A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Bubus szopja az ujját:

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok:

Pelenka téma.

Eddig mi kipróbáltuk a Pampers-t, a Babylove-ot, a Liberót, és most a Huggies-t. Azt kell hogy mondjam, hogy a kicsi lány képes bármelyikből kicsorgatni a cuccot, talentuma van, ugyanis felfelé, nyakirányban kakil. :P

Szóval igazán olyat még nem találtunk, amiből nem képes kilövellni, most a Huggies-t próbáljuk, mert azt hallottam, az a legjobb minőségű (mondjuk a legdrágább is). Viszont a Pampers 2 az tényleg rosszabb mint a többi, mert hátul nem gumis a teteje, tehát abból következetesen kicsorgott a cucc és fel a hátán a nyakáig, a többiből csak esetenként. :P

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsa is rájött, hogy kell a kezét a szájába gyömöszölni, most már gyakran rágja a kezét. És hatalmasakat cuppog. Kép Az a legújabb, hogy ébredéskor az arcához emeli a két kezét mikor nyújtózkodik, dörzsöli a szemét, fogja a pofiját, és olyan pózokat ölt meg fintorokat csap, hogy meg kell zabálni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea

ne próbáld ki pampers 2-őt. minden éjszaka (volt, hogy 2x is)öltöztettem Márkot!KépMég nappal is előfordult egy-egy hosszabb alvás után. Az 1-es nálunk is bevált, de 2-es nem!!!!

Minden baba nagyon édi!!Kép

Zsóf!
Bubus hamar megtalálta az ujját!Kép

Sziasztok
Szilvi&Márk aki 7+2Kép

Kép
Kép
kismama2004

sziasztok!

Dudukly,
csudákat nem lehet kimosni a kókuszmatracot!!!simán, a tus alatt!!!ez is a jó benne, és hipp-hopp kiszárad!
teljesen átszellőzik!

Mea,
nekem nem felül, oldalt,a combjánál pisilt ki a manó.
bár ha felül nem húzod meg eléggé a pocinál,akkor kifolyik a hátára minden.
nekem felül csak akkor folyt ki.

a huggies jó volt, de a libero a legjobb.puha,nem szorÍtja el,nem pisil-kakil ki,és tök szárazon tartja a popót.
mostmár jó ideje csak ezt veszem,és mini korában is a 2-4kg-ig liberot használtam,az is super!

asszem a holdfény szonáta bejön Lillának, elaludt itt végre a kendőben!

itt a topicon belül alakÍtok még egy frontutáló klubot is. az akikben bennmaradt a gyerek már úgyis feloszlott nem?Kép
zsofy

pampers1 nekünk is király volt!

Róki,
ki mondta neked ezt,hogy a huggies a legjobb minőségű???mert én már 1-2 darab olyan sz@rul ragasztott-összetákolt pelussal taliztam néhány csomagban...dobtam ki egyből,hogy ne a gyereken essen szét...

Zsóf,
Bubus cuki, bár Lilla is megvigasztalná magát néha Így,de neki se ujj,se cumi csak cici...

Penna,
Tamó gyönyörű!

meg mindegyik baba is!

Angelani&Erhard, hol vagytok?

Zsófi és Lilla, aki holnap 11hetes lesz.
zsofy

Zsóf! Csatlakozom a frontútáló klubhoz. Nem elég, hogy nyűgi a csajszim, nekem is migrénem van olyankor Kép. Lehet azért csináltatok még egy gyereket, mert a várandósság alatt nem fájt a fejem?!
Bocs, én azt olvastam valahol, hogy a kókimatrac nem mosható. Elnézést, ha félrevezettem valakitKép... De nincs tapasztalatom, habszivacsmatracunk van (Pálmának és nekünk is), igaz abból a legkeményebb, jó minőségű, mert az olcsók nagyon vackok.

Mea, Róki! Az én csajom is felfelé lötte ki az anyagot a pampers 2-ből... Pedig volt, amikor az akció során kézben volt (függőlegesen!), és mindig oldalt alszik, tehát lefelé: oldalra kellene mennie az anyagnak (a fizika törvényei szerint?). És nem lehet annyira megszorítani, hogy ne ez legyen a vége. Tényleg az a gáz, hogy öltöztetni is kell szegénykémet...

Mea! Tedd ki a levegőre, attól még baja nem lett gyereknek se. Mi is öltözünk és csapunk egy kört.

Szép napot!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Na én is itten vagyok!
Gyorsan vissza is olvastam....

Hát kinlódunk továbbra is...
Most vagy elég a tejem, vagy olyan kifinomult nyafka izlése van a lányomnak már most, hogy előre félek mi lesz később..
Bár nem hiszem hogy elég lenne a tejem továbbra sem, hajnalra csak 70 termelődött....KépKépKép

Látnotok kellene amikor a tápszer pótlást akarom adni neki....köpköd, öklendezik, fintorog...KépKépKép
Lementem a dokinénihez, most a Humana Ha 1 következikKépKép(a milupa és a nutrilon után)
Egyik csak kell hogy megtetszen nekiKép

Sajnos a mi éjszakáink nem olyen happyk...3,5 -4 óránként kelünk ez nem lenne gond, de a mai hajnali 4-fél 5 ös evés után babó elkezdett kiabálni...KépKépKép
De hát megálltam és csak nem vettem ki...hát hova jutnánk igy....aztán szépen elhalgatott, bár volt karaté, meg szuszogásKépKép, ugyanez reggel 6-7-ig, aztán elvesztette a türelmét és kiabált...

Mea!

Irigyellek az éjszakák miatt..
Mi holnap leszünk 6 hetesek és most éjjel pl csak 70-et evett Léna szerintem nem volt több a cicimbe, és a tápszerrel meg a fenti műsort csinálta, úgyhogy nem kapott mást....
Én már nem tudom mi a jó, mint csinálok jól vagy rosszul...

Ráadásul reggel elszaladtam valahova, kb 2 órát voltam távol, mire hazaértem a férjem "megtömte" a gyereket csak tápszerrel(amit igy cici nélkül elfogadott), persze én sirva fakadtam, hogy miért nem tudott telefonálni, hogy hol tartok, mert már itt voltam a közelben...és hogy különben is miért etette meg?, éhes volt?, tömte a kezeit??
Erre ő: Nem csak sirt...
Ja mondom értem, tehát ha sir, akkor gyorsan tápszeres cumisüveget a szájába, csak hogy hallgasson el????KépKép
GratulálokKépKépKép
Ja és kérdeztem hogy tisztába tette, megtornáztatta???Hát persze hogy nem...
Na ennyit a gondos apukárólKépKépKép

Hiába egy anya az anya, egy apa meg "csak" apa...és elsősorban férfi!!!!

Benianyu!
Most látom Danibabát!Hogy milyen kis tündér!KépKépKép
Jujj nagyon hasonlit Lénára, mármint formára.....

Na mindjárt teszek is föl képet, 1,5 hét könyörgés után a férjemnek sikerült lementeni a fényképezőgépről az ujakat(régi újakat).

Megann 5+6

Kép

Kép
megann

Firpi,

visszanéztem a képeket, de őszintén, fingom nincs, ki az.... Nem hasonlít senkire, akit magam körül akkor észleltem KépKépKép

Pzita,

jaja, elolvashattam volna jobban is, de ez pont nem a cikk lényege ráadásul.

Kicsit széjjel voltam tegnap sorry Kép

Pussztok,

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kép

Oktober 19.

Kép

Kép
megann

Pelus:

nekünk a Huggies jött be, Libero oldalt folyik, viszont Cora-ban ugyanannyi az áruk.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megann,

csodaszép Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megann

Léna nagyon édes! Tényleg kicsit hasonlít! Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Visszaveszem a táblát Bkrisztától, fel is tennék egy frissítést, csak And babájáról nem tudok. 17-re volt kiírva, akkor mi a kórházban voltunk. Help Kép

benianyu

Sziasztok!

Megann

Tényleg nagyon cuki a kislány. Persze a többi baba is. Ez az anyuka az anyuka beszólásod nagyon aranyos volt. És igaz. Erről egy idézet eszembe jutott. Lehet, hogy ismeritek, de én mindig meghatódok.

Íme

"Nincsen a gyermeknek
olyan erős vára,
mint mikor az anyja őt
karjaiba zárja.
Nincsen őrzőbb angyal
az édesanyánál,
ékesebb csillag sincs
szeme sugaránál.
Nincs is annyi áldás
amennyi sok lenne,
amennyit az anya
meg ne érdemelne."

Ilyenkor mindig úgy megpuszilnám Anyumat.

Legyen szép napja minden Anyucinak!:-)

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

SziasztokKép

Dudukly, a kkuszmatracot ki lehet mosniKép

A Pampers 2 azért nem jó mert nincs hátul gumírozás. Én is a Liberóra esküszünk csak az Fp játékuk miatt vettünk Pamperst a BencénekKép A Huggies nekünk nem jött be, a Lila Tescós igen, igaz mi is nagy babákra használtuk....

A Liberó meg nagyon jó volt. Volt hgoy egész nap rohangáltunk, (karácsony előtt) És ne mvolt időm tisztába tenni a kicsit. És egy teljes nap után is száraz volt a feneke, meg a ruhája! (a pelenka jó bufli lettKépKépKépKép

Benianyu, mit jelent az hogy "alig várom hogy mehessünk sétálni"????? Mikor "lehet" a kicsit kivinni? Mi a hazahozatal napján jó nagyot sétáltunk, és azután is minden nap, ezért a kérdésKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Megann,
édes a kicsi Léna!
én a páromra max addig bÍzom a Lillát,amÍg fürdök!ő is ilyen jól ért ugyanis a gyerekre vigyázni...bár nálunk nincs cumzás, viszont mikor altatnia kellene a kicsit, ő akkor felhúzza neki a forgót,feloltja a nagylámpát...amikor meg sÍr, akkor 10perc próbálkozás után beteszi a kiságyba azt ül mellette...erre jövök én be a tusolásból.gyerek ordÍt,apja nézi savanyú képpel...a pasik méginkább nem tudnak mit kezdeni a SÍró babykkel de nem is csoda...

nekem meg ki kellene vinnem a huncutot a levegőre,de még mindÍg utál sétálni,és annyira nem akarom, hogy ordÍtson, az annyira szar!
pedig 1hét,pár nap múlva 3 hónapos lesz, jó lenne,ha már kevesebbet sÍrna..Kép de szerintem Lilla ilyen természetű baba.túl érzékeny és mindentől sÍr,ami zavarja,ha meg rossz passzban van, minden zavarja...
Kép
zsofy

én 2hetesen kivittem Lillát
zsofy

nyitva van az ablak, jön a levegőKép
szerintetek nagy gáz lenne,ha ma nem vinném ki Lillát? annyira hulla vagyok még a hétvégétől...tegnap is fél napot utaztunk..mondjuk kendőben lehet,hogy kiviszem egy kicsit.csak ne lennék ilyen hulla.
zsofy

Megann
nem tudom melyik jobb, enyémférj anno Kevinnel mindent csinált, csak épp a lefejt tejcsit nem kínálta neki, amikor is a gyerek 2 órán át üvöltött mint a sakál, míg haza nem értem.
Õk másképp működnek, de attól még igyekeznek, meg szeretik, csak hát pasiból vannak.
Ettől még igenis rájuk kell bízni néha a törpét, hogy szokják.Kép
üdv
p
penna

Juci6

Brü-hü-hü-hü-hü
Brühühühühühühühühhhhhhhhhhhhhűűűűűűűűűű

Most ezt mirét kellett ide leirni???
Most itt bömbölök és anyukámra gondolok, akit én annyira de annyira imádok....

Brühühühühühüh

Kép

Kép
megann

Lányok!

Segitsetek!

Léna baba elromlott...KépKépKép
Csak sir, meg sir, meg sirKépKép
Mi van már megin????
A ti gyerkőceitek nem sirnak???

Nagy nehzen elaludt miután kiüvöltötte magát....
És fogadjunk mindjárt itt van apuka, hogy akkor mehetünk bricostorba auchanba, pedig direkt megbeszéltük hogy etetés után idulunk...
Most pont addigra fogunk belépni valamelyik áruházba, mire a kisasszony éhes lesz...
Mondtam férjnek, hogy akkor megeteti majd???
Mondta: Megoldjuk...
Ja megint egy 100ml tápszerrel...KépKépKép

Kép

Kép
megann

Penna, Zsófy!

Hát akkor nem is szólok semmit....

Zsófy!
Azt az enyém is csinálja, hogy sir Léna, feláll kiveszi és beül vele a tv elé pl...
Azt nem veszi észre hogy ez nem program a gyereknek ő "sétálni" akar és nézelődni, nem egy helyben ülni-állni-feküdni...azt a kiságyban is lehet....
Hülyék....Kép

Kép

Kép
megann

MegannKép

Nem baj ha néha kap tászert is, tudom utálod de apuci biztos jót akart neki.
Ne légy szigorú vele, férfiből van.
Az enyém már tök jól belejöttKép
Én hagytam őt kibontakozni elejétől fogva.
Pelenkázza, eteti üvegből minden cicizés után még, büfizeti és fürdeti.
Persze ezt csk 6 után, akkor van az ő műszakjaKép
Tudom sok neki most munka mellett de estére már kivagyok purcanva főleg akkor mikor nyűgös a bébi és akkor átpasszolom neki viszont így tök közel kerül hozzá és jobban megismeri Lívikét és tuti imádja őt már most nagyon!!!
Szerintem bensőségesebb lesz ettő a viszony közöttük.
SzerintemKép

Ne légy úgy elkeseredve ettől a tejcsi dologtól.
Mi elejétől fogva adunk tápszert is, sokkal kevesebba tejem és mégis gyönyörűen egészséges(lekopogom!!!) LívikeKép

És gyarapszik de nem dagi, hosszú is és jól van

Ugyanígy Lénácska is jól néz ki, szépen gyarapszik, semmi gond!!!!
És Te alig adsz neki tápit.
Jobban állsz mint én mégis el vagy keseredve nagyon.
Lazíts kicsit, nem kell tökéletesnek lenni.
És nem is elszünk azok soha.
Ez tényleg más mint munka, háztartás stb.
Itt nem mehet mindig minden tökéletesen.

Most már én is lazábban kezelek mindent és ma(lekopogom) szépen alszik minden kajcsi utánKépis.

Próbáld ki h nem izgulsz ennyit és lehet Léna is észerveszi egyből hogy a Mami nyugodtKép

Remélem nem harizol? Csak próbállak kicsit feldobniKép

Köszönöm a pelusos hozzászólásokatKép

GYÖNYÖRÛEK A BABÁK!!!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Most jöttünk haza a dokitól, Bubus 4400 gramm! Kép Két hete 3600 -zal jöttünk haza a kórházból! Ja és nincs mérlegünk, gőzöm sincs, mennyit eszik, de őszintén szólva amíg így fejlődik, nem is érdekel. Már alig lehet rápasszírozni az 56-os ruhákat. Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy ki a francba a mérleggel, szoptassatok igény szerint, és minden jó lesz.
Ma reggelre Bubus náthás lett.Kép Nem tudom, a sok látogatótól, vagy kint fázott meg, de szerintem túlzás, hogy mostanában a házunkat átjáróháznak nézik, biztos valakitől elkapta.Kép Szerencsére nem komoly, megnézte a doki, de akkor is.

Dudukly!

Tényleg lehet mosni a kókuszmatracot, mi lezuhanyoztuk. Hamar meg is szárad.

Zsóf+Bubus 2+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok,
segítség kellene!
Nálunk is nagy a nyügizés pár napja. Sztem nálunk már a fogacskák miatt Kép habár a dokinéni szerint az még nagyon korai lenne egy 12. hetes babánál. Sztem viszont a nyáladzás, és a fél óra szopi utáni ökölrágás, ami éhség sírással nem párosul csakis ennek lehet a jele. Szegénykém, még túl sem vagyunk teljesen a pocifájáson, már kezdődik is a második futam Kép

FONTOS!!!!!!!!!!!
A széklete ma olyan volt mint a zselé, szinte teljesen átlátszó, utána kicsit zöldesebb, most várom a 3.-at, kicsit félve Kép
Azért nem hívtam ki a dokit, mert már történt ilyen, akkor kihívtam, kicsit megmosolygott, hogy mennyire aggodalmaskodó vagyok, mondta, hogy ez csak vmi átmeneti emésztésizavar lehet, ha másnapra nem javul, akkor megint megnézi, de persze a másnapra minden rendben volt, azóta is a mai napig. Nálatok volt ilyesmi már??? Én sajna a kakilesők táborába tartozom Kép

Megann,
hogy boldogulsz???

Nagyon várom a véleményeket,
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Van, akinek 3 hónapos korában már jön a foga. Elég ritka, de előfordul. Ilyenkor lehet hasmenése is. Persze, érdemes dokinak megmutatni, mert lehet más is.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari, ha olvasol: lassan megalapítom helyetted az "akiben bentmaradt a baba" topikot...

Uxi
40-1

KépKépKépKépKép
uxi

Zsóf,
tegnap beszéltem a dokival, akkor azt mondta várjunk pár napot, egyébként a babák nagyon nehezen viselik a frontokat, attól lehet nyügi. Akkor viszont még nem párosult hozzá hasmenés, amit hangoztatok, már volt ilyen, és nem durva. Láza nincs, mosolyog, habár nyügi, ma már nem is síros, tegnap az volt, itt szunyókál békésen mellettem. Ha kihívom a dokit, ő sem tud mit mondani, csak hogy várjunk Kép
Azt is mondta, hogy a pelusban nagyon csúnya dolgokat kell látni - azt mondta, inkább nem is ecseteli - hogy igazán baj legyen, mert a kicsit babák emésztőrendszere még fejletlen, előfordul az emésztési zavar.
Most várok! Veletek volt ilyesmi??
Ja és megfázás sincs, és nem sír
most felébredt, megyünk sétálni egy kicsit,
jövök vissza
szmercsa

Zsuzsófi,
Azt mondta a gyerekorvos, hogy 2-3 hét után lehet kivinni a babát, így ősszel. Nyári babákat előbb. Holnap jön hozzánk újra, azt hiszem rábeszélem, hogy kimehessünk, amíg ilyen szép az idő.

Zsóf,
És mit mondott a doki a megfázásra? Gondolom gyógyszert nem kell adni Bubusnak, ugye? A cicizéstől fog rendbe jönni?
Beni beteg, köhög, ilyen száraz kínzó köhögése van, amit nem tud abbahagyni. Teáztatom és vettem neki Rhinatiol szirupot, de nem nagyon használ. Remélem, Dani nem fogja elkapni 10 naposan.

Uxi,
Megértem, hogy türelmetlen vagy! Kép Kitartás! Dani 13 nappal a hivatalos kiírás után született. Neked biztos jó a megadott dátum? Én tudtam, hogy nekem minimum egy héttel biztos későbbre várható a baba. És nem marad ám bent! Kép

Benianyu

benianyu

Úúúhhúúúhhúúúúúúristen!!!!

13 naposan illik 100 grammokat bevágni 1-1 kajára?

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Szmercsa,

Lillának is nő a foga szerintem lassan... nekem is 3hónaposan már volt fogam...
az Ínye Lillának nagyon ki van fehéredve...
zsofy

130-at. Bocs. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, most alszik, de ha elkezdek írni biztos felébred Lili. Az éjszaka megint elég sz@rul sikerült, de majd lesz jobb. Az normális, hogy mikor az egyik cicimből szopik, a másikban olyan kis nyilalásokat érzek?

Nekem is mérnem kéne, hogy mikor mennyit eszik, meg naplót írni róla, de 2 nap után befejeztem. Egyrészt éjjel úgysem írtam, örültem ha befejezte a szopit és sikerült visszaaludnia, nem akartam mérlegezni, másrészt halálra aggódtam magam ha nem evett eleget, na meg aztán most mióta gyulladt a cicim tök össze-vissza szopizunk, ahogy ő akarja és van hogy órákon át, még az infacolt sem mindig tudom, hogy mikor adjam neki, mert ha két szopi közt csak negyed óra telt el, akkor gondolom még nem kell, de ha már 3/4 akkor igen? Vagy hogy működik ez?

Volt valakinek olyan, hogy a kis körme melletti körömágy begyulladt volna? Olyan piros, meg kicsit mintha gennyes lenne. Holnap jön a dokinő, de úgy aggódom, nehogy valami baja legyen.

Kellett nekem panaszkodnom, hogy éjjel ébren van, nappal meg alszik. Most már úgy látszik akkor nappal is nyügis lesz. Valamit félreértett a drágaKép

Ráadásul most megint egy kicsit jobban vérezgetek. Ilyen volt valakinek, hogy már majdnem megszűnt a vérzés, csak pecsételgettem, most meg megint vérzik. Mi jöhet még?

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hari

Hari,
Lilike egy gyönyörűség!
Máté meg ne lássa, mert elrabolja rögtön feleségnek!

Én sem méregetem, kínzás nekik, ma mértem először így, de néha jó tudni, mennyit eszik egyszerre, bár nem mérvadó... Most jól összezavartál Kép

Amikor szopik, nekem mindkét mellben hónaljtól indulva nyilall, aztán juhéjj tejspricc Kép

Folyás nekem sem volt ma semmi, most legutóbb meg egyszerre egy csomó...

Nem vagy ám szerencsétlen, ez már csak ilyen rapszódia.

Pusz

Sis
13 nap

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Édes fiam épp egy hete ilyenkor indult el megszületni. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ööööööö...

Két hete...

Hogy rohan az idő Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mit lehet csinálni,ha csuklik a baba?

Kép
Kép
hari

Semmit...

Azt mondják, az csak minket zavar, őket nem.

Én ciciztetem olyankor, ha nyel 1-2 rendeset, ált. megszűnik. A csuklás. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Akkor szabad olyankor szoptatni?Én nem mertem, féltem hogy félrenyelKép

Kép
Kép
hari

Ha jól emlékszem Kóbor írta, hogy ő nem feji a cicijét szoptatás után. Van még valaki, aki "csak" szoptat? Honnan tudjátok, hogy kell-e még fejni vagy üres már a cici? Nekem szopi után már nem nagyon akar kijönni semmi legtöbbször. És általában mindkét ciciből szoptatom, mert nem elég neki egy. Nekem ez az egész szoptatás annyira bonyolult, hogy el sem tudom mondani. Meg a köldökcsonk is. Na mindegy. Igazából az egész gyerek dolog olyan bonyolultKép

Kép
Kép
hari

előbb Írtam, elküldtem, most meg nincs is itt semmi...

Megann,
Lilla is kivan egész nap. ha nem a kendővel altattam el,csak sÍrt...tegnap is 11után aludt el, úgy, hogy végül magam mellett az ágyban hasra tettem, és egyből elaludt, én meg ott paráztam, hogy majd megfullad vagy valami...de szerencsére nem lett semmi baja. a kiságyában sokszor hasra teszem, de a mi ágyunkban még nem
aludt hason.de 04-kor nyuszogott a kajáért, akkor visszafordÍtottam és aztán már háton aludt a huncut reggelig.
zsofy

Hari:

Gyönyörűek vagytok Kép Apukája hogy viszonyul Lilihez? Meg hozzád? Hogy mennek a dolgok?

1. Az normális, hogy mikor az egyik cicimből szopik, a másikban olyan kis nyilalásokat érzek?

Igen. Ilyenkor lövell be a tej a másikban is Kép És kezd csöpögni. Kép Legalábbis nekem. Bár én csak egy-két hete érzem ezt a belövellést, azelőtt nem éreztem. És most is inkább olyan húzó/feszülő érzés a hónaljamtól kezdve lefelé.

2. Ráadásul most megint egy kicsit jobban vérezgetek. Ilyen volt valakinek, hogy már majdnem megszűnt a vérzés, csak pecsételgettem, most meg megint vérzik. Mi jöhet még?

Nem tudom, de nekem negyedik hét táján teljesen elmúlt, most meg visszajött, de lehet ez a menstruációm, csak éppen nem túl valószinű, mert én is igény szerint szoptatok, tehát van hogy óránként, van hogy négyóránként, ahogy ő gondolja.

3. Mit lehet csinálni,ha csuklik a baba?
Semmit nem kell csinálni (hogy mit lehet, arra mindjárt visszatérek). Vagy belealszik, vagy elmúlik, de őket nem szokta zavarni. Zsuzsát kifejezetten megnyugtatja, akkor ha nyűgizett is, elcsendesedik és békésen csukladozik. A kórházban azt mondták, ha valamiben elmélyül a baba, akkor abbahagyja. Miben tud egy ekkora baba elmélyülni? Hát a szopiban vagy az alvásban. Úgyhogy nyugodtan szoptasd.

Hogy mit lehet? Hát régebben azt javasolták, hogy citromlevet kell itatni a babával, mert akkor meglepődik, visszafogja a lélegzetét. Én csináltam is a húgommal mikor pici volt, és azóta is sokszor meséltem neki, hogy milyen jópofa képet vágott mikor citromlevet kapott, úgyhogy most ő bosszút forral és azzal fenyeget, egyszer egy óvatlan pillanatban ad Zsuzsának citromlevet. :P

Szóval ha téged nagyon zavar, megpróbálhatod, húgomnak se lett tőle semmi baja, igaz mostanság már nem javasolják, sőt, azt mondják, nem szabad mittomén 1 éves kor előtt déligyümölcsöt adni, mert allergizál.

Szóval változtak az idők :P Úgy látszik 19 évvel ezelőtt még nem allergizált. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszönöm Rokica. Ha őt nem zavarja, akkor inkább hagyom csuklani. Engem csak azért zavar mert én utálok csuklani, de amúgy olyankor tényleg nem sír legalábbKép

Most kezd ébredezni, úgyhogy megyek tisztába tenni és jön a félelmetes szopiKép

Majd még próbálok jönniKép

Kép
Kép
hari

Hari Kép

LILI EGYSZERÛEN GYÖNYÖRÛ KISLÁNY!Kép
Az a rózsaszín sapis-plédes....KépKépKép
Te meg tök vékony vagy!Hogy csináltad?
Giga pocak elhajít,aztán rögtön Világszép Kisbaba és karcsú Anyuka??!KépKépKép
Tök ügyi vagy!Kép

annamami
37+2
annamami

Hari!KépKép

Nagyon szépek vagytok!
Nekem is már többször elállt a vérzés, aztán újraindult. De a doki is azt mondta, hogy ez normális. És én is "csak" szoptatok. Két gyerek mellett nincs időm fejni. Majd neadjisten ha valami gond lesz, akkor elég lesz. Nemrég írtam, hogy ma voltunk méredzkedni, és 800 grammot hízott Bubus 2 hét alatt. Csak fejlődjön így továbbra is!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Rókica

Bocs,belekottyKép.Lehet ez a mensid.KépTöbbféle variáció létezik.
1.elmúlik a gyermekágyi folyás és semmi...(ez jóKép)
2.Elmúlik a folyás és a 6. héten mensi,aztán semmi...(ez sem rosszKép)hónapokig.
3.elmúlik a folyás,6. héten mensi és utána is rendszeresen(Ez már nem olyan jó...)
Nekem a 2. van,mint szt neked is és én is igény szt szoptatok.A fiammal ugyanez volt.Talán 9 hónapos volt a fiam,amikor újra megjöttKép...

HariKép

Nekem majdnem végig volt folyásom,volt,hogy erősebb,visszamentem a dokihoz,de mindent rendben talált.Előfordult,hogy akkor erősödött be,amikor pl. szorulásom volt és kisebb szülést kellett végrehajtanomKép...Aztán 6. héten megjöttKép...
Ha bizonytalan vagy,akkor inkább doki..
Ami vészes,ha nagyon darabos a vérzés(ez egyébként gond nálkül is előfordulhat),vagy ha löketszerű,szinte eláztat hirtelen.Akkor viszont nyomás!De ha csak hol erősödik,hol kesevesebb,az normális.
Ja,meg ha bűzös szagú....
Kitartás!!!

Üdv,Anyapoc

anyapoc

Hari,
Nagyon helyesek vagytok mindannyian!!! Lilibaba nagyon szép kislány! Kép
Kint voltatok a kertben? De jó! Szerintem a héten mi is kimegyünk. Csak mi maradjunk itthon?!

Sis,
Ti voltatok már sétálni Mátéval?

De jó, hogy felvetődött a csuklás téma. Dani is sokat csuklik. Olyankor adok neki cicit, de amikor jön a csuklás sokszor kiesik a szájából, akkor meg mérgelődik.

Én összevissza fejek, most épp azt teszem, hogy legyen tej a mélyhűtőben, hogy esetleg el tudjunk menni Apával moziba a hétvégén. Akkor Anyukám megetetné cumisüvegből. Gondolom, egy alkalom nem fog bezavarni. Simán 100 ml-t le tudok fejni és termelődik újra a következő kajáig.

Sis,
"Amikor szopik, nekem mindkét mellben hónaljtól indulva nyilall, aztán juhéjj tejspricc" - DETTO.

Benianyu

benianyu

Én is csak szoptatok, bár lenne mit fejni, de úgy még ennyit sem tudnék pihenni. Neki elég, én ezzel beérem Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Benianyu,
még nem de ez egy kis éhenkolbász, úgyhogy egyelőre jobban járok bugyiban itthon Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: