A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Ortopédia
Nekünk a doki automatikusan ad beutalót a szemészetre és az ortopédiára is.Nekem azt mondta,hogy ha már 2-3 hete jár akkor mehetünk.Bandó még nem egész 2 hete járt mikor elmentünk.Csak megnézi hogy jár mezítláb,és a talpacskát nálunk még a csípőt is megtornáztatta.

Inimma
Mi 1 hete vettünk a salusba cipőt,de még nem volt téli bélelt modell,és csak egy fazon volt ami jó volt Bandóra az is fűzős.Mikor kérdeztem hogy mikor érkezik téli cipő nem tudta megmondani,azt kérte telefonáljak.Szóval szerintem hívd fel őket előbb.

Csirkesz
Apa Kép Kép Kép

Maccs
Sajnos nem igazán volt idő Bécsre.Ebédeltünk egyet,majd mentünk a kórházba,ott voltunk 4 órát és jöttünk haza.

Nálunk cici nyomkodás van,biztos a keménységét vizsgálja Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Az elmúlt napok szokása szerint megint fent kukorákol még minidg a gyerek.. Kép

Innima! Nálunk Lili hintalovat fog kapni, ha az isten is úgy akarja, és megérjük.. Kép Reméljük Csongi lábának nincs komolyabb baja, szerintem sok tartáshibát kinőnek, de az is lehet, hogy én nem veszem ezt a cipős-témát elég komolyan...
Csajok! Kinek mi a felfogása ilyen cipő-szempontból? Nekem semmilyen extra ilyen-olyan cipőm nem volt soha, sőt a hugom mindig örökölte az én cipőimet, aztán mégsem lett semmi bajunk egyikünknek sem. Ezt a Salus cipő.mániát is fenntartásokkal fogadom, lehet /bocsánat, ortopédiai segédeszköz boltos ismerőstől tudom, hogy biztos/, h ebből is jutalékot kapnak, azok akik küldik az embert...

Csirkesz! Apája majd csak hazatalál, ezeknek a pasiknak mindig csak előttünk van kő kemány véleménye! Kép CSüti itt van egy köpésre, egy drogos már nem is alszik adig egyet sem! Kép
Nálunk a még mindig szopi miatt a polóból kipakolás és állva önkiszolgálás esett meg egyszer-kétszer, de nem nagyon engedem, mert otthon még csak csak elmegy, de ha már ismerősöknél játszaná el ezt... Kép

Csengő, jó, hogy ilyen jól van a kislány, a többiek viszont Kép Kép Kép Kép Nem lehet könnyű egy ilyen szobában lakni!

Megyek felmentem apát, és próbálkozok egy altatással újra..

Macs
maccs

SziasztokKép

Nálunk is ad beutalót a dokker járáskor, amúgy mikor 6 hónappos kontrollon voltunk bepecsételték, hoy járáskor ismételt kontroll.Dokkerhez pénteken megyünk akkor ad beutalót és 15. havi szuri időpontot is.
Maccshoz hasonlóan én sem vagyok híve a márkamániának, a cipő lényege nem az, hanem hogy jól tartsa a lábfejet, legyen kényelemes a járás benne, könnyű puha gumi talpa.Nekünk most playshoes van.
http://www.playshoes.com/de/142100.html a téli
http://www.playshoes.com/de/146789.html az őszi
a szandiról nincs fotó.
Nem reklámozni akartam.
CSikeszKép
A germánok megint elrabolták Boti-apátKép Meg tudlak érteni milyen rossz lehet segítség nélkül, én is hasonló cipőben vagyok.Fogak nekünk is csiga mód lassan jönnek.Kibukkanókhoz gratula.
Ha van időd küldd már el a kakaóscsiga receptedKép
noemipost@hotmail.com
MaccsKép
Az előző hozzászólásokhoz --(--(-@ NoparaKép A hintaló ötlet nagyon jó, nálunk most a nagyoroszlánján lovagol Heléna néha rajtam isKép.Mi talán vmi építőt veszünk, hátha leköti.
Heléna is kicsomagolósKép Csak otthon hagyom neki, most állandóan szopna(és szopik) a foga miatt, jó fájdalomcsillapítás egyébként.
CsengoKép
Jó hogy minden rendben van a kislánnyal.Szörnyű lehetett a rosszabbik esetben.

mozgolódást hallok, remélem még hagy egy kicsit...

Noémi
fantikbaba

CsirkeszKép látszik hogy nagyon reggel van még
fantikbaba

SziasztokKép

GnéKrisztiKép Szerencsére nekem annak idején rendeződött anyósommal a viszonyom, mikor megszületett Ákos. Előtte eléggé tűz-víz ellentét volt köztünk. Sajnos, már 3 éve meghalt, a végére már szinte barátnők voltunk...Remélem, nektek is rendbejön a kapcsolatotok.

Nikk: Sajnálom nagyon a nénit, én is találkoztam nagyon beteg emberekkel, és nagyon rossz, hogy már semmit sem tehet értük az ember. Ilyenkor a legfontosabb, hogy mindig - vagy amint lehet -, legyen vele valaki, mert ez nagyon sokat számít. Így, hogy Bécsben van, kicsit nehezebb, sok erőt és kitartást kívánok!!

InimmaKép Tiszta Amerika, ami itt van, még jó, hogy nem lett semmi bajotok!! Azt hiszem, én is be lettem volna tojva.
Mi is nézzük a Lostot a férjemmel, de már kezd kicsit elvont lenni, kíváncsi vagyok, mi lesz még ittKép

OrtopédiaKép Ez ügyben elég szkeptikus vagyok. Mikor Ákos bölcsis volt, 2 évesen, azzal fogadott egyik délután a bölcsi vezetője, hogy a gyerek labilis, mert mindennek nekimegy. Tudtunk és beleegyezésünk nélkül megvizsgáltatták neurológussal.... Elküldtek EEG-re, meg neurológushoz is, negatív. Aztán, mivel mennünk kellett ortopédiai kontrolra, ott megállapították, hogy a sarka kicsit befelé dől, és belső sarokemeléses (3 mm) cipőt kell hordania. A fontos, hogy hátul mindig legyen megtámasztva a sarka, hátul zárt cipő, még szandálból is. Kb. 4 éves korára teljesen rendbejött a lába, azóta sem volt vele semmi baj. De minket küldözgettek annak idején mindenhova.....mikor sokat nyújtogatta a nyelvecskéjét, elküldtek endokrinológiára, hogy biztos nagynyelvű....negatív. Nem nőtt be elég hamar a kutacsa, már 8 hónaposan küldtek szakrendelésre, hogy biztos D-vitamin hiányos...negatív, csak 36. hétre született....
Akkor megfogadtam, hogy engem aztán ijesztgethetnek akármivel, ha lesz még egy gyerekem, tuti nem fogom ide-oda cipelni.
Szerencsére a gyerekorvosunk nagyon jó, így ilyen problémák, meg ide-oda rohangálások nincsenek már.Kép

MaccsKép Örülök, hogy jobban vagy, az meg, hogy nem panaszkodom, azt jelenti, hogy itthon tényleg nem érzem magam rosszul!! Lehet, ha rosszabbul viselném, valószínűleg többet hallanátok panaszt, de így azért nem. Ez megelőző kezelés, más sokkal pocsékabb állapotban van még egynapos kezeléstől is, ez függ attól, milyen erősségűt kap, meg attól is, ki hogy fogja fel, a szervezetétől. Nekem rengeteget segít a családom, a barátaim, mindenki biztat, mellettem áll - többek között Ti is -, és így higgyétek el, sokkal jobb!! Olyan barátnőm is mellettem van, akivel már évek óta nem találkoztam, de mikor meghallotta, hogy beteg vagyok, rögtön jelentkezett. Erőt ad a két erős, egészséges fiam, akik mindennap meggyőznek arról, hogy értük érdemes. A férjem, akivel már 13 éve vagyok együtt, és hiába mentem át lelkileg és testileg változásokon, érzem, hogy a szerelme, a szeretete még mindig változatlan, sőt, még jobban ragaszkodik hozzám.
Mindenkinek a saját és a családja problémája a legfontosabb, ezért ne szégyelld magad, hiszen szép is lenne, ha mindennap csak a szép meg a jó történhetne velünkKép

CipőKép Mi itthon nem adunk Bazsira cipőt, általában mezitláb vagy egy zokniban rohangál. Abban is egyetértek Maccsal, hogy annak idején nem voltak ilyen hiper-szuper cipőcskék, mégis kevesebb lúdtalpas vagy rossztartású gyerek volt. Szerintem a mozgás sokat javít, emlékezzetek vissza, milyen sokat voltunk lent a játszón, én legalábbis állandóan lent lógtam, labdáztunk, bicikliztünk stb.
A mostani gyerekek, értem ezalatt az iskolásokat, keveset mozognak. Ákosnéknál csak heti 2 óra tesi van, van olyan suli, ahol alsóban nincs is tesi.
Szóval, ezekre kellene odafigyelni kicsikétKép

CsirkeszKép Kitartást csütörtökig, mindjárt itt van!! Énférjem is olyan, hogy na, most megmondom nekik a magamét, aztán persze minden megy tovább a régi kerékvágásban, én már csak mosolygok rajtaKép

AjándékKép Hintaló nem is rossz ötlet, épp törjük a fejünket, mi legyen a két gyereknek karácsonyra, ill. Ákosnak még dec. 13-án lesz a szülinapja, arra is kell.

Na, kicsit sok voltam, szép napotKép

Lau
lau

Sziasztok,

CsirkeszKép Mondaám, hogy megyünk és kirugdosunk az egyedüllétből, de sjana apája átragasztotta rám a csúf torokfájásátKép Pedig már napok óta semmi odabújás nem volt pont ezért. Kornél remélem tényleg nem lesz beteg.

Pocsék napokKép Szerintem mindenkinek van ilyn. Enyém Kornél pl most szokott le a ciciről végleg. Cserébe állandóan rajtam lógna, de a cicit már nem kériKép KÉREK EGY MÁSIK BABÁT!!!!! Sajna apája ( egyerőre) hajthatatlan. Pedig nekem változatlanul ez a karácsonyi ajándékötletem magamnakKép

A fiam mindent megért, főleg, ha róla beszélünk. A cipőjét zokniját mutatja, ha szóba kerül, és persze vigyorogva húzza le, ha azt mondjuk.

AZóraátállítás óta 6 órakor kell fürdetni, és reggel 7-ig alszik. Így az estéink hawaii nyaraláshoz hasonlítanak. Próbáljuk fél 7-ig kihúzni. Tegnap 4-től -5-ig aludt, de így is kidőlt. Igaz, hogy pörög ezerrel.

Apum fent volt 2 és fél napig PestenKépKép Unokázott ezerrel. Nagy a szerelem Kornéllal, főleg,ha azt nézzük, hogy amikor megfogant apám az abortuszt javasolta. Hónapokig nem álltam vele szóba rendesen. Most viszont ő fürdetett, ami nagy szó,mert másnál ordít Kornél ilyenkor. Igaz, hogy itthon voltam, és ez elég Kornélnak.

Karácsonyi ajándékokKép Nálam tete van velük a szekrény, már nem veszek semmit. Amit vettem: építőkocka, kisautó, 9 darabos kirakós kocka háziállatokkal, Nagy darabos fa puzzle, és amit örököltünk: játékvár óriási drarbokból összerakhatóan.Hntaló helyett a fiam a babataxi hintatalpát használja csak úgy babataxi nélkülKép
Ja és a fiam megkapta most az én régi babámat( csecsemő baba textil test és műanyag karok) azóta ölelegeti és hurcolja magával ezerrel.

OrtopédiaKép Minket az ortopédus bácsi felálláskor látott utoljára. Amikor megemlítettem, hogy Kornél nagyon befelé fordítja a lábát. Nevetett, és azt mondta fogóreflex. Szóval dont worry, mert minden gyerek csámpás picit emiatt. Járjon sokat és kinövi.

MaccsKép Akkor piros lesz a kesztyű. Kornélnak először tetszett a kesztyű, de aztán lerángatta ( na ez még jobban tetszett neki). Képeket rakok majd fel ma.

Most Kornél hívKép

Vera

hvera

Az elobb irtam es amikor el akartam kuldeni,kidobott az Opera. Kép

Nikk,
koszi,hogy szoltal,felhivom oket,mielott odamennenk. Eleg szegenyes szokott lenni a valasztekuk,azert is hagytunk fel az o cipoikkel.

Maccs,
na pont erre gondoltunk a ferjemmel,amire Te is,hogy a Salusnak erdeke eladni a cipoiket.
Csanadnak mondjuk a Karolina uton mondtak a Salus cipot,szoval telleg kellene neki.

Lau,
amikor kiborit a ket fiam,mindig Te jutsz eszembe,hogy milyen eros vagy es bator. Ilyenkor lelkiismeretfuradalasom tamad,hogy boldognak kellene lennem,hogy minden oke es nem csak nyavalyogni ezerrel folyton. Minden elismeresem a tied. Nagyon jo,hogy ennyien szeretnek es melletted allnak!

Akos hany eves lesz?
Kozos ajandekot terveztek a sracoknak karacsonyra?
Nalunk az a gond,hogy Csanadnak rengeteg jateka van,ami ugye jo Csonginak is mar,szoval a kicsinek nagyon nehez vmi ujdonsagot valasztani. semmi otletunk neki. Csanadnak persze van,tobb is mint kellene.Kép
Szulinapjara egy dokis taskat kap,mert mostanaban orvosos a kedvenc jatek es a Boribon beteg c.konyvet naponta tobbszor olvassuk.
Gondoltam meg fiu rongybabara is,de a ferjem elvetette az otletet,pedig szerintem mindketto imadna.
Karacsonyra jo lenne vmi nagyobb kozos ajandek,de szerintem egyelore nincs megfelelo,majd talan 2-3 ev mulva.
Csani karacsonyra tarsasjatekot tuti kap.Ravensburger,elso 4 tarsasjatekom,asszem az a neve.
Holnap benzezek a Budai Skalaba otletert.

Vera,
Csongor is total szetesett az oraatallitas ota. Este 6-nal tovabb nem birja es hajnali Kép negyed 7-kor mar ebren van es jatszani akar.Remelem,hamar visszaall,mert nagyon nem jo ez igy,tiszta nyugos.

Inimma
inimma

Maccs Kép, én nem gondolom, hogy minden védőnő meg gyerekorvos jutalékot kap a Salus esetében. Nem lehet, hogy azért ajánlják, mert tényleg jó, és mert jót akarnak?

Más: tegnap a férjednek megint sikerült nem megismernie az enyémet a boltban. Kép

Most nincs időm tovább visszaolvasni, majd később.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok! Üdvözlök minden babát és mamát!

Bocsi, hogy így újonnan bejelentkezem hozzátok, de már régóta olvasgatlak Benneteket és nagyon sok jó ötletet, tanácsot kaptam már Tőletek, tényleg nagyon jó a topik!
Nekem egy 1 éves nagylányom van (okt. 21-én volt a szülinapja), Zsófi. Szerencsére még Õ is szopizik ezerrel, bár az éjszakai ébredéseket szívesen hanyagolnám már.
Két dologban szeretném most a tanácsotokat kérni, az egyik a cípő ill. járás téma: Zsófi elég későn kezdett mindent, úgyhogy még nem jár, csak mászik (de rettentő gyorsan) ill. feláll mindenfele és néha próbál egyet-egyet lépni. Már van egy kis cipője kintre, de mostmár csak vennünk kell egy meleg őszi/téli cipőt neki. De ugye bentre, ill. hogy előbb meginduljon nem kell cipő, hanem jobb ha mezítlábozik?

A másik a fogával kapcsolatos - 4 fogacskája van kint és ahogy kibújtak a felsők elkezdte csikorgatni őket. Valmelyikőtök babájánál volt ilyen? és abbahagyja majd??? és mikor kezdtek el fogat mosni?

Előre is köszi a segítséget!

Sziasztok
Mariann
kissmano

Szia MariannKép
Üdv közöttünkKép Gratula Zsófi babához!
Szerintem egyáltalán nem baj, ha Zsófi még nem jár, hiszen nem kötelező neki mindent egyszerre csinálni a többiekkel. A mászás meg állítólag nagyon jó agyfejlesztőKép
Bentre a helyedben én egyelőre nem vennék addig cipőcskét, amíg nem jár. Az a tapasztalatom, hogy amíg a lábakat nem járásra használják, addig csak zavaró a cipőcske. Legalább is Botinál így volt. Mindig levette, ha adtunk rá mamuszt. Mióta jár, ő hozza a szandit.
Szóval a cipővétellel még ráértek, de mondom, ez csak az én véleményem.

Pont a fiacskám is fogcsikorgatós baba volt, de ahogy rákapott, úgy el is hagyta pár hét leforgása alatt. Tehát van reményKépKép

Fogat mi az első kettő kibújása után kezdünk.Pontosabban február végén bújt ki az első kettő, ami húsvétra nőtt meg akkorára, hogy már érdemes volt mosni. Így a nyuszi hozta az első fogkefét. Mi már a másodikat koptatjukKép Az első sem koptt ám igazán el, de már sok volt nagyon a fel nem használt fogkrém a szálak tövében, nekem meg az nem tetszett.

OrtopédiaKépKép
Bevallom, hogy mi a csípőszűrés kontrollra sem vittük vissza Botit, mert közben kiutaztunk germánékhoz. Azóta már sokmindenki látta menni, de még senki nem vett észre semmi gyanúsat. Az egyéves status vizsgálaton meg nem is volt téma a lába. Az meg látszik, hogy kettő van nekiKépKép

Mindenkinek köszi a csütörtöki buzdításokat. Mára beszerveztem sóginőt, meg holnapra is be fogom. De azon töprengek, hogy marha jó, hogy Botira így a hamar sötétedős időszakban jön rá a "lakásban egyáltalán nem akarok megmaradni" fíling. tegnap is vaksötét volt, mikor otthagytuk a játszót. Igaz, hogy a végén csak faleveleztünk, de akkor is. Én már rég betojtam a sötétben, egyedül a játszón a bokrok között, de a kis pernahajder élvezteKépKép Na ezért jön ma velünk sóginő, hogy mi ketten féljünk, ne egyedül kelljenKép

NoémiKép
Jó a cipőtök nagyon. Rendeltétek, vagy vettétek boltban? Mennyiért? Vízálló?

Íme a recept:
<!--attachment: Kaka_scsiga-287444.doc*mime_msword.gif*application/msword*21.0**Kaka%f3scsiga%2edoc --><center><pre>
Kép
Kakaóscsiga.doc (21.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

JudyKép
Nagyon eltűntél... Hiába, ilyen kandalló árnyékából és romantikus zegéből-zugából én se nagyon akarnék előkeveredniKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Receptet kösziKép Majd holnap sütök, ha hagynakKép
Vettük, boltban, Mária Nagykerben, a terepszíncipő vízálló, a hasított bőr meleg, de nem vízálló sajna, így trugyi időben csizma lesz rajta (azt még nem vettünk)a cipő 5400 körül volt, a többi modell is ilyen árú.

Jövő héten tali, már úgy váromKép

Noémi
fantikbaba

Szisztok,

MosziKép
Nem tudom neked atkuldeni a kepeket, visszajonnek mar pentek ota probalkozom. Nincs valami mas email cimed?

Bocs a tobbiektol, most hirtelen csak ennyi.
Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok csajok!

Mariann,
az én Márkom is csikorgat, a hátam borsózik tőle, amúgy neki 3 foga van. Õ sem jár még és ő is mindent későn kezdett csinálni. Cipővétellel szerintem is ráérsz. Fogmosás nálunk annyiból áll, hogy minden fürdéskor rágcsálja egy kicsit a fogkefét (gumiból van).

Lányok,
most hogy jön ez a vacak idő és a korai sötétedés kezdek rossz passzban lenni. Kicsit belefásultam az állandó házi munkába és játékba. Lelkiismeret furdalásom is van rendesen, ha egy nap nem játszom annyit Márkkal, mert unom a játékot. Hiányzik a felnőtt társaság, a környékbeli kismamák meg antiszociálisak. Néha arra gondolok, hogy jó lenne kicsit dolgozni, de viszont bölcsibe még nem akarom adni a fiamat. Szóval néha szenvedek magamtól. Kép Volt már valaki ilyen hangulatban?

Az időátállítás jól bekavart nálunk. Pont rászoktunk a 2 helyett 1 alvásra napközben és most vissza kellett térni a 2-re megint. Ha 7-kor kel, akkor 1/2 12-re már tök álmos, megesszük gyorsan az ebédet és már szunyál is, de csak max. 1 órát. 1 óra alvással meg nem bírja ki estig.

Észrevettétek már, hogy a Babylove-os pelus más lett egy kicsit? Vagy csak képzelődöm?

Macsek

Kép

Kép
macsek11

MacsekKép
Ne aggódj, nekem is van ilyen magamtól szenvedek időszakom, nem is kicsit. Ez biztosan a felnőtti társaság hiánya. a környékbeli kismamák itt is vagy olyan "okosak", hogy jobb szóba se állni velük, vagy olyanok, mint a tiedek - antiszociálisak. Hiába állunk egymás mellett 3 cm-re, akkor sem szólalna meg. Még akkor sem, ha a gyereke direkt nekimegy és fellöki az enyémt. Hagyja simán szó nélkül.Kép
A meló nekem is hiányzik, de ugye én most nem nagyon ácsingózhatok pocakkal egy kis visszamenetelre. Bölcsibe meg nem szeretném adni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Macsek,
a szambol vetted ki a szot a Babylove pelussal kapcsolatban. En ugy vettem eszre,hogy sz?r lett!!! Csongi szuletesekor vettem a legkisebb meretet,azzal teljesen meg voltam elegedve. Aztan raalltunk a Pamperse-re,mint Csaninal is.
Most vettem ujra babylove-ot,mert nem kaptam P-t a Rossmannban. Es utalom!!! Mar meg akartam kerdezni ,hogy nektek nem folyik ki a pisi? Csonginak minden reggel pisis a hasa,az egesz pizsije,zsakja. Pedig nem is pisilja tele a pelust. Ja es a kaki is ki szokott jonni.
Soha tobbe nem veszek ilyent. Sokkal tobbszor kell cserelni,szoval igy egyaltalan nem eri meg.
Te milyen valtozast vettel eszre?

Nekem is volt ilyen hangulatom anno Csanival. Most mar nincs ilyen,4 ev alatt beleszoktam. Kép Es nagyon-nagyon sokat segit a rossz hangulataimon a nagyfiam!!! Tok jokat beszelgetunk,nem annyira egyhanguak a napok. szinte orulok,hogy most nem jar oviba. Kép
Nincs senki,aki neha ratok nyitna az ajtot napkozben?

Inimma
inimma

Sziasztok!

Üdv köztünk Mariann! Kép
Nekem Viki okt. 3-án volt 1 éves, és most 23-án indult csak el, de én a lakásban (panel) csak zokniban "járatom", mert parkettás, és járólapos. Szerintem a legegészségesebb a mezítláb járás. Kint már magabiztosan megy cipőben, igaz az utcán még nem meri elengedni a kezem.
A felállást, járást ne siettesd. Rájössz, hogy bár nagyon édi,a hogy megy, állandóan több figyelmet igényel, mint mászó korábban. Én nem rég olvastam egy babakönyvben, hogy 15 hónapos korukig kell elindulni a babáknak. Még nem vagytok elkésve. Kép

Ortopédia: Mi nem voltunk.
Erről jut eszembe. Láynok télére mit jobb venni, bundás bakancsot vagy kiscsizmát? (persze vízállóban gonmdolkodom)

Ajándék: Karácsonyra Viki szánkót kap (még nincs), és mivel 23-án van a névnapja Kép, arra pedig játékokat. Valami montesszori toronyra gondoltam, vagy hasonlóra.

Tcis! Profilba lévő mail címet átküldtem mailen is. (Valamiért nem volt eddig benne, most viszont már igen, pedig határozottan emlékszem, hogy egyszer már bele tettem.)

Macsek!
Megértelek, néha én is így vagyok vele. Unom az állandó játékot, azaz, hogy kitaláljam, mivel foglaljam le Vikit.
Nekem szerencsére közel lakik Lau, de sajna ritkán jutunk el egy közös sétára. Kép

Megyek, mert lassan ébred a csöppség. Mi is 2-szer alszunk, bár néha csak 1-szer. Ha korábban ébred, én visszaaltatom, mint ma is. Most is 1/2 óra alvás után ébredt majd 1/2 óra mire úgy elaludt, hogy letudtam tenni. Kép De legalább így estig így kibírja.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat Kép!
Még mindig vidéken vagyunk anyukáméknál, a gáz még mindig nincs készen a házban.

Szülinap megvolt, nagyon jól sikerült. Volt igazi tortamajszolás Kép. Képeket majd ha otthon leszünk.
Vera! Köszi a receptet, kicsit továbbfejlesztettem, és nagy sikere lett. Kép

Én ma vettem Eszternek kisszandit bentre, bár el még nem indult, de úgy vettem észre, hogy határozottabban állna, ha vmi fogná a bokáját. Nincs rajta mindig és nem is lesz, mert mikor játék közben a sarkain ül, biztosan kényelmelen lehet. Aztán majd meglátjuk, nem erőltetem, ha nem fogja szeretni, akkor nem adom rá.

Mi még nem voltunk az egyéves kori vizsgálaton, pont azért, mert lassan egy hónapja nem vagyunk otthon, de ha hazaérünk egyszer, akkor majd elviszem a kisasszonyt, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt. Legutóbb 11,75 kg volt és 76,5 cm. Elég nagy tündérke. Kép És itt anyu főztje mellett biztosan hízott. Meg nőtt is, mert nagyobb a feje Kép (nem olyan nagy rá a sapka, mint egy hónapja).

Reditke!
A Viburcol kúp mire jó?

Bori
lbori

Hali!

Inimma,
mi főként Liberót használunk, és időnként veszek Babylove-ot. Úgy vettem észre, hogy most más anyagból van a pelus, lágyabb, selymesebb és nem fér bele annyi cucc. Komolyabb balesetek még nem voltak, de gyakrabban kell cserélni. Szóval több csomaggal nem veszek.

Napközben minden ismerősnek, rokonnak megvan a maga elfoglaltsága, max. telefonon tudok társadalmi életet élni. Van, hogy bemegyünk anyuékhoz és ők hamarabb hazaérnek a munkából, mint a férjem, így hamarabb van társaság, de minden nap elzarándokolni itthonról meg fárasztó és macerás. És tényleg nem értem a kismamákat, hogy itt a környéken miért nincsenek olyan aranyosak, mint ti. Kép Pedig próbálkoztam kapcsolatot felvenni velük.

Ajándék: szánkót mi is szeretnénk venni, aztán még fakockákra gondoltam, esetleg favonatra és a hintaló is esélyes lehet, mert Márk is imád rajtunk lovacskázni. Kép Lassan a mi gatyáink is kikopnak a térdünkön, nem csak az övé. Kép Ráadásul nem csak a magunk nevében kell gondolkoznom, hanem a rokonság is kér ötleteket.
Moszi,
a montesszori torony tök jó, nálunk Márk imádja is mostanra már ügyesen össze is rakja (a szülinapjára kapta).
Nálunk még nagy sláger a mesekönyv (leporello) imádja nézegetni.

Moszi,
szerintem a kiscipő jobban tartja a lábát, mint a csizma, bár kevésbbé vízálló.

Körkérdés: hány kaka van egy nap a babóknál? Nálunk napi 3-4 bármit eszik, de ennek ellenére nem hiszem, hogy baja lenne, csak múltkor a védőnő egy picit sokalta, ezért bizonytalankodom. Mondjuk van, amikor csak pici adag van. Na jó nem részletezem tovább. Kép

M.

Kép

Kép
macsek11

Mariann, üdv. Kép Bentre ne adj rá cipőt, csak zoknit, úgy jobban érzi a talajt, meg a mászásban is csak zavarná.
Fogmosás: köpni még nem tud egy ekkora gyerkőc, a szopi pedig helyreállítja a száj PH-értékét, így elég, ha áttörlöd esténként egy nedves gézdarabbal a fogait, de még ezt se muszáj. Vagy adj neki egy fogkefét, hogy rágja, az segíti a nyálképződést, és az is elég egyelőre.
Fogcsikorgatás: szerintem ne vedd észre. Ha rászólsz, annál jobban csinálja majd.

Nekem nem hiányzik a munka, abszolút. Kép Inkább valami kis agytorna, úgyhogy újra nekiálltam az angolnak.

Kép

Kép
liv

Macsek, nálunk általában 1, az utóbbi 3 napban 2. És úgy érzem, ma itt a 3. Kép

Kép

Kép
liv

SziasztokKép
Visszaolvastam, de sajnos mindenhez tuti nem fogok tudni hozzászólni, csak pár témához.

Először magunkról:
Nekünk a 4 nap nem valami vidáman telt Kép
Péntek este 8 óra körül elindultunk a kb 200 km-re lakó nagyszülőkhöz pár napra. Induláskor még Bálint vidám volt és nagyon aktív. Mire 10 után odaértünk, már égett a láztól.
39,3 volt neki és se kúppal, se borogatással nem tudtuk sokáig levinni.
Reggelre a bal szeme körül bedagadt és belilult, mint aki monoklit kapott, de a láza lement. Délben már megint 39 volt. Irány a mosonmagyaróvári kórház, ahol azonnal be is fektettek, bal oldali arcüreg gyulladás, hurutos középfültőgyulladás gyanúval. Máig kaptuk vénásan az antibiotikumot. Hivatalosan benn voltunk végig, de vasárnap hazaengedtek a 15 km-re lakó nagyihoz és naponta 3x kellett visszavuinnünk, hogy megkapja a gyógyszerét és kontrollvizsgálatra.
Szerencsére a kedve jó, mintha kutya baja lenne, csakhogy nem mehetünk ki a hidegbe, így valami rémálom egész nap szobafogságban (főleg úgy hogy máskor mindig kinn lógunk, most is üti a nappali ajtaját és kiabál keféle a kutyának).
Ma délelőtt engedtek el a kórházból, már szájon át kell szednie az antibio-t, branült kiszedték belőle.
Mindez elvileg a 3 hete tartó fogzástól kialakult lightos orrváladék felülfertőződésének köszönhető Kép
6 körül jön doki nénink, mert ő vesz át a kórházi zárójelentés értelmében.
Elvileg nem vagyunk fertőzőek, de ez tök mindegy abból a szempontból, hogy gyerekek közé úgysem tudunk menni, ha egyszer nem léphetünk ki a kecóból Kép

És akkor pár hozzászólás.

Viburcol: lázas vagy láz nélküli nyugtalanság kezelésére vagy banális fertőzések tüneti kezelése. Mi olyankor szoktuk belenyomni a popsijába, ha látszólag semmi baja, de már elviselhetetlen az esti vagy éjszakai sírás, tehát tuti fáj valamije, és ált meg is nyugszik tőle.

Ortopédia: Mi sem voltunk, csak anno pár hónaposan csípőszűrésen, de mondjuk a dévénynél néztek, miután elindult és nekem az elég megnyugtató volt.

Cici nézegetés: Bálint ezt rendszeresen műveli. Mindkét nagymami jó cicis, úgyhogy nekik pacskolja és tapperolja is póló kivágáson benyúlva. Mivel én nem örököltem anyukámtól a nagymellűséget, így az enyémet csak nézegeti és nyomkodja.

CsajokKép Szerintetek, ha már 3 hónapja nem szopik, vajon emlékszik rá, hogy ő szopizott? mert semmi jelét nem mutatja ennek. Ez tök érdekelne.

Karácsonyi ajándék:
tőlünk bábszínház paravánt fog kapni bábokkal, anyukáméktól trambulint, anyósoméktól sátrat.

MacsekKép Nem vagy egyedül......

LivKép
gatáys pelus. Darabig én is használtam, de k. drága és egy idő után azt sem bírtam normálisan ráhúzni. Most a simával szenvedünk, de változó, néha egész jól viseli. Szóval én visszaálltam.

Babylove: én még nem vettem azóta, hogy új gyártó van, mert Liberoból bezsákoltam, mikor hiánycikk lett, de most már marha kiváncsi vagyok, tényleg elromlott-e a minősége. Kár lenne érte.

SzülinaposoknakKép Boldogot!

BetegeknekKép Jobbulást!

Most lépek, mielőtt gyerek ajtóüvegen kimegy a kutyához Kép Kép
Pedig annyi helyes dolga van, amit el akartam mesélni nektek.
Majd legközelebb.

Edit
Kép

Kép
reditke

MacsekKép
Nálunk 3 és szerintem kutya baja.
Ez is olyan, mint a felnőtteknél. Normális esetben általában napi 1 az elfogadott, de nekem van olyan férfi ismerősöm (bocs, apu, de úgyse olvasol internetetKép), aki minden étkezés után megy. Annyit eszik mint állat és igazából nem látszik rajta. Szerencsés alkatKép

Edit
Kép

Kép
reditke

MacsekKép Kb. 1 hónapig Bazsi is remekül elvolt napi egy nagyobb alvással, most meg pár napja 2 kell neki. És mi is úgy járunk vele, mint Te, hogy nem mindig sikerül délután altatni. Most vettem ki megint az ágyából, mert egyszerűen üvölt, dörgöli a szemét, de nem tud elaludni. Szerintem furcsa neki, hogy már nincs teljesen világos, de én meg le akarom rakni aludni. Pedig még csak fél 5, nyáron ilyenkor vígan aludt 1-1,5 órát, és mikor felkelt még hétágra sütött a nap. Előbb-utóbb csak megszokják. Délután én is aludnék, de a srácok miatt nem tudok.

Szia Mariann, üdv köztünkKép Balázsnál nem vettem észre csikorgatást, Ákosnál sem volt ilyen, de találkoztunk más babákkal, akik igencsak csikorgattak.Kép Balázs is mezitlábazik a lakásban.

InimmaKép Aranyos vagy, köszi, ez jólesett a lelkemnekKép Ákos 7 éves lesz, épp ma kérdeztem tőle, hogy mit szeretne szülinapra, meg karácsonyra, most gondolkodikKép Lassan egyedül is meg tudja majd írni a kívánságait, és persze elküldjük JézuskánakKép

Na, és kissé kiakadtam rajta a múlt héten. Azt mondta, hogy "Anya, tudtad, hogy a fiúk meg a lányok szoktak b...ni??? És akkor csókolóznak!! Fúúúj!!"....és ezt az egyik osztálytársától hallotta. BIztató, hogy miket hallanak egymástól a gyerekek. Kép Eddig volt jó világ, most retteghetek, kikkel barátkozik össze, miket hall tőlük és persze, hogy miként dolgozza fel ezeket. Hogy ezt a 7 éves osztálytárs kitől tudja, nem tudom. Lehet, hogy idősebb testvértől??

BoriKép Rég voltál, jó, hogy jelentkezelKép Szép súlyban van Eszter, majd ha hazaértetek, rakj fel képeket is róla!Kép

MosziKép szánkót mi is akarunk venni majd a srácoknak, mert ami van, az csak kétszemélyes, így a két fiú max. egyedül tudna lecsúszni, úgy meg nem engedjük. Szóval 3személyest veszünk majd, és reménykedünk abban, hogy hó is lesz idénKép

Lau
lau

Reditke: szegény Bálint!! Olvasni is rossz volt, nemhogy átélni!!Kép Jól elkapta szegényke, most már aztán tessék gyógyulni! Jövő héten tali, kíváncsi vagyok, mit mond majd a dokinénitek, mikor tudtok közösségbe menni!

MacsekKép napi kb. 2 kaksi van, mostanában olyan szinten telesz.rja magát, hogy állandóan a fürdőkádba cipeljük, teljes ruhacsere ráadásul. Lehet, hogy a megfázástól, mert Balázs is taknyos, de orrcseppen kívül semmit nem mondott a dokibácsi, láza sincs.

Lau
lau

Lányok, még ezt elmesélem, aztán mára eldugulokKép
Mostanában Balázs rászokott arra, hogy mindent mutat, nekünk meg mondani kell, hogy az mi. Most ebéd után is mutogat ide-oda, egyszer csak rámmutat. Én mondom, hogy itt van anya isKép Erre mondja utánam, hogy "Aja"...azt hittem, megzabálom, utána megmutatta apának is, rámmutat, és mondja, hogy "Aja"Kép
Apát még nem akarta mondani, de szerintem pár nap és fogjaKép
Legalábbis remélemKép

Lau
lau

lAUKép
Köszi. Igyekszünk.
Apát Bálint egy ideig kristálytisztán mondta, most meg papa lett belőle. Bezzeg szüleim Tata és Nyanya (nem tudom honnét vette, pedig mi papa-mamázzuk őket) Kép

És akkor az a pár dolog, ami előbb elmaradt kicsi Bálintról:
A tücsökzene hatására nagyon ügyesen mutatja:
- hogyan jár az óriás (magasra emelt kézzel),
- hogyan jár a törpe (rogyasztott térddel, előredöntött háttal)
- menetel nyújtott térddel, előrelendített lábakkal, amint meghallja, hogy &#8222;aki nem lép egyszerre&#8221;
Van egy &#8222;tekeredik a kígyó&#8221; nevű mondóka, aminek a végén a kígyó leesik a sárba, ezt is azonnal mutatja, hogy nyújtott kézzel földre csap és mondja: Hoppá
Ahogy észrevesz egy szabad felnőtt lábfelületet rátelepszik és mondja: öööööö, ami azt jelenti, hogy gyí paci paripázni kell vele.

Nagyon mókásak ezek a kis kölykek és én már imádom, hogy ennyi mindent lehet velük hülyéskedni.
Egy kicsit félek is attól, hogy mit fogok én kezdeni egy icipici nyeklőnyakló semmire nem reagáló, csak síró és kakiló újszülöttel.

De apa szerint nincs esélyem, hogy egy évesen szülessen Kép Lehet, hogy igaza van Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép
Reditke, ez nagyon gáz lehet. nagyon szorítok a nagyfiúnak, a gyors gyógyulásért, neked meg a sok sok türelemért. Én is picit megfáztam( apája rám ragasztotta a baciját) így nálunk is szobafogság volt du fél3-ig, mert tovább nem bírtam Kornél nyügklődését. Valszeg a foga, mert most láttam, hogy az alsó szemfogak( bal alsó 3-as) már kint van.

Séta alatt rend is volt, aztán 1 órát aludt, azóta visít, mint akit ölnek bármit csinálok.

CsirkeszKép éjszakai játszóterezésKép Jó, hogy ilyen mobil a sógornődKép

BoriKép Boldog szülinapot!

MacsekKép Nálunk is 2-3 kaksi az adag. Kornél most épp minden pelusból kipisil és kakil. A bugyipelus még talán a legjobb, de tényleg marha drága. Úgyhogy mosok minden nap, hogy legyen tiszta ruha.

MariannKép ÜdvKép
MI a panelban mezitlábazunk, kintre meg van kiscipő. Én bakancsot vettem, no namet a Deihmannban. Már kipróbáltuk. Persze télre 1 számmal nagyobbat vettemKép
FogcsikorgatásKép Öcsém a mai napig csinálja. De szerintem a babáknak csak újak a fogak.

LauKép Bazsi szókincseKép Mutogatás nálunk is van. Már ügyesen mondja nekem, hogy tetty, ha odaad valamitKépKép

Ordít, úgyhogy megyekKép

Vera

hvera

Hali

Csirkesz
megvagyunk, csak nincs időm netezni meg irkálni.
hétvégén hazautaztunk nagyszülőkhöz, meg apa+ Gergő szülinap volt. közben Kisgé benyalt valami hányós-fosóst, úgyhogy annyira nem volt felhőtlen nekünk sem.

Mariann
ÜdvKépKisgé sem indult még el, ő 12-én lesz 13 hós. mondjuk én adok rá bent szandit, mert hideg a kő. kint meg bakancsot.
fogcsikorgatás: apa+ Nagygé csinálja. rémes hallgatni. Kisgé még nem tudja, mert csak kettő foga van. ha ő is fogja, akkor 3-an alhatnak együtt én meg külön költözöm. ugyanis álmukban csinálják.

Macsek
Nálunk is 2 általában a kakkanytúk száma.
Depi: kettő kölök mellett már ritka ez az érzés. annak ideján nekem is volt ilyesmi. akkor kezdtünk baba-mama klubba járni, meg az itteni babanetesekkel talizni. meg szerencsére nálunk az utcában is van kismamaismerős. én most suliba kezdtem járni, hogy a 3 év tömény gyerekezés mellett legyen valami más is.

Bori
Boldog szülinapotKép

Redike
KórházKép remélem már oké mindenKép

Lau
Bazsi szövegKép tényleg aranyosak a fürtjeiKép

pelus: nekem van mind2 féle. egy időben csak a bugyisat bírtam ráadni, kencézésre esély sem volt. de Maccs igazad volt, okosodnak és most úgy néz ki hagyja magát.

ajándék. Kisgének micimacis felfújható ugrálót vettünk Au-ban. nálunk is nehéz, mert a nagynak már annyi minden van.

ortopédia: én a naggyal csak a csipőszűrésen voltam 2-szer, a kicsivel is. de még nem is jár.

megyek mert nyíg.

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Pelus: úgy döntöttem, amikor tudom, ráadom a hagyományost, csak akkor a másikat, ha sehogy sem bírok vele.

Holnap ortopédia, remélem, minden rendben van a lábával, légyszi drukkoljatok.

Most mennem kell.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

ReditkeKép
BetegségKép Remélem óráról-órára jobb ahelyzet.
Ez a szopi dolog bennem is megfordult mostanában, mert hiába vagyok pucér reggel az ágyban, amikor magamhoz ölelem, semennyi jelét nem mutatja, hogy ő szopizna. Csak kinyújtja a mutatóujját, és belefúrja a mellbimbómba, vagy épp csavargatni kezdiKépKép Egyik sem olyan klassz, mint a szopiKépKép
Elképesztő miket tud Bálint. Botesz egész nap arabul halandzsáz, bepakolja a ruhákat a mosógépbe, tud fésülködniKép (kis piperkőc), rájött, hogy ha rááll vmire, akkor többet lát, de semmit nem csinál, ha direkt mondom nekiKép Mondani meg az arabon kívül semmit semKép
De én így is szerelmes vagyok beléKépKép

MacsekKép
Nekünk bevitt kajamennyiségtől függően 2-3 kaki a napi átlag. Inkább ez, mint, hogy székrekedéses legyen!
Persze mondanom sem kell, hogy a babazsúr utáni napon 5 kakker voltKépKép Kaja meg szinte nuku. de azóta már visszazökkent a normális kerékvágásba.

JudyKép
Nem szemrehányni akartamKép megbántani meg főleg nem.
KisG Kép remélem már jobban van!
KisG fogcsikorgatását két foggal is tesztelni lehetne, ha egy fent, egy meg lent lenneKépKép

NagyG-nek utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Hogy álltok az uszitémával?

BoriKép
Ezen a mázsáláson ne aggódj! Mi is 13 hónaposan értünk oda, és kutya nem piszkált minket. Fotóra én is ácsingózok.

LauKép
BazsiKépKépKép Tök édi lehet... Mindenki fia okos, csak enyémnek van elefánt-agyaKépKép De amíg a füle nem akkora, nem bánomKép
Ákos dumájaKépKépKép Mit mondtál neki?

VeraKép
BacizásKép Kornél nyügiKép
Ellenben "tetty": KépKépKép
Karácsonyfa alatti kistesó nagyon szupi ajándékötlet, én csak támogatni tudlak. (Bár fizikailag kezdem útálni a kötős cipőimetKépKép)

LivKép
Drukk megy!

Meg én is, csak én gesztenyézniKép

Csirkesz
(aki holnap lesz kereken 28 hetes uh szerint, és 29 hetes dátum szerint)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MariannKép
Üdv közöttünk.
Dobhatnál fel képet magatokrólKép

LivKép
Ortopédiáért drukk.

VeraKép
Jobbulást! Meg Kornélnak gyors fogkibújástKép

Nekünk is jönnek az örlők, de már több mint egy hónapja nem akarnak kibújni.
Volt itt gyerekdokker néni. Oda volt meg vissza Bálinttól. Nem akarta elhinni, hogy 14,5 hónaposan egyfolytában pofázik, kacag és pörög ezerrel a betegsége ellenére.
Letiltott a szobafogságról, mondván, ha 10 fok körül van és süt a nap irány a természet, de gyerekeket kerüljük el. Elsősorban nem azért mert Bálint fertőz, inkább azért, hogy nehogy benyeljen egy másik típusú bacit, mert az gázos lenne, amíg ebből 100%-ig ki nem jön.

CsirkeszKép
Nem csoda, hogy szerelmes vagy BoteszbeKép
Engem már megöl a kiváncsiság, hogy puncis vagy fütyis lakik-e a pocidban.
Méreteden felbuzdulva megmértem a pocakom. Ma vagyok 21+5 és 94 centi!!! Pedig szerintem tök pici a hasam, egyszerűen nem nő az utóbbi időben szinte semmit. Azt nem tudom, hogy Bálinttal mekkora volt, mert szerintem sose mértem (de ha mértem is sehova nem jegyzeteltem).

Itt van két kép. Az elsőn a sport gatyásban Bálinttal vagyok 20 hetes terhes.
A második a mostani 20 hetes pocakom.

Kép

Kép

Na tényleg eldugulok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csengo
Itt van a kép Bandó lábáról,elég sokat küzdöttem vele nem is sikerült jól.A bokája a lényeg Kép
Kép

Többiektől bocsi most sajna mennem kell,majd még próbálok jönni

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

A tegnapi nap megint elég katasztrófálisan sikeredett, éjfél után aludt el Lili üvöltve és utána is legalább 6-8x kelt éjjel.. Kép
Ezt fűszereztük némi egérkergetéssel. A leányzó ugyanis nagyon szereti őket buzizni, feláll valamire és kinyitja a kuckó ajtaját. Ezzel nappal semmi gond, mert nem jönnek ki ezek az okos kis állatkák. De éjjel ők nagyon pörögnek, és ha én meg az apus nem vagyunk elég szemfülesek, akkor ha nyitva marad, éjjel a papaegér felfedező útra indul /és mindig csak a fiú! Kép/. Ez most történt meg másodszor Kép Persze mivel Lilire sokszor ébredtem hallottam hogy kopog a kis körme a padlón, és nem mertem szabadon hagyni, nehogy valamiben kárt tegyen, úgyhogy hajnalban legalább 20 percet azzal játszottam, hogy egér papát a kaladozásaiból hazatereljem.. Kép Győzött a nő szolidaritás Kép

A nagy sírás-rívás eredményére ma reggelre viszont áttörte a fogínyt végre valahára az a fránya fogacska.. Kép Ennek következtében a tegnapi elalvással ellentétben már 1/2 9-kor durmi volt! Kép Remélem egy pár hét pihi az örlőfogak érkezéséig, mert már előre rettegek, hogy ha ezek a kis vacakok ilyen komolyan megkínoztak minket, mi lesz a rágókkal.... Na de éljünk a pillanat szépségének, para huss! Kép

Délután volt nagy gyereksereg, 2 kicsit idősebb fiúcska volt nálunk, csúcsak voltak a kölkecek. Ami meglepett, hogy az egyik kissrác most lesz már 2 éves, és amilyen rohamosnak látom Lili okosodását mostanában hétről hétre, annyira nem láttam a 14 hós a 16 hós és a 24 hós gyerkőc között tudásbeli külünbséget.. Így "lelassulnak" vajon, vagy csak ez a gyerkőc volt ilyen?

Még egy kérdés: Lili 2 napja megfogja 2 kézzel középen a pelust és cibálja lefelé, és közben mond valamit. Attól félek felfázott és csipi a pisi. Vagy lehet hogy csak most kezdi el jelezni hogy pisikélt? Mert a kakit mostanában mondja már. Van a felfázásnak más jele is? Szerintetek? valakinek hasonlo tapasztalata?

Lau! azért tényleg le a kalappal előtted! Kép És tök jó, hogy ilyen hosszan írtál! Kép Bazsi: Aja! Kép Kép Kép Még szerencse, hogy B nem olyan nyakbalógós mint Lili, már meg is untam, hogy csimpizik a lábamba és azt mondogatja,hogy mamamamamamama! Kép

Noémi! Kép Örülök hogy mostanában te is megint gyakrabban jössz, egy ideig olyan riktán jelentkeztél. Kép Remélem a talin találkozunk! Kép

Innima! Kép Hát igen, ez a hátránya a két gyereknek, az ajándékozás egyre nehezebb lesz! Kép A többi "apró" hártányt már nem is említem Kép Az az igazság, hogy mi tavaly pl.csak valami kis apróságot vettünk Lilinek, merthogy úgysem érti még, így idén kicsit könnyebb lesz lenyűgözni Kép

Valaki írta hogy a gyerköc megkapta a régi babáját, enyim leányzó már rég "megörökölte" rendkívül népes plüssállatka-gyűjteményem ,és megmaradt 2-3 babámat, nagyon szereti őket! Kép

Liv! A kolléganőm tesója gyógyászati segédeszközboltban melózik. Hatalmas összegeket fizetnek ki azoknak az orvosnak akik hozzájuk küldik a betegeket, mert ezen a piacon is nagy a konkurencia harc... Még nekünk is felajánlották, hogy a nevünkre felíratnak egy-egy cipőt, és mi mégsem visszük el, de kapunk mi is 5000 Ft-ot, csak a tb adataink kellenek... Szóval szerintem nagy biznisz van ezekben a dolgokban. Ettől függetlenül lehet hogy nagyon jó és azért ajánlják, csak én már elég szkeptikus vagyok ilyen ügyekben! Kép Mindenesetre a közös védőnőnk nekem azt mondta, hogy bentre kell cipő, mert nem éri inger a babatalpát és a boltozat még nem alakult ki, és kint meg ha lehet akkor ne járjon abban, mert ott ingerli a kavicsocska meg a fű - igaz ez még nyáron volt, a második fele értelem szerűen már nem időszerű! Kép Én ettől függetlenül bent mezítláb, ill. meleg plüssmamuszban hagyom Lilit kószálni. Férjuram nevében bocsibocsi, előre szólok ne lepődjön meg Dávidpapa, ha legközelebb sem ismeri meg! Kép

Kissmam! szia, üdv köztünk. Szépen magyarul: wellcome! Fogmosi: még az első 2 fog előtt megvettük a szilikon fogmosi készletet, először csak a fogbuzogányt/=fogbuzit/ rágcsálta a manó. Ahogy meg lett az első 2 foga, nekiálltunk "mosizni" is őket rendszeresen. Most már rendes sörtés bébifogkefénk van, és Lili reggel este egyedül mossa a kis fogait. Szoktunk fogkrémet is tenni rá picit, ami jól megeszik, aztán öblítést gyanánt iszik rá nagyokat, és a viz kiköpése nélkül közli, hogy "phőh!" - és nagyokat vigyorog hozzá..Kép. Ha eljutok anyuékhoz, elhozom tőle a képeket, amit erről készített és felteszem, mert tök jól sikerültek! Kép Cipő ügyileg én amíg csak mászott a sétáltatáshoz adtam rá, hogy szokja hogy van valami a lábán, meg ha kint lettem keverni akkor mégsem a zokó lett trutyis. Amióta jár azóta is csak kintre adom fel, nyáron még akkor sem! Kép

Csirkesz! Kép Lehet hogy azért szeret sötétben játszózni Botid, mert úgy nem látod, ha csibészkedik éppen.. Kép A fent említett 16hós kisfiú most éppen bújócskát szeret játszani, úgy eltűnik egy mp alatt a lakásban, hogy győződ keresni, mi lesz ha Botond is kitalálja ezt a játékot a sötétben a bokrok között?? Ideje egy pórázt beszerezni kis szerelmednek.. Kép

Macsek! Szerintem mindekit utolér a depi néha. Kép Azért tényleg fontos, hogy legyen kivel dumcsizni. Nekem ezért jó a suli még akkor is ha nehéz néha gyerköc mellet, mert legalább szellemileg is leterhel kicsit, meg emberekkel is talizok legalább egy hónapban egyszer. Én szivem szerint 2 hetenkéntire sűriteném a topiktalijainkat, mert én aztat kérem naon szeressem, bár az is igaz, hogy olyankor jószerével csak a manót kergetem. Kép

Lbori! Kép Eszterkéd mindig is jó súlyban volt Kép Derekad hogy bírja a strapát? A házatok gázosítása: ez gáz.. Kép

Reditke! Kép Szegény Bálintka, ezt aztán jól megjárta. Kép Sok sok puszi neki, és jobbulást!Kép Neked meg kitartás, ma mi is bent maradtunk egész nap, mert Lili is megint köhögött is az éjjel. Akartam is írni az első hsz után, hogy ha nem jöhettek ki átugrunk hozzátok,hogy legalább legyen aki leköti fiacskádat, de akkor mégsem, nem adjunk a bacijainkat, csakazértsem! Kép Nagyon csini kismami vagy! Azért a pocakot jobban lössze lehetne hasonlítani egy hasonloan "kidugós szerkóban"! Kép

na jó hosszú lettem, el is tűnik gyors!
Jó éjt,
Maccs
maccs

Hi!
Mariann udv es utolag is boldog nevnapot! Annak idejen en is irtam, hogy az agyamra megy a fogcsikorgatas....Aztan par nap utan elhagyta a gyerek, de en azert raszoltam, de nem tudom ertette -e, mert kedvesen mondtam nekiKép

Nikk! Koszi szepen a kepet. Egy picit megnyugodtam, mert az en fiamnak egyenes a bokaja!

Egesz nap nyusszog a gyerek.Folyik az orra es nem merem olyan sokat kivinni. Mindent tud mutatni, meg egy csomo mindent mond is, persze csak en ertem. 4 nap utan bement apa dolgozni es a gyereknek hianyzott. Tegnap felorankent odarohant a bejarati ajtohoz e mondta, hogy appa-appa-appa. Szegenyket sajnalom, de este 7-ig be kell ernie velemKép

Haja mar nagyon nagy, de amikor probaltuk nem vitte a hajvago. Az apja semmi kis hajat orokolte, igy nehez lesz megnyirni. Egyszer olloval megmetszettem, de nem igazan lett jo.Fodraszhoz nem viszem, mert eleg foloslegesnek tartom, meg nem tudom elkepzelni, hogy ott mit ossze hissztizne.

Kismamikra irigy-irigyKép Barcsak.....

Ja! Minalunk semmi csípö meg ilyesmi kontroll nincs. Csak amulok mindig hogy hany helyre viszitek a gyereket (nem a koraszulottekre gondolok), nalunk szinte semmilyen vizsgalat nincs. Remelem nem a gyerek sinyli meg.

udv mindenkinekÉ
csengo
Vendég

Jó reggelt!

Köszönöm a hozzászólásokat kakker ügyben, megerősítettetek benne, hogy nem baj a napi többszöri termséa.

Reditek,
szegény Bálint milyentortúrákon megy keresztül! Jobbulást neki!

Reditke, Csirkesz,
szerintem elfelejtik a szopit, bár furcsa. Nálunk is az megy, hogy ha meglátja, akkor max. csak csavargatni meg húzogatni akarná, szopi sosem jut eszébe. Jó lenne néha a fejükbe látni.

Maccs,
jó szórakozás az éjjeli egérkergetés. Kép Lillinek drukk, hogy már hagyják békén a fogacskák!

M.

Kép

Kép
macsek11

mACCSKép
Ebben nem vagyok biztos, de azt szokták mondani, ha felfázott, akkor erősebb színű a pisije.
Ez nem hivatalos, csak régi öreganyai mondás.ás ötletem sajna nincs

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Csirkesz
most eszem az isteni sonkás tésztát, ala CsirkeszKép
Ugyan, nem vettem annakKép csak jó lenne gyakrabban írni, olyan pörgős ez a topik, meg írok még 2 helyre, szóval nem eccerű. Köszi, Kisgé már nem hány, csak fosizik.

Reditke
Csini volt a pocak így is meg úgy isKép

Szopi: ha el is felejtik, majd eszükbe jutKépKép nálunk Nagygé még mindig mondja, hogy ha végzett Kisgé akkor ő következikKépKép persze nem szopizik, csak dumálKép

Maccs
EgérKépKép nekem aranyhörim volt, de éjjelre mindig kivágtam az akváriumot a fürdőbe, mert annyit matatatott, meg a fogait élezte. ja és párszor kiszabadult, kitornázta magát a mókuskerékről, felmászott a szekrény tetejére, bemászott az ágynemútartóba, kirágta az ágynemútKépKép állítólag palacsintával kell őket előcsalniKépKép szóval legközelebb éjjel süssél gyorsanKépKép
gyerekek: szerintem elente nagy különbségek vannak, egyik előbb beszél, másik később, előbb csinál dolgokat, de aztán kb 3 éves korra kiegyenlítődnek.

Liv
Megy a drukkKép

Amúgy kicsit szomi vagyok, ma vittem Naggyét az ovis gyerekorvoshoz, mivel hétfőtől megy elvileg oviba. minden okés, kivéve a kukkert. szóval naghyon nem az igazi, pedig én pl. a huzogatós anyukák közé tartozom. szóval lehet, hogy műtét leszKép holnap még megnézetem az itteni dokkerral is, és megkapja a 3 éves oltást is. már ma is reklamálta, hogy miért nem kapott.

na pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LivKép
Mi volt az ortopédián?

JutiKép
Nagygé kukker Kép
Milyen a Csirkesz-féle sonkás tészta?

Mindenkinek köszönöm Bűlint jobbulására irányuló kívánságokat/puszikat stb.
Látszólag kutya baja, csak a bal fülét ütögeti elég sűrűn (az a gázos).

MaccsKép
jó lett volna, ha átjöttök, de az orvosi tiltás miatt, most tényleg remetéskedünk jövő hét elejéig.

Brokkolival van valakinek valami egyszerű, de fincsi receptje?
Ma reggel olyan szépet kaptam a zöldségesnél, hogy nem bírtam otthagyni, de jó lenne valami újdonságot készíteni belőle.

Na megyek, túl nagy a csend a konyhábanKép

Edit
Kép

Kép
reditke

Megvan a csend oka Kép Kép

Amíg megírtam előző üzenetem, kipakolta a konyhai szemetest és megtalálta azt a TúróRudi papírt, amit az ő alvása alatt faltam be. Ezt nyalogatta, majd amikor odamentem hozzá, elszaladt a hűtőajtóhoz és követelve kiabált egy igazi Rudiért Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,
orulok,hogy mar ennyire jol van Balint!!!! Kép Kép
Meg olvasni is szornyu volt,amin keresztulmentetek.

Irtad a sotet szinu pisit,akkor en is irtam egy uzit,csak elszallt. Szoval nekem is szoget utott a fejembe,mert Csanadnak par napja ilyen a piskotaja. Ma jott a dokineni es rakerdeztem.Azt mondta,akkor lehet sotet a vizelet,ha lazas allapot van,vagy vmilyen gyogyszer hatasa.

Brokkolis receptet biztos talalsz a mindmegetten.
Nekem van egy egyszeru,en szeretem, aferjem nem annyira.
Sajtos-brokkolis csirke:
Csirkemellfilet felkockazva megsutunk izles szerint fuszerezve.
Margarinbol,lisztbol,reszelt sajtbol es tejbol szosz fozunk. Megfozzuk es osszetorjuk a brokkolit,osszekeverjuk a szosszal es a husra ontjuk. Egy kicsit sutoben sutjuk.

Gyorsan elkuldom,mielott megint elszall a net.

Inimma
inimma

Lanyok,
meg azt szerettem volna irni,akit erdekel,hogy a Salusban semmi joval nem biztattak cipot illetoen,szoval a kozeljovoben nem varhato.

Csonguz megint beteg,tegnap ejjel annyira kohogott meg horgott,hogy komolyan aggodtam,hogy megfullad. Kép Kép
Kapott koptetot meg orrcseppet,hat,nem tudom,ez mennyit segit...

Inimma
inimma

NikkKép
Remélem Bandó lába hamar rendbejön!

ReditkeKép
Bálintnak további gyors gyógyulást!
Pocak szerintem pont jó nagyságú.Kép
Bálint nagy csibész, minden talin csak lesem azt az igazi kis rosszcsont fejét, nagyon aranyos!Kép
Brokkolis recept:
csirkét felkockázod, fűszerezed (én fokhagymás pecsenye fűszerkeverékkel szoktam), egy tepsibe margarin, rá a hús, ráaprítani az előfőzött brokkolit, hozzátenni apró kockákra vágott sajtot, majd tejszínben elkeverni egy ezersziget salátaöntetet (por), belenyomni fokhagymát és ezzel leönteni a hús-brokkoli-sajt keverékét, végül be a sütőbe és megsütni. Remélem érthetően írtam le, mi nagyon szeretjük.
Brokkolis tészta:
brokkolit megfőzni vegetás, oregánós, fokhagymás vízben, he megfőtt tejszínnel behabarni, úgy hogy ne legyen túl sűrű, majd a kifőzőtt tésztát leönteni vele. Valaki szokta hagyni állni, hogy a tészta magába szívja a levét, én inkább evéskor keverem össze. Még akár füstöltsajttal is meg lehet szórni.

InimmaKép
Nektek is jobbulástKép
Nálunk is nagy nehézséget okoz az ajándék vásárlása. Donátnak annyi játéka van, így nagyon nehéz kitalálni valami jó dolgot Bernátnak. Most a legutóbbi ötletem egy játékkonyha, mert szerintem azon mindkettő elmatatna. Remélem nem ciki kisfiúnak ezt venni, de Donátnál látom, hogy a kádban a habból ilyen-olyan ételeket főz, lent a játszótéren, bogyókból, levelekből különböző ételkombinációkat varázsol. Szóval most éppen ez az ötletem karácsonyra Bernátnak, mert ahhoz ragaszkodom, hogy ő is kapjon valami játékot, annak ellenére, hogy lassan nagyobb lakásba költözhetnénk a rengeteg gyerekcucctól, úgy érzem fontos, hogy Donát azt lássa nem csak neki hoz a Jézuska játszanivalót.

Fogcsikorgatás: nálunk is volt, de szerencsére hamar elmúlt. Akkor kezdte, amikor felfedezte, hogy alul is és felül is van fog. Mostmár gondolom megszokta, hogy ott vannak és nem csikorgat.
Fogmosás: már legalább 2 hónapja fogkefével és fogkrémmel mosunk fogat, reggel és este. Előtte a Maccs által említett "fogbuzival" ismerkedtünk.Kép

MaccsKép
felfázás jelei lehetnek a vizelet színének megváltozása, a fájdalmas és gyakori pisilés, hőemelkedés. Azt viszont nem tudom egy ekkorka gyereknél hogyan lehet mindezeket észrevenni. Most gondolom rengeteget segítettem.Kép
Fogacskához gratula, ezután kívánok hosszú sírásmentes éjszakákat!
EgérkergetésKép

LauKép
Örülök, hogy jól vagy a kezelések ellenére.Kép
Bazsi Ajához gratula!Kép

MacsekKép
Kaksi Bernátnál nagyon változó, ált 1 és 4 között váltakozik/nap.Kép
Rossz passzban én is szoktam lenni, néhány nap és elmúlik. Jó lenne többet kikapcsolódni, de sajna nekünk nem nagyon segít a családból senki. Anyukámtól már azt is megkaptam, hogy magamnak szültem a gyerekeket. Ezt akkor mondta amikor egyszer panaszkodni mertem, hogy fáradt vagyok. Mondanom sem kell ezek a szövegek nagyon rosszul esnek. Anyósom sem nagyon tud segíteni, mert szegény állandóan a sógornőm két gyerekére vigyáz, és már nincsen olyan jó egészségi állapotban, hogy a kettő mellé oda merjem adni az enyéimet. A sógornőm először és utoljára két hetesen látta Bernátot, és még sorolhatnám... Nem is tudom miért írtam le ezeket, csak annyira bosszantanak és most kikívánkozott. Bocs, mindenkitől. Nekem ez a topik nagyon sokat jelent és segít amikor ilyen rossz a hangulatom.Kép

CsirkeszKép
Apa hazaért a germánoktól? Bár gondolom igen, mert ma nem is jelentkeztél!Kép

JudyKép
Nagygé fütyköse le van tapadva, vagy szűkülete van? Kisgének további jobbulást!

Mi is meg vagyunk fázva, Bernát egész jól viseli, kicsit köhög meg taknyol, remélem ennél nem lesz rosszabb!

Sikerült ma egy édi képet készítenem a fiúkrólKép
Ez egy puszi akar lenniKép

Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, tanácsokat!
Mintha kevesebbet csikorgatná a fogát Zsófi, főleg akkor csinálja most ha nagyon akaratoskodik Kép, próbálom nem észrevenni és elterelni a figyelmét.
A fogkefét viszont beszerzem gyorsan, meg hívom mostanában hogy nézze én hogy csinálom.
Maccs
Kiváncsian várom a fogmosis képeket!

Járás - Próbálkozik a leányzó!! Kép a régi bébitornázó (talán így hívják - amiről csörgők stb. lógtak le) állványát maga előtt tolva tegnap végig gyalogolt a szobán!
Ortopédiára egyébként minket sem küldött a dokinénink, de majd legközelebb rákérdezek.

Csirkesz
Egyébként azt hiszem az eszével tényleg nincs gond, - én sem vagyok elfogult Kép), Állandóan szövegel, mondja hogy baba, apa, mama, brum-brum, a lámpának pa, meg egy csomó minden ba, meg mutatja hogy csip-csip csókázzunk.

Csengő
Köszi a névnapi jó kívánságot.

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenkinek név szerint - bele kell még jönnöm Kép

A betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást!

Mariann
kissmano

Sziasztok!

Olyan sokat írtok, időnként lehetetlen követni. Mint most is. Pár napig nem voltunk itthon, a két nagyobbat őszi szünet alkalmából elajándékoztuk egy kicsit a nagymamának. Most egygyerekesek vagyunk. Ebből az alkalomból elmentünk Siófokra a párom cégének lakásába. Egy kicsit kiszakadtunk itthonról és net sem volt. Sajnos holnap a páromnak már valami tárgyalásra kell mennie, így ma hazajöttünk.

Hanna szuperfej kiscsaj. Nem lehet nem szeretni. Õ még javában szopizik, éjszaka is, és mondja is "dzidzi", ha kell neki. Ezen kívül engem szokott inkább szólítgatni (már elég régóta, és végre ő nem apját tanulta meg előszörKép, mint a két fiú), de azt is tudja mondani, hogy 'apa'. Nagy csibész, és időnként megdöbbentő, hogy mi mindent nem tud már.
Annyira jó korban van, hogy időnként szeretném megállítani az időt, de sajnos nem lehetKép.

Csirkesz!

Mi elértük a "sütőbe (szabadon behelyettesíthetően mosógépbe, szárítóba, mosogatógépbe) a macit" korszakot.
Ja, gyipacival nem szabad elkényeztetniKépKép, mert aztán nem bírsz leülni.

Macsek!

Ó, de hányszor volt ilyen hangulatom! Már 7 éve itthon vagyok, hát nem könnyű. De ki kell belőle jönni. Szerintem nem a bölcsi a megoldás, legalábbis rajtam tuti nem segítene.

Reditke!

Gyógyuljon meg Bálint hamar. Szopi: Nátán letagadta, amikor már tudott beszélni, hogy ő szopizott (pedig 21 hónapos koráig tette). Ettől függetlenül szerintem talán még emlékszik rá.

Pelus: néha nekünk is jó lenne a bugyis, de nagyon drágálloom. Hanna sem mindig együttműködő, de nincs vitának helyeKépKépKép!
Kaki: nekünk napi-kétnapi 1 van. Ritkán előfordul egy nap kettő.

Lau!

BeszédKépKép. Azért ilyeneket mondani...
A barátokra nagyon kell figyelni!

Maccs!

Szerintem természetes, hogy le kell lassulni a látványos fejlődésnek. Alig egy év alatt a tehetetlen csomagból járkáló, dumáló Duracell-nyuszik lesznek. Hát ez nagyon látványos. aztán is fejlődnek, de már nem mindennap lát az ember különleges dolgot. Nem jelenti, hogy nincs. Van. De sokszor olyan, amit nehezebb megfogni. Pl. szociálisan fejlődik.

És végül Hannaképek... (bocsi, nem tudtam közülük választaniKép)
Vonatozik:
Kép

Az ebédlőasztalon (a gyertyatornyot is ő csináltaKép):
Kép

Kis kócos:
Kép

Balaton partján:
Kép

Nyarat idéző Balaton-kép:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Először csak visszaolvasás nélkül, aztán miután ezt elküldtem, elkezdek visszaolvasni.

Voltunk ortopéd orvosnál ma, és minden rendben Dávid lábával. Kép Vettünk is nála gyorsan egy klassz cipőt. Kép
Maccs, különben ő is azt mondta, amit a védőnő neked, hogy onnantól, hogy elkezd járni, bentre adjak rá egy szandált.

Na, ezt most küldöm, aztán nekikezdek az olvasásnak, hacsak Dávid fel nem ébred, vagy el nem alszom. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Köszi mindenkinek a drukkot. Kép

Judy Kép, miért kell műtét (ha kell)? Nem elég, ha egy orvos hátrahúzza neki a bőrt? Vagy mi a gond?

Edit Kép, nekem az egyik kedvenc kajám brokkolival vagy karfiollal, hogy megfőzöm a brokkolit/karfiolt, beleteszem egy tűzálló tálba, rá pici olívaolaj, kis sajtkockák, gépsonkadarabkák, paradicsomkarikák, a tetejére pedig tejföl, és így megsütni. (Pont ez a kaja nálunk most.)

most mennem kell, ébredés van

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

2 napig nem volt gépem, így csak egy gyors hozzászólás:

Salus helyett nyugodtan vehettek dr. Leo cipőt. Ortopédiai szempontból ugyanazokat tudja és sokkal nagyobb a választék. Nekünk a Dévényes ajánlotta.

Jobbbulást a betegeknek,
Andrea

KépKép
Áron

LivKép
örülök, hogy minden rendben Dávid lábával.Kép
Miért kell rájuk bentre szandál?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Hali

Nagygé kukkert aki kérdezte:
azért mondott műtétet, mert szűkület és nem letapadásKép
ma megnézetem a mi dokinkkal is plusz 3 éves oltás. szép kis nap.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggeltKép

Nekem jó nagyon, mert apáját hazaküldték a munkahelyéről tegnap, hogy inkább otthon kúrálja magát a bretegséggel.Még mindg elég vackul van, de már segít egy csomót Kornél mellett, szóval nagy segítség. Nekem ez a nyaralásKép

DepiKép Szerintem az időjárás miatt van, ősszel, mikor bejön a hideg, az ember nagyon érzi a bezártságot. Én is folyton lamentálok munka, bölcsi, kistesó ügyben. Leginkább mindet szeretném egyszerre, de egy törpével is nehéz....

JudyKép FütyiműtétKép Állítólag van valami krém, ami feloldja a letapadást. Kornélnak mostanra kicsit oldódott magától, de nem hiszem, hogy jó még. Én meg nem húzogatom, csak néha ellenőrzöm, hogy nem piros-e a cerka vége.

ReditkeKépBálint túró rudijaKépBrokkoliból én mostanában krémlevest csinálok, mert azt Kornél mellett is lehet. Aztán burgonyapehellyel( Biobolt) besűrítem, és kész a fiatalember ebédje is. Ha tésztát rak az ember bele, akkor több vizet kell ráönteni. Egyébként megfőz puhára, turmixolés kész isKépÉn pici citromlével főzöm.

DinoKép Édes a kép a fiúkrólKép

MariannKép JárástanulásKép Nálunk a székkel is próbálkozott már. EldőlKép a székKép
Van babataxitok, vagy tologatós cuccotok? Kornél azzal rohangál körben a szobában.

Fogmosás: Ti milyen fogkrémet használtok? Bevallom, én eddig nem használtam.

BesztiKép HannaképekKép Nem csodáűlom, hogy nem tudtál dönteni. EgygyerekKép Nosztalgiáztatok, miKép?

InnimaKép GyógyulástKép

NikkKép Bandó lábaKépKép Remélem hamar rendbe jön.

Az én derekam kezd megint bedurranniKép Ma jól kúrálom magam, amennyire törpecipelés miatt lehet.

Vera

hvera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: