A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Wish 6.cn-on vagyok. Kép

KépKép
jiny

Kép
Kép

wish

Babcsibe
Reggeli hőjelentés: 37. Kép

Jiny
Végre-valahára. Már úgy megijedtem, hogy vmi baj van. Jobbulást! És előre a lombik feléKép Nekem múlt pénteken megvolt a 2. inszem. Most dugdosom az Utrogestan-t + mérem a hőmetKép

Mofly
KösziKép

Wish
Köszi a drukkot! Gyűjtögetem rendesen. Már nem is tudom, hova rakjam, annyi vanKép
gtünde

Sziasztok!
Itt vagyok ám, csak de. egy pályázatot írtam, így nem volt időm ide is írogatni, de azért bekukkantottam. Mostanában annyi minden történik. Olyan jó lenne, ha több babás is lenne.
Ezért mindenkinek (Wish, Tünde, Saci és aki még esélyes) szorítok.

Ma bejelentkeztem ahhoz a dokihoz, aki a férjem andrológiáját csinálta. Egy hét múlva megyek hozzá. Mégse nov. 5, mint az én eddigi dokimnál.
Most egy kicsit el vagyok keseredve, mert novemberben megyek egy tanulmányútra Skóciába és valószínű pont akkor lesz pém. Az a hónap is ugrott.

Kép
Kép
tiza

Tiza
Szióka! Cserélek veled, elmegyek én SkóciábaKép De nem tudod a "férfianyagot" magaddal vinni?; mármint a párodatKép A drukkot elraktam a többi melléKép
gtünde

Sziasztok!

Wish!
Köszönöm, hogy felkerültem a táblázatodba, azt hiszem ma van 1 cn, de nem vagyok még benne 100%-osan biztos!

Viszont, ha még is, akkor jövő pénteken vagy azt követő hétfőn kezdődik az UH a 2.lombikhoz. Már nagyon várom!
Már eldöntöttem, hogy 3-at szeretnék visszaültetni, majd megbeszélem a biológus csajjal.

Mindenkinek sok-sok drukk, no meg babatapasztó:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

Üdv. Manda

manda

bekukkanthatok hozzátok is ????új vagyok és olvasom a topicokat baba ügyben nekem se akar jönni
gilingalang

mi az a cn?
gilingalang

Gilingalang
Cn=ciklusnap. Az első, amikor megjön a menzid, onnan kezdve kell számolni.
gtünde

rá nemjöttem volna köszi.ezek a rövidítések ma 37 volt reggel a hőm este cibáljam aput ....
gilingalang

MandaKép

Akkor tényleg majdnem egyszerre kezdjük!
Miért nem tudod pontosan, hogy a mai az 1.?
mary78

WishKép
Köszönöm a helyet a táblicskuban! Remélem szerencsét hozKép
mary78

Giling
Hányadik cn-on vagy? Esetleg csinálj LH tesztet, hogy megtudd várható-e peteérésed mostanában.
gtünde

Manda
Akkor neked is kezdődik a várakozásokkal teli időszak. De legalább haladsz előre!Kép
gtünde

Mary78

Sajnos, azért mert nem olyan az intenzítása, mint amilyen általában szokott lenni. Beszokott úgymond "robbani" az első napon + hasfájás kiséretében. Lehet, hogy még mindig a túlstimu vagy az 1.lombik kavar be? Nem tudom, ezért írtam, hogy talán ez az első nap.

Végülis 12.napon kell mennem a BMC-be, addig meg csak kiderül, hogy melyik a kezdő dátum.

Beleolvastam a másik topicba. Hát nem irigyellek az államvizsga miatt.
A többiekkel abban egyetértek, hogy a stressz biztos nem tesz jót a lombiknak. Gondold jól végig a dolgokat és tényleg ami számodra a legjobb, úgy dönts. Ha elkezded az szurikat, már visszaút nem lesz, csak lombik és utána államvizsga.

Üdv. Manda

manda

TündeKép
Köszi. Aput sajnos nem tudom magammal vinni és majdnem egy hétig ott leszek. Most abban reménykedek, hogy hátha belefér két picit rövidebb ciklus. Már elég lenne, ha két 13. napi pém lenne októberben és novemberben.

GilinggalangKép
Ha ma reggel 37 volt a hőd, akkor már valószínű, hogy késő aput cibálni. Peteérés előtt ált. kicsit leesik a hő (inkább a 36 felé közelít, nekem 36,4 körül szokott lenni) és peteérés után felmegy és akkor közelíti a 37-et. Ha már felmegy a hőd, akkor nem sok esélye van a teherbeesésnek. De attól még cibálhatod aput, csak úgy az élvezet kedvéért is.

Kép
Kép
tiza

Tiza
A rövidebb ciklust hogy érted? Talán te szabályozod?Kép
gtünde

TüncsikeKép
37 csak mint nekem! Az jó!!! Nemcsak együtt gyógyszerezzük magunkat de a hőnk is egyszerre jár? hihihi....

Mand, Mary
Mennek a drukkok már most a lombikhoz! hajrá-hajrá!!!

GilingalangKép
Üdv. köztünk és ahogy mondani szoktuk ne maradj sokáig.
A 37-es hő az eléggé fent van. Hanyadik cn-on vagy? peteéréskor (pé) leesik a hő és utána felugrik. Az a nap a pé amikor lent van a hőd. Tüncsinek igaza van, vegyél LH tesztet (Gabriel, vagy Babymark) és csináld, így biztosabban megtudod a pé-d napját mert az első pozitív teszt után kb. 12-24 óra múlva van pé.

Kép

KépKép
babcsi

Tünde!

Hát igen, csak várakozunk, csak várakozunk!!!

Manda

manda

Babcsi!

Köszi a drukkokat, Neked is viszont++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!

Manda

manda

Manda
Én is küldök drukkot, ne már csak magamnak tartogassam ittKép+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Babcsibe
Aztán remélhetőleg egyszerre is leszünk babásakKép
gtünde

TündeKép
Sajnos nem én szabályozom, mert akkor most gyorsan beszabályoznám, hogy inkább 26 napos legyen a ciklusom.
Arra céloztam, hogy mivel nekem nem szabályos 28 naposak a ciklusaim (a 21-28-ig minden variáció létezik), ha véletlenül most egymás után nem két 28 napos jönne, hanem rövidebb, akkor lenne esélyem.
Mindig pé után 14 nappal jön meg. A legutolsó ciklusomban 14. nap volt pé, előtte a 13. nap, azelőtt meg a 11. nap.

Kép
Kép
tiza

Tiza
Értem, kösziKép Akkor reménykedjünk, hogy két rövid jönKép De ebben a hónapban még van esély a spontánra, ha jól látom, nem? Akkor meg minek előre elkeseredni. Lehet, hogy már babásan mész!
gtünde

Tünde

Köszi!!! Megy a viszontdrukk ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++
Manda

manda

Szilva, Babcsi,
28 napos szokott lenni, 29-en jön meg. Ez a 32., de egyszer már késett 14napot, az volt a legtöbb. Mártonnál addig nem is teszteltem, Jankát nem tudtam, már csak az émelygésnél jöttem rá.
De most nagyon necces a dolog, szerintem holnap már meglesz. Ez van.

Többiek, Ti csíkosodjatok!!!

Kép
Kép
Kép
amica

MandaKép

Már értem. Nekem is hasfájással kezdődik, én is azt veszem az 1. napnak.

A vizsgát már nem tudom továbbhalogatni, vagy most, vagy soha alapon megy. A lombikot meg azért nem akarom húzni, mert nekem volt egy endos cisztám, amit nyáron műtöttek, és Sz. szerint az újra telhet, most is nézi majd UH-val, mert akkor megint műtét kéne. Ezért nem javasolta az inszemet sem, hogy ne húzzuk az időt.

Nem fogom stresszelni magam a vizsga miatt. Ha nem sikerül azt se bánom, de legalább megpróbálom. A gyerekkérdés fontosabb számomra.

Most kérdeznék vmit: a karácsony szted hogy megy a BMC-ben? Mármint ha akkorra esik vkinek vmije?
mary78

TündeKép
Valóban ez a hónap még esélyes, de valahogy annyira nem is bízom benne, hogy már eggyel előre kesergek. Érdekes.
Ma még csak a 2. cn-on vagyok. Már alig várom, hogy a dokihoz menjek és mondjon valamit a hülye barnázásomra. Tuti, hogy az nem jó. Még egy orvos válaszából sem láttam azt, hogy nem kell vele foglalkozni. A másik dokim azt mondta, hogy várjuk meg a hormont. Wish szerint jók a hormonjaim, a progi is. Egy másik topicban valami orvos szerint a 60 nmol alatti progi alacsony és nekem csak 43. Most nem tudom mi az igaz.

Kép
Kép
tiza

Tiza
Asszem a progi is változik a ciklus folyamán, tehát nem mindegy, mikor volt az a 43. Viszont nem szeretném, ha ilyen pesszimista lennél, hogy már a 2. cn-on eldöntöd, hogy nem fog sikerülni!
Küldök egy kis pozitív hozzáállást segítő energiát: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++ Tessék felhasználni!
gtünde

További jó dumcsizást! Megyek németre, de este még nagy valószínűséggel benézek! Csaó
gtünde

TündeKép
Aranyos vagy. Tök jó, hogy így üzengetünk egymásnak, közben meg légvonalban nem is vagyunk olyan messze. Én most a Nagy Lajos király útján vagyok. Te merre csücsülsz?
Igen, a progi változik. A ciklus elején alacsony és pé után megy fel. A 43 a 22. nap volt.

Egyébként érzel már valamit, így inszem után?

Kép
Kép
tiza

Mary

A karácsonyt nem tudom, hogyan kezelik, mert mi is csak idén április óta járunk a BMC-be.
Azt gondolom az eddigi tapasztalatok alapján, hogy ugynúgy dolgoznak majd a dokik, mint más napokon.

Megértelek (leveled alapján)mind baba, mind vizsga témában. Nagyon nehéz választás!
Bízzunk benne, hogy majd minden jól alakul!!!

Üdv. Manda

manda

Tüncsike
Igen! Legyünk együtt babásak már ebben a hónapban!!!Kép

Iza
Nekem is volt barnázásom a menzi után napokig. Én arra kaptam a duphastont (progipótlót) és szépen el is múlt.

Kép

KépKép
babcsi

BabcsiKép
Nekem inkább menzi előtt volt. A Duphasont mikor kellett elkezdened. Mármint a ciklusban mikor. És mennyi időbe telt míg rendbejött?

Kép
Kép
tiza

Iza
A duphastont folyamatosan szedem azóta és holnap a 25. cn-on kell abbahagynom. Ha megjön a menzi alatt nem szedem és utána újra kezdem ha netán nem jön meg és babás leszek akkor a napi 1-t felemeli 2-re.

Kép

KépKép
babcsi

Manda Kép
Nagyon örülök, hogy máris kezditek a lombikot! Sok sikert hozzá!

Kép
Kép
szilva069

BabcsiKép
Csak azért kérdeztem, mert mire én dokihoz kerülök, akkor már a 9. cn-on leszek. Az azutáni hónap meg már írtam, hogy valószínűleg kútba esik Skócia miatt.
Ezért is voltam egy kicsit elkenődve, mert ha valamit talál is a doki, december előtt nem sok esélyem lesz.

Kép
Kép
tiza

Szilva!

Köszi! Bár még lekopogom, biztos olvastad, hogy még az 1 cn kérdéses?
Hogy érzed ma magad? Pihenjél ám sokat!!!

Üdv. Manda

manda

IzaKép
Nem tudsz előbb eljutni valahogy a dokidhoz? Azért jó lenne ezt minél előbb tisztázni vele.

Kép

KépKép
babcsi

Manda Kép
Köszi, ennél jobban nem is lehetnék! Dolgozom, de azért vigyázok magamra. Már nagyon várom, hogy megtudjam hányan vagyunk!

Kép
Kép
szilva069

BabcsiKép
Sajnos nem. Akihez eddig jártam, ahhoz nov. 5-re lett volna időpont. Ezért felhívtam azt a dokit, aki a férjemnek csinálta az andrológiai vizsgálatot, de őhozzá is csak jövő keddre van leghamarabb.
Fene elfoglaltak ezek a nőgyógyik. A régi dokimhoz már nem is megyek vissza. Neki megszűnt a magánrendelése, nekem meg nincs türelmem minden egyes találkára 1 hónapot várni. Az új doki egyébként is még sokkal szimpatikusabb volt.

Kép
Kép
tiza

Iza
Reméljük hátha addig magától is elmúlik...aztán majd a doki elmondja merre hány lépés! Biztos, hogy semmi komoly!

SzilcsibeKép
Már nagyon várom, hogy kiderüljön hányan vagytok! Csináltatsz fotót? Ha igen, légyszíííííí rakd majd fel!

Kép

KépKép
babcsi

Szilva

Elhiszem. A helyedben már én is majd kiugranék a bőrömből, hogy megtudjam a babák számát!

Én is nagyon azon gondolkodom(írtam is feljebb erről), megbeszélem Sz.ügynökkel és a biológus csajjal, hogy 3-at ültessenek vissza. Van egy ilyen érzésem, remélem bejön!

Meddig dolgozol? Nem mondta a doki, hogy inkább maradj táppénzen?

Manda

manda

Babcsibe Kép
Ha kapok róla képet, akkor naná megkapod a fotót!

Kép
Kép
szilva069

Sziasztok!

Elbúcsuzom, majd találkozunk holnap.
Addig is Mindenkinek csupa-csupa jót!!!!!!!!!!!

Üdv. Manda

manda

Sziasztok!

Régebben volt vhol egy olyan táblázat, ahol minden hormonnál volt egy normál érték. Nem tudjátok, hol találom ezt?
Köszi
Csilla
spectro

Iza Kép
Ennyit tudok a progeszteronról:
Progeszteron (P4): A ciklus elsô felében emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínûsége csökken. A ciklus 2. felében a progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszôbôl kiszabadul a petesejt, sárgatestté alakul, és progeszteront kezd termelni. Félidôben az ösztrogénnel együtt létrehozzák a méhnyálkahártya változását, amely megfoganó terhesség esetén a beágyazódáshoz szükséges. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében < 1.5 ng/ml / 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 ug/l
a ciklus második felében >15 ng/ml / 6-60 nmol/l / 1.9-18.8 ug/l
menopauzában 0.5-4.5 nmol/l / 0.16-1.4 mg/l
terhesség esetén az elso harmadban 35-180 nmol/l / 10.8-55.8 ng/l

Ezek szerint a tiéd jó, de a barnázás tényleg nem jelent jót. Meglátjuk mit mond a dokid Kép

Spectro:
http://www.oviklub.hu/betegeknek/3tabl.htm
http://membres.lycos.fr/rgv/hormon.htm

wish

Izuska
Én most per pill. a Xavér utcában, anyukámnál csücsülök, de munkaidőben a sínekhez közelKép A Szilágyi utcán (ha jól tudom, nem szoktam az utcanévtáblát nézegetni) kell lemenni, át a Mártírok útján és szemben van egy út befelé a vasúthoz. Na arra vagyok énKép
gtünde

Izuska (ha zavar ez a megszólítás, szólj) Kép
Szóval, nem érzek semmit. Habár mosz kicsit szédülgetek, de ez lehet a meszes nyakcsigolyám miatt isKép
gtünde

Szilva Tyúkanyó!
Énis énis kérek képet!! Tényleg, engem is érdekelne, meddig dolgozol. Ha én most babás maradok, akkor jövőre már nem nagyon szeretnék dolgozni. Mennék papa után GyőrbeKép
gtünde

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: