A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Penna:

A "könyörtelen" altatásra kiváncsi lennék. Kép Nálunk sajnos Zsuzsa nem mindig alszik be a mellemen, van hogy sirással jelzi, neki már elege van belőle, nem azzal, hogy leájul róla. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf:

Kivevés szóba se jöhet, mert én vagyok a vezető, mivel párom nem vezet, de sokszor nincs is velünk az autóban. De pont azért kötöttem be hátra, hogy eszembe se jusson vele babrálni mikor az utat kéne figyelnem. Ha sir is, azt legalább túléli, egy ütközést már nem biztos.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Dudukly, persze, hogy felhívhatsz, meg is látogathatnál minket PálmávalKép

Roki, szoktatás: én mikor elkezdtem az ösztöneimre hallgatni, rájöttem, hogy jobb, ha nem szoktatom szinte semmire, mert nem nyerünk vele mi sem és ő sem. Pl. egyszer felébresztettük Bencét fürdeni, hát jó rémes, nyűgös este lett belőle. De azt tudom, hogy meg kell harcolni a szülőkkel, mert náluk még minden máshogy volt, akkor az volt a szokás, hogy papírforma szerint mentek a dolgok. De az én gyerekemnek sokkal kevésbé ad biztonságot egy ilyen szigorú rend, mintha odafigyelünk az igényeire. De ismerek olyan babát, akinek viszont az a fontos. Amit az éjszakákról írsz, tökéletesen így van nálunk is. 2 hetes kora után-amikor Apja visszament dolgozni- varázsütésre nyugodtak lettek az éjszakák. NIncs nyűgi, nincs hasfájás, kaja után dünnyög magában, aztán elalszik. Az egyetlen dolog, amihez mindig tartom magam, hogy éjszaka nincs beszélgetés, csendben szopi van, nincs járkálás büfiztetés közben, szóval max egy kis buksisimizés, és aludni kell egyedül a kiságyban. Ez működik is, szépen elalszik önállóan, ha nem is azonnal. Nappal ez teljesen más, az ágyban szinte nem is alszik, és többnyire nem alszik el csak úgy magától.Lehet, hogy van aki ránk sütné, hogy következetlenek vagyunk, de mi mindig az adott helyzet alapján döntünk. Mert egy felnőttnek is mikor van két egyforma napja, nem igaz????

Lassan lefekszem, bár lehet már nincs értelme, mert lassan szopitájmKép

Sziasztok
Lucretia
lucretia

Ildi,
ez "a mama alszik, mig en vigan mosolygok" c. kep nagyon aranyos! Micsoda huncut kisfiu! ;)

Valaszolni nem tudok az alvasproblemara. Viszont nekem meg az a "bajom", hogy egesz nap alszik a babusom az eveseket leszamitva persze. Odaig fajult, hogy mar kihagy 1 etetest. Nem ertem ezt reszerol. Hogy lehet ez, hiszen egyre tobb kajot kellene kovetelnie inkabb, nem?

Kobor,
gyonyoru a babad! Kép

Lanyok, ugyan meg kicsit messze van, de ma a kozeli KH babaruhaborzejen szervaltam egy jo kis babataplalasi konyvet, ajanlom figyelmetekbe, hatha masnak is megteszik. Bemasolok ugyan rola egy linket, de konyvesboltban atlapozva sokkal meggyozobb sztem.
http://www.gyerekkonyv.hu/index.php?todo=properties&prod=9757

Falina
(11 hetes a baba)
falina

Sziasztok!

Lányok!

TUDOM, hogy a kis mell és nagy mell semmit nem befolyásol a szoptatásban. VISZONT ha terhesség alatt nem változik se méretben, sem szinben, sem formában, az utalhat(tehát utalHAT) tejmirigy elégtelenségre...

Tegnap egyébként szinte minden kajálásnál 100 körül evett a babó 2 ciciből...
Nem tudom ez jó e vagy nem, de ennyi volt, és nem kérte a tápszert, csak egyszer adtam neki egy 30ml-t de akkor elfogadta.
Meg kipróbáltam hogy simán szopi nélkül elfogadja e, és elfogadta, ez fontos volt, mert megnyugodtam egy kicsi, hogyha esetleg nincs tejcsi, akkor lesz e mit ennie, mert féltem, hogy nem kell neki a tápszer többé...

Falina!
A tegnapi napot nekünk is átaludta Léna, szinte sejtettem, hogy meg lesz ennek böjtje....rémes éjszakánk voltKépKép

Karatézás, szuszogás éjjel, aztán sokszor "átverős" felsirás, anya kel, hogy eszünk, és mire odaértem, már aludt aztán fél óra múlva megint, aztán megint, aztán tényleg kaja, aztán negyed 4 -től szinte folyamatosan fent és sirás-rivás, még kézben sem akar megmaradni nyugodtanKépKépKép
Ilyen se volt még, hát most van...KépKép

Egyébként tejcsi???Fejegeted még neki azokat a 10 miliket??? Minden elismerésem a tiéd a kitartásodértKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann!
ügyi vagy! Kép Akkor etess 2 ciciből! Végre valami eredmény! Igenis, ez nagyon jó, tessék örülni!
Nem a mennyiség miatt egyébként (írhattad volna, azt is, hogy minden kajánál 50-t evett, ugyanígy örömködnék) hanem hogy elvoltatok egész nap tápi nélkül.
Gratula!Kép
p
penna

Hát én nem tudom hogy kinek a gyereke mit csinál, de az enyém csak üvölt reggel ótaKépKépKép
Mi a fene van a levegőben????KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

KépKép
hello lányok!ismét sztárfotó készült a kisnyúlról!nagyon jó babák vagyunk,csinálunk mindent,amit ilyenkor kell:alszunk,eszünk,ordítunk,bámulunk és össze-vissza hadonászunk!Képnéha tetszik,hogy fürdünk,néha egy cseppet sem!minden nap egy picit más,mint a többi,hogy nehogy azt higgyük tervezhetünk előre!imádnivaló hangokat ad ki,talán az a legviccesebb a gyerekben,semmi finomság,csak pasisanKép!
én ma levettem A FÛTÉST,MERT MOCSKOS MELEG VAN ÉS AZÓTA BÉKÉSEN ALSZIK...
MOST MEGYEK,PUSZI
nYÚLNÉ......HOPPÁ

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ildi!
Szépek vagytok a képen! Végülis így is jó, nem? Legalább Te alszol és a baba ezt hagyja!

Penna!
Jól mutat együtt a két gyerkőc.

Nyúlné, Kóbor!
Édik a babák.
A Kisnyúl hogy alszik hason!!! Én fiam utál hason lenni, csak azt bírja elviselni, ha az én hasamon teszem hasra, ágyon nem marad meg úgy!

Egyébként képzeljétek egész éjjel csak egyszer kelt fel enni, azt is már 03.30 körül. Úgyhogy most jól aludtunk, ugye kb.22.00 tól.

Nagyon szép idő van errefelé, süt a nap és egy nagyot sétáltunk is.

Most meg ébredés van és kaja-kaja-kaja. Megyek....

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Hiányoztok ám nagyon, Máté egész embert kíván egyelőre, most itt szopizik az ölemben, de már alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt Kép

Tegnapelőtt visszanyerte a születési súlyát, nem tudtok erre vonatkozó átlagot?

Uxi hajrá, szegény Hari, babák szépek, oldal frissül!!

http://invictus.elte.hu/images/mate/thumbnails.html

Pusztok

Sisotris
11 nap

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

A nyári babások közül egy anyuka aki napi 1 liter tejet tud lefejni amellett amit a babája megeszik (B kosaras mellekből) elmesélte kérésre, hogy ő hogy csinálja. Bemásolom, hátha valaki hasznát veszi. Kép

Na, akkor kezdem a fejéssel, mert ezt többen kérdeztétek/Timba, Banett/
Vikónak, és Rókinak pedig elfelejtettem mondani még egy-két fontos dolgot.
Tehát: MINDÍG azzal a mellemmel kezdem a fejést, amiből NEM szoptattam. Nem kell félni, nem fog kifogyni, mire jön a következő etetés, mert a tej nagy része álltalában a szopi, /fejés/ közben termelődik.
Mondjuk én saját magamról tudok beszélni, mert én a kezdetektől így csinálom, a melleim erre vannak beállva. Lehet, hogy másnál eltelík egy-két-pár nap mire beáll egy rendszer.
Nekem volt olyan, hogy annyi dolgom volt, szopi után, hogy észre sem vettem, mennyire elrepült az idő, mire nekiálltam fejni. Ki is fejtem rendesen mind a két mellem, majd fél óra múlva jött a döbbenet, amikor Marcika enni kért.
Nem volt semmi gond, teljesen jól bírt lakni.
Na vissza az eredeti témához.
Lefejem azt amelyikből nem etettem, utána azt is kifejem teljesen amelyikből etettem.
Akkor is ráfejek egy kicsit, ha úgy érzem, hogy Marci teljesen kiszívta. Van olyan, hogy egy-két percig csak cseppek jönnek, majd ismét belövel a tej, és lejön még 20-50 mili. Ez nem rendszeres, de előfordul.
Ami nagyon fontos, hogy bármennyire fáradt az ember, MINDEN szopi után fejni kell. Éjjel is, nappal is. Sokszor ez a legnehezebb. Amikor annyi minden dolga lenne az embernek, vagy jó lenne kicsit pihizni.
De ha már csinálja az ember, akkor csinálja rendesen.
Be kell vallanom, hogy 2-3 hétig rajtam is erőt vett a lustaság.
Éjjel nem keltem fel, és nappal is volt, hogy kihagytam a fejést, és meg is lett az eredménye. A napi 1 liter, lecsökkent a felére. És ehez elég volt az a pár nap lustizás.
Most ott tartok, hogy ismét szedem az urticát, és társait második napja, és fejek minden etetés után, és már most klasszisokkal jobb a helyzet.
Igazából úgy vagyok vele, hogy bár Marcinak elég lenne, és maradna még leadásra is, de ha már úgyis van vele egy csomó másjellegű meló /pl. fertőtlenítés, mosogatás, stb/ akkor már csinálom rendesen, hogy legalább értelme legyen.
Ami még fontos!
Lehetőség szerint meg kell próbálni RÖGTÖN SZOPI UTÁN FEJNI, tapasztalataim szerint akkor lehet a legnagyobb mennyiséget elérni.
Ez mostmár nem túl nehéz, hiszen megetetem Minikét, utána beteszem a hordozóba magammal szemben, és már az is leköti, hogy engem néz, és "dumcsizunk".
Ráadásul tök ari, mert a cicimet már tutira megismeri, és olyan mintha tudná, hogy az az ő tejecskéje.
Szinte látom a kis fején , hogy gondolkodik, hogy most anya mit csinál.
Na erről ennyi.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fejésügyben az történt ma velünk, hogy volt 15 percem amig Zsuzsa békésen elszuszogott a játszóplédjén, és bosszantóan alig csurrant-cseppent a mellemből, pedig tudtam hogy van bennük, mert már több mint egy órával azelőtt evett. Negyedóra alatt sikerült két mellből olyan 20 ml-t kipasszirozni. Egyszer csak a kisasszonynak elege lett a játszószőnyegből és elkezdett sirni. Abban a pillanatban kinyilt vagy öt csatorna a mellemen, és spriccelt a tej. A másikból (mert mindkettő szabadon volt, váltogattam) pedig egy akkora tócsa ömlött a combomra, hogy teljesen eláztam. Ezek után kb 2 perc alatt 60-at fejtem, és csak azért nem többet, mert nem akartam sirni hagyni.

Van ez a tejleadó reflex, és úgy tűnik, nekem nagyon hatékonyan elzárja előlem a tejet, ha nincs megfelelő inger. Azt olvastam, hogy a babára kell gondolni, vagy őt nézni, vagy a sirását hallgatni, de eddig nem vettem észre, hogy bármelyik bevált volna, mondjuk a sirást eddig nem "próbáltam" ki. De úgy látszik, igy van.

Arra vagyok kiváncsi, ezt hogyan tudnám kamatoztatni?

És egy ideje azt veszem észre, hogy mikor ő megszivja a mellemet, akkor érzem, hogy beindul a tejleadás, mert mindkét mellemben ilyen húzást érzek a hónaljam felé eső részen... és látom, hogy egyszer csak elkezd hatalmasakat nyeldekelni, mig előtte csak szivta. De én pumpálással még sose tudtam elérni ezt a húzódást, még akkor sem, mikor elejétől kezdve jött rendesen a mellemből a tej.

És mostanában szinte sose feszül vagy keményedik a mellem, akkor se ha van bennük tej. Kiváncsi vagyok, mi lesz szerdán mikor megyek újra tanfolyulni, és fejni sajnos nemigen lesz időm.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Irigylem ezt a lányt nagyon...
Sajnos én is hanyagoltam mostanában a fejést, ezek szerint helytelenül....de gondoltam hogy az igyény szerinti szopi meg az órákon át tartó szopi mellett ez már képtelenség..
Hát nem az...
Akkor vissza a fejőgéphez...

Viszont a történeted elgondolkoztat, lehet hogy magyarázatot ad arra is, hogy miért tudtam én szopi után fejni, holott Léna éhes maradt???
Lehet hogy nekem a mellszivó a jobb inger a melleimnek???
Ha létezik olyan ,hogy neked a sirástól nyilik ki a tejcsatornád, akkor az is létezhet, hogy nekem a fejőgéptől? Ki tudja....

Egyébként Lénácska délben evett kb 80-at ciciből...aztán 30milli tápiKép, aztán üvöltés tovább amig apa nem adott neki még 60-at fél óra múlva.mivel tömködte kezét...én is meg voltam döbbenve, férjem is......úgy vágta be a 60-at hogy meg se nyekkent...
Hova a jó istenbe evett ennyit???
Na 170 biztos nincs a cicimbenKépKépha megfeszülök akkor sem....
Egyébként mondjuk egy 3 hós vagy egy 4 hós baba mennyit eszik???

M.

Kép

Kép
megann

Megann,

Azt mondják, a tejleadó reflex nagyon érzékeny a pszichés ingerekre, igy pl a sirásra. De azt is olvastam, ha az ember feszült, akkor bezár a bazár. Lehet hogy szoptatás alatt feszültebb vagy mint fejés alatt??

Egyébként most azon is gondolkozom, hogy talán egy forró kád vizben ülve jobban beindulna nekem is... mert eddig mindig a hűtőből vettem elő a pumpát, és mondjuk a szilikon bigyót lemosom forró vizzel, hogy legalább az ne legyen hideg, lehet hogy a hideg miatt "fagynak be" a melleim?

Szóval van mivel próbálkozni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Sajnos senki nem írta meg nekem Hari elérhetőségét.Pedig a mellgyulladás nem játék és minden nap számít, de ti tudjátok. Én csak segíteni szerettem volna, mert tudom milyen szörnyű.

Kóbor!

Mellgyulladás megelőzésére lehet, hogy jó a meleg, bár vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.
Ha már be van gyulladva és lázas az ember, akkor a meleg borogatás nem jó, gyulladásra tilos meleget rakni. Nekem is ezt tanácsolták (mármint a meleg, forró borogatást), voltam én az István kórházban, volt nálam szoptatási tanácsadó, de csak annyit értem el vele, hogy már szinte alig volt tejem, lázas voltam és nagyon fájtak a melleim.
Egyébként bármilyen vizes borogatás, lehet hideg, vagy meleg apasztja a tejet.
Nincs semmilyen különös módszerem a mellgyulladásra, csak szerencsémre találtam egy nénit, aki elképesztően jól tud kézzel fejni(39 évig dolgozott ebben a szakmában) és lefejte a cicijeimet, azokat amikkel az István kórházban sem tudtak mit kezdeni, annyira be voltak állva.Hála a sok jó tanácsnak.
Azóta rengeteg tejem van és nem fájnak a melleim.
Pedig rengeteget szenvedtem, már elektromos kórházi mellszívót is kölcsönöztem.
Ja és van még egy kenőcs, ami csökkenti a gyulladást, de ez nem helyettesíti a fejést.

Én is azt mondom, hogy akkor lesz sok a tejem, ha minden etetés után fejek, még ha csak 20-30 ml-t is.

Megann!

Szerintem van elég tejed, és gratulálok a kitartásodhoz! A babák nem mindig ugyanannyit esznek, egyik nap többet, másik nap kevesebbet.
Tudom könnyű mondani, de én is ugyanezzel szembesülök nap mint nap. Mérem minden etetésnél, hogy mennyit evett a kisfiam és izgulok, hogy vajon elég-e neki.

Vannak jól szopizó babák és vannak lustibbak.
Van egy három éves lányom, vele anno nem volt gond. Volt, hogy 10 perc alatt megevett 380 ml-t, persze két ciciből.
A két hónapos kisfiam 3/4 óra alatt eszik meg 120 ml-t. Ez van, nem vagyunk egyformák és a gyerkők sem.

Mindegyis
tóthné

Tóthné, köszi, hogy segíteni próbálsz.Szükségem is lenne rá azt hiszem,mert a gyulladás úgy látom mintha menne lejjebb, de a jobb cicimet nem akarja elfogadni, így nem nagyon ürül, mert nem tudom lefejni sem kézzel rendesen, géppel meg nagyon fáj a seb miatt. Szóval nagyon nem jó az egész. Hol lehet ezt a hölgyet elérni, és mit tudsz még mondani róla? Házhoz jön, vagy el kell menni hozzá? Rendszeresen kell ő a fejéshez, vagy megtanít? Vagy hogy működik ez?

A lányok azért nem írták meg a számomat, mert kérdezték, hogy akarom-e, de én csak most "találkoztam" a sms-el, úgyhogy nem írtam vissza nekik hogy lehet-e. Tehát a saját hibám hogy még nem léptünk kapcsolatba.

Írjál akkor még valamit erről a lehetőségről, vagy ha nem publikus, bár szerintem másnak is szüksége lehet rá, akkor megadom a számomat szivesen: 06-70-387-9299

Kép
Kép
hari

Megann:

Nekem is furcsán viselkedett Zsuzsa tegnap éjjel, persze én már nem tudom, mi van amiatt, hogy felboritottam a menetrendünket a költözéssel, és mi az ő saját kis bolondériája. De tegnap letettem őt aludni este fürdetés után, és egy óra múlva felébredt!!! Ilyet eddig nem csinált, meg is ijedtem, hogy oda vannak a békés éjszakáink. Ráadásul vendégek is voltak itt, és én ilyenkor mindig úgy érzem, be kéne mutatni a tudományainkat (pl hogy este alszik, vagy elvan egyedül is, nemcsak kézben), úgyhogy én is biztos másképp bánok vele, nem olyan felszabadultan mint máskor. De hálistennek ezután elaludt, és már csak kettőkor kelt, utána meg négykor akkor viszont fel is ébredt. Kép Ugyan csendben volt, de félreérthetetlenül ébren, ahogy te mondod, karatézott és szuszogott a puha mózeskosarában ami most alvóhelyül lett neki kijelölve. Úgyhogy oda vettem magam mellé hajnali négykor, bevetettük a fekveszopit, és ezáltal még egy fekveszopi árán aludt reggel 8-ig!!!

Most már tudatosan gyakoroljuk a letevést, hogy ne állandóan kézben legyen. Mondjuk eddig se volt állandóan ott, de mindegy. Most is a kengurujában ÉS az autósülésben ül. Nem szedtem ki a kenguruból, hogy ha elege lett az autósülésből, csak fel kelljen kapni.

Ma is ilyen bóbiskolós nap...

(idáig tartott a türelme, közben eltelt kb 5 óra, ami alatt többek között hazamentem megetetni az egereinket és meglocsolni a virágokat, és irtam otthonról is egy-két hozzászólást...)

Szóval ma is bóbiskolós nap van, elalszik félórákra, de aztán felébred és nyűglődik.

Anyukám most már végérvényesen elkönyvelte, hogy Zsuzsa egy nyűgös baba aki állandóan kézben akar lenni. Én nem tudom, mi hárman békésebb gyerekek voltunk-e, vagy ez csak 31, 19 és 15 év szépitő távlatából tűnik úgy. Jó, hogy nem békés baba Zsuzsa, mert szokott sirni, de szerintem nem is kimondottan sirós baba, hanem átlagos. Õt azért le lehet tenni, alszik egyedül is, stb. De valóban van hogy ordit, sőt, minden ébredési alkalommal van olyan hogy sir valamennyit, estefelé pláne egyre többet.

Lehet már csak azért is jobb otthon, mert ott nem szembesülök állandóan azzal, hogy különböző családtagok szerint mi nincs rendben vagy Zsuzsával, vagy azzal, ahogy én kezelem őt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok, az előzőt gyorsan el akartam küldeni, hogy minél előbb kapjak segítséget, most aztán jöttök tiKép

Annyi kérdésem lenne hozzátok, amit ár biztos 1000x megbeszéltetek,de nem tudok visszaolvasni.Ha valakinek van türelme válaszoljon nekem.

1-2. hét környékén hányszor keltetek éjszaka szopizni? Az normális hogy ő majdnem egész éjszaka vagy cicizne vagy sír?1-1 órát alszik max. Napközben meg alig lehet felébreszteni hogy egyen.

folyt.köv.csak most szopiKép

Kép
Kép
hari

Hello lányok! Kép

Penna,
Tényleg nagyonfontos, hogy legyen napi 1,5-2 óra nyugalmad, feltöltődni. Akár alszol, akár netezel, mindegy, csak legyen egy kis nyugi.

Ildi,
De jó ez a kép, hogy te alszol, a csibész fiad meg csak vigyorog. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl nagyon helyes! Kép

Megann,
Egy ötlet, bár lehet, hogy már a könyöködön jön ki a sok tipp, amit kapsz. Együtt volt velem a kórházban egy anyuka, akkor szülte a harmadik gyerekét. Õ úgy szoptat, hogy 10 percig az egyik ciciből, aztán 10 a másikból, aztán újra vissza. Neki bevált.

Viki,
Dani is hason alszik. Kipróbáltuk már az első éjjel és tetszett neki. Én is hason szeretek a legjobban aludni. Kép Beni is hason aludt pici korában. Tudom, hogy ezt nem annyira javasolják mostanában, de ha egyszer a babának kényelmes. Egyébként van légzésfigyelőnk is.

Sis,
Én nem tudom, hogy mikorra kell, hogy visszanyerje a születési súlyát, de mi úgy jöttünk haza a kórházból, hogy annyi volt, mint amikor kibújt. Ilyen ütemben pár hónapon belül Michelin baba lesz. Kép

Hari,
Jó látni újra itt! További jobbulást! Megy a drukk, hogy a néni segítsen rajtad is.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Félkézzel nehéz írniKép

Szóval folytatom:
Mikor lehet kádfürdő venni először szülés után?

Az elején nektek is órákon át szopizott? Nekem mindig bealszik, ha megpiszkálom akkor beindul a kis szivattyú, de aztán megint alszik...

Van akinek a babája "tépi" a kis pofiját?Vagy csak az enyém?

Nálatok hány fok van nappal éjjel?

Kép
Kép
hari

Na most mindjárt kipukkadok a méregtől...

Kotnyeles nagyanyám felhivja anyukámat, és ecseteli neki, hogy szerinte kéne a Zsuzsának gyerekpszichológust találni, mert nem foglalja el magát! Nekem meg mondja, hogy adjak neki csörgőt játszani. Mondom, HAT HETES a gyerek, csörgő után nyúlni majd többhónapos korában fog.

Komolyan mondom, szenilisek az idősek?! Anyukám és nagymamám ketten összesen 5 gyereket neveltek fel, ne már hogy ennyire el legyenek tájolva, hogy mit lehet egy csecsemőtől elvárni!

Komolyan mondom, ez már nem normális...

Ha nem gondolná véresen komolyan, csak röhögni tudnék rajta...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mikor esik le a köldökcsonk? Így olyan rossz fürdetni.
Most épp a fájós ciciből szopikKépElfogadtaKépKi gondolta volna hogy egyszer annak fogok örülni ha egy baba a sebes, gyulladt cicimet szívja??Kép

Akkor ezek szerint többen is vagytok akik hason altatják a babát?Ma 1,5 órát aludt úgy éjszaka,de úgy féltem,nehogy baja legyen.

Kép
Kép
hari

Hari!

Jobbulást kívánok, remélem mielőbb rendbejössz, és kiismeritek egymást a kis Lilivel!

Én a kérdésedre annyit tudnék válaszolni, hogy a kórházból hazajövet és az azt követő 4-5 nap volt borzasztó, mert nem volt még elég tejem és a baba sárga volt, így arról a kevésről is letiltották ami volt és még antibiotikumot is kellett szednie, szóval a baba éjszakánként 3-4 x kelt és tápszert evett, én meg majd egész éjjel fent voltam, mert 40 miliket fejtem két ciciből 1,5-2 óra alatt kézzel, hogy az a kevés is el ne apadjon. Azóta jól vagyunk, már kb. 2 hete max. kétszer kel fel éjjel szopizni. Most 5 hetes és 2 napos, és már csak szopiziik a 2. héttől.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hari!

most látom a többi kérdésed!
A köldökcsonk Petinek 2hetes korában esett le, és addig is csak szaliciles alkohollal tisztogattam.

A kádfürdőről: nekem dokim azt mondta 6 hétig nem, még nem járt le, de gondolom mikor megyek kontrollra meg fogja mondani, hogy lehet.

Én babóm is órákon át képes szopizni, közben többször elalszik, felébresztem, elalszik....De éjjel tudja a dolgát, akkor 20-30-perc alatt jóllakik.

A "tépi" azt jelenti összekarmolja, mert azt Petike is csinálja még most is.

Kitartás!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ime az en huncut Babam:

Kép
falina

Sziasztok!

A 2005/2006 téli babásoktól írok. Nem bírtam ki megjegyzés nélkül: Mindenkinek ÓRIÁSI gratula a babákhoz. Gyönyörűek a lányok és a fiúk. Nagyon jó nézegetni titeket. Remélem, nálunk is hamarosan beindul a babaeső.
Rosee, aki még csak kerek 27

KépKép
rosee

Hari:

Örülök hogy itt látlak. Kép Ezek szerint kicsit rendeződött a helyzet. Kép

Kérdéseidre válaszaim (persze minden baba más):

1. Egy-két hetes korában másfél-két óránként keltem őt szoptatni. Volt hogy csak egy óra volt, volt hogy három, tehát tök rendszertelen. De ő nappal is igy evett. Szerintem ne aggódj, ilyen korú csecsemőknél ha van elég kakis/pisis pellus és hétről hétre szépen gyarapodnak, akkor bármi normálisnak mondható. Sok baba van aki felcseréli eleinte a nappalt és az éjjelt. Rendeződni fog, meglátod.

2. Nekem a Siklós azt mondta, 4 hét. Ellenben sok helyen olvastam a gátseb kezelésére a forró ülőfürdőt, aminek a keretében tkp csak a fenekedet lógatod melegvizbe. Ezt mondjuk én zuhanyzással oldottam meg inkább, mert nem volt energiám állandóan kisúrolni a kádat mielőtt beleültem.

3. Sok baba elalszik a tejen, mert van benne egy altató hatású anyag, majd később örülni fogsz neki, mert igy szinte bármikor tudsz neki "altatót" adni. Kép Addig is, ha nagyon aluszékony, simogasd a tarkóját vagy vegyél le róla egy réteg ruhát, akkor felélénkül.

4. Zsuzsa nem tépi magát, de sokan ezért adnak kesztyűt a babájukra.

5. Nálunk 20-22 fok van, de az az újpesti lakás nekem mindig hűvösnek tűnik. Fürdetéshez megpróbálom minél jobban bemelegiteni a fürdőszobát, általában olyan 25-26 fokra sikerül, de azt olvastam, 29 lenne ideális fürdetéshez. De már nem sir csak néha picit mikor kijön a vizből. Itt Anyukámnál a fürdőszoba a leghidegebb helység az egész házban, 20 fok volt benne tegnap mikor fürdettem, szegény sirt is keservesen mikor kiemeltem a jó meleg vizből. Ott egy szava se volt.

6. Nekünk 3. héten esett le a köldökcsonk, addig nem is fürdettem, csak cicamosdást csináltunk, hogy egy-egy testrészt kicsomagoltunk és nedves ruhával letöröltük, és igy végighaladtunk a kis testén.

Hajrá Hari! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még egy kis fejésinfó a nyáriaktól:

"Róki!

Én is Aventtel fejek. Pár hétig nekem is küzdelem volt ám. de a mell egyre jobban "bejáratódik"
Egyértelmű, hogy mikor Zsuzsa elkezdett sírni, dőlt a tej.
Ezek a hormonok.
Kézzel nem ment, illetve csak akkor ha olyan csomót maszíroztam a mellemben ami a bimbóudvar alatt volt közvetlenül. Na, akkor nekem is sugárban jött a tej, amíg a csomó ott volt.
Ja, és azt is elfelejtettem írni, hogy 8-10 hétig szinte minden fejésnél be kellett még vetnem a maszírozást is. Sőt most is alkalmazom ha úgy érzem.
Nekem elő szokott fordulni, hogy egy húszforintos nagyságú helyen viszket őrülten a mellem, na akkor tudom, hogy ott tejcsi van még, és akármilyen nehezen jön is le, de mindenképpen kifejem.
még egy trükk, ami mindíg beválik: Mindíg rakosgatom a szívófejet arrébb, és arrébb miliméterenként.
Föl, le, jobbra, balra, és van, hogy csak így találom meg azt a csatornát, amelyik meg is indul.
Egy pár ütemet minden átrakosgatásnál fejni kell, és utána visszatérni.
Remálem elég érthető. "

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari!

Még nem gratuláltam Babócádhoz!!!!

Nálunk pont ma esett le a köldökcsonk! 2 hét+2 nap! Monnyuk én is elbizonytalanodtam, hogy most már tényleg lehet- e rendesen fürdetni, mert a sok szekatúrától picit olyan "érdekes" a köldöke... Lányok????? Eddig is beültettük a dudoros kádba, de csak gyorsba!
Dóra rendszeresen tépi magát! Elején kesztyűt kapott! Most már nincs rajta, de a kezecskéit is marcangolja és ettől cafatos a pici bőre... Tervezem, hogy bekenem Neki és vissza kapja a kesztyűkét!
Dóri össze-vissza szopik! Néha órákat cumizik, aztán meg beájul... Néha már túlzásba is viszi a szundit! De szinte mindig beájul! De ha hamar leveszem, pedig alszik, kitör a cirkusz! Mostanában dobálja magát a lány, annyira türelmetlen! Rugdos, mar...tiszta hiszti, ha nem kapja meg időben....
Nekünk sajna terpeszpelusunk van, így nem mindig lehet hasra vágni a Dórit! Néha botrányt csinál belőle! Éjjelre én sem merem úgy hagyni, csak napközben, amikor rá tudok nézni!

Nekem a császárral is 6 hetet mondott a doki! Vmi ülőfürdőt magyarázott, de erre nem figyeltem, mert utálom!
Mi 24 fok körül mocorgunk! Szerintem sok, de ha leveszem a fűtést, akkor már én fázom... Fürcsire azért pár fokkal több, mert egyszer didergett a lány...

Nálunk ez a történés! Remélem tudtam vmit segíteni!

Szia, Jutka
jatka

Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtamKép Olyan rosszul érint, hogy sokkal könnyebb dologra számítottam, mint ami lett belőle. De ez az én hibámKépÚgy érzem nem tudok megbírkózni a feladattal és ez a babán csattan, mert nem kap meg mindent, ami járna neki. De főleg nagyon türelmetlen vagyok és ez bánt.

Megann, Zsofy, Benianyu
Nektek külön köszönöm, hogy írtatok amíg nem tudtam ide jönni!!!!Nagyon jól esett.Remélem most már újra rendszeres látogató leszekKép

Kép
Kép
hari

Így voltunk ma délután a nagyágyon! Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki27!

Nekem elég pici a mellbimbóm, lehet ezért nem szereti Dóra? Amíg éhes addig igazán rácuppan és dolgozik, de később már nem tetszik Neki. Forgatja a fejét, kiköpi...stb. Nem tudom.... Kép

Lányok!
Mi ez a Babó arcán?
Kép

Köszike, Jutka
jatka

Sziasztok Kép

Látom,regeteg történés van péntek óta....
Babák nagyon helyesek,mindenkinek csak gratulálni tudok!Kép

Megann Kép Hari Kép
Kitartás!!!

Lányok !!!

Bimbóvédőt,mellszívót Aventes poharat kell -e első használat előtt sterilizálni(nekem mikrós dobozom van) és utánna mibe tegyem???
Úgy értve,hogy holnap már tényleg összerakom a kórházi csomagomat és aakor ezeket kisterlizálva rakjam bele?
És mibe????

annamami
KépKépKép 37+0 KépKépKép
annamami

Szia Annamami,

Én vettem ilyen zárószalagos (nem tudom a hivatalos nevét) neylonzacskókat és abba tettem. Szerintem, az elég steril. Egyébként mindent olyanba csomagoltam. Az anyagpelusokat, a melltartóbetéteket, mert nem akartam egy egész dobozzal vinni, sőt még a bugyijaimat is. Kép

Benianyu

benianyu

Jatka!

Ez tejkiütés, ami a tej hormontartalmától van.

Ma megvolt az első rendes sétánk. Kicsit féltem, mit szól Gergő, ha meglátja Bubust a babakocsiban, nem akar-e majd ő is beszállni, de nem. Benézett a kocsiba, és mosolyogva mondta:baba!
Séta után a pelenkázón:

Kép

Kép

Kép

Annamami!

Hát ez is eljött! Te is szülhetsz nemsokára!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu Kép

Köszi,azthiszem simítózáras tasaknak hívják és többféle méretben van,láttam már ilyet,de magamtól eszembe nem jutott volna!Kép

Göndörzsóf Kép

Hát ez az,kicsit be is vagyok tojva....Kép
De azért nagyon várom!!!Kép
Bubus nagyon cukiKépKépKép
annamami

Hari!

Bubusnak 8 napos korában esett le a köldökcsonk, de még utána több napig vérzett, úgyhogy fürdetéskor még nem merjük lemosni.

Zsóf+Bubus 2+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari!Kép

Nekem is 6 hetet mondott a doki, hogy nem lehet fürdeni, csak zuhanyozni.
Bubus is össze-vissza szopik, van, hogy 4 órát alszik, de van, hogy folyamatosan szopna órákig. Főleg, ha nem tud büfizni vagy kakilni.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Hari

Valóban legalább 6 hétig nem javasolt, mondjuk én inkább zuhanyozni szoktam, így nem fogok még egy darabig. Most 6 hetes Marci.
A köldökcsonkunk kb 8 naposan esett le, de van akinek hetek múlva ahogy olvastam.
Az első 2-3 hétben éjszaka örültem, ha egyhuzamban sikerült 2 órát aludnom. Még a baba sem szokta meg, gondold el szegénykének minden új. Én a 3 óránkénti szoptatást követem, nálunk bevált. Ma 1-kor még megetettem éjszaka, mert ilyen későn feküdtünk le és fél 8-ig aludt. Evett kb egy órája és most is alszik.Szóval kialakul, csak az eleje ilyen brutál.
A mellgyuszival kapcsolatban együttérzek, nekem is volt kb 3 hete. Az a mellem gyulladt be amit sebesre rágcsált. Brutális volt a kiürítése, de most már egész jó a helyzet. Bár az érzékenyebb maradt. Nekem a PureLan kenőcs bevált a kezelésére. Medela termék.
Marci is elbóbiskolt mindig szopinál és kb 1-1,5 óra volt egy szoptatás. Ez komoly! Szinte egész nap szoptattam:-) Azt mondta nekem a védőnő, és beött, hogy 15 perc egyik cici, ha még éhes 15 perc a másik maximum. Közben cirókázzam meg a tarkóját, ha elaludna. A következő evést azzal a cicivel kezdjem amivel befejeztem. Most már lecsökkent ez a 15 perc 10 percre max, mert Marci ilyen gyorsan kiszipkázza már. Igazából 5 perc alatt, de az esetleges gyulladás elkerülése miatt még hagyom hogy szívogassa.
Én pocakon altatom az esetek 98%-ban. Van légzésfigyelőnk. És én nagyon tartok attól, hogy késöbb bukik, ez sűrün előfordul és félrenyeli. Ugye ez is előfordul.
Amíg volt köldökcsonkja addig meg utána is amíg nem gyógyult be úgy fürdettük, hogy nem érte víz a köldökét.

Most hirtelen ennyi, remélem tudtam segíteni.

Jatka
Ez szerintem is hormon kiütés a tejcsitől. Kenőcsöt nem adott rá a dokitok? Mi kaptunk. Attól egész szépen helyrejött, de még mindig van a pofiján.

Rokica
Valóban nem semmik az ősök. Én is a falat kaparom néha még a saját Anyukám megjegyzéseitől is. Hát még a többiekétől...

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Lányok!

Annyira édesek a babák, ezért imádok hozzátok bekukkantaniKép Olyan jó nézegetni őketKép

Hari, nálunk 19-20 fok volt Bencével (télen) nyáron sajna itt a tetőtérben iszonyú meleg volt. A meleget rosszabbul viselte mint a hűvöset...
Igazság szerinte, mi résnyire nyitott ablaknál aludtunk télen, mert annyi meleg jött fel az alsó szintről, hogy csumára lecsavart radiátor mellett is 25 fok volt. Így résnyire nyitott ablak mellett aludtunk, Bence úgy hogy véletlenül se érhesse a légáramlat, bélelt hálózsákban. Egyszer sem volt betegKép De pont ezért volt jó szolgálat a baldahin, mert védte a hideg szél ellen.

Jah és Bence is hason aludt az első pillanattól fogva. Én már a klinikán kivettem a pólyából és magam mellé tettem hasra.
Én két okból tettem hasra:

Amíg inkubátorban volt, tápszerrel etették (hogy miért nem szoptathattam ne kérdezzétek) és hanyatt feküdt. Többször hányt amíg bent voltam nála, egyszer én szóltam a nővérkének, hogy fuldoklik a gyerek, ugyan nézze már megKép Én mikor először láttam eme produkcióját, tudtam hogy refluxos a drága, mint mi mindannyian. Ezért jobban szeretem hason altatni, mert félek hogy megfullad. (nem egy ilyen babáról hallottam már)

A másik ok esztétikai volt. Se azt ne makartam hogy kikopjon a haja, se azt hogy lapos legyen hátul a feje. ( a haja ennek ellnére kihullott, és okáig volt kopaszKép A feje viszont gyönyörű kerekKép)

Ja és nekünk is van légzésfigyelőnk, Babysense II. én nagyon meg vagyok vele elégedve. Sose riasztott be, csak ha kivettem a gyereket, és nem kapcsoltam ki. Ez rendszeresen előfordult...Kép

Puszka, és jövök még ha tudok segíteni.

Zsu
20+0Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anyós, anya témához: Nekem anyuval sose volt gondom, lévén az ororm előtt nevelte a gyerekeket, a legkisebb majdnem egyidős a fiammal (hat hónappal idősebb) így mindent meg lehetett vele beszélni. A legtöbb dologban egyetértünk, de van hogy valami nem tetszik neki, és akkor simán megmondja. De ez fordítva is így van, elég sok dologban én kritizálom, mert szerintem iszonyatosan szabadjára engedi Pankát. Fél évvel idősebb Bencénél (decemberben lesz 3) és még mindig cumizik, hisztigép, és iszonyatosan szófogadatlan. Nagyon rossz kislány, és a legrosszabb hogy nem szólnak ráKép Én igenis rászólok az enyémre, sőt meg is ütöttem már (nem jó szívvel de kellett). És úgy érzem jól neveltem. A Bence összepakol, teljesen magától, sőt még ő mondja hogy össze kell pakolni, nem nyúl se ablakhoz, se gyógyszerhez, és elfogadja ha valami nem szabad. Szerintem ez nem gyerekfüggő hanem nevelés kérdése. na jól elkalandoztam a témátólKép

Anyósom a másik véglet, ő teljesen ki van akadva, hogy trehány vagyok, mert a 7-8 hónapos bencének nem sterilizáltam a cumisüvegét ha lesett a földreKép Én sose sterilizáltam semmit, csak amikor megettem a dolgokat akkor első használat előtt kifőztem. De én nem steril gyerket akarok nevelni, és ezt ő nem érti meg.... Meg jó párszor szólalkodtunk össze, hogy legyen olyan kedves, ne gyújtson rá a gyerekkel egy szobábanKép Mondtam neki, hogy menjen ki a konyhába, nyissa ki az ablakot és ott füstöljön, ne a gyerek orra alá. Én is doháynzom, de eszem ágában sincs ennek kitenni a gyereket, és ezért én ölni tudnékKép Viszont ezen kívül én rá merem bízni a gyereket, mert úgy vigyáz rá mint egy hímes tojásra. Mellette tuti nem lenne baja. Csa kezt a dohányzás témát kell vele megértetni...

Na jó befogomKép Szóljatok lányok ha alkalmatlankodom itt..

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Olyan jó, hogy itt vagy Hari! Remélem a Tóthné által javasolt néni fog tudni segíteni. Az egyik szobatársamnak a kh-ban egy nagyon rendi csecsemős fejte ki és krémezte/borogatta be a cickóját, amikor bedurrant. Szerencsére neki nem gyulladt be, de megelőzésnek is bevált. A begyulladt cicikre szerintem se tegyél se hideget (elapadhat a tejci), se meleget (fokozhatja a gyulladást). Ha a kiscsaj nem üríti le, fejjed a maradékot. A pangó tejcitől jöhet a gyulladás.
Van ilyen, hogy a babók felcserélik a nappalt és az éjszakát, az én dokinénim azt mondta, hogy egyhós koráig legfeljebb 4-5 órát hagyjam aludni, utána mindenféleképpen keltsem fel kajálni. Éjjel meg nem szabad a kajálásból ügyet csinálni, nem kell tisztába tenni (hacsak nem hallottad előtte rotyizni), nem szabad sok fényt gyújtani (én a tv-t szoktam bekapcsolni, mert a kislámpánknak is erős fénye van), és ne beszélj hozzá. "Csak" cici és alvás. Egy idő után beáll a rend.
Nekünk 10 nap után esett le a köldökcsonk, én fürdettem, és érte is víz a csonkot, de nem ázott a vízben (a kh-ban is így fürcsiztetteték). Én csak sima alkohollal kezeltem és csak 3-szor hintőporoztam (dokinéni javaslatára), mert a hintőpor összecsomósodott a köldökénél és kidörzsölte az ép részt is.
Fürcsizésről én a 6. heti kontrollig vagyok letiltva (akkor nézik, hogy visszazárult-e a méhszáj), a dokibácsink azt mondta, hogy a gátsebet is meleg, nem erős sugárral zuhizzam (ez az első pillanattól szabad, sőt kötelező volt).
Sok baba nem szeret háton aludni, az enyém velőtrázóan üvölt, ha levackolja magát a támaszáról. Szóval mi egy összetekert pokróccal tartjuk oldalfekvésben (mindig váltogatjuk az oldalt - a hugom szerint forgatjuk mint a grillcsirkétKép), azt szereti, ha bukik gond nélkül kifolyik a száján, és nincs semmi az arca előtt, mint a hasonfekvésnél.
Az én tapasztalt 3 gyerkes barinőm azt mondta, hogy az első gyereknél legfontosabb a NYUGI! Háztartás leszrva, pihenj, amikor a kicsi pihen, egyél és főleg igyál rendesen! Kitartás!

Jutka! Én is tejkiütésnek szavazom, szopinál kenjél rá kicsi tejcit, sokat javul tőle. (Védőnénink javaslata, és én kipróbáltam.) Levegőn és fürcsinél erősebbnek tünhetnek a "patik", de nehogy kinyomkodd!

Annamami! Én sterilizáltam mindent és bezacskóztam, majd otthon hagytam! Kb. a 3. napon szóltam a páromnak, hogy hozza be a fejőt, mert az említett szobatársamnak nagyon bedurrant a cicije. Én megijjedtem, hogy most az enyém is ilyen lesz. De nem lett, szépen finoman jött a tejci, Pálma meg mindent megevett, ami termelődött. És a jó technikájának köszönhetően a bimbóm se sebesedett ki. Csak azért írom, mert úgyis kell vinni egy csomó vackot, ez nem az első körös cucc, ha van aki utánad vigye. És persze nagy drukk! Beszéltél az anasztessel?

Róki! A tejleadó reflex ilyenKép. Én írtam, hogy áruházban, másik baba sírására kezdett ömleni a tejem, pedig pont félidőben voltam két szopi között... Már én is ritkábban érzem, hogy feszü a cicim, csak ha éjszaka hosszabb idő kimarad két etetés között.

Falina, Zsóf, Nyúlné, Viki, Penna... (nem akarok senkit megbántani)! A babók nagyon cukikKép.
Ildi! Ezzel a képpel neveznék a kismamába, szerintem díjnyertesKép. "Jól elaltattam a mamát!"

Legyen szép napotok!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Zsu! Nem semmi anyós, sterilizálni kellene a cuccot, de odafüstöl a gyerek orra alá??? Én felhívnám a figyelmét, hogy a tüdőrák sokkal halálosabb, mint a szájpenészKép. Egyébként igazad van, a kici immunrendszere azoktól a baciktól fejlődik, amivel találkozik. (Nem "nemzetiségi kérdés" de a klasszikus kis cigánypurdénak soha semmi baja sincs.)

Alkalmatlankodjál itt! Ismerősödnek nem kell a börzére uh-kupon?

D
dudukly
Isaszeg

Ritkán írok, de azért olvasgatlak Titeket. Beindult a suli, már az első vizsga is megvolt szombaton úgyhogy tanulnom is kell(ene).
Rengeteget mászkálunk Zsanival szombaton vendégségbe volt (a keresztanyám vigyázott rá amíg vizsgáztam) látszott is, hogy sokat volt kézbe meg elfáradt, mert nem lehetett vele bírni este. Holnap megyünk UH-ra (koponya, hasi, csípő) remélem azt jól bírja.
Szeret kint lenni a levegőn íme egy pár kép róla
malvinka

Dudukly Kép

Szia,igen beszéltem az anesztessel még múlt hét csütörtökön...tök jó fej volt,engem megnyugtatott!
6 órás tűvel spinál lesz.
Igazából attól félek egy picit,hogy a férjem nem jöhet be velem,de azzal vígasztalom magam,hogy legalább a babát az ő kezébe adják először és ő hozhatja ajd oda nekem és utánna egy kicsit még együtt is lehetünk.....

Megyek műanyagtasakokat venni.....Kép

annamami
37+
annamami

Na a kép meg lemaradt íme
Kép
malvinka

Sziasztok!

Megtenné valamelyikőtök, hogy leírja, hova kell menni a TAJ kártyáért és az egyszeri segélyt elintézni. Tudom, hogy már százszor le lett írva, de most nincs időm visszakeresni.
Köszi előre is.

Benianyu

benianyu

Szia Benianyu!

TAJ kártyát a Teve utcában lehet intézni, de a kórház is elintézi, ha Neked úgy a jobb. Viszont az sokkal hosszabb időbe telik, és amíg nincs TAJ kártya, addig semmit nem tudsz intézni. Úgyhogy inkább Ti intézzétek a Teve utcában. Negyed óra alatt elintéztük mi is. A nagy tömeg ne ijesszen meg, az újszülötteknek teljesen külön ablak van, és nagyon jól halad a sor.

Az anyasági támogatást a Lőportár utcában tudod intézni (azt hiszem Lőportár u. 3/B.) ott sajna sorszámot kell húzni, és bizony elég "várakozós". Viszont nagyon hamar, 5 nap alatt elutalták a pénzt.
Ellentétben a TGYÁS-sal, amire másfél hónapot kellett várnom.
Nem is beszélve az augusztusi táppénzemről, amit most pénteken kaptam meg. Röhej... Kép Kép

kuha

Kép
kuha

Dudukly!

Nekem nincsm ás ismerősöm aki Szegedről menne a börzére. De ha neked va nfelesleges, akkor lécci ajánld fel a tavaszi babásoknál, biztos van akinek kelleneKép Nekem Jucc elküldi az övét, már csak előfizetős belépőre kajtatokKép

Hát nem semmi az anyósom az tuti, de hát ez van. Tudnék még róla mesélniKép
Ami a legelkeserítőbb, hogy eddig örültem, mert 200 km-re volt, de most odaköltözünk PestreKépKépKépKép
Kép
Zsu

Benianyu, nem tudom Pesten van minden kerületben OEP? Ha nincs akkor jól emlékszem a Teve utcában kell intézni (javítsatok ki ha keverem vmivel!) Nálunk az anyasági segélyt a Táh-nál kell intézni ( vmi nemzeti kincstár vagy mi, ahol a Gyest is meg a csp-t is intézik)

Zsu még1xKép
20+0

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
A kiságy, amit kapunk nem szabványméret. Kókuszmatracot szerettünk volna venni, de méretre vágatva nagyon drága. Házilag méretre lehet vágni a kókuszmatracot?
Vagy esetleg van valaki, aki szivacsmatracot vett? Mert az Ikeás habszivacs matrac pont akkora méret, amekkora nekünk kellene.

Előre is köszönöm:
Andi (téli babásoktól)
28+2

Andi és Dani 2006.01.10
KépKép
szandi81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: