be kellett jönnöm a munkahelyemre egy kicsit, mert az otthoni rendszer valami miatt letiltott, így új jelszót kellett kérnem egy belső vonalon. Most erre várok. Itt legalább tudok írni, otthon a fiam miatt időm sincs igazán elővenni a gépet, meg rögtön ott terem.
Sapé: én nagyon szeretek tanulni, én is tanultam Gyes alatt és még szeretnék jelentkezni újabb sulikba, csak még nem tiszta elöttem, hogy most mihez lenne kedvem. Te mit tanulsz?
Amica: megy a név Neked is
Moni: megmondom őszintén, hogy most nem is igazán tudom, hogy hányadik napon vagyok. Annyira eltereli a figyelmemet az ovi, hogy bár próbálkozunk, de nem számolgatok és mérek. Jó volt ez az otthon töltött egy hét, mert át tudtam magamban gondolni egy-két dolgot és rájöttem,hogy van már most is ezer dolog az életemben, amit lehet és kell is élveznem. Azt hogy mikor jön a második baba rábízom a sorsra, de valahol érzem, hogy nem kell sokáig várni. Olvastam én is más topicokat, de őszintén szólva éppen azért indítottam ezt, hogy a ma reggeli hőn és az esetleg képzelt hányingeren kívül, másról is lehessen beszélni. Én is nagyon vágyom a babára, de a mában kell élni, és megpróbálok annak örülni, ami már eddig is van. Ha még többet kapok az élettől az már ajándék.
A teszt egyébként lehet, hogy korai volt. Szokott késni?
Engi: én is úgy gondolom, hogy az ovi első heteiben nagyobb az idegi fáradtság fiamnál, mint a fizikai. De nagyon örülök, hogy sokat emlegeti, például ma is az mondta, mikor az apjától kapott egy baseball sapkát, hogy holnap ugye megmutattjuk az óvonéninek!
Na és ezért most lehet, hogy bolondnak néztek, de én régen agykontrolloztam és egy-két dolgot még ma is hasznosítok belőle. Az egyik ilyen dolog,hogy mikor fiamat elaltatom, elmondom neki, hogy Õ egy erős és okos fiú, aki feltalálja magát és meg tudja oldani a problémáit meg hasonló. Ártani nem ártok vele, ha meg tényleg igaz, hogy az agy ilyenkor is reagál az ingerekre, akkor talán még segít is neki. Remélem holnap szebb idő lesz és lesz az oviban szabadprogram. Egyébként Ti hogy élitek/éltétek át az elszakadást a gyerektől? Én legszívesebben még otthon lennék fiammal és óvnám mindentől.
Szép maradék hétvégét Nektek és az ovikezdőknek kitartás!
Viki