A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Hú, tényleg nem akarok itt okoskodni, végülis nem vagyok nőgyógy :-) A "tojásfehérje" az a nyúlós, áttetszőbb méhnyakváladék, ami a termékeny napokon válik ilyenné a fent említett okokból:-). (sajnos nekem nincsen) Elvileg nagyjából egybe kéne esnie a többi fogamzóképességre utaló dologgal... De nem szeretnék senkit megvezetni:-)

Egyébként tegnapra vártam, hogy megjön úgy igazán, de még mindig csak csöpög, a hasamban meg érzem a nyomást...

Disznóság a természettől, hogy a "meg akar jönni" és a teherbeesés tünetei ennyire hasonlóak... Nem???:-)

És ez a pecsételés is elég bosszantó...

Betti, örülök, hogy azért te is azt mondod, hogy nem kell még aggódni az idő miatt, jó mástól is hallani :-) Néha még igazán gyereknek érzem magam én is :-)))))))))

angel37

Lányok!

Úgy látszik, hogy "divat" lett a barnázás! Csak tudnánk,hogy mi az oka?

Betti
betti73

Angel!

Én is tegnapra vártam, hogy megjöjjön úgy igazán, de csak a pecsételés van/volt. Hasam nekem nem fáj. Hányadik napon vagy?

Nekem még pár éve eszembe sem jutott, hogy gyereket szeretnék, mert én is gyereknek éreztem magam. Sokszor még most is. Kép

Betti
betti73

Ja, ez a hülye barnázás/pecsételés/csöpögés, vagy hívjuk bárhogy. Valaki már írta asszem ebben a topicban, hogy sárgatest gyengeség lehet az oka az ilyesminek, ezt már hallottam én is. Háromhavonta járok a dokimhoz, és mindig megkérdezem, hogy nem baj-e ez a csöpögés, és ő mindannyiszor azt mondja, hogy nem, ha egyébként rendszeres. Csak tudja...:-) Azt speciel nem kérdeztem még tőle, hogy mitől lehet, nekem annyi elég volt, hogy nem gond. Rosszul is lennék, ha felsorolna néhány lehetséges okot, én azonnal magaménak érezném mindet:-)

Betti, 27. napon vagyok, hőmérés szerinti pé+14 nap lett volna tegnap, ezért gondoltam, meg úgyis éreztem (a múltkor bejött a papírforma) A hasam nekem sem fáj, nem fájás ez, hanem olyan nyomásszerű valami, amit a megjövéskor szoktam érezni. Hogy terhességnél mit kellene éreznem, azt sajnos nem tudom...

És ha a baba összejön, akkor szépen lassan felnövünk hozzá :-) Na semmi túlkomolykodás, csak amennyire kell :-))) Mielőtt megismertem volna a páromat, nekem se jutott eszembe a gyerek téma, csak annyiban, hogy majd egyszer... És persze azt hittem, hogy akkor majd jön is azonnal. Hát kopp :-) Bár az utóbbi időszak alapján sejthettem volna, nem lesz az annyira egyszerű...

Na, kisregény vége :-)

angel37

Üdv Mindenkinek!

Tegnap délután minden kétséget kizáróan megtámadtak a vörösök, mára visszazuttyant a hőm is.

Nálatok mi a helyzet? Biztató hírek?

angel37

Jó reggelt Betti!

Szóval felteszem a görbém. szerintem érdekes. ma vagyok a 16. cn-om se le se fel, de a a 13. a 14. és a 15. cn-om volt tojásfehérje. lecsekkolnád?kiváncsi vagyok a véleményedre. lehet nem volt most peteérésem?pedig ittam a cickateát.
<!--attachment: ciklus2-259008.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*13.8*g%f6rbe+*ciklus2%2exls --><center><pre>
Képgörbe
ciklus2.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->
juj

Sziasztok!

Angel!

Sajnálom. Én is úgy képzeltem,hogy majd azonnal jön a gyerek, ha akarom, persze nem. Nálam még semmi, a hőm még fent, a 31. napon vagyok (sosem voltam még a 31. napon Kép )Meglátod, jönni fog a baba!

Juj!

Megnéztem, eléggé lapos a görbéd, még rágcsálom egy kicsit. Kép

Betti
betti73

Betti!

mi az hogy lapos!jajajajaj!a múlt hónapban annyira jó volt!Kép
juj

Juj!

A 8. napon volt egy leesésed, aztán a 9. napra felment, aztán kicsit csökkent, de nem nagyon. Kicsit bezavar nekem a tojásfehérje is. Várd ki a hónap végét, akciózzatok minél többet. Érdemes majd összehasonlítani a korábbi görbéiddel.

Betti
betti73

Betti!

köszönöm. nagyon drága vagy Kép
én sem értem. majd megpróbálunk! Kép
egyébként Te?remélem jól állsz!
juj

Juj!

Még magas a hőm, egyelőre nem tudom,hogy mi van.

Betti
betti73

Juj,
ha nem haragszol meglestem én is táblázatodat... Kicsit tényleg túl egyenletesnek látszik. De a tojásfehérje mindenképp jó jel!!! :-) Hány napos szokott lenni a ciklusod?

Betti,
már "csak" kilenc nap és tesztelhetsz :-), bár én nem tudom kibírnám-e addig :-) hány napos késés most már ez?

angel37

Angel!

2-3 napos a késés most már. Éppen nem pöttyözöm, nem tudom, hogy meddig lesz ez így.

Betti
betti73

Angel!

semmi gond!általában 29-30 napos a ciklusom és a 24.-25 cn-on kezdi a pöttyözést. szüval én sem értem!A múlt hónapban szép esés és emelkedés volt!
juj

Sziasztok!

Juj!
Én is megnéztem a görbéd, hát tényleg lapos,de még emelkedhet. Nekem a 19. napon emelkedett addig ugyanilyen lapos volt.
Amúgy milyen hőmérőt használtok?
Mert i hónapon keresztül digitális és régi hőmérővel is mérte, a digitális szerint nem volt, a hagyományos szerint volt peteérés.

Angel!
Hát ez elég rossz hír! De ebben is van valami jó, legalább megjön, nem gyógyszerrel kell előcsalogatni. Igy van remény következő hónapban.

Betti!
A te eredményed nagyon bíztató! Szórítok érted! (remélem már értetek!)
manó11

Szia Manó!

köszi hogy megnézted, csak azt nem értem ha emelkedik később esetleg, akkor miért volt 3 nappal előtte tojásfehérje!!!????nem értem magamat!

Betti!
remnykedjünk hogy van egy pocaklakód!!!! Kép
juj

Juj
Nekem ugyanígy volt az előző ciklusban, 5 nappal a hő emelkedése előtt volt tojásfehérje.
manó11

most akkor ez mit jelent? és hány napos a ciklusod?
juj

Igazából nem tudom mit jelenthet. Remélem semmi rossz!
31 és 35 nap között változik. A legtöbb eddig 41 nap volt. Az orvos nem tudta megmondani miért, pedig 2 uh-on voltam.
manó11

Manó,
igaz, úgy néz ki hormonális gondjaim nincsenek:-)És tényleg jó hogy a "megjön" és "elmúlt" után kb. egy héttel már újra lehet próbálkozni!!! :-))) Szar lenne, ha ez évente v. félévente egyszer lenne esélyes... Neked egyébként nem rendszeres? Kell gyógyszerezned? Az nem jó:-(, de biztos segít!:-)

Betti,
2-3 nap a késés? V.hogy azt hittem már több. Eltökélten csak a 40. napon tesztelsz?:-) Tudom, persze, megértelek...:-) De ha más gyanús jel is lenne én megejteném egy hét késés után mindenképp... Vagy ahogy ismerem magam, hirtelen ötlettől vezérelve bepattannék egy gyógyszertárba :-)

Juj,
A 29-30 nap teljesen OK, ha abból számolsz vissza 14-et, akkor 15-16. napon van ált. pé; a 13-15. napi tojásfehérje elvileg a helyén van... csak hát az ember (lánya) előtt álló ciklus mindig tartogathat meglepetést...

angel37

Angel!

Nem több, csak nekem sosem késett még. Általában 28 napra megjön, legalábbis azóta, hogy nem szedek gyógyszert. Lehet, hogy túlzás a 40. nap, de legalább 5 nap késést megvárok.

Betti
betti73

Angel
Nem kell szednem gyógyszert, de nem rendszeres. Legalább a hőmérőzés ad valami támpontot.
manó11

Betti,
akkor ez a 2-3 nap késés is nagyon biztató :-)))vannak más jelek is? hú, de izgi...

Manó,
hát ez kissé nehezíti akkor az időzítést :-(, próbálkozzatok minél többször :-)))))

angel37

A cicim most eléggé fáj, tegnap nem fájt, de előtte napokig igen. Másként fáj, mint egyébként szokott. Belül, alul, nem is tudom leírni hogyan. Sokszor, mintha késsel szurkálnák. Igazából engem a pöttyözés aggaszt nagyon. Emiatt nem gondolom, hogy pozitívat tesztelnék.

Betti
betti73

Betti!!!

KépKépKép hátha KépKépKép
juj

Sziasztok!Nekem sajna lement a höm 36.5-re,délután meg is jött.Képzeljétek nem voltam letörve ugy,mint eddig (nem sirtam).Új hónap ,új remények,hömérö nélkül.A teát azért néha iszom majd mert szerintem használt,pontossan megjött,és a barnázás eddig is szokott lenni.Megprobálok új ember lenni,tele boldogságal,és kevesebbet,fogok "idegeskedni,ami remélem sikerül is"!Csajok küldöm a drukkjaimat!!!Betti fejlemény???
Vendég

Keditke!

Sajnálom! Kép Fel a fejjel, tudod, új hónap, új remények! Kép KépLegalább most rövidebb lett a ciklusod.

Betti
betti73

Jó reggelt Mindenkinek!

Betti,
a cicifájás is biztató (bár sajnos arra is utalhat, hogy meg akar jönni) A pöttyözés meg hátha a beágyazodás...:-))) Én már biztos nem bírnám, hogy ne nézzek egy tesztet, és ha jól számolom az 5 nap késés már hipp-hopp megvan :-))

Keditke,
sajnálom én is :-( Előre a következő hónapra!:-))
Nálam is most indult az új ciklus, új próbálkozásokkal :-))) Igyad a cickát, mert jó mindenféle női nyavalya megelőzésére is. A m.helyi gondokat meg próbáld meg lesz.rni :-) Fontosabb a család :-)

angel37

Angel!

Még "versenyben" vagyok! Kép 32. nap és éppen felment a hőm 37 fölé. Nem tudom, hogy mi van. A cicim már 10 napja fáj, ami eléggé idegesítő!

Betti
betti73

Betti, ez annyira úgy néz ki :-))))) A cici az meg már csak ilyen, és ha "versenyben" maradsz, akkor ez csak fokozódni fog...

angel37

Angel!

HOlnap reggel tesztelek egyet, de szerintem ez csak sima késés és semmi más. Wc papíros pöttyözés még előfordul. Lehet, hogy később volt peteérésem, mint gondoltam. Nem tudom.

Betti
betti73

Sziasztok!

Betti!
Ez nagyon jó hír! Én már látom is azt a két csíkocskát!

Amúgy az én hőm így menszi után 1 nappal is 37. Nem értem! Ilyenkor már rég 36.4 szokott lenni. (az én hőm is együttérzésből fenn marad a tieddel:-)))
manó11

Sziasztok lányok!
Olvasgattalak titeket, én is ittam a cickafark teát, női bajokra jó, de úgy hallottam, a ciklus 2. felében már nem szabad inni, mert ha megfoganna a baba, gond lehet a teával.Utána kéne nézni ennek.
Bogi
dbogica

Igen ez már szóba került a másik topikunkban. PÉ-ig isszuk.

A tudományos háttérmagyarázatot nem tudom hozzá.

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!Látszik,hogy hétvége van sehol senki(a másik topic is kihallt)Kép
Sajna ma is dolgoztam 12-ig Kép,de majd hétfön jövök legközelebb (délután).Mindenkinek küldöm a drukkjaimat+++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++!!!Kép
Ja a 4.napon vagyok és meglepö modon még mindig "beteg"vagyok,eddig 3 napig tartott,IMÁDOM A CICKÁT!!!!!!!Pusz!!
Vendég

Sziasztok Lányok!
Hőmérőzéssel kapcsolatban lenne kérdésem, na meg rátok találva megkérdezném: Betti:csináltál tesztet? Sziasztok!
tsgigi

Tsgigi!

Nem volt teszt, közben megjött, sőt már túl is vagyok rajta. Kép Nyugodtan kérdezz, bár én már nem mérek, mert agyamra ment a hőmérőzés. Kép

Betti
betti73

haliho!

na feladtam, maármint a hőmérőzést... rájöttem nem ettől esek teherbe és nem is könnyített semmit...
mindig utólag jöttem rá hogy amit peteérésnek gondolok az nem az...
szóval lehet hogy igaz, hogy a gyerek majd akkor jön ha ő akar...
jók legyetek

katyerina

Szia Kat!
Képzeld én már letettem a höméröt,viszont elmentem a dokihoz,és azt mondta 2 hónapig hömérözzek utánna menjek vissza hozzá megnézi ,hogy van-e pém.Jó mi?!Semilyen kivizsgálást nem csinál addig!Hol tartasz most?Én a 30.nap ,kiváncsi leszek,de szerintem ez a hónap se jött össze,amilyen szerencsés vagyok!!KépNa pusz!!
Vendég

Hi Editke!

nekem par nap es meg kell jonnie, de most nem tudom mi van, mert a naszút alatt késett 5 napot, de sajna nem lett semmi. Beszéltünk a dokival is, azt mondta hogy ő tavaszra ajánlana egy teljes kivizsgálást, mert az is fölösleges stressz... inkább nyugodjak meg, és próbálkozzunk próbáljuk elcsípni az LH csúcsot...
ja és azt is mondta hogy Mo-n az egészséges párok 50%-nak nem jön össze egy éven belül gyógyszer után. és ő is szivesen megnézi a görbém Kép
de most valahogy nem érzem hogy olyan görcsösen akarnam, mintha bevettem volna a leszarom tablettát.
A PG/53-al is csak idegesítettem magam...
ugyhogy maradok a babymarknal(szerintem a leg tutibb) kiváncsi vagyok az LH csúcsra, meg hozzászoktam hogy mérek valamit.
Fizetéskor felvásárolom az összes Babymarkot a rosmann-ban, mert a multkor is elfogyott mire mentem a gyógyszertárban meg nekem kellett elmagyaráznom mi is az.
na mind1 baba az most se lesz. Kép
pusz

katyerina

Katyerina!

Már egy hónapja nem hőmérőzök én sem. Csak annyit tudok, hogy háynadik napon vagyok, de fogalmam sincs, hogy volt-e pé-m és hogy mikor voltunk együtt. Kép Ez most nagyon jó. Majd lesz baba, amikor lesz. Kép

Betti
betti73

Csajok!Örülök ,hogy ti sem görcsöltök a "dolgon",de olyan lehangolt vagyok,minden nemsikerült hónap utánKép.Annyi,hogy nem borulok ki,de a szivem mélyén nagyon fáj!Én se szivessen hömérözök majd,de orvosi utasitásra csinálom.
Kat! Én ilyenekre nem költök:"babymark".
Majd a vizsgálatbol ugyis kiderül,ha van valami oka amiért nem sikerül 14 hónapja,bármi lehet pl:hormon zavar is épp elég ahoz.Na mindenkinek jó hétvégét!!!Puszika!Sziasztok!!
Vendég

Sziasztok!
Lehet, hogy 36,8. 35,8. 36,01. a menzi első napjaiban .KEZDÕ VAGYOK KÉRLEK ÍRJATOK H HOGYAN VAN EZ A HÕMÉRÕSDI.
mikor kell csinálni h baba legyen , miből tudom h van e pé-m?
puszi
hukmuk

Hukmuk!

hőmérőzni a cilus első napjától kell,mindig ugyanabban az időben,közvetlenül ébredés után,még az ágyban.lehetőleg belső hőt mérj,vagy száj,de állítólagg jobb hüvelyben.Mindig ugyanannyi ideig kell mérni,ez 10 perc.
Mindig írd fel és csinálj egy grafikont.
Peteérés:a peteérés előtti nap a hő hirtelen lezuhan néhány tized fokot(ezt grafikonon jól lehet látni),majd a következő napon megemelkedik 37 fok körülire.Ez addig marad így,amíg a következő menstruáció meg nem kezdődik,illetve mensi előtt 1-2 nappal már leeeshet a hőd,ez arra utal,hogy meg fog jönni.Ha marad fent,akkor nagy valószínűséggel baba van a dologbanKép.De mellé szt érdemes alkalmazni vmilyen ovulációs tesztet,vagy figyelni a méhnyaki nyákot is...

Üdv,Anyapoc

anyapoc

Köszi
Szerinted ebben az időben elfogadhazó értékek?
akkor kell együtt lennünk mikor leesik?
Köszi
puszka
hukmuk

Kat!Mi van veled?
Én a 3,napon vagyok ,pár nap és megint hömérözök!!

Szia Anyapoc!Mi van veled régen irtál!Azt hittem elfelejtetted már ezt a topicotKép!Nálam a helyzet változatlan. 2 hónap mulva megyek a görbéimmel a dokihoz,"amugy már rég abbahagytam csak orvossi utasitásra kell mérnem" és megnézi h van-e pém!!
Most csak ennyit irok ,majd ha lesz valami változás akor ugyis jelentkezem.Szia!!!Puszika!!
Vendég

Sziasztok!

HukmukKép

Az első kérdésedet nem értemKép...Általában kérded,hogy mik a jó értékek?Mindenkinél más.Kinek milyen az alaphője...A lényeg,hogy legyen esés és utána növekedés.Mindjárt megpróbálok neked ide feltenni egy görbét,ott látni fogod.
Az ovuláció akkor van,amikor megugrik a hő.A kilökődő petesejt kb 20 óráig megtermékenyíthető.Mivel viszont a spermiumok 72 óráig is életképesek,ezért az ovuláció előtt és után is 1-2 nap még esélyes.Érdemes kipróbálni a 2 naponta akciózást,met akkor nagy eséllyel nem csútszok le róla.Kép
De ha működik a mérés és leesik a hőd,akkor érdemes egy akciót végrehajtani,aztán én 2 napmúlva tennék mégegy kísérletetKép...
Azon meg ne lepődj meg,ha nem pont középidőben fogja mutatni a peteérést,mert egyáltalán nem biztos,hogy akkor vanKép.

EditkeKép

SziaKép...de ,vagyok én,csak ma pontosan 6 hete már babázok,mert aug. 23-án megszületett pici lányunk,VillőKép.Azóta kicsit kevesebb időm van olvasgatni,de szoktam követni,hogy mi van veledKép...Hát ha a doki sem tud egyenlőre jobbat,akkor csak méregess szorgalmassan,hátha ő okosabb leszKép.Párodat megvizsgálták már,vagy nem tudtad rávenni???
Szorítok!!!!Kép

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!
Anyapoc:Grat. a babához!
Úgy látom ebben a hőmérős dologban nagyon kiismered magad.Én már nem nagyon.Azt szeretném megkérdezni tőled,mit gondolsz az én esetemről:Vérzés után 1 hétig kb.36c volt a hőm,majd újabb hétig 36,4,most 3 napja 36,9C.Első 2 nap,mikor felugrott volt némi pecsételő vérzésem.Szerinted akkor ez most ovuláció volt,vagy vmi hormonzavar?
Egyébként extra hosszú ciklusaim vannak,úgy 34 naposak átlagban.Hőmérőzöm régóta,de ennyire egyenletes hőim még sose voltak,no meg vérzésem sem.Az akkor szokott jelentkezni,mikor leesik a hőm.Szerinted,most hogy van ez?
Köszi előre is!
Kriszti

KépKép

KépKép
okr

Anyapoc!
A páromnak még nem kell kivizsgálás,elöször a görbémet megvizsgálja aztán utánna kiderül ,hogy mi a helyzet van-e egyántalán pém,utánna okosabak leszünk..Gratulla a babádhozKép
Kérümk képet!!Vagy a topicba v mailbe ,de mindenképpen küldjél majd a lányodrólKépJaj de örülök nekted ,ez most hányadik babod? 2.?

Kép
Vendég

Anyapoc! Gratulálok, ha kicsit megkésve is! Nagyon sok boldogságot kívánok nektek.

Ha már úgyis a hőmérős topicban vagyunk felrakom neked a görbémet. Segítséget kérnék. A Fertility szerint 14 napon volt a PÉ, de a legalacsonyabb hőérték sokkal előbb volt. 10 cn körül. Nem akkor van a PÉ amikor a legalacsonyabb? Nem értem én már ezt az egészet. Ráadásul 13 napon leálltunk. Akkor lekéstük a PÉ-t vagy nem?

<!--attachment: n_vtelen_5-272586.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*174.3**n%e9vtelen_5%2ejpg --><center><pre>
Kép
névtelen_5.jpg (174.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
kamilla306

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: