[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
III ker, Békásmegyeri anyukák! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cila!
Még a héten itthon van apa szabin.
Elég változó, hogy mikor megyünk sétálni. A nagy melegben inkább reggel mentem 9 körül és este felé. Összefuthatunk a jövőhéten valamikor!?Kép
Csobánka térhez nem lakunk messze, ott szoktam lézengeni...Ti?
Nekem sincs időm semmire, bár Marci nem rossz gyerek, mégis sok foglalkozást igényel mióta kinyílt a csipája.Kép
Marci nem spiccelt soha, max amikor még nem állt fel egyedül.

Miriama!
Mióta Marci felfedezi a világot és mászik, azóta nem alszik napközben sokat. Ha pedig az alvásból véletlen felébred, még félig csukott szemmel is már mászni akar. Akármilyen álmos már nem alszik vissza.

Szilpa!
Természetesen nem szabad erőltetni, hogy bent legyen az apuka a szülés végkifejleténél! De addig mindenképpen jó hasznát veszitek majd egymásnak! Első babátok lesz? Van már neve? Nemét tudjátok már?

Megyünk fürődni...

Üdv.
Lina.
Vendég
 


Sziasztok!

Miriama!
Szerintem is jobb lenne, ha apa velem izgulna bent, de nem tudok beszélni a fejével. A védőnőm is mondta, hogy Õ is megpróbálja rábeszélni. Valahogy úgy, amit Te is mondtál, hogy ha komolyabbra fordul, akkor kimehet. A legtöbbje olyankor már úgyse szokott kimenni, ha már bent van. Mondta a védőnő, hogy nagyon sok apuka és anyuka visszament hozzá megköszönni, hogy rábeszélte apát. Remélem, nálunk is így lesz.Azért jó lenne nekem, ha ott lenne.
A Rómain is érdekelne a bébiúszás. Leírod a cimet, meg telefont, meg amiket Cilától kérdeztél a Budakalászival kapcsolatban?
Előre is köszi.

Cila!
Még dolgozok, bár szívesebben lennék itthon több okból is, de ez hosszú. Nem untatlak a részletekkel.

Linocska!
Első baba. Kisfiú. A nevét még nem tudjuk. Ha kislány lett volna, akkor Dorottya. Apa nem is nézett fiúnevet, mert annyira biztos volt benne, hogy lánya lesz. Mostmár neki kell állnia átlapozni a fiúneveket is.

Ma betöltöttem a 20 hetet!!! Félúton vagyok!!! Kép

20+0


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !

Gratula Szilpa! Mocorog? Hagy aludni? Nálunk érdekesen alakult a névválasztás én mondat öt nevet apának, elöször maradt három majd amikor utánam jött a szülőszobára közölte mit választot idoklás azért Levente mert az a névnap esik legmesszebb a születésnapjától. Ugyanis velünk kivan.... nekem egy hónapon belül van a névnapom és a születés napom, páromnak nagyon közel születésnap karácsonmy névnap, úgyhogy általában levagyunk tudva egy ajándékkal.A manóval ne legyen könny dolga a családnak.

Na ma voltunk úszni. Levi teljes megadással türte, hogy hintáztassam lebegtessem a vízben sőt a vége felé már élvezte pancsolt is. Szerintem én jobban elfáradam mint Õ. 45 perc volt oda vissza sétálva a medencében úgyhogy nekem is megvolt az edzőterem.

Linocska !
A sétát majd megbeszéljük. A jövő hétre még hál istennek jó időt mondanak.
Ha apa itthon van annak kell örülni és minél többet együt lenni ez tuti.

Lányok sajnos nekem jövő összel biztos hogy bölcsibe kell adnom a Levit. Lehet hogy korai de kérdezem, hogy van a környékről ismeretetek a bölcsiket illetően? Azt hallottam, hogy a jó helyekre váró lista van. Aki tud valamit írjon. Köszi.


Sziasztok megyünk fürdeni
cila
 
 

 
 

Sziasztok!!!

Hát itt nincs nagy élet!!!!!

Cila!
Köszi. Mocorog, de még csak kb. egy hete érzem. Valószínűleg azért, mert első baba, meg mellső fali a lepényem, meg volt egy kis plussz a hasamon. Legalábbis ezt mind mondták, hogy ezért nem érzem olyan korán (17 hetesen) a babót, és ez nálam mind megvolt. De már érzem. Viszont még nem olyan erősen, tehát apának még kell pár nap, amíg Õ is érezheti a kisfiát. Tehát egyenlőre még hagy aludni is. :-) Már vártam nagyon ezt az időszakot.
Szóval akkor jó volt az úszás? Ez a Budakalászi? Mennyit kell menni egy héten? Mennyibe kerül egy hónapra? Kedves az úszómester (vagy aki ott van)?

20+1


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz
 
 


Sziasztok!

Kicsit zűrös volt a hétvége sajnos cak most tudok jelentkezni dfe lehet hogy most sem lesz sok időm!
Valoszínűleg jön a fogunk a harmadik nagyon nyügös.

Szilpa

Én mégkésöbb fogtam fel hogy mocorgás az amit érzek nálunk pedig nem áltak fenn az általad jelzettek. Apának nálunk is nagy élmény volt föleg amikor hullámzik az egész has. Na majd élvezhetitek.

Ez az úszás Budakalászi az apítványnál a beszoktatáés heti egyszer 1 alkalom utána te döntös el egyszer vagy kétszer viszed csoprtba de ha akarsz külön belépővel este és hétvégén is mehettek úszni. Heti egy alkalom 8000 Ft de alapítványi befizetés tehát vissza igényelheted a 30 % -ot az adódból. Egészséges babáknál is képzett konduktorok vannak a medencében nagyon aranyosak és türelmesek a csajok.
Sajnos mennem
cila
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap voltunk először Tücsök zenén, olyan jó volt! Nagyon sok mondókát meg fogunk tanulni, és háromféle "hangszerrel" (főleg csörgők) is játszottunk. Az alatt a 30 perc alatt, amíg ott voltunk, többet tudtam meg Petráról, mint az itthon töltött sok-sok idő alatt. Most először láttam hogy viselkedik közösségben, idegenek között. Kicsit félénk volt, de a végére teljesen felélénkült, alig akart hazajönni.

Cila
Sokszor én is úgy érzem, hogy semmire sincs időm, a főzés nekem is mindig gond, hogy mit együnk, nem tartom magam vmi szuper háziasszonynak. Anyu elég sokat dolgozott, mikor mi gyerekek voltunk, és mindent akkor csinált, amikor éppen egy kis ideje volt (ha volt). Így aztán elég nehéz példát venni róla, nincs menetrendem, hogy akkor hétfő vasalás, kedd portörlés stb. Pedig lehet, jobb lenne, mint így, hogy néha nekilendülök és akkor mindent meg akarok csiálni, aztán van olyan is, hogy semmihez sincs kedvem és akkor szalad az egész lakás...
Angol? Nekem is kellene nyelvvizsga (középfokú). Te milyen szinten vagy? Én voltam a munkaügyi kirendeltségen és ott az mondták, hogy a gyerek 1,5 éves kora után lehet tanulni, támogatják a képzést. Jövőre nagyon szeretnék elmenni, csak addig valahogy szinten kellene tartani magamat.

Szilpa
Jaj, de izgi, mikor már mocorog! Akkor már tényleg tudatosult bennem, hogy itt van!
Az usziról: Mi a Királyok u. 140-be játunk (Babasziget), a telefon: 06-20-914-6893. Ez egy családi ház pincéjében van, de nagyon szép, tiszta. Egy foglalkozás 30 perc és 2800.- volt mikor mi oda jártunk (májusban voltunk utoljára). Délelőtt és délután is van úszás, előre kell jelentkezni, de nincsenek fix csoportok, mindenki akkor megy amikor tud. A vizben bent van a vezető, folyamatosan mondja mit kell csinálni, mondókázunk, tornázunk, de a merülésnél figyelembe veszi, hogy ki hol tart. Múltkor az Óbuda újságban olvastam egy másik helyet is a Rómain, de ott nem jártunk, lehet, hogy azt is érdemes majd megkérdezni.

Linocska
Remélem jól telik a szabi, remélem aztán majd jelentkezel.

Üdv
Miriama
miriama
 
 


Sziasztok!

Miriama
Én elméletileg a középfokhoz közelitek de sajnos amit nem használok azt nagyon gyorsan felejtem. Szinte elöről kell kezdenem de nekem nics sok időm jövö szeptemberig le kell tennem külömben ugrik a diplomám. Utána majd meglátjuk de vizsgázni valószinűleg nem fogok csak tanulni.

Az uszásnál azt nem mondtam nektek hogy a foglalkozás 45 perc. Van olyan is ha valakit érdekel hogy a foglalkozás fele zene szerintem hasolíthat a tücsökre és utána vizes foglalkozás van. Ezt egészséges gyerekeknek szervezik szerintem jó lehet. Én eredetileg ezt gondoltam a Levinek de máskép alakult.
Isteniek ezek a foglalkozások mert én már nem emlékszem a mondokákra bár nagyon jó könyvet vettem, de azért több gyerköc együtt nagyon jó lehet.
Én anyukámtól sajnos szinte mindig azt láttam ha kell hajnalba vagy északa föz szombaton hajnalba kelés piac vásárlás takarítás mosos egyszerre délre minden kész és összeesik a fáradságtól. Próbálok rendszert belevinni de hát ..., Érdekes amíg dolgoztam hamarabb elfogadtam hogy szalad a lakás nincs kaja stb. Most valahogy mindent egyszerre. Azt hiszem egy kicsit lazábbra kell veni mert így a végén a gyerekre nem jut idő, lehet egésznap suvickolni mindig találhatunk valamit.

Sziasztok mennem kell vacsit adni a családnak
cila
 
 


Sziasztok!

Cila!
Már nemsoká apa is érezni fogja. Csak eddig mindig akkor tette rá a kezét, amikor már a babó abbahagyta. Mert még nem olyan aktív. Legalábbis nem érezni annyira. Pár rúgás, és ennyi.

Miriama!
Azt a babaszigetet mindig nézem a buszról, amikor jövök hazafelé. Mi van még ott? Bababolt, vagy valami más? Vagy csak uszi van?

Szilpa
20+6


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Cila
Nálam is így volt, hogy amíg dolgoztam, nem zavart, ha szaladt a lakás... Akkor van rá indok. De ilyenkor mikor itthon töltöm az időt, hát másként képzeltem. Csak arra nem gondoltam, hogy sokkal többet használjuk, jobban koszolódik, minden étkezés itthon, előkészíteni, főzni, mosogatni. Plussz a gyerekre is sok idő kell, mert állandó figyelmet igényel. És ugye, ha otthon vagy akkor folyamatosan látod, hogy mi mindent kellene leporolni, felmosni, kivasalni stb., míg ha dolgozol, max. este vagy hétvégén szembesülsz vele. Mindezek ellenére mégis jobban érzem magam, hogy a saját dolgaimmal és gyerekemmel kell töltenem a napot és nem mással.
Te mikor tervezel visszamenni dolgozni (ha dolgoztál vagy egyetemre jártál)?

Szilpa
Azt hiszem talán gyerekmegőrzés lehet még, de mi esténként jártunk és akkor már csak uszi volt. Egyébként hogy vagy? Átadják már a helyet a buszon? ;-) Találtatok már nevet?

Miriama
miriama
 
 


Sziasztok!!

Miriama!
Köszönöm, jól vagyok. Egyre többen át akarják adni a helyet a bkv-n. :-))) Bár, ami fura, hogy főleg a korunkbeli csajok adják át inkább. A fiatal pasik, meg inkább elfordítják a fejüket. De a legtöbbször mondom, h nem kell, köszönöm. Még azért elvagyok állva. Legalábbis amikor nem úgy jövök hazafelé, mint egy hulla. Meg idősebbektől nem is lenne pofám elfogadni a helyet mégha fáradt lennék sem.

21+1


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !

Szilpa
Tessék leülni ha van hely vagy átadják. Nekem főleg érdekes módon inkább idősebb hölgyek adták át a helyüket. A leülést azért mondom mert fékez a jármű és ülve könnyebb megtartani az egyen súlyt mint álva. Ne fessük az ördögöt a falra de én tömegközlekedtem kivéve az útolsó három honapót bár akkor is néha ha jobban érezte magam és bizony át éltem egy pár komoly fékezést amikor az eséstől engam az mentett meg hogy űltem akik áltak azok bizony repültek. Nem azért kell leülni mert fárad vagy. Bocsi hogy így leírtam de saját tapasztalat.

Miriama !

Csak egyett tudok érteni veled lakás űgyben ugyan erre jutottam én is. Én az utolsó pillanatig dolgoztam úgy alakult hogy az irodából mentem a korházba. Én most is dolgozgatok és tavasszal de legkésőbb jövő öszel megyek vissza. Remélem nem kell teljes munkaidőben. Azaz igazság vállalkozó vagyok most az üzlettársm viszi az irodát néha besegítek de lehet hogy vissza kell mennem hamarabb. Hát ez van. Meló mellet csináltam a főiskolát ehez kell a nyelvvizsga. A Zsigmond Király főiskolán a lakotelep duna felőli részén van a BME nyelvvizsga helye úgyhogy oda jelentkezem. Van nyelvvizsga felkészítőjük és van olyan tanfolyam aminek a végén nyelvvizsgázól helyben szerintem ez nagyon jó. Jobbak az esélyek.

Nem tudom szoktatók e tömegközlekedni a gyerköcökkel tegnap megint ebben a "kellemes" élményben volt részem de meglepődésemre sokan segítettek. Most hogy kész a metro egész türhető.
Nektek mi a tapasztalatotok?

Szilpa a babakocsi vásárlásnál ne felejsd el ha kell tömegközlekedni mert én sajnos egy kicsit elfelejtettem (elég nehéz a kocsi). Na mindegy ez van. Kelengyét vásároltátok már? Én nagyon élveztem már a nézelödést és tervezést is. Nemtudonnálatok hogy van de apa volt akit lekellet állítani egy kcsit hogy nem kell fltételen a legdrágább nem biztos hogy az a legkjobb. Jókat mosolyogtam olyan lelkes, bezzeg most csak a játék a többi anya dolga. Na de nem akarok panaszkodni.

Na ez egykicsit hosszúra sikerült. Megyek fürdetni Sziasztok.
cila
 
 


Sziasztok!

Cila!
Igenis, értettem. Legalább egy kézzel kapaszkodok, de van hogy többel is :-). Lassan egyre nehezebb-nagyobb a pocak, tehát egyre többször megpróbálok leülni, ha van hely.
Még nem vettünk semmit. Kicsit korai egyrészt, másrészt pedig nemrég vettünk anyósnak egy egyszobás lakást, hogy végre kettesben-hármasban lehessünk, mint egy normális család. Így most ami pénz van, az megy a felújításra, h minél hamarabb költözhessen. Ez már csak kb. 1-1,5 hónap. Utána kezdünk el vásárolni babónak is. Lesz rá még 2,5-3 hónapunk. Bár nézelődni már én is szoktam "csak az árak miatt". Ki sem tudnám hagyni a bababoltokat. Egyszerűen behúznak. Már nagyon vásárolhatnékom van. Nálunk inkább apa a visszahúzó-megfontolós.

Szilpa
21+4


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Kedves Cila!

Meg tudnád adni Dr. Hammersberg Elemér elérhetőséget és hogy pontosan hol van a magánrendelése Újpesten?

Segítségedet előre is nagyon köszönöm,
üdv.:
Krisz (kvincz@freestart.hu)
vkrisz
 
 


Sziasztok!

Szörnyű ez az esős idő. Semmihez sincs kedvem Kép

Cila
Szerencsére nekünk nem sokat kell tömegközlekedni, mert nálunk apa lelkesedése abban mutatkozik meg, hogy amikor csak tud hoz-visz minket mindenhová. Persze ehhez kell, hogy ilyen rugalmas munkahelye legyen, mint amilyen most van. Eddig csak egy-két alkalommal kellett babával tömegközlekednem, de nekem kellemes csalódás volt (már ahhoz képest, hogy mennyire tartottam tőle). Pocakkal én is sokat utaztam, bizony nem árt leülni.
Nyelvvizsgázni tényleg jobb helyben, ahol tanultál. Nagyon jó, hogy van már erre lehetőség!

Szilpa
Azért arra is számíts, hogy az utolsó hónap(ok) már elég nehezek. Nekem legalábbis nagyon hamar elegem lett a boltokban való toporgásból, ácsorgásból. Bizony fárasztó volt. Apránként vegyél ezt-azt, és akkor anyagilag sem olyan kimerítő. Van már bevásárló-listád?

Miriama
miriama
 
 


Sziasztok !

Vkrisz!
Mobiltelefon számot tudok adni a Nyár utcában van rendelése de pontosan nem tudom hol nekem olyan üzemorvos féle (klinikán)06-309719609 hivatkozzál rám.

Szilpa a felújítás nem semmi mi is tavaly a manó jövetele előt a sajátunkat csináltuk hát anyagilag elég m,egterhelő. Októbetben lesz börze szerintem érdemes kimenni bár Miriamának abban igaza van hogy a vége felé egyre nehezebbb. Én nekem nagyon változó volt, hogy bírtam volt hogy le nem lehetett lőni egyfolytába mentem volna volt, hogy a kezem sem emeltem fel.Kint a börzén elég jó akciókat kifoghatsz (= pelenkát karton szám vették Liberot olyan jó áraon adták 2000 ft körül csomagja, de babakocsik stb. Új ruhák készítőtől.) De ha nem akarsz újat mert az anyagi keret nem engedi meg akkor kifoghatsz nagyon jó használtakat kedvező áron. Én is vásároltam pár dolgot a barátnőm szinte mindent onnan vett.
Miriamának jó az ötlete a listával.
A másik, hogy én is halogattam mondván majd a végén vásárolunk na most két héttel jöt hamarabb és pont az aproságok nem voltak meg véve amit már akát most megvehetsz. Anyu rohangált amíg korházban voltunk minden napra jutott valami váásrolni való. Hát ez így elég rossz volt.
A leüléssel pedig tényleg nem kioktatni akartalak csak ne legyen semmi gond.



Linocska merre vagy ? Jól eltüntél, minden rendben?

Cila
cila
 
 


Szia Cila!

Nagyon köszönöm, fogom hívni!

Üdv.:
Krisz
vkrisz
 
 


Sziasztok!

Miriama!
Még nem vettem semmit. Meg bevásárló listám sincs. Nemsokára öszeállítom, és elviszem unokatesómnak. Õ 3 babót szült, az utolsót most áprilisban. Õ ajánlotta fel, hogy nagyon sok ruhája, meg kiegészítője, stb. van. Tehát mielött elindulnék vásárolni szóljak neki, és ami kell, neki meg van, azt nekem adja, így már nem kell megvenni. Tehát ő lesz az első nálam a listán. Egyébként nem is tudnék most vásárolni, mert ami pénz van, abból gyorsan anyós lakásához veszünk valamit, hogy minél hamarabb kész legyünk vele. Meg nem vagyunk babonások, de megbeszéltük, h nem sietjük el, nehogy azért legyen valami gond. Így is rendesen megijedtünk a cisztánál. Nem kell még ey pánik. Le sem tudom rni, mennyire kikészített ez idegileg. Hiába mondták, h ne foglalkozzak vele, mert nem lehet gond belőle. 1 évig próbálkoztunk vele, míg összejött. Már nem is hittünk benne, h segítség nélkül lehet babánk.
De azért titokban már vettem kiskádat, mert megláttam egy érdekes babapiskóta formájút ugyanolyan színben, mint a fürdőszobánk, és nem bírtam otthagyni. Fent figyel anyukáméknál. Még vár a megfelelő pillanatra, hogy bemutathassam apának. Pszt!!!

Cila!
A börzére már izzítottam én is apát. De én a kismamában úgy láttam, hogy november 19-én lesz a BNV-n. Vagy lesz másik is?
Szóval még korainak tarom az apróságokat is. Félek, nehogy baj legyen belőlük, meg hát a piszkos anyagiak..
Tudom, h nem kioktatni akartál a leüléssel, és köszönöm.

Ti rendben vagytok??
Olyan rossz, h nem tudom, ki hányadik hétnél tart.
Na, jó éjt mindenkinek.

Szilpa
21+5


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Cila!Kép
Miért kell biztosan bölcsibe adnod Levit? Hány éves lesz akkor?

Szilpa!Kép
Szerintem te vagy itt az egyetlen pocakos, egyelőre!

Miriama!
Nekem sem volt kedvem semmihez az elmúlt két napban! Ma már muszály lemennem vásárolni, semmi nincs itthon.

Mi jól vagyunk. Tegnap voltunk egészséges gyerekrendelésen. Marci egy hónap alatt 700 gr-ot hízott. 7900 gr és 70 cm. Nem egy dagi gyerek, de azért vannak hurkái! Kicsit több lett a feladatom mióta bemássza az egész lakást és mindenhol feláll! Tegnap kimentem az erkélyre és mikor visszajöttem, sehol nem találtam, a szívem majd kiugrott a helyéről!Kép A lakás másik végében találtam rá az ágy mögött...

Szép napot!Kép
Vendég
 


Sziasztok !
Linocska
A helyzet az, hogy vállalkozóként " a gazda szeme hizlalja a jószágot" elv alapján kell dolgoznom: Most is dolgozok néha néha de azért akarom bölcsibe adni akár félnaposba (sogornőm is ezt csinálta) hogy gyerekek között legyen Málfél éves lesz jövő összel. Tudom sok a próbléma a bölcsivel főleg a betegségek miatt de én így gondolom aztán majd meglátjuk. És a családi kassza is kicsit megviselt, kéne a pótlás. Drága kisfiam is valahol ott tart ahol a Marci ( úgy emlékszem közel egy idősek.)

Levi is kezd mászni ígyekszem itt lenni vele vagy járóka. Nekem állandó rémképeim vannak próbálok lepakolni meg biztonságossá tenni a lakás de úgysem lehet. Szerintetek a konnektor és a vezetéken kívűl mi afontros nektek mi a tapasztalatotok?
Linocska Marci milyen játékot kedvel? Újitanom kell de nem tudom igazán mitt vegyek neki mivel tudnám lekötni és csak nézek a játékboltban majd kijövök.

Szilpa
Igazad van november, nem jól emlékeztem.
Itt a közösségi házban is érdemes körülnézni. De legjobb a barátnő vagy család. Mi is unoka tesóéktól örökültünk egy csomó mindent nagyon nagy segítség.

Sziasztok
Megyek vacsorát adni a családnak
cila
 
 


Cila!Kép
Játék? Az mostanába nem érdekli Marcit. Az üres ásványvízes palack, pohár, zacskók, ruhaneműk, távirányító, telefon, stb; ezek a menők!
Most hintát szeretnék neki, sürgősen itthonra, amit fel lehet fúrni. Mert voltunk a máltai játszótéren és ott volt olyan hinta amibe beletudtam őt ültetni anélkül, hogy kiesett volna és az nagyon tetszett neki!

Szép estét!Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Linocska
Akkor megnyugodtam minden ami a mi kezünkben van. Most is itt ül az ölemben és nagyon tetszik neki, hogy a billenzyű tartó gurul , most azt lögdösi. Nálunk após most találta ki hogy csinálneki rugos hintát a párpmnak is volt szerinte jól elfoglalná magát meg én is tudom, hogy hol van.
nekem nem sikerül a smile.

Szép estét nektek is.
cila
 
 


Sziasztok!

Linocska
Akkor megnyugodtam minden ami a mi kezünkben van. Most is itt ül az ölemben és nagyon tetszik neki, hogy a billenzyű tartó gurul , most azt lögdösi. Nálunk após most találta ki hogy csinálneki rugos hintát a páromnak is volt szerinte jól elfoglalná magát meg én is tudom, hogy hol van.
nekem nem sikerül a smile.

Szép estét nektek is.
cila
 
 


Cila!
Segítsek smile ügyben?Kép
Vendég
 


Na, jó!Kép
Szóval:
Kettőspont :
utána szünet nélkül zárójel )
Kép
Ezt tudod lefelé görbülővel Kép
És röhögni is! Elöször : aztán kicsi "o" betű
Kép
Vendég
 


És ehhez mit szóltok?
Kép
Vendég
 


Linocska!

Ezt meg hogy csináltad?
Mármint a színes betút is, meg a csodálkozó smile-t is????

Szilpa
22!!!!!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


A képernyő baloldalán van 3 rubrika:
Társalgás
Dokumentáció
Segédletek
A dokumentációnál ki kell választani a Formázást és minden levan írva!!! Van minden; színes, dölt, vékony vagy vastag betűk. És sok-sok smile is!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Sok sikert!
Ha nem vili, szóljatok!Kép
Szép napot!
Kép
Ez nincs ott: Kép
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Linocska!
Köszke, otthonról majd megnézem.

Szilpa
22+1


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !
Köszönöm de nálam valami beállítás nem jó. Na a felelős meg köszöni de most a fiával van elfoglalva úgy hogy még várnom kell. Majd próbálkozom.

Szilpa
Repül az idő

Sziasztok
cila
 
 


Szia Cila!
Repül bizony. Pedig olyan jól érzem így magam. Csak hiányzik, h a karomban tarthassam. De majd az is eljön.

Szilpa
22+1


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


<font color="0000ff">Vitéz Fülöp: A gyermek

A gyermek arca tiszta, drága kép
és rálehelte Isten ami szép.
Ha csillogó két szeme rád nevet;
enyhíti minden szenvedésedet.

A gyermek hangja bűbájos zene,
az ember nem tud betelni vele.
Ha pici ajkán csacska beszéd;
csengő muzsika hullámzik feléd.

A gyermek szíve aranybánya mind
és aknázhatod tetszésed szerint.
Ha szívedtől lesz önzetlen, nemes;
mélyebb örömöt más ne is keress.

A gyermek lelke hit és szeretet,
de reménységed is csak ő lehet.
Ha édesanya vagy te földi nő;
tiéd az élet, tiéd a jövő.</font>

Kellemes hétvégét!
Kép
Vendég
 


Sziasztok

Linocska ez nagyon szép, nem ismertem. Én is leírok vagy kettőt nem is tudom én kaptam a testvéremtől amikor a Levi megszületett.

Milyen szülő kell nekem ?

Milyen szülő kell nekem,
elmondom én rendre.
Vonatkozik mindenkire:
Gonoszra és szentre.

Azt akaron, hogy a szülő...
tudjon lufit fújni
és mozgatni bábot,
bujócskában jól elbújni
...az sem baj, ha nem tud!

Tudjon nekem vásárolni
mindenféle dolgot,
babát, rágót, villanymozdonyt
... az sem baj ha nem tud!

Legyen erős , legyen okos,
legyen szép és legyen rút!
Fusson gyorsan háromszázzal
... az sem baj ha nem tud!

Arca mindig sugározzon
örömöt és bút.
Engem mindig vidítson fel
... az sem baj ha nem tud!

Védjen engem mindenkitől
süssön rájuk ágyút!
Küzdjön értem oroszlánként!
...hát.. az sem baj ha nem tud...

Higgyen bennem, bizzon bennem,
mélyen mint a mély kút,
akárki mond akármit is
Az már baj, ha nem tud!

Mégis - mégis a legjobban
áhítozom azután, hogy
legyen nékem mindörökké
anyukám és apukám!


Na a másikat majd később.
Sziasztok
cila
 
 


Sziasztok!

Milyen lírai hangulat van itt Kép Tetszik! Sajna én most nem tudok ide illő versikét.

Cila
Eszembe jutott, hogy van egy weboldal kismamáknak, akik angolt szeretnének tanulni: http://www.kismamaweb.hu/kismama_index/
Ingyenes, és ismétlésre, szövegértés gyakorlásra biztos jó, bár én elég keveset használtam eddig, De mindig megfogadom, hogy akkor holnaptól min. 30perc angol... Nem sok eredménnyel. Hátha neked hasznodra válik.

A játék témára térve az én lányom nagyon szereti az egymásba, egymásra rakosgatható kis pohárkákat. Na meg a hinta a sztár! Szobában, játszótéren egyaránt. De Linocskát idézve: "Az üres ásványvízes palack, pohár, zacskók, ruhaneműk, távirányító, telefon, stb; ezek a menők!" - bizony, hihetetlen, hogy mi minden leköti, amiről nem is gondolná az ember lánya pl. ruhacsipesz is nagyon menő!

Szilpa
Teljesen együttérzek, nálunk is csak hosszas próbálkozás után jött össze a bébi. Azt hiszem én is kimerültem volna idegileg, ha vmi baj támadt volna. A bébiholmik beszerzésének legjobb útja tényleg a rokonság, mi is uncsitesó ruháit (is) hordjuk. De ha mégis kell egy hely, ahol szerintem érdemes: www.babadiszkont.hu Nem reklámként (jutalékot nem kapok), de mi sok dolgot vettünk náluk, és nagyon elégedett voltam.

Linocska
Örülök, hogy itt vagy, és ilyen jó hangulatot varázsolsz ide a topicba! Kép Na majd én is kerítek vmi kedveset a raktárból!

Na jó éjt, a babák pedig gyarapodjanak szépen!
Miriama
miriama
 
 


Hali,
nem is mertem remelni, h. ujra feleled a topik!
Kép
Hegyfelol lakom, de nem tok surun jonni, mert a 7. hetesem igencsak foglalkoztat. Kép
Falina
falina
 
 


Üdv. Neked Falina!Kép
Gratula a 7. heteshez! Mi a keresztneve?
Egyre többen lakunk a hegy felőli oldalon!
Majd kíváncsi leszek mit fogsz mondani amikor majd mászik, mindenhol feláll a csemete, mindent el-és szétpakol!KépAz fog majd csak igazán foglalkoztatni!Kép

Tettem fel újabb képeket az albumunkba; ezen az oldalon láthatjátok őket;

http://kep.tar.hu/ilonana

A mai idézet:

"Azt kérdezed tőlem,
hogyan vártalak?

Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra jő az alkonyat;
mint ha szellő jelzi
a förgeteget-
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret-
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint patak a medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget-
mindenkinél jobban téged
így szerettelek."

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Örülök neki ha egyre többen leszünk.
Jelentem a fiam három nap alatt akarja megoldani a haladás próblémáját mászunk és fel is ált úgyhogy beindult a rohangálás. A játék kapcsán teljesen igazatok van mert kúszás közben ha nem vagyok elég gyors egykét dolog a kezébekerül de rájöttem egyik sem vészes pl. vizes flakon. (szerencsére bezárva)

Miriama
Köszi a tippet én is csinálom körülbelül ugyanaz a helyzet mindig eltökélem aztán .... Most amivel próbálkozom nyelvtanuló dvd ez hangosan mondja a leckét angolul de magyarul is látom a feliratot legalább halgatom. Majd lesz valami.

Na az első náthát is begyüjtöttük szerencsére enyhe. Az orszívó pórszívó nálatok is ekkora "sláger"? A bírkozó vb kismiska hozzánk képest.

Külön üdvözlet Falina én is gratulálok. Sok sikert a beleszokáshoz aztán majd tudsz többet jönni.

Linocska
Megnéztem a galériát gyönyörű ez a gyerek. Jók a képek, most én is géppel a kezemben rohangálok utána, este meg apa megnézi mi történt napközben, hátha nem marad le semmiről.

Nem tudon mit csináljak a mai irodalmi fejezettel mert ide hosszú, majd kitalálok valamit.
Sziasztok megyek mert valami már megint nem sikerül. (jön az üvöltés)
cila
 
 


Sziasztok!!

Miriama!
köszi a babadiszkontos ötletet. Majd körülnézek ott is.

Linocska!
Gyönyörű a Marci baba! Gratulálok hozzá.

Jó éjt!

Szilpa
23!!!!!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!Kép

Köszi a dícséreteket Marci nevében!

Cila!
Jobbulást a gyerkőcnek!
Nálunk amikor hazajöttünk a kórházból akkor volt egy kis takonykór. De az orszívó porszívó tényleg a legjobb!
Szilpa, neked is ajánlom. Legyen kéznél majd!Kép
Ma is lementünk sétálni, de Marci a nagy széltől alig kapott néha levegőt!Kép

Ma is egy idézet, anélkül nem ússzátok meg;Kép

"Magamban hordozom még,
mi ketten egy test, egy lélek,
egy sóhajtás, egy mosoly,
s most semmitől sem félek.
S ha már távol lesz is,
útja messzire megy,
mi akkor is azok leszünk,
kik voltunk: egy meg egy."

Kellemes hétvégét!
Kép
Vendég
 


Sziasztok mindenki!

Hahó ez a jóidő elöre hozta a téli álmot? Senkinél semmi újság? Én rohangálok a fiam után egy hét alatt szerene mindent sajnos azt hittem a múlt héten hogy na akkor most elkezdhetem felpakolni a holmikat. Elkéstem!!!
Nem tudom nálatok hogy van de eljutottunk oda, hogy napközben nincs alvás csak ha már orra estünk a nagy felállás gyakorlás közben akkor is legjobb esetben fél óra, estére lemerülök mint a lapos elem.

Szilpa !
Milyen cipőt vettetek illetve mi a tapasztalatod nálatok melyik vált be? Nézem a lehetőségeket mi hol mennyi stb.

Na már megint nehéz volt a fenekünk.Mennem kell Sziasztok.
cila
 
 


Sziasztok!!

Cila!
Még semmilyet, mert nem tudom, hogy épp mekkora a lába. De majd ha kibújik a pocakomból, akkor megnézem, és azonnal szólok. Ígérem. :-)))))

Szilpa
23+5


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok !

Szilpa!

Igazad van bár nekem megmérték és tudtam hogy 5 cm, még külön fénykép is van.
Igazából Miriamától és Linocskától kérdezném a cipő dolgot.Rengeteg félét látok de nem tudom mert nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb.
Na fiatal úr is beleszól üti a billentyűt.

Megint megpróbálok fényképet ide feltölteni remélem végre sikerül.
cila
 
 


Sziasztok!Kép

Az elmúlt napokban nagyon szép ídő van, ígyhát tegnap is háromszor voltunk sétálni...

Cípő:
Azt olvastam, hogy ameddig nem járnak a gyerekek addig nem kell cípő mert a kis talpukkal kapaszkodnak még állás közben. Most szokják vele a helyzetet. Én egy kis bundás csizmafélét vettem a brendonba ami cipőre hasonlít ugyan de nem "kemény". Ha jön a hüvösebb ídő akkor ezt adom rá kintre.

Marci is keveset alszik napközben de kétszer félórát biztosan. Ráadásul mostanába nagyon anyás lett ami ugyan jó érzés, de nagyon fárasztó. Ha el is játszogat magában, közbe fel-fel néz, hogy ott vagyok-e a szobában. Ha nem akkor mászik ki utánam. Ha a szeme láttára jövök ki akkor elkezd nyafogni. Illetve ha együtt játszunk a földön akkor is egy ídő után kéredzkedik az ölembe.

Tegnap vettünk neki bébihintát mert nagyon szerti.
Aztán rágóból lufit fújtam és ahogy az pukkant szó szerint röhögőgörcsöt kapott!Kép

Az éjszakáink nagyon jók. Este 9 felé eszik utoljára, ekkor már be is alszik és reggel 7-ig bírja. Egyszer-kétszer felkel inni de alszik is tovább...

Szép napot!Kép

Lina
Vendég
 


Sziasztok !

Lina mi is sokat mentünk, nem annyira sétálni hanem ügyeket intézni meg úszni is.
Most én is puha talpú cip&#337;t veszek de teljesen bevan indulva és igazából most még keresem holmi milyen mennyiért ezért kérdeztem van e tapasztalat. Itthonra most vastag tappancsos zokni hogy ne csússzon a lába. Könnyebben ál fel illetve egy két araszolást tesz meg.
Nálunk általában fél tíz felé vacsora de reggel hatkor kelés legkés&#337;bb. Az ivás úgyan úgy.

Ez a bébi hinta álványos vagy a falba fúrható? Nálunk sajnos az ígéret még nem valosult meg de most próbálom behajtani hogy legyen hinta. remélem összejön.
Na megyek mert most Én kapok vacsorát: APA fözött most jó dolgom van.

Sziasztok
cila
 
 


Sziasztok!

Bizony, írtó klassz idő van, ki kell használni, amíg csak lehet!

Cipő ügyileg úgy vélem, hogy a járáshoz nem árt egy rendes cipő. Kérdezzétek meg a védőnőt, de az enyém azt mondta, hogy mezítláb csak egyenetlen talajon (pl szabadban) jó járni, mert az erősíti a talpizmokat. De szobában rásimul a talp a talajra és akkor lúdtalpas lesz.
Petra 9 hónapos volt, mikor az első cipőjét kapta, 18-as, Siesta, (6 ezer ft) és kb. 3 hónap alatt kinőtte, de azért rendesen el is használta. A következő olcsóbb volt 4 ezer, Maus (magyar termék), de nagyon hasonlít a Siestára, tiszta bőr, legfeljebb a talprész egy kicsit szélesebb, nekünk nagyon bevált. De ezt vidéken vettük, nem tudom, Bp-en hol lehet kapni. Most vettünk őszi magasszárú kis bakancsot, újra Siestát, nagyon jó áron (5 ezerért). Nemrég találtam rá erre a cipőboltra, akciósan árulják a tavalyi modelleket. A Vörösvári úton van a Flóriánhoz közel, az egyik tízemeletes ház aljában (Kip-kop cipőbolt), néha az Óbuda újságban is hirdetnek.
Ezeket most találtam:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=138
http://www.bebicipo.hu/bemutatkozas.asp
Érdemes ezeket is megnézni.

Linocska
Marci baba nagyon szép. Engedelmeddel megnéztem az újszülöttkori képeit is, mert most odavagyok az újszülött babákért...
A mi képeink: http://www.petra-oldala.fw.hu/

Orrszívó - hát most nálunk is üzemben van a porszívós változat. Cila, az én lányom már teljesen megbarátkozott vele, mikor szólok neki, hogy gyere, kiporszívózzuk az orrodat, akkor jön és ül az ölembe, mutatja, hol kapcsoljam be stb. Nem gondotam, hogy így lesz, mert régen gyűlölte, de talán rájött, hogy mire jó Kép

Sziaszztok

Miriama

Kép
miriama
 
 


miriama
 
 


miriama
 
 


Sziasztok!Kép

Mi ez a nagy pangás!?
Mentségemre legyen, hogy én tagja vagyok egy másik fórumnak is. Itt kezdtük a babaneten (2004/2005 téli babák). De annyira sz@rakodott ez a net, hogy leléptünk innen mind ahányan voltunk. Ott jó kis összeszokott társaság van; pörög az élet...Ja! Ez az izgi.hu-n van és zárt fórum! Tehát nem tud senki belépni oda, csak mi!

Miriama!
Én is megnéztem a lánykád képeit; még mindig gyönyörű szemei vannak!!!
És köszi a linkeket, igen hasznosak!

Cila!
A bébihintát az ajtófélfába fúrtuk és tök jó!

Szilpa!
Tudom, hogy nehéz de a kisbabád mindenért kárpotolni fog!!!Én szorítok neked, így ismeretlenül is!Kép

Üdv.
Lina
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi de ez a hét teljesen zűrős és nyűgös ezért nem tudtam jönni.
Mirama köszi a linkeket megfogom nézni, meg a bolt címet, is elfogok menni.Itt békási piacon is van egy cipő árus ahol nagyon jó áron jó cipők vannak nála már nézegettem.

Linocska sajnos a hinta nálunk mégmindig nincs meg pedig szerintem nagyon örülne neki. Sajnos nálunk műanya a tok szerintem ha lesz az átjárónál a plafonba fogjuk furni. A játszotéren beleültünk hangosan nevetett annyira élvezte.

Az én drága fiam egyelőre nem örül az orszívónak de remélem eljutunk oda hogy tudja csak segíteni akakrok. A nátha mellé jön a két felső fogunk is úgy hogy sajnos alvás hiány alakult ki.
Nem tudom a Levinek honnan van energiája mrt napközben sem alszik felfedezte a magyarázás művészetét és folyamatosan gyakorol ép ami kéznél van annak. (zokni, kutya stb.)
most éppen gépelni akar ezért inkáb megyünk.

Sziasztok
cila
 
 


Sziasztok,
nah jol eltuntem en is. Talan mert hozzaszoktam, hogy tavasszal magammal beszelgettem csak szinte itt. Kép

Linocska,
lanyom neve Jazmin Timea.
Nagyon szep a babod! Gratula. A ruhacskait hol szerzed be, csakmert nagyon tetszenek.

Miriama,
lanykad nagyon ismeros, tan mar lattam... Kép
Matricafestes engem is vonz, de az idovel elegge hadilabon allok.

F.
falina
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: