A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Hali

Csirkesz
Szupi volt, hogy eljöttetekKép Boti nagyon aranyosKép itt maradt 1 pelus és 1 előke, plusz bocs, de a kapucsínót el is felejtettemKépKép csütörtökön elvisszük a cuccokatKép

Edit
Gyönyörű a családKép szupi lehetett a kiruccanásKép jó hogy megnyugtattakKép

A Lostot én is szeretem.

Kriszti
Ilyen aksis kocsin már én is gondolkodtam a két skacnak. ilyen horror ára van? hm-hm.

Csirkesz
Én valami édeset vinnék a talira, valami gyümölcsös kavarós sütit. nem muffint mert azt Te mondtad. én sósakat nem tudok sütni sajna, gyümit meg már írta valaki.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lányok, ha valaki vett itt Salus cipőt: hol? Úgy tudtam, a XI. ker.-ben lehet, felhívtuk őket, ott csak telephely van, és állítólag más üzletükben sincs készlet, hanem megrendelésre dolgoznak. Van erről valakinek infója?
Köszi!

Kép

Kép
liv

Edit Kép, nagyon jók a képek!

Maccs Kép, autód hogy áll? Lesz belőle valami csüt.-re, vagy Dávidnak és Lilinek privát randija lesz?

Kép

Kép
liv

LivKép
Mi Salust vettünk itt a XI kerben.
Dombóvári út sarkán van egy üzlet, és ott vizsgálnak is lábakat, de volt készletük cipőből. Mi csak odamentünk, kiválasztottuk a cipőt, és megvettük. nem kellett megrendelni, várni rá, semmi.
Nektek felírták, vagy csak úgy szeretnél te is olyan cipőt?
Mert ha felírták, elképzelhető, hogy várni kell rá, de nálunk nem volt ez gond.
Nem tudom, tudod e ez hol van, a 18, 47, 41es villamos művelődési ház megállójánál, a skála oldalán, a vasúti töltés mellett, a művházzal ellentétes oldalon.
Biztos megtalálod, nagy betűkkel feliratozva van a bejárat fölé, hogy salus.
Egyébként a cipő nekünk nagyon bevált, Lili tök stabilan megy benne.Sok sikert!
Pusz
Móni

Kép
sunimum

HaliKép
Hétvégét letudtuk, tök jó volt.

JudyKép
Cappuccino hiányát észre sem vettemKépKép
Pelust ha hozod kösazi, ha mégis marad, sebaj.

TalimamikKép
Kreáltam egy táblázatot, feltüntetve minden fontos adattal. Ha valakit kihagytam, az írja be magát, többiek lécci írjátok be, hogy mit akartok hozni. Így nem lesz kavarc.
Ha nem bánjátok műanyag tányéros. műanyagpoharas pari lesz. Ha mégsem, majd mosogatokKépKép

Mi legyen inni?

Csirkesz

<!--attachment: Baba-mama_tali-279161.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*13.8**Baba%2dmama+tali%2exls --><center><pre>
Kép
Baba-mama tali.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali CsirkeszKép

Köszi az infókat. Naná, hogy jó a műanyagos parti. Ha gondolod viszünk is néhány tányért, hogy emiatt ne kelljen venni.

Én sajtos leveles-tásztás stanglira gondoltam, hacsak nem szeretnétek még muffint. Ha igen, akkor mondjátok, hogy milyen legyen.

Innivalóra szerintem valami gyümölcstea a legegyszerűbb, de majd nézek valami dobozos 100%-ost vagy vmi ilyesmit is. Szerintem nem kell túlspirázni.

ReditkeKép Annyit gondoltam rátok a hétégén!!! Úgy örülök, hogy lerendezted a dolgot, elsősorban magaddalKép A hízásnak álcázott piramisKép nagyon csini. Milán jó kis kuckót gyártottKép
Naná, hogy nem baj a sok kép. Legalább mindenki élvezkedhetett rajtaKép

Kornél már 80 %-ban 2 lábon közlekedett a játszótéren, és folyamatosan csajozottKép Reszkessenek a lányos mamák, ha Kisg, Bálint, Balázs, Kornél, és a többi kibikaKép rájuk szabadulKép

Már stabilan mondja a fiam, hogy tessék, pontosabban tess vagy tetty. Egyre pasisabb. Nem tud egyszerre 2 dologra figyelni, mindent azonnal akar, és ha nem sikerül valami, akkor jobb, ha rá se nézek.

JudyKép A capuccino történet ismerős. Nálunk is a fél kaja megmarad a vendégség végére, mikróban.

Üdv mindenkinekKép

Vera

hvera

VeraKép
Beírtalak téged is.
Szerintem, ha mindenki hoz a süti-rágcsi mellé egy doboz vagy üveg iszit, amit ő is inna, akkor Csirkesznek semmi extrával nem kell készülni.
CsirkeszKép
tényleg ne hozzunk műa tányért, poharat. Nekünk is maradt csomó.

<!--attachment: M_solat_eredetijeBaba-mama_tali-279161-279180.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*13.8**M%e1solat+eredetijeBaba%2dmama_tali%2d279161%2exls --><center><pre>
Kép
Másolat eredetijeBaba-mama_tali-279161.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Már nagyon várom a csütörtököt, de előtte még itt van a holnapi nagy vendégség és sehogy nem állok...Kép

TVKép
Mi van hogy napokig be sem kapcsoljuk, úgyhogy nem tudom mik ezek a sorozatok.
Bálint még nem sok mesét látott.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok,
nagyon szivesen mennenk a talira,de nem akarjuk atadni a bacikat,pedig van boven. Kép
Ugy sajnalom,annyira szeretnek megismerkedni veletek igazibol is!!!!
Raadasul csak 2 megallo tolunk Csirkesz. Kép
Azert nyomassatok mejd a beszamolokat meg a kepeket.........

Inimma
inimma

Móni Kép, köszi! Nem írták fel, csak a védőnő ajánlotta.
Különben ma néztünk cipőket a Brendonban, egyetlen pár téli cipő volt, ami jó lett volna Dávidra (22-es), 16 ezerért.
Holnap vennünk kell neki cipőt. És mivel ez az első cipővásárlásunk, mindenkitől kérek szépen jó tanácsokat, hogy mit kell nézni, mire kell figyelni a cipővásárlásnál!
Köszi szépen!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Salus-nak az üzlete Dombóvári út 1 Nekem is ezt ajánlotta védőnő állítólag ott segítenek is megnézik a lábat és úgy ajánlanak cipőt.Mi majd jövő héten megyünk oda.
Megírnád nekem hlo voltatok pár hete nyaralni,elfelejtettem a város nevét köszi

Kép
Kép
nikk0830

Nikk Kép, Döbröntén.

Nekünk is mégis jövő hétre marad a vásárlás.
Írtam nekik e-mailt, ortopéd orvos akkor nézi meg a baba lábát, ha előre van vele időpont egyeztetve.

Csirkesz Kép, meggyes sütit viszek, ha nem cseszem el. Kép És ha megyünk. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Jol van am! mi is szeretnenk menni a talira, ez igy nem er! Kép
Tenyleg, miert nem jottok Ti ide? Kép Hozzatok ossze egy nagy kozos spanyolorszagi nyaralast, en segitek amiben tudok, szervezkedek, olcso szallast keresek stb.

Reditke: nagyon szep a pocid es igenis piramis alaku es Te is nagyon szep vagy abszolut nincs rajtad semmi extra tobblet.
A parod is helyes es a fiad is nagyon jokepu. Kép

GneKriszti: en fiam ugy latszik szereti a bolcsit, mar nem sir amikor odaadom csak nyoszorog az is valami. Amikor kijon akkor meg fulig er a szaja ugyhogy gondolom jo helye van ott.
A baj az, hogy hamar megbetegszenek ezek a picik, ugyhogy eddig 2 hetet voltunk 1-et nem.

Csirkesz: azt hiszem egyszer kerdezted, hogy szolitom az uramat. Monserrate-nak hivjak, ez lany es fiu nev egyszerre, a lanyokat Monse-nek szolitjak a fiukat Rate-nak.

Mi van Veled Kormi? Regen jelenteztel. Minden ok?

KépKép
KépKép
tontica

Liv,
cipo-tema:a lenyeg,hogy ne noname-t vegyel,hanem csak olyant,ami hires arrol,hogy jo.Szoval ismered a nevet,mert mar huszezren ajanlottak.Az ilyen cipok megfelelnek minden kovetelmenynek szerintem.
Mi Csani elso cipojet 3 eve vettuk.Mentunk a cipoboltokba ki-be,probalgattunk,gyerek a vegen orditott. A legtobb cipobe tok nehezen tuszkoltuk bele a labat.Epp amikor szegenykem mar a veget jarta,talaltunk egyet,ami teljesen jo volt,tepozaras,ugyhogy konnyu volt rahuzni.Csakhogy az ara...akkor volt 12000 Ft. Hat...haboztunk,megis megvettunk,muszaj volt,cipo nelkul nem mehettunk haza! Pablosky markaju,spanyol.Nem bantuk meg,nagyon klassz kis cipo,Csani total lestrapalta.A legjobb dolog a tepozar volt benne. Most is olyant fogunk venni,mert az a halalom,hogy az utcan 30-szot kell megkotni a fuzot.
Ja es ugy tudom,hogy az a jo meret,amikor befer meg az ujjad az Achilles -ina es a cipo koze.
Ha teli cipo,akkor legyen jo meleg es nem art ha nagyobb,hogy vastagabb zoknit is raadhass.Meg vizallo.
Es idopontot egyeztetni hogy lehet a Salussal,e-mailben is?
Van egy beutalonk Csonginak a Karolina utra,de akkor inkabb ide mennenk,kb.5 perc gyalog e sezek szerint varni se kell.
Ja egyebkent a Salusban nincs tul nagy valasztek,Csaninak azert nem vettunk ott, (pedig doki mondta,hogy dontott sarku kell),mert egyik telen csak piros bakancs volt.

Inimma
inimma

Tontica,
ha beszervezed Fernando Alonsot,ram szamithatsz. Kép Kép ;)

Inimma
inimma

Nikk Kép, csaknem nyaralást terveztek Döbröntére?

Hopsz, mennem kell Dávidhoz, a többit később, lehet, hogy csak holnap.

Kép

Kép
liv

Inimma Kép, köszi!

Itt lehet időpontot egyeztetni: 204-3938

Kép

Kép
liv

Inimma: Ha be tudnam szervezni Alonsot abbol Ti mar nem kapnatok. hi-hi-hi Kép
A parom is Alonso "sajna" Kép be kell ernunk vele.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok,

Koszi mindenkinek a peluscsere hsz-t.

De jo lenne talizni veletekKép

MacsKép
icq-t par eve hasznaltam de tenyleg nagyon sok ott a sexorult igy amikor ujra lett instalalva a gepem fel sem tettem. Most megint felraktam de sajnos nem nagyon talaltam magyarokat a kozelben (vagy csak nincs internetjuk vagy idq-juk). De azert koszi.

TonticaKép
Te hogy birod nezni a magyar adasokat, szateliten keresztul? Mennyibe kerul nalatok ez az elvezet?Kép Nekunk pillanatnyilag nincs satelitunk de majd jovore az uj hazban fel akarjuk szerelni mi is. Remelem addig nem nagyon maradok le a Baratok koszt-rol, mert otthon mindig neztemKép A Lost-ra es a szuletett felesegekre meg itt nem futottam ra igaz eleg ritkan nezek tv-t.

ReditkeKép
Gyonyoruek a kepekKép Orulok, hogy a ciszta dolog letisztazva es, hogy megnyugodtalKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

SziasztokKép
A műanyag tányér pohár tökéletesKépLegalább azok nem törnek a manók kezében/ből sem...
Jó ötlet, hogy innit vigyünk, akkor mi azt is viszünkKép

ReditkeKép
Örülök, hogy minden ok, és jó, hogy nem aggódsz, nincs is miértKép
Jól nézel ki nagyon, a pocak is szépKép
KépekKép,jöhet máskor is sok, jóképű kiskrapekod vanKép

InimmaKép
Szomorú vagyok, hogy valószínű nem tudtok jönni csütörtökön, de majd egyeztetünk, és talizunk a tónál valamikorKép
Gyógyulgassatok!
Egyébként nálunk a tépőzár nem jött be, Lili mindig szétszedte, most fűzős van, azt békén hagyja...

LivKép
Inimma jól összefoglalta a jó cipő kiválasztásának lényegét.SzerintemKép

Lányok, a Deichmannban vett már valaki cipőt?
A napokban jártunk ott, elég nagy a választék, szerintem minőségre sem rossz, általában a bokát is tartja, és a talpa sem túl merev a cipőknek. Az áruk is elég jó volt, és sokféle téli cipő volt. Lehet, hogy mi ott veszünk majd téli lábbelit.
Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
(felnőtt cipőt már vettünk többször ott, eddig minden rendben volt a cipőkkel, de a gyerekcipő az másKép)

Jó pihit mindenkinek!

Móni

Kép
sunimum

Liv
Csak én tervezem Kép,jó lenne pár nap vhol máshol,mostanában kicsit ki vagyok jól esne egy kis környezetváltozás Kép

Kép
Kép
nikk0830

Szoval akkor o is itt lesz teljes valojaban ha tenyleg jottok!!! Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tcis: Kép
Csendben megsugom (mivel elvileg nem szabad kulfoldre kihozni) UPC.
Az osszes magyar csatornat tudjuk fogni.

KépKép
KépKép
tontica

CsajokKép
Csak egy gyors kérdés, mert délre érkezik a család és még az előétel és desszert gyártás hátravan. Meg persze Bálint a tegnapi takarítás óta újra szétszedte a kecót vagy 4x Kép Kép

Kérdés: Volt már valakinek olyan, hogy orrspricka (sterimar vagy Isomar) után vérzett a kölök orra?
Tegnap Bálintnak vérzett, pedig csak napi egyszer spriccelem. Ez lehet normális?
Mindenesetre utána szívni már nem mertük.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Szisztok'
Nalunk nem verzett meg a gyerek orra.

Jajj csajok egy oraja keresgelek a neten, de semmit nem talaltam. Most csaszarozzak az ocsem feleseget, mert 3 hete nem fejlodott a baba. Most kb meg 2 honap lett volna hatra. Szerintetek, attol lehet meg teljesen normalis felnott, ha elvileg hetekig nem fejlodott az anyamehben?

csengo
Vendég

CsengőKép
Bátyáméknak ugyanez volt, talán emlékszel.
Május elején született a kisfiuk.
Nem volt az eleje egyszerű galoppmenet, de nagyon-nagyon kopp-kopp, úgy néz ki minden helyrejött. Bár mivel ő is nagyon koraszülött volt, így az utógondozás és különböző kontrollvizsgálatok miatt akár évekig is járniuk kell ide-oda.
De igen, lehet normális felnőtt, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű az első jó pár hónap.
Sok erőt és kitartást nekik és majd jelentkezz, hogy mi van velük.
Drukkolok nagyon .

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke koszi!
Sajnos meg nem jelentkeztek, pedig mar 8-kor elkezdtek a mutetet. Az ocsemet nem merjuk felhivni, mert reggel sem tudott megszolalni, csak sirt. Olyan jo lenne valami biztatot mondani, csakhat amig nem tudjuk mi vanKép

csengo
Vendég

Sziasztok!

Elnézést kérek, jó régen nem jelentkeztem. Sajna megint nonkommunikatív időszakom éltem/élem, most már javulóban. (Köszi Toncica, hogy hiányoltál). Én nagyon benne lennék egy spanyol taliban, álmaim országa, egyszer majdnem sikerült nyári gyakorlatra odamenni, de a piszok cég szabályellenesen visszamondta.

Inimma, bocs, neked sem írtam meg a göris levelet, próbálom majd pótolni.

Nagyjából jól vagyunk, bár az utóbbi időben többször becsípődött a csípőm (eddig nem is tudtam, hogy az is be tud), s nem nagyon tudtam gép elé ülni, se menni.
Idegileg zokni vagyok, kicsit megviselt, hogy legutóbb augusztus elején voltam valahol baba nélkül, nem valamelyik baba miatt távol otthonról. (és akkor is az Állatorvosi Egyetemen töltöttem a napom, akkor derült ki Waldemár betegsége, szóval az se egy kikapcsolódás volt).

Nálunk elérkezett a kánaán, Benedek annyira átalussza az éjszakát, hogy tuti hétalvó lett, este letesszük aludni 8 felé (most 9 után sikerült, itt voltak a nagyszülők), s másnap fél 10 körül veszem ki, addigra már egy órája játszik. Most azonban még alszik, ami ma azért ciki, mert 10-től baba-mama klubba mentünk volna. Szopit kb 2 hete befejeztük, engem már nagyon megviselt, ő meg egyáltalán nem hiányolja.
Végre kibújt a 9. fog, de még mindig többet várunk, a kaja körüli hiszti elviselhetetlen. Olvastam, ki mit ad a babának enni, én vagyok már csak az egyetlen, aki többnyire bébiételt ad neki? (már ha rá tudom venni, mostanában inkább kenyéren és mazsolán élne őkelme) Képtelen vagyok rávenni magam a főzésre, előbb-utóbb meg kell emberelnem magam.

Csirkesz,
beférünk még mi is a taliba, vagy már nagyon a szardínia effektusnál tartotok? Sütni/főzni nem tudok, de valamit majdcsak kitalálok, mit vihetnénk. Benedek él/hal a gyerekekért, legutóbb egy nála pár hónappal idősebb kislány ikerpárba habarodott nagyon bele (meg ők is belé).

Nagyon várom november elejét, akkor elvileg 2 hétre lemegyünk a nagyszülőkhöz, s akkor a két baba majd jól lefárasztja egymást, én meg pihizek. Csak annak kell drukkolni, hogy Waldemárt elvállalja valaki (remélhetőleg a barátnőm), mert őt nem tudom utaztatni.

Nagyon régen raktam fel Benedekről képet, majd pótolom, de most mást szeretnék mutatni:
Kép
Õ az öcsém, s ha minden jól megy, ő lesz Benedek ausztrál nagybácsija. Október elején utazott ki, s ha minden bejön neki, aminek szorítunk, akkor már nem is nagyon jön haza.

Közben hozták az ebédem, Benedek meg kiabál, megyek, hátha egy óra késéssel még odaérünk a klubba.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Csengő,
mi is nagyon drukkolunk a testvéredéknek!

Kormi

kormi

KormiKép
Gyertek-gyertekKép Majd mi megszüntetjük ezt a fránya "magam-alatt-vagyok" időszakodat!

ReditkeKép
Botinak konkrét ömlős orrvérzése nem volt, de némi szivárgás, vagy a szíváskor véres váladék már volt. Nem foglalkoztam vele, neki láthatóan nem fájt. Mondjuk eddig 2-3 alkalommal fordult elő, többször nem.
Az orraesés gondolom nem számít, mert akkor vérzettKép

CsengoKép
Nem tudom mennyire emlékszel, nekem is csak emlékfoszlányaim vannak, de szerintem tavaly év elején itt írta valaki, hogy a tesója/rokona 90 dkg-mal született, és mára teljesen egészséges.
A dokinéni barátném azt állítja, hogy az orvostudomány már a 45 dkg-os csecsemőket is meg tudja menteni, de azért az ő esetükben sajna nagy a valószínűsége, hogy betegek lesznek.

A 2005-2006 téli babák topikban van egy lány, akit 28 hetesen császároztak, mert szintén nem fejlődött a baba. A bébi 650 grammal született, és eddig minden teljesen oké vele. azt hiszem a szemvizsgálatok vannak hátra. Már a második napon volt tejcsije, a baba már tejcsit kap. Igaz, hogy szerintem még inkubátorban van, de hihetetlenül erős kislány, nagy benne az élni akarás. Ehhez azonban szerintem az is kell, hogy érzi, az anyuja mindig ott van vele, szereti, simizi, gondoskodik róla.
Biztosan úgy lesz, ahogy reditke is mondta, irtó nehéz első pár hónap vár a tesódékra, de tutira megéri az erőbefektetést, mert sokat segít a szülők segítsége egy ennyire picike babának.
Nagyon drukkolok mindhármuknakKép

Csirkesz
aki már 10 óra óta várja a védőnőtKép legalább ideszólhatott volna, hogy késik

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Meg csak a babat vizsgalgattak (renben van) a csaszart most kezdik. Mar en is bizakodobb vagyok es az ocsem is. Azert izgulunk szegeny kislanyert.
csengo
Vendég

Csengő, nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! Majd írj!

Kép

Kép
liv

Csengő minden jót a kisbabónak, kismamának, biztos minden rendben lesz, szorítok nekik!!

ReditkeKép

Boldogan (irigykedve is)néztem a szép képeket, és azt hogy túltetted magad a kezdeti pánikon a ciszta és AFP kapcsán (az AFP egy eléggé elavult dolog, a megbízhatósága is csekély, van egy nőgyógyi ismerősöm (USA-ban él)ott se használják, és Milán is olyan jóképű kiskrapek lesz, mint a bátyja.

Noémi
fantikbaba

Csengo Kép En is nagyon de nagyon drukkolok az ocsed kisbabajanak de biztosan nem lesz semmi baj.
Ha jol ertem 7 honapos a baba, ugye?
Mar irtam, hogy az en hugom 30 hetre szuletett es semmi baja, gyonyoru, okos kislany.

Reditke Kép nalunk is volt olyan, hogy verzett az orra orrspricc utan azert mert hiaba fogtuk le ossze-vissza kapkodta a fejet es felserthette az orat egy kicsit, nalatok is biztos ez tortent.

Kormi Kép hat tenyleg nagyon magad alatt lehetsz, epp ezert kerdeztem rad, nagyon nehez lehet most Neked, szukseged lenne pihenesre, nyugalomra.
Tenyleg senki nincs aki segithetne egy kicsit?
Nagyszulok messze laknak? Baratno, testverek?
Fogadd el a segitseget mert most kell pihenned amig megszuletik a baba, utana nagy szukseged lesz az erodre es a lelki kiegyensulyozottsagra.
Feltetlen kerj segitseget valakitol, ne szegyeld!
En mar elore megbeszeltem a nagyimmal, hogy ha lesz masik baba, idekoltozik hozzank egy idore.
Ja es szeretettel varunk, gyertek amikor akartok, de komolyan!!! Kép
Nekem Sp.o. csak addig volt almaim orszaga amig ide nem koltoztem Kép most mar Mo. az!
Mit ne mondjak bomba ocsed van Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Meg semmi biztatot nem tudunk. Megvolt a csaszar 1400g, a 32.heten szuletett. Szegeny kislanyra nehez hetek varnak.
Remelem rendben lesz.
Az en ferjem is het honapra szuletett 35 eve, es akkor meg nem volt ilyen fejlett az orvostudomany. Igazabol azert aggodunk, mert nem tudjak miota nem fejlodott a pocakban.
Na meg itt van a topic buszkesege David is, ugyhogy tudom, hogy sok-sok gondoskodassal nem lesz baj.

Ja es kerem a pocakos mamakat, az ilyen hireket lapozzak at.

csengo
Vendég

Sziasztok,

CsengoKép
Bisztossan minden rendben lesz a pici lannyal, nagyon drukkolunk mi is. Mi a neve?

KormiKép
Nem semmi ahogy durmol BenedekKép Legalabb ejszaka birsz te is pihenni, arra most nagy szukseged van. De ki is kellene kapcsolodnod neha akkor talan konnyebb lenne. Remeljuk majd a nagyszulok jol elkenyesztetnek es utanna uj erovel terhetsz haza. A szep kis Benedekrol is azert tehetnel fel kepet, nem mintha az ocsed nem lenne jokepuKép

TonticaKép
Bocs, lehet, hogy hulye vagyok de nem tudom mi az az UPC. Hol lehet ilyet venni es mennyiert? Kell hozza satelit vagy valami mas? Legyszi egy kicsit ha reszletezned nekem. Elore is koszi. Ha akarod lehet mailben is, hogy ne untassuk a tobbieket. salai.t@alice.it

Tcis

Kép

Kép
tcis

Csengő
Mi is drukkolunk, hogy minden rendben legyenKép

pusz
J és G-k

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csengő Kép: "a topik büszkesége, Dávid" - nagy-nagy puszi neked. KépKépKép
És valóban nem lesz baj, a kislány egészséges, minden rendben lesz. Anyuka jól van?
Melyik kórházban vannak?

Maccs Kép, napok óta nem jelentkezel, mi újság felétek?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Párom végre megoldotta egy USB hosszabítóval, hogy bármikor tudok képet letölteni a fényképezőgépről, így most leszedtem két új képet Benedekről.

Csütörtök reggelre sikerült időpontot kapnom a fodrászomnál, tökre feldobott. Szegény, amikor kérdeztem, hogy beférek-e októberre, kicsit furcsállotta, úgy vettem ki, nagyon nincsenek most kliensei. Pedig még sose volt ilyen jó fodrászom, aki ennyire jól le tudta volna vágni a hajam, mint ő. Szóval, ha valakinek fodrász kell (helyileg a XI.ker.-ben a Móricz környékén), akkor nagyon tudom őt ajánlani.

Igazából az allergiaidőszak viselt meg, s még nem hevertem ki, de most már legalább vége, most már tudok éjszaka aludni. Csak ma is mászkáltunk 3/4 órát (nem értünk oda a babaklubra), s végül már majdnem hétrét görnyedve jöttem haza. Valami megoldást kell találnom a csípőmre, bár most kivételesen pocakilag fájtam, fél óra netezés után már lábra se nagyon tudok állni. Csak ugye pocakosan nem vagyok hajlandó semmilyen gyógyszert szedni, de még a kenceficékkel szemben is bizalmatlan vagyok. Ti tudtok valamit ajánlani?

Itthon nincs segítségem, bár anyám hetente itt tölt egy napot, az mindig megváltás számomra, főleg hogy mindig elmennek játszóterezni. Leginkább a sétáltatás okoz gondot, sajna a páromat nem tudtam eddig rávenni, hogy ugyan vigye már le a fiát egy kicsit sétálni, csak vasárnaponként viszi el a templomba. De most vasárnap úgy jártak, hogy változott a miserend, s fél órával az indulás után már itthon is voltak, én meg épphogycsak felraktam az ebédet, meg elkezdtem porszívózni. Olyan már nem jutott a férjem eszébe, hogy plusz egy fél órát mászkáljanak.

Pocaklakóról: kb a 20. hétben járunk (na ez gáz, Benedekkel mindig tudtam napra pontosan, hogy hol tartunk...), én már 5 kg-ot felszedtem, ami nem nagyon tetszik, de ez van, viszont még mindig 2 kg-mal kevesebb vagyok, mint amennyivel Benedekkel kezdtem. Csak míg Benedekkel anno taszított az édesség, addig most sajnos idegi alapon falom a csokikat. Ismeritek a Lidl-ben kapható 200 gr-os piros táblás egész mandulás csokit? Na, az a halálom. Ugye nálam az volt, hogy szülés utáni pár hétben rohamléptékkel esett a súlyom, úgy kellett megállítanom a fogyást. Ha ez tendencionálisan a mostani babával is megtörténik, akkor elmondhatom, hogy kb a 3. baba után el fogom érni az ideális súlyom Kép
Név: Most nagyon úgy néz ki, hogy Levente lesz (s ha mégse jönne be a 100 százalék, hogy fiú jóslás, akkor Rebeka). Boldizsár a vezetéknév. Annyi bajunk van a Leventével, hogy túl gyakori mostanában, de rettenetesen tetszik.

A képek:
Az örök telefonáló:
Kép

Szegénynek, mostanában non-stop a szájában a keze, azok a fránya fogacskák...:
Kép

Kormi

Kormi

kormi

Sziasztok!
Mostmar megtudtam, hogy Lucanak fogjak hivni a kislanyt es sajnos mast nem. Anyuka jol van, az elso is csaszar volt, csak az idore. Veszpremben vannak, igy semmit nem tudok, de gondolom ott is van bebiintenziv osztaly.

Csajok, ha megtudok valamit irok, szornyu ez a varakozas.

Mas tema. Az en draga fiam ma beledobta a jatszoteren egy hatalmas kutyafosba a kulcsaimat es o is beletenyerelt. Teljesen ki voltam. No nem ezert, de elhataroztam hogy adok neki valami vitaminkeszitmenyt es vettem a gyogyszertarban vitacolant. A gyogyszeresz szerint ez a legjobb. De sajnos Miki fosik tole, mert szacharinos.
Nem tudtok valami jobbat?

Kormi, remelem pihensz mig a nagybaba alszik. Csak ugy magatol kezdett el jol aludni?

csengo
Vendég

Sziasztok! Kép

Köszi a hiányolást, most is csak címszavakban, mert Lili mindjárt letámad.. Sajnos nálunk most a 7. fog után szerintem akár órákon belül ki fog bújni a 8. is, csak addig bírjam ki megint, ehhez még plusszban jött a hétvégi hidegfront, amit sosem bírt cirkusz nélkül a leányzó, szóval kb. 1,5 másodpercenként hangzik el az hogy "mama" és mászik a nyakamba, lógna rajtam.. Így esélytelen leülni a gép elé, mert egy csapással átállít valamit, amit aztán hetekig keresgélünk, hogy 1. mit állított át, 2. hogy kell visszaállítani Kép

Éjjel meg már napok óta egy határidős házidogán dolgoztam, úgyhogy azért nem tudtam jönni ide.

Ugyan ti nem jöttetek el, de ma voltak nálam a nyáriak közül egy páran,tök jó volt, örültem nekik. Kép Kép Végignyúzták a gyerkőcök az állatkertemet, és elégedetten szétszedték a házat. Kép Meg kell állapítanom, hogy 4-en sem tudtak lényegesen nagyobb kárt okozni, mint Lili egyedül, úgyhogy Csirkesz fel a fejjel! Kép

Liv: kisautó lehet hogy meggyógyul.. Most van csere autó helyett /ilyen extrás szervizbe vitte a pőárom a kocsit/, de azzal az ügyeletig, ami itt fent a Petőfi utcavégén van, nem mennék el, mert attól félek, hogy szétesik! Kép Remélem öszejön, azt ígérték meglesz.. Kép

CSirkesz, én túrost sütit csinálok, ha az jó.

Reditke! Kép képek klasszak, főleg a köpenyes tetszett, jóvágáású kis vőlegényünk van!Kép Örülök,hogy megynugodtál pocak ügyileg! Kép

Kormi! Azért ne bújdoss el, gyere inkább írd ki magadból a gondjaidat!Kép Benedek még mindig nagyon dögös Kép

Csengő! Pici lánynak nay drukk megy!!!!!

Tontica! Kép Addig ajánlgatod, míg valaki a szavadon fog aztán majd nézegethetsz! Kép
Sorozatok: én a viasat3-on szoktam nézni a helyszínelők különböző változatait, tök jó, és altatás utáni időpontban van! Kép

Most el, többiektől bocsi, hogy nem reagálok, jók legyetek pussz:
Macs
maccs

Mi most el nagyszülőkhöz 200 km-re (kiderült, hogy páromnak a környéeken van holnap dolga, így mi is lemegyünk vele) és csütörtökön jövünk csak vissza, de talira megyünk, hacsak nem lesz Bálint még taknyosabb.

Én is túrós pitét írtam a táblába, de mivel holnap nem leszünk itthon, így lehet, hogy csak valami bolti sósat viszünk, láttam az úgyis kevés.
Majd ezt csütörtökön eldöntöm.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Jo hirem van! A kicsilany jol van, nagyon eros a sulyahoz es korahoz kepest, tud lelegezni es remelhetoleg minden rendben lesz.
Ilyenkor erti meg az ember min mehetett keresztul Liv, Reditke batyajek csaladja es tobbi anyuka, aki mindet megtett, hogy egeszseges babaja legyen, nem ivott, cigizett stb es megis nem jol alakultak a dolgok.
Koszi mindenkinek a biztatast nekem sokat jelentett, mert nem is tudtam, hogy bocsnat, de ilyenkor is normalis lehet az agya a babanak.
A varandos kismamiktol meg elnezest kerek, mert ilyenkor nem szabadna ilyet hallgatni. Csak a jora tessek gondolni.

Meg regebben akartam irni Reditkenek, hogy nalunk az uh-n meg is mondtak, hogy egyszer beirnak valamit (nekunk valami vesetagulat dolog volt), mert ha soha senkinel nem lenne semmi 'figyelnivalo' akkor bezarhatnak a boltot.

Talirol majd irjatok!

csengo
Vendég

SziasztokKép

CsengoKép
Ha ilyen koraszülött babás dologról olvasok, mindig úgy érzem, mintha hirtelen gombócok lennének a gyomrombanKép Nagyon drukkolok, hogy semmi komoly károsodás ne legyenKép
Vitamin: Marcinak barackos Aloe Vera gélt adok, minden reggel 1 evőkanállal. Hál' Istennek nagyon szereti. Tavaly télen szinte végig beteg volt, úgyhogy muszáj volt nekem is találnom valamit. Már augusztus óta adom folyamatosan az Aloe-t, eddig semmi baja nincs a babónak, pedig felkészültem, hogy az ovikezdéssel mindent be fog gyűjteni Hannától.

KormiKép
Fel a fejjel! Lesz ez még így seKép
Nagyon szép családod vanKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csengő Kép, hogyhogy nem tudtad, hogy "ilyenkor is normális lehet az agya a babának"?

Kormi Kép, Benedek továbbra is nagyon szép.

Maccs Kép, akkor majd írj, hogy mi újság az autóval, hogy ha rendbe jön, megbeszéljük, mikor induljunk stb.

Dávid összefilcezte magát, megyek.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!Kép

Mi is megyünk a talira mindenképpen, diós piskótát fogok vinni, remélem, megfelelő lesz.Kép
Kezem már egész jól van, sokat borogattamKép
Balázs hihetetlen dolgokat művel, állandóan készenlétben kell lenni. Ma pl. a sütőajtóba kapaszkodva gondolta, hogy feláll, még szerencse, hogy épp nem használtuk. Tegnap felmostam, közben kimentem a konyhába, mire visszajöttem, már könyökig volt a vödörben. Aztán, mikor átöltöztettem, a mosógép csövét akasztotta le a fürdőkádról, és ami benne volt maradék víz, szépen kifolyt, abban pacsált. Átöltöztetés másodszorKép De egyszerűen nem lehet vele veszekedni, mert állandóan vigyorogKép
Na, a másik. Tegnapelőtt férjem megkért, hogy csináljak rántottát. Oké, megpucoltam a hagymát, kolbászt, szépen odatettem olajon sülni. Jön Ákos, hogy szeretne segíteni. Persze, mondom, kavargathatod, ha gondolod, vigyázz, ott a nyele, fogd meg jól, le ne essen. Ügyesen kavargatja, aztán, mikor már látom, hogy szépen alakul a dolog, mondtam, hogy oké, most már jó lesz. Na, ahogy fordul el, verte le az egészet a padlóra, benne levő hagyma, kolbász meg szép ívben repül lefelé a padlóra meg a csempére. Bazsi is ott állt mellettem. Az volt a mákom, hogy a két gyerek közé esett és egyikre sem fröccsent. Két pillanat alatt leizzadtam, hogy nagyobb baj is történhetett volna. Ákos is nagyon megrémült, jó mérges lettem rá, de aztán megbeszéltük, hogy másban fog nekem ezentúl segíteni, a tűzhely közelébe egyelőre nem mehetKép

Képzeljétek, Balázsnak már előjött a 13. foga is, ma vettem észre, a negyede kint van már. Felül bal oldalon az első kettő és a negyedik közötti fogacskaKép Nem csodálom, hogy nem kell neki pépesíteni a kaját, hiszen ennyi foggal mindent vígan rágicsálKép

CsengőKép utólag olvastam Lucáról, remélem, jól van és hamar megerősödik!Kép

KormiKép Fel a fejjel, nemsokára két gyönyörű gyerkőcöd lesz, tudom, közhelynek számít, de szép családod van, minden jobbra fordul. Lehet, én is rosszabbul viselném, főleg a kórházi kezelések idején, ha férjem hétfőtől-péntekig reggeltől estig dolgozna, de szerencsére más munkaidő szerint dolgozik.

TonticaKép Jövőre tervezzük a spanyolországi nyaralást, lehet jelentkezni nálad??Kép Ha komolyan gondoltad a segítséget, lehet, hogy mi igénybe vennénkKép

Várom már nagyon a talit, akkor mikortól is lehet menni?

Lau
lau

ReditkeKép Fantasztikusak a fotók a fiúkról és persze a pocaklakóról isKép Jó volt olvasni az élménybeszámolót, és teljesen egyetértek veled másodszülötteddel kapcsolatbanKép Hallgass az anyai megérzésedreKép

KormiKép Hopp, most olvastam, hogy ugyanazt írtam Neked, mint Kata, nem szándékos volt, nekem is ez jutott eszembeKép
lau

Csengő
Sok-sok energiát,erőt az egész családnak.

Kormi
Képek nagyon jók Kép

Kép
Kép
nikk0830

CsengoKép
Ugye, hogy milyen erős is lehet egy kisbaba?! Ha vezsprémben vannak, ott tuti jó kezekben vannak. Ha meg a dokik nem boldogulnak, úgyis küldik szupibb helyre. Enyém férj is vp-i, nem is tudtam, hjogy tesódék ott élnek.
További drukk Lucának és a szülőknek. Tudod már a kislány paramétereit? Az önálló légzéshez gratula NekiKép

MacsKép
Azért csak sikerült egy félig ellenpartit beszervezni??KépKépKép
Na, de tréfát félretéve, örülök, hogy jól sikerült. Fogacskához kitartást, bár ma nálunk is bekapcsolva maradta az "anya" gomb a gyereken, és nem találomKépKép Így még a budira is együtt megyünk. Még az a szerencse, hogy szeret a bilin ücsörögni, amit nemrég vettünk neki, így leültetem magammal szembe, dumálunk, és ki-ki végzi a dolgátKép (Persze a ki-ki egyelőre egyenlő anyávalKép Boti csak nézeget)
Túrós süti nagggyon jó lesz.

LauKép
Ha fáj a kezed, ne bíbelődj sütivel. Felmentést kapsz, és ebbe szerintem a többiek is beleegyeznek! Ugye csajok????? Szerintem így is annyi kajci lesz, hogy egy hadsereget is jóllakatnánk.
Apropó, én arra gondoltam, hogy a muffin mellé sütök egy kis sütőtököt, legyen mit szétkenniKép

KormiKép
Nekem lehet, hogy jól jönne egy elérhető fodrász, a Móricz környéke meg tuti. Holnap egyeztetünkKép Benedek nem épp Botit hívja?? Õ is sokat telefonál mostanában. Gyanúsak nekem ezek a kölkökKép

Mekkora kérórendet igényeltek? Csak azért, mert a vasalnivalót ma kivégzem, meg persze a felmosás és felporszívózás is kipipálva. De ha nem lesz minden a helyén (mintha az angol királyné érkezneKép), akkor azért még bejöttök, ugye? Ja, szerintem a gangon elférnek majd a babakocsik, ha valaki azzal jönne.

Műanyagtányért+poharat ne hozzatok, nekem is kell úgyis itthonra.

Más nem jut hirtelen az eszembe.
Ma du megyek dokkernénihez, szokásos havi vizsgálat, de még most sem lesz uh. Pedig időnként marhára fúrja az oldalamat, hogy kiscsaj, vagy kisficek van a pocakban. tegnap este már megegyeztünk 3 fiúnévben, ezekből fogunk választani 1-et: Csanád, Kolos, Ders. nekem naponta változik, hogy melyik tetszik jobban. Ma Ders napom vanKép
Csajszi nevek közül eddig a férjem bökött rá egyre: Csenge, nekem még nincs tippem semKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Kislany tovabbra is jol van, koszoni a jokivansagokatKép Kezd megnyugodni a csalad, mindenki bizakodik.

Ellenben az en kisfiam kiakaszto. Most hanyta ossze a konyhat, mert annyit kajalt. Egybekijott a finom grizgaluskas pipihusos repa kutyulmanyom...Na jo, ez lehet hogy anya hibaja, de sosem merem le az adagjat. Lehet most egy ket napig figyelek ra. Ti mit csinaltok ha kiokad mindent? Kovetkezo evesnel ujra kap ebedet, vagy most az uzsi jon es a vacsi? Igazabol maradt meg egy adag, de nem is tudom, hogy odaadjam e neki este.
Vitaminra varom a valaszokat, vagy mindenkinek eszik a gyereke rendesen gyumolcsot, csak az enyem nem?

Csirkesz , szerintem ne takarits. A gyereket se perc alatt minden zugot portalanitanak. Ha meg elpakolsz valamit, az csak kihivas, hogy megggyorsabban elovegyek. Legjobb ha minden szekrenybol fiokbol kidobalsz mindentKép

csengo
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezek, ma jöttünk haza Szilvásváradról, pár napos pihiről.

Csirkesz,
mi is mennénk holnap, pogit tervezek vinni, meg valami kekszfélét és innivalót.

Most rohanok rendet rakni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: