A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zita gyönyörű a kisfiad! Szerintem semmi gond se lehet vele, az meglátszana a kis bőrén, stb.. Ráadásul nem is tűnik soványnak (vagy csak jól öltözteted. Kép

Hajni
hajni_

Csibe!
Ne a profilba keresd, hanem a fotóalbumokban. A legfrisebb albumok között Apáti család albuma. Ott mi is rajta vagyunk.
Zita
zita_29

Sziasztok!
Kösz a Márkot dicsérő mondatokat!
Hajni!
Látnád meztelenül. A ruha sokat számit. Ha nagyobbak lesznek a gyerköcök összehozzuk őket. Ugyis egyforma idősek, és egyforma cingárok is.
Zita
zita_29

Bibi!

Vegyél hősugárzót,mi jó sokáig használtuk.Pár perc alatt befűtötte a fürdőt,szuper volt.

Enikő!

Jobbulást nektek!

Hildus!

Milyen volt a lakodalom?

Ildi
tfildiko

Dancsi!! én is gyerek miatt gondoltam praktikusnak a bör ülőt, de igy lehet szövet lesz. Amugy én egy ronda takarot teritettem rá, mert Orsi valoban sokszor köszönte meg rajta a tejcsitKépKép

Gyerekágyat a Royal bútorbolt hirdetésében láttam, most szombaton elmentünk megnézni de nem volt, a 7végén már lesz. Végülis venni most még nem akarunk mert nem is férne el, meg irtam nekem igy kényelmes hogy nem tud még kimászni az ágyból, de a mérete érdekelt. A Dorozsmai uton van a Pennyvel szemben.

Hajni! Nekem azt mondták ez az a módszer, amugy a könyvet nem olvastam. Nehéz volt, én is majdnem sirtam vele, föleg amikor nyujtotta a kezeit és sirt öleljem meg, vegyem ki de nem tehettem. De most igy igy tennék mert azóta neki is sokkal jobb hogy nem ébred fel mindig hogy leteszem, vagyis már nem kell letenni mert ágyban alszik elKép

Virág! Valoban a körzeti gyerekorvosnál kell megkeresni a védönödet akihez tartozol, mert ott is többen vannak.
Olyan éneklös csoport engem is érdekelne

Bibi! Én is hösugárzót vettem, nem fogok azért az egész lakást felfüteni mert fürdetni akarok. Ez csinál 23-24 fokot, a szoba meg 20-21 fokos, éjjel meg csak 19-20

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Hol kapható még Szegeden babaágy? Néztem a Faktumban, Brendonban, meg a Micimackóban. Cora, Tesco, Metro tuti nem árul komolyabb ágyakat, ott meg sem néztem.

MErt kiakasztottak, azon az internetes oldalon, ahol venni akartam. Fogalma nem volt hány hét alatt érne ide, mennyi a futár díja pontosan, 2 hete nem tud adni egy rohadt árajánlatot. Meg azt sem tudja, hogy az a típus, amit én kinéztem, létezik-e pácolt változatban. Olyan komolytalannak tűnt az egész.

Mondjuk lehet fizetni a honlap szerint utánvétellel, futárral, és ez csak asszem 500 Ft-tal drágítja meg a szállítási költséget. Szóval nem nagyon lehet befürödni velük, ha pedig ne ér ide az ágy időben, az sem tragédia, mert az elején úgyis bölcsőbe szeretném tenni a picit, meg van ugye utazóágyunk is.

fűtés: mi fűtünk, nálunk piszok hideg van, 5 körül kapcsolom be, és 7-kor ki. Így felfűtődik Jozsó szobája, meg a fürdő 21-22 fokra, de reggelre Jozsónál már 17-18 fok van csak.
Vendég

Hajni,
én is gondoltam már minden félére, hogy miért kel fel éjjel mostanában. Mindegy, változtatni rajta úgysem tudok, az én baromságom, hogy mindennek tudni akarom az okát, pedig legtöbbször szvsz nincs is épkézláb magyarázat rá.

Amúgy tegnap éjjel is 4* kelt fel, de csak 1-2 percekre, végül 5-kor kellett neki tápit adni, akkor visszaaludt és alig tudtam felébreszeni reggel 7 körül. És délután aludt fél órát ennek ellenére. Persze borzalmas napja volt ma, így már 7-kor lenyomtuk aludni, betettem az ágyába, Jozsó pedig duma nélkül eldőlt és alszik. Kép
Vendég

Bea, okés majd megírom. Igaz, az van a regiszterben, hogy minden nap 8-16-ig vannak, de én furcsálottam. Majd telcsizek nekik. De úgyis csak hét vége táján lesz belőle valami, mivel csak szerda táján lesznek meg a laboros eredményeim. (Megúsztam 6 kémcsővel, és a villamosban is majdnem bent ragadtam.-Szép kis nap volt.)
Jud, itt? Csak nem baba van a dologban? Mi most már héthetesek vagyunk. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zita!

Te ismerős vagy a férjemnek, de a férjed nem annyira. Rossz az arcmemóriája nagyon!Kép

Ági! (Exdeus)
Sajnos nem. Nekünk nem megy olyan egyszerűen!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Jud, miért? Van valami gond. Anyagiak, egészség, stb. E-mailben is jöhet, ha gondolod.
Egyébként nálunk még most sem egyszerű... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Régebben a Mazsola Muzsika szervezett országosan zenebölcsis foglalkozásokat.Nem tudom itt Szegeden sikerült-e embert találniuk hozzá.A Babaneten olvashattok róluk.

A Szuperinfoban olvastam,hogy a Rigó utcai óvodában szerveznek baba-mama klubot,amit védőnénik vezetnek,és havonta egy foglalkozást óvónénik tartanak.
Minden hétfőn 1/2 10-től 1/2 12-ig 0-6 éves korig.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

okttóber 10. baba-mama torna
november 14. A hangszerek varázsa
december 12 Karácsonyi kézművesfoglalkozás
január 16. Mese-mese mátka
február 13. Farsangi maskaraság
március 13. Vár az óvoda,kérdésekre válaszok
április 10 baba-mama torna
május 15. Süssünk-süssünk valamit

szilde
Szeged

Mondjuk novemberben lesz egy zenés foglalkozás.Kép
Igaz nem rendszeres.Kép
Azért hátha valakit érdekel.Kép
Lehet,mi is mennénk.Meglátjuk.
Edit

szilde
Szeged

Mazsola Muzsika-Keres-kínál programok,ajánlatokban bővebben.

szilde
Szeged

Dancsi!

Nálunk a 4 kelés az átlag.Ma éjjel többször keltem.Nem is számoltam.Õ is csak 1 percet van ébren,aztán alszik is tovább.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Bibi: Szerintem is vegyetek valami fűtőalkalmatosságot! Sose lehet tudni mikor lesz rá szükség. Nálunk most 25 fok van bent, meg lehet őrülni a melegtől, nem győzünk szellőztetni. (Hildus: Küldök neked pár fokot....) Viszont szerintem azért fázott meg Gréti a múltkor, mert nem fűtöttünk be neki és 22 fok volt bent, és úgy fürdettük. Kép
Amúgy mi a nagyszobában fürdetjük.
Fürdőszobában nem lenne kényelmes. Meg nekünk zuhanytálcánk van, nem kádunk.

Dancsi: Uhh, akkor nálatok jól lehűl a levegő. Nem jó ez, hogy Gréti megszokja ezt a meleget ami nálunk van. Amikor 22 fok volt bent már tiszta hideg volt a keze éjszaka.

Melinda: Lotti nagyon szép kislány és nagyon szép a MÛ is Kép Igazán büszke lehetsz rá!

Hajni: Gréti is cicin alszik el este. Napközben csak ritkán, olyankor bárhol és bármikor képes elaludni. Ha álmos:
1. lépés: Elkezdi dörgölni a szemét.
2. lépés: Csukott szájjal valami nyekergős hangot ad ki magából. Így nyekereg 2 percig és elalszik. Kép

Egyébként Gréti (csütörtökön lesz 5 hónapos) nagyon keveset alszik (szerintem). Egyik nap számoltam, 12 órát aludt. És akkor az egy sokat alvós napja volt.
De újszölött korában se aludt sokat, akkor is csak 15-16 órát max.
De nem nyűgös, meg ilyenek, úgyhogy gondolom neki ez épp elég.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Jozsónak mindig hideg a keze, ez nem jelenti feltételenül azt, hogy fázik.Én is ilyen vagyok, kezem, orrom mindig hideg.

Ildi,
ma nem kelt fel Jozsó, pontosabban fél 7-kor kelt fel, amikor még vissza tudtam volna altatni, de nem sok értelmét láttam, hogy fél órát aludjon még.

Szerintetek az mit jelent, ha álmában köhög szárazon 2 napja? Nappal nem, de álmában igen. Más baja nincsen. Remélem nem aszthmás. Én ugyanis az vagyok. Lehet nem kellett volna ma elengednem a bölcsibe?
Vendég

Dancsi: Ha Bogi, csak akkor köhög amikor vízszintesen van (álmában) akkor Rinathiolt (köptetőt) szokott adni a dokink! Nálunk ez a kezdődő krupp jele.Napközben semmi baja, ahogy lefekszik este iszonyatosan köhög. (nem most hanem amikor tavaly kruppos volt) Én a helyedben kihívnám az orvost, hogy megnézze a torkát, meg meghalgassa! Remélem csak vaklárma, de biztos ami tuti.....

Ma voltunk dokinál,Violának a tüdeje tiszta csak taknyos, úgyhogy gyakori orsszívás. Kaptunk egy másfajta tápszert ami 300 ft volt egy dobozzal, szójatej alapú. Nem tudom eddig miért nem ezt írta fel, miért a drágákat??? Na mindegy mostmár ezt fogok felíratni, persze ha elfogadja, majd este kipróbáljuk!
Bogi köhög még mindig, köptetőt kap nappal, éjjelre meg csillapítót!
A párom is meg én is köhögünk,fejfájás,nyaki fájdalmak...stb!Antibiotikumot szedünk, Cataflamot,Panadolt,köptetőt... Ez egész család dögrovásonKép

Bea: Nekem is mindig hideg kezem lábam, meg Violának is. Sztem sem feltétlen jelenti azt, hogy fázik valaki!

Hajni: Viola február 4.-én született 8 hós múlt! Jaja több füle van, mint foga azt jelenti, 0 fog és 2 nagy elálló fülecskeKép

Bibi: Én a fürdőszobában fürösztöttem a Violát, a mosógép tetején volt a kiskád. Kb 3 hós korától pedig a nagykádba fürdik, a kiskádat ugyanis kinőtte, avagy nekem nem kényelmes már! Nekünk is van elektromos hősugárzónk, de eddig csak nagyon ritkán használzuk. Ha a nagykádba engedek vizet becsukom az ajtót,a párától pont annyira felmelegszik a fürdőszoba, hogy ne kelljen fűteni! Ezért szeretem jobban füröszteni ott a Violát, mint bent a szobában. Itt főleg a tavasz és az ősz a "veszélyes" amikor még nincs vagy már nincs fűtés! Mert egyébként állat meleg van a panelekben! Nálunk is 3-asra vannak levéve hőfokszabályzók (1-5-ig tart a skála) és nyitva az összes ablak bukóra egész nap! És így is meggyulladunk. Bezzeg 1 hete majd belénk fagyott a sz*r! Ezért is vagyunk mindnyájan ilyen betegek, mert jól átfagytunk a múlthéten+ a sok baci!

Remélem mindenki törpéje jól van!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Kikeveredtünk mi is lassan mindenféle nyavalyából. Végülis az egész családon végigfutott egy megfázás szerű dolog.

A hősugárzót mi is sokat használtuk fürdetéskor. Mostmár nem, mióta fűtenek. A mi technikánk: a férjem és én megtussolunk mielőtt Edi fürdik, így a párától már jó meleg a fürdőszoba. Ott vetkőztetem le, ott fürdik, és ott törlöm meg. Aztán a bodyt, pizsit sitty sutty felhúzzuk a szobában. Mióta fűtenek, nálunk is kb. 22 fok van (éjjel-nappal), annyi szerintem elég.

Alvás: szerintetem nem érdemes számolni mennyit alszik a gyerek, ill. h. aludt-e eleget, mert ez nagyon gyerekfüggő dolog. Ki többet, ki kevesebbet. Elég lehet nekik a 12 óra is, ha nem nyűgösek.

Dancsi, ludas lehet a takaró is, ha szőrös fajtát használtok. Vannak akik érzékenyek rá.

Jobbulást a betegeknek!
Üdv. Gabici
gabici

Köszi a válaszokat, elkezdtem keresgélni, majd írok, ha találtam vlmit!
kissvirag

Nekem is hideg kezem lábam, akár 35 fokban is.
És tudom, hogy nem mérvadó (abban hogy fázik vagy sem), hogy ha a keze hideg, csak megjegyeztem, hogy 22 fokban már hideg neki Kép Egyébként nem.
Amúgy a tarkóját taperolom, ha gyanakszom, hogy fázik.

Gabici: Örülök, hogy meggyógyultatok.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok elfelejtettem szólni, hogy tegnap voltunk a Tecsóba, és nagyon sok DVD akciós! Köztük rengeteg mese is! Vettünk is Vuk-ot, meg Bogi kérésére Kockásfülű nyulat, meg egy Halász Jutkás filmet! (eredeti mind) Lehet, hogy már 2 hete akciós nem tudom, rég nem jártam a Tecsóba, szóval nem biztos, hogy újat mondok, de azért szóltamKép
E

ceniko
Szeged

Nekünk széken volt a kiskád amig a baba pici volt, azóta meg beleteszem a kiskádat a nagykádba igy fürdünk. Még most is.

Dancsi! Megirtam tegnap a cimet és a boltot. Ez amugy olyan kanapéféle, v. heverö v. mi de van oldala elöl is, levehetö. Én pont ilyet kerestem.

Ja az üzletben mondták amikor kérdeztem hogy természetesen matracos, nem rugós, mert gyereknek nem szabad rugós ágyon aludni, mert még fejlödik a gerince. Erröl hallottatok? Ez komoly? Én meg nem kérdem az orvosunkat, de ha valakinek lesz infoja érdekelne.

Enikö! Örülök a tápszer megoldódott. Remélem gyorsan meggyógyultok. Még Orsi mindig beteg.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabici! Mentek holnap a bölcsibe? Kiváncsi vagyok hogy tetszik majd Edinek, ird meg milyen volt! Péntekre szerintem Orsi is meggyógyul

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Azt hallottam, hogy a Siha közi játszóbölcsi piszok mód megdrágult! Amikor még Viola pocaklakó volt, néhányszor voltunk Bogival, és akkor 140 ft/nap, ebéddel együtt, ha emlékezetem nem csal!
Most 390 ft/nap csak az ebéd és plusszba még 200 ft 1 óra hossza játszás! Azaz ha 2 órát vagytok ott és kajcsizik a gyerek, akkor 790 ftot fizetsz egy alkalomra! Azért ez már szvsz egy kicsit sok! E

ceniko
Szeged

Karmen: Jobbulást Orsinak is!!!+++++++++++++++

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Bea, Karkasnéhoz kell majd mennem jövő héten kedden du. egyre.
Enikő, örülök, hogy lányok jól vannak, és grat. a párod nagy bejelentéséhez. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő, ez igaz, viszon nem muszáj ebédet kérni. Így mi elmegyünk de. játszani 2 órát, így 400-ból megússzuk. Télen meg jól jön majd a sok új játék meg a társaság, játszózni úgysem nagyon lehet.

Karmen, most kivételesen pénteken megyünk, remélem találkozunk. :-)

Gabici
gabici

Sziasztok!
Enikő!
Ti milyen tápszert esztek most? Azért kérdezem, mert Márk megint besztrájkolt tápszer ügyben, és lehet, hogy valami újat kell feliratni. Mondjuk kb. 2 hete még itta, most meg bele se hajlandó szivni. Ez most Beba HA/AR volt. De már próbáltuk a Milupa HA-t és a Pepti Juniort is. Egyik se ment neki.
Gratula a gyűrűhöz!!!!!!!!!
Zita
zita_29

Enikö! ez igy van, nagyon drága lett. Nekünk ebéd nem éri meg mert eszik mindent de keveset. Meg én 400 ft-nál nem sokkal fizetek többet és azért teljes felnöttnek való adagot kapok, szoval nem kérnék semmiképpen sem. Amugy meg nem tudunk többet maradni mint 2 óra mert messze lakunk, igy annyi lesz mint amennyit rászántam

Gabici! biztos vagyok benne hogy addigra meggyógyul, amugy szvsz nem fertözö de nem akartam kockáztatni meg én sem szeretném más hozná le a beteg gyerekét, ezért nem mentünk eddig. A 80% nagyon jó, köszi!! Várunk még türelmesenKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virág, nézd meg ezt, bár nem tudom, mekkora gyerekeknek van.

http://www.b612.hu/index.html

Erika
wer

Enikő,
köszi, holnap rácsörgök a dokinkra.
Most is köhög. meg van rajta 1-2 pötty, szvsz a szuri miatt. Más baja nincsen. Sírás után folyik még az orra, ilyen máskor nincsen. Remélem a szuri hatása jelentkezik, csütörtökön telik le a 2 hét.

A tápira pedig próbáld meg fokozatosan átállítani, ha elsőre nem csúszik neki az új tápszer. Első nap 1 kanál az újból, a többi a régiből, majd 2-3 naponta növeld 1-1 kanállal az új mennyiségét. Nálunk így simán át lehetett verni Jozsót.

Karmen,
ezt a matracot azért nem értem, mert csomó helyen árulnak pl. rugós betétet kiságyba. Bár lehet ezt akkora gondolják, amikor már átalakítod az ágyat a gyereknek.

Gabici,
Jozsónak nincs takarója, soha nem is volt, újszülöttkora óta hálózsákban alszik, ami pedig 100% pamutból van.
Vendég

Sziasztok!

Irígykedek, hogy nálatok ilyen meleg van, én nagyon fázós vagyok, ill. félek, hogy a kis gurulós meg fog fázni a földön, nappal 20-21 fok van (ennyit a meleg panelról...).

Bea, ha nem álmos napközben nem kevés az alvás szerintem se. Ügyesek vagytok, hogy elalszotok nappal magatoktól! Ti gyerekdokihoz is a 10-esbe jártok? Most vittem oda vissza 1 könyvet, nagyon kultúrált kis rendelő.

Enikő Viola nagyon édes, hasonlóan vigyorgós, mint Dorka. Szerintem nekünk kajlább a fülünk, egyelőre inkább csak hátulról feltünő Kép. Akkor 1 hónap van köztünk. Bogira marad időd a kicsi mellett? (Parázok mi lesz, ha lesz tesó.) De hol törölgeted meg fürdés után a lánykád, ha a fürdőszobában fürdeted?

Enikő, Zita ti használtok még hintőport fürdetés után?

Zita mi pótlásnak pepti-juniort eszünk, Dorka ezt szereti. Egy barátnőmnek szintén nem ette meg a babája a tápot, ő kevés almalevet adott hozzá (lehet, hogy ez hülyeség). Akkor majd összehozzuk őket, mi úgy néz ki gizdák maradunk Kép.

Dancsi a levegő nem száraz nálatok nagyon? A házmesterünk panaszkodott, hogy a kislánya már krákog...

Gyógyulást a betegeknek!!!

Hajni
hajni_

Dancsi: Drukk, hogy "csak" a szuritól legyen!
Az új tápit minden gond nélkül elfogadta, az én lányom egy zabagépKép Teljesen mindegy mit adok neki, megeszi!Egyébként tök jó édeskés íze van ennek az új tápszernek, sokkal édesebb,mint az eddigiek!

Zita: Épp ma kezdtük az új tápit. Isomil a neve, szójafehérje alapú tápszer! Kimondottan fincsi!KépÉs normális áron van!! Kérdezz rá a dokitoktól...

Karmen, Gabici: Én azért szerettem, hogy ott evett a játszóbölcsiben a Bogi, mert mindegy mit raktak elé, megette, a társaság hatására biztosKép De ennyi pénzért én se kérnék neki ebédet! Ennyibe kerül egy felnőtt menü ebéd sok helyen! Amúgy a böli tényleg jó, sok gyerek, sok játék....Bogi is nagyon szerette!Kép

Exi: Köszike!Kép Én lepődtem meg a legjobbanKép

Puszka
E

ceniko
Szeged

Hajni te is Vészhelyzet szünetében???KépKépKép
Merre fele laktok??
Bogira azért van időm, mert a kicsi nagyon jó baba! Egyébként szerintem szervezés kérdése, meg nyugtatóé és hajfestékéKépKépKép Meg mázliéKép,hogy milyen gyereket kapsz kiKép

Én nem használok hintőport fürcsi után már jóideje! A melegkiütésekre szórtam még amikor aktuális volt!
Hát magamra terítem a törölközőt, és úgy veszem ki a kádból Violát, és a mosógép tetején törlöm meg, teszem tisztába és a szobában öltöztetem fel. Amikor nagyon hideg volt, akkor pedig mindent a mosógépen csináltamKép
Amikor pedig a kiskádba fürcsizett, akkor nagy bűvészmutatvány volt a vízből kihalászás, és törölközőbe csavarás, mindez egykézzel, mivel a másikban a törölköző volt félig a vállamon. Akkor a szobába a pelenkázószekrényen töröltem meg és öltöztettem fel!ÜdvKép
Enikő

ceniko
Szeged

Exdeus: Nekem is ő a védőnőm. Kép Nagyon aranyos, jól kijövünk.

Hajni: Igen, a dokink is ott van.

Enikő: Vészhelyzet? Kép Én Szex és New Yorkot néztem Kép Mostanában nincs idegrendszerem Vészhelyzet típusú filmekhez.

Jó éjt!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!

A Szex és New Yorkot pár hete már én is nézem.KépAkkor már alszik a csaj.

Enikő!

Ezt a tápit mi is próbáltuk,a barátnőmtől kaptam belőle.Azt mondanom sem kell,hogy az én lányom nem ette meg.Tök jó,hogy a Viola ilyen jól eszik.
Messze van ez a bölcsi?

Kármen!

Orsinak jobbulást.Nálunk ma kezdődik az oltás utáni 8.nap.Nagyon bízom,hogy nem lesz semmi baja.

Ildi
tfildiko

Hajni,
Nem száraz, 60-70% a páratartalom, új a ház, még nem száradtak ki teljesen a falak.

A 20-21 fok szerintem nem hideg, nálunk sincs melegebb, mert a gatyánk rámegy így is a fútésre. Mondjuk nálunk lent padlófűtés van, ami melegebb érzetet ad.

Azért a távfűtés ára brutális, éves szinten sokkal több, mint egy családi házé, mondjuk nem is fáznak többnyire....

Enikő,
nekem muszáj használom hónaljban a hintőport (mentholost, gyógyszertári), különben ki
pirosodik Jozsónak.

Képzeljétek, ma sem kelt fel Jozsó, 1/4 8-kor kellett keltegetni, de már félig fent volt akkor. Kép Kép Kíváncsi vagyok mit fog mondani a doki a köhögésére, ma éjjel is rengeteget köhécselt.
Vendég

Jó "reggelt"! Kép
Bea, én nagyon kíváncsi leszek rá, habár akit említettem, ő se mondott róla rosszat. Én csak attól parázok, hogy majd a cicánkat akarja kitenni...persze nem fog neki összejönni, de remélem, nem ezen fogjuk összeakasztani a bajuszt. Kép
Meleg panelról annyit, hogy nálunk 22-23 fok van a mi szobánkban, anyuéknál nyitott ablaknál van ennyi, öcsémnél meg 25-öt mutat a hőmérő.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Dancsi: Mit mondott a doktor néni?

Ildi: Remélem már nem lesz semmi mellékhatás!

Exdeus: A cicádat én kitetetném Kép Tuti. Nagyon nem örülnék ha macska meg kutyaszőrbe nőne a gyerekem. Meg én se. Nem szeretem ezeket az állatokat lakásban.
Amúgy:
https://www.babanet.hu/szak/gy527.php
És szerintem csak az esetleges veszélyekre fogja felhívni a védőnő a figyelmed, de nem fogja kitetetni a macskát, max. abból a szobából ahol a baba lesz. De szerintem onnan te is kitennéd.

Egyébként hanyas szám alatt laktok?
Nagyon közel lehettek, ha ugyanaz a védőnőnk.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Exi: én is kitenném a macskát, odaadnám valakinek, és óriási nagytakarítást,sterilizáslást csinálnék, mire jön a baba, sőt szőnyegcsere, festés....stb!

Dancsi: Nyáron én is sokat használtam és szintén mentolos hintőport a csajoknak, de mostanában már nem izzadnak, így nincs rá szükség. Azt a tipusú hintőport amit az újszülött babáknak felírnak, kb 3-4 hétig használtuk, nem tovább!
Hogy van mára Jozsó? Az éjjeli köhögésektől tudtatok pihenni?
Mi hajnal 2kor aludtunk el, és reggel 10kor keltünk!Kép Mindkét csajom nagyot aludt és én is végre!

TFIldikó: Itt van a bölcsi a Rókusi körúti McDonalds mögött. Nincs messze! Ott a Petresi utcai ovi és a Siha közi bölcsi is, egymás mellett! És a Siha közi bölcsinek van egy nyílt játszó bölcsi része!
Nekem mindkét csajom minden tápit meg egyebet elfogadott. Mai napig jó evőkKép

Bea: Szex és New York? Hja hát akinek van HBO-ja...Kép Egyébként péntekenként a Viasaton is adják, asszem, bár én nem vagyok S&NY függőKép, nemtom miért,de valahogy nem az én világom! Nekem a Vészhelyzet az egyik kedvenc sorozatomKép,meg a Rém rendes csládKépKép Csak akkor nézek S&NY-ot ha nincs más ami érdekelne.
Hogy van Gréti? Gyógytornász mikor megy lecsekkolni a csajt? Hozzánk ma jön délután 2-re!

Na megyek kiterigetek!
Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Bibi, VÉva: Mi van veletek????????????

ceniko
Szeged

Bea,
azt mondta, adjak neki reggel, délben köptetőt, Mucoprtont (2*2 ml), ill. Sterimárral fujjam az orrát.

Ha rosszabbodik, letaknyosodik, akkor kijön és ránéz.

Enikő,
habár rengeteget köhögött az éjjel, érdekes mód, nem ébredt rá fel. Nappal egyáltalán nem köhög, csak álmában. Most figyelem és várok.... Utálom a köptetőt, mert mindig hány tőle, amikor szakadozik fel. De inkább, minthogy baj legyen.
Vendég

Sziasztok!
Nálunk elmaradt a szuri hétfőn, a doktornőnek közbejött valami és nem tudott eljönni. (hál'istennek a szuri miatt házhoz jön) Így a jövő hétre csúszik.
Nálunk is hideg van a panelban. Itt még olyan nem volt, hogy azért kellett volna ablakot nyitni, mert túl meleg van. 21 fok a maximum és reggelre még kevesebb. Ráadásul Hanna extra fázós, júniusban a legnagyobb melegben a csecsemőosztályon fűtöttek rá, mert annyira fázott. Bár, az lehet, hogy lelki okok miatt volt. Mindenesetre este a fürdéshez bemelegítjük a szobáját és napközben ha hűvös van és a nappaliban játszunk, akkor odaviszem a villanyradiátort, no meg a gyógytornáztatás közben is fűtök, mert akkor csak a body van rajta, az is hasig felhúzva.
Nagy hírem van! A védőnő megdicsért bennünket tegnap! Hanna szépen gyarapodott az elmúlt időszakban. Most épp 4,5 hónapos 61 cm és 5750 g.
Tegnap voltunk Bea felétek Hannával és meglepődtem, hogy milyen játszót építettek a Gyöngyvirág utcán. Mondjuk jó régen jártam arra, kb 3 éve.
Ildi: Köszi a kérdést, a lakodalom nagyon jó volt. Én még életemben ilyen szép menyasszonyt nem láttam. Mondjuk, aki alapban szép, annak ugye könnyű. Nagyon jó volt találkozni a főiskolai csoporttársaimmal. Sminkgyilkos este volt, mert vagy a meghatottságtól bőgtem vagy a röhögéstől. Hannára mamika vigyázott. Természetesen a kisasszony bepróbálkozott a lefektetés után nála, amire nem volt példa 2 hónapos kora óta. "Aludj gyermekem módszerrel" sikerült anno leszoktatni és annyira kis ügyes, mert ha nem álmos, akkor sem hívogat be bennünket, hanem játszik a kezével vagy "beszélget". Egyébként nálunk nem nagy erőfeszítésbe került a leszoktatás, mert eleve nem is volt hozzászoktatva (3 hét csecsemőosztály), de azért próbálkozott.
Melinda: Lottika nagyon ügyes!
Enikő: Én is gratulálok a gyűrűhöz!
Bea: Hanna éjjel 9-10 órát alszik, délelőtt 1 órát, dél körül 2-3 órát és délután vagy nem alszik, vagy nagyon minimálisat, fél órát. Szóval mi ott vagyunk a 12-14 óra között. Ne aggódj! Ennyi az igénye.
Megint hosszú voltam, de olyan ritkán ülök le írni és ilyenkor bepótolom az egész hetet. Bocs!
Hildus
Vendég

Enikő!

Köszi.Egyszer majd mi is elmegyünk megnézni azt a bölcsit.Be kell oda jelentkezni?
Gyógyuljatok meg gyorsan!

Exdeus!

A cicát én sem viselném el a lakásban.Szeretem az állatokat,de az udvaron.Kép(Na,most biztos,hogy utálni fognak a nagy állatbarátok.)

Kármen!

Az Orsika hogy van?

Dancsi!

Jobbulást kívánok a Jozsókának!

Ildi
tfildiko

Wer: Köszi, ismerem a "kisherceges" társaságot, de ők már nagyobbaknak szerveznek táncházat.

A macskatémához annyit, hogy nálam kimutatták a toxoplazma fertőzést a terhesség alatt, és 3 hétig rághattam a körmeimet, hogy friss vagy régi-e, mire kiderült, hogy egy korábban lezajlott fertőzésről van szó. Úgyhogy azóta tisztes távolból szemlélem Macskawatit és trsait.
kissvirag

Üdv!
Itt mindenki cicautáló. Hát akkor tőlünk menekülnétek. Jó, csak egy cicánk van. Megsúgom, a babaszobából sem fogom kitenni. A mai anyukákkal az a baj, hogy a széltől is óvják a gyereküket, ami szerintem helytelen... Kép (De ne kövezzetek meg ezért!) Én is cica mellett voltam, igaz, az magánházban volt, ez meg panel. (89. szám) Úgy én sem viselném el, ha magánház lenne, és onnan járkálnának be mindenhová!
Egyébként meg a laboreredmények annyira nem izgatnak, épp ma estem bele a 22-es csapdájába, röviden annyit, hogy az lett volna a legjobb, ha szarvasmarhának vagy tengerimalacnak születek.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Itt vagyunk,minden rendben!
Ma voltunk CTG is meg UH,azt mondta az orvos hogy minden ok!
Nagy baba lesz a Barnus most a 34 héten 2500gr!
tegnap nagyon szarul voltam ,jött valami front és neki álltam megint hányni,ráadásul az orrom is elkezdett vérezni,ugyhogy fasza volt a tegnapi napom megint!!!

Ildinek és Enikőnek szerintem is igaza van a cica kérdésben.................

Kép
bibi226

Exi: Sztem itt senki sem "cicautáló", csak másképp gondolkodunkKép Én pl ha bemegyek egy lakásba, ahol macska van, megcsap a szagaKép, és azt a tartó nem érzi, mert megszokja. Akármilyen tiszta és takarítós vagy, akárhogy cseréled az almát, annak az állatnak hullik a szőre és szaga van! És büdös!
Nekem mindegy ki tart macskát, vagy kutyát a lakásban, mindenkinek szive joga! Az csak az én véleményem, hogy sztem nem normálisKép Főleg akkor,mint a szomszédom, aki azért nem akar kistesót a fél éves kislányának, mert nem férne el a második baba a 2 macska mellé.....KépKép Na ez szvsz nem normális gondolkodás! Exi, Te úgy csinálod ahogy akarod! Tőlem a gyerekágyban is altathatod a macskádat, hadd szokja a gyerek...
EnnyiKép! (nem megsértődni a véleményemért)
Nekünk is volt otthon kutyánk. Az udvaron! Én imádom a kutyákat és nagyon szeretnék egyet, de, hogy egy fedél alatt éljünk egy szőrös állattal, na azt már nem!
A párod is ilyen macskabuzuj, mint Te?Kép

Bibi: Örülök, hogy okés minden!
Akkor már most nagyobb Barni, mint Viola akkor amikor megszületettKép

Ildi: Igen be kell, időpontot kell kérni, hogy mikor mehettek!!! Mindenképpen el kell menni előtte egy időpont egyeztetésre! Orvosi igazolást is kell vinni, amin azt írja, egészséges a gyereke mehez közösségbe!

Virág: Az a toxoplazmózisos dolog durvaKép Emberek el sem tudják képzelni mennyi fertőzést terjesztenek az állatokKép Szerencse, hogy régi lezajlott fertőzés volt, mert ha friss akkor akár tragédia is lehetett volna belőle!

Hildus: Örülök, hogy jól vagytok! Hanyadikon laktok, hogy ilyen hideg van?? Régebbi építésű panelben vagy cseréptetősben?? A régi építésű paneleken szar a szigetelés, azért hidegebbek, nem?

Dancsi: Drukk nektek, küldöm a pozitív energiákatKép Majd írd a fejleményeket!!!

PuszkaKép
E

ceniko
Szeged

Enikő, a férjem nem macskabuzi, szvsz én sem vagyok az. Megsúgom, a férjem elméletileg allergiás a macska szőrére, nálunk semmi baja nincs. Viszont az lehet, hogyha egy udvari cica somfordálna állandóan körülöttünk, akkor baj lenne, habár a nagyszüleimnél így van, azokat is simizi, és eddig semmi gáz nem volt.
Az tény, hogy akinek nincs semmilyen állata, annak minden büdös. Kép
Toxoplazma: kívácsiságból megnéztem egy cikket, ott az volt leírva, hogy az emberek 99%-a már régen átesett rajta, ha meg nem, akkor a terhesség korai szakaszában szerzett fertőzés árt, és mikor a vérvizsgálatra küldenek, akkor már x hetes terhes vagy, és a vizsgálat csak azt mutatja meg, hogy néhány hete zajlott le a szervezetedben, tehát a babának nem árt!
(Megj: ez egyébként olyan, szerintem, mint a cigi, meg az alkohol. Én azt ítélem el, aki a terhessége alatt ezen szerekkel él. Én nem tenném.)

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: