A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari!

A nővére kezét fogja Kincső, együtt szunyáltak du.
Párom most veri a hatványozást a nagylány fejébe, kellett, hogy jól kipihenje magát.
Az utolsó hónapban égett is a gyomrom és a nyelőcsövem rendesen. Azt mondják, hogy nagy haja lesz a csemetének. Nálunk bejött. Apja már a kórházban poénkodott, hogy a kiscsajt bejelenti fodrászhoz, meg körmöshöz.

Megann! Próbáld ki a Naturland FITOLAC szoptatósteát. Csodákra képes. Ne parázz!!!
Látod, hogy eddig minden dologgal csak feleslegesen idegesítetted magad. Bízzál Önmagadban!!!!!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Annamami!

Köszönöm a sok aggódást!Kép
Felirtam a számot, holnap szerintem föl is fogom hivni, ha még nem ma.....

Mit illik neki adni, ha házhoz hivom???Csak az igazat, őszintét!!!!!

Délben lementem a dokinőhöz, sirva is fakadtam rendesen....Kép.
A dokinő nagyon rendi volt, azt mondta hogy az a legfontosabb hogy megnyugodjak és engedjen ez a nagy feszültség, mert hogy sem a várandósság sem a szülés sem a szoptatás nem egyszerű feladat, ezért igyekezzek sokat pihenni, lazitani, ne foglalkozzak semmi mással.....
Azt is mondta, hogy jelenleg is van olyan 5 hetes kismamája akik most álltak vissza a szopiraKépKépKép
Amikor feljöttem a dokitól a következő szopinál 90 grammot szopizott Lánácska!Én sem akartam elhinni, remélem nem a mérleg romlott el...
Most nem tudom hogy mitől lett ennyi, mert már nem emlékszem, hogy előtte mit csináltam, de úgy emlékszem hogy a cicizés után fejtem mint mindig, úgyhogy nem tudom hogy hogy lett a 40-50 ből 90...., de nagyon boldog voltamKépKépKép
Viszont a mostaninál megint csak 40 voltKép, de azért nem adom fel, továbbra is megpróbálok minden tőlem telhetőt, és valóban megpróbálok mindent leszarni magasról....
Délután is aludtam a babámmal, olyan jó volt vele...KépKépKépÚgy imádom a kis illatos fejétKépKép

Mea, Róki, többiek!
A dokinő azt javasolta, hogy egyszer anyatej, egyszer tápszer....
Kérdeztem hogy a tápszeres etetésnél fejjek e vagy nem...
Azt mondta hogy hagyjam nyugodni a cicit kenjem be és pihenjek....

Ez szerintem kicsit ellentmondásos a tejszaporitó eljárásokkal szemben nem????

Mea!Te hogy csinálod????

Róki!

Igyekszem betartani minden pontot....Kép

IDEGEN ANYATEJ!

Vessetek meg érte, de én ettől a megoldástól annyira idegenkedem....nem tudom miért...talán mert hatalmas kudarcként élem meg a sikertelenségemet, és inkább titkolnám, mint hogy közhirré tegyem és keresni kezdjek...
Meg attól is idegenkedem, hogy idegen ember tején éljen a babám...
Tudom most sokan talán nem értetek velem egyet, de nem tehetek róla hogy ilyenek az érzéseim...
Félek hogy ha az érzéseim ellenére cselekszem akkor az olyan mintha megerőszakolnám saját magam, meg a lelkemet....és talán ez sem túl jó..vagy rosszul gondolom?????

Zsófy!

Hát........iszonyatosan sajnállak, meg együtt is érzek veledKépKépKép
Ez rémes, hidd el, átérzem a gondodat...
Nálunk azért nem ilyen rémes a helyzet, sőt idilli, de nekem sincsen kedvem anyósékkal bájcsevegni...
Sőt most még igazából a saját anyukám is zavar egy kicsit, talán szintén a tej-kudarc miatt, mert még előtte is szégyellem, hogy nekem ez nem megy.....(egyenlőre)
Anyósról meg nem is beszélve....előtte mégjobban szégyellem...tudom ez nagy hülyeség szintén de igy van....

Tényleg nem tudok én sem tanácsot adni, annyira patt helyzet a tiéd...még jó hogy a párod egyetért...csak azt teheted, hogy megkéred a párod, hogy minél többet legyen otthon amikor a kedves mama is jön és gardedámkodjon az anyja fölött....

Mondjuk szerencsére anyósom nem ilyen pofátlan, bár a mellszivózáskor már rászóltam, hogy szeretném egyedül csinálni, mire elnézést kért és kiment...
Azért jóval intelligensebb mint a te anyósod, szerencséreKépKép

Hari!

SzegénykémKépKép
Hát azért megérdemelne a párod is egy hatalmas pofont!!(tőled is, meg talán még az élettől is)
Félre ne értsd, nem kivánok én rosszat senkinek, de ez már minden határon túlmegy.....
Jól móresre kellene tanitani a párodat, hogy tudja, merre is van az előre.....
Sokkal jobban meg kellene becsülnie téged...és sokkal többet kellene segitenie neked!!!
Főleg hogy szülés után valóban csak abból áll az ember napja, hogy szopi, büfi, pelenka, ringatás, mellszivás, aztán az egész előlről....
Ki fogja a sok melót megcsinálni, ha neked csak ebből áll majd a napod???
Anyósod fog tudni segiteni???
Valaki muszály, mert én is ugráltatom ám a páromat rendesen...ezt hozd ide, azt csináld meg....(igaz nálunk most minden a feje tetején áll)
Na szóval egy szónak is száz a vége, két etetés között megyek hozzátok pofozkodniKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari édesem!!!!KépKépKép

Hát te még a legnagyobb szomorúságomban is megnevettetszKépKépKép
Azt hiszem hogy mi nagyon jó barátnők tudtunk volna lenni a mindennapokban.... annyira vágom a humorodat...KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hát ez a szoptatás szerintem az anyukák nagy részének nem könnyű. Kicsi Júlia szépen gyarapodik, de én most azon aggódom, hogy 5-10 percnél hosszabban nem nagyon szokott szopizni. Valószinűleg sokat eszik igy is, de mégis olyan furcsa, pár perc után elalszik.
Egy szopis kép a sok szopis gond közepette:
Kép
Hát nem könnyű a fejénél is nagyobb gömböt bekapni!
tzsuzsa

Megann KépKépKép

De jó hogy jöttél!!!!!!
90 ml?????Hát az egyátalán nem kevés!!!!!!!!!!KépKépKép
Ibolyával beszéltem kb.elmondtam mi a helyzet(utólagos engedelmeddel) ő sajnos nem tud kimenni hozzátok,mert nagyon messze vagytok(ő Esztergom környékén lakik és neki három gyerkőce van)de megadta a monori LLL csopivezetőjének a számát,őt hívjad és fog segíteni!

Ágostonné Szőcs Anna
06-29/430-166

És Ibolya szerint egyátalán nem reménytelen a helyzet,úgyhogy kérlek ne add fel,amíg egy csöpp tejcsid van,ne nyúlj táphoz,inkább szaporítsuk ami van!!!KépKépKép
Nagyon szorítok!és mélységesen együttérzek veled,mert én ugyan edig még nem vallottam be nyilvánosan de nem is a szüléstől meg a fájdalomtól félek,hanem az a legnagyobb parám,hogy tudom-e majd etetni???vagy itt állok egy ordító újszülöttel és nem leszek képes szoptatni.......Kép

Úgyhogy ismét++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++energ ia és drukk nektek!!!

Most elmegyek Anyukámhoz,hogy egy kicsit kényeztessen,mert nagyon rossz itthon egyedül....holnap este jövök,addig nem tudok majd netezni!
De ahogy hazaértem máris jövök!!!!!!

Mindenkinek puszik:

annamami
32+5

Ja! és most jövünk a vizsgálatról,méhszáj megrövidült de zárt,kicsit keményebb a méhem,Marcival minden ok,kb.:2050 gr KépKépKép
annamami

MegannKép

Én minden tápszer előtt ciciztetem, tehát tápszert kap mindig de előtte cicizik.
Közben fejek napközben, éjjel nem bírok az álmosságtól.Kép

Te éjjel is fejsz???

Hogy lehet váltva adni, hogy tápi és anyatej???
Mert nekem egy adagra sem elég a tejcim, ezért adok uténa még neki 100ml tápit és ált. meg is eszi.

Anyósom simán bent van ha lefejem a cicimet, de már nem zavarKép
Tojok rá, hogy látjaKép

MegannKép

Látom hasonlóak vagyunk, engem is zavart eleinte még anyum is pedig ő sem tudott szoptatniKép
Meg mindenki zavart még depim is volt eleinte emiatt a tejcsi ügy miatt.

De úgy néz ki a 3hónapos bébis anyuka adni fog tejcsit nekünk és a gyerekdoki azt mondta lehet úgy lenyugszok, hogy beindulhat még a tejcsim isKép

Mea
mea

MegannKép

így most belegondolva nekem is rossz picit ha mástól kap, de mellette enyémet is kapja és ha neki ez jobb mint a tápszer akkor legalább 3 hónapos koráig kapja az anyatejecskét és utána még mindig válthatunk vissza tápszerre.

Többiek!Kép

Szerintetek mi a jobb tápszert adni anyatejcsikénk mellé vagy mástól anyatejcsi mellé????

Mea
mea

Tzsuzsa,

Ne aggódj, az én Zsuzsám is max 10 perc alatt bevágja az ő adagját, és ha tovább hagyom a mellemen, akkor bukás a vége. De lemértem, ő ennyi idő alatt bevág 80-100 ml-t.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Nekem a kiságyba rakáshoz az a trükk vált be, hogy jó meleget kell csinálni a babának. A kórházban is meg a doki nénink is azt mondták, hogy a babára plusz 1 réteg kell, mint amit te kényelmesnek találsz. Namost én azt tapasztalom Zsuzsával, hogy ha még ennél is egyel több réteg van rajta, mondjuk bebugyolálom jól egy kötött plédbe, vagy kötött neki a nagyija egy édi kis kardigánt, mindegy, hogy micsoda, csak jó meleg legyen, akkor szinte azonnal elalszik és olyanokat durmol, hogy öröm nézni. Ha kevesebb van rajta, akkor éberebb és nem alszik el olyan könnyen.

A lényeg: öltöztesd fel jobban. A fázós baba élénkebb (ez szopihoz jól jön amúgy), de az alváshoz csomagold be jól.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szóval nálunk a lakásban 21 fok van... a babán van egy hosszú ujjú body, zokni, rugdalózó, kötött kardigán, és ha nincs kézben (magyarul ha leteszem) akkor még egy takaró is. Ezzel ő jól elalszik.

Éjjel is ha feszeleg, akkor csak közelebb húzom magamhoz hogy átadjam neki a saját melegemet, és ettől ő általában lenyugszik (hacsak nem büfi miatt feszeleg).

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Megann
Bocsi, hogy beleszólok a szopi témába. Nem találtam a profilodban az email címed, azért írtam ide (januári topikból). Nosztalgiázás képpen szoktalak titeket olvasni, remélem nem baj. Az én lányom 2700 g-mal született 02.10-én, 2570g-mal jöttünk haza. A te babád, ha jól látom 1 hetes, kicsivel 3 kg fölött lehet, megnéztem Adri mennyit evett ennél a súlynál (mindent részletesen feljegyeztem, állandóan mértem). pl. 3 hetesen 3220g volt, a köv képpen evett:
<pre>
idő anyatej tea
0 60 40
2 80
4 50
6 70
10 80
13 10
14 40
16 65
18 70 20
20 10
23 30
össz 500 125
</pre>

Már nem emlékszem pontosan, de napi 1 zacsira valót gyűjtöttem, fagyasztottam max 180g, szinte minden szopi után fejtem (kb 30g/fejés). Adri sosem sírt, hogy éhes (ez időnként probléma is). Még mindig szopizik reggel, este, pedig 7 hónapos. Egy idő után beállt a 3, 4 órás rendszer. Szóval szerintem ne aggódj, ha a lányod nem sír, nincs gond. Etesd sűrübben. Ha kérdésed van a profilomban az emailcímem. Bocsi, hogy belekotyogtam.

Csilla

Csilla & Adri
flames

Sziasztok!

Az esti szopi jól sikerült 60-70 gramm lett, szépen be is aludt, azóta alszik, úgyhogy mivel nem reklamált az utolsó adag lefejt anyatejcsi a vésztartalék még a hűtőben van....KépKép
Azt tervezem hogy éjjszaka nem fogok tápszert adni neki, maximum csak holnap nappal fogjuk elkezdeni.....
Inkább szoptatok 2 óránként...persze csak akkor ha nem reklamál hangosan az adagja miatt......

Rengeteg segitséget kapok tőletek, nem is tudom hogy köszönjem meg....KépKépKép

Mea!
Akkor mostmár végképp nem tudom hogy lenne a legjobb....

Én is azt tartanám logikusnak hogy szopizzon minden alkalommal és aztán kapja a kiegészitést.....

Na majd holnap még utánaérdeklődöm....nem tudom hogy lenne a legjobb....

Ezen az idegen-tejcsin meg elgondolkodom....
Bár továbbra sem tudom nagyon elfogadni lelkileg az idegen tejcsi gondolatát....

Az éjszakai fejéssel azért nincs gond (bár múlt éjjszaka nem fejtem) mert amig pocakosak voltunk úgy hozzáedződtem az éjjszakai őrjáratokhozKépKép, hogy már fel se tűnik....és ráadásul Lénácska is megkajál és alszik tovább, tehát nyugi van... és én is tudok tovább aludni.... plussz délután is alszom......ma pl jót durmoltunk együtt a babóval 2től 4ig ...
Félek is mindig amikor ilyen jól alszik, hogy majd éjszaka meg orditani fog....

Na megyek bebújok a babó mellé és megszagolgatom egy kicsit a fincsi illatos kis buksijátKépKép

Jó éjt mindenkinek!

Megann

Kép

Kép
megann

Jucc!

Nagyon aranyosak a fiúk! Holnap megyünk megnézni a szülőszobát.

Mea!

Sokkal jobb, ha a te tejecskéd mellé mástól kap tejecskét, mintha tápszert, mert a tápszer nem emberi, hanem állati eredetű fehérjét tartalmaz, ami hajlamosíthat az allergiára, és sokkal kevésbé megfelelő az összetétele, mint az anyatejnek. Az anyatej ezenkívül immunanyagokat is tartalmaz, tehát a betegségektől véd.

Ma voltunk CTG-n, UH-n. A méretek: BPD:94mm HC:333mm AC:333mm Femur:75 mm, becsült súly:3340g
valószínű, Bubus sem lesz pici baba.

Zsóf
38+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Megann!

Megértem, hogy nehéz elfogadni, hogy mástól kapjon tejet a babácska. De neki még mindig jobb így. Egyébként meg jobb, ha egy bocitól kap, amit utána még néhány vegyész összepancsolt?Kép

Zsóf
38+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Lányok!

Sajnos csak néha tudok jönni, és olvasni. Eléggé el vagyok maradva.

Minden ujdonsült mamának hatalmas gratula, és a porontyoknak sok tejcit kívánok.

Juci6(lehet, hogy már nem aktuális a téma)
próbáld ki az Avent pillangó alakú mellbimbóvédőjét. Ezt kezdtem használni, bár már rendbena cicim,de még mindig használom, mert úgy vettem észre, hogy Márk sokkal jobban tud így szopizni. Láthatóan ezzel együtt sokkal több bimbó jut be a törpe szájába, jobban be tudja venni,és még védi is a bimbót.Nem kell kencéznem, stb...Nekem beváltKép

Látom mindenkinek meg van sajonos a maga keresztje.
én is ma voltam tápszer receptért a dokinőnél, nem váltom ki, hanem a kiságy fölé akasztom, biztos ami biztos alapon. Engem megnyugtat, ha meg nem lesz rá szükség akkor csak elhajítomKép

Megann
biztos, hogy ilyen adag tejcinél el kell kezdened a tápit?
Márk 3 hetes, és nem rég kezdett el 70-90gr szopizni.( Most is van, hgoy becsúszik egy-egy 40-es, sőt ma este csak 50 gr-ot evettt.)Tiszta para voltam, de a védőnő megnyugtatott, hogy jónak látja a fejlődését.

Mea
most küzdünk mi is a kiságyba szoktatással. Délelőtt elég jól megyKép, de este újabban 6-tól 9-ig üvőlt mint a sakál. Kép

Minden baba gyönyörű, és nekem is megjött a kedvem, hogy tegyek fel Márkról egy képet.Kép
Remélem nem zavarok vele senkit.

Hari
Látom a párod semmit sem változottKépNagyon sajnálom, pedig a múltkor olyan jól összeszedte magát.Ha itt lesz a babátok ő is végleg megváltozik.KépSzorítok!

Szilvi

Kép

Kép
Kép
kismama2004

Én nem tudom, de mikor lerakom a lányom a kiságyába, és ő ott egyedül fekszik, nekem minden alkalommal majd megszakad a szivem. Nem tudom miért, tudom, hogy nem jó/jobb ha állandóan kézben van. De amikor ott nézelődik csendben, akkor mindig úgy sajnálom őt, hogy egyedül van. Kép Pedig olyan jó kislány. Most is csak akkor kiáltott egyet-egyet ha kiejtette a cumit a szájából.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, az igazi anyatigrisKép De szerintem én is ilyen leszek. Így kívülállóként szerintem semmi baja attól ha egyedül fekszik, sőt akár tök jól érzik magukat, na de az én babám se legyen majd egyedül!!Kép Furcsa, hogy mennyire ragaszkodik egy anya a gyermekéhez, már így is hogy még csak a pocakomban van, mi lesz, ha kibújik szegény. Lehet hogy ezért halogatja? Vagy azért mert még nincs is itt az ideje?Kép

Már azt hittem ma nem is jön senki. Bár hétvégén elég nagy a csönd itt.

A konyha amúgy nem maradt szétszedve tegnap, de a hűtő se lett behozvaKép Szépen vissza lett téve minden a helyére, mert kicsúsztunk az időből. Hát ez van.

Szerintetek nagy butaságot csinálok, ha ma már nem veszem be az Augmentint? A hét napból 5-öt végigszedtem, de most már olyan nagyon hasmenésem van, hogy elegem van. Lesz attól valami bajom, ha az utolsó 2 napi adagot lehagyom?

Hari 38!!!Kép

Kép
Kép
hari

Úgy látom a babanet is sz@rakodik kivételesen. Tök jó, hogy volt a 9 hónap alatt, meg továbbra is, de azért néha jól felborzolta a kedélyeket a sok karbantartásKép Biztos azért vannak, hogy ne unatkozzanak a kismamák, legyen min dühöngeni néha.

Kép
Kép
hari

sziasztok mindenki!
baba-özön van már,és egyik szebb,mint a másik!Kép)))
olvasgatlak titeket,főleg képeket nézegetek,de nagyon nincs kedvem mostanság a gép elött ücsörögni,már nagyon várom a szülést.
voltam dokinál,úgy néz ki kihúzzuk okt.3-ig,de azért titkon reménykedek 1-2napban legalább.a babóm teljesen beállt a fejecskéjével a helyére,szét is repedek néha tőle,pláne amikor szerez egy kötőtűt is vlhonnan és azzal döfköd.dokim picit sajnál,mert már most 99mm a BPD,tehát 10 cm-nél kisebb fejet már nem nyomhatok ki,a teste normális alkat,de a feje nagy lesz,csak tudnám kitől örökőlte,egyszóval szerinte nem fog csak úgy kicsusszani az biztos.az NST-ken minden oké,szülésznő is választottam már,nagyon arit,tapasztaltat és megnyugtató hangut találtam,remélem beválik.szerencsére a dokim is az a megnyugtató fejű,csak már találkoznánk a szülőszobánKép!
jó kis étvágyam lett így a végére,gondolom a várakozás hatására,és hát már elég viccesen kacsázok,de minden oké,jól vagyunk!
pusszantok mindenkit,teljesen odáig vagyok az összes porontyért,olyan édesek!
remélem nemsokára jó hírrel szolgálhatok,
Nyúlné,38+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

mi az az Augmentin?????

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szia Nyúlné!! Úgy eltűntél, már azt hittem otthon babázol sutyibanKép

Az augmentin ha jól tudom antibiotikum, a torokgyulladásomra kaptam. Nekem mindig azt mondták, ha elkezdi az ember szedni az antibiotikumot, akkor végig kell szedni, különben többet árt mint használ. Viszont nekem nagyon erős hasmenésem van tőle, és már fogytam is 2 kg-ot. Mondjuk még így is jó súlyban vagyok, csak hát azért kellemetlen dolog ezKép Szóval azért akarom abbahagyni. A torkom már jó, és gondoltam 2 nap már nem a világ.

A türelmetlenségedet megértem, én még ugyan 5 nappal utánad járok, de már én is nagyon szeretnék a szülőszoba felé kacsázniKép

Azért írhatnál néha pár sort, csak hogy ne ijedezzünk hogy hova lettél. Bár ha az embernek épp nincs kedve, az nagy ÚrKép

Hari 38

Kép
Kép
hari

Hari, ha jól tudom, az Augmentin antibiotikum, azokat mind be kell szedni, mert úgy fejtik ki a hatásukat.
Én a helyedben bevenném, még legalább egyet, de biztos nem olyan nagy baj, ha elhagyod.

uxi
35+3

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, közben látom, te is írtálKép.

Én valami penicillines hüvelykúpot kaptam a 24. héten, a 10-ből csak kilencet használtam el, úgyhogy én is csaltamKép.

KépKépKépKépKép
uxi

Egyszer régen valaki feltett ide egy tel.számot, ahol abban segítettek, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni terhesség alatt. De most persze nem találomKép Nem rémlik valakinek?

Kép
Kép
hari

Köszi Uxi! Végül is a hatását már kifejtette, mert a torokfájás elmúlt, csak kaptam helyette hasmenéstKép Szóval szerinted nem árthatok nagyot, ha nem szedem tovább? Nekem már a vas tabletta is hasmenést okoz, pedig annak állítólag fognia kéne. Így a kettő együtt meg aztán katasztrófaKép Már el sem merek nagyon menni itthonról...Kép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Engem is nagyon érdekelne ez a gyógyszeres dolog, mert baromira fáj a fogam, megőrülök tőle. Persze mikor? Hétvégén...
A patikában azt mondták, hogy igazából nem tud olyan fájdalomcsillapítót adni, ami ne választódna ki az anyatejből, borogassam kamillával. De már ez sem hat.

Most találtam itthon Demalgon-t, az van beleírva, hogy orvosi javaslatra lehet csak szedni szoptatás alatt. Orvos ugyan nem látott még, de szerintetek egy féllel megpróbálkozhatok?

Köszi: kuha

Kép
kuha

Hari,
az igaz,hogy végig illene szedni,de ha hasmenésed van,az lehet túladagolás és akkor hagyd abba.nekem volt ilyen,mellé mintha picit a látásom is fura lett volna,de szerintem kérdezz rá egy dokinál minél elöbb!
megpróbálok jó fej lenni és irogatni,igazából ülni utálok,mert nem annyira kényelmes,sőt én azt utálok a legjobban,akkor kezd mindenem fájni és a babókám is nekilódul.....de azért bejelentkezem.
már el is kezdte,
aúú...jaj...áááá...ju-jujj...na megyek,futok pár kört a lakásban!amúgy a szülésznő azt mondta,hogy most pont túlhordásos hullám van a kórházban,nem örülök!
jujj......
Nyúlné,38+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha, én nem merek tanácsot adniKép Annyira nem értek hozzá, hogy csak na. A fogfájásodat sajnálom, az is ugye az ember fején van, és hát én minden fejet érintő fájdalomtól meg tudok őrülni. (torok is beleértve)
Várj még egy kicsit, hátha valaki tudja azt a telefonszámot. Feltéve hogy kibírod addig. Minden esetre a borogatás biztos nem árt addig sem.

Nyúlné, nekem nem fáj, ha ülök, de akkor nálunk is megy a rúgkapálásKép Azt szereti, ha állok, vagy fekszem, de csak oldalt. Az se jó neki, ha megyek. Vagy nekem nem jó? Már nem is tudomKép

Amúgy igazad lehet, mert egy-két napja csillagokat is látok, és ráadásul tegnap még olyan zavart volt a beszédem is, mint aki be van rúgva. Nagyon fura volt csak egy fél órát tartott kb. de olyan hülyeségeket mondtam, és hallottam, de tök már szavak jöttek ki a számon, mint amikre gondoltam. Úgyhogy döntöttem, nem veszek be több gyogyót.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Gratulálok minden újdonsült anyukának, és babácskának Kép

Szopi témához, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy relatív, hogy melyik gyerkőc mennyit eszik, mivel nyilván függ attól is, hogy mekkora. Testsúly-kilogrammonként 120-150-nel kell szorozni a napi adagot. Ez egy 3 kg-os babánál sokkal kevesebb, mint mondjuk egy 4,5 kg-osnál. Oli van hogy most is csak 70-t szopik egyszerre. És van, hogy nagyon keveset eszik, de lényegtelen, mert minden héten 25-30dkg-ot növekszik.

Megann! Ne légy buta! Nehogy már szégyelld magad! Annak kell szégyellnie magát, aki nem tesz meg mindent az ügy érdekében és nem is akar szoptatni, Te viszont megteszel mindent, úgyhogy nincs szégyellni valód!

Rókica! Nekem az öltöztetés téma nem egyszerű. Ha csak vékonyabb pamut ruha van Olin +takaró, akkor hideg a nózija, tehát fázik, ha viszont eggyel vastagabb plüss rugi+takaró, akkor tiszta melegkiütés az arcocskája. Néha fogalmam sincs mit adjak rá... A hálózsákot nem tűri jól, tiszta idegbeteg benne, mert nem tud úgy rugkapálni, ahogy ő szeretne. Nem egyszerű...

Kép

Kép

Kép
vrucsincá

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Még nem teljesen olvastam vissza csak egy pár utolsó üzit.

Hari!
Általában az antibiotikumot 5 napig szokták szedetni. Szerintem, ha ma még beveszed vagy legalább 1db-ot, akkor is hatni fog.
De a hasmenés az nem jó. Lehet egy mellékhatás vagy túladagolás, mint ahogy Nyúlné is írta. Ezt jelezted a dokinak? Mert minden kellemetlen mellékhatást jelezni kell a kezelőorvosnak! Főleg egy kismamánál. Nem örülnék ha érzékeny lenné a gyógyszerre. A szervezeted próbálja kiűríteni. Inkább ne vedd be.
Bocsi! Nem akarlak ijesztgetni!

Fogfájás!
Algopirint egyet-egyet be lehet venni.
Hétfőn volt nálunk a gyerekorvos és mondtam, hogy egy kicsit náthás vagyok (már elmúlt). Azt mondta, hogy lázasan is lehet szoptatni, de ezt már leírtam. Akkor mondta, hogy bevehetek algopyrint, de maximum 1 nap 3db-ot ha végképp szükséges.
De a doktornő valóban érti a dolgát. Komoly, látszik rajta, hogy szereti a gyerekeket, de mégsem pofázik órákig, hanem a feladatára figyel.

Esetleg nézzétek meg, ezt az oldalt.
www.drinfo.eszcsm.hu
itt a szolgáltatások menüpont alattt lehet keresni gyógyszer neve szerintre és beírjátok a gyógyszert. Be kell jelöni a terhességet és kiadja a választ.
Én nagoyn szeretem, mert a gyógyszerek árát is itt szoktam megnézniKép

Most lelépek, de ma lesz több időmKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Na, most már elolvastam a gyógyszer leírását alaposan. Azt írja, erős hasmenésnél lehet antibiotikum által okozott bélgyulladás, szólni kell a dokinak. Viszont ma nem igazán tudok szólni dokinak, úgyhogy inkább nem veszem be. Akkor viszont valószínűleg nem is aranyerem lett, hanem begyulladtam. És az vajon elmúlik ha nem szedem a gyógyszert, vagy most még mehetek valami fenékgyógyászhoz is?! Hát kellett ez nekem? Inkább fájt volna a torkom. Na mindegy.
Bocsi, hogy ilyen hülyeségekkel fárasztok itt mindenkit.

Angelani, örülök hogy végre legalább valami jó is van nálatok, most a dokinőre gondolok. Az nagyon sokat számít, hogy megbízzon az ember a gyerkőce dokijában.

Vrucsincá, nem is nagyon tudok mást írni, mint hogy irigy vagyok, de nagyon!!Kép Formás a baba is, a mama is, látszik hogy mindketten kicsattantok az egészségtől. Kell ennél több?

Hari

Kép
Kép
hari

Szoptatós anyukák!!!

Ti mertek koffeint inni? Mert én félek, még se teát se kólát nem mertem inni, nemhogy kávét...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fájdalomcsillapitás:

Nekem azt mondta a nőgyógyászom is meg a gyerekdoki is, hogy Panadolt be lehet venni szoptatás alatt is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, én teljesen kétségbeesem, amikor fáj a baba pocakja. Nálatok van ilyen probléma? Zsófy, te irtál ilyesmiről, meddig tekinthető vajon normálisnak a hasfájás? Amikor kapkodja fel a lábait, görcsöl és nehezen pukizik, akkor még csak csecsemőkori hasfájásról van szó vagy valami komolyról?
Semmilyen szer nem hat, egész nap elő-előjön ez a kinzó állapot, na nem folyamatosan, de minden napszakban. Éjszaka is nyögdécselésre ébredek - aztán persze eszik is, meg is nyugszik, de előtte kapkodja a kis lábait. Segitsetek, mennyire általános dolog ez?
Mindenki adja a bölcs tanácsokat, hogy mit ne egyek, lassan már semmit nem merek enni - de hát ugye az még rosszabb lenne.
Most kávét sem merek inni, egyébként én ittam, úgy hallottam, hogy keveset lehet - és hogy ivás után 1 órával jelenik meg az anyatejben, de nem vészesen.

Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Zsuzsa!

Sajnos előfordul ilyen, hogy gyakran fáj a pocija, és semmi nem hat. Nekünk még leginkább a karon ringatás, labdán rugózás jött be, meg néha a masszírozás. Az Infacol is talán javított a helyzeten, de teljesen attól sem múlt el. 3,5 hónapos korágig tartott Gergőnek.

Ma megnéztük a szülőszobát, és vettünk Gergőnek az ágyára leesésgátlót.

Zsóf
38+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Ezt még délután írtam, de nem bírtam feltenni,hátha most...

Rokica,
én erősen koffeinfüggő voltam/vagyok (kivéve az első harmadot, akkor csak kóvályogtam, mert hányingerem volt a kávészagtól). De amúgy végig a szopi alatt is kávéztam, igaz, nagyon lájtosan, kb 1 dl/nap, amihez 2-3 dl tejet öntöttem. És tudod, én adtam is, az anyuka is tudta, de soha nem mondta, hogy bármi hatása lett volna a babájára. Ahogy az enyémre sem.
Nem napi 3x, nem erős kávé, hanem hosszú vagy gyengébb napi 1x sztem mehet.
Persze egyéni dolog, talán Zsuzsi érzékenyebb, vagy esetleg a gyomra a csersavra (ami teában, kávéban is van) de én azt tartom, hogy az anya szervezete elég jól megszűri a káros dolgokat, és csak nagyon extra esetben okozhatnak gondot.

Megindulhatna azért ez a gyerek, mert hiába néznek szerdán heget, még ha okés is, nem hinném, hogy jövő 7 végénél tovább hagynának túlhordani.

Ildi, nagyon helyesek vagytok Olival.Kép

Szilvi beájult babája is tündériKép

Zsuzsa szopis képe szuper, ahogy a bébi küzd a cickóval.Kép

...és BKriszta képei, meg Zsófyé...tegyetek fel sokat, nagyon jó nézegetni ezeket a széáp, egészséges babákat!Kép

Angelani
lehet, hogy én látom rosszul, de amennyit paráztál a terhesség alatt, most annyira magabiztos, ügyes anyuka lettél. Nem tudom miért, ez jön le nekem a hozzászólásaidból. Kép

Hari
ha régen szedtél antibigyót, simán szétzúzhatja a bélflórádat. Kevin amikor életében először kapott, 2 hétig ment a hasa, és nem a betegség miatt fogyott le, hanem a gyógyi miatti hasmenéstől. Van egy nagyon kíméletes szer, Normaflore a neve, és direkt erre van, hogy rendbeszedje kicsit a bélbolyhokat. KEvinnek is segített. Azt nem tudom, terhesen lehet-e szedni, de érdemes megkérdezni.

üdv
p 39+4
penna

Sziasztok!

Eddig még sosem szóltam hozzá, de mindig szoktalak olvasni Titeket. A Kismama újságban van egy Teratológiai Tanácsadó telefonszám (a várandósság alatti gyógyszerszedéssel kapcsolatban): 363-2229 vagy 363-5272. Gondolom a szoptatással kapcsolatban is vannak infóik. Én ma vagyok 39 hetes és a MÁv kórházban fogok szülni.

Ayse

ayse

Penna, köszi aranyos vagy.
Te is már a végső visszaszámlálást kezdted.
Róki!
Én is iszom a kávét sok-sok tejjel.
A terhesség elején és végén nem bírtam a szagát.
A Schöfiben volt egy tájákoztató minden szobában és ott is azt írták, hogy napi 2 gyengébb megengedett.
Na megyek, mert apával befejezik a fürdést és megy a kajaba a ciciért.

Oli baba és Szilvi manócskája nagyon aranyos!

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Szülésközeliek, elcserélném valakivel a méhnyakamat, akinek 3000-es vanKép.

Viccet félretéve, szurkoljatok, hogy még kb. két hétig kibírja odabent a babánk.

Sajnos a 33. héten megrövidült a méhnyak 2000-esre, de tovább keményedett a hasam a magnézium ellenére is, ma nézték, már csak 1000-es.
De legalább nem nyílt ki.

Nem szeretnék koraszüléstKép.
Bár itt majdnem egyedül maradtam ezzel az aggodalmammal, rajtam kívül szinte már senkit sem fenyeget ilyesmi...

Amúgy a babánk jól van, a méretei:

Bpd 92mm
FL 68mm.

Uxi
35+3

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Én sem szóltam eddig hozzá, mert sajnos elég rapszodikusan tudok jönni, de sokszor beleolvastam a topikotokba. (Remélem, nem baj..)
Én hétfőn töltöm be a 35. hetet.
Gyógyszerezéssel kapcsolatban...annak idején, amikor a kisfiam még szopizott (most 2 éves) támadt egy kis gondom, és a lll honlapján talált tanácsadót hívtam fel (W. Ungváry Renátát-este 9-11-ig(!) lehet hívni),aki nagyon kedvesen utánanézett, mit vehetek be. Kiderült, hogy van idevonatkozó irodalmuk is, bárminek utána tudnak nézni.

Nagyon szépek a babáitok, nagyon szurkolok mindenkinek!

D.
edede

Sziasztok!

Én sem tudtam ma jönni a hülye babanetreKépKép

Csak röviden...

Megvolt az első adag tápszerKép
Sajnos szükség volt rá, mert tudtam hogy azért üvölt Lánácska mert éhes maradt...
Hát nem mondom hogy felemelő érzés, de még mindig jobb mint gyötrődni, hogy éhes a babám...

Próbálom magam azzal vigasztalni, hogy más gyerkőc is felnőtt már tápszeren...talán az enyémnek sem lesz baja tőle...
Pont ma volt itt párom barátja, akiknél ugyanez volt a szitu...most 5 éves a kislány és nagyon huncutKépKép

Az idegen tejcsin még morfondirozok....
Tényleg nem merem felvállalni ezt a dolgot..., pedig itt az utcában is van ujszülött....
Talán a tejleadóból....

Egyébként megbeszéltük a férjemmel, hogy mindent ugyanúgy fogunk csinálni mint eddig, cici, fejés gyógyteák, homeobogyó stb...hátha még változik a helyzet.......

Másrészt ha nem akkor sem akarok nagyon nekikeseredni...., mert akkor tényleg rámegyek érzelmileg, idegileg, meg mindenhogy..
Ha egyszer ezt dobta a gép, nem tehetek mást, mint elfogadom és küzdök legalább azért hogy ez a kevéske tejcsi ne menjen el.....

Mea!

Te babód mennyit eszik???
Mindig egyforma mennyiségeket eszik, vagy változó???
Azér kérdem, mert egy kiadós sirás-rivás(fürcsi), után Lénácskát már meg se tudtam szoptatni rendesen, csak egy ciciből szivott max 20-30 grammot(ennyi az össz egy cicibőlKép), aztán úgy bealudt hogy képtelen voltam fölébreszteni...igy a másik cicit lefejtem...és a pótlás is kimaradt...
Gondolom jól elfáradt az üvöltésben....úgyhogy lehet hogy jó éjszakám leszKépKépKép

Falina!

Ha erre jársz...ti hogy boldogultok???
Remélem nálad beindult a tejcsi rendesen...

Mindenkinek jó éjt, szoritok annak aki előtt még ott van a szülés....

Megann

Kép

Kép
megann

Ayse!

Üdv köztünk! Mi is a MÁV-ban fogunk szülni Juccal, csatlakozhatnál hozzánk! Kép

Edede, neked is üdv.

Megann! Kép

Ne aggódj, minden jóra fog fordulni! Felhívtad a szoptatási tanácsadót? Tényleg sokat tudnak segíteni, még lelkileg is.

Hari!

Nekem is az a tapasztalatom, mint Pennának. Gergő eddig életében egyszer kapott antibiotikumot, pont Augmentint, és hányt, és hasmenése lett tőle, ami nagyon sokáig nem akart elmúlni. Ha már nem szeded a gyógyszert, egyél sok natúr joghurtot, az is jót tesz a bélflórának. Az antibiotikum sajnos nem csak a betegséget okozó bacikat öli meg, hanem a bélbacikat is, a gombák viszont elszaporodhatnak.

Ildi, nagyon szépek vagytok!

Uxi!

Felőlem cserélhetünk.Kép

Zsóf
38+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Uxi!

Nem pici ám a babád, a leírt méretek alapján.
Azt a 2 hetet reméljük, hogy kibírja odabent, tuti nem lesz semmi gáz.

Engem elkapott valami hülye nátha, már 3. napja.Remélem, hogy hamar tóúlesek rajta. Tuti, hogy a hételeji hidegnek köszönhetem olyan hideg volt a panel. Kincsőnél is csak pár percre dugtuk be a hősugárzót, mert azt se akarom, hogy túl meleg legyen.
Nekem a köhögés a legrosszabb, mert úgy ráz, azt se tudom, hogy a gátsebet vagy a hasamat fogjam, no meg szegény Kincső szájából is kirázom a cicit, ami nem tetszik neki.
Lánykámra még jellemző, hogyhatalmas nyújtózásokra képes, no meg pukikra, de ezt cicivel a szájában műveli" felemelő" érzés.

Kaptam kölcsön egy elemes fejőt, de nem győzött meg, inkább maradok a kezemnél, csak itt meg az a baj, hogy sikerül mellé is rakni bőven. Most már tudom, hogy szegény tehén mit érez, mikor fejőgéppel fejik.

Ma is jó dolgom volt, mert férjem főzött. Húslevest, rántott húst meg rízst.
Szerdán csinált hússal töltött rántott palacsintát, pénteken meg bolognait. Szóval egy kicsit dicsekedtem.

Na megyek, mert elő kell szednem Ivi melegebb dolgait, de látom, hogy sok minden kicsi lesz nagyon sokat nőtt a nyáron.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Gyorsan megirom Wordbe a mondanivalómat, amig szarakszik a hülye babanetKépKépKép

Szóval, jó hireim vannak!KépKépKép

A reggeli szopinál Lénácskám 60-70 grammot szopizott ciciből, aztán még adtam neki 30 gramm lefejt anyatejet tehát az már összesen 90-100 grammKépKép
És ezek után még fejtem 30 grammot úgyhogy a következő szopira is megvan a pótlásKépKép
CSODA TÖRTÉNT_!!!

Éjjeli etetésekhez sem használtam tápszert, hanem a lefejt anyatejjel pótoltam amit szopott(éjjel nem mértem), csak mindig kapott 30-40 gramm pótlást!
És éjjel is fejtem, elkezdtem a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejéstechnikát&Kép
Nem mondom hogy nem brutalál,de ha ez az eredménye akkor mindig fogom csinálni,a tejcsiért mindent
Ki is vannak a mellbimbóim rendesen, de hát muszáj,kenem Bepantennel,mint állatKépKépKép, talán majd holnap veszek valahol bimbóvédőt is.
De ha nem is jön mindig igy össze mint ma reggel, akkor sem keseredek el, arra fogok törekedni, hogy minél kevesebbszer kelljen tápszerhez nyúlni....

Ja és tök bosszantó, hogy egyszer csak fogja magát a cicim és elkezd csöpörészni én meg hanyatt holmlok rohanok edényért, útközben csöpörészik, úgyhogy nem győzök felmosniKépKépKépKép

Na majd jövök olvasni, csak most szirénzázik a babám....
Pedig olyan jó kislány éjjel sem sir soha, csak eszik aztán szunya...

Ja és hülye ez a mellszivó,sziv sziv, nem jön semmi, aztán 5 perc után meg spriccel a tejcsi..nem értem én hogy van ez
És mellette még keményen masszirozom is a melleimet, csak tudnám, hogy akkor mire van mellszivóm, ha mellette ugyanúgy gyúrom a cicit kézzel
Ez nem gond ugye???

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Amit muszáj hozzáfűznöm, bár napokkal ezelőtt volt szó róla:

Annamami! Nekem is egy 1970-es Fiat 500 az első autóm, szegénynek 3 éve kissé mostoha a sorsa, mert hanyagolom a baba miatt...(én sem tartom elég biztonságosnak gyerekkel) DE! beszereztünk egy Bogarat, egy picit nagyobb, abba bele merem ültetni...(a bogár is '70-es)
Göndörzsófék autója is nagyon szép!

D.
edede

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam visszajönniKép
Ma reggel meg nem volt nálam elérhető a babanetKép
Utána vendégünk volt.
Most van 10 percemKép

Rokica!
Én szoktam kávét inni.
Természetesen szoptatás után.
Reggel úgyis Erhard korán eszikKép, utána nyugodtan megiszom a kávémat.
Nekem csak annyit mondtak, hogy naponta 2 vagy 3 gyengébb kávét igyak. Ha meg is iszom, akkor is mire újra eszünk, addigra kimegy a hatása. A másik, hogy Erhard nagyon jó alvó és észrevenném ha "feldobja" a koffeinKép
De úgy alszik mint a bunda. Most is ittam egy kávét (kb 30 perce). 1 óra múlva fog enni és addigra már átszalad rajtam.
A doki is azt mondta, hogy ne vigyem túlzásba.
A nőgyógyász is a doktornő is. A védőnő szerint is lehet azért inni csak ne esteKép

Vrucsincá!
Nagyon édes a kicsi OliKép
Nekem nehezen megy az ülve szopizás, de párnával sikerülKép
Ügyesek vagytokKép

Davallia!
Azért szorítunkKép

Hari!
Remélem, tényleg abbahagytad a gyógyszert!!!
Tessék most már természetesebb dolgokkal kúrálni magad!
ÉÉÉSSS! Vigyázz magatokra!

Tzsuzsa!
Én még azt is hallottam, hogy szopi közben is érdemes megbüfiztetni, mert akkor a feles levegő közben is kiürül a gyomorból. Nekünk még a kórházban volt hsfájás, de mióta itthon vagyunk nem. Nem ihatok rostosat, főleg a narancslé és a körtelé ami felfújhatja. Inkább szörpöt vizet vagy a gagyi iceteát, mert abban nincs koffein csak "műanyag" az egész. Enni, nem sokat eszem, de tényleg nem eszem azokat a bizonyos K-betűseketKép
Bár egyik nap a húslevesből megettem egy kis darab karfiolt és kelkáposztalevelet és Nem fájt a hasa a Babónak.
Nincs is sok kiütés (piros pötty) Erhardon. Állítólag az tejkiütés, de nem okoz gondot.
Néha egy-egy kijön, de el is múlik.
Pedig mindenki azt mondja, hogy fiú és tuti hasfájós lesz. A sok okos ember nekem akarja megmagyarázni. Már bocsánat a tapasztalt anyukáktól, de biztos, hogy Erhard eddig nem hasfájós. Soha sem sír. Csak ha éhes. De még akkor is csak nyöszörög és csak pár perc után kezd el sírni.
Én is azt hallottam, hogy az Infacol az elég jó.

Penna!
Köszi a "bókot"Kép
Én még mindig elég bénának érzem magam.
Az igaz, hogy mióta kijöttünk és a hozott dolgokon kívül elkerültek a problémák.
Egyenlőre még segítség nélkül is megoldottunk mindentKép
Már a köldöke is szép és a szájpenész is múlikKép
Már csak a 2 hós oltáskor találkozunk a doktornénivelKép (kopp...kopp..kopp..)

Uxi!
Szorítunk!
Bár még egy pár hét és elég nagy babóka leszKép
Szép méretKép

Megann!
Sajnálom a tápszert, de még van vissza út!
Bízzl magatokban.
Nálunk is lehet, hogy kevesebb a tejecske.
Erhard "bélpoklos".
Már félek, hogy híg a tejem.

Lányok!
Lehet olyan, hogy szerdán lett mérve meztelen, akkor 2800g-volt, ma meztelen 3070g-volt?
Nem sok ez egy kicsit?
A doki szerint is jól fejlődik.
2580g-al jöttünk ki 12-én. Azt mondta, hogy majdnem egy havi adagot hízottKép
Akkor csak jó a tejcsi.
Pedig már kevesebb vanKép

Ayse, Edede!
Bocsika!
Üdv köztünkKép
Sosem késő csatlakozniKép

Na lépek, de még visszanézekKép
Nem baj, ha felteszek egy képet?
Csak Ne utáljatok meg érteKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép

Kép
angelani

Megann, mi az a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejéstechnika?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Új vagyok ezen a topicon, én a lakóhely szerintit használtam eddig, de ott nincs ekkora élet.
Arra a fejéstechnikára én is kíváncsi lennék.
Nálunk is szopigondok vannak. Sajnos az első kettőt sem tudtam szoptatni, a harmadiknál sem jön össze.
A gond az, hogy egyszerűen fizikailag nem szívja a cicit, hanem rágcsálja. Gyorsan dühbe gurul, és nem akarja elfogadni a cicit. Nyugtatásra használjuk a cicizést. A cicim már teljesen kiázott a sok próbálkozástól, mindenki bíztat, hogy még nagyon pici, tényleg mert még csak egyhetes, de én már teljesen össze vagyok zavarodva. Fejem géppel és kézzel is, iszom a teát és szedem a homeopátiás bogyókat is, de így is pl. ma két ciciből szopott 10 grammot és még ennyit tudtam lefejni is. Ennyi egy frissórás babának is kevés. Adjatok tanácsot!
A férjem nagyon ari, mert abszolút mellettem áll, látja, hogy mit kínlódunk.
Persze az okát sejtem, hogy miért nem szívja, hát mert a kórházban amikor nem evett eleget akkor pótolták neki, de úgy hogy az 50 ml-t kétszerre beleöntötték, szó szerint mint a tölcsérbe, csórikám meg majdnem megfulladt. A csecsemős nem látta, hogy én ott állok meredten. Ez mindenhol így szokás? Nekem nagyon brutális volt.
cipó

Sziasztok Kép

Megjöttem Anyukámtól,nagyon jóóóóóó volt.....mindjárt jövök vissz,csak gyors letusolok.........

Cipó Kép

Szia! Amiket leírsz az NAGYON DURVA!!!!KépKépKép
Beletölteni a gyerekbe???!
ÉS nem pofoztad le azt a banyát????!!!!KépKépKép
Grrrrrrrrrrrrrr...most mérges lettemKépKépKép
Én tuti,hogy nekiugrottam volna ha látom.......
annamami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: