A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Megann!

Én is próbáltam már pohárból, de inkább a gyerek nyakában kötött ki az egész, mint a szájába. Pedig ez a régi típusú, vastag üvegű, öblős kávéspohár volt.

Kép
kuha

Megann,
hát a kanalazós poharazós szitu ismerős.
még abból a nyomi 1 kanál Konakionból-,ha tejjel keverem a kanálban, -is jut mindenhová...
Lilla is karatézik össze-vissza,
nekem is 4-6kéz kellene ilyenkor,mint Ildinek!
most is itt figyel a normaflore az üvegben, de nem fog belőle cumin át inni, azt tudom...kanalaznom kell, ott áznak a poharak is-sima üveg bögrék- a chicco lötyiben,hogy fertőtlenÍtve legyenekKép

szerintetek a csÍramentesÍtett 1dl vizet lehet egész nap kinn tartani úgy 22fokon,a szobában? vagy mindÍg tegyem a hűtőbe?-ami azért szar, mert azt melegÍtgetnem kellene neki minden alkalomal, és ki tudja, benne a gyogyinak nem lesz-e ettől baja...
lezárt cumisüvegben szabad tartani napközben azt az egy decit?
Humana babyvizet használok. egyenlőre...mert ma nem tudtam több dobozzal venni...na mindegy...
zsofy

Zsófy
nem törvényszerű, hogy nem fogja bírni a máshollétet, de azért készülj fel arra lélekben, hgoy másképp is történhet.
Én most nem kísérletezek.

Remélem Lillával minden rendben,és bízz a dokiban.
Tudja mit csinál.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

itt van a manó:
Kép
Lilla höri eszi a mancsát,mint rendesen

Kép
meg integet és "karatézik", ahogy Megann mondanáKép

Kép
meg kidőlt a nagy játékbanKép
zsofy

Jaj, bocs, olyan bunkó vagyok:

MINDEN FRISS BABÁSNAK MÉG EGYSZER HATALMAS GRATULA!!!NAGYON ÉDESEK A MANÓK A KÉPEKEN!
zsofy

Megőrülök!

Azóta is alszik rendületlenül, pedig már 3 órája hogy megette azt a 20-30 grammot...
Mi a fene lesz igy???
A mai nap eddig összesen, talán ha 350-grammot evettKépKépKépKép
(Kóbor, tudom dobjam ki a mérleget, de azt ugye te is belátod, hogy 20-30 grammokkal nem lehet ellenni 4 óra hosszat...KépKép)

Uxi!
Lehet hogy az én babám mégis tudja magát "éhen halasztani"KépKépKép

Mit csináljak????

M.

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Nagyon édik a képek...
Pláne az alvós tetszik nagyon....KépKépKépKép
De jó neked hogy már igy vigyorogKépKépKépKép

Férj nálunk is csak rohan...KépKépKép
Most hazajött...egy fél órára!TELEFONÁLNIKépKép
És mivel a baba még nem kelt fel nem tudtam elmenni a Minimanóba.....

M.

Kép

Kép
megann

Lányok!

Azt hallotta valaki, hogy az A vitamin kapszulától beindul a tejcsi...

Ez a legujjabb infóm...

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Két napja nem tudtam hozzászólást küldeni, valamiért nem komált a babanet...

Benianyu Kép Üdv itthon újra! Dani nagyon édes, és Te nagyon ügyes vagy, hogy így megy Neked minden a két gyerkőc mellett! Nekem valahogy nem mindig van türelmem, főleg az éjszakák akasztanak ki, már alig látszik a szemem a fáradtságtól... Balázs is nagyon aranyos, jókat játszik egyedül, de éjjel ő is nehezebben viseli, ha Gergőzök, és olyankor, ha hisztizik, én sem tudok kedves lenni. Sajnálom szegényt, de nem könnyű. Néha én is azt hiszem, Gergő összekeveri az éjszakát a nappallal, mert sokkal nagyobbakat alszik, mint éjjel. De rájöttem, hogy nem így van, csak az a két-három óra nappal sokkal többnek tűnik, mint éjjel. Szinte el sem alszom, már kelni kell. És ehhez jönnek Balázs ébredései a két etetés között... Ma hajnali négytől nem aludt, csak kicsiket a mellkasomon, egészen 11-ig. Azóta is sokkal többször van fönt, mint szokott, szerintem rossz napja van...

Hari Kép A fentiekhez Neked külön: használd ki, hogy nincs még másik gyerkőcöd, és aludj, amikor csak lehet, ne is törődj mással! Amikor Lili alszik, Te is pihenj! Bár én is megtehetném!
Lili egyébként csodaszép, gratulálok hozzá! A szüléstörténetedet mikor olvashatjuk??? Jó, nem vagyok türelmetlen, csak kicsit.
A gátsebhez kitartást! Ülsz rajta? Nekem azt mondták, az rengeteget segít, meg a langyi-zuhany, szülés után 10-12 napig minden vécézés után! Mondjuk a vérömlennyel nincs tapasztalatom szerencsére.

Rokica Kép Nem irigyellek David elutazása miatt! De Te már tapasztalt anyuka vagy, menni fog ez is!

Ma megvolt a Kismama-fotózás, Gergővel nem volt olyan nehéz, mint Balázzsal múltkor Kép Egyébként nincs több jelölt, azt mondta a szerkesztő, hogy erre nincs kapacitása, és különbenis, milyen érzés lenne ez annak, akit fotóznak, hogy aztán kiderül, nem is ő lesz a lapban. Ha valami baj történne szüléskor, szerinte azt is meg lehet írni, ha hozzájárulnak az illetékesek, ha pedig nem, akkor ez a rovat kimarad abban a hónapban. Szóval a decemberi számban benne leszünk Kép

Most ennyire futotta, megpróbálok levegőre menni a srácokkal, nem tudom, Gergő meddig bírja majd.

Judit+Gergő, aki ma három hetes.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ja, és két friss kép Gergőről:

Kép
Kép

jucc73
Érd

Megann,
és aki éjjel hat órát átalszik? A barátnőm babája 2 hós korától 12! órát aludt éjjel, nappal meg 4 óránként evett, tehát egy nap összesen 4x evett. A védőnő is csodálkozott, de ilyen is van. Ráadásul a mérleg nem feltétlenül mutat jó értéket (van ismerős, aki akkor vitte vissza, amikor szopi után 30-cal kevesebbet mutatott, mint előtte...). Még egy példa a kétéves lányomról, aki már nem szopik: van, hogy egy nap annyit eszik, mint én (és ez nem túlzás), más napon meg összesen két fél szelet kenyeret, meg kettő joghurtot. Ha nagyon zavar, hogy alszik, ébreszd fel, de nem hiszem, hogy éhen halasztaná magát. Tényleg el kéne menned egy szopis tanácsadóhoz, hátha ő meg tud nyugtatni azzal, hogy mond valami okosat. Diószegi Eszter egyébként a neten "rendel", írj neki http://www.nlc.hu/index.php?id=192 , általában hamar válaszol, vagy hívj fel valakit!

Babók mind tündériek, Judit, nagyon kivi vagyok a kismamás cikkre!Kép

Kóbor
kóbor

Megann,

baba bizti nem halasztja éhen magát Kép Ha megéhezik úgy fog visítani, mint a kismalac. Eddig az volt a gond, hogy folyton bömbizik kaja után is, most az, hogy nem?? Kép
Most egyáltalán nem kap tápszert?
Egyébként, u.a. kajával egyszer kibírják 7 órát is, más alkalommal csak 3-at. Lehet, hogy csak pihizni akar egy kicsit, hagyd őt békében Kép ne keltsd fel!
Az A vitamin nekem új, nem hallottam ilyesmiről.
Nálunk 1 órája volt hamizás, már tömkötte a kezét a kicsi szájába és veszekedett, mint amikor éhes, de hasra csaptam egy pár percre, távozott a büfi, azóta békésen szunyókál. Ne hagyd, hogy átverjen! Kép
Bizti egyébként, hogy 20-30gr-ot evett?? Digitális mérleged van?? Azok sokszor becsapnak. Kép És egyébként, ha nem sír, csillog a szeme, elégedett a pofija, akkor eleget eszik, lehet, hogy a mérés rossz. Az is számít, hogy milyen sűrűn kaksizik... vannak babák, akik mindent beépítenek.
Már megint túlaggódsz!!! irgum-burgum
Kelkelt már??
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
A frissbabasoknal olvastam, hogy sokan kuszkodtok a szopival, ezert gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat, kudarcom es sikerem tortenetet. 2 gyerekes anyuka vagyok, lanyom 2,5 eves, fiam 2 het mulva 6 honapos.
Csak roviden. A lanyom szuletese utan edesanyamat kertem meg, hogy jojjon segiteni, igy 3 hetre hozzank koltozott anyukam. A lanyom egesz nap sirt, en 3 orankent szopiztattam, ha korabban mellre akartam tenni, akkor anyukam azt mondta, hogy minek tennem mellre, hiszen most evett, mar nem maradt tej a mellemben, csak felazik a mellbimbom es meg inkabb fajni fog. A vedono is ezt szajkozta. En is arra gondoltam, hogy nem loghat egesz nap a mellemen, mert mi lesz a haztartassal? A lanyom szopizott, aztan bealudt, 30-40 perc mulva ujra kerte a cicit. Nyilvan merleget is rogton kolcsonoztunk, nem hagytunk ki egy szopit sem, mertuk, irtuk a grammokat, az idopontot, 30-40 g-okat evett egy alkalomma, mondtuk a dokineninek, o tapszert irt fel, mi potoltunk.
Fiam szuletesekor elhataroztam, hogy lesz.rok mindenkit, nincs merleg, nem kell segitseg, nem kell tanacs. A ferjem marad itthon 3 hetig, hogy segitsen a berazodasba. A fiam mar a korhazban orankent ebredt, en orankent etettem, ejszaka is, Itthon ugyanezt folytattuk, ha sirt, megetettem, ha 10 percenkent kert enni, akkor 10 percenkent kapott, ha 3 orankent, akkor 3 orankent, es lass csodat, gyarapodott, november masodikan lesz 6 honapos es meg vizet sem kapott. Az elejen nagyon csodalkoztam hogy minden rendben van, hiszen nem ereztem, hogy tobb tejem lenne, mint a lanyomnal volt, az egyik mellemet pedig raadasul utalja, gyakorlatilag egy mellbol eszik. A rossz mellemet meg inkabb elfogadja honaljtartasban, de egyre inkabb mellozi ezt a mellet. Fejni soha nem fejek.
Ezt csak azert irom le, hogy higgyetek el, hogy eleg a tej akkor is, ha egy alkalommal kevesebbet eszik a baba, hagyjuk ot tobbszor enni, ha igy esik jol neki. Hagyjatok a fenebe a merleget es az orat, es a legfontosabb, hogy ne legyenek elvarasaitok a babaval szemben. Gondoljatok arra, hogy Ti azert vagytok otthon, hogy ezt a piciny babat gondozzatok, ez a fo dolgotok, nem a haztartas, a fozes, nem az ablakpucolas. Ezt nem ertettem meg en az elso gyerekem szuletesekor, egesz nap tiszta ideg voltam, haragudtam magamra, hogy nem tudom ot eleg ugyesen szoptatni, haragutam valahol ra is, hogy miert nem olyan, mint az atlaggyerekek. A fiammal nyugis vagyok, nincs az aggodas a merlegelesek elott, vajon eleget evett? Jut idom gyonyorkodni benne. Az o jelzeseire figyelek, ha sir es mas baja nincs, akkor cicire teszem. A haztartas pedig megvar, nehany honap, es jut ido a kenyersutesre is.
Remelem nem tunik kioktatasnak, vagy nagykepuskodesnek amit leirtam, tenyleg csak segiteni szeretnek, hogy ne a sajat karotokon tanuljatok, mint en.
Minden jot es kellemes anyasagot,
Kiszuny
kiszuny

Megann!

Még nem hallottam róla, hogy az A vitaminnak ilyen hatása lenne, de ez persze nem zár ki semmit. Azt viszont tudom, hogy rendszeres szedéséhez orvosi felügyelet kell.

A "Vitamin A 25000 NE" kapszula tájékoztatójából a Pharmindexből: "Terhesség, szoptatás alatti alkalmazásra nem megfelelő a készítmény, ugyanis a terhesség ideje alatt a potenciális foetotoxikus hatása miatt az A-vitamin napi adag nem haladhatja meg az 5.000 NE-t."
Ennél kisebb hatóanyagtartalmú kifejezetten A vitamin készítmény pedig nincs. Ráadásul orvosi rendelvényre kiadható csak.

A www.e-lactancia.org oldalon is rá lehet keresni (retinol-ként), ott is az áll, hogy napi 5000 NE-nél nem szabad többet fogyasztani.

Mutat bármi jelet Léna, azon kívül, hogy Te úgy gondolod, hogy ennyi kajával nem lehet ennyit aludni, ami aggodalomra adhat okot? A sok alvás lehet, hogy a nagy útnak köszönhető. Ezek a csöppségek egy ilyen utazásban is rettentően el tudnak fáradni. Nekik ez rengeteg inger. És van amelyikük ezt úgy vezeti le, hogy becsukja az érzékszerveit (alszik), míg van amelyikük nem tudja kizárni, és sír a sok inger hatására.

Üdv:

Zita
pzita

Kiszuny,
"rossz mell"esete detto...

Megann,
én most voltam a bömbölés határán...
ez a nem mellből, hanem minden másból itatás kiborÍtó. megint öltöztethettem át a manót...pedig nagyon felkészültemKép végül a páromnak kellett segÍtenie , bajött az irodájából-ja...szintén egész nap telefonál...20percig vártam rá előbb, hogy hozzászólhssak..majd szét...tt az ideg közben,kezemben az 5kilós gyerekkel...-és segÍtett tartani a baby fejét,lefogni a kezeit, hogy én úgy adhassam be neki a gyógyszert, -amiből az 1dl-es higÍtásból vagy 20mili a lepedőre ment,5-10ml a gyerek ruhájára-hogy már a gyomrába is jusson...Holnap mostmár okosabb leszek és csak fél deciben higÍtok!!!az tuti!
és hozatok párral még egy csomag ilyen sz@rt, mert túladagolni nem lehet, és csecsemőknek is elvileg 2ampulla ilyen vackot ajánl, Így holnaptól, ha megint ennyi mellémegy, behigÍtok neki még egyet, mert ez rohadtul fontos, hogy hasson neki!
ez tartja rendben a jó bacikat a gyomrában, amÍg az antibiotikumot kapja.
Igy is ki vagyok bukva, hogy a 10hetes gyerekemnek antibiotikumot kell szednie csak mert fáj a hasa, de hát a gyerekkórház adjunktusnője, -aki állÍtólag szaktekintély a gyerekgyógyászatban- Írta fel, nem merem megkérdőjelezni a rendelkezését...
zsofy

Megann
ha alszik, az azt jelenti, hog maximális komfortérzete van: tiszta a pelus, tele a poci, nem csavarják a gázok, anya szeretgetéséből, cicijéből is elég volt. Szép a világ.
A picik nyelvén ezt jelenti az alvás!Kép
Ezt nyomtasd ki és tedd az ágya fölé. Hallgass Kóborra és Zitára. (Meg a többiekre is, akik neked drukkolnak, és csak jót akarnak neked és a babádnak is.)
üdv
p
(Ezt már 1x leírtam korábban is, de vmi miatt nem ment el az üzi, legalábbis nem látom.)
penna

Megann,
én is csodálkozom, hogy ma mennyit alszik Lilla!!!
Ne parázz az alvás miatt, lehet van valami a levegőben!
Képzeld el a non stop bagoly (=nem csak éjjeli)
lillám ma reggel felkelt, kajcsi, játék, és bealudt ott magától a jurassic parkjában( ezt a hüle apja találta ki a játszós birodalmára), aztán a gyerekkoriban ébren volt fél-3/4 órát, de a reggeli etetése után csak 5 órával később evett nemrég, valószÍnű tök keveset mert azért vagy 10mili vÍz belé is jutott, ha nem több, és megint elaludt, most is alszik. ma még alig volt ébren, még egy jó alvó 2hóshoz képest is, nemhogy magához képest!!!
de nem fosok, ismerem, ha éhes, egyből ordÍt. nem lehet elaltatni, megnyugtatni, ha éhes, már megtapasztaltam, mikor kipróbáltam a nem igény szerinti etetést egyszer..."toporzékolt"...
ne félj, minden rendben. Léna se élhet örökre olyan bioritmussal, mint egy-két hetesen!Már ő naglányKép
zsofy

Megann,
szerinted a répalé???
bio sárgarépalevet vettem, végül is abban van béta-karotin, az meg az A vitamin előanyaga, és azzal nem csinálhatunk bajt nem???

különben is, hol vagy? a falnak beszélek?KépKépKépKépKépKépKép
zsofy

Most megint én vagyok itt egyedül?
közben pedig már birkóztam Lillával, meg pakolom a cuccait a nagy utazásáraKép
Kép
zsofy

átmentetek egy másik topicba????

nna, estére már biztos haladó felhasználó leszekKép...
zsofy

Jó utat Nektek Zsófy!KépKépKép

Mikor jöttök? Holnap már???

Most szerencsére alszik Lívike is, egyébként nem igen tud könnyen elaludnu, olyan mint az anyjaKép

Bezzeg szegény apja az tudna ha ahagyná Livike esteKép

De éjjel jól aludt most is, este 1/2 11-től egészen reggel 5-igKépKépKép

Egyszer felsírt hajnali 3-kor de visszaaludtKép

Mea
mea

Mea,
hello,
én itt játszok Lillával, közben fél szemmel nézem a fórumotKép
itt van az ágy mellett a laptop, azért tudok netezni ilyen gyakran. ha nem lenne hordozható a gép, biztos nem tudnék jönniKép
jaja, holnap jövünk.
remélem Lilla alszik majd végig a kocsiban.
most nyifog, szóval mindjárt fürdés, aztán birkózás a gyógyszerrel, aztán harc az álommanókkal...
zsofy

Benianyu KépKépKép

De jó látni benneteket és hallani rólatok...Kép...Danibaba mintagyerek,már a mama pocijában is az volt,cuki nagyon...Kép

Zsofy Kép

Szegény kicsi Lillusodnak drukkolok,hogy segítsen ez az új gyógyszer a kis pocakján....
Remélem hamar rendbejön!Kép

Fú,nem vagyok képes többet írni,ma 15 perc megszakítással az EGÉSZ!!!napomat a kórházban töltöttem,nagyon kivagyok...KépKépKép.....hulla fáradt vagyok....asszem tűzök zuhanyozni és az ágyamba....
Holnap jövök!!!
Puszi mindenkinek!Kép
Jó éjt mamáknak és babáknak is!Kép
PennaKépKöszi a homeos válszt!KépKépKép

annamami
36+4
annamami

Zsófy, Penna, Szmercsa, Zsófy és többiek....

Köszi hogy ennyire szurkoltok....

Hát ugy volt, hogy 3,5 óra után felvittem a gyerkőcöt magammal a hálóba, (általában jól tűri a helyváltoztatást alvás közben is), viszont ugye most felébredt, úgyhogy gyorsan cicire is raktam, és kajált is gyorsba olyan 130 gramm körülKépKépKép
Monjuk megint nem csoda, ugye mert az egyik cicim fél 11 óta pihent, a másikból meg délben csak az a 20-30 milli fogyott, úgyhogy igy összejön annyi, hogy etetésre ne legyen gond, viszont most igy estére teljesen kiürül a cici...KépKépKép
Most egy óra szopi után 6 körül nagy nehezen összejött talán 70 gramm, de hogy mi lesz mindjárt a 8 órai fürcsi után, arról fogalmam sincs....KépKépKépKép
Van lefejt tejcsi, amit mindenképpen fel kell már használnom mert 3. napja várakozik a hűtőben, azt megkapja, de hát nem tudom hogy hogy lesz a jövőben...
Most az utolsó kajcsinál is orditott a cicin, gondolom megint nem ugy jött mint ahogy szerette volna, és ilyenkor mindig elgyöngülök és már épp indulnék a pótlásért, amikor megfeszitem magam és 35 ödszörre is megpróbálom visszatenni cicire....
Nem tudom mi lesz, tényleg nem...., de egy pár napig kitarok, csak hogy lássam, jutunk-e valamire, és hogy hogy alakul a súlya..

Kiszuny!

Ne viccelj, jó hogy jöttél, minden pozitiv példa jól jön nekünk....KépKépKép

Pzita!
KépKép
Jó nagy f...szság akkor ez az A vitamin, na azért majd megkérdek valami orvosfélét is, bár sejtem, hogy neked lehet igazad...
Mondjuk magamtól semmi ilyesmihez nem nyúltam volna egyébként sem...

Zsófy!
Ilyen bébitornázót mikortól érdemes venni???
Lénácskát még annyira nem érdeklik a játékai, mondjuk nincs is sok, mert ugye még minek,??

Répalé!
Azt hiszem hogy a tesóm az első gyerekének főzött répalevet babakorában, azt hiszem hogy székrekedésre jó...

Tényleg ki is panaszkodott??
Kuha?
Spanci???

Szóval majd megkérdem a tesómat erről...

Egyébként ha mi esszük, szerintem nem árt a babának bár ki tudja...

Na jó, megyek fürdetni, látom a férjem már megint lekésik rólaKépKép Meg a nyamvadt uj képeket sem mentette le még mindig a note-bookra...Nem tudom talán majd térdre esem és könyörgöm, és akkor talán hajlandó lesz az én kivánságaimat is teljesiteniKépKépKép

....ztán jöhet a küzdés a kispohárralKépKép

Ki is kérdezte...NEM MOST EGYÁLTALÁN NEM KAP TÁPSZERT TEGNAP ÓTA...

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Benianyu! Üdv ismét köztünk! Danibaba nagyon édes Kép

Megann! Olivér a kiskanalas etetés alatt végig üvöltött, attól féltem, hogy félrenyeli és fuldokolni fog. 50 grammokat sikerült jó fél óra alatt beletömnünk, úgy hogy Apa segített, de azzal végig aludta az éjszakát. Ha hamarabb elég volt neki, azt onnan tudtam, hogy egyszerűen kiköpte. Ha egy-két kanállal kiköp, az még nem fix, hogy elég volt, lehet hogy csak "sztrájkol" de amikor már minden kanállal kiköp, akkor elég volt neki. (Hozzáteszem a szívbaj kerülgetett, amikor kiköpdöste, mert arra gondoltam,hogy milyen kín keservvel fejtem ki szinte cseppenként neki a tejcsit)

Zsofy! Én is átgondoltam a dolgot, hogy nem biztos, hogy egy bébivel jó ötlet elmenni, akár néhány napra is... Délután már normálisabban meg tudtuk beszélni a dolgot. Apa is elgondolkozott szerencsére.
Lilla nagyon husi a játszószőnyeges képen Kép

Annamami! Az urtica urens-ben 90 bogyó van. Én 3x5 szemes adagban szedtem, és 6 napig volt elég. Ez a Boiron-os. Van valami osztrák gyártmány, amiben sokkal több van, persze drágább is, csak azt nálunk nem lehet kapni.

Ma vendégségben voltunk, és olyan jól elvolt a kis manóm Kép Dagadtam a büszkeségtől, hogy milyen jó baba. Most mentünk el vele először így, idegen helyre a sétákon kívül.
Azon gondolkoztam, hogy nincs-e még korán így hurcolászni a babát. Oli tényleg jól tűri, de azért mégiscsak két hónapos...
Lányok Ti viszitek a bébiket ide-oda?

Ildi

Kép
vrucsincá

Megann!

Mégegyszer nagyon köszi, hogy átadtad az időpontodat a csípőszűrésre. Nagyon hamar végeztünk, odaértünk 3/4 5-re, és 5 után 2 perccel már a kocsiban ültünk, hazafelé tartottunk. Szóval hamar végeztünk.
Szerencsére minden rendben van a csípőjével Gergőnek.
És nagyon jó kisbaba volt, végig gügyörészett a rendelőben, meg jókat röhögcsélt.

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Megann,
Én is nagyon drukkolok nektek!!!

Nagyon osztom Kiszuny véleményét. Beninél én is mértem minden etetést és ugyanúgy 3 óránként kapott enni, mert ezt súlykolták belém, az Anyukám és a sógornőm, aki Anyukorabeli szintén. Szerencsére hamar beállt a rend, de sokszor volt, hogy sírt már az éhségtől.
Most nincs mérleg, nincs időre evés. Dani, ha éhes kap cicit, sokat van kézben, rajtam alszik, de mind a ketten nyugodtak és kiegyensúlyozottak vagyunk. Bár Dani még csak 5 napos, lehet, hogy később nem lesz ilyen egyszerű.

Zsófy,
Neked is megy a drukk, hogy Lilla jobban legyen! Nagyon édes a képeken.

Jucc,
Nem lehet egyszerű dolgod. Azért nekem nagy könnyebbség, hogy Beni oviban van napközben és ő nem ébred éjjel. Danit pedig éjjel fekve szoptatom és sokszor bealszom közben, aztán felébredek, hogy kiköpte a cicit és ő is alszik, visszateszem az ágyába és alszunk tovább. Kép
Dani is így szeret rajta aludni, mint a te Gergőd. Kép
Beni így is nagy figyelmet követel magának és amennyire tehetem, kap is.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jucc!Kép

Kíváncsi vagyok a Kismamás cikkre és képekre! Nem lehet könnyű, hogy Balázs is felkel éjjel. Gergő szerencsére nem. De olyan édes, amikor Bubust pelusozzuk, ő is odafekszik a pelenkázóra, hogy őt is.

Benianyu!Kép

Éjjeli szoptatás nálunk dettó így megy.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó éjt mindenkinekKép
Én meg itt ülök éberen a gép előtt pedig Livike meg alszik végre 8-tól.
Eddig minden este sírt egész 10-11-igKép
Most meg már én nem tudok aludniKép

MegannKép
Úgy megérdemelnéd h meginduljon rendesen a tejcsid bár mondom sokkal jobban álltok mint mi.

Én adok neki kb. 2-3x anyatejcsit a lánytól és 3x tápszert és 1x én lefejt tejcsimat bár mostanában már alig van meg az isKép

És úgy veszem észre egyre kevesebb a tejecskémKép

De én már beletörődtem és nem idegesítem magam.
Örülök h kap tejcsikét mástól mert tisztességes rendes anyukától van, akinek gyönyörű a kislánykájaKép és egészségesKép

Ha ezen idegesíteném magam akkor már belebolondultam volna, az tuti.
Így meg megmarad ez a kevéske lagalább nekiKép

Na megyek ledőlök míg kel a kisasszony!!!

Mindenkinek szép álmokat ha tudtok aludni ha nem akkor jó etetéseketKépKépKép

Mea
mea

Fontos kérdés: mikor kellene vinnünk Lívikét csipőszűrésre???
Mindegy vagy fontos h 6 hetesen vagy lehet később is????

És csak akkor menjek ha gyerekdoki mondja vagy amúgy is?????

Mea
mea

Sziasztok!

Hát,ez a mai nap felejthetős volt, remélem, nem lesz ilyen gyakran! Gergő alig aludt valamit, a bölcsőjét messzire elkerülte, pedig annyira büszke voltam rá, hogy csak letettem evés után,és ott aludt el ügyesen. Ma nem lehetett szinte letenni. Remélem, most az éjszaka lesz jobb.
Benianyu, Zsóf Kép Balázst én is így etettem éjjel, egész jókat aludtunk. Nem is tettem vissza az ágyába egy idő után. Viszont most nem igazán férünk el, mert Balázs egy idő után átjön hozzánk, és négyünknek elég kicsi az ágy. Tegnap éjjel én is megpróbáltam fekve szopiztatni, hogy elalhassak közben, de Gergő böfi nélkül nem tud aludni, muszáj volt fölkelni. Szóval egyelőre nem megy a dolog.

Mea, azt nem tudom, meddig kell, illetve érdemes menni szűrésre, de akkor mindenképp kell kérni beutalót, ha volt a családban csípőficamos. Ezt nem tudják a dokik fejből, úgyhogy emiatt szólni kell, amúgy csak akkor küldenek szerintem, ha nem találják megfelelőnek a csípőt.

Jó éjt mindenkinek!
Judit

jucc73
Érd

Hát... megérkeztünk Anyukámékhoz, most aztán van mit megszokni. Először is háromemeletes a lakás, pincével együtt. A fürdő természetesen a legtetején van. Az ágy amiben alszunk az a legalján. Akkor van hét (hetes, 7) darab macska, ebből 4 kölyök, mert Anyukám bekattant miután a kedvence elpusztult, és beszerzett helyette négyet. Eddig négyen voltak, most vannak heten. Mindenhol macska, állandó nyávogás. A TV is mindig szól valahol, tehát csend sosincs. Nem ehhez szoktunk, se én se Zsuzsa. Akkor bárhova rakom őt, vagy ott kell vele maradni, vagy hurcibálni a bébimonitort, hogy meghalljam ha felébredt. A középső (földszint) nappal reménytelen mert egybenyilik a konyhával és onnan állandó csörömpölés hangzik. Este a felső szint reménytelen, mert akkor Anyu meg az öcsém itt szoktak programszerűen veszekedni. A pince sem teljesen "biztonságos" zaj szempontjából, mert a garázsba onnan lehet bejutni, és a mosógép is ott van, tehát az is átjáróház. Egyszerűen úgy érzem, nincs egy olyan zug ahova el lehetne nyugisan tűnni. És pl nincs itt egy csomó olyan nyugtatóeszköz ami otthon már bevált, pl a fitness labda, zene, forgó, bölcső. Mert azért mindent nem lehet áthozni, igy is bőröndbe pakoltam erre a két hétre. Kiságya sincs szegénynek, mert az utazóágyba még matracot kell venni, most a kocsijában alszik. Mondjuk lehet neki tökmindegy.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,

Tegnap Zsuzsa nekem is bevágta a hisztit, üvöltött a mellem körül legalább negyed órán, 20 percen át, aztán megadta magát, és mégis szopizott belőle. Nekem biztos nehezebben jön belőle este, de érzem ott van benne a sok tej, csak ki kéne szivnia.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsofy!

Gyógyszer beadásra nálunk bevált egy egyszerű öt millis fecskendő. A felhígított Normaflore-t is fel tudod vele szívni. Egy próbát megér szerintem.

Tegnap este nézelődtem a net-en "vékonybél szindróma" ügyben. Kezdek kíváncsi lenni, hogy végül is milyen vizsgálatok alapján került ez képbe nálatok?

Üdv:

Zita
pzita

Jó reggelt!Kép

Hát alig aludtam pedig lányom hagyott mostKép
Nekem most jókat alszik de csak egy módon képes elaludni, méghozzá babakocsiban itt bent kell tologatnom az előszobában + ide oda ringatni rázni hogy el tudjonKépKépKép

Most is így aludt el az előbb én meg gyorsan írok Nektek, olyan ritkán jut időm ráKép

Nem tudjátok véletlenül a 2 hós oltást az pont 2 hónaposan kell beadni vagy 7 hetesen is lehet???

Mert jön hétfőn a gyerekdokink de akkor jövő hét utánra hívom ha nem lehet beadatni egy héttel hamarabb.

Szerintetek?

Mea
mea

Sziasztok!

Mea nekünk azt mondta a gyerekdoki, hogy ne halogassuk, hanem ahogy betölti a két hót kapja meg a szurit.
A csípőszűrésre viszont szerintem mindegy mikor viszitek.

Teszek fel egy képet, ez az első családi fotónk, mert eddig hol én hol a párom fényképezett.

Ildi

Kép

Kép
vrucsincá

Jucc,
Én is nagyon kíváncsi vagyok a Kismamás cikkre! Kép Kép

Rokica,
Drukkolok, hogy gyorsan elteljen ez a két hét és ne viseljen meg titeteket. Zsuzsababának szerintem nem lesz nagyon megterhelő, mert ott vagy vele állandóan és te jelented neki a legnagyobb biztonságot, nem a kiságya.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Így a végén kérhetnék egy kis drukkot, ha már jön a melegfront, hozzon babát?

Nem akarok befeküdni túlhordás miatt a kórházba, ha szerdáig nem szülök, bentfognak.Kép

Meg egy kicsit már elegem van, fáj mindenem.
Sajnos még sehol semmi nyoma, hogy szülni készülnékKép.

Uxi
39+2

KépKépKépKépKép
uxi

Szia Mea!

Azt nem tudom, hogy mennyire lehet előbb beadni a 2 hónapos oltást, de mi például 3-án fogjuk tölteni a 2 hónapot (a 8. hetet 29-én), és mégis nov. 8-ra hívott minket a doki, hogy menjük oltásra. De ezen is ki vagyok akadva, nem hajlandó kijönni házhoz (pedig nyilván nem ingyen kívánnám), hanem le kell caflatnom hozzá, reggel 8 és 9 között. Hát b...ssz@ meg, a település másik végére babakocsizhatok 8 és 9 között.

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

A 2 hónapos oltás előtt vigyétek el csípőszűrésre, mert utána fájni fog a lába és nem tudja úgy mozgatni. a dokinénikülön felhívta a figyelmet. Nálunk 13-án lesz 2 hónapos és 16-án fogja megkapni és természetesen kijön a lakásra. Az 1 hós ellenőrzésnél is így volt. Nekünk nagyon jó a doktornénink, sokan nem szeretik, mert nyers és megtaláltam a hangot vele. A nagy lányt is hozzá hordom 8 éve.
Tegnap nagyon aranyos volt Kincső, végig aludta a 3 órát, amit ügyintézéssel töltöttünk. Baba a doki bácsinál is tünemény volt, tegnap meg volt a szülés utáni controll is.
Ma ia 6 órát aludt éjszaka, de jó 2 hete az 5 órák is meg vannak.

Lehet, hogy le fogtok ugatni, de ha a gyerek jól érzi magát, jól fejlődik, kiegyensúlyozott, akkor teljesen fölösleges ezen parázni.Megann ezt Neked mondom főleg. Léna úgy is fel fog kellni, ha üres a pocija. Általában más a sírás is, ha nem éhségről van szó. A leírtakból következtetve, meg van tejcsid fölösleges stresszelni Magatokat.
Ezzel nem akarlak bántani, remélem nem veszed annak.

A babák aranyosak!
Gratulálok mégegyszer a most hazatért friss babáknak.

Uxi látod Te is már a célegyenesben vagy. Könnyű, gyönyörű szülést kívánok Neked!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kuha!

Elvileg nem szabad otthon oltani. Persze ezt sokan megszegik. Az ÁNTSZ 30000.- Ft-ra büntetheti az otthon oltó dokit, de már lehet, hogy többre is. És ezt viszonylag nehéz eltitkolni, mert a védőnőnek is vezetni kell az oltásokat, így ő tutira megtudja. Alaposan utána jártam. Nekem is sokkal egyszerűbb lett volna itthon, mint a három gyerekkel tanácsadóba menni. A dokinak meg nem akartam rosszat.

Zita
pzita

Ildi,
Nagyon jól néztek ki hármasban!!! Kép

Mea,
Szerintem inkább egy pár nappal később legyen az oltás, de ne előbb. 2 hónap, az majdnem 9 hét.

Uxi,
Nagyon drukkolok neked!!! Én most megéltem, hogy milyen túlhordás miatt bent lenni feleslegesen, amikor jól vagy.
De miért fektetnek be ilyen korán? Nekem csak 8 nappal a kiírás után kellett.

Kuha,
Tényleg gáz, hogy nem jön ki a doki és nektek kell menni, ráadásul reggel a hidegben. Kép

Benianyu

benianyu

Köszönöm a gyors válaszokatKép

Nem szabad otthon beoltatni a babákat???
Még nem halottam erről.
Ahhoz képest sokan járnak házhoz.

Kuha!Kép
Meg tudlak érteni, nekem még a b---i védőnő is csak első héten jött ki 2x 5 percre és már utána egyáltalán nem.Vihettem én a babát a rendelőbe a sok bárányhimlős gyerek közé!!!!!!!
Akkor volt járvány itt.
Már nem si járok le a védőnőhöz elegem van belőle de nagyon!!!!!!
Legalább szólt volna h járvány van ne menyjünk na mindegy.

A dokim sem helyi hanem Vácról jár ki hozzánk 1300/alkalom-ért.És tök rendiKép
És nekem is jobb mert télen a nagy hidegben elcaplatni babával a rendelőbe a sok influenzás gyerek közé!!!

Egyszerre rendel a doki betegeknél meg kisbabáknál.Röhej!!!!!

Téynleg Csajok mi van ha nem megyek a védőnőhöz????
Van ennek valami következménye??????

Mert én csak be fogom diktálni amit a dokink mér súlyt azt csókolom!!!!!!!!!!!!!

Mea
mea

GRRRRRRRRRRRRRRRRr kitomboltam most magamKépKépKép
Egyébként ezek a b----ik itt a dokival cseszték el a szopinkatKép mert egyből tápit írtak ahelyett h próbaszopi lett volna vagy mérleget adtak volna h mégis mennyiket evett akkor stb.
Meg sem néztek semmit csak tápi azt csókolom!!!!
Még az anyatej hordást is elvetették!!!!!!!!!!
Ilyen szemetek!!!!Na ezért nem járok én ide le ezekhez a begyepesedett vén trottyokhoz!!!!!!!!!!

1 hetes babánál nem szorgalmazni a szoptatást!!!!
És tápszerezni!!!!KépKépKép
Hülyék!!!!
Tudom én meg tudatlan és tapasztalatlan voltam és erősködnöm kellett volan a szopi mellettKép
Mindegy még kapja a kevéske tejycsimat szopizik szépen olyan kis ügyes!!!!Imádom a husimatKépKépKép
Remélem ő is érzi eztKépKépKép

A 2.gyerkőcnél nyugodtabb és okosabb leszek már és senkire nem fogok hallgatni(pl. anyum is állandóan ezzel jött h neki sem volt teje, meg nekem sincs ezért stb.......GRRRRRRRRRRRRRR!!!!

Pedig azóta is van az a kevéske úgy hogy lehetett volna több ha nem stresszelnek mindannyian körülöttem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na most végre kiadtam magamból így utólag!!!!

anynit bőgtem akkor emiatt, ezért sem lett több szerintem, a stressz miatt.....

Na befejezem a sírástKépKépKép

Köszi h meghallgattatokKépKépKép

Mea
mea

Benianyu, nem tudom miért akarnak ilyen korán befektetni.

Már most kedden mondta a dokim, hogy most még nem, de ha betöltjük a 40. hetet, akkor bent kell maradni.
Úgy láttam, ebben a kórházban ez a szokás...

Bár lehet, hogy ad még majd pár napot utána.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Mea, Vrucsinicá!

Azért nem mindegy, hogy mikor viszi Mea a babát csipő szűrésre, mert ha esetleg van valami gond, akkor max 4 hónapos korig lehet rendbetenni terpeszpelussal, kengyellel az esetleges rendellenességet, utána már csak a műtét vanKépKép

Mea!
Mihamarabb kérj időpontotKép

Lányok!

A helyzet siralmasKépKép
Nem tudom meddig birom ezt én....

Az éjjszaka a megszokott tejcsárda helyett 2 ciciből jött összesen 110 milli fél egykor, fejni semmit nem tudtam, aztán hajnal 4 kor meg nagy nehezen szintén 80-90 körül..
Eddig egy ciciből is ki tudott szivni, volt hogy 130-at is, de 100at minimum...és még fejni is tudtam 40 eket....
Lehet hogy rajtunk már az Isten se segit???KépKépKépKép
Nemhogy jobb lenne a helyzet, hanem rosszabb, egyre rosszabb....

És a legszomorubb az, hogy már egy mosoly se hagyja el az arcomatKépKép, komor vagyok, és letört.... pedig boldognak kellene lennem, és örülnöm a kislányomnak....

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Örülök, hogy rendben ment a csipőszűrésKép

Mea!

Akkor ezek szerint hasfájás már nincs??
Működik az idegen tejcsi???

Kép

Kép
megann

Mea,
Nálunk van egészséges és beteg rendelés külön. Nálatok nincs? Hogy pl az egészséges babát egy oltás miatt ne kelljen a beteg gyerekek közé vinni.
Egyébként én sem tudtam, hogy nem lehet háznál oltani. Mi 2000 forintot adunk a doktor néninek, már lassan 4 éve, minden alkalommal. Ki is jön. Kép

A 2. babánál tényleg okosabb leszel, vagy ha nem, akkor lazább és nyugodtabb. De most sincs szerintem semmi baj. A védőnő meg le van sz@rva, neki ki kéne jönni. Ne menj, ha nem akarsz. Ha majd akar valamit, akkor jön ő, vagy jelentkezik.

Nálunk a kórházban nagyon szopipártiak, sőt! Direkt mondják, hogy éjjelre se adjuk be a csecsemősökhöz, mert éjjel is kell szoptatni, hogy hamar beinduljon a tej.
Az egyik lány bevitte éjjel a babáját, mert nagyon sírt és nem tudta megszoptatni. Mondták neki, hogy ha nem erőlködik, nem is fog menni és nem fogják időben hazaengedni. Ez egy kicsit durva volt, de talán hasznos.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Benianyu köszönjük a bókot Kép

Megann! Gondolom, már utálod olvasni, hogy szerintünk semmi gond tejcsi ügyileg, de tényleg így gondolom. Nem szabad viszonyítgatni, hogy tegnap ennyi volt ma meg annyi, mert változó a tejtermelés. Olikám 10 hetes lesz kedden, és még mindig van, hogy csak 60-70 grammokat eszik, mert éppen akkor annyi elég neki. Sőt a héten volt hogy délben 30-at!!! szopott, előtte többet evett és nem volt éhes, pedig eltelt 3 óra hossza közben. Hidd el, hogy nem mérvadó, hogy egy evésre mennyit eszik, az a lényeg, hogy jól fejlődjön.
Olyan rossz olvasni, hogy ennyire kikészít Téged ez a szopi téma Kép Tudom, hogy hiába írnám azt, hogy próbáld meg lazábban venni, mert úgy sem megy, nekem sem ment akkor amikor gond volt, de az idegeskedés, a szomorúság tényleg csak árt nektek.

Ildi

Kép
vrucsincá

Hari!
Kitartás, az első pár nap mindenkinek nagyon nehéz! össze kell szoknotok a kicsivel. Nyugi, menni fog.
Uxi!
Drukkolok egy gyors, fájdalommentes szüléshez!

Zsófi! A kicsinek jobbulást, remélem mihamarabb rendbejön.

Mea!
Nekem a háziorvos külön kiemelte, hogy az oltás előtt fontos, hogy a baba már betöltse a 2. hónapos kort, így minket is egy héttel későbbre hívott be.

Megann!

Lénácska és Petike között össz.2 nap van!!!
Ne aggódj annyit, az én fiam van, hogy 30-al alszik 4 órát és az is előfordult már, hogy 130-al meg nem aludt semmit. Éjjel össz.2 szer eszik, azt nem mérem, mert sajnálnám kiverni álmot a szeméből. Nappal meg ált. 1,5-2 óránként cicizik. Néha 50-et, néha 80-at, nappal ennél többet nem szokott enni. Vidám, mosolyog, jól fejlődik. Ne aggódj Lénácska sem hal éhen, úgyis jelzi, ha éhes, vagy nem szokta??????

Benianyu!
Gratulálok Danibabához, gyönyörű, és igazi mintababaként viselkedik.

Kuha!
Örülök, hogy minden rendben volt a csípőszűrésen. Mi hétfőn megyünk Petikével, remélem nála is rendben van minden!

Viki és Petike (aki pont ma 5 hetes)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: