A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Judy Kép, majd írd meg, mit mondott az orvos. Hátha mégse kell műtét.

Dino Kép, azt mondta, túl sima a talaj benn (kinn járkálhatna mezítláb az egyenetlen talajon, ha jó idő lenne, ahogy Maccs is írta), és kell hogy valami tartsa a lábát. Ráadásul mi olyan cipőt vettünk tőle, ők olyat készítenek, aminek olyan a kialakítása, hogy ellensúlyozza azt, hogy egy ekkora gyerkőcnek még sokszor befelé dől a lába. És ez úgy tartja, hogy ne dőljön befelé, hanem egyenesen álljon, mert mezítláb valószínűleg valamennyire befelé dőlne, és az esetleg rögzülne, rossz tartás alakulna ki stb.

Beszti Kép, Hanna nagyon aranyos.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép
Vagyok én is, de tegnap nem kapott el az írhatnék, pedig olvasgattamKép Sajna minden idegesített, még saját magam léte isKép De már jobb. Apa megjött az éjszaka, de reggel sajna ment is dolgozni.

Tényleg annyi mindet írtatok, hogy nehéz név szerint írni, de próba-szerencse!

JudyKép
NagyG kukkerKép Drukk, hogy dokibácsitok vmi bíztatót mondjon. Mikor kezdi az ovit a nagylegény?

VeraKép
Fogkrémünk: Elmex kölköknek. Nem csinálok abból problémát, hogy benyeli, mert azért aki ezt csinálja, nyilván tudja, hogy ami egy gyerek szájába bemegy, az onnan nehezen jön kiKépKép Borsószemnyit nyomunk, azt is látványosan direkt szippantja be. Mi így mosunk fogat:

Kép

Kép

BesztiKép
Hannaképek szuperek. Jó lehetett egy kis kikapcsKép Szóval a gyipacira hamar rá lehet szoki?? Na majd akkor ügyelek!

ReditkeKép
Így jár, aki nem ad elegendó kálciumot a gyereknek - kénytelen a baba önkiszolgálni, és a csokipapírról benyalni a szervezete számára oly fontos elemeketKép
Pocakod tényleg nem nagy, de a két különböző szerkó kicsit csalásKép

MariannKép
Első fogkefénk Elmex volt, a második nem az, de mi nem a szilikonost használjuk, hanem a hagyományos sörtéset. Csak kölök kivitelben. De rá van írva, hány éves kortól ajánlják. Vagy az hogy már az első fogaktól...Kép

LivKép
OrtopédiaKépKép

Egyébként anno nekünk is azt mondta a doki barátné, hogy bentre is kell kiscipő, ha már stabilan jár, mert a sima parketta / járólak nem elégséges inger a lábizomzat edzéséhez, kialakulásához. A mezítlábazás akkor jó "lábgyakorlat", ha fűcsomók, sima kavicsok, változatos felszínű terep jelenti az ingert a lábboltozat számára. Így mi már bent is szandiban nyomjuk, kint meg cipellőben. Aztán ha ha jön a jóidő, lekapunk mindent a gyerek lábáról.

Brokkolis bevált receptem nincs, de amíg a melóhelyemen kajáltam (öööö, mikor is volt az??KépKép) többször ettem brokkolis pennét, amiben a következő alkatrészeket bírtam felfedezni:
sonka apróra vágva, sajtszósz, brokkoli, fokhagyma. Nekem nagyon bejött.

Mi ma spenótos-sajtszószos-fokhagymás pennét fogunk enni.

MacsKép
Ez az egérmizéria úgy látszik örökletes. Ha a szülőknek fura a hobbija, genetikailag kódolódik a kölkökben. Nálunk folyton a bicaj az IstenKép De az legalább nem matat egymagában az éjszaka közepénKépKép Ja, és nem szaporodikKép Vagy ha az anyagi oldalát nézem akkorKépKépKép

Na dugulok!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csajok,
majd visszaolvasok,egyelore csak annyit,hogy korulneztem Budai Skalaban jatekugyben.
Tobben terveztek hintalovat,van tobbfajta, hintazsiraf is,de eleg huzos az ara szerintem ,13ezertol.
Nagyon klasszak a rongybabak, egy ezresert vettem egy fiut a a fiuknak,de asszem Csongie lesz,bar mar nem lehet a jatekokat elkuloniteni.
Neztem konyhat,mindketten imadnak fozni. Olyan 2ezer korul mar tok jo van. Vannak kulon edenyek is.
Szoval oda erdemes benezni,ha masert nem,hat otletert.

Inimma
inimma

LányokKép
Mindenkinek nagyon köszi a brokkolis recepteketKép
Jól lementettem az összeset.
Végülis apával megszavaztattam, hogy húsos vagy tésztás verziót kér. Végül mára a Dino-féle tésztás cucc került elkészítésre. Még egyszer köszi.

Csirkesz vagy JutiKép Sonkás tészta ala Csirkesz recept érkezik? Légyszi! Kép

Most azt se tudom mikre akartam reagálni (persze mindenre, de szita az agyamKép)

LivKép Ortopédiának örülökKép

JudyKép Kukker? Oltás?

BotiKép HannaKép és Dino-fiúkKép Nagyon klasszak a fotókKép

Fogmosás: mi fogkrém nélkül mossuk, mert anno a szülésfelkészítő tanfolyamon egy fogorvos beszélt a baba-mama szájápolásról és akkor nagyon erősen hangsúlyozta, hogy a manóknak addig ne tegyünk semmiféle fluortartalmú fogkrémet még a legkisebb mennyiségben sem a fogkefére, amíg 100%-san nem tudja kiköpni. Valami a szervezetben történő fluorfelhalmozódásról vagy mi a francról beszélt. De ez is tuti, ha egy másik fogdokkert kérdezünk, az azt mondja rakj rá, mert különben elfeketedik és kipotyog a foga.
Azt hiszem ezt már megszokhattuk, hogy semmiben nincs 2 egyforma szakvéleményKép

InimmaKép
Jobbulást legénykének.

Képzeljétek, tegnap manóm rájött, hogyan tudja lehúzni a cipzárt majd azután szépen levenni a kardigánját. Nem mondom, hogy egy szexi showban nagy sikert aratott volna, azzal a mozgássorral, ahogy a karjairól is lerángatta, de mindenesetre cipzárós szerkók mostantól kisteccsnek félretéve Kép (hátha ő nem lesz ekkora méretben ilyen agyasKép )

Takarítás: Eddig mindig kussoltam, amikor a nagytakarításokról volt szó, mert nekem heti egyszer jár egy nőci kidzsuvázni a lakást.
Imádják egymást Bálinttal, de ma odajött hozzám és mondta komolyan szeretne velem beszélni, de nem akar megbántani.
Az a kérése, hogy minden alkalommal, amikor jön, arra a 4-5 órára pattanjunk le otthonról, mert imádja-szereti a gyereket, de mindig egy idegben van a gyomra, hogy ma éppen mit fog neki Bálint kiborítani, összetörni stb.. (volt már nálunk parkettacsere, mert felpúposodott a Bálint által kiöntött víz miatt, napokig izgultunk, hogy mikor dugul el a slozi, mert B beledobott egy szivacsot és még sorolhatnám). Ellenkező esetben, bár nagyon fájna neki, felmond.
Abszolút elfogadom az álláspontját, mert tényleg, ha megjön B-t nem lehet róla levakarni, és végülis takarítani jön, nem bébiszittyózni. Megígértem neki, hogy péntek délelőttönként lelépünk otthonról, de most jön a tél, úgyhogy szerintem minden környékbeli játszóház/hipermarket/bevásárlóközpont és közelben lakó barátosnék velünk lesznek tele péntekenként Kép
Nem is tudom, miért írtam le, mert nincs vele rossz érzetem, csak valahogy kikívánkozott.
Befejeztem Kép
Edit, aki ma 22 hetes pocakosKép

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali
Megjöttünk az oltásról. Hát, nem volt egyszerű a két kölökkel, mivel Kisgé extranyűgős volt már itthon is, csak visított, ha leraktam. kénytelen voltam adni neki egy kis panadolt. szóval nagynehezen összeszedtük magunkat és elindultunk a dokkerhoz. közel van, de kocsival mentünk, mert ismerem Nagygét és a fájdalomküszöbét, úgyhogy nem kockáztattam, hogy hazafelé cipelni kelljen, mert fáj a lábaKép persze az oltási könyves cuccos táskát szépen itthagytam, úgyhogy kétszer mentünk.
Először Nagygé volt soron, kukker tényleg nem oké, szűkületKép kaptunk beutalót az urológiára. ott állítólag megcsinálját ambulánsan. brr, képzelem milyen napjaink lesznek utána. de azt mondta, 3 éves korban érdemes csinálni, előtte nem érdemes, met újra letapad, később pedig már pszichésen gáz.
utána jött az oltás. már a sabin cseppeknél méltatlankodott, hogy neki ne adjanak gyógyszert, utána meg az volt a baj, hogy ne a lábába, hanem a karjába kéri a szurit. azért megkapta nagynehezn a lábába, pici sírás. kapott nyalókát meg matricákat:o
Megnézték utána Kisgét is, ő meg meg van fázva, meg fogzik. gyógyszer hegyekKép
szóval heppi vagyok, Naggyé is várhatóan lázas és nyügös lesz a bökéstől, meg a kicsi is az.

Vera
Mi is elmexet használunk.

Beszti
Hanna nagyon szép kiscsajKép én is ezt az 1 és 2 év közötti időszakot imádom a legjobban. még a dackorszak előtt, de már nyiló értelemmelKép

Dino
FiúkKép látom ők is szeretik egymástKép

Csirkesz
Írd le a tésztát, Te vagy az autentikus forrásKépKép Gergő hétfőn kezd. Időmilliomos leszekKép Boti cukorpofa továbbra isKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Rosszul hangzik Kép
Jobbulást G-knek!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Na. nálunk megvolt az ebéd, de Botinak csak a spenótos szósz ízlett. Aminek az lett az eredménye, hogy a tésztát egyesével volt hajlandó elfogadni, szószt az uccsó molekuláig leszopogatta, majd a sima főtt pennetésztát visszanyomtaKép Ha aprítottam a tésztát, akkor csak azt értem el, hogy kisebb hatékonysággal tudta a szószt leszivattyúzniKép
Bedurrant a mama-bucim, hogy ezt azért így mégse kéne már!!!! Úgyhogy gyorsan kreáltam neki egy igazi szupi karamellás tejet, bele áztatva a fini kenyeret. Ennek se örült. Úgyhogy további kísérletezés élkül ment szunyni.
Bezzeg énKépKép Már a második tányér pennét nyomom a homlokom mögé, és közben fenem a fogam a karamellás cuccra.

ReditkeKép
Tök jó, hogy a takinénid ilyen őszinte fajta, Szerintem mindenkinek jobb, ha ilyen. Ide is lehet jönni szabad péntek délelőttözniKép

KardigánKép Édi lehetett. péntek délelőttönként adhat "minicsippendél" showt a bevásárlóközpontokban, prímán meggazdagodhatnátokKép

Létezik recept, de mannyiségek nélkül, mert én is az anyutól lestem, ő meg sose méricskél, csak belehajít az edénybe ezt-azt, aztán kiveszi a fincsi kajcitKép

Na szóval 4 személyre (és akkor még marad isKép) fél kiló szarvacska tészta (megfőzve).
Ehhez jön a következő szósz:
Jó sok vöröshagymát apróra kockázva megdinsztelni, jó sok gépsonkát apróra kockázva rádobni, lesütni. (Minél több a sonka, annál jobban szeretik a pasik. Én minimum fél kilót belenyomokKép) Közben majoranna és bors ízlés szerint ráhajítva. Majorannából sem árt, ha nem kevésKép
Amikor már nincs a cucc alatt lé, csak az olaj, és pici-picit lepirult, akkor jöhet a sűritett paradicsom, és kicsit a spagetti szósznál sűrűbbre kell/lehet higítani. Sózni ízlés szerint a végén a sonka miatt.

Na, ekkor a masszát és a tésztát jól összekeverni, tepsibe (vagy nagy jénaiba) rakni, megkenni legalább 1 doboz tejföllel, és jó sok reszelt sajttal betakarni. Addig sütni, amíg piros-ropogós nem lesz a sajt.
Eddig még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretnéKép Ha néha variálni akarok, akkor oragánózom is, vagy fokhagymázom. De a sok oregánós kaja mellett mi szeretjük, ha az alap-sonkástészta kerül legtöbbször az asztalra. Lehet Gombával is bolondítani, úgy is marha fincsi.

InimmaKép
Szerintem a Budai Skála nem a legolcsóbb hely.
A múltkor leszólított egy nagymama az utcán, és elmondta, hogy a Soproni úton van egy játék nagyker, ahol a hét bizonyos napjain egyéni vásárlókat is kiszolgálnak, és a játékok ára kb harmada a bolti árnak. Mindenből van kibontott, ki lehet próbálni. Õ nem ott dolgozik, csak lecseszte a család, amiért vadi drága játékot vett az unokának, és nem ittKépKép
Lehet, hogy mi majd kinézünk oda.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Úgy látszik, ma pasijaink összebeszéltek szósz+tészta evészetbenKép
Én is kicsit behergeltem magam, hogy miért nem eszik ez a kölök Kép
Bálint csak a brokkolis cuccot nyalta le és a penne került a frissen takarított földre, pedig imádja a tésztát minden formában.
Jó, mondjuk ennek most nálunk 2 oka is lehetett:
1. megevett egy adag felnőttnek is elég tejfölös karfiollevest előtte
2. az egyik tészta szopogatása közben elaludt az etetőszékben és arra sem ébredt fel, hogy leveszem az előkéjét+pulcsiját+belerakom a zsákba és lefektetem aludni

Péntek délelőtti "takarítónő elöl menekült befogadás" felajánlást köszönjük, de vigyázz, lehet, hogy egyszer még sor is kerül rá! Kép

Sonkás cucc jól hangzik. Jövő héten "tésztanapon"Kép megcsinálomKép

Én a 11.ker Nándorfejérvári úti Régió Játéknagykerben szoktam vásárolni. Ott amennyire tudom nagyrészt csak kártyás vevők vásárolhatnak (nekünk is van céges), de múltkor egy barátnőm simán tudott vásárolni meg emlékszem tavaly karácsony előtt is voltak sima fogyasztói napok/órák.

Bálint már 2 órája alszik, úgyhogy azt hiszem ma sem fogok aludni, mialatt ő Kép vagy Kép

Ezt olvastátok?
http://www.origo.hu/itthon/20051104bortonbe.html

Csak azért kaptam fel rá a fejem, mert tesómék korababája múltkor rohamot kapott a diperte után és most nálunk ez nagy téma Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Elolvastam.
Sajna ilyen előfordulhat, és nincs garancia, hogy kinél. A gond csak az ma Magyarországon (dokker barátné mondta), hogy a kötelező oltások beadatása nélkül NEM ENGEDHETÕ KÖZÖSSÉGBE a gyerek. Tehát aki nem kapja meg a kötelezőket, az NEM mehet bölcsibe, oviba, isibe. Pedig ugye az isi kötelező!
Tehát 22-es csapdája.

Én inkább vállalom a rizikót minden oltással, de ha nincs ellenreakció, akkor nagyon durva betegségek ellen ad védettséget.
Szóval éljen a pozitív hozzáállásKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szerintem is. Én sosem paráztam ezen, meg az az igazság, hogy a boldog tudatlanság állapotában voltam az érintett oltásokkor és maximum azért aggódtam, hogy ne lázasodjon be.

Mindaddig, amíg tesómék korababájánál nem jött egy rángó izomgörcs az oltás utáni napon, majd egy hetes kórházi tartózkodás és neurológiai szakvélemény, hogy mivel korababa, még nem olyan fejlett az idegrendszere, és emiatt akár maradandó (epilepsziás)roham is lehet nála a következmény.
Ez hetekkel ezelőtt történt, azóta is naponta van pár perces rángása.
És??!! Akkor most mi van? Majd ha nagyon a sarkukra állnak, akkor fizet valaki valami kártérítést?! Hát köszönöm, az nem vigasztal.
Az egészben a legelszomorítóbb, hogy senki nem ajánlja fel, hogy igenis kapható a patikában EU-konforn oltás ezen oltásokra, aminek nincs mellékhatása és a szülő döntse el, hogy megér-e neki 8-10 ezer FT-t, vagy meg tudja-e engedni.
Szóval bocs, hogy kifakadtam, de mivel családban van, pici babánál, aki eddig sem kevés dolgon ment át, ezért talán érthető, miért zavar a dolog.

Egyébként Szt László vagy István kórházban voltak tegnap oltási tanácsadáson és ott sok érdekeset mondtak neki. Mindenesetre a duplázástól el vannak tiltva most és vagy kiváltják az új fajtát vagy várnak januárig, mert akkortól már az újfajta oltást kapják a gyerkőcök.

Na, ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Hát, én nem tudom mit raknak ezekbe az oltásokba, de eddid az összes tökre megviselte mind2 G-t. Emlékeztek mikor lefotóztam Kisgé vörös combikáját. Persze most is ez van? Naggyé mozdítani se hajlandó, csal obégat, hogy fáj a lába. Persze borogatni nem engedi. Totál elhagyja magát, pedig a doki szerint jobb lenne ha szaladgálna, mert hamarabb felszívódna. de hogy vegyem rá? most pl beleült a bébihordozóba és mesét néz. a kicsi meg ringatjaKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Jó, hogy van egy ilyen gyerekfelügyelőd, aki ringat Kép

Szerintem (bár hangsúlyozom laikus vagyok) a piros comb attól van, hogy rossz helyre szúrják.
Legalábbis mikor Bálintnak egy hónapig olyan volt, akkor a dévényes gyógytornász mondta, hogy az izom olyan helyére lett benyomva, ahol becsomósodott. Õ masszírozta nekünk szét Kép

CsajokKép
Most panaszkodom, hátha jobb lesz utánaKép
Én úgy kivagyok attól borulva, hogy párom 7-fél 8-nál előbb sosem ér haza. nekem ez olyan sok. Én általában olyan 5-fél 6 körül bekrepálok és olyankor érzem már milyen jó lenne felnőttel beszélni és valakinek átpasszolni Bálintot legalább egy 10-15 percre.
Annyira szomorú vagyok, hogy mindkét nagyszülő csapat 200 km-re lakik Kép
Nem tudom mi lesz velem, most jön a tél (bár ha nem lesz beteg, mi is esti sötétben játszóterezni fogunk, mint Csirkeszék, engem nem érdekel).
De most nyavalygok Kép És még csak egyedül van Bálint. Mi lesz, ha Milán is igényel non-stop?
Bocs.

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Totál megértelek. nekem is du 5-re fogy el az energiám, és kész megváltás, ha apa hazaér. Ha késik, már mínuszban járok. Nem is tudom mit tennék, ha fél8ig bírnom kéne.
Apájánknak meg lehet, hogy januártól változik a munkaköre, ami persze több munkával jár, úgyhogy lehet, hogy kétgyerekes anyaként kell majd belerázódnom az "Apát-csak-este-látjuk" helyzetbe.
Én azt nem tudom, hogyan oldjam majd meg azt, hogy Botival jó sokat menjünk ki a szabadba, amíg a picike mini lesz. Vagy kénytelen lesz hozzászokni a nomád élethez, és csak akkor jövünk haza a játszóról meg az Egyetemkerből, ha szoptatni kell?
Nagyszülőbanda nálunk is a végtelenben lakik, a sógornőmet meg nem terhelhetem magunkkal minden áldott délután.
Na de minek panaszkodik, aki kettő gyereket is csinált magának??KépKépKépKép
Védőnő nekem már mondta, hogy a kistesó más rendszerben, és más összetételű bökiket fog kapni. de az összetételre csak annyit mondott, hogy minden egy bökkencsben lesz, amit eddig két szúrásban + plusz cseppekben kaptak. EU konformitásról nem esett szó.

JudyKép
Jó a gyerekringatódKép
NagyG-nek jobbulást, Hétfőre meg szuper ovi-kezdést!Kép

Csirkesz
(akinek a kisfia ma összepisilte Apa kispárnáját, a konyhát, és a fürdőszobát. Mindezt azért, mert Apa "bátor" és szabadon hagyta az alsó fertájat szellőztetni reggel is, meg este is.)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hi!
Reditke kuldom az anyosomat!Kép

Viccet felreteve, nekem is kezd betelni a pohar. De igazabol nem latok mas megoldast mint mindenfele talikat szervezni a babas baratnoimmel. Persze ez sem igazi kikapcsolodas, mert a gyerekekre kell figyelni. Orulok, hogy a ferjemnek van munkaja es hat bizony ha 7 ora mire hazaer, epp hogy latja meg a gyereket...De mit tegyek, nem tehet rola.

Csirkesz, jo hogy felraktad Boti fogmosos kepet, mert en eddig feltem hogy tuletetem a gyereket, mert szules elott kismamanak nez ki neha. Hat latom Boti is az utolso harmadban jar. Szoval megnyugodtam.

Ti mit csinaltok ha a gyerek ehes, de egyedul akar enni es bizony azt nem lehet pl. leves.
-hagyjatok kutyulni es akkor sem jut bele kaja
-etetitek turelmesen hatha megunja a sikitast, vagy nem ut ki minden falatot a kezetekbol
-vagy elrakjatok a kajat es 5 ora mulva etetitek amikor mar sirva konyorog, hogy hadd egyen?
-egyeb????

csengo
Vendég

SziasztokKép
Nagyon sokat írunk megint, ez tök jó, csak mire végigolvasom, nem is mindig tudok mindenre reagálni, mert már rég másról van szóKép

Nagyon jól hangzik az összes brokkolis recept, az összes pasim (itthoniKép) imádja a tésztás meg a csirkés kajákat.

Érdekes, én is úgy olvastam, meg hallottam, hogy jobb, ha a gyerek csak simán mezitláb szaladgál a lakásban, de ezentúl Balázs is szandit kap itthonra. Neki néztem, nem dől a lába befelé, Ákosnaka sarka volt befelé dőlő. De már szerencsére az is elmúlt neki.

CsirkeszKép lehet, hogy akkor sem fogtok hazajönni, mert Boti még játszani akar, és ott fogod megszoptatni kistesótKép Szerintem nem lesz majd egyszerű Botival megértetni, hogy miért kell pont akkor hazamenniKép Akkor meg pont nagykabát lesz még rajtad, meg azért tavasszal sem egyszál pólóban mész majd le velük, biztos simán meg fogod tudni szoptatni!!Kép

Oltás: elég nagy most a felháborodás, mivel nagyon sok eset csak most derült ki, gondolom, nem nagyon igyekeztek nagydobra verni.

Beszéd: na igen, Csirkesz kérdezted, mit mondtam neki. Mikor Ákos ezt említette, először nem is tudtam, mit mondjak neki. Aztán mondtam, hogy ez nagyon csúnya beszéd, nem tudom, Martin ezt honnan, vagy kitől hallotta, de ilyen szavakat nem használunk. Ha egy férfi meg egy nő szereti egymást, akkor összebújnak, csókolóznak, tudod milyen, se apa meg se anya nem fújol, mikor a másik odamegy hozzáKép Majd pár év múlva megváltozik a véleményed, és lányokkal sem lesz ciki barátkozniKép Szerencsére azóta nem említette.

JutiKép gyerekringatásKép NagyGnek jobbulást, tipikus pasiKépKép El is felejtettem múltkor megdícsérni a cserépkályhátokat, nagyon-nagyon szép lett!!Kép

Mi is napról napra rácsodálkozunk, hogy Bazsi miket tud már. Nagyon-nagyon sok mindent ért, és megcsinálja. Ma pl. szortíroztam egy csomó papírt, hoztam a szemeteszsákot, és ő pakolta bele a szemetet. Ákos asztaláról a hengeres ceruzatartóból kiszedte a ceruzákat, utána visszapakolta egyesévelKép És még sorolhatnám, de ezzel mindannyian így vagyunk. Én is roppantul élvezem ezt az időszakát, nálam az is furcsa, hogy nem hisztizikKépKép Amit apája nagyon szeret, hogy reggel mindig felmászik hozzá az ágyba, ráfekszik és addig simizi a fejét, meg az arcát, amig fel nem ébredKép Emlékszem, régen, mikor még nem voltak gyerekeink, mondta, hogy már úgy várja azt a pillanatot, amikor reggel két gyerek ugrál rajta. Hát, most itt vanKép

Lau
lau

BeatrixKép Nem engedem egyedül enni a levest, mert ha nem sikerülne neki, tuti a földön végezné az egész, a tányérral együtt, és akkor takaríthatnék, mert persze mindenhova fröccsenneKép Ha így nem kérné, akkor nem ezt adnám neki, hanem a második kaját, amennyiben az szilárdKép

L
lau

Sziasztok,

Apája szombati egyetemen Komárnoban. Kiderült, hogy tüdőgyuszija van, nem tudom igaz-e , mert láza ( szerencsénkre) nincs. Kornélnak picit folyik az orra, de nem vészes, főleg játszós után láttam. Mert persze oda megyünk. Naná. Megtanult Kornél motorozni, és a kavicxsos terepen is kipróbálta (a haver csajszi motorját persze)Kép

Két baba. CsirkeszKép ReditkeKép Dont worry. A második babák tehrbíróbbakKép Az öcsém is kibírta, hogy én másztam rá bébiként is. Igaz, azóta is emlegetiKépKép
Én láttam, hogy a barátnőm hogy csinálja. Be a vastag levegőztetőzsákba, és uzsgyi ki a picivel. Tekintve, hogy nem mászik ki, sokat alszik,és a jó levegőtől úgyis beájul, így aztán nincs gond.
Megoldás még a bölcsi fél napra, így legalább délelőtt csak egy törpe mocorog.És persze megoldás a babanetes csapat, aki felajánlja, mint én is, hogy időnként megszabadítunk a nagyobb csemetétől, és jól összeeresztjük a sajátunkkal rosszalkodni.

KataKép Annyira szeretnék menni a talira, de ha nem javul gyorsan apája állapota, akkor inkább nem vinnénk a sok bacit hozzátok.KépKép

ReitekKép Takarítónő miatt irigy irigy. Nekem ma még ez is hátra van.

Ja, csemeém, amíg babanetet olvastam kitálalta a laminált padlóra és a szőnyegre, majd élvezettel kenegette a tejpépet szerte szana. Nagggyon elégedett volt, és így érthetően iszonyúan felháborodott,amikor beraktam a kiságyba "gondolkozni".

JudyKép A G-knek jobbulást. Sajna Kornél is folyton belázasodik szurui után. Már rettegek a következőtőlKép

LauKép Bazsi simijeKép

OltásKépsajna amellékhatások létező dolgok. Reditkéék tesójáéknak sok kitartást. Állítólag az ilyen gyerekkori epilepsziát kinőhetik a gyerekek.
Én annó a BCG oltásra voltam allergiás. Bepirosodás injekció, kórház stb. Szerencsére nem fulladás, vagy epilepszia.

CsengőKép Nálunk néha hagyom kavarni egy másik kanállal, amíg ki nem fröcsköli. Néha már engem etet a kanalával. Nagyon ügyesKép De a buli addig tart, amíg nincs túl nagy mocsok.

Ordít, szal megyekKép

Vera

hvera

Judy, Edit, nem feltétlenül lett szerintem rossz helyre beadva az oltás, hanem azt azonnal a szúrás után el kell masszírozni, és lehet, hogy ez kimaradt, nem?

Csengő, én hagyom mindenképpen, hogy Dávid próbálkozzon - ha akar - az egyedülevéssel (akkor is, ha maszatol, meg ha utána át kell öltöztetni, és felmosni körülötte a padlót, mert valahogy meg kell tanulnia enni, és nem akarom a kedvét elvenni, amikor szívesen próbálkozik), de közben én csempészem bele suttyomban a kaját a szájába.

Dávid is rengeteg dolgot megért már, ha megkérdezem, hogy hol van ez, az, amaz, megkeresi, rámutat, ha megkérem, hogy adja oda anyának, megkeresi és odahozza nekem; ha megkérem, hogy öleljen meg, megölel (ez a legjobb) Kép, módszeresen pakol: dobozból ki, dobozba be; miután levetkőztetem, időnként fogja a zokniját és viszi a szennyesbe; ha kipakolja a szennyest, és elfelejti visszapakolni, akkor én pakolom vissza, aminek az a következménye, hogy amikor én pakolom ki a szennyest, mert szét akarom válogatni a ruhákat, akkor ő visszapakolja, mert annak ott a helye; a papírzsepit (meg amiről azt gondolja, hogy oda való Kép) viszi a kukába stb. Én is mindennap meglepődök, hogy mi mindent ért és csinál, napról napra egy csomó újdonságot. Anya szerelme és büszkesége. KépKépKépKép

Liv

Kép

Kép
liv

LányokKép
Köszi az együttérző szavakat. Jól esik, bár a kedvem semmivel nem jobb, mint tegnap Kép Vagy mégis Kép
Vagy bizonytalan vagyok Kép
Próbálom a terhességi hormonokra fogni Kép
Apa végül 9.30-ra haza is ért Kép
És ma sem lesz rövidebb napja.
Annyir szar, de tudom, hogy nem jókdvéből van benn ennyit, hanem szerencsére ilyen ok munka van most, dehát azért az itthonszempontból, meg kegyetlen.
NA MINDEGY? szóval nem találtuk meg a hangot, mert én fáradt, lelkileg-szellemileg-fizikailag lemerülve, nem tudtam normálisan elmondanimi a bajom, csak sírtam, ő meg a munkától kifáradva és az én nyűgömön ki nem igazodva jól magába zárkózott és bár kedvesen, de azért női szeszélynek titulálta a bajom.
Na, nem panaszkodom, mert biztos pikk-pakk kijövök belőle, csak most érzem, milyen kemény nekem ez a bezártság B betegsége miatt, hogy nem mehetünk emberek közé.
Nekem máskor szinte nincs olyan nap, hogy ne mennénk valahová vagy ne találkoznánk valakivel.
És azért reggel 8-tól este lefekvésig nagyon sok tud lenni tök egyedül kettesben.
És Bálintnak is sok. Látom rajta. Baromira un már.
Na befejeztem a nyavalygást. Bocsánat.

Más:
CsirkeszKép
Barátnőm két pici fia között 20 hónap van.
Hát más egy második gyerek, az tuti, ha ilyen pici a korkülönbség.
Mondja is a csaj, hogy nincsenek már határozott elvek, a picire vonatkozóan (pl 6 hétig otthon, csak a kicsié minden), már a 2. héten sétáltak, mert a nagy igényli és kész.
Picike bármilyen gyerek visításban képes aludni, ha nem kap azonnal cicit, csendben marad és kivárja a sorát.
3 hónapos volt és már 10 órát alszik éjszaka egyhuzamban.
Nem azt mondom, hogy tuti ez lesz nálunk is, de úgy legyen!!!

CsengőKép
Lehet, hogy rosszul csinálom, de én hagyom kajálni. Sokszor már ügyesen belekanalaz a saját szájába, de mellette én is etetem, ha leves van pl.
Ha szilárd kaja, akkor tök egyedül eszik. Van, hogy ott is hagyom és közben végzem a dolgom vagy pont én is eszek.
Nálunk evés után, törlgetés, porszívózás+felmosás mindig időszerű, ezen már nem idegeskedek. Csak megtanulja idővel.
Előkénk meg olya, nogy hosszú ujjú, így nem annyira tud a ruhája gányos lenni.

LauKép
Fiúk apa hátánKép Most is örül neki?

VeraKép
Vigyázz, mert szavadon fogunk és Kornélnak lesz kis játszótársa Kép
Apának jobbulást. Láz nélküli tüdőgyuszi? nekem gyerekkoromban volt, de akkor 40 körüli szinte levihetetlen lázzal.

Fiam veszekszik velem tőlem 3 méterre állva, kis labdával a kezében. Gondolom azt kiabálja, hogy hagyd már abba azt a rohadt fórumozást és gyere labdázni. De kb így hangzik: tettyekokkimaeeejejjeejannna!!! Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép
VeraKép
Szavadon foglakKépKép

ReditkeKép
Úgy legyen!

Most csak gyorsan, mert ramatyul vagyok. Délelőtt voltunk nagybevásárolni, de amikorra odaértünk, én már pocsékul voltam. Fájt nekem mindenem, ami csak fájhat egy kismamának - hasam, gyomrom, hányinger, és a többi... Mire a rekesz ásványvizet bepakoltuk első tételként, én már csak guggolni és sírni tudtam, pedig nem vagyok az a rosszulléttől sírós csajszi. Igazából betojtam, hogy megindult a szülés, és még nagyon nem kéne.
Úgyhogy mindent visszapakoltunk, és spuri haza. Na a kocsiban utolért a vég, mivel nem volt nálunk más, a tescos zsák szatyorba voltam kénytelen belehányniKépKép Rendesen megpakoltam, mire hazaértünkm és a rend kedvéért persze jól össze is kentem a gatyámatKépKép
Lafeküdtem, de nem javult a hasamat szorító érzés. Úgyhogy irány a kórház. A dokinénim mondogatta nekem mindig, hogy ha bármi van, irány be a kórházba, mert telefonon nem lehet segíteni, megvizsgálni. Szerencsére pont bent volt.
Megnyugtatott, hogy a méhem vajpuha, a méhszáj teljesen zárt, bébike szíve rendben kalimpál, úgyhogy a teljes hasat érintő görcsös érzés valószínűleg a beleim miatt vanKépKép Kóla-ropi diétán vagyok (persze nem tartom be, mert egy kismama minden mást kíván ezeken kívülKépKép).
Hazafelé az Andrássy úton újra előadtam a zacskó fenekére nézést, de már volt nálam diszkrét méretú szatyor.

Azóta itthon pangok, este jön após, itt is alszik, de szerintem helyettem a férjem fog vacsit csinálni.
(persze azért a biztonság kedvéért egy kis sütőtök már sül, meg összedobtam egy kuglófot, tök után berakom a sütőbe).
Ugye így kell diétázni??KépKépKép

Na megyek heverni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Most nem tudok reagálni, mert nagyon aggódóban vagyok. Kép Kép Kép Márk éjjel sokat nyöszörgött és hőemelkedése is volt, rosszul aludtunk. Ma vidáman indult a nap, aztán időnként felmet a láza 37,8 körülre, akkor bágyadt is lett, kapott lázcsillapítót, Panadolt és amikor lement a láza, akkor megint tökre feldobott volt. Köhögés, szürcsögés semmi. Szerintetek ez lehet fogtól vagy valami vírus? Délután sajna mértem egyszer 38,5-öt is. Kép Most sem ígérkezik jónak az éjszaka, úgy veszem észre, hogy amikor kimegy a gyogyó hatása, akkor elkezd mindig melegedni. Egyelőre ügyeletre nem akartam vinni, mert gondoltam sok mindent nem tudnak úgysem tenni a lázcsillapítón kívül, de most már kezdek parázni. Mit csináljak szerintetek?

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz
JobbulástKép Mitől lehetett? szerencsére nem bébicsekkel függ összeKép Jó, hogy megnéztekKép
Lehet hogy ez a hányós valami ami Kisgének is volt.

Oltásügy: nem hinném, hogy az összes létező eddigi oltást rossz helyre adták. meg a szétdörzsölgetés is mindig megvolt rögtön. na mindegy, fő hogy túl vagyunk rajta. egy darabig.

Mi megvagyunk, tegnap este nagyon sírt Gergő a lába és a kukaca miatt, de mára már sokkal jobb. Még tecsóba is eljött velem, mert apával és Kisgével snassz lett volna itthon. igaz, tolhattam végig a bevásárlókocsiban.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macsek,
nem ijesztgetni akarlak,de mi is azt hittuk egy-ket napig,hogy Csongi a foga miatt nyugos,siros,hoemelkedos.
Aztan bedurrant a dolog es total beteg lett. Meg most is nyogi a faradalmakat! Az orrfolyasa a vilagert nem mulna el es habnak a tortan meg nagyon csunyan kohog. pedig isten bizony kezeltuk ,vigyaztunk ra,kapott gyoccit.
Ha nem akarsz ugyeletre menni es Panadolt nyomatni folyton Marknak,akkor szerintem a borogatas vagy a hutofurdo a legjobb lazcsillapito.
Ha meg szurcsog,probald kiszivni az orrat. Minel elobb elkezded,annal jobb.
Nem lehet,hogy faj a torka esetleg?

Csirkesz,
nem semmi amin atmentel! De foleg az,amilyen humorral eloadtad! Fo az optimizmus!!! Kép Kép
Nem faj mar semmi? Sutotok-gyocci segitett? Tudom,hogy dietan vagy Kép,de nem hiszem hogy kibirtad! Kép

Inimma
inimma

Bálintnak, Márknak, Csirkesznek jobbulást.
Macsek, szerintem fog miatt nem megy fel 38,5-ig a láz, inkább vírus lehet. Bár ebben nincs tapasztalatom, úgyhogy lehet, hogy mégis?

Judy, mi van Gergő kukacával? Biztosan én vagyok figyelmetlen, úgyhogy bocs, hogy nem vagyok képben. KisG-nek van a szűkület, nem? Vagy félreolvastam valamit? Akkor sorry. (Most nem tudok sajna még egyszer visszaolvasni, és lehet, hogy rosszul emlékszem a reggel olvasottakra.)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,
Csúnya apája már szinte tuti, hogy rám is átragasztotta kórját. Holnap irány a dokimKépKépKép
Szerintetek Kornélt is lássa a doki? Tegnap már nem volt nátha, láz semmi, gyanús csöndKép viszont volt éjszaka, mivel átaludtaKép

Viszont ma reggelre sokadszor akadtam ki a régi kedvenc pampers pelusra. Reggelre kiszakadt és a gyerekről csak a csap alatt moshattam le a granulátumot nyaktól lefele mindenhonnan.Tudom, hogy más gyerek nem iszik 2 cumisüvegnyi piát éjszaka, de azért örülnék, ha a fiam lenne az ultramaghoz a mérce. Veszek assszem bugyipelust újra éjszakra, mert annak fent jobb a gumirozása.

MacsekKép Én utálom élből az ügyeletet, de ha kell, hát kell. Ha nem javul, akkor dokker. Én is folyton lázat mérek Kornélnál miattunk.

InnimaKép gyógyulást nektek is.Innima te miből tudod, hogy fáj a torka, ha nem köhög?

CsirkeszKép GyomorrontásKépKép Szerencsére a pocaklakót hidegen hagyta. Pihizz. Sokat.

JudyKép Oltás sztorink detto mint a tied. Ha borogatom, ha dörzsölömn, ha éneklek és táncolok:3 nap láz és nyüszörgés.

ReditekeKép apája hazajövetele ismerős. Nálunk övé a fürdetés, így tűkön ülve várom haza mindig. Sajna nálun is gyakori a 7 óra és azután történő megérkezés, Kornél viszont sokkal előbb kidől. Én pedig előtte órákkalKép A női szeszélyt meg Bálintnak és pocaklakó Milánnak hívják .A férfiak nem mindig értik ezeket a bajokat. Enyém férj is időnként sajnálkozik, majd elvonul és akkor megint én maradok a törppel. Na jó, miután ezért már ezerszer rugdostam, mostanában már szinte sose.

Pocakosoknak nyugis pocakosodást továbbra is. Kormi, hogy vagytok????

Vera

hvera

Kép

Kép

A fiam és a pólómKép

Bocs, de olyan édes volt, nem tudom megállni, hogy ne küldjem el nektek. V

hvera

Hali

Macsek
Hogy van Márk? Remélem már jobban. Nekem nagyon rosszak az ügyeletről a tapasztalataim. 38,5 popóban azért nem olyan magas, abból felet le kell vonni. csillapítani amúgy is csak 38 felett kell. A láznak van fontos szerepe is a védekezésben, ha betegség lesz a dologból. JobbulástKép

LivKép
Kukacbajunk a naggyal van, neki van szűkülete. Ezt 3 évesen nézik, előbb nem érdemes vele foglalkozni, mert újra letapadhat, később pedig a beavatkozás már pszichésen zavarhatja őket. ő most pont 3, ezért derült fény a dologra. mondjuk eddig is mindig mondták, hogy nem okés, meg még nem mehet csajozni vele, de majd visszatérünk rá 3 évesen. s lőn. így kaptunk beutalót az urológus, gyereksebész dokkerhoz. ha kell, ő ambulánsan elintézi majd. De ahogy nézem, Kisgének is hasonló a szerkentyűjeKép ja és mint kiderült apjuknak is volt. szóval genetika.

Csirkesz
Hogy vagy?

Vera
jobbulástKép PolórágcsaKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv
Még azt is mondták, hogy a szűkület heges, szóval korábban már berepedhetett valószínűleg vizsgálatkor és emiatt is lett szűkület. szóval csak óvatosan húzkodjon mindenki.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vera,
Miert nem adsz enni ennek a szegeny gyereknek??? Kép Kép Kép Aranyos nagyon!!!! Kép

Nekunk Pamperssel semmi gond,ilyen zselekiomles egyszer volt meg Csanadnal,amikor nem akartam zargatni,mert almos volt es hosszu orakra bealudt (nappal) es ez lett a vege.
Merj meg egy szinultug pelust egyszer. Valahol olvastam egy osszehasonlitast,adatokat,melyik pelus mennyit bir. Szamolgass,bar szerintem nagyob b turokepessegut nem nagyon talalsz.
Nalunk az van,hogy Csongi hason alszik,igy minden pisi elol van.Csak a Pampers birja.

Onnan tudom,hogy faj a torka,hogy megvaltozik a hangja,kicsit rekedtebb lesz, (aztan egyre jobban),es nem eszik,nehezen nyel. A kohoges nalunk mindig a betegseg veget jelzi. Ha mar azon is tul vagyunk,minden oke. Kép Kép Egy darabig. Kép

Macsek,
milyen volt az ejszakatok?

Inimma
inimma

Még mindig ugyanaz a helyzet. Eszik viszonylag jól, ha lemegy a láza nagyon eleven. Orra tiszta. De továbbra is felmegy a láza 5-6 óránként. Én is attól tartok, hogy az ügyelet nem sokat segítene, főleg, hogy nem is hallottam jó véleményeket. Szóval az állapota se nem jobb, se nem rosszabb. Bárcsak már holnap lenne és vihetném a körzetihez.

Kép

Kép
macsek11

Márknak jobbulást!

Judy, bocs, hogy figyelmetlen voltam kukitémaügyben. És mikor, melyik kórházban kerül sor a műtétre? Gergő mennyire érti, fogja fel, hogy műteni fogják, mit szól hozzá? Vagy még nem tudja? Nekem azt mondták különben, hogy 2 éves korban menjünk majd, akkor megszüntetik a letapadást; remélem, nálunk nem lesz szűkület, elég a letapadás is. Én már egyáltalán nem húzogatom, pedig volt eredménye a hónapokig tartó húzgálásnak, szépen alakult, de miután kétszer berepedt, nem kockáztatok, nehogy nálunk is szűkület legyen.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Nem kell kórházba menni. A kórházból kijön hetente egyszer Érdre az urológus gyereksebész, aki megmézi majd és ha kell ambulánsan megcsinálja a beavatkozást.
A héten még nem akarom vinni, mert most kezdi az óvódát, és akkor rögtön hiányozna, mert utána pár nap nagyon kellemetlen lesz szegénynek.
Ezen okokból nem is mondom neki a dolgot, most elég nagy dolog lesz neki az ovikezdés is. Aztán majd a köv. csütörtökön elviszem, és akkor talán elég a péntek, meg a hétvége, hogy jobban legyen.

Macsek
Szerintem várd meg a holnapot, ha lehet. talán addigra jobban ki is derül, hogy mi okozhatja. addig meg levont 38 felett csillapítsd. ha kell hütőfürdő, stb...

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Képzeljétek, mit csinált ma a Kisfiam...
Már 1-2 hónapja megáll pár mp-ig egyedül, de mostanában már nem "véletlenül", hanem tudatosan, direkt, azért, hogy megdicsérjem, megtapsoljam. Már teljesen stabilan áll egyedül. Aztán ma egyszercsak felállt egyedül a szoba közepén, és három lépésben odament az ágyhoz! KépKépKépKép Olyan boldog voltam! Azóta nem gyakorolja ezt a tudományát, majd szép lassan, nyugodtan, mindent így csinál, igaza is van, hova siessünk, de ha most 2 hétig nem tesz meg önállóan néhány lépést, az se baj, akkor is nagyon boldog vagyok. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Judy,
a baratnom kisfianak csutortokon mutottek a kukijat altatasban. Nem tudom,milyen merteku lehetett a gond,ha igy kellett helyrehozni. Kép
A baratnom szentul meg volt gyozodve meg par hete,hogy mindent jol csinalnak vele,minden rendben a kukival es megis ez lett belole.
Nagyon rosszul viselte,meg most se mer pisilni. Kép

Egyebkent az en fiam a mai napig (2 het mulva 4 eves)sem engedi huzgalni a kukit. Mindig ordit,ketten alig birunk vele. Kép Azt mondja,faj neki. En azt elhiszem,de mindig felek,hogy a vegen o is porul jar... Kép

Inimma
inimma

SziasztokKép

Megjöttünk a messzi tarka-barkábólKép

Mindenkinek köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseketKép

Nem tudtam mindent kapásból végigolvasni, annyit felfedeztem, hogy többen betegek közületek, mindenkinek jobbulást kívánokKépKép

Mi - nem akarom elkiabálni -, hál'Istennek kitűnő egészségi állapotnak örvendünk, úgyhogy eddig úgy tűnik, semmi nem áll a csütörtöki tali útjábaKép

ReditkeKép
Te írtad, hogy mennyire fárasztó, hogy párod olyan későn ér haza.
Nálunk ugyanez a szitu volt, aztán apával most eljutottunk odáig, hogy dec.-től új melóhelyen kezd. Besokalltam attól, hogy délutánonként Hannára rá sem tudtam nézni, mert Marci minden időmet-energiámat-türelmemet lefoglalja, rohangálok utána folyamatosan, Hanna meg ovi után egész fürdésig csak "beájul" mesét bámulni a Tv-ben.
Szóval párom munkahelyváltása az egyik dolog, a másik pedig, amitől kis változást remélek, hogy a héttől jönni fog hozzánk bébiszitter heti 2x 2 órát. Úgy tervezem, hogy akkor ő majd lefoglalja Marcit, nekem meg lesz időm Hannára.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Inimma
Az én fiam meg engedte húzogatni évek óta, aztán tessék. Nem gondolom, legalábbis remélem, hogy nem én csináltam rosszul valamit. Mindig annyira húztam hátra amennyire engedte. szerintem ha szűk, akkor hiába húzogatjuk, attól nem lesz nagyobb a bőr.
az első dokker nekünk is azt mondta, hogy altatásban metéltessem körül. ezt viszont én nem szeretném. nem akarok ilyen visszavonhatatlan döntést hozni a testéről. ha akarja majd ő megcsináltatja.

hát, elhiszem hogy rosszul viselte, nálunk sem lesz fáklyás menet, de túl kell rajta esni.

képzeljétek valaki mesélte, hogyaz ő fiának az óvónő !! csinálta meg. fogta a lidokain, aztán nyissz. elég btutál, nem, persze ez nem ma történt.
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

A betegnek jobbulást!

Utána olvastam a babanet rendelőben az otthoni cipőben járásnak. ott is azt tanácsolta a doki.
Már csak 1 jó kérdésem lenne. Ti mit adtok rá bent a lakásban? A kinti cipőjét, vagy van otthonra egy másik eseteleg szandi?

Mennem kell, mert mindjárt fürcsizünk.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

CsirkeszKép
Jujj, de rosszul hangzik Kép Remélem jól vagy és tényleg csak a belek szórakoztakKép

JudyKép
KukkerKép Nagyon szorítok a nagyfiúnak, meg kiváncsi vagyok lesz-e ordítás ovibamenetnél. Majd mesélj!

VeraKép
Póló evésKép Szegény pici éhes Kornél Kép
Jobbulást nektek! Ha már mész dokihoz, nem árt ha a gyerkőcre is ránéz szerintem, bár a lappangást úgysem tudják megállapítani.

MacsekKép
Mi van Márkkkal?
Láz a fogzástól. Unokahúgom kislányának 5 napig volt 39 fokos láza, se torok, se tüdő, se orr, se fül stb. Mindenféle specialistánál voltak, mert nem nagyon tudták lejjebb vinni, aztán a végén kibújt 4 örlőfoga egyszerre.

Popsiban mért 38,5 alatt ne adj neki lázcsillapítót.
Én nem méregetem Bálintnak, sajnos a kórházi hercehurcánk előtt rájöttem, hogy ha 39 körüli a láza, azt nagyon is meg lehet érezni, mert lángol az egész teste.

Most megyek, mert sír.
Többieknek holnap reagálok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Apa bement hozzá.

LivKép
Dávidnak gratulaKép
Ügyes kis legény, de jó!!

MosziKép
Én a nyári szandálját vagy pedig van kis vászon szandi cipő (jó kis kínai fajta Kép). Ezeket hordjuk bentre.

Na tényleg ennyi mára
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
En barmit mondanak, a szobaban a szonyegen zokniban jaratom a fiamat. A lakasban a kovon kap hazicipot, vagy valami mamuszkat. Csak kinn adok ra cipot.

Kuki ugyben csak remenykedni tudok, hogy nem lesz gond. De majd ha olyan tali lesz, ahova eljutunk, akkor megkuksizzuk oketKép

Koszi a kajas reagalasokat. Kicsit megnyugodtam, mert en is adok neki kulon tanyerban babakanallal kajat, de masikbol etetem. Amin besokalltam az az volt, hogy neki nem kell a babas, neki az kell ami nalam van. Hisztizik es tor zuz mident. Most maradtam a kieheztetesnel, mert uvoltve ugysincs kajalas. Erre ma megint szepen evett. Ki erti ezeket?

Reditke! MAr regota keresek valami babafoglalkozast, Te irtad, hogy valami zenere jartok. Erdemes belevagni? (a gyerek muzikalis, csak nem tudom mennyire terheli le)

Aki velem egyutt azon sopankodik, hogy apa tok keson er haza, annak azt mondom, hogy en mindig arra a felevre gondolok, amikor apa nem talalt munkat es egesz nap itthon volt. Szornyu!!!Annal mar ez is jobb. Mi nem merunk munkahelyet valtani, mert egyszeruen nem igen talalnank.
Kép

Liv!Puszi Davidnak,Kép a kis ugyes. Szerintem ha nem nezel oda akkor mar korbefutja a lakast.
Olyan jo latni, hogy egyik naprol a masikra mennyit tanulnak. Neha probalok valami jatekot osszerakatni vele, foldhoz vagja, majd par nap mulva egyszercsak meglep azzal, hogy elottem osszerakja. Biztos vagyok benne, hogy gyakorolgatta.

csengo
Vendég

Sziasztok
Már jó régen jártam erre Kép
Minden betegeskedő babaának,mamának jobbulást Kép

Oltás:Pont most olvastam ,hogy eddig az állam még vállalt garanciát rá,és fizetett egy per esetén,de most már nem vállalja,tehát ha baj van és perelsz se fog fizetni Kép Ezt elég felháborítónak tartom

Kuki:Apának is rásegítettek,de Bandónak is nagyon így áll a helyzet ,ráadásul nálunk a doki már vagy 3x berepesztette Kép

Kaja:Nálunk ha olyasmi kaja van amit kanállal kell adni akkor mindig adok vmit a kezébe és közben csempészem be a többit Pl levesnél egy egész répát

Cipő
Nekem az ortopédus és a dévényes nő is azt mondta hogy ne csak cipőbe legyen a lakásba,hanem legyen zokniba is.

Csengő
Mi is járunk tücsökzenéhez hasonló foglalkozásra,az fél óra és abszolut nem megterhelő.Éneklés,játék.Bandó nagyon élvezi

Macsek
Nem 3 napos láza van esetleg? Az elvileg minden tünet nélküli vagyis 3 nap láz után jönnek ki kiütések pár napig ha jól tudom.

Bandó mindig mondjuk hogy a kutya ugat,vau vau Õ meg kitalálta hogy a kutya nem azt mondja hogy vau-vau hanem ej-ej Azóta ha kutyát lát mindig ej-ejt kiabál Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Anita
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Eszternek Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Próbálok gyorsan írni, mert mindjárt hazaér manó és akkor megint elvágva a lehetőség, hogy gép elé kerüljek. Képzeljétek, anyám elvitte Lilit ma magától /külön célzás és kérés nélkül/ a vidéki házikójukba, úgyhogy reggel 10-től szalmák voltunk apájával! Kép Subidubiduuuu! Kép Kép Kép Pihenés képpen jól megcsináltam a karácsony előtti nagytakit Kép mert később ha itthon a törpe már nem lesz lehetőség nyugodtan takizni, és addigra jön vizsgaidőszak is. Apájával közben csináltunk egy meglepit is neki, k...va jó lett szerintem, íme:

Kép

Tegnap megint sztorik voltak, persze, nem unatkozunk sosem: először is reggel a nyuszi megharapta csúnyán Lili ujját, várzett, mint a fene. Általában a Lili szokott vinni nekik kaja közben hamit, pl. a paprika csumát, stb. ő adja oda nekik. Most meg csak "úgy" odament és bedugta az ujjacskáját, és a nyúl sajnos félreértette.. Kép
Aztán megállt az autó, amióta hozzányúltak motorfelújjítás címszóval már 2x robban le, előtte hosszú évekig semmi baja nem volt, de amilyen mákom volt itthon robbantunk le a parkolóban, amikor hazaértünk az 0-áson a Camponából a babaúszásról Lilivel. Hülyét kapok, ha a pályán hagy ott minket ez a kis dög, de nem! Kép Múltkori pont azután volt a lepukk az M0 közepén, miután Livékkel 4-esben elmentünk a babástalira ugyanazon az úton. Szó szerint felrobbant az eleje, az volt a szerencse, hogy apája vezetett, és vissza tudtuk tolni egy benzinkútig. Ott apája megbarkácsolta, mert akkor épp a termosztát miatt egy vízcső robbant szét. Már akkor beígértem a technikának, hogy ha otthagy egyszer a 0-áson a gyerekkel, lestoppolok egy autót, és nem elvitetem magam, hanem egy öngyufát kérek, és meggyújtom az egészet. Kép Lehet hogy értette a gép a fenyegetést, ezért bár a lelkét kilehelte, hazáig húzta minden áron... Kép Kép Kép

na közben megjöttek, csak anyuák is bejöttek, talán még csöppet lekötik egymást a gyerekkel, én meg igyekszem befejezni.. Kép

Vera! Először is köszi a kesztyűt, múltkor bunkó voltam és nem is köszöntem meg!!! fogkrém: mi Gabit használunk, de csak tessék-lássék, éppen h legyen rajta valami, van h nem is teszek rá semmit sem. Képek édesek, lehet h némi meghasonlás miatt kiskutyusnak érzi magát gyermeked?? Kép

REditke! Szégyentelen anya TE! sutyiban eleszed a gyereked elől a RUDIT?? És még csodálkozol, h kiszagolja és kitúrja a kukából a pappert!Kép Szájápolás: állítólag pl. attól sem megy tönkre a kismama foga, hogy a kalciumot beépíti a gyerek, de kérdezd meg az én fogdokkeremet, hogy mennyivel gazdagodott a terhességem óta.. ! Kép Mindenki mást mond. Mondjuk a fogkrémen fel van tüntetve, h borsónyinál nem nagyobb mennyiséget tegyél rá.. Bálint streap-tease-el és nem a Lilinek???!!!! Szégyen és gyalázmatória! Kép Az én lányom öltözködik mostanában, pl az apja alsógatyáit húzza a nyakára.. Kép Hogy ezt honnan vette??? Kép /ja és csak a félreértések elkerülése végett az alsók nem rohangásznak szanaszét, csak ha már elővette a fiókból őket a gyerek! Kép/ PÉNTEK: de jó lenne, ha hozzánk is jönnétek!!! Lécci lécci lécci! Kép De máskort is gyertek, megértem, hogy elfáradsz estére, hátha a két gyerek lefárasztja egymást és akkor nekünk kicsit könnyebb lesz.. Kép OLTÁS! Kép Szegény kislány, gyógypuszit nyomj neki egyet a nevemben! KépTakker néni : irigyirigyirigy Kép

Innima! Csonginak jobbulást! Nem gondoltál még valami immunerősítőre?

NA DÉLUTÁN 1/2 5kor eddig jutottam el Kép Aztán még vagy 3x neki ugrottam, de csak most fogok talán a végére jutni. Baba valószínűleg valamit összezabált a nagyiéknál, és egy kb. 1/4 óra alvás után felébredt, egy jó óra múlva kakkantott egyet, és most egy 10 perce nagy nehezen visszaaludt. Jó, hogy néha megpróbálnak segítetni, de amint az a mellékelt ábra is mutatja, sokszor a segítség inkább antisegítség.

Dino! Kép Kössz a segítséget, már Reditke írásánál is elgondolkodtam rajta, h hogyan kéne megnézni a jó nedvszívó pelusban, hogy mennyivel sötétebb a vizelet! Kép Remélem tényleg csak jelzi, hogy vizzentett egyet. Hát a rokonsággal Te is jól kifogtad, de elég sokan vagyunk itt így ezzel. Kép Azon gondolkodtam, hogy vajon régen a családos közegben mennyivel volt jobb vagy rosszabb a helyzet, mert ugyan többen tudtak segíteni, de tapasztalatok alapján több hülye is vette körül a kismamit! Kép Kép tündéri! Kép

Judy! Éjjeli pali-sütés hiányzott volna még a jó közérzetemhez.. Kép A szeleburdi család című alapműre még emlékeztek?? Kép Kukker remélejük nem fogja nagyon megviselni NagyG-t Kép Oltás Kép KisGnek is jobbulást! Sok sok pozítiv energia megy! Jól öszejött ez most nektek, élmény lehet! Kép

Liv! Jóhírek: juhu-juhu! Kép Dávid rettentő ügyes babus! Kép Látjátok miből lesz a cserebogár? Kép JÁRÁSHOZ GRATULA!! Kép

Csirkesz! Kép Botond fogmosása is édes! Kép Bicaj-kontra egér mániában lehet egy ötvözet lenne a legjobb: olyan bicaj, ami havonta vagy 5-6-ot ellik, és a darwini szelekció alapján avtomatice egyre menőbb utódai lesznek!! Kép Róka komát kergesd el jó messzire, remélem már jobban vagy!!! Simizd meg a pocit, aztán kérd meg, hogy ne ijesztgessen!!!

Macsek! 3 napos lázon túl vagytok már? Nem lehet h ez az?

Kata! Férjed új munkahelye remélem javulást hoz, bébisintér csúcs lehet!! Kép

Nikk: Na látom Macsekék kapcsán már neked is eszedbe jutott a 3 napos! Kép Ej-ej - lehet hogy valami idegen kutsától tanulta, mondjuk kinai shar-pei-t hallott ugatni először szegényke!Kép

Na végre megírtam, befejeztem. Kép Azért jó hosszú lett! Kép
Annyira bosszant, hogy csak ez az egy szórakozásom maradt, és mostanában már ehhez sem jutok hozzá a kisasszony kiko-z teljesen! Kép

Jóéjt,
Macs
maccs

CsengőKép
Mi tücsökzenére járunk. 600 Ft/fél óra. Nagyon élvezi Bálint és ahogy látom az összes manó, aki ott van. Egyáltalán nem megterhelő. Ahogy Nikk is írta, ének, zene, csörgőzés, kis játék. Szerintem próbáljátok ki. Ráadásul az első alkalom ingyenes, hogy megnézd bírja-e a gyerek és tetszik-e nektek.

NikkKép
Ej-ej ezek a kutyák Kép Kép Kép
Nagyon cuki.

MaccsKép
Ezt ti csináltátok? Miből van? olyan, mint az ilyen rönkbútorok. Nagyon ügyik vagytok Kép

Gyerekmentes napért irigy!! Először, amíg nem olvastam végig a hsz-t, azt hittem hajnal egykor viszik haza a gyereketKép

Lili ujjacskája egy kész veszélycsábító. Anno a repcsi ülés, most a nyuszi. Nem akar ez a lány zongorista lenni? Kép

Streap-tease: hát persze hogy nem Lilinek mutatja. Először jól be kell azt gyakorolni Kép,

Pénteki felajánlás köszi. Már annyi pénteki "meghívásunk" van, hogy szinte a 2005-ös évben lesz hova mennünk, csak Bálint legyen partyképes. Holnap a fül-orr-gégésznél kiderül.

CsirkeszKép
Tessék bejelentkezni, mi van!! Hogy vagy??

LivKép
Tegnap megcsináltam a bajor csirkédet, jó kis snidlinges-petrezselymes rizzsel. Isteni volt! Apa ennyit mondott: "Nagyon izgalmas az íze és ezt azzal együtt értem, hogy baromi finom". Kétszer evett belőle, pedig nálunk nem ő a húszabáló, hanem énKép

KataKép
Kiváncsi vagyok bébisintér beválik-e, majd mesélj!
Apa új munkahelye remélem tényleg kevesebb munkával jár nálatok, de az én tapasztalatom, hogy új munkahely az elején mindig hosszabb időt jelent.
Azért annak nem örülnék, ha enyém apája munkahelyet váltana, ugyanis március óta az én helyemen van (saját cég), mivel az üzlettársam/sunk már nem bírta egyedül.
Szóval nekem az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ha sok a munka, dehát most a napokban önzőztem, és inkább sírtKép

Tali: hát remélem zöld utat kapunk. Holnap délután kiderül a kontrollon. Látszatra jól van a bébi, de ki tudja mi lapul odabenn a buksiban Kép

Most be kell fejeznem, de még jövök egy vallomással nektek. Tegnap este nagyon csúnyán viselkedtem, ki kell írni magamból, csak Bálint most szólít, de nagyon.

Edit
Kép

Kép
reditke

HaliKép

ReditkeKép
Bébisintér holnap este jön, most az első alkalommal csak egy kis duma+ismerkedés lesz. Nagyon "be vagyok sózva", tök jó lenne, ha kölcsönösen szimpatikusak lennénk egymásnakKép Õt a neten találtam, 2x beszéltünk telcsin, a hangja alapján szimpinek tűnt. Annyit tudok most, hogy 24 éves, óvónéni, most épp nagycsopija van az oviban, ahol dolgozik.
Apa melója: hát nagy dilemma volt, 8 éve dolgozott a mostani helyen, nem is lett volna vele semmi probléma, csak azok a frányák kiköltöztek BudaörsreKép Így az utazgálással eltelik napi 3 óraKép Reggel 7-kor indulnia kell, gyerekekkel szinte nem is találkozik, mert utána én ébresztem őket, este pedig jó, ha fürdetésre hazaesikKép Szóval már nagyon sz*r volt ez az egész.
Ahova menni fog, oda pedig most hívták, a főnököt is ismeri már évek óta és jó néhány olyan kollégája lesz, akikkel korábban a mostani melóhelyen dolgoztak együttKép

MacsKép
Nyuszi-hariKép Nem akarok hülyeséget kérdezni, de ilyenkor nem kell pl. tetanusz szuri? A mindenféle fertőzések miatt.

LivKép
Indulgatáshoz nagy gratulaKépKép

MoszKép
Marcinak szobában egy kis szandit adok a lábára, de annak is magasított a szára, hogy jól tartson.

Akkor kikre számíthatunk csütin???

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép
Köszi mindenkinek a bíztató szavakat, róka-partinak vége. Úgy tűnik csak aznapra szólt, és a saját spéci "diétám" kirángatott belőle.
A diéta a következő volt (kismama Csirkesz módra): 2 liter hűtőhideg, buboréktól mexabadított kóla, ropi, sütőtök, gesztenye, cukkinis-gombás-sajtos omlett, csokis-mazsolás kuglóf. Mióta ezeket betermeltem szombat délután, már kutya bajom sincs.
Persze folyadékhiányom azért némileg lehetett, mert a kóla után sem délután, sem éjszaka nem kellett pössenteni. Csak megszokásból mentem wc-re lefekvés előtt, és kőkemény 3 cseppet sikerült alkotnom.

KataKép
nekünk úgy néz ki tali továbbra is jó.
BébiszitterKép

ReditkeKép
Na mi a nagy bűnöd???

MacsKép
KocsiKép Még jó, hogy "megszakszervizelték"Kép Még jó, hogy Lili nem kisfiú, így csak az ujját dugja át a rácsonKép (bocs a perverzió miattKép) Bár azt hiszem ezt nem fogja mostanában ismételgetni.
Szép lett a meglepi. Ez marad kinti bútor, vagy becsempészitek Lilinek a kéróba?

Már én is nagyon mexabadulnék Botitól pár napra. Mondtam is Apának, hogy a kistesó érkezése előtt kéne intézkedni, és kettesben tölteni pár napot. Egyrészt pihi, másrészt romantika. Persze tudom, hogy úgysem lesz belőle semmi.

LivKép
Dávidnak nagy gratulaKép

MosziKép
Botinak van benti szandija. De időnként mi is megfuttatjuk zokkerban (sétával töltött idő max 2%-ábanKép)

JudyKép
Mi volt ma az ovibamenéssel? Simán ment? Apájának nem sírt az úton? Na és mit tesz magányos KisG?
Műtős-óvónő - kész horror!

Na elpályázok netezniKép Kölök akkorát aludt éjjel, hogy csak na, erre két óra ébrenlét után újra kidőlt. Tuti megszívom majd délután, ráadásul Apája csak éjjel jön haza, mert most meg a germán főnök jön, és kell őt szórakoztatniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali

Megvolt az első ovis day. Apa vitte, autóban jól megvoltak. Ma csak fél napot volt. volt állítólag kétszer sírás is. én mentem érte. holnap megint megy, állítólag akkor már nem szoktak olyan szívesen menniKépKép

Csirkesz
Szupi hogy már jól vagyKép diétádKépKépgyerekmentes romantika, na ja, álmodik a nyomor. Magányos Kisgével úgy éreztem nehezebb volt, mint mikor2-en elszórakoztatják egymástKépKép telhetetlen vagyok, mi, vagy csak rossz napom van.

Reditke
na mesélj, mi volt az a ronda ügy?

Kata
Hát, a mai produkcióm után én odáig tutira nem merek elvezetniKépKép szőke nő a volánnál.

Csirkesz
Ti mivel mentek a talira? Te már tudod ezt a pösti vezetést? persze tudod én milyen jól tájékozódom. aki még Kőszegen is képes eltévedniKép

na megyek, perzse a kicsi bealudt a kocsiban és ezzel mára le is tudta ahogy elnézemKép Gergő szegényke beájult az ágyba.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Hű, jó sokat írtatok megint, nem baj persze, csak így még mindig nem sikerül mindenkinek reagálnom Kép.

Kajálás
Én alapvetően engedem Zsófinak hogy maga egyen kézzel főleg, nem valami nagyevő és 8 hónapos koráig nem is nagyon akart enni, csak szopni, úgyhogy nekünk a pépes korszak szinte teljesen kimaradt és inkább falatozni szeret.
Aztán volt egy időszak amikor én is kézzel etethettem csak, de mostanában megint kanalazunk is.
Amit lehet nem kellett volna, de mindig van valami amivel játszik, aztán persze megunja és dobál le mindent, kaját is –na itt szoktam elveszíteni a türelmem Kép, mert persze hiába mondom, hogy nem szabad – lehet már is a fejemre nőtt ez a csajszi??? Kép
Úgyhogy én is folyamatosan takarítok, meg egyébként is állandóan olyan a lakás mintha atomvillanás lett volna Kép

LivKép
Lépegetéshez gratula! Én is alig várom már hogy Zsófi nekiinduljon.
Szerintetek ha babytaxizik, az nem hátráltatja az önálló járást? Bár csak időnként használja, de nagyon szereti.

Most csak ennyit mert mindjárt ébred a kisasszony.
Próbálok képet feltenni.
Sziasztok.
kissmano

Kép - most sikerült KépKépKép
kissmano

JudyKép
Kocsival terveztem. Ha gondolod gyertek el idáig, innen meg megyünk együtt enyém járgánnyal. Majd csak odaérünkKép Ja, meg vissza isKépKép
Hi-hi-hi telhetetlenségKép Ezt ismerem. Minden kéne, meg semmi sem. Holnapi ovihoz drukk, a maihoz gratulaKép

Kajálás után nálunk is úgy néz ki a konyha, mintha egy hétig nem takiztam volna. Eleinte marhára idegesített, hogy jóllakással egyenes arányban dobálja a kajcit kifeléKép Most már csak az bosszant, ha lehajolok felszedni, ő meg a kajás kezével beletúr a hajamba az etetőszékrőlKép
KKanalazás megy. Én az enyémmel őt etetem, ő a sajátjával vezényel, tányérban matat, csörömpöl, de be nem kapjaKép

KissmanoKép
Neked még van élő növényed?? irigy-irigyKép
Egyébként képek szuperek.

Csirkesz
(Reditke, tálalj már ki, majd kifúrja az oldalam a kíváncsiság, arról nem is beszélve, mennyit vénültem reggel ótaKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: