A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ok Dudukly,veled szívesen társulok bármilyen "bizniszbe"!Kép

Linket megnéztem,mostmár biztos,hogy jól raktam össze!
Viszont az enyémben nem volt ilyen rajzos"kotta",biztos kifelejtették...Kép
annamami

Annamami drága,
smmi izgulásKép! azok csak a pótbigyók!ne is foglalkozz velük!
viszont az első napokban lehet, hogy kap majd tápit, amÍg be nem lövell a tejed. csaszi után általában nehezebben indul meg a tejcsiKép de van sok kivétel is, remélem Te az leszel és sok sok tejcsi lesz egyből!!!
csak akkor fejj, ha elég sok a tejcsi, különben szétszadizza a mellbimbót. ja, és a bemaszÍrozáshoz vigyél parafinolajat, a bimbóra bepantent vagy az aventes kencét!

Kuha,
a 2hós oltást még nem szokta láz kÍsérni, irass a dokival agyhártyagyulladás elleni szurit is, és adasd be, ha eddig nem tetted volna még meg, mert a doki nem Írta fel!
szerintem érdemes!
a 3 hónapos oltásnál pedig majd használhatsz már Panadol baby szirupot, úgy tudom az a legjobb fájdalom és lázcsillapÍtó.
vagy vény nélküli szintén a germicid-c kúp.

CSIKKEN!!!
nagyon várom a válaszod!
a kocsiról.

nemtom ki kérdezte, de Lilla kisasszony is vinyákol szegényke, de mostanáig egész nap nem hagytam sÍrni, most se sÍr, csak nyávog, uncsizik, nem tud szegény elaludni-
DUDUKLYnak igaza volt/van, ilyenkor vezetheti le szerintem is a napi élmények okozta feszültséget.
bennem meg felhalmozza, mert annyira rossz hallgatniKép
de ha sÍrdogál 15-20 percen aztán elalszik, akkor alszik 6-ig, ha meg itt cicivel altatgatom, akkor alszik 20percet aztán tovább nyafizik.
előbb 40!!!...percig komfortszopizott, és miutén kicsempésztem végre a szájából a cicit, mert meg voltam győződve, hogy alszik, aludt még 10 percig, és most nyávog...feladom. most hagyom, hogy kinyávogja magát...ráállÍtom apáját és megyek tusolni...remélem elfárad a nyafiban és mikor visszajövök kicsit cicizik és alszik majd szépen. holnap dokinéni...
visszaviszem, de nem adok neki több antibiot.
valaki kérdezte: vn házi-gyerekdoki nénink, ő azt mondta, semmi baja Lillának.
zsofy

Annamami!

Nekünk is van, a csillagocskából 3 is! Nincs mit köszönni! A babus köszöni a dícséretet, de ma nagyon nem szolgál rá! Kép

Dudukly!

Köszönjük a dícséretet, de mint írtam, ma belénk bújt a kisördög! Kép
Cumi: tilos lenne (dokinéni megtiltotta) úgyhogy nem is tudom, hogy került oda... Kép Kép Kép
Nekünk, viccet félretéve pont az a baj, hogy nincs meg nélküle, a rabja lett! De nem bánom...vajon majd hogy szokik le róla?!

Kata

KépKép
baby20

DuduklyKép
akkor jóKép, köszi, most örülök, mert már annyira komolyan tök sz@rul éreztem magam amiatt a hülye szövegem miatt!!!nem úgy értettem, tényleg!

Lilla tegnap addig szopizta a keze helyett a cumit, amÍg én tartottam neki a szájában. amint elengedtem, kilőtte...nem tud cumizni!
pedig egyből hoztam 3 fajtát, mindegyikkel nyamnyogott amÍg fogtam neki, de aztán pukk...kilövés.

Nyúlné,
egyem meg ezt a pöttyös kisnyulatKép de aranyos ott a kádban!
biztosan a dalacyntól meggyógyulKép!

Lilla elfelejtette, hogy épp hisztizik és most csendben figyelKép
olyan kis makiKép! tök ügyesen sétál már velem, csak 1-2x sÍr és már nem hisztizik úgy be! koppkoppkopp
zsofy

Zsofy Kép

Köszi a bíztatást,annyira félek én is de csak emiatt,hogy hogy fog beindulni a tejem...Kép a csaszi miatt...
AVENT-es bimbóvédő krém betéve!Kép
Paraffinolaj mihez kell?Az nincs még.

Egyébként az előbb akartam még írni,hogy nem is értelek,miért vagy morci.....ránéztem a fotóidra egy szép fiatal,gyönyörű arcú,fényes hajú Anyuka mosolygott rajta a cuki vigyori kisbabájával,TE!Kép
Annyira szép kép!Kép
És ez most nem "nyalizás",tényleg ezt látom,viszont sokszor mikor nem teszel fel képet,úgy fested le magadat,minzha egy zombi volnál!!!PEDIG EZ NEM IGAZ!!!!
Mosolyogj,minden okod megvan rá!!!KépKépKép
Az pedig tök jó,hogy ma Apával sétáltatok!Kép
annamami

Baby20!
Cumi ide vagy oda, nagyon szuki a nagyszemű babádKépKépKép

Dudukly!

Nagyon jóKépKépKép
Én máris rendelnék egy levél tablettát...nagyon elkéne....
Az esti szopi tartott kb 10 percig, nem tudom mennyit evett...KépKépKépde utána se cici, se cumisüvegKépKép
Én nem tudom mi lesz igy...el fogunk fogyniKépKép

Jól van akkor nem csak én vagyok "kegyetlen nőszemély" aki nem po..zik folyton a gyerekkel...
Lehet hogy hülyén hangzik, de néha nem tudok neki mit mondani...már azt is dalba foglaltam, hogy: ne sirj, baba ne sirjál lálálálálá...nyafi vagy ma láláláKépKépKépKép

Hát én nem tudom, tényleg lehet olyan is, hogy nem hizik egy hét alatt semmit???
Elfogadható ez???
Már előre rettegek a következő méreckedéstől...
De nem is megyek nov 13-ig inkább, hátha addig hizunk valamennyit, akkor kapjuk az oltást...

Zsófy!
Anyós megvolt...egész kibirható volt,csak akkor vette ki Lánát amikor mondtam neki hogy kivehetiKépKép
(Biztos csak álságoskodik megintKép)
Szerencsére mivel későn jött, kb másfél órát maradt...
Persze az észosztás nem maradt ki...ha fesziti magát a gyerek és sir, biztosan fáj a hasa...
Na persze, soha nem fáj neki, csak mindig este 5 és 8 között mi???
Mondtam neki, hogy ÉN TUDOM HOGY NEM FÁJ A HASA SOSEM!!!!!!!!!!!!!
Úgyhogy ebbe maradtunk....

Annamami...
Látod ez pillanat is eljött, kész a motyó, indulhat a mandulaKépKépKépKép
Izgulsz???
Hülye kérdés mi???

Nyúlné!
Jujj de cuki pozició....
Lehet hogy Léna is tudna igy aludni, ha nem lenne hülye terpeszpelusa...Kép

Juci!
Nálunk minden a megszokott ma a babával, de ez nem jelenti azt hogy gond van a tieddel, ilyen napja vanKépÕ is nyafiKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann Kép

Háááát azért persze izgulok egy picit........Kép(marhára!!!Kép )
De tök jó,mert ott lesz velem/velünk Apa!Kép
Így nem is olyan rossz....
annamami

Juc6!
Nekünk állandóan visszajön ez a szemfolyás probléma, de persze nem mindenkinél van így. Első gyereknél hamar elmúlt, nem is jött vissza.Nem tudom nála mi lesz, lehet hogy tényleg ki kell mosni a könnycsatornáit.

Nyúlné!
Köszi a kencék nevét, majd viszem a dokinéninek, hogy írja fel. Remélem segíteni fog a babóknak!
Kisnyúl tündéri!

Leon is nagyon nyűgös ma, alig aludt, pedig általában egész nap alig van fent. Kivéve este, amikor megy a cirkusz 2-3 óráig is. De ma is már 21 h előtt ágyban volt. remélem alszik reggelig, ha már napközben nem is

zsofy!
Nagyon szép a kislányod, én is nagyon várom már Leon mikor fog így mosolyogni

Lányok, hogyan lehet ilyen kis fejeket csinálni(mosolygós, mérges, stb.)? Valahol le van esetleg írva? Bocs, de nagyon kezdő vagyok még itt

Kép
Kép
Kép
barbapapa

SziasztokKép!
1000 éve nem jártam itt, de azért most próbáltam visszaolvasni legalább néhány napot.

Harinak mielőbbi gyógyulástKépKépKép!!! Én nem is értem, hogy fordulhat ilyesmi még elő. Bár nyilván azért van, mert futószalagon kezelik az embereket...

Üdv az újaknak! Anett és Barbi, nagyon jó csapatba jöttetekKépKépKép...

AnnamamiKép,
nagyon megy a drukk. Remélem minden úgy alakul, ahogy eltervezed...

Kati
Vendég

ZsofyKép,
Te olyan dinnye vagy (már meg ne haragudj)Kép!!! Etetsz itt, hogy hogy nézel ki, aztán tessék...
Jánykoromban nem voltam ilyen csini, mint Te...
Ugyan, mi az a pár kiló, én 10 cm-vel alacsonyabb vagyok nálad, de így is 60 kg. Rém undi.
Nyugodtan tegyél csak fel ilyen képeket, nincs mit elrejteni. Lilla büszke lehet anyujáraKépKépKép!!
Vendég

Sex:
engem teljesen hidegen hagyKép!
Hülyeség, de nem is jut eszembe.
Pedig altáji gondjaim egyátalán nincsenek (köszönhetően a gátvédelemnek), és Kornél is már 10 hetes, a recept is itt figyel már, mégsem visz rá a lélek, hogy kiváltsam.
Vendég

MosolyKép:
Az én fiam, a fentlétek 85 %-ában így vigyorog.
Nem válogat, hogy kit ajándékoz meg egy-egy mosollyal, ez a legédesebb benne.

Kép

Kati
Vendég

Kisnyúl popója nagyon édi.
Az én fiam is így alszik. (még nem jutott eszembe, hogy megörökítsem erről az oldaláról isKépKépKép)
A többi baba is zabizni való. A képeket azért mindig megkukkolom, ha az üzit nem is olvasom el...
Vendég

Még egy utolsó kérdés:
RokiKép,
Budaligetre költöztetek??? Nem értettem igazán...
Anyósomék laknak ott, és általában minden héten megyünk oda. Ti merre vagytok???
Kati
Most már tényleg megyek zuhanyozni, aztán alvás...
Vendég

Sziasztok!
Bocs, hogy ide pofátlankodok, a téli babásoknál tanyázom egyébként. Karácsonyra várjuk kis Dávidunkat. Nagyon édik a már kintlévő babókáitok.

Nyúlné
Láttam a legutolsó fürcsis képen, hogy a kiskád nektek a nagyra van ráillesztve. Én is ilyet szeretnék, mert másra nincs hely, de sehol nem találtam ilyen tartozékot a kiskádhoz. Megírnád, hogy hol szereztétek be? Jövő hétre tervezzük az utolsó vásárlást, hátha sikerül ilyet is kapnunk.
Köszönöm.

Vidám babázást és sok tejcsit a bébikéknek.

Kép
Kép
rheya

Rheya,
a kádat kaptuk barátainktól,de rákérdezek,hátha eláruljákKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annamami!

Intéztél hozzám pár kérdést, remélem megtalálom őket...

Köszi szépen a szivacsos infot, elmentettem emailbe és majd ha hazamentünk akkor érdeklődöm.

Volt még valami, de nem találom...

Szopi készülék:

Valaki kérdezte, hogy működik. Hát úgy, hogy a tömlőt a kezedbe veszed, ebből egy kis műanyag cső fut le az ujjad hegyéig, amire egy kis koton-szerű bigyót raksz, és akkor az ujjadat nyomod a gyerek szájába, hogy arról szopizzon. Ez arra jó, hogy olyan babák akik nem tanultak meg szopni vagy cumizavarosak, elsajátitsák a helyes szopási technikát. Ugyanis az ujjat ugyanolyan nyelvmozdulatokkal szopják mint a mellet, de a cumisüveget másképp!!! (Valahol találtam erről egy kis filmet az interneted, de már nem találom.) A legjobb olyan babáknak, akik sose tudták/akarták a mellet szájukba venni, ezért nem is tudják hogy kell szopni. Az ujjadat könnyebben bedugod a szájába, mint a melledet. Zsuzsának azért gondoltam, mert akkor nem üveget kap, és mégis szopizhat... mivel ha egész nap pohárból kapja a tejet, akkor annak ő se örülne szerintem. De majd meglátjuk. Most szeretnék várni egy pár hetet mielőtt újra üveget kapna...

Ma megyek a Brendonba körülnézni, hogy milyen csőrös poharak és más etetők vannak... a Medela gyárt egy olyan kanalat is, aminek puha a feje és adagolja a kaját, tehát nem annyira macerás mint a rendes kanál, és mégsem cumisüveg. Itt van egy link: http://www.medela.hu/specetet.htm A neve softcup.

Kati!

Egy pár hétre átjöttem lakni anyukámhoz Budaligetre, mert a párom elutazott, de ma vagy holnap már Újpesten alszunk. Még nem döntöttem el. De a cuccaimat már tegnap hazavittem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Minden Baba nagyon édi!

Zsófy!

Tőled szeretném kérdezni hogy a 2 hós agyhártyagyulladás elleni szurinak te is ezt a Neis-t kaptad? És a 2 hósnak Nektek a doktornő már az új oltóanyagot adta? Ma megyünk oltásra és én kértem hogy az újat adja de csak egy receptet kaptam.

Előre is köszi : Titii
titii

Helló!

Szép jó reggelt, bár nem olyan szépKép olyan zord idő van...soha nem gondoltam volna de kb 2 éve télen mindig olyan "félig-depressziós" kezdtem lenni és már alig vártam a tavaszt...
Mi lesz velem most főleg hogy nem tudok annyit és olyan szabadon csavarogni, mint eddig???

Egyébként nagyon morci vagyok, Léna 9-től aludt fél 4 ig.....jól megszivattam magam megint...fél kettőkor muszáj voltam lemenni lefejni a ciciket (200 mlKépKép),mert megint eláztattam az ágyneműt...
Továbbra se tudom elképzelni, hogy az a kismama akinek sok a teje, hogy a bánatban tartja kordában a cicijeitKépKép
Rókica???
Többiek???
Ja és persze amikor Léna fölkelt birt enni kemény 40-50 grammotKépKép, persze cumisüvegből már, mert kiengedtem egy régebbi tejcsit, hogy cserélődjön frissüljön az állomány...
Aztán reggel evett cuisüvegből 60 grammot, de már a végére szuszogott, aztán még ciciből valamennyit, de max 10-20 grammot szrintem, úgyhogy az megint csak 70-80 gramm...
Most direkt fogyókúrázik????KépKép

Mondjatok valamit amitől megnyugszom, mert megőrülök az aggodolomtól, hogy miért nem eszik rendesenKépKépKép
Igy max 400-500 milliket eszik meg egy nap...ne mondjátok, hogy ez a normális adagja....
Tudom hogy f...szság de akkor mi van a testsulykilógrammonkénti 150 grammal???
Nekünk 4,5*150 akárhogyis, de az 675 gramm, ha jó a matekom....., hol van ez a 400-tól????

És miért van a tápis dobozra ráirva, hogy 1. hónap 100 gramm, 2. hónap 133 gramm stb...mármint hogy ennyiket kell késziteni belőle a babának???

Hát ezt se gondoltam volna, hogy majd lesz annyi tejem, amennyit babó nem fog tudni, vagy nem akar meginni....KépKép

Miért van mindig valami "nyűgöm"...???

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Kiváncsi vagyok, hogy fog bejönni neked ez a madelás cucc!Én már kicsit szkeptikus vagyok...a kép alapján ugy néz ki, mintha "bimbóvédő" lenne, vagy legalábbis olyanszerű, az meg gyakorlatilag majdnem cumi(ez most erős tulzás), de azrét van valami realitás benne, nem???

Én is elvágtattam megvenni 5000 és néhány száz forintért azt a medelás etetőt amit Minimi ajánlott, de
1. Nem fogadta el Léna
2. A 3 fokozatból(folyáserősség) az első 2 szinte tök használhatatlan(nem tudott szivni belőle semmit), a 3. fokozatban viszont ömlik a szájába a tejcsi hogy nyelni se tudja..
3. Megoldódott a probléma, nincs cumizavara, egyszerűen csak lusti, vagy nem éhes annyira hogy kiszivja a cicit....

Úgyhogy most keresek majd valami gazdát ennek az etetőnek, állitólag szájhasadékkal született gyerekeknek nagyon hasznos, ez áll a papiron legalábbis....
Hát nem tudom, de ha valaki tud ilyet jelentkezhet nálam...jutányosan továbbadom, de azt nem akarom hogy csak itt heverjen használatlanul....

Megann

Kép

Kép
megann

Lányok, akik etettek cumisüvegből is...

Mi aventet használunk illetve chiccot is...de még mindegyiken az 1 es cumi van, azaz egylyukú...
Mikor cseréljem le többlyukúra????

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Most látom....feltetted a képet a babetetőről...a 2. kép az...

Kép

Kép
megann

Megann!

Én is félek a téli időszaktól, tavaly is itthon voltam a nagyobbal, nem lehetett annyit csavarogni mint nyáron és ráadásul ő sokat beteg is volt, úgyhogy még közösségbe se mehettünk.Kép
Most meg két kicsivel még nehezebb a mozgás, nem is tudom mi lesz?
Körkérdés:
Kinek van valami jó program ötlete egy 19 és egy 2 hós gyerekkel??

Leon 6 kilós, de tuti hogy nem eszik meg 900 gr-ot naponta! Van hogy ő is csak 70-80-at eszik.
Nálam Noel rossz szopó volt, csak 8,5 hónapig szopott de azt is kínkeservesen. Cumisüveget se fogadta el, úgyhogy volt, hogy hónapokig nem hízott semmit.De ő is túl van ezen. Most se olyan szuper evő, de azért 12 kg 1,5 évesen. Ami nem olyan rossz.
Remélem Leon más lesz, de szerintem az a lényeg, hogy nem szabad izgulni, hogy mennyit eszik.
Én biztos, hogy nem esem még egyszer ebbe a hibába (vagy legalábbis próbálok..)
Azt mondják állat és gyerek nem hal éhen, ha van mit ennie Kép
Szóval ne stresszeljetek!
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Rheya! A Mária nagykerben (asszem a Visegrádi úton van) lehet kapni, olyan kádat, amit rá lehet rakni a nagykádra és simán bele- ill. leengedni a vízet.

Megann! Dobd már el végre a mérleget!!! Nekem sokkal nyugisabb az életem, amióta nem méricskélem állandóan Olikámat. Pedig nem hiszem, hogy azóta többet enne...

Ildi

Kép
vrucsincá

Nemesek!

Kornél 10hetesen így tudja tartani magát??- hát ez nem semmi!!! Nagyon édes gyerkőc!!!

Nyúlné!

Hát a Kisnyúl se semmi!!! Micsoda nyugodtan üldögél a kádban..bezzeg az én Petrám..fröcsköl, rugdos és kinevet, amikor tiszta víz vagyok!!! (szereti a fürdést, csak nagyon eleven)
Nagyon helyes- a hátsója is! Kép

Kata

KépKép
baby20

Sziasztok Lányok!

Én is ittvagyok, babám alszik. Hülye UPC, most beköttettem kábelen keresztül a netet, remélem ez jól fog működni zavartalanul. Kép
Próbálok feltenni képet is majd, de elég béna vagyok Kép

Viktória 3550 g-mal és 56 centivel született okt. 14-én reggel 3/4 8-kor, pénteken lesz 3 hetes. Szépen szopik, tejem van bőven, és pl. a múlt éjszaka este fél 10-kor evett és utána legközelebb reggel fél 6-kor ébredte fel. Angyalka! Kép Most is alszik.

Benianyu vagy?

Dóri
Vendég

Megann!Kép

Nyugi!mostanában van hogy a majdnem 6 kilós drágám is csak 100-kat eszik, vagy 80-at.
Aztán meg van hogy bevág 150-et isKép
Tök változó nála és szerintme nekünk sincs meg mindig az előírt adag!!!

Ne izgulj kicsi Léna tudja mennyit akar enniKép

Örülj neki h jót alszik éjjel mert Lívike amióta nem hasfájós annyira és nincs esti cirkusz már nem alszik ám olyan jól végig éjjel.
Tegnap éjjel is 1-kor kelt és hajnalban 4-korKép

Elég fárasztó így.

Többiek!Kép

Nektek hogyan kelnek a kicsik éjjel???

Mea
mea

Sziasztok!

Kicsit kihagyok, aztán nem győzök visszaolvasni Kép
Üdv az újaknak! Tényleg jó hely ez!!!

Dóri Kép Azt hittem, már nem is jössz többet! Gratulálok a kislányhoz, és irigykedem, hogy két héttel fiatalabb az én Gergőmnél, és már így hagy aludni!

Már hétfőn akartam írni pár dolgot, de közben hazaértek Balázsék, velük kellett foglalkoznom. Tegnap meg anyukám jött a húgom nagylányával, ezért nem jártam erre. Ma elmentek Balázzsal együtt állatkertbe, van megint egy kis nyugi. Kíváncsi vagyok, hogy boldogul anyukám a két rosszcsonttal. / a nagylány is csak 8 éves /.

Hari esetéhez jutott eszembe egy dolog: januárban szült szintén az Istvánban egy ismerősöm, ikreket, császárral. Fogadott orvosa volt, ehhez még az egyik izgulós nagymamajelölt megkérte a valamilyen fődokit, hogy legyen ő is ott a műtétnél / persze borítékért.../. Együtt a sztárcsapat, gondolták, gond nem lehet. Első hiba: elöl fekvő méhlepény, persze nem figyeltek rá, hogy ilyenkor nem szabad rutinszerűen vágni, ügyesen átvágták, majdnem elvérzett anyuka. Aztán hazamentek, és nála ia jöttek a gondok, kiderült, hogy méhlepény darab maradt odabent. Császárnál! Hogy a picsba lehet ez??? Műtét újra. Gyerekeket nem vihette, férj rohangált háromóránként a kórház és a gyerekek között. Nekem is az az érzésem, hogy a futószalag megnehezíti néhány anyuka életét... Tudom én, hogy nehéz a dokik élete is, de ezeken az eseteken maximálisan fel vagyok háborodva! És igenis Harinak is joga van tudnia arról pontról pontra, hogy mi történt vele! Aztán majd eldönti, mi lesz tovább, de tudnia kell!

Benianyu Kép Dani gyönyörűen fejlődik! Amiatt szerintem kár aggódni, hogy nem túl sok-e a hízás, úgy tűnik nekem, hogy az elején jobban belehúznak a csöppök. Amúgy Gergő az első 11 nap alatt hízott 600 grammot, úgyhogy hozzá képest semmiképp sem sok Dani hízása Kép Azóta kicsit vissza is fogta magát.

Kuha Kép Nekünk írt fel a dokinéni Germicid-C-t, de én meg nem váltom ki. Nagyon sok rosszat hallottam erről a szerről, kell a francnak. Nincs is most itthon "mezei" kúpunk, a homeopátiás Viburcol nekünk bevált, azt használom, ha nagyon magas lázzal küzd valaki.

BarbapapaKép Könny-téma: Húgom legkisebb kislánya most lesz nyolc hónapos, jó sokáig küzködtek a váladékozó szemével szegénynek. Õt is azzal riogatták, hogy át kell mosni a könnycsatornákat, de először felírtak antibiotikumos cseppeket. Az nem használt. Aztán a tesóm vett homeopátiás szemcseppet: Occulo-heel, ettől sem múlt el azonnal, el kellett használnia egy dobozzal, kb. két hét lehetett, de elmúlt, és azóta semmi gond. 4 hónapos volt ekkor Zsófi, szóval tényleg eltart jódarabig.

Amúgy a fiúk távolléte alatt sem vittem túlzásba a pihenést, mondjuk sokkal korábban lefeküdtem este, de Gergő a nátha miatt elég vacakul alszik, úgyhogy nem volt pihentető az éjszaka. És a srácok hiányoztak is... Azon viszont ki vagyok akadva, hogy amikor kórházban voltam, meg most is sokkal jobban aludt Balázs, mint amikor én is vele vagyok. Miért csak engem tüntet ki ezzel a figyelmességgel, hogy éjjel többször is fölébreszt??? Valahogy az az érzésem, hogy Gergő jóval hamarabb át fogja aludni az éjszakákat, mint Balázs...

Na, befejeztem, de jövök még!

Ja, a babák nagyon cukik: ünneplős Pálma, popsis Kisnyúl, sétálós Lilla / anyával együtt!/, és mindenki, akit név szerint nem jegyeztem meg, az se sértődjön ám meg!
A 30-as megjegyzés nekem is fájt egy kicsit... Én is mindig nagyon fiatal anyuci akartam lenni! Párom is mindig azzal jön, hogy vigyázzak, mert harminc fölött már nem olyanok a szövetek, mint azelőtt, minden sokkal nehezebben alakul vissza Kép Kép Kép

Szép napot!
Judit / Gergő holnap lesz 5 hetes/

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Dejódejódejódejódejóóóóó!!!!!

Elaludt a drágám a babakocsiban végre, ill. oda raktam az ölemből.

Kölkök gyönyörűek, Kornél ügyes fiú nagyon, bár Máté simán lekörözi, ő már most megtartja egy kicsit a fejét, azon szoktunk röhögni, ahogyan headbangel hason fekve a drágám Kép Na jó, nem kínozzuk azért ám! Kép

Figyke!

A tieiteknek is bedugul az orra éjjel?
Többedszerre fordul elő, hogy szegénykém alig kap levegőt, szopi sem megy, és akkor nagyműtét, miszerint tejci orrba, ettől sorozatos tüsszentések, aztán egyszer csak kicsusszan egy óriás fika, majdnen akkora, mint a kisujjam... Azt sem értem igazán, hogyan fér el az orrában, lényeg, hogy kijön, mindnesetre ma veszünk orrszívót. Még csak megfázva sincs szegénykém, és a sziba levegője is elég párás.
Na erre varrjon gombot valaki...

Pusztok

Sisotris és Máté, aki épp ma három hetes

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea,

enyém teljesen rapszodikus módon kel.

Néha tudunk aludni öt órákat, néha ugyanúgy 2-3 óránként eszik, mint nappal...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megann,
Sajnalom, hogy nem jott be a medela cumi.Kép Nati meg mindig abbol eszik, neki a kettes fokozat meg egy pici jon be es ugy pikk-pakk betermeli azt az 50-70ml-t amit eszik.
Kerlek ne aggodja amiatt, hogy Lena mennyit eszik. A vedono szerint a babak tudjak, hogy mennyi kell nekik, ameddig jokedvuek es amugy is rendben vannak nincs gaz.
Mekkora most Lena?
Nati 3200 g-mal szuletett es 7,5 hetesen volt 4500g. Akkor o meg tul dagi??? Mert ha osztok szorzok tobbet hizott, mint 150g atlagban.
pusszancs
M
minimi

Sis,
porszÍvósat vegyél!!!
Lillának is be szokott, de én nem szarozok tejjel, mert attól van eldugulva az orra is!azért olyan fehér...a "fika".
Sterimar spray sokkal jobb.

MEGANN!!!NYUGODJMÁRMEG!!!!NNNA.
Léna annyit eszik amennyi épp fér belé!
Lilla sem eszik sokat, mégis, nézd meg milyen dagiKép!
terpeszpelusban is tedd nyugodtan hasra!
én szoktam Lillát, nem rossz neki!

MA voltunk a kontrollon!
2órát várakoztunk a büdös 40fokos váróban, Lilla szegény folyton sÍrt, már párom takarásában meg is szoptattam ott, senki nem vette észre.Kép
Kértem kapcsiból ott egy csÍpőultrahangot is,
hála istennek tök negatÍv!
"<font color="0000ff">Mk.o.a vápa csontos fejlettsége jó, a csontos vápasarok szögletes. Az alfa szögek 62fokosak. Csontosodási magok megjelentek.
Vél.:Mk.o.I-es csÍpő UH képe</font>ezt Írták a papÍrra.

Megann, nekünk itt nincsenek "graf-os" adatok.
azt nektek az UH-n Írták, hogy graf hányas Léna csÍpője?

mindegy...28-án elviszem még itt csabán is őt csÍpőszűrésre, aztán ha ott is azt mondják negatÍv, akkor viszlát terpeszpelusKépKépKép
addig meg még ráadom.

AnnamamiKép
de drága vagyKépKép azon a fotón van ám kiló korrektor a szemem alatt, meg a ragyáimonKép!
mert séta előtt azt oda szoktam kenniKép!
de köszi, olyan aranyos vagy, hogy azt Írtad,...amitKép
Dudukly, Annamami és Nemesek -önbizalomtabi is vanKép!

Nemesek,
kösziKép nagyon aranyos vagyKép
Már hiányoltalak!
Kornél tündéri erős nagy manó!
Lilla is tud már Így feszÍteni, de ő nem olyan hosszanKép

Barbapapa,
a fiaid is gyönyörűek!
Leon nagyon drága, ahogy keresztben vannak a tappancsaiKép!

Titii,
sajnos akkor még a Lilla a sima kötelezőt kapta 2 hósnak, mjd most kapja az infanrixet 3 hósan.
a recepten az oltás van, váltsd ki!és vidd el a dokihoz! ugyanÍgy az agyhártyagyuszi ellenit is a dokinak kell felÍrni. vagy az megvan? sajnos arra sem emlékszem, hogy annak mi a neve, hulla voltam akkoriban, szita aggyalKép

CSIKKEEEEEN!!!!
hová lettél?

mondjuk mailt még mindÍg nem kaptam, hogy az én babakocsimmal mi a pálya...pedig állÍtólag ma viszik a szállÍtókhoz a rendelést...viszont a mostanira már vannak érdeklődők.
jó lenne, ha hamarabb érne ide az új kocsim, mint hogy eladom az eddigit...
zsofy

Megann:

Kép Örülök, hogy most már az a probléma, mit csinálj a többlet tejjel amit nem eszik meg az a huncut kislányod.

Ne akard mindig a nagy átlaghoz mérni. Ha ő megnyugszik napi 400-500 ml-től, akkor szerintem nyugodj meg te is. Ha kér, majd eszik többet.

Nekem éjjel nem folynak melleim, illetve egyszer-kétszer fordult elő, hogy az Avent kimosható melltartóbetét ellenére átnedvesedett egy picit a pizsamám. Ehhez hozzátartozik, hogy Zsuzsa éjjel is max 5 órát alszik, azt leapasztja legalább az egyik mellemet... mivel éjjel csak egyszer hajlandó ilyen hosszabbat aludni, a következő evésig már nem kell ennyit várni, csak 1-2-3 órát, mikor hogy.

Tegnap pl azt csinálta, hogy fél 8-kor elaludt, aludt 12:30-ig, utána volt egy "téves riasztás" kb 2-kor, amikor nem is evett, aztán aludt tovább kb 4-ig, utána meg kb 7-ig.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami:

Emlékszem már! Hariról kérdeztél (jó a memóriám, mi? Először is:

Hari!!!

Nagyon-nagyon gyors jobbulást kivánok neked, és sajnálom hogy ilyen komplikált az első pár hetetek!!! Remélem már minden rendben van.

Aztán újra Annamami:

Biztos ugyanaz a dokink Harival? Egyébként méhlepény sajnos ha csak egy icipici darabka is marad bent, akkor gondot okozhat... az enyém akkora volt, hogy egy ilyen kórházi tálcára alig fért rá, szerintem az maga volt minimum három kiló. Biztos átnézték, de ha abból hiányzik egy 1 mm-es darab, nem biztos hogy észreveszik, és nem biztos hogy azért mert nem keresték. Szóval ilyen sajnos van, és nem feltétlenül az orvos hibája. Szövődmények sajnos vannak, és nem kell feltétlenül bűnbakot keresni mindegyikre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Még mindig kevés az időm, megpróbálok mellékelni születéstörténetet.

Tud esetleg valaki olyan üzletet, ahol kifelé pördülős poharat lehet kapni? Cumisüveg helyett használnám, a kh-ban olyanból kapott (igaz, hogy az olyan mércés valami volt), és nagyon ügyesen ivott belőle. Vettem AVent cumisüveg készletet, hát sajnos az aventes cumiból nem tud szopizni,(nagy nehezen elkezdte szivni, több perces próbálkozás után, majd eltelt kb. 10 perc és semmi sem fogyott az üvegből, pedig éhes volt) ezért vettem NUK cumit is, abból azért sikerül, de csak a latexesből (az volt először, azóta vettem szilikonosat is, de azt nem fogadja el).

Ha esetleg valamelyikőtöknek pl. nagymamánál van olyan régi fajta kávéspohár (az is kifelé pördülő szélű) és esetleg nincs szükség rá, szivesen elfogadnám (ki is fizetném, csak valahonnan sikerülne már szereznem!)

Most csak ennyi fér bele, majd jövök még.

Puszi mindenkinek
Judit<!--attachment: Sz_let_st_rt_net-287432.unk*attachment_icon.gif*message/rfc822*32.0**Sz%26uuml%3blet%e9st%f6rt%e9net%2eeml --><center><pre>
Kép
Születéstörténet.eml (32.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
judy68

Mi voltunk most csipőszűrésen, minden rendben, majd 4 hónaposan kell visszamenni. Zsuzsa most újra ismerkedik a kiságyával, de ahogy hallom már nem biztos sok türelme lesz hozzá...

Még két helyre kell menni, aztán haza...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nemesek!

Tündéri pici fiad van! Az én Boti babám még nem vigyorog mindenkire, viszont pár napja hangosan kacag nekem, ha jó kedve van. Ja, és tegnap megtalálta a jobb hüvelykujját (eddig az egész ökle benn volt a szájába) és azóta azt szopizza. Nem tudom hagyjam e, vagy kivegyem és a cumit adjam e neki továbbra is (valamit muszáj neki szopizni éjjel-nappal).
Nov 25-én és 27-én megyünk Budaörsre, mert a budaörsi Pro Musica Kórus (aminek én is a tagja vagyok- jelenleg csak formálisan) jubilleumi nagykoncertet ad. Nagyon szép lesz!!! (ingyenes lesz, ha érdekel, leírom hol lesz és meddig) Megpróbálom legalább a felét végighallgatni vele, ha meg nyafizik, viszem haza anyukámhoz.
Ti mikor kínáltátok meg először a babucikat gyümi-,vagy zöldséglével? Úgy értem,mikor kezdtétek el a hozzátáplálást? A családom egyfolytában szekál ,hogy miért nem kínálom már meg Botit mással, ,mint az anyatej..mert tudjátok, az ő korukban 3 hónaposan már főzelékeket ettek a babák...én meg szeretném várni az 5.hónapot ezzel (Boti most töltötte be a 3at)

Mindenki!

Ti mit gondoltok a hozzátáplálásról, mikor kell elkezdeni?? A családom agyonszekál, hogy miért nem kínálom már meg Botit gyümi-, vagy zöldséglevekkel, mikor ők már 3 hónaposan főzeléket adtak nekünk..(Boti most töltötte be a 3-at). Én meg szeretnék csak anyatejet adni neki 5 hónapos koráig.

Mea,

kb. 2 hete én is felvetettem a szex témát, de akkor akik válaszoltak, még nem próbálták szülés óta.Örülök,hogy azóta változott a helyzet!!! Én akkor a azt kérdeztem, hogy akinek van gátsebe, nem fáj e neki nagyon a szex, mert nekem továbbra is iszonyúan fáj..Remélem nem marad így sokáig.
helga22

Szia Nyúlné!

Tündéri popija van kisnyúlnak! Az én fiamat még mindig nem tudom hasra tenni, valamiért utálja. Azért minden nap próbálkozom, hogy erősődjön a kis gerince, de kb. 2 percig bírja,aztán sír. Addig is küszködik folyamatosan..Ez miért lehet?..A kiskádban lévő támaszról kérdezném,hogy pontosan hogy is hívják ezt?? Gondolom a kádtól függetlenül lehet kapni, ugye? Boti csak sima babakádban fürdik pelusra fektetve, de valamiért a fürcsit sem szereti..Talán ez segítene rajta, mert ahogy nézem Kisnyúl nagyon kényelmesen fekszik benne és biztonságban érzi magát (lehet, hogy Botinak is ez hiányzik, mert csak kapálózik idegesen a vízben).Márpedig fürcsizni minden baba szeret, ugye?
helga22

Helga,
ha tudom,én 6 hónapos koráig csak szoptatom a lányomat.addig másra nincsen szüksége!
Igen a mi kiskorunkban szokás volt 3 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást, de mára már egészen más a helyzet e téren.
nem javasolt 6 hónapig elkezdeni, én úgy tudom.
mindent csinálj úgy, ahogy te a legjobbnak érzed!
zsofy

Köszönöm szépen a kiskádas hozzászólásokat. Utána nézek ennek a Mária Nagykernek, megpróbálom a címet beszerezni és felhívom előtte őket.

Kép
Kép
rheya

Helga,
Lilla is utál fürdeniKép
én meg fürdetődézsát rendeltem most neki-még nem kaptuk meg...-hátha bejönKép és abban majd szeret.

várom, hogy felébredjen a csajom és vihessem sétálni amÍg ilyen szép az idő!
de ő békésen szundizik, piheni a gyerekkori fáradalmait szegényke.

Zsófy
és a 3hónapos Lilla( vagyis 12hetes)
zsofy

ja, úgy értem a gyerekkórház beli fáradalmait
zsofy

Ha esetleg valakit érdekelne, egy kis lélekmelengető: cimbi volt orchideakiállításon.

http://harleqin.elte.hu/~sficzus/orchids20051029/

Tobzódjatok ti is a színek és formák kavalkádjában!

Pussz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rheya!
A Mária Nagyker címe 1132 Bp Visegrádi u. 25. Tel: 340-2392
Honlap: www.pekido.hu
Nyitvatartás: H-P: 8-19; SZ-V: 10-18-ig.
malvinka

Zsófy!

Közben már meg is jöttünk, szegény Picúr úgy sírt!
Tehát, én már a múltkor is (5 hetes kontroll)mondtam a dokinőnek hogy új rend szeretnénk oltatni de elbeszéltünk egymás mellett. Így csak a neist írta fel ami az agyhártya gyulladás elleni oltás. ma mentünk oltásra és természetesen a régi szerint akart oltani de végül kiirta az újat kiváltottam és igy adta be.
Mert végignézte és ha most a régit adja akkor valami zavar lett volna később. így tiszta sor , az 5. havi oltás kimarad.

Mégegyszer köszi a választ!
Titii
titii

Sziasztok!!
Nekunk is kell kb naponta orrot szivni, es szerintem is tok jo a porszivos. De, kerdes: lehet csak siman is kiszivni, vagy kell elotte orrsprayt spriccelni neki? En eddig csak siman kiszivtam, csak nem tudom, hogy ez igy jo-e.

Helga, en is minimum hat honapig csak tejet adnek neki, ha osszejon. Persze, mikor mi kicsik voltunk mar ket honaposan mindenfelet kaptunk, de ez nem jelenti azt hoyg ez jo volt. Speciel nekem az ismeroseim nagy resze allergias valamire..

Kép

Kép
ppanna

Ppanna!

Nekünk a dokinéni sima tengervizes orrspry-t javasolt, szerintem csak jó lehet, rajta van hogy újszülött kortól adható...
Mostanában sokat hallani a só jótékony hatásáról..pláne ha tengeri...Kép

Rókica!Zsófy!

Hát kénytelen leszek beltörődni hogy kisétkű lett a babámKép, alig tudok beltuszkolni kaját....
Nincs más választásom, fejek és fagyasztok....

Lányok, akkor ti éjszakára is melltartóban vagytok??
Ezért nincs gondotok a tejcsifolyással???
NEM AKAROK MINDEN NAP ÁGYAT HÚZNI......KépKépKép

Róki!
Ja én se gondoltam volna, de szerintem ha normálisan enne Léna akkor pont elég lenne jelenleg a tejcsi...de mivel csak nyámnyog ezért van fagyi-tej...
De nekem már ez is nagy eredményKép, mindjárt 2 hónaposak leszünkKép,

Hurrá! Léna most fél órája a hálóágyunkon van a kopár szobában(még semmi sincs kicsomagolva költözés után, tök csupasz a ház, se függöny, se képek a falon, se nippek a "nem lévő" polcsokon), fogalmam sincs hogy most mit nézeget fél órájaKépKépKépIlyen is régen volt már....

A fenét...átvert a kis huncutKépKépKép BealudtKépKép
Na akkor már sejtem, hogy ma megint őrjöngés lesz du 5 től 8 ig....
Már meg is irtam apának, hogy ha időben hazaér, menjünk el vásárolni, hátha akkor nem nyűglődik a babó ha program van körülötte...Kép, mert nálunk minden késődélután jön a nyafogás, kb 5-től....és akkor leszakad a karom a hátam, és egy idő után már akárhogy tartom, ringatom, sétálok...sehogy sem jó...

Minimi!
Nem hiszem hogy a babád dagi...
Mi 3050 nel születtünk és mi múlt héten 5 és fél hetesen voltunk 4500-ak, és én egyáltalán nem látom daginak LánátKépKép: Szép formásKép, mi több, csinosKépKép
A cumit én is sajnálom....de hát ez van a gyerek választ.....és ő nem kultiválja ezt a fajta cumit...viszont elvan az összes többivel...

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Gratula a csípőszűréshez....
Nem az a Mo. I. a graf szám???
Nekünk minden leleten rajta van.....
De ha ez az, akkor minden ok, mert az I.a a legtutibb csípő, de az I.b és I.c se gáz...
A II. már gázosabb... a III. pedig csipőficam:..

Róki!
De jó, neked is negativKép

Jó lenne ha már mi is eldobhatnánk a terpeszpelust, mert igy egy számmal nagyobb rugi kell mert odafogatom a badyval a terpeszpelust, és igy ugye nagyobb helyet foglal....
Meg olyan idétlenül néz ki....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Mi is porszívos orrszívót használunk, nagyon jó. Előtte én szoktam sterimar orrsprayt használni, ha taknyos a gyerkőc. Fellazítja és könnyebben kijön a 'trutyi'.
Jucc73!

Köszi az infót, akkor ki is próbáljuk a homeopátiás szemcseppet, mielőtt elvinném könnycsatorna átmosásra, hátha segít. Én nagyon szeretem a homeopátiás szereket, fogzásra is szed a Noel bogyót, használ.

Hozzátáplálni csak 6 hó után kell elkezdeni. Mondjuk Noel 5 hónaposan kapott először gyümilevet, mert a kakival gondok voltak. Volt hogy 10 napig se kakilt.....De neki se lett semmi baja.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nekem is folyik a tejem, de én nem tudok melltartóban aludni, meg egyébként se bírná ki a betét reggelig, így egy nagy frottír türcsit rakok be a háloing alá. Noelnál már ez bevált, így az ágynemű se lesz tejben reggelre Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: