bocs a kirohanásért...
színházban láttuk: osztrovszkíj: négy lába van a lónak, mégis megbotlik. Eszenyi Enikő új rendezése. a darab egész jó volt, a színészek meg nagyon, a díszletek/jelmezek is szuperek, izgalmasak, csak az utolsó 10 perc/a vége volt nagyon gyenge. de nekem ez is mindegy volt, mert végre kinn jártam a világban, és más pelenkázott helyettem.
Neet, mi ez, hogy 3 évesig no milk? jesszus. na ez azért már több a soknál. vmelyik nap olvastam vmi babamagazinban: Beba tápszer reklám: Gyermekorovosok szerint ne adjon gyerekének tehéntejet 2 éves korig. a jó anya bebát ad a gyerekének. vagy vmi iylesmi.
akkor mutassák meg azokat a magukat gyerekorvosoknak tituláló egyedeket, akik néhány ezer forintért azt mondják, hogy a jó anyák bebatápot adnak a gyereknek! micsoda orbitális, mocskos, álszent hazugság! grrr
TV: én is hallottam sok rosszat. hát Isti is veszettül bámulja, de a színeken meg a mozgó képeken kívül még sztem semmit se ért belőle. a szemét meg nem ronthatja, mert a mai képcsövek már nem úgy működnek
de nemrég volt erről nagy konferenszia meg a rádióban folyton ezt fújták, hogy az a nagy baj, ha az anya/apa nézi, ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna! és vmi vizsgálat kiderítette, hogy még egyes szülőszobákon meg csecsemőosztályokon stb is van tv, ahol meg aztán tényleg szomorú
egy piszológusnő azt ajánlotta, kerüljük a szélsőségeket, és akkor lehet normális mediafogyasztóvá szocializálni a gyereket. tehát az se jó, ha bármilyen szemetet megnéz, szóval oda kell figyelni, és ahogy Bogárka is írta, ki lehet neki választani a mesét, és azt megnézni vele stb.
és az se jó, ha el van tiltva a gyerek, az egyik, amit a nő említett, ez a "csúfolódás", amit Zsanci írt, hogy kimarad a közös témákból az oviban stb. de szerencsére Borisznál ez se lett gond

és épp emiatt nem vagyok biztos abban, hogy ez valódi probléma lehet

a másik, ami már ijesztőbb, hogy a gyerek kritika nélküli csodálattal fogja figyelni a tévét (és ami benne van), ha egyáltalán nem érintkezik vele
úgyhogy én is az arany középútra akarok majd törekedni, hogy később akár magától is ki tudja választani, mit nézzen és ne csak legeltesse a szemét
na de szép is lenne, ha egy tévékritikus el akarná tiltani a kölykét a doboztól
ja és nálunk is apa a fő veszélyforrás, mert ő sajnos jó sok trashtv-t néz...