A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsofy, még egy percre visszajöttem, aztán tényleg eltűnök mára. Én is remélem, hogy nem lesz óriásbabám, de ha igen, akkor is ráadom a rugit!Kép Nekem semmi bajom a használt rucikkal, sőt Lilla után külön megtiszteltetés hogy hordhatjaKép Igazából szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány új ruhája van Lilinek. Azokat is kapta. (most hogy utánaszámolok 3 új ruhája van) Az összes többi turkálóból való, illetve egy nagy zsák ruhát vettem egyszer egy anyukától, azokat is használtan. Szóval semmi bajom vele, szerintem elég sokáig valószínűleg csak használt rucikat fog kapni, mert így sokkal többet kaphat, mintha újat vennék, és arra a kis időre, amíg jó rá felesleges is. Majd max. ha nagyobb lesz. Meg persze cipőből csak újat adok majd rá, de az más tészta.

Na tényleg búcsúzom, holnap jövök!

Hari 39+4

Kép
Kép
hari

Megann,
Még nem szülök. Nem baj? Kép Mert nagyon rám parancsoltál. Kép Holnap este jön haza a dokim a nyaralásból, most már csak kivárom.
Örülök, hogy a csípőszűrés eredménye negatív lett!!!
Szerintem nem lesz baj az Ikeából! Jót fog tenni egy kis kimozdulás. Kép

Judit,
Üdv újra itthon! Nagy gratula még egyszer. Kép Kép Kép Édes a babád! De jó, hogy Balázst végülis nem viselte meg a távolléted, az első éjszakán kívül. Remélem, jól fogsz boldogulni két gyerekes anyukaként. (Meg majd én is Kép)

Köszi az infót Ayse-ról és a babájáról.

Elfelejtettem leírni (bocsánat), de a hétvégén átadtam a táblázatot ideiglenesen BKrisztának, mert nem akartam, hogy ne legyen hetekig frissítés, ha Danibaba épp ki akar bújni és nem leszek gépközelben egy ideig. Már Kriszta fogja Ayset beleírni.

Benianyu
39+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hari
Épp el? Jó játszást nektek!!! Kép Semmi jel még mindig?

Nem is írtam az előbb, hogy mi volt ma. Reggel el kellett menni a szerelőhőz, mert végre kész lett a férjem kocsija, így visszakaptam a sajátomat. Kép Bár most egy ideig nem nagyon lesz rá szükség. A szerelő Soroksáron van, mi meg Káposztáson, majdnem egy óra volt, mire odaértünk. Amikor kiszálltam, nem tudtam lépni, mert Danibaba feje annyira nyomott. Egyszerűen be kellett járatnom a lábamat, jó néhány percig, hogy tudjak menni. Aztán napközben már jobb volt, most meg már megint semmi tünet.
Érzett valaki ilyet rajtam kívül?

Most már befogom a klaviatúrámat!
Pusz
Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Jucc!

Még egyszer gratula! Kép Sajnálom, hogy hiába vártál. Kép Nálunk még mindig semmi. Remélem, mmár történik valami. Gergő gyönyörű. Hát igen, a Gergők. Kép Örülök, hogy gyors és szép szülésed volt.

Gratula Aysenek is.

Azt hiszem, így én vagyok a táblavezető. Kép Kép Remélem, nem sokáig.

Zsóf
39+6

Kép
Kép
göndörzsóf

ZsófyKép

Nagyon aranyos tőled a felajánlásKép JólesettKép Én csak azért félek a kézitől, mert én kaptam kölcsön anno, és tán kétszer fejtem vele össz-visz mire inhüvelygyulladásom lettKép (hajlamos vagyo krá sajnos) Ezért tervezek elektromosat venni. Persze jó lenne hazsnáltan, az olcsóbbKép

Megann, én a saját példámmal jövök, de én nem féltettem az emberektől Bencét anno (tehát ne mvolt nálunk olyan hogy 6 hétig sehova) Anyum is kari előtt 2 héttel szülte Annát, így amikor kijöttek a klinikáról egyenesen vásárolni mentek!!! Muszáj volt, mert nálunk akkoriban anya nélkül megállt az élet, semmit nem intézünk, anyunak meg egy hete volt rá. Azon az egy héten a Pankuc nemigen volt otthonKép Mondjuk ehhez az is kell, hogy ne zavarjon a nyilvános helyen való szoptatás. Engem sose zavart, szoptattam én mindenholKép

Ez csak az én példám, és lehet marha szerencsés vagyok hogy nem lett beteg a Bence. De hiszem hogy így sokkal jobban fejlődik az immunrendszere, mintha a széltől is óvnám.

Jucc! Gyönyörű formás kisbabád van, és írigyellek a gyors szülésért!!! No a babáért nem kevésbéKép

Ayse-nek is óriási gratula!

Zsu (úgy látszik állandó látogató lettemKép)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsóf,
Semmi tünet, előjel nincs? Mikor voltál UH-n, NST-N?

benianyu

Jövök vissza reggel, mert már egy órája nincs itt senki Kép. Pedig már le is zuhanyoztam közben, de semmi. Kép

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

Zsofy!

Milyen bogyókat vettél? Az tény, hogy szörnyen macerásak. De nem sok az az óránkénti 5szem? Szerintem túlzás- ez csak az én véleményem.

Annyira tündériek a babák!!!

Jó éjt!
Kata

KépKép
baby20

Megann
nálunk az előkészületek és a fürdés zökkenőmentes.Aztán apa fúj egy kis meleg levegőt a törölközőre, amibe bebugyoláljuk Márkot. Utána néha rá is fúj, így könnyebb a hajlatokat is szárazra "törölni".De a monoton hang is elég, mert az megnyugtatja, olyan neki mintha a vérkeringésemet hallaná.
Remélem érthető voltam.Kép

Tegnap mi a fehérvári Brendonban voltunk gyerekestől.Igaz jóval kissebb mint az Ikea.Oda azt hiszem nem vinném, nagy ,túl sok ember és mostanában hasmenéses járvány van.KépNem tudjátok letenni valakinél, amíg elmentek oda?

Sziasztok!
Szilvi

ui: jó, hogy negatív a csípőszűrés.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Baby20
colocynthis-t 9CH meg Dioscorea-t szintén 9CH és nem hinném,hogy sok, ennyi a csecsemőknek előÍrt adag.
más homeo-t is Így adsz be a kicsinek,ha bogyó.lassan oldódik fel,steril vÍz kell hozzá...stb...

Zsuzsófi,
irigyellek,hogy mertél szoptatni nyilvánosan! én nem merek...Kép
zsofy

Jó reggelt!

Hol vagytok? Mi ez a nagy csend? Kép Kép Kép

Amúgy nálam nincs még mindig semmi előjel. Teljesen jól vagyok, épp most reggelizem. Ma az erkély kitakarítását találtam ki magamnak. Hátha...

Hari, Zsóf? Mi újság?

Majd visszanézek.

Pusz
Benianyu
39+5

benianyu

Zsofy,

Ha nekem célzod a hozzászólásodat, nyugodtan meg is nevezhetsz. Le a kalappal előtted, ha te alvás és segitség nélkül egyedül birsz a kislányoddal és a háztartásoddal, és még jókedvű is vagy mellé, de ettől szerintem más nem lesz rosszabb ember ha bevallja, hogy neki nem megy igy. Én már látom, kikészülök ha nem tudok aludni, és azt hittem, ez a fórum többek között arra is való, hogy az ember kiöntse a lelkét, mikor kétségbeesik valamin, vagy nehezen mennek neki a dolgok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

Most indulunk CTG-re. Néha vannak keményedések, meg hasmenés, de ez még szerintem lósz@r. Azért már legalább nem a nagy büdös semmi. Kép Hajrá neked is, meg Harinak is!

Zsóf
40

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf,
Megy a DRUKK, majd írd meg mit mutatott a CTG.

benianyu

Benianyu!

Na jó még kapsz egy kis haladékotKépKépKép

Hari!
Te viszont nem kapsz semmilyen haladékot, ha Benianyu ilyen ráérős akkor IRÁNY SURÁNY A KÓRHÁZBA BE!!!!KépKépKépKép

Lányok!
Kimerült, siros babás anyukák ne figyeljenek!!!

Hihetetlen a kislányomKépKépKép Tegnap voltunk 3 hetesekKép És hogy telt az éjjszaka??Na hogy????
Este 1/4 9 kor vacsiKép, utána figyelem 1/4 2-kor ébredt éjjféli vacsorázni, az ugye 5 óra hossza, aztán pedig 1/4 7-kor reggeli....
El sem hiszem hogy ilyen jó kislány...ha igy haladunk lassan átalusszuk az éjszakát...
És ami a legjobb.....KépKépKépKépKépKép
A 1/4 2-es etetésnél 120 grammot szopizott CSAK CICIBÕL....és nem kellett a pótlás...aztán a reggelinél meg 100 grammot SZINTÉN CSAK CICIBÕL,és szintén nem kérte a cumisüveget, pedig próbáltam adni neki, hátha nagyon éhes..
Szóval végre jól birtam lakatni én magamKépKépKép
(Jó tudom ennyi mennyiséghez kellett a cicijeimnek 4-5 óra, de akkor is fantasztikus érzés, hogy én egyedül elég voltam neki)
És ráadásul még fejtem is utána 20-30 grammokat...
Na mit szóltok????

Aztán most ugy néz ki, hogy az éjszakai alvást bepótolja, mert negyed 9-kor megkapta azt a 60 gramm anyatejcsit cumisüvegből amit nem fogyasztott el éjszakaKépKépKép
De nem bánom....milyen szuper lenne, ha igy is maradna és a későbbi nagyobb igényeit is ki tudnám elégiteni tejcsiügyilegKépKépKépKép

Viszont igy csak 6 szor ettünk tegnap, de nem aggódom, mert ha mondjuk 4 kilósra taksálom a babát(kb 3,60- 3,70 lehet), akkor is megvan a 4X150 gramm, mert alkalmanként 100 akat eszeget....
Ugye nem lesz baj ebből a 6szori kajálásból???

Kismama!

Valahogy el nem tudom képzelni hogy letegyem a babát valakinél...azt hiszem kicseszett önző, irigy dög vagyok...

Párom is beszélt tegnap az anyjával és poénból megkérdezte, hogy leviszi e magával hétvégére Lénát a nyaralóba....
Perzse én az emeleten már vörösödtem és leorditottam a földszintre hogy ne beszéljen f...szságokat, mert senkinek nem adom oda a gyerekemet még egy fél napra semKépKépKép
És ezt már akkor elmondtam, amikor anyós fölvetette, hogyha januárban ki kell mennünk Amerikába a férjemmel hagyjam csak RÁ MEGY ANYÁMRA a gyereket nyugodtan 2 hétre!
IDIÓTA!!!!SOHA AMIG ÉN ÉLEK!MEG IS MONDTAM HOGY FELEJTSE IS EL, NEMHOGY 2 HÉTRE DE MÉG KÉT NAPRA SE VÁLOK MEG A 4-5 HÓNAPOS BABÁMTÓL!!!!!!!!!
Tengap csak anyámhoz ugrottam el, 2 óra oda-vissza, de máris hiányzott a kis szarosKépKépKépKép
Monjuk le a kalappal a férjem előtt, mire hazajöttem, frissenfürdött, jólfésült illatos babácskát kaptam a kezembe szoptatásraKépKép

Lányok!
SZEPTEMBER 14-I KIADÁSU UJSÁG ÜGYBEN SENKI NEM TUD SEGITENI...????KépKépKép
SENKINEK NINCSEN BÉKEBELI NAGYMAMIJA, NAGYPAPIJA, AKIK MÉG JÁRATNAK MAGUKNAK NAPILAPOKAT??????
JAJJJJJJ PEDIG ANNYIRA SZÁMITOTTAM RÁTOK, VÉGÜLIS VAGYUNK VAGY 20-AN, ANNYIRA BIZTAM BENNE, HOGY VALAKINEK VAN....

Rókica!

Bár Zsófynak sokmindenben igaza van, de én téged is tökéletesen megértelek....
Ez az az eset amikor több igazság is létezik...
Megéretelek, mert én pont olyan vagyok mint te, a kialvatlanságtól szenvedek a leginkább, ingerült, türelmetlen és durva leszek ha nem alszom eleget....
Mit is kivánhatnék....KITARTÁST, ÉS HOGY ZSUZSA BABA JAVULJON EGY CSEPPET!!!!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,

De jó olvasni, amit írsz! Hogy ilyen jól megy a szopi! Látod, megnyugodtál és mennyit javult a helyzet! Kép Kép Kép Örülök nektek!!!

És köszi a haladékot is. Kép

Benianyu

benianyu

Megann,
Szerintem nem lesz baj a kevesebb kajálásból, ha meg van a mennyiség. Kép

Igazad van, ne hagyd az anyósodra!!! Sőt, szerintem is simán elvihetitek a KIKÁ-ba. Nem lesztek ott több órát.

Nekem nincs újságom, de megkérdezem az Anyut, ő nem dobálja ki olyan gyorsan, talán van neki. Teljesen mindegy milyen?

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Zsóf Kép Szorítok, hogy történjen már valami!

Benianyu Kép Neked meg jó erkélytakarítást! / én is azt terveztem a végén, de már nem jutottam el odáig Kép /

Megann Kép Szuperül alakulnak a dolgaitok!!! Én is megkérdezem anyósomat, nekik Vas népe jár, és nem dobálják ki azonnal. Az is jó?

Ma volt itt a dokinéni, kaptunk egy csomó receptet. Miután elment, utána vettem észre, hogy nem fejelte meg a recepteket, és nem emlékszem, hogy amíg nincs tajszáma a gyereknek, addig mit kell az első szám helyére írni? Tudja valaki???

A köldökápolással kapcsolatban érdekességet mondott, ugyanis ő csak alkohollal bepacsmagolja a köldököt, és kész. A hintőpor mérgeket tartalmaz, ezért nem ajánlja, és azt sem, hogy a csonkot kiemeljük, és úgy kezeljük. Nekem ez fura, de bízom benne, nem véletlenül választottuk őt. És azt is mondta, hogy egy húsz percre simán levihetjük a babát így egyhetesen levegőzni, hiszen kint is húsz fok, bent is, ráadásul nálunk az ablakok is nyitva vannak. Nem mondom, én alig várom, hogy kimehessünk, de nem gondoltam volna, hogy máris lehet!

Mióta hazajöttünk, rá kellett döbbennem, hogy egy csomó cuccot kéne még beszerezni Gergőnek. Legalábbis most nagyon vékonyaknak találom a ruháit, body-ja szinte csak rövidujjú van, és amíg nincs fűtés, nincs valami meleg. / amíg besüt a nap, addig tök jó/. És asszem, szükség lesz egy bébiőrzőre is, nem hittem volna, hogy ilyen nagy ez a lakás, de sose hallom meg, ha fölkelt, mindig be kell hozzá néznem időnként. Úgyhogy megyek is használt cuccok után nézni.

Szép napot mindenkinek!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann, én is szóltam a páromnak, hogy kérdezze meg a kollégáit, hátha. Látom kicsit jobb a kedved és nagyon örülök neki! Mondjuk nincs is más választásod, muszáj megbírkózni a feladatokkal, hiszen más nem fog helyettünk. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek sikerülni fog, csak idő kérdése.

Rokica, nem foglalok állást, egy biztos, hogy ez a fórum tényleg azért van, hogy mindenki elsírja a bánatát, nyűgét, és ez így is van jól, viszont arra is van, hogy a többiek reagáljanak rá. Aztán hogy kinek a véleményére adsz, kiét fogadod el, és kiét nem, azt meg eldöntöd. Nem vagyunk egyformák, nem egyformán dolgozzuk fel a problémákat, sőt te tudod a legjobban, hogy nem mindenki látja ugyan azt problémának. Viszont biztos vagyok benne, hogy bárki bármit is írjon, tuti nem az a cél, hogy megbántsa a másikat. Minden anyuka előtt le a kalappal, sőt aki még nem szült azelőtt is, mert olyat vállalunk, ami a legfontosabb az életben. Nehéz feladat, azzal együtt, hogy a legnagyobb öröm is. Mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja, és ahogy a körülmények engedik.

Megann, én már mennék, de Lilibaba még mindig nem nagyon akar kifele jönni. Ma olyan rosszul aludtam már megint, álmodtam minden féle hülyeséget, meg fájt a pocakom is, és már alig vártam, hogy reggel legyen és felkelhessek. Most meg majd' elalszom. De legalább nemsokára indulok a dokihoz, hogy 10e-ért elmondja hogy még nem szülökKép

Rokica, erről jut eszembe, hogy bár teljesen más jellegű dolog, csak nekem nagyon rosszul esett, hogy a múltkor mondtam a nőgyógyász asszisztensnőjének, hogy a 2. gyerkőcöt már nem fogom tudni a dokinál szülni valószínűleg, mert egy gyerek mellett már ennyi pénzem se lesz, erre közölte, hogy akkor nem kell még egy gyereket vállalni. Ott hirtelen kicsit felment a pumpa bennem, mert úgy gondoltam, hogy attól még hogy nem akarok havi 10e-t fizetni a dokinak, attól még én szeretnék még egy gyereket, de végül is abban meg ha úgy nézem neki van igaza, hogy ha havi 10 nincs, akkor hova akarok még egy babát? Nézőpont kérdése. Szeretnék mindent megadni a babámnak, és bár azt gondolom, hogy a pénz nem minden, de ha "nyomorognánk" akkor lehet hogy tényleg jobban teszem, ha csak egy gyerkőcöt nevelünk fel, de őt úgy ahogy elképzeltem. Na mindegy, csak most eszembe jutott, mert ugye mindjárt indulok oda és megint gond volt összeszedni a pénzt, mert ugye a szülésre is félre kellett már tenni és még csak én kaptam fizut, meg a párom egy keveset. Mondom, ez teljesen más ügy, csak azért vontam párhuzamot, mert van úgy, hogy az ember hall valamit, amit ráadásul valószínűleg nem is rossz indulatból mond a másik, csak kimondja amit gondol, és akár igaza is lehet, meg lehet hogy te éppen abban a pillanatban máshogy reagálod le, mint mondjuk egy nap múlva.

Zsofy, anyóssal mi volt már megint? Azért olyan jó, hogy neked is van kocsid és ha hozzászoksz majd akkor mehetsz Lillával ide-oda. Én meg itthon fogok ülni, mert max. gyalog tudnék elindulni bárhová is, de télen kinek van kedve gyalog elmenni. Meg hova? Mire felöltözöm a gyerkőccel, elmenne az egésztől a kedvem. Na tessék, már elment a kedvem, pedig még baba sincsKép Csak olyan jó lenne, ha legalább egy kis autóm lenne, amivel mozoghatnék. De egyenlőre örülhetünk, hogy egy van, ami nem romlik el minden hétenKép

Benianyu, nekem is szokott olyan lenni, hogy ülés után alig bírok felállni, olyan mintha két műlábam lenne, ami ráadásul fájKép De aztán idővel bajáratódnak.

Na egyenlőre ennyi, össze kell porszívóznom, mert a kiscicám lelökött egy poharat az asztalról és pici apró darabokra törtKép Imádom ilyenkor!

Hari 39+5, 40-2

Kép
Kép
hari

Sziasztok Kép

Megjöttem a védőnénitől(ma voltam nála utóljára,ezután már csak ő jön majd hozzánk!Kép ),minden rendben vérnyomi OK,nem vizesedek egyátalán,annak ellenére,hogy + 16 kg-t híztam eddig és ő az egyetlen ember,aki nem cseszeget emiatt.....szerinte úgy vagyok jó,ahogy vagyok!Kép

Jucc Kép

Mégegyszer GRATULA Gergőhöz!KépKépKép
A receptre a te TAJ számodat kell írni,csak az első szám legyen 8-as - most mondta pont a védőnéninkKép

BenianyuKép

Danibaba mégiscsak megvárja a doktorbácsiját???Kép
Nagyon kis rendes fiúcska.....KépKépKép

Drága Megann Kép

ANNYIRA ÖRÜLÖK,HOGY ILYEN JÓL ALAKULNAK A DOLGAITOK!!!!
Látod mennyire jó,hogy egy picit megnyugodtál?Kép
Ügyes lány vagy te mondtam is én mindíg!KépKépKép
Küldenél egy fotót a frissen mosdatott és fésült Lénácskáról????KépNagyon cuki lehet.....

Dudukly Kép

Hát persze hogy tudom miből van,azért írtam Rokinak,hátha felderítem egy kicsit.....nekem az egyik kedvenc filmem.....KépKépKép

Göndörzsóf Kép

HAJRÁ-HAJRÁ!!!!KépKépKép

annamami
34+4
annamami

Rokica Kép

Ne izéljetek mááááár....Kép
Egyátalán nem szégyen,hogy fáradt vagy és ki vagy akadva,meg minden.....
Gyere csak és panaszkodj bátran ez a fórum arra (is)való!!!!KépKépKép
Egyébként mi a helyzet Zsuzsánál sírás ügyben?
Változott vmit a helyzet?
annamami

Megann

van egy jó és egy rossz hírem.
Van szeptember 14-ei újságomKép
De én veszprémi vagyok, így csak a Veszprém megyei naplót tudnám elküldeni postán.
Ha kell jelezd.

Roki
átgondoltad, hogy hogyan próbálsz javítani a helyzeten?REmélem azért rendben leszel előbb-utóbb.Sztem nem azért vagyun, hogy alárendeljük magunkat a kicsinek!Neki is meg kell tanulnia beilleszkedni a családba, különben nem lesz magánéletetek, és egy idegroncsa anyukát fog kapni.Még mindig azt mondom, próbálkozz a napirendel.Ha változott a helyzet írd meg!Képkitartás!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Annamami Kép Nagyon köszönöm!!!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hari!

Ez felháboritóKépKépKép
Na elmondtam volna én annak a hölgyeménynek a véleménykülömbségemet, hogy ez mondja a 10 gyermekes etnikum családnak(bocsiKép)...ahol még zabálni sincs mit.....
Teljesen ki vagyok akadva, gondolom köpni nyelni nem tudtál a döbbenettőlKépKép
Nem azt mondtad, hogy nem tudsz enni adni majd a gyereknek....
HOGY LEHET EGY ILYEN TAPINTATLAN, NYERSMODORÚ, OSTOBA NÕSZEMÉLY EGY SZÜLÉS ASSZISZTENSE...?????
Ez az a bizonyos doki és asszisztense akinél Rókica szült és az Istvánban nagy "atyaúristennek" van kikiáltva????
Na akkor megvan a véleményem...
Már Róki is "panaszkodott" rá még az eljén egyszer!

Máskülönben meg ne ess kétségbe, nálad sokkal szegényebb emberek is bőven bevállalnak több gyereket is!És igenis gazdag vagy!KépKép
LélekbenKépKépHatalmas szived van, és ez épp elégKépKép
Másrészt szép otthonotok van, nem egy kuripintyó bádogbódé, a sajátotok, nem kell albérletre költeni, van egy autótok., fizetésetek...tehát igenis jól álltok, úgyhogy beka...hatja a hülye pi...a!!!!KépKépKépKépKépKépKép

Benianyu és többiek!

Mindennemű ujság jöhetKépKépKép
Köszönöm hogy utánanéztekKépKépKép

Annamami!
Van bizony uj kép, csak az én notebookomon nincs képszerkesztő igy meg kell várnotok az estét amig a férjem hazajön mert az övén bezzeg minden fajta jó kis progi van...
Az enyém még mindig szinte üresKép, igaz még csak egy pár hete kobozta el a férjem a jó kis régi asztali gépemet...azon bezzeg minden voltKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Kismama!

Juujjjjj de jóKép
Ha a meggiesales@freemail.hu-ra tudsz küldeni egy mailt(a mailcimed végett), akkor megirnám a postacimem......ha nem tul nagy gond neked hogy postára add a lapotKépKépKép
Nagyon reménykedemKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann

valamiért visszautasítja a kiszolgáló a címedet.Kép
Nagy gáz ide leírni a címedet?Ma mennék postára, fet tudnám adni.
Ha ide nem akarod írni, este a párom majd megnézi mi a hiba.

Szia

Kép
Kép
kismama2004

Hari, Megann:

Szerintem nem ugyanaz a szülésznőnk, bár lehet. Nekem a szülésznőmre egy rossz szavam nincs, ő egy végtelen türelmű angyal volt végig a 13 óra alatt amit ott nyűglődtem a szülőszobán, és a végére már nem voltam könnyű páciens, mert 10 percenként szalajtottam valakit, hogy most már aztán csináljon valamit hogy jöjjön a gyerek...

Az orvosomnak volt egy olyan beszólása a vércukor vizsgálattal kapcsolatban, amit nem értékeltem, de Erzsike soha nem mondott/csinált semmi kifogásolnivalót. El nem tudom képzelni, hogy ilyet mondott volna, remélem nem róla van szó! És azt kell hogy mondjam, hogy az orvosom is példásan viselkedett a szülés alatt, tehát rá sincs panaszom, kivéve azt az egy beszólást.

Köszi a hozzászólásokat...

Igen, már jobban vagyunk mindketten. Most itt alszik rajtam a kengurujában. Nekünk még nem sikerült kitanulni a kendő használatát. De az ágyban szopit már gyakoroljuk, mert nagyon sokan javasolták egyrészt a hordozókendő használatát (olyannyira hogy tanuljak meg benne szoptatni, de hát ettől még messze vagyunk, mikor beletenni se tudom), és a fekve szopit a több pihenés érdekében.

Szilvi,
Rendszert most maga csinál a baba, de megint beállt a kb 3 óránkénti szopira. Megjegyezném, hogy az anyatej gyorsabban emésztődik mint a tápszer, tehát a tápszeres babák többet tudnak aludni két etetés között. Legyen ez vigasz nektek akik azon szomorkodtok, hogy nincs vagy nincs elég tej. Ebből is látszik, hogy "you win some, you lose some" magyarul hogy amit elvesztesz a vámon, megnyered a réven, vagy valahogy igy. Mindennek megvan az előnye és a hátránya. Nekem, mikor egyszer hirtelen növekedésbe kezd a baba és több tejet követel, ezt csak úgy tudom megoldani, hogy óránként mellre teszem, hogy csinálja magának a tejet. Volt olyan, aki azt irta (amcsi fórum) hogy akkor oldódott meg a kialvatlanság problémája, mikor áttértek tápszerre, és a gyerek egyszerre végigaludt 3-4 órákat.

Mondom, akkor borulok ki teljesen mikor már napok óta nem alszom, és ezt azért relative ritkán csinálja, hogy állandóan szopizni kér. Állitólag még a 6. hét körül lesz egy nagy növekedési ugrás amit ki kell majd birni.

Szilvi:
A megoldás az lesz, hogy ha megint ilyen maratoni szopikat rendez, akkor egy etetést átadok az apjának üvegből, én bedugaszolom a fülem, és alszom pár órát. Annyit valóban nem ér meg a dolog, hogy a baba egy sik ideg anyukát kapjon magának.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

EGy kérés ha valami változás történik gyerekügyileg, kérek egy sms-t.Azért, mert ideiglenesen én csinálom Benianyu helyett majd a táblát.Csak benézegetek, mert rengeteg munkám van, nincsidőm olvasgatni.
Mi jól vagyunk puszi mindenkinek.KépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Most lettem kész az erkélytakarítással. Kb 2 m2 az egész, de olyan kupi volt! Mindig mindent csak úgy kiraktunk. Bezsákoltam egy csomó mindent, hogy ne rohadjon meg tavaszig. Kidobáltam egy zsák felesleges dolgot, aztán szépen felsepertem. Remélem, azért nem 5 perc múlva jönnek a fájások. Kép

Judit,
Én is úgy voltam, mint te, hogy nem tartottam elégnek Beni őszi cuccait. Beszereztem néhányat gyorsan, meg kapott ajándékba is mostanában. Gondolom Gergő is kinőtte a fél ruhatárát. Kép Bár tegnap jól kiakadtam, mert bementem két Kenguruba is, sima fehér atlétatrikót akartam venni Beninek. Volt 92-es méretig, utána meg 122-től, közte semmi. Azt mondták az eladók, hogy keveset hoznak, hamar elfogy. Akkor nem kéne többet gyártani????

Annamami,
Úgy néz ki, hogy Danibaba megvárja a doktor bácsit. Ügyes fiú, igaz?

Hari,
Akkor nem vagyok egyedül a műlábbal. Kép Bár, ma nem volt. Bejáratva ébredtem, de múgy is eddig csak tegnap éreztem ilyet először.
A szülésznő, vagy aki beszólt neked, tényleg egy jó nagy bunkó. Ezen kívül a második gyerek anyagilag sokkal kevesebb kiadást jelent. Én most látom, hogy ágyon és hordozón kívül eddig nem vettünk semmit. Ruha van hegyekben és biztos kapunk még ajándékba is. Az orvos szempontjából viszont nincs különbség, hogy hányadik gyereket akarod a magánrendelésén vizsgáltatni. De majd 1-2 év múlva eldöntitek, ne ő mondja meg!!!

Rokica,
Örülök, hogy jobb hangulatod kezd lenni. Kép

Benianyu
40-2 (Hariról koppintvaKép )

benianyu

Milyen fantasztikus idő van! Idén nekünk kedvezett az időjárás, hűvös nyárral és meleg őszelővel. Bárcsak maradna még egy kicsit!
Julcsi baba napközben angyalkát játszik, olyan édes. Aztán hajnalban jön a hasfájás legborzasztóbb szakasza, szegényt annyira sajnálom, órákon át nyögdécsel és kalimpál az ágyában – majd megszakad a szivem. Érdekes, ha elkezdem vigasztalni, csak akkor kezd el igazán sirni – amikor érzi, hogy van kinek panaszkodni, nemcsak az ágyrácsoknak. Mint a felnőttek.
Róki, szerintem nem érdemes tovább lelkizni a rossz érzéseiden, inkább pihenni kell sokat. Nemhiába mondják, hogy az elején nem kell házimunkát végezni, hát még másmilyent. Ilyenkor biztos jobban kifáraszt a forditás is. Én is forditani szoktam, olaszból, de mostanában csak nagyon keveset. Meg mindennap mások vagyunk mi is, van hogy ugyanazért a dologért idegbajosak leszünk, másnap meg meg sem kottyan. Ez természetes. És a babák is ilyenek, nemcsak mi. Julcsika múlt héten egész napokat nyűgösködött, most meg kisangyal – jaj, csak el ne kiabáljam! Bár inkább lenne csibészebb és ne fájna a hasikája!
Ez ő:
Kép Kép
Ja, és nem tudjátok, mit kell tenni, ha hámlik a baba arcbőre? Lehet kenni valamivel?
Zsuzsa
tzsuzsa

Kriszta, Rokica, Zsuzsa

Nagyon-nagyon édesek a kislányok!!! Mindegyik szép kis hajasbaba!!! Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok
no, hazajöttünk végre.

Gondolom Jucc tudósított, mi lett a vége: 5 órás vajúdás(6-8 percesek) után is maradtam 1 ujjnyi, pedig a gép szép erős fájásokat mutatott. Addigra megérkezett a dokim is, és tényleg úgy volt, hogy akkor hazamegyünk, mert nem halad előre a dolog, ezt inkább otthon csinálnám végig.
Még egy utsó ctg-t csináltunk, és akkor (most már azt mondom szerencsére) leszúrt a baba szívhangja.A dokim odahívott, és mutatta a ctg-t, egy erős fájás után leesett a szívhang, pedig ez még csak az eleje, a baba kezdi nemjól érezni magát, és nem fogja bírni a vajúdást. És még ezt is mondta: "ez a méhszáj reménytelen" Kicsit elpityeregtem magam, de persze megértettem, hogy szükséges a műtét. Mint utóbb kiderült, azért nem szállt le és illeszkedett be a feje, mert a nyakán volt a zsinór, és valszeg nem engedte,Így nem tudta nyomni a méhszájat, ami ígynem tágult. A víz is mekóniumos volt, ennek ellenére 10/10 Apgart kapott, szóval makkegészséges.
Hát, röviden ennyi.

A lábadozásról már most elmondhatom, hogy sokkal jobb állapotban vagyok mint Kevin után ilyenkor. Nem úgy a hasam, amely leginkább George Clooney házi kedvencének (vietnami csüngőhasú malac) babérjaira tör. Ennek ellenére nem hiszem, hogy esélyem lenne a fickónál mostanában.
Tejem 48+néhány óra alatt rengeteg lett, zabál is Tamó rendesen. Elkezdett besárgulni, de 1 nap alatt eltűnt, ahogy belövellt a tej, és mennyiségeket kezdett enni.
A csajszi csuda édes, Yodának hívom, mert pont olyan bölcs és szúrós tud lenni a tekintete, mint az öreg jedilovagnak.

Kevin nem volt bent a kórházban, annyira elfogadta, hogy anya majd Tamóval jön, hogy végül nem bolygattam bár állatira hiányzott. Telefonon beszéltünk azért. Hazaérve megláttam a játékait, és elbőgtem magam. Most a nagyinál van, késő du jönnek haza. Ezt se így terveztem, (mint ahogy a kórházba is be akartam hozatni őt naponta) de most jobbnak tűnt ez a megoldás. Tamó ágyát együtt szerelték össze apával, segített is neki. Már nagyon várom őt!!

http://gportal.hu/portal/dosafamily/

Itt a családi fotók/Tamara első napjai alá tettem be pár fotót gyorsan, tudom, hogy nagyok, de most nem volt időm/idegem kicsinyítgetni.

Majd vmikor vissza is olvasok, egyelőre a tükör előtt szörnyülködöm, és várom, hogy felébredjen Tamó, aki 1 körül bezabált a kórházban, és azóta a hordozóban alszik.

üdv
p
penna

sziasztok,

Rókica...
nem konkrétan rád céloztam, tudom, hogy azt Írtam, szóval már nemtom mit Davidről, de ezzel csak arra utaltam,hogy inkább örülj annak, hogy van ilyen férjed!!!ez tök sokat számÍt!

én nem akartam konfrontálódni senkivel, csak én pl. olyan vagyok, hogy ha azt olvasom, más nagyobb szarban van mint én,akkor jobban megbecsülöm magam és mikor rájövök, mások sokkal gázabb helyzetben vannak,mint én, akkor annak,ami eddig lehervasztott,meg ami eddig tragikusnak tűnt,már nem is tulajdonÍtok akkora jelentőséget.
ne értsetek félre,nem más bajának örülök én soha, csak a saját bajomat látom ettől kevésbé nagynak....gondolom nem túl érthető,de nemtom jobban leÍrni.

én nem azt akartam mondani Rókica,hogy jajj de happy vagyok,miközben a baby egész nap üvölt a fülembe, de nincs kedvem újra leÍrni,hogy mit akartam én tegnap az egésszel mondani, ha ennyire félreértettél, sajnálom!
azt is Írtam, hogy akinek nem inge...
tényleg nem rád céloztam,komolyan!ha konkrétan veled van bajom,akkor az egész irományom fölé odaÍrom, hogy Rokica.
na ennyit erről...

Megann!
Nagyon örülök, hogy végre a sikerélményektől feldobódva jössz!
irigy kutya vagyokKép
nagyon ügyes Léna,hogy ekkorákat alszik!
Most vettem a másik homeok helyett Chamomilla vulgaris 15CH-t és ezzel próbálkozom, állÍtólag az alvási nehézségekre és a hasgörcsre egyaránt jó.
na kÍváncsi leszekKép

HariKép
minden reggel-éjjel-napközben várom az smst már, hogy Lili megszületettKép
mostmár tényleg jönnie kell,mert már én jobban izgulok, mint teKép
fúú, az autómmal most szombaton fogok először menniKép és tök be vagyok sz@rva, mert már annyira rég vezettem!!!talán még 23-25hetesen utoljára.lehet, már nem is tudom melyika gáz meg a kuplung...

Zsuzsa,
nekünk a száraz bőrre kikevert patikai krémünk van.a doki biztos tud rá Írni valamit nektek!
vagy parafin olajat használj!azt is kaptunk rá!

fúú,tényleg,holnap reggel kell mennünk a gyerekkórházba,Gyulára a bőrgyógyászhoz, egy hete kaptam holnapra időpontot...jól be lehet táblázba a nő...
megyek a katicás táskávalKép meg Lillussal-csak nehogy valami leprát elkapjon ott...
zsofy

Zsofy Kép

Annyit mondod ezt a katicás táskát hogy a végén én is veszek egyet!!!Kép
Tisztára behergeltél!!!Kép
Mostmár biztos veszek!!!!!!!!!!csakmég nemtom'milyet,de mindjárt jól rákeresek...sammies,ugye ezt írtad,jól emlékszem???
annamami

Penna,
malacos szövegen jót röhögtem!
ha szoptatsz,majd szépen visszamegy a hasadKép
gyönyörű a kicsi lány!!!

Hari,
ja!azt a bunkó asszisztensnőt felrúgtam volna!
na jó...valszeg inkább Megannt hÍvtam volna, mert én csak kussolni tudtam volna a döbbenettől...bunkó bunkó liba!!!biztos egy gyereke sincs!
köcsög!azért mert nincs fölös 10rugó a dokira,attól még a babynek mindene meglesz, sőt, még plussz jók is,mert a 10rugót inkább rá költöd, nem a dokira!
ha 9hónapon át a 10 rugót félreteheted,akkor az már egy jó kis "indulótőke"vagymiKép a babához mire megszületikKép
zsofy

Lányok!Kép

Babák gyönyörűek!!!!KépKépKép
annamami

Annamami,
www.samsonite.com

Lilla képek,
elsősorban LilicsalogatónakKép

Kép
Lillus a nap 80%-banKép
Kép
és amikor épp jó percei vannakKép
zsofy

Jucc73, a gyerekorvos nekünk is csak alkoholt írt fel a köldökre, és nagyon szépen le is esett a csonk pár nap alatt. A hintőport kifejezetten tiltják mostanában!
A TAj szám első számjegye a 8-as a többi a tied, amíg nincs a babának taj száma.
Levegőzés: Mi már 4 napja sétálunk, ebből az első volt csak gázos, a többit végigaludta. Ma is több ,mint 1 órát sétáltunk már! (holnap lesz 3 hetes)

Benianyu, Hari!

Már tényleg nincs sok vissza, szorítok Nektek! Gyors és könnyű szülést kívánok mindkettőtöknek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na, csajok hazaértem a dokitól. Biztos megint én írtam rosszul, de bocsássátok meg nekem, én nem akartam az asszisztensnőt szídni, mert igazából nagyon kedves és aranyos, csak szókimondó és nem akart ő engem bántani, ma is adta a jobbnál jobb tanácsokat, csak hát nekem akkor úgy tűnt, hogy ez sértés is lehetne. De nem rossz ő, csak máshogy látja a dolgokat. De azért köszi, hogy így mellém álltatok.

Teszek fel képet, nem tudom (bocs) ki írta, hogy a Lurdyban van babazsák, de köszönöm. Íme az eredmény:
Kép

Kép

Kép

És a lényeg, amit Zsofytól és Lillától kaptunk!!!:

Kép
közelről a minta:
Kép

És még valami:

A doki megvizsgált, azt mondta 1 újjnyi, úgyhogy megnyitja, mert már sok értelme nincs, hogy bent legyen a baba. És már csinált is valamit. Szóval lehet hogy már ma szülök? Elvileg szombaton be kell mennem a kórházba, ott lesz egy CTG, mert nála ugye hétvégén nincs rendelés. De azóta vérezgetek, görcsölgetek. Elmentem a Lurdyba, és képzeljétek megettem egy bazi nagy Mekis menüt, mert nem mertem elindulni haza, mivel már a gatyóm is át volt ázva kicsit mire odaértem. Hát most nem kímélem magam, megyek mozogni egy kicsit, aztán megint egy jó forró fürdő, hátha ma már tényleg lesz eredménye. Nem is reméltem, hogy bármi fejlemény lesz. De most megint bennem van a kisördökKép

Hari

Kép
Kép
hari

Húúúúúú HariKép
Ez bazira izgalmas!!!!!KépKépKép
Szorítok nagyon!!!!
SZÜLIKÉLJÉL SZÉPEN!!!!KépKépKép

naaaaa és nem tudom megnyitni a képeidet!!!!Képmiért????Kép

Zsofy Kép

KösziKép
annamami

Annamami,
pontosabban: http://www.samsonite.com/de/local_product_display.jsp;jsessionid=ETQ5UGGQN2Y23OJ0YPNR2ZQ?product=D66*044

Lilla képKép)
ha még nem unjátokKép
bocs, nincs kicsinyÍtős programom ezen a tragacs laptopon, ezért ilyen nagyok
Kép
Lilla vadászikKépKép
Lilla támad a zümivelKépKépbukósisakban-
atomantiKépKép
zsofy

Zsófy!Kép
Nagyon édes LillaKép

Majd hamarosan teszek én is fel újabb képeketKép

mindjártKép

Mea
mea

fúúúKépKép

HARI!!!
kész vagyok,tökre izgulok!drukkdrukkdrukk!!!
de ha a magzatvized folyik,nehogy vÍzbe ülj!!!tudod, fertőzésveszély!
énisénis akarok enni! de én burger kingest!
Hari,tökjókat vettél!!!cicásKép
én is keresek mostanában overallt lillusnak,vagy ilyen meleg bundás zsákot, csak overallból azt mondta az eladó,74est vegyek, az meg nincsen sehol itt, biztos megvették...

hát a KG-on én is szoktam aszalni...
én meleg,hosszú ujjú bodykat akartam venni, egy 62 vagy 68-as se volt!!!aztán visszamentem aznap,amelyikre mondták, és aznap 1-1et találtam mindkettőből...n mindegy, már vettem pár prince oliver-t neki..tök aranyosak ezek a prince oliver bodyk, a mintáikKép

HARI!
mi a helyzet?Görcsök? babó buksija látszikKép?
zsofy

oké
Mea,
várom!!!szeretek LÍviát nézegetni!!!
aztán majd csinálunk közös Lilla&LÍvia képet?
ha jövünk!
zsofy

Íme a mai kép Líviről mikor nem aludt megint 3 órán át:

Kép

Mea
mea

Ilyet is tud ám: KépKépKép

Kép

Mea
mea

Vrucsincá Ildi!
Hol vagy?
Olis képeket is ide gyorsan!!!
Meg
Nemes Kornélosat
és
Dudukly Pálmásat is!

Hol vagytok?
zsofy

Kemény ez a kép a sírósKépKépKép
Mondjuk akkor nem nevetünk rajta sohaKép
Elég keméynen rá tud zendíteniKép

És még egy a járókában ahol ma 3 órán át elvolt de aludni, na azt nem akart az én drága 1 hónaposkámKép

Kép

Egyébként mi is megkezdtük a hasfájós korszakotKép
minen evés után szenved szegénykénkKép
Teganp este fürcsi után 2 órán át sírt és utána megetettük és 11-től aludt hajnali 5-ig!!!Kép
ennek mi örültünkKép

Mea
mea

Mea,
mégméég!
NNA, itt a sÍróson hasonlÍtanak LillávalKépKépKép
Mindkét baby olyankor egy naaagy szájKép
mesélj már, miket csináltok?
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: