A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

<font size="-2">Dudukly!

Sántít a doktor nénitek indoklása. Az nem gond, ha ő az időrend szerinti táplálás híve, feltéve persze, hogy erre ráállva is ugyanolyan jól fog lakni a kicsid. Viszont azt nem tartom korrektnek, hogy olyan magyarázattal próbál erre rávenni, ami eleve sántít és betegségekkel ijesztget. Gondold végig, amit mondott! Ha felteszed, hogy eddig mondjuk 600 millit (ez csak egy elméleti szám) evett meg naponta. Mondjuk 10 alkalommal. Az alkalmanként 60 ml (persze tudom, hogy nem esznek mindig egyformán a babák). Ha ezentúl ugyanezt az adagot 6-szorra eszi meg, ami alkalmanként 100 ml, akkor vajon melyiktől tágul ki a gyomra? Vagy ha számok nélkül feltételezed, hogy eddig sokszor sokat evett, akkor gondolod, hogy ezentúl kevesebb alkalommal kevesebbeket fog enni? A betegségekkel kapcsolatban pedig légy szíves kérdezd meg, hogy hol írnak le ilyen eseteket? Szívesen elolvasom azokat az (orvosi) cikkeket, amik az ő álláspontját támasztják alá. Írtad, hogy tegnap két óránként szopizott a picid. Az anyatej gyorsan emésztődik. Úgyhogy már nem igazán találkoznak egymással a két etetés közben elfogyasztott anyatejmennyiségek. Így nem adódnak össze a gyomorban mennyiségileg.
De hogy tudd, nem a doktor nénitek az egyetlen, aki ilyen magyarázatokkal szolgál. Egyik rokonunk gyermekorvosa, azt mondta, hogy ha nem kezdi meg a hozzátáplálást (idő előtt) a teljesen jól fejlődő gyerekénél, akkor az agykárosodott lesz. Szerinted merte nem elkezdeni?

Mindenkitől elnézést kérek, hogy hosszú lettem, de annyira nem tartom tisztességesnek, az ilyen mondatokat orvosoktól.

Jó babázást mindenkinek, a pocakosoknak meg boldog pocakos napokat!

Zita</font>
pzita

Rókica

A belső varrat sokkal tovább érzékeny.Nem akarlak elkeseríteni,de én több,mint 1 évet kínlódtam veleKép.Sőt,mondhatni meg kellett várnom a teljes sebgyógyulást,azaz a 2 évet,hogy azt mondhassam,hogy már nem érzem egyáltalán.Kép
De remélem,Te hamarabb szabadulszKép!

Üdv,Anyapoc

anyapoc

Zita !!!

EZ HIHETETLEN!!!
MÉGHOGY AGYKÁROSODOTT EGY SZOPTATOTT CSECSEMÕ!!!!!Kép
VISSZAADHATNÁ A DIPLOMÁJÁT AZ ILYEN "DOKTORNÉNI"KépKépKép..............
........mélységesen fel vagyok háborodva!!!!
annamami

Hari ???!

Benianyu ??!

Göndörzsóf??!

HOL VAGYTOK?????Kép
annamami

Sziasztok Lányok!

Mea, Rokica!

Hozzátok fordulnék, mert biztosan tudom, hogy veletek nagyjából egyidős vagyunk! Gergő holnap lesz 5 hetes. Mennyit kell (mennyit adtok) enni egyszerre a babának? Mi az a mennyiség, amit ilyenkor már illik megennie, és ami már sok neki? Nekem fogalmam sincs, ráadásul pár napja óránként enne.
Tejem ugye nincs, vagy legalábbis a béka seggel alatt. Kb. 50-et tud szívni ciciből, a többi tápszer, akkor kb. 50-70 között szoktam adni neki. De így is jelez óránként, hogy éhes.
Nem merek neki adni, már csak azért sem, mert ugye említettem, hogy erősen székrekedéses. 2 hete nem kakilt magától, csak úgy, ha hőmérővel segítek rajta. De nem akarom hozzászoktatni. Tegnap már kétségbeesve hívtam a gyerekdokit, mert attól félek, valami bélgörcsöt fog kapni.
MOndjuk a gatya rotyog egész nap, egész nap pukizik. A doki szerint nincs semmi teendő, sajnos a tápszeres babáknál gyakran előfordul a székrekedés.
Visszatérve az igény szerinti szopihoz: hétfő óta én is igény szerint szoptattam, mondom, óránként jelzett. Ehhez képest tegnap este elégg megilyedtem, mert lemértük, nettó súly 4500 gramm volt. Nem is ezzel volt a baj, hanem azzal, hogy vasárnap este még csak 4170 gr. volt. Azért négy nap alatt ez egy kicsit sok, nem? Jó, közrejátszik az is, hogy szerintem benne van egy csomó kaka.
Szóval az eredeti kérdésem arra irányult, hogy mennyit egyen alkalmanként ahhoz, hogy ne legyen egy óra múlva újra éhes?

Köszi előre is!

Persze más tapasztalataira, tanácsaira is kíváncsi vagyok!

Üdv: kuhaKépKép

Kép
kuha

Kuha,

Tápszeres piciknél nem tudom, mennyi az annyi, amit egy 5 hetes (bár lehet inkább a súlya számit, nem a kora? ezt sem tudom) babának meg kéne ennie, de anyatejes babáknál azt mondják, hogy nem is érdemes méricskélni, mennyit eszik, feltéve ha rendesen gyarapodik (amit hetente vagy kéthetente érdemes mérni) és hogy van elég pisis/kakis pelenkája.

Amit az óránkénti evészetről irsz, kisértetiesen ismerős. Ezt állitólag akkor szokták csinálni a babák, mikor ilyen növekedési ugrásban vannak, ez állitólag a 3. és 6. hét táján jelentkezik leggyakrabban, aztán majd 3 hónapos és 6 hónapos korban, bár bármikor lehet. Ha azt akarod, szaporitsa a tejed, rakd óránként, illetve ahányszor csak kéri, mellre (ha birod idegekkel, tudom, hogy milyen fárasztó). És hagyd rajta cumizni is, ezzel is serkenti a tejet.

Szóval bocs hogy ebben nem tudtam segiteni, én csak az anyatejes babák használatiját ismerem.

Mondjuk azt hozzáteszem, hogy mikor üvegből adtuk az anyatejet, Zsuzsa két óra nyammogással bedobott 120 ml-t. De nem egyszerre. Egyszerre olyan 80 körül szokott, aztán van olyan hogy visszakéredzkedik. Szerintem a 120-szal is az volt, hogy nyűglődött mert álmos volt, de az apja félreértelmezte, és inkább enni adott neki mint altatta. Szerintem megelégedett volna 80-nal is, nekem meg szokott.

Egyébként azt olvastam egy angol weblapon, hogy érdekes módon a babák 1 és 6 hónapos koruk között ugyanannyit esznek alkalmanént, átlag 750 ml-t egy nap (illetve 570 ml és 900 ml között). Ha 10-szer eteted, akkor adagonként 75 ml, ha csak 5-ször, akkor 150. Ez számomra borzasztó furcsa, nem is értem... egyre csökkenne a kalóriaigényük? Vagy egyre dúsabb lesz a tej? No mindegy. Ha megbirkózol az angollal, akkor itt a link: http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anyapoc: Hát a párom ennek nem fog örülni... mondjuk én sem...

Apropó szex...

Ti hogy álltok vele? Õszintén szólva nekem most kisebb az igényem rá, mint a szülés előtt, és bár volt már néminemű játszadozás, itt (sem) tudok igazán ellazulni, állandóan hallgatózom, hogy mit neszel a baba. Meg valahogy nem olyan fontos, főleg mikor kóválygok a fáradtságtól, akkor nem ez az első gondolatom, hogy hej de jó lenne egy kis szex. Vagy akár petting. Első prioritás ugye a baba, második az alvás, harmadik a saját igényeim kielégitése, gondolok itt evés/mosdás/kikapcsolódásra és csak max ezután jutna eszembe, hogy kezdeményezzek, persze idáig nem szoktam eljutni ezen a listán.

De hát azért az sem fair a férfival kapcsolatban, hogy az ember teljesen tartalékra rakja magát ki tudja hány hónapig. És szegény David pedig próbálkozik, hogy milyen jól nézek ki, meg hogy ő mennyire kiván, de hát mostanában nemigen tudok erre koncentrálni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

BABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Ma éjjel 1:52-kor megszületett Bulcsú 3890 grammal és 59 cm-rel. Egészséges, gyönyörű baba. Zsóf. "

Hatalmas gartuláció Göndörzsófnak!!!!!!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hmm, most megnéztem én is közelebbről azt a linket amit küldtem, és két érdekes dolog is van rajta azok számára is, akik nem tudnak angolul.

Az egyik az egy adag kalkulátor. Beirod hogy hányszor eszik a baba egy nap, és az meg kiköpi, hogy milyen mennyiséget fog átlag egy étkezés alkalmával elfogyasztani.

A másik pedig egy kép, hogy mekkora az ilyen pici babák gyomrának a maximális kapacitása 1 napos, 1 hetes és 1 hónapos korban. Érdemes megnézni.

http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!

Lehet hogy érdemes lenne másik doktort is megkérdezned. Gergő igény szerinti etetése nem olyan egyszerű, mert tápszert is kap. Azzal meg túl lehet etetni. Érdemes lenne megkeresned esetleg Sarlai doktornőt az István kórházban. Õ a szoptatási és egyben tápszerezési dolgokban is tud valószínűleg segíteni.
<font size="-2"><font color="808080">Dr. Sarlai Katalin, IBCLC (1999)
neonatológus-gyermekgyógyász, laktációs szaktanácsadó
Szent István kórház, újszülött osztály, szoptatási ambulancia
(telefonos időpontegyeztetés szükséges!)
Cím: 1024 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
Telefon: 455-5700/1644 és
216-0350/1644</font></font>

Remélem, tud nektek segíteni.

Üdv:

Zita
pzita

Rokica Kép

És mindenki aki szoptatja a kisbabáját!!!!!
Ti milyen gyakran tesziktek őket mérlegre?????
Én eddig nem akartam méricskélni,de tegnap a védőnéni arról győzködött,hogy ha a hidegben nem akarom a védőbe hurcolászni a gyerkőcöt(márpedig nemakarom,még akkor sem ha nem lesz hideg,még elkap vmi nyavalyát)akkor bizony otthon hetente legalább egyszer meg kell mérnem meztelenül(fürdés előtt)és fel kell írnom,hogy lássuk elég-e a tej és megindul-e a súlygyarapodása.
És hogy kölcsönözzek digitális mérleget legalább két hónapra!
Ti mit gondoltok erről???

Ja! és Roki milyen típusú a kengurutok???
Meg vagy vele elégedve???
annamami

Ezt nem hiszem el!Kép

Persze óriási gratula Göndörzsófnak!!!!!!!

Én már sose fogok szülniKép Egész éjszaka vártam, hogy majd most! Aztán persze semmi. Most is vérezgetek, de szerintem ez csak a nyákdugó, ami lehet hogy még hetekig eltart.

Benianyu, te jössz, én lehet átmegyek a 2006 tavaszi topicba, hátha ott nem én leszek az utolsóKép

Pedig fájdogált is éjszaka, de csak épphogy. Szóval lehet hogy én még holnap CTG-zek az Istvánban, aztán hétfőn UH a dokinál és akkor megint megturkász engemetKép

Na mindegy, lehetne rosszabb is. Hajnalban felébredtem, és nem éreztem mozogni a babát. Annyira megijedtem, félálomban rögtön minden hülyeség eszembe jutott, hogy biztos mégis elment a magzatvíz tegnap a fürdésnél, csak nem vettem észre, és szegény baba megfulladt bent. Hát szerintetek normális vagyok????? De aztán "felbökdöstem" szegényt, és mikor egy picit megmoccant akkor megnyugodtamKép

Hát az ilyenek miatt kéne nekem már szülnöm, hogy ne álmodjak ilyen hülyeségeket.

Na most átmegyek Anyukámékhoz, tegnap este értek haza Brassóból. Szegénykém úgy örült, hogy megvártam. Mintha rajtam múlt volnaKép

De jövök ma még, ne izguljatok, nálam nem megy ez a szülés olyan gyorsanKépKép

Azért irigykedek kicsit Zsófra, de végül is ő is előbbre volt kiírva, én csak holnapra vagyok felírva a rendelési listáraKép

Hari 39+6, 40-1

Kép
Kép
hari

Mea!Többiek!

Vessetek meg érte, de én a következőképpen járok el.....

Először is a Szoptatás cimü könyvben benne van, hogy anyatejcsit 3 napig a hűtőben lehet tárolni....

Én amit fejegetek, azt a hűtőbe teszem, és etetés előtt átöntöm a pohárból a cumisüvegbe....és be a melegitőbe, ami nem forral, nem mikrós, csak vizmelegitős, aventes...
És kb csak szobahőmérséklet plusz néhány fokra melegitem fel....(még nem visitott babó hogy hideg lenne neki)
Nos amikor babó a kiadagolt 60-80 vagy akárhány milliből csak mondjuk 20-40 et eszik meg, ÉN NEM ÖNTÖM KI A MARADÉKOT, HANEM VISSATESZEM A HÛTÕBE!!!!!
MOST MIÓTA ILYEN FURIN VÁLTOZOTT AZ EVÉSZETE, VAN HOGY EGY CUMISÜVEG 2 SZER-IS LANDOL A HÛTÕBEN ISMÉT....!!!!!!!!!!!!!!

Picuri még nem hányt, nem volt rosszul, nem változott a széklete semmi...
Szerintem nem lett baja tőle...

Ezt csak azért irom Mea, mert vétek kiönteni a maradékot...de többiek vétózzatok, ha "babagyötrő" az eljárásom.....!!!!!!!!!!

Mea!
Mivel Léna is olyan álomszuszék mint a te kislányod, ezért nekem egy 4-5 órás alvás után akár 100KépKépKépKép at is kiszopizik a babóca!

Elmult 12 óra!

Este 9 óra: Szopi 90 gramm ciciből
Anyatejpótlás 20 gramm
Éjjel 3/4 1: Szopi 90 gramm Nem volt fejés
Reggel 3/4 6: Szopi ciciből 110 gramm!!!!!!!!KépKépKép Fejés 45!!!!!! grammKépKépKépKép

Szóval igy állunk mi....szerencsére kicsit jobb a helyzet mint kezdetben....KépKépKép
Napközben viszont általában pótolni kell, bár nem sokat..
Teganp du. megint aludt egy maratonit... negyed 11-től 3 ig...Amikor felkelt bevágott 150 ml...t!!!!!!

Na most rohanok mert megyünk az Ikeába....és még sok a dolgom....

Göndörszófinak hatalmas gratulaKépKépKépKép

Mondjuk Haritól és Benianyutól is várnék már végre valami oáááááázós hireketKépKépKépKép

Kismama!
Nézem a mailt rögtön...

Megann

Kép

Kép
megann

Kismama!

Nem kaptam meg a mailKépKép

Nem próbálnád meg mégegyszer?????
meggiesales@freemail.hu

Megann

Kép

Kép
megann

GRATULA GÖNDÖRZSÓFNAK!!!!KépKépKép
Ugye mégiscak jól éreztem,hogy lesz itt ma valami????

HariKép
Ne szomorkodj!
Ha nem tegnap hát majd ma!!!!KépKépKép
Anyukád bizti felvidít!Kép
annamami

Annamami:

Mi béreltünk mérleget, és volt egy időszak mikor csak kiváncsiságból rátettem őt szopi előtt és után, hogy lemérjem, mennyit evett. Innen tudom, hogy átlag 80 miliket eszik. És hetente próbálom nem elfelejteni lemérni, de mivel olyan ritkán meztelen (még fürdetéshez is csak kb 5 percig), ezért gyakran mire eszembe jut, addigra megint felöltöztettem. De mivel olyan jól gyarapszik (most kb 5,2 kg) ezért nem izgat annyira a dolog. Mindenesetre a Minimanóban tudsz bérelni mérleget (www.minimano.hu) és nem is olyan drága.

Kenguru pedig Snugli, nem tudom Magyarországon lehet-e kapni, de mikor öcsém kint volt Amerikában a nyáron, akkor hozattam vele. 20 dollár volt, ami kb 4000 forint, tehát jóval olcsóbb mint amiket itthon lehet kapni. De nekünk nagyon bevált, jobban mint a hordozókendő (amiből 2 darab szintén 4000 forint volt).
http://www.snugli.com/pr/sc/prsc_comfvent.phtml

Pzita:
Teljesen egyetértek azzal amit Duduklynak irtál...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Zita!

Nagyon köszi a doktornő elérhetőségét, fel fogom keresni! Mindenképpen kerestem volna valakit, mert az itteni gyerekdokiról már akkor is meg volt a véleményem, mikor Gergő még meg sem született.
Biztos emlékeztek, a receptfelírási mizéria miatt...

kuha

Kép
kuha

Megann!

Gratula Kép Kifizetődött a kitartás Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly, Megann!
Minket is beutaltak hasi UH-ra a Bethesdába. Nem nagyon követtem amit erről irtatok, miért olyan szörnyű a kórház? És mi az alternativa?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki Kép

Köszi,akkor kölcsönzök.
Megnéztem a linket,ez a fajta azért jó,mert támasztja a fejét,ilyen ithon még csak kenguruban láttam.
Amit itt Mo.-n lehet kapni snugli vagy babazsák néven az nekem azért nem szimpi,mert szerintem nyaklik benne a baba feje,akkor már inkább a megkötős kendő.....de ez az Amcsi snugli tényleg klassz!Kép
annamami

Hmm... 8-kor értünk haza a piacról, tehát kábé fél nyolckor evett utoljára... ami azt jelenti, hogy már több mint két és fél órája alszik. Sőt... már több mint 3...

Hurrá, ilyen is van. Kép

Nektek is ilyen hangosan alszik a gyereketek? Az enyém hörög, horkol, serceg mint a rádió, néha még röfög is. :D Néha mikor kipihentebb állapotomban vagyok, olyan jót tudok nevetni rajta. El is kezdtük felvenni őt egy magnószalagra, hogy megörökitsük a hangjait. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gyönyörűek a babás képek!

Bulcsúhoz gratulálok, jó egészséget babának és mamának egyaránt!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica!

Az én kisfiam is hangosan alszik néha! Éjjel is többször nevet, hörög, nyögdécsel, sőt volt hogy sírt is kb.két oááá-t, majd aludt tovább. De nem mindig csinálja, most éppen teljes csendben alszik!

Mérés: én nem tudom... amikor üvölt nincs szívem még a hülye mérleggel is kínozni szegénykét, így is elég, hogy pelust cserünk, amikor ő csak enni akar!!! Meg a nagy sírós cirkuszban amúgy sem tudnám mérni, mert mozog ezerrel!

Én úgy érzem, elég sokat cicizik, na meg a kezei, lábai kezdenek hurkásodni, szóval biztosan nincs éheztetve, na meg akkor tuti üvöltene, hogy éhes, vagy Ti nem így gondoljátok!

Gondolom amíg képes 1-3-sőt néha 5 órát is aludni egy evés után, addig csak elég neki a tejcsi nem?

A védőnő azt mondta tanácsadásra ráérek egy hónaposan vinni, majd ott megmérik!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na én is küldök Nektek egy tegnapi alvós képet!Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rókica!

Látom még nem kértél időpontot!
Na ha meghallod hogy mikorra kapsz időpontot, egyből tudni fogod, hogy miért akadtunk ki Duduklyval...
Dudukly csak nov 18-ra kapott....
Nekem van egy október 20-i időpontom ha jól emlékszem...
Azt fel tudom ajánlani valakinek...ha gondolja, ha megtalálom a cetlit....és működik igy a dolog...mert a Kistarcsai kórházban már tulestünk az első szemlén(tudod, nekünk sürgős volt, mert kattogott a kicsi lába, most is kattog, de a doki negativra itélte, és mondta, hogy más babának is kattog, ne ijedjek meg, nem jelent semmit), jövő héten meg megyünk ultrahangra is...itt legalább nem kell várni, ha ügyes vagy és valakit tudsz küldeni hajnal 6 ra a betegfelvételre a rendelés napján...
Egyébként rendelés du fél négytől van...
Érdemes korán bejelntkezni, mert amikor mi voltunk már 27 en várakoztak...
Persze mi voltunk az elsőkKépKépKépKép, mivel a férejm hajnal 6 kor elsőként ment a betegfelvételre....

Nemesek!

Én tegnap teszteltem a babakocsit az utcánkban...KépKép
Eddig csak a teraszon aludt benne a babó...
Én nagyon meg vagyok elégedve vele, olyan frankó rugózása van, pont ez kell a földutunkra....
Tényleg még én is elaludnék egy ilyen kellemesen ringatózó kocsibanKépKépKép
Persze Lénácskának is bejött, jót durmolt benne...
És tök jó tágas is, ez kitart neki sokáig....
Jó az igaz hogy mi mindenhová kocsival megyünkKépKépKép

Róki!

Köszi a bókot tejcsi ügyben, azért a helyzet csak átmeneti szerintem, mivel babó egyre többet fog akarni enni... Talán mégy 1-2 hétig tartható ez a helyzet, aztán meg nem tudom hogy mi lesz...fejek-meg fejek, bár ugye ritkulnak ezek is, mivel ugye ritkábban szopizunk...
Hát majdcsak lesz valahogy...

Egyébként sex!!!Az meg mi???KépKépKépEszembe se jut! Még csak 3 hete és 2 napja szültünk....szerencsére férj is annyira leterhelt hogy neki se jutott még eszébe seKép, igy nincs vita, civódásKép
Jövő héten megyek kontrollra, az én dokim 4 hétre hiv, nem 6-ra...

Látom végre Zsuzsa baba is megemberelte magát és hagyja a mamiját levegőhöh jutniKépKépKépÖrülök!!!
Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Hol vagy???
Gyanusan betüntetek Benianyuval együtt???
Csak nem karöltve a kórházba vonultok éppen????KépKép
Éjjel nézegettem a telefonomat, hátha kapok sms-t, de nem kaptam egy fia üzenetet semKépKépKép
Na jó, mostmár nem kaptok haladékot, BABÁT AKAROK 24 ÓRÁN BELÜL!!!

Az rendben van, hogy k...va jófej csaj vagyokKépKép, szépKép, csinosKép, okosKép, kicseszett jó humorom vanKép, nem beszélve a stilusomról, ami szintén irigylésreméltóKép..de azért nem kell ám mindenben majmolni engem és 40+4 napra szülni!!!!KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Ez az időpont dolog itt Pécsett is gáz!

Mi ismerőssel kaptunk időpontot október 24-re!!!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztoooook!
Végre van net itthon is KépKépKépKépKépKép

Ugye nem gondoltátok, hogy ilyen könnyen szabadulhattok tőlem ? Kép

Gratulálok az összes babákhoz, enyém még lustizik kicsit bent, bár a menses szerinti terminus okt. 9. Vannak már erőteljes fájások, csak be kéne rendeződniük.

Sebaj, türelem tornaterem Kép

Sisotris

40+5 vagymi...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
Nem tudom mi történik, de egyre kevesebb időm van, most is csak futólag tudtam visszaolvasni, de a BABÁS KÉPEKET MEGNÉZTEM ÉS GYÖNYÖRÛEK!!!!!!

GÖNDÖRZSÓFNAK HATALMAS GRATULA A HATALMAS ÉS BIZTOSAN GYÖNYÖRÛ BABÁHOZ!!!!!!!!!

Én szerdán éjjel kicsit paráztam, hogy szülni fogok: kimentem pisilni és egy darabka nyákdugó is kijött, csakhogy sötétvörös volt (lányom születésekor vmikor napközben jött ki, sok colt és rózsaszines, és még aznap éjjel be kellett menni a kh-ba). Szóval megijedtem, de fájások nem igen voltak, inkább csak olyan nagyon enyhe mensiszerűek. Visszafeküdtem, majd 1/2 2 felé menetrekészre pakoltam a cuccaimat, lesz ami lesz. Aztán hajnalig még kimentem WC-re vagy 2-3x, de nem jött több trutyi, a fájásfélék sem erősödtek és alig voltak. Igy hajnalban megnyugodtam, bármi is lesz, legalább nem kellett éjjel menni. Reggel mentem ctg-re, elmondtam a dokimnak az éjszakai történetet, megvizsgált és megnyugtatott hogy teljesen zárt a méhszáj. Ezen felbuzdulva nem is siettem haza pihenni, bementem az Intersparba, vettem akciósan a lányomnak egy rongybabát (még mindig imád ilyenekkel aludni), fiamnak meg egy távirányitós kisautót. Ez lesz majd Dominik (99%, hogy ez lesz a neve) ajándéka nekik, ha hazajövünk a kh-ból, majd bementem az oviba, ahol használtruha vásár volt. 2óra körül haza is értem, de már tök fáradt voltam, alig vártam, hogy este legyen. Ma éjjel is volt egy kis nyákdugó távozás, de minimális. AZóta semmi, még enyhe fájások sem. Úgy látszik nálam ez éjjelre van időzitve.
Ma reggel, mikor jöttem haza, miután elvittem oviba, suliba a gyerkőcöket, úgy mozgott Dominik, annyira nyomta egész lent a hasamat, hogy meg kellett állnom útközben. Látványos egy mozgás volt!!!Csak úgy dudorodott a hasam!!!!

Holnap nem lesz dokim, kérlek drukkoljatok nagyon, hogy ne kelljen mennem szülni!!!!!!!!!!!
Jövő héten már nekem is jó, csak még ez a hétvége legyen szülésmentes!

Viki!
A baba receptjeinél hogy van pontosan a TAJ szám? Tudom, hogy az első 8-as, de utána az én TAJ számom kell, de hogyan? Hagyjam el az első számot, mert az egész nem fér bele a kis kockákba?
Tudnál ebben segiteni?

Ja, még a tegnapi ctg-ről: egész végig fogta az egyik szülésznő a fejet a hasamhoz, mert állandóan elvándorolt a kisfiam, biztos semmi kedve nem volt az egészhez. Az 1 héttel ezelőtti UH szerint már 3,5 kg körüli, remélem ettől nagyobb már nem lesz!!

Olyan jó nézni a szebbnél szebb babákról a képeket! Mindig elsirom magam annyira gyönyörűek. Én még csak Pocaklakóként tudok feltenni (nem emlékszem tettem-e már fel, de most teszek, ha nem baj), az is elég régen készült , a 29/30. héten a 4D-n. Sajnos mobilon van igy nem olyan tökéletes, de jobb mint a semmi. Majd teszek fel egy pocakosat is, ha még lesz időm, de előre szólok: gyengébb idegzetűek ne nézzék meg, mert sajnos hatalmas és eléggé csíkos. A legtöbb csik még a lányom születése óta maradt, de azért szereztem ujakat is. De most mit csináljak, ez van, hiába kenegettem....

Na jó, nem untatlak benneteket, inkább küldöm a képet az én vkis vasgyúrómról.

Puszi mindenkinek
Judit
38+6Kép
judy68

Hello! Kép Kép Kép

Én is itt vagyok, még egyben! Most jöttem a dokitól, legalább már nem nyaral. Voltam CTG-n, de semmi. Vasárnap kell mennem újra, ha addig nincs valami esemény.

Nagy-nagy gratula Zsófnak!

Hari, hol vagy?

Igaz, hogy már átadtam BKrisztának a táblát, de úgy látszik nagyon elfoglalt. Feldobok egy frissítést mindjárt.

Sis,
Lehet, hogy mégis együtt szülünk a hétvégén a Szent Imrében?

Benianyu
40-1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu,
poén lenne nagyon Kép Kinél fogsz szülni? Bocs, de nem nagyon van érkezésem visszaolvasni, öt hónapja nem jártam erre Kép

39+5 (akkor maradjunk ennél Kép)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 10 hét + 2 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 8 hét + 6 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 8 hét + 5 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 8 hét + 2 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 7 hét + 3 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 7 hét + 0 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 6 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 6 hét + 3 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 6 hét + 3 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 5 hét + 4 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 5 hét + 4 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 4 hét + 6 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 4 hét + 5 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 4 hét + 3 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 4 hét + 3 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 4 hét + 3 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 4 hét + 2 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 4 hét + 1 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 4 hét + 1 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 4 hét + 0 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 4 hét + 0 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 3 hét + 3 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 3 hét + 3 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 3 hét + 3 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 3 hét + 2 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 3 hét + 0 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 3 hét + 0 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 2 hét + 1 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 2 hét + 0 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 2 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 1 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 1 hét + 1 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 0 hét + 5 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 0 hét + 5 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 0 hét + 0 nap
Jatka Első baba 2005.10.08 Zsófi ? Péterffy 28 év 40 hét + 4 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 40 hét + 4 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 40 hét + 4 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 39 hét + 5 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 39 hét + 4 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 39 hét + 1 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 39 hét + 0 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 38 hét + 6 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 38 hét + 4 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 37 hét + 2 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 36 hét + 3 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 34 hét + 5 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 32 hét + 3 nap
</pre>

benianyu

Sis,

Dr Barna István az orvosom és Újváriné Borika a szülésznőm. És neked?

Benianyu

benianyu

Göndörzsófnak hatalmas gratula!!!!Kép

Kuha!Kép

Én úgy tudom 150ml/testsúlykiló, tehát mondjuk Livike 5kg akkor neki a napi adagja 750ml és ezt elosztva az étkezésekr.
De: nekem is tök változóan eszik hol otthagyja a pótlást hol bevágja és a cicimből is mindig más emnyniségeket szopik.
Írom mindig mennyi pótlást eszik de gőzöm sincs cicivel együtt mennyiKép

A lényeg h hízik és nem sír evés után.
Én 100 ml adagokat csinálok neki pótlásként és abból annyit eszik amennyit gondol.
Ha sok neki otthagyja úgyisKép

Mondjuk teganp hiszti után este 11-kor 140-et evett pótlásként!!!!

Utána nagyon sokáig aludtKép
Kuha!Kép Te mekkora adagokat készítesz???

MegannKép
De jó, azért Te sokkal jobban állsz tejcsi ügyben, szerintem a kitartó fejésnek köszönhetőenKép
Gratulálok!
Nekem beállt az 50ml-re és ez megamaradt, most kap mellé 3x anyatejet a csajtól és 1x tőlem, a többi tápi cici után.

Annyi jót kap, én így fogom fel.Kép
Ráadásul a lány akitől hordjuk tök egészségesen él, sokkal inkább mint én, úgy hogy ez csak jó a babónakKép
Na meg a tápiból is kap olyat ami esetleg más mint anyatejcsiben.Kép

Most kint alszika drága a teraszon a kocsibanKép
Olyan kellemesen süt a napocska, és a friss levegőn vanKép

Iyenkor jó, hogy vidéken lakunk, de Pesthez közelKép(40 perc kocsival)

Na nem áradozok tovább, ma jó kedvem van látszikKépKépKép

Viki!Kép

Nagyon édes a bébitek!!!!

Itt téynelg mindenkinek gyönyörű a babájaKépKépKépKépKép

Mea
mea

Judy!Kép

Hát nemsokára Te is láthatod a babókádat és babázhatszKépKépKépKépKép

Mea
mea

Benianyu!Hari!Kép

Húúúú de izgi!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Bardóczy Zsolt + Kecskeméti Vera.
De a táblázatban akkor ez hogy jön ki?? Vagy azóta módosítottatok az ultrahang-eredmények következményeképpen?

Penna,
ha lehetne még módosítani, Máté Bendegúz lesz a szentem Kép Kellett egy egyszerűbb név mégis Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, de bunkó vagyok Kép

Köszönöm szépen! KépKépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea!

Én is 100 ml-ert csinálok pótlásként. Ciciből nagyjából 50-60-at eszik, bár van, amikor csak 20-30-at. Mostanában nem mértem (már vagy két hete), mert legutóbb mérgemben kivágtam a mérleget a francba. MEgmértem ugyanis kaja előtt a gyereket, majd alig vártam, hogy kaja után is mérjem, mert végig rendesen szívta, és nyelte is, és ráadásul be is volt durranva a cicim. Gondoltam, na, most jó sokat evett, lehet, hogy nem is kell a pótlás. Erre az a k..rv@ mérleg 10-el kevesebbet mutatott, mint kaja előtt. Na, itt telt be a pohár a mérleggel. Amúgy is utálom, mert a digitális mérleg ugrál össze vissza, akár 30-40-et is mérés közben, majd kikapcsolás előtt áll meg 2 másodperce, utána kikapcsol. Azért egy-egy kajónál sokat számít ám az a 30-40, nem mindegy, mi a kezdő érték.
Szóval, 100 pótlást csinálok én is, és hagyom, hogy annyit egyen, amennyit akar. Van, amikor bevágja, van, amikor csak a felét eszi meg.
Csak az a rohadt kakálás indulna már be! Komolyan, most hogy nem kakil 2 hete, ráadásul óránként enne, tisztára be vagyok parázva, hogy túletetem a gyereket!

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Most bőgtem jól ki magam Kép
Apadozik a tejem. Egy ciciből csak 50-t tudott szopni Olikám, persze az édeskevés neki, úgyhogy most két mellből szoptatok.
Szedem az Urtica Urens-t és vedelek, remélem, hogy nem marad így a helyzet.
Szerintetek alakulhat?
Eddig annyi tejem volt, hogy össze-vissza folyt, még a hét elején is ágyneműt kellett húznom, mert reggelre tiszta tócsa volt a párnám.
Nagyon elkeserített a dolog Kép Tudom, hogy most pont nyugisnak kellene lennem, és pihiznem, de parázok ezerrel.

Ildi

Kép
vrucsincá

Ne izgulj Kuha nem eteted túl szerintem, ez hülyeség, csak tudja mikor éhes és menynire, nem???

Én nem értem hogy lehet túletetni?

Doki mit mondott a nem kakilásra???

Mert nekem rendesen kakil, sőt még nemrég állandóan rottyantott, kaja előtt is volt a pelusban meg utána is.KépKépKép

Ez meg sok szerintem.

AnyukákKépKörkérdés!Kép

Nektek milyen pelus jöt be és miylen törlőkendő???

Mi Libero Newbornt használtunk és az bevált ill. most meg Helena Harpert és az is nagyon szuper és olcsóKépKépKép

Törlőkendőből Pampers Sensitive és nem volt még kiütése.

Viszont múltkor Niveát használtunk egyetlen egyszer és egyből kiütése lett tőleKépKépKép

Pedig vettünk egy kartonnalKép

Van akinek bevált a Nivea??????

Szívesen eladnám olcsón....ha kell valakinek, van vagy 10 db.

Meg még egy körkérdés, babakocsik hogy válnak be, és kinek milyen fajta van?
Ja és minenki fürdetőkrémet használ(gyógyszertárit)????

Vagy van aki már rendes babakozmetikumokat????

Na elég a kérdésekből, remélem lesz időtök válaszolni majd ráKép

Mindenkinek további szép napot!!!

Mea
mea

Sis,

Harinak és nekem is a UH-k alapján lett az október 8. megállapítva, annak ellenére, hogy az utolsó menstruáció szerint korábbi időpont lenne a helyes. Ezt egyszer így módosítottuk a táblázatban és azóta így maradt.
Én hivatalosan múlt vasárnapra voltam kiírva. Holnap után kell mennem újra a dokihoz, ha addig nem történik semmi. Ma elejtett egy megjegyzést, hogy hivatalosan egy hét túlhordás után (ami hétfő) be kéne feküdni. Nem szeretnék!!!

Benianyu
40-1

benianyu

Sziasztok!

Ezt az üzit 12:01-től kezdtem írni.
Most azért írom, hogy lássam "mi" jön közbe és meddig tartKép

Hatalmas Gratula Pennának és Zsófnak!Kép Kép Kép
NEm szeretnék senkit sem kihagyni.

Hari-Benianyu!
Megy a drukk!
Tiszta ideg vagyokKép
Tessék szülniKép

Sisotris!
De jó, hogy téged is "látni"Kép
Igaz, én később kerültem be a topikba, de emlékszem rádKép

Én is sajnos néha eltünök egy-két napra, de van elég meló.
A képeket megnéztemKép
Hát annyira édes minden kisbaba, hogy a könnyem kicsordul.
Lányok!
Én 28 év alatt nem bőgtem ennyit, mint a terhességem közepe óta. Mostanában meg olyan érzékeny vagyok.
Tegnap kimentünk a temetőbe és majdnem elsírtam magam. Erharddal és Apával meglátogattuk a Dédiéket.
Próbálok visszaolvasni, de elég nehéz követni mindent.

Valaki (bocsi nem emlékszem már, talán Megann?)írta, hogy visszateszi a tejet a hűtőbe. A csecsemősök is ezt csinálták a kórházban. A védőnőm szerint 2 napig lehet hűtőben tárolni a tejcsit. Én 1 napról tudtam és, hogy utána le is lehet fagyasztani. Vagyis 24 órát állhat és utána fagyaszthatom ha nem rögtön teszem meg.
Szóval nekünk a csecsemősök megették a tejemmel, viszatették a hűtőbe és amikor eljöttünk, akkor megkérdezték, hogy megmelegítsék-e az útra. Persze a kórházban mikróban!!! melegítik. Én cumisüveg és bébiétel melegítőben szoktam. Be nem tenném a mikróba. Bár ki tudja, lehet, hogy tényleg nem okoz bajt, de ha már egyszer el tudom kerülni, akor elkerülöm.
A másik, hogy mindent fertőtlenítek és mégis még mindig szjpenészünk vanKép
Ágyneműt is max. 3naponta cserélem (pedig a sajátjában alig van). A pelenkákat kifőzöm, fertőtlenítem, vasalom és zacsiban tárolom, hogy amit éppen nem használunk ne porosodjon. De már lehet, hogy leállok ezzel. A végén még tényleg egy "porszem sem hullik rá" és nem alakul ki az immunrendszere. A párom lázas beteg. Tegnap elmentünk a doltornénihez, hogy felirassuk a konakiont és meg is nézettük Erhardot. Egy kicsit elkapta a bacit, de nem vészes. A dokinéni mondta, ha szoptatom, akkor lesz ellenanyag. Felírt neki Cebion cseppeket (C-Vitamin), ebből kell napi 6-8 cseppet adni.
Meg egy új (erősebb) szájecsetelőt. A cicimet is kenem vele, hogy ne fertőzzem vissza. Tegnap meg is kapta a C-Vitamin cseppeket. Na Én MARHA!
Belecsepegtettem a szájába, mint a vigantolt. Szegény! De lenyelte. Olyan édes volt még a szemét is összehúzta, de nem sírt, utána rögtön ciciztünk.
Persze én is megkóstoltam utána. Na rögtön meg is sajnáltamKép
De nem túl vészes, csak tényleg C-Vitamin íze van brr...

Lányok!
Lehetséges az, hogy tegnap a jobb cicimből 150ml-et fejtem ki?
A balból meg alig jön 50ml.
Sokkal kevesebb van a balbanKép
Bár 2 napja többet is teszem rá a balra, a jobbat meg fejem. Szerintem a "fejőgépnél" (akármilyen jó) a Babó sokkal jobban ingerli a mellemet.
Talán be tudom indítani azt is.

Most akkor kb mennyit kellene híznia 1 hét alatt a Babának?
150-250g-ot? Én valahol úgy olvastam, hogy a 150g már normális. Csak az ez alatti érték kevés. Ma én is mérem ErhardotKép
Múlthét pénteken volt a "netto"Kép súlya 3300g. Akkor most ha megvan 3450-3500g, akkor tuti jó?

Jajj!
Még egy!
Na most engem vessetek meg!
Én kaja után nem szoktam tisztába tenni.
Általában előtte, pedig van sokszor rotyi kaja alatt, de szerintem jobb érzés "tisztán-szárazon" enni. A másik, hogy ha kaja után teszem tisztába, akkor sokkal többet bukik vissza a sok mozgatástól.
Általában várunk 30 percet, de ha mélyen alszik, akkor nem keltem fel.
A popsi nem piros, nem sír.
Szerintetek gonosz vagyok?

Na lépek, mert vasalnom kell.

Még visszanézekKép

Puszi!
Angelani

U.I: Nem baj ha feltszek egy képet?

Kép
angelani

Benianyu,
köszke, most már értem. Akkor nekem óriásbébim lesz ezek szerint Kép A 38 heti UH-n volt 3600-nak saccolva, valszeg lesz vagy négy kiló Kép

Angelani Kép
Én is bőgök...
És nem vagy gonosz, nem hiszem, hogy ártasz vele Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Na eddig tartott leírni egy "pár" sortKép
Közben kétszer szopi, mert megébredt.
HihetetlenKép

Vrucsincá!
Ne idegeskedj!
Amennyit nekem apadt az egyik mellből, annyival több lett a másikban.
Én is két mellből is etetek, mert a bal nem mindig elég.
De muszáj ingerelni.
MEg lehet, hogy most éppen nem igényel annyit Olika.
Még nem késő semmi!
Most én is küzdök, pedig zabálok is és iszom a laktoherb teát napi 1-1,5 litert!

Mea!
Ha az ember "túleteti" a babát, akkor azt ki is bukja.
Nekem is szokott ilyet csinálni. Ha nem akarja, hogy otthagyjam, akkor "direkt" szopizik vagy 40-50 percet és utána ki is jön belőle a felesleg.

Pelus:
babylove-ot használunk.
Nagyon jó és csak 35Ft/db-ra jön ki az ára.
Bár a barátnőmtől kaptunk pampers-t, most az van, de egy kicsit a hálós része ráragad a bőrére. Sok baba szokott allergiás lenni a pampers-re.

Törlőkendő:
Most huggiest használunk, de van Nivea (kaptuk), van Johnsons és most van még Babytime (gagyi, ami 299Ft-os/80db és elég jó). Úgy döntöttem, hogy elhasználjuk az olcsóbbat és majd jöhetnek a többiekKép

Babakocsi:
Pierre Cardin (régebbi tipus, amin nincs még pohártartó+extrákKép).
Nagyon jó, nekünk beváltKép
Egy kicsit nehéz, de valahogyan megoldom.

Mi még fürdetőkrémet használunk.
Pedig rengeteg mntánk vanKép
De úgy gondolom, hogy ez tökéletes. Majd ráérünk még a kozmetikumokkal.
Igaz így nincs még annyira az a "tipikus babaillata", de kezd olyan lenniKép
Most annyira finom illata vanKép
Már megint kiabál.

Megyek szopiztatniKép
Sziasztok!
Angelani
Kép

Kép
angelani

Sziasztok!

Engedjétek meg hogy idepofátlankodjak,lenne egy pár kérdésem hozzátok,ti már annyira profik vagytok!!!
Tegnap sikerült megvenni a gyerkőc első ruhácskáit(az én legnagyobb örömömre)és hát vásárlás közben egy kicsit gondólkodóba estem! Melyik méretből mennyit kell venni? Annyira tanácstalan vagyok!
56 és 62 -es méreteket vettünk eddig. Van közte újjatlan body,hosszú újjú body. Rugdalózó(ebből csak 2 56-os van,3 db 62-es)stb...
Az én babám december elején fog megszületni,tehát jó meleg cucok kellenek.De mennyi?
A doki szerint ha így haladunk max:3,2 kg lesz,tehát nem lesz óriási! Ami igazán érdekelne hogy az 56-os ruhák kb meddig jók rá,3-4 hetes babára már 62-es kell?
Tudom hülye kérdés de naponta hány ruhával számolhatok? 3-4 átöltöztetés biztos lesz,nem?
Annyira bizonytalan vagyok,meg béna!nagyon megköszönném ha segítenétek!

Szenty 30+1,a téliektől

KépKép
szenty1

KépKép

Látom témánál vagyunkKép
Ma reggel a gyerekkórházban voltunk bőrgyógyászaton,mert Lilla bőre száraz meg a pötylik miatt.amik persze ma pont nem is látszottak...
ott az adjunktus néni, aki vizsgálta Lillát, ugye nemcsak a bőrgyógyászaton van ott, mindenféle osztályon és ő is azt mondta nekem, szerinte mindenképpen legalább próbáljam meg kihúzni az etetéseket 3 vagy több óránkéntira,
mert nem jó ez az igény szerinti szopi,ha hasfájós a baba.mondta, ha végképp nem megy,akkor majd kap enzimpótlást Lilla, de először próbálkozzak,éhenhalni tuti nem fogKép mert kis dagi,ha kap sokat enni akkor meg azért sÍr folyton, mert a hasa fáj, ha megéhezik, hát sÍr,de ki kell bÍrnia azt a pár órát.
itthon lemértem 12-kor evett 70grammot és már 2 órája alszik.reggel meg 9-kor evett, nem mértem,de kihúztuk ugye délig,mert kocsikáztunk Gyulára meg vissza és a kocsiban elalszikKép
most remélem magától is kihúzza a 3.órát.
megpróbálom a nem igény szerinti szoptatástKép

de reménykedem,hogy a 2hós Lillának már nem olyan sok az a 3óra tényleg.

Nemesek Kati
Pöttyök a tejcsitől vannak, meg a száraz bőre miatt.Kép de most majd segÍtünk rajtaKép
kaptunk kencéketKépmeg jó tanácsokat!Kornélnak is száraz a bőre?
vagy neki csak a tejcsi volt?

Harim!
hát, állandóan sandÍtottam én is a telcsire éjjel!na de majdcsak!
én ahogy telt az idő,azzal vigasztaltam magam, hogy még senki se maradt egyben (úgy általában) 42 hétnél továbbKép
DRUKKOLUNK!!!
ha nem akar-már nem tud-mozogni, az jó jel, már ki kell jönnie!Lilla is a végén olyan keveset mozgott már, én is állandóan paráztam,hogy megfojtotta a köldökzsinór,meg ilyenek...szegényt folyton hallgatgattam egy sztetoszkóppal, hogy dobog-e a szÍve meg én is megbökdöstem, hogy meglegyen a "kötelező" magzatmozgás.bökdösődj csak, hátha megelégeli, kijön és jól visszabökdösKép

Zsóf meg tegnap izélt, hogy ne hagyjátok itt, erre tessékKép

NAGY GRATULA A DRUSZÁNAK!!!KépKépKépKép
Kép

Annamami,
nekünk Tefal csecsemőmérlegünk van, elég jó, kimutatja azt is, mennyit nőtt vagy csökkent a súlya 2 mérés közt.
első hónapban(1hós kora előtt) mértem, aztán egy hónapig nem és most 8 hetesen megint méregetem őt kÍváncsiságbólszerintem egy jót kölcsönözni hónapokra kb. annyi, mint venni egyet és tálca nélkül 20kg-ig mér, meg a konyhában is jó.

Mea,
válaszok a körkérdésre:
popsitörlő:-Pampers sensitiv
Pelenka: -Pampers Newborn 2
Fürdető: -Eucerin olajfürdő
Babakocsi: -Roan Jolly Joker
De én is tervezem,hogy veszek egy bolygókerekeset, csak az a baj, hogy akkor valószÍnűleg csak azt használnám, úgyhogy egyenlőre mindÍg lebeszélem magam és strapálom szegény mostani kocsi kerekeit...el kéne adni, de itt úgyse venné meg senki, annyira áron alul meg nem akarom eladni,amin itt megvennék.
meg végülis fekvőkocsiban szeintem a legjobb a 2funkciósok közül.csak hát a kerekei...királyak, nagyok, fújhatóak,de merevek...

túletetés:tápszerrel azért lehet, mert annak állandó és elég magas a kalóriatartalma, mÍg az anyatejé változó.szóval a sok tápszertől eléggé elhÍzhat a kicsi, a tejcsitől nem olyan mértékben, én úgy tudom. de hát a kis Lilla manóm is milyen dagi lett a tejcsitőlKép
bár még nincs 5 kiló csak 4900gramm, de "csak" 3100grammal született.

és épp ébredezik...
zsofy

Megann

erre na címre írj
vizeli.szilvia@freemail.hu

Kép
Kép
kismama2004

ZsofyKép

Köszi az info-t mérleg ügyben,akkor majd szalajsztom Aát nézzen ki egy jobb fajta digitálisat.

Mea Kép

Én kezdésnek a kórházba Nivea sensitive popsitörlőt vettem,mert talán Göndörzsóf írta,hogy nekik bevált és gazdaságos és nekem szimpibb volt mint a Johnsons(arra nagyon sok baba allergiás!)
ha Marcinál beválik én szívesen átveszem majd,addig csak tartogasd szépen! OK?Kép

NAGYON FONTOS KÉRDÉS,LÉGYSZI ÍRJATOK!!!!

Apa összerakta a vadiúj kiságyat,itt áll és nem tudom mivel mossam le????
Mit tegyek a melegvízbe Domestos?sampon?folyékony mosószer?.....SEGÍTSÉG!!!!!TI MIVEL TÖRÖLTÉTEK LE?????
Úgy szeretném már "berendezni".....Kép
annamami

Annamami!

ECETES FORRÓ VÍZ

A legkíméletesebb, mert elpárolog, és fertőtlenít is. Én a babaruhák öblítővizébe is csak ecetet tettem, elég illatos a folyékony mosószer is Kép

Domestostól, ilyesmitől félnék, hogy kikezdi az anyagot, büdös is, meg szerintem túlzás.

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: