A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

RokiKép
Lehet igazad van és furi nekia tápi után és hamarabb meg is éhezik.
Már én is gondoltam rá.
Remélem téynleg csak ez a bajaKép

Benianyu!Kép
HAJRÁ!!!!!Úgy izgulok már, mikor szülszKép

Jó éjt mindenkinek!

Mea
mea

Sziasztok!

Kivagyok bukva Kép Ma szinte egész nap cicin volt Oli, estére mégsem volt elég tejcsi. Olyan keservesen sírt a kis drágám és persze vele együtt én is. Még jó, hogy van lefejt tejcsink a hűtőben, így adtam neki pótlást kiskanállal pohárból. Egyébként ma már egy fokkal több tejcsi volt, mint tegnap. Reménykedem, hogy visszaáll a régi tejcsárda mivoltom...
Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!

Andris ma 5-9 szopott. Mérlegem nincs, fogalmam sincs, mennyit, de újra és újra kéri, talán úgy érzi ez a megoldás mindenre. A végén már nem adtam, itt fekszik a karomban és énekelek neki, ettől egy kiadós ordítás után elaludt. Kiváncsi vagyok, meddig, de jó lenne, ha minél tovább, mert a mellbimbóim már nem nagyon bírják. Sejtem, milyen lehet egy piercing berakatás ebbe a testrészbe.

Sajnos Lilire így nem sok időm jut. Többgyerekes anyukák, Ti hogy csináljátok?

Jucc!

Remélem a férjed ma már többet tudott segíteni nektek. Én az anyukámat várom már, egy nő ilyen helyzetben ezerszer hatékonyabb segítség tud lenni.

Szorsi!

El kezdett szivárogni a magzatvíz. A lelkemre kötötték, hogy ebben az esetben azonnal induljak a kórházba, mert a felszálló fertőzés gyorsan megbetegítheti a babát. A magzatvíz csak szivárgott, nem ömlött, mint a lányomnál, mert a burok magasan repedt meg.

Dóri!

Az IKEA az jó, szülés előtt 2 nappal én is ott voltam!

Hari!

A férjem megkérdezte az orvost, hogy szerinte mennyit adjunk a szülésznőnek, aki végig velem volt, és szakmailag-emberileg a maximumot nyújtotta. Ezért adtunk, mert tényleg hálásak voltunk.

Ayse

ayse

Lányok...

Itt van a Havaj (ahogy a nyári babások mondják). Zsuzsa baba 6:20 óta alszik... ilyen se volt még...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari!

Ha faj az urad foga, miert nem megy fogorvoshoz???

Magi
Vendég

Sziasztok!

Ayse Kép Nem mondanám, hogy sokat segített a férjem, de az is valami, hogy Balázzsal lementek játszóra. Egyébként egész nap duli-fuli volt, tisztára feszült attól, hogy nem dolgozhat, hanem itthon lopja a napot! Mondtam, hogy akkor inkább menjen be, de ne rontsa itt a hangulatot. Enyhén szólva rosszul esik, hogy ilyeneket mond, és ezt érzi. / Hari, csak pontosítanék: nem volt a terhesség alatt egyáltalán aranyos, kizárólag a szülésre vonatkozott ez!/
Egyébként ma Gergő is többet lógott rajtam este, mint máskor, valamikor fél öt körül kezdte, és fél tíz körül aludt el rendesen, addig állandóan cicizett, nem lehetett letenni. Szerencsére éppen erre az időre esett Balázs játszóterezése, vacsorája, fürdése, úgyhogy nem reklamált. De volt már többször olyan, hogy amikor Gergő az ölemben van, akkor ő is oda akar bújni, és mért ne tehetné, elfér. Azt is csináltuk már, hogy olvastam neki, miközben Gergő szopizott. Persze nehézségek is előfordulnak, tegnap este pl. nem volt itthon a párom, és naná, hogy egyszerre ébredt a két gyerek. Gergő az ölemben, Balázs meg balhézott, hogy tegyem le, mert a helyére akar feküdni. És reggel is kirántotta a szájából a cicimet, mert azt akarta, hogy felé forduljak... Ettől függetlenül nagyon aranyosan bánik az öccsével, és rendszeresen emlegeti, hogy "amikor majd a második testvérem születik..." Kép Egyelőre nem ment el tőle a kedve. Nálatok Lili hogy reagál az új helyzetekre?

Teszek föl két képet, az elsőn pólyában van Gergő - nekünk nagyon bevált - a másodikon Balázs vigyorog az öccse mellett kissé erőltetetten:

Kép
Kép

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ayse,

Köszi a gyors választ! Remélem, nemsokára előbújik nálunk is a kisbébi.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Mea!

Várd ki a mai napot....én sem tudom mi volt tegnap, de Léna dettó azt csinálta amit a te kislányod... alig aludt egész nap, csak sirdogált....szerencsére csak fürdetésnél lovallja bele magát annyira hogy azt orditásnak lehessen titulálni...

Este viszont megfürödtünk megszopiztunk este fél 8-tól 8 ig, és utána fél 2-ig a hangját nem lehetett hallani!!!!KépKépKép aztán meg fél 6 kor ettünk megint!!!KépKépKép
Aztán 9 kor ettünk aztán szépen elnézelődött, aztán elaludtKépKépKép
Szerintem volt valami tegnap a levegőben....

Remélem már jobb a helyzet....KépKépKép

Hari!
Pénz téma...
Nehéz ügy továbbra is, de annyit nem ér hogy stresszeld magad miatta...
Képzeld a nagy kapkodásban mi még az EDÁs altatódokit se "fizettük ki", ami miatt van is egy kis lelkiismeretfurdalásom, és amint menetképes leszek és megtudom hogy mikor lesz bent a kórházban, be is megyek és rendezem amit kell...Hiában nem fog emlékezni rám....azért ami jár az jár..ég is a pofám miatta...de hát ugy kidobtak a kórházból a 3. napon hogy csak néztem....én se igy terveztem...a csecsemősöknek is akartam kedveskedni, a tisztogató néni is nagyon kedves volt szülés közben, neki is járt volna valami csekélység, de hát ha ott van az ember, kisebb gondja is nagyobb a pénzosztásnál.....
Egyébként mivel nekem már a szerda esti szülés után pénteken és szombaton is volt varratszedés, mi távozáskor fizettük ki a dokit és a szülésznőt, mákunk volt, mivel együtt jöttek varratot szedni, behivtuk utána őket a szobánkba....és ott lerendetük...tök póriasan, kézből kézbe pénz!!!! és köszönetnyilvánitás...sajnos nem volt idő formaságokra, mivel tényleg szó szerint hazazavartak a vártnál egy nappal hamarabb...

Tejcsi!
Mostmár tényleg unlak traktálni titeket a tejproblámáimmal...ráadásul tényleg bosszantó hogy az egyik nap könnyedén veszem a "tejcsihiányt", a másik nap meg egész nap csak bőgnék....
Nagyon elegem van már magamból is.OKépKépKép
Kicsit megemberelhetném már magam....

Zsuzsófi!

Köszönöm a vigasztalást, kedves vagy nagyon, én is gondolkodom hogy kivágom azt a ro..dt mérleget...nekem kevesebbet még nem mutatott, de nagyon dühitő, hogy ugye a gyerek mocorog, és 0-40 grammig ugrál a szám....ha még sir is, akkor akár 0-80 grammig is ugrál...
Csak a mozdulatlan gyereket képes mérni, de ott se mindegy ám, hogy pont a mérleg közepére teszem, vagy egy kicsit előrébb-vagy hátrébb....
Szóval gáz nagyon.....
Lehet hogy tényleg kivágom...

Benianyu, Hari....
Én már nem is mondok nektek semmitKépKépKép ugyse használ a parancsom....KépKépKép

Benianyu!
A babysense légzésfigyelő viszont ugy néz ki bejön...az első éjszaka óta nem volt téves riasztás, akkor mind a két lapot aláraktuk, aztán kivettük az egyiket, mert állitolag 3 hós korig elég egy is....
Azóta minden ok...és én is nyugodtan alszom....KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Nincs még új baba?
Nekem még van egy hetem (15-e), és tegnap volt a kritikus nap, ugyanis nem volt itthon a dokim, de megbeszéltük Dominikkal, hogy szombaton semmiképpen ne akarjon megszületni. Sőt, jó lenne, ha a jövő hét végéig várna. Valahogy nem érzem úgy, hogy az elkövetkező pár napban be tudnék menni, nem készültem még teljesen fel. Szeretném látni a saját szememmel, hogy teljesen elkészült a szoba, bababútor a helyén, gyerkőcöknek ebéd stb. befizetve.... ez meg jövő hét elején esedékes. Addig még talán megjön még minden hiányzó pénzem is. (Csp, mkanélk.)
Csütörtökön ctg-n voltam, még teljesen zárt volt a méhszáj, igaz néha néha (inkább éjjel ) kijön egy kis nyákdugó.
Olyan furcsa érzés, eddig nem izgatott tulságosan a szülés, most meg mintha kicsit félnék, de nem igazán tudom mitől - időnként azt érzem, jobb lenne, ha még 1-2 hónapig nem kellene szülnöm......érthetetlen, de remélem,ha arra kerül a sor, elmúlik.
Ráadásul begyulladt a jobb mellem, de fogalmam sincs miért? Egyre pirosabb, de olyan rettentően azért nem fáj. Szerintetek mit csináljak vele (ha nem muszáj nem igen járkálnék még ezzel is dokihoz), beszedtem már 3x Belladonna homeobogyót, de lehet hogy valami más hatna inkább. Azért vagyok ennyire tanácstalan, mert azt tudom, hogy szoptatásnál begyulladhat, de hol vagyok én még attól? -akkor meg mitől van és tényleg mit tegyek vele? Nem lenne jó ugy szülni, hogy még ez a dolog is plusz kellemetlenséget okozzon. Volt valakinek esetleg ilyesmi gondja igy szülés előtt?

Hálapénz:
Én mikor a fiam született 4 éve, megkérdeztem a dokimat, mennyi lesz a szülés - gondoltam igy korrekt, meg voltunk olyan jó viszonyban is hogy nem jelentett kellemetlenséget. Aztán császárral meg is született Martin, előtte egy szülésznő csinálta az altatást (muszáj volt altatni sajnos). A dokim meg mondta, hogy ő ugy gondolja, annak a bizonyos szülésznőnek is illene adnom, mivel ő is rendesen részt vett a folyamatokban. Arra is rákérdeztem mennyit és mondta, hogy olyan 5-10 ezer. Biztos voltak még a műtétnél páran, de arról nem beszélt, igy gondoltam ő ugyis jobban tudja, én meg aludtam igy nem is tudom kik, hányan voltak.
A csecsemősöknél ugy csináltuk, hogy a hazamenetel napján a párom hozott be egy nagy ajándékcsomagot, azt adtuk oda és nagyon örültek neki. Valamint egy kisebbet adtunk az intenziveseknek is, mert igaz, hogy csak 1 napot feküdtem ott, de nagyon sokat törődtek velem.

Úgy tervezem, hogy a mostani dokimtól is majd megkérdezem, hogy ő mit gondol, adjak-e a szülésznőnek (fogadott nem lesz, mert meg van az esélyem ismét a csaszira, oda meg inkább a doki kell), és mennyit. Régebben nekem is kellemetlenek voltak ezek a pénzdolgok, de rájöttem, sokkal tisztább ha rákérdezek, mintha utána lelkiismeretfurdalásom lenne. (a mostani dokimat csak 3 hónapja ismerem, de nagyon szimpi, őszinte tudok lenni hozzá, megbizom benne, szóval sztem nem lesz gond abból, ha rákérdezek)

Szép napot mindenkinek, aki már nagyon szülni szeretne, annak kivánom, hogy mielőbb sikerüljön és könnyű legyen!!!

Sziasztok
Judit
39+1
judy68

Sziasztok!

Ti milyen popsikenőcsöt használtok? Nekünk nagyon csúnya most a popsink.. Kép Kép Kép Sudocremet használtunk, de tegnap előtt elkezdtek apró bubocskák jönni a pici pospijára. Azóta megpróbáltam a Bepantent, Neogranormont és a gyógyszertárit is, de még mindig nagyon kiütéses. Mit próbáljak meg rá?
Tejecske: Megfordult a rendszer: este annyi van, hogy Petrácska hasfájásig eszi magát, viszont reggel... már nem tudom mi legyen. Tegnap délután is és este is 180-200ml-t szopott(1 ciciből adtam neki)- persze utána nem tudott elaludni. Látjátok, sehogy sem akar jól termelődni- egyszer túl sok, máskor alig van.. Kép Már nem is gyötröm magam, a teátiszom, aztán lesz ami lesz.
Hálapénz: a mi dokink nem akarta elfogadni, mondván, még tanulok, meg neki nem arról szól ez az egész. Fél órán át győzködtem, amire végre eltette. A szülésznőnek és a csecsemősöknek egy ajándék csomagot adtunk (felénk ez a szokás).
Na, mást nem is tudok mondani..

GYÖNYÖRÛEK A GYEREKEK!! Kép Kép Kép

Kata

KépKép
baby20

Megann!
a köldökvérlevételért fizettél külön a dokinak?
nem tudom h. megkérdezzem-e mennyi?

Zozo
(tél)
Vendég

Zozo!

Dehogy fizettem a köldökvér levételért....
És kapaszkodj meg....a szülésznő csinálta!!!!!!!!
Mivel ugye a szülésznő kezébe érkezett Lénácska, a szülésnő vágatta el a köldökzsinórt férjemmel, az ő kezében volt a köldökzsinór stb...
A doki csak nézte....., meg megvizsgálat a méhlepényt...
Máramennyire én láttam a dolgokat....
Doki 50-et kapott, szülésznő 25-öt...
Nekem nem volt választás, ennyi a doki tarifája, szülésznőnek meg a "szokásos" 50%ot adtuk...

Baby20!
Nagyon furi amit irsz, hogy pont estére van sok tejcsi, reggel meg alvás után kevés....
Én még ilyet nem is hallottam, mindenesertre örülj annak az esti 180-200 nak...
Mennyi idős is a pici???
Csak mert ez marha nagy mennyiség, egyik ismerősömék 7-8 hetese eszik ennyit...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
szia Kép látom tiszta para az életed Kép
Ez a szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, és mégis mekkora ügyet csinálnak belőle, vagy nem? Mintha vmi misztikum lenne.
Megann, én személy szerint nem fejek, mégis pont annyi tejcsim van, amennyi kell a babónak. Időnként több, időnként kevesebb.
Ezt csak Neked Képidézet egy nagyon öreg és okos könyvből
"MIből állapíthatjuk meg, hogy a csecsemő eleget szopott-e?
Ez a akérdés sok fejtörést okoz a legtöbb újdonsült anyának. Semmi esetre sem abből, hogy meddig szopik. Szívesen szopik még 10 percig, de néha akár a 30 percig is azután, hogy a tej nagy részét már kiszopta, mert egy-egy csepp tej mindig jön, vagy mert élvezi a szopást, vagy még nem álmos és tetszik neki a dolog. Ha evés előtt és után megmérjük, tehát, ha pontosan tudjuk, mennyit szopott, még akkor sem lehetünk benne biztosak, hogy jóllakott-e. Néhány hetes cscsemőkön végzett megfigyelések azt mutatták, hogy ugyanaz a gyermek az egyik etetésnél 80gr után teljesen jóllakottnak látszott, a másik etetéskor csak 280gr szopás után volt teljesen elégedett"
Na ehhez mit szólsz??
Küldejek még??
ezt a könyvet dokik írták!
szmercsa
szmercsa

Jucc,
ezt muszáj: a kisfiad nagyon hasonlít rád! Mármint a nagyobb.Kép

Kata
ha nagyon csúnya, néhol fehér közepe van a pirosnak, akkor lehet, hogy gomba.Kevinnek is volt, 1% canesten oldat + vastagon sudocrem volt a drnéni javaslata, hamar rendbehozta, pedig több napig küzdöttem én is, mielőtt megmutattam.

a csaecsemősöknek meg a nővéreknek a legjobb a nasicsomag, mi is azt vittünk. A férjem kicsit túllőtt a célon, 15 ezer volt a csomi, bár nagyon örültek. Az én szülésznőm csak borotvált, beöntött műtét előtt (nem fogadott, de kedves) 2500,-, anesztes dr 5000,- doki végül 30, de előtte a magánban is otthagytam kb 40-et, vagy többet.

most ennyi, Harinak meg a többi finiselőnek megy a drukk!Kép
üdv
p
penna

Sziasztok, semmi változás. De ezt mostantól nem fogom írni, majd úgyis látjátok ha történne valami.

Magi, az a baj, hogy a párom végre rászánta magát a fogorvoslátogatásra, és pont egy ilyen vizit óta fáj a fogaKép Csütörtökön volt, elvileg gyökérkezelte a fogát, be is tömte, mondta hogy lehet hogy pénteken fájni fog még neki egy kicsit. Hát fáj, de nem kicsit és vasárnap van. De hétvégén hova mész fogorvoshoz? Max. az ügyeletre, de ott rögtön húznak, ráadásul utoljára, mikor ott jártunk és kihúzták az egyik fogát, akkor bennemaradt egy jó nagy darab és hetekig fel volt dagadva szegénynek a feje. Szóval fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni. Szegény kapkodja be a Cataflamokat, meg Dalacint szed, mert telefonon azt mondta a fogorvos, hogy szedjen rá antibiotikumot az majd lehúzza a gyulladást. De amikor már 3-4 napja folyamatosan fáj az ember foga, nem tud aludni, enni stb. akkor az már elég idegesítő tud lenni. És én is ideges vagyok, mert nem tudok rajta segíteni. Szóval elég rossz a helyzet, olyan kilátástalan, mert szerintem ha eddig nem lett neki jobb, akkor már nem is lesz, ki kell majd ezt is húzni neki.

Megann, a légzésfigyelővel kapcsolatban: ha kiveszed a gyerkőcöt, akkor ki kell kapcsolni? Vagy hogy működik? Mert mi is kaptunk egyet, de igazából még meg sem néztem nagyon. Beteszem az ágyba, és csak akkor kapcsolom be, ha a baba az ágyban van és alszik, amúgy meg le kell kapcsolni? Mert én attól félek előre, hogy ha mondjuk éjszaka szoptatni akarok, kiveszem Lilibabát, elfelejtem lekapcsolni a szerkentyűt és akkor elkezd sipolni. Vagy jól tenném ha legalább megnézném hogy működik mielőtt hülyeségeket kérdezek?Kép

Remélem jól látom, hogy kicsit jobb a kedved. Szeretem az összes Megannt, de leginkább a jókedvűt!!

Benianyu, hogy vagy?Kép Remélem mond valami bíztatót a dokid ma. Ha egyáltalán hazajössz.
Én holnap megyek a dokihoz délután, de lehet hogy csak beküldöm neki valakivel a vizit díjatKép

Hari 40+1Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok! Kép Kép Kép

Még mindig semmi előjel. Most jöttünk haza kórházból, a szívhangok jók, a méhösszehúzódást mutató vonal meg szinte egyenes. A Pocaklakó még nem akar kibújni. És miután a hivatalos időpont október 2, emiatt holnaptól be kell feküdnöm, sajnos.... Azt nem veszik figyelembe ilyenkor, hogy már az első UH-knál kiderült, hogy inkább október 8-10 körül várható a szülés.
Mindegy, a lelkiismeretem miatt nem akartam vitatkoznia dokival, nehogy a babának valami baja legyen. Odabent mégis van napi két CTG és UH is, meg most már csak kibújik. Bent még nem nagyon maradt baba... Beni is 6 nappal később jött, emiatt azért nem izgatom magam annyira. Ez van...
Küldök majd üzenetet, ha megszületett a baba. És majd jelentkezem itt is, ha hazajöttünk a kórházból, teszek fel majd képet Danibabáról.

Benianyu
40+1 (hivatalosan 41+1)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann!
köszi!
már megbeszéltem a dokival h. szeretnék levételt, mondta oké, csak nem kérdeztem rá h. ezért külön kell-e fizetni v. benne van a szülésben.
megkérdeztem a sejtbankosoknál is, ott azt mondta a csajszi h.nem szokta kérni érte pénzt, viszont a doki ha akarja nekik kiszámlázhatja( nem tudom mennyi) és rendezik.

viszont ha a szülésznő csinálja, akkor neki adok mert nem lesz fogadott szülésznőm. jó h. mondtadKép

Zozo
Vendég

Hari,
Épp egyszerre írtunk. Kép
Jó ötlet beküldeni a vizitdíjat valakivel, úgy látszik a te babád sem akar még megszületni.
A légzésfigyelőt ki kell kapcsolni, ahogy kiveszed a babát, mert rögtön beriaszt. Épp az az elve, hogy ha nem érzékeli a levegővétel által keletkező egyenletes mellkasmozgást, akkor megszólal.

Megann,
Örülök, hogy bevált a Babysense légzésfigyelő, legalább emiatt nem kell idegeskedned.

Judit,
Nagyon édes a két fiad a képen. Kép

Este még leszek, meg még holnap reggel is be fogok kukkantani.

Benianyu

benianyu

Megann!

Hétfőn leszünk 7hetesek. A Laktoherb hatására lett ennyi tejcsim estére, mielőtt elkezdtem teázni, fordítva volt (amíg nem jött a szopizavar a cumi miatt). Lehetségesnek tartom, hogy azért estére van olyan sok tejem, mert egésznap iszom a teát, és mivel éjjel nem kelek fel teázni, ezért reggelre nuku tejci. Mindegy, valahogy majd csak visszazökkenünk a régi kerékvágásba. Ahhoz képest, hogy 2-3 napja még féltem, hogy vége a tejcinek, most már azon aggódom, este mit csináljak vele- mert az nekem sem jó, ha a pici hasfájásig eszi magát. Reggel meg csak enné (már, ha egyáltalán elfogadja a cicim, mert sokszor csak a cumit akarja//be kell szereznem egy cumi alakú cicit! Kép Kép Kép //) szegénykém, ha lenne miből- szinte egész délelőtt cicin van, hogy jóllakjon. (ha este le is fejem, az sem megoldás, mert se pohárból, se kanálból, se cumisüvegből nem fogadja el a tejet sem és a teát sem. Nem is tudom mi lesz velünk akkor, amikor megkezdődik majd a hozzátáplálás (vénásan eszik majd?-rossz vicc, de tényleg nem tudom).
Mindegy, remélem lassan vége ennek az őrületnek és visszaáll minden a régi kerékvágásba. Kép

Teszek fel pár képet, remélem nem gond:

KépKép
Kép
Kép

Kata

KépKép
baby20

Benianyu, sajnálom hogy be kell feküdnöd, bár talán akkor gyorsabban beindul a kislurkó. Beni mit szól hozzá? Gondolom ő nem igazán fog örülni neki. Nagyon fogunk szurkolni, hogy hamar kibújjon a babád, átadom az elsőbbséget, hogy ne kelljen "feleslegesen" bent feküdnöd. Azért akkor még ma, meg reggel jelentkezz.

Kérdés: honnan lehet tudni, ha szivárog a magzatvíz? Most semmi nyákdugóm nincs, viszont olyan "nedves" mindig a betétem. Mi annak a betétnek a neve, ami kimutatja? És mennyibe kerül, lehet darabonként is kapni, vagy csak csomagban?

Egyenlőre ennyiKép

Zsofy, merre vagy???

Kép
Kép
hari

Ez az Artoro a Lurdyban hetvegen is nyitva van es meddig vajon? a zsakokon kivul mas cucc is van?

Szerintetek az meg belefer, hogy en mar 9 hete verezgetek?

Baby20,
szajpenesze nincs veletlenul? Mert attol is lehet ilyen a popsi es akkor nem eleg a popsikenocs, hanem ki kell kezelni a szajpeneszt! Ez csak egy otlet.
falina

Hari,
Kedves vagy! Kép Meg is beszélem ma Danibabával, hogy holnap ki kell bújni már. Ne feküdjek már hiába bent. Beninél még nem tudatosult, majd holnap fog gondolom, ha Apa megy érte az oviba. De be van ígérve neki, hogy ha megszületik a Dani, akkor pár napig nem kell mennie, ennek örül, mert az Anyuéknál lesz és ott jól (néha túl) el van kényeztetve.

Én is gondolkoztam már rajta, hogy honnan lehet tudni, ha csak egy kicsit szivárog a magzatvíz? Nekem a keddi UH-n azt mondták, hogy még elég víz van. Gondolom, ha már be kell feküdnöm, akkor lesz holnap is UH és megnézik, hogy még mindig elég-e. Szerintem darabonként lehet kapni a
gyógyszertárakban.

Kata,
Nagyon édes a kislányod a képeken! Kép

Benianyu

benianyu

Akkor azt hiszem elsétálok a gyógyszertárig. Igazából nem a mennyiség miatt aggódom, mert nekem is jó sok magzatvizem volt utoljára mikor nézték, csak reménykedem, hátha az csöpög, mert akkor ugye már fertőzésveszély miatt elindítanák. Tudom, hogy hülye vagyok, de hát ez van. Meg akkor azért inkább nem fürdenék este, csak zuhanyoznék.
Na megyek is, legalább kint leszek a jó levegőn egy kicsit.

Hari

Kép
Kép
hari

Á, olyan lusta vagyok, hogy inkább nem mentem el. Nagyon messze van a gyógyszertár, legalább 3 sarokKép

Ayse, ha jól emlékszem te írtad, hogy szivárgott a magzatvized. Az mennyi mennyiségileg?

Hari

Kép
Kép
hari

Szmercsa!

Hát ez jó, mármint a tanulmány....
De ha nekem a 4 hetes csecsemőm mellett csak 50-60 ml tejcsim termelődik mint pl legutóbbi szopi, akkor csak annyi van és slussz....
A tanulmány szerint mit kellene csinálnom a visitó kisbabámmal aki az egész öklét tömi a szájába 30-40 perc szopi után????
Lehet hogy nem misztérium a szopizás, de tény hogy valakinek véres veritékkel kell megküzdeni....és akkor sem garantált az eredmény...
És ha nem fejnék, akkor adhatnám neki a tápszert minden egyes alkalommal. Igy legalább a pótlások nagyobbik része is anyatejcsiből van...
Másrészt tudom hogy valahogy nagyon nem jó a rendszerünk, hogy még szopi után tudok fejni 10-30- sőt este vagy néha akár 40 ml.-t is, de amig birom cérnával addig csinálom...a gyerekemért!!!!

Hari!
A kérdés nem hülyeségKépKépKép
Én rendszeresen elfeljtem kikapcsolni a légzésfigyutKépKép, aminek egyenes következménye, hogy először halkan kattog másodpercenként egyet, ebből a kattogásból van 3-5 db, aztán elkezd visitaniKépKépKép
Szerencsére ez senkit nem zavar, párom nyugiba alszik mellette éjjel isKép, baba meg fentvan, hiszen épp a kezemben van, és megyünk mérlegelni meg szopzizni, no meg én is fent vagyok ugye, ezért senkit nem zavar, csak bosszankodok mindig, hogy ilyen hülye hig az agyamKépKépKép, hogy ott vijjog az a masina..
Egyébként van egy olyan kis kezelőpanel féle, olyan méretű mint, egy tábla csoki!
Van rajta 2-3 kis lámpa, egyik a bekapcsolt állapotot jelzi, a másik, hogy lélegzik a baba(fel fel villan egy kis zöld lámpa), meg egy elem-energia jelző....plusz a ki be kapcsoló gomb...Ezt a "tábla csokit" meg beraktam a kiságy végébe, kifelé forditva a lámpás oldalát...
Hát igy működik a baby sense...

Benianyu!
Olvasom mi az itéletKépKép
Azér ne pánikolj, minden ok lesz, majd küldünk sms-t...ok???

Megann

Kép

Kép
megann

Köszönöm Megann, akkor azért majd kitanulmányozom mielőtt elkezdenénk használni.

Csajok hogy van az, hogy 3 napig jött belőlem a nyákdugó, ma meg semmi? Visszazáródott a méhszáj? És ma már keményedésem sincs. Semmi. Eddig legalább reménykedni lehetett, hogy majd ezek a kis semmi jelek felerősödnek, de most már olyan sincs amiből lehetne valami. Tudom azt mondtam nem fogok ezen görcsölni már, de most aztán teljesen el vagyok szomorodva. Mikor lesz nekem ebből baba?

Kép
Kép
hari

Hari!

Nekem szülés előtt egy héttel folyt a magzatvizem (magyarol 1héten keresztül, csak nem hitték el a dokik). Nem vetted esetleg észre, hogyha lefekszel egy ideig és felülsz, mintha valami folyna kifele? Mondjuk nekem ez a magzatvíz-sztor egyik éjjel kezdődött, úgy, hogy felültem inni(már a kórházban voltam, aznap délután mentem be fájásokkal), és hirtelen zutty- elusztattam az ágyat. Ha teljesen átlátszó, akkor nincs semmi gond, de mindenképp menj be a dokidhoz a fertőzésveszély miatt! Nem játék, hál' Istennek, annak ellenére, hogy nem hittek nekem, szerencsére adtak injekciót. Nekem magas burokrepedésem volt és mivel megvolt a csarnokvíz, ezért nem hitték el, hogy folyik a vizecske. Mikor haza akartak engedni, volt egy vizsgálat, mai során beterítettem a dokit vizecskével, így maradtam és még aznap megpróbálták megindítani a szülést (OTT-vel). Nem sikerült, ezért másnap ismét terhelésre mentem, ami szint úgy nem járt sikerrel végül harmadik nap- pont egy héttel a szivárgás elkezdődése után megcsászároztak.
Úgyhogy szerintem menj be. Valami majd csak lesz-szerintem bentfognak!
Aztán szorítok neked, hogy nehogy úgy járjatok, mint mi!

Falina!
De igen, most múlik el neki, ecsetelem neki mindig. Ilyenkor van valami speciális krém a popsijára is?Köszike.

Benianyu!
Köszönjük szépen. Remélem, hamarosan mi is látunk képet a picikédről! Szorítok nektek, már nagyon közel van! Kép Kép Kép

Kata

KépKép
baby20

Kata, köszönöm a reagálást, kicsit még várok, mert szerintem leginkább csak szeretném ha már történne valami. Igazából nem érzek különbséget, hogy ülök, állok, felállok stb. csak mikor kimegyek WC-re, akkor kicsit nedves szokott lenni a betétem. És leginkább azt furcsállom, hogy most 3 napig jött ez a "guszta" kis nyákdugó, most meg semmi.

Még elmegyek a párommal bébiőrt venni, aztán meglátom. Végül is holnap megyek a dokihoz, remélem "megmatat" és akkor már szülni megyek.

Hari 40+1

Kép
Kép
hari

Hari,

Én már 40+5 vagyok (Az uh szerint még + 1 hetet hozzá lehet adni!) és múlt héten szerda körül abbamaradt a nyákdugó érkezése. Előtte kb 1 hétig folyamatosan jött. Nekem azt mondta a dokim, hogyha folyamatosan tágulsz, akkor ez normális. Valószínűleg már annyira kitágulhatott a méhszájad, hogy nem termelődik újra. Én is holnap megyek újra a dokihoz. Sok türelmet kívánok, én már két napja estére tisztára kész vagyok, hogy még mindig semmi jel. (Babuci majd ráun, hogy anya türelmetlen és csak előjönKép
Orsi 40+5

Kép

Kép
szorsi

Orsi, akkor nem irigyellek téged semKép Ez a várakozás megőrjít. A 9 hónap nem tűnt ilyen hosszúnak, mint ez az utolsó 1-2 hét. Jó lenne tudni a pontos dátumot, és akkor kivárnám türelemmel. De így... Na mindegy, nem magyarázom, hiszen akkor pontosan tudod miről beszélek.

De nekem már néha olyan érzésem van, hogy a babucim "direkt" élvezi, hogy idegesíthetKép Rosszcsont gyerek lesz.

Még nem mentünk el vásárolni az urammal, mert megint beindult a fájás a fejében. Most fekszik, várjuk, hogy hasson a gyógyszer.

Jól eltűnt mindenki. Anglani, te is olyan ritkán tudsz már jönni, ami persze tök érthető, csak nekem úgy hiányoznak azok az idők, amikor még mindenki bent hordozta a kis szuszogóját és mindent megbeszéltünk itt. Most meg már a csapat nagyja csak "beugrik". Ez olyan más már. De persze várható volt, meg biztos nem lesz ilyen fura, ha már nekem is itt lesz a kis csomagom aki lefoglalKép

Hari 41-6

Kép
Kép
hari

Baby20!
Innen vettem az infot, tobbet en sem tudok:
https://www.babanet.hu/faq/pszicho/csecsemo08.php
falina

Hari,

Bocs de nincs türelmem visszaolvasni az egész topicot: Te hol fogsz szülni? Én az Istvánban. Egyébként az előbb felhívtam a dokit (nagyon türelmes, nem akadt ki. Mondjuk nem is szoktam hívogatni), hogy megkérdezzem, mit csináljak, ha csak reggelente van csorgás. Azt mondta, ez nagyon kicsi rés lehet, ezzel ráérünk holnap reggelig (akkor kell bemenni), de ha lázas is vagyok, akkor induljunk.

Összeolvasok mindenfélét különböző fórumokon és jó lenne azt hallani, ezek már azok a jelek Kép
Orsi

Kép

Kép
szorsi

DAVALLIA GRATULÁLOK KICSI PANNIKÁTOKHOZKépKépKép
SOK BOLDOGSÁGOT,TEJECSKÉT KÍVÁNOK!KépKépKép
Pont a hét elején emlegettelek,hogy biztos már te is babázol...és tényleg!!!!Kép

BenianyuKép

Nagyon izgulok értetek!Kép
Danibaba szerintem szót fogad neked.....Kép
Várom az üzit!!!

HariKép

Fúúúú te szegény tényleg jól megviccel téged a kislányod,de hát mondom,hogy túl jól tartod odabenn...Kép
Na reméljük azért mostmár csak alakul valami....gondolj arra milyen jó lesz,hogy nem kell majd órákig vajúdnod mert mire menni kell már teljesen kitágulsz szép csöndben....:9...és a végén még tényleg fájdalommentesen szülsz majd,ahogyan szeretnél!!!!lehet,hogy Lili ezen dolgozik???KépKépKép
Hogy a mamijának jó legyen???Kép

Ma este színházban megyünk,majd reggel jövök,mindenkinek puszik!

annamami
KépKépKépKépKépKép! 35+0 !KépKépKépKépKépKép
annamami

Davallia ezt neked ésd Pannikának küldöm Kép
:Kép
annamami

Orsi, én is az Istvánban fogok? szülni, ha egyszer eljön az idejeKép
Lehet, hogy találkozunk? Jó lenne.

Annamami, legyen igazad. Remélem ha holnap megvizsgál a doki, akkor már nem csak 1 ujjnyira leszek nyitva, mint a múlt héten. Csütörtök óta csak tágulgattam valamitKép Csak ki ne essen út közben a babaKép

Jó színházazást, mi még mindig nem mentünk vásárolni, de már legalább elment a párom a fizujáért, lassan csak hazaér és akkor megyünk.

Ha ma már nem, akkor holnap jövök.

Hari

Kép
Kép
hari

Davallia!

GRATULÁLOK a BABÁHOZ!!! Nagyon ügyesek vagytok!! Kép Kép

Benianyu!

Küldjél légyszi sms-t, hogy mi újság Veletek! Nagy lelkierő kellett ahhoz, hogy befeküdj, főleg Beni miatt is. Kép

Valszeg rám is hasonló sors vár holnap, nálam is szept. 26-ra mondta az ultrahang a szülés várható időpontját. Majd amikor a kishölgy óhajtja persze.. Kép

Hari!

Úgy látszik jó lustik a lányaink.. Kép
Gondolom sehol semmi, mert jeleznél.. Kép
Kitartás nekünk!! Kép

Dóri
40-1
Vendég

Davallia,
Nagy gratula nektek Pannikához!!! Kép Kép Kép

Hari,
Most már csak lesz velünk valami...Kép Kép Nekem még nem ment el a nyákdugóm, de tudom, hogy ez nem jelent semmit.

Dóri,
Remélem, neked nem kell befeküdni, talán mégis megindul magától.

Valahogy én is abban reménykedem, hogy már holnap vagy max. holnapután kibújik Danibaba. Utálom a bizonytalanságot és azt, hogy ott bent kell lennem, mikor ezer más dolgot tudnék csinálni. Teljesen aktív vagyok és fitt. De már nem rágódom rajta.... (vagy mégis???)

Orsi,
Téged nem fenyegetnek befektetéssel? Már te is túl vagy az időponton.

Annamami,
Jó szórakozást a színházban!!! Kicsit irigyellek ám Kép

És köszi mindenkinek a drukkot!
Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Benianyu Kép Sajnálom, hogy így alakul a dolog Nálatok, nagyon szorítok értetek!!!! Még az is lehet, hogy ma éjjel elindul Danibaba, és akkor egy kicsit sem kell "potyára" bent lenned Kép Picit sem irigyellek, nekem ez volt az egyik félelmem, persze Balázs miatt. Nagyon várjuk a híreket, és hiányozni fogsz, amíg nem leszel!

Davallia Kép Nagy gratula a kicsilányhoz!!! Sok boldogságot, egészséget és tejecskét kívánok!

Minden finiselőnek szorítok ám, hogy legyetek végre túl ezen az őrjítő várakozáson!

Penna Kép Érdekes, mostanában már nem látom annyira, hogy Balázs hasonlítana rám, kisebb korában viszont tényleg nagyon. De a két tesó is nagyon hasonlít egymásra. Nálatok hogy látod?

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Davilla!
Gratulálok! Rakhatnál fel képet a piciről!

Falina!

Köszi az infót, elolvastam, csak azt nem értem, hogy a doktornőnk erre mért nem készített fel és mért nem írt semmit. Mindegy, már nem ez az első, hogy csalódok benne. (de nincs rá lehetőség, hogy más orvoshoz menjünk Kép Kép Kép )

Kata

KépKép
baby20

Falina!

Visszamentél a 6hetes kontrollra? Ha igen, mit mondott a doki? Folyamatosan van "vérezgetés"? Nekem 5 és fél hétig tartott, de már az sem teljesen normális dolog, ahogy utána olvastam. Néha volt egy-egy nap szünet, majd ismét elkezdődött. Azt hallottam, Ergam cseppet(méhösszehúzó) írnak fel, de mindenképp meg illene ultrahangozni. Az Ergammal az a baj, hogy befolyásolja a tejképződést (a tájékoztatóján is az van, hogy szoptatós anyáknak nem ajánlott). Anno én is kaptam, nekem attól nem lett kevesebb tejem, de ki tudja, hogy rád hogyan hat?! Mindenesetre a helyedben visszamennék a dokihoz, nem ártana, ha megvizsgálna. (azt azért mindenképp gondold át, ha nem folyamatosan volt/van, hogy nem lehet-e, hogy a havibajod jött meg!) Minden esetre bajt is jelenthet(pl. bennt maradt lepénydarabot, stb.), meg már tényleg nem normális, hogy van még. (ezt is olvastam) Nem akarlak ijesztegetni, de azért utána kéne járnod, hogy mi lehet az ok! Fordíts egy kis időt magadra, és mindenképp fordulj az orvosodhoz! Bocs, hogy kotnyeleskedek!

Kata

KépKép
baby20

Benianyu,

Befektetés egyelőre nemkerült szóba, de majd kiderül. Holnap is lesz vizsgálat, hátha a turkálás beindítja Kép Már annyi minden jótanácsot összeolvastam ma is, hogy a fejem teli van. Tegnap már annyi guggolást csináltam, hogy este már leálltam, mert rájöttem, hogy nem leszek előrébb, ha beindul, de hulla fáradz leszek a sok edzéstőlKép Szóval majd lesz valahogy. Nem gondoltam, hogy ilyen türelemjáték lesz belőle.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Davallia!

GRatula! Kép Ügyesek vagytok, várjuk a képeket. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Judit,
Köszi kedves vagy! Kép

Orsi,
Én is reménykedtem, hogy a pénteki vizsgálat megindítja, de az én Pocaklakóm jobban érzi magát odabent és nem kíváncsi a külvilágra.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Lusta voltam nagyon visszaolvasgatni, csak felületesen olvastam.
Benianyu én is nagyon drukkolok nektek, hogy minél hamarabb köztünk legyen Dani baba Kép
Hari neked is megy ám a drukk Kép

Én is vérezgetek. A 6. héten kezdődött újra és azóta folyamatosan. Írt fel a dokim Ergamot, na szépen el is apadt tőle a tejem, még jó, hogy időben rájöttem, hogy attól van. Szedek vérzéscsillapítót, de úgy tűnik nem sokat használ. A héten megyek a dokimhoz és valószínűleg kapok egy Oxitocin injekciót. Tartok tőle pontosabban most már mindentől tartok, ami nem víz és étel. Olyan sz@r érzés volt az apadó tejcsivel küszködni, még most sem állt vissza teljesen, de legalább ma már nem kellett pótolnom.

Ildi

Kép
vrucsincá

Lányok!

Nekem is van még vérezgetés, és most vagyok 5.héten.
akkor ez nem is normális???

Ergamot szedtem kórházban + 1 hétig utána.

Nincs is elég tejcsimKépKépKép

Mea
mea

Sziasztok Kép

Davallia, ezermillió gratula és sok öröm Pannihoz!!! KépKép

Megjöttünk anyázásból, remélem, legközelebb már ők jönnek hozzánk a kórházba látogatni Kép

Még semmi eksön, fájások most szabálytalan húszpercesek, befekszem kádba, az vagy elmúlasztja, vagy beindítja KépKép Ha ma sem szülünk, holnap bekk tu doki, remélem, már jobban kinyíltunk, mint a szerdai egy ujjnyi.

Hari, Beni, Dóri, beszállok a topikba... Kép

Sisotris
40.0

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea!

Azt olvastam, hogy 5hét még a normális határokon belül van. De szerintem(!!!) a 9 az már sok. Az Ergam nálam nem volt gáz, nekem akkoriban ömlött a tejcsim. Nekem a havi bajjal együtt tartott az 5. hét végéig, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam; viszont én is féltem, hogy nem normális, hogy eddig tart. Azt hiszem még itt is találtam az orvos válaszolban erre vonatkozó válaszokat.
Azért szerintem nem árt, ha a 6 hetes kontrollon megvizsgál a doki. Én annyira tartottam tőle, hogy nem talál-e valamit (a páromnak kellett győzködnie, hogy menjek el), teljesen be voltam parázva, de hiába! Kép Kép Kép

KépKép
baby20

Baby20,
koszi az infot! Kép Voltam 6 hetes kontrollon, egy szoval sem emlitette a verezgetesemet, hogy baj lenne, en ergamot sem kaptam a koterban sem oxitocin szurit (infuzioba igaz nem emlekszem mar mit adtak), pedig csaszis voltam. Raadasul folyamatosan volt eleddig ez a barnazgatas. Szept. 24-tol meg elegge beerosodott, sztem mesi volt, de par napja csokkent csak az elotte levo mennyisegre. Hm, summa-summarum, ha 6 hetesen nem mondott ra a doki semmit, akkor tuti most sem fog. Kép Persze holnap telozok neki egyet.

Sztem nem bizta, hogy rossz az orvosod, hisz en is csak a netrol olvastam szajpenesz-popsipottyokrol!

Falina
1 honap 2 nap
falina

Lányok!

Én úgy tudom, 6 hétig vérezgetni teljesen normális. Általában úgy, hogy hol szinte teljesen eltűnik, hol visszajön. Gondolom van olyan aki 6 hétnél tovább vérzik, és nincs semmi gond vele, de azért biztos ami ziher nem árt megmutatni a dokinak a 6 hetes kontrollon.

Viszont az megdöbbentő hogy többeteknek olyan gyógyszer irtak fel, ami apasztja a tejet, és még csak nem is figyelmeztettek rá!

Most is Havaj van, Zsuzsa tegnap is kétszer 4 órákat aludt!!!

Nagy kalandunk volt ugyanis tegnap Zsuzsával. Mig apja elment amerkai futball meccset nézni, mi elmentünk látogatóba a nagynénémhez a város másik végébe. Zsuzsa hatalmas sikert aratott az ottaniak között, viszont ennek eredményeképpen úgy felpörgött, hogy kb du 1-től este 8-9-ig alig aludt valamit. Néha elbóbiskolt, még a 45 perces hazautat sem aludta végig (más gyereke és mozgásérzékelővel van felszerelve, és rázendit a piros lámpánál?). Itthon rajtam a kengurujában elaludt egy kicsit, de ahogy leraktam, felébredt. Gyorsan megfürdettük, megetettem, ezt mind kibukta, viszont olyannyira kiütötte magát, hogy kb 9-től éjjel 1-ig aludt. És úgy, hogy nem rajtam aludt el, hanem félálomban betettem a bölcsőjébe, és elaludt magától! Tehát több sikerélményünk is volt tegnap. Utána pedig éjjel 1 óta mostanáig (fél öt) se ébredt fel. Bezzeg én! Engem a mellem felkeltett, jól bedurrant, meg már nem vagyok hozzászokva ahhoz hogy egyhuzamban ennyit alhassak. ;)

Szóval el vagyok ájulva, hogy ennyit alszik (ez a jó hir). A rossz hir, hogy mostanában sokkal nyűgibb, bár lehet ez csak abból adódik, többet van ébren, és ebből az időből többet nyűglődik, mig kisebb korában egyszerűen visszaaludt etetések között. Most ébren van, ebből félórát önálló és elfoglalja magát, utána kézben/testközelben akar lenni. Tehát általában csendes, figyelmes, de újabban van amikor az se jó neki, hogy testközelben van és ott is reklamál.

De most már nem rándulok görcsbe mikor sir, ez viszont pozitivum. Sőt, néha úgy veszem észre, kell neki egy kis sirás, mert utána megnyugszik.

Tegnap éjjel pl felébredt hajnali háromkor, és nehezen akart visszaaludni (másfél óra). Már sehogy se volt jó neki, a kedvenc poziciójában is (a vállamra boritva) taposott és sirt. Akkor leraktam egy pár percre a kiságyába, azzal, hogy ha nálam is sir, akkor tök mindegy hogy hol van. Sirt egy pár percig, ott voltam mellette és próbáltam vigasztalni, elterelni a figyelmét, aztán újra felvettem. Ezalatt ő kisirta magát annyira, hogy szinte azonnal elájult a vállamon.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Csak beköszönök. Éjjel sem volt semmi. Kép Még elviszem Benit oviba, aztán irány a kórház. Szerencsére a szülés megindításáról nem volt szó.

Hari, Sis, Dóri, Orsi megy a drukk nektek!!!

Kaphatnék majd sms-t, ha születik új baba? Mert ez a netnélküliség is nehéz lesz nekem. (ne lógjak be az osztályvezető főorvos szobájába egy kicsit netezni, amíg nem szülök? Kép Kép )

Pusz mindenkinek
Benianyu

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: