A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

MegannKép,
Úgy sajnálom, hogy ennyire kivagy....KépKépKép
Biztos vagyok benne, hogy mindent megpróbáltál legjobb tudásod szerint... Hogy ilyen szerencsétlenül állnak a dolgok, talán nem rajtad múlik már. És biztos jó szar lehet, de ez még mindig nem a világ vége. Nem igaz??? Nem szabad (bár nehéz) tragédiaként felfogni...
Csak arra gondolj, hogy Léna egészséges, szépen fejlődik és minden rendben vele.

Tanácsot nem tudok adni, de a helyedben megpróbálnék kikapcsolni egy kicsit. Ha nem erre koncentrálsz, talán javul a helyzet...

Valszeg nem leszek szimpatikus a véleményemmel, de szerintem az örökös homeos bogyózás, és teázás nem segít egy idő után, hanem árt, de ne kövezzetek meg ezért...
Az ember esze folyton ezen jár, még két szopi között is, persze, hogy nem megy magától úgy, ahogy kéne...

Kati
(egy ősanya, aki nem szed semmit, csak szoptatKépKépKép)
Vendég

na, Lilla ma sem túl nyugis...
Képitt pont nem sÍr.

Kata,
köszi szépen!
megkérdezem a gyógyszertárban,ha egyszer eljutok...

megann,
2,5 liternél többet ne igyál, a humana tanácsadó szerint
zsofy

Nem tudom lekicsinyíteni a Jucc bébijéről készült fotókatKép
InfranView-em van, megtaláltam a megfelelő menüpontot, 3x is megcsináltam, de mire mindent becsukok, tölteném fel, megint óriási a képKép

8-10 perceseim vannak 1-2 órája, kezdek reménykedni, hogy holnapra baba lehet belőle...kopp-kopp.

üdv
p 40+4
penna

Penna!Kép

KépKép Hajrá!, megy a drukk!KépKép Énisénis szeretnék!Kép

Ayse, Hari, Benianyu mi is húzzunk bele!Kép

Zsóf
39+2

Kép
Kép
göndörzsóf

én csak humana szopis teát iszom, ha eszembe jut, meg fejtem,mikor lecsökkent a mennyisége a tejcsimnek. nem tudom, mikor idegeskedtem,akkor kezdett a tejem is elmenni.
szerintem sem kell ezen ennyire görcsölni,mert akkor van a gáz.
én naiv lehetek,biztos,de nem is gndoltam arra, hogy nem lesz tejem. biztonság kedvéért megvettem a cumisüvegeket azért, de én mikortól Lilla velem volt,mindÍg mellre tettem, akkor is, mikor még be se lövellt a tejem, gondoltam, az van a cicimben, ami neki kell.és volt is,meg van is.
De ha nem lenne,
és MEGANN,ezt neked üzenem,
akkor a tápszertől lenne szép egészséges,
mert hidd el, nem csak az számÍt, mit eszik, hanem leginkább az, hogy te nagyon szereted,szeretettel táplálod, neki táplálóbb a te gyengédségen,szereteted,gondoskodásod bármilyen fúlos tejcsinél!!!
zsofy

Hajra Penna , meg ma is lehet!!
nekunk felmerult, hogy lehet hogy csaszr lesz, de a kovetkezo labor utan mondanak csak biztosat. mar ha azt megvarja a baba. alacsony a PLT ertek. Valakinek van tapasztalata? Nekem 99 es 150-tol jo. Es 100 alatt csaszar..
huu, nem tudom mert irtam ilyen tavirati stilusban Kép
ppanna
38+2

Kép

Kép
ppanna

penna,
tedd fel a babanetes albumunkba!!!
név: album
jelszó:topic
Album cÍme:2005.őszi babások babái asszem
és persze drukkkk!!!
zsofy

Kati,
Én nem kövezlek meg, sőt egyet értek veled Megannak szóló véleményed tekintetében. Szerintem is egy kicsit kéne lazítani, nem görcsölni, javulni fog a helyzet. Vagy abba az irányba, hogy Megann elfogadja, hogy kell egy kis tápszer kiegészítés, de ennél nagyobb bajuk sose legyen. Vagy akár abba az irányba, hogy a nem-idegeskedéstől újra több tej fog termelődni.

Megann,
Te tényleg mindent megtettél/megteszel! Ne edd magad! Pihenj, ha tudsz és próbálj ne idegeskedni. Zsófy olyan jól leírta, hogy a gyengédséged és a szereteted fontosabb minden anyatejnél!!!
Lehet, hogy könnyű dumálni, de én csak azt szeretném, ha nem lennél kétségbe esve.

Penna,
Nagyon izgalmas!!! Drukkolok!!! Hátha kibújik végre a pocaklakód!!!

Zsóf,
Te hogy vagy? Van valami jel?
Ayse nem jelentkezett délután óta. Talán már szül??? Majd kiderül...

Hari,
Hol vagy?

Benianyu
39

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Sajna ma megint nem érek rá, mert nemrég jöttünk haza és gyors fürcsi, kaja volt.
Most van még pakolni valónk.
elvileg holnap már semmi melónk és utunk sincsKép

Addig is teszek fel 2 képet Erhardról, hogy már milyen nagyra nőttKép

Puszi!
Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
Kép Kép

Kép
angelani

épp most próbálom először, hogy a megetetett tisztába tett, épp nem hasgörcsölő,jó hőmérsékleten levő Lillababát hagyom sÍrni, mert a dokinő meg páran azt mondtákKépKépKépKépKépKép szerintetek is ezt kell tennem?
Most elhallgatott..de újrakezdi. ha kiveszem, tényleg elkényeztetem?
mégis meddig hagyjam? most megint csöndben van. itt van velem 1 szobában a kiságyban, nem lát, de szerintem tudja, hogy itt vagyok. vagy ez lehetetlen?
most csendben lett...jahajj, nem könnyű ez a babázás sokszorKép annyira sajnálom,ha sÍr, de már majdnem 2 hónapos és bele kell szoknia a saját kiságyába nem?
kb. 20szor altattam el már és tettem bele, de magától kéne elaludnia benne nem?
csak olyan rossz anyának érzem magam, amiért nem veszem fel, ha sÍrKép

MI A HELYES???

Kép itt épp felébred megint...

ELALUDT!!! és nem is haltunk bele!
KÍváncsi vagyok, meddig alszik most Így!

Fúúúú,
tök izgi, PENNA szülni fog!!!
én annyira együtt izgulok azokkal akik szülnek, már nem is tartom rossz élménynek a szülésemet, mióta mások történeteit is olvastamKép
olyan jó, hogy nem létezik 2 egyforma!Kép
zsofy

épp most próbálom először, hogy a megetetett tisztába tett, épp nem hasgörcsölő,jó hőmérsékleten levő Lillababát hagyom sÍrni, mert a dokinő meg páran azt mondtákKépKépKépKépKépKép szerintetek is ezt kell tennem?
Most elhallgatott..de újrakezdi. ha kiveszem, tényleg elkényeztetem?
mégis meddig hagyjam? most megint csöndben van. itt van velem 1 szobában a kiságyban, nem lát, de szerintem tudja, hogy itt vagyok. vagy ez lehetetlen?
most csendben lett...jahajj, nem könnyű ez a babázás sokszorKép annyira sajnálom,ha sÍr, de már majdnem 2 hónapos és bele kell szoknia a saját kiságyába nem?
kb. 20szor altattam el már és tettem bele, de magától kéne elaludnia benne nem?
csak olyan rossz anyának érzem magam, amiért nem veszem fel, ha sÍrKép

MI A HELYES???

itt épp felébred megint...

ELALUDT!!! és nem is haltunk bele!
KÍváncsi vagyok, meddig alszik most Így!

Fúúúú,
tök izgi, PENNA szülni fog!!!
én annyira együtt izgulok azokkal akik szülnek, már nem is tartom rossz élménynek a szülésemet, mióta mások történeteit is olvastamKép
olyan jó, hogy nem létezik 2 egyforma!Kép
zsofy

ááá,
Angelani,
szuper, babás képek!!!
Milyen szép hosszú baba ez az ErhardKép!
Lilla kis töpszliKép
53 centis,
elvileg nőtt, mert a kórházban hülyén mérték le születésekor, szerintem kb. 51cencivel születhetett csak, nem 53-mal.

kakukk!
Merre vagytok?
mindenki dolgozgat?
nemáKép velem is legyen valaki, mert...csak

Kép
itt van Lilla a mázsánKép
megint felsÍrt
valakiiiii!!! tanácsolja meg ,hogyan kell ezt a kiságybaszoktatást!????
zsofy

Sziasztok!

Bocs hogy belekoty, a 2006 márciusiaktól vagyok.

Zsófy, az én fiam, semmi mást nem csinált 8 hétig, csak üvöltött, így mélyen együtt érzek veled. 8 hét után olyannyira mérges voltam rá, hogy féltem attól hogy bántani fogom. Így inkább letettem a kiságyba, és rácsuktam az ajtót. Egy órát sírt és elaludt. és 6 órát aludt egyfolytában. Másnap már csak 10 percet sírt, és képzeld 12!!!! órát aludt egyhuzamban. El tudod képzelni mit éreztem reggel, amikor 10 órakkor magamtól ébredtem, és megnéztem mennyi az idő??? Esküszöm senkinek nem kívánom azt a pár másodpercet, amíg meg nem győződtem róla, hogy él.... de azóta is teljesen magától alszik el (jó ma már van néha hiszti) és 10-12 órát alszik. Azóta nappal nem is igen alszik, egy éves koráig még aludt du 1-2 órát de azóta nem. Szóval lehet hogy rosszul csináltam, de akkor úgy éreztem ezt kell tennem, és bejött.

Megann! Nekem sem volt tejem, az első perctől kezdve nem volt neki elég, pedig én úgy érzem mindent megpróbáltam. Nálunk még anyukám is szoptatta, mert abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy fél év különbséggel szültünk, de nem ment, így tápszer lett belőle. Nem mondom hogy nem éreztem lelkiismeretfurdalást, de sokkal kisebbet, mint akkor amikor éhezett a kisfiam, mert csökönyös szamás voltam. Én a hozzátápit sem úgy csináltam mint ahogy a nagykönyvben meg van írva (de ez már egy másik történet) mégis makk egészséges 2 éves kisfiam van, akinek az értelmi szintje és ügyessége meghaladja a 3 évesekét. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ne keseredj el!

Bocs még egyszer hogy belevau-vauKép

Zsu

16+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Pont visszanéztemKép

Zsófy!
Erhard 51cm-el született.
Most mértük meg a párommal fürdés után.
Majdnem 53cm. Szerintem október 6-ra pont eléri az 53cm-t, így a "nagykönyv" szerint fejlődikKép Azt mondják, hogy átlagosan 2cm-t nőnek havonta.
De tényleg nagynak tűnik ezen a képenKép
Most 3300g és 52,5cmKép

Lilla Naggggyon ÉdesKép
Lassan lelóg a mérlegrőlKép
Érdekes, hogy milyen kicsi "tálca" van rajta/hozzá. Mi van ha 60cm-el születik egy baba?
Lelóg a feje és a lába?
Vagy csak a képen tűnik rövidnek?
Na a mi hálós sz@r mérlegünk sem jobb!
Nem kritizálni akarom a mérlegeteket. Csak a gyártótKép
Pedig nem olcsó!

Erhard elkényeztetett legényke!
Első 2-3 nap még bírta a kiságyat, de most már nem hajlandó akárhogyan elaludni.
Az apjánál mindig megnyugszik vagy a cicinKép
De már rafkós a pasasKép
Szerintem a Babák sokkal okosabbak, mint azt bárki gondolná.
Most elaludt az apjánál és a kiságyban van.
De éjjelre nem tudom már betenniKép
Amint sötét lesz és csend, rögtön reklamál.
Más gyereke mellett meg sem lehet mukkanni, a Fiúnk meg még a porszívóra sem kel fel.
De jó a füle, mert néha megijed a hirtelen hangokra, ha fent van akkor is.

Na megyek, egy kicsit pihenek az éjjeli szopi előttKép

Puszi Mindenkinek!
Jó Éjt!
Angelani

Kép
angelani

Lányok, köszi, most akkor próbálkozomKép megint sÍrKép
megfürdök, mivel sÍr és hallom, legalább tudom,hogy él,és nem éri a hirtelen csecsemőhalál szindróma amÍg én fürdök...

Zsuzsófi,
köszi, hogy átnéztél és törődsz a problémámmalKép
nem semmi amit Írsz és tökjó ez, hogy anyukáddal ilyen kis időkülönbséggel szültetek!Kép
tökjó lehet!
gyere máskor is ide az őszibe isKép
zsofy

Zsófy, jövök, mert olyan jó nézni ezeket a pöttömöketKép Emlékszem hogy elszaladt ez az időKép A fiam fél évesen már állt, le se sz@art, nem lehetett már babusgatniKép Szóval jól használjátok kiKép

Nézegetlek benneteket amíg meg nem szülök, és nem babusgathatok én isKép

Az hogy anyuval majdnem együtt szültünk az nagyon jó volt, amíg együtt laktunk, és úgy nőttek a gyerekek mint két testvér. De most hogy elköltöztek, elég nehéz mindkét kicsivelKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófy!Kép

Annyira édes Lilla a mérlegen!
Szerintem is egyszer-kétszer talán sír, de aztán megszokja az ágyikóját. Tudom, hogy nehéz, de magadban kell eldöntened, mit szeretnél. Ha azt, hogy egyedül el tudjon aludni a kiságyában, egyszer- kétszer sírni fog, de te néha bemész hozzá, vagy eleve ott vagy, megpuszilod, beszélsz hozzá, aztán megnyugszik, mégha nem is veszed ki. Persze ha úgy gondolod, hogy szüksége van a közelségedre, esetleg fáradt vagy éjszakánként felkelni szoptatni, akkor kényelmesebb vele aludnod. De akkor számolj azzal, hogy később nagyon nehéz lesz a váltás.

Benianyu!Kép

Sajnos egész nap fájt a fejem, de ennek vszg. semmi köze a szüléshez. Kép Semmi jel, de abban bízom, hogy Gergőnél se volt, aztán egyik hajnalban elfolyt a magzatvíz.

Angelani!Kép

Erhard gyönyörű, és milyen sokat nőtt már ő is.Kép

Zsóf
39+2

Kép
Kép
göndörzsóf

MegannKép

Teljesen megértem az érzéseidet, nekem is szörnyűek voltak az első hetekKép
Nagyon rossz volt tápit adni Líviának, de egyszerűen nem volt elég neki a ciciből ami jöttKépKépKép
Most már nem vagyok ki, én adok neki 50 ml-t és utána muszáj még ennie 50-et tápiból h jól lakjon.
Néha fejek neki még mellé és akkor egyszer kap egy nap csak 100 ml tejcsit.

Viszont nyugisabb vagyok mióta elfogadtam ezt így.

Nem mi tehetünk erről!!!!

És nem vagy sem Te sem én rosszabb anyuka mint bárki más!!!!!
Ezt nagyon vésd az eszedbe!!!!KépKépKép

Ok????Kép

Mi mindent megtettünk és szeretjük a bébieinket és ez a lényeg nekik!!!!!

Hogy döntöttél anyatej ügyben, nem akarsz végképp mástól pótolni???

Most született egy ismerősünknek kisbabája 2 héttel fiatalabb a miénkénél és sok tejcsi van.

Lehet h inkább onnan kéne hoznunk mint a 3 hónapos babától.

Még egyelőre mi is tápizunk.

Ne légy elkeseredve.Látod nem csak Te jártál így.

Ez van, mindent megtettél amit csak tudtál.
Lehet ha elfogadod lenyugszol és elsz ég több tejcsi isKép

Te legalább nem első héttől adtál neki tápszert isKép
Ez is valamiKép

Na emygek aludni mert mindjárt éjfél és megint kelhetetk a kicsinkhezKép

Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Zsófy!Kép

Ha tudok holnap teszek fel képet LívirőlKép

Mea
mea

Hali!

Új babásoknak hatalmas gratula!Kép

Penna,
hajrá! Remélem, már babázol!Kép

Zsófik,Kép
én az az ember vagyok, aki szerint egy ilyen pici babát nem lehet elkényeztetni.Kép Az elsőszülöttemet szinte sosem hagytam sírni kb. egy-másfél éves koráig (kivéve, amikor tényleg csinálnom kellett valamit, pl. vécéügyek), tojtam le magasról még a házimunkát is, akkor csináltam, amikor jókedvű volt).Kép Persze ezt most nem tehetem meg Csabival, lévén Gabi is itt van, és fordítva... Szóval én biztosan nem hagynám sírni a babát, amiatt meg pláne nem, hogy a védőnő meg a dokinéni azt mondta... (Bocsi, Angelani!) Én, mint természeti beállítottságú ember, úgy vélem, hogy a baba azért sír, mert valami baja van, ami lehet az éhség, kakis pelus, de az is, hogy egyedül érzi magát, szüksége van társaságra, biztonságérzetre, hogy nincsen egyedül, és ezt nem kapja meg, ha nem megyek oda, hiszen ő nem tud hozzám jönni, és ilyenkor nem tudja, mi van, miért nem jön valaki segíteni neki, és megrendül a bizalma bennem és a világban. Szerintem egy idő után azért nem sír, mert beletörődött, hogy senki sem reagál, akkor meg minek jelezze, hogy neki valami baja van. Egyébként, ha jól emlékszem a pszichológiaórára, az ilyen idős babák még nem tudják, hogy te ott vagy, számukra csak akkor létezel, amikor látnak, egyébként meg nem... (Talán hathónapos korukig van ez így, de majd Rókica max. kijavít.) Én úgy gondolom, hogy később is ráér a "nevelés", amikor már értelmesebbek. Hangsúlyozom azonban, hogy ez csak az én véleményem, és nehogy letámadjatok miatta! (Úgysem hiszem, hogy tudnék rá válaszolni, most is csoda, hogy van időm írni.Kép) (Egyébként nálunk Csabi velem alszik (a lányom meg az apjával, ha lenne elég nagy hely, akkor négyen együtt aludnánkKép), gondolom, ezek után nem csodálkoztok ezen.Kép) Még egy dolog: a barátnőmék is úgy altatták a fiukat, hogy hagyták sírni, és még három hónap után is fél órákat sírt, aztán hozzászokott (ők azért jóval később kezdték, talán 9-10 hós korában). Viszont ha valami bántja, akkor még most is képes akár másfél órát is sírni... Szóval nem minden gyereknél jön be a sírnihagyás. De lényeg a lényeg, mindenki hagyatkozzon a saját érzéseire szerintem, ha valakit zavar a sírás, vegye fel a babát, ha úgy érzi, hogy ez nem "megfelelő megoldás", akkor ne vegye fel, halgassa meg mások érveit, de csak azt fogadja el belőle, amit helyesnek érez.

Egy kép: így szopizza a párnát, amikor várnia kell a cicire.Kép

Kép

Kóbor
kóbor

Ja, egy kérdés/kérés: a barátnőm barátnője nem tud szoptatni, mert tejmirigy-elégtelensége van, szept. közepére várta a babát, de nem tudom, hogy mikor született meg végül, szóval ha van valakinek felesleges tejcije, jelezzen légyszi (zsizsamaci@freemail.hu), és összehozok egy virtuális találkozót! Köszi!

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Indulunk a kórházba, mert valószínüleg elkezdett szivárogni a magzatvíz.

Ayse
40+1

ayse

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Ayse,
MEGY A DRUKKK! Bár biztos nem olvasod, mert a kórházban vagytok.

Ma két baba is várható! Kép Penna és Ayse babája! Igalmas Kép

Baby20/Kata!
Boldog névnapot a kis Petrának! Kép

Kóbor, Angelani, Zsófy
Nagyon édesek a babák a képeken! Kép

Benianyu
39+1

benianyu

Megann,
Fel a fejjel!!! Nekunk is kell potlas. En is kiborultam, de mar ugy vagyok vele, hogy kap anyatejet is es szepen fejlodik, ez van. Elotte ehezett, annal minden jobb.

pusszancs
minimi

Sziasztok!

Ayse,Penna!

De jó, hajrá! Megy a drukk! Azt hiszem, nem tartok veletek. KépKépKép

Hari, Jatka, Benianyu!

Remélem, mostmár mi következünk!

Kóbor!

Igazad lehet, hogy egy idő után azért sír, mert beletörődött, hogy nem figyel rá senki, ha egyszerűen csak magára hagyod. De ha ott vagy vele, vagy néhány percenként bemész hozzá, akkor talán megnyugszik, hogy nem hagyod magára, és elalszik az ágyában is. Persze nem biztos. Gergővel szerencsénk volt, mert 6 hetes koráig a mózeskosárban aludt velünk egy szobában, aztán kinőtte, áttettük a kiságyába, külön szobába, de nyitott ajtóval, és abban is ugyanolyan jól elaludt. Inkább most, 20 hónaposan nehezebb, mert ugye amíg parkettáztunk, egy szobában aludt velünk, és most, hogy kész, nehéz visszaszoktatni, hogy külön szobában van. Van, hogy több mint egy órát ülök az ágya mellett, míg elalszik. Nem tudom mi lesz, ha megszületik Bubus, akkor ennyi időm nem lesz, de mostanában Gergő nagyon anyás.

Zsóf
39+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Igaza van MiniminekKép
Látod Megann enynien jártunk így Kép
De fel a fejjel a lányeg a babák jól legyenek lakvaKépKépKép

Remélem hamarosan elolvasod írásainkat és megnyugszol kicsit

Mea
mea

Persze, hogy elírtam, azért nem sír, mert beletörődött...

Zsóf
39+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Penna, Ayse: egészséges, szép babákat és könnyű szülést kivánok!!!
Zsófy, hogy vált be az alvástanitási módszer?
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztaló szavakatKép
Olyan aranyosak vagytok, hogy ennyit törődtök a kinjaimmalKép

Mea!
Mi is eljutottunk mára oda, hogy kell a tápszer rendszeresen.Kép A lefejt tejcsik elfogyogattak, ettől függetlenül én fejek minden szopi után...10-20-30 ml-t, ebből most rakom össze, hogy legalább éjjel ne kelljen főzőcskézni...

Igy is olyan nehéz, mert Lénácska ébreszt, aztán én le a konyhába, cumisüveget ki a hűtőből be a melegitőbe, ez minimum 5 perc, és Lánácska sokszor már kiabálKép, hogy hol a kajcsiKép...

Tudom hogy én mindent megtettem, sőt sokkal többet is mint amit más tett volna, de lelkileg nagyon nehéz ezt elfogadnom....
Én eddig bármibe is fogtam az életben....minden sikerült, valami kis küzdés árán valami meg véres veriték árán....de sikerült...
Egész egyszerűen nem szoktam meg a kudarcotKépKép.
Lehet hogy ez is a bajKép
Ugy érzem hogy ez legnagyobb arculcsapás az élettől!!KépKép
Szerencsére a kedvem nem mindig olyan rossz, bár ugy érzem elég labilis lettem, ami szintén nem jellemző rám...néha sirva fakadok, néha meg győz a józan ész, hogy ez van, és jól teszem amit teszek...

Zsófy!
Olyan kedveseket irszKép. Biztos igazad van!
A soraitokból próbálok erőt szedni magamnakKépKépKép

Zsuzsófy!
Köszi neked is, hogy igy kóbor látogatóként szóltál a problémámhoz...

Zsófyk!

Elkényeztetés dolog!
Szerintem ez is egy nehéz téma, mert nehéz megtalálni azt a határt ami a szükség és a kényeztetés határát mutatja...
Ismerősünk már mondta nekem, hogy ő már a 6 hetes babán is látja a rafinériát, azt amikor csak "hiszti" van....
Én nem tudok hozzá szólni, mert nekem valami csodával határos módon olyan jó Lénácska hogy alig sirdogál...
Talán már irtam max egy órát napjában, abból fél óra a fürdetés és etetések miatti sirdogálás....

Szóval én azért óvatosan bánnék a kikapkodással, a babakocsiban ringatással.
Unokatesóm még a 4 évest is babakocsiban altatta, mert ugy hozzászokott.
Férjem is csak babakocsiban volt hajlandó elaludni...hát igen csak legyen aki ringassa...őt a dédije ringatta és jól kicseszett anyóssalKépKépKép, mert amikor viszont dolga volt dédinek, akkor anyóson maradt a siró gyerek...

Múltkor amikor ettem és Lánácska sirdogált, anyós megkérdezte hogy tologassa egy kicsit hogy tudjak enni???
Mire gyorsan rávágtam hogy NEM, mert ő maga mesélte hogy szúrtak ki vele a mamák fiatalasszony korában.....

Na megyek mert Lánácska sirdogál....

Ja és ő alszik bárhol....kiságyában, mi nagyágyunkban, a nappaliban felállitott utazóágyban, babakocsiban, kézben, bárholKépKépKépKép
Ez szeirntem megint szerencse kérdése????

Megann

Kép

Kép
megann

Hello!

Kóbor,
örömmel adok neked igazatKépcsak Lillust néha muszály sÍrni hagynom, mert tökegyedül vagyok és bár akkor csinálom a dolgaimat,mkor alszik, néha felébred közben és ha pl. már csak pár vasalnivaló pelus van,azt még befejezem, vagy a kajálást, mert mikor azt is teljesen elhanyagoltam, pár kekszen éltem egész nap, akkor a tejem is apadni kezdett.

bár ezt szerintem inkább anyósnak köszönhetem, mert most, hogy tudom, megint jönni fog nemsokáraKépKépKépKépKépKépKépKép
megint tiszta ideg leszek, ha eszembe jut...
nekem meg ezt kéne megtanulnom elfogadni, hogy anyós is a babám rokona és "joga van" látni az unokáját...és igaz,már majdnem 2 hónapot megúsztam anélkül, hogy a babához nyúlt volna, de már nem nagyon tudom tovább halogatniKép előbb-utóbb muszály odaadnomKépKépKép

Ma olyan kevés az ember az utcán és nincs olyan hideg, hogy beöltöztettem szegény pityergő Lillát, aki szerencsére már a pólyában elaludt és kivittem őt sétálni, szerencsére még a boltot is megjártam vele, csak hazfelé kezdett el sÍrni megintKép

Tegnap:
én a konyhában bőgtem,mert Lilla idebenn sÍrt a szobábanKépKéprohadtsz@r voltKépKéphagyni..
nem aludt el és még halálra is rémisztette, hogy eltűntem,
mert amikor megfürödtem és kivettem, hogy megnyugtassam, ugyanis már nem bÍrtam tovább, akkor szegény csak a kezemben akart lenni és nem akart lecuppanni a ciciről, két órán át próbáltam kicselezni, de mindÍg felébredt és csak ez nyugtatta meg -gondolta amÍg a cickó a szájában van, addig biztos nem mehetek el sehováKépKépKép...
de már annyira kész voltam,hogy féltem, hogy rádőlökKép és megint sÍrtam és átmentem a páromhoz, de csak 5 percre, mikor visszamentem, akkor elaludt a pici, erre barom pár nem csukta be a budiajtót és a wcöblÍtéssel felkeltette...gondoltam kinyÍrom, de túl fáradt voltam...aztán lefeküdtem Lilla mellé és fogtam, és elaludtunk.
Kép
02-től reggelig 3szor szopizott.
szegény reggel a gripe watertől, ami egyébként segÍtene a hasfájáson megint hányt egy jó nagyot, ezúttal a legtöbbet a takaróm-ami szintén gyapjú,nem lehet mosni...-kaptaKép
de most még várok egy keveset ezzel a szoktatással, Így is minden napot szinte mi csak túlélünk, mert olyan hasfájós és tényleg szegény pici manónak csak én tudom jobbá tenni picit a rohadék görcsöket!
rég fájt a hasam-koppkoppkopp-de tudom, hogy iszonyú érzésKép
mjd ha elmúlik a hasfájás, akkor próbálok regulázni.
hétfőn megyek is a homeos bigyók után érdeklődni!
de ha ezek bogyók, azt hogyan eszi meg a csecsemő????

Megann,
komolyan, hidd el, nem a tej a legfőbb tápláléka a babának!Kép
a te szereteted a legfontosabb neki!
olvastam egy esettanulmányt,hogy mennyire életet ment a szeretet!egy kicsi pár napos babát csak gépek tartották életben és le akarták őt már kapcsolni, mert nem volt életképes, és egy doktornő leoltotta a neonfényt,kevesebb világÍtást csinált, kivette az inkubátorból és magához ölelte, énekelt neki, ringatta és megetette, és a baba sokkal jobban lett és végül életben maradt ezzel a szeretet-terápiávalKép
hidd el drága Megann, hogy csak ez számÍt, hogy törődsz Lénácskával és imádod!

Lillácskának mikor hazaértünk, megint fájt a poci, de simogattam, dédelgettem, aztán hasra tettem, simiztem a hátát és elaludt szerencsére. most aranyosan alszik a kiságybanKép máshol nem merném hasra tenni..
zsofy

Újabb baba!!!

"Szia Rokica! Most érkezett a mellettem lévő szobába Penna! Felhatalmazott, hogy értesitselek benneteket: Tamara megérkezett, 4350g, 54 cm, remélem jól emlékszem. Csaszi lett a vége, a többit tőle. Remélem mindenki jól van! Sokan szültek mostanában? Jucc"

Hahó!!! Babaeső. Kép Gratula Juccnak is (ha még nem mondtam volna) meg Pennának is!!! Nem semmi méretekkel születnek ezek a babák!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Húúúú!!!
DeKIRÁLY!!!

Penna,Jucc,mindenki aki szült!
HATALMAS GRATULA!!!

Kép
zsofy

Gratula az anyuciknak!

Benianyu!

Köszönjük a jókívánságokat!- bár nem úgy alakult ez a névnap, ahogy szerettem vona, mert apucinak dolgozni kell.. Kép
Azért nagyon jól esik a figyelmességed! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek:
Kata

KépKép
baby20

Na bekukk!

Pennának hatalmas gratulaKépKépKépKép
Szép termetes baba azannnnnnnyyyyyaKépKépKépKépKép

Zsófy!

Köszönöm a kedvességedKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Nagy- nagy gratula Pennának. Szép nagy baba lettKépKépKép!!!

Zsofy, Angelani, KóborKép,
látom, nem csak én fotózom állandóan a babámat.
Amint megtömte a hasát, tisztába tettem, és jól érzi magát, már nézem, hogy lehetne jó képet csinálni róla (róluk, tesójával).
Meg kell állapítanom, csodaszép babáink vannakKépKépKép!!!
Párom tök hülyének néz - miért kell minden este a fürdetést megörökíteni, amikor ugyanúgy néz ki -, de hiába, férfi...

ZsofyKép,
szerintem is úgy csináld az altatást, ahogy legbelül jónak érzed. Ne erőszakold meg magad azzal, hogy nem veszed ki...
Én kezdetektől csak kiságyban altatom Kornélt, igaz a franciaágy mellett van, így minden kis rezdülését érzem. De napközben is csak ott aludhat. Majd ha nagyobb lesz, akkor befekhet közénk vasárnap reggel...
Barátnőmék 2 éves gyereke még mindig az anyjával alszik, és esténként a csaj arra kel föl, hogy kisfia elővette a cicijét, és szopizik.Kép Bár mindennél jobb az anyatej, de szerintem ez túlzás. Na nem az, hogy 2 évesen még van teje (ez szupi), hanem, hogy ezen nyugtatja magát. Mikor lesz vége??? Hiszen, aki eddig nem tudott nemet mondani, az ezután sem fog... Bölcsibe kéne már mennie, de nem merik beadni, éppen emiatt.
Gondolom, azért ez elég egyedi.Kép
Én azt csinálom Kornéllal a kezdetektől, hogy nem várom meg, amig elalszik a kezemben, hanem amikor már kókadozik, de még ébren van, akkor teszem be az ágyába. Picit mocorog még ilyenkor (esténként sír is pár percig), de talán már megszokta, hogy ilyenkor alvás-idő van...
Aztán persze lehet, hogy pár nap múlva átrendeződik a napirendje, mert ez is benne van a pakliban még pár hónapig...
Kati

ja és még annyit, szerintem nem a babákat kényeztetjük el azzal, hogy mindig kivesszük, ha sírnak, hanem nekünk kényelmesebb nem hallgatni. Így aztán sosem lesz könnyű leszoktatni MAGUNKAT erről, és kell lennie olyan éles határnak, amikor az ember nemet mond.
Vendég

Tessék képeket feltenni a közösbe...
Eddig csak Zsofy, Gviki és az én lurkóimról van kép, pedig jó lenne itt egy füst alatt megnézni a manókatKépKépKép
Kati
Vendég

Baby-Kata!
mi is Lillussal boldog névnapot kÍvánunk Petrának!
nem lehet egyszerű nektek sem abban a faluban...én 22vagyok,és sokszor Így is "lenéznek"pl. párom hülye nőrokonai, hogy mit tudhatok én a gyereknevelésről...hát nem hozzájuk mennék tanácsért, az tuti!
anyós is olyanokat tud mondai,hogy szegény párom,csoda,hogy felnőtt...

Mea,
nem haragszol, amiért a 2es pelusokat mégis megtartom?
viszont, ha LÍvike nem növi ki addig, akkor van 2bontatlan csomag Libero 2-4kg os.azt küldöm!
zsofy

Nemesek,
igen, mások már nekem is unhatják a 'Lilla az ágyában'képeket, ebből van egy csomóKép
Kép
zsofy

Penna!KépKép

Hatalmas gratula a hatalmas babához! Remélem, a kórházban találkozunk!

Zsóf
39+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Megann,

Ne haragudj ha megbántottalak, nem akartam még a meglevő stresszhez is hozzáadni! Tudom milyen rohadt nehéz ez az időszak a babával, még akkor is ha tündérbaba. És azt is tudom, milyen nehéz a szopival, pedig nekem (egyenlőre) van tejem, mégis parázom, hogy nincs elég, vagy nem lesz elég, meg hogy elapad mert cumit adtam a babának, vagy hogy nem fogok tudni eleget fejni mikor vissza kell mennem suliba...

Szóval ne haragudj ha még én is rátettem egy lapáttal a nehézségeidre itt a szopival és kiegészitéssel kapcsolatban.

Ha belegondolunk abba hogy mi is felnőttünk épen, egészségesen teljesen más nevelési módszerek mellett, arra kell hogy gondoljak, tényleg túl érzékenyen fogjuk fel ezeket a dolgokat, beleértve a szopit, az altatást, meg minden egyéb nagy érzelmeket felkavaró témát.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hatalmas Gratula az Új Babáknak!
Nem győzök visszaolvasniKép
Úúúúgy lemaradtamKép
Jó Egészséget és tényleg sok-sok tejcsit!

Sajnos én is kezdek visszaesniKép
Erhard az utóbbi időben nagyon nyügi és egyszerűen nem tudok mellette szinte semmit sem csinálni.
Szegény férjem nyakába szakad minden.
Már vagy másfél hete nem fejtemKép
Bár tegnap igen, de nem is jött sok.
Úgy érzem, hogy már Erhardnak is kevés.
félek, hogy már azért sír, hogy éhes. Igaz, eszik is, de inkább csak cumizik.
Most gyors fürdés, hajmosás, 19h-kor Erhard fürdikKép
Utána még visszanézek és megírom végre a regényemet.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Megann,
en is beallok a vigasztalok koze, foleg, mert pocre ugyanugy folytak az esemenyek nalam is tejci ugyben, mint nalad. Kép Ahogy, most olvastam a delben irt hsz-ed, mintha magamat hallottam volna. En is hozzaszoktam, hogy ha belekezdtem vmibe, az mindig osszejott, no meg tul maximalista is vagyok. Igy en is a legnagyobb csapaskent elem/eltem meg ezt a no milk dolgot. Es most jon a jo hir szamodra, Lanykam mar 8 hetes es ahogy telik az ido, ugy fogadom el egyre inkabb, hogy ez van, nincs mit tenni, hiaba tettem meg mindent, sot meg annal is tobbet. Tapitol szepen gyarapszik es ez a lenyeg!
Mondjuk a joakaro, okoskodo ismerosoket direkt kerulom, mert a hozza nem erto beszolasaiktol meg azert fraszt kapnek. Kép
falina

Sziasztok!Kép

Gratula minden új bébihez!!!!!KépKépKép

És itt vannak az igért képek Líviről aki már 4500gramm körül van, remélem jól mértükKépKépKép
Ma vettünke gy hagyományos mérleget, a lényeg hogy hízik szépenKép

Fürcsie lőtt, amit imád és soha nems sírKép
Kép

Babakocsiban kint a teraszonKép

Kép

Mea
mea

Apucin bealudtKép

Kép

Szopipátnán jókedvűenKép

Kép

Mea
mea

Megann!Falina!Kuha és minden SorstársnőmKépKépKép

Én is ahhoz voltam szokva h minden sikerül és ez most nem úgy jött össze, de fele tejcsi és nekem ez nagyon sokat jelent és hogy cicizhetKépKépKép

Olyan jó, hogy mégis van még és adhatok neki.

Megvan annyi ami védi őt de kap mellé olyat is amibe sok sok egyéb is lehet, ami esetleg a tejcsibe nincsKép
Dupla jó én így fogom fel!!!!!!!Kép(most már mert eleinte én is szenvedtem, bőgtem stb.)

De tudom hogy imádom őt és szeretjük, apuci is kiveszi a részét, eteti, büfizeti, fürcsi együttKép
És ez a lényeg, hogy együtt a család és imádjuk!!!

Nem mondom jó lenne csak anyatejcsi de nem ezen múlik a jó anyuka!!!!!!Kép

Fel a fejjel!!!!

Ma először mentünk el Pestre párommal, és addig anyósom vigyázott Lívire, 2 x etette meg őt az én cicijeim meg szétdurrantak mire hazaértünk és nem 50 ml volt bennük, hanem 100!!!!Kép

Úgy hogy nem igaz h kevesebb ha nem etetsz velük!!!

Meg is kapta következő adagnakKép

Én meg kimozdultam és vásároltunkKép

Nekem ruhát is mert kellett naci, de a felsőim mind jók rám egytől egyig szerencsére így csak naci kellettKép abból is 1-2 számmal nagyobb az eredetinélKépKépKép

Úgy hogy ma jó napom voltKép

Ezért vigyorgokKépKépKép

Ja és éjjel 4 órákat aludt végreKépKépKép

Meg ma nem volt még nagy sírás semKépKépKép

Na jó abbahagyom, és lekopogom mert még előttünka fürcsi amit imád de utána mindig jön a "nagysírás"!!!KépKépKép

Puszika mindenkienk szép vasárnap estét!!!!Kép

Mea
mea

Pussz CSajszik!

Úgy látom az a szr idő rátok hozta a depit. Pedig nem szabad! Na akkor hozzászólok.

Penna! Gratula a kis golyó-bébihez, Neked gyors gyógyulást, mindkettőtöknek jó egészségetKép.

Tejci: ha nem látom a kórházban, nem hiszem el, hogy mennyi embernek van gondja a szoptatással. Én is csak mellre tettem (már a szülőszobán is), és olyan vákumot produkált, hogy műszerrel se lehet leoperálni. (Isten tartsa meg a jó szokását!) DE!!! Egyrészt rengeteg bébi felnőtt tápszeren, más mami tején, sőt amikor még nem voltunk ilyen "okosak" tehéntejen is! (A párom pl. rizsnyákot kapott 3 hónapos korától, ma többdiplomás értelmes és érzelmes 125 kg-os pasi.) Sajna ma szerintem, mint egyedül üdvözítő megoldást tállalják a szoptatást. NEM IGAZ!!! Aki tud szoptatni, annak nagyon kényelmes, mindig megfelelő hőmérsékletű, klassz kaja, nem kell bíbelődni, csak előkapni a cicit. Főleg éjszaka rendkívül jó. Könyörgöm, ne az anyaságotok megkérdőjelezését lássátok abban, hogy nem jött össze. Megpróbáltátok, kevés a babának. Ez van. A lényeg, hogy találjatok olyan pótszert (tejet, tápszert) amit elfogad a baba, és a mivel szépen gyarapszik. Mivel szeretitek a babát, tudjátok, hogy az a legfontosabb, hogy nőjjön. Ehhez kaja kell.
Én hasonlóan kételkedtem a nőiességemben/anyaságomban, amikor sorra elvesztettem a babákat. Ha beledilizek, nem lenne kis szuszogó Pálmám. El kell fogadnotok, hogy nem működünk egyformán, és nem kudarc, ha nem szoptattok. Idegeneknek meg ne magyarázkodjatok, mondjátok azt, hogy rendesen tápláljátok a csecsemőt. Akármelyikre ránéz az ember ezt látja. Legyetek büszkék, hogy ilyen szép babákat hoztatok a világra és gondoskodtok róluk. Szerintem ma ez is nagyon nagy szó.
Na bocsi, ez hosszú (és kicsit kusza)lett, de már nagyon kikívánkozott...

Gyapjúpaplan: én szoktam mosni a mienket, a mosógépben gyapjú programon, spackó mosószerrel (de a babaruhákhoz való is jó, amit az auchanban vettem).

Sírás: mint kettes számú természetközeli ősanya, én se hagyom sírni, nem hiszem, hogy ez a nevelés ideje. Szerintem is azt fejezi ki egyelőre, hogy elhagyatottnak érzi magát. Ha sem tápi, sem pelus nem kell neki, akkor csak a mama (papa)szívdobogása. Egyébként nálunk is a hálóban van a kiságyban alszik, de előfordult már, hogy a hajnali szopiba én is beájultam és hármasban aludtunk. Most jól elkapatom, aztán majd nem győzöm helyrerakniKép.

Puszika és jó éjt, remélem a bababeső folytatódik!

D
dudukly
Isaszeg

És olyan édik a bébik, de én a közös albumba nem bírok belépni. Csak nézegetni... Az mondja, nincs ilyen nick. Mit baltázok el???

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok Lányok!

Légyszíves segítsetek.
Márk egész nap és egész este (szó szerint) órdít!
Este még én sem tudom megnyugtatni.Nappal még csak el van a kezembe, de este minden nap katasztrófa.
Normáli ez?

Köszi
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Köszi DuduklyKépKépKép

Melyik közös albumba szeretnél belépni???

Mea
mea

Penna!

Nagy nagy gratula Tamarához! Szép nagy baba lett! Sok boldogságot kívánok az egész családnak! Kép

Milyen jó, hogy Jucc-cal egy szobába kerültek! Kép

Hari
Hol vagy?

Benianyu
39+1

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: