A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

pzita

Jó reggelt!

Nem tudtam aludni éjjel. Járt az agyam. Eszembe jutott, hogy Megann kért táblázatot. Íme Kép

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 8 hét + 0 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 6 hét + 4 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 6 hét + 3 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 6 hét + 0 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 5 hét + 1 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 4 hét + 5 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 4 hét + 2 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 4 hét + 1 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 4 hét + 1 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 3 hét + 2 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 3 hét + 2 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 2 hét + 4 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 2 hét + 3 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 2 hét + 1 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 2 hét + 1 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 2 hét + 1 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 2 hét + 0 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 1 hét + 6 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 1 hét + 5 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 1 hét + 5 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 1 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 1 hét + 1 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 1 hét + 1 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 1 hét + 0 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 0 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 41 hét + 4 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 39 hét + 4 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 39 hét + 3 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 39 hét + 3 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 39 hét + 1 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 39 hét + 1 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 38 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 38 hét + 1 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 37 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 38 hét + 2 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 38 hét + 2 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 37 hét + 3 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 37 hét + 2 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 36 hét + 6 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 36 hét + 5 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 36 hét + 4 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 36 hét + 2 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 35 hét + 0 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 32 hét + 3 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 30 hét + 1 nap
</pre>

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Annamami,
Ha még olvasod.
Hálózsákból nem kell 56-os, szerintem, lehet
rögtön 62-as kezdeni. Bodykat sem biztos, hogy érdemes venni. Úgy is sokat fogod mosni. De egy hét után, ha úgy érzed, hogy kevés, akkor is be lehet szerezni még.

Délelőtt kicsit csavargok, meglátogatom a barátnőmet, akinek két és fél hónapos a kisfia, előtte meg beugrom az Auchanba. Aztán jövök. Kép

Pusz
Benianyu
37+4

benianyu

Jó reggelt!Kép

Egész jól telt az éjszakánkKép
11-kor evett, utána 3-kor és most reggel 6-kor.

Cicizünk, utána tápszer és már csak fél adagot eszik meg utána tápszerből.Kép

Már a cicim sem fáj, csak picit mikor eőször szívjaKép

Már annyit változik amúgy a kis arcaKép

Zsófy!Kép

Mi jól vagyunk, remélem Ti isKép
Hát az én párom is munkamániás, de fürcsire mindig itt van esteKép
Õ fürdeti Lívit.

Mea
mea

Ja és hétfőn megmérték Lívit és 30 dkg-t hízott egy hét alattKép
A kis mohóKép

Ha jöttök majd Marosra Zsófy feltétlenül taliznunk kell majd, annyira kiváncsi vagyok RátokKép

Benianyu!Kép

Még szerencse, hogy nem lett bajotok!!!!!
Vigyázz magatokra nagyon, mert az emberek őrültek az utakon!Sajnos.

HariKép

Remélem párodat megváltoztatja kicsit a baba majd, enyémet nagyon megváltoztatta(eddig legalábbis, le is kopogom!!!)

Mea
mea

Egy pár kérdés anyukák!Kép

Ti sem viszitek most ki sétálni, levegőzni a babákat, ugye???

Nektek házhoz megy a védőnő.

Nekünk két hetente kell elmenni a védőbe.

Úgy hogy most izgulhatok két hétig, hogy mennyit hízikKép

Zsófy!Kép

Te nem fejsz már ugye?

Szerintetek nekem kellene két etetés között, mert a menyniség ugyanannyi még mindig(50 ml két ciciből kbKép)

Mea
mea

Roki
bocsi, ebben konkrétan nem tudok segíteni, mert én direktbe adtam egy anyukának (ingyen, csak a zacskókat hozta) és minden alkalommal saját maga vizsgáltatta be a tejcsit. Azt nem tudom, hogy pénzért-e, de elég nagy baj volt a Matyi emésztésével, lehet, hogy fizetnie sem kellett a vizsgálatért. 2 hetente házhoz jött az összegyűlt fagyitejért.
De egyet tudok: akik barátnőim adtak pénzért, sokszor panaszkodtak, hogy egész délelőtt haptákban ültek (séta meg egyebek helyett) mert nem jönnek a megbeszélt időben, hanem órákkal később. De ez 2 éve volt, hátha jó irányba változott a dolog...
Az elhatározás mindenképp nagyon dícséretre méltóKép Hajrá!Kép
üdv
p 39+1
penna

Hari!

Jaj IstenemKép
Most olvasom,szegény szegény Nanó kutyusKépKépKépKépKépMilyen kegyetlen az életKép.
Mit is kivánhatnék neked....mihamarabbi vigasztalódást....

(nem tudom elmondani mennyire szomorú ez)

Zsófy, Vrucsinicá!
Nekem madela mellszivóm van, de igazából ha ezt a hűtős taktikát követem, akkor tökmindegy hogy milyenKép, mert már éjjszaka is úgy csináltam mint ti, fogtam és mellszivóstól együtt raktam a hűtőbeKép (azt a keveset amit sikerült lefejniKép)

FEJÉS!HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rókica és többik!

Ti két szopi között mindkét cicit kifejitek???
Hogy csináljátok???
Annyira szeretném hogy több tejem legyen......

Én mindig azt a cicit fejem ki, amelyikből evett Léna baba, a másikhoz nem nyúlok, hogy a következő szopira legyen tejcsi...

Megkockáztatnám, hogy lefejem mind a kettőt szopi után de félek, hogy nem termelődik annyi, hogy a következő szopira elég legyen....

Jelenleg ott tartunk, hogy kb 50 grammokat szopizik, aztán még 5-10 ml.- lefejek.....

Nincs valakinek valami táblázata, hogy mennyit kell enni egy kisbabának ?????

Mea!
Bár a te babád idősebb, a védőnő nekem most azt mondta hogy nyári babáknak 1 hét után télieknek 2 hét után javasolja a szellőztetést, de ebben az időben azt mondta semmiképp ne próbáljam a szoktatást!

Szopi!
Ne add fel, én is küzdök ezerrelKépKépKép
Ha kell elmegyek a tanácsadókhoz is, vagy bárhová......

Te jó ég!
Mennyit kérdeztem,remélem valaki tud majd segiteni es lesz aki valaszol, mert ha magamból indulokki,hogy nekem alig van időm visszaolvasgatniKépKépKép

Pl látom,hogy Benianyuvalis volt valami autós-gond...de még nem hámoztam,ki hogy mi.....

Kép

Kép
megann

Hari!Kép

Nem is tudtam, hogy te is Zsófi vagy! De jó, még egy drusza! Nagyon boldog névnapot! Köszi a jókívánságokat, én is most tartom, mert én meg áprilisi vagyok!Kép A Bud Spenceres dolgot nem a szőrösségre értettem!Kép Inkább a méretre, bár abban is vannak vele szemben elmaradásaid!Kép
Minél kevesebb szenvedést a kutyusnak!

Zsofy!

Nem emlékszem pontosan, néhány hetesen volt, talán egy hónaposan Gergőnek a kiütés. Kb. mint nektek.

Zsóf
37+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari!

Lipkatról mi sem sokat tudunk, a babája 28. héten született 620 grammal.
Hála Istennek, legutóbbi információ szerint( kb. egy hetes) jól vannak, a kislányát már levették a lélegeztetőgépről és fejlődik rendesen.

Szorítunk nekik, de érthető módon ő most nem jön a babanetre, így nem sokat tudunk róluk.

Uxi
35

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok, nem tudjátok, hogy kell használni a magaztvíz szivárgást jelző betétet?

Mennyi ideig kell bent tartani, miután beraktam?

Légyszi, ha valaki tudja, írja meg!
Köszi!

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Megann!

Én úgy emlékszem, hogy testsúly kg/nap 150g a szükséges mennyiség. Majd a többiek megerősítenek v. megcáfolnak.
A tejképzésben csodás a Naturland Fitolac szoptatósteakeveréke napi 3-4 filter 4dl forró vízbe 15 percig állni, majd meginni. Szerintem jó az íze is.
Gyönyörű baba Léna.
Meglepődve olvastam, hogy milyen állapotok voltak az alapítványi ellátás terén. Én a Schöfiben nagyon meg voltam elégedve én 1 ágyas ici pici szobában voltam. Ragyogott a fürdő és WC, 4-en használtuk. Volt egy előtér onnan nyílt a 3 szoba/2 egyágyas és 1 kétágyas meg a mellékhelyiségek./ Tv, babakosár éjjeliszekrény szék és az ágy fért el, ezért fizettem napi 7000,-Ft-ot/ Észre sem vettem, hogy kórházban vagyok, a kaja is jó volt. Itt az osztályokon is szülésznők dolgoznak így nagyon hozzáértők.

Benianyu, örülök, hogy nem lett semmi bajod! Vigyázz nagyon magatokra!

Szmercsa nagyon sajnálom, ami veletek történt.

Róki azt hiszem, hogy a tejgyűjtéssel kapcsolatban a Heim Pálnak van valamilyen honlapja.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Kedves Zsófik!
Sorry, de én sem gondoltam, hogy most tartjátokKép
Minden Zsófinak BOLDOG NÉVNAPOT!
Jobb későn, mint sohaKép
Pedig nem akarok bunkónak látszani.

Még nem olvastam vissza, de a tábli szerint nem szült most senki.
Már összepakoltam, kimostam egy adagot, megy a másik és bevasaltam a tegnapitKép
Tök jól megy minden és tudok eleget pihenniKép
Majd kiporszívózom a szobánkat is. A párom már dolgozik és csak este jönKép
Persze tök ideg, hogy tegnap is megcsináltam mindent, de szegénykém még jó, hogy legalább éjjel tud aludni.

Megann!
Amit írtál itt Göndörzsóf előtt, azt elolvastam.
Nekem a kórházban 3 óránként hozták a babót.
Volt, hogy hamarabb is hozták. A mellszívóra meg vánom kellett, de mindkét mellemet lefejtem. 1 óra alatt elég tej tud termelődni. De nézd meg amikor fejsz. Ha már "nem" jön semmi, akkor kb. 5perc után ha ugyanúgy ingerelve van, megint fog jönni belőle. Folyamatosan termelődik. Pont ezért volt kétszer annyi tejem a kórházban , mint most itthon. Nem nagyon fejem, mert nem tudom tárolniKép
Két cumisüveggel van lefagyasztva, de venni akarok tejtároló zacsikat. Állítólag a szervezet 3 gyermeket tud ellátni. Tehát elvileg három babát tudsz etetni éheztetés nélkül, mert a szervezet nem tudja, hogy hány babát szültél. Ha valaki sokat fej és tényleg van teje, akkor van az, mint Rokinak, hogy ömlik a baba szájába a tejcsi, még akkor is ha nem kellene. Azt mondták, hogy először kell jól beindítani a tejcsit, utána már csak a csomókat kell jól kimasszírozni és kifejni, hogy ne kapjon az ember emlőgyulladást. Utána beáll a kereslet-kínálatKép
Nem kell félned, nem attól apad el a tejed ha lefejed, vagy nem fejed mindig.
Sajnos én meg önthetem ki a lefejt tejcsitKép
Már több, mint 24 órája áll a hűtőben és ráadásul a "fejős" üvegben.

Lányok!
Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni a tejtároló zacsikat?
Az Aventes dobozok nagyon drágákKép
A másik, hogy abban csak 10db van.
Azért nem fejek, mert nem tudom hova tenni a tejcsitKép
Pedig vannak csomók a cicimbenKép

Mennem kell.
Még tuti, hogy jövök!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

BKriszti!

Írtam neked válasz, megkaptad?

Heni

Kép
hencsi

Angelani!

Most épp itt szopiyik a babó, úgyhogy egykezest játszokKépKépKép

FIGYU!!ÉN A KIKIÁBAN VETTEM TEJESZACSIT A BABAOSZTÁLYON!!! PRÓBÁLJ VALAKIT ELZAVARNI ODA,HATHA MÉG VAN BELÖLE!!!!!KépKép
JA ÉS MEGTESZI ÁM AKÁRMILYEN KIFÕZÖTT BEFÕTTES ÜVEG IS, CSAK NE ÖNTSD TELE, MERT SZÉTPATTAN AZ ÜVEG A FAGYIBAN!

Bkriszta!
Ez igen!Irigykedem a korhazi élményeidre.KépKépKép
Ha nem lennék megelégedve a dokimmal,akkor gondolkodás nélkül váltanék kórházat.....

Látom Prüntyi is kielőzött!Nagy gratula neki!!KépKépKép

Wish drága!

Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire az emlékezetedben maradtamKépKép
Ez annyira meghatóKépKép
Ma megpróbálok átmenni a mi régi kis topikunkban és rakok föl képet isKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Sajnos nincs időm most visszaolvasni, talán később...

Annamani!
Sztem vegyél még vagy 4 rugit (hogy ne kelljen 2 naponta mosni) + 2 h.ujjú pamutpulcsit ujjatlan rugi alá, alváshoz 2 pamut hálózsákot (sztem a h.ujjú jobb és inkább 62-est), overáll félétek van? A kh-ból való hazajövetelnél már kelleni fog!! Textilpelus büfizéshez, feje alá...min 10 db, kistakaró, ilyenek gondolom vannak már.
Nálunk pl. az angolpólya is bejött alváshoz, persze h.ujjú bodyval. Kényelmes, tágas volt, simán tudott benne rugkapálni a Babus, de mégis védve volt. Igaz, először bénáztam kicsit a bekötéssel, de aztán rájöttewm hogy kell ráadni.
Fürdetőkesztyű, kapucnis kis törölközők vannak?

Benianyu!
Örülök, hogy nem lett semmi bajotok!!

Most nem tudok többet irni, majd visszaolvasok vmikor és akkor talán többet.

Sziasztok
Judit
36+4
judy68

Kedves BKrisztina!

Én is a Schöpfiben szülök 1-2 héten belül (szombatra vagyok kiírva). A kórház most gyakorlatilag dugig van, annyi baba született, de én is szeretnék 1 vagy 2 ágyas szobába menni. Azt szeretném Tőled kérdezni, hogy az 1 ágyas szoba, amiben voltál - az árból gondolom, hogy a régi típusú -, zárható volt-e. Én inkább 1 ágyasba mennék, csak nem tudom, hogy ki vigyáz a holmikra, ha kimegyek a szobából és nem zárható az ajtó. Köszi! Erika
csinieri70

Na, már egész jól alakulok, bár még fáj a torkom, de már jobb a kedvem és a közérzetem. Úgyhogy jaj nektek!!! Most már járatom a kis kezeimet, nem szabadultok tőlemKép

Megann, köszi a kutyusos hozzászólást, igazából próbálok nem is gondolni rá, meg lehet hogy csúnya dolog, de én teljesen lemondtam már róla. A párom szerint hülyék az orvosok és még nagyon sokáig élni fog Nanó kutya, de én ma reggel is félve néztem kiKép Viszont tudom, hogy most nem tenne jót, ha nagyon magam alá kerülnék, úgyhogy elfogadom, hogy 9 évig velünk volt, az is szép idő. Csak ne szenvedjen, az a lényeg, az hogy nekünk ez veszteség az most másodrendű. Majd ha a baba már nagy lesz és esetleg ő szeretne majd kutyust, akkor talán de én magamnak nem hiszem, hogy vállalnék még egyet. Addig is itt vannak nekem a cicák, és persze itt lesz Lili baba, aki szerintem elfeledteti majd velem a rossz dolgokat.

Sajnálom, hogy neked is gondjaid vannak a tejjel. Ez azért olyan rémisztő. Én tényleg azt hittem, hogy csak az a nehéz a szopiban, amig megtanulja az ember a technikát. De hogy a mennyiségekkel is problémák lehetnek... Remélem azért hogy én kivétel leszek, mert az ilyenektől én tuti pánikba esnék.
Én is szeretnék szuszogó csomagocskát már!!! Már csak pár hétKép Tök muris, mert már hetek óta kérdezgeti a környezetünk, hogy mennyi van még hátra, és mi mindig rávágjuk, hogy 2 hétKép Csak van akinek már 1 hónapja is azt mondtam, meg tegnap is. Szerintem már tiszta hülyének néznek. De most már elvileg tényleg csak 2 hétKép

Bár egyenlőre semmi jele, hogy valaha is szülnék. Lehet hogy én leszek az első nő, akinek benntmarad a babája?!Kép A gyomrom is ég még, úgyhogy még le se szállt. Na mindegy, előbb utóbb csak kibújik.

Uxi, köszi az infot, addig követtem, hogy megszületett a baba csak azóta nem nagyon láttam, hogy mik a történések. De ilyen esetben gondolom az már nagyon jó, ha nincs rossz.

Zsofy, merre jársz? Na persze ugye akinek van már babája, annak könnyű eltűnniKép Adjál Lilla pocakjára egy óriási cuppanós puszit a nevemben, ha már nem aludhatok vele egy ágyacskábanKép

Na majd még jövök, most megyek rendetrakni, mert szalad a lakás.

Hari 37+4

Kép
Kép
hari

Megann!Kép

Hát ez a tejcsi dolog kifog rajtunkKép
Kb. egyszeri szopira nálunk is olyan 50ml kb. a mennyiség, és ez szerintem az én babámnak kevés, mert ő simán bevág 100ml-t de lehet azért mert már elejétől ennyit kapott tápszer kiegészítéssel.

És már ezért nem lenne talán elég neki a kevesebb.

Mamik!Kép

Ti alszotok napközben???
Mert én egyáltalán nemKép Lehet köze ennek a tejcsitermeléshez?
De én nem tudok napközben aludni...

Ja és nekem úgy hiányzik a pocakom, meg a várandósság.
Így visszagondolva gyönyörű időszak volt én imádtam, csak a vége volt már nehéz, de még 4 nappal szülés előtt moziba voltunkKép

Ketten mégis már hárman voltunk, és hiányzik hogy a párom esténként puszit adjon a pocimraKép

Persze most Lívinek adjaKép

Mea
mea

Angelani!

HátKépKépKépKép

Most szopinál kifejtem a másik cicit is, nem csak az épp aktuálisat és marha kevéske jött belőleKépKépKép

Nem tudom igy mi lesz, a sirás kerülgetKépKép, de AKKOR SEM ADOM FEL...., IGENIS FEJNI FOGOK MINDEN SZOPTATÁSNÁL ÉS MINDKETTÕ CICIT, MAXIMUM A LEFEJT ADAGOT A BABA A KÖVETKEZÕ ETETÉSNÉL MEG IS KAPJA...

Én sem tudom mit csinálok rosszul, (biztos hogy ez a felhajtás se tesz jót itt a ház meg a költözés körül, noha nekem semmit nem kell csinálnom) de nagyon bizom benne, hogy változik még a dolog, majd felhivom azt az ismerősünket, akinek 6 hét után volt eredményes a küzdelme a szopiért....

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, te kis drága!! Nehogy nekem el kezdj sírni, mert attól biztos nem lesz több tejed. Nem vagyok szakértő, de ez tuti. Nem hinném hogy bármit is rosszul csinálnál, csak türelem! Az ismerősödet persze mindenképp hívd fel, hátha megnyugtat, vagy tud adni valami jó tanácsot, de semmmiképp se kezdj el aggódalmaskodni. A tapasztalt "ősanyák" itt mind azt mondták, hogy nem bonyolult dolog ez, előbb utóbb jön magától. Persze én könnyen beszélek, majd mikor ott tartok ahol te, akkor visszaolvasom amit most írtamKép

De tényleg, az biztos, hogy minél jobban aggódsz, annál idegesebb leszel és az nem segít. Ahogy írtad, ne add fel, fejni kell, sokszor szoptatni és be fog indulni. A végén mész majd Rokicával leadni a napi 20 l tejet!!Kép

Én már áthúztam az ágyat, próbáltam rendet rakni a fenti szobákban, de a hajolgatástól rendesen fáj a pocim, úgyhogy mára befejeztem, már csak mosok, teregetek, meg összeporszippantok.

Végre a nap is kisütött, mehetnek a babák kocsikázniKép Nekem meg még mindig nincs kocsim seKép Meg bébiőröm seKép Meg babám seKép

Bár azért az elgondolkoztató, amit írtál Mea! Hiányzik a pocakod?? Erre még úgy komolyabban nem is gondoltam. Szoktam mondani néha a páromnak, hogy hogy fog nekem hiányozni ez a kis púp itt a hasamon, de csak viccből. Most viszont ha belegondolok... Hát tényleg fura lesz, hogy már nem mocorog majd. Legalább is nem a pocimban. Úgyhogy ki is élvezem amíg még bent vanKép

Na megyek porszívózni.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Most jöttem haza a barátnőmtől, akinek 10 hetes a kisfia. Olyan édes volt! Pont akkor értem, mikor befejezték a kajálást. Jóllakottan elnézelődött a takaróján egy órát, aztán aludt egy órát. Semmi sírás, tök kis nyugodt baba.

Köszi az együttérzéseket a "karambol" ügyben. Belegondoltam, hogy mennyire jó, hogy Beni nem volt velem. Biztos megijedt volna, bár mindig gyerekülésben van, de azért megérezte volna.

Megann,
Ne izgulj a szopi miatt, be fog állni, nem lesz vele gond. Ha emiatt elkeseredsz, akkor csak rosszabb lesz! Kitartás és önbizalom!!!!

Hari,
Örülök, hogy te is jobban vagy! Látom, rögtön nekiállsz takarítani. Azért ne erőltesd meg magad, már tényleg csak két hét van.

Mea,
Csak így tovább! Látod, menni fog. A végén már nem fog kelleni pótlás sem!!!

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Most jöttem haza a barátnőmtől, akinek 10 hetes a kisfia. Olyan édes volt! Pont akkor értem, mikor befejezték a kajálást. Jóllakottan elnézelődött a takaróján egy órát, aztán aludt egy órát. Semmi sírás, tök kis nyugodt baba.

Köszi az együttérzéseket a "karambol" ügyben. Belegondoltam, hogy mennyire jó, hogy Beni nem volt velem. Biztos megijedt volna, bár mindig gyerekülésben van, de azért megérezte volna.

Megann,
Ne izgulj a szopi miatt, be fog állni, nem lesz vele gond. Ha emiatt elkeseredsz, akkor csak rosszabb lesz! Kitartás és önbizalom!!!!

Hari,
Örülök, hogy te is jobban vagy! Látom, rögtön nekiállsz takarítani. Azért ne erőltesd meg magad, már tényleg csak két hét van.

Mea,
Csak így tovább! Látod, menni fog. A végén már nem fog kelleni pótlás sem!!!

Benianyu

benianyu

Benianyu, kösziKép Remélem már te sem szenvedsz a náthától. Neked miből állapította meg a doki, hogy nem várja ki a baba az okt.7-ét?

Hari

Kép
Kép
hari

Megann:

Fejd ki mindkét melled etetés után (mindkettőre rakd rá nyugodtan), mert szopi és fejés közben termelődik a legtöbb tej, nem két szopi között! Aztán pohárból add oda neki amit lefejtél következő alkalommal, és ha még azután is visszakéredzkedik, rakd vissza nyugodtan. Ne aggódj, ha te nem is tudod kézzel kinyomkodni, a baba szája sokkal hatékonyabb mint a te kezed vagy a mellpumpa (ami nekem ezidáig szart sem ér, pedig nekem már spriccel a mellemből a tej).

Ez pár napig rohadt fárasztó lesz, de meglátod, beindul a tejed. A lényeg: minél többet bizdergélni a melled, és lehetőleg minél többet legyen a baba szájában.

Séta:

Mi ma kimentünk sétálni!!!! Hatalmas élmény volt végre kimozdulni innen. Igaz, sacc per kábé 10-15 percet voltunk kint, de akkor is. Kép

Mit akartam még?

Mások hogy adják be a D vitamint meg a konakiont? A konakiont is két hetes kortól kell?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kedves BKrisztina!

Ugy tudom te a Vajda Dokinál szültél.
Meg tudnád osztani velem a tapasztalataidat?

Köszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Hello Lányok!

Végre újra jó a babanet! Délután legalább háromszor elszállt az üzenetem, mire kiírták, hogy karbantartanak. Miért kell napközben karbantartani? Nem lehet éjjel? Hmmmmmm Kép Kép Kép

Hari,
Megvizsgált a szülész kézzel és gondolom a sok éves tapasztalata alapján állapította meg, hogy már nem sokáig marad bent a pocaklakó. A CTG-n volt 3 db 50-es kontrakció, nem tudom, hogy az jelez-e már valamit. Azt nem mondta, hogy kinyílt volna a méhszáj, viszont azt igen, hogy elég gyors szülés lesz. Úgy legyen! Beni nem siette el. Az első fájásoktól kezdődően 19 órát tartott. Igaz, nagyon hamar bementünk a kórházba, csak már a 41 héten voltam és 6-7 percesekkel bementünk.

Lenne két kérdésem a már szült anyukákhoz. (Elég béna kérdés mind a kettő)

Ti megjelöltétek valahogy a saját anyagpelust, hogy ne keveredjen össze a kórházival?

A jóslófájás olyan, mint ha épp megjönne a menstruáció, jó erősen épp le akar szakadni az alhasam? Benivel nem volt jósló, viszont tegnap éjjel felébredtem egy ilyenre.

Benianyu
37+4

benianyu

Lányok,

Ma nagy nap van... ma először raktuk Zsuzsát a kiságyába...

Két hetesen nem is rossz, ugye? Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mindenkinek üdv!

Minden anyuka és kisbaba gyönyörű!!! olyan jó benneteket nézegetni!! mindenki rakjon fel sok-sok képet!!Kép

Hari iszonyat jól esett, hogy hiányoltál!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

minden ok, de minden nap holt fáradtra munkálkodtam magam. készül a babaszoba, stb. ma voltam anyakönyvezetőnél. szóval minden este bedőltem az ágyba és aludtam 8-10 órát, volt, amikor délután is. de nagyon élvezem, most vagyok a legaktívabb. csodálkozom is, hogy egész jól bírom, és csak 1x kell felkelni pisilni esténként. vasárnap reggel Eszti ébresztett (dörömbölt ezerrel), mert úgy bealudtam, hogy már több, mint fél napja volt étlen, szomjan...

végre betöltöttem a 36. hetet, nem kell tovább szedni a gyogyókatKép viszont ettől a hülye hidegtől azért fájdogál a derekam néha a pocakom is, mint korábban mensi előtt.

Hari, remélem javult már a torkod, augmentin kúrán én a 16. héten estem át, úgyhogy így a vége felé már tuti nem lesz tőle bajotok, sőt..
Nanó kutyust sajnálom, de azért az jó, hogy ő talán nem érez fájdalmat, és virgoncka.

Mindent visszaolvastam, de annyi volt, hogy már nem emlékszem mindenre, hogy kinek mit reagáltam volna szívesenKép ami eszembe jut hirtelen:

Annamami: melltartóbetétből én kipróbáltam az aventet és a ch, sensitivet is, és egyértelműen az utóbbi sokkal kényelmesebb - vékonyabb. (előtejcsordogálás miatt nekem muszáj használni ha emberek közé megyek, itthon pedig naponta váltok hálóinget...)

Ez a szopi téma kezd itt eluralkodni, jó, hogy már most olvasom ezeket, bár szinte biztos vagyok benne, hogy mire rám kerül a sor, fogalmam sem lesz mit tegyek, vagy képtelen leszek reálisan megítélni a helyzetet. mindenesetre kivételesen nem az anyukám tanácsaira fogok hallgatni szopi ügyben, hanem inkább rátok. azt mesélte, hogy az ő idejében még nem volt szabad az első 24 órában szoptatni, nem is hiszem el, hogy ilyen lehetett...
ettől a mellszívótól egy kicsit tartok, azt sem tudom, hogyan kell rendesen használni, de majd csak lesz valahogy.

Jó olvasni, hogy ezek az újdonsült apukák milyen aktívak és ügyesekKép

Davailla! remélem jól vagytok, és minden ok! gondolunk rátok!!

Benianyu! szerencsésen megúsztad ezt a kis balesetet! nem ijedtél nagyon meg?? én ezért nem merek már nagyon kocsiba ülni. múltkor mégis megtettem, és igyekeztem duplán koncentrálni, és nem úgy vezetni, ahogy szoktam(sportosanKép), mert a bizti övet nem kötöttem be, mondván az tuti nyomna.

Megann! tök jó olvasni, hogy nem akarsz senkit felpofozni és elégedett vagy, és sugárzik belőled az optimizmus és a boldogságKép

holnap megyek dokihoz, majd referálok nektekKép

and 36+2

KépKép
KépKép
and

Ja és szép lett mindkét babaszoba!!
hétvégén remélem én is tudok már felrakni a miénkről.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Megann! Emlékszel még rám?Kép
Tudod én " beszéltelek le " az UzsokirólKép
Teljes szívemből gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!
Még akkor beszéltünk utoljára azthiszem amikor kb 16 hetes kismami voltál és még csak drukkoltál,hogy kislány legyen.KépÉs már itt tartunk!Az én fiam sem baba már,inkább kisfiú.:-) (másfél éves)
Na csak gratulálni akartam!Kép
Puszi!
Orsi
orsi21

Sziasztok Kép

Megvolt a bevásárlás.Kép

Mindenkinek köszönöm a segítséget,tanácsokat.

A végén még légzésfigyink is lett:Angelcare.
Engem megnyugtat,bár a férjem szerint fölösleges,mert "fog az a gyerek lélegezni"Kép
Megpróbálok néhány dolgot lefotózni nektek(persze csak ha nem baj),nekem most még ez ad örömöt,hogy nézegetem,simítgatom őket és elképzelem,hogy már nemsokára kisgazdája is lesz!Kép

annamami
32+3
annamami

Sziasztok!

Ma voltunk sétálni (nem előszőr). Elmentünk a rendelőbe mérleget kölcsönözni. A doktornő sem szólt, hogy kijöttünk az utcára. Szegény Erhardot jól beöltöztettemKép Szakadt róla a víz, mire hazaértünk. Persze óvatosan vetkőztettem le. Kb. 10percenként 1 ruhadarab, nehogy hirtelen megfázzonKép
Megmérték digitálissal is. Most 2800g a lelkem teljesen pucéronKép
HízikKép
De olyan étvágya van mostanában.

Hari!
Nagyon sajnálom Nanó kutyustKép
De lehet, hogy ezzel még évekig eléldegél fájdalommentesen. Az én kutyámnak a tüdejénél volt csomó, ami kifelé nőtt, de nem az vitte el, hanem agyérgörcs vagy agyvérzés. Az utolsó pillanatig jókedvű volt.
Viszont tényleg foglalkozz magaddal is!
Gyógyulj meg mihamarabbKép

Megann!
Tényleg, NE borulj ki!
Azzal többet ártassz! Én napokig sírtam a kórházba. Most sincs sok tejem, de én azt kívánom, hogy csak 1cseppel legyen több, mint amire a babának szüksége van.
Egyébként ha minden jól menne, lenne literszám tejem, akkor szívesen adnék. Természetesen ingyen. De úgy hallottam, hogy vagy 100 vizsgálat kell hozzáKép

Mea!
Én nem alszom nap közben. Lehet, hogy nem jó, de nem is megy.
Az első 3 napon még aludtunk Erharddal és a párommal, de le szoktam pihenni TV-t nézni. Ma is megfőztem és mégis tudtam pihenni. Egyébként is minden szopinál pihenekKép

Most olvasok visszafele.

Rokica!
Gratula a sok tejcsihez!
Tök jó, hogy le akarsz adniKép

Na megyek, fürdetek, összepakolok és várjuk a papát hazaKép

Olyan édesen fekszik a Drágám a nagy ágybanKép
NézelődikKép
Olyan jó Baba, nem sír semmiért feleslegesen. Csak a kajáért tud harcolni, de azt nagyonKép

Puszi!
Szép estét!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Angelani!Kép

Nem semmi, még ilyenkor is takarítasz, főzöl, mosol, vasalsz, és még pihensz is! Benned aztán van szufla! Kép

Ezt a séta témát nem nagyon értem. Miért nem lehet sétálni a babával? Gergő télen született, hideg volt, mégis naponta 5 percre (eleinte) kivittük a kertbe. Aztán egyre többet.

And!

Próbáld meg a biztonsági övet a hasad alatt elvezetni. Ne adj Isten, ha valami történik, nagyon veszélyes öv nélkül neked is és a babának is.

Zsóf
37+6

Kép
Kép
göndörzsóf

haliKép

ne haragudjon akit esetleg kihagyok, de hulla vagyok...ma zuhanyzásnál lactayd-dal mostam arcot...Lilla tegnap hajnal 4-ig nem aludt el, és pátyolgatni is kellett, mert ha én aludtam, ő unalmában kiabált...akkora huncut volt,én meg majd megdöglöttem,
éééééés
átkoztam magam,amiért napközben nem alszok!!!
de én sem tudok napközben aludniKépKépKépKépKépKépKépKép
és reggel 8kor már ébresztetett is a dokinéni.
és most is itt vagyok, mert annyira akarok Írni, ahelyett,hogy durmolnék.
az agyamra ment a fáradtság teljesen.

nálatok is van egy csomó szúnyog? én megőrülök tőlük, mire leütök 20-at, mert vegyszerrel nem akarok itt Lilla mellett irtani, addigra jön még 5 és sosem fogynak elKépKép

Képzeljétek!!!
kaptam ma egy kocsit!!!életem első kocsijátKépKépKép
igaz,18 éves,citroen,de a párom mindent kicseréltetett és megcsináltatott rajta, teljesen jó, nekem meg az a lényeg, hogy legyen valamim, amivel esőben is el tudom vinni Lillát, ha kell menni valahová.
királyKép pirosKépKépKép
és tojok rá, ha a sznobok itt kiröhögik, én szeretem , mert az én életem első piros kis kocsijaKép és ha meghúzom,vagy valami, legalábbnem kerül egy vagyonba kijavÍttatniKép
és nem lopják elKép valszeg...

HariKép
annyira sajnálom a kutyusodKép
nekem volt egy pulim,elsős,6 éves koromban kaptam és mikor egyetemen elsős voltam, akkor halt meg szegény, olyan sokáig élt és én nagyon-nagyon megsirattamKép lehet,szemét vagyok, de én előbb sÍrok egy állat halálán,mint némelyik emberén tenném...
itt egy vigaszkép a Lilla csomagomról:
Kép
aki tuti kel is mindjárt, megyek,
próbálok még jönni, mert még akarok sokaknak itt Írni!!!
de első a kicsi babym, ugye megértetekKép
zsofy

Zsófy

Ez melyik megkötési módszer a kendővel?A sima elől keresztezett?Vagy ez vmi speckó újszülötteknek?

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Napközben nem bírtam elérni a Babanetet Kép , aztán el kellett mennem dokihoz, most tudok megint jönni.

Benianyu Kép Én is örülök, hogy nem lett bajod! Nem normálisak egyébként az emberek! / még ha a Te "embered" egész normális volt is.../ Ma pl. kilépünk a kapun, hatalmas dudálás, látom, hogy egy autó áthúz a piroson, és keményen nyomja a dudát, hogy a zebrán szabályosan átkelő anyuka a kisgyerekével tűnjön el onnan. Szerencsére meg tudott állni, és akkor látta meg, hogy neki bizony piros. Erre fogja magát, és visszatolat a kereszteződésben! Jó ötvenes mami volt, zavartan mosolygott...
Nekem sem volt jóslóm Balázzsal, de gyanítom, hogy az lehet, amit leírtál, főleg, hogy föl is ébredtél rá. Mostanában nekem is van néha valami, és ma meg is állapította a doki, hogy egy ujjnyira kinyílt a méhszáj, egy hete még zárt volt. Azt mondja, nem jelent semmit a dolog,de mindenképpen meggyorsítja a folyamatot, hiszen amikor beindulnak a fájások, nem nulláról indulunk. Hát, Balázzsal beletelt pár órányi kemény vajúdásba, mire idáig eljutottunk, úgyhogy én is bizakodom a gyors szülésben Kép
Egyébként egy ismerősöm épp ma küldött SMS-t, hogy megszületett a babája, pedig ő okt. 7-re volt kiírva! Jól beelőzött, pedig vele is "megbeszéltük", hogy együtt leszünk a kórházban / ő is Máv/. Zsóf Kép , remélem, Te megvársz!!!

Rokica Kép Tőlem megkérdezte anno a védőnő, hogy akarok-e tejet adni, de egyrészt kiderült, hogy mennyi macera van vele / vizsgálatok/, másrészt alig tudtam fejni a szopin kívül, így elmaradt a dolog. Lehet, hogy olyan úton, mint Penna, adtam volna, de központilag nem. / mármint, ha tudtam volna eleget fejni/. A mostani védőnőnél is szóba került a dolog, és nagyon úgy tűnt, hogy ő maga sem támogatja a dolgot. Nagyon gyakran előfordul állítólag, hogy találnak a tejben valami bacit / mondjuk egy tüsszentéstől/,minden szűrővizsgálat után, és megy is a lefolyóba Kép Ezért melózzon az ember? Mindemellett hatalmas elismerésem, ha valaki vállalkozik rá, mert nagy segítség annak, aki nem tud szoptatni!

Hari, ez a dolog a kutyussal szörnyű! Nagyon együttérzek, de egy kicsit azért reménykedem, hogy ha nem szenved, akkor még sokáig Veletek lesz!

Annamami Kép Gartula a vásárláshoz! Hol vannak a képek???

Megyek vasalni, remélem, mindenkire reagáltam, akire akartam!

Judit 38+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Benianyu, Rókica, Angelani és többiek.....

Annyira jól esik, hogy igy probáltok nyugtatgatni....KépKép
Valahogy pszihológiát kellene váltanom, és nem parázni....
Csak az a baj, hogy a párom alig van itthon, alig kapok bátoritást tőle...
Anyukám rendi volt, ma próbált lelket önteni belém....rám is fér...
Csak hát minden szopinál ér a nagy csalódás, hogy még mindig nincs több....

Most mindkét cicire ráteszem aztán fejek is 10 ml-t....Nagyon karcsúKépKép
De továbbra sem adom felKépKépKép

Lányok, anyukák

A ti babátok mikorra nyerte vissza a születési súlyát????
Nagyon érdekelne...
Gondolom, ha nem hizik akkor úgyis tápszerre állitják...

Azzal vigasztalom magam, hogyha kevés lenne neki, akkor nem aludna ilyen jókat....
Ugye jól taktikázom?????

Zsófy!
Tessék pihenni, amikor csak lehet...
Ne szúrj ki magaddal....ha eddig nem tetted, akkor szokjál rá a délutáni alvásra.....

Autó!Sznobokat letojniKépKépKép Remek járgány lehet...milyen jó hasznát fogjátok majd venniKépKépKép
Ennél jobbkor nem is jöhetett volnaKépKép

Benianyu!

Már kifejtettem itt az irományokból, hogy valami karambolod voltKép, de azt is, hogy nem ért titeket bajKépKépKép
ISTENNEK LEGYEN HÁLA ÉRTEKépKépKép
Szegénykém......KépKépKép

ORSI!!!!

ÉN KOMOLYAN MÁR NEM TUDOM MIT MONDJAK, ANNYIRA MEG VAGYOK HATVA, HOGY ENNYIEN, ENNYIRE SOKAN EMLÉKEZTEK MÉG RÁM A TÖBBI TOPIKBÓL, ÉS HOGY NEM FELEJTETTETEK EL....
NAGYON KÖSZÖNÖM A JÓKIVÁNSÁGOKAT...ÉS TISZTA SZIVBÕL KIVÁNOM HOGY HASONLÓ BOLDOGSÁGBAN LEGYEN RÉSZETEK, MINT NEKEMKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és mégegy dologKépKép

A doktornéni megforgatta a baba lábiját és a jobb lábában hallott valami kattogást...
Lehet hogy csipőficam gyanus?????KépKép

Azt mondta tornáztassam, sajnos én is érzem a kis kattogástKépKépKépKép

Mi a fene ez??
Tud erről valaki többet???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Tényleg ne idegeskedj! Ha Léna jól alszik és még marad 10 ml a szopi után, akkor mi a baj? Biztos elég neki, különben "reklamálna". Kép

Zsófy,
Nagyon jó ez a kendő. Remélem, Lillababa is értékeli, hogy így bújtok egymáshoz. Kép
Éljen a kis piros autó! Használjátok egészséggel!! Kép

Rokica,
Hogy tetszett Zsuzsababának a kiságy?

Annamami,
Várjuk a képeket! Mennyi volt a légzésfigyelő?

Jucc,
Hajrá a könnyebb második szülésért! Kép Csak aztán érjünk be időben a kórházba, mert még a trónörökösról is gondoskodnunk kell, ha beindul. Ugye?
A szüleim csak jövő kedden jönnek haza a nyaralásból, addig mindenképp ki kell húznom, ha nem is bírom megvárni, míg a doki hazaér visszajön a szabadságáról. Ennyit az UH értékekről, amik az átlag alapján okt. 12. körüli időpontot mutattak. (Bár még nem lehet tudni, hogy mi lesz)

Tényleg idióta autósok vannak!!! Nagy szerencsénk volt.

Benianyu
37+4

benianyu

Megann!Kép
Szerintem is jó ha még 10 ml-t tudsz fejni szopi után, mert nálunk cicizés közben elfogy a tejcsi és sír keservesen, akkor meg muszáj tápszerezniKép

Szóval Te még nagyon jól csinálod hozzám képest.
Sajnos nekem csak kb. max. 40 ml van a cicijeimbenKép

És nem termelődik többKép

Ez a rohadt nyavajás tápszer nálunk már bekavart rendesen.

Meg lehet h amúgy sem lett volna sajnos több, mert se anyámnak se nagymamámnak nem volt tejeKép

Hát ez van, de jól néz ki Lívike és ez a lényegKép

Mea
mea

Zsofy!Kép

Üdvözöllek az öreg citroentulajdonos Zsófik táborában! Kép Nem a kor számít! És a célnak pont megfelel! Soha jobbkor!

Jucc!

Szerintem megvárlak, mert a méhszáj zárt, Bubus fent van még. Gergő is kivárta a 40 hetet.

Zsóf
37+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Nem vagyok normális: már a Fegyencjáraton is bőgök Kép Kép Kép

Benianyu, nekem is ez jutott eszembe a gyors szülésről, hogy csak érjünk be időben! Azért itthon nem akarnék szülni / mármint egyedül, Balázs előtt óbégatva.../ Egyébként nem tudom, van-e megfelelő időpont. Nekem már hazaért a szülésznőm a nyaralásból, én már mást nem várok. De a párom pl. ma este is elment bowlingozni, és ugyan hajlandó volt kivételesen felhangosítani a telefonját, de közölte, hogy ma nem lenne jó. De eddig mindig ezt mondta, amikor jeleztem, hogy fájdogálást észlelek.

Zsóf Kép Balázs is kivárta a 40 hetet, szerintem is kövessék csak a tesók a hagyományt!

Megann Kép A parázás tényleg árthat! Tudom, hogy nem könnyű idegeskedés nélkül, lazán létezni ezekben az első hetekben / és később sem/, de próbálj meg fölöslegesen nem aggódni! Az elején annyira pozitívan írtál a szülésről, a szopiról! Most meg aggódsz, pedig szerintem is elégnek kell lennie a tejnek, ha még fejsz is utána! És ha jól alszik a baba, pláne! Én anno azért hittem mindig, hogy kevés a tej, mert Balázs pocsékul aludt. Közben viszont gyönyörűen fejlődött, úgyhogy ez sem mindig tuti infó, de ha jól alszik, nem lehet gond a mennyiséggel!

Gondolom, már alszotok, megyek én is. Remélem, holnap működik rendesen a Babanet!

Jó éjt!
Judit
38+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hát lányok, idáig tartottak az elveim. Tegnap este cumival tömtük be Zsuzsa baba száját miután kétszer lehányta magát is meg engem is. És nem csak bukott, több körben kiöklendezte az összes tejet ami a pocijában volt, aztán még teleszivta volna magát, közben feszelgett az ölemben mert durranásig tele volt a hasa. Szerencsétlen csak komfort szopizni szeretett volna, de még a 4. kör szopi után is több csatornából spriccelt a szájába a tej, ő meg csak nyelte, nyelte.

Mikor rácuppant a cumira, szerencsétlen úgy szivta mintha abból is jönne neki valami, én meg bőgtem mint egy őrült. Naná hogy a cumi állandóan kiesett a szájából, akkor újra felébredt és elkezdett keservesen orditani. Szegény baba... úgy sajnálom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó Reggelt Kép

Jaj RokicaKép úgy sajnálom....biztosan hamarosan helyreáll az egyensúly.....ne sírjál,gondolj arra,milyen jó,hogy Zsuzsa baba nem az éhségtől sír!!!!
Mióta nem fejsz már??
Vagy fejsz???
És még mindig ilyen mennyiség termelődik????
Próbálj felhívni Te is egy LLL-est és
NYUGI,KÉRLEK NE SÍRJÁL!!!!Kép

Hát lányok sajnos a képekre várnotok kell,mert tegnap a férjem és a lányok mégiscsak ementek egy "hosszú hétvégére"Horvátországba és elvitték a gépet.....
Én is mentem volna,de a dokim nem engedett.....Kép......úgyhogy most jól nekiállok és csak babacuccokkal fogok babarálni egész hétvégén........Vasárnap estig szabad vagyok!KépKépKép

annamami
32+4
annamami

Benianyu:

Zsuzsa baba jót szunditott a kiságyában, mig mi Daviddel TV-t néztünk. Ha elalszik és lerakom, akkor alszik ő bárhol... de elaludni ezidáig egyszer sikerült neki a bölcsőjében, és nem is tudom, hogy csinálta(m). Szóval kézben elalszik, aztán lerakom ahova éppen gondolom, és ott alszik tovább.

Mindenki annyira mást mond, hogy mi lenne a jó vele. És mindenki aki látja/tudja hogy együtt alszunk (mert éjjel még együtt alszunk) azzal riogat, hogy sose fogom tudni kiságyba szoktatni, és meg fogok buggyanni tőle. És én ilyenkor úgy elbizonytalanodom...

Félek ha a bölcsőjében alszik el, akkor nem ébredek fel mikor feszeleg és már kérne enni... igy én vagyok fent előbb mint ő, és mielőtt még teljesen felébredne, megetetem, és fel se ébred teljesen, csak visszaájul. Félek ha teljesen felébred, akkor átáll a "nappali" menetrendre és akkor még két órán keresztül altatgatni kell.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami:

Már 2-3 napja nem fejek, de a kagylókat csak tegnapelőtt szedtem le, és azt irták nekem az amcsi fórumokon, hogy azokkal effektive fejtem a mellem egész nap. (Figyelsz, Megann? Kép Neked lehet jól jönne ez a trükk... Avent tejgyűjtő kagyló lukas hátú, hagyd a melleden egész nap, garantált stimuláció...) Most várom hogy beálljon valami normális rendszer.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép
Szerintem minden nő szervezete annyira más és más és annyira érzékenyen reagál a legapróbb dologra is.....pl.ez a tejgyűjtő kagyló-stimuláció nekem eszembe sem jutott volna.......lehet,hogy másnak meg se kottyan a te tested pedig folyamatos ingerként fogja fel???
Elképesztő......

Mindenesetre azújszülöttek is félelmetesen okosak,gondolom Zsuzsa baba sem véletlenül szeretne a ciciden komfortszopikázni és nem a cumival......Kép
Drukkolok Nekted...enyit tudok tenni,gonodolom kjésőbb jönnek a tapasztaltabb mamik,akik már szoptattak és adnak még tanácsokat,hátha vmelyik beválik!!!Kép

Benianyu Kép

Légzésfigyelő jó drága volt 22.000 FtKép,de nem érdekel,engem megnyugtat,legalább e miatt nem leszek paramamaKépKépKép
valószínűleg vasárnap megyek a Léghajó program előadására,hogy tudjam mit kell csinálni,ha baj van.....családom úgysincs itthon,férj se én meg jól megtudok mindent suttyombanKép
Küönben is mondtam neki,hogy lehet,hogy nem lenne semmi baj,de ha mégis életem végéig verném a dfejem a falba,hogy nem tetettem meg mindent azért,hogy ne legyen...és ez nem múlhat sz@ros húszezer forinton(amit egyébként megengedhetünk magunknak) és ennyi(minimum)jár a kisbabánknak!!!!
annamami

Bocsi az elütésekért,még csak most iszom a tejeskávém.......Kép
annamami

Sziasztok!

Megint lenne egy kérdésem.Kép
Már vettem Ausztriában 3db 56-os rugit és tegnap voltam UH-on, ahol közölte a doki, hogy a Babám méretei alapján 1-2 héttel nagyobb a koránál, úgyhogy ne számítsak rá, hogy igen pici lesz. Hazafele bementünk a Brendonba, ahol vettem egy 62-es rugit. Itthon hozzámértem az 56-osokhoz és teljesen egyformák. Most az 56-osok nagyobbak vagy a 62-es Brendonos kicsi?Kép Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire lehet a Brendonos méretet biztosra venni, mert most így nem tudom, hogy 56-os rugiaim vannak vagy 62-esek.Kép

Szilvi
31+1
szilvi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: