A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

SIS, nagyon gratulálokKépKépKép!!!!!
Sis-férj, mik a paraméterek???
Vendég

Nagyon szep minden babo.Kép

Sis, gratula.

Megann,
Szerencse, hogy nem tort el a bokad, de vacak lehet. Jobbulast.
Drukk, hogy a terpeszpelus segitsen.
minimi

Ja még annyit, hogy engem a kutya nem keltett fel.
Még meg sem kérdezték, hogy kell-e segítség.
Másnap egyedül szédelegve a folyosó végi tusolóba mentem fürödniKép
Szerintem ha nem is fürdök, észre sem veszikKép
A másik, hogy jól elázott minden nap a kötésem.
A dokim cserélte le amikor jött nézni.
Egyszer cserélte le az egyik nővér, amikor attól félt, hogy valami gáz lesz. De ez már hosszú történet.

Kórház válogatja?
Nem! Ez emberségtől függ.

Annamami!
Nem kell málnalevél teát inni. De az jó hatással van a belekreKép
Nem hinném, hogy hagynak vajúdni.
Tudod a dokiknak ilyenkor előre megtervezett időpontban szabadítják fel a műtőt. Tehát, ha minden jól megy és nincs akut eset, akkor tutira csak simán megcsászároznak.
De ezt kérdezd a dokidtól, hogy mi a menete.

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

dobok fel egy alvós képetKép
Pont most készült.
Na lépek!
Pussz!

Kép
Angelani&Erhard BabaKép

Kép
angelani

Hari!!

Szoritok neked nagyon! Nyugi, minden rendben lesz, küldök neked pozitív energiát!!!KépKépKép

Puszi
Zsuzska

Kép
pgsuska

Angelani Kép

Hát elég szörnyű kórház lehet ez,ha ennyire nem törődtek veled!KépKépKép
Még szerencse,hogy te ilyen kis talpraesett vagy!Kép

Erhard baba annyira kis formás,és olyan gyönyörű a bőreKépKépKépédes ahogy apukája nagy ingével alszik......KépKépKép

Megoldódott a mellszívó-problémád????
annamami

Jaj, Zsuzska, köszönöm szépen!! Nagyon jól esik. Remélem segít isKép Én még minden esetre nem érzem a frontot se, meg mást sem. Csak a baba rugdal, azt érzem. És továbbra is 10 percenként keményedek most már napok óta, de 0 fájással. Hogy van ez?

Pedig ma is vettem egy jó forró fürdőt, sőt még hancúr is volt. És semmi. Komolyan már úgy érzem, hogy valamit én csinálok rosszul. Már annyira szeretnék szülni, hogy talán azért nem megy. De hát hogy lehet nem akarni?

Holnap nem tudom mit ajánl fel a doki, de azt hiszem bármi lesz is, én elfogadom. Pedig igazából nem szerettem volna ha beindítják, de ezt én már nem bírom.

Ráadásul most már tényleg annyira zsibbad a jobb kezem, hogy kezdek félni, nehogy így maradjonKép De tényleg, most már napok óta egyre rosszabb, már egyáltalán nem érzek semmit az ujjaim végén, max.néha olyan mintha kis tűkkel szúrkálnák, de leginkább tök érzéketlen. Ez azért nem lehet normális.

Megann, nem irigyellek, mindig van valami nálad is. De ez a terpeszpelus biztos segít majd. Az a lényeg, hogy idejében kiderült. Ne keseredj el, minden rendben lesz.

Angelani, Erhard tényleg nagyon édes, milyen kis nyugisan alszikKép

Edede, nem tudom még hány babát szeretnétek, de reméljük azért nem nő mindegyiknél egy egész számotKép

Hari 40+4

Kép
Kép
hari

Annamaminak gyorsan
- akkor most ugye felesleges málnalevél teát innom,hiszen az a könnyebb tágulás érdekében van,nem? de csaszinál ennek nincs jelentősége,vagy van???

Sztem nincs jelentősége, bár én ittam a végén, mert ugye spontánra készültem.

- megvárják amíg elkezdek vajúdni magamtól vagy nem???

Azért lenne szerencsés, hogy megvárják legalább az elindulást, mert az azt jelenti, hogy a baba akar kijönni magától, és nem csak úgy kikapják. Az elsőnél nekem csináltak pár fájást oxitocinnal, ez is arra jó, hogy a baba kicsit "készülődjön".
Sajna nem tudom, hogy a te esetedben orvosi ellenjavallat van-e, én mindenképp rákérdeznék a dokira, és ha mód van rá, akkor kérném a műtétet, ha elindul a baba.

- milyen homeós bogyikat lehet szedni,te szedtél??? Pl.:sebgyógyulásra,vérzéscsillapításra,tejtermelés serkentésére???
Tejcsi:
Urtica CH5 : az a jó benne, hogy nem kell állandóan szedni, hanem csak 3 napig 3x5, 2 napig 2x5, 1 napig 1x5 golyó.
Aztán mikor megint úgy érzed hogy kevesebb a tejci akkor megint.

Sebgyógyulás-vérzéscsillapítás: én ugye 5 napot túlhordtam, a kiírás napján kezdtem el szedni Arnica-t napi 1x5, a potenciára nem emlékszem, meg kéne néznem, de a gyerekeknél van a gyógyszeres fiók (jó magasanKép) ahova bedobtam a "szüléses" bogyókatKépmeg volt még 1 amit sebgyógyulásra kapkodtam a 4 nap kórház alatt de annak a nevét se jegyeztem meg, holnap azt is megírom neked.

üdv
p
penna

Ja, meg Aloe First-tel fújom a sebet, mióta kiszedték a varratot. Ha esetleg ismered az aloés dolgokat, vagy van ismerősöd, aki foglalkozik ezzel.
p
penna

Penna Kép

Köszi!
Imádlak,Angyal vagy!KépKépKép

Angelani Kép

Találtam neked tök jót a babaszobán:

TÓTH B.(julie)
PESZTONKA elektromos mell-és orrszívó 3500 Ft(!!!)-ért eladó!!!Kép

Szerintem ez tök jó ár,írjál neki mail-t ha gondolod!
Remélem tudtam vmit segíteni!Kép
annamami

Angelani!
És az apróhírdetésben az elektromos cuccok között van kb. a 10.oldalnál,asszem!Kép
annamami

Dudukly!!!

Dehogynem reagáltam! Megyek én, csak nagy pocakkal nem volt már aktuális, de ha még mindig szivesen látsz minket, akkor köszönettel elfogadjuk a meghivást!

Alvás:

Én úgy szoktam "átvágni" Zsuzsát, hogy egy párnára teszem le aludni. Mivel jó puha és belesüpped (tudom, tudom, hogy nem szabadna), ezért ott jól érzi magát.

Dudukly:

Zsuzsa is azt csinálja, hogy nappal leginkább a kengurujában a mellemre borulva szeret aludni, pedig az függőlegesen tartja, éjjel pedig a párna trükkel alszik a bölcsőjében. MOst is egyedül aludt el a kis drága. Kép Az apját már átverte az utolsó nyűgivel (én csak igy hivom). Minden este van egy utolsó kör hiszti amivel kiüti magát, a trükkje az, hogy nem szabad neki bedőlni, mert akkor még jobban felébred.

Ma:
Reggel 9-től este 6-ig tanfolyulni voltam, egész jól ment, bár két tejeskávét is be kellett döntenem, hogy ébren tudjak maradni, ugyanis Zsuzsa ma hajnali négykor kezdte a napot. Mivel "apás" nap volt, ezért örömmel átadtam őt az apjának, és aludtam még hatig. Kilenckor elmentem itthonról miután utoljára megszoptattam, és kb háromnegyed hétre értem haza. Mikor kétszer telefonáltam, éppen mindig aludt a pici lány. Ennek ellenére mostanra már elege lett az apjának belőle, mondta, most már én vegyem át. Legalább most látja hogy nem olyan könnyű egész nap bezárva a picivel, ő ki se jutott vele sétálni. Igaz, vacsorát azt főzött, le a kalappal előtte. De mosni nem mosott, ellenben felcsavarta bent a fűtést 26 fokra, mert ő fázott, viszont a gyereket úgy hagyta felöltözve ahogy én bebundáztam a 21 fokra. Azért mégiscsak férfi.

Én meg jól kifáradtam a tanfolyulásban, és fejni sem volt időm eleget, remélem nem sinyli meg a tejmennyiség.

Apropó tejmennyiség. Zsuzsa reggel benyomott 60 ml-t, utána szopizott ki tudja mennyit, utána a nap folyamán elfogyasztott még 450 ml lefejt tejet, utána MÉG szopizott mikor hazajöttem. Nem semmi.

Davallia:
Itt egy lap amin van egy kép hogy az egyhetes babának mekkor a gyomorkapacitása. Hogy összesen mennyit kéne ennie, ez szerintem egyéni, de hogy a kis gyomrocskájába mennyi fér egy alkalommal, azt ezen a lapon meglátod:
http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html
(menj le a képig)

Ayse:
Zsuzsa is sokat szuszog, de nekünk azt mondta a doki néni, hogy ez nem megfázás, hanem még olyan szűk az orrlyuka, hogy minden porszem, szösz, stb, megtüsszögteti. Amúgy meg fiziológiás sóoldat orrcseppet kell belecseppenteni és akkor saját maga kiszuszogja. A zöld kaki sztem meg nem a takonytól van. Hogy mitől, azt ugyan nem tudom, de nekünk is van hogy teljesen véletlenszerű alkalmakkor spenótzöldet kakil.

Na most megyek aludni amig alszik a pici lány

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!Kép

Nem kidobtak, hanem eljöttem egy nappal előbb, mert nem volt semmi probléma. Gergőnek már nagyon hiányoztam.

Gergő telefonáltatja Bubust:

Kép

Bubus alszik:

Kép

Hari!Kép

Remélem nem haragszol, hogy nem vártalak meg. Kép De csütörtökön azt hittem, megszülsz az éjjel. KépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja, és ma végre hivtak, hogy kész van Zsuzsa anyakönyvi kivonata, lehet érte menni.

Ma öt hetes. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!Kép

Nem volt jó a gépünk, csak most tudtam nagyjából visszaolvasni és írni.

Megann!Kép
De jó Nektek, hogy van ennyi tejcsiKépGratulálokKépKépKép
Nálunk ua a helyzet de tudok fejni mellete, kb. 150 ml-t fejtem maKép

Téyn h én nem pihenek eleget, állandóan kertészkedem stb.
Ez van, nem tehetek róla én nem tudok egyszerűen lepuhenni, de lehet h magamra erőltetem egy két napig és kiváncsi vagyok az eredményre.
Ja és miylen az a mini szívó (Medela)???
Nekem gépi van de kézinek is lehet használni, olyan van Neked???

Mi jól vagyunk, Livike sokat sír márKépKépKép
Meg sokat eszik, meg nagyon mohó ezért fáj nagyon a hasija és nem tud elaludni sokszorKép

Éjjel jól alszik meg reggel is aztán utána nehezen.

Ma du.nagy nehezen bealudt kint volt a kertben a babkocsiban.Olyan jó, hogy ilyen szép idő volt eddig, mert minden nap kint voltKépKépKép

De front lesz holnap, nekem már 2 napja fáj a fejem.....
Remélem baba nem lesz nagyon nyűgi.

Akik esetleg szültek közben GRATULÁLOK NAGYON!!!!!Kép

Mea
mea

Tündériek a bébikKép

Teszek fel én is gyorsan képeket tegnap estéről:

Ismét apuci kezei közöttKép

Kép

Kép

Mea
mea

Jó reggelt Mindenkinek!

Gratulálok Sis-nek a babához! Remélem minden rendben volt.

PZita,Zsófy
nem bántó szándékkal irtam, hogy "110-et eszik a babó", hanem csodálkoztam, és irigykedtem, hiszen nálunk mellből ennyit nem eszik, nem tud.
Tápszerrel pótoljuk neki, ugy eszik csak többet.
Sajnos nem megy ugy a szoptatás mint kellene, de minden nap reménykedem, hogy csak-csak több lesz a mellemben.
Megpróbálom a Fitolac-ot, hátha attól jobb eredmény lesz.

Hari,
kitartás!!!
A lábam nekem is megnőtt, de szülés után 1 hónappal is szorit a cipőm, ugyhogy lehet, hogy végleg ekkora marad!?
Én szept.9-re voltam kiirva, és 13-án voltam magzatviz-vizsgálaton, utána sokat csavarogtam, délután pedig pincét rámoltam és emelgettem a nehéz krumpliszsákot, meg a felmosovödröt, ezáltal éjjelre történt a kórházba indulás, és délutánra meglett a kisbébi. Lehet, hogy neked is "komolyabb" dolgot kellene csinálnod, hogy elinduljon végre. De örülj, hogy nem kell kórházban várakoznod, mert az szerintem rosszabb lehet.

Spanci
spanci

Nekem már szülés után egy héttel visszament az ödéma a lábamban és már újra jók voltak a cipőimKép

HariKép

Remélem neked is hamar visszamegy a régi méretreKép

Én egyébként füvet nyírtam és picit nehezebb dolgokat emelgettem(köveket a kerti tóhoz, nem túl nagyokat) és aznap éjjel elfolyt a vízemKép

Hátha segít ha nehezebb dolgokat teszel, amiket eddig nem mertélKép

Drukkokok már nagyon!!!!Kép

Mea
mea

Annamami
Arnica Montana 9CH
műtét előtt pár napig 1x5
műtét után napi 2-3x5 (én 2-3 hétig tervezem szedni)

Delphinium Staphisagria 9CH
műtét óta napi 2x5-tszedek

Ez utóbbit a homeopatikában adta a csaj, akihez már évek óta járok (mióta homeozok) és mindig van 1-2 jó ötlete, tanácsa.

üdv
p
penna

Sziasztok!

Dudukly!

Köszi az infót....

ZSÓFY!
Ha jössz, kérlek te is szólj hozzá ehhez a csipőficam témához!!!
Tegnap este irtam, ha vissza tudnál olvasni, nagyon megköszönném....
Teljesen kivagyokKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Jó Reggelt Kép

Penna Kép

Nagyon köszönöm,mindent felírtam,megyek is a Széna téri patikába,úgy hallottam neki elég jó a készletük.
Azt szeretném még kérdezni,hogy az Urtica Urenst mikor kell elkezdeni,már a műtét előtt vagy elég csak utánna?
KösziKép

annamami
35+4
annamami

Annamami
elég utána.Kép

Cipő: Kevin előtt 38 volt a lábam, szülés óta 39.Egy csomó cipőm ment a Máltaiakhoz, mert a családban pont ekkora lába nincs senki másnak.Kép
Most úgy nézem, maradt a méret.
Nagyon sok lánynak nő a lába terhesség alatt, számomra rejtély, hogyan és miért...

üdv
p
penna

Szia Penna!

Elfelejtettem megnézni a postaládámatKép. Aztán égre-földre kerestem a papírt.
Anyakönyvi Osztály Eötvös u. 3. H: 13.30-18.00, SZ: 8.00-16.30, P: 8.00-11.30 Tel: 342-09-09/2172.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Hari ???

Dóri ???

Hol bujkáltok???Kép
annamami

Sisnek gratulálok!

Lányok! Gyönyörűek a babás képek!!!

Benianyuról semmi hír???

Hari, hogy vagy?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

MegvagyokKép Most értem haza, megint voltunk bevásárolni anyuval. Nem tudom mi a nehéz, vagy mennyit kéne cipelnem, én naponta 2x kiporszívózom, hajolgatva, attól jól begörcsöl a poci, de aztán semmi több, a bevásárlásoknál is kb. 10 kg-os szatyrokat állítok össze, ami lehet nem elég nehéz, de a kezem nem bír többet, mert tudjátok mindig mondom, hogy egyrészt a jobbal nem is nagyon érzek semmit, de a bal is fáj és ahogy a szatyor füle összenyomja az nagyon kellemetlen.

De rengeteget gyalogolok, ahol lehet lépcsőzöm, stb.

Viszont most már teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Mert ha ma felajánlja a doki, hogy holnap megindítja a szülést, akkor nem tudom mit mondjak rá. Egyrészről szeretném, ha magától döntene úgy a baba, hogy kijön és ugye szombat vasárnapra frontot mondanak. De ugyanakkor hétvégén nem teljes kapacitással működik a kórház sem, meg ha rám hat a front, akkor a többi terheskére is, tehát lehet hogy teltház lesz, én meg ott állok fogadott szülésznő nélkül és ez sem csábít. Ráadásul a barátnőm, aki jön velem szülni legalább egy óra míg beér, viszont ha indítja a doki a szülést, akkor azért nagyjából már időben ideérhetne, ha tudná mikorra kell jönnie. Szóval nem tudom mi legyen, főleg hogy már ugye túl is szeretnék lenni rajta. Aztán lehet hogy nem is ajánlja fel a doki, én meg itt filózokKép

Hari 40+5

Kép
Kép
hari

Jaj Hari!!!

Azért a 10 kilós szatyor kicsit sok,nem gondolod???Kép
Én már el se bírnám,szerintem elrántanaKép
Porszívózástól nekem is bekeményedik a hasam és az nagyon sz@r érzésKép
Szerintem ha bármit ajánl ma a dokid fogadd el!!!Kép
Rögötn jobb kedved lesz,ha pedig rögtön utánna felhívod a barátnődet bizti odaér!!!Kép
Ügyes legyél,drukkolok!KépKépKép
annamami

Hari,
szerintem nekem akkora volt a súlytöbblet terhesség alatt,hogy nagyobbra lapult a lábam a nyomástólKép 40esre terebélyesedett 38 félről...
nem is szólok semmit,hogy még mindÍg 2in1.
HariKépKéptegyünk úgy, mintha nem is lennél terhes,hátha Lili bedurcázik,hogy elfelejtették,azt kijönKép
sétálj naaagyot,lépcsőzz,vegyél be 2tisasent,-nekem lehet,ez használt.
drukkdrukk és teszek neked képet majd!

Megann,
én még nem buktam ki, mert rengetegen voltak,akik mondták,hogy a terpeszpelus meggyógyÍtotta a babát.Lillára is ráadom éjjel- nappal, de nekem még csak a háziorvos-gyerekorvos Írta fel,62-es terpeszpelust hord Lilla.hülyén néz ki, de a babát nem zavarja,ha mindÍg ráadod,mert még nem mászik,nem mozog.jövő hónapban viszem el majd egy dokihoz,aki az öcsémet operálta "jóra" 2 elrontott (nem ő rontotta el az első 2-t nem ő csinálta.) műtét után mert tesómat mindenhol negatÍvra szűrték,és anyu 1éves kora után vitte el megint, mert bicegett és akkor már csak a műtét jöhetett szóba...durva volt...
vegyél Lénának terpeszpelust, még tökre időben vagytok,add rá ha csak lehet!
ne félj, minden doki ezt adja először!
a kengyel az már szarabb,de tényleg ritkán kell!

Dudukly,
köszi a jó cikkeket,én is elolvastam.Pálma csÍpóje okés?

Pzita,
köszi,hogy Írtál,nagyon aranyos tőled,hogy szoktál jönni nekünk segÍteni!bÍztatni minket!

Spanci,
nem akadtam kiKép tudom,hogy Lilla ilyen és kész. evett ő már 160grammot is, meg mikor 3-4 hetes volt,akkor 120-130akat szopizott,de akkor túlette magát és fájt a hasa.szerintem mostmár kitapasztalta,hogy a 80-110gramm a jó az ő pocijának és már nem szokta túlkajálni magát.-csak ha front van,akkor szegény tök izgatott meg ideges és csak kajálna...

CSILLÁM!!!!!!!!!
ha látsz!
köszi,nagyon köszi a tapasztalatot és a tanácsot, mert úgy néz ki, bevált!Lilla jobban van!

koppkoppkopp...

Annamami,
neked gondolom a kitolási szak a veszélyes,azt nem csinálhatod.
a szülést,ha programozott, akkor ugye nem várják meg,hogy beinduljon, de oxitocinnal be kell,hogy indÍtsák,mert attól kezd el összehúzódni a méhed.
nem vehetik ki a babát csak úgy!akkor a hasad üresen lógna utána?
biztosan beindÍtják,de még mielőtt a baby a szülőcsatornába fordulna,kiveszik őt. de én nem tudom ezt, csa gondolom. illetve nem tudom elképzelni,hogy csak úgy lezsibbasszanak és kikapják a babát. valami méhtevékenység kell azért szerintem,valaki Írta-Penna?- hogy azért is, hogy a baba felkészüljön. hiszen neki iszonyú élmény lenne,gondold el,
kellemesen lebeg a jó meleg méhben, van kaja,nem fáj semmi, minden csodás,békés, erre egyszercsak kirángatják,hideg lesz,vakÍtó fény lesz,hangos hangok, lélegezni kell...ez neki nagy trauma lenne!!!

óh...bm..amikor az jut eszembe,hogy milyen klasszul érzem magam, hogy egy hete nem láttam anyóst, akkor az is egyből leesik, hogy tuti számÍthatok az érkezésére...és ja...pár közölte,hogy hoz az anyja ma ebédet...13kötül...remélem Lilla addig alszik itt a kendőben,amÍg a büdösbanya el nem megy!!!drukkoljatok!!!
zsofy

Zsofy, megy a drukk, hogy Lilla végigaludja anyóstKép
Én már lassan tényleg úgy érzem, hogy nem is vagyok terhes, csak nagy a hasamKép Anyukám szerint jobb kondiba vagyok, mint valaha. Csak úgy suhanok erre-arra. De mondtam neki, hogy már annyira türelmetlen és hisztis vagyok, hogy ez ad lendületet. Nem bírom ha totyorognak előttem, már azt is utálom, hogy át akarják adni a helyet, igazából mindent utálok. Hegyeket tudnék megmozgatni a dühömmelKép Viszont a telefonoktól már a hideg ráz. Egyre gyakrabban hívnak a kollégák, ismerősök, hogy na???? Mi na? A tököm tele van már velük. Ha lenne valami akkor szólnék. Eddig bezzeg nem érdeklődtek, csak most. Na nem idegelem magam. Párom szerint az lehet a baj, hogy már annyira szeretnék szülni, hogy azért nem megy. De hát könyörgöm, lehet ilyenkor már nem erre gondolni? Próbálok én mással foglalkozni, de hát nem megy.
Lili baba meg csak csuklik, meg rugdos, néha olyan érzésem van, hogy bentről vigyorog az anyjánKép De igaza is van.

Annamami, nem tudom mi a sok, de látod ezek szerint nem elég a babának a 10 kgKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Zsofy! Látom anyós ügyben egyezik a véleményünk. Én már most szűkölök, mert közeleg a hétvége és biztosan megjelenik. Sajna engem már a pusza jelenléte is zavar, annak ellenére, hogy nem egy kekec anyós. Csak maga a tudat, hogy az én gyerekem az ő unokája, ez valamiféle védekezési reakció lehet szerintem. Na meg az, hogy nekem nem segít semmit, csak a kiscsajjal babázik, ha kell ha nem, az hogy szalad a lakás az k..ra nem érdekli, néha még rátesz egy lapáttal, pl. hoz egy kis mosnivalót. De hála istennek elég messze lakik, azért nem minden hétvégén jön.
Hari! Én a helyedben lazítanék, ne koncentrálj már ennyire a szülésre! A bébi úgyis akkor bújik ki amikor ő gondolja, tehetsz te bármit. De én azt javaslom inkább pihenj, és nyugodj le lelkileg. Fogadd el, hogy ő tudja az idejét a születésének!
A keresztfiaim mind túlhordottak voltak, a legnagyobb 42. hétre született, de nem indították, a középsőt se, a legkisebbet beindította a doki 41. héten, de nem kellett volna siettetni, mert még nem volt a megfelelő pozícióban, úgy kellett kipréselni a barátnőmből a babát. Úgyhogy, ha ellenőrzik a babót és jól van, akkor légy türelmes.
Megann!
Nekünk is dupla pelusunk van, majd az öthetes kontrollon kiderül, hogy áll a pici lába. Nálunk az a helyzet, hogy az ortopéd doki és a kórházi főorvosnő nem tudtak megegyezni Emma baba lábait illetően, az egyik szerint laza, a másik szerint kötött a csípője. A háziorvos szerint normális, de a dupla pelus semmiképp nem árt neki. Ú.hogy most a kontrollig ezt használjuk. Ne ess kétségbe, tornáztasd minden nap, mi is minden este fürdés előtt tornázunk! Nem lesz semmi baj!
Cipó
cipó

Sziasztok Anyukák!
Gratulálok a babusokhoz mindenkinek!(akinek még nincs meg, kitartás!!)
Engem Helgának hívnak, most regisztráltam és az Óhegy Park szélén lakunk. Ha errefelé laktok, gyertek sétálni, várunk benneteket! Mi naponta 2x 2-3 órát is lentvagyunk. Az én kisfiam 2,5 hónapos, Botinak hívják. (aug. 1-jén született)Akartam képet feltenni, de nem működik a feltöltés gomb..A parkban egyébként ő a legkisebb az összes baba közt,nem tudom hol lehetnek a kisebbek?? Van köztetek olyan, akinek hasonló korú babukája van? Én az Uzsokiban szültem, nagyon meg voltam mindennel elégedve. Boti baba amúgy 6 hétig borzasztó pocifájós volt, utána lett sokkal jobban, de még most is görcsöl neki,csak már nem sír. Ha van kérdésetek a manókkal, vagy a szüléssel kapcsolatban, írjatok, szívesen segítek!
helga22

Cipó,
az én anyósom a városban lakik,de egy nagy bunkó, nagyon ostoba,buta és folyton okoskodik nekem...de nem ért semmihez a világon!ja,de...a dinnye meg a kukoricatermesztéshez...
az én rokonaim értelmiségiek szinte mind, és nekik nem büdös a meló,terhességem alatt és most is, anyum meg néha valamelyik nagynéném 300km-ről jár nekem ide segÍteni, mert nálam is szalad a lakás. Volt olyan hét,hogy már komolyan kopogott a szemem az éhségtől,mert Lilla annyira nyűgös volt,egész nap sÍrt,az idő szar volt,kocsim nem volt,párom éjjel-nappal dolgozott,tök kivoltam,apósom hozott kaját(elváltak) mert a vén banya nem volt képes segÍteni...aztán párom rászólt...na mostanában,ha jön,hoz kaját.legtöbbször moslékot,de legalább felfogta,hogy nekem ne jöjjön ide gügyögni,ha nem segÍt...mert a 9hetes lányomnak baromira semmi szüksége rá,hogy a büdös cigis pofáját kelljen szagolnia...
nagyon utálom,rengeteg oka van,de szegény többiek
itt a topic-ban már annyit hallották,hogy nem is irok erről többet..
zsofy

Csak gyorsanKép

ZsófyKép

Örülök ,hogy segítettem. Sajnos Dávid babának már írt fel a doktornéni görcsoldó szirupot is ,ha már végképp nemtudom megnyugtatni.
Többnyire működik a 4óránkénti evés 8 óránkénti kaki (szélcsővel) De van mikor az sem segít. Pl tegnapelőtt, már azt hittem ,hogy beleőrülök. Egész nap nem aludt , és este is csak éjfél körül tudtuk elaltatni.

Ha netán hamarabb mint 4 óra akar szopizni ,akkor teával szoktam becsapni.
Sajnos nem mindíg sikerrel ,mert útálja a cumisüvegetKép De viszont ez a tea tényleg jó a gyomrának( Édeskömény-kamilla) a gyógyszertárba ajánlották : Mecsek Baby Tea

Sysnek GratulálokKépKép

Hari Kép Tessék mostmár szülniKépKép

Csilla
csillam

Szia Mea!

Ma regisztráltam, írtam már korábban pár sort magamról, aztán olvasgattam a leveleket, valahogy a tiédre figyeltem fel, mert sok a hansonlóság. Bár nekem 1 hónappal idősebb kisfiam van, de ő is nagyon mohó és sokat sírt mert emiatt fájt nagyon a hasija és nem tudott elaludni (szóval ugyanaz,csak neki 6-7 hetesen elmúlt)Nekem egyébként a cumi vált be nagyon, az az egy nyugtatja, mert még álmában is azt szopizza.Ti hogy vagytok ezzel? Én egyébként,mikor kiderült, hogy túl sokat eszik (eleinte 2óránként), a 2. héttől kezdve ráálltam a 4óránkénti evésre és el is fogadta azonnal! Azóta is így eszik és fele annyit sírdogál. Éjjel ő is jól alszik, meg reggel,de napközben alig-alig. Nagyon szerencsés vagy, hogy kertes házban laktok! Nagyon sokszor jól jött volna, ha kitehetem babust a kertbe, mert ő a levegőn szinte azonnal bealudt, akármennyire fájt a pocija, helyette az Óhegy Parkba (Kőbánya) járunk napi 2x 2-3 órát sétálni..Remélem pár év múlva visszaköltözhetünk Budaörsre.
Livi baba egyébként gyönyörű! Már most akkora és olyan okosan néz,mint Boti fiam!
helga22

Sziasztok!

Kérem ha van valami változás a babák terén egy sms-t vagy e-mailt küldjön valaki./a tábla miatt/

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta, küldtem mailt!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Csillám!

Lillának én Gripe Watert adok most dokinéni javaslatára. Dávid mit kap?
Lilla is rettentően utálja a cumisüveget!Kép
még nem ivott teát...
Lilla aznap 16órán át nem aludt,és egész nap sÍrtKép megváltás volt,mikor Írtál olyat,amit még nem próbáltunk!!!én is most figyelek ezerrel a kakikra 8-10óránként, meg próbálok 3óránál nem gyakrabban etetni,és jobb!!!mondjuk annál már azért csak jobb lehetett,mint ami volt...szegény,ha ébren volt,csak szenvedett. most,ha ébren van, már nézeget mosolyogva is 10-15 perceket és aztán,ha simizem,meg játszok vele,akkor vidámKép is,nem csak sÍr!!!
zsofy

Szia Helga,
mi kb. egyidősek vagyunk. A babóm 08.06.-án született, kisfiú, és természetesen pocakfájós. Úgy érzem most a napokban múlik a pocakfájós időszak Kép

KÉpzeljétek ma reggel 1 órával etetés előtt ébredt, kicsit megijedtem, hogy kezdődik a szenvedés Képszegénykémnél, de vidáman nézelődött az ágyikójában, nem is vettem ki, csak beszéltem hozzá, akkorákat mosolygott Kép , persze közben telerotyizta a gyatyót, egyetlen egy mukk nélkül , van fogró-zenélő-bigyója nagyon kedveli Kép folyton dumál vele Kép zabálnivaló!!!
Tegnap odavittem a tükörhöz, mikor meglátott benne engem jött a felismerés Kép azt mondta 2× is , hogy idézem: "hö" Kép úgy nevettem rajta, erre ő is elkezdett félpofival mosolyogni. Hát lányok, ha másért nem , de ezért már érdemes volt megszületni Kép
Tehát, kitartás a pocakfájósoknak, nem tart örökké!
visszaolvasni még nem volt időm, mert keresem az albérletet, de igyekszem, addig is puszi
szmercsa
szmercsa

Szia Helga!Kép

Köszi, hogy írtál.
De most már kezdi élvezni a cumit, és el is alszik vele nagy nehezenKép
Hát mi most vagyunk 6 hetesek lassan, úgy hogy még lehet h eltart egy ideig a pocifájás.
Ráadásul sokat bukik szegénykém, főleg az anyatejek utánKép
A tápszer után nem, ez érdekes.

Kb.120 ml-ket eszik meg, de azt hiszem az ő 5 kg-hoz ez ok.Nem?

A te babádról hol lehet képet megnézni?

Köszi a dicséretet Livikéről, ari vagyKépKépKép

Mea
mea

ZsófyKép

Nekünk Papaverin-Sevenal-t írt fel a doktornéni. De ez már gyógyszerKép
Napi 2*1 mokkáskanálnyit kaphat a baba.De csak akkor amikor már végképp nemtudom mással enyhíteni a fájdalmát. Általában este fürcsi után van rá szükségKép
Mindíg két szopi közt félidőben fürdetjük.Imádja a vizet, csak mikor már öltözünk elkezdi a sírást.Akkor kap cicit Kép 4 helyett 2 óra múlval.
De próbálom úgy időzíteni ,hogy a fürdés után teljen le a 4 óra.

Figyeld meg addíg addíg próbálkozunk mindennel ,hogy egyszercsak azt vesszük észre ,hogy letelt a 3 hónap ,-és elvágták a hasfájástKép
Legalábbis engem ezzel bíztat mindenki.
Hát úgy legyenKép
De lehetne előbb isKép

Neked magától is kakil Lilla baba? Mert nekem csak a szélcsővelKép De lehet ,hogy türelmetlen vagyok és nem várom ki míg magától is kijönne nekiKépNem tudom.
De a szélcső ha bent van akkor tényleg szelel is.

Lehet ,hogy írtad már , de szuri után ,hogy viselkedet Lilla??? Láz ,? stb volt?
csillam

Szia Szmercsa,
Örülök, hogy végre találtam egy hozzánk hasonló korú babát (nekem eddig semmi időm nem volt levelezni, mert Boti reggeltől-estig ordított a pocija miatt- túletettem mindig, mint utóbb kiderült). Botinak is van forgó-zenélő-bigyója, de valamiért ő még nem kedveli annyira. Nézeget nagy szemmel, ahogy forog, de nem nagyon kommunikál vele..Még az emberekkel most kezd, az ő kulcsszava a "heő". Lehet, hogy azért nem nagyon kommunikatív, mert én egyedül vagyok itthon egész nap. Szól ugyan a zene, de amúgy csak egymással beszélgetünk.
A tükörhöz én hetek óta odaviszem, de még nem reagált rá, csak nézi azt is , de nem köti le. Nagy sebaj, idővel majd biztos reagál, ahogy okosodik.Van már a babádról fent kép (visszanézem akkor), a táblázatban látom, hogy Bátornak hívják!
helga22

hello lányok,csak küldök pár képet,többet akartam,de bénázik a gép,majd legközelebb.
velünk minden oké,imádni való a kisnyulunk,beleszerettem teljesen,majd még jelentkezem
Nyúlné és a több,mint 2hetes Márton
KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megjöttem a dokitól.
Holnap reggel 7-re megyek be a kórházba, CTG, aztán még egyszer megvizsgálnak és megindítják Lilit a "nagy útra".

Most biztos hülyének néztek, de lenne pár kérdésem:

Istvánosokhoz főleg!!
1. Mi az ami rögtön az elején kell? Úgy értem mi legyen a csomagomban nekem és a babának? Mert gondolom van ami azonnal pár órán belül kell, és van amit elég ha behoz utána a párom. Mert ugye ő nem lesz ott, a barátnőmmel szülök, a páromat csak akkor akarom hogy bejöjjön, ha már kijött a baba és meg van fürdetve.

2. Pénzt kell adni rögtön valakinek, vagy ráér később is odaadnom a szülésznőnek meg aki még ott sürög-forog körülöttem (ha lesz ilyen).

3. Ahol vajúdok, meg ahol szülök, meg ahol utána leszek a babával, az 3 külön hely??

Most ennyi lenne. Tudom hülye vagyok, de nem a szüléstől meg a beindítástól félek, hanem ezeken a "mellékes" dolgokon gondolkozom.

Aztán lehet hogy most már annyira megnyugodtam a tudattól, hogy holnap lesz szuszogóm, hogy még ma beindulKép

Hari

Kép
Kép
hari

Szia Krisztina!
Milyen számra küldjek sms-t, hogy szerepeljek a táblázatban?
(új felhasználó vagyok)
helga22

Szia Mea!

Az én babám még álmában is szopizik, így neki a cumika létszükséglet. Most kezdi a kezét is felfedezni, ha nem adok neki cumit, akkor az egész öklét eszi (alig fér bele, olyan dagi)Én is gondoltam a tápszeres etetésre, mikor már 6 hete folyamatosan kínlódtunk (nappal és éjjel is), mert azt hittem, hogy attól nem fáj annyira a pocikájuk, de a védőnő "nem engedte", vagyis lebeszélt róla..A 120 ml-es hami attól függ, hogy elég e, hogy hányszor eszik 1 nap. Ha 6szor, akkor ez pont jó. Ha többször, az már sok, akkor mindig feszíti a pociját és ezért fáj neki (mint nekünk is eleinte)
Botiról nagyon szeretnék képet feltenni,de nem tudom hova/hogy kell felrakni. A melléklet feltöltését többször próbáltam már, de nem megy..
te babádról hol lehet képet megnézni?

Köszi a dicséretet Livikéről, ari vagy
helga22

Szia Hari!

A kórházban a fő dolog, hogy mindig
kérdezz! Ha hajnal 2kor jut eszedbe valami, akkor is kopogtass be és
kérdezd meg, ők úgyis fent vannak a babákkal, hisz ez a dolguk.
Nálunk pl. csak a pelenkázást mutatták meg, meg azt, hogy hogy kell
lekezelni a köldökcsonkot, de a szopizásról, a baba helyes tartásáról
semmit nem mondak. Én mentem és kérdeztem és mindig nagyon
kedvesen válaszoltak. (éjszaka is) Persze a többi kismamától is sokat
fogsz majd tanulni, akikkel egy szobában leszel.
A kórházba vigyél 2-3 előlgombolós hálóinget, mert bent csak a szülés
idejére kapsz, a következő napokra nem. Jó mélyen ki lehessen
gombolni, hogy abban tudj majd szopiztatni. Vigyél szoptató melltartót
is, mert ha beindul a tejed, betétet kell rakj a melltartóba, hogy ne
csöpögjön belőled. Melltartóbetétből nem jók a vékonyak,mert hamar
át fognak ázni. Én Fixies-t használok, kék dobozos,nagyon jó.
Tescoban, gyógyszertárban kapni. Mellszívó is kellhet, ha esetleg már a
kórházban bedurran a cicid, akkor ki kell belőle fejni, mert a baba még
nem szívja ki belőle és amit kifejsz napközben, azt odaadhatod
éjszakára a nővéreknek és akkor éjjel nem limonádét kap a babád,
hanem a tejedet adják oda neki. Ha csak pár csepp, már az is
rengeteget számít! Ja, és ne vegyél 20ezrekért drága mellszívókat,
lehet kapni 5-ért is teljesen jót, mint pl az enyém is (Chicco, pumpás). A
bérléssel ne próbálkozz, mert nagyon drága és nem éri meg. Tisztasági
betétet adnak bent, de azért jó , ha viszel. Garmastan krém is kell
(vény nélkül kapható), ez mellbimbókrém, mert általában mindenkinek
fáj eleinte , míg hozzá nem szoksz és bimbóvédő is kellhet, ha
kisebesedik (szintén gyógyótárban kapni)- remélem nem. Intim tusoló
gélt is vigyél a gátsebre . Ezeken kívül vinned kell WCpapírt és
evőeszközt és sok-sok innivalót is. (napi 3 litert kell meginni, ahhoz ,
hogy beinduljon a tejed- szénsavasat és banánt, körtét tartalmazó
multivitaminos leveket TILOS!) Ami még jól jöhet: gátsebhez ülőpárna,
aminek lyukas a közepe (én csak ezzel tudtam leülni).
A babusnak: nekünk vinni kellett popsitörtlőt, minden mást (pelus,
popsikrém, géz, stb.) kaptunk. Hát ennyi.
Pénzt mi a szülésznőnek és a dokinak adtunk utólag. Kávét, bombont a nővérnek (aki tündérke volt). A vajudó és a szülőágy két külön helyiség (az Uszokiban egymásból nyílnak). Ahol utána a babussal leszel, az egy külön szoba, szülés után áttolnak oda. Ott már biztos lesznek előző nap szült kismamák, akikkel majd lehet haverkodi!
Sok sikert, szurkolok Nektek!
helga22

Hari:

Ha nincs totál teltház, akkor egy szobában vajúdsz/szülsz fent a 3. emeleten, és a baba születése után pár óra megfigyelés után letolnak a 2. emeletre a szobádba.

Helga nagyon jó tanácsokat irt, én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem a Garmastan helyett az Avent mellbimbókrémje vált be, mert azt nem kell lemosni mielőtt szoptatsz, és hidd el, sokat számit mikor még bénáztok, hogy már ordit a baba, de te még mész "bemosakodni." Nekem egyébként van egy tök bontatlan Avent krémem, ha kéred. Bemehetünk meglátogatni? Kép Már tök mobilisak vagyunk Zsuzsával a kengurujában.

Ja, babának ruhát vigyél, azt nem adnak, pelenkából is "csak" napi 5-öt, mondjuk nekem ez bőven elég volt.

A vajúdóba vigyél hálóinget, papucsot, meg amit még kényelmedhez fontosnak tartasz. Vihetsz CD-t meg ilyeneket, de én rohadtul nem ezzel voltam elfoglalva az ott töltött 13 óra alatt. Kép Ja, és INNIVALÓT legalábbis egy üveget amit utántölthetnek neked vizzel, azt vigyél. Szomjas leszel, és fontos is hogy igyál, hogy ne száradj ki. Belém csöpögött végig az infúzió az EDA után, mégis literszámra ittam a vizet. Igaz, én végig hánytam is, úgyhogy kellett az utánpótlás. :P

Vigyél WC papirt és ha gondolod, WC ülőke letakarót. Mondjuk nekem kulturáltak voltak a szobatársaim és 3 ágyas szobában voltunk, aminek volt saját fürdőszobája, én nem tartottam fontosnak az utóbbit.

Aranyér krémre lehet szükséged lesz szülés után, de ezt majd bevihetik neked. Ja, és mivel ha császár, ha természetes, székletet "produkálni" kell, ezért szerintem jól jön az aszalt szilva, ha esetleg gondjaid lennének ilyen téren.

Telefontöltőt ne felejtsd otthon. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné:

Nagyon édes a kisnyúl! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nyúlné! Gyönyörű baba a kisnyúl :-)

Mea! Ti használtatok Helen Harper pelust? Ha igen, bevált nektek? Ma nézegettem a Tescoban, valamennyivel olcsóbb, mint a Pampers, ha jó, akkor kipróbálnánk. Mivel csak 70 db-os csomag volt nem mertem venni, míg meg nem tudom, hogy vált be másnak.

Ildi

Kép
vrucsincá

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora Utsó mensi
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 11 hét + 1 nap 2005.07.27
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 9 hét + 5 nap 2005.08.06
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 9 hét + 4 nap 2005.08.07
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 9 hét + 1 nap 2005.08.10
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 8 hét + 2 nap 2005.08.16
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 7 hét + 6 nap 2005.08.19
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 7 hét + 3 nap 2005.08.22
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 7 hét + 2 nap 2005.08.23
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 7 hét + 2 nap 2005.08.23
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 6 hét + 3 nap 2005.08.29
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 6 hét + 3 nap 2005.08.29
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 5 hét + 5 nap 2005.09.03
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 5 hét + 4 nap 2005.09.04
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 5 hét + 2 nap 2005.09.06
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 5 hét + 2 nap 2005.09.06
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 5 hét + 2 nap 2005.09.06
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 5 hét + 1 nap 2005.09.07
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 5 hét + 0 nap 2005.09.08
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 5 hét + 0 nap 2005.09.08
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 4 hét + 6 nap 2005.09.09
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 4 hét + 6 nap 2005.09.09
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 4 hét + 2 nap 2005.09.13
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 4 hét + 2 nap 2005.09.13
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 4 hét + 2 nap 2005.09.13
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 4 hét + 1 nap 2005.09.14
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 3 hét + 6 nap 2005.09.16
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 3 hét + 6 nap 2005.09.16
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 3 hét + 0 nap 2005.09.22
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 2 hét + 6 nap 2005.09.23
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 2 hét + 6 nap 2005.09.23
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 2 hét + 1 nap 2005.09.28
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 2 hét + 0 nap 2005.09.29
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 1 hét + 4 nap 2005.10.02
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 1 hét + 4 nap 2005.10.02
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 1 hét + 2 nap 2005.10.04
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 0 hét + 6 nap 2005.10.07
Jatka Első baba 2005.10.08 Zsófi ? Péterffy 28 év 41 hét + 3 nap 2004.12.27
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 41 hét + 3 nap 2004.12.27
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 41 hét + 3 nap 2004.12.27
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 40 hét + 4 nap 2005.01.02
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 40 hét + 3 nap 2005.01.03
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 39 hét + 6 nap 2005.01.07
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 39 hét + 5 nap 2005.01.08
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 39 hét + 3 nap 2005.01.10
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 38 hét + 1 nap 2005.01.19
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 37 hét + 2 nap 2005.01.25
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 35 hét + 4 nap 2005.02.06
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 33 hét + 2 nap 2005.02.22</pre>

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: