A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Apa!

Irtam Harinak sms-t remélem hamar "összejöttök"
Mit nyert Hari???

Megann
5+0

Kép

Kép
megann

sziasztok!

Megann,
Írtál Harinak?
az Anita sorsolásról?

Lilla is teljesen kész van...szegény, mindent kipróbáltam,hogy megnyugtassam,de előbb vagy háromnegyed órát üvöltött...a kezemben, az ölemven, a vállamon, a hasamon, az ágyában hason,háton...végül a kendőben 10percet és itt elaludt szegénykém.
holnap megyek vele megint a gyerekkórházba kontrollra.a bőrgyógyra, tegnapig gyönyörű volt a bőre, erre ma sikerült megkarmolásznia magát...pedig le van vágva a karma,csak ő mindÍg talál valami kis éles csücsköt,amivel kaparhatKép

MINDEN MAMÁNAK NAGY GRATULA!!! NAGYON SZÉPEK A BABÁK!!!

Angelani,
szerintem is tökjó szÍnes a topic!
Erhard nagyon cuki a kádban és már kezd kis combos lenni!!!

Zsófy és Lilla, aki 10 hetes ma!!!
zsofy

Megann,
ne nézz hülyének, csak előbb még nem volt itt az, hogy Írtál!
és fotózd le Lénát,mert már meg sem ismerem, olyan rég láttam!!!
zsofy

Zzófy!

Fotók vannak, benne a fényképezőgépben, de még mindig nem tudom kimenteni, mert nincs időm ideállni a férj mellé, hogy hogyan is csinálja ezzel a másik, új géppel..Kép
Pedig annyit változott már Lénácska, és olyan kis hörcsögpofi lett ő is...

Szmercsa!

ÖnbizalomKépKép
Egy fikarcnyi sincs...mert szinte 100%- ra tudom, hogy NINCSEN ELÉG TEJEMKépKépKép

Van van! Valamennyi, de nem elég....
Van ilyen is nem igaz???
És olyan is van, hogy nem szaporodik, ha a nap 20 órájában ciciztetem a babát, akkor sem, lsd Zsófy!
Persze olyan is van, mint Vrucsinicá, akinek visszaállt a teje.....
De nekem nem tud VISSZA ÁLLNI, mert szinte kezdettől kevésebb volt mint kellett volnaKépKépKép

HOGY A PI...BA VISELJEM EL, HOGY ÉHES A GYEREKEM????KépKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
ne idegeskedj, és a pozitív példák lebegjenek a szemed előtt!!! Az én tejem is borzasztóan lecsökkent egy hetesen (annak ellenére, hogy másfél naposan lövellt be, és Csabi fuldoklott tőle, olyan sok volt), ugyanis Csabikám tojt szopizni, inkább aludt. De ekkor elkezdtem a fentebb írt ébresztgetést, és három nap múlva már feszült a cici!Kép Most ugyanez van, Csabi többet lógott a cicin a frontok miatt (csak cumizott volna, de nekem könnyen beindul a tejleadó reflex), ezért most kicsit több a tejci a kelleténél, feszül is szoptatások előtt a cicim, de ez is el fog múlni, és megint plötyi lesz majd, mivel Csabinak nincsen szüksége ennyi tejcire, jelenleg éppen azért szokott hisztizni a cicin, mert nem tud cumizni rajta, hiába akar. És tessék elfelejteni a "nicsen elég tejem" szöveget, tessék átállni a "pár napon belül kiderül, hogy milyen sok tejem van" szövegre. A Picik és kicsik azt írja, hogy egy hét, mire beáll a cici a megnövekedett igényekre, addig jóval gyakrabban kell szoptatni, a következő héten viszont már egyre ritkábban, és a második hét végére minden teljesen beáll. Nekem három nap elég ilyen esetekben, mondjuk én Urticát is szedek hozzá 3x3x5, 2x2x5 és 1x1x5 adagban kúraként, nem tudom, ez rövidíti-e le az időt. De ne aggódj, jól csinálod, csak tarts ki! Ha nem növekedne a mennyiség, az úgyis kiderül (de adj neki időt, 2-3 napot legalább!), és ha mindenképpen nagyon gyorsan akarod növelni, akkor akár fejjél is, amíg Léna alszik, ahogy Róki tette (erről ő tud írni, én sosem fejtem, borzasztó lusta vagyok hozzá)! Ja, és ne aggódj, hogy nem tud annyit termelni, mint azelőtt, egy baba amúgy is egyre többet szopik, ahogy nő, tehát neked is egyre több tejcid tud termelődni! Ezt az utóbbit most nem sikerült értelmesen leírnom, de itt alszik rajtam Csabi, a lányom meg nyúz, hogy öltöztessem fel a babáját, ráadásul levette a pelust, és kijelentette, hogy kakilnia kell, szóval mennem kell.

Kóbor
kóbor

Tényleg kakilt!Kép A szobatisztaság rögös útján az első jel.Kép

Megann,
szóval csak így tovább, pozitív hozzáállás, önbizalom, rengeteg tejcsi vizualizálása relaxált állapotban!Kép Tegnap olyan pozitív voltál, öröm volt olvasni, hajrá, most is így tovább! (Mint írtam, úgyis kiderül pár nap alatt, ha mégsem megy, de gondolj arra, hogy a nők 99%-ának minden fizikai adottsága megvan ahhoz, hogy szoptatni tudjon, csak azért nem szoptat ennyi, mert a lelkieken is sok múlik! Sőt, örökbefogadó anyák tudnak szoptatni!!!)
Nagyon drukkolok!

Róki,
megtennéd, hogy megnézed a Zita által felrakott magyar Snuglis oldalt, hogy mennyiben különbözik a tiétektől? Ajándékba gondoltam venni, és kíváncsi lennék... Köszi szépen!

Babók irtó édesek, majd én is rakok fel képet valamikor, most mennem kell, már megint, most szoptatni.

Kóbor
kóbor

már el is kezdtük az Esp....bigyót!amúgy nem iszon tejet,már régóta,bár szerintem ha egy gyerek hasfájós,az hasfájós és csak a cseppek segítenek,meg az idő!ismerőseink egy héttel elöbb született a babájuk,a dokijuk ellenez minden cseppet,a baba reggeltől estig ordít,ők meg nem alszanak,szegények,de mindenki máshogy csinálja,egyszer úgyis elmúlik!Képazért én a cseppek nélkül nem bírnám!
voltunk dokinéninél méricskézni,hát nem semmit hízott a kis kukis,előző héten volt 3580g,és mára már 3900g!nagyon erősödik hála az égnek,én meg azt hittem nem elég neki a tejem,na persze!a kis műbalhésKép!amúgy minden rendben nála,szét pisilt mindenkit,aki csak hozzá nyult,jó fej,én fiam!Kép,most hatalmas alvásban van,mert kivittem sétálni,először nem értette,ki is verte a balhét,picit felvettem,vittem a karomba,ahol egy perc múlva már el is ájult,visszatettem a kocsiba és azóta is csak alszik,igaz már az erkélyen!ez a friss levegő csodákat tesz!lassan felébresztem,mert már túl sokat alszik,este meg ébren lesz!
na puszi
ja,de elöbb PUSZI BENIANYUNAK,REMÉLEM NEMSOKÁRA BEKAPCSOLÓDIK!már nagyon vártam őt!
Nyúlné és Márton,aki pont ma 3hetes!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann,
megint ne hari Kép nem akarlak bántani. KépKépKépKép
De hát neked elég a tejed, csak a kisassznyos lusti vagy nem?? Ha van olyan nap, hogy elég a tejed, akkor van elég tejed. Figyu, nekem is vannak rosszabb napjaim, amikor nem termelődik elég, akkor 2 óránként jön enni a picurka, na és akkor mi van Kép?? másnap több, aztán megint kevesebb, és ezt el kell fogadni, hogy így működik. én 1,5 hónapja vittem vissza a mérleget, úgy, hogy valójában nem volt biztos, hogy eleget eszik-e, mert előfordult, hogy 1 óra múlva már enni akart, de gondoltam ez bizti okés, hiszen türelmesnek kell lennem magammal szemben és vele szemben is. utána 1.5 hónapig meg sem mérettem, és lám majd megduplázta a súlyát.
Sztem nagyon rosszak voltak a tanácsadóid, hogy a tápszerezést ösztönözték, azt olvastam, hogyha nem elég a tej, akkor is min. 2 hétig illik próbálkozni a tápszerezés előtt. És képzeld, az elején nálam is volt olyan, hogy evés után sírt, megmelegítettem a tejcsit (amit akkor még lefejtem) és egy cseppet sem volt hajlandó inni belőle, más alkalommal viszont még vagy 60-at bekajált. Na ebből én nem csináltam rendszert.
Nyugalom! önbizalom! és ne foglalkozz a tejjel, csak élvezd a szoptatás örömét, mert az KépKép vagy nem?? Biztos, hogy van elég tejed. Ki rémisztget folyton?? van vki a környezetedben, aki állandóan ijesztget?? nálunk az anyósom ilyen Kép
MÉG MINDIG KITARTÁS, ÉN NAGYON SZORÍTOK NEKTEK!!!!! Kép
Ha tehetném, esküszöm odaköltöznék hozzád egy hétre, és felépíteném azt az elveszett önbizalmat! Kép
Szmercsa
szmercsa

MEA!
Jó lesz neked is úgy, hogy szombaton jönnénk, illetve a Bali áthozna?ha neki nem gond. mert nem tudom Tomi mikor megy el reggel, ha nem túl korán, akkor vele is átjöhetünk, csak visszafelé kellene akkor a BalisegÍtségKép
már olyan kÍváncsi vagyok LÍvikéreKép tökjó, mert ő Billre is hasonlÍt meg rád is.
nem is kisfiús! miért látod annak?
mert rövid a haja?KépKépKépKép
Lilla csak Tomira hasonlÍtKép de nekem nem baj, Így is imádomKép
azt a kis tokás kis höri fejétKépKép

Megann,
most komolyan nekem nem lesz több tejemKép elszartam az elején, mert baromi fárasztó volt a fejés,és nem fejtem szoptatás után, mert uge úsztam a tejben, gondoltam Így is marad, mert a fejés csak arra jó, hogy több legyen...és szépen lecsökkent annyira, amennyi csak Lillának elég.
de meddig???
Nagyon be vagyok sz@rva, hogy mikor jön egy növekedési ugrás vagy mi, és állandóan kajás lesz , sÍrni fog,mert kifogy a cicim. vagyis, ugyanaz a paránk...Igaz, hogy enni csak 3-4óránként kap Lilla, de az "üres"cicimet, azt folyton adom neki, ha hajlandó elfogadni...mindÍg mérem, maximum 10grammot eszik belőle, vagy nem mérhetőt...tök gáz. én végül is szó szerint 1 mellből etetek...
zsofy

Kóbor,
látom Te interaktív vagy Kép szuper!!!

Megann,
még annyit, hogy a tej mennyisége nem mérhető a cici feszüléséből. Pl. volt, hogy nagyon aggódtam, mert nem volt kemény a cicim, és 90-et kievett belőle.
Felteszek még egy képet Képha nem baj.

szmercsa

Kép
szmercsa

Zsofy,
ne tegyétek ezt velem!!!!!!!!!
Én egyáltalán nem fejek, és van pont annyi, amennyi a babónak kell, koppra kieszi a cicit minden kajálásnál, és ez így normális, nem folyik belőle, nem kemény, nem fáj, nem feszít, pont természetes. Ahogy nő, ő edzi a cicit, éreztem, hogy ma újabb csatornákat nyitott meg, mert erős szúró érzésem volt a ciciben mikor kajolt többször is.
a szoptatás annyira természetes dolog, nem a fejésen múlik. Hagyjátok, hogy a természet végezze a dolgát!!! Olyan 1,5 hetente (eddig) volt 1-1 olyan nap, mikor a kisfiam gyakrabban éhezett meg, akkor lövi be magának újra és újra a mennyiségeket, nem kell aggódni. Van egy ismerősöm, neki most 5 hetes a gyerkőce, 3× volt tejláza szegénynek Kép a baba 3× újraindította a rendszert nála. Ki van ez találva Kép
A méregetés pedig nagyon gáz!!!!! nem szabad. Ha elégedett az arca, csillog a szeme, akkor nincs gond, és szépen kinövi a rucikat.
Tessék már abbahagyni a parát, hát ettől lesz problémátok!
szmercsa
bocsi, ha durva voltam KépKépKép ne haragudjatok, de ezt rossz olvasni. túl sok szakirodalmat olvastatok asszem
szmercsa

Szmercsa,
ez már csak így megy.Kép Cukorfalat!Kép

Tényleg, az én cicim is alapból plötyi, mégis eleget termelek.

Csak egy szó, mert nyüszizik a kicsi (a nagy játszik).

Zsófy,
nekem ugyanez volt az első gyerekkel, hogy féltem a növekedési ugrásoktól, és számoltam, hogy mennyi van még hátra, hogy fél éves legyen, és lehessen hozzátáplálni, de sosem!!! volt gond. Persze, hogy pont annyi a tej, amennyire szükség van, ez az igény szerinti szopi lényege. Ha túl sok lenne, mellgyuszi lenne belőle. Az ugrásoknál meg pár nap intenzívebb szopi után többet termel a cici. Nekem van olyan ismerősöm, aki végig egy mellből szoptatott, mert a másikat nem fogadta el a gyerek, és tök sokáig szopizott!

Muszáj mennem...

Kóbor
kóbor

Szmercsa,
egyetértek! (Ezt még muszáj volt, de most már tényleg rohanok!Kép)
Kóbor
kóbor

Azért félkezesen (másikban Csabi) hozzátenném, hogy az első babóval én is többet aggódtam egy kicsivel, szóval azért értem én az aggodalmakat, csak ne aggódjátok túl!Kép
K
kóbor

Lányok, nagyon szégyellem magam, én nagyon satnya vagyok, de még most is csak a hiányotok hajtott ide. Visszaolvasni nem tudok, de köszönöm az érdeklődő sms-eket, teszek fel egy-két képet, és holnap ígérem jövök ha tudok és mesélek is.
Tudom, hogy mindenki végigcsinálta amit most én, de nekem nagyon nem megyKép Nappal nagyon jó Lili, csak eddig még ülni se nagyon tudtam, meg állandóan elájultam, meg a gátsebemnél lett egy vérömleny, még nem tudni mi lesz vele, és a cicim is teljesen bedurrant, tegnap még vissza kellett menni az Istvánba, amiről nekem nagyon rossz tapasztalataim vannakKép Na mindegy. Lii amúgy tényleg jó gyerek lenne, mert nappal alszik, csak az éjszakák ne lennének, mert akkor fent van, és csak sír,sír,sír,sír, és nem tudok vele mit csinálni. Cicizne, de mégsem, mert ellöki, kapálódzik, ordít, tépi a mellemet, ami már tiszta vér, szóval valamit nagyon rosszul csinálok, de majd talán belejövök. Bimbóvédőt nem vesz a szájába, ma éjjel megpróbálom lefejt tejjel cumisüvegből hogy legalább a cicim jöjjön helyre. Mert nappal egész jól szopizik, csak éjjel nem akarja. Keveset eszik, pedig olyan nagyKép
Na egyenlőre ennyi. Nagyon nagyon hiányoztok, szeretnék én is olyan flottul csinálni mindent, mint ti, hogy jöhessek. De igazából mind fizikailag, de főleg lelkileg nagyon gáz vagyokKép Remélem holnap már jobbakat tudok írni.
És a képek:
Kép

Kép

Kép

Még fényképet sem csináltam róla itthonKép Gondolhatjátok akkor mennyire nem vagyok még önmagamKép De ma eldöntöttem, hogy bele fogok jönni. Csak ne jönne az éjszaka. Rettegek tőle!
És ma lesz az első fürdetés, amit én csinálok, attól is félek, de sikerülni fog.
Na egy picit próbálok visszaolvasni, amíg nem kezd el ordítani szegénykém.
Mindenkit puszilok, tényleg köszönöm a drukkolásokat, és igyekszem most már jönni.

Hari akinek nem mennek a dolgok

Kép
Kép
hari

HariKépKépKépKépKépKép
Nagyon örülök!!!
GRATULÁLOK LILIHEZ!!!elolvastad a lapomat a boritékban?
Kitartás!
Lili valszeg összekeveri a nappalt meg az éjszakát.ez meg nagyon fura,hogy nappal jól szopik, éjjel meg nem akar...???
Gondolj arra, hogy nem azért csinálja, mert idegesÍteni akar, csak szVrul van és beszélni nem tud, ezért sÍr...mondjuk tudom saját tapasztalatból,hogy mennyire iszonyú szar a gyereksÍrást hallgatni...
Harim, próbáld meg a hordzókendőt!nekem is tudod milyen a Lilla, de abban mindÍg megnyugszik és elalszik!fektetve bele tudod tenni a mini babyt is, és tuti be fog neki jönni!aztán ha elaludt, kipakolod belőle és alhatsz!
zsofy

Sziasztok!

Hari mégegyszer nagy nagy gratula! Nagyon édes a kislányod Kép
Kitartás! Oli is ezt csinálta az első héten, ahogy Zsofy mondta: felcserélte a nappalt az éjszakával. Aztán idővel helyreállt a rend.
Az első hetek nagyon gázosak, de arra kell gondolni, hogy csak jobb lesz... Kép

Megann! Én még a harmadik vagy negyedik napon is azt mondtam, hogy mindenki hülye, aki azt mondja, hogy a non stop szopitól több tej lesz, mert a gyerek még ugyanúgy üvöltött stb. Én fejni egy cseppet sem tudtam szopik után, mert mindkét cicimet totál nullásra szívta Olivér. A párom meg csak azt mondogatta, hogy hagyjam ezt abba, mert csak hozzászokik Oli az állandó cicizéshez, és aztán semmire sem lesz időm.
Hát nem szokott hozzá, mert most már ugyanúgy 2-3 óránként eszik, mint régen. És kellett hozzá egy másfél két hét, mire helyreállt a rend. Szóval nem egy-két nap...

Ildi

Kép
vrucsincá

Hari Kép

Fel a fejjel,bele fogsz jönni,szép lassan összecsiszolódtok majd...egyébkénkt LILID GYÖNYÖRÛ ÉS NAGYON GRATULÁLOK NEKED!!!!KépKépKép
Szuper,hogy ennyi várakozás után ilyen szép kislány a "jutalom"!Kép

Penna Kép és a többi homeo-s lányok!!!

Tegnap vettem 3 kis henger Arnica-t és 3 kis henger Urtica-t ez meddig lesz elég,mennyi golyó van egy ilyen kis hengerben???
Szerintem nincs ráírva vagy csak én vagyok vaksi???
Még nem akartam kibontani,mert csak jövő hétől szeretném szedni az Arnica-t a másikat pedig majd a csaszi után.....vettem fogkrémet is homeosat,mert tudom,hogy a mentolos cuccokat kerülni kell....és az evés ivás?azt lehet előtte,utánna mennyivel???

annamami (a kistudatlan)

PS::BENIANYU FENYÕ DÁNIEL IS GYÖNYÖRÛ!!!KépKépKép
GRATULA!!!REmélem minden OK!Kép
annamami

MegannKép

Remelem, hogy nem haragszol, ha a tobbi jo tanacs melle leirom az en tapasztalatomat is szopi ugyben, hatha valakinek jol jon.
8+1 hetes babam van es en is a szoptatas hive vagyok. Nalunk a tejmennyiseggel nincs gond, csak 3 hete kezdodott, hogy a kislanyom nem akart szopni. Egy hetig ugy evett, hogy 15 perc szopas, aztan orditas, gyurte a kezet a szajaba, en meg elkeseredve neztem, hogy talan nem eleg a tejcsi!? Odaig jutottunk, hogy 5-6 orat is vegigkinlodtunk eves nelkul. Az itteni vedonom(Belgiumban elek) tapszert ajanlott, mert szerinte lehet mennyisegi problemak vannak a hatterben, hogy nem eleg a tejcsi vagy lusta kiszivni a hatso tejet. Sirva mentem haza, es eldontottem, hogy nem adok tapit, mig nem tudom biztosan mi a gond, mert en tudtam, hogy van tejcsi, mert csorgott osszvissza, ha a baboca nem szopizott.
Masnap irany a doki,aki szerint a babonak( mint sok masnak babonak is) problemaja van az evessel(reflux), vagyis a tejcsi hig es a gyomorsavval visszafolyik a babo nyelocsovebe, ami aztan nagyon irritalja es faj neki, ezert nem szopik. Mindez azert, mert a babaknak a gyomra ilyenkor meg nem zar jol, de ahogy no, megszunik. Adott egy fajta szirupot, amit hasznaltunk 10 napig, es tenyleg igaza volt a dokinak, mert megszunt a siras, es aztan csak a cicin logott volnaKép
Ez nem jelenti azt, hogy nektek is ez lehet a problema, de soha nem tudhatja az ember!
Remelem nem untattalak!
Szoktalak olvasgatni titeket neha, es nagyon gyonyoru minden babaKép

Mindenkinek jo babazast,
LenkeKép
egyetlenke

Hari! Gratula ababóhoz és a nyereményhez is. Gyógyulj meg mielőbb! Nekünk az esti fürcsi és utána a szopi jó altatónak bizonyult eddig.

Megann! Ne idegeskedj, Pálma éppen most játsza, hogy sokkal többet van a cicin és mindig kér 3 óránként kaját (éjjel is). Tegnap este már mindkét cicit felkínáltam neki, hogy jóllakjon. Ha eleget iszol és pihensz, újratermelődik. Ne méricsgélj, én hetente egyszer mérem meg, kíváncsiságból. Fogalmam sincs, hogy egy alkalommal mennyit eszik, mint ahogy a tej összetételét se elemzem. Nem csak a mennyiség fontos, hiszen tudjuk, hogy napszakonként is változik a minősége. Addig lóg a cicin, amig el nem engedi, néha böfizik és visszateszem, mert nem ájul be azonnal, akkor van, hogy megint elfogadja.

Kóbor! Bocsi, hogy belebeszélek, de az a snugli, amit Róki vett egy nagyon praktikus kenguru, nem egy babazsák. Nekem az tetszik benne, hogy miután magadra applikálod, a babát kényelmesen be lehet rakni az eleje lehajtásával, nem kell egy zsebbe belegyömöszölni a kicsit. Plusz még a mamának háttal is bele lehet ültetni a nagyobbacska csecsemőt. De még én se próbáltam, csak elolvastam a használati útmutatótKép.

Benianyu! De jó hogy jelentkeztél! Ha van egy kis időd (két picivel nem lehet túl sok), írjál és fotózz nekünk!

Jó éjt mindenkinek!

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok

Tamó 4640 gr, 2 hete 4170-el jöttünk haza.
(NINCS mérlegem, és ma voltunk először a védőnéninél mérni. Bőven elég kettő, na jó, esetleg 1 hetente.)

Annamami
nincs ráírva hány szem, sztem olyan 50 körül lehet, legalábbis ezek a nagyobb bogyók, mint az UU vagy az Arnica, a 3 tubus jó sokáig elég.Kép
Evés ivás előtte-utána fél óra. Esetleg vizet lehet inni. Nyelved alá teszed a bogyókat, az a jó, ha minél lassabban olvdnak el.
Koffeint is kerülni kell, és a bogyókat a kupakból öntsd a szádba. (Kézzel és fémmel nem kéne érintkezniük.)

Hari
nyugi, majd belerázódtok!

Megann
én nagyon örülök az elhatározásodnak, és tovább bátorítanálak a minél ritkább mérlegelés (felesleges minden kajánál) és az igény szerinti szopi felé. Lógjon csak a cicin nonstop! Az a dolgaKép 2 óránként cserélj cicit, de amúgy ne nézd, mennyit eszik. Igény sezrinti szopit nem is lehet mérni, hiszen akár 10 perc múlva is visszakéredzkedhet, és az is lehet, hogy csak cumizik, nem is eszik igazán.
Drukkolok neked továbbra is!

jó éjt
p
penna

Gratulálok minden babához, gyönyörűek!

Hari!

Andris is randalírozik az éjszakai szopiknál. Olyan, mintha elfelejtené, hogy hogy kell, nem akarja bekapni a mellem, kibokszolja a szájából, nem hajlandó szívni. 15-20 perc is eltelik, mire ráveszem, hogy rendesen megszívja és amikor jön már a tej, akkor megnyugszik annyira, hogy hajlandó rendesen szopni. Tisztára olyan, mintha egy hosszabb alvás után elfelejtené, hogy mi a dolog technikája. A nővére ezt sohasem csinálta, remélem Andris emlékezete is egyre javul és egy kis alvás után is fog emlékezni arra, hogy mit kell tennie. A babáknak is bele kell jönniük a szopiba!

Ayse

ayse

Jóreggelt,

Most jöttünk meg a reptérről, kivittük Davidet és elbúcsúztunk. Ennek érdekében hajnali négykor keltünk, mondjuk Zsuzsa amúgy is fel szokott kelni enni, de persze a saját kis gyomra szerint, nem keltegetésre. Nem is nagyon akart felébredni. Szegény David nagyon parázik az út miatt, mindig úgy száll fel egy gépre, mint aki a saját kivégzésére indul, ez engem is megvisel pedig én nem is félek a repülőutaktól, de ilyenkor az én fejembe is beülteti a baljós gondolatokat. Meg olyan lehangoló üres lakásba visszajönni. Úgy volt, hogy átmegyek anyukámhoz erre a két és fél hétre, de nem igazán fűlik hozzá most a fogam, mindent össze kéne pakolni, felcuccolni, szóval macerás. Még kiskád sincs ott, meg csak egy matrac nélküli utazóágy. Vinni kéne az összes kis ruháját, a fejőeszközöket, a computert hogy tudjak min forditani.... és még sorolhatnám. Persze itthonmaradni egyedül sincs kedvem.

Ma du megyek a hat hetes kontrollra... ehhez sem fűlik a fogam, meg a hálapénz átadásához sem. De muszáj, mármint menni, mert szerintem valami gebasz van a gátvarratommal. Már begyógyult, de van egy kemény, fájdalmas dudor, szerintem összecsipett szövetet mikor varrt, és most az dudorkodik ott. Nem tudom mit lehet vele csinálni, az a sanda gyanúm, hogy le kell vágni, és újra összevarrni... aminek szintén nem örülök, de hát nem dudorodhat ott, mert ugye a házaséletbe elég keményen belezavar.

Ja, és újra elkezdtem vérezni. Már egy másfél-két hete tuti nem véreztem, most akkor ez a szülés utáni folyás folytatása, vagy ez a menstruációm? Ezt honnan lehet tudni?

A jó hir, hogy lemázsáltuk Zsuzsát tegnap, 5420 gramm, tehát lelassult a félelmetes iramú súlygyarapodása, múlt hét óta "csak" 130 grammot hizott. Az azelőtti héten 200-at, és az azelőtti két héten hetente 400-at.

Tegnap este először Anyukámra hagytuk őt 2 órára, mig mi elmentünk búcsúvacsorára. Szegény Anyut kicsit sajnáltam, hogy azonnal a mélyvizbe dobtuk őt, az esti nyűgi kellős közepébe. Mondta is, hogy 1 órán át nyűglődött a baba, semmi se volt jó (ahogy nekünk is szokta), aztán beájult rajta (ahogy nekünk is szokta). Úgyhogy minden a legnagyobb rendben ment.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari!

Gratulálok a gyönyörű babához!!! Ne ess kétségbe, az eleje NAGYON nehéz a babával, pláne ha egyedül is vagy. Próbálj meg vele aludni mikor ő alszik napközben, mert valószinű a fáradtság is rátesz pár lapáttal a hangulatodra, és ne felejtsd, most újabb hormonkavalkád van!!! Azért vagy ennyire ki lelkileg. De el fog múlni nemsokára. Ezt a periódust át kell vészelni.

Gátseb: meleg / forró (amennyire birod és jól esik) zuhannyal öblitsd le napjában többször, a meleg serkenti a vérkeringést és elősegiti a sebgyógyulást! Nekem nagyon jól esett, csak tényleg két szopi között a mosakodás mellet már alig jutott bármi másra időm.

Ha van elég tejed és nem félsz a cumizavartól, akkor az is megoldást jelenthet számodra, hogy lefejsz egy etetésnyi kaját neki, odaadod a babát a párodnak vagy valakinek akiben megbizol, te meg egy füldugó társaságában átalszol egy etetést és kipihened magad. Mióta Zsuzsa cumiból is eszik, és ha nagyon fáradt vagyok, oda tudom adni Davidnek hogy kialudjam magam, sokkal jobban birom a strapát. Az első pár hét nagyon kemény, te is ki vagy merülve testileg/lelkileg a szülés után, a baba is új, még teljesen kiszámithatatlan/rendszertelen, kialvatlan is vagy, szóval nehogy azt hidd, hogy te nem birod. Ez tényleg ilyen nehéz. De fel a fejjel, nem tart örökké, nemsokára kialakul egy rendszer, és minden jobb lesz!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Apropó cumi és esti etetések...

Zsuzsa is az elmúlt két nap alkalmával eljátszotta azt, hogy az esti nyűgi során cumisüvegből elfogadta az anyatejet, de a mellemen sirt. Nem is örültem ennek a megoldásnak, hogy akkor cumisüvegből adni neki a lefejt tejet, de David idegeire való tekintettel hagytam őket cumizni. Mindkettőjüket megnyugtatta. :P De ebből nem csinálunk rendszert, kislány! Lehet, hogy este nehezebben jön a tej, de ott van!

(Apropó, Megann, azt olvastam, hogy estefelé nem kevesebb a tej, hanem a tejleadó reflex nem működik úgy mint napközben, és lassabban folyik a tej. De ettől még van! Tehát valószinű Léna is, csakúgy mint Zsuzsa, kiszaszenolta magának, hogy ilyenkor könnyebb a cumiból kiszivni. A kis lusták!)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na mi van, korán van még? Kép Látom, magammal beszélgetek...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de a két etetés közti 3 (vagy 4) órát honnan számoljátok? Onnan, amikor elkezdtek etetni, vagy onnan, amikor befejezitek? Csak azért, mert én onnan, amikor elkezdjük, de mostanában Gergő így sem bírja ki a három órát. És felmerült már korábban bennem, hogy lehet, hogy a kaja végétől kéne számolni, de akkor aztán végképp nem bírná ki.

Hari!
Gratulálok én is a gyönyörű babóhoz!!! Kép Kitartás, szépen beindulnak nálatok is a dolgok. Csatlakozom Rokicához, minél sűrűbben zuhanyozd a gátsebed. Tudom, hogy nem mindig van rá mód, de én pl. óránként jártam, sőt minden pisilés után is. Igaz, nekem jobban esett a hűs víz, mint a meleg. Bár én már a kórházban is ezt csináltam, és mire a kórházból a harmadik napon hazajöttünk, már nem is éreztem semmit.
Szerencsém volt.

Képzeljétek, valamelyik este rámjött a dili, és gondoltam, fürcsi után szépen felöltöztetem Gergőt azokba a ruhákba, amiket ugye megvettem neki, de egyszer nem volt még rajta, mert nyári ruhák. Gondoltam, jó lenne legalább egyszer megnézni, hogy is áll(na) rajta. Szegény gyerek egy darabig tűrte, hogy egyik ruha le, másik fel, aztán persze eszméletlen ordításba kezdett. Én hülye... Na mindegy, pont akkor kezdett ordítani, amikor a legédibb ruha volt rajta. Le is fényképeztük, íme.

Megann, és akik vettek már itatós üveget! Tudnátok nekem egy képet feldobni, hogy hogyan is néz ki? VAgy valami helyet, ahol meg tudom nézni! Nagyon megköszönném. Esküszöm, két napja Gergő tök azt produkálja, mint Megann Lénácskája.
Cici a szájában, és úgy üvölt, rúg kapál, majd' letépi rólam a ruhát, vagy éppen a mellemet markolja eszméletlenül. Pedig tej még spriccelt a ciciből rendesen. Most vagy a hasa fájt, vagy "cumizavar" szindróma.
Férjem tanácsára odaadtam neki a cumisüveget, és láss csodát: rögtön elszállt minden baja, a kis kezei nyugodtan pihentek maga mellett.
Hát, rögtön bevillant MEgann, meg az, hogy valami itatós cumit is emlegettetek.
Segítsetek légyszíííííííí!!!

Kuha (és Gergő, aki ma 6 hetes és 5 napos)Kép
Kép

Kép
kuha

HariKép

Én is gratulálokKép Tényleg gyönyörű a babádKép
Ne légy elkeseredve!!! Az eleje tényleg nagyon nehézKép
De te is bele fogsz jönniKép ,úgy mint itt mindannyian!Kitartás!

Emlékszel?? Én a szülés után vagy 5 héttel kezdtem újra írogatni ide!
Nekem ennyi idő kellett ,hogy belejöjjek a hétköznapokba.
Egy jó tanács!!
Te is inkább pihenj-aludj minél többet a babával.

Mi itt leszünk akkor is ,mikor már kipihented egy kicsit magad és sikerül összehangolódni a babávalKépKépKép

Tejcsi téma:

Van ,hogy én is úgyérzem ,hogy kevesebb a tejem.
Kezdek eljátszani a tápszer gondolatávalKépaztán kicsit sűrűbb szopi után másnap már javul a helyzet.
Csak tényleg olyan hihetetlen ,hogy egyszer kevesebb máskor több termelődhet benne.

( ZsófyKép Nekem a jobb cicim a selejtesebb, de én midkettőből szpotatok.Felváltva
Lehet ,hogy abból kevesebett eszik , de akkor előbb kap a másikból.Szerintem még sosem maradt éhen a manómKép
Mert ha kell akkor mindkettőt megkapja egy szopi alatt.

Na megyek mert magyünk méreckedni a védőnénihez!

SzmercsaKép
Nagyon cukorfalat a te fiad isKép
AngelaniKép
Erhard baba is nagyon aranyos a fürdős képen IS!!Kép
csillam

nna, tegnap a selejteset el se fogadta, csak a jót...cicit.Lilla.
én meg megint adtam neki tegnap este fél germicid-c-t,mert sehogy nem nyugodott meg és annyira fura voltKép
most megyünk 11-re a gyerekkoriba Gyulára.
zsofy

Sziasztok!

Kész vagyok... Olikám reggel négy óta másfél óránként szopik 100 grammokat, az idő is pont másfél és az adag is pont 100 gramm. Növekedési ugrás lehet? Még csak 10 óra, de lassan már megette a napi adagját.

Az enyém pár ráadásul megőrült. Kitalálta, hogy még egy munkát vállal. Egyébiránt diszkózik, ami azt jelenti, hogy péntek szombat vasárnap éjjel dolgozik, napközben a kicsitől semmit nem tud aludni jóformán (kb. 3 órát) szóval szerda mire kipiheni magát, addig tök fáradt, feszült stb. Nem tudom, hogy hogy gondolta, hogy hétközben is dolgozna... Meg mertem neki mondani, hogy nem akarom, és totál kiakadt. Arra viszont nem tudott válaszolni, hogy akkor mikor lesz velünk, és milyen állapotban, ha nem lesz itthon, vagy hulla fáradt formában.
Anyagilag szerencsére egyáltalán nem szorolunk rá, hogy hétközben is dolgozzon, szóval nem is értem az egészet.
Szegény kicsikém csak bámult a nagy gomb szemeivel, ahogy veszekedtünk Kép Aztán eldöntöttem, hogy nem veszekszem vele, és nem idegeskedem, mert az nem jó sem a bébinek, sem nekem. Ha az apukája nem veszi figyelembe, hogy nekünk mi lenne valóban jó, akkor majd más módszereket alkalmazok. Haza megyek pár hétre Apuhoz, aki 250 km-re lakik tőlünk, és majd rájön a drága, hogy mi a fontosabb, az hogy együtt legyünk, vagy hogy pénzt hajhásszon.
Bocs lányok, hogy regényt írtam, de muszáj volt kiírnom magamból...

Ildi

Kép
vrucsincá

Hari
Kitartás, mi is így kezdtük, és még most is vannak gondok.Majd meglátodKépKitartás!

RÓKICA
mi a külömbség a te snuglid, és a babazsák között?David mikor jön meg?Lehet, hozatnék Veletek egyet, ha nem gond.

Köszi
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Bocsi hogy nem válaszoltam... a két Snugli tök más... nem is tudom, miért hivják a magyart is annak, sokkal jobban illik rá a babazsák elnevezés.

Szóval az én Snuglim egy orkán anyagból készült kenguru, aminek van négy luka oldalt, meg van rajta egy csomó csat amivel magadra lehet applikálni. A babazsák úgy néz ki, mint egy rendes szövet hátizsák, csak elöl veszed fel.

Itt egy kép a babazsákról: http://www.bababolt.com/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=47

És itt egy kép a Snugliról: http://www.snugli.com/pr/sc/prsc_comfvent.phtml

Tök másképp néz ki.

Szóval én a magyart nem próbáltam, lehet hogy az is tök jó, de mindenesetre nem ugyanaz. Én az enyémmel nagyon meg vagyok elégedve, a baba imádja, most is ebben alszik rajtam. De hozzá kell tennem, hogy ez abszolút babafüggő, hallottam olyan babáról aki nem tolerálja. A snugli.com -on találsz még másfajta Snugli-t is, mert én a legolcsóbb verziót vettem, vannak drágábbak amiket háton is lehet hordani (az enyémet csak elöl), meg fémvázasak.

Majd ha kiszáll belőle a kiscsaj, lefényképezem, hogy hogy néz ki kibontva, mert ezt teljesen szét lehet csatolni hogy ki tudod teriteni, ráfekteted a babát, és úgy csatolod be. Én igy szoktam.

Dudukly!

Ugyan még nem próbáltam először magamra venni a Snuglit, és úgy beleszuszakolni a gyereket, de szerintem egyszerűbb ha az ágyra terited, becsatolod a gyereket, és úgy veszed magadra, mert azért elég szorosan fogja, nem biztos hogy felülről bele tudod gyűrni. Bár a tied egy felsőbbkategóriás mint az enyém, lehet abban meg lehet csinálni, hogy csak beledugod. Úgy látom, azon több mindent lehet állitani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

KépKép

Picit már sikerült beleolvasnom a topicba. Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat és az üdvözlést! Nagyon kedvesek vagytok! És nagyon hiányoztatok nekem.

Igaz, hogy nincs sok időm, de Dani eddig nagyon jó baba. Csak Benit sem akarom elhanyagolni és ő elég sok energiát elvesz. Danibaba jól eszik, jól alszik. Van sok-sok tejecske. 4 naposan már 4 és utána 3 órát aludt éjjel. Ma már főztem is reggel. Ha most elalszik, akkor befejezem a házimunkát és megpróbálom leírni a szüléstörténetet.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Zsofy!

Lehet, hogy ismét ismétlek valakit, ezért előre is elnézést. Akkor sem fogadja el a rossz melled, ha esetleg hónalj tartásban próbálod meg rárakni, vagy esetleg kereszttartásban???

Kuha!

Kérdezhetek? Remélem, nem fogsz megharagudni. Nem értem, ha azzal küszködtök, hogy kevés a tejcsi, akkor miért kell kibírnia három órát Gergőnek. Csak a keveset is elapasztod így. Gergő bepörög, mert éhes, Te ideges vagy mert ő éhes, az idegesség miatt a tejleadó reflexed nem feltétlenül működik úgy, mint nyugalomban ....
Remélem, érted, hogy mit akartam. Lehet, hogy rosszul látom a dolgot, meg ugye nem is ismerek minden részletet, de ez így nekem nem kerek.

A pótlást nem kell feltétlenül cumisüvegből adni. Lehet pohárból, van erre a Medelának egy pohara. Vagy főleg olyan babáknál, ahol már a cumizavar gyanúja is képben van, és még a tej is kevés nagy csodákra képes az SNS (Szoptanít) készülék.

A poharat megtalálod a http://www.tiva-med.hu/medela.htm lapon, a lap majdnem legalján. Az ára 200 Ft, ha jól láttam. Ugyanezen a lapon kicsit feljebb megtalálod az SNS készüléket is. Sajnos a Medela honlapja éppen nem működik valamiért, mikor ezeket a sorokat írom. Ott részletes leírás van az SNS-ről. Azért az angol linket ide rakom: http://www.medela.com/NewFiles/pdfs/SNS_Ins_3-langIns.pdf , de ha majd működik az a www.medela.hu , akkor ott is megtalálod ugyanezt magyar leírással. De egy magyar nyelvű használati utasítást, találsz itt is: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohet41

Elnézést, hogy már megint jó hosszan benéztem hozzátok.

Zita
pzita

Ildi:

Együttérzek veled, az én páromnak is vannak érdekes megmozdulásai, sajnos neki ellenkező irányban, hogy le akarja adni a tanulóit, és bizonytalanabb pénzforrásból akar megélni (újságirás). Õ azzal a felkiáltással feszegeti a témát, hogy itthon akar velünk lenni, ami szép és jó és dicséretes, de mivel már amúgy is sokat van itthon (ami közben mondjuk irhatna is), mi meg erre nem szorulunk rá. Kép Hogy mindkét szülő egész nap itthon legyen, mig a számlákat nem tudjuk kifizetni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pohár pótláshoz:

Az Istvánban teljesen mezei üvegpohárból adták a pótlást a kétnapos Zsuzsának, és behörpintette abból is. És nem ördöngösség, mert friss anyukaként én is le tudtam csurgatni a torkán. Csak arra kell vigyázni, hogy az üveg jó vastag legyen, ne vékony, mert az szerintem törékenyebb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki
sztem jól teszed, hogy nem mész anyudhoz.Inkább ha megoldható Õ menjen hozzátok.
Mi 3x aludtunk anyóséknál.A nappalok jók voltak, mert egész nap a levegőn volt Márk, és elnyomta. De az éjszakák katasztrófák voltak.A gyerek lefekvés előtt a szopi után 3/4 órát üvöltött (pedig nem szokott).Egész éjszaka kalimpált, hasonászott még akkor is mkor nem az utazóágyban aludt(ami egyébként egy nagy sz@rKép)hanem mellettem.Én persze semmit nem aludtam, (rajtam kívül mindenkiKép)nappal így aztán hulla voltam.
Persze itthon, a kiruccanás után semmi gond nem volt Márkkal.Így rövid úton beszüntettem.

Õk is érzik, hogy nem steimmel újfent valami körülöttük.Örüljünk , hogy bennünket megszoktak.Nem kell még egy új helyet is próbálgatni,saját tapasztalataim szerintKép

üdv
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Rokica
köszi!
Már csak azt mond meg,hogy atédben fektetni is lehet, és hogy uú.a hónaljnál tartja a gyereket.
David egyébkén mikor jön meg?
Szted a te snuglid jobb mint ez a magyar?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziazstok!Kép

Ne harizzatok, semmi időm mostanában írni.
Lívike sírós és alig alszikKép

GRATULÁLOK BENIANYUNAK ÉS HARINAK!!!!KépKépKép
NAGYON ÉDIK A BABÁK!!!!!KépKépKép

Hari!Kép

Kitartás!!!Lesz még jobb is, csak össze kell kicsit még szoknotokKép

Zsófy!Kép

Valahogy összefutunk majd.Ok?

Lehet majd délután elmegy Bali érted vagy együtt megyünk Livikével.OK?

Mert előtte dolgozik még Bali.

Majd megbeszéljük telcsin.

Ja a cumik és acumisüveg is nagyon bevált amiket küldtél.Nagyon köszi!
És a pelusokat is köszi.
Eddig a Pamperst hozta el Juci de majd elhozzuk a többit is ami még jó LivireKép
Azért hozd el Peg Prego tatyit hátha megtetszik akkor megvezsem tőledKép
Várunk már hazaKép TiteketKép!!!!

Na megyek mert egyszerűen SEMMIRE nem jut mostanában időm.

Ti hogy csináljátok gyerek mellett meg a többi házt.dolgot stb???????

Egyszerűen még néha enni sincs időm mint ahogy Angelaninak semKép

Hihetetlen annyira keveset alszik Livike.
Neketek is????

Na leléptem.

Mea
mea

Tényleg annyira édes és szép minden babánk itt a topicbanKépKépKép

Ja egy kérdés az ESPuMISAN az folyékony vagy tabletta????

Mert mi kiváltottunk valami gyönygöket de az nem a felnőtteknek való?????

Vagy csak egy van???????

HELP PLEASE!!!Kép

Mert kemények az estéink Livikével!!!!KépKépKép
És ez az Infacol tényleg szar!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!
Ildi! Azt hiszem, hogy én hallomásból ismerlek téged. A férjed nevét nem akarom leírni, mert nem tudom, hogy jó néven vennéd-e. Én az Iza sógornője vagyok, ha ismered akkor jól tippeltem, ha nem akkor bocs! Amit a férjedről írtál, a fiatok neve és a szülés időpontja stimmel, Baja pedig elég kis város.
Ha mégis tévedtem akkor mégegyszer bocsi!
Üdv.:Angi
cipó

Róki!
Lehet, hogy hülyén írtam, pont azt akartam mondani, hogy az amcsi snugliba nem kell beleszuszakolni a gyereket, mert a leírás alapján miután felcsatoltam, le lehet hajtani a gyerektartó zsákot és simán belefektetni. De valószínű a Te tapasztalatod többet ér mint a kézikönyv (RTFM?Kép 9. oldal http://www.snugli.com/content/cs/pi/BackPack.pdf). Akkor most otthon maradsz?

Mea! Espumisanból van suspensió is, 30 ml. Gyöngyöt ne adjál a babónak szerintem!

Még jövök, most megpróbálunk útlevelet csinálni a kis hörinek.

D
dudukly
Isaszeg

RokicaKép,
tök egyetértek. Simán lehet normál pohárból itatni a babát. Nem kell sem csőrös sem speckó pohár.

Hari, BenianyuKép,
nagyon szépek a lurkók. Gratulálok, és sok tejecskét kívánok.
Gyertek, amint tudtok!!!
Kati
Vendég

Mea!

A gyöngy nem gyereknek való. Az emulzió Espumisan L névre hallgat, a részleteket olvashatsz róla itt: http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_inf&param=0100000018901

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Végre alszik a kis manó evés helyett, már megette a napi betevőjét Kép Amikor pótlást kellett adnom Olinak, én pohárból adtam kiskanállal. Elég macerás dolog volt Kép legalább 4 kezemnek kellett volna lenni, hogy tartsam a gyereket, nyissam a száját, dőltsem a poharat és kanalazzam a tejcsit a gyerkőcbe, de nem kockáztattam a cumit, nehogy rászokjon, vagy ilyesmi. Nekünk játszócumink sincs, nem is akarok adni neki. Az a medelás pohár jó dolognak tűnik, eszembe sem jutott, hogy simán is meg tudnám pohárból itatni a kicsivel a tejcsit.

Angi! Kicsi a virtuális világ is, úgy tűnik Kép
Persze, hogy ismerem az Izát. Rólad is hallottam már Izától. És talán találkoztunk is már nyáron a Tescoban, csak úgy messziről. Emlékszem, hogy mondta Tamás, hogy te vagy az Iza sógornője.

Ildi

Kép
vrucsincá

Helló!

Kuha, Vrucsinicá, többiek...

Minden tiszteletem azoké, akik tudják a siró, rugkapáló babát pohárból vagy kiskanállal etetni..
Én teganp megpróbáltam kb 30 ml(egy madelás bébipohár), mennyiségből min. 10 mellé ment, illetve rucira, pelusra stbKépKép
Nem tudom ti hogy csináljátok....

Na tul vagyunk az első cumimentes napon...kivagyok...
Nem azrét mert Léna visit(mert nem is visit annyira), hanem az aggodalomtól hogy nem eszik eleget....

Éjjel megint 1 kor és 5 kor és fél 8 kor ébredtünk...100-110-70 et evett, és 5 kor ismét fejtem a használt ciciből 50-et..KépKép
Viszont ezekkel a nappalokkal nem boldogulok, a 60-70 az nem lehet elég neki...KépKépKépKép

Most lementünk Gyöngyösre délelőtt, beiratkoztam a fősuliraKép(végre valami változatosság, csak még azt nem tudom hogy mikor fogok tanulniKépKépKép9, Léna meglepőten jól birta végigaludta az egészet.., ott ettün egyszer fél 11 kor, nem tudom mennyit, aztán ahogy hazajöttünk ismét cicire raktam dél fél egy körül hát valami 20-30 at evett, pedig próbáltam még adni neki a cicit, de nem akarta elfogadni, szinte ma egész nap alszik...
Én már rosszat sejtek...KépKép
Olyan hülye vagyok...
Mindig rosszra gondolok,.....
Már kérdeztem a férjem legörbülő szájjal, hogy nem lehet, hogy már veszti el az erejét, hogy szivjon és egyen????KépKépKép
Ugye ez nem lehet???KépKép
Csak alszik és alszik és alszik....

Kuha!

Nekem Minimi irt egy etetőt- szintén madelás, itt tudod megnézni:
http://cgi.ebay.co.uk/Medela-Haberman-Feeder-baby-feeding-bottle-BRAND-NEW_W0QQi temZ7718294625QQcategoryZ20402QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Azt hittem hogy nincs itthon ilyen de megnéztem a Minimanóban tegnap és van .....Valami 5700 ft...Már bánom hogy nem vettem meg azonnal, de talán ma meg tudom venni, kicsit sokalltam az árát, de hát jobb mint a sima cumisüveg(pláne Avent, amiből szó szerint folyik a lé, ha fejreállitod az üveget...)

Hét én másról nem tudok, meg vettem ugyanitt bébi itatópoharat madelás 290- ért de hát nem voltam valami ügyes vele, olvasd föntebb...

Most már a férjem is kezd kikészülni, azt monda fizet amennyit kell, csak beszéljek már Sarlaival az Istvánban, vagy bárkivel, aki ért ehhez....

Hát én továbbra is kételkedem...de hát egy pár napig kitartok...hátha lesz eredménye....

Ezzel a madelás itatóval se ajánljátok, hogy pótoljak?????
Ugyan oda jutunk mint eddig???

Vrucsinicá!

Amikor kiskanalaztál, honnan tudtad, hogy Oli jóllakott???
Nem nyitotta a száját???Kiköpte a tejet??
Vagy mi volt a jel...hogy elég???,

megann
5+1

Kép

Kép
megann

Megann, ugyan nekem még nincs saját tapasztalatom, de szerintem egy baba sem halasztja éhen magát.

Arra figyelj, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy a baba bámilyen megnyilvánulását éhségnek értelmezel, és akármiért sír, enni kap.
Ez később esetleg problémát okozhat.

Uxi
39+1

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

parapara...
megjártuk a gyerekkórházat...már csak Lilla hasfájását járunk kivizsgáltatni.
most Klion kúpot kapott, meg normaflore-t
amit 1dl vÍzben vagy valamiben feloldva kell neki a tap folymán apránként beadnom. szóval nálunk is jön a poharazás...
Megkérdeztem a védőnőt is,nem gáz-e a klon, de azt mondta az az adjunktus aki felÍrta szaktekintély, ne fossak, adjam a gyereknek amit mond.
hát,jó.adom.
Lilla valami vékonybél szindróma tüneteit mutatja, kaphatott egy kisebb fertőzést, aminek hatására felborult az egyensúly odabennKép
de most majd meggyógyulKép
10nap múlva kontroll megint, és ha nem gyógyulna meg, akkor megyünk a gastroenterologushoz ott a gyerekkoriban. de remélem erre nem kerül sor.
viszont mondta a dokinő, hogy nem szabad az erős csecsemőkori hasfájással szórakozni és mindenféle bigyóval kÍsérletezni, mert könnyen krónikussá válhat a dolog.
azt mondta, a nemkakilás is Lillánál egy tünet.

drukkoljatok, hogy Lilla jobban legyen!
illetve meggyógyuljon és a boldog háromhónaposok életét élhesse két hét múlva!Kép
most itt szundizik még a kocsiülésében mióta hazahoztam, de örülök,hogy alszik, nem akarom felkelteni. úgyis mindjárt kel...

Mea,
Tomi tegnap meglátta a táskát és nem engedi eladni,merthogy azt meg ő vette Lillának, és ha viszi a Lillát, ő abba fog pakolni...valszeg erre nem fog sor kerülni, de hát mit tegyek, ő vette anno, Így nem hozom.ne haragudj!
amúgy sem illene a babakocsitokhoz és nem is egy nagy szám.csak Tominak fontos, hát nem akarok erről vitát nyitni vele,hogy van nekünk a katicás meg minden, ha kell neki a "táskája",hát maradjon.úgy látszik neki is fontos,hogy amit vett a lányának, azt használjaKép,ez meg pozitÍv.
Balival ma beszéltem, mert a Tomi felhÍvta a kiállÍtás miatt, aztán adta nekem egy kicsit őt,
vele is abban maradtam, hogy akkor majd ha Maroson leszünk, beszélünkKépa babatali ügyébenKép
Ti is átjöhettek ,csak ugye nálunk nincs túl sok hely, mert ugye anyáék háza még nem babacentrikusKépnálatok meg be tudjuk pakolni a csajokat a járókába, ilyesmi.

Remélem,hogy Lilla jól viseli az utat!

Kismama Szilvi,
szerinted akkor Lilla se fog jól aludni az új helyen?

IldiKép
az biztos, hogy apának hatásos lesz, ha egyedül marad!Mikor én berágtam, mert Tominak se volt semmi ideje ránk, akkor filóztam, hogy elmennék egy hotelszobába csak addig, hogy jól meglepődjön, -elborult hormondilis női agyam...-
de elkezdtem filózni, hogy mi van, ha hideg lesz pl. a fürdetéshez, meg kell vinni a kiskádat is, a ruhát,babaágyneműt...és gyorsan letettem az ötletemről és inkább sÍrtamKépKépKép
utólag vicces...
tudom apukád nem hotel, de nem olyan könyű egy babyvel elillanniKép
nem tudjátok normálisan megbeszélni pároddal?
Mondjuk én se tudom, de már beletörődtem...a Lillus apja is csak ki-be szaladgál a mi kis életünkben, ne hidd, hogy nem értelek meg.
Õ meg rendezvényszervező és most a debreceni Teremcrosst csinálja a Kawasaki-nak...alig látom...hétvégén is én "pihenek"Lillávan anyuméknál, ő meg csak aludni jön majd meg esténként...nagyon szar, tudom!
Próbálj hatni apára,hogy ne tegye már tönkre a családi meghitt együttlétet, mondd neki, hogy a fia majd félni fog tőle, azt hiszi majd, hogy idegenKép!ha ilyen keveset látja!
nálam ez hatni szokott.

Pzita,
trükközök én selejt-cici ügyben,eddig el is fogadta a selejtet is előételnek, de tegnap nem volt hajlandó,csak a másikból enni...a selejttől ordÍtottKép
zsofy

Itt vagyok újra. Kép Kép

Danibaba itt alszik az ölemben. Finom pihipuhi, meleg jó illatú baba. Ebéd, házimunka kész, aludni nincs kedvem, net-time van!!! Szép az élet!!! Kép Kép Kép Remélem, ez nem csak ma lesz így.

Szüléstörténet:
Odáig megírtam, hogy múlt hétfőn kellett volna hivatalosan befeküdnöm, de hazaküldtek még egy napra, mert nem volt hely. Kedden vissza. Egy 4 ágyas kórterembe kerültem, egy ilyen van csak itt a Szent Imrében és azoknak van fenntartva, akik túlhordás miatt kerültek be. Ehhez képest még aznap este 3 frissen szült anyuka lett a szobatársam helyhiány miatt.
A következő 3 napban napi két NST-t csináltak, vizsgált a szülész is és a szülésznőm is, de semmi fejlemény nem volt. Szerdán oxitocin terheléses NST is volt, de a baba szívhangjai teljesen jók voltak és ahogy levették az infúziót abbamaradtak a mesterségesen keltett fájások.
Szerda estére kezdtem kicsit depis lenni, hogy minek vagyok bent linkre a kórházban, aludni nem tudtam, mert 3 baba sírt éjjel felváltva. Könyvet olvasni nem volt türelmem, újságot kiolvastam százat és ugyanennyi rejtvényt is megfejtettem.
Elhatároztam, hogy másnap kimegyek egy kicsi sétálni. Én hülye, becsületes, szóltam, hogy kimennék, de kiderült, hogy az utcára tilos, csak a kórház udvarára lehet. De kilógtam, sétáltam a napsütésben, rögtön jobb kedvem lett. Mondjuk a szülés ettől sem akart beindulni.
Aztán péntekre virradóan már éjjel kezdtem érezni méhösszehúzódásokat, bár elég rendszertelenül. Reggelre már 6-7 percesek lettek, már kezdtem azt hinni, hogy ebből lesz valami. Méhszáj két ujjnyi. Csakhogy ez még este 9-kor is így volt, egész nap 6 perces fájásokkal. Közben a dokim lezavarta a magánrendelését is, meghagyta, hogy hívjam, ha van valami. De nem volt…. 10 körül kezdtek egyre hosszabbak és erősebbek lenni a fájások, a dokim visszajött, megvizsgált épp egy erőteljes fájás közben, ekkor megrepedt a burok. Innen már nagyon gyorsan és intenzíven zajlott a szülés. A szülésznőm, aki egy angyal, végig segített, fogta a kezem, itatott, tartotta bennem a lelket. A doki is nagyon profi volt. Ketten együtt pedig nagyon nagy csapat!!!!! 00:25-kor, gátmetszés nélkül bújt ki Danibaba. Kép 3050gr, 52 cm, 9/10 Apgar értékkel.
Utána már hamar elment az idő a kórházban, a 4.nap jöhettünk haza. Ügyesen rákapott a szopizásra, hamar beindult a tej.
Tegnap már én vittem Benit oviba és mentem érte, reggel Apa, délután a Papa meg bébiszitterkedtek addig. Nem szeretném elhanyagolni, nagyon kell neki most a figyelem. Sokat mesélek, beszélgetünk.
Most minden nagyon szép és jó, remélem így is marad. Kép

Megjött Apa, kajálunk, aztán megyek Beniért az oviba.

Minden baba nagyon édes a képeken!!!!!!

Hari, neked külön kitartás, hogy minden rendben legyen és beálljon a rend!!!

Pusz
Benianyu

benianyu

Megann, egy csepp időm sincs írni, így csak ennyit: a fenébe már azzal a mérleggel!!! Miért ne lehetne elég neki nappal, amennyit kér, ha egyszer nem kér többet? Lehet, hogy ő inkább éjjel eszik (egyébként kicsit idősebben, kb. három hós korától pont ez lesz a helyzet, nappal alig eszik majd, inkább nézelődik, éjjel meg ébreszt egy csomószor, hogy szopizzon), akkor megeszi a nagy részét a szükségesnek, nappal meg csak pótol. Dobd már ki a mérleget az ablakon! Ne aggódj annyit!!!

Üvölt Csabi, rohannom kell...

Kóbor
kóbor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: