A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Megann:

Én pár percig hagyom max sirni, utána felveszem. Egyetlen kivétel ha már az elalvós sirás megy, ami ilyen erőtlen és látom hogy lecsukódik a szeme. Akkor megsimogatom, visszatömöm a cumit a szájába, és idő után otthagyom és odébbmegyek, ha úgy érzem, azért nem alszik mert engem néz, és igy álomba nyöszörgi magát. De ha energiával sir, akkor felveszem és megpróbálom megnyugtatni. Még akkor sincs szivem letenni valahova üvölteni, ha a kezemben is üvölt, mert az él bennem, hogy azért üvölt, mert baja van, és akkor meg már milyen dolog otthagyni és nem is próbálni őt vigasztalni, megnyugtatni? Lehet, hogy én gyenge vagyok, de még a tegnapi üvöltési maraton alatt sem volt szivem lerakni őt, pedig másfél órán át csinálta.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja igen, és az autó... ott is hagyom sirni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly,
mradj inkább a libero-nál, szerintem azzal megússzátok szárazon!Kép

Ildi és akit érdekel:
én minden létező dokit, védőnőt, patikust megkérdeztem és mind azt mondta, januártól az infanrix lesz a kötelező oltás, és nem tudnak olyasmiről,hogy bármi gond lenne vele.
nekem itt van kiváltva.ez ahol lakom, a megyeszékhely végülis, és gondolom csak tudnának róla,ha tiltólistán lenne nem?
nekem is nov.10-én kell beoltatnom Lillát, azt hiszem én beadatom neki.

Bodza,
szerintem most is elkezdheted az új rend szerint te is beoltatni a manót, csak nekünk ki kell fizetni azt, amit a többiek januártól ingyen kapnak majd meg.

Nyúlné,
van egy Elocom 0,1%-os kenőcs, attól ha vékonyan bekened vele a kisnyulit tuti elmúlik. vagy a Locoid Crelo 1% nevű lötyi talán még jobb is lehet rá!
de inkább kérdezd meg a bőrgyógyászt, melyik a jobb, vagy mit javasol!nehogy baja legyen a kisnyuszidnak!
Lillának is baromi ronda ragyái voltak, aztán elmúltak maguktól isKép
zsofy

Zsofy,
nekem is szoktak beszólogatni a gerince miatt, hogy majd ettől jól eldeformálódik... Tényleg, egyébként miért jutott eszedbe a keresztelő? Úgy értem, nekünk egyértelmű volt, hogy nem lesz, mert az hazugság lenne részünkről.

Róki,
örülök, hogy evett! Az jó ötlet, hogy te inkább csak cicit adsz!

Elocommal vigyázni, szteroidtartalmú, a tájékoztatója kész horror, mi most találkoztunk vele.Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Óriási a termés!!!pedig csak egy napot hagytam kiKép

Hát, ez a 6 hetes válság nálunk is lezajlott, állandó üvöltés, alig-szopi, de az 1,5-2 óránként+ no alvás. Ilyenkor aztán állandóan fejek, mert ha keveset szív, ugye akkor kevés termelődik. Nekem az az ideális, ha jól leszívja mindkét mellett 4-5 óránként, akkor rengeteg tejem van. Tegnap már hat órája evett, és egyszerűen muszáj volt már lefejnem, úgy be volt durranva. Magam sem hittem el: a kettőben 280 mili volt... Persze fél óra múlva fent volt a fiatalúr, így cumisüvegből lakott be, megivott vagy 150-et. Miután nincs mérlegünk, nem tudom, mennyit szokott enni, csak ilyenkor, ha néhanap cumiból kap. Míg végre tegnap átaludt egy jó hosszú időt, és mire felébredt, evett jó sokat. Én bevallom, fakír vagyok, mert éjszaka is a fotelba ülve szoptattam eddig, ráadásul mindig tisztába is tettem+ büfi, + elaltatás, általában egy órát fent voltam. Utána letettem az ágyba, de minden nyekkenésre felugrottam még vagy ötször, mert volt korábban, hogy fulladozott a feljövő bukitól. Aztán tegnap óta éjjel az ágyban van szopi, én is bealszom, és peluscsere csak akkor van, ha hallom, hogy bekakilt.Így totál pihent vagyok. Én azért mindig félek ettől az egy ágyban alvástól, bár mi is imádjuk ha ott van velünk, annyira bensőséges érzésKép Szerencsére eddig éjszaka elaludt az ágyban, de így viszont odaszoktatom???? Egyébként nem is volna érdekes ez az együttalvás-téma, csak a szex miatt (majd ha lesz), kicsit perverznek tartom. Ti mit gondoltok erről????

Izzadás
nálam is van ezerrel, utálatos egy dolog. Én csak akkor nem izzadtam, amikor sportoltam. Úgy látszik, nekem ilyen a hőháztartásom.

Roki
ez a fejrázás nekünk is van, már régóta, mi harkálykodásnak hívjuk. Szerintem ez valami ösztönös cicikeresés, Bence akkor is szokta csinálni, ha felvesszük, amikor nem éhes. Én is praktikus nevelő vagyok, nagyjából mindenről úgy gondolkodom, mint teKép

Megann
A Mecsek-tea nekünk nagyon nem jött be, első napokban próbáltuk, de iszonyúan megtekerte Bence beleit, és egész nap visított. Így nálunk csak forralt csapvíz van. (Fitolac tea ugyanez miatt nem jött be). Ha hasfájós lenne Léna, akkor tényleg nem múlna el a sírás, ha felveszed. Az meg normális, hogy veled akar lenni, és azért sír, örülj nekiKép

Angelani
az a jó, ha minél előbb fejsz szopi után, legalábbis szerintem. Mert ha már egy óra eltelt, akkor már új tejecske termelődik. Legalábbis nekem ez a véleményem, tapasztalatom. De mondjuk ha Erhard sok időt kihagy két szopi között, akkor az 1 óra is simán belefér. Nálunk az szokott az ördögi kör lenni, amikor Bence 2 óránként evett, de csak keveset, emiatt fejnem kellett volna, hogy legyen tejem, de nem volt értelme, ha már egy óra eltelt. De a "tej az első" felkiáltással inkébb lefejtem, legfeljebb cumiból kapott. Dehát ez sem az igazi....

Csillam
nekünk is ugyanilyen csörgő-macik vannak a babakocsinKép

Fogamzásgátlás
Dokim azt mondta, hogy ne szedjek semmit,bár ezzel nem lepett meg, mert ő soha nem kockáztat, mert elapadhat a tej. Óvszer vagy spirál szerinte.

Lányok! Van vkinek cumisüveg-melegentartója, amiben lehet szállítani a tejet??? Hol és milyet érdemes venni????

Kész csoda, hogy be bírtam fejezni. Bence már megint 5 órája evett, lassan tejrobbanás lesz.....persze nem alszik azóta, csak egy órája, de viszonylag jól elnézelődött magában.

Zsofy
én szerdán rendeltem kendőt, nagy reményeket fűzök a sétáhozKép Mi sem rajongunk a babakocsiért, én nem szeretem, és valszeg ezért a fitalúr sem....
Keresztelő: mi 5 hetesen megkereszteltük, de szerintem jól teszitek, hogy nem keresztelitek meg csak azért, mert az a szokás. Szerintem ennek a dolognak belülről kell jönnie. Én teljesen egyetértek azzal is, hogy ha vki rábízza a gyerekre, hogy majd ő felnőttkorában megkeresztelkedik, ha akar.

Mennem kell, ébredezés van
pusz
tényleg itt vannak a legszebb babákKép

Luc+Bence ma 7 hetes
lucretia

Megann,
én már ezer éve nem mértem, mert az én buzi tefal spéci mérlegem is a baba rúgására ugrál,Így csak akkor tudom mérni,mikor halál nyugodt. tudom,hogy még túl is eszi magát, a kaksiján is látszik, Így annak örülök,ha végre alszik egy nagyotKép tudom,hogy nem éhes.
különben ma Lilla is ordÍt, de nem hagyom sÍrni,hacsak nem a klotyón trónolok éppen...mert én jobban belefáradok abba,hogy ő sÍr és szenved, mint őKép
az uncsisÍrást azt szoktam hagyni,ha úgy néz ki, alvás lesz belőle.

AND!
már hiányoztál! Gratulálok szÍvből a gyönyörű Esztihez!
Képez marcipán
zsofy

Kóbor,
ja, az elocomot én is csak egyszer mertem lehelet vékonyan rákenni a legcsúnyább patikra, másnapra elmúlt az összes, de a cinkes tájékoztató miatt én se használtam többé!
a keresztelő téma csak onnan jött,hogy Bodza Írta,hogy Sacinak lesz.

hát igen, én is úgy gondolom, hogy ha Lilla maj vallásos akar lenni, eldöntheti, melyiket választja,(remélem mormon nem lesz, meg semmilyen szektás sem... az egyik unokatesómék azok és nem adtak soha húst a gyerekeiknek,ők se ettek, nincs egy tükrük se mert a hiúk elkárhoznak,tök gázosak...!)
engem sem kérdezett senki,hogy akarok-e katolikus lenni,katolikus gimibe Írattak és az ott töltött 4 év után teljesen kiábrándultam az egészből de tiszteletben tartom, hogy mások hisznek benne, és épp ezért nem akarok szórakozni,hogy csak kamuból Ígérgetek ott fűt-fát a templomban,mikor nem is gondolom úgy.
egyházi esküvőt is pont emiatt nem akarok!
ja, a poén kedvéért egy évig voltam teológia szakos isKép de nem tudtam azt sem csinálni,ha egyszer már nem tudtam hinni az egészben...
a rokonok nálunk is ki lesznek akadva, hogy se keresztelő,se templomi esküvő.."pedig az milyen szééép..."
zsofy

L-Á-N-Y-O-K
UXI HÍRADÓ!!!!KépKépKép

" Emi ma megszületett 2.47-kor,3100 gr,53 cm.
Gyors,de nagyon fájdalmas szülés volt,érzéste-
lenítés nélkül.
Gátmetszésen kívül nem volt semmi beavatkozás,
szülésznő vezette le.
Dokim a kitolásra ért be.
Aki teheti kérjen EDA-t+vigyetek nagyobb TENA-
t." Uxi

KépKépKépKép

BenianyuKép
Ha ráérsz átírod Uxiékat a tábliban?Kép
annamami

Uxinak hatalmas gratula!Kép

Lányok, én búcsúzni jöttem, eddig is ritkás voltam, de 7végén költözünk, egyelőre albérletbe, mert innen menni kell, de még nem lett kész a ház. A férjem már ott akar karácsonyozni, én azért edzem a lelkem, mert sztem tovább tart az annál...

Netem sztem leghamarabb jövőre, majd akkor próbálok jönni, ha valaki emléxik majd rám egyáltalán...Ha esetleg hamarabb eljutok netközelbe, azért majd jelentkezem.

Mindenkinek jó egészséget, jó sok tejcsit, vigyázzatok a babáitokra, meg magatokra is.

üdv
p meg Kevin meg Tamó Kép
penna

Zsofy!!
de aranyos vagy!! kösziKépKépKép
keresztelő: nálunk is nagy a nyomulás a szülők felől, egyikőjük már megvette a fülbevalót, másik oldalon, meg a szülés előtt frusztráltak állandóan, hogy mondjuk már meg ki lesz a kerezstszülő... ráadásul egyik család katolikus a másik református (az esküvő is vegyes szertartás volt)és mindkettőnknek kb egyidős szingli húga van, mint keresztanya jelölt.
én azt találtam ki, hogy majd akkor lesz, amikor már kistestvér is van, és egyébként is a mi dolgunk. így nyertünk egy kis időt

várom a mai anyósjeentést/jellemzést (bár ez elég egyoldalú, de imádom olvasniKép)

elocom: szteroidbomba, nem?

tegnapi viszonylag nyugis nap után ma hajnali fél2-5-ig folyamatos bömbi volt, nem is tudom hogy írtuk ki. az egész terápiás arzenált felvonultattam, ami itthon volt, de semmi. ma jön dokinéni, olyan jó lenne, ha mondana vmi okosat, én ezt a kínkeserves sírást nem tudom elviselniKép

Luc!
Te egy mázlista vagy ezzel a gyerkőccelKép tök rendi veled! nem elég, hogy megszületett tök könnyen, még alszik is esteKép
mi mindketten apával tök kókadtak vagyunkKép

mindjárt itt a dokinéni, majd jelentkezem, olyan jó olvasni benneteketKép

and és a 3,5 hetes eszti

KépKép
KépKép
and

hű de kirázott a hideg örömömbenKépKép
GRATULA UXINAK!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
and

Penna !!!!!

Nagyon fogsz hiányozni!!!!!KépKépKép
Hát persze,hogy rád fogunk ismerni,hogy gondolod,hogy nem??!Kép
Kérlek ha tudsz azért ismerőstől vagy vhonnan írjál ám nekünk,legalább Karácsonykor,jÓ?
Különben pedig minden jó t neked és a kis családodnak és mégegyszer külön köszönöm a segítséget és hogy megnyugtattál,válaszoltál minden kérdésemre!Kép
Puszi!Kép

annamami
37+5
annamami

Lányok!

Volt közületek valakinek kisebb a babája mint kellett volna? Az én manómat több mint két héttel kisebbnek írta ki a gép mint mensi szerint, és bár a dokim szerint nincs gond, azt azért elmondta hoy vannak olyan kromoszómarendellenességek amik ezt okozhatjákKép
Itt bőgök már fél órája, annyir féltem a kislányunkatKép

És az a legszarabb az egészben hogy Kecskeméten van 4D-s genetikai ultrahang, világhírű orvossal, és nekem nincs annyi pénzem hogy el tudjak menni+ kifizethessem. Annyira aggódom a piciértKép

Zsu
20+4 (UH szerint 18+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsofi!

Én a téliektől vagyok ugyan, de itt hesszelem a szebbnél-szebb babákatKép

Lényeg, h ne sirj, biztos vagyok benne, hogy semmi gond, nincs, a dokid a hülye, hogy ilyeneket mond, mivel szerintem ez teljesen hétköznapi dolog, a gyerekek odabenn nem egyforma ütemben nőnek, igy felfele és lefele is lehet eltérés akár 2 hét is a méretekben,a mi topicunkban is volt számos ilyen helyzet....a peteérésed dátuma sem feltétlenül mérvadó, tehát lehet nem a mensi alapján kellene számolni eleve...

Szedsz valamilyen vitamint ?

Kép
hencsi

Zsófy!

Eszembe jutott egy történet babakocsi és sírás témakörben.
Lili is üvöltött 2 hónapos koráig a babakocsiban. Aztán megszerette. Olyannyira, hogy amikor 3 éves korában nem voltam hajlandó babakocsistul lecipelni egy pincehelyiségben levő röltex-boltba járni kitűnően tudó gyermekemet, óriási hisztit rendezett. Annyira feldúlta magát (előre persze nem engedtek a síró gyerekekkl), hogy odapisilt a bolt kellős közepére. (dackorszak)Ebben a boltban azóta sem voltunk.
Lilla most még "csak" sír.

Tudom, hogy mennyire fáradt lehetsz, de Lilla gyönyörűszép baba és ha ez megnyugtat valamennyire én az összes felvételen nagyon megelégedettnek látom.

Ayse

ayse

Hencsi igen, az elevitet szedem. Spec ne mtartom hülyének az orvosomat, szvsz az lenne a hülyeség, hogy nyugtat hogy nincs semmi baj, aztán meg mégis....így legalább tudom hogy előfordulhat az is hogy beteg...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ayse,
hihi, hát jól bepelnkázom LillátKép mjd az biztosKép!
na meg ajánlom is neki, hogy legyen elégedett az én kis puffancsom, ha már éjjelem-nappalom az ő igényeinek kielégÍtéséről szólKép
köszi, nagyon jólesik, amit Írtál perszeKép
remélem ma is sikerül kicsit kimennem veleKép
a fáradtság annyira nem is gáz, de a szemem hogyismondjam...rángatózik-a bal-egy ideje a kimerültségtől...na az idegesÍt!
ez okozhat maradandó valamit?vagy ha pihenek majd elmúlik?

Zsuzsófi!!!
ez nem túl jóKép
GYULÁN!!! van egy NAGYON-NAGYON JÓ SZONOGRÁFUS SZÜLÉSZ-NÕGYÓGYÁSZ!
Dr.Jurdi Imad a neve és nagyon jó 4D-s gépe van!
én is mindÍg vele nézettem a manómat, mert én attól féltem, ajakhasadékkal vagy szájpadhasadékkal születhet!
és ő nézte meg, hogy nem!
én is nála voltam genetikei UH-n is és hamarabb is kapsz időpontot nála,mint kecsón.kecsón vagy 3hét a várakozási idő...nála 1.
9900-ft a vizsgálat dÍja és tényleg 30percig lelkiismeretesen vizsgál, vagy még tovább. ingyen adja a videot és a képeket, és nagyon rendes!
tudom,neked egyszerre ez soknak tűnik, de olcsóbb,mint kecsón, az Imad is elég nagy tekintély,mint szonográfus és mint szülész!nagyon jól uh-zik!
gondold meg!
nekem annyira rendes volt, hogy mikor a baba nem fordult meg neki és nem tudta megnézni az arcát, a következő héten soron kÍvül, ingyen megnézte még egyszer!
PENNAAAAAA!!!
én komolyan annyira szomorú vagyokKép((
olyan jókat Írtál mindÍg!
Várlak nagyon vissza!!!
(még el is pityeredtem,hogy most sokáig nem leszelKép)
zsofy

Ejnye-bejnye Zsuzsofi, Hencsi csak megnyugtatni akart...
Amugy abszolut igaza van, a legritkabb esetben egyezik a mensi alapjan es a gep altal szamolt terhessegi kor, es meg ritkabban jelent ez kromoszomarendellenesseget...

Nekem elhiheted, szinte mindig elterest mutatott a gep, es most van egy gyonyoru, egeszseges, 3 honapos fiam...
dorka34

Penna!

KépKépKép Nagyon sajnáljuk, hogy nem leszel, de visszavárunk, nem felejtünk el!Kép

Uxinak nagy gratula, sok boldogságot és tejecskét!

Kép
Kép
göndörzsóf

Jaj én ne makartam Hencsit bántaniKép De az orvosomat se akarom mert megbízok benne. És ha nem lennék ilyen jólinformált akkor ne mis aggódnék mert UH után nem mondott semmitKép Csak ma én hívtam fel és kérdezte mrá konkrétan....

Zsófy, Gyulán voltunk nyaralniKép Ha én ezt tudtam volna, lehet már ott megnéztük volna a babátKép
Az a baj hogy most 9900 Ft-om sincs mert nekem aztán mindegy hogy Gyula vagy Kecskemét No meg +4--5 e az utiköltségKép És most senkitől se tudok szerezni ráKép A párom is csak 10-én kap fizut, én is csak 8-án kapom a Gyest és addig nincsenKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófy!

Nálunk biztos lesz keresztelő, Gergőnek is volt, fél éves korában, Bubusnak még nem tudom, mikor. Református templomban volt.

Zsóf+Bubus, aki 3 hetes

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsuzsófi!

Nem lesz semmi baja a babádnak. Gondolom, a dokid is tett volna valamit, ha nagy esélyét látná bármiféle ilyen rendellenességnek. Viszont mivel 100%-os bizonyosság nincs, ezért mondta el, hogy ilyen is van. A méretek szerinti kor számolás, amit a gép végez, egyrészt szintén nem 100%-os, másrészt egy bizonyos terhességi kor felett már jóval nagyobb mértékben térhetnek el a babák egy megállapított átlagtól, mint mondjuk, egy hat-nyolc hetes magzati kornál. Nekem a második és harmadik csemetémnél, mivel nem volt mihez számolni, így az első UH alapján kapott kor került a kiskönyvbe terminus gyanánt, és tényleg kb. aszerint születtek a gyerekek. A későbbi ultrahangok már elég nagy szórást mutattak, pedig azt is jó gépen, nagyon jó orvos csinálta.

A kecskeméti 4D ultrahangos dokiról meg annyit, hogy lehet, hogy nagyon jó szakember, de emberként hagy kívánni valót maga után. Több szegedi ismerősünk járt nála. Az egyiknek olyan stílusban kritizálta a szegedi orvosát, ahogy még abban az esetben sem szabadott volna, ha igaza van.

Bodza!

Az oltással kapcsolatban. Nálunk a nagylányomnak volt júniusban esedékes a Di-Per-Te II. oltás, és ekkor került képbe az Infanrix nevű oltóanyag. A doktor nénink ajánlotta, mert nálunk indokolt volt. De akkor (is) elég egymásnak ellentmondó hírek keringtek, így megkérdeztem az itt területileg illetékes tisztifőorvost. Ezt kaptam válasznak:
<font size="-2"><font color="808080">Tisztelt Asszonyom!

Telefonon feltett kérdésére az alábbi tájékoztatást adom: Magyarországon évtizedek óta jól működő és sikeres védőoltási rend van. Az eredményességét az ÁNTSZ állandóan vizsgálja és felügyeli. A védőoltási rend -többek között az újabb és újabb vakcinák megjelenése miatt is- folyamatosan felülvizsgálat alatt áll és indokolt esetben országosan egységes változtatások kerülnek végrehajtásra. Az oltási rend "módszertani levél" formájában minden évben kiadásra kerül, melynek betartása kötelező az ország területén. Az oltó orvosoknak alapvetően azokkal az oltóanyagokkal szabad oltania gyermekeinket, melyek nevesítve vannak a "módszertani levél"-ben.
Az Infanrix oltóanyag viszonylag új oltóanyag, jelenleg nincs nevesítve a "módszertani levél"-ben.
Jogilag azonban nincs akadálya annak, hogy különösen indokolt esetben, szigorúan az oltó orvos javaslata és döntése alapján alkalmazzák az Infanrix (DPTa) oltóanyagot a Di-Per-Te II. és Di-Per-Te III. oltások helyett, amenyiben a szülő vállalja a költségeket.

Figyelembe kell venni azonban, hogy a Di-Per-Te I (a/b/c), valamint a betöltött 3, 4, 5. hónapos korban esedékes oltáskombinációk kiváltására az Infanrix oltóanyag család a 2005. évi oltási rendbe nehezen illeszthető be, az alkalmazás (beszerzés, szállítás, tárolás, dokumentálás) kockázata jelentős, ezért 2005. évben a használata nem támogatható.

Fentiek alapján jelenleg csak abban az esetben támogatható az Infanrix (DPTa) alkalmazása a Di-Per-Te II és III. kiváltására -a szamárköhögés elleni védelem érdekében-, ha a Di-Per-Te I. oltás valamely (a/b/c) oltásakor az oltott gyermeknél az oltóorvos által regisztrált, fokozott oltási reakció lépett fel.

Kérem fenti tájékoztatásom szíves elfogadását.

Üdvözlettel: dr. Vass Csaba városi tiszti főorvos</font></font>
És ami még fontos. Nézzétek meg, hogy a patikában azt kapjátok-e, amit a doktor felírt. Ugyanis van sima Infanrix vakcina, Infanrix-Hib vakcina, és Infanrix-IPV+Hib vakcina.

Üdv:

Zita
pzita

Penna,
Ha még olvasod! Sajnálom én is, hogy elmész, várunk majd vissza! Kitartás és hajrá, hogy minél hamarabb elkészüljön a ház. Karácsonyig még vanmajdnem két hónap, talán belefér. Ha meg véletlen netközelbe kerülsz, kukkants be hozzánk! Kép

Uxi,
Nagy nagy gratula Emihez Kép Kép!! Sok boldogságot az egész családnak!
Milyen jó, hogy nem kellett befeküdnöd!

Zsuzsófi,
Engem végig azzal ijesztgettek, hogy a babám kisebb, mint kéne. Először két héttel találták kisebbnek, utána 10 nappal. Jó sok vizsgálat is volt emiatt, pl. flowmetria hetente. A végén Danibaba 3050 grammal született és teljesen egészségesen két hét túlhordással, a számított időponthoz képest.
Az a baj, hogy van ez az egyenszámítás, hogy a mensi után X napra vagy kiírva, de nem minden nő esik teherbe pont a félidőben és mások a menstruációs ciklusok is. Szóval ne idegeskedj!!! És ne sírj!!!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 13 hét + 2 nap
Helga Első baba Született 2005.08.01 Botond 30 év / Bp. 3500 gr, 55 cm 12 hét + 4 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 11 hét + 6 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 11 hét + 5 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 11 hét + 2 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 10 hét + 3 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 10 hét + 0 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 9 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 9 hét + 3 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 9 hét + 3 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 8 hét + 4 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 8 hét + 4 nap
Csillahbabe Első baba Született 2005.09.01 Bulcsú Soproni Erzsébet Kórház 26 év / Sarród 3600 gr, 53 cm 8 hét + 1 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 7 hét + 6 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 7 hét + 5 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 7 hét + 3 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 7 hét + 3 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 7 hét + 3 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 7 hét + 2 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 7 hét + 1 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 7 hét + 1 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 7 hét + 0 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 7 hét + 0 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 6 hét + 3 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 6 hét + 3 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 6 hét + 3 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 6 hét + 2 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 6 hét + 0 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 6 hét + 0 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 5 hét + 1 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 5 hét + 0 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 5 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 4 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 4 hét + 1 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 3 hét + 5 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 3 hét + 5 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 3 hét + 3 nap
And Első baba Született 2005.10.04 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 2400 gr, 49 cm 3 hét + 3 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 3 hét + 0 nap
Jatka Első baba Született 2005.10.07 Dóra Judit Péterffy 28 év 4050 gr, 53 cm 3 hét + 0 nap
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 2 hét + 2 nap
Ppanna Első baba Született 2005.10.12 David Algír 25év / Algír és Bp 3300 gr, 50 cm 2 hét + 2 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 Született 2005.10.13 Dominik Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 4250 gr, 52 cm 2 hét + 1 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 Született 2005.10.14 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 3550 gr, 56 cm 2 hét + 1 nap
Hari Első baba Született 2005.10.14 Lili Dóra Szt. István 30 év / Bp. XIX 4200 gr, 58 cm 2 hét + 0 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 Született 2005.10.15 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 3050 gr, 52 cm 1 hét + 6 nap
Uxi Első baba Született 2005.10.28 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 3100 gr, 53 cm 0 hét + 0 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 39 hét + 3 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Áron Budai Honvédkórház 30 év / Bp. II. 37 hét + 5 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 35 hét + 3 nap
</pre>

benianyu

sziasztok!

nna,nekem a tököm teli van már ezzel az infanrix-szel...nekem sima Infanrix van itthon, a hűtőben kell tartani.di-per-te oltás...az kell???
n mindegy...majd ha esedékes teljesen átbeszélem a gyerekdokinkkal, meg a gyerekkoriban is megkérdezem, hogy mi a pálya.

Ti mivel oltattok?
zsofy

zsuzsófi!!
nálunk ez volt a helyzet, amit írtál. először a 18. hetes UH mutatott egy hét lemaradást, aztán mindig ezután 1-1,5 hét volt a különbség.
az uccsó alkalommal, amikor a baba méreteit nézik, akkor azt mondték, hogy baj van, mert az uh szerint csak 2 kg a baba. eszti 2400 gr-mal született! kicsit tényleg pici, de idekint behozta, ma 2,99 kg, majdnem 3 kg!!!Kép nagy zabás szerencsére, és eddig nem derült ki semmi rendellenesség nála, remélem nem is fog.
most visszanézve az UH leleteket, a poci körfogata már korábban is kiseb volt, tehát gondolhattak volna arra, hogy öregszik a lepény, de mindegy, a kormeghatározásnál átlagolnak, érdemes megnézni a részleteket.
(így kezdődött volna a szüléstörténetem, ha írtam volna...)
szóval ne aggódj, de kérd meg a dokidat, hogy majd csináljon kontroll UH-ot!!
és ha komolyan felvetődne a kromoszómarendellenesség még amniocentézist is lehetne csinálni, erre is kérdezz rá!!
ennyi, drukkolunk!!

Penna! mielőbbi viszlát! részvétem a dupla költözés miattKép

and

KépKép
KépKép
and

Gratulálok UXINAKKépKépKépKép

Nálunk nem hiszem hogy lesz keresztelő bár párom szeretné.
Hát majd meglátjuk, egyházi esküvőnk az volt végülis de egyikünk sem jár templomba semmi akkor meg minek a felhajtás?!?
Meg döntse el a gyerekem majd nagyobb korában hogy milyen vallást szeretne gyakorolni szerintem ez így ok, nem az h ráerőltetem és én döntöm el milyen vall. legyen.

Akkorákat durmol LívikeKép
Ma megint 2x aludt kint, most fogom behozniKép

Olyan kis édes mostanában már, alig sír megzabálom őtKépKépKép

Este van mindig egy kis hiszti de akkor ált. megetetjük kicsit idő előtt és akkor már be is alszikKép

Ma éjjel is aludt este 1/211-4-igKépKépKép

Ma kitakarítottam gyorsan, mert tegnap is vendégek voltak holnap rokonok jönnek Lívikét megnézniKép

Vasárnap meg megyünk párom anyukájához ebédre és utána vigyáz Lívikére mert be kell valószínűleg mennünk Pestre lámpákat venni a kertbe de ez még nem biztos.

Jó hogy szokott vigyázni manónkra, olyan jó néha kimozdulni mégha csak vásárolni isKépKépKép
Õ meg legalább babázhat a kedvére én meg nem látom mit csinál vele, ami esetleg nem tetszeneKépKépKépHi hiKép

Merthát mégiscsak az anyósom és nem biztos h mindig egyetértünk!Kép

Na megyek mert lassan kelni fog a picurka.

Ja Zsuzsófi!Kép

Biztos minden rendben van!!!!Drukkolok, hogy minden ok legyen!!!!Kép

Mea
mea

lányok,
KÉPZELJÉTEK!!!
Lilla ma is szeretett sétálni, csak egyszer sÍrt,mert be mertem vele menni az s'oliverbe,mert nem vágja,hogy szüksége van ruhára,csak azt tudja, hogyan nője ki őketKép...ha nagy lesz, akkor meg majd biztos kivinni nem tudom a boltokból...
szóval a sétálás megy, csak a boltbajárás nem, de úgyis a friss levegő a lényegKép!!!és a levegőzés megy!királyKép

Uxinak
NAAAAGY GRATULA!!!!!

PennaKépKépKép
zsofy

Zsófy,
De jó, hogy ilyen jót sétáltatok! Jót röhögtem, amikor azt írtad, hogy "mert nem vágja,hogy szüksége van ruhára,csak azt tudja, hogyan nője ki őket".

benianyu

Sziasztok!

Nyúlné

A kenceficét megkérdeztem a dokinénitől.
Az összetevői

10 g elocom
40 g burov

Penna minden szépet kívánok Neked és kis Családodnak!

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Mea!Kép

Ha megkeresztelteted a babát, csak annyit döntesz el, hogy keresztény , mert a keresztség egy, úgyhogy lehet katolikus, református, evangélikus stb. Persze, ha úgy gondolod, hogy van rá esély, hogy muszlim vagy hindu lesz, akkor nem érdemes megkereszteltetni. Kép Az jól hangzik, hogy majd ő eldönti, de akkor meg kell ismertetni vele ismertetni az összeset, mert ha nem ismeri, nem tud dönteni, max. ateista lesz.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Vááááááááááá......

Már csak Edede van előttem!!!Kép
annamami

Sziasztok,

ma readonly volt, vallásügyben:
dec. 16-17-én jön Láma Ole Nydahl, elmegyünk, és kérünk egy sima mezei áldást, az nem kötelezi őt semmire, mégis kap egy kis pozitív energiát útrvalóul. Kép

Proone: sisotris@easymail.hu

Penna Kép

Pusztok,

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Göndörzsóf!Kép

Mindenféleképpen megismertetem vele a vallásokat nagyjából mikor már érett rá, de döntse el ő melyiket szeretné felvenni.
Egyébként én sem vagyok megkeresztelve sem!Kép
És mégis jó embernek tartom magam és hiszek Istenben vagy nevezzük akárhogyan, hiszem hogy létezik valami ami irányít minket de azt nem tartom jónak hogy kötelezően beleneveli a gyerekekbe! Főleg a katolikus vallás erőszakos szerintem.
akkor már jobban szimpatizálok a református vagy evangélikus egyházzal, lazábbKép

Na mindegy ez csak az én véleményem.
Remélem nem bántottalak meg titeket katolikusokKép
Csak mivel rám nem lett eröltetve vagy belémnevelve ezért én így gondolkodom errőlKép

Egyébként jártam magamtól hittanra meg templomba kicsi koromba és teljesen magamtól mert a családom nem járt és csak apukám meg tesóm van megkeresztelve.

Ha Lívia nem szeretne kimaradni majd ebből akkor majd akkor megkereszteljük Kép

Mea
mea

Zsófy!Kép

Sikerült szereznem ma párásítót(hideg) mert nálunk nagyon száraz a levegő és Lívike ugye nyitott szájjal alszik mint az anyjaKépKépKép és ilyenkor kiszárad szegénykének a szája meg megfájdulhat a torka mint nekem szokottKép

És tök jó mert alig használták és csak 10000Ft volt, és 35000 boltbanKép

Olyan mázlim van mindigKép
Úgy örülök nekiKép

Lívike akkorát nevetgél márfőleg apucira is az előbb mikor hazajött, úgy mosolyog márKép
Nagyon cuki meg a forgó már nagyon leköti őt.
Csak mindig kint alszik és úgy megszokta már hogy nem tudom mi lesz hidegbenKép

Még jó h vettem bundaszákot gyapjútKép
Majd jól beöltöztetem aztán lehet kint majd.
Legjobb neki a friss levegőKép
Olyan jó a színe márKép

Mea
mea

Zsófy!Kép
örülök h már Lilla is élvezi a sétát.
Szerintem friss levegőn minden gyerek belaszik előbb utóbb.KépSzeretikKép

Lívinek már majdnem kicsik a 62!!! ruhákKép
Mondjuk már ő is 62 cm úgy hogy nem csodaKép

Sorba rakom el a ruhákat Kép

Mea
mea

MegannKép

Hogy vagytok? Lénácska jól van?
Remélem minden okKép

Mea
mea

Mea,
tök ügyi vagy, csak fertőtlenÍtsd ki a párásÍtót, ha nem új!

Sis,
ti buddhisták vagytok?
én voltam,kb.2 hétig, de akkor küldtek ennek a nácifejű ole nydhalnak-aki azóta lámává avanzsált?-a követői egy csomó csekket, hogy fizessek be mindenféle tanfolyamra,mert csak Így lehetek buddhista, akkor kidobtam a fenébe az egészet...

Annamami,
igen, mindjárt neked kell szülniKép

Benianyu
Kép
én is örülök, hát kÍváncsi leszek, meddig tart ez a sétaszeretés a kis pocoknál!
Beni hogy van?Daninál mi újság?ugye ő nem beteg?
zsofy

ROKICA
nektek van olyan fürdető dézsátok???már fürdött benne bundástündér Zsuzsababa?Tetszett neki???
Mert párom rendeltünk egyet a manónak,hátha abban nem ordÍt majd és nem utálja majd ennyire a fürdetést...
zsofy

na,látom megint egyedül maradtam itt...

rábÍzom párra a karatebajnokot,

-Megann, Lénával biztos jót edzenének ketten..-

és zuhanyozni megyek.
zsofy

köszönöm a kence infókat,utánjárok,hogy mit ajánlanak a dokiainkKép és bevetem valamelyiket!
és mi van,ha a teára(laktoherb,fitobibyó)allergiás,de legalábbis valamelyik összetevőjére!azt iszom még minden nap....hülyeség?félreértés ne legyen,nem pánikolok,csak kiváncsi vagyok,hátha kiderítem mi van és akkor megszüntethető.
azért köszi mindenkinek!

grat UxinakKépKépKép!!!

ma mi is jót sétáltunk,amúgy meg tiszta nyűg a mai nap,végig hiszti,de az az igazi műbalhé!ez van!most apa szórakoztatja....vagy fordítva?!Kép
itt egy kép,ahogy apa pelenkázik és látszik a nagy kukinkKép és egy kép,ahogy apa kisnyulon dobolKép
KépKép
jó éjt mindenkinek!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Zsófy,

Igen, nekünk van olyan vödrünk, de mint látod a legutóbbi képekből, nem abban fürdik a gyerek. Kép Egyszer próbáltuk ki, a legelső fürdetés alkalmával, és mivel majd belefulladt a baba, ezért inkább mellőztük. Kép Komolyra fogva a szót, David tartotta benne, de nem jól, és lebukott a feje, és nyelt egy jó nagy korttyal. Az van ugyan ráirva, hogy újszülötteknek is milyen jó, de a nyaka (!!!) alatt kéne fogni a gyereket, hogy lebegjen benne. David a hóna alatt fogta, nem merte elengedni. Nem is csodálom.

Szóval azóta kádban fürdünk, és egyre jobban szereti.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi!

Nagy-nagy gratula a kislányodhoz!!! Kép

Annamami!

Nemsokára te jössz! :D Izgulsz?

Amúgy kéthetente egyszer tanfolyulok, de akkor egész nap.

Lucretia:

A praktikus gyereknevelés szellemében én jó ötletnek tartom az együttalvás+fekveszopi kombinációt, főleg ha anyuka totál kialvatlan és az őrület határán kóvályog mint én anno. Kép Hozzá kell tennem viszont, hogy David nálunk nem örült a babának az ágyban, azt mondta, ő inkább hozzám bújik. Meg én nem tudom más babája hogy csinálja, de az enyém van hogy rendkivül zajosan és aktivan alszik, ahogy Megann mondaná, szuszog és karatézik. Csakhogy az enyém nemcsak szuszog, hanem hörög, morog, krahácsol, krákog, nyikorog, stb. Kép Igazi koncertet ad, főleg hajnal felé már. Szóval azért az is jó, hogy a bölcsőjében is elalszik, de mikor először altattam ott, olyan hiányérzetem volt, hogy kifejezetten tűrtőztetni kellett magam, hogy ne kapjam ki onnan.

Zsuzsófi!

Sokszor van eltérés az átlag és a baba méretei között. Nekem nagyobbnak mutatta az UH a babát. Minden rendben lesz, ne izgulj! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Uxi Kép Kép Kép Nagyon gratulálok Emihez, sok boldogságot, minden jót Nektek!
Tényleg nagyon kevesen maradtatok a sor végén! Kicsit sajnálom is, hogy nem lesz kiért izgulni- legalábbis szülés terén nem.

Penna, én is teljesen elszomorodtam! Szorítok, hogy karira be tudjatok költözni! Nem irigyellek a dupla költözés miatt két kicsivel! Én tuti megeresztek néhány SMS-t feléd, ha nem baj!

Zsuzsófi Kép Postán a kuponok, remélem, épségben megkapod őket! Ezekkel már csak be kell jutnod a 4D-re és kiderül, hogy nincs semmi baj!!! Nekem végig 1,5-2 héttel nézték kisebbnek a babámat, és a végén 5 nappal korábban kibújt, és 3500 gr, és 56 cm volt! Kicsi? Ja, és egészséges! Kérlek, ne sírj!

Az én kicsim is összeszedett valamit Kép Gondoltam, hogy a második gyerkőc hamarabb lesz beteg, mint az első, nade négy hetesen??? Erre nem számítottam, és utálom, ahogy szegényke szörcsög, köhécsel, fuldoklik néha. Reggel leszívtam az orrát, és sárga, ami azt jelenti, nem sima megfázás, hanem vírus, vagy baci. Francba. Érdekes, hogy sehova nem megy, ahova mi nem, sőt, nem viszem be vásárolni magammal, se sehova zárt helyre, mégis ő az egyetlen beteg a családban. Balázs egy napig tüsszögött, és ennyi. Szerencsére szopiban nem zavarja, aludni is jól tud, úgyhogy nem izgatom agyon magam. Dokinénit hívtam, ajánlott egy homeopátiás bogyót, azt el is kezdtem neki adni, meg beindítottam a párásítót, és anyatejet csöpögtetek az orrába. Remélem, hamar túl lesz rajta! Több ilyen aprócskát ismerek, aki beteg, vagy beteg volt nemrég, és nem kaptak semmit, maguktól meggyógyultak. Az nem árt, ha tudjuk tisztítani az orrát, főleg, ha nem tud a dugulástól szopizni+párásítás+orrnyálkahártya-nedvesítés. / valaki kérdezte, azért írom/.

Egyébként Gergőt ma is mértük, egy hónap alatt több, mint egy kilót hízott, nekem ez megfelel Kép

Róki Kép az én fiam is ilyen koncerteket ad álmában, hihetetlen, jókat rötyögünk rajta Kép

Masszírozza valaki a porontyát? Nekünk nagyon bejön, Gergő teljesen ellazul, mialatt csinálom, és utána a fürdést is egyre jobban szereti. Teljesen megdöbbentő, hogy megy az esti cirkusz: nyűgösködés, semmisemjó, csakkézbenlenni, aztán elkezdem az esti ceremóniát, és minden elmúlik. Ezért is sajnálom szegényt, hogy még meg sem szokta a kintlétet, próbálom neki kellemessé tenni az aklimatizálódást, erre máris jön egy nyavalya, ami nehezít egyet az életén. Na, nem nyafogok, nincs akkora baj Kép

Mindenkinek szép hétvégét, jó hosszú lesz Kép Aki tud, jöjjön azért!

Judit és Gergő, aki holnap egy hónapos!

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Bodza,
banyek, neked melyik bolt igerte be jovo pentekre a tasit? Nekem 3 hetet mondtak hetfon a Realsistemanal (Arkados). Meg nem rendeltem meg, hatha most hetvegen talalok videken.

Falina
falina

Penna!

Hiányozni fogsz! Remélem minden rendben megy majd a költözéssel!

Jucc,

Én nem, de szeretném megtanulni hogy is kell...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Babamasszázs annak aki tud angolul (de vannak képek, tehát nem feltétlenül kell):

http://www.makewayforbaby.com/massages.htm

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Uxi! Legelőször Neked: hatalmas gratula, örülök, hogy legalább gyors volt, ha nem sikerült fájdalommentesre. Sok boldogságot és jó egészséget!
A legnagyobb tenna nekem is bevált, ajánlgattam is a maradékot (több mint egy fél csomag) de senki se csapott le rá, itt van még a szekrény alján, ha valaki erre jár, viheti...

Zsófy! Maradtam a liberonálKép. Bár tegnap nagyon ügyesen, abból is a háta közepére lőtte az "anyagot". De ez csak először volt. És legalább a pisi benne maradt idáig mindig. Mivel Pálma is meghaladta az 5 kg-t (próbáljuk Lillát utólérniKép), a 3-asat vettem most.

Penna! Én is smsezek majdKép. Elég vacak lehet a dupla költözés, ha tudok segíteni csörgess bátran! Kitartás és drukkolok, hogy a karácsonyt a nagy házban töltsétek, nagy fávalKép!

AnnamamiKép, köszi. A lánykáid veletek élnek? Nem lehetett könnyű ilyen ifjoncan belecsöppenni...

Jucc! Én nem masszírozok, mert a csajom útál pucér lenni, főrdés után is gyorsan kell öltöztetnem, akármilyen meleg van, az oldalára fekve didereg, mint egy kis fészekből kiesett veréb...ha egyszer lesz valaki aki lefotózza, megmutatom. Mindenesetre, ruhában szoktam simizni, hasonlóan a Róki által belinkelt rajzokhoz.
Hogyan cseppentesz anyatejet a kicsi orrába?
Gyors gyógyulást, sajnálom, hogy pont a legkisebbet érte utol....

Luc! Én általában fekve szoptatok, nekem nagyon bejött. Pálma már nem kel fel éjszaka (ezen a héten ez az új rendKép, ő vezette be), éjjel 11-12 között megetettem és reggel 6-7-ig szundizik. Olyan kis bagoly lesz, mint én. Szóval amikor még éjjel felkelt, akkor is igyekeztem visszatoloncolni a kiságyba, mert az én párom nagyon "aktívan" alszik, és féltettem a csajszikát. Azért előfordult, hogy bealudtunk mi ketten szopi közben és nem lett semmi baj. Tehát nálunk szinte sose volt nagyágyban alvás a babának. (Valamelyik könyvben olvastam, hogy a kis kuckószerű ágyakat: bélelt kiságyat, mózest, bölsöt jobban szeretik a babók, mint a nagy tereket.Biztos van más vélemény is, de az nekem tetszett és praktikusnak tünt.)

Úgy látom fogamzásgátlás ügyben nem jött vélemény. Róki, Te hogyan döntöttél? Minitabli?

Babasírás: nálunk lassan renszer lesz belőle, hogy az esti kaja után van az üvöltés idő. Kb. 1 órával a kaja vége után, nagyjából 1 órát tart. Ez is friss dolog, ezen a héten kezdte. Először dédelgettem és nyugtatgattam (semmi se volt jó neki), így elvoltunk hajnali 3-ig, akkor kidőltem és aludtam az üvöltő gyerek mellett. Másnap hagytam a kiságyban üvölteni, persze felügyelet mellett, időnként itattam (marhára leizzad szegénykém), cirógattam, felvettem. Nagyjából 1 óra alatt kiereszti a gőzt és megnyugszik a kezemben, ekkor jön a kb. 11 órás kajci, amikor bealszik és zsupsz a kiságyba. Már kétszer az is előfordult, hogy délután is volt hiszti, de nekem olyan dolgom volt, hogy nem tudtam felvenni, és fél óra után bealudt magától. Tarthattok kegyetlennek, de nálunk bejött, a párom olvasta valamelyik könyvben, hogy a kicsik ezzel a szörnyű üvöltözéssel dolgozzák fel azt, ami velük történt napközben. És meg kell tanulniuk megvígasztalni magukat. Mivel az én csajom vígasztalhatatlan ilyenkor, magára hagyom, oldja meg a kérdést.

A hugom most jött meg Brüsszelből, egész éjszaka autózott, hogy itt legyen a szülinapomonKép. Tök jó, 25 órás szülnapom lesz.

Egy kép a bogárkámról:
Kép

Csináltam Pálma albumot, cím a profilbanKép.

Jó hétvégét! (A népátvonulás miatt rídonli leszek valószínű.)

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Falina !!!!!

Írtam neked,hogy a váci úti brendonban van ugyan olyan katicás hátizsák,mint Zsofyé!Kép
Ha nagyon vágysz rá ott azonnal megvehted!
22.900 Ft!

annamami
37+6
annamami

Dudukly,
nagyon cuki Pálma a képekenKép
a 3as Libero Lillára nagy,abból neki is kijönne a cucc, mi még a 3-6kg-osat vesszük
Kép
BOLDOG,BOLDOG,BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Róki,
hajaj, akkor lehet, hogy én mi is befürdünk a bödönnel...azért kipróbálom majd,hátha sikerül,mert Lilla már erősen tartja a golyó fejét,na reménykedek..ha nem jön be, várhatom, hogy megszeresse a nagy kádját is, de csak akkor szeret benne lenni,ha nagyon teli van, úgy viszont nem tudom ki-be cipelni a szobából és kiönteni se egyszerű, fél órát meregethetem a vizet...

Zsófy és 11hetes 3napos Lilla

aki megintcsak iszonyú nyűgös...és hajnal 1-ig nem aludt...
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: