A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

SziasztokKép

AmicaKép
Gyerek még nem halt éhen. Ha normálisak az ovónénik, akkor szerintem meg lehet velük beszélni, hogy hagyják békén a gyereket. Annyit kérjenek tőle, hogy üljön asztalhoz akkor amikor a többiek, de nem kell se ennie, se innia ha nem akar. Ha nem eszik úgyis éhes lesz, és mivel a következő kaja ebédkor van (vagy tízórai?), majd rájön hogy jobban jár ha eszik reggelit. Két fontos dolog van, az egyik, hogy az ovónénik ne kárörvendjenek, hogy ugye megmondtam, hogy éhes leszel, hanem csak annyit mondjanak, hogy sajnos már nincs ennivaló, mert a reggelit elvitték az ebéd meg még nincs itt várni kell. A másik, hogy amikor majd kér magától reggelit, akkor se legyen elelkendezés, hogy na végre, meg ugye hogy ez is finom, hanem tök természetesen vegyék tudomásul. Ok, kértél, kapsz, egészségedre és ennyi.
Nem másnapra fog ez megoldást hozni, lehet hogy 1-2 hét is beleteleik, de attól, hogy egy fél napot koplal esetleg a fiad, semmi baja nem lesz. Erőszakkal biztos, hogy nem lehet rávenni és én nem reggeliztetném meg otthon sem, mert meg kell tanulnia, hogy néha változik az életünk és ehhez alkalmazkodni kell tudni.
Tudom, hogy nagyon rossz lehet és most kétségbe vagy esve, de muszáj megkeményítened a szívedet és következetesnek lenni. Meglátod meg fog oldódni a helyzet.

SaciKép
Addig maradok itthon, amíg akarok, csak addig nincs fizu. De most ez a legkevesebb, a fő, hogy én jól érezzem magam.

BabcsiKép
Kromoszóma vizsgálaton megnézik, hogy nincs-e valami olyan kromoszómasérülésünk, amitől nem, vagy csak bizonyos feltételek mellett lehet gyerekünk. Bár bízom benne, hogy semmi ilyet nem fognak találni.

wish

SzilcsibeKép
Hát igen, hihihi...mintha egy kicsit túl sokat költöttem volna tesztekre. Most is van kétféle, nem is háromféle. Van egy babymark és egy corax LH teszt és van egy tarcsi qupidom. höhöhöhöKép

Kép

KépKép
babcsi

WishKép
Na mennyit nyertél tegnap? És hogy tetszett a játék?

manda

WishKép
nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, sőt biztos vagyok benne!!! és nagyon drukkolok a következő lombikhoz!! Te meg úgyis olyan türelmes vagy ha a célról van szó és addig meg hamar elrepül úgyis az idő!!!

Kép

KépKép
babcsi

WishKép
Nektek nem ajánlották az Istenhegyi Klinikát?
Anno, Karcsi volt ott, bár lehet, hogy nektek az nem jó?

manda

MandaKép
8 eurocentet De sok kicsi sokra megy Kép

Nem tudom milyen vizsgálatot csinálnak az istenhegyin, de nagyon olcsón csinálják. Szerintem ott nem néznek meg mindent részletesen, csak bizonyos dolgokat. De nem tudom.

wish

WishKép
Lehet, nekünk egy vizsgálat a vérből 10.000,- Ft-ba került. Nem tudom már, mit néztek, a BMC-ből küldtek ide bennünket, mert 14 nap alatt megvolt az eredmény, máshol pedig fél év.

manda

Szilva,
ezt elsősorban neked írom, de mindenkinek nagy szeretettel:

" A 20. hét táján a fiatalember (Luka) nagyon aktív, éber, míg a kisasszony (Alicia) csendes és szendergő volt. A fiú szabályos időközönként az őket elválasztó membránhoz ment és felébresztette testvérét, aki minden egyes alkalommal reagált rá. Mielőtt mind a ketten saját külön tevékenységbe kezdtek volna a fejüket és az arcukat egymáshoz dörzsölték, megpuszilták egymást, megsimogatták egymás arcát, összeérintették a lábukat. 1 évesen legkedveltebb játékuk az volt, hogy a szobafüggöny két oldalán helyezkedtek el, amit ezután pont úgy és arra használtak, mint anyjuk pocakjában az életterüket elválasztó membránt. Luka elhúzta a függönyt, Alicia, aki a függöny mögött állt, kidugta a fejét és nagy kacagások közepette éppúgy simogatni kezdték egymást, mint az anyaméhben is tették."
potter_76

PotterKép
Ez nagyon meghatóKép

Kép

KépKép
babcsi

PotterKép
Nagyon szép történet!Kép
Igazán szívet melengető!

manda

MandaKép
10-én megyünk a Szabolcs utcába, ott majd kikérdezem őket, hogy mit csinálnak pontosan és aztán az infó birtokában felhívom az Istenhegyit és ott is megtudakolom. Aztán ha tényleg az is ugyanaz, akkor elmegyünk és megcsináltatjuk ott is, hogy hamarabb legyen eredményünk, bár az tuti, hogy dokim azt nem fogja elfogadni, de legalább mi hamarabb megnyugodhatunk Kép

Na megyek bankba és aztán bevásárolni. Addig is puszi mindekinek jó étvágyat és egészségetekre Kép

wish

WishKép
Majd írd meg mit mondtak! Kiváncsi lettem!
Köszi előre is!!!

manda

Potter Kép
Köszönöm, nagyon kedves Kép
Hol találtad?

Kép
Kép
szilva069

Wish!
Ezt én is így gondolom, én mindig következetes voltam velük, itthon is meghatározott időben és rend szerint zajlanak a dolgok. Próbálok majd beszélni a reggeles óvónénivel, nekem van is türelemem hozzá és csak abban bízhatok, hogy lesz nekik is. Szerintem sem gáz a koplalás és ha hetek kellenek hozzá az sem baj, csak ne utálja meg az egészet.
Én sem akartam máshol enni kiskorormban. Emlékszem mennyit maceráltak miatta és ezt szeretnémm ha ő elkerülné.
Na majd szerdán megpróbálunk új életet kezdeni.
Amúgy már szívesen beszél a gyerekekről, hogy mi történik, ezer apró dolgot veszek észre rajta, hogy ezt is ott látta, hallotta, egy csomó mindenben ügyesedett, na de ez csak nekem tűnik fel. Egyébként zárkózott természetű, a férjem is nagyon csendes ember, na de JankaKép

Potter, ez nagyon jó! Még az enyémek is másfél év különbséggel aranyosak voltak mikor együtt szopiztak simizték egymást.

Kép
Kép
Kép
amica

Szilva,
ma voltam védőnőnél, ő adott ezt azt, abban volt ez az idézet. Ahol a teljes szöveget megtalálod:
Hidas-Raffai-Voliner: Lelki köldökzsinór. Beszélgetések a kisbabámmal, Válasz Kőnyvkiadó 2002. 21.o.
potter_76

Potter Kép
Értem Kép Hogy vagy?

Kép
Kép
szilva069

Na most megkaptam a második adagot:
Közlékeny a Márton, nincs vele gond, de
nem játszik a többiekkel, csak a markolósokról szeret beszélgetni és nem az ovis játékokkal.
Nem az én napom a mai.
Ugyan miért baj ha most épp az érdekli, az ovi mellett épül egy interspár, azt nézi nap mint nap és a gépek egyébként is nagyon érdeklik, férjem ágán csupa mérnök és műszaki felmenőkkel...
Zárkózott kölyök és azt mondja egyedül a legjobb az oviban, de sokat volt idáig velünk, 4évesen került be és neki kevés volt ez a két hónap a teljes beszokáshoz.
Lányok, ez nagyon vacakul esett nekem.
Bocs, hogy nem valami gyerekneveléses topikba írok, de csak benneteket ismerlek, nincs kedvem átmenni. (Talán én is olyan vagyok mint őKép)

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Végre most már tudok többet írni!
Kaptam Norcolut gyógyszert ami rendesen meghozza a mensimet.
Az új orvosom sokkal talpraesettebb, mert egyből megkérdezte írhat -é beutalót a férjemnek az A ndrológiára. Engem is beutalt:PCO-ra és hormon vizsgálatra!
Ja és azt mondta, hogy így legalább minden okot kizárunk lépésről lépésre. Ha megvannak az eredmények, utánna vissza kell mennem és csak az UTÁN ír gyógyszert, ha szükséges. Nem úgy mint az előző dokim aki semmi nélkül felírta a clostit ( csak hőgörbét látott, meg UH-n nézte nincs -e ciszta)!

Kép
lara26

Szia Lara!Kép

Szuper, legalább jól kivizsgálnak benneteket!!!
Sok-sok sikert babához!!!!

manda

Mi is nagyon örülünk, hogy van még olyan orvos is aki nem tetézi a bajunkat.

Még a mellemet is megvizsgálta nem - e termelek tejsavat ami szintén gátolhatja a baba jövetelét.

Kép
lara26

Hát akkor nagyon körültekintően járt!
Szuper!!!!Kép

manda

SzilvaKép
Jó pihenést nektek!!!! Jó hétvégét is! Gondolj akkor rám hétfőn! Lélekben veletek leszek!!!

Üdv. Manda

manda

Amica Kép
Ne emészd magad. Szerintem nincs semmi probléma ezzel a gyerekkel. Teljesen normális. Most hirtelen kikerült anya mellöl, persze hogy kicsit idegenkedik az új környezettől. Majd szépen lassan megszokja. Kandi biztos tudna neked tanácsokat adni.
Egyébként láttam az NG-n egy műsort, félénk gyerekeket vizsgáltak, hogyan illeszkednek be. Mellesleg az egyik ilyen kisfiú sokkal intelligensebb volt a társainál. Halolaj kapszulát kezdtek a gyerekeknek adni, és 1-3 hónap elteltével azt figyelték meg, hogy képesek a gyerekek a többiekkel játszani, és egy témával húzamosabb ideig foglalkozni.

Kép
mofly

Szia LaraKép
Nagyon örülök, hogy végre normális dokihoz kerültélKép Drukkolok, hogy minden ok legyen, és mielőbb legyen babócádKép

Potter
Nagyon szép a történet, amit leírtál. És tényleg az ikrek között van is ilyenfajta kötődés.

Szilvanyu
Nem vagyok ám elveszve, csak nem működik a net a melóhelyen. De mindig gondolok rátokKép, és várom a fejleményeketKép

Babcsibe
Ma még nem mértem hőt, majd holnap reggeltől. Persze az pont nem lesz jó, mert később fogok kelni, mint munkanapokon. De lehet, hogy beállítom az ébresztést, megmérem a hőm, aztán csicsika továbbKép

Wish
Nem tévesztettél pályát véletlenül?Kép Elmehetnél óvónéninekKép Szívesen vinném hozzád a gyerkőceimet.

Amica
Szerintem, amit Wish írt, az szuper ötlet. Remélem, meg tudod beszélni az óvónővel. Habár tudom, hogy vannak olyanok, akik nem erre a pályára valók és az ember lánya mégis kénytelen rájuk bízni a csemetéjét. Szorítok, hogy minél előbb rendeződjenek a dolgok!Kép

Barbi
Szerintem is korai volt még az a tesztKép Várj még pár napot vele.

Saci
Jövő pénteken UH, és szerintem vagy szombaton, vagy hétfőn inszem. Úgyhogy lehet, hogy egyszerre terhesedünk megKép

Manda
Aztán csak óvatosan azzal a függönnyelKép Már én is nagyon várom a hétfőt, hogy milyen jó hírekkel jösszKép
gtünde

Na, megint egyedül vagyokKép
Az utro-t használóktól kérdezném, hogy rögtön az inszem után kell kezdeni vagy a tizenakárhanyadik naptól? Lehet, hogy én túl korán kezdtem? Mert asszem a leírás is a 17. napot írja.
gtünde

AmicaKép
Ezt az ovónénit nem igazán mértem. Miért is baj ha a gyerek a markolóautót nézi és nem érdeklik az ovodai játékok? Ez az egy ovoda van a környéken. Mert szerintem Mártonnal nincs baj, a baj inkább a buta és szakképzetlen ovónénikkel van.

LaraKép
Ez nagyon klassz, hogy ilyen jó doki találtál!! Nagyon alapos és ez nagyon fontos!!!!

TüncsikeKép
Szerintem azért ne állítsd be az órát mert mi van ha nem tudsz visszaaludni. Szerintem inkább mérd később és aztán onnantól mindig akkor és szólj a munkahelyeden, hogy nem tudsz előbb jönni mert meg kell mérned a hődetKépKépKéphihihi...

MandaKép
Nagyon sok drukk hétfőre!!!!!! Nagyon szorítok!

SzilcsibeKép
Hogy vannak a gyerkőcök és anyucikájuk?

Kép

KépKép
babcsi

Babcsibe
KépKépKép Hát akkor elég sokat késnékKép De nem is baj, ha korán ébredek, mert úgyis van itthon elég tennivalóKép
Meg most ugyi 4 napig kelek később, és a fertility meg ilyenkor aszongya, hogy nem tudja értékelni a dolgokat, mert nem azonos időpontban mérek.
gtünde

Babcsibe
Most olvasom, hogy az óvónénit nem igazán MÉRTED? höhöhöKép
gtünde

Most annyira jól érzem magam, nem is bánom, hogy rövidesen 1 újabb ciklus veszi kezdetét az életemben!
Ja!! Anyósom orvosa is azt mondta a görbéimet láttán minden OK! ? Kép
Nálam nem hiszem.

Kép
lara26

Lara
Örülök, hogy jó a kedved. Most már te is kezded látni a céltKép
gtünde

Tündi! Kép

Igen!!!!!!!!!!!!

Képzeld elfelejtettem, hogy mikor kell vissza mennem! Kép

Azt tudom, hogy a 21. cn-n kell mennünk vizsgálatokra: vérvétel, PCO, andrológia.
Végül is azt mondta, ha megvan az eredmény akkor menjek vissza. nem tudod mennyi időt vesz igénybe?

Kép
lara26

Lara
Mi vesz mennyi időt igénybe?
gtünde

milyen hamar lesz kész az eredmény

Kép
lara26

na ez sem volt valami értelmes Kép
Érted mit szeretnék megtudni?
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy izgulok.Kép

Kép
lara26

Ja, a vérvétel? Az szerintem már délutánra kész van, ha reggel veszik le. Ez persze attól is függ, hogy helyben nézik-e meg.
A PCO-t nem tudom, nekem nem volt. Vagy csak így nem ismerem.
Andrológia: szerintem ott rögtön tudják az eredményt. Csak a kiskatonákat nézik vagy lesz vmilyen vizsgálat is?
gtünde

szerintem csak kiskatona vizsgálat lesz.
Klinikára kell mennünk. minden vizsg. ott lesz .

Kép
lara26

Jó izgi lesz a kórházban kiigazodni.

Kép
lara26

Lara
A 400 ágyasba mentek? Van ott porta, majd segítenekKép Nekünk a kiskatona viszgálat 10 perc alatt megvolt. Igaz, mi vittük az anyagot és a nőgyógyászaton nézték meg.
gtünde

A Nőgyógyászati Klinikára kell mennünk

Kép
lara26

Akkor az Édesanyák útjára, a Sörgyár mellé? Az nem olyan nagy.
gtünde

Mikor is mentek? Tudod, hogy tudjak kellőképpen szorítani nektekKép
gtünde

Igen oda. A 21.cn-n kell odamenni. Most még csak a 4x.cn -n vagyok. még mindig nem jött meg. De a gyógyszer majd segít hogy megjöjjön.

Kép
lara26

Értem. Akkor majd úgyis szólsz előtteKép Most megyek jóbanrosszban-ozni. Később jövök.
gtünde

Jó TV-nézést!

Mi a kabátok közt -öt szoktuk nézni.

Kép
lara26

Sziasaztok!
MA nem leszek többet, pockot mosok és végre itthon a férjem is!
Szép hétvégét mindenkinek!
Köszönöm, hogy beszélhettem veletek!Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Arik vagytok,hogy hiányoltok...az az igazság,hogy olvasni szoktam,csak írni nincs nagyon erőm...na meg a napi termésre reagálni!Ma is fél 8-tól 4-ig voltam és 6-ra vissza mentem kolléganőt búcsúztatni!Most értem haza...de válaszolgatok!

Lara A PCO,az a hormonvizsgálatnál kiderül,Fsh-Lh arányt nézik....párszor írtam már,hogy nállam ez nagyon durva érték...ill. arány.(6,1 : 31,7)...és ennek nagyjából 1:1-nek kéne lenni!Ha az Lh sokkal nagyobb érték,mint az Fsh az már PCO-ra utal!
remélem Neked nem ez lesz a bajod....elég nehéz kezelni!!!!

Amica Az adaptációs idő 3 hónap,az ovónőnek ezt kéne tudnia!-és mér baj ha nem eszik,nem fog éhen halni,3és fél óránkénként esznek...arra csak egy felnött ember képes....vagyis annyi önkontroll kellene hozzá...otthon meg eszik.KépNem értem,miért ezzel kínozzák?Majd eszik ha nem noszogatják és ha már jól érzni magát!Védekezik az ellen,hogy Õ kötelezően ott van és a tesó meg Veled otthon!Ezzel próbál elégtételt venni Rajtad és az ovónőn!Te is noszogatod,vagyis 2x több energiát fordítassz RÁ...ez a lényeg: ezt szeretné elérni belülről!Hidd el idővel meg fog oldódni!
Fiam úgy nyitja ki a szemét,hogy 2db KinderPingvuin-t eszik meg...na ezek után etesse meg valaki....vajas kenyérrel....annak fizetek Kép Õ is csak iszik reggelinél,de azt sokat.Közölte az ovónő 3éve Kép,mondtam,hogy okés,majd eszik ebédnélKép...azóta egyszer sem szóltak azért,mert Nati nem reggelizik!Na de itthon este bepótol mindent!Na a másik...az ovis kaják bűn rosszak és nállunk nem is erőltetik az ovónők,mert néha Õk sem eszik meg!
Volt egy kisfiú Nállam a bölcsiben,visitott az asztalnál(beszoktatás után)...nem evett,nem ivott...majd másnap nem is hívtam asztalhoz,játszott egyedül és figyelt!...3.nap azért kezdett sírni,hogy Õ miért nem?kihúztam a székét és leült,de csak ivott,majd 2 nap múlva evett is...azóta a legjobb evő,Õ az első aki leül enni és repetát kér...de Neki is 3 és fél hónap volt!
....ha van kérdésed ....és tudtam segíteni...írj még!
Na pusza Andi

Manda ügyi legyél,szoritok Én is Nektek!
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

TüncsibeKép
Az inszemnél az utro használatához nem értek, de nekem már el kellett kezdeni napi 3x3-at, pedig ugye csak hétfőn lesz a transzfer.
Lehet, hogy nálatok is előbb kell kezdeni?!
Köszi a drukkot!

BabcsiKép
Neked is köszi a drukkot még egyszer!

manda

Kandi!Kép
Neked is köszi!!!!

Na, megyek nézem a Kivánságok fáját és a Lost-ot együtt!!!!
Jó éjt!!!!
Majd holnap benézek!!!

Puszi Mindenkinek!
Manda

manda

Én meg csak most néztem be, mert megnéztem egy Poirot-t.

Kandika
Örülök, hogy benéztél. Levél mentKép

Manda
Hát nem tudom. Majd megkérdezem a dokit jövő héten. Jó tévézést!

Mindenkinek jó éjt és szép álmokat!!
gtünde

Amica! Az adaptációs szakasz gyermekeként más és más időtartamra tehető. Van
olyan gyermek, aki már néhány hét alatt alkalmazkodik az új életvitelhez,
de van, akinél ez hónapokat vesz igénybe.
A csoportban élés számos- a gyermek tűrőképességét, idegrendszerét
komolyan igénybevevő - alkalmazkodási folyamatot jelent.
Remélem meg tudtalak nyugtatni egy kicsit...gyermeked tökéletes...használja az eszecskéjét...a korának megfelelő szinten....csak az ovónő nem!Kép
Türelem,türelem,türelem!Mint mindenhez az életben!Kép
na pusza

Manda!
Az tök jó,hogy már ilyen korán szeded az utrot...nem is tudtam,hogy ennyire korán is lehet!
kandi72
Budapest III. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: