A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Benianyu
milyen helyesek vagytok!Már csk Apa hiányzik a képről.KépBeni mit szól a kistesóhoz?Biztos oda van érte!!!!

Megann
Ha Márkimárk nem nyugszik meg nálunk akkor irány az ágy, deutána újra felvesszük.Apa szokott még mindenfélét csinálni vele ,hogy kizökkentsük a sírásból. pl dobálja. de persze nem mindig jönbe.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Dóri Kép Harinak úgy néz ki, benn maradt egy darab a placentából, emiatt műtötték, begyulladt a méhe, szoptatnia nem szabad. Már jobban van, legalábbis ennyi infót tudunk róla most.

Benianyu Kép Szépek vagytok!
Ez a mai éjszaka extrém rossz volt. Úgy látszik, nem csak Megannak Kép Óránként ébredt Gergő, de enni nem akart, valszeg a hasa volt a ludas, mert egy idő után a hasamra fektettem, és úgy aludt, de folyamatosan rotyogtatott. Most is nyügi, de szerintem lassan elalszik. Nálunk is úgy megy a műsor, hogy délelőtt kicsit éberebb, aztán alszik egy jót, jó esetben a következő etetés után is elalszik, majd lemegyünk sétálni az alvása közben, utána meg már jön az esti nyügi egészen a fürdésig. Eddig nem bántam, mert ugyan elég rossz ez a sok sírás, de azt gondoltam, legalább kifárad, és jobban alszik éjjel. Eddig nem is volt panaszom... Egyébként én be szoktam vetni ilyenkor a Babazene CD-t, néha be is jön. Nekem tetszik Kép És általában az autós ülésben ül, de ha nagyon nem bír magával, akkor én is cipelgetem.

Mea, nekünk is mózeskosaras kocsink van, Peg Perego, imádom én is tolni, és Gergő is jól érzi magát benne. Balázs kocsija volt, fél éves koráig a mózest használtuk, sztem nem kicsi. / utána átalakítható sportkocsivá/.

DuduklyKép egyelőre nincs újabb képem a srácokról, ha lesz, felteszem! Amúgy Gergő pofija épp olyan pöttyös, mint Kisnyúlé Kép

Judit és a ma 5 hetes Gergő.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!Kép

Lenne egy kérdésem. Vettem Chicco sterilizáló folyadékot és mást mondtak a boltban és más van a használati utasításon azzal kapcsolatban, hogy mikor kell leöblíteni róla a folyadékot. A boltban azt mondták, hogy egyből miután kivettem a folyadékból öblítsem le és szárítsam meg a dolgokat, a papíron meg az van, hogy használat előtt öblítsem le a dolgokat. Ti hogy csináljátok?
Köszi

Szilvi
37+1
szilvi26

SzilviKép

Elvileg nem kell löblíteni mert akkor már nems teril a csapvíztőlKép
Én viszont ezért nem szeretem a folyadékot, hanem gőzsterilizálót hazsnálok(mikrós)

Mea
mea

Jucc!Kép
A Preg Perego nehéz kocsi?
az a tömör nagy kerekű van nektek???
Mert most van egy hazsnált ami 3 éves 55000Ft-ért sötétkék színű és fehér pöttyös.
Ennyiért megéri?????
Csak nekem fel kell húznom a teraszunkra egy rámpán és azért kérdzem mennyire nehéz a kocsiKép

Mea
mea

Sziasztok,
Zsófy, a babakocsit a tesomtól kaptuk. Az övék volt. Õk Svájcban laknak és kint vették átszámolva 240 000 Ftért mózeskosárral és autós hordozóval együtt. Én még csak a mózeskosaras részét használom. Az jó, bár kicsit kicsi. A babakocsi maga nagyon szép és masszív, tehát bármilyen helyre eljutsz vele Kép A gond inkább hogy nehéz, bár szerintem az ilyen erősebb kocsik mind azok. Nekem kijött az aranyerem is ami a szüléstől se jött ki Kép
A sportrészét nem próbáltam de tesom nagyon meg volt vele elégedve. És a kislánya is.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Látom most a babakocsik a témaKépKépKép

Mea
mea

Szegény Hari!! Kép Jobbulást neki, remélem hamar szoptathat szegény! Kép

Mea!

Nekünk is Peg Perego van, 7 éves, és szerintem olyan, mint amit Jucc írt. Már a 3. babát szolgálja most ki, sportkocsivá átalakítható később ülhet benne a gyerek. Sötétkék alapon fehér pici mintás. Tömör és nagy kereke van.

Ami nagy előnye szerintem, hogy nem hideg, ami előny most a téli időszakban, szerintem elég nagy is, mert az én 4250g-os fiamat is bele tudtam tenni és nagyon strapabíró.

Nehéznek nehéz. Én a IV-en lakom és a babakocsitárolóban hagyom az alját kinyitva és feltrógerolom a gyereket a mózeskosár résszel együtt... hát nem egy leányálom... de megéri szerintem.

Dóri
Vendég

na másfél óra alatt én is végigolvastam végreKép
nálunk egyelőre csak a délelőtti napirend tiszta, ilyenkor alszik. délután, este és főleg éjjel tök kiszámíthatatlan! pedig már 4 hetesek vagyunk.
egy csomó kérdés összegyűlt bennem, lécci segítsetek!

- eszti tök sokszor félrenyel, főleg ha a jobb mellemből eszik, de elég csúnyán, van valakinél ilyen? ha mindennap porszívózok az használhat? ezt a tengervizes löttyöt már mondtam most apának, hogy estére hozzon...
- olvastam, amit Rókica írt Annamaminak, hogy hogy adjuk a baba szájába a cicit. én is igyekszem, de Eszti annyira ideges és kapálódzikKép az összes keze a szájában van, a fejét mindi oldalra fordítja (persze mindig másik oldalra) és feszít ezerrel, ha nagy nehezen elérem, hogy a bimbót normálisan bekapja (mert először van, hogy csak nyalogatja, vagy szopizza a bimbót), akkor meg úgy szívja, mint aki mindjárt éhen hal
ilyen "idegesség"-et tapasztalt már valaki?
- szoptatás közben beszéljek hozzá vagy énekeljek? vagy csak elterelem a figyelmét ezzel? mostanában erre hivatkozva inkább csendben figyelem, hogy ne nyeljen félre...
- szinte csak úgy aludt eddig el, ha kézben volt (vagy autóban/babakocsiban sétáltunk). ha hagyom sírni pár másodperc alatt képes rákvörösre felizgatnia magát és nem is sír, hanem nyerítKép van, hogy annyira, hogy levegőt elfelejt venni.
most ezzel mit lehet kezdeni??? hogy bírjuk így ki cumi nélkül?
hogyan szoktassam egyedüli alvásra??
egy 4 hetes babának már kellene, hogy napirendje legyen? ehhez be kellene tartanunk a fürdésidőt pontosan, mi?...
- utóbbi napokban mintha kevesebb tejem lenneKép a hazajövetel óta akartam fejni, de mindig csak keveseket tudtam, egy evésnyi ki sem jött belőleKép Eszti benyelné cumisüvegből is, és olyan jó lenne, ha lenne a mélyben egy pár deci tejcsi, hogy akár apa is meg tudná etetni.
fejjek minden etetés után? és ha elhúzódik az etetés, mert van hogy egy órán át eszeget, és mind a kettőből, akkor melyiket, mind a kettőt? az ünnepek alatt próbáltam (igaz nem kitartóan), és alig jött pár cseppKép

na most megkaptatokKépKép ne haragudjatok, de nagyon örülnék, ha nem is mindegyikre, de 1-2-re adnátok választ, kevesebb dolog miatt aggódnék. kicsit szét vagyok esveKép

még akartam reagálni, de kezd ébredezni Eszti, megnézem..

and

KépKép
KépKép
and

még jövök, addig:
Mea: nekünk PP A3 van, mózessal együtt nehéz, de nekünk nagyon bevált! és tuti fogjuk szeretni majd ha már csak a sportkocsis részt használjuk. pár lépcsőnyit fel lehet vinni, nekünk is annyit kell.

Szilvi: én használok olyan sterilizáló löttyöt, de utána nem szabad leöblíteni, mert akkor nincs értelme! előtte elmosod, utána hagyod megszáradni. a csapvíz tele van bacikkal

KépKép
KépKép
and

Kép itt van a kocsiról is: kep.tar.hu/csikken
Azt hiszem "séta" alnéven.
Az én babám este mindig hisztizik. Mi együtt alszunk ketten. Apát meg külön szobában altatom Kép
De mivel korán kel a munka miatt ezért igy neki is jobb. Aztán majd ha lesz rá erőm akkor beszoktatom az ágyába. Csak mindig parázok valamin pedig van légzésfigyelőnk, amit még nem sokat használtunk.
Rolinak az egész háta meg a keze piros lett és hámlott... Nagyon csúnya. Lehet attól, hogy vettem a Lidlben valami mosószert. Eddig az Arielt használtam és semmi ilyen baja nem volt. Csak most nem tudom mit tegyek vele. Bőrgyógyászatra nem akarom elvinni, mertmár voltunk és felírtak valami fertőtlenítőt, mert az egész testén fehér kis pöttyik (mint a tejtől) jöttek ki, már 10* több van... és mitől hideg mindig a keze meg alába? már kesztyűt is adtam rá???
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

KépKép
Kép
csikken

Köszönjük a sok dícséretet! Kép Kép

Most jöttünk fel a sétáról, Dani az utolsó 10 percet végigüvöltötte. Jelezve ezzel, hogy kaja akkor van, amikor ő akarja, nem amikor én. De már a cicin van. Kép

Dóri,
Dani azért már nem annyira kisangyal, mint az első héten, mostanában már hallatja a hangját, de cicivel megvigasztalódik. Csak néha meg úgy túleszi magát, hogy visszajön a felesleg.

Mea,
Tényleg gyönyörű az idő! Igazán szerencsések vagyunk. Kép
Nekünk ilyen babakocsink van, Chicco. Benié volt, nekünk bevált.

Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea Kép
Nekunk is Peg Perego van, szerintem ua amit a tobbiek irnak, sotetkek, mozes es spotkocsiva alakithato, nagy kerekes. Kicsit nehez, de tok konnyen fordul es jo ringatni is benne, es jo a rugozasa is, szoval rossz utakon foleg hasznos. Ez ujonnan 150 korul van, ugyhogy szerintem megeri 55ert, ha megtetszik Neked.

Kép

Kép
ppanna

And
Idegesség nálunk is van.Rázza a fejét ezerrel, ordít, nehéz megnyugtatni.Mostanában Apát kell bevetni, hogy lenyugodjon és egyen.Kép
Nálunk is 2 másodperc alatt rák vörös.
Márkiboynak már nagyon megy az egyedülalvás.Úgy kezdtem, hogy felvettem ha sírt és ha megnyugodott visszatettem. Következő lépés volt, hgoy már nem vettem fel, csak jó közel hajoltam hozzá, hogy az ordítás mellett hallja azt is, hogy neki susogok, és simiztem is (homloktól lefelé, egészen a szeméig, így ezzel is arra ösztönöztem,hogy becsukja) ha erre nem nyugodott meg akkor felvettem.KépHa már nem sírt irány az ágy újból.Türelemjáték, de azt mondom már megérte.Kép
Én mondjuk cumipárti vagyok, saját magam sokat kínlódtam az újszopássalKép.De nem érzem magam lelki sérültenkKépKépKép
Fürdetési idő:Tartsátok be! Mi legfeljebb fél órát csúszúnk.Kell valami amit uanúgy történik, ez nálunk az este, bár mi sétálni is legtöbbször uakkor megyünk.Kép
Fejni én sem fejek.Sokat nem is tudtam.Bár valaminnyi tejci van a mályhűtőben, de már próbáltuk Márknak adni.Természetesen nem ette meg.KépMost én is parázok a szopi miatt.SZERINTEM keveset eszik, de nem sír nem fogy, jól érzi magát,nagyokat alszik.Így azt gondolom, hogy ami szerintem kevés az biztos elég neki.Különben biztos jelezné.Bár sokan mondják, hogy Megann dobja ki a mérleget, én most újra méregetem Márkot pár napig.Engem ez megnyugtat.Gonodlom ez a hozzászólás Téged nem nyugtatott megKépKépKép.

Benianyu
Márkimárkkal én is uígy jártam.KépAz első héten evett meg aludt!Azt hittem így lesz mindig, persze nem így történt.Most már tudom, nem tud sirdogálni, csak rákvörösen ordítani!Kép

Kriszti
Márk lába és keze mindig hideg.Mikor látta a gyerekdoki, hogy zokni adtam a rugi alá, azt mondta, hgoy feleslegs.Ez normális.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Dori bp!

Most nézem a tábliban, te pont egy hónappal utánam szültélKép
Na én ebben az időben halál kipihent voltam, babókám 3-4 hetesen hatalmasakat zabált(volt hogy 130 grammot is benyomott "eszetlenül"), volt hogy 6 órákat átaludt és amikor fent volt akkor meg szépen nézelődött....Kép
Nem volt ilyen zűrzavar mint most....
Hát erre értettem hogy elromlott a babámKépKépKép

Én nem tudok olyan párhuzamot találni, hogy ha este elmegyek autókázni akkor bealszik és akkor nem fog aludni éjjel....
Ugyanis a tegnapi maratoni orditás 4-től 8 ig szakaszosan után, (alvás kb 20 perc) és a vacsi utáni orditás után nagykönyv szerint annyira fáradtnak kellett volna hogy legyen, hogy meg se lett volna szabad nyikkannia reggelig, ehelyett már fél 12 kor kajabált, aztán negyed 4kor, aztán volt ugye az 1 órahosszás "indul a nap" sirás, és 6 kor ismét éhes kajabálás...

Na akkor erre lehet bármit is alapozni???
Mert szerintem nem...KépKép

Fürdés:
Mindig 8 körül fürdünk jelenleg...ez soxor azzal jár, hogy szinte alvó gyereket öltöztetek le, mert az üvöltésben eddig mindig bealudt olyan 7 körül...egészen tegnapig...
Mindig ugy sajnáltuk szegény Nyafikámat alva fölvinni a szobába, majd megszakadt a szivem, de hát nem fürdethetek 10 kor???
Mert ugye fürdés után vacsi és alvás, ami eddig szintén hang nélkül lezajlott, kajált és max még 2-t kiabált és elaludt...tegnap még egy órát üvöltött vacsi utánKépKépKép
Szóval minden megdőlt ami eddig kialakult...KépKép

And!

1.Szerintem szopi közben nem kell csinálni semmit, csak nézni egymást szépen csöndben és relaxálni, hadd működjön az a tejleadó reflex.
2.Fenti csak akkor működik, ha épp nincs az általad leirt "ideges üvöltés", ami nálunk eddig nem volt, most pár napja sajnos van...kb 5 perc szopi után...van hogy ugyanigy elkezd "idegbetegeskedni"...
Most alvás előtt pl cumisüvegen csinálta ezt, amiből ugye pedig igenis jön a tej, csinálta ezt pl 20 milli után, aztán 40 után végül megette a 80-at...
Foggalmam sincs miért csináljaKépKépKépKépde elég elkeseritőKépKép
3.4 hetesnek szerintem még nincsen napirendje, nekünk most kezd kialakulóban lenni, de látod, nem mindig jön összeKép
4.egyedülalvásraszoktatás......nekem ez könnyen ment, mindenhol elaludt kezdettől fogva Léna...úgyhogy valaki okosabbat kérdezz....
5.Szopi és tejcsi, végképp nem vagyok illetékes, talán tudod mennyit szenvedtem vele, és én most se hiszek semmi "nagykönyv" szerinti dologban, mert NEKEM NEM JÖTT BE SE A FEJÉS SE A HOMEOBOGYÓ SE A NÉPI BÖLCSESSÉG SEMMI...AZT MEG VÉGKÉPP NEM TUDOM HOGY MITÕL LETT MÉGIS ANNYI AMENNYI MOST VAN..BÁR EZ SEM SOKKépTALÁN MERT LÉLEKBEN ELFOGADTAM A HELYZETET ÉS NEM PARÁZTAM ANNYIT???TÉNYLEG NEM TUDOM....
Jelenleg én is kinlódom hogy hogy legyen...etessem ciciből, de sokszor megszivat , 6 órákra elalszik és akkor úszom a tejben, ha meg lefejem mint pl tegnap este, akkor 2 óra múlva fent van enniKépKép
Én már nem tudok elég okos lenniKépKép

Hát ez nem sok mi...

Mea!
Nekünk uj Bergon van, és én nagyon meg vagyok elégedve vele, itt a buckás földúton nálunk az utcában nagyon tutiKépKép
Épp hogy csak kicsit jobban megnyomom a tolókart és máris változik az irány!Kicsit olyan mint a "joystick"!
Nekem nagyon bejön, de az tény, hogy Isten ments tőle, hogy BKV-zak vele, mert DÖG NEHÉZ ÉS A KOCSIBA IS ALIG BIROM BEEMELNI...KépKépKépKép

Róki!
Ma mondtam apának, hogy vigye vissza a mérleget, azt mondta, nem lehet, mert 2 hónapra ki van fizetve, úgyhogy most addig marad???
VagyKépKépKépKépKép, ááááááááá megvan.....!!!!!!!MOST CSINÁLJÁK A CISZTERNÁT A KERT VÉGÉBE....
MI LENNE HA MONJUK BEBETONOZTATNÁM A CISZTERNÁBA A MÉRLEGET?????KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
hihihihihihhahahahahahha, most komolyan itt röhögök a saját hülyeségemen...

na tessék, megint meglógtam a tanulás elől....pedig pont olyan tantárgyat kezdtem tanulni ami jó szivatósKépKép mehetek majd pótvizsgázgatniKépKépKépKép

Na majd még jövök...

Megann

Kép

Kép
megann

Jajjjj már fél 2 , már előre rettegek a délután-estétől...KépKép

Kép

Kép
megann

Fertőtlenítés: nem akarok beleszólni, de kaptam az anyatejgyűjtősöktől tájékoztatót és ott azt írták a " Chicco sterilizáló folyadéknak nincs forgalombahozatali engedélye így azzal ne fertőtleítsünk (a tapasztalatok szerint a tejadó anyáktól begyűjtött anyatej ennek használata mellett igen gyakori a pozitív eredmény)". Azokat a részeket amit nem lehet kifőzni Neomagnol-os vízben kell áztatni 2 órán keresztül. Ezt a mellszívó fertőtlenítésére írták ugyan de azért elgondolkodtató. Nem?
malvinka

Ja és 2 hetente a mellszívót ki kell áztatni vízkőoldós vízben, utánna elmosogatni, majd kifőzni. Sokszor a vízkövesedés miatt nem megfelelő minőségű az anyatej. Bár ezt a leadó anyáknak írják én azért betartom, hisz ezek alapján nem elég alaposan kimosni és kifőzni a mellszívót. Érdemes betartani.
malvinka

Benianyu!
Ha nem gond majd kijavítanád a GViki-t Malvinkára a táblában? Köszi!

Megann!
A tanulás nekem sem az erősségem, pedig mindjárt vizsga lesz. 8)
malvinka

And,
az én Csabim (és Gabim isKép) szórul-szóra ugyanezt csinálta szopi közben az első x hétben. Gabira nem emlékszem, de Csabi talán két hós korára kezdett türelmesebb lenni, amikor az evésre került a sor, ekkor már könnyebb volt a szájába rakni a cicit. Szerintem nem kell énekelni szopi közben (de ha jól esik, nyugodtan énekelj!Kép), ha majd idősebb lesz, ezt amúgy sem tudod tenni, mert akkor inkább az éneklésre figyel majd evés helyett. A többihez sajna nem tudok hozzászólni (mi együtt alszunk, és nem fejek).

Könnycsatorna átmosás: a lányomnál kellett, mert állandóan folyt a könny a szeméből, és minden második héten begyulladt a szeme. Miután megcsinálták, teljesen rendbe jött (a procedúra egyébként elég horrorisztikusan néz ki, szerencsére csak 1-2 perc). Én próbáltam anyatejcit is csöppenteni a szemébe naponta többször, mivel volt ismerősöm, akiknek ez bevált.

Csabi is nyűgibb az utóbbi napokban, most meg megint berekedt, lassan úgy érzem, hogy a két hós oltást valamikor három hósan kapja majd meg, ha ez így megy tovább... Ma egész délelőtt nem aludt, végül kimentünk sétálni délben, rögtön elaludt, fél kettőkör értünk vissza, és még mindig alszik.Kép

Picikék nagyon cukik!Kép

Kóbor

Emitt egy sírós-rívós kép, sírásszünetben:
Kép
kóbor

Sziasztok!

Egy hete bukkantam Rátok és annyira jó olvasni Benneteket! Mindenkinek gratulálok a babájához. Csodaszépek!
Nekem szeptember 12-én született a fiam, Péter, de mi csak Petusnak hívjuk. A lányaim nevezték el.
Valaki az elmúlt héten kérdezett egy méhenbelüli fogamzásgátlóról, a Mirénáról. Ha még aktuális szívesen válaszolok bármire ezzel kapcsolatban, mert nekem a terhesség előtt az volt.
Most mennem kell Kisember ordít.... még jövök.
Picur
picur4

Köszönöm a fertőtlenítős tanácsokat!Kép

Szilvi
szilvi26

Kismama/Szilvi

Kérdezted, hogy mit szól Beni a kisöcsihez? Vele nagyon kedves, simogatja, puszilgatja, ringatja a babakocsiban, de amúgy elég nehéz most vele. Nagyon sok figyelmet igényel, nehezen dolgozza fel, hogy most már nem csak ő van a középpontban. Múlt héten beteg volt, a héten oviszünet van, így legtöbbször hármasban vagyunk. Sokszor kiabál, undokoskodik velünk felnőttekkel, de nincs mit tenni. Meg fogja szokni hamar, én meg próbálok nagyon türelmes lenni vele.

Kaptam a doktor nénitől beutalót UH szűrésre és kiderült, hogy fizetős. A Madarászba kell menni. Ilyenről én még nem is hallottam, régen ingyenes volt, mint a csipőszűrés. Más is fizetett érte?

Kóbor,
Csabi nagyon el van keseredve! De így is helyes! Kép

Malvinka, Dóri
Javítottam a táblát, majd felteszem, ha lesz benne valami új. Pl. Annamami Kép
Mindjárt küldök neki egy sms-t, tud róla valaki?

Benianyu

benianyu

Sziasztok megint!

Ti mit tudtok erről az új oltási rendről, ami januártól lép életbe? Petusnak jövő héten kellenek kapnia két hónapost, de a dokinőm szerint, ha az új rendszer szerint kezdi oltani, akkor nem kell a két hónapost beadni neki. Viszont mivel csak januártól lép életbe, ezért decemberben meg kellene vennem az elsőt (8ezer körül van). A négy hónapost januárban már ingyen kapná. A dokinő szerint az új már eu szabvány, nem okoz lázt, izomfájdalmat stb. Ti hallottatok már erről valami infót?
picur és petus
picur4

Benianyu!

Köszi a javítást! Az UH TB és lakcímkártya ellenében ingyenes, hacsak nem magánrendelő de a Madarász nem az tudtommal. Nálunk van egy magánrendelő, de kerületi lakosoknak (XVII) ingyenes, úgyhogy végképp nem értem a dolgot.
malvinka

Lányok!

Ki tudja, hogy hol lehet venni gyapjú bundazsákot télre????

Fontos lenne, mert ha itt a dombon szél van, akkor cudar hideg tud lenni...volt még hogy áprilisban is sapkában jöttem az épitkezésreKépKépKép
Jajajjjjjjjj de nincs kedvem a fagyoskodáshoz....
A télben csak a márciusi síelés a tutiKépKép
A többiről szívesen lemondanék...a karácsonyról isKépKép, mert én mindig kikészülök benne, hogy kinek mit vegyek(többek között magamnak is, mert anyós is azzal zaklat hogy monjam meg mit szeretnékKép)...és ez annyira rossz, én nem szeretem már a karácsonytKépKép és eddig egy normális karácsonyunk se volt...mert csak abból állt, hogy egyik családhoz mentünk zabáltunk, aztán a másik családhoz és ott is zabáltunk...
Tök gáz, de én ugy elutaznék karácsonyra valahova....KépKépKépKép

Na most megkajáltunk, szerintem lassan indul a "délután-esti műsor" úgyhogy levetem a játszóruhát, felhúzom az egy szem gatyám ami jó rám és irány az Árkád, vagy az autoroad-okKépKép
4 órát aludt Léna..remélem kialudta a hisztijét isKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!
A Tesz-vesz-en van gyapjú bundazsák újak 13e-ért nézd meg.
malvinka

Benianyu!

Feltennél minket is a listára?
Tesók: Noémi 1992.09.11. Emma 1996.10.22. Eliza1998.07.02.

Péter 2005.09.12. 3800g 51cm Szegedi Női Klinika
Én 37éves vagyok (kész banyának érzem magam mellettetek :-)

Köszi picur petusKép
picur4

Megann!
Gyapjú bundazsákot a Tesz-Vesz-en lehet kapni újak és 13eFt.
malvinka

Csípőszűrés, UH:
nálunk minden ingyenes, legalábbis nem szóltak, hogy készítsek lóvét.. UH-ra karácsony utánra kaptunk időpontot a Bethesdában és asszem jövő héten megyünk ide Újpestre a Jókai u-ba az orthopédiára a szűrésre. 7 éve ilyen nem volt.

Na hazaértünk az ebédjáratból anyuéktól. Tökjó, csak 1 babakocsinyi távra vannak. 3-kor evett a bébim, és most, hogy betettem az ágyába hallom már nyekeg. Kezdődik az éjfélig tartó táncmulatság Kép, merthogy egész de. megint aludt.

Szerencsére jön haza férjem és hozza haza a nagyfiamat is, úgyhogy nem leszek egyedül. Kép

Megann! Kitartás, és kiváncsi vagyok hatásos lesz-e a kocsikázás (ha egyáltalán szükség lesz rá). Kép

Dóri
Vendég

Bocsi 2x írtam mert az első nem jelent meg legalábbis nekem.

Petus nagyon édi.
malvinka

Mea!
Nagyon szép a Lívike és Te is nagyon csinos vagy Kép

Szilvi!
Márk nagyon édes, úgy látom szeret fürdeni.
Éjszaka átalvása nálunk Noelnél 10 hetesen már volt (este 9-reggel 8) és ő is csak szopott, szóval mindenki reménykedhet, mert van ilyen!
Leon is ma 8:10-kor kelt és tegnap már 9 előtt aludt. És ő is csak szopik.
Nálunk most a nagyobb kel éjszaka 2-3x, mert beteg + foga is jön. Szóval aludni nem tudok Kép
Szerintem ez inkább gyerek függő, ki mikor tanulja meg átaludni az éjszakát. Barátnőm gyerekei még 9 hónaposan is 3-4x keltek éjszaka.....De 1 éves korukra azért már nincs/volt probléma.
Mindenkinek kitartást az éjszakákhoz!
Mi hat hetesen raktuk Noel szobájába Leot, addig a nappaliban aludt mózeskosárban. Én nem bírok aludni, ha mellettem van, mert minden mozdulatára felkelek. Csak hason hajlandó aludni..

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Malvinka! Milyen vízkőoldót szabad használni a mellszívóhoz? Az enyém tök vízköves már, próbáltam ecetes vízzel, de az nem szedte le.

Megann! Még jó, hogy nálunk már nincs itt a mérleg, mert most tutira halálra paráznám meg bőgném magam. Pár napja estére megint nincs elég tejcsi. De így, hogy nem tudom pontosan milyen keveset eszik a manó, nem is idegesít annyira. Mivel Olivér végigalussza az éjszakát reggelre, totál be van durranva mindkét cicim, olyankor az egyikből eszik, a másikat lefejem, és este azt kapja pohárból kanállal.
Tegnap Apa tejcsi melegítéskor véletlenül kiborította az egész zacskóval 70 ml-t. Hát én úgy kiakadtam... Nem értette szegénykém, hogy miért kiabálok vele. Ha tudná, milyen szar órák hosszáig cseppenként fejegetni a tejet, akkor biztos jobban vigyázna rá...
Úgy döntöttem, hogy inkább veszek egy cumisüvegmelegítőt, minthogy a drágám kiborogassa a tejet.

Kép
vrucsincá

Annamami írt, hogy még 2in1 vannak. Én azt hittem, hogy már a kórházban van. De majd biztos felnéz.

Picur,

Petus nagyon édes! Nem semmi, hogy a negyedik gyereked! Beírlak a táblázatba titeket. Kép

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 14 hét + 1 nap
Helga Első baba Született 2005.08.01 Botond 30 év / Bp. 3500 gr, 55 cm 13 hét + 3 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 12 hét + 5 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 12 hét + 4 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 12 hét + 1 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 11 hét + 2 nap
Malvinka Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 10 hét + 6 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 10 hét + 3 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 10 hét + 2 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 10 hét + 2 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 9 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 9 hét + 3 nap
Csillahbabe Első baba Született 2005.09.01 Bulcsú Soproni Erzsébet Kórház 26 év / Sarród 3600 gr, 53 cm 9 hét + 0 nap
Csikken Első baba Született 2005.09.01 Roland HIETE Dunaharaszti 3055 gr, 55 cm 9 hét + 0 nap
Barbapapa Noel 2004.04.17 Született 2005.09.01 Leon Péterffy 29/ Bp. XI. 4070 gr, 54 cm 9 hét + 0 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 8 hét + 5 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 8 hét + 4 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 8 hét + 2 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 8 hét + 2 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 8 hét + 2 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 8 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 8 hét + 0 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 8 hét + 0 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 7 hét + 6 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 7 hét + 6 nap
Picur 4 Noémi 1992.09.11, Emma 1996.10.22 és Eliza 1998.07.02 Született 2005.09.12 Péter Szegedi Női Klinika 37 év 3800 gr, 51 cm 7 hét + 3 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 7 hét + 2 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 7 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 7 hét + 2 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 7 hét + 1 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 6 hét + 6 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 6 hét + 6 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 6 hét + 0 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 5 hét + 6 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 5 hét + 6 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 5 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 5 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 4 hét + 4 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 4 hét + 4 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 4 hét + 2 nap
And Első baba Született 2005.10.04 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 2400 gr, 49 cm 4 hét + 2 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 3 hét + 6 nap
Jatka Első baba Született 2005.10.07 Dóra Judit Péterffy 28 év 4050 gr, 53 cm 3 hét + 6 nap
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 3 hét + 1 nap
Ppanna Első baba Született 2005.10.12 David Algír 25év / Algír és Bp 3300 gr, 50 cm 3 hét + 1 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 Született 2005.10.13 Dominik Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 4250 gr, 52 cm 3 hét + 0 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 Született 2005.10.14 Viktória Dorottya Uzsoki 28 év / Újpest 3550 gr, 56 cm 3 hét + 0 nap
Hari Első baba Született 2005.10.14 Lili Dóra Szt. István 30 év / Bp. XIX 4200 gr, 58 cm 2 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 Született 2005.10.15 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 3050 gr, 52 cm 2 hét + 5 nap
Uxi Első baba Született 2005.10.28 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 3100 gr, 53 cm 0 hét + 6 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 40 hét + 2 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Áron Budai Honvédkórház 30 év / Bp. II. 38 hét + 4 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 36 hét + 2 nap
</pre>

benianyu

Benianyu!
Nagyon szépek vagytok ti is! Köszi a táblázatot Kép

Uxi!
Gratula a babóhoz, a szopizás nekem is fájt, sőt ki is repedt a mellbimbóm mind a két gyereknél az első napokban, tiszta seb volt. Pedig jól szopiztak, mert soha többet nem volt probléma. Egy-két hét és elmúlik!

Leon is nagyon nyűgös estefelé, 5-6-tól megy a műsor fürdésig. de utána legalább álomba szopizza magát.
Mea!

Nekünk bébé comfort mózeskosaras babakocsink van, még Noel kapta. Jó, csak elég nagy helyet foglal, kis kocsi csomi tartojába el se fér.
A vázra külön lehet rárakni a mózeskosarat, hordozót és a sportrészt is. Mondjuk mikor Noel 10 hónapos volt, vettünk egy esernyőkocsit, aminek dönthető a háttámlája, mert az ugye könnyebb és kisebb.

And!
Nekünk 4 hetesen még nem volt napirendünk, most is csak az esti fürdés az egyedüli fix pont!
Szóval ne aggódj
Fejni én egyátalán nem fejek, annyi tejcsi van, amennyi Leonnak kell. Nekem pl. ez a kényelmes, így is elég munka van a két gyerekkel, hát még ha fejnék is!
Aludni Loen megtanult egyedül, mondjuk én hagytam sírni. Lehet, hogy ez most gonoszul hangzik és nem is órákat, csak mindig egy kicsit többet. Mondjuk már látom, hogy ha nagyon üvölt, akkor nem fog elaludni, akkor felveszem, kicsit ringatom, esetleg újra cicire rakom. Ha megnyugodott, akkor visszarakom az ágyába, kicsit nyüszizik, de elalszik egyedül. Szerintem picit lehet sírni hagyni őket.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu!

Nagyon köszönöm! Most már kicsit itthon érzem magam köztetek!!! A fiaid gyönyörűek, büszke lehetsz rájuk! Te is nagyon jól nézel ki! Én most még fényképező elé sem merek állni :-))

Hát nagy elhatározás kellett a negyedikhez, de megérte! Mivel már a többiek iskolások, így nagyon elkényelmesedik az "emberlánya" és nehezen adja fel a szabadságát. De mikor megszületik egy ilyen kis tünemény, akkor nem is értem, hogy mit hezitáltam rajta. Tudom, hogy kellene Petusnak is mégyegy kisöcsi, mert nagyon egyedül maradna itt a sor végén. Nekem a két kisebb lányom között 20 hónap van. Ez azt jelentte nekem, hogy az első egy évben nagyon nehéz volt (azóta festetem a hajam :-)) de azóta, mintha ikrek lennének, minden különórára együtt járnak.

Oltás ügyben senki nem tud infókat???
picur4

Dóri,
Megadod a Bethesda UH szűrés számát? Akkor megyünk mi is oda. Bár annyira nem vészes, 4000 forint, de olyan szemtelenségnek tartom, hogy fizetni kell érte.
Ortopédiára mi is a Jókaiba megyünk, a Lengyel doktornőhöz.

Ildi,
Talán itt olvastam, de nem emlékszem, hogy ki írta. Egy késhegynyi gyógyszertári citromsavat kell a sterilizálóba tenni. Én vettem, minden alkalommal teszek bele és már olyan szép vízkőmentes lett.

Elhiszem, hogy kiakadtál, hogy kiborult a lefejt tej. Amúltkor nekem is kifolyt kb. 20 ml és én is mérgelődtem, pedig nekem egyelőre elég könnyen megy a fejés, még nem is adtam Daninak lefejt tejet, mindig elég volt a ciciben eddig. Majd, ha elmegyünk Apával moziba, akkor a Nagyi megeteti. Kép

Benianyu

benianyu

Hari-híradó!!!!

Ma voltam a Schöpf-Méreiben, így benéztem Harihoz. Az engedélyével hoztam nektek híreket:

Fizikailag úgy tűnik rendeződnek a dolgai. Így, ha minden igaz, akkor holnap hazatérhetnek a kórházból. A lelkének viszont azt hiszem, nagyon jót tenne egy-két Duduklycillin. Kép És Lili gyönyörű baba.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Egy kis kacajos kép, ha nem baj :
Kép

KépKép
Kép
csikken

Róki, neked Siklós volt a dokid?
Nem kell mostanában menned oda?
Nekem is ő volt a dokim, de cukor miatt átkerültem más orvoshoz és korházba.
Igy mivel nagy a valószínűsége, hogy a következő babánál is elő fog jönni így már nem megyek vissza hozzá, csak gondolom kellene neki szólnom. Vagy elég, ha felhívom a csajszit?

Nektek mit ajánlott a dokitok a fogamzásgátlásra?
Én felirattam spirált mert azt mondta, hogy gumi vagy spirál, mert nem jó a gyogyi ha szoptatok.
Ki akartam váltani és 40 000 Ftot akartak kérni. Ezért majd csak januárba váltom ki, bár férjem azt mondta megkapom karácsonyra Kép jó fej, mi?
Ismét mérgező cumit találtak a fogyasztóvédelmiek valamilyen cumiba. PVC volt benne.
Tehát normális, ha hideg a kis keze-lába a kincsemnek?
Olyan jó, hogy ilyen sok gyönyörű baba van itt.
Pusza: Kriszti
Ja, Zsófy. Ma mondta egy ismerősöm, hogy az a babakocsi 40 000 Ft körűl van a BabyPlanetben.

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Uxi,
háromszoros HURRÁÁÁÁÁÁ! KépKépKép

Cicik nekem is fájtak, ki is sebesedett mindkettő, de tényleg elmúlik két hét alatt, és a terhelést is megszokja a cickó. Szoptass minél gyakrabban, hogy jó alaposan kiürüljenek, akkor lesz jóóó sok tejcsitek.

Ügyes legyél, sok sikert, és mihamarabbi rendet!Kép

Harinak,
örülök, hogy jobb már, és soook lélekpuszi!

Benianyu,
jó fotó, meg az is ami a profilodban van, de nekem a kórházi frizud jobban bejött, az olyn dzsimmihendrixes volt KépKépKép

Csikken,
édes pofi Kép Harasztira költözünk mi is hó végén, te merre laksz? Engem onnan rabolt el párom négy éve, 22 évi ott lakás után, aztán most bekktúdö fjúcsőr KépKép

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Még mi is élünkKép
A párom megint kórházban, így nincs időm semmireKép
Bár remélem, hogy végre kivizsgálják és rendbehozzák.
Harival mi újság?
Azért jobbulást kívánok nekiKép

Rokica!
Ma gondoltam rádKép
Ott jártam a Jókai utcában. Erhardnak ma volt a csípőszűrése.
A Lengyel doktornő vizsgálta és rendben volt minden. Engem is Õ műtött 5 és 6 évesen és még megismert! Nagyon jó orvos!!!

A nyaka miatt megyünk gyógytornára 8-án.

Most fürdünk, kajálunk, de ma éjjel is ráérekKép
Visszaolvasgatok, amíg Erhard alszikKép

Még egy kérdés!!!!!!
Akinek a Babócája már megkapta a 2hónapos oltást!
Nagyon fáj nekik?
Azt hova adják?
Vagy csak az esti láztól kell tartani?

Addig is kellemes estét!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Benianyu!

Beutaló mindenképp kell (30 napnál nem régebbi) és a központi számot kell hívni, ahol az ultrahangot kell kérni: 364-9020

Jókaiba mi is a Lengyel drnőhöz megyünk, remélem minden rendben lesz.

Most Apa ringatja babácskát, legalább be tudtuk fejezni a vacsit. Kép Gergő olyan aranyos, simogatja a hajacskáját és segít a fürdésnél. Kép Kép

Dóri
Vendég

de gyönyörű babák vannak ebben a topikban!KépKépKép

Uxi: újra nagy-nagy gratula!! sokáig azt gondoltam mi egyszerre fogunk nagyjából szülni, és tessék, Eszti tegnap volt 4 hetesKép, nem én vagyok az uccsó a táblibanKép Sok boldogságot és jó egészséget!!!

Szilvi, Megann, Kóbor!!!!
Nagyon köszönöm a válaszokat, sok megnyugtató van bennük! én annyira szeretnék "normális" anyja lenni az én tündérkémnek, de sikerül mindig parázni valamin. inkább le sem írom, mi a fő para, apa már fogja a fejét, hogy mindent túl aggódok, de nekem ez az anyai szeretettel együtt jár, próbálok k..va laza lenni, de a vak is látja..

ma pl szinte egész nap aludt eszti, ilyenkor fennt szokott lenni, de megint bealudt kaja után. nem is tudom most már, h szeretném-e hogy éjjel meg fennt legyen-e..

na befejezem a hisztitKép
ráveszem apát, hogy a fürcsi-time legyen szigorúbban betartva (kár, hogy nála az apai ösztönök a fociszeretetet nem überelik kellőképpKép)

Hari, remélem hamar idekukkant, amikor hazaér, és kap itt bőven DuduklycillintKép

Megann! ne nézd már a rosszat a karácsonyban! én úgy várom már! együtt hármasbanKép eddig nálunk is így volt, ahogy mondod, ráadásul még dolgoztam is, nem is éreztem, hogy karácsony van, de most megbeszéltük, hogy nem megyünk, család jöjjön látogatóba (nagy karácsonyi vacsira ne számítsanak), de 2,5 hónaposan nem szeretnék esztivel órákat kocsikázni (végre van alibiKép)

felébredtKép

and

KépKép
KépKép
and

Benianyu:

Én úgy tudom, Annamami jövő hét kedden vagy szerdán szül... hogy mikor megy kórházba, arra már nem emlékszem...

Esti nyűgi:

Nálunk is van. Hálistennek olyat ritkán csinál, hogy kézben is vigasztalhatatlanul üvölt (de volt már ilyen), viszont olyat igen, hogy csakis az a jó, ha sétál vele valaki. Tehát nem elég kézben, nem elég mondjuk zötyögtetni, hanem kimondottan mozogni kell vele. Ha már ez sem nyugtatja meg, akkor vagy éhes, vagy már olyan fáradt, hogy ilyenkor lerakom vizszintesbe, és általában max egy 30 perc erőtlen "Ájjj.... ájjj..." után kiüti magát... ez nem tudom, számit-e annak, hogy hagyom sirni. Nem igazán sir, csak igy felkiált. Ha sir, akkor akcióba lendülök, visszarakom a cumit (amit egyre gyakrabban kiköpköd), megsimogatom a fejét, esetleg felveszem egy utolsó komfortszopira, ha nagyon nem akar lenyugodni. Általában ha már fáradt (és azért ezt lehet látni, mert leragadnak a szemei, de küzd hősiesen az álommanók ellen) akkor az utolsó szopival elaltatja magát.

Egyébként most pár napja vettem észre, hogy már van olyan, hogy kézben nyűgi, de az ágyában elvan. Ébren. Szóval most már megértem azt is, hogy "kéri" hogy tegyem le. Ez egy kicsit megdöbbentett, nem gondoltam volna egy 2 hónaposról.

And:

Zsuzsa baba is kabálózik, és forgatja a fejét. A legújabb, és nem tudom kitalálni mikor csinálja, illetve hogy mit jelent mikor csinálja, az hogy kiabál (nem sir, csak kiabál), mellrerakom, hármat sziv, elforditja a fejét, visszafordul, hármat sziv, elfordul... tömi a kezét, kiabál... visszafordul, hármat sziv, elfordul. Nem értem.

Van egy-két hipotézisem. 1. Játszik és tanulgatja, hogy ha forgatja a fejét, mit ér el vele. Hol van cici, hol nincs cici. Mert van amikor egész békésen csinálja. Ha kiabál is mellé, akkor 2. Nem úgy jön a tej, ahogy ő szeretné vagy 3. Kényelmetlenül érzi magát, rotyiznia vagy büfiznie kéne.

De ezek csak feltételezések.

And!

Én nem éneklek vagy beszélek Zsuzsához rendszeresen (oké, énekelni szinte sose szoktam). Mikor az a problémás periódusunk volt és nem akart mellből szopni, csak cumisüvegből, minden alkalommal mikor rácuppant a mellemre, nagyon megdicsértem, és akkor beszélgettem is hozzá, remélem megnyugtatólag. Akkor elmondtam őt minden szépnek, hogy milyen szép és ügyes és okos és aranyos. Kép Õ meg csak nézett a szép kék szemeivel és szopizott.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

felsírt, és már azt hittem az esti üvöltözés kezdődik, de nem. megint evett, és megint alszik. ez nromális?

köszi Rókica a válaszokat!
a hipotéziseidből nekem a 2(-3)-ra tippelnék. eszti is van h kiköpi a cicit, akkor büfizünk v csak várunk egy kicsit és visszateszem és eszik tovább. de az is lehet h más miatt tömi a kezét és csak megszokásból-jó érzés miatt szopik 2-3-at.?
én mindig megdícsérem esztit, amikor ügyesen kapja be a cicit és nem is nyel félre, meg amikor egy jó embereset böffent vagy trottyantKép
asszem még kell egy kis idő, hogy szokjuk még jobban egymást.
csak belegondoltam, hogy egy hónapja vagyunk éjjel-nappal együtt, és már jobban kellene ismernem őtKép
de jó, h Zsuzsa kéri, h hadd legyen egyedül! "kamaszodik"?Kép

eddig 7 órát jelöltem meg fürdésidőnek, apa meg még sehol, ha meg hazaér még eszik..ennyit a napirndünkrőlKép

itt durmol már megint a kiscsaj, mi lesz itt éjjel?!

KépKép
KépKép
and

Megann!

Valamelyik babás könyvben olvastam, hogy ennek a jelenségnek neve is van, úgy hívják esti panaszkodás. Nekem Lili is csinálta és most Andris is. Lilivel kicsit nagyobb korában én is vásárolni jártam, vagy tornázni esténként, ő jól elnézelődött, zene is volt, én meg fogytam. Andris még túl kicsi, úgyhogy egyelőre szívás.

Védőnőm újabb érdekes infóval állt elő (még sosem hallottam). Éjszaka is min 3 óránként kell szoptatni, mert különben leesik a baba vércukra.
Hallottatok már erről?

Benianyu!
Szerintem is pofátlanság pénzt kérni az UH-ért! Édesek a fiúk! Nálunk én vagyok a gyenge láncszem. Lili sokkal nyugsabb, mint vártam, én mégis türelmetlen vagyok. Dudukly patikaszerére én is benevezek!

Picur!
Irigyellek a 4 gyerkőcért!
Én ezt nem fogom tudni megcsinálni és ezt sajnálom! De ez szuper, hogy Nálatok ennyi van! A lányok bizti sokat segítenek. Nekem is van egy 12 évvel fiatalabb húgom, nagy on élveztem, hogy élő babám van.

Gratulálok a friss mamáknak, gyönyörűek a babák!

Ayse

ayse

itt egy sírós kép:
Kép
és ez csak a kezdet.. ott a bal oldalon én próbálok a füléba susogni, de a nagy ordítozától nem szokta meghallaniKép ekkor jön apa a mozgalmi dalaival, ill. megpróbálja túlüvölteni esztit, gondolhatjátok...

KépKép
KépKép
and

ANd!

4 hetesen Zsuzsa se aludt el egyedül még... csakis kézben, de én ezt tök természetesnek vettem. Még úgy is gyakran felriadt (még mindig) ha elalvás után letettem valahova. Gyakorlatoztunk. Elaludt, letettem. Felébredt, felvettem (ha sirt). Türelemjáték. Az egy kicsit később jött, hogy este már "egyedül" aludt el, irtam is ide hogy milyen büszke vagyok, hogy leteszem, nézi a forgóját, rágja a cumit és elalszik. De szerintem 5-6 hetes volt már. Azonkivül minden baba más. Látod, Megann babája minden további nélkül alszik mint a kisanygal ahova lerakja. A legtöbb babának ez még magas, meg kell tanulniuk elaludni.

Vrucsincá, And!

Kevesebb tej. Van hogy én is úgy érzem kevesebb a tejem estére, de aztán rájöttem, hogy főleg akkor érzem igy, és akkor a legproblémásabb, ha elfelejtek inni, illetve túl sok szénsavas szart iszom, és nem elég vizet. Próbáljátok meg, hogy estére elkezditek vedelni a vizet, hátha segit.

Megann!

Napirend meg kifárasztás... én azt vettem észre, Zsuzsa nyűgösebb, ha túl sok inger érte őt napközen. Pl, ha túl sok helyre mentem vele, vagy túl sok ember kapta őt kézbe (mondjuke rre te háklis vagy, úgyhogy lehet hogy ez nálatok nem probléma). Szereti ő a kis megszokott rutinját, úgyhogy erre fogok ráhajtani... én 6 és 7 között fürdetem, ahogy sikerül, de úgy tűnik a végső bealvás 7:30 táján szokott nála megtörténni. És aztán éjfél és 2 között ébred újra.

Megann!

Irod, hogy még most sem sok a tejed, kérdem én, ha háromszor annyit fejsz le mint Léna megeszik, akkor szerinted mi számitana soknak??? Ne akarj már fejőstehén lenni. Kép

Mérleg bebetonozását pedig támogatom. Kép

Picur!

Én ma beszéltem a doki néninkkel és ő azt mondta, most még nincs semmi tennivaló, ezt a 2 hónaposat megkapja Zsuzsa, bár lesz valami átfedés az új rendszerrel... de ő azt mondta, nem kell megvenni az újat, mert az a három hós, nem a 2 hós.

Jó látni, hogy ebben is minden orvos mást mond. :P

Csikken:

Igen, én hozzá jártam/ok, bár nőgyógyásznak sztem nem tartom meg, mert ahhoz drága. Úgyhogy akarok keresni valakit Újpesten. Nekem minden további nélkül felirt fogamzásgátló tablettát, spirált nem is emlitett. Hmm. Egyébként szerintem attól függ, hogy szólsz-e neki, hogy milyen viszonyotok volt mig hozzá jártál. Hogy őszinte legyek, szerintem nem tűnne fel neki, ha egyszerűen nem mennél többet hozzá, pláne ha nem is tudja, van/lesz következő gyerek...

Angelani!

Örülök hogy még megvagytok!!! Kép Mi szerdán voltunk csipőszűrésen, de fogalmam nincs, ki nézte meg Zsuzsát. :-/ De minden rendben vele. Párod hogy van?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: