A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Lilla rajtam alszik,a kis nyuszifül,én meg pötyögök 1 kézzel,a ballal persze...
megjött a reggeli postával a hordozókendőnk is, de még szárad a mosás után,még nem próbáltuk ki.7végén ha jön anyum,befogom segÍteni.amúgy itt oldalt a minimanó tök jókat Ír róla!Ez a bababolt.itt az ikonja,tőlük is rendeltem,jónak néz ki,remélem be fog jönni a picinek is!!!

Angelani!!!
én értem,hogy nem azért Írod, de azért el kell mondanom,hogy nagyon tisztellek,becsüllek,hogy ilyen kemény csaj vagy és Így viseled a megpróbáltatásokat!!!

és Anina és Falina!!!
nagyon sok erőt nektek is!!!
meghúzom magam mostmár,mert a mi legnagyobb problémánk is elenyésző a tieitekhez képest!

szÍvből kÍvánok nektek javulást és,hogy minden könnyebb legyen!

Tzsuzsa,
jaja,mi használtunk már minden csodaszert...
infacol cseppet, espumisant, most tartunk a ritka szélcsőhasználatnál és a gripe water "csodavÍznél"Kép
ez rddig úgy néz ki bejön.

Hari, élsz még???merre jársz? fekszel szegénykém???Képúgy sajnállak.
Lillushoz is jön a dokinéni holnap,hogy megnézze a pöttyeit,meg a csÍpőjét.
zsofy

Sziasztok!

Tényleg, Hari, hol vagy? Ugye nem vagy ennyire rosszul? Gyógyulj meg hamar!

Benianyu, Te hogy vagy?

Penna, ez egészen ideálisnak tűnik. / mármint a Kevinelhelyezés Kép / És hogy áll a dokid a szülés-kérdéshez? Még nem derült ki, hogy simán szülhetsz-e? És mikor lesz az utatok hitel-ügyben?

Megjártuk a védőnőt, elértem a +20 kilót!!! Már nem is érdekel. Kistesót is három évig szoptatom majd, és jól lemegy minden, még annál is több.
Aztán megtudtam, hogy a dokinéni, akit mi választottunk, csak akkor jön ki újszülötthöz, ha kifizetem neki a vizitdíjat, ami 5000 Ft. Pedig ő lett a körzeti gyerekorvosunk. Hát, gondolom, legfeljebb egyszer fogom megkérni, hogy jöjjön, aztán majd átjárunk Csepelre, nem olyan nagy ügy...

Megyek, Balázsnak ígértem palacsinta-sütést délutánra. / legalább most nincs hozzá olyan meleg. Nyáron mindig akkor jött rá, amikor 40 fok volt/.

Judit
38+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Tessék, egy kép rólunk és a kislányomról...
Hülye babyblues, már megint bőgtem egyet mert álmában elmosolyintotta magát és arra gondoltam hogy ha bármi baja esne én tuti öngyilkos lennékKépKép

Kép
Kép

Kép

Kép
megann

Lányok, segitsetek!!!

Ti a mellszivót hogyan mossátok??
Minden szopi után megpróbálok fejni, jön is mindig még 5-10 milliliter(tudom nem sok, de hiszem hogy lesz még több is, és hát ugye egy pár szopi után összegyűlik egy evésnyi mennyisétKép), de kicsit már uncsi folyton elmosni-elöbliteni-gőzsterilizálni...

Ti hogy csináljátok??????????

Rókica!

Szerintem ez a szülés dolog olyan hogy kinek milyen kártyát dob a sors nevű gép....
Én se gondoltam volna hogy igy fogok szülni...
Te mindent megtettél amit csak lehetett, legközelebb lehet, hogy pikk-pakk fogsz szülni és én fogok a kistesóval többet "szenvedni".

Lányok, olyan furcsa ez az egész, eltűnik a hasunk és ott van egy kis szuszogó csomag, akit még a széltől is óvsz....

A kórházban magam mellé húztam a kis bevásárlókocsiban, igy láttam őt még éjjel is, hogy veszi a levegőt stb...
Itthon az ágyból nem láttam rá...igy beköltöztettük a mi ágyunkbaKép, és olyan csodás babaillat van......
A párom most ment el bevásárolni adott egy csókot és azt mondta, már nekem is babaillatom van......KépKépKép

Brü-hü-hü,,,,,,,,,,,bocs.....most bőgnöm kell...

OFFF

Kép

Kép
megann

Lányok, ugye az nem apasztja a tejcsit ha az ember boldogságában sir????

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok,
'ezer éve' nem írtam már Kép Örülök, hogy megvagytok, és látom szépen gyarapodunk. Kép Szuper!! Mindenkinek hatalmas GRATULA!!!!
Tudjátok, írtam, hogy anyám kidobott otthonról, albérletbe kellett költözni, akkor volt a Babókám 3 hetes, most már 6 hetesek vagyunk, nincs internetem, csak a gprs, az pedig csiga-biga Kép
Szeretnék képet feltenni Babókámról, de nem tudok, hogy kell? milyen kiterjesztés??

Zsofy,
látom Te Babókád is pocakfájós, enyém is az, de kezdi lassacskán kiheverni. nekünk a babamosolytea bevált!
puszi Nektek, még írok ám, ha nem baj Kép
szmercsa
szmercsa

le akartam vágni a lányom karmait,de fel akart rá ébredni, Így letettem róla...

Annamami
nekem van szoptatós párnám,de max a hátam mögé teszem...ha párnával szopiztatok, azt úgy csinálom,hogy egy laposabb párnára fektetem Lillát, azzal együtt az ölembe teszem és a buksiját meg a vállát tartom csak,úgy,mint fürinél.
zsofy

Megann
ha csak nagyon pici jön, akkor 12 órán át működik a dolog (azaz reggeltől estig, és elég 1x sterilizálni): szóval nyugodtan vágd be az egész cumót a hűtőbe egy tiszta polcra. Bár nekem ritkán fordult elő a kis mennyiségű fejés, de ha igen, akkor később ráfejtem. És minden adott adagot bevizsgálnak ugye, emiatt sose volt semmi probléma.
(Persze ha hal vagy más kényes dolog illatozik a hűtőben, inkább ne, de a normál hűtőben tartott kaják, ha normálisan el vannak csomizva, nem bántják a tejcsit. Aznap este még beteheted az adagot a fagyasztóba, másnap reggel már ne.)
üdv
p 39
penna

MegannKép,
Léna egy kis angyal, nem csoda, ha időnként sírva fakadsz...
Én még az 5 éves fiamat is szoktam álmában nézni, és ugyanilyen gondolatok járnak a fejemben, úgyhogy készülj.... ez nem csak babybluesKépKépKép!!!!

ZsofyKép,
ugye Te írtad, hogy pöttyös (kiütéses) Lilla pofija? Kornél detto, a dokinéni azt mondta, a tejtől, és írt fel valami krémet, amit a gyógyszertárban kell kikevertetni (így csak holnap kezdem el). Te kaptál rá valamit??? Ja, és azt mondta, hogy fürdés után kamillával kenegessem, és utána a krém... hát nem is tudom, kamilla? Az nem szárít? Mert nekem már most olyan száraznak tünikKépKépKép.

JuccKép,
ez a dokinénis história elég kiábrándító. Mi az, hogy csak pénzért jön ki? Újszülőttnél nem kötelező ez? Mi is most költöztünk, új dokink van, de még a mobilját is megadta, ha hétvégén vagy este lenne valami zűr, akkor kijön, ha hívom. Pedig idős nénike, és mi a 4.-en lakunk, lift nincsKép. Tök aranyos, pedig nem is ismerősünk...

LányokKép,
akiknek 1 hónap körüli a babája, mit csinál már???
Kornél olyan szépen tartja a fejét hason felnyomva, és elég sokáig, de nem igazán tudom, hogy ezzel nincs-e lemaradva. A védőnőt nem igazán akartam megkérdezni (mivel nagy fiam van már, gondolhatja, hogy tudnom kéne ezeket, de már rég elfelejtettem).
Roki, írod ezt a csörgőzést, pedig Zsuzsa kisebb nálunk, mi mégsem kaptunk még rá a játékokra. Nem fura?
Mikor kezd megfordulni egy baba, vagy kúszni? Tudja valaki?

Na nem fárasztom a népet,
Kati
Vendég

Kati, nekem ez van elmentve Kevin születése óta, nagyjából megmutatja, mikor kell elkezdeni "aggódni":

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk, hogy melyek azok a jelek, amikor érdemes szakember tanácsát kérnie gyermeke fejlődésével kapcsolatban.

Nagymozgások
6 hónapos kor nem próbál forogni
8-9 hónapos kor nem kúszik
11-12 hónapos kor nem mászik
15-16 hónapos kor nem áll
18-20 hónapos kor nem jár
2-2,5 éves kor nem lépcsőzik váltott lábbal
3-4 éves kor háromkerekű biciklit nem tud
hajtani
4-5 éves kor nem tud hintát hajtani

Finommotorika
4 hónapos kor nem figyel tárgyakat
8 hónapos kor nem markol
11 hónapos kor nem tud elengedni
12 hónapos kor nem tud két ujjal fogni
15 hónapos kor nem tud egyszerre több tárgyat
fogni
21 hónapos kor nem tud kockából építeni
3-4 éves kor nem rajzol, nem tud játszani

Beszéd
1-3 hónapos kor hangingerre nem figyel
3hónpos korban nem gőgicsél
8-10 hónapos kor nem gagyog
12-15 hónapos kor a beszédre nem figyel
lányoknál
18 hónapos kor nem jelennek meg az
fiúknál első szavak
24 hónapos kor
lányoknál
24 hónapos kor a beszéd beindulása
fiúknál nem kezdődik el
30 hónapos kor
penna

Penna!

A Szoptatás cimű könyvben az van, hogy a tejcsit 3 napig lehet hűtőben tartani!
Én most úgy csinálom, hogy lefejem a tejcsit és belöntöm egy aventes pohárba és zsupsz a hűtő legfelső polcára!
Aztán leközelebb az ujjabb adag lefejt tejcsinél csak kiveszem az aventes poharat és hozzátöltöm ay uj tejcsit a többihez...
Na mondom nem kell itt decikre gondolni, talán mos van vagy 40 ml. tartalékba, de gondoltam hogy holnap az igy összegyűlt adagot csak beteszem a fagyiba....60 ml is 60 ml...
Szerinted jó ez a megoldás????

Akkor ezek szerint ha nem sterilizálom ki minden 3 órában a mellszivót akkor nem lesz baj, ha csak mondjuk minden 2. fejés után üritem ki és sterilizálom???
Már ez is nagy könnyebbség lenne mondjuk éjjel nem a konyhában tölteni plusz 15-20 percet....

Azért remélem nekem is lesz még több tejcsim...
Mi még csak holnap leszünk 1 hetesek....remélem csak növekedni fog a tejtermelésem és nem csökkenni.....

Köszi a választ Penna!

Nemesek!
Jajjjj ne is mondddKépKépÉn már most beledilizek az aggodalomba, meg a csodálatba, meg a boldogságba....
Mi lesz ha ez igy is marad????

Megann

Kép

Kép
megann

Rókica!

Irigylem a tejmennyiségedetKépKépKépKépKép
Hogy csinálod????

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
itt is lehet olvasni a fejlődésről.

http://szigetigabo.freeweb.hu/

Képre kell kattintani, majd: gyereksarok-> ifjú szülőknek->fejlődéslapok
Uxi
34+6

KépKépKépKépKép
uxi

Hari!

Most kezdtem el visszaolvasni!

Nem is tudom mit mondjak....., megint sirva fakadtam, most épp miattad...hogy ennyire izgultál és szoritottál nekem....

Nem is tudom leirni mit érzek....
KÖSZÖNÖM!!!!

Biztos azért voltam ilyen szerencsés mert ennyi remek csaj drukkolt értünk......

Megann

Kép

Kép
megann

Megann:

Igény szerinti szopi + fejés etetések között.

De most már ott tartunk, túl sok a tej, mert ömlik a szájába mikor csak cumizni szeretne rajta, és akkor visszabukja és sir. Kép Úgyhogy most egy pár napja szigorúan nincs fejés, és próbálom hagyni, hogy beálljon a kereslet-kinálat.

rokica (akinek meg kell tanulnia hogy nem kell mindig okosabbnak lenni a természetnél)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

vagy 50szer próbáltam letenni ezt a kiscicát, de mindannyiszor visszakéretzkedett a hasamra...mi ma már csak Így leszünk egész nap...Kép

Nemesek,
csak holnap jön a dokinéni,de addig azt mondta, kenjem meg egy kicsi hexaklorophen hintőporral. nem nagyon kenem,csak füri után fogom.

nna, letettem az ágyába. KÍváncsi vagyok, mikor ébred fel rá, hogy nem a mozgós párnán (azaz rajtam) alszik márKép hanem az ő kis bio kókuszmatracán, amit pont erre a célra kapottKépKép, úgyhogy csak aludjon szépen rajta nagokat, szokja meg őkelme, hogy az neki jobb, mint a domborzatos "ágy".

Kornél biztos teljesen okés fejlődés szempontjából is!Kép
Lilla 6hetes, egy hónapos korában is kb ennyit csinált, mint most. talán csak kicsit kevesebbszer. most ő is szépen tartja a fejecskéjét,nézi a számára érdekes dolgokat és követi a szemecskéjével, felismeri a hangomat,mást nem nagyon. néha ha beteszem a járókába, vagy a cicás forgóját nézi, ő is hadonászik izgalmában,hogymilyen érdekes látványban van része, gügyög is hozzá, hogy eaaa eüüuuaa meg ilyenekKépKép de szerintem csak véletlen találja el a mancsával a csörgőjét, nem tudatosan, mivel még csak reflex-szerűen fog, nem akaratlagosan, vagy hogy mondjam.
zsofy

Göndörzsof, ZsofyKép

Köszönöm a segítséget, olyan jó, hogy Ti már tapasztaltak vagytok és tudtok segíteni.Kép

Szilvi
szilvi26

Megann KépKépKép

Gyönyörűek vagytok!!!!!KépKépKép
Annyira jó nézni benneteket pici Lénával KépKépKép csak úgy sugárzik ez a kép.....KépKépKép

Zsofy Kép

És miért nem használod a szopipárnát?????

Meg kell mondanom őszintén nekem kicsit nagynak és bunfordinak(na ezt így írják?vagy bumfordi???)tűnik,de nagyon kíváncsi vagyok a gyarorlati tapasztalatokra is......Kép

Remélem hordozókendő beválik és Lilla szeretni fogjaKép,Neked pedig csirbí-csiribá rögtön felszabadulnak a kezeid és két kézzel írhatod a klaviatúrán nekem a tanácsokatKépKépKép ....tök jó és kisbabát még csak le sem kell tenned,csak kényelmesen hátradőlsz.......kiráááály....Kép
annamami

mondanom sem kell, Lilla nyuszi megint kinyifogta magát az ágyából.

MEGANN
hurrá, te is anyuka vagy!!!
HATALMAS GRATULA A GYÖNYÖRÛ LÉNÁHOZ!!!
most Xéna harcos királylányból igazi gyengég mamivá lettélKép
nadyon aranyosak vagytok

Szmercsa,
sziiia!!!
köszi a tippet!
zsofy

Nagyjából sikerült visszaolvasnom, igyekszem követni az eseményeket, de nehezen megy.

Tegnap talán az orrmosótól, vagy az orrkenőcstől, nem tudom, de egész jól sikerült aludnom. A torkom nem sokkal jobb, bár hát még nagyon az elején tartok a gyógyszernek. De ez az idő se sokat dob a hangulatomon. Enni még mindig rossz, de azért ma már lenyomtam egy adag paprikáskrumplit, csak a kenyérrel támadtak problémáim, az olyan "kaparós"Kép

Most délután is aludtam egyet, de igazából nem javít semmin, csak legalább "kiesik" egy kis idő a napból, addig sem szenvedek. Na nem nyafogok, remélem hamar elmúlik.

Zsofy, kérek szépen gyógyító Lilla képeket!!!! Olyan fura hogy nektek már ilyen más témáitok vannak, csatlakoznék de ugye még nem igazán tudok mit hozzáfűzni. Na de nem sokára már én is profi leszek a témában. Addig max. anyósozni tudokKép
Lilla hogy bírja ezt a rossz időt? Nem nagyon tudtok így sétálni ebben az iszonyat időben.

Szmercsa, én erre nem is emlékeztem hogy anyukád kidobott titeket. Hiányoltam, hogy nem írsz, de azt gondoltam el vagy foglalva a babóval. Sajnálom hogy így alakult, de annak örülök, hogy ezek szerint hamar találtatok albérletet, bár gondolom most pont nem ez hiányzik, hogy arra is külön fizessen az ember. Kár hogy nem tudsz feltenni képet, remélem hamarosan ez is megoldódik. Ha tudsz gyere azért gyakran, mi várunk.

Rokica, Zsuzsa baba tényleg csoda!! Azért annak örülök, hogy egyre jobban megy a többségnek a babázás, mert kicsit megijedtem hogy az elején mindenkinek jöttek a problémák, de úgy látom szép lassan mindenkinél kialakulnak a dolgok, mire én megyek szülni már kiderül, hogy nem is olyan nehéz ez az egész, csak tényleg az elején bele kell szokni anyának és babának isKép

Most hirtelen ennyire futotta, kicsit már el is fáradtam ebbe a nagy koncentrálásba.

Megann, végül nekedKép
Gyönyörűek vagytok, nem is csodálom egyáltalán hogy sírva fakadsz a babád láttán! Szerintem én folyamatosan áztatni fogom az én Lilim kis pofiját. (könnyel)
Olyan jó, hogy már tudtál jelentkezni, én azt hittem nem tudtatok az új lakásba menni, attól féltem még tök sok idő lesz, mire netközelbe jutsz majd.
Tényleg nagyon szurkoltam nektek, nagyon izgultam és kivételesen a párom is elnézte ezt most nekemKép Velem izgult. Mutattam is neki most, hogy milyen szép babát izgultunk kiKép
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek, gyere olyan gyakran ahogy csak tudsz és tegyél fel annyi képet, amennyi elfér itt!Kép

Bocsi, ha valakinek nem reagáltam, mindenkinek minden jót kívánok, de tényleg nagyon elfáradtam és már megint csak sírdogálok a tehetetlenségtől. Nagyon útálok beteg lenni, főleg ha a torkom (bármi a fejemen) fáj.

Hari 37+3

Kép
Kép
hari

Annamami,
pont ezért nem! mert nehezen kezelem,túl nagy és becsúszik róla a baba közém és a párna közé szopi közben és baromi idegesÍtő nekem, ha látom, hogy neki nem kényelmes miközben én azt szeretném, hogy szuperül érezze magát.

-megint letettem az ágyába, ezúttal hasraKép
megint várom a hatástKép de nem jó neki, ha rajtam van, jobb a gerincének,ha egyenes felületen fekszik.

Megann, ezek a kis angyalkák tényleg olyan kis csomagok.
amúgy pont ma gondolkoztam el, mennyire szeretem a kislányomt és én is meghalnék bele, ha valami baj érné őt!!!Nem tudnék nélküle tölteni egy napot sem, mióta megszületett, ha mostanában sikerül sokáig aludnia,a végén már hiányzik nekem!hogy megöleljem.
Nekünk csak Lilla illatunk van, nem tipikus baba, mert szegénynek érzékeny a bőre és nem bÍrja csak az illatmentes gyógyszertári cuccokat. de lesz ő még jonson illatú nagylány isKép

Annamami,
tudom, sokat osztom itt az "észt" de most halál komolyan, én csak azért Írok ilyeneket, hogy velünk mi,hogyan volt, mert nekem nagyon jó olvsni, hogy másoknk mi jött be,mi nem!
a kórházi cuccomat én is az alapján állÍtottam össze,amiket olvastam itt meg másutt.
Meg amiket Penna is meg mások is Írtak nekem a hsfájásra, azokat mind kipróbáltam, meg itt van ez a szupermami, Benianyu, róla is mindÍg igyekszem példát venni, mert én is ilyen jó anya akarok lenni LillávalKép
-persze a saját anyum is jó példa előttemKép-
szóval én csak segÍteni akarok, ezért dumálok itt ilyen lelkesen.
zsofy

Megann
igen, a 3 nap korrekt, de én azt már nem fagyiznám le, csak a frisset.
De tudod, én adtam is, és minden duplán volt biztosítva. (KEvinnek is úgy tettem el, mintha adnám, jó is volt, mert nagyobb korában nem fogadta el a fagyitejet, és a végén az ő 20-30 zacsija is ment a tejtesónak.Kép)
Erről nem ír a könyv? Az lll tuti megmondja a frankót.Kép
Sterilizálni meg tuti elég minden 2. fejésnél, de ha csak minden 3. az se baj. Csak tedd hűtőbe, hogy ne buggyanjon meg a tejcsi, ami a mellszívóban marad, és nem lesz gond.

Amúgy meg így 2. gyerekesnek is elkél újraolvasni mindent. Pl biztos nem mondanám meg kapásból, mit kell csinálnia már egy 6 hetesnek...pedig anno képben voltam.

üdv
p 39
penna

HariKép

Kép
a nevetés is gyógyÍt ezt küldöm, hogy nevess egyet, Lillásat nem tudok tenni, pedig csináltam ma is, csak a párom még nem kerÍtette nekem elő az átjátszó kábelt...đ[&|Ä&...
Örülök, hogy jobban vagy!!!
keresek még valami gyógyÍtósat:
Kép
nna, megvan a kábel!

HARINAK gyógyÍtásul:
Kép

Megann!
én is drukkoltam ám Lillával!Kép)

Mea!
mi újság LÍvivel???
Jól teszed, hogy cicizteted, én is pont azt akartam mondani, hogy a kórházban is a tápit a szopi után adják nekik.nem hinném,hogy gáz!
nem lehet, hogy fáj a baby hasa? Lilla csak akkor sir végig vigasztalhatatlanul etetések közti idöketKép
zsofy

PennaKép,
szivemből szóltál. Hiába a második gyerkőc már, az agyam szita, és egyébként is olyan régen volt már...

ZsofyKép,
tudod, mi jutott az eszembe? Nem tudom, Te hogy altatod, de én hason, szinte mindig, és általában az a fele kiütésesebb az arcának, amelyiken éppen aludt. Lehet, hogy a pelenka irritálja a bőrét? Pedig én nem öblítőzöm és vasalom a cuccait, mégis szegénykém úgy néz ki, mint egy tinédzser...
Kati
Vendég

Szmercsa!

Sajnálom, ami veletek történt. Ez pont nem hiányzott most. Budakalászon találtatok albérletet? Írjál magatokról, és tegyél fel képet. A .jpg kiterjesztés pl. jó. Rá kell kattintani a melléklet feltöltésére, utána meg ki kell választani, mit szeretnél feltölteni. Arra vigyázz, ne legyen a kép túl nagy felbontású.

Zsóf
37+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Megann,
az aventes mellszÍvód van? annak van egy fehér korongja/"kupakja" amit a tölcsérre való. azzal volt a csomiban. nna, ha azt rárakod, akkor szerintem teljesen steril marad, mintha aventes pohárban vagy cumisüvegben lenne, és ha Így teszed a hűtőbe, az tök jó úgy. én Így tettem.

hajaj, jön a Lilla-fürcsi,ha ébred a kisasszonyKép

Nemesek,
kihagytam,Lilla tudoményai közül:
tud cselesen a legváratlanabb helyzetekben pl. a pelenkázó melletti falra pisilni,mikor nem figyelek eléggé,
tud Konakiont meg vigantolt nagyon ügyesen kiköpni,
remekül fel tudja ismerni, hogy hol van és ha nem tetszik neki az éppen aktuális helye, akkor óriási hisztit tud csapniKép
ügyesen ki tud kakilni és pisilni a pelusából, pedig minden alkalommal nagyon megnézem,hogy jól csuktam -e rá, de hát Lilla -ami a meléktermékeit illeti- egy kis david copperfieldKép (lehet rosszul ÍrtamKép)
zsofy

Nemesek,
nem tudom, az biztos, hogy kipirosodik szegénynek az a fele a kis arcának, amelyiken alszik, de eddig nem volt ilyen,csak most. szerintem a fürdető a ludas,mert a kórházban is ilyen volt és mikor itthon a gyógyszertárival fürdött, elmúlt neki.
bár nem tudom...holnap elmesélem mit mondott a dokinéni.
zsofy

Zsofy, nagyon szépen köszönöm!!!!Kép Annyira aranyos vagy! Illetve vagytokKép
Pont azon gondolkoztam, hogy ha már Lili itt lenne nekem akkor biztosan nem hagynám el így magam, és ettől egy kicsit magamhoz is tértemKép Csak most olyan nagyon el vagyok anyátlanodva. Jó lenne, ha anyukám itt lenne, csinálna nekem egy jó kis húslevest, nekem csak feküdnöm kéne az ágyban és hozná nekem a tányér leveskét, meg teát főzne, meg figyelné, hogy mikor kell bevennem a gyógyszert, stb. Ezzel szemben nekem kell mindent megcsinálnom magamnak és úgy már nincs akkora hatásfoka még a teának semKép Ápolgatni szeretek másokat, de magamat nem. Viszont most már csak hetek kérdése és nem "gyerek" leszek már elsősorban, hanem anyuka. Furcsa lesz. Nem is érzem magamban, hogy kész lennék rá, de lehet hogy ez csak ilyen szülés előtti pánik. Vagy ha meglátom majd először a babámat, akkor már anyának fogom érezni magam? Most inkább egy riadt gyerekre emlékeztetem magamat, és csodálkozom, hogy hogy mertünk mi ilyen nagy dolgot vállalni.

Úgy befeküdnék oda Lilla mellé, neked már úgyis tök mindegy, hogy egy vagy két gyerek nem? Ígérem én nem fogok sírni annyit, és alszom amennyit akarod, csak kicsit kell rólam gondoskodniKép

Hari

Kép
Kép
hari

Zsofy, Nemesek!

Gergőnek is volt kiütés az arcán kb. 2 hétig, a tejben levő hormonoktól van. Nem kell vele foglalkozni, magától elmúlnak. Mi nem is kaptunk rá semmit.

Zsóf
37+5

Kép
Kép
göndörzsóf

HariKép Ez tetszik! Úgy mutatnál Lilla mellett a kiságyban, mint Bud Spencer a babkocsiban a Megint dühbe jövünkben. Kép Kép Kép Kép

Zsóf
37+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Megann, újra és újra nézlek titeket is a képen, annyira megható. Igaz mostanában nekem minden megható, de hát ez van. Téged még sose láttalak, csak elképzelni tudtunk, és hát ugye a babát se láttuk mégKép Most aztán jól megmondtam. Lénának igazi kis manó feje vanKép Nagyon kis "fogdosnivaló"Kép
Hogy állsz az önzéssel? Már úgy értem engeded, hogy hozzányúljanak mások? Párod hogy viselkedik? Fogadjunk hogy már rég volt focizniKép

Hari

Kép
Kép
hari

Zsóf, azért én nem vagyok olyan szőrös mint BudKép Bár pocakom az van akkora mint nekiKép

Tényleg Zsofy, és Zsóf, ti is májusban tartjátok a névnapotokat? Mert engem minden ismerősöm most 17-én köszöntött, bár én májusi vagyok, viszont én tök elfelejtettelek titeket köszönteni. Remélem ti sem most tartjátok és akkor nem maradtam le semmirőlKép Ha mégis szeptemberben tartaná valamelyikőtök akkor utólagosan Boldog Névnapot!!Kép

Hari (Zsófi)

Kép
Kép
hari

zsóf!
Gergőnek hány hetesen volt??? a pötyli

Hari,
ok, de csak akkor jöhetsz, ha alszol szépen,meg beszélgetsz velem mikor ébren vagy, és nem akarsz te is szopizni, mert annyi tejem nincsKépKép és nem teszlek tisztába semKépKép és nem alhatsz Lilla mellett, mert kitúrod szegényt a nagy pocakoddalKép
Anyud nem megy át hozzád? ő nem szokott átjárni?
Anyós békénhagy legalább most???
Az enyém, mikor megkörnyékezett valami betegség terhesen, nem aggódott,vagy ilyesmi, hanem tök ellenséges lett és úgy csinált, mintha "elrontottam"volna a terhességet,mert ha valami gáz adódna,az csak az én hibám lehet...
de mikor 16hetesen el kellett jönnöm a konditeremből, mert a kedves vendégek influenzásan is jöttek edzeni meg masszázsra(én meg edző voltam és masszőr.. meg pultos...)
akkor vágta a pofákat, hogy mi lesz, ha ő kapja el most helyettem a betegséget...

Hari,
már annyira várom Liliről a képeket!!!te is majd teszel fel nekem???
zsofy

fúúúú,

Bocs ZSÓFIK!!!

én is május 15-én szoktam tartani ezért ezt a szeptemberit folyton elfelejtem! és köszönteni is elfelejtek, és mikor valaki engem köszönt, akkor azt se tudom, mi van...

de aki most tartja,
BOLDOG NÉVNAPOT!!!
zsofy

ma amúgy nekem van lepra kedvem...mert olyan egyedül vagyok...Persze Lilla felvidÍt, ha ébren van, de ha TI nem lennétek, én már rég begyogyóztam volna gyermekágyi depivel, az tuti!

olyan szar, hogy a párom nem fogja fel,hogy mialatt ő halálra melózza magát, nem látja a lányát felnőni, nem együtt öregszünk meg, csak egy házban...meg mindenKépKépKép
ez tök hervasztó...
zsofy

Nemesek Kép Nekem is ez jutott pont eszembe: ez nem csak babyblues! Ez már így is marad! Épp tegnap néztem én is így Balázst, ahogy aludt. Annyira imádom, és én sem tudom, mi lenne velem, ha valami baja esne...

Szmercsa Kép én sem emlékeztem erre a szörnyű sztorira, hogy albiba kellett mennetek! Írj többet, nagyon érdekel, hogy vészelitek át ezt az időszakot! És a miért is érdekelne!

Ne is mondjátok, annyiszor voltam már olyan helyzetben, hogy megkérdezték, Balázs ezt vagy azt ennyi idősen hogy csinálta, mit csinált, stb., és képtelen vagyok dolgokra visszaemlékezni. Viszont nagyon jó a Babanapló, aki még nem vett, ajánlom nagyon, mert így sokminden meg tud maradni! / Kistesónak még én sem vettem!/

Judit
38+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Göndörzsof,ZsofyKép,
Köszi az infot kiütés ügyben... Remélem tényleg gyorsan megszabadulunk tőlük!!!
Egyéébként örülj, hogy lányod van, mert nálunk amerre a kukac ágaskodik, arra locsolja a pisit. Ha viszont időben észreveszem, bele tudom írányítani a pelába...
Kati
Vendég

Sziasztok!

Megann! Nagyon szépek vagytok Kép Nagyon édi a kiscsaj.
A mellszívót én csak minden 2. fejés után sterilizáltam, és közben hűtőben tartottam. Nekem azt mondta a védőnő, hogy 24 óráig tároljam hűtőben, aztán fagyasszam le.

Olinak is vannak a pofiján pötyikék. Azon az oldalon amelyiken fekszik mindig kipirosodnak reggelre. Az orvosi könyvünk szerint a tejtől van, és nem kell vele semmit sem csinálni, mert elmúlik idővel.

Ildi

Kép
vrucsincá

Zsofy, hogy ne tennék fel képet Liliről? Hát már így is teszek fel egy csomót, csak nem látjátok őt a pocakomtólKép De ha nem lesz csúf szegénykém és ugye miért lenne, akkor szerintem róla lesz fent a legtöbb képKép

Uxi, hiába kerestem vissza, nem találom a télieknél, hogy mi van Lipkat-ékkal. Most próbáltam nézni, de nincs türelmem mindent visszaolvasni, és pont azt nem látom, hogy van-e róluk valami hír. Most pár napja ide is épp hogy csak benézek és hozzátok nem jutottam már át. Szóval ha van valami hír, leírod? Köszi.

Meg van a hab a tortán, a párom felment a közösképviselőhöz, mert úgy volt hogy most megbeszélik hogy legyen ezentúl. Persze nem úszta meg szegény, mert valami gyógyizés termékbemutatót szervezett épp mára a nő, úgyhogy ott fogták a páromat is, mert hogy ugye ő nagyon köhög még mindig, amit a szomszédok is hallanak. Bár szerintem még a szomszéd kerületben is halljákKép Na mindegy, én itthon ültem és már nem bírtam hallgatni a kutyát ahogy köhécsel, gondoltam elszaladok vele a dokihoz, hogy adjon neki megint injekciót, attól jobb szokott lenni. Meghallgatták a kis tüdejét, úgy döntöttek hogy RTG, és aztán megmutatták, hogy tiszta rákos az egész tüdejeKép Szóval ennyit a kutyusomról, bár a köhögésen kívül egyenlőre semmi panasza, ha mondhat ilyet az ember. De most már nagyon kevés lehet neki hátra, úgyhogy úgy látszik mire babám lesz, nem lesz kutyusomKépKép
Remélem már több rossz nem jön. Pedig szegény olyan kis virgonc, mondta is a doki, hogy ilyet még nem is látott. Szóval egy hónap múlva vissza kell vinnem, és megnézik mennyit romlik.

Hari

Kép
Kép
hari

Zsofy Kép

Jajajajaj...ugye nem bántottalak meg?nem értettél félre????KépKépKép
Léccilécci ne haragudj nekem nem állt szándékomban semmi ilyesmi!Sőt!
Nagyon köszönöm és örülök a tanácsoknak!!!
Nagyon hálás vagyok mindenért,amit ma írtál és pont azt szerettem volna kifejezni,hogy nagyon jó,hogy te már tapasztalatból beszélsz.....
Kép Ugye nincs harag? Kép
Én nagyon szívesen meghallgatok bárkit.....

Hari Kép

Gyógyul meg hamar!Kép
Ilyenkor én is mindig Anyukámat akarom!!!KépKépKép

Na,nap végére elkészültem a listával,férjem megígérte,hogy holnap megvesszük a hiányzó holmikat(legalábbis megpróbáljuk!) Kép
Persze szekrény+pelenkázó még nincs,úgyhogy fogalmam sincs hová pakoljak...még azokat sem tudom elrakni,ami már megvan,fel van suvasztva a szekrény tetejére a hálóban....Kép
De mostmár Apa is kezd rájönni,hogy egyre gyorsabban fogy az idő és mintha kicsit igyekezne....Kép
Lehet egyébként,hogy asztalos fogja csinálni a bababútort,persze csak ha nem 4 hetes határidőt ad....Kép....egyébként hihetetlen számomra,hogy ebben az országban még mindig ez van,vennél valamit,adnád érte a pénzed,de nem kell...vagy nincs válszték,vagy horribilis a határidő.....Megann biztos jól megadná nekik!KépKépKép

Tapasztalt mamik még egy utolsó segítség mára(holnap megyünk vásárolni)!
Leírom miből mennyi van,légyszi írjátok meg ti miből mennyit vettetek végülis.

Van eddig:

- body 56-os 4 db KELL MÉG?
- body 62-es 7 db KELL MÉG?
- vékony pamut pulcsika(ujjatlan rugi alá)2 db
- vékony plüss pulcsika+lábfejes gatyó 1 db
-56-os rugi/plüss(hosszúujjú)3 db
-56-os rugi/plüss(ujjatlan) 1 db
-62-es rugi/pamut(hosszúujjú) 1 db
-62-es rugi/plüss(ujjatlan)1 db

-4 pár kiszokni
-3 pár kismamusz/plüss
- 2 pár kiskesztyű/pamut
- 2 db kissapi/pamut/áll alatt kötős
- 1 db kissapi/plüss/áll alatt kötős
- 4 db nagyobb méretű,vastagabb püss kissapi

Na ezek vannak eddig mit és mennyit érdemes még venni???
annamami

Zsofy, ez aranyos, hogy "nem látja felnőni a lányát"Kép Mintha már iskolás korú lenne LillaKép De amúgy tökéletesen megértem, hogy ez neked rossz, ennél már csak az rosszabb, hogy az én párom se fogja látni felnőni a lányát, ha ilyen marad, de ő ráadásul nem is dolgozik, tehát még pénzt se hoz haza többet.
Én tökre félek, mi lesz mert most se jövünk ki soha a pénzünkből, és ha már nem betegállományban leszek, akkor csak fele ennyit fogok kapni. Mi lesz velünk akkor????! Mondjuk gondolom majd átvariáljuk a kiadásokat és valahogy megoldjuk, csak olyan riasztónak tűnik.

A gyermekágyi depitől is félek, mert nekem már gyermekágy előtti is van, mi lesz utána?!Kép

Hol van And? Vagy megint lemaradtam valamiről? Már félek megkérdezni, ki hol van, tök ciki ha mindenki tudja csak én nem.
Davallia tudom, hogy bent van a kórházban, legalább valamire emlékszem. És arra is emlékszem, hogy ha minden igaz hétvégére kiengedik. Szóval nem vagyok még teljesen gyügye, csak félig.

Hari 37+3

Kép
Kép
hari

Hello lányok!

Ma egész nap rohangáltam, most jutottam csak a géphez!!!

Voltam UH-n, két órát vártam, mire bejutottam, de a szonográfus csak flow-t csinált, nem is mérte meg a babát. Elég pipa lettem. A flow rendben volt, utána voltam NST-n, azzal is minden oké. Kép
Aztán vártam egy órát a dokimra, aki holnapután elutazik két hétre nyaralni. Megvizsgált és úgy néz ki, hogy nem fogom tudni kivárni az október 7-t, mire újra Magyarországon lesz. Ennek már nem örültem annyira. Kép. Szerencsére a fogadott szülésznőm egy angyal és mivel ő ott lesz a szülésnél, talán nem fogom annyira izgatni magam. Bár, amikor ma meglátott, ijedt képpel megkérdezte, hogy ugye még nem szülni jöttem, mert nincs hely az osztályon. Szép, mi?!?!?

Hazafelé, álltam a kocsival a pirosnál, mkor belémcsúszott egy autó. Szerencsére semmi baj nem történt, de eléggé megijedtem, mert még így is, hogy kb. 30-cal jött is hátravágódott a fejem. Be voltam kötve, de nem nyomta meg a pocakomat az öv. A kocsin nem látszik és én is elég hamar megnyugodtam, mert tök normális volt a srác, aki vezetett. Még ő volt megijedve, mikor meglátta a nagy pocakomat.

Most visszaolvasom a mai napot.
Remélem, még lesz itt valaki, mire végzek. Kép

Benianyu
37+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szia benianyu Kép

Fú,tök durva ez a vezetéses dolog,amit írsz....KépKépKép a hideg is kirázott.....még szerencse,hogy nem lett semmi bajod és Danibabának sem!Kép

Most gyors elmegyek enni még egy kis pótvacsit(grízestészta)aztán én is jövök vissza....
Elolvasnád kérlek te is a fenti listát???Kép
Pont egy ilyen tapasztalt mamira lenne szükségem,mint Te!Kép

Köszi!
annamami

Megann,
Üdv újra itt a neten!! És nagy gratula még egyszer Lénababához!!! Köszi, hogy leírtad a szüléstörténetet! Milyen szépek vagytok a képen! Végre látszik az arcod is! Milyen jó, hogy be tudtatok költözni már az új házba!!!

Még közben eszembe jutott, hogy azt mondta az orvosom, hogy ha a pocaklakó úgy dönt, hogy ki akar bújni, akkor hamar kint lesz! Kép

Annamami,
Jobbulást az egész családnak!!!

Jucc,
Köszi a hiányolást! Azt nem is írtam, hogy délután szülői értkezlet volt az oviban. Amiatt sem voltam itt.
A doktor néni ügy tényleg elég kiábrándító. A mi doktor nénink egész készségesen kijár, sosem mondta, hogy mennyit kér, bár elfogadja a pénzt. 2.000 Ft/alkalom.

Nemesek,
Én is szoktam nézegetni Benit alvás közben és gyönyörködöm benne. Ez 4 éve tart így.

Szmercsa,
Sajnálom, ami veletek történt. Szörnyű lehetett, de szerencse, hogy ilyen hamar találtatok megoldást.

folyt köv. Kép

benianyu

Hari,
Sajnállak a kutya miatt! Olyan szomorú Kép
Remélem, te már jobban vagy valamivel!

Annamami,
Szerintem jó a lista, mindenből van elég, sőt. De valami meleg kabátka vagy overall nem kéne esetleg? Egy ilyen napon, mint ma hazahozni a babát, biztos szükségese lenne.
Most épp átgondolom, hogy nekünk mi van, ugye most mostam ki néhány napja az összes cuccot. Anyagpelusotok van?

Benianyu

benianyu

Benianyu Kép

Persze a többi cucc megvan már,most csak konkrétan az "alapruhatárra" gondoltam,úgymint: bodyk+rugik,mert azt is hallottam már,hogy rugiból is több fogy naponta,nekem meg csak 4 db van,mondjuk az 56-osból.
Persze nem tudom mekkora lesz Marci,de ha picuri és 56-ost fog hordani,akkor a 4 db nem kevés???
Na de akkor mennyi az elég? 7 db,hogy mondjuk minden napra jusson egy?Vagy még több kell???

Jaj,szegény fejemnek..........Kép
annamami

Családi idill.......férjem a másik szobában a másik gép előtt ül és pelenkázókomódra vadászik......Kép
annamami

Benianyu Kép

Tudom volt már téma,de nincs erőm visszakeresni.....hosszú ujjú vékony plüss hálózsákból 62-est vegyek?
Vagy 56-ost?
És hány db-ot célszerű?
Te vagy a zsákszakártőKépKépKép

Nnnna,kidőltem,holnap hosszú nap áll előttem 1/2 10 kor indulunk előtte még benézek!

Jó éjtKép

annamami
annamami

Penna! Azt hiszem Penna! Ezer bocsánat, ha nem...

Akkor igy kezdem: Aki tejet ad/ott le, elmondaná nekem, mit kell hozzá tenni? Kinek kell szólni, milyen vizsgálatok kellenek, milyen idős kortól lehet, stb.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann Kép
Gyönyörű a lányod!!! Gratulálok Kép
Úristen, mintha ma lett volna, hogy írtál a "megint megjöttbe", hogy zebrás a teszted Kép Most meg itt van ez a csöppség. Hát ez nem semmi csoda, de ezt Ti mind tudjátok itt Kép

Puszik: Wish

wish

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: