A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Angelani! Kép

Nem semmi mit tudsz parázni! Kép Erhard jó kedélyű, jól alszik, gyönyörű, ez minden mama álma. Olyan pedig nincs, hogy híg a tejed. A tej mindig a babának megfelelő összetételű. Legyen önbizalmad! Szuper mama vagy!

Kóbor!

Tündériek a babád és a nagylányod. Ez a babaszoptatás nagyon tetszik.KépKép

Kuha!

Neked meg fel a fejjel! Igaza van Anyapocnak és a többieknek, minél többet szopik a baba, annál több tej termelődik, és főleg szoptatás közben. Lehet, hogy közhely, de én nem a WC-tartályhoz, hanem a szeretethez hasonlítom, minél többet adunk, annál több lesz.

Mea!

Sok okosságot mondtak már csak egyetérteni tudok, és örülök, hogy nem haragszol, csak segíteni szeretnénk. Biztos nemsokára rendeződik a helyzet. Nagyon szépek vagytok! Kép

Cirmike!

Réka nagyon szép, és sokkal nagyobbnak néz ki. Méghogy kissúlyú koraszülött! Kép

Zsofy!

AnyósKép már megint.

Falina!

Te se add fel, próbáld ki a szoptatási ambulanciát!

Ma voltam CTG-n, előtte direkt ittam kávét, hogy Bubus ébren legyen, és ez hatott is. Kép Igaz, a vérnyomásom így is csak 110/50 volt. Mégse volt ma UH, pedig úgy beleéltem magam. Kép Majd a jövő héten. Viszont kell még csináltatnom egy vérképet. Méhszáj zárva, asszem Bubus is kivárja az idejét.

Zsóf
37+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Petike megszületett 16-án 05.57 órakor 3850 grammal és 53 centivel. Jól van. képet nem tudok küldeni, mert igen rossz ez a rendszer, normál képet nem enged küldeni. Én az apuka vagyok és egy kicsit ideges, mert már vagy hatodszor próbálom elküldeni ezt az üzenetet! A Viki pusszant mindenkit.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vikiférj és Viki,
gratula Petikéhez!Kép

Lányok,
köszi mindkét gyermek nevében a tetszésnyilvánításokat!Kép (Ma a lyányom a hordozókendőt próbálta magára tekerni, imádom!Kép)

Mea, Kuha,
a többiek már leírták, amit én akartam a két mellről szoptatásról, én speciel most 3-4 mellből szoptatok egy alkalommal (visszateszem még, mert nem elég), ugyanis Csabi éppen fejlődési ugrik, és több tejci kell neki, így kb. három nap múlvára a cicik alkalmazkodni fognak, és többet termelnek majd (nálam általában 2-3 nap kell a fejlődési ugrások idején). Minél több inger éri a cicit, annál több tejcit termel, mert érzi, hogy többre van szükség, ha nem kap elég ingert, azt hiszi, ez a mennyiség is elég, és nem termel többet (tipikus tévhit (bocs Kuha, remélem nem haragszol, hogy ezt írtam!), hogy nem marad a következő szoptatásra, ha most odaadod a másikat is). Okosan van ám ez kitalálva a természet által, gondoljatok ősanyáinkra.Kép (Oké, pár napba beletelik az alkalmazkodás, és addig jó sokszor kell szoptatni, a lányom csúcsa 14 szopi volt 24 óra alatt, minimum 15, max. 45 percesek.)

Falina,
én csak e-mailben értekeztem Ibollyal, és vele nem túl sokat, mert inkább az nlc-n lévő szopis tanácsadótól (Diószegi Esztertől, cím: http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&orderby=0&func=kf&szakerto_id=326621 ) kértem tanácsot (még a lányom idejében ő a babanetre is válaszolt, így őt már korábban ismertem), ő is kiváló, de ő szerintem nem megy házhoz a négy pici gyereke miatt. A mailben Iboly is jó dolgokat mondott, persze a legjobb személyesen találkozni, akkor tud igazán segíteni. Az egyik netes ismerősömnek nagyon sokat segített egy szopis tanácsadó (nem Iboly), így sikerült neki kizárólag szoptatni a második gyermekét, miközben az elsőt csak pár napig tudta, utána csak tápszeres volt. Szóval szerintem mindenképpen megéri elhívni valakit, vagy elmenni valakihez, annyira nem kerül sokba, hogy egyszer ne lehetne megpróbálni, és tényleg nagyon sokat segíthet (egyébként anno utánanéztem, hogyan lehet valaki szoptatási tanácsadó, hát elképesztő szigorú feltételei vannak, sok vizsga, plusz rengeteg gyakrolati tapasztalatot kell megszerezniük). Én úgy tudom, hogy kb. 8 hétig vissza lehet hozni a tejcit, sőt olyat is hallottam, hogy örökbefogadó anyáknál is meg lehet indítani, szóval szerintem még van esély, ha gyorsan lépsz!

Roki,
nekem is akkor nem szívott az Avent, ha a fehér kis korong fordítva volt benne (PennaKép).

Na, megeszem még az utolsó rétest, aztán futok fogat mosni és aludni. Borzasztó alváshiányom van, akik még nem szültek, aludjanak, amennyit csak tudnak, mert aztán jóval nehezebb lesz!

Kóbor
kóbor

Ja, még annyit a szopiról, hogy véres ciciből is lehet szoptatni, én ezt tanácsadótól is hallottam, és a kórházban is ezt mondták (István kórház, szóval okosak e téren), csak gennyes tejcit nem szabad adni a babának. Mondjuk horrorisztikus, amikor véreset bukik vissza (ezt Csabival sikerült megtapasztalnom).

Kóbor
kóbor

Jó reggelt!

Vikinek és Vikiférjnek nagy nagy gratula Petihez! Sok boldogságot, egészséget kívánok az egész családnak!
Vikiférj köszi az infot.

Itt a friss tábla Kép Kép Kép
Jó sok már a vastagon szedett sor!

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 7 hét + 3 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 6 hét + 0 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 5 hét + 6 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 5 hét + 3 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 4 hét + 4 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 4 hét + 1 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 3 hét + 5 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 3 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 3 hét + 4 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 2 hét + 5 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 2 hét + 5 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 2 hét + 0 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 1 hét + 6 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 1 hét + 4 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 1 hét + 4 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 1 hét + 4 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 1 hét + 3 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 1 hét + 2 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 1 hét + 1 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 0 hét + 4 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 0 hét + 4 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szt. István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 0 hét + 3 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 0 hét + 1 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 41 hét + 0 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 40 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 39 hét + 0 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 38 hét + 6 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 38 hét + 6 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 38 hét + 4 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 38 hét + 4 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 37 hét + 5 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 37 hét + 4 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 37 hét + 2 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 37 hét + 5 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 37 hét + 5 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 36 hét + 6 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 36 hét + 5 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 36 hét + 2 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 36 hét + 1 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 36 hét + 0 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 35 hét + 5 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 34 hét + 3 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 31 hét + 6 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 29 hét + 4 nap
</pre>

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat! Nektek is hasonló szép örömöket kívánunk!

Azt elfelejtettem, és az Asszonykám a lelkemre kötötte, hogy közöljem: az egész szülés az első fájástól a baba kijöveteléig összesen 2 és fél óra volt! És nagyn bátor volt az Asszonykám!

Üdv: Petipapa

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ez milyen megható!! Köszönjük Petipapa, hogy jöttél hozzánk büszkélkedni!KépKép nagyon gratulálok én is, és őszintén irígykedem, gondolom a maradék 2in1 kismamával együttKép
jó egészséget mindnyájatoknak!!!

Nagyon örülök, hogy ennyi info van már szopi ügyben is, hogy így segítetek.
Falina, hívjál már tényleg fel egy tanácsadót!!!! vagy inkább menj el az istvánba! igaza van Kóbornak!

Minden baba gyönyörű, Bodza megnéztem a honlapotokat is, irtó helyesek vagytok rajta mindannyian!Kép

én tegnap voltam az első ctg-n, teljesen jó lett, Eszti rendesen kalimpáltKép
viszont azt mondta a doki, ha nem fordul be 38. hétig, akkor programozott császár a 39. betöltött héten!KépKépKépKépKépKépKépKép mondtam, erről még beszélgessünk... nem akarom, hogy eluralkodjon rajtam a pánik, de azért van bennem szorongás rendesen. ha most császár lesz a következő is az lesz, és én annyira vágyom egy rendes szülésre, most már nem érdekel, ha sok vajúdás, fájdalom, lesz.rom, csak ne műtét!!!

and 35+5

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Megszületett a Picúr. Prüntyi nem tud még igazából ülni, ezért írok én. A rézleteket majd Õ elmeséli. Szóval a Baba: Somogyi Tünde Enikő, Kedden reggel 9:12 kor született 3,99 kg-al és 60cm-el. Tegnap jöhettek haza, minden rendben van. Üdv. SomaKépKép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok, lányok!

Ugyan ritkán jelentkeztem, olvasgatom a fórumot, és jelentem, hogy 9-én megszületett júlia Sára is! 3290 gramm, 53 centi, a kórházban 4 és fél órát tartott csak a szülés, előtte otthon 1-2 órás vajúdással.
Hát a szopiztatás tényleg nem könnyű, Először nem tudta bekapni a bimbómat, 3 óránként a csecsemősnővérek tuszkolták bele a szájába (hála nekik, István kórház). Olyan rossz volt hallgatni, hogy méltatlankodik. A Purelan kenőcs csodát tesz, a Mini Manóban lehet kapni, tisztitott lanolin, nem kell lemosni, két nap alatt rendbehozta a rendkivül fájdalmas bimbókat.
Nekem meg túl sok a tejem, mint kiderült, ez sem jó. Néha csordogál magától, a cicim meg ógy feszül, hogy szegény babóca alig tudja bekapni. Állitólag ilyenkor csak a hig tejet szivja ki, az is inkább magától jön, nem is kell nagyon szivnia. Ezért aztán gyakran szopik és nyugtalan a drága, most is itt szuszog a mellkasomon. Pedig egyébként nagyon mosolygós, még a véres fürdetős képen is mosolyogva kapta le apucija.
Tudja valaki, mit kell tenni a túl sok tejjel? Nem akarok rendszeresen fejni, mert akkor nem mozoghatok babával szabadon, és mi szeretnénk utazni.

Jó várakozást és babázást mindenkinek. Nincs is szebb dolog a világon, mint egy csecsemő mellett lenni!!!
Zsuzsa
tzsuzsa

Miért nem tudok képet csatolni? Nem jelenik meg, pedig végigjátszottam.
tzsuzsa

Én is gratulálok az új babákhoz!
Éppen azt nézem, milyen sokan leszünk 2 fiús anyukák...

BenianyuKép,
nálunk eddig nagyon jól alakul a helyzet tesó ügyben. Bizti az is benne van, hogy örömet szeretne szerezni nekünk Trisztán, de folyton olyan aranyosan viselkedik az öccsével: puszi reggel + este, simogatás, ölelkezés, odabújik hozzá, játékokat mutogat neki, mesél neki (egy mesét külön Kornélnak írt). Olyan megható, hogy már többször megkönnyeztem.
Aztán változhat még, ha majd elkezd kúszni és a játékait "rendezgetni", de hátha addig sikerül megalapozni ezt a jó kapcsolatot.
Kezdetben aggódtam a korkülönbség miatt (5 év), de most már úgy látom, hogy talán jobb, mintha csak 1-2 év lenne, mert Trisztánnal már teljesen másképp kell foglalkozni. Már, ha akarnám sem babusgathatnám őt, így ezt nem is írigyli.
Ja, és majd figyeld meg, hogy mennyire nagynak fogod látni Benit a kistesó mellett. Este leteszem Kornélt, és még bemegyek mesét olvasni Trisztánnak, és olyan, mintha egy óriás feküdne az ágyban... írtó furaKépKépKép!

Mindenkinek jó hétvégét,
megjött a sz.r idő!
Kati
Vendég

ZsofyKép,
jó ötlet ez a közös album, én tettem fel egy képet...
Kati
alias Bóna Márta
Vendég

Zsuzsa
Gratulálok!Kép
Mindig csak picit fejj ki, annyit, hogy ne feszüljön a cici, és így előbb-utóbb beáll az egyensúly.
Amikor nekem ez volt, én mindig csak 1 ciciből etettem, hogy hozzájusson a zsírosabb hátsó tejhez is, amiért dolgozni is kell. A másikat meg fejd egy kicsit lazábbra, és legközelebb abból adj.
Ha nagyon feszül és nem tudja bekapni, előtte egy pár pumpálással (20-30 ml-t leszívva) lehet lazítani egy kicsit.

A Prünti-Somacsaládnak is hatalmas gratula!!Kép

üdv
p
Kép
penna

Sziasztok!

Látom itt is szopi a téma, mi is megszenvedünk vele. Nekem kicsit később indult be a tejem, csak 5-6 napon, és azóta parázom, nehogy kevesebb legyen ahogy ő nő.

Én mellre raktam őt 15 percenként 15-20 percre, ahogy kérte, éjjel is. Jól ki is merültem bele, de tejem van. Szóval valamit valamiért. Ja, és mivel a baba sokkal de sokkal hatékonyabban ki tudja szivni a tejet mint én ki tudom fejni (kizárólag kézzel mert nekem az Avent Isis szart sem ér), ezért én állandóan fejtem a mellem ha éppen nem volt rajta.

Ami még bevált az a bimbókiemelő kagyló az aventtől (csakis a lukas hátú, két pár kagylót is kapsz, az egyik párnak lukas a háta, a másiknak nem). Ebből kicsurog néha a tej ha lehajolok vagy megtelik, de ezzel egy csomó tejet össze tudok gyűjteni a nap végére, és nem vész kárba.

Szóval azt javaslom tejszaporitásra, hogy minél többet mellre rakni a babát (felejtsétek el a 3 óránkénti szopikat, a MINIMUM napi 8-12 azt jelenti, hogy a baba MINIMUM 2-3 óránként van mellen, és akkor jobb ha többet) és mikor éppen nincs mellen, akkor fejni ezerrel. Minél több ingert kap a mell, annál több tejet termel.

Rohadt fárasztó, én ki is akadtam tőle rendesen, mert az első pár napban mikor még itt lógtam etetések között, azt hittem, lesz ilyesmire idő. Hát a nagy ló**** már elnézést. Arra van idő, hogy talán egyek valamit, magamat tisztába tegyem (doki rámparancsolt, hogy minimum napi ötször mosakodjak, mert hőemelkedésem szokott lenni, meg darabosan véreztem egy pár napon keresztül), bekapjak valamit, és én is elájuljak 1-1 órára ami még maradt etetések között.

Most valami csoda folytán már 9-10 óra óta alszik a baba.

De ne várjátok, ha egyszer beáll, úgy is marad a szopirendje. Ahogy elkezd nőni, megnő az igénye, akkor megint gyakrabban kér enni, igy csinál magának még több tejet. Ha ilyenkor betartatjátok vele a kialakult napirendet, nem nő a tejmennyiség, és a vége a tápszer.

Persze most már nem látom olyan nagy mumusnak a tápszert, legalább az ember aludni tud mellette és akkor a férfi sincs kirekesztve, mert nálunk már volt egy balhé emiatt, hogy nem bizom rá a gyereket, na hagyjuk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Minden új anyukának hatalmas gratula!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bimbóvédőt én nem ajánlom, bár őszintén szólva a kórházban egy gyenge pillanatomban én is "rendeltem" hogy David hozzon be, de aztán sikerült megtanulni a ráharapást. De úgy, hogy mi kétóránként jártunk be a csecsemősökhoz, hogy mutassák meg újra meg újra meg újra, mert a melleim H kosarasak, a bimbóim laposak, és hiába volt ő nagy baba, azért a mellem még mindig kétszer akkora mint a feje.

Falina!
Szerintem hivass szoptatási tanácsadót, ha tényleg el vagy kötelezve a szopi mellett, ha nem olyan fontos, lehet mindenkinek egyszerűbb a tápszerezés. www.iboly.hu - ő házhoz is megy. Nem ismerem, de ő tűnt a legszimpatikusabbnak mikor a sebes mellbimbóim miatt akartam hivni valakit. De azóta begyógyultak az Aventes krém is a bimbókiemelő hatására. De ez már azután, hogy megmutatták nekünk a helyes mellretételt a kórházban. Ha te még a mellretétellel küszködsz, érdemes kihivni. A tejet mindig lehet szaporitani, amig van még egy kevéske.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Végre van időm jelentkezni! Én is gratulálok minden új babához, és köszönöm a gratulációkat! Bence gyönyörű baba, mi is küzdünk a szopizással, tejem van rengeteg a 3. naptól, csak néha sztrájkol,és nem tetszik neki, hogy küzdeni kell a kajcsiért. Mindenesetre én is annyiszor teszem mellre, ahányszor csak akarja, és megtanultam 1 perc alatt mély álomba szenderülni, ha csak 10 percre is...

Szülés:
nem volt semmi komplikáció, és akkor is és utólag is ez a fontos! Mert a fájdalom mellett ha még az is lett volna, azt hiszem, az az igazán nehéz. Végig tökéletes volt a szívhangja. 5 óra alatt megszültem, a szülőszobára kerüléstől kezdve, de úgy mentem be CTG-re, hogy 2,5 ujjnyi volt a méhszáj, így már a felén túl voltam. A klinikával naximálisan elégedett voltam, a személyzet mindent megtett, hogy segítsen, mind a szülésnél, mind utána a gyerekágyon. Ennél többet nem is kívánnék. Ami rossz volt, a gátvarrás miatt első éjszaka nem tudtam aludni, nagyon fájt. Ráadásul nem volt hely a gyerekágyas osztályon, így a nőgyógyászatra kerültem, és nem kaptam meg első éjszaka a babát. Most már teljesen jól vagyok, a varratszedés után össze sem lehet hasonlítani. A hasam egy hét alatt lement, ez teljesen meglepett, abszolút nem számítottam rá. A mérleg 6 kiló mínuszt mutat egy hét után, van még 6 rajtam, de szinte érzem, ahogy olvadnak a kilók. A baba fantasztikus öröm!!!!! Nem is tudtuk elképzelni, hogy ennyire. És tényleg hihetetlen érzés, amikor egyszerre csak kibújik,és odateszik az ember hasára! Az a pillanat mindent megér. Párom rengeteget segített, hogy ott volt. A kicsi egyébként 38+4-re született, de jól elmérték UH-n, mert egy héttel korábban 3300-nak saccolták, és 3850-nel jött ki, épp ideje volt, hogy megszülessenKép

Sok puszi mindenkinek, és szurkolok,

Luc (Bence 8 napos)
lucretia

Sziasztok!

Petipapa, köszönjük a híreket, és gratulálunk a bátor anyukának Kép
Vikinek és Zsuzsának is hatalmas gratula, végre potyognak a lányok is! Mindannyiótoknak a legjobbakat!!!

Benianyu Kép Lehet dobálni a táblit Kép Kép Kép

And Kép Még rengeteg idő van arra, hogy megforduljon a babád! Addig ne is aggódj, csak a trükköket, gyakorlatokat végezd, és beszélj a fejével, hogy ez minenkinek jobb lenne! Ráérsz majd a 38. héten gondolkodni azon, hogy mi lesz. De még akkor is meggyőzheted a dokit, ha akarod, hogy várjon még, legalább addig, amíg magától beindul a szülés. És nem is értem, a faros babát miért nem lehet megpróbálni megszülni rendesen? Vagy nem faros, hanem egyéb?

Nemesek Kép Jól hangzik ez a tesó-kapcsolat! Bízom benne, hogy nálunk is jól alakul a dolog, egyelőre Balázs nagyon pozitívan áll a dologhoz, mondjuk ő kisebb, de úgy gondolom, 3 évesen már ő is elég okos, hogy megértse a dolgokat. Nehezen tudnám elképzelni kisebb korkülönbséggel, de annak is megvannak az előnyei, az biztos.

További jó hétvégét, remélem, ha már rossz az idő, legalább a parlagfűtől kicsit nagyobb nyugtunk lesz...
/ nálunk egyébként ez olyan nap, mint a többi, párom kirándulni ment,egész nap nincs itthonKép /

Judit 37+4

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!
mennyi mindentörtént az elmúlt napokban!

Gratulálok Megannak, Cirmikének (nem is olyan picike a babus a képen!),Vikinek, Prüntyinek és TZsuzsának is !!!!!!! KépKépKépKépKép

Kuha!
Nekem ugyan egyik gyerkőcnél sem volt túl sok tejcsim (meg azért bőgtem is miatta sajnos), de mindkét mellből szoptass, minél többet szoptatod, annál többb termelődik. Ha mindig kihagyod az egyiket, nem fog rendesen működni a kereslet-kinálat, ugy érzékeli a szervezeted, nem kell annyit termelnie, hiszen a babus jóllakott az egyikből is, miközben ez nem igaz!
Nekem nagyon kevés tejem volt, hozzátápláélást kellett adni, de szigoruan csak a szopi után!!!

Falina, szerintem beindulhat a tejed, bár ebben tul nagy szakértő nem vagyok, - főleg ha előtte sok volt -, csak maximális nyugalom, sok sok szopi, fejés (átmenetileg biztos fárasztó lesz amig be nem indul ujra, de a babáért mindent!, utána megint könnyebb lesz.

Lucretia!
A te babád is jó nagy lett! és biztos gyönyörű is!

Én tegnap voltam CTG-n, minden rendbenvolt, fájásaim még nincsenek, de ne is legyenek, nem igazán szeretnék okt.15-e előtt szülni (még nagyon sok dolgom van addig és bár kezdettől fogva eléggé lent van a hasam, igy már sokszor nehéz cipelni a pocakom és a hátam is fáj néha, de valahogy mégis olyan jó érzés itt bent érezni a kisfiamat)

Nagyon örülök, hogy Megann könnyen szült, szegény előtte annyit aggódott, megérdemelte, hogy szép szülése legyen és olyan kedves tőle, hogy a kh-ból is üzen!

Mindenkinek jó babázást, babavárást és drukkoljatok egy kicsit, hogy 3 körül szép idő legyen egész estig, mert grilleznénk.

Puszi mindenkinek

Judit
36+0
judy68

Zsofy!

Kicsit megkésve, de szerintem is csak tej/meleg kiütés van a babucin!

Ha a fürdetőtől lenne, az egész testén megjelentek volna a pötyik, de ha bizonytalan vagy, használj egy darabig gyógyszertári fürdetőkenőcsöt (nem tudom most mit használsz). Esetleg próbáld könnyebb ruhába öltöztetni a babust, vagy ha épp még nem száraz, kicsit gombold ki, hogy ne legyen melege.
Ezt inkább a későbbiekben, mert gondolom mostanra megoldódott a problémád.

Szép napot mégegyszer mindenkinek

Judit
judy68

Hú, micsoda babaözön!
Gratula Vikinek, Prüntyinek és Zsuzsának! Mi lehet Minimivel? Prüntyi, édes kis pufók Picúr!

Jucc!
Vészesen fogynak előlünk az emberek!Kép Nemsokára mi jövünk!

Tegnap meghozták a beépített szekrényeket, csak még egy polc és az ajtaja hiányzik. Ha minden jól megy, holnap az is meg lesz, és elkezdhetem a mosást, vasalást, pakolást. Kép

Zsóf
37+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf Kép Azért bízom benne, hogy tudjuk tartani magunkat a sorrendhez, és a megbeszélt okt. 1-hez Kép Kép Kép

Én azért örülök, hogy már túl vagyok a pakoláson, mosáson, vasaláson, egy kicsit nyugodtabb vagyok ettől. De persze egyre több dolog jut eszembe, hogy ezt is meg kéne még csinálni, meg azt is, remélem, ez még nem a fészekrakó ösztön, vagy ha az is, nem jelent még semmit... Mindenesetre Neked jó munkát!

Egyszer már kérdeztem, de szerintem nem válaszoltál, hogy Gergő hogy áll a tesó-dologhoz, illetve mennyire tudjátok megoldani az ő elhelyezését, amíg nem vagytok otthon? / persze arra sem emlékszem, apás szülés lesz-e egyáltalán? /

Judit 37+4

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat.
Ma jöttünk haza délben. Jól vagyunk,majd írok, most pár képet megosztok veletek.
Gratulálok mégegyszer, Bodzának, Megannak, Prüntyinek, remélem nem felejtettem ki senkit.

Puszi Kriszta és KincsőKépKépKépKépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hú, Kriszta,
MENNYI haja van ennek a babának! És már mosolyog...nagyon édes!Kép
p
Kép
penna

Gratulálok az újdonsült anyukáknak és apukáknak! Sok boldogságot és egészséget kívánok mindkét családnak!

Nagyon szépek a babák a képeken!!!!
Tegyetek fel még jó sokat, hadd gyönyörködjenek a még 2in1 állapotú anyukák!

Friss táblázat: Kép
<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 7 hét + 3 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 6 hét + 0 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 5 hét + 6 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 5 hét + 3 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 4 hét + 4 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 4 hét + 1 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 3 hét + 5 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 3 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 3 hét + 4 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 2 hét + 5 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 2 hét + 5 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 2 hét + 0 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 1 hét + 6 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 1 hét + 4 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 1 hét + 4 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 1 hét + 4 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 1 hét + 3 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 1 hét + 2 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 1 hét + 1 nap
Tzsuzsa Első baba ? Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 3290 gr, 53 cm 1 hét + 1 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 0 hét + 4 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 0 hét + 4 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 0 hét + 4 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 0 hét + 3 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 0 hét + 1 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 41 hét + 0 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 39 hét + 0 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 38 hét + 6 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 38 hét + 6 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 38 hét + 4 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 38 hét + 4 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 37 hét + 5 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 37 hét + 4 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 37 hét + 2 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 37 hét + 5 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 37 hét + 5 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 36 hét + 6 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 36 hét + 5 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 36 hét + 2 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 36 hét + 1 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 36 hét + 0 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 35 hét + 5 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 34 hét + 3 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 31 hét + 6 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 29 hét + 4 nap
</pre>

benianyu

PrüntyiKép

De jó gratulálok, mekkora babaKép
Lekörözöl mindenkit az óriás babávalKépKépKép

Kuha!Kép

Sajnálom, hogy Te is ebben a cipőben jársz.
Viszont látom akkor nem vagyok egyedül sajnos ezzel a problémámmalKép

Nekünk a kórházban semmiben sem segítettek, meg sem mutatták, hogyan kell szoptatniKépsemmit.

Nálunk most az megy, hogy fele tápszer fele tejcsim.

Én csak max. 50-et tudok fejni mindkét mellemből egy alkalommalKép
És most már előtte cuclizik is, hagyom őt.

Viszont lenne egy nagyon fontos kérdésem, lehet szopni hagyni és utána rögtön tápszert adni neki ha nem elég???????

Mert nekem a védőnőm azt mondta ne keverjem a kettőt egy evésnél??????

Ebben segítsetek, ez tényleg így van????

Mert én szívesen cicire tenném tápszer előtt is az inger miatt de nem merem, mert ezt mondta.Kép

Segítsetek ebben a kérdésben!!!Kép

Na megyek megmosom a hajam mert már úgy nézek ki.....hogy borzalom.
És most alszikKép

Mea
mea

Ja és 100ml-ket eszik és ma is mellre tettem és csak kb. 2 percig szopott utána már semmi sem jött a cicimből, lehet hallani mikor már nem nyel semmitKép

Mea
mea

Sziasztok!

Ma nagyon nyugis napunk van, Oli csak eszik és alszik, semmi nyűgösködés. (kopp, kopp gyorsi le is kopogom Kép ) Legalább vissza tudtam olvasni. Gratulálok minden új babához! Gyönyörűségesek a bébikék a képeken Kép Olyan jó nézegetni a fotókat.

Mea! Én már egyáltalán nem hallgatok a védőnőmre. Sőt arra gondoltam, ha legközelebb jön, be sem engedem. Már 3x cseszett le, olyan dolgokért amik számomra evidensek. Először azért, mert két hét után le mertem vágni a gyerkőc körmét. Aztán azért, mert nem hagyom üvölteni Olit miközben folyik a tejcsim, csak azért, hogy kivárjuk a legalább két órát (nem tudom, hogy számára mit jelent az igény szerint szoptatás, mert számomra nem az óra bámulását) No és harmadjára azért b@szott le, mert mikor itt volt nem hagytam üvölteni a gyerekemet, hanem felvettem, szerinte fel lesz kapatva.
Hát baromira nem érdekel, mit mond... Még csak gyereke sincs. Az ilyen ne okoskodjon nekem.

Ildi

Kép
vrucsincá

Haliho!

Röviden ennyi történt velünk.
Kedden hajnalban voltak már fájások 10-12perces majd 5-7 de teljesen elviselhető volt.+ v. váladék. Megegyeztünk a férjemmel, hogy miután Ivi elment suliba benézünk a kórházba, hogy mi a helyzet. Szóltam a szülésznőnek is, hogy mit érzek, de kértem, hogy ne jöjjön, mert úgy is szabin van, meg vidékről jön. Majd ha a kórházban megnéztek és úgy áll a dolog hívom.
Befelé menet volt, hogy semmi fájás nem volt hosszú ideig. 9 óra 10-kor találkoztam a dokimmal megnézett, már 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, elment a magzatvíz, közölte szülünk nem sokára. Szóljak a szülésznőnek ő már riasztott közben más szülésznőt is, mert úgy ítélte gyors lesz. Felhívta a férjem az én szülésznőmet, hogy induljon, közölte, hogy 10 perc múlva már bent is van, mert elindult amikor reggel hívtam.
9 óra 25-kor bementem a szülőszobába, hát már nem volt idő beöntésre sem, ekkor már 2 percenként jöttek a fájások és gyorsan elsimult a méhszáj is és 10 óra 25-kor megszületett Kincső Emese 3740 grammal 55 cm -rel 9/10-es apgar értékekkel és hatalmas hajjal.
Teljesen természetes útun ment minden, nagyon örülök neki. Rögtön mellre lehetett tenni és a kisasszony úgy csinált, mint akinek mindig ez volt a dolga. Hála istennek jól szopik és van is mit. Aranyos jó baba, a pocakját nagyon szereti 2540grammal jöttünk haza.
Apukája nagyon büszke a lányára.
Hát röviden ennyi történt velünk.

Kriszta és Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vrucsincá!Kép

Hát az én védőnőm meg gyerekdokim meg egyből felírta a tápszert Lívinek és most jövök csak rá, hogy elcsesztem az egész szopi dolgot.

Meg kellett volna várnom szopival a hétfői első visitet a védőnőnél ahol le is mérik majd.

Mert akkor láttam volna menyit fogyott vagy hízott a tejcsimtől, de ők meg sem mérték hanem egyből elhitték hogy ok nincs tejem akkor pótolni kellKép

Tutira nem halt volna éhen ha nem ezt teszem rögtön, dehát kezdő avygok, megijjedtünk párommal hogy egyfolytában éhes szegény és kell neki hami.

Akkor kellett volna sokat cuclizni hagyni csak akkor még sebes volt a mellbimbóm, fájt a szopiztatás és még fránya mellbimbóvédőt is használtam!!!!

Minden rosszat alkalmaztunk amiket nem kellett volna(cumi, cumisüveg, bimbóvédőKép )

Most teszem őt már cicire, sőt tápi előtt is ráteszem és kész, pedig azt mondta ne keverjük, de én szeretném érezni a babámat, mégha nem is elég neki a tejcsim, legalább érezzen!!!!!

Mea
mea

Most pl. már kétszer evett tejcsit üvegből + előtte szopizottKép

De azóta csak 50 ml-t tudtam fejni és az kevés neki szerintem.

Hát így vagyunk mi egyelőre, de túléjük.

Mindenesetre jól néz ki Lívike és ez a lényegKép

Mea
mea

egy kép rólunkKép

Kép

Kép

Mea
mea

Csináltam albumot Lívike címmel, ezentúl oda teszem fel a képeketKép hogy ne foglaljam itt a helyetKép

Mea
mea

Szép jó estét mindenkinek.

Gratulálok az új babákhoz, most már lassan tényleg én is sorra kerülökKép

Teszek fel új pocakképet, nekem még csak ilyen vanKép Viszont már 37 hetesek vagyunk, lassan csak elérünk a végéhez.

Bár most kicsit elbizonytalanodtam, mert eddig azt hittem azért fáj a torkom, mert az allergia miatt csak a számon tudok levegőt venni, és gondoltam kiszárad a torkom. De ma már volt annyi eszem, hogy megnéztem és tele van fehér foltokkal. Szóval valami vírus, vagy fertőzés lehet, de a gyógyszertáros azt mondta hogy ilyen fertőtlenítő tablettákat nem szabad szopogatni terhesen. Hétfőn elmegyek a gégészetre, de szerintetek ha úgy születik meg a baba, hogy én beteg vagyok, akkor ugye nem fogja elkapni? Vagy?

Mert akkor inkább még nagyon nem akarok szülni. Ráadásul most már úgy fáj, hogy nem is nagyon akaródzik enni sem, mert rossz nyelni. Azért gyümölcsöt eszem, meg iszom a rengeteg mézes hársfateát, de már attól is hányingerem vanKép

Kicsit elrémiszt, hogy az anyukák többségének van valami problémája a szoptatással, azt hittem a szülés után egy ideig legalább nincs para. De látom naív voltamKép

Mindenkinek kitartást a szoptatáshoz, és sok-sok tejet!!

Megann üzent, hogy teltház van az Istvánban, úgyhogy holnap helyett már ma délben eljöhettek, de anyukájához mentek, mert az új lakásba még nem tudtak. De azt mondta, ahogy lesz internet, jelentkezik!! És mindenkinek kitartást kíván ő is a szoptatáshoz!!

Kép

Hari 37

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari,
Én is nagyon ramatyul vagyok, már két napja. Eddig azt hittem, hogy csak az allergia, de most van egy olyan sejtésem, hogy kicsit meg is fáztam. Nem kapok levegőt az orromon, néha a számon is alig. Nagyon fáj a fejem. Én is teázom, étvágyam nem nagyon van, csak elegem, de az nagyon.
Jobbulást neked!!! A pocakod jó nagy! De már nem sokáig. 3 hét!!!! Szépen megyünk fel a táblázaton, igaz?

Mea,
Lívia nagyon aranyos az összes képen!!!! Tedd csak ide a képeket. Megy a drukk a szoptatás sikeréért!

Benianyu
37

benianyu

Benianyu, akkor jobbulást neked is!! Jaja, haladunk felfelé, előbb utóbb ránk is sor kerül. Most modjuk be se férnék az Istvánba, úgyhogy megvárom míg kicsit kevesebben lesznekKép

Szerinted akkor most ha mégis betegen szülnénk, akkor elkapnák a babák, vagy őket védi az anyatej?

Hari 37

Kép
Kép
hari

Benianyu, köszi, hogy feltettél a táblába (első gyerek és 35 éves vagyok).
Penna, köszi a tanácsot, már jobb a helyzet, bár néha még folyik belőlem a tejcsi. Pár perc alatt képes vagyok pánikba esni, ha valami nem megy, aztán meg szárnyalok, ha épp jól szopizott. Most éppen ez van.
Teszek fel pár képet, bár úgy látom, elég rossz felbomtásban, de legalább sikerül (remélem).
Kép
Kép
Kép
Zsuzsa
tzsuzsa

Hari, szerintem a babáknak nem lenne baja!
Én meg azon agyalok, hogy vettem egy homeopátiás orrcseppet (kínomban), ami igazán nem használ, de legalább a tudat meg van. Elvileg, lehet használni kismamáknak, miután gyógynövényekből van, mégis rá van írva a papírra, hogy terhesség és szoptatás alatt kérdezze meg....
Nem lesz baja tőle a pocaklakónak? Ma olyan lusta volt. Nem kábítja el? Na, már én is kezdek olyan para lenni, mint néha egy-két topictársunk, pedig ez eddig nem volt jellemző.

Benianyu
37

benianyu

Zsuzsa,

Nagyon szívesen. Majd a többi adatoddal is kiegészítem legközelebbre.
Nagyon szépek vagytok! Júlia nagyon édes baba!

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Bkrisztina!Kép
Itt lennék, a profilomban is megtalálod a címemet, de írom h ne kelljen kattintgatni: kazinczy.henrietta@invitel.hu a címem, jelentkezz ha van 1 kis időd! KÖsziKép

Kép
hencsi

Halihó!

Itt egy kép BencebabánkrólKép

Kép
lucretia

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek gratulálok a picik érkezéséhez.
Sjana nincs időm csak mindig a végét visszaolvasni.Márk hasfájós így minden időmet leköti. Soakt van ölben, a kiságyát nem szereti napközben.Kép Ha van egy kis időm akkor inkább pihizek.Kép

Teszek fel képet róla.

A többi baba nagyon gyönyörű.

Mea
a te problémádat olvastam.Sztem csináld ahogy eddig, másoktól is így hallottam. Keverik az anyatejet és a tápszert.

Puszi mindenkinek!

Sziasztok
Szilvi
Kép

Kép
Kép
kismama2004

Látom szó volt a bimbóvédőről.
Nálunk ez érdekesen alakult, mert az én csöppöm sokkal jobban szopik bimbóvédővel.
Ha sebes a cici, tegyétek fel nyugodtan, aztán majd elhagyjátok. Én nem fogom elhagyni a fent említett tény miattKép

Na most próbálok még visszaolvasni
sziasztok!

Kép
Kép
kismama2004

Megann!

Neked külön örülök, hogy a sok para mellett könnyen szültél. Jó volt olvasni.

Elnézést, hogy apránként írok egy-egy dolgot.
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Jucc!

Gergő szerintem jól áll a tesó dologhoz, simogatja és puszilgatja a hasamat. Olyan aranyos. Persze, mivel ő még pici, nem tudom, mennyire tudatosult benne, hogy nemsokára a pocakomból előbújik egy kisbaba, és aztán mindig velünk lesz. Egyébként más gyerekekkel/babákkal is kedves, a múltkor a játszótéren odament egy idegen kislányhoz, megölelte és megpuszilta. A fél éves unokatesóját is puszilgatni szokta. Szerintem nem lesz gond.
Igen, apás szülés lesz, és a szülés alatti elhelyezés az elég problémás, mivel az én papámék valószínűleg nem vállalnák, meg Gergő sem lenne el velük (nagyon ritkán látja őket, kicsit tart tőlük), anyósomék meg Gyömrőn laknak, ami elég messze van Budakalásztól egy gyors szülés esetén. Végső esetben maradnak a néhány utcányira lakó babás barátaink. Remélem, nem az éjszaka közepén jön rám a szülés. Tinálatok mi lesz Balázzsal?

Mea, Zsuzsa, Bkrisztina, Szilvi!

Nagyon szépek vagytok a babáitokkal!

Benianyu!

Szerintem tényleg kérdezd meg az orvost az orrcseppről, mert az, hogy gyógynövényből van, nem jelent semmit. Nagyon sok "rendes" gyógyszer hatóanyaga gyógynövényből van kivonva, ugyanúgy lehet káros a magzatra. Sajnos az tévhit, hogy a gyógynövény nem árthat. Igazából az számít, mi a hatóanyag, és milyen tisztaságú, mivel a szennyezők okoznak gyakran mellékhatásokat. Épp a múltkor kérdeztem a dokimat a homeopátiás szerekről, és ő azt mondta, hogy többektől hallotta, hogy használnak, de hivatalosan nem vizsgálták a hatásukat, mellékhatásukat.

Zsóf
37+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok, bocsánat, újra próbálkozom, elég béna lett az előző feltöltés, sosem csináltam még ilyet. Hátha most jobb lesz...
Szerintetek tényleg nem mosolyognak az újszülöttek? Nekem már pár percesen is olyannak tűnik, Júlia mosolyog, aztán 5 órásan és 5 naposan is:

Kép
Kép
Kép

Remélem, ilyen elégedett baba, aztán felnőtt lesz.
Bence és Márk is nagyon szép!!! Gratulálok.
Szerintetek hány napos kortól lehet sétálni menni a babábal? mi ma akartunk először (9 napos), de olyan rossz idő van, hogy nem tudjuk, mit tegyünk.
Hari, szép nagy hasad van. Az enyém is hatalmas volt, azt hittem, óriásbébit, szülök, de csak 3300 gramm lett, és elég könnyen kibújt.
Zsuzsa
tzsuzsa

Nagyon édes minegyik kisbabaKép

Kismama!Kép

Köszi jól esik, hogy nem azt írod hogy rosszul csinálom, mert én megpróbálok mindent, cicire teszem, fejek de még mindig egyszerre kettőből csak max. 40 ml jön kiKép

Ez kevés lenne neki egyszeri evésre sajnos, mert már 100-at simán bevág.

Marad a fele fele arány.

Holnap megyünk védőnőhöz 10-re és meg is mérik kiváncsi vagyokKép

Mea
mea

Sziasztok!

Ma van a szülinapom, de nincs szülinapi buli, mert lemondtam, illetve átraktam jövő hétvégére (anyukáméval egybe), mert nem akartam hogy most az egész család idegyűljön (7 ember lett volna), úgy hogy nem tudom kiszámitani, mikor eszik vagy alszik a gyerek, és mikor tudnék én is mellette pihenni. Amig be nem áll valami kiszámithatóbb rendszerre, addig napi egy alkalomra próbálom limitálni a látogatók számát, és azt se minden nap. Még mindig ott tartunk, hogy minden alkalommal ahogy ő lefekszik, megpróbálok én is aludni. Szerintetek bunkóság volt lemondani?

Tegnap elkezdtem a bölcsőjébe szoktatni őt, ami abból áll, hogy amikor teljesen leájul rólunk, akkor berakom, és ott hagyom aludni. Ha David itt van, akkor be is válik, különben nem tetszik, ha nincs mellettem az ágyban, és a fejvédő miatt nem is látom őt.

Este viszont nem sikerült az eltervezett bölcsőben altatás, mert én fáradt voltam és meg voltam győződve, hogy mellettem jobban alszik a nagy ágyban (arról nem is beszélve, hogy én mellette...) VISZONT olyan sikerélményünk volt, hogy az 1 órai szopinál ki se nyitotta a szemét, evett fél órát, aztán úgy ahogy volt vissza tudtam őt rakni aludni, meg se mukkant, apja fel sem ébredt rá. A négy órai nem ment ennyire flottul, de ott is többé kevésbé félálomban szopizott, visszaaludt, és már csak hét óra felé jelentkezett. Egyszer se kellett őt teljesen felébreszteni orcseppezéssel vagy ilyesmivel. Viszont héttől kilencig ébren volt, és állandóan visszakéredzkedett a mellemre. Most kábé kilenckor dőlt ki, számitásaim szerint dél körül fog újra felébredni.

Lehet egy szopis babát túletetni? A szoptatási irodalom azt mondja nem, a doki néni azt mondja, igen, nyári babások azt irják, hasfájós lesz ha sokat eszik. Most éppen az a bajom, hogy én túlbuzgón ezidáig fejtem, ezáltal több tejem lett mint amit ő meg bir inni. Tegnap elkövettem azt a hibát hogy az esti lefekvés előtt (fürdés után természetesen :P) átraktam őt a másik mellre, amiből még nem szopizott, és ÚGY lehányta az apját, hogy nemcsak a baba egész kis hálózsákja lett merő hányadék, hanem az apja pólója is. Szerintem szinte minden kijött belőle, nem birta a kis gyomra amit mohón beszopizott.

Szóval állandó kételyek között élek, hogy jól csinálom-e amit csinálok. Egyet nyekken a baba és én megkérdőjelezek minden elvet. Tegnap már arra gondoltam, ha túl sok a tej neki a mellemben és nem tudja mikor kell abbahagyni, pedig szerencsétlen csak álomba szeretné cumizni magát, lehet igazi cumi kéne neki. A jobbik eszem tudja, csak abba kell hagyni a fejést hogy beálljon a kereslet-kinálat, és akkor nyugodtan tud cumizni a mellemen anélkül hogy dőlne a szájába a tej, de mikor fáradt vagyok és ő nyűglődik (pedig nagyon jó baba, nem szokott), akkor azonnali pánik, hogy valamit másképp kéne csinálni.

Alvással kapcsolatban is. Lehet igaza van annak aki átrakja másik szobába, mert igy minden szösszenésére figyelek és ugrani akarok. Ha mellettem fészkelődik, akkor rárakom a kezem és megnyugszik.

Olyan érdekes érzés, imádom a kis puha testét, és nekem hiányzik, ha nincs mellettem. Lehet, neki tényleg tökmindegy lenne, hol alszik, mármint miután elájult. Mert félálomban nem hajlandó ám ott maradni ahol nem érez testmeleget.

Amúgy azt a hibát követtük el, hogy nem vettünk a babának semmi játékot, se forgót az ágya fölé, se képeket a bölcsőjébe, azzal hogy azt biztos kapunk ajándékba. Hát még alig-alig kaptunk egy-két csörgőt meg felhúzható játékot, de olyat amit a bölcsőjébe lehetne rakni, hogy nézze, olyat nem kaptunk, és most kezdek bosszankodni, hogy a gyereknek nincs néznivalója ami lekötné őt egyedül a bölcsőjében. Kézben nagyon érdeklődő, már követi a szemével ami érdekli. Már mondtam anyukámnak, hogy ilyesmi kéne nekünk, de nem vette még a lapot, mert még nem hozott, hanem azt mondta, majd mondja annak aki kérdi mit vegyen nekünk. Na de mikor?!

ÉÉÉÉÉS a tegnapi nagy siker, hogy kölcsönöztünk egy mérleget, és azon tegnap este fürdetés előtt (igaz, első menet szopi után) 4,2 kg volt a baba. Kép Tegnap volt tiz napos, tehát tegnapra kellett visszahiznia a születési súlyát. Belezavar, hogy szopi után raktuk mérlegre, tehát lehet hogy az a plussz 200 gramm volt amit már lenyomott, mivel fogalmam nincs mennyit eszik... kicsit félek elkezdeni méricskélni, nem akarom, hogy minden egyes szopi előtti mániám legyen, hogy mennyit evett. A doki néni mondta, kölcsönözzünk mérleget, hogy hetente tudjuk mérni, mennyit hizott.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és még egy sikerélmény: újra láthatóak a bokáim, már szinte csontosnak hatnak eddigi pufókságukhoz képest!! És ezáltal lemállott rólam még egy pár kiló, úgyhogy szülés óta 10 kg-t "fogytam" de még mindig van rajtam 6. Hát majd szépen lassan...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea
kicsit én is most parázok, mert úgy tűnik nekem is kevéske a tejem. Valahogy a jobb cici nem ad annyit.Pedig fejek, váltott cicit használok, iszom a teát, eszem a homeo bogyót, sőt még sörözök isKép
Majd meglátjuk mi lesz. Az elején még fagyasztani is tudtam.

Zsusza
nekünk pénteki kimenőt javasoltak, de már szerdán kivittük, (10 napos), nagyon jól érezte magát, nagyot aludt, igaz nálunk akkor még jó volt az idő.Ha jól felöltözteted akkor nem lesz semmi baj. Én is tervezek sétát mára is.
Szép a babátok, és tényleg elégedettnek tűnik.
Márk baba nálunk is ilyen elégedt ha nem a kiságyában van. Ott egyszerűen 10 percnél tovább nem marad meg.Hagytuk már sírni is, de 1 órát simán teli torokból végigordítja. Már a nagyik is azt mondják, hogy vedd fel. Szóval nem tudom, mit fogok tudni itthon a háztartásban csinálni, ha a baba álíndóan rajtam fog lógni.KépSokat van ébren nézelődik, pedig még csak ma 2 hetes.

Zsófi
köszönöm a dicséretet MÁrk nevében is.Kép
Sok szülőtől hallottam, hogy az elején imádják a tesót, és csak később alakul ki a féltékenység. Remélem nálatok kimarad. De más barátainknál azt látom, hogy féltékenység, igaz volt, de hamar elnőtték. Mikor már tudtak egymással játszani minden ok volt.

Sziasztok

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: