együtt!! Kép Kép Kép Kép Arra én mostanában mindig kapható vagyok.Kép
Picur
picur4

PicurKép
OksziKépKépKép BRÜHÜHÜ áááá nem sírok jó kedvem van márKépKépKépKép
Már vagy 2-3 heteKépKépKép

Mea
mea

Megann,
nalunk ment a tej es tap egyutt, no hasfajas!
falina

Falina, Mea!

Léna k....ra válaogatós...úgy köpi ki anyatej után a tápszert mint a 21.
Azaz 0-3 hetes koráig elfogadta anyatej után is, aztán jött a köpdösés, ezért próbáltunk ki még 2 fajta tápszert...3-5 hetes korig...aztán most a 6-8 hétig nem kellett tápszer, majdnem hogy még anyatej sem, olyan keveseket evett.. vagy ha kellett akkor csak külön azt kapta...úgyhogy most már meg sem kisérlem összekeverni a kettőtKép
Viszont mosmár mintha kezdene normális adagokat enni(nem 40-50-eket), viszont ebben is csak akkor lehetek biztos ha cumisüvegből kapja...Kép
Na szóval ez a szitu..

Anikó...
Meg fogom próbálni amit te mondtál....hogy próbáljam berendszerezni hogy mikor kap cicit, mikor kap cumisüveget stb...
De ez tényleg nehéz, amikor olyan hóbortos a gyerek.......

Megann

Kép

Kép
megann

BarbiKép,
megdöbbentem a soraidat olvasva... mintha rólam beszéltél volna. Teljesen ugyanez volt az első fiamnál, mint Nálad. Én volt, hogy a hordózóba beletettem és beraktam a fürdőbe (nézte a mosógépet ahogy pörög), hogy ott bőgjön, mert az volt a lakás legtávolabbi pontja, én meg kimentem az erkélyre és nagy levegőket vettem, hogy ne üvöltsek.
Most meg a második fiamnál, mintha teljesen más lenne minden, vagyis más isKépKépKép!!! Olyan tündér jó gyerek, és annyira boldog vagyok.

HariKép,
minden amit Barbi írt nagyon ott van, fogadd meg a tanácsait, menj sétálni, ne foglalkozz azzal, hogyha Lili sír kezdetben, majd hozzászokik, mint Zsofy Lillája (igazKép?). Én anno ki sem mozdultam, tiszta depis is lettem, csoda, hogy így helyrerázódott minden. Ég és föld a két gyerekem...
Ne hagyd elfajulni a dolgokat, tudom miről beszélek. Nem egyszer megfordult a fejemben, hogy jól elverem Trisztánt, pedig pár hónapos volt. Hál' Istennek soha nem jutottam odáig, de csak egy hajszál választott el tőle.
És ne feledd, nem vagy egyedül. Ugyanezt éli át egy csomó anyuka, ugyanakkor amikor Te is, gondolj erre. Minden helyrejön néhány hónapon belül, jövő nyárra már nem is emlékszel rá (kis túlzássalKép).
Kati
Vendég

Sziasztok! Próbálok lépést tartani veletek, úgy tűnik hiába... Kép

Hari! Nem tudom hiszel-e benne, de imádkozom értetek.

Annamami! Megkaptam a börzére a jegyet, írtam is privit! Még egyszer nagyon köszönöm! Megy a drukk ezerrel!

Falina! Én is beszereztem a zsiráfos pelustatyót, tök jó, bár még nem hordhatom, mert ezt kapja Saci hétvégén keresztelőjére a nagyszüleitől. (Bár lehet, hogy ez nem is az ő ajándéka lesz, inkább az enyém? Kép)

Akit érdekel Saci, raktunk föl új képeket a honlapunkra: kigyossy.uw.hu

Bocs, hogy nem reagálok mindenkire, de azért hellyel-közzel olvaslak titeket!

Bodza és Saci

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Harikám! Kitartás!!! Az első pár hét nagyon kemény, de egyre csak jobb lesz. A 6. hét és a 3 hónapos kor nagy változásokat hoz. Lassan majd összecsiszolódtok, kialakul egy rend és akkor jobb lesz. A hasfájósság is elmúlik egyszercsak. Olikám most 12 hetes, és már nem hasfájós, pedig az elején nagyon szenvedett.

Tejcsiügyileg nálunk megint helyre állt a rend, aminek nagyon örülök, mert elég gáz volt az esténkénti kanalazásos cécó. Nem tudom mitől volt most ez az apadtabb időszak. Remélem nem túl gyakran fog előfordulni, mert kimerítő az állandó ciciztetés.

Teszek fel képet a 12 hetes nagyfiúról Kép

Kép

Kép

Amint látható, a kiságy nálunk még mindig hanyagolva van...

Ildi

Kép
vrucsincá

sziasztok!
Lilla alszikKép

Harim!
Jó hogy jöttél!
Na,ha valki, én aztán tudom mit érzel!nekem 3 hónapig folyamatosan volt ordÍtás-hasfájás-nemkakilás-szenvedésKép-éjszakai virrasztás...
Most már jobb, neked is jobb lesz idővel hidd el!
Mi kicsit nehezebb természetű babákat fogtunk ki...ha tápszeres Lili, legalább rágyújthatszKép...ha a sok mellgyulladás után nem akarsz szoptatni, meg tudom érteni!azok után amin keresztül mentél,én sem tudnék. csak Így tudok, mert ezt a cicigyuszit szerencsére eddig megúsztam...
Ne sÍrj, attól tényleg mindÍg rázendÍtenek a manók is!nagyon átveszik a feszültséget!
Próbálj sokat-sokat jönni!ide!Dumálni! majd mi tartjuk benned a lelket!
Lillával most 3 hónap után már egészen jól összeszoktunk! te is összerázódsz Lilivel és hidd el, hogy azt a sok időt-energiát-fáradságot-törődést amit most adsz neki, később ha már jobban lesz és nem fáj a hasa, meghálálja!
sok puszy!

Nemesek,Anikó,Rókica,
Köszi!!!
zsofy

Mea, Falina,Kép

En nem mondtam, hogy nem lehet adni a tejet es a tapszert egyszerre, csak sajna van olyan gyerek, amelyik nem fogadja elKép

Vagyis nekem csak ez a megoldas jutott, ezert ajanlottam (csak ajanlottam) a Megannak, mert az enyem is kopkodott a cici utan.
Nekem nem apadt el a tejem. Balazs 5-6-szor eszik egy nap, ebbol 3 teljes erteku szoptatas es 3 orakat bir vele.
Valamint igy elfogadja a tapszert is es sose keverte ossze a kettot szerencsere.
Ez csak egy megoldas!Kép
Persze mindenki mas!

Egyebkent en rajottem,
nincs tejem,
-ha szomoru, levert vagyok,
-ha nem aludtam eleget
-ha nem iszom meg legalabb 2-2.5 liter vizet
-ha felhuzom magam
Nalatok is?

Kati,
Nalunk ez pontosan forditva van!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ildi!
De aranyos Oli!!!!!Kép

MegannKép

Na harizz, hogy okoskodtam neked, nem tudtam hogy nem fogadja el cici után a tápit.
Húúú tényleg nehéz lehet akkor neked.
Remélem hamar túl lesztek ezen az evés gondon.Kép

Picur!Kép

akarok én is karácsonyra mosogatógpet.
De mi csak 3-an vagyunk egyelőre, megéri akkor is???
Nem fogyaszt sokat egyébként???
És én csak a keskeny fajtát akarom nem túl nagy gépet.
Csak már unom az állandó edényhegyeketKép
Meg megérdemlem és készKépKépKép

Mea
mea

sziasztok!
Lilla alszikKép

Harim!
Jó hogy jöttél!
Na,ha valki, én aztán tudom mit érzel!nekem 3 hónapig folyamatosan volt ordÍtás-hasfájás-nemkakilás-szenvedésKép-éjszakai virrasztás...
Most már jobb, neked is jobb lesz idővel hidd el!
Mi kicsit nehezebb természetű babákat fogtunk ki...ha tápszeres Lili, legalább rágyújthatszKép...ha a sok mellgyulladás után nem akarsz szoptatni, meg tudom érteni!azok után amin keresztül mentél,én sem tudnék. csak Így tudok, mert ezt a cicigyuszit szerencsére eddig megúsztam...
Ne sÍrj, attól tényleg mindÍg rázendÍtenek a manók is!nagyon átveszik a feszültséget!
Próbálj sokat-sokat jönni!ide!Dumálni! majd mi tartjuk benned a lelket!
Lillával most 3 hónap után már egészen jól összeszoktunk! te is összerázódsz Lilivel és hidd el, hogy azt a sok időt-energiát-fáradságot-törődést amit most adsz neki, később ha már jobban lesz és nem fáj a hasa, meghálálja!
sok puszy!

Nemesek,Anikó,Rókica,
Köszi!!!
zsofy

Hari!!

csak gyorsan 1 sorra, mert éhes a babám. Nálam is depi a köbön volt, mindenen sírtam, ez a homeos bogyó segített : PULSATILLA C300-as és reggel 5 bogyó és este 5 bogyó. Nekem a gyerekdoki mondta, és 1-2 nap alatt elmúlt, azaz lényegesen jobb lett!! Próbáld ki hátha!

Jövök visszaolvasni, még méreckedni is megyünk 4-re, addig meg etetnem is kell, rohantam.

KITARTÁS HARI!!!!

Dóri
Vendég

Hello Lányok!

Ma mindenféle ügyeket intéztem, csak most jutottam ide.

Annamami,
Lemaradtam, de megy a drukk!!!!! Holnap már babázhatsz!!!

Hari,
Örülök, hogy jöttél! A lányok már sok okosságot írtak neked, amikkel én is egyet értek. Miután én is elég netfüggő vagyok, azt gondolom, hogy ha már kicsit többet fogsz tudni jönni ide, olvasni és néha írni is, az ki fog hozni a rossz hangulatból!!! Kitartás és nyugalom!!!

Most csak ennyi tudok írni, mert indulok Beniért az oviba. Ma fordított eset van, mint tegnap. Dani korán evett, sietni kell, hogy időben hazaérjünk, mielőtt az éhség szörny felbukkan. Kép

Puszi
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

drága HARI!
KItartás,veled vagyunk,és csatlakozom az elöttem szólókhoz!és az Infacolt,ha nem használ hagyd,mi is Espumisanra váltottunk és csodákat művelt!mennyi időközönként eteted?mert nálunk az is gond volt,hogy az igény szerinti szoptatást úgy értelmeztem,hogy hogyha nyikkan a gyerek meg kell etetni,ebből az lett,hogy mivel még a hasa is fájt és nem tudott könnyíteni magán két evés között,mindig ráevett és ettől szegény már aludni sem tudott,teljesen kész volt!azóta,hogy 3óránként etetünk remek alvó!
kívánok minden jót nektek,majd úgyis leküzditek a problémákat,puszi neked és a pindurnakKépés csak módjával a depivel,egy pici azért belefér mindenkinekKép

ANNAMAMI!DRUK-DRUK-DRUUUKKKKK!!!!!!Kép

voltunk mérni,kereken 4500-at nyomunk,egy hét alatt megint 260grammot zabált a drága!ilyenkor egyre jobban megnyugszom,hogy igenis bőven elég a tejem,mégha néha 10perc szopi után nem kér többet,vagy leszívja az egészet(nem mérem,nemtom mennyiket eszik)és még nyalakodik,mintha éhezneKép,nagy simlis!

annyira cuki képek vannak már megint,és egyre szebb fejecskéjük van apinduriknak,
na mentem
Nyúlné

Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megjöttünk a dokitól, nem sokat segítettKép
Nektek viszont köszi a hozzászólásokat.
Valaki!!!
Kaptam ezt az Aconitum nevű homeos bogyót. Annyi van ráírva az üvegére, hogy 1 adag 5 bogyó. Ez mit jelent? Naponta lehet 5 bogyót bevenni? És mikor? Evés előtt, után, reggel, este? Vagy tök mindegy? Mondjatok valami okosat, mert így nem tudom hogy vegyem be.

Most még alszik Lili, de lassan kel fel, és most azt sem tudom mit adjak neki, cicit, vagy tápot. Azt hiszem először megpróbálkozunk a cicivel, aztán jön a tápi.

Ja, és Bodza, én hiszek Istenben, és én is rengeteget imádkozom, de kezdem úgy érezni, nem szeretKép Lehet ez is a depitől van, de nagyon kiborultam ettől is. Azt hittem hozzá bármikor fordulhatok, segít, és most úgy érzem cserben hagyott. Tudom csúnya dolog ilyet mondani, de ezt érzemKép

Hari

Kép
Kép
hari

Aniko,
nálam is így van,de a főbűnös leggyakrabban a folyadék!sosem voltam nagyivó(legalábbis ,ha nem alkoholról van szóKép)
a tejserk.teát abbahagytam,mert a kisnyúl azóta nem tejkiütéses,vízből nem bírok sokat inni,a sok rostos meg túl rostos,ezért most vízzel higítoma rostosat és így vedelek.spriccel is a tej a cicimből!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea,

Mosogatogep megeri meg haromnak is!!!!!!!!!!!
Nekem ket eve van, nem adnam oda semennyi penzert! Pedig nagyon odzkodtam tole.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Megann,

Csak meg egy dolog, azutan valoban eltunok es nem okoskodom ittKép
A tej akkor termelodik, ha a cicik JOL ki vannak szivva.
A baba akkor hizik, ha megeszi a hatso zsirosabb tejet is, nem csak a par gramm elotejet.
Erre kellenne ravenni Lenat, hogy uritse ki a cicidet teljesen. Ekkor nem kell a fejes sem, hiszen a tej termelodik, csak beall a napi x szoptatasra.
Nekem bevallt, balazs talan megrtette, hogy hiaba sir, annak ellennere, hogy a cicibol nem ugy jon mint a cumibol, csak ez van.?????????????
DE!!!!!!!!!! Mindenki mas!!!!
Neked kell kitapasztalnod melyik a jo a jobb megoldas.
Jo anyanak lenni pedig nem csak azon mulik, ki meddig szoptat. Kossetek belem en kiallok emellett.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Annamami!Kép

Nagyon szorítunk!

AnyóstémaKép
náthás volt a múlt héten, így látogatóstop volt. Anyósék már nem bírták, kitalálták, hogy ma hoznak kaját. Mondtam a férjemnek, hogy ma megyünk a dokihoz, úgyhogy nem örülök, hogy előtte jönnek, amíg nem vagyok benne biztos, hogy meggyógyult. Erre ő, meg apósom is azt mondták, hogy csak beadják a kaját. Erre megjönnek, és azzal kezdik, hogy összepuszilják és összefogdossák Bubust.Kép Itt is maradtak egy darabig, így kénytelen voltam félig a szekrényben szoptatni.Kép Kép Tudom, hogy jó szándékúak, meg hoztak palacsintát meg minden, de néha kicsit túltengenek.

Viszont voltunk dokinál, és teljesen egészséges Bubus!Kép És már 5050 gramm és 56 cm. Egy hónaposan jó nem?
A doki azt mondta, hogy a régi oltásban sincs higany, szerinte nem érdemes megvenni. Na ez jó, nem?

Tegnap megszületett az unokatesóm kislánya, pont egy hónappal fiatalabb Bubusnál!

Zsóf+Bubus

Kép
Kép
göndörzsóf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: