A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Na, megyek zuhany alá meg kikészÍtek egy új pizsit a pelenkázóhoz Lillának, aki biztos pisiben tocsogva ébredKépKépmajd...szegényKép
meg szegény én, aki faszán bevásárolt és 3800ft-os megapack áll a szekrényben belőle...

Mea,
akkor mi ezzel szÍvtuk meg,mint ti a nivea popsitörlővelKépKépKép
cink..
küldjül el az új miniLaónak, aki majd jövőre születikKép hátha nem pisil ki és nem lesz pöttyös semKépKép
Bendi van már 9kg?
elküldöm neki,hátha 9kilósan már nem pisilne ki az 5-9kilósig pelusbólKépha még jó rá.
ha nem, max kidobják!
vagy kell LÍvinek? gondolom nem.de nektek is küldhetem, ha kipróbálnád!

nna
Kép
zsofy

ZsofyKép,
ez kész vicc, de detto, mint Nálatok ez a pelus-ügy.
Én is ezt a megapack-ot vettem, hogy elég legyen jó sokáig, és közben egy pisi, aztán teljes ruhacsere. Kornél nem viseli el, ha valami nyirkos rajta. A játszóról is ezért kellett hamarabb feljönnünk, mert a babakocsiban persze háton feküdt, és az egész dereka átázott. Még jó, hogy szép idő volt. De egy téli napon ezért már a hajamat téptem volnaKépKépKép!
Anyukádnak meg mond meg, hogy a 3 óránkénti szopitól egyántalán nem biztos, hogy átalussza az éjszakát, sajnos. Kornél már a kezdetektől 3 vagy 3,5 óránként eszik, de még egy éjszakát sem aludt át. Igaz, nem panaszkodom, mert csak egyszer kel fel általában (max. 2-szer), és elég gyorsan vissza alszik, annak ellenére, hogy én tisztába is teszem, sőt, mivel gyakran ilyenkorra időzíti a nagydolgot, elfordul, hogy teljes kosztüm-csere is dukál...KépKépKép

Ja, és semmiképp ne hagyd sírni azt a cukor kiscsajt. Én teljesen megértelek...KépKépKépKép

Mindenkinek pihentető éjszakátKép,
Kati
Vendég

Sziasztok!

Rokica! Örök hálám üldözni fog!!! Igaz nem nekem tetted fel azt a linket, hanem Katának, de mivel ugyanazzal a problémával küzködöm, elolvastam a Ha kevés a tej fejezetet az LLL honlapján és rájöttem miér apadozik a tejem. Ergamot írt fel a nőgyógyim, mert néhány napja vérezgetek és szerinte még nem húzódott össze a méhem. Az Ergam hatóanyaga az ergotamin, ami gátolja a tejtermelést. Amint elolvastam a honlapon az ergotamin szót rögtön beugrott az Ergam... Basszus egy hülye gyógyszer miatt majdnem elapasztottam a tejem. Ja és az egészben az az érdekes, hogy a dokim és a védőnőm is megkérdeztem ma, hogy nem lehet a gyógyszerek miatt az apadás, mire mindkettő azt mondta, hogy nem...
Kata! Te is olvasgasd el, hátha rájössz mi az oka nálad az apadásnak. Én már két napja ezen rágtam magam, mert ettem, ittam rendesen, pihentem, szóval azt hittem nem adtam arra okot, hogy ne legyen tejem. Most este már csak 60 grammot tudott két ciciből szopni Oli. Kép
Remélem, hogy az Ergam elhagyásával, és sok mellretétellel visszaáll a tejcsikém.
Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Tegnap mi is hazajöttünk a kórházból. Látom, Jucc megírta, hogy szobatársak voltunk!

A szülés gyorsan ment, mire beértünk a kórházba már háromujjnyi volt a méhszáj, de fájás sehol. Burkot repesztettek és oxitocint kaptam, meg sétáltattak is, így gyorsan ment a vajúdás. A kitolás viszon elhúzódott, mert a baba keze a fejecskéje mellett volt. Akárhogy is nyomtam, mindig visszacsúszott. Nem tudom mennyi lehetett, talán 10-15 tolófájás és egy fájáson belül 3x is kellett nyomni. Rendesen elfáradtam a végére és szinte irigyeltem Pennát, mert addigra már megcsászározták és a férje ott sétálgatott a babával a kezében. De a végén azért csak kicsusszant Andris, szegénykének be vannak vérezve a szemei a nagy erőlködés miatt. Engem meg vágtak-repedtem, hiába volt második szülés, ma kezdem először embernek érezni magam.

A MÁV-kórházzal maximálisan meg voltam elégedve. Nagyon aranyos szülésznőt fogtam ki (nem fogadtam meg előre, bíztam a jó sorsomban), de mindenkinek csak ajánlani tudom. A csecsemősök is nagyon rendesek voltak.

Azt hittem, a baby-bluest megúszom, de nem. Ma együtt sírtam a babámmal, mert hiába szoptattam a lányomat 25 hónapig, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, a (remélem) kezdeti nehézségeket nem úsztuk meg. Andris állandóan szopni akar, ma du. fél hatkor kezdte és most megint rázendített...
Ráadásul a jobb mellemet nem szívja rendesen, nem jön az anyatej, ettől ordít. A mellbimbóim meg teljesen kikészültek. A kislányom miatt is bőgtem már, aki olyan aranyosan viselkedik a testvérkéjével én mégis türelmetlen vagyok vele.
Ennek egyszer vége lesz?

De a nehézségek ellenére sem cserélém el ezeket az élményeket semmivel!!!

Göndörzsóf!

Vártunk Téged is a csapatban, rengetegen szültek, teltház volt, de mégsem jöttél. Hát most már hajrá!!!

Megpróbálok feltenni egy képet Andrisról.

Ayse

ayse

Göndörzsóf!

Nagyon sok boldogságot kívánok a babádhoz!

(Épp hogy elkerültük egymást)

Ayse

ayse

Mégegyszer megpróbálkozom a képpel.Kép

ayse

Szia Ayse!

Dejó, hogy Ti is itthon vagytok! Örülök, hogy jobban vagy, gondolom, a méhösszehúzódások is sokkal jobbak, vagy elmúltak már!
Nálunk is hasonló a helyzet, Balázs tündéri, de ha néha rosszalkodik, alig bírok türelmes maradni.Én is sokat bőgök, ahhoz képest, hogy mennyire boldog vagyok! Én elsősorban a párom miatt, ő tud még mindig kiakasztani. Hihetetlen, milyen állapotban volt a lakás, amikor hazajöttem! És arról volt szó, hogy itthon lesz egész héten, erre ma volt először, de többet dolgozott, mint amennyit velünk foglalkozott. Állítólag hétfőn még itthon lesz. Jó, tudom, hogy értünk dolgozik, meg a kertes házért / amit Balázs naponta emleget/, de akkoris. Nem erre számítottam. Ráadásul a szülés alatt és után annyira aranyos volt, tisztára beleszerettem újra, és nyilván ezért is csalódtam. Na mindegy.
Szorítok, hogy szopi-ügyben is minden rendben legyen!

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Ayse!
Gratulálok! Kép Kép Kép

Rokica!
Elolvastam a linket, megtaláltam az okot (nyugtatócumi használata), remélem még idejében tudom orvosolni a problémát. (Nagyon köszönöm-köszönöm-köszönöm-köszö...a tanácsodat, no meg Mea-nak is, meg mindenkinek!!!!) Anno szegénykém pont azért kapott cumit, mert annyit evett, hogy sugárban hányt, most meg ha ébren van sokszor sír érte- olyankor hiába adom oda a cicimet neki, kiköpi és torka szakadtából üvölt, amíg meg nem kapja a cumit- no meg anyósék is mindig a szájába tömik Kép . Na, most lesheti, mikor kapja meg!!

A Laktoherb teával teljesen meg vagyok elégedve. Csaknem annyi tejet csinált, mint "régen"- most keltem fel arra, hogy csöpög a tejem. Bár a reggeli szopikkal nem is volt gondom (kevesebb tejem van ugyan, de ilyenkor látszik a picin, hogy jóllakik), csak délutánra nem jut tejci (délután egy órától, mintha nem is termelődne semmi, csak pár csepp Kép ). Azért is kértem a tanácsokat, mert úgy gondoltam, hogy még menthető, időben vagyunk. Most már alig várom a délutánt, hogy lássam, mennyi tejecske lesz. Remélem nem csak 90(2 mellből)-bár még az is jobb, mint a semmi Kép.
Mégegyszer mindenkinek köszönöm a tanácsokat, nagyon sokat segítettetek vele!!! Kép Kép Kép

Más: Pampers 3-as pelus: sógornőméknek bevállt (neki fia van), nekem pedig megtetszett náluk, és pont tegnap vettem egy kis csomagot kipróbálni, hogy milyen. Nekünk Libero van itthon, abból meg merem venni a nagy csomagot, mert még sohasem ázott át. Viszont nálunk anno már a Pampers Newborn sem vált be, nekünk abból folyt ki a pisi (első nap itthon, sőt első pelenka-cserém után): ahogy felemeltem a kicsit, ömlött ki a pisi-végig a combomon. Most mégis úgy döntöttem, kipróbálom, mert annyira tetszik. De!! Mikor hazaértünk, összehasonlítottam a Liberoval, sokkal vékonyabb a Pampers! Nem is csodálom, hogy (ahogy írjátok), nem bírja felfogni a pisit! Mindegy, a 31db pelus hamar elfogy, bár éjszakára tuti, hogy Liberot kap!
Na, megyek fejni, mert (ugye nálunk a csöppség átalussza az éjszakát) így az egyik mellem dugig van. (a pici majd csak 4-1/2 5-kor szokott kelni (9-kor alszik el))
Bocsi, ha untattalak titeket!

Puszilok mindenkit!
Kata

KépKép
baby20

Ja és most jut eszembe -AKINEK AVENT-JE VAN ÉS NEM JÖTT BE -panaszkodtam (nem is kicsit, végigkáromkodtam a levelemet-pedig nem szokásom, csak dühös voltam, mert nem tudtam vele fejni) az AVENT forgalmazójának és válaszoltak! Kép :

"Õszintén sajnáljuk, ha az általunk forgalmazott ISIS mellszívóval nem elégedett.
Sajnos levelében elfelejtette megemlíteni nevét, címét, így nem tudjuk
személyesen elérni Önt,hogy elmondja
pontosan, mi is a problémája a mellszívóval.
Amennyiben Budapesten lakik, kérjük fáradjon be szakboltunkba - XIV. ,
Dorozsmai u. 52 - és hozza el a
készüléket, mi pedig segítünk a hibát orvosolni.

tisztelettel,
Pro-Mama Kft."

Ezt azért másoltam be, mert többen is vagytok így, ha minden igaz, hogy nincs vákuum.

Na, megyek vissza aludni!

Kata

KépKép
baby20

Kata!!

Mi is pont ezért adtunk neki játékcumit, mert mikor még nagyon sok tejem volt, és ő meg nem tudta hogy kell csak cumizni, túlette magát, és kihányta. Viszont most már egyrészt megtanult csak cumizni a mellemen, akkor is ha tele van, másrészt már nem ömlik annyira a tejem mint akkor. Most általában az van, hogy miután belakott az egyik mellemből, és már csak cseppekben jön belőle a tej, akkor boldogan elcumizik rajta, ha erre van szüksége. Én meg általában hagyom, mert ezzel is serkenti a tejtermelést. Neki meg gondolom kellemesebb izű mint a játékcumi, hiszen valamennyi tej még csurran-cseppen belőle.

Aztán pont mint ahogy neked, nekem is hirtelen lecsökkent a tejem úgy a 3-4 hét között, legalábbis nekem úgy tűnt. Valószinű akkor ment keresztül a 3. heti növekedési ugráson is, tehát állandóan mellen akart lenni és szinte nem aludt, illetve félórákat bóbiskolt rajtam, aztán megint kukorékolt és kérte a kaját. (Ekkor kattantam be a kialvatlanságtól.) Ilyenkor már próbálkoztunk a játékcumival meg a cumisüveggel is. Ez gondolom mind-mind belezavart.

Szóval ami nekem bevált a tejszaporitásra: kialudni magam, ez elég fontos volt. Mellretenni őt, visszaaplikálni a tejgyűjtő/bimbókiemelő kagylókat, főleg amig ő a másik mellből szopott. Erre nekem azt mondták az amcsi szoptató fórumon, mikor még ömlött a tejem, hogy azonnal szedjem le, mert ha a kagyló a mellemen van, az olyan mintha állandóan fejném. Tehát vissza a kagylókkal hogy minél több stimulációt kapjon a mellem, és minden alkalommal miután evett, kifejtem MINDKÉT mellemet, azt is, amiből nem evett. Ezáltal a melleim azt "hitték" hogy kétszer olyan gyakran szopik mint valójában. Ezenkivül szigorú cumistop volt, és ha cumizni akart, csakis mellet kapott.

Most ott tartok, hogy újra 150 miliket tudok amellé lefejni naponta amit ő megeszik(pedig már nem fejek minden szopi után), és hálistennek most már eltelik 3 óra etetések között, mert az óránkénti nonstop szopitól igen hamar kikészülök idegileg. De felkészültem, hogy a 6. hét körül megint lesz. De most már nem félek annyira a cumizavartól, és oda fogom adni egy etetés erejéig valaki másnak, hogy etesse üvegből lefejt tejjel mig én kialszom magam. De mikor 3 hetes volt, akkor rettegtem a cumizavartól, és mikor lecsökkent a tejem, akkor minden félelmemet beigazolódni véltem.

Sok szerencsét...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Köszönök mindent! Te mindig mindenkinek annyit segítesz! Kép Kép
Mi most vagyunk 6 hetesek, úgyhogy valószínű, nálunk is ez a baj. Köszönöm mégegyszer a tippeket, mindent megpróbálok, majdcsak sikerül! Most megyek is, megetetem a kishölgyet!

Sziasztok!

Kata

KépKép
baby20

Jó Reggelt Kép

Benianyu???

Hari???

Mi a harci helyzet?????Kép
annamami

Sziasztok!

Itt vagyok, semmi történés! Egész éjjel nyugi volt. Rugdos, mocorog, de még nem akar kijönni. Kép

Hari, Dóri - nálatok valami?

Benianyu
40

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ayse,
Gratulalok! Andris gyonyoru, a szulesunk pedig nagyon hasonlo volt.

Zsofy,
Rossz lehet, hogy nem ertesz Anyukaddal egyet. De tenyleg nem jo egy ilyen picit sirni hagyni + minel tobbet eszik nappal, annal jobban alszik ejjel, mert fel tud tankolni.
minimi

Göndörzsófnak hatalmas gratula! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!Kép

Amúgy meg read-only üzemmódban, Kevin iszonyat anyahiányos lett, amíg kórházban voltam, hiába van itt anyukám, az apja, bárki, hogy szórakoztassa, csak én kellek. Így általában a fél kezemben/mellemen Tamóval játszunk. Remélem elmúlik, mert eléggé kidögleszt, de azért megértem szegényt. Tesóval nagyon kedves, hozza a pelenkáját, 3 centiről nézi, ahogy szopizikKép ha egyet nyekken, már rohan hozzám, hogy "sír"Kép szóval eddig minden rendben (kopp-kopp). Azt is ő kétre(!) hogy foghassa egy kicsit a babát.
Tamó meg mintababa, alszik (2-4 órákat) szopizik (12-18 perceket) és ha nem alszik be rögtön, édesen nézelődik.
Most mindkettő alszik, ezért tudtam bepötyögni pár sort. Olvasni még csak-csak (amikor K alszik, és a baba szopizik, ideülök) de írnom eléggé reménytelen egyelőre.

még pár kép:
Kép
Kép
Kép

üdv
p
penna

Ja Dudukly
ha olvasod, SOS: mennyire voltál "hálás" a dokinak? jöhet priviben is melvira@freemail.hu
- ha nem publikus.
Holnap megyek varratszedésre, és lövésem sincs, mennyit adjak. Tudom, te a kórházba jártál, én meg a magánba, ehhez képest nézem majd az összegedet, de kéne valami fogódzó...
köszike!
üdv
p
penna

Sziasztok!

Hát én nem tudom mi van ma....de az istennek se akar aludni Lánácska...
Szinte végigsirta az egész délelőttötKép, pedig ez rá nagyon nem jellemző....
Éjjel ujfent 3 ill 4 óránként keltünk enni...
Olyan kis zaklatott ma....nem tudom miért...

Kimentem a piacra reggel, 2 órát voltam távol...talán hiányoztam neki???
De hát muszáj elintézni amit el kell intézni...
A férjemre nem bizhatom a husvásárlást, mert akkor bemegy az első hipermarketbe és megveszi az ócska húst nekem....
Végre nagy nehezen elaludt, közben visszaolvastalak titeket....

Tejcsitudósok...

Ha lefejem a tejem két szopi között...Mondjuk szopizunk 9 től fél 10 ig, és mondjuk fél 11 től 3/4 11 ig lefejem a tejcsit...ki garantálja hogy 12-fél 1-re ujra megtermelődik az a mennyiség????

Na ezt most kipróbálom.....bár sejtem, hogy nekem ez se fog működni...

Piac után is hazajöttem és majdnem 3 óra telt el 2 szopi között, és csak 30-40 grammot szopizott, bár lehet hogy ezuttal most félreértelmeztem a sirását, mert nem szokott 2,5 órára etetés után éhes lenni és most csak simán nyűgösködött....
Bár cici után 15-20 perccel meg kapott 20 ml anyatejcsit és 30-40 gramm tápit....

Jajj, olyan nagyon katyvaszos ez a nap...én húznék egy másik kártyalapot máraKépKépKépKép

Na tessék, 10-15 perc és felsirt...
Na várok...hátha csak álmában....

Rókica!
Gratulálok a tejcsihez! Látod megy ez....(csak nekem nem....bár ha minden nap-másnap kijut valami idegbaj nekem, akkor nem is csodálkozom..KépKépKép)
Róki, lehet hogy nálam nem működik semmilyen tejszaporitó trükk????KépKép
Jó tudom volt már hogy egész jó volt a helyzet, de akkor 4-5 órákat aludt át Lánácska...azért volt annyi tejcsi...éjjel meg megint 3-4 óránként kelt...és persze tejcsi nuku...Kép

NEM REAGÁLTÁL A BETESDÁS AJÁNLATOMRA....OKTÓBER 20. ÁN 5 ÓRA KÖRÜLRE VAN IDÕPONTOM...ÉRDEKEL???
VAGY INKÁBB TI IS JÖTTÖK A KISTARCSAIBA???

Hari!Benianyu!
Csalódtam bennetekKépKépKépKép
Nem engedelmeskedtetek a parancsomnak.....KépKépKép
Meg is sértődtem... és csak szép két formás szuszogó babával tudtok kiengesztelni...KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Penna!

Jaj de irigylésreméltó képek...
Mindkét gyerkőc gyönyörűszép...
Úgy de úgy irigyellek, hogy ilyen gyönyörűek és már 2 is van neked lurkóból....

GRATULÁLOK...

Tamó "jóhúsban" van....KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Még mindig egybenKép Ki gondolta volna mi?
Reggel voltam CTG-n és volt egy egész 40%-os fájásomKép Nem semmi ugye? Amúgy egész éjjel 10 percenként keményedtem, meg ma is jött nyákdugó, de ennyi. Fájni nem fájok igazán, pedig én mindent megteszek. Voltam anyuéknál is, direkt gyalog, és jól belehúztam, hogy hátha a nagy sietéstől kijön Lili, de nem. Szegény páromnak meg begyulladt megint egy foga, nem is aludt éjszaka, neki rohantam gyógyszerért anyukámhoz. Úgyhogy végül is most talán még jó is, hogy bent van a baba, mert így szerencsétlen uram még a gyerkőcnek sem tudna rendesen örülni, mikor csillagokat lát a fájdalomtól. Meg nem is szeretném őt itt hagyni így egyedül.

Hétfőn megyek a dokihoz, akkor lesz UH, meg CTG, meg piszkatúraKép Hát majd meglátjuk mi sül ki belőle.

Megann, hidd el nagyon szeretnélek kiengesztelni, remélem nem kell már sokáig várniKép

Hari 40

Kép
Kép
hari

Megann,

Bocs, nem láttam az ajánlatodat... ird le még egyszer lszi! Mi csipőszűrésre ide megyünk szembe az újpesti gyerekrendelőbe. A Bethesdába szerintem a hasi UH-ra kell menni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Amúgy David október 20.-án indul Amerikába, nem tudom ugyan hánykor, de lehet hogy ez kilövi azt a napot... majd megkérdem tőle.

Ti mit csináltok a telefonokkal? Én most kikapcsoltam az összeset, mert 1 óra alatt háromszor ébresztette fel az egyik vagy másik Zsuzsát mikor már éppen bealudt volna.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

"Ha lefejem a tejem két szopi között...Mondjuk szopizunk 9 től fél 10 ig, és mondjuk fél 11 től 3/4 11 ig lefejem a tejcsit...ki garantálja hogy 12-fél 1-re ujra megtermelődik az a mennyiség????"

Megann, jót mosolyogtam ezen.

Az anyatermészet? :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Az e havi Kismamában van Számmisztika cimmel a 48. oldalon egy nagyon jó cikk a szopiról, és a vele kapcsolatos "számos" tévhitekről.

Idézek egyet:

100-at szopott!
"Mennyit szopott a baba?" A leggyakoribb és leggonoszabb csapda! Abból indul ki, aki ez iránt érdeklődik, hogy létezik egy olyan ideális mennyiség, amelyet egy tisztességes csecsemőnek el kellene fogyasztania. Minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb az elégedettség. Ezzel szemben vannak olyan babák, akik egy liter feletti mennyiséget fogyasztanak naponta, mégis alig érik el az elvárt hizási mennyiséget (de nem azért, mert rossz a tej!), mig előfordul, hogy egy csecsemő átmenetileg meglepően keveset eszik, mégis egészen jól gyarapodik. A másik gond, hogy annál a babánál, aki nem szopik mindennap ugyanannyiszor és ugyanannyit, valójában semmit sem mond, hogy a tizedik mellre tevésnél 20 vagy 60 grammot evett-e. Amikor a baba estefelé gyakran szopik, de alkalmanként rövidebb ideig, nő a tej zsirtartalma, és ha például két órán belül mindig ugyanarra a mellre tesszük vissza, biztosak lehetünk abban, hogy alaposan kiüriti, és éhes sem marad. Sajnos gyakran az ellenkezője történik. Ahelyett, hogy a kritikus időszakban gyakran mellre kerülne a baba, lemérik, mennyit szopott, majd tápszerrel kiegészitik, mondjuk 150 grammra. Ez a gyors és hatásos elválasztás egyik legbiztosabb módszere.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse,

Olvastam a pénteki beírásodat a szülésedről. Lenne egy kérdésem. Az én méhszájam is már 3 cm-re nyitva van, el van simulva a méhszáj és a gyerk feje is elöl van. csütörtökre voltam kiírva. Még nem indult be a szülés. Azt írtad, hogy nem volt fájásod. Miből tudtad, hogy be kell menned? Megbeszélted a dokiddal? (Nekem azt javasolta a dokim, hogy burokrepesztéssel indítsuk be jövő héten a szülést) Kérlek, írd meg, hogy nálad hogy volt ez, mert nagyon érdekelne. Előre is köszi
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Vrucsincá!

Érdekes egy dokid és védőnőd lehet. A Pharmindex-ben a következő áll az ellenjavallatok között az Ergam cseppnél: [size=-2]Migraine profilaxis. Hypertensio, perifériás érbetegségek, coronaria erek betegségei, obliteratív érbetegségek, Raynaud syndroma, tekintettel az ergotamine okozta perifériás vasospasmus fokozott kockázatára. Súlyostmáj- és vesefunkció zavarok, terhesség, szoptatás (szoptatás alatt ismételt adása a tejelválasztást gátolja), szülés I. és II. szakasza, sepsis, anyarozs-alkaloidok iránti túlérzékenység.[/size]
A betegtájékoztatóban is szó szerint benne van a kiemelt rész. Szóval még nagyon utána sem kellett volna nézniük. Szomorú vagyok, hogy erre nem vették a fáradságot.

Remélem, azóta visszatért minden a régi kerékvágásba tejügyileg.

Üdv:

Zita
pzita

Benianyu!

Sehol semmi, IKEÁ-ban voltunk egész délelőtt, isteni ebéd a Víg Kalmár étteremben, és most itthon pihenek. Kép Se egy görcsöcske, se nyákdugó. Tutira zárt lehet a méhszáj szerintem. Kép De hétfőn reggel kiderül. Végülis a fiammal is júni 20-ra voltam kiírva és ehhez képest július 3-án óhajtott megszületni, úgyhogy lassan átigazolok a téli topikba. Kép

Nálad mi a helyzet??

Hari? Kép

Dóri
39+5
Vendég

Megann!Kép

Lívike 11-2-ig végig üvöltött, keservesen sírt.Kép
Valami leheta levegőbenKép
Éjjel jól aludt meg tegnap is, de ma.....Kép
Úgy sajnáltam szegényt!

Roki!Kép

Nem igaz ez az anyatermészetes dolog, mert van hogy így fejtem és nemigazán termelődött tejcsi csak minimális.
Szerintem nem mindenkire igazak a szoptatási dolgok, nálunk nem.....Kép

Zsófy!Kép
Köszi előre is a pelusokat.Kipróbáljuk őketKép
Remélem viszi anyud a kis meglepit, nem nagy dolog de remélem örültök nekiKép
Jó szórakozást a holnapi naphoz NektekKép
Ja a pampers newbornból kipisil Livike isKépKépKép
Szar a pampers pelus de a törlőjük az meg jóKép

Nekünk bevált a Helena Harper pelus nagyon, és olcsó is.
Nem próbálta valaki ezt a márkát????
Én nem fogok drágát venni ha beválik az olcsó is ugyanannyira ha nem jobban.

Szegény Livike most jól bealudt miután kapott cicit és csak 50ml evett melléKép

Jól kifáradt szegény.

Nálunk így nincs semmi rend a napokban mindig máskorra esnek az etetések, fürcsi stb.

Szerintetek a fürcsit azonos időpontban csináljuk akkor is ha ébreszteni kell????

Ti hogyan csináljátok????

Lányos anyukák!Kép

Nektek ki van lővettve a picitek füle vagy ki akarjátok?????

Nekünk nem lett megcsinálva a kórházba és nem tudom kéne e, sajnálom őtKép

Mea
mea

Ja, attól meg tényleg megőrülök én is, hogy "egyben vagytok még?" Igen és direkt csinálom! És a legjobban azt utálom amikor hallom a férjemtől kérdezgeti az anyja! Tegnap is telefonom lenémítva alszom délelőtt egy órát és mikor felébredek látom anyós keresett, persze nem hívtam vissza. És már ott reklamált a páromnak hogy miért nem veszem fel neki a telefont! Úgy utááálom az ilyet.

Holnap meg kerti aprti anyuéknál tesóm szülinapja (akinek okt. 3-án van) +8 hónapos babájuk, meg keresztszülők. Gondolhatjátok mennyi kedvem van ehhez az össznépi banzájhoz! Komolyan a gyerekemen és a páromon kívül minden ember idegesít! Kép Tényleg nyűglődöm, de tudom, hogy ennek is vége egyszer. Kép

Dóri
39+5
Vendég

Mea!

Nekem nem lenne szívem kiszuratni a pici baba fülét. Mindenkitől azt hallom, hogy vagy a kórházban furasd ki egy csecsemőssel vagy várd meg míg majd Õ fogja akarni. Én nem fogom piszkálni. Mondjuk az én véleményem szerint nem "áll jól" egy újszülöttnek egy fülbevaló..

Dóri
39+5
Vendég

Gratulalok a legujabb kismamiknak! asoron kovetkezoknek megy a drukk!

Latom osszesegeben mindenki jol van. Kép

Lanyom egy tunemeny, de vhogy igy sincs idom semmire. Kép

Ez az Artoro a Lurdyban hetvegen is nyitva van es meddig vajon? a zsakokon kivul mas cucc is van?

Szerintetek az meg belefer, hogy en mar 9 hete verezgetek?

Suti,
ha olvasod, irnal par szot magatokrol mailben, hogy vagytok?!
falina

Mea,
en sem lovettem ki a fulet. Majd ha mar o konyorog erte nagyobb koraban. Kép
En masnaponta furdetem a picit, koztes napokon jol lemosom a nuncijat es ez sztem boven eleg egy 2 honapos babanal. Rendszer megvan nala a mindennapos furcsi nelkul is, ejszakakat atalussza.
Pelus: nekunk Babylove, az is olcso.
falina

Megint itt vagyok. Szegény uram felment a hálóba, megpróbál aludni. Hát szerintem nem fog neki sikerülni, de azért reménykedem benne, mert már nagyon ideges. Csúnya dolog ilyet mondani, de nekem talán kicsit jót tesz, hogy aggódom miatta, mert így kevesebbet foglalkozom magammal.

Most kicsit fájdogál a pocakom, de nem olyan fájás aminek lenni kéne, csak feszül, meg olyan nem jó. Nem mintha tudnám, hogy milyennek kéne lennie a fájásnakKép

Úgy volt, hogy elmegyünk a Metro-ba, mert ott van most akciós bébiőr, már egész jól volt a párom, még a hugát is hívta, hogy ő is jöjjön, meg át akart menni az anyukájához a fizujáért, hogy akkor veszünk neki cipőt is, de mire elindultunk volna megint beállt a fájdalom a fogábaKép

Úgyhogy mondtam neki, hogy ne menjünk sehova, pihenjen inkább, hátha jobb lesz megint. Olyan rossz ez a fogfájás, legalább is én az ilyen fájdalmakat bírom a legkevésbé. Inkább fájjon a lábam, kezem, bármim, csak semmi olyan ami válltól felfelé van.

Nem is tudom mit csinálnék, ha most kéne mennem a kórházba. Valószinűleg hívnék egy taxitKép De nem hiszem hogy ettől kéne félnem.

Dóri, Benianyu ez az "egyben vagytok még?" a legrosszabb talán tényleg. Ma már én is kaptam vagy 4 ilyen telefont. Holott már mindenkinek megmondtam, hogy ha történik valami, üzenek.

A következő babánál tényleg legalább 2 héttel későbbi időpontot fogok mondani mindenkinek. Főleg magamnakKép

Ayse, gratulálok, nagyon szép a babód!! Meg persze a tiéd is Penna!! Én is szeretnék ilyen szépet már!Kép

Zsofy, merre vagy? Mindjárt visszanézek, lehet hogy írtad, hogy ma nem leszel? Tiszta gyagya vagyok már.

Hari

Kép
Kép
hari

Jucc, sajnálom, hogy csalódtál párt illetően, de lehet hogy csak még érzékenyebb vagy, mint szoktál. Bár az tényleg rossz lehet, ha beígéri, hogy otthon lesz és mégsem, vagy nem úgy ahogy te szeretnéd. De legalább a terhesség alatt aranyos volt, az is valamiKép Nekem mondjuk legalább nem lesz csalódás, mert a 9 hónap alatt sem volt olyan amilyennek én szerettem volnaKép De lehet hogy nekem majd utána lesz jó. Ki tudja.

Igazából visszagondolva a 8 év alatt amióta együtt vagyunk soha nem kellett vele annyit törődnöm, mind ezalatt a 9 hó alatt. Majdnem végig volt valami baja szegénynek. Lehet hogy pszichésen, hogy ne velem kelljen foglalkozni? Ki tudja. Minden esetre én tök máshogy képzeltem el a terhességet, azt hittem majd különleges figyelemben leszek részesítveKép De hát nem. Ezért is kár tervezgetni.

Hol vagytok? Ne hagyjatok itt egyedül!

Hari 40

Kép
Kép
hari

Rókica!

Hát örülök hogy jót derültél az irományomon, de én nem tudok ilyen jót mosolyogni rajtaKép
Miután délben lefejtem a tejcsit szopi középidőben, kb 30 ml birt termelődni....úgy szopott ennyit, hogy közben marhára gyúrtam a cicim, mert még azon is sirva fakadt Léna, mert nem úgy jött a tejcsi, hogy az megnyugtató lett volna neki...
Szerinted???? Ja és 130-at evett!!!
Akkor most hogy vélekedjek az "anyatermészetről"?????KépKépKépKép

Lányok én kezdem feladniKépKépKép
Mondtam is a férjemnek, hogy a mérleget is vissza kellene vinni, mert már beledilizek az állandó mérlegelésbe, minden szopi előtt, alatt és után...KépKépKép, meg a sok 30 grammos "kudarcba".
Meddig lehet/kell tudomásul venni nyugodt lélekkel, hogy megint csak ilyen semmi mennyiségek termelődtek és fogytak???
És ez a rohadt mérlegelés mindig egy k...va nagy arculcsapás....
Én már nem tudok mit kitalálni...KépKépKép

Már azon gondolkozom hogy szó szerint sza..ok bele, szopik amennyit szopik, meg fejek amennyit fejek, aztán utána kapja a tápszer pótlást és eszik belőle amennyi neki tetszik.....

De feladni sem birom....

Megint a sirás kerülget...

Megann

Kép

Kép
megann

Tényleg akik már szültek: ti kinek adtatok pénzt? És milyen nagyságrendben? Nekem nem lesz fogadott szülésznőm, hanem aki jut. Neki sem tudom mennyit illik, de rajta meg a dokin kívül ti kinek adtatok?

Kép
Kép
hari

Megann, olyan rossz, hogy nem értek hozzá, csak belekontárkodni tudok. Azért leírom a véleményemet, de talán csak azért hogy reagáljak valamit. Most így hogy nekem még nincs babám és fogalmam sincs hogy milyen érzés lehet ha nincs annyi teje az embernek amennyi "kéne" azt gondolom, hogy talán pont azt csinálnám, amit írtál, a belesz@rást kihagyvaKép Szoptatnám úgy hogy amennyi jön annyit enne, utána fejnék amennyit tudnék és adnék neki tápot ha még éhes. Egyrészt ha nem elég neki a tej, akkor kell neki a táp, hogy ne legyen éhes, de így is kapná a tejedet ami fontos neki és meg lenne a szopi érzés is neked is, meg neki is. Másrészt lehet hogy megnyugodnál ha nem akarnál már többet teljesíteni annál ami épp van és több tej is lenne. Biztos az anyatej a legjobb a babának, de szerintem ha keverve(kiegészítve) kapja a táppal, az is tökéletes neki. Nem feltétlenül a tej a lényeg, hanem hogy magadhoz öleled, érzi a tested, a szívverésed, stb. Csak ne feledd, hogy a lelked is "érzi" és ha te csalódott vagy, az neki sem jó. Bocsi hogy belepofáztam, én így csinálnám szerintem.

És nem hinném, hogy ez feladásnak minősülne.

Hari

Kép
Kép
hari

HAri, most a fülembe tetted a bogarat: nekem sem lesz fogadott szülésznőm, eddig úgy gondoltam, nem is adok neki semmit.

Ezek szerinte kell? (illik?)

Uxi
37+3

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, nekem azt mondták a szülésznőnek ha nem fogadott, akkor min. 5e, de ha nagyon elégedett vagy, akkor többet. A dokimnak elvileg 50-et kéne, de nem biztos hogy nekem lesz annyi, és akkor ezen kívül amire én eddig nem is gondoltam, hogy a szülésznőn kívül lesz ott még valaki, aki állítólag tisztogat téged szülés alatt, után, meg aztán a csecsemősök, szóval igazából fogalmam sincs hány embernek kéne/illene adni. (ja, az utóbbiaknak csak 1-2e-et mondtak. Ráadásul azt sem igazán tudom, mikor illik odaadni. Nekem ezek olyan kellemetlen dolgok, amellett, hogy ugye pénz, de erre számítottam, inkább az okoz gondot, hogy hogy? Borítékban? Az 1-2e-t is? Vagy zsebbe? Az olyan megalázó. Vagy csak nekem? Sokkal jobb lenne, ha lenne minden dolgozónak egy postaládája és oda be lehetne tenniKép Nem sajnálom senkitől a pénzt, bár nem értek egyet a hálapénzzel, de ez most más tészta. Ha úgy érzem, hogy tettek értem valami pluszt, hogy könnyebb legyen az ottlétem, akkor adok szívesen, csak azzal van bajom, hogy nekem kell odaadnomKép

Hát szóval segíteni nem tudok Uxi, én is azért kérdezem azokat, akik már túl vannak rajta. De lehet hogy kórháza is válogatja. Engem mondjuk főleg az István érdekelne.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!

Én már nem is merek hozzászólni ehhez a babás ügyhöz. Kép Azért ha kikivánkozik, engedd ám kijönni! Kép Kép Kép

Penna!

Olyan tündériek a gyerekek! Mindig mondogatom a páromnak, hogy nekem is kell majd mégegy pici, de aztán néha a kislány megmutatja, hogy ő is bőven elég! Nem is tudom, hogy bírjátok tartani a frontot, ti több gyermekes anyukák... Irígy vagyok, na! Kép Kép Kép

KépKép
baby20

Megann! Nagyon átérzem a helyzetedet, hiszen én is úgyanígy voltamKép Nekem sose szopott 70-nél többetKép A mérleget én akkor vittem vissza, mikor kevesebbet mutatott szopi után mint előtteKépKépKépKép Szerintem ne mérlegelj mert csak idegesítene. Nekem nem csak azért volt lelkiismeretfurdalásom mert nincs elég tejem hanem azért is, mert tápot kellett volna neki adnomKép Én nem adtam, mert ha csak arra gondolok hogy TÁPszer, kiver a víz, és a futószalagon nevelt csirkék jutnak az eszembeKép Mondjuk nekem annyival könnyebb volt, hogy anyum is szoptatott és ő kiegészítette az én kevés tejemet. Aztán már így is kevés volt, és ekkor a dokival írattam fel anyatejet, és azt kapott. Sajnálom hogy nem tudtam sokáig szoptatni, de ezért még nem ugrok a vonat alá. Majd most megpróbálom másodszor is, hátha. Ha meg nem akkor nemKép Szóval fej a fejjel, enélkül is felnőnek a kisemberekKép

Ilyen nagyra, ni:

Kép

(Bence fiam, nyaraláskor 09.07)

Zsu
17+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Õ egyébként ma 3 éve készültKép gyönyörű éjszaka voltKép

ZsuKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na megyek ledőlök egy kicsit, elfáradtam a nagy semmibenKép Meg akkor talán gyorsabban telik az idő.
Lehet hogy már csak holnap jövök, de ne reménykedjetek, JÖVÖKKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari, erre nem is gondoltam.

Mondjuk szerintem én a csecsemősöknek nem fogok adni, vagy majd meglátom, előre nem tervezem, nagyon sok rosszat hallottam az ottani csecsemősökről, ahol szülni fogok (Nyírő).

Ez a postaláda jó ötlet, nekem is az a legkínosaób, hogy hogyan adjam oda.

A dokinak varratszedéskor szokták, ugye?

De a szülésznőnek mikor?

És ha épp műszakváltás van, és "elfogyasztok" 2-3 szülésznőt is?
Mindnek adjak?Kép

Tényleg, írjátok már meg, akik már szültetek, hogy csináltátok!

(Már alig vagyunk, akik nem szültünk, Hari, én tuti megvárlakKép). Mióta betöltöttem a 37. hetet, elmúlt minden keményedésem, és teljesen jól vagyok, pedig előtte igencsak be voltam tojva a koraszüléstől.
(35 hetesen már C1000 volt a méhszájam, és 4 héten át annyira keményedtem, hogy fel sem nagyon tudtam kelni).

Szerintem most már én is kihúzom hó végéig, esetleg novemberigKép.
(Igaz, kb. 18-áig nem is szeretnék szülni)

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Gratulálok a gyönyörű új babákhoz! Penna, Göndörzsóf, Ayse!
Hari, nekem sem volt fogadott szülésznőm, és az Istvánban az ügyeletesnél szültem. Nagyon kedves volt végig biztatott, dicsért, olyan jól esett a jelenléte. Adtunk is neki 10 000 forintot (boritékban). Én másnak az orvoson kivül nem is akartam adni, de a csecsemősnővérek nélkül folyamatosan zokogtam volna, mert nem tudtam a baba szájába adni egyedül a cicimet (most már ügyesen bekapjaKép), és mindig mosolyogva, kedvesen jöttek segiteni, ha kellett. Nekik 2000 forintot adtam, egy Milka csoki papirja alá csúsztatva (láthatóan).
Én nagyon elégedett voltam az Isvánnal, tényleg mindenki ott segitett, ahol tudott - kivéve egy csecsemősnővért, de végül tőle is hasznos tanácsokat kaptma, csak épp otromba stilusban.
Hari, Benianyu, Dóri, Judit, nemsokára lesz egy szuszogó ki csomagocskátok, de jó nektek is!!!!!
Mea, és is Helen Harpert fogok venni, sokan dicsérték.
Jaj, és tiszta pötty a kis popsija, nem múlis a boraxos kenőcstől, mit csinálja vele?
És itt van a kis drága, a méhecske jelmezében:

Kép

Zsuzsa
tzsuzsa

Pénztéma:

Én majd a hat hetes kontrollon fogom átadni a hálapénzt, és én arra gondoltam, ugyanannyit adnék az orvosnak mint a szülésznőnek, mivel a szülésznő többet foglalkozott velem a szülés alatt, mint az orvos. Én az elejétől kezdve igy terveztem, mivel tudtam, hogy igy lesz.

Ezenkivül én még a csecsemősnővéreknek adtam, mert nagyon sokat segitettek nekem, és egyetlen bunkó kivétellel mindegyik nagyon aranyos és segitőkész volt. Az egy bunkó meg hát... istenem, becsúszott. De ettől még a többi 5-6 akivel négy nap alatt találkoztam és akik egytől egyig vigasztaltak, segitettek, ők megérdemelték hogy valaki nekik is adjon valamit, rájuk is gondoljon. No és én nem pénzt adtam, hanem megkértem anyukámat hogy mikor jön értünk a kórházba, hozzon egy nagyobb disz szatyorban mindenféle kávét, csokit, teát, tejport, nasikat, stb. Mindenfélét, amiről úgy gondolja, hogy egy munkahelyi konyhában örülnének neki. Irtam mellé egy köszönő lapot mindkettőnk (mármint Zsuzsa és én) nevében, ráirtam a szobaszámunkat is, hogy tudják kiről van szó, és mielőtt hazamentünk, ezt a csomagot bevittem nekik. Szerintem örültek. Kép Azért csináltam igy, mert különben az az egy-két ezer forint amit maximálisan az ember zsebbe csúsztatna a nővéreknek, hát az nem sok mindenre elég, meg ez igy nekem szimpatikusabb is volt.

Zsuzsa, most olvasom a te hozzászólásodat, és hogy te is az Istvánban szültél. Hehe, biztos egy nőre gondolunk, ugye az a szikár idősebb matróna? Nahát neki bicskanyitogató stilusa volt, az egyik szobatársamat meg is rikatta, pedig ő már második gyerekes anyuka volt, és nem egy pityergős tipus. No mindegy. Az összes többi megérdemelte, én is kétóránként jártam be hozzájuk, hogy újra meg újra segitsenek mellre rakni Zsuzsát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, én egy hosszú vörös hajú, nem túl idős nöre gondolok, mindenkit jól letolt valamiért, kerültük a csecsemősszobát, amikor ő volt az ügyeletes. Perzse amikor a férjem bejött a fördetésre, kenyérre lehetett kenni - úgy látszik, csak a nőket utálja.
tzsuzsa

Megann!Kép

Szerintem ted azt amit én is, szopizik amennyit tud így mindig inger éri a cicidet és utána meg adj neki pótlást.

Mi most kapunk már anyatejet 3 napja, nem tudom ettől van e de iszonyatos mi van Livikénkkel.
Ma semmit nem aludt minden evés után sír keservesen, pedig eszik rendesen.

Nemt tudom mi baja, hasfájás esetleg????

De nem alszik semmit, most sem....Kép

Nem lesz baja hogy nem alszik?????????????

Többiek!Kép

Nektek jól laszanak a babók?
Nincs senki akinek hasfájós a babája?
Zsófynak tudom hogy az és neki is sokat sír.
Kezd bántani engem hogy nem tud aludni szegénykém..............Kép

Meg megmondom őszintén néha már nincs türelmem hozzá, mert egséz nap babusgatni kellene szegényt és már a derekam leszakad hogy állandóan ki kell venni őtKép
Amúyg is nagyon derékfájós vagyokKép

És ráadásul semmi nem segít rajtaKép

Ja és nagyokat bukik, az elején is miután evett és később meg túrosakatKép

Van valakinél még ilyen?????

Mea
mea

Mea:

Az anyatej gyorsabban emésztődik mint a tápszer, ezért az anyatejes babák kevesebbet alszanak, nem lehet csupán ez történt?

Nekem is nyűglődik mostanában Zsuzsa, de őszintén az nem jutott eszembe, hogy hasfájós... egyszerűen nyűgösebb periódusa van, és kézben szeret lenni, és még ott is kiabál.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hello! Kép Kép Kép

Csak lejelentkezem Kép. Még mindig semmi. Az Anyuéknál voltunk ebédre és egész délután, most értünk haza.
Holnap 9-re kell mennem a dokihoz, ügyeletes. Lesz CTG, meg gondolom megvizsgál. Aztán meglátjuk...

Benianyu
40

Most fogok visszaolvasni....

benianyu

Elolvastam az egész napot, de valahogy nincs agyam reagálni. Lehet, hogy ez már valami előjel? Kép

Megann,
Én már kiengesztelnélek egy finom pihipuha szuszogó kis csomaggal. Kép

Penna,
Nagyon édes Kevin a kishugival a kezében. Kép

És az összes többi baba is nagyon helyes.

Benianyu

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: