A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Benedeket 11 előtt pár perccel vettem ki az ágyikóból, most pedig már elment alukálni. A 2 időpont közé 3 étkezés fért be neki....

De jó, hogy szóba került ez az ágykérdés... én is azon gondolkodom egy darabja, hogy mit csináljunk, ha jön a tesó. Én egy heverővé alakítható kiságyon gondolkodom Benedeknek, bár lehet, hogy a köv. 20 hétben felnő egy rendes gyerekágyhoz, nem tudom. Húúú, a neten láttam egy olyan szuper leesésgátlós gyerekágyat, csorgott is a nyálam, rendesen...
Õ most nem hálózsákozik, takaróval alszik, hozzá extra vastag pizsivel. Az utcánkban van egy turi, ahol egy zsáknyi vastag termo talpas pizsamarugit tudtak nekem mutatni, csak épp Benedeknek való nem volt, de még hoznak még. Hálózsák ügyben is ajánlhatom a babaszoba.hu weboldalt, ott van, aki készít is, no meg sok használtat árulnak. Én elég sok használt ruhát veszek, többségéről úgyse lehet megmondani, hogy nem újonnan lett véve. Hálózsákot én még a Mester utcai Brumi Maciban vettem jót, de mostanában inkább csajosakat láttam. Voltak gyönyörű overállok is, egy hete még szezon elötti leárazásban. Meg amúgy is jó minőségű gyerekruhák vannak, a Brendonnál sokkal elfogadhatóbb áron.

Még egy tesós kérdés, bár a talin már beszélgettünk pár szót róla: a kistersót egyből rakjuk a nagyobb szobájába, vagy inkább velünk legyen az első hónapokban. Én természetesnek venném, hogy inkább velem legyen, de anyám minden egyes alkalommal letol, amikor találkozunk, hogy nem fogom majd tudni kipihenni magam, s a gyerekeknek együtt a helyük. Anyósom meg azon van kiakadva, hogy miért tettük már Benedeket külön szobába, hogy vagyunk képesek meghallani, ha valami kell neki.

Kata,
mi is szívesen megyünk talira, bár 10.-én mi még valószínűleg Kecskeméten leszünk.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

SziasztokKép

KataKép Nem haragszom, aranyos vagy, hogy máskorra tennéd a talit, de ha a többségnek jó a nov. 17, tartsátok akkor!!
Szívesen megyek, ha előbbre hozzátok, vagy későbbreKép

Editke: külön kesztyűt láttam a Tescoban, de nem vettünk Balázsnak, mert megörökölte Ákos kesztyűjétKép Árára pontosan nem emlékszem, de nem volt rossz.
lau

KataKép
Nekünk 10-e is jó. Általában a csütörtökök jók szoktak lenni.

BesztiKép
Köszönöm az infót. Nagyon sokat agyaltunk már ezen az ágy dolgon, de igazából nekem szinte az összes barátnőm, akinek 2,5-3 éves körüli gyereke van, mind rácsos ágyban alszik.
Bálint jelenlegi ágya ilyen:
Kép

Mivel minden bútort asztalossal csináltattunk a szobájába, így ezt olyanra csináltuk, hogy a pelenkázó rész és a rácsos rész leszedhető és ahol alul látod a fiókokat, abból egy aránylag nagy alacsony gyerekágy készíthető.
De! Jelenleg az a helyzet, hogy azt gondoltuk, két pelenkázó nem kell a házba és mivel a picit többször fogom, még éjszaka is pelenkázni, az egész hóbelevancot megkapja így ahogy van és Bálint meg kap egy "filléres" rácsosat.
Mivel nálunk a két gyerek teljesen külön szobában fog aludni (mi meg egy harmadikban) ezért muszáj a leglogikusabban megoldani.
Aztán ha szerencsénk lesz és majd jön a hármaska, akkor a két pasi megy 1 szobába (akkor feng shui ide vagy oda, muszáj lesz emeletes ágyat venni, mert picik a hálóink), tehát túl sokat nem akarunk befektetni.
Azért még végiggondoljuk, de én látva a környezetemben lévő 1,5 éveseket nem tartom valószínűnek, hogy jó lenne neki a gyerekágy. Legnagyobb baj, hogy elalvásnál sokszor balhézik megint és akkor még ebből is majdnem kiugrik. Sima ágy esetén szerintem mindig a földről kéne visszapakolnunk.
De nagyon köszönöm a tapasztalatai tanácsokat, még megrágjuk Kép
Végülis időnk van, mert még nincs meg a 3. szoba. ma kaptuk meg rá az építési engedélyt, most indul csak a mókaKép

KormiKép
Besztinek írt válaszomban a szobaszám kérdésre is kitérek. Ez megint olyan dolog, hogy ahány ház annyi szokás. Olyan mint az együtt és különalvás. Szerintem mérlegeld, hogy neked mi a legjobb és úgy csináljátok.
Mi nem is gondolkoztunk azon, hogy egy szobába kerülnek, mert Bálint nagyon rosszul alszik, ha nem egyedül van és nem is tudom mi lenne, ha kisöcsi is 6-8x szopizik majd és az én állandó látogatásom is zavarná.
Mi szintén rosszul alszunk, ha bébi velünk van, így nálunk nem volt kérdés: bővíteni kell a kecót, mert 3 csapatnak 3 szoba a legmegfelelőbb pillanatnyilag.

Ruhás válaszokat köszi. Majd megyek beszerezni hétvégén-jövő héten.
Na, ledőlök, amíg manó alszik, mert hulla vagyok, reggel 7 óta főzök és B után pakolok.

Edit
Kép

Kép
reditke

LivKép
Tényleg kimaradt a talin a fütyi nézés.
De hogy annyi fiús anyuka volt ott és senkinek nem jutott eszébe, hihetetlen....

Edit
Kép

Kép
reditke

KormiKép
Szerintem is a legfontosabb az, hogy a Ti igényeitekhez melyik variáció áll a legközelebb. nekünk bár megoldható lenne, hogy mindannyian külön szobába kerüljünk, mégsem ezt tervezzük. Mi a srácokat együtt fogjuk majd altatni, DE nem az elejétől. Én sem szeretném, ha Boti a kistesó miatt éjszakánként sokszor kelne, aztán csitítgathatná apája a nagyot, én meg a kicsit.
Bár mi mindig is a különalvás hívei voltunk valószínűleg úgy lesz, hogy a picúr a lábunknál, de külön ágyban fog aludni (aztán majd meglátjuk, beválik-e). Addig lesz így, amíg kb este 10-től hajnali 3-4-ig nem alszik ébredés nélkül. Mert ennyi matatást aztán Botinak is ki kell majd bírniKép
De olyat nem tervezünk, hogy apa marad a mostani hálóban, Boti marad a helyén, én meg a mütyűrrel költözöm egy harmadik szobában, mert nekem kell apa a jó alváshoz, neki meg kellek énKépKép
Botesznak meg kelleni fog a kistesóKépKép

ReditkeKép
Tök-tök szuper B jelenlegi ágya.

Tovább bővült a talált tárgyak köre: itt maradt egy piros műanyag kanálka is. Ha kell, lehet értejönni, ha mellőzhető, viszem a legközelebbi talira.

Magjött apa, húzok elKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Mi is nagyon köszönjük a lehetőséget, jó volt találkozni veletek.

Áron mire hazaértünk már elég nyügi volt, 3/4 8-kor már aludt is mint a bunda. Reggel 1/4 8-kor ébredt. Jó alvókája van Kép

Érdekes ez az együtt-külön alvás. Nekem nincs tesóm, de nem tudom elképzelni, hogy a második baba ne Áronnal aludjon egy szobában. Az olyan nyugtató lehet. Mondom én, aki mindig félt a sötétben és sosem szeretett egyedül aludni. Barátoknál is jól működik a dolog, kiskamaszkorban választják majd külön szobába őket nemtől függetlenül. Állítólag nem ébred fel a nagy, ha a kicsi éjszaka szopizik.

Reditke! Nagyon klassz a fa. Ti festettétek vagy bérmunka? Ma kipróbáltam a hajhúzást, szegény olyan kétségbe esve zokogott. Soha többet nem csinálom, ez is egy múló szeszély. A harapás is hasonló, hagyom. Bár tegnep belilult a karom, akkorát harapott.

Kata! Mi is megyünkKép

Csirkesz! Mire ragasztod a szalvétákat? Én is vettem már szalvétákat, csak nincs mire ragasztanom. Köszi a kulcsotKép A recepted várom, nagyon finom volt a tepsis muffin.

A képek nagyon jók lettek, köszönöm, hogy Áront többen lefényképeztétek. Legközelebb megpróbálom nem otthon hagyni a gépet.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

Alvás:
Marci születésekor Hanna aludt külön szobában, Marci velünk, egyrészt helyhiány miatt (még a kiságya sem fért volna el Hanna szobájában), másrészt tartottam tőle, hogy Marci gyakori kelései miatt Hanna is folyton ébredne. Ez a félelmem teljesen alaptalan volt, Hanna egyszer sem ébredt meg, sőt, most szeptembertől összeköltöztettük őket (a mi hálószobánkból lett a gyerekszoba, Hanna szobájából pedig a mi hálónk), és így, hogy Marci néha-néha felvisít, így sem ébreszti meg a nővérét.

Hanna 2 éves koráig aludt rácsos ágyban, akkor kapott olyan ágyikót, mint amilyet Besztiék is vettek, most Marcinál is úgy tervezzük, hogy kb. addig marad ketrecbenKép

Tali:
Akkor most még az elején maradjunk annyiban, hogy kérdőjelesen legyen 10-e és 17-e, aztán menet közben meglátjuk, hogy a két időpont közül a többségnek melyik tetszikKép Nekünk mindegy, mi tudunk alkalmazkodniKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Látom nagyon jól éreztétek magatokat Csirkeszéknél.Sajnos,hogy mi ilyen messze vagyunk tőletek!
Altatásról:mi ellen példák vagyunk(talán nem jó példa)De nálunk Ágotát bizony mindíg felébresztette a kicsi.Reggel fáradtan ébredt.Így aztán amikor apa visszatért egy hónapos Ukrajnai küldetéséből(novemberben),megosztottuk magunkat a gyerekeknél.Apa alszik Ágotával én a kicsivel.Tudom ez nem helyes de ez így mindenkinek jó(talán apának nem mert Ágota mesét néz és ő nem tud normális műsort nézni).Majd eljön az idő és minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Hétfőn kaptak a lányok egy cicát.Szegény nem valami szép pedig állítólag félperzsa.De a lányok nagyon boldogok voltak.Így aztán a csúfságát is elnézem.
Lehet rám követ dobálni de tegnap betelt a pohár és rácsaptam Adrienn kezére.Kidobálta a szalvétát a szekrényből.Kipakolta az evőeszközöket,kiborította a cicikaját,majd az üres tányérral verte a bejárati ajtót.Nem részletezem de arról szólt a nap:nem szabad,ne csináld stb.Meglepődött de egy szava sem volt.Azért rendszer nem lesz a kézre verésből.Sokszor eszembe jut,hogy Ágotára azt mondtam rossz.Akkor még nem sejtettem,hogy ő egy tündér Adrienn viszont egy ördögfióka.
Kellemes hétvégét!
GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép
Pontosan el tudnád magyarázni mi az a CICIKAJA??? KépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Íme a muffinrecept. A hozzávalók az egyszeri adaghoz vannak, tegnap én dupláztam, és sima tepsiben sütöttem.
Jó sütkérezést (a receptet eredetileg Judytól kaptam, övé az érdemKép)!

<!--attachment: K_kuszos-csokis-meggyes_muffin-281897.doc*mime_msword.gif*application/msword*20.9**K%f3kuszos%2dcsokis%2dmeggyes+muffin%2edoc --><center><pre>
Kép
Kókuszos-csokis-meggyes muffin.doc (20.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JudyKép
Jobbulást kisGnekKépKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kata!
A "cicikaja" helyes megnevezése cicakaja.Most fűrdettem meg a macskakölyköt.A két lány összeveszett mert nem volt megfelelő a kilátás.Hatalmas veszekedés lett a nézelődésből.
A kicsi visít a nagy csitítja majd Adrienn megelégeli és nekimegy a nagynak.Na az igazi visítás akkor kezdődik csak igazán.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok
Én is nagyon jól éreztem magam a bulin,sajnálom hogy nem tudtunk sokáig maradni.Bandó viszont még fél 1-kor hajnalban is fenn volt,igaz ez nála nem különös nagyon,sajnos Kép
Ma voltunk vele az ortopédián,mivel a bokája eléggé bedől így csináltatni kell cipőt neki és évekig ilyet hordani.Salusba csinálják meg,azt mondta a nő hogy kb 5-6 hét és 8300 ft receptre.Persze kell egy itthonra is ,azt csak ott megvesszük az kb 6-7000 ft lesz.A lényeg hogy rendbe jöjjön a kis lába. Receptet viszont csak 9 havonként lehet adni Kép de egy cipő nem elég 9 hónapig szerintem.Nem nő annál gyorsabban a lábuk ??? Na mindegy.Szóval hétfőn cipő vásárlás.

Icsilya Orsi
Boldog szülinapot Máténak ,Levinek Kép Kép Kép

Motiot
Ábelnek is boldog szülinapot

Kata
talira mi is mennénk,nekem a 10 jobb lenne ,mert 18-án szigorlatozom Kép

Képeket majd felrakom én is csak még a gépen sincs fenn Kép

Kép
Kép
nikk0830

Csengő Kép, akkor szokták hazaengedni a gyerkőcöket, amikor elérik a 2 kg-ot.

Kép

Kép
liv

Csirkesz Kép, a kanál a miénk, de ne tartogasd, Dávid már amúgyis szétrágta a kocsiban, mire megérkeztünk hozzátok.

Andi Kép, milyen hajhúzás?

Dávid is újra elkezdett ma harapni, pedig hónapok óta nem csinálta. Azt hiszem, gyúr a legközelebbi találkozásra Bálinttal. Kép

Nikk Kép, hogyhogy csak 9 havonta lehet cipőre receptet kiállítani? Biztos? Egy egyéves gyerkőc esetében is?

Boldog szülinapot Ábelnek.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Igen csak 9 havonta adnak receptet,nem tudom milyen rendelet ez ,de elég furcsának találtam és is,és ráadásul alá is irattak egy papírt velem hogy nem igényeltem 9 hónapon belül cipőt De állítólag ha már egyszer megrendelted náluk a cipőt akkor recept nélkül is legyártják ,csak drágábban de mégsem olyan drágán mintha csak úgy bemennél csináltatni egyet.

Kép
Kép
nikk0830

Hi!
A mai napon obuda es a kornyek 5 gyogyszertarat kerestem fel az aloes trutyi miatt. Mindenhol ugy neztek ram, mintha narkos lennek, vagy a Marsrol jottem volna. Nincs valami markaneve? Amugy minden vitaminra azt mondtak, hogy 2 eves kortol.
Isten eltesse a szulinaposokat!
csengo
Vendég

Bocs, igy visszaolvasva kicsit agresszivnek tunik a hozzaszolasom, pedig csak faradt vagyok.
Jo ejszakat mindenkinek:
csengo
Vendég

Liv! Áron kicsit durván fejezi ki a szeretetét. Simi helyett harap, belekapaszkodik a hajamba és húzza. Dokinéni mondta, hogy húzzam vissza a haját, harapjam meg, ha ő is ezt teszi.

Csengő! Ilyen aloe vera lötyit szerintem bio boltban hamarabb kapsz. Én a forever living-es változatot ismerem, sárga műanyag kannában kapható.

Andrea

KépKép
Áron

Csengő
nálunk az astoriánál a hetes busz megállójában lehet ilyen aloe-s löttyöt kapni,zöld 1 literes üvegbe van ,csak annyi van ráírva hogy aloe vera és olyan 4000 ft körül van

Kép
Kép
nikk0830

CsengőKép
Megnéztem a neten ezt az aloe vera gélt, találtam egy weboldalt, ahol lehet rendelni ilyet, és olcsóbb, mint amit Kata írt, azt nem tudom, ugyanaz a termék e.
A cím: www.aloevera-bolt.hu
Még keresem máshol is.

Találtam egy olyat, ahol van őszibarack ízű aloe gél, ez forever living product's-os, és egy liter 9334 ft.
Ennek a címe:http://fittaloe.hu/index.php?page=termek&t_id=3

Nézd meg, ha gondolod, de egyszerűbb lenne, ha Kata leírná, honnan szerzi beKép
Sok sikert!

Szülinaposokat Isten éltesse sokáig!Kép

Most megyek aludniKép
Jó éjt!

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

BOLDOG SZULINAPOT MATENAK, LEVINEK ES ABELNEKKépKépKép

De jo nezegetni a kepeket. Jo lenne egyszer odaroppenni amikor taliztok. Nagyot nottek a babok a multkori talis kepek ota.

LivKép KormiKép
Bocs, de elkapott az ihlet, a kepek lattan es csinaltam a sracokrol micimacis kepet olyan edessek. Remelem nem haragszatok.

Benedek
Kép
David
Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

SziasztokKép

BOLDOG SZÜLINAPOT AZ EGYÉVESEKNEKKépKépKépKép

Látom nagy vihart kavar ez az aloes-löttyKép

Szóval mi a XIII. ker-ben lakunk és itt a Futár utcai gyógyszertárban szoktam venni, már többször is. A Forever Living-es Aloe van nekünk is, sárga műanyag kannás, amit Áron-Andi is írt.

Megnéztem azokat a linkeket, amiket Móni tett fel, azok közül az elsőben lévő termékeket nem ismerem, a második link viszont telitalálat, na azt isszukKép Ahogy néztem, az ára kicsit kedvezőbb a gyogyitárbanKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Tcis KépKépKép

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

NikkKép Bocs, a tévesztésért. Hiába a memóriám nem a régi. Dino, tőled is.

ReditkeKép Vásárlás. Én a minőségi használt kilós ruhásoknál szoktam kontárkodni ruha ügyben, de hálózsákot ott sajna nem láttam csak téli göncöt. Viszont. Én pl. a Bosnyák téri piacon vettem kantáros orkán nacit hozzá való dzsekivel 2500Ft-ért. Szóval ajánlom neked is.

Kesztyű ügyben. Milyet szeretnél? Én elhatároztam, hogy horgolok egyet idén is Kornélnak, ha gondolod és leírod, hogy 2 vagy 5 ujjasat szeretnél akkor Bálintnak is szívesen csinálok.

A kencék receptjeit fel tudod majd rakni?

KataKép Nekünk jó a 10-e is.

TcisKép Iszonyú aranyosak a képekKépKépKép

CsengőKép Semmilyen formában nem hajlandó gyümölcsöt enni Miki? Gyümölcs turmix, túrókrém? Azért mégis a friss gyümölcsben van igazán jól felszívódó vitamin.

NikkKép CipővásárlásKép

Tegnap fél 1 fele értünk Csirkeszékhez esővédő ügyben, ahol is KOrnél és Boti egymásra vetteték magukat és óriásit játszottak. Remélem Csirkesznek sikerült azóta a szalvétás képekre is időt szakítaniaKép

Aztán du. nálam volt buli, 3 felnőtt 5 gyerek különböző életkorban, a nagyok már suliba járnak. Nagyon jó volt végre többet lenni társaságbanKép

Csirkesznek a gyerekverses linkek. Ezek ünnepiek:http://www.csaladinet.hu/?module=news&target=article&type=ajanlat&category=54&id =1626

ezek meg mindenfélék:
http://gedeon.fw.hu/

Persze a linkeket minden gyerekverseket már elfelejtett anyukának küldömKép

Üdv;
Vera

hvera

TcisKép
Csak most néztem meg alaposabban azokat a Micimacis képeketKép Nagggggggggggyon jóóóóóóóóóókKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

TcisKép
Hogy csináltad? nagyon arikKép

Csirkesz
Úszik a fürdőnkKépKéphála a "vizikisztolynak"Kép

Kisgének este kúp kellett a lázra, ma eddig láztalan.
Csinálják a csempekandallónkat, már úgy várom, hogy kész legyenKépmajd lefotózomKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

TcisKép

Nagyon ügyes vagyKép Benedek és Dávid ennivaló a képekenKép Ilyenkor kapok kedvet egy kisfiú babaprojekthez.

JutiKép
"vizikisztoly"Kép

Aloében nem igazán hiszek, és tényleg 2 éves kor után ajánlják.Én csak cebiont adok plusz heti 3 csepp D-vitamint.

KataKép
Nekem is a jó a 10-e.

GnéKrisztiKép

Én is macskát fürdettemKép Egész jól tűri szegény, már hozzászokott.Most inkább egy patkányra hasonlítKép

A most 1. éves babáknak SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Apjuk Pomázra ment szedd magadra, hoz finom almátKépElrakom papírdobozba télire.

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

Szépen akkurátusan gyűjtöm a visszajelzéseket a tali időpontját illetően, akkor Lau kezelésére és Nikk vizsgájára való tekintettel legyen az elsődleges időpont:
NOVEMBER 10-e. Kormi, nem feledkeztem el Rólad sem, nem tudtok előbb hazajönni?
Aztán ha véletlenül beütne a "krach" (betegségek, stb.), akkor még mindig át lehet pakolni a dolgot 17-reKép

Dino, Sunimum, Macsek, Csirkesz, Liv, Csengo, Áron-Andi: Ti jeleztétek még eddig hogy jönnétek, ez így Nektek is megfelel?

Persze az ajtó mindenki előtt nyitva áll, azok is jöhetnek, akik eddig még nem jeleztékKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép
Még jobb, a 10., mert 15. után megyek vissza dolgozni, és még nem tudom, mikortól, és persze még beosztás sincs. Így nem kell külön szabadnapot kérnem.
Ha meg mégis 17., akkor kérekKép

TcisKép
Nagyon tetszenek a micimacis képekKép

VeraKép
Mi is köszi gyerekversekKép

Móni

Kép
sunimum

Vera
Semmi baj Kép Kép Kép

Olyan ideges vagyok,van itt alattunk egy szórakozóhely,aminek ariasztója egész nap bekapcsol.ma 3x próbáltam meg letenni Bandót persze mindig akkor szólalt meg. 1 órán keresztül szirénázott Kép Végre nyugi leteszem a bébit erre most megint beindult.Pár napja reggel 6-tól fél 10-ig szirénázott az agyam már majd szét robbant Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kata
Köszi Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kata Kép, nekünk nem jó a 10-e, mert Dávid aznap kapja meg az agyhártyagyulladás elleni oltást, de ebből tényleg ne csinálj gondot, mi majd megyünk a következőre!

Trompipi Andi Kép, úgy eltűntél, merre vagy?

Lányok, help!
Akiknek van kenyérsütője:
sütni akartam kalácsot (sütöttem is, de tök érdekes, mert kenyér lett belőle), csak nem találom a kenyérsütőnk használati utasítását, a programok neve pedig a kenyérsütőn franciául szerepel. Így az a kérdésem, hogy melyik programon kell a kalácsot sütni. Nem a program nevét kérem, mivel az enyémen csak francia szavak vannak, így úgysem tudnám beazonosítani, hanem az kéne, hogy hány órás programon kell sütni.
Köszi!

Liv

Kép

Kép
liv

Még egy kérdés: mi franciául a "világos"? (A sültségi fokozathoz kell.) H-val, p-vel vagy l-lel kezdődik. Kép
Köszi.

Kép

Kép
liv

Liv,
"lumineux". A tobbiben sajna nemtok segiteni.

Inimma
inimma

NikkKép
Nincs mitKép
Riasztó: TAKE IT EEEEEEEEEEEEEEEASY !!! KépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv! Áron a Csirkesz tali napján délelőtt kapta az agyhártyagyulladás elleni szurit és kutya baja nem volt tőle. Mi dupláztunk és egyiknél sem volt mellékhatás. Majd a 15 hósnál lesz nemulass, állítólag.

KépKép
Áron

AndiKép
Én meg pont az hallottam a dokinőtől, hogy bár várhatóan nem lesz kutya baja sem a 15 hós bökéstől, adjuk inkább Mikulás után a Karácsony helyett. Szóval én arra számítok, hogy megússzuk láz és nyűg nélkül.

Apropó oltások. A védőnő mondta a látogatása alkalmával, hogy változik az oltási rend (hogy a mi gyerkőceinket mennyire érinti még nem tudja), de a kistesó már mást fog kapni. Minden egy szuriba lesz bekeverve (mármint a kétszuris oltásoknál, plusz a szuriban benne lesz a Szabin csepp is). Hogy mikor mit fog kapni mondta, de sajna arra már nem emlékszem. Remélem az oltási kiskönyvet már az új rendszernek megfelelően fogom megkapni, mert utálnám, ha nem tudnám, mikor milyen szurira viszem a kistesót.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Tudnánk menni a 10-i talira, de tényleg nem lehet olyan időpontot találni, ami mindenkinek jó. KataKép aranyos vagy, hogy felajánlottad a korábbi időpontot, de ahogy Liv is írta, ahogy a többségnek jó.
Mi is tudunk menni később is.

Épp ma beszéltük apával, hogy ha minden jól megy, egy hónap múlva túl leszek az összes kezelésen. HA minden jól megy, tehát a vérképem is megfelelő lesz ahhoz, hogy teljes adag gyógyszert kapjak, ha csak fél adagot kapok, akkor az eggyel több alkalom.
És kérdés még, hogy az augusztusban felfüggesztett 2. kezelést be kell-e pótolnom, de gondolom, ezt a CT-vizsgálat után döntik el.

Aloe VeraKép Jónak tartom, csak emellett drága isKép De lehet, hogy a fiúknak veszek egy ilyen flakonnal, nekünk oké a Béres Csepp.

TcisKép Ezek a képek szuperek, hogy csinálod? Balázsról is csinálnál, ha szépen megkérlek? Jöhet a privát mail-címemre is!!Kép

NikkKép Szegény BandóKép Múltkor itt nálunk is pont akkor kezdtek el fúrni, mikor Balázs elaludt, de szerencsére ő nem ébredt fel. Mondjuk hamar abba is hagyták.

Lau
lau

Lív!
Sajnos segíteni nem tudok de kérném tőled a kalács receptet.Egyet találtam a neten kipróbáltam de az íze,állaga nem volt valami vidám.Előrre is köszi!
Noémi!
A mi macskánk is egy patkányra hasonlított de kötelező volt a pancsi mert élősködőkkel volt tele.Csak pár napja volt nálunk de itt volt az ideje egy kiadós fürdésnek.
Képzeljétek el!Lefektettem Adriennt itt voltam a nappaliban egyszer csak jön(kb.egy óra alvás után)és beszél vadul.A szemén viszont látszott,hogy nincs magánál.Bevittem lefektettem és alutt tovább.Remélem nem lesz alvajáró.Nappal is nagyon rosszcsont remélem legalább éjjel nem kell állandóan figyelni,hogy mibe mászik bele.
Szép álmokat!
Csirkesz!
Tudod mit mondott Ágota?-Anya nézd ott az a néni a nyelvtisztítós fogkefe reklámból!
A kép amire mutatott téged ábrázolt.(kedvenc reklámja és neki nem ilyen a fogkeféje csak hagyományos de dörzsöli a nyelvét is vadul)
GnéKriszti
gnékriszti

Hali!

Kata,
nekünk a 10-e is jó (egyelőre).

Csirkesz,
nekem is említette a védőnő az új oltási rendet, állítólag minket annyiban érint, hogy most 18 hónaposan is fognak kapni még egyet. Az újszülöttek meg kapnak a kórházban, 2. 3. 4. hónapos korban, az 5-ben nem, könnyebbség, hogy 3.4. hónapban csak egy döfés éri őket. Ennyire emlékszem. Aztán lehet, hogy a 15. hó helyett csak 18-ban kapnak, de a mi babócáink most 15-ben és 18-ban is.

Nikk,
sziréna Kép
cipő Kép
Tényleg, doki néni váltás üggyel mi van?

Valaki kérdezte a múltkor a Deichmann-ban lévő cipőket. Én végül ott vettem Márknak Bären Schuhe márkájú olasz cipőt. Igaz Márk még nem jár, egyelőre csak utcai lábmelegítésnek használjuk a cipőt. A kolléganőm vett többször ott a fiának és meg volt eddig mindig elégedve vele.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

LivKép
Nekünk Hauser márkájú a kenyérsütőnk, a kapott receptes könyvecskében 2óra 50 perc van írva a kalácsra.

MacsekKép
Deichmannt én kérdeztem, köszönöm az infótKép

Miről lehet észrevenni, ha a babáknak fáj a torka?(azon kívül, hogy az piros)
Lili két napja fura, nyűgösebb, nehezebben és sokkal később alszik el, mint szokott.
Persze lehet, hogy ez csak a foga, mert az 5-6os foggal még küzdünk, de mivel én is kezdek ramatyul lenni, gondolom őt sem biztos, hogy elkerüliKép

Remélem legalább éjszaka alszik majd.

Nektek jó éjt!

Móni

Kép
sunimum

KataKép
Egyelőre nekünk is mindegy mikor lesz a tali, tudunk menni.

JudyKép
Kisgének jobbulást.

NoémiKép
Köszi a vidámparkos infót, ma az egész napot ott töltöttük és nagyon jól éreztük magunkat.

NikkKép
szörnyűek ezek a riasztók.Kép
Cipő ügyben nekünk is ezt mondták, hogy 9 havonta írhatnak fel újabbat. Addig meg ha kinövi, vagy évszakváltás van csináltasd meg drágábban. Jó kis finanszírozás.Kép

CsirkeszKép
sajna én is az hallom mostanában, hogy a 15 hós oltás után elég sokan belázasodnak, kb. az oltás után 1 héttel, és mintha arra emlékeznék, hogy vagy a 3 éves, vagy a 15 hós oltást megszenvedtük mi is a nagyfiammal.

TcisKép
nagyon aranyos képeket kreáltál.Kép

VeraKép
részemről a tévedés elnézve.Kép

SunimumKép
Ha fáj a torkuk általában kevesebbet esznek, nem igazán szeretnek akkor nyelni, vagy lehetnek lázasak is. Több ötletem nincsen.
Teljes állásba mész vissza dolgozni?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

SziasztokKép

Vegre gep ele kerultem en isKép Ma egesz nap a masik lakast (vagyis azt az eggyet ami van, mert ez csak alberlet) takaritottuk mert el akarjuk adni. Este 8-kor ertunk haza utanna vacsi, furdes es vegul nagynehezen alvas.

Koszi mindenkinek a dicsereteket a Micimacis kepekert. Adobe Photoshopban csinalom, vannak mesefiguras kepeim es oda vagom be a gyerkocok kepet. Egyik baratomnak otthon fenykepesz uzlete van es regen sokat segitettem neki montazsolni, imadom csinalni. Elisanak mar jo par hasonlo kepe kint van a falon.

LauKép
Persze, hogy csinalok. Eredetileg Balazsrol is akartam csinalni arrol a keprol ahol egyedul van es felemelte az ujjat, de kicsit magasrol van fenykepezve masikat nem talaltam ahol eleg kozel lenne pedig atneztem Reditke albumat is. Kuldj nekem egy jo kepet Bazsirol a mail cimamre salai.t@alice.it igy nem kell kicsinyiteni es jobb minosegu lesz. Ezt utanna ki birod nyomtatni vagy akar fenykepet is csinaltathatsz belole. Akosnak is csinalok ha akarod. Van meg 101 kiskutya, Oroszlan kiraly, Looney Tunes, Toy Story, Shrek de ha Akosnak van kulon kivansaga es kuldesz mesefiguras kepet nekem ugy is jo.

Ha masnak is kell en szivessen megcsinalom barkinek.

LauKép Megsem birtam kiKép

Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Kihagyok 2,5 napot és nem győzöm bepótolni az olvasást! Ti aztán szuper Aktívusz Maxímuszok vagytok! Ellentétben velem, mert én a héten álomkóros lettem, talán az időjárásváltozástól, de az is lehet, hogy Csirkeszéknél volt valami cecelégy is vendégségben... Kép Kicsi lányom 8. foga még mindig nincs kint, pedig a páros számú fogak nálunk általában tök könnyen, és a páratlan után nagyon gyorsan kinőnek.. Általában, de most úgy tűnik, mégsem. Ezt most ilyen állapotban különösen nehezen tolerálom... Bár az is lehet, hogy pont ettől vagyok az állandó nyűglődéstől vagyok ilyen állapotban.. a fene tudja.. Ma olyan bizonytalan vagyok, vagy nem??

Nálunk zajlik az élet mint mindig. Kicsilány mindennapra egy új kalanddal ajándékoz meg minket. Ma pl. az uszoda előtt sikerült egy robogót a fejére döntenie, laza 3 mp alatt.. Kép Szerencsére azért csak lightosan sérült a bucija, mert csak a markolat vége súrolta, különben az ülés és a kormány közötti lyukban volt a testének a nagyobbik része. Én délutánra annyira leKOztam amga, hogy cseppet sem nyugodt és csendes kislányom mellett elaludtam a kanapén, még szerencse, hogy szombat lévén apája tudott vigyázni rá, és kivételesen majdnem egy órát el is tudta a figyelmét terelni az ő anyájáról.. Kép

Talit köszönjük szépen. Jól éreztük magunkat! Képek klasszak, talán még én is rakok fel ma éjjel.. Vagy nem...

Úgy látom a következő sem nálunk lesz, bár nagyon szerettem volna nov. elejére egyet, Katának meghagytuk volna november végét. Télen hozzánk nem igazán ideális bejönni autóval, úgyhogy akkor már ne is gyertek. Pukk meg mindenkinek.
Aki priviben extra-minitalizni akar, az persze más...Kép Persze a Csirkeszék talija végül rendes topik tali lett ez a létszám már nem minitalis eset.. Kép

Röviden egy-két hsz, mert képtelen vagyok mindenkinek írni, olyan jó sokan vagyunk!

Beszti! Hanna megbetegedése tipikus! Kép Majd legközelebb talán összejön!

Kormi! Mi is most vettünk még gyors a sulinettel, hasonló váltás, de nekünk "csak" 17"-re futotta! Kép Együttalvás és más ügyben sem érdemes egyik nagyszülőre sem hallgatni, tégy belátásod, logikád és lelkiismereted szerint! Kép

Judy! azért a spagettikajcizásról egy kép is dukált volna! Kép

Moszi! Tök jó, hogy nincs gond Viki megfeszüléseivel!

Reditke! Mi a Corában vettünk külön gyerekkesztyűt, aminek egyáltalán no ujja.. Ez csak azért baj, mert Lili legszívesebben mindent felvenne a foldről, és az ujjatlan kesztyűbe nem megy.. Kép Bár ez a cigicsikkek esetében nem is olyan nagy gond - nekem!

Hvera! én nem jelentkezhetnék egy ötujjasra Lili nevében?? Kép

Erka! Kép Bori! Kép De jóóó hogy látlak Benneteket!!!
Poco is jöhetne megint egyszer! Kép Meg a többiek! Györesz, Motiot, stb.. Kép

Csengő: ágy ügyben mi a következő megoldást találtuk, ki:

Kép

Így ugyanis ha felébred nem üvölt és rázza a ketrcet, hanem reggel szépen kijön és elkezd játszani, de legrosszabb esetben, éjjel is csak odajön az ágyamhoz és oldalról püfföli az ágy tetejét mellettem, hogy felébredjek. Ugyanakkor éjjeli forgolódás közben nem esik le, mert védi a rács. Mi az első naptól kezdve csak vékonyka kis hálózsákot adtunk rá, és takaróval takartuk, aztán pár hós korában a hálózsák teljesen el is maradt. Kép
Ennyire szereti ezt a megoldást, a takarója éppen ott lóg mellette:

Kép

Kép

Tcis! szuperek a képek!

Na akkor még egy pár kép a taliról, hátha még nem volt elegetek, aztán én el! Kép
Puszi: Macs

Ui.: Ezt még muszáj extrában feltennem, mert szerintem csúcs: csütörtök de. nálunk bontottak, fúrtak-faragtak, festettek, és a leányzó közben gyors megtanult a létrára felmászni.. A legjobb az volt amikor az A alakú létra láncát rázta, miközben a fazon rajta állt és festett:

Kép

Kép

Tali:

Elől: Bálint, Áron, Botond, kicsit hátrébbMárk és Lili /sunimum-féle/, mamák: Macsek, Csirkesz, /+Dino copf Lili mögött/
Kép
Bálint és Bernát
Kép
Liv, Dávid és hátrébb Lilim
Kép
Lau és Bazsi
Kép
Lili és Botond
Kép

Folyt köv
maccs

NagyG és a vizikisztoly:
Kép
Bálint, Botond
Kép
A házigazda 1.: mi a rettenetet műveltetek a játékaimmal?
Kép
Gyereksereg Áron-Andival a háttérben
Kép
Benedek
Kép
a "tömeg" egy része
Kép
Bálint légyszi mosolyogj egyet!:
Kép
Mi az? először négy lábon jár, aztán kettőn, aztán meg hármon??? /Bazsi!!/
Kép
maccs

Hvera, Kornél, Reditke, Bálint + 1/4 Csirkesz /avagy a pocakos mama pocakos hipopóval/
Kép
Judy és KisG /Félreértés elkerülése végett, ez egy simi, nem egy koki!/
Kép
A vakuk háborúja, avagy a fényképezőgép visszavág!
Kép
"Egy csak egy legény van talpon a vidéken", LegnagyobbG egyetlen papaként bemerészkedett az oroszlánbarlangba
Kép
Házigazda 2. lassan azé' anya már velem is foglalkozhatna egy kicsit:
Kép
Házigazda 3. ideje már, hogy hazamenjetek: menjetek a pppppp....
Kép
Áron és Dávid modellt ülnek
Kép
Lili nem hazudtolja meg Önmagát, bucsuzóul még gyors egy székremászás!
Kép

Azt el is felejtettem írni, hogy a következő talikra szerintem Liv nem jön velem, mert én elég nyomdafestéket nem tűrően vezetek. Na nem olyan szarul, csak olyan szinkronizálással! Kép
maccs

Jó reggeltKép

MacsKépKépKépKép
Akkor most a nagy dili-fuliban nem jöttök? Kép
Na, ne mááááááááááááááááááááááááááááKép
Képek frankók, Lili létrarázósa teccett a legjobbanKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Judy Kép, hogy van KisG?

Dávidnak is éjjel egyszer orrot kellett szívni, kicsit folyik most is az orra, és hőemelkedése van: 37,4.

Inimma Kép, köszi az "l"-t.

Sunimum Kép, köszi. Én 3 órát sütöttem, akkor nem értem, miért nem lett jó, pedig mindig jól szokott sikerülni.

Most csak bekukkantottam, a többit majd visszaolvasom.

Liv

Kép

Kép
liv

Még mindig visszaolvasás nélkül:

1. Egy kérdés: szőlőt nem lehet valamilyen formában eltenni télre?

2. Hadd osszak meg veletek egy kajareceptet. A férjem kedvence, Dávidnak is az egyik kedvence, én is nagyon szeretem, és eddig minden ismerősömnél bejött, akinek megadtam a receptet. És nagyon könnyű elkészíteni!

Bajor csirke: tepsiben összekeverni 3 kis doboz tejfölt 1-2 dl borral. Ebbe beletenni a delikáttal megszórt csirkét (comb, mell, szárny, bármi), meglocsolni egy kis olajjal, megszórni majorannával és zsemlemorzsával. 1-1,5 órát sütni, fedő nélkül, és rizzsel tálalni.
Ha valaki esetleg kipróbálja, majd írja le lécci, ízlett-e!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: