Oxi, én akartam, aztán elfeldkeztem róla

ne haragudj!
az ismételt adag beadását én attól tenném függővé, hogy kb mennyi idő telt el az első bevétel és a kihányás közt. ha abban a szent minutumban vissza is adja, akkor mondjuk fele adaggal próbálkoznék újra.
ha eltelt közben annyi idő, ami alatt a cuccból egy kicsi is felszívódhatott, akkor nem adnék többet, hanem megvárnám, hogy reagál, és attól függően adnék, mikor a legközelebbi adag esedékes
ha elmúlna közben a hőemelkedés, már nem is adnék újabb adagot
én olyan pici babának, mint Vikka hőemelkedésre még semmit nem adnék, max egy kis c-vitamint, mert anyatejet úgyis kap, és annál jobb, sokoldalúbb és tökéletesebb gyógyszer nincs! a láz már más, akkor jöhet a panadol vagy a kúp
de mindig figyelembe veszem, hogy a dokiknak általában csak úgy megszalad a keze, és felírnak valami szárt, mert azt hiszik, az anyák ezt várják el tőlük, csodaszert, meg hogy legyen valami látszata a munkájuknak vagy csak simán úgy tesznek, mintha tudnák, mi a baj oka, miközben többnyire halvány fogalmuk sincs, és azt gondolják magukban, á ez a kis köptető/kúp stb úgysem árthat, legfeljebb még használ is, másnapra meg úgyis kutya baja lesz a gyereknek...
szóval ezt mind levonom, és emiatt már csak akkor megyek dokihoz, ha tényleg nagy baj van, napokon át nem múlik a betegség - múltkor a köhögéssel elmentünk, mert Gyuri erőszakoskodott, hogy mutassuk meg a dokinak, persze a gyereknek kb másnapra kutya baja volt, én bolond meg megvettem a fél patikát (mikor a doki kérdezgette, van-e otthon germicid-c: hát persze, hogyne, blabla)
na de ez a my way, rendkívül szujjektív megggyőződésből táplálkozó véleményojjektum, és ne hogy úgy értse bárki is, főleg Te ne, Oxi, hogy fikázom az anyukákat, akik gyakrabban mennek gyerekorvoshoz! lehet, hogy egyszerűen csak nálam jobban bíztok a gyerekdokitokban, vagy nem olvastátok a Gyerekorvos nélkül-t
és nem is akarom elbagatellizálni Viki baját
a lényeg, hogy Oxi, te mint jó édesanya úgyis tudod, mikor van szükség dokira, én meg csak jártatom a poffancsomat, mert ma reggel erős gyerekdokiundorral keltem
az hogy kihányta, még nem utal gyógyszerérzékenységre, inkább csak arra, hogy szar a gyógyszer, rossz ízű, fura állagú buta idegen anyag és rosszul esett Vikinek
de mi volt ez a szirup? volt benne alkohol?
és hogy van Vikka? lement már a hőemje?
Fibi, a vazsárnabi híreg szímű újzságba dolgozom és ma lapzáta van és én ügyeletes vagyok, áááu