A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Annamami!
Megy a Drukk!
Ebből lesz valami vagy valaki?Kép Kép Kép

Harinak Gyors gyógyulást!
Annyira sajnálomKép
Nem is tudom, hogy én mit tennék a helyébenKép
Most tök ideg lettem.

Én tiszta anyatigris vagyok!
5 percre alig merem magára hagyni a Babót, nem hogy másra!
El sem udom képzelni, hogy mi lesz későbbKép
Csak megnyugszom valamikorKép

Ezt az üzit is órák óta íromKép
Utolsó üzi amit látok, az Mea "körkérdése"Kép Kép Kép
Sex???
Mivel én császáros vagyok, ezért hiába is írnám, hogy nálunk minden rendbenKép
Ki sem vártuk mind a 6 hetetKép
És, jóóóKép
Bocsi, hogy így nyíltan leírom.
De én ugyanúgy kívánom és igazából csak jobb lett, mert már nem kell félni, hogy a babának baja lesz. Gondolom értitekKép

Na megyek, lassan fürcsi, de előbb én megyek tusolniKép

Szép estétKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lányok!

Még a kilókkal kapcsolatban.
Én lefogytam több mint 10kg-ot, de alig jön rám valamiKép Persze nem a mellem hatalmas, hanem a seggem meg a többiKép
szerintem még 10kg-ot kellene lefogynom.
Most vagyok 160cm és 58-60kg.
Naggggyon kövérnek nézek kiKép
Teljesen megváltozott az alakom, de
MEGÉRTE!!!Kép Kép Kép

Barbapapa!
Üdv köztünkKép
Majd mesélj a Babókról és képeket is kérünkKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Jajj!

Bocsi, csak még egy gondolat.
Olyan gyorsan akarok mindent egyszerre leírniKép

Rokica!
Én van, hogy néha lefejek egy kevés tejcsit, hogy Erhard ne csak "híg" lötyit szopizzon.
De azt sem öntöm ki, hanem a cumisüvegbe fejem.
Utána szopi után a zsírosabból is belefejek. De Erhard legalább "nem issza" túl magát, mert néha elég sok a szomjoltó tejcsi a cicimben.
De kérdezz meg szakembert, vagy tapasztalt anyukákat.
Ma egyébként Erhard elég nyugodt (kopp...kopp...kopp...)
Bízom benne, hogy éjszaka is így lesz.

A Babaszobán fel vannak töltve képek Erhard-ról.
Oda is fel lehet tölteni. Most ott van már 2 album isKép (akit érdekel esetleg)
Az album címe: ErhardKép (mi más is lehetne)Kép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Update rólunk:

Ma teljes cumistopp volt, hogy Zsuzsa visszaszokjon a mellemre. A hajnali pohárból való pótlás után már nem kellett ilyen módszereket alkalmazni. Azóta ötször szopizott Zsuzsa, első két alkalommal még félálomban sikerült becsempészni a mellemet a szájába, és igy elfogadta. Harmadszorra kicsit sirt, de spricceltem tejet a szájába, és igy ráharapott. Negyedszerre minden hiszti nélkül bekapta és szopizott. Ötödszörre volt egy kis közelharc, de estefelé mindig nyűgösebb, és ez volt a komfortszopija, amire a leginkább nem akarta eddig elfogadni a mellemet, de most igen. A végén már beraktam a mózesébe elaludni, sajna eddig mindig cumival a szájában próbáltam, most ez nem volt lehetséges, úgyhogy a végén fölé hajolva lógattam a szájába a mellemet (felvenni nem mertem), és úgy elfogadta egy kis komfortszopira.

Hogy az anyák milyen hülyét képesek csinálni magukból a gyerekeikért... és látom hogy nem ez lesz az egyetlen alkalom :P Mondjuk remélem hogy többet nem kell a mózese fölé hajolva a mellemet lógatni a szájába.

Rendeltem egy ilyet: http://www.selfexpressions.com/hhazfin.html

Ez állitólag nem okoz cumizavart. Nincs jobb ötletem, hacsak nem kanalanként kell majd anyukámnak vagy a Davidnek beletömni az anyatejet...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari! gondolok Rád, hogy minél hamarabb meggyógyulj, kitartás! remélem minél előbb haza kerülsz!

Annamami, hajrá!Kép

Zsofy: erről az aqua-ról a picasso kalandjai jut az eszembe, olyan viccesKép

Mea: nekem már 4 hetes a csaszi seb, de még mindig fájKép még mindig rossz oldalra fordulni, felkelni, és persze Eszti is mindig ott rugdos ezerrel, amikor rajtam van. és tök érzéketlen az alhasam a vágás körülKép ez még biztos egy pár hét mire elmúlik.. szexről még nem tudok nyilatkozni

súlyfelesleg: rajtam is még +7-8 kg vanKép viszont lement 10.. elkezdtem szednoi az elevitet, mert rém kevés vitamoint eszek szerintem, annyira próbáltam vigyázni a pici hasfájása miatt, jelenleg a vasszöget is megennémKép én a terhes cuccaimat hordom egyelőre, nem akarok új ruhákat bálnaméretben..

fölkelt Eszti, megyek hadd csapolja tejcsárdátKép

and

KépKép
KépKép
and

Zsófy!
Teljesen egyetértek vele abban, amit a sex-ről írtál. Arra lesz még bőven idő, de a baba nem lesz még egyszer 6-7 hetes!!!!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rókica,
biztosan nem értesz egyet, de azért leÍrom:
nekem is először nagggggyon sok tejem volt!ha egész nap fejtem volna,egész nap jött volna, komolyan.a fagy két nap alatt teli lett teljesen tejjel.
ezek után már csak annyit fejtem le, hogy ne feszüljön, ne gyulladjon be a cicim és annyi tejem maradt Így csak, ami Lillának kellett. nem szoktam fejni és nem nagyon szedek semmit,hogy több tejem legen, én is féltem eleinte, hogy most még elég a Lillának, de később majd, mikor nő, akkor kevés lesz majd neki és pótolnom kell...ráadásul én csak a bal mellemből etetek, a másikban alig van ha fejem, akkor is a másikban termelődik több a "selejt" helyett, pedig méretre egyformák.
nem akarod te is lecsökkenteni a tejmennyiséget? hogy majd Zsuzsa szabájozza és ne te a fejéssel? ha majd több kell neki, úgyis biztosan csinál magának, mint a Lilla, aki azóta is szépen gyarapszik.
vagy szerinted ez hülyeség? nekem csak ez a tapasztalatom, de lehet, hogy igaziból ez nem Így van.
zsofy

Zsófy,

Már nem fejek, illetve akkor fejek ha ő nem hajlandó elfogadni a mellemet, de most már REMÉLEM ez megoldódott. Ugye én le akartam adni tejet, mivel volt elég, csak még nem jutottam el odáig hogy a vizsgálatokat megcsináltassam, de ennyit nem ér meg a dolog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKépEzek ma készültek. Így a legjobb aludni, vagy nem? :-)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica,
értem!
ja, ilyen idióta pozitúrákra én is képed voltam, hogy rávegyem Lillát, hogy a másik irányba is fordÍtra a fejét, ne mindÍg csak egyfelé nézzen, mert kezdett deformálódni a buksija...
én is akrobatizáltam felette, mert csak egyik ciciben van elég tej, meg legtöbbször csak azt fogadja el...

sétaKép lilla tegnap is és ma is csak egyszer sÍrt a séta alattKép!és nem olyan hosszan.

FONTOOOS!!!csak mindÍg elfelejtem.
meg persze csak nekem fontos, hogy segitsetekKépKép...
kérdésem:
Lányos anyák!és aki még tudja!
a pici baba nunujába bele szabad törölni? nem úgy értem, hogy a hüvelyéhez, csak a szeméremrésbe bele kell törölni? mert ugye oda bemegy néha a popsikrém is meg ilyenek...egy ideig a dokinéni azt mondta, hogy nem szabad. meddig nem szabad?
zsofy

kilók:
171 centis és 65-66kilós vagyok. annyira nem tragédia, de a terhesség előtt 54-55kilós voltam.
szülni a sok fekvés miatt 80!...kilóval mentemKép
a terhes ruháim nagyok, a régiek kicsik, most vehetek magamnak a dagadt testemre téli ruhákat...
zsofy

Zsófy:

Ez jó kérdés, én is tanakodtam már magamban, hogy kell-e neki a szeméremajkak között törölni, vagy sem... állitólag az ott egy öntisztitó rész, de hát a popsikrém meg néha a kaki is gondolom bemegy oda... azt csak ki kell törölni? Én néha belenézek és egy picit kitörlöm. Nem mindennap.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy, kicsi cicám. Először is én 170 cm vagyok és hamvas lánykoromban (kb. 18 évesen), legjobb formámban voltam 60 kg. Ne idegeskedj: GYÖNYÖRÛ ANYUKA VAGY!!!! Na. Én egyébként a terhességem elején (palástolandó a gyorsan felugró kilókat, mert akkor még én se hittem el az egészet...), vettem néhány 44-es gumisderekú nacit, de lassan lötyögnek rajtam ezért ma este kirúgtam a hámból és sör-ropiztamKép. Pulcsiban meg jobb az egy számmal kisebb (Marline Monroe is ezzel vette le az amcsi elnököt a lábáról...).
Kocsi ügyben megértelek, nekem egy kőgazdag ismerősöm - aki gyermektelen, de évek óta veszegeti a gyerekcuccokat(!!!) - mondta, hogy van nála minden, semmit ne vegyek. Na, amennyit Te kaptál tőle, annyit én is.
De le vannak szrva, szép kiscsajaink vannak, ez a legfontosabb. A nagyajkak között én popsitörléskor és fürdéskor is ki szoktam tisztogatni.
Szerintem jól fejlődik a csajszi, de lehet, anorákból érdemesebb egy kicsit nagyobbat venni, hogy alá tudjál öltöztetni. Egyébként is enyhe tél lesz, ne készülj sarkvidéki kirándulásraKép.
Ja! Az én csajomnak 35 cm kuglifeje volt szüléskorKép. Szerdán megyek dokihoz, várom, hogy jókat mondjon. Én nagyon vágyom a pasimra, olyan jó hozzábújni meg kényeztetni. Én ezt az önmegtartóztatást nem birom. Aztán, lehet, hogy nem lesz olyan jó, de majd beszámolokKép.

Zsóf! Hari ügyében nagyon egyetértek. Nekem is ez jutott eszembe. Én beperelném azt a fszt, aki orvosnak hazudja magát!!!

Hari! Gyors gyógyulást, drukkolok!!!

Annamami! Én két nappal a szülés előtt pakoltam össze, egy sokkal kisebb hasfájás miattKép. Szóval, hajrá! Ja, én is fogyasztok tejterméket, de nekem szülés után alig volt étvágyam, pedig a korházban nagyon szr a kaja.

Nyúlné! Ne izgulj, ennek a tündér kispasinak idővel elmúlnak a patijai (amikor megint visszajönnek, visszasírod ezt az időtKép).

Viki! Nagyon édes Petike!

Mérlegeltem a gyereket fürcsi előtt 5,2 kg (csütörtökön csak 6 hetes lesz). Tegnap ünneplőbe öltözött a szülinapomra, majd amásik gépről teszek fel fotótKép.

Legyen szép estétek!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Húúú látom nagy port kavart a szex témámKép

Szerintem meg fontos azért a szex is.A pasiknak legalábbis nagyon.
Azért mert bébink született nem szeretném elhanyagolni a férjemet sem.
Meg attól, hogy pici a baba attól még szokott aludni is és akkor ha van kedve a szülőknek szexelni is lehet szerintem.
És szerintem ha a szülőknek jó ez akkor kiegyensúlyozottabbak és ez a babára is jó hatással van.

Legalábbis nálunkKép

Egy szóval sem írtam olyat hogy szarabb lenne a hüvelyi úton szülteknek!!!!!!!!

Csak kérdeztem, mert érdekelt hogy kivel mizújs ilyen téren, nem bunkóságból és azt is írtam ha valakit zavar ez akkor nem kell egyszerűen válaszolnia. Kép

Úgy hogy remélem nem haragudott meg senki, hogy meg mertem kérdezni.

Mea
mea

De azért örömmel látom vannak mások is úgy a szex-szel mint énKépKépKép

Mea
mea

Lányok! Tudom, hogy ma szombat van és holnap meg vasárnap, de tudja valaki, hogy nyitva lesz-e a Brendon ettől függetlenül?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea! Szerintem nem kavartál vihart. aki nem akar, nem ír semmit. Szerintem is fontos, és a párom lelki egyensúlya miatt kell is neki egy kis kényeztetés. (Meg "cserébe" kapok egy kis hát vagy talpmasszázst, egyelőreKép.) Mi a terhesség alatt (leszámítva az elejét, amikor le voltunk tiltva) is élveztük az életet. Tehát várom, hogy én is hozzád hasonlóan jól érezzem magamKép.

Na itt az ünneplő kislányom:
Kép
dudukly
Isaszeg

Róki! 1-jén még a tesco is zárva tart. (Van valami kormányrendelet...)
dudukly
Isaszeg

Dudukly!

Pálma is nagyon édes, és nagyon csini az ünneplős rucijában!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

NAGGGYON Sorry!

Kedves Dudukly!
ISTEN ÉLTESSENKép
Nagyon BOLDOG Szülinapot!

Sajnos mostanában alig tudok jönni és valahogy elsiklottam a szülinapod felettKép
Nem akarok senkit sem megbántaniKép
Kép

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Csak anyatejes babák anyukái!

Meddig kell a babának adni a K-vitamint? Mert amit felírt a doktornő, az ma fogyott el. Szóval lehet, hogy hülye vagyok, vagy nem mondta senki, de kell még iratnom, vagy ennyi volt! Légyszi ha valaki tudja írja meg, mert ha kell, akkor szerdán le kell mennem íratni.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dudukly,
Pálma tündér, köszi a választ!

Roki,
neked isKép!

gybk.na, én sem azt Írtam, hogy frigid picsa kell,hogy legyen a friss anyuka, csak annyit, hogy nálunk ez bonyolultabb.
off...
zsofy

Dudukly!Kép

Nagyon édes a bébidKép

Zsófy!Kép

Sajnálom, remélem hamarosan javul a helyzet nálatok is.
Amúgy tudom h neked sokkal több teher van a válladon (jó tudom édes teher) mert neked nem segít annyit senki mint nekem így nekem azért könnyebb lazítani is.
Kár hogy olyan messze laksz, mert akkor tudnának neked is segíteni sokan.
Lehet én sem gondolnék szexre a Te helyedben ha csak én lennék folyamatosan a babával.
Bár gondolom nem erre gondoltál a bonyolult helyzettel, de én nehezen bírnám segítség nélkül....

Mea
mea

Na megyek zuhizni meg aludni amíg lehet, bár Lívike ma nem is aludt szinte semmitKép
Remélem éjjel fogKép

Jó éjt!!!

Mea
mea

Dudukly!Kép

Boldog szülinapot kívánok én isKép

Mea
mea

Mea!

David okt 12-en szuletett, csaszarral, nekunk mar volt azota sex, szerintem is fontos es siman ment, csak ovatosan Kép
de lehet, hogy en szerencses vagyok, mert en mar reg tudok hason aludni meg oldalt is es egyaltalan nem faj.
Ha kellemetlen akkor nyilvan nem szabad, de szerintem erzi az ember hogy mit lehet es mit nem.

Kép

Kép
ppanna

de ettol fuggetlenul szerintem is gaz ha valaki elore csaszart szeretne, mert azert nehany het szex miatt eleg durva dontes..
en is csalodott voltam kicsit mikor kiderult hogy igy lesz, de utana persze hamar belattam, hogy a biztonsag a lenyeg nekem es a babanak.
es azt sem ertem, aki a fajdalom meguszasa miatt akar csaszart. Lehet hogy nincsenek szulesi fajdalmak, de en az erzestelenito kiurulese utani ket napomat nem kivanom senkinek..

Rokica!
Magyarorszagon is kaphato ez az ujjszoptatos dolog? Nekem tetszik! Es logikusnak tunik, hogy nem okoz zavart..
majd szamolj be rola!

Kép

Kép
ppanna

Zsofy! Kép
Most olvastam vissza es szerintem az is tok okes, amit a Te esetedrol irsz, szoval azert is irtam, hogy ugyis erzi mindenki lelkileg es testileg hogy mikor minek van itt az ideje.
Es Te meg tok jol csinalod a dolgokat szerintem Lillaval, a tobbi meg kit erdekel? Kép

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Viki

Ezt szerintem a dokidtól kéne megkérdezni, Nekünk még felírt pótadagot a vitaminból.

Barbapap

Ha könnyekkel sír a babád, akkor megpróbálhatod a szeme belső sarkából enyhe nyomással kinyomni azt a dugaszt ami eldugaszolja a kis könnycsatornáját.
És amúgy kamillás steril gézzel kell tisztítani kívülről befelé. Egy gézzel csak egyszer. Marcimnak is volt ilyen születés után.

Mea

Mi is szexeltünk már. Én hüvelyi úton szültem. Úgy érzem picit kitágultam azért, férjem szerint 5%nyira, de nem érzi. Én igen.

FIGYELEM1!
Ha már itt tartunk. Véleményeteket kérném. Amikor együtt voltunk utána észrevettem, hogy vérzek. Ez már 2 napja és még mindig maszatolok. Szerintetek menstruálok esetleg? Nem fáj semmim, a szülés utáni vérzés kb 2 hete elmúlt. A 6 hetes kontrolon dokim azt mondta minden tök jó, mindent csinálhatok.

Aki menstruált már, használtok tampont? Én most igen. Vélemény?

Szegény Hari. De a Schöfiben legalább jó dokik vannak. Amúgy szerintem a babája is bent kell, hogy legyen vele. Ettől persze még baromi szar ügy. Jobbulást Neki!

Nyúlné

Apósod mit mondott a pötyikre?

FIGYELEM2!
És még egy kérdés. Nektek a melletek még olyan feszes szokott lenni, ha tele van, vagyis következő etetésre mint eleinte? Nekem sokkal plötyibb, de Marcika gyarapszik, meg úgy tűnik elég Neki a tej. Attól féltem (félek), hogy lecsökkent a tejem mennyisége.Tapasztalat?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok! Anett vagyok és most kezdtem olvasgatni a levelezéseteket. Én júliusban szültem, a kisfiamat Olivérnek hívják és olvasgatva a leveleiteket, összetehetem a két kezem, mert szinte alig van-volt (lesz?) problémánk vele. Ha nem bánjátok szívesen csatlakoznék a társasághoz ( valakivel néha kell egy kicsit "beszélgetnem"...)
anettke

Viki

A hozzátáplálás kezdetéig kell adni a K vitamint!
Elvileg az anyatej kis mennyiségben tartalmazza,ezért kell a pótlás.K vitamin hiány véralvadási nehézségeket okoz!Mindenképp írass még fel!

Anyapoc

anyapoc

kiütésre após azt mondta,hogy elfertőződött és nagyon csúnya,írt fel két receptet,nem amit ti mondtatok,mert szerinte az nem kéne ilyen picinek,hanem majd megpróbálom kiolvasni,a lényeg,hogy egy krém és egy ecsetelő,amit naponta,másnaponta is lehet használni,sajna csak holnap lesz patika,és valszeg csak másnapra keverik ki.addig azt mondta,hogy enyhe kamillás főzettel picit áttörölni,de nem túlzásba vinni!
éreztem én,hogy rondább,mint kelleneKép
na most megyek is,mert kisnyúl beszundizott egy jókora hiszti után,úgyhogy teregetek,meg vasalok neki ruciutánpótlást!
sziasztok!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

édik a fotók,tündérbabák!Kép))))

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hello! Kép Kép Kép

Hari,
Nagyon sajnálom, hogy mi történt! Mielőbbi gyógyulást kívánok és azt, hogy minél hamarabb hazamehess és újra Lili babával együtt legyetek!
Zsófy, nem én írtam ,hogy Harinak be kéne perelni a dokit, de egyet értek vele.

Nyúlné, Viki
Nagyon édesek a fiúk! Kép Apa ölében is! Kép

Dudukly
Csini volt Pálma a szülinapodon! Kép

Rokica,
Jó olvasni, hogy már kezd kicsit visszaállni a rend ciciügyben. Kép Hajrá! Csak ügyesek legyetek mind a ketten.

Súlyfelesleg:
Most 1 kg-val vagyok több - az a cicik súlya Kép, mint a terhesség előtt, jók már a régi ruháim, de nem kell irígykedni, mert sosem voltam sovány. Magamhoz képest most viszonylag jól nézek ki.

Szex:
Még nem tudok nyilatkozni, mert Dani még csak 17 napos. Egyébként mikor lehet elkezdeni? Mindenképp ki kell várni a 6 hetet? Én gátvédelemmel szültem, már folyásom is alig van. Ráadásul csak dec. 2-re kaptam időpontot a dokitól, kontrollra.

Barbapapa, Anettke
Üdv közöttünk! Kép
Anettke írd meg te is az adatokat, mindkettőtöket beírlak a táblázatba, ha szeretnétek.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!Kép

Azt mondják a dokik 6 hetet érdemes várni.
Mi megvártuk a kontrollt ami 6 hét után volt.
Viszont én kb. 5 hétig azérrt még vérezgettem is.
Akkor nem is lett volna kedvem hozzá.

Ma megyünk párom nagymamájához vidékre, hát kiváncsi vagyok hogyan viseli a manónkKép

Reggel 5-kor kelt és akkora sírás volt 1/2 órán át hogy csak na!!!Szegénykém, valamije fáj. Meg alig akar enni, mert közben is sírKép
Mi lehet ez nem tudjátok???

Ja és este is alig aludt el, kapott még 30 ml anyatejcsit és belaudt 9-kor és csak reggel kelt 5-korKép

Tegnap voltak nálunk párom rokonai és tök jól elvolt velük LívikeKép Furi is volt, lehet h túl sok votl neki az inger mert nem aludt el utána már, megvárta a fürcsit.

Egyébként tegnap alig aludt, kb. 3 órát egész nap.
Ez nem baj???
Elvotl mondjuk, nem sírt csak fent votl szinte végig.

Na megyek készülődni a nagy útraKépKépKép

Mea
mea

anettke!Kép
Üdv közöttünk.)

Benianyu!Kép
Nem semmi csak 1 kg van rajtadKép
De jó NekedKép
Bár én sem panaszkodhatom a 3 kg-mal de érdekes mert nem jók rám a nacijaimKépKépKép
Nekem a csipőm kiszélesedett.
Az visszamegy???Kép

Na megyek, puszi Mindenkinek!!!Kép

Mea
mea

Anettke-bocsánat siettem!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok Kép

Itt vagyok,még semmi......
Tegnap este is görcsölgettem,de nem volt olyan vészes,mint tegnapelőtt!

Nyúlné Kép

Kisnyuszinak jobbulást!Kép

Angelani Kép

Erhard nagyon édesen mosolyog!Meg kell zabálni!Kép

Ma megyek második CTG-re,na kíváncsi leszek.....

Üdv az új lányoknak és babáiknak!

annamami
38+2
annamami

Mea,
Jó utat!
Szerintem nincs semmi baja Lívinek, csak kicsit túlpörgött, talán sok volt tényleg az inger.
Akkor megvárjuk a 6 hetes kontrollt, ami 7 hetes lesz a késői időpont miatt.

Annamami,
Mi a helyzet? Voltak újabb jóslók?

Képzeljétek tegnap lemértük Danit az Anyuéknál a konyhamérlegen. 3650 gramm, lehet, hogy 16 nap alatt 600 grammot hízott? Nem túl sok? Vagy talán a mérleg nem pontos?

Alvás:
Dani minden éjjel a saját ágyában alszik. A háló és a gyerekszoba között csak egy gipszkarton fal van és a tolóajtó sosincs becsukva, szinte rálátok az ágyára. Éjjel nem sír, hanem nyöszörög, ha ciciidő van, odaviszem a nagyágyba, fekve megszoptatom, alig ébred(ünk) fel és utána teszem vissza az ágyába. Eddig bevált. Ma kétszer is arra ébredtem, hogy jaj, nehogy ráfeküdjek, közben már rég az ágyában volt. Olyan rossz érzés volt.
Napközben inkább a babakocsiban alszik, mert ha kicsit nyöszörög, akkor vissza tudom ringatni.

Benianyu

benianyu

Jó reggelt!

Anettke érezd jól magadat nálunk:-)

Nyúlné

Azt honnan lehet tudni, ha elfertőződött? Egy közeli képet majd feldobnál Kisnyusziról kérlek?
Jobbulást szegénykémnek!

Mea
Maga a csontod tágult ki? Elméletileg visszahúzódik. Legalábbis nekem. Én ilyen sunyi hájakat vettem észre lerakódni a derekamra, csípőmre. Most tornával küzdök ellenük. Amúgy a régi nacik jók rám, de úszógumim az még van sajnos.
Szerintetek visszahúzódik a pocakon a bőr?

Vélemény az előzőleg feltett kérdéseimre van e?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zsuzsának pár napja olyan repedtfazék hangja lett. Szerintetek csak növekedési változás, vagy megfázott? Holnap megyünk vissza Újpestre, akkor elviszem a doki nénijéhez, de ha meg se szólal... lehet elég lenne felhivni?

A szeme is régen csipás, illetve igy váladékozik. Mikor szorgalmasan törölgetem (eddig csakis forralt vizzel és steril vattával, vagy körömvirágos arctörlő kendővel - szemészek mind sikitanak mikor meghallják a kamillateás törölgetést, állitólag azt nem szabad) akkor egy időre elmúlik, aztán visszatér.

Az otthoni doki nénink azt mondta (látatlanban) hogy valószinűleg a könnycsatornája, törölgessem, de ha nem javul, vigyem be. Mivel nem javult, én bevittem, de nem hozzá mert akkor már itt voltunk Budaligeten. Az a másik dokinéni meg valami antibiotikumos szemcseppet irt fel rá, miután megismételte a kamillateás törlést, hát akkor hogy bizzak meg a szemcseppjében?

Talán szemorvoshoz kéne vinni... ha már annyira sikitoznak a kamillatea miatt, akkor mondjon valami okosabbat...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ppanna:

Megnéztem a www.medela.hu oldalon, mert a Medela gyártja, de nem láttam... mondjuk lehet ha a nagykerrel tárgyal az ember, akkor behoznának kérésre. De amint látom, ez a cég külföldre is szállit, mondjuk az lehet annyiba kerül mint maga a kütyü. És a bökkenő az, hogy ugyan szállitanak külföldre, de magyar hitelkártyát nem fogadnak el. Kép Legalábbis ez az internetes bolt. Lehet, hogy máshol is meg lehet rendelni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszi mégegyszer a jókívánságokat és a dícséreteketKép.

Angelani! Hogyan tudnék Rád haragudni??? Hacsak azért nem, mert agyondolgozod magad és nem, eszel rendesen!!! Azért haragszom. Tedd le Erhardot - kicsi bömbölésidő neki is kell - és egyél. A szervezet a gyerekről gondoskodik elsősorban, a tejed jó, de Te össze fogsz zuhanni teljesen! Nem jó ez így kislány! Mindannyiótok érdeke, hogy figyelj magadra!

Benianyu! Nekem is 6 hét önmegtartóztatást írt az orvosKép. Én is vérezgettem kb. 5 hétig. Várjatok, végülis az egész berendezésnek vissza kell állnia...
Én súlyt nem mértem, de lehet, hogy valóban megvan az előnye annak, hogy én se vagyok modellalkat. Én is úgy érzem, hogy a kisterhességi alkatomhoz közelítek, vagy már alatta is vagyokKép.
Cumi és babakocsi ügyben meg nagyon egyetértünk.

Juci! Normálisnak mondja minden szakirodalom, hogy a cici hozzászokik a terheléshez, és nem feszül annyira. A babán úgyis látszik, ha nem elég neki a tejci (az enyém néha mindkét cicit akarja, és elég egyértelműen jelziKép). Pálma kb. 1 hete átalussza az éjszakát (kb. 7 óra egyhuzamban), tehát reggelre szétfeszülnek a cickók. De napközben nekem se feszesek, csak tapintható, hogy melyikből kell szoptatni, meg pucéran látom a tükörben is.
A sharpei-es pocak engem is izgat, főleg, hogy most olvastam valahol, hogy nem szabad felüléseket csinálni 3 hónapig. Na majd megkérdem a dokit... Addig is masszírozgatom esténként, hátha segíti a visszahúzódást.

Csajok!!! Olvasom a netet fogamzásgátlás ügyben. A mirena-ról személyes tapasztalata van valakinek? Én olyan tanácstalan vagyok...

Még jövök, addig tegyetek fel sok szép babafotót!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Dudukly Kép

Pálma barátnőm ooollyan édes!!!!Kép
Olyan kis okosan néz!!!Anya ünneplő kislánya!Kép
Nem tehetek róla,odavagyok érte....KépKépKép

A mellszívót,cumisüveget,bimbóvédőt,Aventes poharat első sterilizálás előtt mivel mostátok el???
Sima mosogatószer,amit egyébként is használtok az a mosogatáshoz és forró víz?
Vagy hogy?
És kell külön új szivacs?
Azután jól leöblíteni,be a dobozba és a mikróba?
És ha kihűlt utánna csak kinyitni és megvárni,amíg leszáradnak róla a vízcseppek?
Vagy egy kivasalt pelussal töröljem át?
Utánna mehet a simítózáras tasakba és a csomagba?
Vagy nem?

Kép

semmit sem tudok.......olyan béna vagyok......
annamami

Annamami! Nem Te vagy az egyetlen Pálma-rajongóKép, de jó, hogy a klubban vagyKép. Én a mosogatógépben mostam el mindent, de szerintem, ha egy új szivaccsal (én a babacuccokhoz rendszersítettem egyet), mosogatószerrel elmosod, az is tökéletes. A dobozt elvileg nem szabad kinyitni, de mivel akkor nem szárad meg, én kinyitom és kiteszem az alkatrészeket (az alsó kosárral) vasalt pelusra és letakarom vasalt pelussal. A rászáradó vízcseppekkel meg nem foglalkozom (nem ünneplős pohárKép). Aztán zacsizd beKép: Hogy állsz a csomagolással?

D
dudukly
Isaszeg

Róki! Én még nem hallottam mutáló babáról, bár lehet... Pálma szemeit én is csak vízzel mosom, de nem is tűnik túl csipásnak. A kamillára sokan allergiások, szerintem azért nem javasolják mostanában se itatni, se törölgetni csecsemőkorban. (Bár ugye felnőttünk egy páran kamillateán, én isKép.)

D
dudukly
Isaszeg

Göndörzsóf!
Köszi és mama vagyok, csak ez a név tetszett meg (Barbi a rendes nevem)

Angelani!
Leon hál istennek elég jó alvó 20:30-21 között fekszik és 5-6-ig alszik. Most két napja nem aludt vissza, de eddig nem volt gond a visszaalvással. Noel, a báty 8 körül szokott kelni, addig mi is tudunk pihenni. Nála most fogzás miatt van éjszaka kelés, de nem vészes.
Neked Erhard milyen baba?
S.O.S segítenél? Hol találom a képeket a babádról (és gondolom ott vannak a többiek is..). Még nagyon kezdő vagyok itt

Duduky!
Nagyon szép a kislányod! Én is nagyon szeretnék egy lányzót is (talán a harmadik..ha lesz)
És boldog szülinapot utólag is!

Juci6
kamillás gézzel állandóan mosom, de nem segít az se. Meddig normális ez a könnyfolyás?
A mellem nekem se olyan feszes, de ez normális is. Csak az első napokban a tej belövelésekor olyan nagyon feszes, ez elmúlik. Ha a babó növekszik akkor nincs gáz

Viki!
K vitamint addig kell szedni, amíg el nem kezd mást is enni a baba (ha csak anyatejes), legalább is nekünk ezt mondta a doki néni. Noel is addig szedte.

Nyúlné!
Le tudod írni mit kaptatok a pici arcára. Leonnál is nagyon csúnya és a kenőcs semmit se segít.

Benianyu!
Légyszi rakj fel a táblázatba
Köszi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Dudukly Kép

Nekem (sajna)nincs mosogatógépem,bár mostmár lehet,hogy elkezdem fűzögetni Apát az ügy érdekében elvégre mostár hatan leszünk(a nagyival együtt)és így szerintem megéri beüzemelni!Kép
Elvileg helye is volna a konyhapultban....hmmmm.......
Szóval akkor új szivacs+mosogatószer-mikró,serilizálás,szárítás vasalt pelus alatt!
JEGYEZTEM!Kép
A csomagolással SEHOGY se állok tegnap ótaKépKépKép!
Mindig eszembejut Mea,aki már a 35.héten komplettre becsomizott!Kép
Én meg tegnap azt gondoltam összepakolok,hát mégiscsak illene mostmár...és nem voltam képes!Kép
Valahogy elvacakoltam az időt...de most mindent kitettem a nagyágyra,már csak egy táskát kéne kerítenem és begyömöszölni,ne is lássam......valahogy semmi kedvem hozzá!Kép
Mármint nem a szüléshez,hanem a csomagoláshoz!!!Kép
Egyszerűen kóros lustaságba vagyok esveKépKépKép!
A sterilizálás is holnap lesz megejtve,mert rájöttem,hogy nincs itthon több simítózáras zacsi!

Viszont ma bevettem az első adag homeo-s bogyómat,amit még Penna javasolt a csaszi előttre az Arnica-t,na ezt mától szedem,ügyes vagyok?Kép
annamami

képek a fiúkról

KépKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

képek a fiúkról

KépKép

Kép
Kép
Kép