A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Timi!

Én is dolgozom holnap. Kép

Wish!
Ha szabad kérni, hozzál, olyan fini volt.
Nikosz meg egyszerre jutott eszünkbe Kép

Gigi!
Grill husi teljesen jó. Aztán majd annyi kajcsi lesz, hogy nem győzzük megenni!

Eszter
Kép
roxal

RoxalKép
Rendben, felírtam a darálthusit a bevásárlólistára Kép
Majd megadom a titkos receptetet Kép (szakácskönyvi egyébként)

wish

Wish!

Köszi Kép

Eszter
Kép
roxal

A fasírtkák tényleg nagyon fincsik voltak! Én sósat nem ígérhetek, mert elég strapás gyúrni és a hasam még nem az igazi...Kép de sütök péksütiket meg egy kis salit is viszek (nem lesz benne sárgarépa!!!Kép).
Wish, oké, köszi, ezek szerint útba esek? Ha mégsem, nyugodtan mondj egy helyet és odamegyek.
Ja, jó rövid kis hétvége lesz, nálunk sem áll le a gépezet holnap.
Olyan jót mosolyogtam reggel angolórán. Ikrekről beszélgettünk, mindenki elmondta a véleményét, érdekes, hogy nem lombikos körökben az az általános nézet, hogy az valami sorscsapás, ha valakinek ikrei születnek, egyik tanítványom tömören, velősen csak annyit mondott, "Hát én akkor felkötném magam." Hogy mennyire sokfélék vagyunk...Kép
Barátnőm kétéves kisfia is magára rántott egy komódot, úgy látszik, erre fel kell készülni, most már értem, miért van sok ikeás bútoron figyelmeztető matrica (ami annyira bosszantó, mert látszik és ha megpróbálod leszedni, csak még jobban elrondítod...Kép), hogy feltétlen csavarozzuk a falhoz!!! Remélem, Domi komolyabb sérülés nélkül megúszta! Kép
Hú, ez az éjjeli félrebeszélés, babaelkapás nagyon komoly, szegény uramat előre sajnálom, miket fogok neki alakítani. Mondjuk én baba nélkül is tudok működni, egyszer csörgött az óra és én úgy gondoltam, hogy a baloldalamon van, nem a jobbomon, lecsaptam, aztán vettem észre, hogy az nem az óra, hanem a férjem arca volt...
Stella, édi az urad, azért látom, ügyesen választott itt mindenki! Kép
hajnesz

Sziasztok!
Jaj,bocsi tegnap olyan dinka voltam,hogy azt elfelejtettem írni,hogy Domi jól van,az ihedség nagyobb volt.Kép 5 perc múlva már táncolt.Kép
Lányok én mit vigyek???Csinálok tejföl tortát.Csináljak olyan szalonnás,szilvás izét?Vagy mit???KépSOS!!!
Eszter!KépOk,jó lesz a fél 1,nagyon várunk titeket!Kép
Hajnesz!Kép
Hát igen,lassan ott tartunk,hogy mindent rögzíteni kell a falhoz,földhöz stb...KépKép
Mindenkinek puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Képzeljétek nem lehet diót kapni, pedig két boltban is voltunk. Kép
Pedig az kell a szivecskés süteményhez. Vettünk diópotlót, de nem tudom, mennyire lesz jó azzal a tészta. Na mindegy majd kiderül, ha meggyúrom.
Lehet, hogy holnap még bepróbálkozok 1-2 boltba...
Vagy Gigi szed az ő fájukról és elküldi fénypostán Kép

wish

Csajok!!!!!!!!!!!!!

Na akkor most döntéstek el, hogy mi legyen!!! Grill husit akkor veszek holnap, meg valami majonézes cuccot hozzá. Azért pihenjetek is mert aztán ki röhangál a kölkök után?????

Puszi

KépKép
gigi28

Gigi! Szuper! Mi akkor viszünk salátákat meg sütit. Na meg inni persze.

Jaj de jó leszKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
lkt

Ez esetben én nem hozok salátát. Mi hozunk sört, meg tortát, s választhatokk, nutellás muffint süssek még, vagy inkább valami sósat?
Gigi!
Ne aggódj, le se fogtok tudni vakarni minket a gyerekeitekről Kép

Eszter
Kép
roxal

Csajok!
Én viszek,tortát,azt a szalonnás falatkákat mint a múltkor,üdítőt,sört.Juj de jó lesz!!KépKépPuszi

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

A tortád az édes, vagy sós?
Mindenki úgy készül, meg várja aholnapot. Ez olyan jó! KépKépKép

Eszter
Kép
roxal

Jaj, jaj, lehet, hogy hülyén fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy mi, ez a mi nem egyenlő LKt és párja, mert én megint egyedül megyek Kép (mivel jövő vasárnap a sógoromék eljegyzése van, holnap feltétlenül dolgoznia kell LKT fiúnak), hanem úgy gondoltam, hogy mindenki, aki nem Gigi. Csak azért, hogy minél többféle sali van, annál fincsibb a kajcsi.
lkt

Timikém!
Akkor inkább salit vigyek falatkák helyett?Sos,mert délután megyek vásárolni!!

Eszter!
A torta édes.Szerintem sós rágcsit süss,mert olyan rágcsi féle nem sok lesz!De ez csak az én véleményem.KépPuszi

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Ezért kérdeztem, mert ha te is, meg Timi is édeset hoz, meg Wish is hozza azt a fincsit, akkor sós hiány lesz Kép Én ha lehet kérek olyan szalonnásat.

Timi!
Lassan azt fogjuk hinni, hogy LKT fiú szabotál minket. Szerintem a sali is elég, mert Gigi, Hajni meg te készültök azzal.

Farkasokkal mi van? Nagyon hallgatnak, csak a Kaálisokhoz írnak Kép

Eszter
Kép
roxal

Én is sósat viszek! Meg majonézes kukoricát.
hajnesz

Eszter!
Ok,köszi,hogy gyorsan írtál!Akkor szalonnás lesz,kész passz!!KépPuszi

Timi!
Az LKT fiú a Domi buliján már remélem megjelenik végre!KépSzeretném megismerni,de szerintem a többiek is!KépPuszi

Kép
Kép
lldicsi

Ha jól emlékszem, Farkasok hoztak a múltkor szalonnás krumplit? Csak azon gondolkodtam, hogy valami köret kellene a salikon kívül (éhes férfibandából kiindulva).

Eszter
Kép
roxal

LKT fiúra csak annyit, hogy az azért felmentés neki, hogy ez a fránya Tények minden nap van, max 2 vasárnap tud itthon lenni egy hónapban, és most van ez a tök fölösleges eljegyzés is. Én is hisztiztem Kép ,de aztán rájöttem, hogy nem ő tehet róla.

Farkaskák! Én is nagyon szívesen csinálok szalcsis krumplit, igaz rókagomba nélkül. Bevállaljátok vagy bevállaljam? Én úgyis csak holnap csinálok mindent.
lkt

Timi!

Én megbocsátok LKT fiúnak, persze nekem könnyû, mert már ismerem Kép

Eszter
Kép
roxal

Remélem jönnek Farkasok, én úgy tudom, hogy igen.
Reggel elmentem még három boltba és sehol nem volt dió. Elég fura. Na mindegy kipróbáljuk a diópótlót Kép
A firtőzt is kitakarítottam, úgyhogy mindjárt sül a fasirt is. Kép

wish

Wish!

Diót én sem kaptam, bár én csak a metróban néztem...

Eszter
Kép
roxal

Én közben lefújtam a fasírtsütést, rájöttem, hogy jobb ha csak holnap délelött sütöm ki, mert akkor még friss lesz Kép
Most megyek sétálok egyet, mert jól bezabáltam ebédre, aztán nekiállok a sütésnek Kép

wish

Hú, csajszik!!
Olvasom itt a sok finomságot!!! Olyan kár, hogy mi most ebből kimaradunkKép. Mindenesetre ha marad némi kaja és senkinek nem kell, nyugodtan küldjétek el Wish-selKépKép. Irdatlan mennyiséget képes vagyok megenni mióta megvannak a picik. IszonyatKép. Még jó is hogy nem leszek ott, ciki lennékKép Persze meg is látszik. Mondjuk a hasam még rohadt nagy (ez nam a kaja miattKép), ma megkérdezték mikor szülökKép Szóval, ciki.
LányokKép Édik vagytok, hogy értékelitek anyai tevékenységemet, de asszem a neheze még jócskán hátra van. Mikor már nemcsak alszanak, le kell őket kötni, vagy ha már ketten négy felé...
HajneszKép A múltkor sétáltam a picikkel mikor egy nagymama rám nézett és csak annyit bírt kinyögni, hogy szegény anyuka. Én meg mondtam neki, az anyuka nagyon boldogKép
GigiKép A felkeléshez még annyit, hogy a Pannus éktelen sírására még a holtak is felkelnek. Nincs az a mélyen alvó apuka aki ezt ne hallaná megKép Remélem hamar kinövi, mert elég húzós.
RékaKép Megtaláltam a Szani írását az intézetről. Szept. 14. 12.33. Kérdezz bátran bármit. Segítünk.
RoxalKép Szerintem találkozunk decemberben. Remélem...
StellaKép Robi fantasztikus! Mindenben fog neked segíteni. Jut eszembe, ha bármiben tudok én is, kérdezz. A nagy tapasztalatomat megosztom szívesenKép

Mégegyszer szupi bulizást holapra.
Pussz
Enigma
enigma

SziasztokKép

Most épp anyuéknál vagyunk, de még jó, hogy benéztemKép Ahogy olvasom itt a kaja mennyiségeket egy nagyobb roma lagzi kezd kibontakozniKépKép Elzavartam Viktort grill husiért, mert tegnap még úgy készültem, hogy fasirtot sütök, de hát megelőztetekKép Hála az égnekKép Szerintem nem is fogok köretet csinálni. Viszont csinálok kókuszos csókot, remélem ehető lesz.

TimiKép
Barbi! Epekedve vár KenKép Légyszíves mondd meg LKT fiúnak, hogy az esti Tényekben legalább integessen nekünk, mert már olyan leszel mint Kiszel Tünde, akinek még soha senki nem látta a férjétKépKépKépKépKép

EnigmaKép
Én csak akkor szülnék még egy gyereket ha egy évesen születneKép Még tényleg hátra van a neheze, de aztán könnyebb lesz amikor már komunikálnak. Kaját küldünk, múltkor is mindenkit szeretet csomaggal indítottunk útjára.

FarkasokKép
Merre-merre??? Ugye jöttök????

AndiKép
A diópótló teljesen jó. Fincsi lesz így is.

DiaKép
Jajj de jó, lesz szalonnás isKép
Holnap mindekit várunk!!!

Puszi

KépKép
gigi28

Hallo Drágáim,
Ja persze megyünk, de most nem vagyok alkotós kedvemben, azért viszünk valami romásat, de most nem alkottam meg a szalonnás krumplit! Ezer bocsi, de kissé ki vagyok ütve!
Tegnap megünnepeltük Krisztián 29. szülinapját és utána Enigma familit meglátogattuk és megnézhettük, hogy próbálja nyugovóra hajtani a Pixx-Zuxx család a fejét. 1 óra aktív próbálkozás, teljes összhang és harmónia. A bébik nagyon jól fejlődnek és gyönyörűek akárcsak anyukájuk és szexi apukájuk (na megint kikapok majd Enigmától, de már rég ajnároztam Zuxx papát).

Szóval voltam mágusnéninél is majd mesélek vag nem ki tudja? Nem vagyok valami rózsás hangulatban, de délutánra majd meg jön a kedvem.

A délutáni viszontlátásig hölgyeim és uraim!

Farkasok J

Kép
farkasok

Wish,
Levigyem a diót, mert kb 2kg hasal a hűtőben, ingyé megszámítom!!!
LAci jön, mert ha még az ágyat nyomja akkor mehetünk 1 autóval, és felvesszük Hajni nénit? Krisz a sofőr!
Farkasok J

Kép
farkasok

Sziasztok lányok!
Örülök hogy nem felejtettetek el! Sokat olvastalak is titeket, amikor tudtalak!
Jelentem még egyben vagyunk! 36hetesen már be kell feküdnöm a kórházba, hogy állandó felügyelet alatt legyünk! Már töltöttem ott egy hetet 31 hetesen, mert gyakran keményedett a pocim, de egyébként eddig minden rendben volt, a méhszáj is zárt, és az NST-im is szuperek voltak, csak a bokám vizes egy kicsit!
34 hetesen 2,5kg-ra becsülték a babucikáim súlyát(fejenként Kép)!
Nagyon irigylem már Lavyt és Enigmát, hogy már otthonlehetnek a babáikkal, és biztosan tudhatják minden rendben velük! Remélem végre én is átélhetem ezt, nagyon várom már a születésük pillanatát. Persze nekem is császárt írt elő az orvosom!
Mindenkinek sok-sok kitartást és puszit küldök! És persze jelentjük, ha, megérkeztek a kis jövevények!
nikosz

Farkaskoma!
Isten éltessen,boldog szülinapot!Szemtelenül fiatal vagy!KépKép
Farkasleányzó!
Ne légy szomorú!Légyszilégyszilégyszi!!!KépPuszi

Kép
Kép
lldicsi

Nikoszka,
Hurrá! Ez szuper hír! Mindannyian drukkolunk nektek, és már most gratula, hogy ti is olyan ügyesek vagytok mind a Pixx-Zuxx famili. Meglásd meghálálják, hogy ilyen sokáig bent tudod őket tartani! Enigma erről többet tud mondani! Miskolcon szülsz? Akkor a jövő héten már bent fekszel?!Remélem te leszel a ikerterhes kismamák etalonja B-A-Z megyében !!! Mutasd meg nekik mit tudnak a Dévais csajok!!!Apa hogy bírja, voltatok 3-4 D-és ultrahangon? Hát még nem fogtam fel, hogy ennyire jól csinálod te is! Enigmát is csodálom mindennap, ígérem mielőbb igyekszünk benneteket követni.
telszámom ím (209843086), hátha arra járok és beugrok meglátogatni, bár inkább a tiétek kellene, de karácsonykor tutira otthon leszünk és meg kell ejtenünk a vizitet! Addig is a legjobbakat! Privát e-mailedet olvassátok, mert akkor írhatunk oda is hátha apa oda jobban benéz?!

Lenyomtam 45 perc kemény tempós futást, máris jobban vagyok és igyekszem megszababulni a rossz energiáktól, hogy délutánra a régi legyek!

Puszi farkasok J

Kép
farkasok

Hali csajok, javában megy a buli. Apa elvitte a piciket sétálni.
Farkasékkal jót ünnepeltünk tegnapKép, Nikosz jó, hogy jelentkeztél, mindenkit puszilok!!!
Rakok fel képet az egy hónaposakról!!! (A babakocsis képek eltűntek, de pótoljuk)
Pussz
e
Kép
enigma

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! Igyekeztem visszaolvasni, amit tudtam.

Szeptember közepétől olvastam és végig drukkoltam azóta az eseményeket.

Lkt, Farkasok, Roxal, Wish!
Sajnálom, nagyon drukkoltam.

Enigma!
Neked különösen köszönöm, hogy visszakerested Szani marketingszövegét!

Szani!
Jó sok kérdésre megkaptam a választ, köszi. Kép
Most olvasom, hogy nektek a 2. lombik után spontán sikerült!! Ez hihetetlen! És miért kellett lombikozni? MÁrmint hol volt a bibi?

Lányok!
Olvasom a sok fogyókúrázást. Eddig úgy tudtam, hogy babavárás előtt nem szerencsés a fogyókúra, sőt jól jön egy kis "tartalék". Vagy ti mást tudtok?

Azért volna néhány kérdésem az inszemmel kapcsolatban:
- Szani írta a sok nyűgöt: sokszor kell menni, ildomos otthon pihenni, fél nap szabik, ...stb. Ez azért inkább a lombikra igaz, ugye?
- Nem tudjátok, hogy nagyobb az ikrek esélye az inszemnél, mint spontán? Vagy csak lombiknál?
- Nekem a legutóbb a nőgyogyóm felírt Utrogestan-t és Closty-t is. Az utro-t kiváltottam, mert a progim alacsony és azért ezt a spontán hónapot nem akarjuk elszalasztani. De a Closty-n gondolkodom. Hőgörbém és LH tesztjeim alapján van peteérésem és szinte mindig u.akkor. Ha inszemre kerül a sor Dévai úgyis felírja, nem? Vagy csak azoknak írják fel, akiknek gond van a pé-sel? Szóval nem tudom eldönteni, hogy szedjem-e. Az utrót ma kezdem (ma vagyok a 19. ciklusnapomon.)
- Tudtok statisztikákat a különböző meddőségi központok eredményességét illetően?
- Esetleg van tanácsotok az első "randira"? Hogy mi az, amit mindenképpen kérdezzünk meg...stb.

Lkt!
Tőled kérdezem először, de a többiek véleménye is érdekelne. Komolyan azt gondoljátok, hogy egy orvos, aki lombiknál nagyon figyelmes, körültekintő, minden szempontból pozitív, az inszemnél elhanyagolja a betegeit és felületessé válik?
Nem lehet, hogy a negatív tapasztalaitok a betegek iszonyatos magas számából, illetve az inszemináció csekély esélyeiből adódnak? Én nem akarom védeni az általam még nem is ismert dokit, inkább szeretném megérteni, hogy ez hogy működhet.

Egyébként pedig ti most épp együtt vagytok, ha jól olvasom, úgyhogy biztosan nagyon jól érzitek magatokat.
Kívánok kellemes mulatozást, aztán pedig szép hetet!

réka
Vendég

Enigma!

Nagyon helyesek a picúrok! És olyan érettnek látom őket, mintha már nem is 1 hónaposak lennének, hanem vagy 3. De lehet, hogy csak a tapasztalatlanságom okozza. Pedig én igyekszem tapasztalatot gyűjteni... Kép

réka
Vendég

Sziasztok Talisok!

Remélem jól éreztétek magatokat a bulin, várom a beszámolót már nagyon. Sajnos mostanában nem tudtam gyönni, de most elkezdek visszaolvasgatni, és mindent tudni fogok.

Szia Réka! Kép
A fogyókúrát általában Dévai forszírozza, na meg nekem nem kis tartalékom van, hanem nagy. Kép
Bár nekem még nem votl inszemem, én úgy tudom Timitől, hogy nem csak félnapot vesz igénybe. Bizonyos ideig kb. 2 hét kétnaponta uh. Már ez magában is sok, legalábbis nekem, de a lombik még több idő. Tudod a sok szuri. Te pesti vagy?
Engem is érdekelne a központok eredményességi mutatója, még ilyenről nem hallottam.

Enigma! Kép Annnnyira édesek a picúrok!! Valóban nem 1 hónaposnak néznek ki.
vanda978

Sziasztok, megjöttünk a buliból! Megint élmény volt mindenkit látni, az Ünnepeltet ünnepelni, degeszre ettük magunkat, jókat beszélgettünk, Zuramnak átadtam a puszikat, édeset, sósat, most úgy nyomaszt ez a csönd, ami itthon van. Kép
Köszönjük, Giginek, Viktornak és Olivérnek, hogy ott lehettünk! Kép
És köszönöm szépen az autókázást, Farkasok!
Tettem fel képeket az albumomba, profilban link.
Enigma, ezek a bébik tüneményesek és mekkorát nőttek egy hónap alatt!!! Puszi Nektek!
hajnesz

Sziasztok!
Érdekes, hogy ma vetettem fel ezt a kérdést és egészen véletlenül ezt a cikket találtam:

Vége lehet a meddő kutakodásnak

Úttörők lehetnek a lombikbébiközpontok, legalábbis az átláthatóság terén: már a jövő év elején nyilvánosságra hozhatják az egyes centrumok sikerességi mutatóit.

Hamarosan könnyebben tudnak majd dönteni a gyermekre vágyó párok, hogy az ország tizenegy lombikbébiközpontja közül melyiket keressék fel. Jövő év elejétől nyilvánossá válhatnak a meddőségi központok sikerességi mutatói – mondta lapunk kérdésére Rácz Jenő egészségügyi miniszter.
Az Országgyűlés egy júniusi határozatban kérte fel a kormányt, hogy fél éven belül dolgozza ki a publikálás alapelveit.

Az elkezdett beavatkozások átlagosan 24 százalékát követi gyermekáldás – mondta lapunknak Steven G. Kaáli. A tizenegy hazai centrumból öt Kaáli professzoré, s ezek az intézetek végzik az összes hazai lombikkezelés hetven százalékát. A szakember szerint az adatok közzététele nemcsak a betegek és a szakma számára életbevágóan fontos, de az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) sem mindegy, mennyibe kerül egy baba megszületése. (Az OEP egy párnak öt lombikkezelést finanszíroz.) Azt lapunknak több szakember is megerősítette: a különböző klinikák eredményei jelentős eltéréseket mutatnak. Kaáli professzor szerint kevés olyan terület van az egészségügyben, ahol az eredményességet mutató adatok ennyire egyértelműek és konkrétak lennének. Hasonlóan vélekedik Konc János, a fővárosi Szent János Kórház meddőségi központjának vezetője is. Szerinte azt kellene publikálni, hogy egy-egy centrumban a lombikbébi-kezeléseken áteső párok mekkora százalékának lett kisbabája.

Mások emellett azt is bemutatnák, hogy az egyes centrumokban hány kezelést kezdenek meg évente, hány esetben sikerül petesejtet nyerni, és miként alakul a megtermékenyített petesejtek beültetésének száma.
Dévai István, a Dévai Klinika meddőségi centrumának vezetője ugyanakkor úgy látja: a számok publikálása azt a veszélyt hordozhatja magában, hogy a centrumok nem fogják vállalni a reménytelenebb eseteket, hiszen ezek lehúzhatják sikerességi rátájukat. Nem látja annyira egyszerűnek az adatok publikálását Kosztolányi György, az Egészségügyi Tudományos Tanács humánreprodukciós bizottságának elnöke sem. "Ez érzékeny terület, nagyon körültekintőnek kell lennünk, hogy elfogadható szempontrendszert dolgozzunk ki" mondta, hozzátéve, hogy erre még egyelőre nem kaptak felkérést a minisztertől.

Kicsit hosszú lett, de gondoltam, érdekel Benneteket is!
réka
Vendég

SziasztokKép

Jó volt a tali, a fiúk nagyon édesek továbbra is. A felnőtt népeség jót játszott Oli játékaival Kép, persze azért az apróságoknak is juttott. Én nem vittem fényképezőt, úgyhogy a képekkel, majd jönnek a többiek.

NikoszKép
Drukk neketek, tarts ki még egy kicsit, nemsokára te is megláthatod a kicsiket Kép
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél Kép

Jó éjt Kép

wish

Inkább kirakom a linket, így jobban látható. Kép
Szóval képek!:
http://community.webshots.com/album/498081964twBsWI

Nikosz, kitartás, már közel a cél! Minden rendben lesz, ha tudsz, majd gyere és mesélj nekünk!
hajnesz

SziasztokKép

Mi nagyon jól érzetük magunkat!!! Köszönjük a szép ajándékokat ( a mészárszéketKépKép). GYertek márskor is!!! Már meglestem a képeket.
Ahogy elmentetek még Olikám megetetett a kutyával egy szatyor sósat, aztán felmentünk fürdeni. Végigordította mert már olyan álmost volt. Letettem aludni erre ordítás. A lényeg, hogy még egy órán keresztül járkált fent. Sosem fárad el?????????????????

Pár kép:
Kép
Kép
Kép

KépKép
gigi28

Köszönöm szépen, Gigi, Viktor, Oli, hogy Nálatok lehettünk!!! Én a amagam részéről ismét nagyon jól éreztem magamKép

Farkasok! Bcsánatbocsánatbocsánat!!!!!!!! Hála fantom férjemnek, 3x módosítottam végcélt, ami miatt bp-i városnézésben is volt részem, illetve főleg részük a Siemens autó minden kedves tagjának. De a lényeg: LKT fiú igenis létezik, most már Farkasok is ismerikKép
Teljesen igazatok van, Farkaskák, ha ezt még jó sokszor az orrom alá dörgölitek, PapTibi meg jön Neked Krissz a borral.
lkt

Kép
farkasok

Sziasztok!
Mi is nagyon jól éreztük magunkat,Gigi köszi a vendéglátást!KépDominál már a fürcsi kimaradt,megitta a tápszerét és már aludt is.KépKépek megtekinthetők a Dévais tali Oli szülinapja című albumban.

Timikém!
Hiszem ha látom LKT fiút!KépKép

Eszter!
Légyszi a torta receptet!Nagyon fincsi,Domikám is kéri szépen 11.én.Kép

Puszi Mindenkinek,szép álmokat!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Réka!

Válasz a kérdéseidre:

- Már az irányított alatt is nagyobb az esély az ikerterhességre, mert már a Closty magában is több tüszőt érlel, tehát ha van elég kiskatona, akkor akár több petesejtet is meg tud termékenyíteni.
- Ahogy azt Vanda is írta, az inszemnél is(még az irányítottnál is) menni bizony gyakran a ciklus első felében, ez azt jelenti, hogy mégy a mensi első napján, és után a 7-8.naptól 2 naponta az inszem napjáig, ezt kb 5-6 uh-t jelent az inszemig. Bizony reggelente szinte mindig tumultus van, tehát a munkából jó sokat kell hiányozni.
- Hát ezt már máshol is láttuk, hogy a nőgyógyászok nagy része a Clostit gyerekcsináló játékszernek veszi. Dévai bezzeg ha elkezdede szedni, már 2 nap múlva hív, hogy mit művel a petefészkeddel. Vigyázz ezzel, hogy csak úgy ellenőrzés nélkül szedjed. Nálam most az utolsó inszemnél (ez azt jelenti, hogy 5.alkalommal szedtem) iszonyú fáradságot, levertséget okozott, amire azt Mondta Dévai, hogy természetes hatása, mert az agyalapi mirigyet nagyon nagy mértékű munkára serkenti, ami ugye sok energiát emészt. Persze az is igaz, hogy az előző 4 hónapban nem okozott különösebb tüneteket.
Én a helyedben, most már megvárnám Dévait a gyógyszerszedéssel, 1-2 hónap múlva úgyis tudtok indulni.
- Statisztikát nem tudok.

A legnehezebb felvetésed: ez nekem csak a benyomásom volt, hogy nem figyel annyira. Persze ez betudható annak is, hogy eszméletlenül leterhelt, de ez engem had ne érdekeljen, azért járok hozzá, hogy rám is annyira figyeljen, mint másokra, és ismerje e határait, hogy mennyit bír. Azért azt se felejtsük el, hogy amikor azokat a sorokat írtam, nagyon el voltam keseredve, mindennek ellenére, a következő inszemet is még Dévai fogja csinálni.

Kérdezz, kérdezz, ha valami nem világos még!

Enigma! ISzonyat aranyosak, Panna ezen a képen szerintem nagyon az apukájára hasonlít. Sokat beszélgettünk tegnap Rólatok, Farkasok és Wish nagy áhitattal beszéletk arról, hogy mennyire ügyesen csináljátok ezt az iker gyerekneveléstKépKépKépKép

Gigi!

Annyira jó sztárfotó ez az utolsó kép a fiadrólKépKép Tipikus OliKép Olyan puszilni való.
lkt

Lányok és fiúk!

Én megint nagyon jól éreztem magam. Szuper program volt, jó találkozni veletek, meg a babákkal. Jó kis társaság ez!

Enigma!
Tündériek a gyerekek, már alig várom a decembert, hogy láthassam őket Domi szülinapján. Szomszédok tényleg sokat meséltek rólatok. Nekem is az az érzésem, hogy nagyon jól kezelitek ezt az iker kérdést. Bár ez nem is volt kérdés!

Dia!
Igenis írom a receptet. S megígértem tegnap, hogy Domi szülinapjára is készül egy!

Képek jól sikerültek, köszönjük a készítőknek Kép

Réka!
Ami cikket idéztél, pont arról volt szó a Klub rádióban egy hete. Megértem Dévait, ezzel csak nekünk pácienseknek lesz rosszabb, ha itt sikerességi mutatókat kell gyártaniuk.

Nikosz!
De jó, hogy jelentkeztél. Szurkolunk nagyon, s sokat gondolunk rátok Kép

Eszter
Kép
roxal

NikoszKép
Jó, hogy hallunk rólad!
Most már nincs sok hátra és hamarosan Ti is dajkálgathatjátok a babáitokat!!!
Doki még nem tervezett be nektek semmit?
Drukkolok és várom a híreket!

EnigmaKépKép
Köszi, előre is! Biztos leszenk majd kérdéseim, ha közeleg az idő.
Most még jól elvagyok így egyben Kép!
Igaz kicsit beparáztattak az AFP-vel, mert küldtek értesítést, hogy be kell mennem ellenőrző vizsgálatra. Persze semmilyen értéket nem írtak, így volt egy kicsit átizgult hétvégém, de ma végre kiderült, hogy 2,16 MOM lett és egyes terhesség esetén 2-ig fogadják el.
A dokim majd eldönti, hogy kell-e ismételni a vizsgálatot!

LányokKép
Nagyon jó lehetett a buli!!!
Csak nézek és irígykedek Kép!
Stella

Kép
stella9

Stella Kép
Nem tudnátok megoldani, hogy legközelebb ti is elgyertek? Olyan jó lenne. Szerintem az ittalvást is meg lehet oldani, hogy ne kelljen egy nap sokat utaznotok. Nekünk pl. van vendégágyunk és szívesen látunk benneteket.

RékaKép
Itt van egy statisztika a lap alján, hogy átlagosan mennyire sikeresek az különböző mesterséges eljárások.
http://www.oviklub.hu/betegeknek/medd_assz.htm
Az IUI belőle az inszem.
Azt jó ha tudod, hogy ha a munkahelyeden elmondod, hogymilyen kezelésre jársz, akkor a munka törvénykönyve szerint kötelesek munkaidőben elengedni a vizsgálatokra és munkaidőnek elszámolni az ebből eredő hiányzást. Persze sajnos munkahelye válogatja, hogy mennyire lehet és érdemes elmondani. Ugyanakkor szintén a munka tvkönyve szerint elvileg ki sem rughatnak, amíg ilyen kezelésekre jársz.
Az én munkahelyemen működik a dolog. Kell kérnem igazolást Dévaitól, hogy ott voltam és akkor nem kell szabit kivennem.
A várakozás elkerülésére létezik, egy olyan trükk, hogy hétre odamegy az ember és akkor ő lesz az első. Persze ez is jelent némi várakozást, mert Dévai 3/4 7 - 8 között kezd, de legalább a meloból nem hiányzik akkor annyit az ember. Az inszem napját azt biztos, hogy érdemes szabival számolni, vagy kiiratni magad a háziorvossal, mert olyankor reggel oda kell menni és az inszemet csak késöbb csinálja meg (ugye Timi).

Receptek Kép
Én szeretném, ha közkincsé tennétek a Dia féle tejföltorta a Timi féle csokis tetejű (nem biztos, hogy nem örmény mallenka) süti és az Eszter féle füstölt sajtos csigusz receptjét. Köszike Kép
Én is mindjárt leírom, mit szoktam művelni a fasírttal.

wish

Annyiban más a fasírtom a szakácskönyvtől, hogy én nem hempergetem meg zsemlemorzsában és teszek bele pluszban néhány fűszert. De azért idemásolom a receptet á lá Horváth Ilona és anyukám Kép

50 dkg darált hús
2 egész tojás
2 zsemle
kevés vöröshagyma apróra vágva vagy lereszelve
1-2 gerezd fokhagyma préselve vagy lereszelve
só, bors, paprika, majoranna (próbáltam már oreganóval és kakukkfűvel és úgy is finom Kép)

Zsemléket vízben megáztatjuk, kicsavarjuk és az összes többivel összegyúrjuk. Én meg szoktam kóstolni, hogy elég fűszeres-e és pótlom, ha valami hiányzik belőle.
Ha nagyon híg a a massza, mert nagyok voltak a tojások, vagy vizes a hús vagy a zsemle, akkor kevés zsemlemorzsát lehet belekeverni és akkor tömörebb lesz. Ezek után gombocókat tekerünk belőle, vagy aki úgy szereti, az pogácsákat és olajban szép barnára sütjük.

Ugyanezt lehet sütőben egyben is megsütni kenyér alakúra formázva, ilyenkor szoktunk keménytojást tenni a közepébe.

Szerintem érdemes a hentesnál daráltani a húst combból, vagy lapockából, mert ami előre csomagolt darált hús ki van téve, az általában nagyon zsíros (emiatt olcsóbb).

Szívecskék nálunk már megpuhultak majdnem teljesen, most finom omlós a tésztája Kép Annak a receptjét nem kéri senki?

wish

Wish
Vegyél ki légyszi a táblából
Egyrészt mert csak jövőre tudjuk elkezdeni a lombikot, másrészt meg nem illek ide.
köszi
Mindenkinek további sok sikert
böszti

Kép

Kép
boszti

DiaKép
Svéd húsgombóc (és mártás) receptek:
http://nlc.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=59589
És ha szereted a húsgombocós ételeket ez valami isteni (Königsbergi húsgombóc): http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=88&cid=10431 Annyit variálok rajta, hogy húsleveskockát is teszek a főzővízbe.

wish

BosztiKép
Sajnálom, hogy úgy érzed nem vagy idevaló, ha bármikor meggondolnád magad, szeretettel látunk.
Ha esetleg Farkaskoma hozzászólásán bántódtál meg, akkor bár azt kell írnom egyetértek vele, ettől még nem kell itthagynod minket. Ez a mi véleményünk, de ti a férjeddel nyugodtan gondolhatjátok mésképp. Nem vagyunk egyformák Kép

Kiveszlek a táblából és sok sikert kívánok nektek.
Még az is lehet hogy Dévainál talkozunk, bár csak te fogsz megismerni minket Kép

wish

Wish!

dehogynem, jöhet a szívecske recept is!

Nos: füstölt sajtos csiga

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
tejföl a tészta megkenéséhez,
reszelt füstölt sajt,
felvert tojás a kenéshez,
egy kevés só.

Elkészítés:
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot, s végül a sonkát (én összetépdestem). Szorosan fel kell tekerni, a széleket meg kell kenni felvert tojással, majd fél cm széles szeleteket vágni belőle. Tepsibe mehet sütőpapír, s 200 fokon 5-6 perc alatt megsül (nekem ez gázsütőben volt 20 perc is!)

Dia!
Túrótorta
Hozzávalók:
Tésztához
4 tojás, 4 ek liszt, 4 ek cukor, késhegynyi szódabikarbóna.

Krémhez:
40 dk túró, 4 dl tejszín, 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 cs. vaniliás cukor, 3 dl víz, 3 ek cukor, 4 tk zselatin.

Tésztából piskótát sütünk, majd ha kihült megkenjük baracklekvárral, teszünk rá gyümölcsöt (eredetileg ananásszal van, de lehet banánnal, őszibarackkal is készíteni) majd a szélére tesszük a tortaformát. A zselatint a vízzel és a 3 ek cukorral felmelegítjük, s hülni hagyjuk. A tejszínt felverjük (én natúran szoktam), egy másik edényben a túrót a cukorral kikeverjük (ettől már krémes szokott lenni), majd beleteszem a citromhéjat és levet, illetve a vaniliás cukrot. Beleforgatom a tejszínhabot, s ha a zselatin már langyosra hűlt, azt is belekeverem. Az egészet a tortára öntöm, s néhány órára a hűtőbe teszem.

Eszter
Kép
roxal

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: